A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Helló!

Norkini!
Jaja! Elvagyok mint a befõtt, csak MOST jött el a pillanat, amikor meguntam a szomszédok, rokonok, egyéb emberkék kérdését, miszerint "Még mindig nem?" Mitõl jönne, amikor még 2 hét van a kiirásig? Persze kedvesen mosolygok mert nem akarnak rosszat, csak hát izé... Egyébként eddig azt hittem átérzem ezt a "problémát" amikor az elõttem lévõ "végzõs" nagypocisok panaszkodtak e témában de tévedtem, nem éreztem át eléggéKép

Timici!

Hát igen. Mindenesetre ma nem láttam azt a kutyát, de van egy olyan érzésem, hogy este fogom. Ugyanis valami megátalkodott barom itt a sarkon a garázsoknál kiszórta a pörköltje maradékát...Kép

Egyébként mi még mint "látszik" még 2in1.

Iancsa!

Ehhe! Én a helyedben azt kívánnám, hogy már ma induljon el a kicsike, mert már nem is olyan kicsikeKép Október elsõ hetéig még simán felhizik 4 kg-ra, ha nem többre... persze, ha a mért értékek megfelelnek a valóságnak! Ugyanis a dokim mikor lemérte a Gabi fejét akkor mondta, hogy nem kell megijedni mert az összes UH gép igy a végén kb 9 napot képes tévedni... meg hát itt a babaneten nagyon sok olyanról hallani, hogy becsülték a babó súlyát aztán fél kg-al könnyebb lettKép

Én megyek tovább, vasalni.
sasha
38+3

Kép
sasha

Sasha, Kép
Vigyazz, nehogy megint osszakadj azzal a kutyaval. A parod nem tudna elkiserni?

Iancsa, Brokkkoli, Timici, Kép
koszi az otleteket vasarlas ugyben.

Egy hulye kerdesem nekem is lenne. Ha a haloszobaban lesz Gombocka, mekkora szekrenyre lesz szukseg a gyerekcuccokhoz? Gondoltam, veszunk egy komodot, aminek a teteje lenne a pelenkazo, de fogalmam sincs, hogy ezek a baba (es babaval kapcolatos) cuccok mekkora helyet foglalnak? Mekkora szekrenybe fernek be kb? Ti hogy oldottatok ezt meg?

Drukk a finiseloknek. KépKép Gyakori bejelentkezest kerunk, aztan meg szep szulestorteneteket! Kép

Pusszantas,
Gombóc
Gombóc

Sasha!Kép
Hát igen, sokszor nem pontosak az UH adatok. Tényleg akár fél kilót is tévedhetnek. Nagyon kíváncsi leszek, mi lesz a végeredmény a becslésekhez képest! Majd lecsekkolom a Tiéteket is!Kép De azért nem akarom, hogy sokkkal korábban jöjjön a babó, mert
-a mamám csak október elején tud jönni segíteni, amire igen nagy szükségem lesz,
-sajna, hallottam már olyat, hogy hiába született jó súllyal, méretekkel, Apgar-ral egy baba, mégis elvitték koraszülött osztályra, mert 4 héttel korábban jött.Kép (Nem tudom, a MÁV-ban hogy van ez, kár, hogy nem kérdeztem ma meg...)

iancsa
36+6

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok,
Még mindig egyben, de most már remélhetöleg alakulnak a dolgok. Nyakalom a málnalevél teát...
Pénteken formailag "befektettek" a patológiára, ami szerencsére csak azt jelentette, hogy néhány másik kismamával együtt bedugtak a vajúdóba (mert csak ott volt hely), és elvégeztek egy csomó vizsgálatot. A dokim azt mondja, hogy szerinte igencsak nagy a baba, és az UH-n látszott, hogy öregszik a lepény, de szerencsére még minden rendben van. Azért be kellett menni ma is CTG-re, meg holnap is, és hétfön lehet, hogy meginditják a szülést... Meglátjuk. Kezdek félni (a vajúdóban végighallgattunk egy szülést), de már legszivesebben túl is lennék rajta. Drukkoljatok, hogy hétfön magától meginduljon az ürhajós!

Sasha, Mona,
Hajrá!

Zita
40+1
parazita

Zita,
ne remisztgess! Olyan borzalmas volt hallgatni? Kép
Ahol vegighallgattad a szulest, ott van epidural? CSak mert ma kaptam egy kozeli ismerosomtol egy SMS-t, tegnap ejszaka szuletett meg a kisfia, es o is azt irta, hogy borzalmas, bar mar feledi az elmenyt.
Szoval hozzaertok, nyugtassatok meg please, az epidurallal is ennyire szornyu?Kép
Eddig nem feltem, de most mar en is kezdek...KépKépKép
Gombóc
22+0
Gombóc

Gombóc!

Nekünk egy nyitott elejü kis pelenkázónk van és két db polcunk... és még marad hely kb 6 csomag pelenkának pedig nem kevés cucca van a manónak. Éreztem a derekamon mikor vasaltam õketKép Meg olyan pinduri ruhácskák azok, akkor helyet foglal 5 db bodi összehajtva mint a párom egyetlen pólója... (szintén összehajtva) Egy nagy kómód elég lesz neki. Nekem a polcok a kütyüknek kellenet, de elfér az éppen használatos a pelenkázón a szivacson is. Pl. popsitörtlõ, textilpelusok... stb (mármint ezek lesznek a polcon, hogy csak ki kelljen nyújtani érte a kacsómatKép A párom azért nem kisért le mert aludt már mert beteg volt... és amúgyis mivel nem tuodk aludni éjfél elõtt soha ezért mindig 11 körül viszem le utoljára. Teljesen megszokott dolog. Ma azért megpróbálom lecsalni, hátha nem alszik beKép A kutyit meg muszály levinni még olyan késõn, mert 1 megszokta, 2 a gyógyszer amit szed attól vedel mint a gödény és ezzel arányosan többet is pisil... szegényt úgy sajnálom, mert mióta szedi a gyógyit annyira levert és kedvetlen. A gyógyi mellékhatásai persze 1 oldalon keresztül vannak felsorolva és szegénykém nem tudja elmondani hogy mi a baja. Amire tippelek az a szédülés, hányinger és álmossági mellékhatás. A tuti mellékhatás ami jelentkezett az a szájszárazság, mert látom , hogy megiszik 3x annyi vizet 1 nap mint eddig szokott... szóval nem tudomKép

Iancsa!

Igen vágom mit mondasz, de nekem nagyon gyanús vagyKép A szembe lévõ házban van egy nõ akinek az elsõ gyereke 3 héttel elõbb jött, de mint kiderült igy is túlhordta 1 teljes héttel. Látszott, hogy ki volt ázva a baba bõre, meg a méhlepény is elöregedett. Persze akkoiban nem volt UH... csak békaKép Ezzel nem azt akrtam mondani, hogy nálad is ez a helyzet áll fennKép Csak mint érdekesség elmeséltem.

Zita!

Hajrá Neked fõleg!Kép Drukkolok hogy a hideg ami jön és a telihold meghozza a hatásátKép

puszi mindenkinek!
sasha
38+3

Kép
sasha

Gomboc,
A komod elvileg eleg az EPPEN AKTUALIS babacuccok tarolasara. De kb. 2 hetente 1 bevasarloszatyornyi cuccot ki kell majd 'selejtezned' az elso honapokban, mert olyan gyorsan kinovik a ruhakat a porontyok. Tehat legyen egy gardrobszekreny is keszenletben! Kép
Gondolj arra is, hogy a valtas lepedoknek, takaroknak, agynemuknek, torulkozoknek, textilpelusoknak is el kell ferni valahol!
Nekem mindig keves a hely, teljesen mindegy, hogy hany szekrenybe pakolhatok!

A szules alapjaban veve FAJ, de a termeszet ugy alkotta meg a not, hogy a rosszat nagyon gyorsan elfelejtse, es csak a 'szep' resze maradjon meg! Nem tudom epidurallal milyen, de siman is sokan kibirtak mar! Epidurallal elvileg nem erzel fajdalmat, csak valami nyomas-szerut a fajasoknal, de emiatt nem is kapsz olyan ingereket a testedtol, amik a termeszetes reakciokat segitenek elo! Amugy ahogy hallottam 'elbeszelesekbol' az epidural mindenkire mashogy hat. Valakinek csak pozitiv tapasztalata van, van akinel viszont annyira leallitja a fajasokat, hogy a vegen csaszar lesz belole!
Egy konyvben olvastam, hogy a szules 'hangjai' hasonlitanak a szexualis egyuttlet hangjaihoz, epp ezert pl. ha ejjel szules kozben (otthon) kisgyerekek is alszanak ugyanabban a szobaban, nem ebrednek fel a mar 'ismeros' Kép Kép hangokra, csak akkor, amikor felsir a kisbaba...na jo, nem akarom a szules es az orgazmus erzeset osszehasonlitani, de akkor miert adunk ki allitolag ugyanolyan hangot? Nem elmelkedem tobbet, mert kezdek mar en is belezavarodni...szoval en akarmikor barki helyett is vegigcsinalnam, szerintem felemelo erzes szulni, a maga fajdalmaival egyutt! (Engem spec a szulest koveto hat het millioszor jobban megvisel, mint maga a szules!)

