A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Orsi!
Bocsi. Most hogy említetted, én is ittam a Normaflort. Bár folyton kirázott a hideg hogy "hasznos" bacikat iszom. Kitartás! Nekem is kellett vagy 4-5 nap mire a fenti szerek elkezdtek hatni. Nagyon pocsékul voltam. Még egyszer mielőbbi gyógyulást!

Kiscsillag!
Nagyon drukkolok! Remélem hamarosan láthatunk a táblázatban :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Köszönöm a drukkot, Dóri jól bírta a szúrit. Akkor egy picit sírt, de aztán egyből megnyugodott.
Anyóson kitört a takarítási láz :) . Most mosott körbe :lol: .
Na megyek, mert tanulni kéne. Szombaton vizsgázom Környezetgazd.tan-ból és még sehol sem tartok.

Jó sétát mindenkinek!

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Durca! Köszönöm kérdésed mostmár sokkal jobban vagyok. Hétfő óta már kettesben vagyunk picúrral, apa is visszament dolgozni. Nagyon jó így kettecskén, megmondom őszintén már vágytam erre a pillanatra is :)

Ma lesz mérésnap, kiváncsi vagyok mennyit fog nyomni a kis díjbirkózóm. :wink:

Hihetetlen dolog ez a cicitejcsi körforgás. Úgy érzem, hogy alig van tej benne és képes 110-120-akat kiszipákolni belőle Kolos, de hogy honnan? :shock:
Mondjuk az igaz, hogy szinte egész nap nem csinálok semmit, csak pihenek és iszok meg eszek, de most úgy gondolom, hogy ez a dolgom és nem is izgatom magam egyebeken. Minden más ráér.

Ildi! Örülök, hogy szépen fejlődik a picúrkád. Az éjszakák még mindig húzósak? Nálunk a fürdetés előtti időszak a horror, a 17-20 óráig. Alvás nuku, csak cici és nézgelődés, de úgy gondolom, hogy mivel fürcsi után általában 5-6 órákat alszik, ez belefér.

Holnap meglátogat minket Apukám, úgy örülök, holnapután meg tesómék jönnek. Azthiszem ez már a gyógyulás jele, ha ennyire vágyom a társaságra, na és persze büszkélkedhetek a picinagyfiammal :lol:

Lenne egy kérdésem: még mindig vérzek....van, hogy szinte semmi aztán következő nap megint, ez természetes így 3 hét elteltével lassan?
marcsim

Sziasztok!
Monacs! Mit tanulsz? Én környezetmérnök vagyok, azért.. :)
Alvás.. szerencsére Olivér ebből rám ütött.. annyit alszik, mint a csuda.. éjjel fél5kor kelt kajcsizni, amjd reggel keltünk kajára.. és 1,5óra fentlét után 2,5órát aludt.. na jó, ezután csak fél órákat alszik a kaják között.. :)
Annyira édes.. most itt van előttem a játszószőnyegen.. megyek is szerelmeskedni Vele..
Kiscsillag??????????

satuk

Persze,hogy megint itt vagyok!

Szétcsesztem a derekamat,mert nekem kripli kismamának egyszerre kell bevásárolnom mindent,ami kell a családnak és ezt be is kell pakolnom a kocsiba,majd kipakolni otthon és azt szét is rakni mindent a helyére...De előtte,ha már így benne vagyok, miért ne rakjak egy kis rendet a kamárban,vagy a konyhai polcokon..
Na,mindegy ,aki hülye..

ESZTI! a hüvelygyűrűre gondoltál? a www.fogamzasgatlas.hu-n olvashatsz arról is,de minden más hormon tartalmú vagy nem hormontartalmú véfekezési eszközről.És van olyan spirál,ami kis adagokban nyomatja a hormont,de gondolom nem erre gondoltál.

MARCSI!
Szerintem normális a vérzés,még ebben a formában is..ha jól emlékszem nekem is volt ilyen,azt hittem már elmúlt,aztán még volt egy kicsi..szerintem ez a vége lehet...
A tej pedig van,akkor is ha nem érzed,hogy belövellne.jól ki van ez találva,nem?

