Ruzi!
na látod! akkor Bendi testes!

nekem ennél sokkal rosszabb számok jönnek ki, hajtok egy bizonyos BMI-re, de lehet, hogy sosem érem el
Votiv!
meglepődve hallom, hogy van ablak és mégis rossz a szellőzés

. fontos, hogy a fürdőszoba ajtót se csukjátok be sose, hogy ki tudjon menni az előszobába a pára. sajnos az ilyen párás helyiségeknél nyitva kéne hagyni az ablakot, de babával nem megoldható, megértem. viszont esetleg egy tükör fölé szerelhető hősugárzó segítene, elég hatékonyan szárítja a párát és meleget is ad. mi vettünk hozzá időkapcsolót és férjem beprogramozta, hogy mikor kapcs. ki-be. ezen kívül lekezeltük a falat, az ajtó meg hála a jó égnek nem dagadt be.
az akril kád a legérzékenyebb, lévén műanyag, nagyon meglátszik rajta minden súrolás.
rizs: majd Indi elmondja, hogy feléjük hogyan készítik, de én úgy szoktam, hogy nagyon jó rizst veszek (mondjuk SOS, stb.), és dupla mennyiségű vízben felforralom, majd lefedem és elzárom a gázt. egyszer csak magától megfő
Indi, Votiv!
én nem néztem meg a szarozós cikket, de egyáltalán nem lepődöm meg a 4 cm-re benyomott hőmérőtől (habár sosem tenném), lévén nem egy topicos favorizálta a szélcsövet, ami szvsz ebenguba! akinek beválik, hát csinálja.
Fibi!
ez egyáltalán nem durva

. gondolj bele! GYES alatt nem jár táppénz , de csak azért, mert kapod a gyest. ha visszamégy melózni, akkor meg 1 hót kell melóznod, hogy 1 hó táppénz járjon. ez szerintem teljesen igazságos, hiszen ha ez nem lenne, akkor volna aki fél életét táppénzen töltené. és ne félj, a gyesből visszamenve melózni jár neked a táppénz, csak nálad mást kell csinálni. ha jön ketteske, előtte elmagyarázom priviben, hogy mit kell tenned, hogy végre normális gyeded legyen. de 180 nappal előre kell gondolkodni asszem!
szerintem a gyes is biztosítási időnek számít. nem beszélve róla, ha az ember 1 évig kapja a gyest, előtte 1 évben gyedet kapott, ami 365 nap, azaz bőven van biztosítási ideje!
és a 180 napokat ne keverd! 2 fajta 180 nap van. a maximum gyedhez folyamatos 180 nap biztosítási idő kell, ahhoz meg, hogy gyedet kapj az elmúlt két évben összesen 180 nap bizt. idő kell, de lehet benne megszakítás. ez esetben a minimálbér kétszeresét kaphatod max, feltéve, hogy bruttó fizetésed elérte azt! próbáld meg megkeresni szakbarbárt az idex gyedes topicjában, és elvileg segíteni fog!
Zsanci!
de igen jár neki. (amennyiben előtte is járt neki)
Kata!
üdv köztünk! MOM Park rulez! mit melóztál arra?
borostyán lánc meg ha nem válik be fogzásra, hát felteszed a nyakadba
Barbi!
nem tom mire írtad, hogy normális Angi, de remélem nem mondtam vmi marhaságot! vagy csak nem hogy elkezdett dumálni?
Indi!
akkor nézik az előző évi jövedelmet, ha folyamatos a biztosítási viszony. de ha tárgyévben kezdődött a jogviszony, vagy tárgyévben megszakadt 31 napra, akkor is újra kezdődött és az új léből számolják. tudom, mert én így kaptam a táppénzt és utána a többit is.