Tiput reg lattam errefele...pedig lattam hasznalt iker babakocsikat, es az egyik mamanak el is kertem a telefonszamat, ha Tipu-t esetleg erdekelne a kocsi...remelem csak nincs ideje bejelentkezni, de minden rendben van vele es a babakkal!

Norkini, megneztem a haromkerekueket, ma a Walmart nevu aruhazlanc kinalataban a nem teljesen hatradontheto Hauck Galopper 99 Euro, a hatradontheto, szinten Hauck 149 Euro volt. Ha a Mehrwertsteuer-t visszaigenyled, ca. 10 szazalekkal kevesebbre jon ki! Csak akkor meg venni kell valamit, mert 100 ill. 150 Euro a hatar, nem szazalekosan megy!!! Erre nem art figyelni!

Tegnap volt 'noi vacsi', vietnami etteremben voltunk...en aki altalaban a feladagtol is csordultig tele van, egy falatot nem hagytam, es ha nem lett volna olyan lelkiismeretfurdalasom, meg egy desszert is lecsuszott volna! Egyebken a tizenegynehany csajbol volt 4 kismama, es egy aki nem volt biztos benne, hogy az!! Kép

A pocakom az elmult ket napban LATVANYOSAN megnott! Alig hiszem el, hogy tud a szinte semmibol ennyi ido alatt ekkorat ugrani!!! Persze, ha ennyit zabalok...

Lanyok, van aki mar igy felidosen fent a gyomra fele erzi a mozgolodasokat?! Attol tartok nekem meg keresztben van a babam! Kezdek aggodni!

Zsuzsi
20+5
zsuzsi74

Jon a hideg otthon??? Megis mire szamitsak? Vigyek haza kabatot is? Nem ilyenkor szokott lenni a venasszonyok nyara?

Zsuzsi
20+5
zsuzsi74

Halihó!

Gombóc!
Az elején nem kell nagy szekrény, legalábbis nekünk elég volt egy IKEA komód, 3 nagy fiókkal. Fölül voltak a ruhák (igen nagy mennyiség elfértKép), középen a fürdõlepedõ, textilpelus meg ilyesmik, legalul pedig az összes többi, téli zsák, zoknik, sapkák, stb. Na ezt most jól megaszondtam. Ja, volt egy polc a komód felett, a piperecuccoknak. Aztán persze ahogy nõtt a gyerkõc, nõtt a helyigény is, akkor kapott egy kétajtós fenyõszekrényt, ami félig polcos, félig akasztós. De ehhez persze az is hozzátartozik, hogy én rosszul érzem magam, ha nincs otthon min. 6 csomag törlõkendõ utántöltõ, sampon, tusfürdõ stb., és nálunk a komód ilyenekkel van tele. most veszek ezeknek egy ládát, Kiscsaj megkapja a komódot, Malacé a nagyszekrény, és ebben elférnek az egyéb kiegészítõk is. Hát lehet hogy kissé zavaros voltam.Kép
Ja, szülés. Én állati magabiztos voltam, egészen addig, amig egy vizsgálat miatt felküldtek a szülõszobára... Akkor kissé pánikba estem. Kívülrõl igen ijesztõnek tûnt. De mikor odajutottunk, már inkább kíváncsi voltam. Hát nem mondom, tényleg fáj, nagyon fáj, de akkor egy teljesen más tudatállapotba kerülsz, és szerintem ez segít elviselni a fájdalmat. Én a végén már úgy éreztem, kész, nincs több erõm, mondtam is a dokinak, hogy ennyit bírtam, lõjenek le, kaszaboljanak szét, csak mentsék meg a gyerekemet. Erre a doki odalépett egy fiókhoz, kivett egy fogót, és meglengette elõttem. Rögtön nyomtam, mint a kisangyal...KépKépKép

Timici!
Pihengess, hagyd a fenébe azt a hülye jegyzetet, ha eddig nem volt sürgõs, akkor most is tud várni a csaj. Ja, és gondolom nem összesen ketten jártatok arra az évfolyamra, szóval bátran elkérheti mástól is. Te csak vigyázz a pocidra!Kép

Zita!
Drukkolok, hogy ne kelljen indtani.KépKépKép

Többi nagypocósnak is drukkolok ezerrel.KépKépKépKépKépKépKépKépKép!!!
pusz
Zulu
29+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Timici,
A lenyeges kerdes: mennyit fogsz tomegkozlekedni a babaval?
A Wagon R+-ba olyan kocsi lenne jo, amit esernyore lehet csukni, nem lapjara, ha jol sejtem...igaz?
De szerintem legjobb kiprobalni!
Tomegkozlekedesre max. egy Graco tipusut javasolnek, ezek nem annyira dragak, konnyuek, van also kosaruk, ami fontos, es kulonben is, az elso idoszakbol, amikor meg melykocsi lenne jobb, olyan hamar kinonek a babak!
Sasha, neked is Graco van, ugye? Szerintem az tokre eleg, komolyabb, minte egy esernyokocsi, de nem sokkal robosztusabb, jol lehet vele kozlekedni! A csukodasi iranyat nem ismerem viszont...

Zsuzsi mar megint...
zsuzsi74

Sziasztok!

Sasha!
Nagyon bátor vagy. Mindig elcsodálkoztam, mikor írtad hogy éjjel mentek sétálni a kutyulival, én iszonyúan félek a sötétben, még ha velem lenne a kutyám, az se bátorítana. Azért nagyon vigyázz magatokra! Már megint 1 nappal kevesebb. Furcsa, hogy ma már szinte mindent megtervezhetünk az életünkben, minden idõpontra történik, de ez a szülés-születés szerencsére megmaradt rejtélyesnek, kiszámíthatatlannak.

Zita!
Nagyon-nagyon drukkolok Nektek, kívánom, hogy elinduljon magától az a kisbaba! Ha megindítják, az sem tragédia, utána már hipp-hopp a karodban tarthatod. Sokat gondolok rád, ugye rögtön szólsz nekünk, ha történik valami?

Iancsa!
Nem semmi méretek! Jól emlékszem, hogy tervezett császárod lesz? Ha tévedek, akkor bocsánat! Ahol nincs koraszülötteket ellátó osztály /PIC/ ott a 37. hét a választóvonal, ha elõtta indul be a szülés, az anyukát még egyben átszállítják oda, ahol a babát is megfelelõen el tudják látni. De általában nem veszik szigorúan a 37. hét betöltését, szóval 36-37 héttõl már nem szoktak szórakozni ezzel.

Sziasztok!

Mona/38+6/
Mona

Zulu, Zsuzsi, Kép
en altalaban bator vagyok, csak neha esem panikba. Kép Koszonom a megnyugtatast, kivancsi vagyok en is KisGombocra, es hat szules nelkul nincs gyerek se...
Nekem azt meseltek, hogy nem adnak be annyi epiduralt, hogy ne erezzen a szulo no semmit, inkabb csak a fajdalom gorcsossegen probalnak segiteni. Ennyi nekem eleg is lenne. KépKép Zsuzsi, ha lehetne, inkabb az orgazmus erzest valasztanam szules kozbenre is... KépKép

Sasha, Zulu, Zsuzsi, Kép
Koszi az otleteket a komod ugyben is, megvitatom kispapaval, szerintem veszunk +1 komodot, es kipakoljuk az ovet...KépKép Hihi. NA jo, ez vicc volt, biztos nem hagyna a sajat felsegteruletet..Kép
Igaz, a ruhasszekrenyembol ket hete kipakoltam azokat a ruhakat, amik mar nem jonnek ram, asszem ott most boven van hely meg babacuccoknak. Kép vagy Kép

Ti is ejjeli baglyok vagytok? Kép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok, megjöttem.

Jelentem megvan a jegyzet, és még mi is egyben és jól vagyunk. Igaz kicsit kipurcantam, de most már csak pihi, Babanet aztán egy kis Heti7-es.