ALVÁS-ról :mikor mandula kéthónapos körül lehetett és kinyílt számára a világ,alig akart aludni.én meg halába aggódtam magam,hogy a gyerek idegrendszere nem fog fejlődni rendesen,met nem alszik(persze ezt egy mindenttudó 3 gyerekes nagyon anyuka magyarázta nekem,akinek a 3.gyereke szinte csak aludt).Aztán valahogy beállt,pont úgy,hogy 3szor aludt egyórát,majd lecsökkent 2x1,néha másfél órára,majd egyévesen 1Xmásfél órára.Éjszaka továbbra is minimum kétszer,volt hogy csak egyszer ébredt,mert ugye cicizett éjszaka :D :oops:
ezt ugye 2 éves koráig űzte,mikor is megbeszéltük,hogy nincs éjszakai mizere:-))
Azóta durmol éjszaka végig,napközben néha 2,néha 3,de általában másfél órát alszik.
Minden gyerek más,mint ahogy köztünk is vannak jó alvók,rpssz alvók,vannak,akik szeretnek aludni,vannak,akik nem...

Na,ma már tényleg nem jövök!

Durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Szerencsésen megjártuk a dokit. Panni eléggé sírt szuri alatt, de főleg az nem tetszett neki, hogy lefogtuk, de aztán már megnyugodott és alig jöttünk el, már be is vágta a szunyát. Hazajöttünk, kaja és most megint alszik.
Csak megint jól felhúztam magam. Több mint 1/2 órát vártunk, mire sorrakerültünk, aztán 5 perc alatt "kidobtak". Alig tudtam feltenni a kérdéseimet.
Volt már olyan köztetek, aki időközben orvost váltott? Egyre inkább nem vagyok megelégedve a miénkkel, csak az a baj, hogy a többit sem ismerem, hogy válasszak jobbat?!
Múltkor meg mertem kérdezni, hogy itt kapnak-e a gyerekek agyhártyagyulladás ellen szurit, hát alig álltam meg a lábamon olyan hangsúllyal közölte, hogy minek szurkálja agyon a gyereket, meg hogy nem putriban élünk, hogy elkapná, stb... Arról nem is beszélve, hogy még két kismama is ott volt, azt hittem a föld alá süllyedek. Szóval ilyen kedves doktornénink van. Én megértem, hogy ő ellenzi, csak ezt más formában is lehetett volna közölni.

Veronikusz, mikor neked is volt ez a hasmenéses bigyód, akkor tápszert adtál a picinek? Én most minden etetésnél mindkét cicire ráteszem és végszükség esetén még van egy kis tej a fagyóban. Bár a múltkori tejcsökkenés miatt kiváltottam én is egy doboz tápszert, úgyhogy nem fog éhenhalni. Csak hát ugye tudjuk, jó lenne elkerülni a tápszert.

Most a dokinál 5900 grammot mértek és 62 cm-t.
Jube, a te Pannidat sosem fogjuk beérni. ;)

Orsi

KépKép
osori

Sziasztok!
Nekem is volt ilyen hasmenéses vírusom télen, eléggé kimerített, bár én már akkor nem szoptattam, így tejügyileg nincsenek tapasztalataok. DE utána hamra regenerálódtam legalább.
Ildi, megértelek, Bene sem akart szopni, és poroztt a mellem, és esélytelennek véltem a gyakori fejést. Tudtam, hogy ezzel ellenétben lenne haszna, de feladtam, mert isznyat fáradt voltam. És láss csodát, felnőtt a gyerek... Ezzel együtt a másodikkal másképpen akarom csinálni...
:roll:

mtunde

Ja, és Durca, apa jövő szerdán utazik 2 hétre. Úgyhogy még nem tudom, milyen lesz nélküle...
A joghurtkúra megy, bár most 2 napig bűnöztem, mert szülinapom volt, és rengeteg éls nagyon cukros tortákat kellett ennem...
De nem mondom meg, hány éves vagyok, mert Durca nem fog velem többet szóba állni! :wink:

mtunde

Marcsim!

