A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Húú amúgy kaki témában, sztem a higanyos lázmérőt dugdosni egy kisbaba fenekébe irtó veszélyes. Úgy tudom Eu szinten már be is tiltották ezt a lázmérő fajtát! Úgyhogy én még lázmérés céljára se dugnám ezt be, sztem vannak már modernebb eszközök, és kaki gondokra meg ott a szélcső, de ahogy Votiv linkjén is írták, azt is csak mértékkel szabad. És Neetnek is igaza van, hogy ha jól érzi magát a baba, akkor nem kell macerálni!

Recca

Köszi. :)

Votiv

Hát nem tudom, szerintem hihetetlen mázlim van, mert még sosem történt Bendivel semmi baleset. Meg most is simán lemászott, úgyhogy elég ügyes is úgy látom. :) De azért lelkifurdalásom van ám, amikor ilyeneket csinál, hogy nem figyelek rá. :oops:

ruz
ruzicsky

És jaj de jó, hgoy kész a felújítás :)

Zuz :) sajnos a kasbaszúrós vizsgálat többnyire hazudik - megszerettem ezt a szót újabban :mrgreen: két ismerősömnél is súlyos fogyatékosságot mutatott ki, úgy kellett megharcolniuk a doktorokkal, hgoy nem legyen abortusz belőle - majd mindketten erőtől duzzadó egészsáégtől kicsattanó vasgyúró babáknak adtak életet. Szóval ez a dolog nem véletlenül nem alkalmazott ma már jónáhány országban ... És 20 hetes uh nekem nagoyn jól jött! Igaz, nem a kórházi, csak a magán. Áldott legyen Mátyás neve!

indianyo

Engem most hívott a Demszky. :lol:
neet
neet

Ruz,
nehogy lelkiism. furd.od legyen! Ha Beni csak ülne, és könyveket lapozgatna csnedben, elkezdhetnál aggódni, de így... egyébként ha le is esik valamiről, nagy baja nem lesz a gumigyerekek egyikének sem, viszont ha soha fel se mászik, na az a gáz.
Ha csak arra gondolok, amire vissza tudok emlékezni, hogy pl 6-7 évesen milyen helyekre másztunk fel és le és be és át... mai "eszemmel" csak ülnék a földön. De kihagytam volna a felfedezés örömét.

Egy stóri, muszáj ide betennem: Eszter előszeretettel pakol le mindent a konyhaasztalról, és már eszi is, mindegy, mi az. (Orális fejlődési szakasza sztem sose fog befejeződni..) Apja zöld erőspaprikája sem kivétel ez alól, és a macskapöcse piros chillis izé sem. Nem egyszer rászóltunk, h ne (t)egye, nem egyszer mostam le a síró baba sajgó nyelvét a csap alatt. Mégis mindig beleharap, ki érti ezt? Ráadásul ha nálam meglátja a paprikát (ami ugyan édes, de hasonlít), már fintorog, nyújtogatja a nyelvét és mutatja, hogy az rossz. Akkor kérdem én, mi a jófenének harapdálja meg újra és újra a tüzes zöldséget??? :shock:

neet
neet

Recca,
örülünk, hogy tetszett Nálunk tegnap :D és nagyon birom, hogy ilyen belevalo, meg laza csaj vagy, hogy bevállaltad ezt a hosszu utat!

Indi,
jobbulást!+++++

Ruzi, Gabi,
félreértés ne essék, én egyik oldallal sem szimpatizálok. csak probálom reálisan -ahogy Deni is- meg kicsit "kivülröl" szemlélni a dolgokat. és valahol a kettö között elhelyezkedni, mert továbbra is azt gondolom, hogy egyik kutya, másik eb. És nem lehetne ennyire egysikuan csakis az egyik oldalt hibáztatni. de valszeg én sem vagyok teljesen empatikus felétek, mert én meg azt nem tudom megérteni, hogy hogy lehet egyáltalán ezt a hir tévés maszlagot bevenni? :roll:
de meggyözni nem akarok senkit, részemröl a téma lezárva.
beszélgessünk inkább babákrol :lol:
fibi

Indi!!!
Igen-igen. de már egy korábbi UH-nál is észre kellett volna venniük, hogy rossz helyen van megtapadva a méhlepény. :evil: Egyébként én pont, hogy nem vagyok ellene az UH-nak, csak mértékkel. (csak azért írtam az előbbi HSZ-emet, mert nem értem, hogy a svédeknél 1 kötelező uh van, és az miért pont akkor)Szerintem ez a 4 UH pont normális, ha jól csinálják, van értelme, és fontos, hogy lássák, hogy jól fejlődik-e, mert menet közben lehet sokmindent tenni az ügy érdekében!

