A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Neet,
nekem már van két gyermekem.:lol:
Viszont sógornőm terhes, meg egy barátném is... :shock:

Kata,
isten hozott!!
képet meg le kell kicsinyiteni!
és mom parkot szeretjük... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Fiam mai uj szava: "zsipéta", ami a zsirkréta :lol:

Recca,
amikor beültünk ma az autoba, és ránézett B a másik ülésre (amiben tegnap Benke ült), elgondolkozott, és azt mondta: "Bence... aranyos" :D szoval biztos megszerette öt :D
fibi

Kata,
szia :) és hogy hivják a krampuszodat? :D

Zsan,
szerintem ha gyes elött gyed-en volt az illetö, akkor semmi probléma, simán fogja kapni a tgyást meg a gyedet ujra, mert akkor 2 éven belül megvan a 180 nap biztositott idö (azt hogy mennyit, nem tudom). nálam csak azért van gebasz, mert nem kaptam gyedet :cry:

idézem:
"A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőző két éven belül 180 napon át biztosított volt.
A 180 napi biztosítási időbe be kell számítani:
- a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának idejét.
fibi

Votiv :) Apának ízlett a rántott sajt?

Indi :) Mindig tanul az ember, rizses tanácsodat én is megszívlelem majd :wink: Dominónak további puszik és +++++++

Neet :) Gratula a csajodhoz!! Tényleg bölcsi-érett :wink: :lol:

Fibi :) De jó, hogy Bálintod már elmondhatja mit akar és egyből orvosolni tudod minden baját! Persze egy szülő egyébként is igyekszik és ált. sikerül is, még ha nem is beszél már a gyerkőc, de ez mégis más, amikor ő mondja :D

Rec :) Akkor hajrá fürdőszoba! :P

Kata :) Üdv itt! :D
denizsa

most meg azt mondja, hogy "muzsika, muzsika, la-la-la" :lol: (Téli Márta énekel közben, ö választotta ki a CD-t)
fibi

Fibi :) Bálintodnak gratula a zsipétá-hoz! :D Már elő is készítettem neki holnapra, papírral együtt, hogy rajzolhass neki :wink: :D
denizsa

Deni,
igen, de azért van olyan, hogy csak hirtelen elkezd üvölteni, és nem szol semmit :? :) mondjuk, olyankor turkál mélyen a szájában szegény, gondolom a foga miatt :(
o, kösziiiii :D papir? ööö, a kanapé a kedvenc rajzolási helye, meg a dobozok belseje :lol:
fibi

Indi,
Földik vagyunk? Melyik égtáj felé???

Zsan, köszi próbálom.

[/img]
akata

Hello mindenki,
Ákos Krampusz a becsületes neve :D
akata

Marci! Jöhet hozzánk udvarolni. :lol:

Indi! Picasso tényleg nagy hóhányó volt! 8)
ha rájössz a zsályás kakukkfüves kenőcsre, készíts sokat, s veszünk mi is :D
Rizsfőzést elmentettem. :wink:
Barnarizst szétfőzni művészet? Akkor én az vagyok :lol:

Recca! Mint nemrég szintén fűtésrendszerbevezető nagyon megértem örömöd! Éljen a meleg! :lol:

Bendi :shock: :lol: most már visszasírod a komód alsó fiókját, mi? :mrgreen:

Neet! Orális fejlődési szakasza sztem sose fog befejeződni.. :lol:
pofozósbarátság :lol:

Ancsi! Normális a gyerkem. :wink:

Fibi! B a vonatnál. :(
Csak ismételni tudom, hogy nekem mondták hogy lehet, s tudod hogy egy reprezentatív cégnél dolgozom, s ők nem engedhetik meg a tévedést.
Zsipétára azt hittem tapéta lesz. :lol:

Szia Akata és Ákoskrampusz!

