A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. nyári kisbabák

Ebédelek:turmixolt barnarizst,répával,májjjal. :lol: :lol: :lol: :lol:
Tesztelem előre a kajákat Amelinek.Nagyon finom.Amikor ilyeneket fog enni,nem kell külön főzzek magamnakiNagyon birom ezeket a pempőket :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Pil, Prenata,
elküldtem mailben! Ja, anyatejes a babátok, ugye, mert most nézem, az a file neve, hogy anyatejes hozzátápi. Nem tudom, van-e különbség tápszeres babák esetén! Majd megkérdezem holnap a csoportban.
Pil, küldjél nekünk is az ebédből, jól hangzik. Kapcs-ford, nyitom az ablakot :lol:
Mi ma lecsót ebédelünk, de nincs kedvem turmixolni, valahogy nincs hozzá gusztusom. :lol:

K.
Kép
klauszka

Sziasztok!

Mári: 44 kg??? És milyen magas vagy hozzá? Nagyon vékony vagy!

Katus: Boldog 3. hófordulót Pannának!
Sejtettem, hogy Márival együtt kiutáltok minket :lol:
Igyekszek kitartani. Tegnap is meg volt hülyülve szegénykém. Ráadásul egész nap ölbe akart lenni.
Drukk, hogy bírd édesség nélkül.

Zsu: boldog 2. hófordulót! Hasgörcsök miatt :( Nálunk is tart még, de remélem már nem sokáig. Ja és Kendének is kb ilyentájt kezdődtek a kakis gondok. Volt, hogy 4 napig semmi. Aztán kúpot kapott. Azóta is szenvedünk vele. Erőlködik szegényke, de eredménye nulla. Max. puki. Most kb. 2-3 naponta van egy akkora adag, hogy pancsizni megyünk utána.
A doki azt mondta, hogy anyatejes babánál, ha 5 napig nincs az normális. De szerintem ahogy szenved szegény közben az nem normális.

Klauszka: azt hiszem még nem üdvözöltelek. Szóval üdv :) Boldog 4. hófordulót nektek.
Te Tahiban laksz??? Ott laknak a nagynénémék is. Egyébként mi Váciak vagyunk.
Nekem is elküldöd a hozzátáplálás táblit?

Ex: szájpenész miatt :(

Encus: jó, hogy jelentkeztél. Már aggódtunk mi van veled. Nagyon édesek a képek. Főleg az apás :)

Doren: nagyon édesek a gyerkőcök a képeken.

Pogi: küldtem pü-t.

Pil: éjszakátok miatt :( Mi történik Amelivel, csak nem a foga miatt nyűgös?

Macsek: ugyanezt produkálja a fiam. Nem akar enni, ha cicire teszem, illetve 5 perc múlva sír. Ha a vállamra teszem az jó. Szerintünk a poci miatt van. Bár már 1000 dologra gondoltunk. Jó ez a gyerekvállalás örömei. Annyira röhögtem, hogy a könnyem is folyt.

Satuk: vicces lehetett ahogy így etetted Olivért. Eszembe jutott, mikor babát vártunk akkor tán Szilvinek kellett ilyen pózokat csinálni :)

Niki: üdv a körünkbe! Nekem is júni 28-án született Kende fiam :)
Nekem azt mondta a dokinéni, hogy a fütyijét ne piszkáljuk 1 éves koráig, aztán meglátjuk mi lesz.

Lreta: nagyon komoly ez a mobilos kép.

Reni: minek kellett a kúp mindenképp? Lázas volt??? Nekünk azt mondták akkor kell a kúp, ha 38 fölé megy és csak egy fél kell akkor is. Ha csak hőem. Van akkor elég a Panadol is.
Ez eper ízű szirup. Fájdalom és lázcsillapító.
Nagyon vagány Peti szerkója!

Norwell: drukk, hogy legyen újra több tejcsid. Nálunk is megy a nyáladzás meg a szájbatömünk mindent. De jó, hogy jó az eredmény. De fogalmam sincs mi lehet az a hormonhiányos dolog.
Tesó? Ilyen hamar gondoljátok?

Nyanya: egy kozmetikus igencsak rám férne. Csak annyi idő az.

Tükör: Mi minden nap többször elmegyünk egy nagy tükör előtt és mindig mutatom neki, hogy ott a baba, de ilyenkor a vállamon van és örül neki. (ugye ilyenkor nem lát engem rendesen). Pár napja viszont teljesen szembe fordítottam őt és mikor meglátta a "másik" babát anya kezébe olyan mérges lett, hogy belerúgott a tükörbe. Azt hittem leesik a falról. :lol:

Szilvi: merre vagy???

Puszika
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Ezt a virágot tegnap kaptam a fiamtól és azt üzente, hogy ne haragudjak, hogy olyan sokat sír. Na erre elbőgtem magam :)

Kép

Kép Kép
kisvirág_30

És már ülni is tudok :lol:

Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Szia Kisvirág,
mindjárt küldöm a táblicskut. Lányok, szóljatok, ha nem ment át!!!!

K.
Kép
klauszka

Kisvirág, átment?????? Valami nem volt oké nekem a küldésnél. Ha nem ment át, akkor adj mail címet, mert priviben nem sikerült!!!!

K.
Kép
klauszka

Sziasztok!

Tegnap volt nálunk a védőnő, de csak messziről nézett rá Márkra, mert épp aludt. Most legalább nem épp akkor jött amikor fejek :)

Klauszka,
Lehet hogy tényleg kevés a hízás, de van aki azt mondja, ameddig hízik és nem fogy, még ha csak 5 dkg-t is, akkor addig nincs baj.

Lázcsillapítás
Mi még nem voltunk oltáson, mert eddig beteg voltam, majd most fogunk bejelentkezni. Kíváncsi vagyok nekünk mit mond a doki. A terhesség elött én nagyon fejfájós voltam, és nekem semmi más, csak az algopirin és a nurofen használt, a többi az semmit se ért. Mostanában kezdték el reklámozni, hogy a nurofennek is van folyékony lázcsillapítója 3 hónapos kortól. Nekünk van egy gyógyszerész ismerősünk, akinek szintén kisbabája van, álltalában az ő véleményét szoktuk kikérni, amikor valami nem teljesen tiszta.