Neet!
Nálunk is volt ilyen kaki dolog, én hülye meg fölhívtam a dokit, hogy én azt olvastam, hogy 14 napig normális, és hogy erősítsen meg ebbne. na jól ledorongolt, hogy 6 nap után már semmi esetre sem, és én hülye (családi nyomásra) a 8. napon beadtam neki a glicerines kúpot :cry: Azóta is lelkiismeretfurdalásom van, hogy a dokira hallgattam. Szegény Bazóa ddig jó volt, persze a kúptól nyügi lett, jött egy pici kaki, de szerintem csak annyi, amennyit a kúp kioldott, aztán 1 nap múlva megoldódott a dolog. Egyébként is Bazsó mindig ilyen jól hasznosította az anyatejet, átlagban 3 naponta kakkantott. Második gyeröknél nem hívom föl a dokit.....
zuzmo1

Ruz,
így visszaolvasva nem teljesen jó, amit írtam: természetes, h féltjük őket a leeséstől, de mindentől nem lehet megóvni őket, és az esetek 99% csak pici púppal, lila folttal jár, nem egyből a baleseti sebészettel. De persze figyelni kell, kiszűrni amit lehet, viszont ami megtörténik, az megtörténik, akkor is, ha vattába csomagoljuk őket.
neet
neet

Zuz,
na ugye. :)

Fíbsz,
sztem meddő vitát nem érdemes folytatni. Sokmindenben egyetértünk, én ezt betudom a nap(ok) jóhírének. És igen, beszéljünk a babákról, ha már a H háttérbe szorult... :D
neet
neet

Indi, javareszt vonattal :lol:

ruz, persze, az se jobb :(
ja es vigyazz a fiadra, mert atkuldom hozzatok a fobanyat :twisted:
recca

Ruz!!!
Micsoda fenyegetés Reccától!!! :lol: Vigyázz, mert a főbanya jól leteremt, hogy még mindig szoptatsz (én úgy vettem észre, hogy ez a főprofiljuk), a szekrényremászás fel sem fog tűnni neki :mrgreen:

Recca!
Tegnap hány órát utaztatok??? :shock: És kendővel??? :shock: :shock: :shock:
zuzmo1

Sziasztok!

Hú, de jó témákat feszegettek. Sajnos nem nagyon tudok/tam jönni mostság, mert hol a gépünk (monitor) szórakozott, hol pedig sok volt a meló, meg osztán lusta is vónék. És a múlt heti történések oly mértékig kiakasztottak, hogy nem és nem voltam hajlandó erről olvasni a kelleténél többet. Most már lehiggadtam, véleményem is van. Nem ereszteném hosszúra, csak egy fél mondat: nekem -pedig nem követem annyira a napi politikát-gazdaságot- SEMMI újat nem mondott a Gy-beszéd. A hazudozásról, és semmittevésről eddig is tudtam. Bosszantott is rendesen. Meg is írtam neki, még májusban. DE: eszembe sem jutna, hogy most akkor újra válasszunk, mert az senkinek sem lenne jobb, ha MINDEN hitelességét elvesztené az ország. És az a vezető politikus (legyen bármilyen színe) aki ezt nem látja/látta eddig, és teszi a naív, becsületest, és kormányváltást akar, és kepeszt a hatalomért - hát nem az ország érdekét nézi, az tuti. Ennyi.

Ja, és még annyit, hogy vasárnap mentünk volna a Minimax-hajóra, de inkább nem utaztunk Pestre, mert át kellett gondolni, és a szüleim meg nem mentek áruért Pestre, mert úgy gondolták, jobb ha otthon maradnak. ÉS EZ NAGYON DÜHÍÍÍÍÍT. NEMÁ, hogy félni kelljen!!!! Szégyeljék magukat azon százak, akik ezt elérték, hogy akár megfordul a fejünkben a gondolat! (egyébként tegnap Dániából mutattak ugyanolyan képeket, mint a pestiek voltak. Nem újkeletű ez a csürhe-dolog, csak nekünk most vágták a képünkbe először. Velcome szép nyugat! A jóval a rossz is jött! Ez van.