Az immunerősítő az a ae-bla-bla nevű? Valaki írja meg nekem légy szí.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Látom, a Bálintok buliznak :)

Vica csókoltat midnenkit, lassan visszaszerezte a megcsappant tejecske miatt csökkent önbizalmát - azahogy tejecske is újra van meg önbizalom is :lol: Máté 5100 gramm körül van és 56 centi és aranyoska csak ölbebaba és ezért Vica nem tud jönni mostanság, de lassan megpróbál visszacsatlakozni.

A gyes/gyed/táppénz dolognáél arra kell gondolni, hogy azért nem jár gyesnél a táppénz, amiért gyesen van az embör és nem gyeden: mert nem volt meg a szükséges biztosítási ideje. Nekem hiába volt nagyon sok évi munkaviszonyom ha az utóbbi két évben hiányzott 30 nap... szívás, de hát ez van.

indianyo

egy ismerősöm meghívott búcsúbuliba? :shock: no comment :mrgreen:

valaki elgondolkozott már rajta miért becézzük gyermekeinket kisciciának, kiskutyának, kismókusnak stb?
amikor lóg a szájából a pelus és dobálja hozzá a fejét akkor okés a kiskutya, de a többit miért csinálom? :lol:

kiscicámnak :mrgreen: ma nagyon fogzós napja volt. az én lányom átlag 3-4x alszik egy nap, s alkalmanként 20-30 percre van kalibrálva. ma 2x is egy órát aludt!!!
nálunk dentinox és chamomilla bogyó együttes bejön.
gödibarbi

mikor lesz az időátállítás?
kérdezzek még ilyen okosakat? :mrgreen:
gödibarbi

Kata :) Én az északi szomszédod vagyok :lol: Nyugatra tőled Mása lakik, délre pedig - no jó, egy icipicit délebbre - Gigi. Úgyhogy egész jól körülvettünk :)

Barbi :) tényleg, nálatok mi lett a felújítással? Teljesen kész minden? Én az Echinaceára gondoltam immunerősítőként.

Gabi :) Házikó készül, vagy most egyéb elfoglaltságok miatt várakozik?

Zsanci :) ez a zokni doldog fura volt nekem, én nem is akarnám, hogy egy tök koszos idegen helyen mezítláb szaladgáljon a gyerekem... az kár, hgoy a nőcik ott nem törődnek a gyerekekkel, de nem lepődöm meg rajta. De az sose fogom megérteni, hogy minek olvasnak ilyen cikkeket azok, akiet a téma nemérdekel... csak hogy aztán bunkón beleszólhassanak?!

indianyo

ha már a fogzás.... hallottatok már borostyánláncról? most találtam a neten, hogy Németországban patikában kapható és minimálisra csökkenti a fogzással járó fájdalmakat. Lassan nálunk is elkezdődhet úgyhogy rendeltem egyet. Tudtok róla valamit?
akata

Indi :) De jó, hogy Vicáék jól vannak! Köszi az infót róla! :D

Ha már infó: Manókáék is jól vannak, csak sok munkája van, szóval igazoltan van távol a héten, de mindenkit csókoltat! :D

Barbi :) Lehet, hogy az echinacea-ra (vagy echinácia) gondoltál?

Fibi :) Kanapé?! Nem baj, mosható a huzata :wink: de azért papír is lesz, bizti ami bizti.

Jó éjt mindenkinek, a zuramnak kell a gép és kitúrt innen :(
denizsa

Indi,
Dharaszti vagy Dél-Bp?
akata

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Barbi :) október utolsó hétvégéje az óravisszaállítás.

nem értem ezt a búcsúbulis mondatot :?:

indianyo

Indi! hát a felújítás most stagnál amíg nem nyerünk a lottón. :mrgreen:
Én is az ech....-re gondoltam. Egyszer csak megjegyzem... :roll:
Szerintem 4ésfél hónapos babás anyuka nem nagyon bulizik. Legalábbis én nem. :lol:

Den! Igen arra. :P neked is köszi!

Akata! Borostyánlánc? Engem érdekel! :D Berakod a honlapot? Légy szí.
gödibarbi

Indi! óraátállítást is köszi. beírtam a naptáramba :wink:

dícsérjetek meg: ma már többször is eszembe jutott kivenni a csíkomat :lol:
gödibarbi

Barbi,
Nem honlap hanem a Babaszoba.hu-n hirdette valaki.