Szerencsére hétfõn találkozom az egyik barátnõmmel, aki nem messze dolgozik a csaj munkahelyétõl és felajánlotta, hogy elviszi, ugyhogy happy vagyok. Egy gonddal kevesebb.Kép

Picur most ép a méhszájat rugdossa, amitõl azért nem vagyok felhõtlenül boldog, de jó, hogy ilyen kis aktív, ezek szerint talán nem viselte meg az anyja pakolászása, hajlongása. HUH, most megkönnyebbültem. Rugdoss baby, rugdoss!!!Kép

Iancsa,
hát szép nagy gyermek lesz, nem mondom. Gratula hozzá, és drukk megy az utolsó napokra és a szülésre.Kép
Én azt hallottam, hogy a 37.hét elõtt még koraszülöttnek számít a baba, de az kórház függõ, hogy beteszik-e inkubátorba vagy ilyesmi. Szerintem ne izgulj ezen, hétfõn már ugyis betöltöd, addig meg csak nem jön, hisz a méhszáj 3000. Utána meg jöhet bátran, hisz túlvagytok a határon, súlyra is tökéletes. Szóval beszéld meg vele, hogy tartson ki, olyan kis szófogadók még ilyenkor.Kép

Zsuzsi,
köszi az infót kocsi ügyben. Hát igen egy esernyõs kocsinál azért komolyabbat szeretnék, csak az van, hogy elõl légzsák van, tehát a hordozó hátra kerül, így marad a csomitartó a babakocsinak, na most az magas éppen magas, csak hát nem túl széles, mondjuk úgy 40cm. Na majd meglátjuk! Szerdán megyek az ikres barátnõmhöz, szerinte az õ kocsijuk(2db szimpla van)nagyon jó, könnyü és egy kézzel összecsukható. Na, majd jól megnézem mit tud még és lemérem, hogy mekkora.Kép

Idõ: ne készülj valami jóra. Ma mondjuk elég szépen sütött a nap, de állítólag holnaptól jön az esõ+hideg. Szóval szerintem azért hozz meleg ruhát, mert kb. 12-15fok ha lesz.

Pici fiad meggyógyult már??? Remélem igen, mert betegen nemlehet valami jó utazni.Kép

Zulu,
hát ez a fogós történet nagyon tetszett, hangosan nevettem rajta. Valószínûleg én is nyomtam volna, mert a fogó gondolatától is kiráz a hideg, ráadásul szegény pici baba feje utána olyan csúcsos. Jó, tudom, hogy elmúlik, de akkor is.
Aranyos vagy, hogy aggódsz. Most már nyugszom és pihizek.

Norkini,
jelentem a képek felkerültek a képtárba!Kép

Zita, drukk megy ezerrel, hogy az ûrhajós magától beinduljon.Kis pozitív energia:++++++++++++++++++++.
Drukk,drukk!Kép

Mona,
neked is drukkolok, már csak 8nap a kiírásig. Nagyon izgi.
KépKépKépKépKép

Sasha drága, minden ok?Még 11nap a kiírásig. Húha, hihetetlen milyen gyorsan telik az idõ. Az utolsó 2 hét állítólag nem a legjobb, de Te nemsokára már azon is túl leszel.

A kutyiddal kapcsolatban abszolút megértem, amit érzel. Sajnos nem tudják megmondani, hogy mi fáj és úgy lehet õket sajnálni, amikor a kis szemükkel esendõen néznek. Ilyenkor meghasad a szívem.Kép Azt hiszem a babával is ez lesz az elsõ idõkben, bár nagyon remélem, hogy nem lesz beteges az én kisbabám és senkié sem itt közülünk.
Az esti sétával lehet, hogy el kéne kerülni azt a helyet, ahol tegnap felbukkant az a nagy eb, nem? Na meg a garázst, ahova a kaját szórták. Persze csak, ha lehet.

Gombóc,
nekünk, ha minden jól megy a gyerekszobában, ami kb. 6m2 lesz egy kiságy, egy komód, amin pelenkázni szeretnék a ruháknak fölötte polc a piperéknek, alatta falvédõ zsebekkel, mellette egy kb.50cm széles 170cm magas szekrény ágynemûnek játéknak és egy fotel szoptatni.
De ha nem lenne külön szoba, akkor szerintem csak egy mély komódot tartanék fontosnak, abban szerintem minden elfér, ami kellhet, fõleg ha van felette egy polc is.Kép
A szekrény nálunk csak azért lesz bennt, mert van és már most szeretném berakni, hogy késõbb mikor már használni is fogom ne kelljen újra átrendezni a lakást miatta.Kép

Na megyek, bámulok egy kis TV-t.
Jók legyetek, végzõsüknek drukk, drukk.
Holnap jövök és megnézem a "vízállást".
Pussza,
Timici
22+1
timici

Sziaszotk!

Mindenkinek köszi a drukkot és miegymást!Kép Most nem tudok mindenkinek személyenként válaszolni, mert nincs idõm, talán majd éccakaKép
Még 2in1 és semmi jele, hogy jönne a Gabi-babi... De jó lenne pedig egy kicsit "szenvedni"Kép

sasha
38+3

Kép
sasha

Gombóc!
Az oké, hogy a ruhák most kiköltöznek, de mikor Kisgombóc kibújik, vissza is kerülnek nemsokáraKépKépKép És akkor mi lesz?Kép

Sasha!Kép
Nem marad bent, ez egész biztos!KépKépKép

Rajtam most kitört a fészekrakóösztön, alig bírok aludni, folyton azon kattog az agyam, hogy mit hogyan lehetne átrendezni, kiselejtezni, ésszerüsíteni, stb. szegény kispapi már rejtegeti elõlem a kedvenc alsógatyóit, mert a legutóbbi tisztogatásnak áldozatul esett néhány kedvenc darab. Meg már azon is összevesztünk, hogy hol van nagyobb szükség polcokra, a pincében, vagy a lépcsõházban. Ui.azon terveztem teleltetni a muskátlikat, de drága párom szerint inkább fagyjanak halálra, minthogy az õ kacatjai lekerüljenek a földre. Persze ezen halálra sértõdtem, muskátlik a gyengéim, és sajnos a férjem utálja õket. De most nagyon aranyos volt, mert vett nekem polcokat. Úgyhogy most tûzszünet van.Kép Nem tudom, a ti kispapáitok hogy vannak vele, de az enyém már arcidegrángást kap azoktól a mondatoktól, amik úgy kezdõdnek, hogy "Fel kellene fúrni a..", meg "Át kéne vinni...", "Elmehetnénk NÉZELÕDNI...".
Holnap megyünk anyagot venni a falvédõhöz.Hihihi!KépKépKép
Zulu
29+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Bár már jó régen nem jelentkeztem, azért még talán emlékszik valaki rám...Láttam, hogy a táblázatban már a második helyen állok. Nos, szeretném tudatni, hogy szeptember 16-án megszületett Izabella Valéria 3550 grammal és 56 cm-rel.(Az 56-os ruhák még éppen jók ráKép , de szerintem csak napok kérdése )
Már péntek óta itthon vagyunk, szopizik a kislány rendesen szerencsére van is mit... Egyenlöre nagyon jó baba, éjjel egyszer kell fel enni 2-3 körül, aztan alszik reggelig (6-7 óráig).
Msot sajna nincs idõm elolvasni, mert jelentkezik a reggeliért.

zsoka
zsoka

ZuluKép

Hihi. Hát igen! Az én kispapim attól van/volt kiakadva, hogy akárhová mentünk a nagyobb áruházakba mindenhol legalább fél órát tölttem a babás részlegnélKép Mivel a szobája a picurnak már készen van és csak egy kis utolsó simitás hiányzik ezért nálunk már megnyugodtak a kedélyekKép De fúrás pakolás itt is voltKép És még lesz egy mert át akarom rendezni a babaszobát.

Zsoka!

Tiszta szivembõl gratulálok Izabella születéséhez. Kivánom, hogy ilyen nyugis éjszakáid legyenek a továbbiakban is és sok-sok tejcit!Kép

puszi
sasha
38+4

Kép
sasha

Üdv Mindenkinek!Kép

Zsóka!Kép
Hatalmas Gratula Izabella születéséhez, kívánok sok-sok tejcit, sok türelmet, és jó egészséget!Kép

Sasha!Kép
HIHI!Kép Jó sztori volt az a túlhordós. Biztos volt a kismamának még egy kamu-mensije az elején... Nálunk viszont a 6.héten már volt UH, és ott is, meg a 18.heti UH-n is korának megfelelõnek mondták a babut.

Zsuzsi!Kép
Öltözzetek fel jól, ha jöttök haza, mert biza hûvös van. Reggel óta szemerkél az esõ is. Bõven elkél a pulcsi meg a farmer...