Na, a fél mondat kicsit több lett. A lehetőségek, meg a kihasználásuk téma is érdekes, és most olvasgatni fogom, ha leszen rá időm.

A gyerkők pedig tündériek, én is teszek fel képet lassan, de vasárnap keresztelő lesz nálunk, és szeretnék nyugodt ünnepet, ezért megpróbálok előkészülni. Ergó nem van időm!!!!

Indi! :D Jobbulást Dominónak, puszi arra a tündéri buksijára.

És persze a többi betegecskének is gyógypuszikat küldünk.

Sziasztok! Szép, napsütéses-meleg gyönyörű őszi napokat kívánok nektek, még sokat.

És ne legyen senki mondata se buta!!! Itt csupa értelmes ember beszélget, különböző véleményekkel. Ettől olyan sokszínű minden oldal. Ezért érdemes olvasni! :wink:
zsugyu

Rec,
azt elfelejtettem irni, hogy mikor felszálltatok a vonatra, ás B rájött, hogy mi nem fogunk, akkor ugy elkezdett sirni, és mutogatott, hogy "odaaa, odaaa, sihu...", szegény még kb 10 percig sirdogált keservesen, mire meg kellett igérnem neki, hogy nemsokára mi is fogunk vonatozni :)
és éljen a fütésetek! :D
fibi

Zuz, hat nyakamban, sajat laban, meg vittek a jarmuvek. kendobe mar csak teszem, ha elalszik, de arra nemigen volt tegnap hajlando :?

Fibi, akartam is kerdezni, h o sirt annyira? :( mert hallottuk a vonaton is

Zsu, te levelezel gyf-fel? :wink:
recca

sziasztok,
ha már H, ki melyik dokit ajánlaná egy friss kismamának???? :lol: :lol:

na jó, kitöröltem mindent, amit irtam. Igy most ÉN maradok a bölcs...HEHEHE :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ruzi!
az jutott eszembe, hogy múltkor kérdezted a túlsúly témát. temagad is meg tudod állapítani, hogy túlsúlyos-e Bendi, és hogy mennyire, ha kiszámolod a testtömeg indexét (BMI).
súly osztva a méterben mért magasság négyzetével
példa 75 centis 9,5 kilós gyerek: (0,75mx0,75m) = 0,5625 és a tömeget ezzel kell osztani: 9,5 kg : 0,5625= 16,8.

ha 18,5-nél kisebb akkor soványságról,
ha 18,5 és 24,9 között van, akkor normális testtömegről,
ha 25 és 29,9 között van akkor testességről,
30 felett elhízásról és
35 felett kóros elhízásról van szó.

abban nem vagyok biztos, hogy kisbabáknál is lehet-e alkalmazni, mindenesetre egy támpontot adhat. Lencsit pl. soványnak mondja a kapott érték :), ez pici tévedés. :)

a fotó nagyon édes Bendiről! a plampla meg a beszéd kezdete bizony! Lencsi dácsizásnak hívja a fürdést!

Zuzi!
lehet, hogy bevált a homeos cucc, megpróbáltam nem szkeptikus lenni. a torkom tegnap még nagyon fájt, ma meg már csak kicsikét! és a nátha se indult be annyira!
a boltban megkérdeztem, ez egy új termék, ezért ilyen olcsó, biztos kicsit drágább lesz, ha beindul. mindenesetre vettem 5 dobozzal rögvest.
a glicerines kúp miatt meg ne legyen lelkifurdancsod, te! :) hát az csak egy kis glicerin! mellesleg én már a 4-5. napon fix, hogy beadtam volna. szóval jól bírtad!

Recca!
akkor azért volt tegnap ilyen dög meleg, mert fűtöttetek! :wink:

Neet!
én azért adtam 3 nem kaki után teját, mert tápos volt, és egyre nagyobbakat hisztizett az amúgy is hasfájós Lencsém esténként. aztán a kamillás tápszer hatására jól kitojta magát és sokkal nyugodtabb is volt!