Kistesó
Én is úgy szeretném, hogy kicsi legyen a korkülönbség, mert hosszútávon az lesz kényelmes. Igaz, hogy a jelenlegi lakásunk kicsi hozzá, és kezdetben nehéz 2 picivel, de pár év múlva sokkal nagyobb könnyebbség, hogy ha csak egy helyre kell hordani őket, és nem 100 felé szaladgálni. Ráadásul nem is szeretnék hosszú-hosszú évekig itthon maradni, mert nekem hiányoznak a kihívások, és felőröl a háztartás sziszifuszi munkája.

Andi

amandi

halihó!

klauszka, nekem is elküldenéd? csak kivi vagyok... küldöm a mélcímet priviben.

köszi!

Kép
Kép
norwell

Klauszka!

Köszi, átjött. De szerintem én 6 hó előtt elkezdem a gyümiket!
Eliza súlya miatt pedig ne aggódj! Főleg, ha nyugodt, vígkedélyű baba. A lényeg, hogy 6hós korára megduplázza a születési súlyát! Az meg simán meglesz!

Kisvirág!

Nagyon helyes kislegény Kende!
Panadol: a gyógyitárban azt mondták, hogy csak 3 hós kortól adható!

Egy kozmetikus és egy fodrász igazán meglátogathatna. Gondolkodom, hogy vállig érő hajam levágatom tök rövidre. Nagyon nagy macera lett a hajam. Csak még sosem volt rövid hajam!!!!

Reni
Kép
prenata

Kisvirág:NAGYON TUTI AZ ÜLŐS KENDE!!!igy mennyivel másabb!!!!

Klauszka:nekem átjött,köszi.
Turmixolt lecsó: :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Pil!
Milyen igazad van! Én is imádtam a bébikajákat, amik anno az öcsém meghagyott.
Mivel turmixolsz? Botturmix-szal?

Reni
Kép
prenata

Most telefonált a férjem, hogy vett egy használt Chicco sport babakocsit és egy fenyő éjjeli szekrényt a gyerekszobába, összesen pottom 11e-ért. Kivi leszek, hogy milyen!!!

Reni
Kép
prenata

Na végre sikerült belépnem.

Pil!
Én meg már azt hittem, hogy én vagyok ilyen béna.
Jó kis kaját ettél én biztos nem tudnám lenyelni.

Zsu!
Én nem vagyom mérnök de engem is a számok nyugtatnak meg, egyébként meg úgy vezetem a szopi naplót mintha ez lenne a munkám és fizetnének érte. :roll:

Reni!
Nálunk csak akkor kell oltás után hosszába félbe vágott kúpot adni ha van láz.
A Panadol bébi szirupot lehet még használni epres ízű.
Szerintem a Colyntal-t adjad.
én is mindíg farmer ruciba viszem Pannát sétálni van kantáros farmer szoknyája is és természetesen mindíg teszek hajcsattot a hajába amitől beszarnaka járókelők.

Réka!
Jó hogy jobban vagy.A telefonos kép nagyon tetszik.
Encus!
Maja nagyon szép kislány. Tessék sűrűbben jönni.

Klauszka!
Szerintem nem vészes egyáltalán Eliza gyarapodása.A mi orvosunk minimum 500 g hízást követel meg.Mi most voltunk a 3 hónapos mérésen 5930 g és 63 cm mértek.1 hónap alatt 530 g-ot hízott.
Azt mondta a védőnő, hogy a csak anyatejet szopizó babák általában nem híznak annyit mint azok akik tápszeresek.
Úgyhogy ne izgulj szépen fejlődik a lányod és úgy látom, hogy ő inkább hosszra nő ahhoz is rengeteg anyatejre van szükség.

Egyébként 600-ot kell híznia egy babának havonta kivéve az első hónapot mert akkor elég a 400 g.

Macsek!
Már azt hittem, hogy csak nekem vannak rossz tapasztalataim Japánnal kapcsolatosan.
Amikor szokták kérdezni, hogy milyen volt akkor néznek rám ilyen :shock: szemekkel és nem hiszik el, hogy milyen sz@r volt.
Mi tudjuk és ez a lényeg.
Persze biztosan más ha az ember túristaként megy ki egy rakás pénzzel.

Kisvirág!
A virágot látva és a szöveget olvasva nekem is legördült egy könnycsepp az arcomon nagyon megható lehetett.
Olyan szentimentális lettem amióta anya vagyok.( Néha még a gyanusítottjaimat is meg szoktam sajnálni.)

Chamomill: fogzásra és hasfájásra is lehet használni.

Képzeljétek el tagnap óta nem zabáltam édességet nem tudom meddig bírom.

kúp: én is összefogom a kis seggét miután betoltam a kúpot, Katánál is így csináltam és még egyszer sem fosizta ki.

Niki!
Üdv gyere bátran.

Kép

Kép
katus73

reni.igen,azzal.
szopi van,azért irok igy

KépKép

KépKép
pilchard

Hahó! Bogyeszka KAKÁLT!!!!! két és fél nap után!!!! Jeeeeeee!!!!! :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D húdeboldogvagyok! :D:D:D:D:D:D:D:D

Najó, elég belőlem ... :D

Klauszka, nekem is küldj táblit plíz! Nekem ez van, ez állítólag a Kismama-féle tábla:
http://gportal.hu/gindex.php?pg=4953455&nid=962637

Kisvirág, megkaptam a privit! :)

Nyanya: kozmetikus? Az meg mi??? :D Amúgy lécci tegyél fel egy új táblát, h kik jönnek a jelen álláspont szerint! Illetve van vki, aki a korábbin nincs rajta, de jönne?

Kistesó: nálunk a minimum 2 év a császár miatt, max 4 év a szocpol miatt. Aztán majd meglátjuk. Jövő szept-től fogunk nekilátni. :)

pogacsa

Ja én nem tudom, hogy az édesség megvonástól-e de fogytam egy kilót. :lol:

Kisvirág!
Tudom, hogy csak egy pillanatra ültetted föl Kendét de azért óvatosan mert a kis gerince még nem elég erős.

Ma este jönnek hozzánk vendégek csináltam: juhtúrós rétest (sós)
almáspitét, és lesz még padlizsánkrém pirítóssal.