Íme:

"
BOROSTYÁN NYAKLÁNC FOGZÁSI FÁJDALOMRA

A borostyán könnyíti a fogzást és csökkenti a fogzási fájdalmat. Például Svájcban régóta tudják és minden bébi - tekintet nélkül arra, hogy fiú vagy lány - nyakában hordja a borostyánnyakláncot mely, csökkenti, meg is szüntetheti teljesen a fogzással járó fájdalmat. Németországban azt tartják, hogy a borostyán megvédi a gyermekeket a betegségektől, és gyógyszertárakban is kapható borostyánlánc.

Eladó (új!, nem használt) kimondottan bébiknek készült, - a szemek tompára csiszoltak, rövid (34-36 cm) és speciális zárral ellátott borostyán nyaklánc.
Ár: 3000 Ft
Ismerőseinknek és nekünk is mindkét gyermekünkkel nagyon pozitív tapasztalatunk van. Ismeretlenek az átvirrasztott éjszakák, és órákon áttartó fájdalmas sírás. Sikerült megkímélni gyermekeinket és magunkat is ettől. "

Nem tom használni fog-e de nekem holnap postázzák. Majd megosztom veletek. Ha kell e-mail cím...........
akata

Indi,
én nem azért vagyok már gyesen, mert nem volt meg a 180 napom. hanem mert még alacsonyabb lett volna a gyedem. és amugy ugy olvastam, hogy a táppénzhez nem kell a 180 nap biztositási idö, hanem CSAK fenállo bizt. jogviszony szükséges. TGYÁS és GYED esetében kérik a 180 napot.

Barbi,
köszi, utánanézek, mert az oep honlapján a felsorolásnál (hogy mi számit bizt. jogviszonynak) nincs ott a gyes, csak a gyed :?
fibi

akata! köszi :D
kérdés: babára nyaklánc? milyen speciális zár?
emilcímet kérek szépen, bár valszínű megvárom a tapasztalataidat, s még próbálok infót keresni.
gödibarbi

[quote="gödibarbi"]S írta:gödibarbizerintem 4ésfél hónapos babás anyuka nem nagyon bulizik. Legalábbis én nem. :lol:

Kata :) DH

indianyo

Indi! ezt most én nem értem :?
gödibarbi

Barbi :) mármint az előbbi idézetet mire írtad válaszul? valahol leragadtam :lol:

Fibi :) igen, a táppénzhez nem kell 180 nap, de mi a táppénzalap itt? ugye az előző naptári év átlagjövedelmének 60 %-a/365 a tálppénz napi összege, ha jól emlékszem. De persze én nem vagyok ennek szakértője, csak nekem nem adtak táppénzt - mert nem volt miből számolni - mert ott az előző évi jövedelmet nézik.

indianyo

Indi! a búcsúbulira
gödibarbi

Barbi,
jaa, aszittem az Aloe Vera gélre gondolhatsz (Forever Living Products). nekünk is van olyan, B imádja :D

Én nem becézem állatnevekkel Bálintot :lol: Olyanokat mondok neki idönként, hogy kicsim, édesem, drágám, Móka Miki (mert örökké bohockodik), Huncut Gyura, meg ilyesmi :lol: ha rosszalkodik, akkor Édes Kisfiam :D
fibi

Fibi! édes kisfiam :lol:
Indi és Deni már kisegített, hogy az echinacea-ra gondoltam, de azért köszi
gödibarbi

Fibi! múltkor lekismókusoztad a nővérem kisfiát! megvagy! :mrgreen:
gödibarbi

Indi,
igen, táppénznél az elözö évi jövedelmet nézik (ha meg nincs, akkor közvetlenül a táppénzt megelözö idöszakot). ha az nincs, mondjuk amiatt, mert anyuka gyeden volt, akkor az elözöleg megállapitott pénzt kapja. szal Zuzi esetében pl egyértelmü, hogy ugyanannyit fog kapni, mint Bazsoval. jo neki :D
nálam viszont gázos a helyzet :(
Nálad terhesség elötti évben egyáltalán nem volt jövedelmed?
vagy csak hiányzott 30 nap? mert akkor nem értem, hiszen azt irják, hogy ha nincs meg a 180 nap, akkor a minimálbérböl számitják ki a táppénzt.
fibi

Sziasztok!