Votiv!
a penész egy dög, nagyon nehéz megdögleszteni. mindenesetre nem fasza, hogy már nyáron elkezdett feketedni a sziló, ez hidd el a rossz szellőzésnek tudható be. oda is teregetsz? télen oda fogsz? nem akarok vészmadár lenni, de lehet, hogy télen meg fog penészedni a sarok. van rá gyógyír, persze először a garanciális hibabejelenetés, de ha ez nem válik be, akkor tudok majd mondani más megoldást. addig is csak ilyen cillit bang meg ilyen marhaságok (klóros és lúgos v. savas cuccok) viszik el véglegesen a dögöt. terhesen nagyon rossz, nekem a férjem csinálta akkor mindig a büdös munkát! ha van régi elektromos fogkeféd, azzal is jól le lehet dörzsölni az ilyen hüle helyekről a penészt.

Neet!
és Lencsi miért cirkuszol, hogy kér az erős kajámból, és mikor már üvölt adok neki, és még kér??? mazo babák!:D
ancsipancsi

Recca! :wink:

Nem, de vettem a bátorságot, és megírtam a véleményem mailben a honlapjára. Azért vagyon, nem?

Zsu
zsugyu

Ancsi!

Köszi, Bendinek 25,51 jött ki. :) nekem meg 20,20 :)

Indi!

Jobbulást Dominócskának!

ruz
ruzicsky

Recca,
igen, sajna ö volt :( gondoltam, hogy az egész vonat hallja, de abban biztam, hogy gyorsan elindul a vonat, és akkor megérti. végül nem birtuk kivárni, mert olyan sokáig még bent állt :x

Neet,
jaja :) és hát :(

Zsanci,
:lol: :lol: :lol:

Indi,
kapunk nyitva áll mindenki elött, szeretjük a vendégeket, csak tudom, hogy 30-40 km (vagy még több) elég hosszu babával :? én is csak azért mertem bevállalni Bajára a 4 orás buszozást, mert B imádja bámulni az ablakbol a jármüveket :)
fibi

Zuzi,
nyugatitol csak 40 perc ide Veresegyházig, ugyhogy kb másfél-2 orát utazhattak Reccáék :)
és Benke végül elaludt anyja nyakában, amikor elmentünk sétálni a környéken, nagyon édes volt :D
fibi

Ancsi, nem teregetek oda, sose száradnának meg a ruhák :mrgreen:

most, hogy még jó az idő, éjjel-nappal nyitva van az ablak, de még így is annyira de annyira szar a szellőzés, hogy az ajtókeret szét van vetemedve a nedvességtől :evil: és még csak most jön a tél :roll:
már tavaly is gond volt, és erre közölték velem, hogy a mínusz húszban is tartsam nyitva szellőző állásban az ablakot. egy alig egyéves kisgyerek mellett :evil:
a baj az, hogy icipici az ablak (40x40), a páraelszívó egy kalap kaka, az "elszívott" víz simán visszacsapódott és szép mintákat rajzolt ki a plafonra :twisted: ezt vállalták garanciális javításnak, a penészt meg az ajtókeretet nem :evil:

Elephanttól sose vegyetek lakást... :evil:

votiv 8)
votiv

Ma találkoztunk séta közben Johiékkal és jól vannak, azért nem tud írni nekünk, mert bedöglött a netjük, de nemsokára majd megjavul!

Vera :) Marci hihetetlenül édes és mekkorát nőtt!!! Csak :shock: -ek :D :D

Recca :) Akkor már csak a pezsgőzés van hátra! :wink: Nagy gratula, hogy végre kész a fűtésetek!!! :D

Ancsi :) Örülök, hogy megúsztátok a betegséget!! :D És tényleg nem árt, ha van otthon tartalékban ez az osc., mert fontos, hogy mielőbb be tudja venni az ember :wink:

Indi :) Szegény Dominó :( Sok-sok++++++++++++++ és bulást neki!!!!

Ruz :) Eszméletlen, ahogy Bendi ott ül a szekrényen! Én tuti frázt kapnék, de nagyon ügyes, ha szépen lemászott :wink:

Fibi :) Szegény Bálintod, így sírt a vonat miatt? Nem is tudtam, hogy ennyire szereti!

Votiv :) Rántani a kemény sajtot (trapp.) ajánlák, és azt is hallottam, hogy dupla panírral és egy kis előmélyhűtőzéssel még jobb. Ha meg camambert rántasz, akkor vigyázni kell, nehogy túl süsd, mert akkor keserű lesz.
denizsa

Votiv :) Penész :( :( sajnálom, hogy ebben nem tudok segíteni. Mindenesetre azért nézd meg a kül. marószereken, hogy milyen felületen lehet alkalmazni, mert sok könnyen megmarhatja a kád felületét.