Kép

Kép
katus73

Katus, sebaj, én zabáltam helyetted is! :D:D:D vagyis :(

pogacsa

Pogi!
Nagyon tetszik a blog annyira jót nevetgélek itt egymagamban, a cumi volt a legviccesebb.
Egyébként én egy sima kis pamutsapkát adtam rá az olajozás után és legalább 1 órát de inkább többet hagytam rajtam az olajat és utána keféltem le a fejéről a koszmót.
Ezt 2 napig csináltam mert utána nem jött elő többet.Bár néha a füle mögött szokott lenni.
Azért leírhatnád, hogy milyen édességet ettél.

Kép

Kép
katus73

Pil: elég rosszul hangzik a kaja. Finom legalább?

Klauszka: küldtem privit.

Amandi: mi vettünk Nurofent és már adtam is neki, mivel piros a torka. Egyébként ez láz, meghűlés, influenza, torok, fogzás, fog, fül, fej, zúzódás és rándulásos fájdalmakra jó.
Nekünk is a gyógyszertáros néni ajánotta.

Reni: nekem a dokinéni mondta, hogy adhatom a panadolt. Igaz én csak egy negyedke kanállal adtam neki.

Katus: az én kicsim nem tudja mennyit kell híznia. Ő eddig mindkét hónapban 1-1 kg. hízott.
Nem szoktuk így ültetni őt, ez tényleg csak egy pillanat volt, de látszólag tetszett neki :)
Grat, hogy az elmút 24 órában semmi édesség. :)
Nálam most a mézespuszedli a nyerő. Bár nem tudom, hogy a méz allergiát okozhat-e.

Pogi: megértem határtalan boldogságod. Én is így örülök mikor találok kakát a pelusba. Sajna szombat óta nem ért ez az öröm.

Kistesó: mi kb. 2 év korkülönbséget szeretnénk.

Kép Kép
kisvirág_30

Kisvirág!
Az 500-600 g a minimum és ha annál több az nem baj az első 2 hónapban az enyám is 780 és 1000 g-ot hízott.

Én küldök nektek kakát mert nálunk naponta 2 szokott lenni általában de 1 biztos.
A méz szerintem nem okoz allergiát csak a gyerekeknek nem szabad 1 éves korig adni mert van benne valami veszélyes rájuk nézve.

Köszönöm a gratulációt remélem tudom tartani.

Szerintem te bárbit ehetsz nem fogsz hízni. :D

Kép

Kép
katus73

Ez az édesség elvonó olyan lesz mint az alkohol elvonó klub:

Sziasztok Kati vagyok és már egy napja nem ettem édességet.

Kép

Kép
katus73

Katus!
Grat az édesség megvonáshoz!
Én is nap-mint-nap elhatározom, de NEM MEGY!!! Csodálkozom, hogy a férjem még nem becéz bocinak!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok,

Pil: Japanban dolgoztunk a ferjemmel azt az idot. Meg az volt a szerencse, hogy egyutt voltunk, nelkule el se vallaltam volna ilyen munkat.

Kozmetikus? En vegre ket napja oda jutottam, hogy este legyantaztam a labam. Elmenni nem tudnek. :( Fodrasz? Masfel eve nem voltam, most mar meg is latszik a hajamon, meg persze az is, hogy nincs idom beszaritani. :((((( Igy oyan, mint a ciroksepru. :((

Kaki: nalunk mostanaban van ugy, hogy tobb napig nincsen, de nem tunik ugy, hogy szenvedne emiatt. Allitolag ez azert van, mert teljesen feldolgozza a szervezetuk a tejcit. Ma viszon ketszer is volt. Ki erti ezt?

Most megyek, nyuszi van,
Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Katus: a sorrendre nem emléxem, de volt keksz, meggyes süti meg túrórudi... hmmm.... :D Mi csak olyan fél órát hagytuk úgy, mert mindig elfelejtem korábban bekenni... :D

Prena: mi Bogyókát szoktuk Bocikázni :D:D:D

pogacsa

Sziasztok,

Katus :lol:

"Rájöttem, hogy az egész életünk a táplálkozásról szól.

Rengeteg olyan kifejezés van a magyarban, ami valamilyen módon a kajával
kapcsolatos. Például amikor perecelsz egyet. Vagy elmész csak úgy
céltalanul kolbászolni a városban. Vagy rizsázol valakinek, például abból a
célból, hogy később megrépázd, de az is lehet, hogy ő meg utána megmogyoróz
Ilyenkor nem kell sokat tökölni, ha egyszer már lekenyerezted. Veled ne
kukoricázzon.
Persze ha kurva, akkor tejelned kell, mert kisajtolja belőled, ezt
általában előre le is vajazzátok, amikor még úgy be vagy sózva, hogy
borsózik a hátad, és nem gondolsz arra, hogy utána annyira fel leszel
paprikázva, hogy majd'
becsokizol.

Kábé.
Most persze lehet azt mondani, hogy "ez elég gyengus volt", de én erre
elhárítólag közlöm, hogy nem ér a nevem, káposzta a fejem. És ha erre nem
tudsz mit mondani, akkor mákom van :) "

Már ismertem, de ma megint megkaptam emilen :D

Doren

Kép
Kép
doren

íDoren: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: KIRÁLY!!!!

hajni:nagyon finom!!!!!!!

macsek:mit dolgoztatok??????
ha nem titok

kriszta vagyok,próbáltam leszokni róla de nem ment :lol: :lol:

KépKép

KépKép
pilchard

Sziasztok!!!

Nagyon,de nagyon el vagyok keseredve!:(:(:(

Tegnap voltunk a spirál miatt kontrollon!Hát...
Képzeljétek a méhnyakban talált rá a doki!:(:)Nem semmi!
Pedig állítólag ez a fajta nem szokott lejönni!
Fasza volt 6000Ft a spirál,a felhelyezés 7000Ft a kontroll 7000Ft és most újra az egész!anyagilag sem teljesen döfi!+a fájdalom -szenvedés ami ezzel jár!
Én gólyariogatót(fogigátlót) már nem szeretnék szedni,és a sityak(gumi)sem kóser!!!
Most mi legyen?megpróbálom mégegyszer,de nem repdesek az örömtől!
Ez van!!!