Mona!Kép Timici!Kép
Köszi az infókat, majd rákérdezek a dokinál, hogy hogy viszonyul a MÁV ezekhez a kérdésekhez. A babulival meg megbeszéltem, hogy még egy hetet tartson ki. Túlhordani viszont tuti nem hagyják, mert - jól emlékszel, MonaKép - tényleg császár lesz.

Zulu!Kép
Ha én valamit feltételes módban mondok a kispapának, az olyan, mintha el sem hangzott volnaKép. Sõt, ha valamihez nem fûlik a foga, akkor a határozott kérés is egyik fülén be, a másikon ki...Kép Múltkor például megkértem, hogy keresse elõ nekem a nagy sporttáskát, hogy bepakolhassam a kórházi cuccot.- No reaction. Még egyszer megkérem,-ugyanaz. Harmadszor megkérem, válasz:"Jóóóó, maaaaajd". Azért kértem meg õt, mert a gardrób legfelsõ szintjén vannak az ilyesmik, és én nem igazán akartam létrázgatni. De akkor szépen elõszedtem a létrát, és odaállítottam a gardrób elé, majd határozottan felléptem az elsõ fokra.KépKépKép Kispapa meg úgy futott, mint a nyúl, Képleparancsolt a létráról, és felmászott. KépKépKép (Azért morgott hozzá kicsit, hogy "mert neked minden azonnal kell...")

na most megyek, de ne aggódjatok, jövök még!

Pusza:
iancsa
37

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok Lányok!

Vagy én is, csak nagyon rosszul.KépKépKép
Úgy látszik a tegnapi pakolás, dobozolás mégis megártott, mert késõ este már nagyon rosszul voltam, pont a Tescoban vadásztunk frottir lepedõre a franciaágyba. Szerettünk volna még ágynemût is venni, de hogy hogyne a hírdetésben szereplõ áron egy darab sem volt, nem hogy olyan mintás amilyet mi szerettünk volna.

Aztán a babás részleges is nagy csalódás volt, mert láttam a prosiban frottír hosszú ujjú rugit 599-ért(fehér,sárga,zöld színben), de az áruházban csak két darab 86-os zöld rugi volt. Így ismét nem vettünk semmit a gyereknek, pedig végre rábólinott az apja, hogy JÓ VEGYÜNK.

Na, egyszóval nem úgy sikerült a vásárlás, ahogy terveztem + borzasztóan fájt a hasam, menni alig vírtam. Itthon is csak írtó lassan fajdalmak közepette. Magnézium ezerrel, a fekvés se volt jó, sehogy se, egész éjjel alig aludtam vagy kétszer felkeltem, végül 8.30-kor végleg, holott 1.30-kor feküdtünk le.KépKépKép

Reggel még jó párszor volt úgy, hogy az alhasam fájt és kemény volt, a pocak többi része nem. A gyerek ezerrel rugdosott, aminek azért örültem, gondolván, hogy neki talán nagy baja nem lehet, csak a körülötte levõ anyja szenved.
Ismét magnézium és 14h-ig adtam limitet a telefonálás, kórházba menés témának.
Párom már csak megértõen nézett, és mondta, hogy nem is lenne vasárnap, ha nem mennénk a kórházba.Kép
Szerencsére elmúlt, utána aludtam is, így most azért jobb, de nem az igazi.

Holnap megyek a SOTE-re szívultrahangra, azt remélem rá lehet venni a dokit, hogy nézze meg a szivén kívül nincs-e máshol gond(méhlepény,méhszáj). Szorítsatok, hogy minden OK legyen.Kép Kép

Most olyan lelkiismeretfurdalásom van, mert tudom, hogy én vagyok a hibás. Túlzásba vittem a dolgot, párom szólt is, de akkor olyan jól voltam, örültem, hogy újra tevékeny vagyok, nem ilyen kripli, mint most megint.Kép

Zulu,Kép
nálunk is úgy áll a helyzet, mint nálatok. Már ha csak kiejtem a számon, hogy "azt szeretném, ha..." vagy "olyan jó lenne..." kifut a szemébõl a mosoly, megkeményedik a szája és már látom a választ is.Kép
Nem / most nem / mégis mibõl / hogyan / minek.
Azért én reménykedek, hogy az elsárkányodásom nélkül is eljutunk oda, hogy megcsinálja, megveszi, lefesti, megjavítja, amit kell.KépKépKép

Iancsa,
hát ez a "neked, mindig minden azonnal kell" szerintem ez tipikus férfi dolog. Nálunk is van így, sokszor. Minden esetre felolvastam kispapának, aki nem ismert magára. Hogy lehet???KépKépKép
Viszont az tény, hogy ha magunk nem intézünk el dolgokat, akkor azok nem is lesznek elintézve.Te viszont vigyázz nagyon magatokra, hogy inden rendben legyen.
Az viszont tény, hogy a korházi cuccot nem árt összekszíteni elõre, császár ide vagy oda, törölközõ, hálóing, bugyi akkor is kell!KépKépKép

Sasha,
megnéztem kisdomed web oldalán a videót!
Annyira édes Gabi baba, nagyon tetszett, szép formás.
Remélem nemsokára már nem csak UH felvételen látható.Kép
Ja, és fél óra a gyerekosztályon, szerintem nem sok.Kép

Zsóka, gratula Izabellához, egészséget és sok tejcsit kívánok!

Na megyek, pihizni, hátha holnapra teljesen felépülök, mert a BKV-zás mindig megvisel, nemhogy akkor ha már elõtte is szarul voltam. Bocsi a sok szomorú fejért, meg a hosszú bevezetõért, de jól esett kipanaszkodnom magam. Nagyon haragszom magamra és csak remélem, hogy nem okoztam nagyobb kárt a babyben.Kép
Pussza,
Timici
22+2
timici

Timici!Kép
Én is sokszor voltam úgy, hogy úgy éreztem, most majd' kicsattanok az energiától, aztán estére meg se bírtam moccanni a fájdalomtólKép Sõt, olyankor volt, hogy még másnap is megemlegettem a nagy tevékenykedést...)Úgyhogy TÉLLLEG pihizzél sokat! Én azt találtam ki, hogy minden nap CSAK KICSIT. Beosztottam minden napra, mit szeretnék elvégezni, és nem is csináltam többet. Így nem purcantam ki, és másnap ismét lehetett kezdeni. Így volt példul az anyagok után mászkálással, meg a varrással is...
Remélem, hamar jobban leszel!KépKépKép

iancsa
37

Kép
Kép
iancsa

Sasha!

Így kell megmérni:

Megméred a hasadat körbe, mintha a derekadat mérnéd, a köldökvonalnál. és megméred a szeméremcsont (alul a has alatt) és a méh tetejének (fent, amíg érzed a "gombócot a hasadban" távolságát, ezt is köldökön át. És ezt a kettõt összeszorzod, ez a baba súlya grammban. Fontos: Mindezt FEKVE kell mérni!!! Nekem túl egyszerûnek tünt, de aztán gondoltam hogy végülis annyi dolgot megnézeget a kismama pl. kínai módszer szerint fiú vagy lány stb., akkor ezt miért ne?Kép Aztán meglepõdtem hogy az UH is pont annyit mutatott, mint amit mi mértünk.KépKép Ja, még valami, ha valakinek Zsírréteg van a pociján, lévén hogy a terhesség elõtt se volt sovány (Pl énKép), szóval, erre azt mondta az unokatesóm, hogy szorosabbra kell fogni a mérõszalagot, hogy ne a saját zsírpárnánt mérjük, csak a méhet.

Timici!

Tessék óvatosabbnak lenni! Bár én is mindíg elfeledkezem magamról és pakolászok, meg emelgetek, mert nem hiszem el hogy nem tehetem odébb a fotelt. Kép

Ami a szoba berendezést illeti: Mi tegnap megcsináltuk végre a szobát, nálam bent van a kiságyon kívül egy pelenkázó szekrény, elég nagy pakoló résszel, plusz két keskeny polcos kisszekrény és még egy kissebb komód szerû (RS kisbútorok a pelenkázó kivételével), de én bizony már telepakoltam.:-) Sõt a kiságy alá bekerült még 3 mesefigurás kartondoboz is. Mondjuk mi magunkkal is ilyenek vagyunk, nincs annyi szekrény amit nem pakolunk tele.Kép

Manó 37+1

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hali!

Még egyben vagyok.

sasha
38+4

Kép
sasha

Mano
amiröl te irtál aznem (PIC) hanem (NIC) pontosaban neonatális centrum ide viszik a koraszülöt és problémás babákat ilyen van a SOTÉN is.bocs a javitásért.

Gomboc
epidurális érzéstelenitésben nem fáj de ha valaki nem kaphat fájdalom csilapitot mert nem tudja megmondani milyen gyogyszerekre alergiás akor iszonyu rossz Kép ezt tapasztalat mert én igy csináltam végig a szülést fájdalom csilapitok nélkül .