Beet :) Lillusnak továbbra is mennek a gyógypuszik!!!

Zuz :) Nagyon érdekes munkahelyed van, sose tudom, hogy nevessek vagy sírjak, ahányszor csak írsz róla. :lol: :cry:

Neet :) Önkiszolgáló Eszti nem semmi! :D És még az erős paprika se rettentette el! :o Bálint is rém kíváncsi, múltkor a hagymákat lopkodta ki a fiókból, mire megszagoltattam vele az egyik megpucoltat, de nem volt hatásos... de legalább nem eszi meg... még :lol:
denizsa

Fibi, az "ex-barátnődék" nem elephantos lakást vettek véletlen, ami Neked tetszett volna? ha esetleg igen, akkor rosszabbat nem is kívánhatnál neki :P

Indi, hogy van Domicsek?

votiv 8)
votiv

Deni, köszi! :) még emlékszem, hogy Pocak is javasolta itt a sütés előtti hűtést. ki is fogom próbálni, a dupla panírt is! :)
kád: jó hogy mondod, akril kádunk van, nemtom, az mennyire érzékeny :roll:

Istipók kidobta a felmosómat a teraszról :twisted: aztán kapott juhtúrós nokedlit és most alvad, lassan nekiállok a panírnak, hogy mire apafej hazajön, kész legyen a fincsi friss rántott sajt :D

a héten a kampánycsend miatt nempolitikai témában kellene jegyzetet írnom. de a terhesség blokkolja az agyam, úgyhogy ha van téma-ötletettek, vágjátok hozzám :D

húúú, ma vagyok a 99. napon :) és iszonyúan feszül máris a cicim :x

votiv 8)
votiv

hátha valakinek tetszene:
pöttyös túrórudi honlapján van kölyöksarok, mese, játékok stb :)
http://pottyos.hu/kolyoksarok

votiv 8)
votiv

most néztem a reggel betett hőmérőzős linket, már lecserélték a címét :twisted: (most Gyerekszaratás hőmérővel helyett Lázmérővel a beragadt kaka ellen)
de ez még nem menti a cikk alpári stílusát...

na, itt is van apafej, rohanok a konyhába :D

ui, legközelebb mit csináljak másképp, hogy ne egy merő pép legyen a rizsemből? :twisted: és persze elfelejtettem megsózni is :roll: ez fogható a terhességi amnéziára? :D

votiv 8)
votiv

Domicsek édesen beebédelt répás-barackos kölespépből, aztán tartott egy hoszabb koncertet torreádor-dalokból, most pedig alszolszik az udvaron. Köhécsel( ez nagyon zavarja ) tüsszög (ez engem zavar, főleg, amikor evés-ivás közben jön rá :lol:) láza nincs, kedve jó. Oscillot eszegeti aranyosan, mellkaskence nem volt az ő méretében a gyógyszertárban. Kakukkfű a kertből egyenesen a fazékba ugrott fürdőzni, majd este megy főtt állapotban a kádba. Azon gondolkodom, hogy lehetne alkohol nélkül a zsályát és a kakukkfüvet kenőcsé vagy olajjá változtatni - mármint bázisolajok ugye vannak itthon, de egyéb illóolajokra most nincs keret, viszont a kert meg tele gyógyfüvekkel. Vagy híjam fel Biri nénét ? :lol:

Fibi :) Recca :) Tudom, én, hogy ez nem sokkal bonyolultabb, mint Békásmegyerre elutazni... Csak hát Recca ugye az erdőszéli mézeskalácsházikóból a belvárosba is szép hosszan utazik, ezrét is kérdeztem, hgoy kendő vagy mi (illetve nem kérdeztem, emrt a fele leamaradt a krédésnek :lol:) Ha majd ez az enyém gyerek járóképes lesz, én is beindulok ilyen utakra, most még annyira elfárad ennyi járműtől... egy-egy pesti utazás után órákig tart elaltani szegényt.