Mi is tegnap voltunk 3 hetesek és egy ici-pici narancssárga izé még jön belőlem. És előtte nekem is volt olyan, hogy majdnem elmúlt , erre másnap kisebb niagara meg egy nagy alvadt vérdarab jött belőlem. ( bocsi, de ezt máshogy nem tudtam leírni ) Jól meg is ijedtem, fel is hívtam Vidát, de azt mondta ez teljesen normális.
cancan

Orsi!
Én is mind a kettőből etetem és mivel még így is paráztam hogy a több mint 7 kg-os piciny gyermekem éhenhal :D :D ezért megkínáltam táppal. Hol evett 30-40-et, hol semmit, de ha evett is akkor is inkább én tömtem bele. Szegény. Így utólag belátom kicsit hülye voltam. De nyugi. Attól mert adsz neki, nem megy el a tej. Ahoz huzamosan kellene csinálni és én mindig csak a 2 cici után adtam neki és az is csak este hogy tudjak én is picit aludni, mert az segíti a tejképzést. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Lányok segítsetek!
Csináltam egy babafalvás vonalzót, de hogy tudom ide beilleszteni? Hogy tudom a profilomba bemásolni? HELP!!!!
cancan

Durca!
Még egyszer köszi.
Vica! Beírsz? Kriszta, 37 :oops: , Pilisborosjenő, Panna, dr. Vida, 2004. december 10., Király Kati.
Remélem minden megvan, és ebben a sorrendben. Köszi!

Kriszta
kriszta36

Na, lássuk mit csináltam...

Heni

Kép

Kép
cancan

Steffiről még mindig semmi hír?

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!!

Jube!
Szerintem most nálunk is alább hagyott a fogzás. Nyugisabb a kisasszony!
Egyébként gratulálok, szép is, meg nagy is! Érdemes volt megszenvedned a tejért!
Luca kezdetől szereti a hordozókendőt. Előszőr itthon próbáltam ki, csak rövid időre tettem bele! Próbálj ki esetleg más megkötési módot!

Eszti!
Még nekem is van bogyóm, szóval 1- másfél hónap múlva mennék, csak gondoltam, időben szólok. Jó lenne nem a magánrendelőbe menni. Te oda mész?

Ja, nem is újságoltam, Luca evett banános répát, imádta, ma meg csak banánt, azért is odavan! Elég sokat evett ma, utána már nem is kért tápszert!! Kíváncsi leszek, mennyit gyarapodik!

Orsi!
Nem semi a doktornénitek! Én lehet hogy bájosan közöltem volna vele, hogy nem a kutyája vagyok! Gyógyulást!

Sok puszi: Dóri

Kép
nagydora

Sziasztok!

Marcsi!
Az éjszakáink egyre jobbak. (gyorsan le is kopogom) Viszont a hasfájás...... Kb. fél órája iszonyú görcsei voltak a drágámnak, szegény úgy üvöltött, mint a sakál ( én meg vele bőgtem, mert olyan tehetetlennek éreztem magam), végül glicerines kúpot adtam neki, ami megtette a hatását. Borzasztó mennyiségű zöld színű kaki jött belőle, most végre elaludt.
Ami a vérzést illeti, nálam is így volt, hogy 1-2 napig semmi, aztán megint egy kicsi és újra semmi, stb. Hála az égnek most már 3 napja nincs semmi. Láttam, hogy mások is hasonlókról írnak, úgyhogy valszeg így a normális.
ildi35

Köszi lányok, megnyugtattatok!

Ildi! Csúnya dolog ez a hasfájás, nálunk is előfordul, de szerintem nem vészes, mert sírásig csak nagyon ritkán jutunk el és még nem kellett adnom neki semmit. Én gyakran tornáztatom, ami meghozza a hatását és érdekes módon szopizás közben tud a legjobbakat durrangatni. Mi viszont elég sokat bukunk, majdnem minden hami után és ráadásul háton alszik a legjobbakat. Még az a szerencse, hogy a feje mindig oldalra van fordítva és szépen kifolyik belőle. :cry:

Cancan, nagyon édes a kisfiad! Kérünk róla nagyobb képet is :wink:

Kolos ma hatalmasakat alszik kint az erkélyen ebben a szélben, persze védve van tőle. Szerencsére ebben nem rám ütött, én ugyanis nagyon utálom a szeles időt.
marcsim

Veronikusz, még mindig két ciciből etetsz vagy csak mikor kevesebb volt?