,Iancsa
szép méretekel rendelkezik gondolom szép nagy feje lesz Kép

Sasha,Zita
Drukolok nektek ezerel Zita neked Különösen hogy nekeljen meginditani a szülést hanem magátol bujon ki a babocád.

Zsoka hatalmas gratula a kislányhoz Kép és sok boldogságot és tejcsit

Puszant Csics és Petike Kép
csics

Manó!Kép
Ezt a számolgatósdit én is kipróbáltam! A hasam körbe 101cm x szeméremcsonttól a méh tetejéig: 34 cm = 3434g. Ez tényleg kábé annyi, amit az UH mondott. Mostmár csak a végeredményre leszek kíváncsi!KépKépKép

iancsa
37

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok,
na ma olyan az idõ, mint ahogy érzem magam.Kép

Iancsa,
hát igen nem szabadna mindent egyszerre.Kép Ez most "jó" lecke volt, többet ilyet nem csinálok.
Most már jobban vagyok, fõleg ha ülök vagy fekszem, ha megyek az nagyon sz*r. Azért remélem holnapra már el tudom magam vonszolni UH-ra.KépKépKép
Kispapa finom ebédet fõzött, ilyenkor mindig úgy meg vagyok hatódva. Ráadásul nagyon jól fõz, ugyhogy isteni ebédünk volt.

Örömmel látom, hogy mûködik Manó módszere, ezek szerint jól mérték a babát az UH-n. Majd én is kipróbálom, ha ott tartok.Kép 3 hét alatt még nõhet akár 600gr-ot is, ugye tudod???Kép Már igazán nagyon kivácsi vagyok, mekkor lesz, ha megszületik.KépKépKép

Manó, igen, igérem óvatosabb leszek eztán. De azért a foteltologatást Te is hagyd másra.Kép Vagy szeretnéd már látni a babádat.KépKépKép

Amit a telepakolásról írsz, az nagyon ismerõs. Nálunk nincs olyan vizszintes felület ami üres lenne, így ketten belakjuk az egy+2fél szobás lakást, és akkor még jön a baby+cuccai. Nem tudom mi lesz, hogy lesz. A ruháimtól nem szívesen válok meg+van egy csomó anyagom is a patchwork miatt+üvegfestékek, matricafestékek, gyertyaviasz, szappanalap és sorolhatnám. De valahogy csak lesz, nem?Kép

Pelenkázó: anyuéktól kapunk egy régi komódot, aminek a mérete: magasság 93cm, mélység 45cm, szélesség 55cm. Erre szeretnék csináltatni a párommal vagy venni pelenkázólapot. Na most a magasság az oké, a mélység az tuti nem jó, szerintem olyan 75-80cm kéne, és a szélességgel is bajban vagyok.Help me!

Kismamák!
Akinek már megvan a pelekázója, lemérné nekem az adatait, nagyon megköszönném.

Az IKEA katalógust néztem, mert ott vannak méretek, az egyik nagyon gagyi és kicsi, a másik viszont jónak néz ki (80cm széles és 78cm mély), de azért örülnék, ha megadnátok néhányan, hogy kinek mekkora van, mert több adat több infó.KépKépKép
Aztán ha jobban leszek elmegyek egy Mega Toysba, vagy hasonló és körbenézek, de az nem holnap lesz.

Mindenkinek további jó hétvégét.
Pussza,
Timici
22+2
timici

Timici!Kép
Az IKEÁs pelenkázónak van egy nagy hátránya. Nem tudom, nézted-e már "élõben", de hogy a többiek is értsék, iderajzolom:
Kép
A pelenkázólap a bútor ELEJE felé lóg ki, és egy zongorapánttal lehet felhajtani. Tehát ha le van hajtva, (mint ahogy LE KELL hajtani, amikor pelenkázolKép), akkor egyszerûen nem férsz hozzá az alatta lévõ nyitott polchoz, ami egyébként nagyon praktikus lenne. Sõt, a felsõ fiók is elég elérhetetlennek tûnik...
Mi úgy oldottuk meg, (nem saját ötlet, a Faktumos pelenkázó is ilyen),hogy a pelenkázólap HÁTRAFELÉ lóg ki.
Kép
Így persze rés van a fal és a bútor közt, de én példul oda rejtettem a bontatlan csomag pelusokat.Kép
Ja, a méretek: a komód 80 széles, 48 mély, 100 magas, a pelenkázólap rajta 80 széles, 78 mély, és 6 centi magas a kis oldalfal rajta.

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Húúúúúú, bocsi, marha nagy lett!

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Még egy dolog jutott eszembe IKEA ügyben:
Egy barátomék IKEÁs kiságyat vettek. Sajnos nem voltak elég körültekintõek... Késõbb aztán meglepve tapasztalták, hogy a mérete NEM 60x120, hanem 55x112 cm! Tehát egyetlen készen kapható SZABVÁNYOS matrac sem fér bele! Kénytelenek voltak méretre vágatni matracot...KépKépKép

iancsa

ui: Még egyszer mindenkitõl elnézést a bazinagy képekért, nem tudom mért lett ekkora...

Kép
Kép
iancsa

Iancsa, de ari vagy, hogy még le is rajzoltad.Kép
köszi, köszi, köszi.KépKépKépKépKép

Igen én is úgy gondoltam, hogy hátrafele lógjon ki inkább a lap, az általad említett okok miatt. És milyen jó ötlet, hogy oda "mennek" a pelusok. Plussz szerintem nálunk lesz még ott néhány doboz olyan ruha, ami csak késõbb lesz a jó a gyermekre és majd azon a pelusok. KépKépKép

Köszi az adatokat, nagyon, nagyon szépen.KépOlyan redi vagy. Meghatódtam, hogy ilyen hamar jön válasz és még rajzoltál is!Kép

Azt esetleg nem tudod, hogy csak a pelenkázólapot meg lehet-e venni az IKEában, mert komódot kapunk(még ha használt is, legalább van és nem kerül "sokba") viszont a méretei, amit írtál azok tetszenek.Kép

A honlapjukat már néztem, de ott csak azok a termékek vannak, amik a katalógusban is megtalálhatóak. És mintha rémlene valami, hogy van külön lap is, de most nem vagyok bizti benne.

Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek, de "mindent tudni akarok". Na jó, csak viccelek, szóval az van, hogy kispapa nem igazán van elragadtatva az ötlettõl, hogy barkácsoljon. Ma is épp radiátort festett(3at) és még van 3, plussz a konyha ablak és legalábba gyerekszoba fala. Én nagyon szívesen csinálnám, mert imádok festeni, de nem enged.
Viszont a munkával egyenes arányban csökken a türelme, humora, lelkesedése a babás dolgok iránt. Hogy miért???Kép

Na megyek, mert lassan ide akar majd jönni, és inkább netezzen, mint morogjon. Nem igaz?Kép

Pussza és szép jó éjszakát!
Timici
timici

Iancsa!

Örülök, hogy úgy tûnik mûködik. no, majd kiderül hogy ha kibújnak mekkorák leszenek.

Timici!

ne ijesztgess, én úgy tudtam hogy ilyenkor már jelentõs mértékben nem nõnek!KépKép

A pelenkázó nálunk csináltatott, és meg kell mondjam hogy óriási, anyukámtól kaptam. Elõször nem voltam elragadtatva tõle, de most már elfogadtam, végülis vannak elõnyei, csak a kb 10m2-es szobába lehetett volna kisebb is. Szóval a miénk 85 cm mély, és valami írtó széles, és nekünk is hátrafelé lóg a pelenkázó rész róla. Azért lett ekkorára csináltatva, mert így az a fajta pelenkázó lap, ami két oldalt olyan felhajló szivacs, biztos ismeritek, az pont ráfér mert az is 85 cm-es, viszont kb csak 50-60 cm széles, így a komódon mellette elférnek még a kellékek.

A fotelt csak azért emelgettem, mert tegnap rendeztük be a babaszobát, és nem bírtam magammal, mert a fotelágy és a sima fotel pont egymás helyére került.Kép

Sasha!