Votiv :) Nagyon szeretem az Echo tévén a Még nem késő című irodalmi műsort, ahol Gyurkovics Tibor beszélget egy történész házaspárral nagy magyar irodalmárokról. Elképesztő sok információt tartalmaz élvezetes módon, tele anekdotákkal. Hivatalosan szombat este adják a műsort, de egy csomószor ismétlik a hét folyamán. A múltkor például Pilinszkyről volt szó, döbbenetesen. Ja, és a Krúdy-féle is szenzációs volt. Minden középiskolással megnézetném... az unalmas irodalomórák tizedennyit sem adnak...

A "szarozós" cikk annyira kiborított.. egyszerűen hihetetlen, hogy milyen emberek vannak. Akkor is, ha kamu, meg akkor is, ha igaz, ezeket a töküknél fogva kéne felakasztani.

indianyo

én ugy értelmezem, hogy nem lehet gyes-röl táppénzre menni, de durva :( :
"A következő felsorolásban szereplő esetekben akkor sem folyósítható a táppénz, ha a táppénzre jogosultság feltételei egyébként fennállnak, mert valamely külső kizáró körülmény miatt – általában azért, mert nincs keresetveszteség – nem folyósítható a táppénz.

Nem jár táppénz:
a gyermekgondozási segély folyósításának idejére, (ide nem értve a gyermekgondozási segély mellett végzett munka alapján járó táppénz),

és ha melozok gyes mellett, akkor:
"aki a gyes, gyet, ápolási díj mellett végez munkát, keresőképtelensége estén a táppénz annyi időtartamra jár neki, amennyi időt a gyes, gyet, ápolási díj, alatt dolgozott."
ez is de durva :twisted:
fibi

Rizsfőzés indiai módon: az első dolog, hogy ne legyen törmelékes a rizs, mert akkor eleve péppé fő. másodszor: nagyon sok forrásban lévő vízbe beleszórni az előzőleg alaposan megmosott rizst (addig csorgatni rá a vizet, amíg az átlátszó nem lesz) és annyi ideig főzni, amíg majdnem megpuhul - tehát még harapós de puha - itt leönteni róla az összes vizet és fedővel letakarva félretenni. Amikor kihűlt, pergős, puha rizs lesz az eredmény - ezt apafej tanította nekem :)

Eszti és az erőspaprika jó történet :)

indianyo

Juc, Lindi,
tudjátok ki irta ezt a cikket???
emlékeztek rá a másik fórumról??? :wink:
http://velvet.hu/poronty/2006/09/25/zok ... szohazban/

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Deni,
igen, imádja a vonatokat, az a csucs neki :) sokszor az ölembe kéredzkedik, ha itt ülök a gépnél, és mondja, hogy "bonat", és mutogatni kell neki képeket (a Google-rol keresek), és akkor minden baját elfelejti :) persze a buszok, autok, markolok, kamionok szintugy slágerek, az ujságban már felismeri a Porschét, apja megtanitotta neki, melyik az, s már ö is mondja :D

Votiv,
de-de. barátnömék elephantos Malomdombra költöztek. de nem akarok én rosszat nekik, ott is pocakban van már ketteske :)
fibi

Indi,
koncertet tartott D torreádor dalokbol :arrow: ezt teljesen elképzeltem, és :lol: :lol: :lol:
fibi

Eszti a bölcsiben, sokadik rész:
ma megvolt az első csajos bunyó. A már említett harapós kislány látszólag mindenféle ok nélkül megmarta Eszter orrát. Amire viszont nem számított: Eszter nem sírva fakadt, hanem "visszakézből" visszamarta. :lol: :lol: :lol: Az ÉN lányom!!! :lol: :lol: :lol:
(Aztán folyt tovább a játék, mintha mi sem történt volna.)
neet
neet

Indi,
rizsed kipróbálom, mert én is legtöbbször úgy járok, mint Votiv.
neet
neet

ZSanci!