Jelentem, pöttyök teljesen elmúltak.

Tegnapi házassági évfordulónk nagggyon jóra sikeredett :wink:

Voltunk ma Blaye Veráéknál, Vinci még mindig nagyon aranyos, és egy cseppet sem bánta, hogy felébresztettük. Verának szép nagy pocakja van :D (16 hét)

Zsan! Köszi a Sváby kontra Orbán linket. Már én is le akartam tölteni a Tv2 honlapjáról, de akkor most már értem, hogy miért nem találtam.
Csajok! Ezt mindenkinek meg kellene nézni, mert ez csak a véletlen, illetve az élő adás műve, hogy egy ilyen beszélgetés ebben a tv-ben lemehetett.

KépKép
KépKép
lindicita

Barbi,
másnak a kisfia az teljesen más!!! :mrgreen:
fibi

Barbiiiii!!!Segítség! meglágyult az agyam!!! mi ez a búcsúbuli-dolog?

Én mondom Dének, hogy Nyulacskám meg Halacskám, egyébként Ordibálint/Kiabálint, Hadonándor és Tóbiás és Zsumpitumpi meg százféle egyéb :) Mostanában még a sivalkodó kismalac is bejátszik :)

Fibi :) Nekem előző évben nem volt jövedlemem, mert Indiában voltam, meg itthon, de már várandósan és nem volt munkám. Azelőtti évben volt valamennyi, de a 180 nap nem jött össze.

indianyo

Indi! én írtam: egy ismerősöm meghívott búcsúbuliba? no comment
Te írtad: nem értem ezt a búcsúbulis mondatot
Én írtam: Szerintem 4ésfél hónapos babás anyuka nem nagyon bulizik. Legalábbis én nem.

Jól elkeveredtünk ma. :lol:
gödibarbi

Barbi :) igen, ezekre emlékszem, csak nem értettem - meg még most se értem - az első mondatot. de sebaj :lol:

indianyo

Indi! hagyjuk. ennyit nem ér meg az egész 8)
jószakállt mindenkinek :lol:
gödibarbi

HELP!!
hogy lehet szakbarbárnak irni? nem találok olyat az index forumon :(

Indi,
ja, akkor értem. csak az elözö év számit, az az elötti már nem.
és Kiabálin meg Ordbálint nem ééééér :lol:
fibi

Indi,
mit nem értesz, azt hogy "no comment"? vagy azt, hogy meghivta Barbit egy ismeröse bucsubuliba? vagy azt, hogy kérdöjelet irt Barbi a mondat végére, pont helyett? :D
fibi

tényleg kérdőjel pont helyett :oops:
most már tényleg el. ásítóssmiley
gödibarbi

Fibi :) azt nem hangzik jól, hogy Ordipéter :lol: Néha Ordítóni is van :)

Azt nem értettem hogy kit hívott meg Barbi ismerőse búcsúbuliba? Engem? De most, ahogy írod, kapcsoltam, hogy Barbit hívta meg a saját ismerőse :mrgreen: Bocs, Barbi, Eza takonykóos nyavalya elvette a maradék kis eszemet :)

Szakbarbár itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766

indianyo

Ruzi!
na látod! akkor Bendi testes! :) nekem ennél sokkal rosszabb számok jönnek ki, hajtok egy bizonyos BMI-re, de lehet, hogy sosem érem el :)