Doren Macsek!Jók az idézetek,mondókák!!!Tetszenek!!!

Pil:Én is szeretem az ilyen "trutyikat"!Megeszem őket még ha a szín éppen másra emlékeztet is!!!:) :lol:
Megkaptad az e-mailt???Ha megkérhetlek akkor elküldenéd kisvirágnak is!Köszönöm!Én egy pancser vagyok ilyesmihez!!!Ide is rakhatsz fel azokból,amiket küldtem,csak a kigyósat ne!!!! :oops: :lol: :shock:

Kisvirág!!!Kende ülős képe édes nagyon!!És tényleg másabb!
Jó,hogy megusztátok a buzi kullancsot!!!Hála Istennek!
Szerencsére Renikében sem volt!!!

ex!Sajna a penész miatt!:(tényleg jó ilyenkor a cumi+üveg,mert rá tudod önteni a boraxos lönnyöt,és saját magának ecseteli a szájját!Amúgy mikor nekünk volt,a szopinál sem volt kényelmetlenebb a dolog!
Ne lepödj meg ha a popóján is lesznek pöttyök4Akkor kenheted Canestennel!!!
egy kettő és túl vagytok rajta!!!:)

Klauszka!Üdvözöllek én is!!!:)
Nekem is küld el légyszives a táblát!:)
E-mail: gszilvi23freemail.hu
Köszönöm!

Colett Mézgombi!szívesen taliznék veletek ias,de az igazság az,hogy a babakocsinkal járművön én egyedül közlekedni nem tudok!!!!:(
Én meg még kengurúba nem rakom!!!

Megyek mert a csajszim hív! :lol:

puszilok mindenkit!!!!

Szilvi

Kép
szgoron

Apropó!

Ki szereti Jimmy-t???(zámbó)
Van nekem egy versem róla valahol,de csak akkor írom ide ha senki nem bántódik meg rajta!!!!
Az szoljon,meg akkor ias ha jöhet a vers!!!:)

Kép
szgoron

Sziasztok,

Pil: Japanban egy szallodaban zeneltunk a ferjemmel, hegedu-zongora. Egyebkent a rendezvenyszervezos munka nekem is bejonne, esetleg tartsulhatnank? :) Mondjuk az az igazsag, hogy en nagyon elvezem az itthonletet, nem zavar a hazimunka, semmi kedvem nincs majd visszamenni dolgozni, mar ha lesz egyatalan hova....

Lanyok: Ti hogy tisztitajatok azokat a pluss jatekokat, amikre az van irva, hogy nem lehet mosni?

Ma spenotot csinaltam, annyira finpom lett, hogy alig birtam megallni, hogy ne egyem meg az egesz labost! Muszaj volt, mert holnapra is ez lesz!

Andris ma is jo sokat aludt, lehet, hogy ez meg mindig az oltas hatasa? :shock: Ket napja kaptuk....

Udv: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Új bankautomata autósoknak.

(kezelési útmutató)

Örömmel értesítjük tisztelt ügyfeleinket új szolgáltatásunkról: az autóból kezelhető bankautomata-hálózatról. Mától fogva automatáinknál anélkül vehetnek fel készpénzt, hogy kiszállnának az autójukból. Hogy ennek előnyeit élvezhessék, kérjük a kezelési utasítás figyelmes elolvasását.

Férfi ügyfeleknek:

1. Hajtson az automatához, és tekerje le az oldalablakot.

2. Helyezze be az automatába a hitelkártyát, és adja meg a PIN-kódot.

3. Billentyűzze be a kívánt összeget.

4. Vegye el a pénzét.

5. Vegye ki a hitelkártyát és a bizonylatot.

6. Tekerje fel az ablakot.

JÓ UTAT!

Női ügyfeleknek:

1. Hajtson az automata elülső oldalához

2. Indítsa újból a lefulladt motort.

3. Tekerje le az oldalablakot.

4. Tolasson lassan hátrafelé, amíg az automata a bal vállával egyvonalba nem kerül.

5. Vegye elő a táskáját, és ürítse ki az utasülésre, és keresse meg a hitelkártyáját.

6. A visszapillantó tükörben ellenőrizze a sminkjét.

7. Próbálja meg a hitelkártyát behelyezni a bankomat-ba.

8. Szálljon ki, hogy elérje.

9. Helyezze be a hitelkártyát.

10. Vegye ki, és helyezze vissza fordított irányba.

11. Menjen vissza a kocsihoz, és keresse meg a noteszét amibe felírta a PIN-kódot.

12. Billentyűzze be az adott számokat.

13. Nyomja meg a „törlés” gombot, és a TAJ-száma helyett adja meg a mellette lévő négyjegyű számot.

14. Most üsse be a felvenni kívánt összeget.

15. Vegye el a pénzét és a bizonylatot.

16. Szálljon vissza a kocsijába, keresse meg a pénztárcáját, tegye el a pénzét, ellenőrizze a sminkjét és induljon el.

17. Tolasson vissza az automatához, szálljon ki, és vegye ki a hitelkártyáját.

18. Tegye el a kártyát.

19. Ha a sminkje rendben, egyes sebességgel…..

20. Indítsa újra a lefulladt motort.

21. Vezessen 3-4 kilométert, és ha gyorsabban szeretne menni, engedje ki a kéziféket.

JÓ UTAT!

Kép
szgoron

"Kotyogó klotyó fele totyog a lotyó
de késő,mert a rotyogó gatyoból
potyog a motyó" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock:

Kép
szgoron

Hellóka!

Már írtam, csak elszállt. Tök jó volt ma, d.e. aludhattam a Noival, mert Máté Mimizett(így hívja Anyámat.). Összefutottam a védőnővel, holnap jön.

Kérdés: Aki megkeresztelte a bébijét mindenkinek volt egyházi esküvője is? Mi szeretnénk, csak nem tóm ebbe nem kötnek bele?