Köszi a CTG eredmény értelmezést, és is valahogy így gondoltam, csak azt nem gondoltam hogy a méh összehúzódások ennyire kimutathatlanok még nálam. csak egy majdnem egyenes vonal a lap alján.Mondjuk nem tudom hogy mit vártam mikor még jóslófájásaim sincsenek. Egyébként nálunk ülve csinálták a CTG-t nem fekve! és nekem kellett a kezemmel a hasamra fogni azt a kis érzékelõt. Elég kényelmetlen volt, mert szorítottam mint az õrült, csak kb 10 perc után jöttem rá, hogy ha nem nyomom akkor is érzékel. majd a jövõ héten már ügyesebb leszek.Kép

manó 37+1

KépKép
manó

Az elõbb a pelenkázó lap fejtegetésnél azt nem írtam le, amiért elkezdtem, szóval ha valaki kómódra csinál pelenkázó kiegészítõt, akkor érdemes slõtte körbenézni, hogy milyen pelenkázó lapokat lehet kapni, az se minegy hogy vizhatlan vagy textil anygból tesztek rá, mert vízhatlanból nincs olyan nagy méretválaszték, Az ha a vízhatlan lap keskenyebb mint a komódon lévõ pelenkázó rész nem baj, legalább van hely pl a törlõkendõnek, de ha a mélysége nagyobb a vízhatlan lapnak mint a pelenkázónak akkor az elég rossz, mert lelóg róla. nem tudom érthetõ e mit akartam elmondani?KépKépKépKép

Ami az IKEÁ-t illeti...én pont ezért nem szeretem, mert ott semmi se szabvány méret. Pl ágynemû huzataik is nagyon jók vannak, csak éppen nem lehet rátenni csak a náluk vásárolt ágynemûre (felnõtt ágynemûrõl beszélek.)

manó 37+1

KépKép
manó

Sziasztok csajok!

Kepzeljetek jol megbetegedtem...Kép Szerintem elkaptam valamelyik diakomtol. Eleinte azt hittem csak allergia, de ma mar total tropa voltam. Holnap megyek is dokihoz, kiiratom magam. De jo is lesz vegre megint itthon lenni...

Mezet eszem ezerrel, tea, foghagyma stb. Nincs 5letetek esetleg,hogy kohogest mivel csillapithatnam? Csak neha szakad fel, de olyankor majdnem megfulladok. Epp Halls cukorkaval tomo magam...Szoval jo kis 7 vege.

Timici
Meg az ido is betett a szalonnasutesnek...Kép DE sebaj, sutottunk itthon!!!!

Norkini
18+1
norkini

Sziasztok!

Hogy kell kinai modszerrel kiszamolni, hogy fiu lesz vagy lany?

Timici!
Egy nap egy dolog! En is mindig betervezek, aztan a nap vegen kiderul, hogy ez tulzas volt es meg normal allapotban is megviselne. Arra rajottem, hogy a kenyelmes cipo legalabb 30%kal lassitja az elfaradast. Vigyazz magadra!

Sasha, Zita!
Mindent bele! Olyan furcsa, hogy mikor jottem meg a felido korul jartatok, es mostmar rajtatok a vilag szeme. Zita, remelem kozos orvosunk nagyon jol fog banni veled! Kép

Lanyok!
Kedden Parizsba kell utaznom, megvedeni a szakdolgozatomat. Legyszi drukkoljatok, hogy minden rendben menjen! Abszolut nem hianyzott ez az utazas, de le kell zarnom ezt a dolgot, raadasul a repulojegy is rohadt draga. Ezt a penzt sokkal inkabb a babara koltenem...
Remelem nem lesz gond az uton, sajnos at kell szallni.
Csak nem kell miattam kenyszerleszallast vegrehajtani! Kép Kép Kép
Szerencsere nem vagyok egy rosszullevos fajta, batoritsatok! Ki utazott mar baboval a hasaban repcsin?
Udv
Kakukkfu
26+4
kakukkfu

Timici!Kép

Ne is fessél radiátort, mert az oldószeres festékek gõzének belélegzése nem igazán tesz jót. (Én is ezért nem festegetek, mióta terhes vagyok)

IKEA: én nem láttam külön pelenkázólapot, de ez aztán tényleg nem nagy barkácsolás: bármelyik lapszabászatnál leadod a méreteket, (millió bútorlapszínbõl választhatsz), õk levágják a lapokat, sõt vannak helyek, ahol le is élfóliázzák, ha kéred. Otthon csak össze kell fúrni, és csavarozni...

De az lényeges, amit Manó is írt, hogy elõszön nézd ki, milyen szivacslapot akarsz, mert az is ahány - annyiféle...
A mienk 60x80-as, így, mint Manóéknál is, a pelenkázón még elfér egy csomó apróság, ami kéznél kell legyen...

iancsa
37

Kép
Kép
iancsa

Csics!

Most jól megijesztettél.)Kép Én epidurált semmiképpen nem szeretnék kérni, valahogy idegenkedem tõle. te miért nem kaphattál semmit? Én tudomásom szerint semmire nem vagyok allergiás, pont ezért ha megkérdezik, én se tudom megmondani. Viszont még soha életemben nem volatam kórházban, nem altattak, remélem ettõl valamiféle fájdalomcsillpaító azért adható (bár injekciót sem szeertnék, mert attól állítólag a baba elálmosodik, leginkább arra a "kéjgáz" nevûre gondoltam, a görcsök enyhítésére a vajúdás alatt.Kép

Többiek!

Ti fogtok fájdalomcsillapítást kérni?

manó 37+1

KépKép
manó

Manó!Kép
Én spec. a csasziból kifolyólag spinált fogok kapni. Itt a Babaneten van egy halom topic, ami érzéstelenítéssel foglalkozik....

Anyaságról -> "mp" - Dr. Molnár Péter anaesthesiologus válaszol kérdéseinkre

Anyaságról -> Szülésrõl -> Alternatív /természetes/ szülés vagy epidurál?

Anyaságról -> GERINCÉRZÉSTELENíTÉS császárnál

...ezeket rendszeresen látogatja néhány anesztes doki. Érdemes elolvasni, és tõlük tudsz kérdezni is!

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Helló!

Manó!

Hmm érdekes. Te kórházba jársz CTG-re vagy az SZTK-ba? Mert én az utóbbiba és mégis van egy külön kis szoba ahol van egy ágy és le lehet feküdni. Háton fekszem de az aszisztens az mindig kérdi, hogy nem akarok e oldalra fordulni, hátha kényelmesebb. Nem szoktam oldalt feküdni, mert nincs ott a nagypárnám amivel alá szoktam magam meg a pocakot támasztaniKép De ott rámkötik ilyen csatos szövettel. Csak úgy lazán, de azért ottmarad. Nekem is általában majdnem egyenes. Icipici talán ha 2 miliméteres rezgések láthatók mint méhtevékenységKépKépKép Gondolom Nálad isKép
Én még nem tudom hogy fogok e kéni fájdalom csillapitót. Majd ott minden kiderül, nem megyek a dolgok elébeKép Illetve mennék én, csak a Gabi-babi nem akar jönniKép
Ja babaméret. Én úgy tudom, hogy az utolsó 2-3 hétben NAPI 28 grammot hiznak... Számold kiKép Na mindegy kiszámoltam! 588 grammot jelent, ha igy igaz!Kép

Iancsa!
Rendes tõled,hogy még rajzoltál isKép

Norkini! Gyógyulj meg mihamarabb!

Kakukkfu! Köszi a drukkot, bár már kezdek beletörõdni, hogy nem jön a baba október elõttKép Sajna repcsi ügyben nem tudok segiteni!

Hát Gabi tegnap is meg ma is elvétve mocorgott, de este 8-9 ig bedurvul! De olyan iszonyuan nem tudom mit csinál, hogy majd bepisilek tõleKép Szó szerint!Kép És a méhszájam is iszonyuan fáj olyankor. Határozottan érzem amikor "ugrál" akkor a méhszáj nyilal, de nagyon! Most már leállt szerencsére, de mikor csinálta pont mosogattam és amikor nyilalt akkor mindig be kellett rogyasztanom a térdemet de nem értettem hogy az miért jó, de jó voltKép
Talán van aki érti mit beszélekKépKépKép Merhogy én sem értem már mi vanKép

puszi mindenkinek és vigyi magatokra!
sasha
38+4

Kép
sasha

Sziasztok,
Megjottem a csaladi hevegerol.Szerintem mar nem megyek haza a szules elott.
Penteken mar nem tudtam jelentkezni a doki utan.
Szoval reggel bementem a korhazba,es megcsinaltak az elso ctg-t.Hat nekem eleg fura volta hogy nyomni kellett azt az izet a hasamhoz ezerrel.Szerencsere maga volta tokely es csak 10 percig tartott.Persze a szolo+banan+gyumolcsle mix meghozta a hatasat mocorgas ugyben.
Aztan megvizsgalt a doki,kozolte hogy jol lent van feje,engyem a frasz kerulgetett de a mehszaj szerencsere zart!!!Megneztuk UH-al es 8.8 votl BPD-je es 2,8 kg.!!!!!
Meg azert van ideje noni bar meg isegyeztunk a mutete idopontjaban ugyhogy ha semmi nem jon kozbe a kkor oktober14-en lesz a szuletese napja!!!!! : ))))))
Remelem nem elobb mert a dokim konferencian van 9-13.a kozott,szoritsatok hogy ne akkor akarjon kibujni a manocska.
Amugy nagyon jol erzem magam,ami csutortokon volt a hasfajas es derek fajas elult szerencsere es energia van ezerrel !!!