Votiv!
meglepődve hallom, hogy van ablak és mégis rossz a szellőzés :(. fontos, hogy a fürdőszoba ajtót se csukjátok be sose, hogy ki tudjon menni az előszobába a pára. sajnos az ilyen párás helyiségeknél nyitva kéne hagyni az ablakot, de babával nem megoldható, megértem. viszont esetleg egy tükör fölé szerelhető hősugárzó segítene, elég hatékonyan szárítja a párát és meleget is ad. mi vettünk hozzá időkapcsolót és férjem beprogramozta, hogy mikor kapcs. ki-be. ezen kívül lekezeltük a falat, az ajtó meg hála a jó égnek nem dagadt be.

az akril kád a legérzékenyebb, lévén műanyag, nagyon meglátszik rajta minden súrolás. :(

rizs: majd Indi elmondja, hogy feléjük hogyan készítik, de én úgy szoktam, hogy nagyon jó rizst veszek (mondjuk SOS, stb.), és dupla mennyiségű vízben felforralom, majd lefedem és elzárom a gázt. egyszer csak magától megfő :)

Indi, Votiv!
én nem néztem meg a szarozós cikket, de egyáltalán nem lepődöm meg a 4 cm-re benyomott hőmérőtől (habár sosem tenném), lévén nem egy topicos favorizálta a szélcsövet, ami szvsz ebenguba! akinek beválik, hát csinálja.

Fibi!
ez egyáltalán nem durva :). gondolj bele! GYES alatt nem jár táppénz , de csak azért, mert kapod a gyest. ha visszamégy melózni, akkor meg 1 hót kell melóznod, hogy 1 hó táppénz járjon. ez szerintem teljesen igazságos, hiszen ha ez nem lenne, akkor volna aki fél életét táppénzen töltené. és ne félj, a gyesből visszamenve melózni jár neked a táppénz, csak nálad mást kell csinálni. ha jön ketteske, előtte elmagyarázom priviben, hogy mit kell tenned, hogy végre normális gyeded legyen. de 180 nappal előre kell gondolkodni asszem!
szerintem a gyes is biztosítási időnek számít. nem beszélve róla, ha az ember 1 évig kapja a gyest, előtte 1 évben gyedet kapott, ami 365 nap, azaz bőven van biztosítási ideje!
és a 180 napokat ne keverd! 2 fajta 180 nap van. a maximum gyedhez folyamatos 180 nap biztosítási idő kell, ahhoz meg, hogy gyedet kapj az elmúlt két évben összesen 180 nap bizt. idő kell, de lehet benne megszakítás. ez esetben a minimálbér kétszeresét kaphatod max, feltéve, hogy bruttó fizetésed elérte azt! próbáld meg megkeresni szakbarbárt az idex gyedes topicjában, és elvileg segíteni fog!

Zsanci!
de igen jár neki. (amennyiben előtte is járt neki)

Kata!
üdv köztünk! MOM Park rulez! mit melóztál arra?
borostyán lánc meg ha nem válik be fogzásra, hát felteszed a nyakadba :)

Barbi!
nem tom mire írtad, hogy normális Angi, de remélem nem mondtam vmi marhaságot! vagy csak nem hogy elkezdett dumálni?

Indi!
akkor nézik az előző évi jövedelmet, ha folyamatos a biztosítási viszony. de ha tárgyévben kezdődött a jogviszony, vagy tárgyévben megszakadt 31 napra, akkor is újra kezdődött és az új léből számolják. tudom, mert én így kaptam a táppénzt és utána a többit is.

ancsipancsi

Indi,
jáááááj, aha :)
köszi a linket :) joccakát!
fibi

Ancsi,
köszi, ezeket már értem, csak az én esetem még bonyolultabb :?
na, tényleg megyek.
fibi

Deni, köszi, ízlett a r.sajt, a fiacskámnak is, meg nekem is :mrgreen: és marha jó ez a dupla panír+lehűtés dolog, icipicit se futott ki, és nagyon fini lett.

Ancsi, nem örülök, hogy mindig nyitva kéne tartani az ajtót, elvégre ott a wc is, meg Isti kedvence, a WC-kefe, amivel lehet fogat mosni is, brrrr :D
padlótól plafonig csempe van, szal a fal elvileg nincs veszélyben - csak az ajtó :? meg a kád széle :evil: és vann benn tök jó fűtés, csak hát azt még nem most kapcsoljuk be :wink: hősugárzót meg amit Zuzi írt páraelszívót elmesélem apának, és köszi a tippeket!! :D

láttátok már az M1-en ezt a TV Taxit? mit szóltok?

