Sziasztok,
Tok jo, hogy ilyen jo kis talcsikat tudtok csinalni.
Nyulne,
Nalam volt a ferjem unokahuga, akinek szombaton lesznek 1 evesek az ikrei. gy fiu es egy kislany. TUNDEREK! Bar anyukajuk kicsit el van faradva

de hatarozottan allitja, hogy ujra csinalna az egeszet. Meg is ertem olyan edesek tudnak lenni, szoval tegnap volt a ket iker az en kis 14 honaposom meg a nagyfiam, aki orommel jatszott pesztrat. Olyan jol eljatszottak es a kicsim igazi haziur volt es odaadott nekik mindent.
Kajalashoz,
Szerintem ebben meg az orvosokra sem lehet igazan hallgatni, hogy ilyen idos korban igy, hogy olyan idos korban ugy. Egyebkent is na hagyjuk, amikor a negy honapos fiam meg hetszer evett a szopikkal es akkora lebaszast kaptam a dokimtol mert akkor mar csak otszor kellett volna, meg felkelt este enni stb.
Szerintem minden gyerek mas en latom ezt a ket fiamnal. Nagyobbik kicsinek is es meg most is irtozatosan rossz evo. Bar mar rajottem, hogy hiaba, o ilyen es hagyom. De kicsinek szinte meg kellett tomni, hogy egyen es meg masfel evesen is csak turmixolt dolgokat adtam neki, mert egyszeruen megfulladt minden nagyobb darabos kajatol.
Ennek ellennere, a kicsim egy igazi zabagep, mindenevo es imadja a darabosat a kis kezevel eszegetni. Ez vagy teszta, vagy kisebb husidarab, vagy puha gyumi kisebb darabra vagva, kenyer, stb.
Ha leves van, azt is eszi mar, nala is van kanal nalam is, utana meg nagytakaritas
De neha neki is vannak rosszabb napjai es akkor csak tejet akar.
Mint tegnap este szerintem nagyon kifaradt az egesz napos jatekba az ikrekkel es este a szokasos levese helyett, amit eltolt maga elol, ramnezett es azt mondta, erthetoen: mama, tejcsit
Istenemre, mar tobbszor is ezzel ebredt reggel, de tegnap olyan ertheto volt, olyan erthetoen mondta.
Szoval szerintem semmit nem kell eroltetni, minden gyerek mas.
Nemreg voltam a gyerekorvosnal, aki ahelyett, hogy magyarazna, kiadott egy lapot, (belerakta a gyerek orvosi fuzetebe es csak otthon vettem eszre), mit kell ennie egy 1 eves gyereknek cimszoval.
Reggeli: 250 ml tej
Tizorai nincs
Ebed: 30 dkg hus, vagy sovany hal vagy tojas egeszben is, de csak fozve, tesztaval, rizzsel vagy "turmixolt " zoldsegfelevel
Krumplipure nem ajanlott tisztan adni, csak mas zoldseggel keverve. Utana, kompot vagy valami tejtermek desszertkent.
Uzsonna: Gyumolcs vagy kompot kiegeszitve valamilyen tejtermekkel, joghurt, turo stb. Vagy 250ml tej.
Vacsora: leves, amibe fozhetunk kisebb tesztat vagy mas betetet.
Hat ezt adta es akkor tartsd be, mert ha nem akkor nem vagy megfelelo az elvarasoknak. Ja es egy eves kortol " AJANLOTT DE NEM KOTELEZO" a 3. tipusu tapszer amit ugye harom eves korig ir, vagy ha nem akkor adjon neki felzsiros tejet, 250ml-be ket kockacukrot beleteve.
Egy orvos ismerosom meg valtig allitotta, hogy semmi szukseguk a babaknak egy eves kor utan mar kulon vitaminokra, ami a tapszerben megtalalhato , mert ha rendesen esznek az potolva van a mas elelmiszerekbol, csak felfujodnak tole. Ezert latunk ennyi "toltott galamb" babat, mert uzleti fogaskent elhitetik az anyukakkal, hogy csak a tapszer jo, hogy ez kell a gyereknek, meg a kulonfele pepek, amik tele vannak vitaminokkal, es csak fujjak fel vele a babakat, holott ezekre mar nincsen szukseguk.
Tegnap peldaul az ikrek anyukaja is mondta, hogy o sem ad tapszert mar egy honapja, csak tiszta tejet, egyebkent sem birta anyagilag, a dupla aru tapszereket, meg hogy a dokija(ez az ismeros orvos), azt mondta, hogy nem kell.
En a masik oldalon vagyok, mivel meg mindig tapszerezek (folyekony formatum), es nem is all szandekomban egy jo ideig abbahagyni, de tegnap ahogy dumaltam a csajjal, kiakadtam.
Akkor most kinek higgyen az ember!!!!!!!!!
A szakkonyveknek, akik mindenfele allergiakrol beszelnek es ennek kivedesere ajanlak a hosszu ideju tapszerezest (ilyen parti vagyok en) vagy a masik oldal kepviseloit, akik azt mondjak, hogy ez csak egy uzleti fogas, ami arra jo, hogy megvegyuk a termekeiket. Hiszen en is latom egy liter tej ara egy jobb minosegu dobozos, nalunk kb 0.6-0.8 €-ig van. Egy liter folyekony tapszer nalunk 2.50€
Persze semmifele kedvezmeny stb nincs itt.
Ertsem ezt ugy, hogy aki gazdag, annak a gyereke egeszseges lesz, aki meg nem, vagyis nem tudja hosszutavon megvenni ezt a tapszert az meg??? Azokkal mi van?? Peldaul az ikrek anyukaja, neki naponta ket kiter kell a ket gyereknek, vagyis a naponta 5€ ami honapra kivetitve?????????
Raadasul majdnem osszevitatkoztunk

ezen a kerdesen, mert en valtig allitottam, hogy a sima tej meg nem eleg, de akkor tenyleg, mibol fizesse ki a tapszert????????
Szoval szerintetek?
Vagy nalunk tamogatjak? Vagy tenyleg csak be vagyunk csapva es a gyartovallalatok nyuljak le a hasznot?
Ne haragudjatok, remelem nem veszitek okoskodasnak, nem annak szantam de tenyleg, csak elgondolkodtam tegnap ezen es szeretnem meghallgatni a ti velemenyeteket is.
Sziasztok
Aniko