KépKép
osori

Hú, még valami. Van valakinek tapasztalata a babylove midi pelenkával kapcs? Én a babylove minit használtam, de nem jött be és most nem tudom, hogy kísérletezzek-e a midi-vel.

Köszi előre is ha tudtok tanácsot adni.

Orsi

KépKép
osori

Lányok, kicsit elbizonytalanodtam. :cry: Annyit olvasok arról, hogy ha sír a gyerkőc egyből fel kell venni és nem szabad sírni hagyni ....stb...

Szerintetek "rossz" anya vagyok, ha hagyom sírni Kolost elalvás előtt? Napi egyszer-kétszer van, hogy úgy alszik el, hogy sír...maximum 10 percet szoktam várni. Ha nem csendesül le, akkor persze felveszem és megvigasztalom, de ilyenkor általában az van, hogy lecsillapodik és ha leteszem újra kezdődik az egész előről és aztán meg is éhezik és megint jön a cici és a végére teljesen kiborul és nem pihen semmit.
Nagyon rossz hallgatni a sírását, de Én úgy gondolom, hogy azért néha sírhat a baba, hiszen annyi inger éri egy nap, hogy valamikor ki kell jönnie a feszültségnek rajta...és ilyenkor teljesen másképp is sír, mint amikor éhes, vagy fáj a hasa. (Anyukám szerint Én is így aludtam el sokszor és ennek ellenére teljesen kiegyensúlyozott és magabiztos személyiség vagyok és imádom a szüleimet.)

Este mérlegeltünk és 300 gramm a heti gyarapodás. Szemmel láthatóan napról napra nagyobb. :lol:
marcsim

Sziasztok,

Marcsim,
Szerintem egyáltalán nem baj, ha sír egy kicsit Kolos, azt szokták mondani, hogy legalább tágul a tüdeje. Ha Réka sír én is hagyom max. 10 percig , ha azonban folytatja akkor megyek és megvígasztalom. Szerintem nem kell mindig a nagykönyv szerint cselekedni.(persze ez csak én véleményem) Szépen fejlődik Kolos!!

Dóri,
A banánt, illetve ezt a banános répát hogy adtad Lucának? Te turmixoltad össze, vagy az üzleti bébiétel? Én már megkezdtem a hozzátáplálást, de persze mellette van cici!!

cancan,
ügyi vagy, de tényleg kérünk Benedekről képet!!!

Tünde,
utólag boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biztos nem árulod el, hogy hányadikat töltötted? Bár én tudom, a táblázatban benne van!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Orsi,
Szerintem minden doktornéni elmondja, hogy szerinte fontos az agyhártyagyulladás elleni oltás. Én pl. megsem kérdeztem, nekem automatikusan mondta, hogy van ez az oltás, persze nem kötelező, de Ő nagyon ajánlja. Nem is értem a doktornéniteket!!!!!Hát az ilyenért én is nagyon mérges lennék!!!! :evil: :evil:

Durca,
Köszi, megnyugtattál, hogy nem csak az én gyerekem nem akar napközben aludni. Éjszaka nincs semmi próbléma alszik mint a bunda!!!!!!!! :lol: :lol: De nappal, mondjuk ma nem szólhatok semmit, mert aludt délelőtt kb. 1/2 órát, majd délben megint elaludt és 3 órát szundított!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: És én is pihentem, VÉGRE!!!!!!!

Ancsa, Kriszta
Beírtalak titeket is a táblázatba!!!

Dorka
Te is babázol már???????

Na megyek fürcsizni!

