Ruzi!
az jutott eszembe, hogy múltkor kérdezted a túlsúly témát. temagad is meg tudod állapítani, hogy túlsúlyos-e Bendi, és hogy mennyire, ha kiszámolod a testtömeg indexét (BMI).
súly osztva a méterben mért magasság négyzetével
példa 75 centis 9,5 kilós gyerek: (0,75mx0,75m) = 0,5625 és a tömeget ezzel kell osztani: 9,5 kg : 0,5625= 16,8.
ha 18,5-nél kisebb akkor soványságról,
ha 18,5 és 24,9 között van, akkor normális testtömegről,
ha 25 és 29,9 között van akkor testességről,
30 felett elhízásról és
35 felett kóros elhízásról van szó.
abban nem vagyok biztos, hogy kisbabáknál is lehet-e alkalmazni, mindenesetre egy támpontot adhat. Lencsit pl. soványnak mondja a kapott érték

, ez pici tévedés.
a fotó nagyon édes Bendiről! a plampla meg a beszéd kezdete bizony! Lencsi dácsizásnak hívja a fürdést!
Zuzi!
lehet, hogy bevált a homeos cucc, megpróbáltam nem szkeptikus lenni. a torkom tegnap még nagyon fájt, ma meg már csak kicsikét! és a nátha se indult be annyira!
a boltban megkérdeztem, ez egy új termék, ezért ilyen olcsó, biztos kicsit drágább lesz, ha beindul. mindenesetre vettem 5 dobozzal rögvest.
a glicerines kúp miatt meg ne legyen lelkifurdancsod, te!

hát az csak egy kis glicerin! mellesleg én már a 4-5. napon fix, hogy beadtam volna. szóval jól bírtad!
Recca!
akkor azért volt tegnap ilyen dög meleg, mert fűtöttetek!
Neet!
én azért adtam 3 nem kaki után teját, mert tápos volt, és egyre nagyobbakat hisztizett az amúgy is hasfájós Lencsém esténként. aztán a kamillás tápszer hatására jól kitojta magát és sokkal nyugodtabb is volt!
Votiv!
a penész egy dög, nagyon nehéz megdögleszteni. mindenesetre nem fasza, hogy már nyáron elkezdett feketedni a sziló, ez hidd el a rossz szellőzésnek tudható be. oda is teregetsz? télen oda fogsz? nem akarok vészmadár lenni, de lehet, hogy télen meg fog penészedni a sarok. van rá gyógyír, persze először a garanciális hibabejelenetés, de ha ez nem válik be, akkor tudok majd mondani más megoldást. addig is csak ilyen cillit bang meg ilyen marhaságok (klóros és lúgos v. savas cuccok) viszik el véglegesen a dögöt. terhesen nagyon rossz, nekem a férjem csinálta akkor mindig a büdös munkát! ha van régi elektromos fogkeféd, azzal is jól le lehet dörzsölni az ilyen hüle helyekről a penészt.
Neet!
és Lencsi miért cirkuszol, hogy kér az erős kajámból, és mikor már üvölt adok neki, és még kér??? mazo babák!:D