Szgoron: Ha egyszerre indulnánk, segíthetnénk fel-leszállni a buszról. Én is közlekedek néha úgy, hogy a Máté is jön, és ő még föl sem tud szállni, csak ha fogom a kezét(főleg a régi kaki buszokra), és valahogy mindig megoldottam. Vagy gyalogolunk az Örsig... :D . Jó ez vicc volt. Ja, inkábba Pólusba megyek babaúszásra, másik helyre bőrgyogyó, és nőgyogyó papír kell, na oda nem tók elmenni. Nem jössz? Sajni a spirál miatt. :cry:

Pil: Az lehetne, hogy neked küldök képet, és te felteszed? Én béna vagyok, meg szőke... :) Ment mail.

Tesó: Egyetértek Mézzel, én is utálom a panelt, de nem bírtam várni..Ki tudja mikor tudunk innen elköltözni?

Mentem, befaltam egy csomó sajtot amíg olvastam.

KépKép
KépKép
colett77

Szilvi, ugyanmár a kedvemért tegyél fel magadnak skype-ot! lécciiii! www.skype.com Te kis OFF-mester! :D:D:D

Macsek: kimosom! :D:D:D

pogacsa

JA, spirál miatt :(

Colett, nekünk volt egyházi.

pogacsa

Sziasztok!

Pogi, gratula a kakihoz!!!!!!!! Nekem is ez a táblám van, persze ez nem meglepő, mert a Kismamát szoptatós szaktanácsadók szerkesztik. Tehát csajok, Pogi felrakta, ott elérhetitek a táblicskut.
Szgoron, őszinte részvétem a spirál miatt. Nem is gondoltam, hogy az fáj....
Mi nem csinálunk semmit, bízunk a szopiban (bár csak 90%..). Mindegy, idáig működik. Ha mégsem, akkor pedig Elizának lesz játszótársa :lol:
Macsek, én is én is akarok spenótot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Imádom, én is be szoktam falni az egész lábossal. A múltkor apa azt mondta, ez büdös és rossz ízű. Több maradt nekem!!!!
Gyerekek, mi az a blog????????????????? :?:
a súlygyarapodás miatt azért nem izgulok, mert minden nap van kakink (ha egyszer kimarad, másnap dupla mennyiség van... húúúúú, volt, hogy a csap alá mentünk, úgy egyszerűbb volt :D ), és a tündérke sosem visít, hogy éhes. hát, így hízik ő. na, de azért szorítsatok 25.-én, akkor megyünk mérezkedni, meg oltásra.
kiszámoltam, lehet, hogy nem duplázzzuk meg a súlyunkat a 6. hóra. Akkor mi van, tudja valaki??????????????????????????????????????
azért furcsa a természet. én imádnám, ha ennyire nem híznék, de ez valahogy a lányomnál nem így van. lehet, hogy később ő is imádni fogja????? :wink:
hát sovány ez a gyerek őszintén????? (a kép tipikus... :) )
Kép

K.
Kép
klauszka

Klauszka, klikkelj a blog linkemre, na az egy blog. :D:D:D

pogacsa

Kisvirág, férjed egy angyal! :wink: Kende pedig nagyon ügyi. Virág is állandóan magától ül az ölemben, én szoktam visszadönteni, de nem hagyja. A hordozóban állandóan előre akar dőlni.

Klauszka, Vircsi 3,65-tel született, most 3,5 hónaposan 5,05 kg. Négyszer eszik egy nap, az ötödiket hajnalban lefejem. Ennyi elég neki. 10-11 órát végigalussza éjszaka. Gondolom felkelne, ha éhes lenne... Reggel is én keltem, soha nem sír a kajáért. Sem én, sem a gyerekorvos nem parázik (szerencsére). Igazság szerint nem is méregetem igazán, hogy mennyit fejlődik egy héten, csak azt hogy több legyen. Szerintem félévesen ő sem fogja megkétszerezni a súlyát. Ez van.

Szilvi, spirál :( , jöhet a vers! :lol:
A te idézeted se semmi: „szálljon ki, hogy elérje” :lol:

Macsek, rendezvényszervezésbe én is beszállok, imádom az ilyen jellegű teendőket. A volt férjem hülyét kapott, mikor elkezdtem valami baráti, rokoni eseményt szervezni... :lol:

Doren

Kép
Kép
doren

Ja, Szilvi, a női vezetésről jut eszembe... tavaly vittem ki a férjem a reptérre, és ott ugye 1 sávos az út. Nézem, h integet a rendőr a baloldalon, én meg szépen megálltam a jobboldalra megszokásból... :D nem nézett ám tökhülyének....

pogacsa

Mézgombi!
Ikea nekem is jó, de majd szombaton megbeszéljük.

Katus!
Azt már én is hallottam, hogy a túl korai mozgásfejlődés akár rossz előjel is lehet. Blanka 2 hetesen fordult hasról hátra és ezt legalább 4x megismételte 1 hónapos koráig. Most meg már nem fordul meg. Ki érti ezt?

Niki!
Most szombaton lesz a topiktalálkozó Kosdon. Jössz?

Kisvirág!
2 óra volt a kozmetikus. Várnom egy percet se kellett és 5 percre van. Két szopi között pont belefért, de azért a biztonság kedvéért hagytam itthon lefejt tejet.

Klauszka!
a tábla engem is érdekelne

Katus!
Akkor mi vagyunk a kivétel hízásilag, mert csak anyatejezünk és az első hónapban +1kg jött fel.

Pogi!
Kozmetikus, aki sok pénzért jól megkínoz, de utána szép leszel, mint én :) Na jó van amin Ő sem segít.
Táblát csak a legutóbb felrakottat tudom megismételni. Azóta nem tudom, hogy milyen változások voltak. Aki nincs beírva szóljon. Az is aki be van írva de nem jön.
Kép

Szilvi!
Sajnállak a spirál miatt. Nagyon bosszantó lehet. Nem is értem miért nem adnak erre garanciát.
A mirénáról hallottál már? Az mondjuk 35 eFt, de jobb mint a hagyományos spirál. A menzeszed 2-3 napos és csak pecsételő lesz tőle és nem abortál minden hónapban mint a spirál, hanem a fogantatást gátolja. És nem görcsölsz. Ez nem spirál, mert gyógyszer adagol, de helyben ezért a vérkeringésbe nem kerül be, ellentétben a hormonbogyókkal. Én most ezen gondolkodom. Szoptatás alatt is lehet.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Kati vagyok és már 2 napja nem ettem édességet.