Edit,
En egyetertek Zsuzsival polya ugyben,en is kaptam egyet es talan az elso idoben hasznalni is fogom oszi baba leven es a korhazban ugyis polyaban lesz tehat nem lesz neki szokatlan.

Mona,
Nagyon drukkolok hogy minden ok legyen !!!!

Iancsa,
Azta ez aztan a meret!!!Neked megvarja a dokid a 40.-hetet.?Vagy amig beindul a szules,mert mindenhol maskepp hallom meg csaaszarnal is.
Mert akkor lesz bizto
s vagy 4 kg a baba; ))))

Gomboc,
Mar mindenki leirta a tapasztalatat pakolas ugyben,nalam ugy lesz hogy van ket ures nagy fiok a haloszoba szekrenyben es egy szkerney 3 polccal.De egyenlore en is csak a kezdo cuccokat hozom fel anyuektol mert ott tarolom oket.
Ma kivalogattam hogy mit kell majd kimosni (szerencsere az otthoni takarito neni emgcsinalja : )))Ez volt 20 rugdalodzo+30 budy+a csomo zokni,sapka,kabatka.
Ja ez ezek csak az 56-68.-az meret.

Pusz mindenkinek
Kataa
35+5

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lanyok,

Kakukkfu,

En 19-20 hetesen 30 orat utaytam, ketszeri atszallassal. Nem volt semmi gond, csak faraszto volt. Arra figyelj, hogy sok folyadekot igyal, mert szaraz a gep levegoje. Es neha setalj egyet. Mondjuk azert Parizsba szerencsere hamarabb odaersz.

Mano,

En is szeretnek epiduralt, mert eddig csak jot hallottam rola, vagy max azt, hogy nem hatott csak feloldalasan. A babara allitolag nincs hatassal.

gomb (27+2)
gombolyu

Kakukkfu,
En nagyon sokat repulok most is es repultem mar az elozo terhessegem alatt is!
Abszolut semmi hatasa nincs a babara, hacsak annyi nem, hogy eszrevetlenul is, de az utazas miatt egy kicsit te is stresszelsz...ha nem meg inkabb a szakdolgozat vedes miatt! Ezt a baba is megerzi valamelyest. Nalunk rendszeresen nagy kick-box partik folytak odabent az utazas elott, egy testhezallo ruha volt rajtam egyszer, hat mindenki azon rohogott, hogy szambazik a pocakom!
A lenyeg, hogy mindig kenyelmesen helyezkedj el, es sok vizet igyal, nehogy eszrevetlenul is dehidratalodj! Es ha lehet ne emeld meg magad...(mondom en akinek Franciaorszagba koltozeskor nemi malor miatt be kellett gyujteni a koltozos borondot, ami kb. 40 kilo volt, plussz 16 kilo kezipogyi-csak hogy ne kelljen tulsulyt fizetni- na ott mar en is bogtem, hogy ami sok az sok, de nem artott meg, csak nagyon ideges voltam!)
Megegy, ha lehet, folyoso melletti helyet kerj, nemcsak azert, mert konnyebben ki tudsz kaszalodni, ha szukseges, hanem mert allitolag a kozmikus sugarzas a gep belsejeben kisebb, mint az ablak mellett.

Nem Frankfurtban szallsz at veletlenul? En is kedden tervezem a hazaterest, mi FRA-bol indulunk, en a 2+1 gyerekkel egyedul, millio cuccal,babakocsival es a baratnomnek naszajandekba szant utazoaggyal! Mar elore latom magam... Kép Ja, es raadasul stand-by jeggyel, a frankfurti vasar miatti csucsforgalom tetopontjan...en sem vagyok am hulye...de mar nagyon honvagyam van!

Timici, pihenj sokat, holnapra remeljuk elmulik...ha nem akkor doki! Most egyebkent nekem is fajogat a pocim, egesz delutan a ferjem ingeit vasaltam, remelem csak attol!

Ki is irta az IKEA-s kisagyat? Ja, Iancsa... Miert nem viszik vissza? Ugy tudom mindenfel komment nelkul visszaveszik az IKEA-ban, akkor is, ha ki van bontva, ossze van rakva! Furcsa, hogy ilyet arulnak...itt az IKEA-ban csak 70*140-es kisagyakat lattam!!!

Sasha, ha amugy gyenge emlekezetem nem csal, akkor mostanra igerted a szulest, nem? Kép Kép Kép

Zsuzsi
20+6
zsuzsi74

Lanyok,

Itt olvasgatlak Titeket a kispapak hozzaallasarol...Enm is napmintnap mondom a kispapanak, hogy mar szeretenk vasarolni, de elotte meg festetnunk is kell. O meg mindig azzal jon, hogy raer decemberben vasarolni. Miert nem tudja megerteni, hogy nekem az boldogsagot okoz, ha nezegethetem, netan tologathatom a babakocsit, berendezhetem a baba-sarkot, rendezgethetem a kisruhait...
De meg tovabbra is csak egy csorgonk van, amit ajandekba kaptunk...Neha olyen, mintha egyaltalan nem erdekelne, hogy nemsokar lesz egy kisbabank...pedig biztos vagyok benne, hogy erdekli, csak azt hiszi, hogy meg boven van idonk. Pedik az utolso hetekben sokkal nyugosebb leszek mint most...

Na jo befejezem a nyafogast, csak mar annyira szeretnek en is egy-ket babaholmit...

gomb (27+2)
gombolyu

Kataa!Kép
A dokim azt mondta, hogy ha a kiírásig nem indul meg magától, akkor a 40. héten mindenképp megcsinálja a csaszit. Szerinte azért jobb, ha magától indul el, mert a babónak is kell egy kis adrenalin, az kell ahhoz, hogy termelõdjön valamilyen hormon, ami a tüdejét aktivizálja... vagy mi.... De én azért remélem, hogy október elsõ hetében randizunk!Kép

iancsa
37

Kép
Kép
iancsa

Zsuzsi!Kép
Azért nem vitték vissza, (ebben is pechjük voltKép), mert mikor megvették, még egy régebbi lakásban laktak, és nem is akarták kibontani, amíg el nem költöznek. Aztán a költözés jobban elhúzódott, mint tervezték, és mire tényleg kibontották, és összerakták, addigra lejárt a 30 napos pénzvisszafizetési garancia...

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Iancsa,
Pech...azert en megprobaltam volna...altalaban ha pocakot latnak, azert megenyhul a szivuk...en multkor a kedves ferjem altal ripityara tort szekrenyajtot vittem vissza, es nemi eroszakos pocakkitolast kovetoen 'meg is sajnaltak', miutan behazudtam, hogy hat en a szerencsetlen kismama, akinek senki nem segitett kivenni a szekrenyajtot, most tortem ossze a parkoloban...meleg helyzet volt, nem mondom..
de szerintem meg a 60*120-as kisagy sem egy nagy meret, hat meg, ha ennel kisebbre sikerul...

Ja, nem meseltem, Gyuri tegnap a batyja szobajaban aludt, az emeletes agy also agyan...bevetettunk persze nemi cselt, turkaltam neki egy Teletubbie-s agynemut, es mindjart nem kellett sok rabeszeles. Mondjuk en nem aludtam egesz ejjel, feltem, hogy leesik, vagy hogy kimaszik es elsetal, vagy nem is tudom, de le sem hunytam a szemem egesz ejjel. Gyuri is felebredt ketszer...de majd hozzaszoknak! Szegeny Dani sem tudott aludni, mert Gyuri horkol a nathaja miatt...meg is jegyezte, hogy tiszta Papa (vagyis a nagyapjuk, aki horkolos) ez a Gyuri!

Voltam ma 'turkalni' a piacon, epp elkapott egy nagy zuhi, amikor valogattam ruhakat, es tok olcson sikerult megvennem. Hat darab tok jo (Mini Mexx, Marks&Spencer) gyerekruhaert 4 Eurot fizettem. Amugy nem vagyok marka-orult, de szeretem, ha valami jo minosegu, es sokat kibir-es raadasul meg olcso is!!!