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Orsi,
mostanság lehet 2 darabos csomagot vennni a DM-ben próbáld ki! Bár mindig vannak rossz szériák :( én utoljára a Liberoból fogtam ki egy olyan óriás csomagot, ami bolyhosodott és szakadt.

Én egyébként a Huggiesra esküszöm, bár az se olcsó...
J.
barnama

Sziasztok!

Hú de sokat írtatok!

Kriszta
December 10-ére vagy kiírva, vagy 2004 dec-ben szültél? 2004-et írtál? Vagy félreértettem valamit. Na mindegy, ha most szülsz, akkor lehet, hogy pont egyszerre fogunk, a Vidánál.

Marcsi
Nekem nincs tapasztalatom, de annál több rossz példa előttem. Persze jó is. Én így tapasztalatok nélkül egyáltalán nem értek egyet sem az igény szerinti szoptatással, sem azzal, hogy ne hagyjuk sírni a babát. Persze aztán egy nap múlva sík hülyének néz, és soha nem alszik el úgy hogy leteszed. Nekem van olyan rokonom, aki két éve nem alszik, mert a gyereket iszonyúan elrontotta. Ja és egy gerincsérvet is kapott, mert állandóan felvette a gyereket. Mondjuk ez szélsőséges példa. Egy nagyon jó barátnőmnek most 4 hónapos a kislánya és ezzel küzd. Egyszer kétszer hagyta sírni, mert azt mondta, hogy hisztizik aztán most már nincs is ilyen problémájuk. Olyan barátnőm is van, akinek a picije nem tudott büfizni, letette és azért sírt, mert beszorult neki. Úgyhogy nem nagyon lehet szerintem sablonokat kialakítani arra, hogy hagyjuk, vagy ne hagyjuk sírni, de valamennyire, bizonyos esetekben biztosan kell, ebben biztos vagyok. Különben teljesen logikus, hogy csak ringatva akar elaludni. Hú de hosszú lettem. (Ja engem Apukám egyszer átvitt egy másik szobába, mert sírtam sírtam, ideges lett. :lol: Aztán elaludtam. Nem lettem lelkibeteg, de nem is nagyon hisztiztem soha elmondásuk szerint. :wink:

Kép
gyorgyi33

Orsi!
Általában egyből, de ha fárat vagyok (ez gyakori) akkor kettőből. Főleg DU. De a LLL oldalon is azt írják, hogy jobb ha mind a két mell kap szopiingert 3 óránként. De ha egyből szopik a pici, akkor is azt szokták ajánlani, hogy kínáljuk azért meg a másikból is.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz, köszi a gyors választ. Délután pótolni kellett, estére meg elég volt. Nem is értem.

Marcsi, szerintem egyáltalán nem vagy rossz anya, ha hagyod sírni, főleg ha tudod, hogy nem azért sír, mert éhes vagy a hasa fáj. Egyszer-kétszer Panni is sírt elalvás előtt, aztán szépen megtanulta, hogy alvásidő van, és most már szépen elalszik, az a ritkább, ha sír, mikor letesszük. Persze én sem hagytam órákat sírni, max 10 percet adtam neki, de volt, hogy nem is jutottunk el a 10 percig, mert elaludt. Ha tovább sírna vedd fel, nyugtasd meg és utána tedd le megint, hidd el, el fog aludni. Nálunk legalábbis így működött.

Barnama, köszi a tippet a pelenkára. Most én is Huggiest vettem, hát tényleg nem olcsó.

Na, ma már tényleg nem jövök.

Jó éjszakát mindenkinek!