Félre a tréfával.

Szilvi!
fogi gátló:
van valami olyan amibe minden reggel bele kell köpni és kimutatja, hogy aznap fogamzóképes vagy-e vagy sem de a nevét nem tudom azt hiszem rajta van a neten.
10.000.-ft és örök élet.
Jöhet a vers.

Pil,Macsek, Doren!
Pil és Doren szervezné az esküvőket macsek és a férje zenélne rajta és ha még lakodalmas zenét is megtanulnának játszani :shock: akkor a lagziba is nyomhatnátok csak kellene még egy dobos.

Nyanya!
Az én lányom az 1 hónapban 790 g-ot a 2. hónapban 1 kg hízott azután kicsit visszaesett a fejlődés most csak530 g volt a gyarapodás.

Colett!
Nálunk volt egyházi esküvő (evangélikus).November 12-én lesz a kersztelő katolikus.(Kata is katolikus)
A férjem katolikus én evangélikus vagyok az egyik keresztszülő evangélikus a másik pedig görög kelti.A pap így nézett :shock: de szerencsére nem gördít akadályt a keresztelő elé.

Kaluszka!
én is megkérdeztem, hogy ha a gyerekem nem duplázza meg a súlyát akkor börtönbe zárnak?
Azt mondta, hogy semmi nincs ha nem dupláz.

Kép

Kép
katus73

Katus!
Az a termékenység néző a Mybe Baby mini mikroszkóp. Nekem van, de nem merném fogamzásgátló helyett használni, hacsak nem nagy gond ha becsúszik egy harmadik, de nekem 40 év közelében 2 gyerek után már tuti módszer kell. Én a gyerek project alatt használtam. Ez nem más mint egy mini mikroszkóp, ami 52x-es nagyításban mutatja a nyálat. Ha páfrányos az ábra akkor peteérés van ha csak pöttyök vannak akkor nincs. De nálam és még 2 barátnőmnél a terhesség alatt is páfrányos képet mutatott. És mi van, ha rosszul teszed rá a nyálat, mondjuk buborékos lesz és azt hiszed, hogy nincs peteérés. Arról nem beszélve, hogy akár 5 napig is várakozhat a kis ebihal a peteérésre és lehet, hogy már ott áll lesben. Szóval nagyon jó ez a dolog, de csak tájékoztató jelleggel élesben ne használd.

Kép

KépKép
nyanya67

javítok: Mybe= Maybe

Kép

KépKép
nyanya67

Katus:PG54 én 2000-ért vettem,ez egy törpemikroszkóp,nyálat kell rákenni.Ameli tudatosan ennek a segitségével fogant. :lol:
És ügyes vagy!!!!Én ettem.

Szilvi:ez szörnyű,nem elég a sok szenvedés,most újra meg kell venni?Ez nem lehet a doki hibája hogy nem jól tette fel????
elküldöm a képeket Hajninak.
Nem értelek,tök király a kigyós kép!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Én szeretem hallgatni Jimmyt,ha nem látom hozzá a fejét!Na jó,van pár száma amit imádok ám!!! :lol: :lol: :oops: :oops:
Telepitsd a skypot,mert Pogi is akar fetrengeni otthon a röhögéstől.Majd meglátod milyen király mikor konferencia beszélünk Pogival,Mézzel.

Colett:persze hogy felrakom.Küldtem térképet és papirt is!!

Klauszka:sztem csak akkor lenne gáz ha éhes lenne,igy minden ok.Ha olyat mond a doki amit te nem akarsz hallani bólogass jó nagyokat!Mi is igy szoktuk!Dehogy úgy néz ki!!

Pénteken megyek terepszemlére,veszek kézmosót,wc papirt,ilyíesmit,plédet aki tud hozzon!
Sztem Ameli fogzik,én mintha látnék alul két fehér valamit.

KépKép

KépKép
pilchard

Katus:igen,egyetértek Nyanyával,ez nem jó sztem fogigátlásra,csak termékenység ismertetőre.És nem mindenkinek jön be.

KépKép

KépKép
pilchard

Én nem használok egyenlőre semmiféle fogi gátlót és ezt a nyálasat sem akarom csak hallottam róla.
Úgy beszéltem meg a dokival, hogy március körül megyek vissza hozzá és akkor lesz rákszűrés és fogi gátló megbeszélés.
valahogy nem fűlik a fogam a tablettához mert meghíznék tőle de ha a doki tud nekem olyat prezentálni amitől nem hízok akkor végülis jöhet.
Amíg szoptatok nem akarok fogigáltót szedni.
Egyébként mennyibe kerül a fogigátló tabletta manapság?
Kb: 10 éve szedtem utoljára.
Egyébként nem akarunk több gyereket mert a férjemnek már így is Panna a 4.

Kép

Kép
katus73

Üdv!

Tegnap este nem volt kedvem olvasni...most próbálkozok.
Tegnap reggel úgy keltem, hogy nem bírtam nyelni, miután ez kissé elmúlt, a térdem kezdett el fájni...

Peti tegnap a reggeli evése után úgy döntött, hogy az neki sok volt, és visszabukta egy jó részét...mostam mindent (kivéve a párnahuzatokat, és a férjem takaróját).
Viszont tud ülni. Felhúzza magát! És azt látni kéne, hogy milyen elégedett arcot vág olyankor, és vigyorog, mint a tejbe tök. :D

Délután voltunk a bnőmmel és a kislányával sétálni. Egy kis kommunikációs zavar folytán viccesen nézhettünk ki, mivel én balra indultam el, a bnőm meg egyenesen... (ő azt mondta, hogy Sparba akar menni, aztán kiderült, hogy CBA-ba, na ebből lett Tesco :) ). Amikor odaértünk, a bnőm bement, én meg kint a két kicsivel. Egy ideig jó is volt, aztán rázendített Bogi, őt megnyugtattam, néhány perc múlva nekikezdett Peti. Őt is megnyugtattam, majd a változatosság kedvéért bömbiztek mindketten...még jó, hogy kijött a bnőm. :o
Aztán Petit félútig le se lehetett lőni, már hazatelcsiztem, hogy csinálják meg a pancsivizét és a kajcsiját, mert egyébként éhen fog veszni...bezzeg, mire hazaértünk, bealudt.
Felkelt, lefürdettem, megetettem, és majdnem még böfizni is elfelejtett, mert úgy bealudt. És ma fél hét után kelt fel!!! :)

Pil., internet miatt tessék reklamálni! :)
Bébikajákkal vigyázni, nehogy ellustuljanak a fogaid! :D
Kézmosót és WC-papírt ne vegyél, itthon van egy rakattal, viszek egy literes folyékonyat, és pár csomag budipapírt. Metro-s (Aro), ha megfelel.
Mi viszünk egy nagy törölközőt, plég helyett szerintem jó lesz.