Nem ugrik be,segíts!
20170114224602

Fibi!
Én meg most azt nem értem, hogy hogy is van ez a TGYÁS. Amit a múltkor írtatok, aból azt vettem ki, hogy csak akkor jár, ha hgivatalosan vissza,egy az ember dologozni, de ha Gyedről megy szülni akkor nem. Na most megkérdeztem a barátnőmet, és TGYÁST kap, pedig ő nem machinált a táppénzes dologgal, hanem gyedről ment szülni MOst akkor mi van??? :roll:

Gyógyuljatok betegecskék!!!
zuzmo1

Zuz,
gyedröl simán lehet menni szülni, mert az biztositási jogviszonynak számit, fizudbol számitják, ergo kapsz mindent (táppénz, tgyás, stb) utána. A gyes más tészta, az államilag jár.
fibi

sztem ezért is szülnek sokan 2 éven belül mostanában.
fibi

Neet,
eszméletlen a kiscsaj! :D büszke lehetsz rá!
és tényleg érdekes, hogy utána simán játszottak tovább... egyszer B is visszakapta a taslit (Pocak Marcijátol :D ), és utána olyan jo haverok lettek, még ölelkeztek is :D szal mélto ellenfél kell :)
fibi

Fibi!
köszi az infót! Már érzem, hogy hamarosan fel fog vetni a pénz :lol:
zuzmo1

Votiv! :D
Írtam pü-t penészügyben!

Fibi! :D
Neked is írtam pü-t, csak nem penészügyben :lol:

Neet!
Megnyugodhatsz, Esztid érett arra, hogy közösségbe menjen :lol:

Rylie-ék még nyaralnak? Teljes időzavarban vagyok :oops: sokszor azt sem tudom, milyen nap van :oops:

És Macsék????
zuzmo1

Zsu, ez klassz! es valaszolt?

Fibi, ja, bevarta a szembejovot.

Zuz, ja igen, olyan 2*2 ora volt kb.

Den, aaa nem. az majd, ha a furdoszoba is kesz lesz :wink:

Indi, hat en most kicsit kevesbe merek hosszabb utakat bevallalni, mert B ahhoz mar nagy, h vegigaludja, ahhoz viszont meg nem eleg nagy, h hosszan le lehessen kotni a figyelmet, es akkor meg nyugos (ertheto modon). de azert probalkozunk :lol:

Neet, belevalo gyerek ez a TE lanyod :D
recca

Neet :) nem enyim, apájé, mert én barnarizst eszem, azt meg igazán művészet szétfőzni :lol: De tényleg érdemes így, mert remekül eláll másnap is és még akkor sem ragad össze.

Zsuzsi :) hát ez édes :) szóval te blogbetyárkodsz? :wink: és mit válaszolt neked? hehe

Macsinkó, merre vagyolsz?????????

indianyo

Zsanci :) elolvastam a cikket, rendben is elnne. Viszotn a kommentárok... na itt ismét a tökön fellógatósdis játék jut eszembe, mint jutalom a kis irományokért :shock: :evil:

Eszti belevaló csaj, de irigylem! Én sajnos nem voltam ilyen klassz bölcsis :)

indianyo

Zuzi,
szivesen :D és válaszoltam :D
fibi

nekem érdekes volt a cikk, a kommentárokat nem olvastam.
JUc,
izgága névre hallgatott a lány, és volt már neki egy Málnája, és ha jól tudom, Bodza lett a kicsi.

Értők:
ha esetleg az ember gyesen van, mikor a második gyerekét szüli, akkor nem fog neki járni a gyed?
Hogy lehet megoldani,h ismét gyed--et kapjon?

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSanci!

annyira nem maradt meg bennem izgága,de a játszóházról egyébként jó képet festett.MOndjuk engem nem zavart ,hogy csak zokniban lehetnek bent és hogy nekem kellett figyelnem a 2 gyerekemre 8)
20170114224602

Zsan,
gyanús vagy te ezzel a sok kérdéssel :wink:
neet
neet

Sziasztok Lányok,

Két alkalommal olvastam a topikot a szülésem előtt, hogy információhoz jussak általatok a kórházról, az orvosomról és egyáltalán.... Most viszont így 4 hónappal később:) ismét gondoltam belenézek és örömmel látom, hogy még mindig forgalmas és nagylétszámú. Utólagos engedelmetekkel beleolvastam kicsit és ezután úgy gondoltam szívesen csatlakoznék - ha nem idegenkedtek az új tagoktól - tapasztalat cserére és szórakozásból egyaránt.

Gyorsan bemutatkozom: Kata vagyok és Május 23-án szültem egy csodás kisfiút a Szt Imrében. Taksonyban lakom és a MOM Parkban dolgozom ( ha nem vagyok GYESen :)

Itt egy kép a krampuszomról:
mégsincs itt, mert valamiért nem sikerül betölteni :)

Szép estét mindenkinek!
akata

Kata :) te szomszéd vagy akkor :) szia :):):)

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?