Orsi

KépKép
osori

Tinnye, köszi a választ, akkor maradok a Mészárosnál!
Szülésznőt tudnál esetleg ajánlani, és Ferenczi Erzsikéről hallottam és Várnai Gabiról, hogy nagyon jók! Azért ezt a kérdést nem szeretném a véletlenre bízni!!!!!
Nekem még a szülés odébb van, 2007. június 3,.....de azért nem árt felkészülni. :)

Kép
elizabeth25

Marcsi!
Ha a baby evett, nem kakis/pisis és ha felveszed és rögtön elhalgat akkor kis babusgatás után nyugodtan le lehet tenni. Nálam is van hogy megy a bömbi, hagyom egy ideig, mejd felveszem, ringatom egy kicsit (mert teljesen felpörgeti magát néha) majd visszarakom és rögtön el is alszik. Előfordul hogy mamázni akar egy picit, ezért felveszem, hogy tudja hogy itt vagyok és nem kell félnie, de meg kell tanulnia egyedül elaludnia. Én annak a híve vagyok, hogy csak olyat csinálj, amit későbbi meg fogsz tenni. Van aki pl. mindig kézben altatja el a gyereket. Nos, nekem erre nincs időm. De szereintem sokaknak másoknak sem. Remélem nem voltam túl zagyva. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Dóri!!

Én sem szeretnék a magánrendelésére menni,jó lenne ha a kórházba mehetnék be. Majd jelentkezem,ha kiszerkesztettem,hogy mikor megyek.Valószínű hogy még ebben a hónapban,mert most még itthon van a férjem.
Luca szopizik is még ? Én még csak tejcsit adok Rebekának,majd a jövő hónapban azért már megkóstolunk ezt-azt.

Durca!

Nem a hüvelygyűrűre gondoltam,de nem is a spirálra.
Ez egy olyan eszköz,ami a méhbe helyezve fogyamatosan adagolja a sárgatesthormont,ami a minipillekben is van. Nincs mellékhatása mert helyileg hat,így lehet szoptatás alatt is alkalmazni. Ja és hasonlóan a spirálhoz,ezt is 5 évente kell cserélni.
A vérzés minimálisra csökken az alkalmazás mellett,ami szintén nem utólsó szempont.hát ennyi.
Szóval nekem az olvasottak alapján nagyon szimpinek tűnik,persze lehet hogy közel sincs olyan jó mint amiket írtak róla,majd konzultálok a dokival.Csak reménykedtem,hogy Valaki ismeri közületek és tud róla mondani valamit.
Köszi a segítséget!

Puszi: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!!

Kiscsillagról még semmi hír! :(

Az a helyzet Eszti, hogy Luca már másfél hónapja nem szopik!
Majd valahogy csak összehozzuk!

Vica!
Én csináltam a kaját a lánynak! Miért kérdezted?

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Még egy sztárfotó! Luca fürdik: Kép

Kép
nagydora

Dóri,
Nagyon aranyos Luca, hogy mosolyog!!!!!!!!!!!!! Nagy kádban fürdik már??? Azért neki is van bőven haja!!
Megkérdezhetem, hogy hogy csináltad a kajcsit? Az igazság az, hogy már én is akarok banánt adni neki, csak még nem jött rá, hogy hogyan kéne. Gondoltam, hogy mivel van a fagyóban anyatej, azzal összeturmixolom. Te is így csináltad?
Egyébként Réka már almát, őszibarackot és főzelékeket is eszik (eddig nagyon szereti, de azért még megy a cici is), de gondoltam, hogy most kellene egy kis változatosság és ekkor gondoltam a banánra. Ja még egy kérdés: a banán nem fogja meg a székletét??Csendben mondom, hogy megkóstoltattam vele a túrórudit, és nagyon ízlik neki!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Györgyi,
Kriszta 2004-ben szült!! Legalább is én így emlékszem és így is írtam be a táblázatba!!

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Györgyi!
Igen, Kriszta 2004-ben szült. (De szeretne még... :D ) Úgyhogy nem egyszerre fogunk, sajnos.

Lányok!
Panka totál ki van akadva a bölcsitől. Tele van új gyerekekkel, mindegyik sír reggelente, amikor megyünk, és senki nem foglalkozik vele, és ettől ő is sír. De olyan pici baba is van bent, hogy nem is értem, szerintem anyukájának titokban megszakad a szíve. (Magamból indulok ki.) Én mindenesetre ki vagyok akadva, minden reggel egy üvöltő gyereket hagyok ott.
:cry:

Kriszta
kriszta36

Ja, és Vica köszi, hogy beírtál!