Klauszka, tényleg nagyon szép szeme van a lányotoknak. A fiunknak is kék a szeme. :) Ez volt minden vágyam, bejött (az apjának meg az, hogy fia legyen, na ez is).
A tápszeres babáknál annyi a különbség, hogy akinek van teje, az általában a gyerkőc féléves kora után kezdi, a tápisoknál meg 4 hós kortól lehet.
Eliza nem tűnik soványnak, de tényleg meg kéne, hogy duplázza a súlyát féléves korára. Azért biztos, ami biztos, jobban járnál egy vérvizsgálattal...szerintem.

Kisvirág, remélem, Kendénél hamarosan rendeződnek a kakidolgok. Az én fiam meg pont az ellentéte, most már nem szenved, "sunyin" kakil, és most, ahogy felkelt, olyanokat pukizott, hogy azt hittem, lukas lesz az ágy alatta. :)
Peti imád szemben lenni a tükörrel (vagy mindegy mi, csak visszatükröződjön). Tegnap is az üveges ajtó elé állt a mamám, kezében Petivel. Na, amikor észrevette magát, olyan örömujjongásban tört ki, hogy jártak a kezei-lábai. Ha dinamó lett volna rajta, biztosan fedezte volna a mamámék egy napi áramszükségletét! :)
Édes ez a virágcsokor-ajándék.
Kende korában már Peti is szeretett "ülni", de ez mi úgy oldottuk meg, hogy ha kézben volt, akkor a háta volt a hasunknál, és úgy volt cipelve. Na meg rátettük a combunkra, és közben fogtuk a hátát meg a fenekét. De neki mostmár "rendesen" is megy, és ahogy írtam, nagyon tetszik neki. :)

Andi, mi kb. 2-3 év korkülönbséget tervezünk. De ehhez kéne minimum egy lottó ötös, hogy legyen saját fészkünk...szóval szvsz ennél több lesz. Igazából nálunk nincs gond, mert ovi és iskola terén nem vagyok válogatós...oda fognak járni, ami a legközelebb van. :)

Reni, nekem meg hosszú hajam nem volt sosem! :) Most is rövid, de el kéne mennem nagyon a fodrászhoz, mert megint kezelhetetlenné vált. Asszem, ha befejezem, rá is csörizek a fodrászomra, hogy nincs-e rám ideje.

Katus, nálunk meg az van, hogy a kúpot keresztbe kell elvágni, és a végét kidobni. Én megpróbáltam hosszában is, de nekem semmivel sem sikerült...és a dokinéni is az előbbit javasolta, na meg nem attól a pár forinttól megyünk csődbe.
A sajnálattal óvatosan ám! :) :)
A kúppal én is így csinálom, és ahogy írtam, ha nyugis, akkor simán bent marad.
Édességmentességhez kitartás!!!!!
A kakiküldést én is vállalom, nálunk naponta 1-2X biztosan van. csak épp zöld a tápi miatt. :)
Dobosnak odaadom a fiamat, elég nagy erő van benne, csak egyelőre még nincs meg a ritmusérzéke. :D
Fogigátlók átlaga: 3 havi adag kb. 4000 Ft.

Pogi, akkor mostmár nyugi lesz nálad, ugye? Remélem, Gergőcske pocija is megkönnyebült egy időre.
Nálunk a szocpol elve ugrott, mivel a férjem nevén van az a ház, amiben anyósom lakik, szóval a max. nálunk nincs meghatározva, a min. nálunk is 2 év a csaszi miatt.

Macsek, én semmit se tudnék csinálni, ha nem tudnám letenni valahova Petit, kivéve az itthoni dolgok. Én egy hete voltam kozmetikusnál fazongyantáztatni.
A kaki miatt ne tessék aggódni, a napi 3-4 is normális az anyatejes babáknál. Úgy látszik, Andris most pótolja, amit eddig elszalaszott. :D
Másfél év fodrász nélkül??? Én biztosan megőrülnék...
Én mindent mosok, még akkor is, ha nem lehet. Én minden plüsst a mosógépbe tettem, de ha nem akarod, akkor tökéletes fertőtlenítés az is, ha beteszed a fagyiba fél-egy napra, utána meg kiszárítod.

(Gyerekem az ágyban visít, de még negyed óra, mire kap kajcsit - én szőrösszívű. De legalább a mamáméknál nem fog sírni.)

Doren, jó ez a kajcsis micsoda. Jót somolyogtam rajta (ugye Bömbivel a háttérben, anyázik rendesen, meg azt mondja, hogy enni-enni).
A hordozóban szerintem Peti is felülne, még jó, hogy le van kötözve, egyébként orral bukna ki belőle. :)
Egyébként asszem nyithatnánk egy rendezvényszervező céget, hozzám jöhetnek a számos dolgok! :) De a szervezés se áll távol tőlem, három év alatt három nagy rendezvényt hoztam össze (a mi esküvőnk, a mamámék 50. házassági évfordulója, anyuék 25. házassági évfordulója). :D

Szilvi, én nem akartam vészmadár lenni...de már többen mondták, hogy pályát tévesztettem. :) Nálunk még mindig gumi és hüvelytabi van.
A pempőket én is szoktam szeretni, a múltkor a sütőtökpüré is rám várt, igaz, azt nagy fintorok között ettem meg, pedig kicsinek állítólag szerettem.
A penésze szerintem múlik, de ma úgyis megnézi a dokinéni. Egyébként ez a bóraxos izé a fenekére is jó, ha jól olvastam a papírját, de van itthon Candibene krém is (ez dettó ua., mint a Canesten, csak jóval olcsóbb).
A kengurut hétfőn kérdezte a bnőm a védőnőtől, két hónapos kortól lehet. Egyébként, ha eddig nem raktad, szerintem, ne kezdd el, mert a hátad ki fog akadni...még az enyém is fáj, pedig én a kezdetek óta abban viszem Törpét.
Nekem nincs bajom Jimmy-vel, tőlem írhatod.
Jó ez a bankautomatás szöveg, de pl. nálunk a férjem a felejtős...én minden számot fejből tudok. :o Legalábbis, amik fontosak.