Szia Kata! én leszek a mumusod :D egy barátnőm vett ilyen karkötőt, és ugyanúgy szenvedtek a fogzással, mint mi. nekem elég fura volt az is, hogy a pici babáján karkötő van, bármibe beleakadhat...

votiv 8)
votiv

Gyerekek, ma azt álmodtam, hogy bemegyek a H-ba, mert szülök, és a dokim a Gyurcsány :shock: :shock: :lol: :lol:
de még előtte óriási balhét csaptam a Szerájban, mert eladták az orrom elől vki másnak az összes baklavát :shock:

ja és már 14 hetes vagyok :D

votiv 8)
votiv

Hahó, itt írok, erre annyira kivág a rendszer, h újraindul a gép is. :shock:

Jó reg!

Votiv,
gratula a sajthoz! :)

Bulizás kérdése (végre nem politika és egyéb hasonlók. :))
Én 39 hetesen voltam utoljára egy olyan ottalvós HB-ban, és nem búcsúnak szántam. Azóta egyszer sikerült eljutnom hasonló helyre, természetesen Eszter is jött, volt neki utazóágy meg amit akartok, minden okés lett volna, de mivel először aludt ott, nem ment minden zökkenőmentesen, én meg 3 percenként szaladtam hallgatózni az ajtajába, h csöndben van-e, vagy kell neki valami. Nagy buli volt.... :roll: azóta barátaim száma a minimálisra csökkent, mert nem akarják megérteni, h ide bárki jöhet éjjel-nappal, de mi a babával nem utazunk annyit egy buli kedvéért, a babafelügyelet meg nem megoldott mifelénk. Pláne, hogy a kisasszony koránkelő, így az ex-nagy-bulis-neet öreges-alvós nyanya lett. Kinek van kedve éjfélig, hajnalig mulatni, ha aztán fél6-6 körül ébredés és hurrikánszerű szaladgálás várható?
"majd ha gyereked lesz, megérted" erre annyira ugranak, h most már imádom használni! :lol: :lol: :lol:
neet
neet

én is vittem Istit elvileg családiasnak szánt (mindenki hozhatja a kölykét) napközbeni buliba, de ott is ránk fújták a füstöt egyes tahók (nem csak gyermektelenek), azóta nem is voltunk. és hiába mennék én szívesen, meg Istit is lehetne vinni szinte bárhová, de ez a sok gyárkémény most nagyon zavar, pedig én is cigiztem vagy 10 éven át. viszont az egész ismeretségi körömben én vagyok az egyetlen, aki az első pocak óta nem gyújtott rá. hipokrita lettem? :wink:

votiv 8)
votiv

Jó reggelt!

A helyzet változatlan,taknyolunk+nyáladzunk :?
Potosabban annyi változott,hogy Dorka kéri az orrszívást 10percenként :shock: "Nózi pucol" :lol:
De legalább a kedve jó,aludni is tud.

Indi:
házikó belső munkái tartanak,épp a vizesek és a bádogosok gyűrik.
Időm változatlanul nincs sok,egy kocsicsere is bejött a képbe :lol:

Zsan:
köszi a linket,én nem akartam berakni ILYENEKET :lol:
Én minden fellelhető irást megkerestem az"ügyről" :wink:

Lindi:
persze hogy nem találtad a tv2 honlapján!
Akár melyik oldalra felkerült,10 perc múlva már onnan is leszedték"illetékesek" :wink:
Azóta izzik a tv2 honlapja,mindenki követeli,hogy legyenek bátrak,tegyék fel oda is,nem fog fájni! :lol:
Volt szerencsék "élőben"végignézni a tv-ben és remekül szórakoztunk rajta :lol:
Azt vártuk,hogy mikor mennek ökölre :mrgreen:

petergabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?