Pont nézegettem a táblázatot, mi van kuhával pl.?

Na és steffi is jelentkezhetne már, kezdek aggódni miatta(uk).
kriszta36

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem jelentkeztem mostanában, de még mindig egyben vagyok. Igaz, holnapra vagyok kiírva, és úgy tűnik az ifjú úr jól érzi magát odabent, bár én már jobb szeretném idekint látni :lol:

Steffiről semmi hír? Remélem, minden ok vele/velük! :lol:

Pelus-témáról csak annyit, hogy én is próbálkoztam sok félével, de most már jó ideje Pampers-t használok. Mindig próbáltam közben mást is (pl. Babylove, ami kicsinek bejött, mert sűrűbben cseréltem), de most már csak a Pampers-szel bírunk ki egy egész éjszakát, különben minden pisis reggelre, mivel főleg hason alszik Kristóf. A Huggies-t nem ismerem, jó nedvszívó az is? Tény, hogy mindkettő állati drága, de muszáj jót venni, mert rosszabb fajtából sokkal többet elhasználunk egy nap, tehát ugyanott vagyunk... :roll:

Dóri, Luca nagyon édes csajszi! Kis mosolygós.

Sziasztok,
Dorka

Kép
Kép
dorka77

Vica!
Én nem hígitok neki semmit!
Nekem ugyebár nincs tejem, tehéntejjel nem akarom,meg vízzel sem! Gyönyörűen leszopogatta a kanálról. Ha összeturmixolod, szerintem kellemes kis pempő lesz belőle!
Nekünk csak annyi látszik a székleten, hogy nem annyira folyós! De így is napi 2* kakil!
Én almát még nem adtam neki, félek, hogy túl savas!
Én is szeretnék neki adni főzeléket, de én meg azt nem tudom, hogy készítsem!

Valaki kérdezte a böbölni hagyást!
Az a helyzet, én nagyon elrontottam az elején. Már a kórhjázban folyton mellettem volt az ágyban, itthon is folyton ölben volt. Most meg kicsit nehezebb nekem beleszoktatni a járokába, vagyis abba, hogy önállóan elfoglalja magát! Szóval azt hiszem, 10 perc sírás nem nagy vész! És meghálálja magát később, mert jobban fogod tudni csinálni a dolgaidat!

Köszi a dícséreteket! :-D
Jube nem ma ment a fejlődés vizsgálatra (vagy mi az pontosan)!?

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Cancan,
Bizony, Benedekről kérünk több képet, annyira cuki! :lol:
Pelenkával kapcsolatban... nagyon figyelek. Meg egyébként is. :)
vbea

Nem tudja véletlenül valaki a szülészet telefonszámát? Mármint valami közvetlen számot, mondjuk a nővérpultot? Kösziiiiiiii.
vbea

Vbea!

325-11-00/7203

Szia: Kriszta
kriszta36

NIncs baj, ugye?
kriszta36

Sziasztok!

Dóri a kiscsajod nagyon édibédi és formás! Úgy látom fürdeni is szeret! :D

Lányok! Köszi a megerősítéseket sírnihagyás ügyben. Ma éjjel négytől nyolcig karbancsicsikálás és cicizés volt, mert nem akartam éjjel üvölteni hagyni apa miatt még 2 percig sem....aztán reggel "kikaptam" apától, hogy nyugodtan hagyhattam volna...ha ma éjjel is így alakul akkor kíváncsi vagyok mit fog szólni reggel :lol: Ez volt az első rázós éjszakánk egyébként, úgyhogy nem is panaszkodom.

Pelenkák: Én már próbáltam Liberot, Dm-eset, Pamperst, Huggiest és Helen halper pelust is. Állandóan kipisil Kolos, így kénytelen vagyok kísérletezni. Nekünk a Huggies a nyerő és a Pampers....de a pamperst nagyon erősen rá kell pakolni, hogy benne maradjon a cucc. A Huggies az kibírt egy 6 órás éjjeli alvást is. :wink:
marcsim

Sziasztok csajok!!