Gomb, meg tenyleg nem vettetek semmit?! Kép

Kakukkfu, ha veletlenul Lufthansaval utaznal (csak az atszallas miatt kovetkeztetek erre), nagyon jo csorgojuk van, erdemes rakerdezni, hogy nincs e nekik egy felesleges?! Macika, es harom franciadrazse rohangal az atlatszo reszben, ahol a baba megfogja! Gyurikamnak elso jateka volt, mert konnyu felemelni es megtartani egy ket es fel honapos babanak, es eleg attraktiv, sarga-piros!
Most mar szegenykem azon van, hogy a harom franciadrazset kiszedje, de ne megy neki szerencsere! Kép

Zsuzsi
20+6
zsuzsi74

Sziasztok,
Na en mar 7-ota kukorekolok.Kivetett az agy magabol na meg jo volt egyutt reggelizni a kispapaval ha mar egyedul vagyok egesz nap itthon.
Az ejszaka szokasosoan nem volt tul jo,de azt hiszem betelt a pohar es veszunk valami bioagyat hatha azon jobban alszom.A kerdes az hogy mit csinalunk a mostanival.El kene adni mert azert luxus kidobni egy 5 eves agyat.
Az ido jo szomoru ,de hat mi iakartuk amikor nyaron csak lihegtunk itt a melegben ,nem??

Kakukkfu,
Megint csak egyet kell hogy ertsek a Zsuzsival mrepulj nyugodtan es igyal sokat,plusz probalj a wc-hez kozel kerulni: ))))
Bar en a 7-8 heten utaztam 20 orat egyszer es negyet a kovetkezo heten,de a hanyinger akkor kegyetlenul gyotort amugy semmi problemam nem volt.Te meg mar ezen ugyis tul vagy : )))

Gombolyu,
Ne izgulj amint nagyon no majd a hasad O fogja mondani hu gyerunk vasarolni mert mar nincs sok hatra.Kulonben baratnokkel vagy anyukaval is mehetsz vasarolni nezelodni,persze a nagyobb daraboknal (kisagy,komod,babakocsi) szeretnek azert ott lenni es fesziteni hogy Ok az apak : )))

Iancsa,
Remelem azert nem elozlek be,nem nagyon szeretnem.Szoval ez mindenhol mas ,mert a SOTE-n csak a 39.het betolteseeig varnak utana kezdodhet a party a mutoben : )))

Pusz
Kataa
35+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Lányok,

Most visszaolvasva látom, hogy mennyire fáradt és nyûgös lehettem tegnap este, minden második szóban lehagytam/kicseréltem betûket. De azért még szerencsére érthetõ.
Igazából a legnagyobb gond nálunk a festés. Addig nem is akarok semmit venni, mert még a legnagyobb körültekintéssel is úgyis csupa por lesz minden. Meg aztán a Kispapának az a mániája, hogy majd decemberben bemegyünk egy bababoltba, és mindent egy helyen megveszünk. Nem tudja, hogy mekkora különbség van kiskád és kiskád között, és hogy az árak között is jelentõs lehet az eltérés.
De aztán lehet, hogy bevetem azt a trükköt, hogy azért mégiscsak veszek egy-két bébiruhát, aztán ha meglátja, akkor már Õ sem tud ellenállni neki. Amúgy anyukám már vett egy-két dolgot a babócának, csak a fentiek miatt azt sem akarom még elhozni. Meg a nõvéreméktõl kapunk babakocsit, amit már úgy elhoznék, de addig nem, amíg nem festtettünk. Habár lehet, hogy egyszer csak haza kéne állítanom a már meglévõ babadolgokkal...
De úgyis addig nyúzom Kispapát, amíg be nem adja a derekát. Egyszer csak megunja a nyafogásomat Kép

Sasha,

Te éjszaka is szoktál írni, remélem nem a nagy kutya...
...vagy...csak nem babázol már? Kép

gömb (27+3)
gombolyu

Sziasztok!

Koszonom szepen a sok tanacsot, otletet a babacuccok elhelyezesre. Megfogadom. Kép Hat, attol felek, a baba szuletese utan sem fog sok-sok regi cuccom ramjonni egy jo ideig, ugyhogy a ruhaim visszapakolasa asszem kesobbre marad. Kép

Kakukkfu, en 8-9 hetesen repultem 5 orat, semmi gond nem volt. Csak ittam a sok folyadekot, meg rohangaltam a WC-re. Kép

MOst en is kisirhatom magam?
Hugomeknak most fel eves a kisfiuk. Eddig mindig azt mondtak, odaadnak majd kolcsonbe egy csomo dolgot. Erre tegnap kijelentettek, hogy ok ugy gondoljak, hogy adjunk 20eFt-ot azert, mert kolcsonbe odaadjak a melykocsijukat, a kisagyat (matrac nelkul), a legzesfigyelot, babaruhakat es a bebihordozot. Persze, nincs mas valasztasunk, azt mondtuk, hogy rendben, de fel ejszaka nem hagyott nyugodni a dolog. En biztos nem kernek toluk forditott helyzetben penzt, hiszen naluk ugyis csak a pinceben allna minden, hiszen ezeket most notte ki a gyerekuk...hugom szerint ha jon naluk a 2. gyerek, akkor majd visszaadunk nekik szepen mindent, es ha nalunk jon a 2., akkor ok megint kolcson adjak nekunk. De mi van ha a 2. gyerek egyszerre jon naluk is es nalunk is? Akkor minden az ovek, ugye, mi meg vasarolhatjuk meg ezerrel ezeket a cuccokat, pedig valoszinuleg akkor sokkal rosszabb anyagi helyzetben leszunk, mint most. Parom szerint hulye vagyok, 20eFt nem vag foldhoz, de olyan keseru lett a szam ize ettol az egesztol...Kép Ahhhh, itt bosszankodom mar egy napja.KépKép

Kulonben ma megyek ebed utan UH-ra, megnezik, elnott-e a mehlepeny a mehszajrol, es hatha Gombocka megmutatja, milye is van neki. Kép

Gombóc
Gombóc

Meg egy kis magyarazat. Biztos vettunk volna a hugomeknak valami ajandekot azert, mert kolcson adjak a cuccokat, csak olyan hulye erzes volt, hogy ezt igy a kepunkbe mondtak. Kép JA, es epp egy hete vettek a kisfiuknak 30eft-ert ajtokeretre szerelheto olyan rugos nemtudommit, amiben a picurka rugozhat, meg masik 30eFt-ert egy bebikompot, meg ilyeneket.
Szoval, olyan furi nekem ez az egesz...Kép
Gombóc

Gombóc,

Azt hiszem értelek, nem is igazán a 20e Ft-ról van szó (persze arról is), hanem a szemléletrõl. Azt hiszem én nagyon felháborodnék...nem is...inkább rosszul esne, hogyha a nõvéremék pénzt kérnének a kölcsön/örökbe adott baba holmikért. Persze 20e Ft még mindig kevesebb, mintha mindent magatoknak kéne beszerezni újonnan...de lehet, hogy jobban járnátok, ha megnéznétek egy-két hírdetést, és használtan megvennétek a dolgokat. Egyrészt az maradna a Tiétek, és talán a húgod is elgondolkozna ezen az egészen.

gömb (27+3)
gombolyu

Sziasztok,

Gomboc, fel a fejjel. Érthetõ, hogy rosszul esett, mert hát az embernek teljesen természetes, hogy a testvérének odaadja amire neki már nincs, neki meg már szüksége van. Pénzt kérni ezért meg eszembe sem jutna. Ha már a testvérek nem segítenek egymásnak, akkor ki marad?

Lányok,
Nektek mikor jelentkezett az elõtej? Szombat este az egyik mellembõl fojt valami, tiszta hülye voltam, mert teljesen nem értettem, hogy mitõl izzadok a mellemen - egyszerû gondolkodás. Anyukám mondta, hogy vegyek melltartó betétet. Voltam egy boltban, ahol 1900 Ft volt 6 db mosható. A Kispapa majdnem hátraesett az árától. Tényleg ilyen drága, vagy ez nemdrága? Ez jobb, vagy az eldobhatós - ha van olyan? A másik mellem meg nem annyira "életképes", mint ez, úgyhogy amiatt nem aggódok, hogy kettõbõl jönne jelenleg. Ez csak úgy magától jön elõ? Más buta kérdésem nincs. Hol érdemes ilyenvalamit venni, patikában?

Örültem, hogy más is írta,hogy mégtöbbet eszik. Hát én sem nagyon bírok magammal, a kaja jöhet minden mennyiségben. Tegnap este 1/2 9-kor töltött káposztát vadásztam elõ a mélyhûtõbõl nagy titokban a Kispapa meg kivette a kezembõl, hogy inkább nézzek valami más után. Így maradt egy kotyvalék, saját recept, ami kefír sok sajt és napraforgómagból állt. De ma este késõn ér haza, és megeszek legalább 2 szármát a káposztából. Kép

Vajon mi lehet Edinával, Zitával, Tahánival?

Nyúlandi
21
nyulandi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?