(Na gyereket elkérte apukám, ő feladta a bömbihallgatást, én ilyenkor immunis vagyok rá. Na elmegyek felforralni a vizet. Ránéztem apumra és a gyerekre, apum játszik a számítógépen, Peti meg a combján, félig ülő helyzetben, és nézi a hátamat - szép látvány lehet. Eltelt a 15 perc, adok enni a gyereknek.)

colett, elvileg belekötnek, de pl. az én anyukáméknak csak polgárija volt, és én is meg az öcsém is meg lettünk r.k.-nak keresztelve (pedig köztudott, hogy ők a legszigorúbbak).
Nekünk volt egyházink, de még így is bajos lesz a keresztelés, a felkészítések miatt, de majd megoldjuk valahogy.
Én meg panelmániákus vagyok...még a férjem is képes volt hozzászokni, pedig nem szerette! :)

Na most ennyi, felveszem Peti büfizni. Aztán kb. fél óra múlva indulunk a 3 hós oltásra.
Este még próbálok jönni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ti leszoktok az édességről...én meg rá. Mindent kívánok, és felfalok. :oops:

Ma végre nem volt hajnalban sírás a poci miatt, lehet hogy hat ez az új bogyó. nyögni még mindig myög, persze eredmény semmi, de lagalább nem fáj annyira Neki hogy felébredjen.

Én tegnap voltam kozmetikusnál, és jövő héten fodrászhoz is megyek :):):): szervezést igényel, de megéri-újjászülettem.

Klauszka, én Soroksáron sétálok :(
Én is kérek szépen táblázatot!!!! tamas.bokrossy@wla.hu

Pil: el tudod küldeni a pizzás papírt?

Katus: szopi napló...detto :) :D

zsu

Kép
zsu11

Helló Mindenkinek!
Még új vagyok ezen a helyen - eddig inkább csak szemlélődtem - , így nem igazán vagyok képben azt illetően, hogyan is működik ez a "társalgás"-dolog. Úgyhogy előre is bocs a hülyeségekért! :oops:
De nagyon jónak tartom, hogy az ember lánya olyanokkal beszélheti meg az élet csipp-csupp dolgait, akik hasonló cipőben járnak!
Koppány fiam május 30-án született, első baba, és hát kezdő szülőkként - tapasztalatok híjján - sokszor pánikba estünk drága férjemmel, hogy akkor most mi van???
Látom, sokan már elég rég óta "tagok", remélem, nem tűnik tolakodásnak levelem! :roll:

noncsi
kyllah

Csajok!!!

KÖSZÖNÖM A VIGASZTALÓ SZAVAKAT!!!:)

Pil ,Pogi:Nem tudom egyedül felrakni,amikor Angol szöveg jön NEM megy!!!:) :oops: (Ja és ovodátol tanulom az Angolt)

A babataliról Kb.13-kor jövünk el!Sanyi apukájáékhoz is kell mennünk a lagzi elött!!!:(

Colett!Én is a polushoz viszem úsztatásra!(elvileg ma hívom fel)!

Na jön a vers!(nagyon állat)Amúgy én is szeretem a Jimmyt csak ne lássam a baromi roda képét!(a ló nem enné meg a kockacukrot a kezéből) :lol:
De így vagyok a Bikinivel,Illés-Szörényivel,Omega Stb!Van egy képük
Balázs Paliról nem is beszélve!!!!

Így vót
Szép csendes éjszaka után virrad a hajnal,
Imi fiú bajlódik a kócos hosszú hajjal.
Megszólal a kakas hármat-négyet rikkan,
Imi mondja:Lelövöm úgy, hogy meg se nyikkan.
Elõ a Berettát, be a teli tárat,
Kilõ az ablakon egyet, kettõt, hármat.
De a kakast nem öli a bánat,
Imre király dühös, kilõ még vagy kettõt,
Eltalál most izibe egy rozzant bádogteknõt.
Felesége mondja: mit csinálsz Te állat?
S felveszi a földrõl a ledobott tárat.
Mérgem oka a kakas volt,
de elbújt, mert ravasz volt.
Édes uram, mondja Edit, hát ez téged heccel?
Ez a szomszédunkban lakó tollas ingyen vekker?
Anyukám, hadd lõjek csak egyet még egyszer,
Mondja habzó szájjal és remegõ testtel.
De a feleség makacs, s emelkedik a Colt.
Agyon lövöm magam, ha nem lõhetek egyet,
Mire így az asszony: Ha hülye vagy, hát tedd meg!
Ránéz a nejére, nem várt ilyen választ,
Elhûlt képpel így szól:Ezt mondtad? Ez bágyaszt.
Remegõ ujjával meghúzza a ravaszt,
Így kellet volna meglõnöm a kakast.
S mivel a mi Imrénk nem volt fejszámoló,
Nem sejtette, hogy a csõben maradt még egy golyó.
Megindult az agya, de már késõ,késõ,
Fúródik az ólom, mint szarba a vésõ.
Felrikolt az asszony, mint az éhes sirály,
Magasságos isten, mit csináltál király?
Agya arcára hull, mint egy véres lepel,
Mintha azt mondaná, isten veled Csepel.
A kakas kérdõn rikkant. Máma már nem lõnek?
Csak nem mentem agyára a koronás fõnek?
Felvijjog a mentõ, megbolydul az utca,
Még van egy kis remény, tán van még benne szufla.
Megszólal a mentõs:A kórház még távol,
mire odaérünk, ez már nem oktávol!
Itt a mese vége, s ez igaz történet,
Még jó, hogy az eset nem velem történt meg!
A tanulság egyforma királynak, s fõpapnak,
Sose nézd a fejed részegen lõlapnak!

Ennyi!!

Puszi

Kép
szgoron

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?