Vica!
Köszike ari vagy, hogy beírsz, adatok:
tinnyei vagy anzsika, 33 év, Tinnye, Titanilla/a fiu nevet még nem tudjuk, Dr Mészáros, 2007-03-09.

Elizabeth25!
A szülésznőt még én sem tudom, és az az igazság, hogy már én nem is tudom, hogy kit kéne választani eggyáltalán.
Puszika mindenkinek.
Anzsika.

MEGSZÜLETETT GERGŐ!!!!!2007.03.12.én.
GERGŐ ÉS ANZSIKA
tinnyei

Kriszta, nagyon köszi! Nem-nem, nincs semmi baj. Elvileg ma lenne (azt hiszem) terhességről szóló előadás, és azon gondolkozom, hogy elinduljak-e. Ha nem is ma, de a közeljövőben. :D Köszönöm még egyszer.
vbea

Vbea
Úgy látszik, nekem ma ilyen aggódós napom van. A gyerek, Steffi, meg Te. Biztos a reggeli gyereksírás miatt, meg az időjárás, meg minden.

Kriszta
kriszta36

Sziasztok csajok,babák!

Tegnap voltunk lovagolni,a gyerek kijelentette,hogy mostmáe egyedül is tud,mert ő már nagylány. A lovász csaj mondta való igaz,nagyon ügyi,de hány éves is pontosan? Mondtam nincs három..ja-válaszolta-akkor várjunk még. És napszemüvegben nyomta a gyerek :D :D ,nagy volt a szél és hordta a homokot..

Nézzük sorban kinek mit szeretnék írni.

ORSI!
Remélem jobban vagy..válts nyugodtam orvost,ha nem bízol meg benne.Én is váltottam,pont az idén nyáron,mert a gyereknek akkor is antibiotikumot írt fel,amikor vírusos torkgyuszija volt és mindig mindenért kórházba küldött volna,ha hagytam volna.
Egyébként én is beoltattam mandulát a kötelező oltásokon kívül az agyhártyagyulladás ellen,meg a kullancs okozta agyhártyagyulladás ellen(vagy az a kettő ua?nem tudom,de nem hiszem),sőt még bárányhimlő ellen is.Te vagy az anyja, és ha te úgy godolod,hogy téged megnyugtat a gyerekt pedig megkíméled egy esetleges betegségtől,akkor engedjék már meg neked,hogy beoltasd a gyerekedet.én a bárányhimlővel is úgy voltam,hogy jó,jó gyerekbetegség,de ha nem muszáj ne vakarózzon már,ne legyen lázas és ne maradjanak szövődményei..Nem bszélve arról,hogy régen a rózsahimlőt is gyerekbetegségnek tartották,most pedig kötelező védőoltás van ellene.Angliában,Franciaországban, Néemtországban már kötelező a bárányhimlő elleni oltás,várható itt is.Summa summárum: nyugodtan válts,ha nem tetszik.

TÜNDE!
Gondolom innen szagolod még a 30-at,te csitri!!!!!!!!!!!!!!!

KRISZTA! Megértem,hogy ki vagy akadva a Panka bölcsis kiakadása miatt..Nem tudsz a gondozónénikkel beszélni?hogy egy kicsit figyeljenek rá? Egyébként biztos hergelik is egymást a gyerekek ugye a sírással,bízzunk benne,hogy lassan beszokik mindegyik és minden visszaáll a régi kerékvágásba.Tudom,hogy nagoyn nehéz otthagyni egy síró porontyot,de biztos,hogy kis idő múlva,ha visszanéznél,látnád,hogy békésen játszanak. Kitartás!!!!

DÓRI! Luca nagyon édi kis hajasbaba és tündéri a mosolya.
Egyébként véleményem szerint nem rontotad el,hogy tutjgattad,még ha most úgy is tűnik,hogy nehezebb egy kicsit. később meghálálja magát a dolog!!

MARCSIM!
Attól még nem vagy rossz anya,ha hagyod sírni..mindenki maga tudja,hogyyan szeretné nevelni a gyerekét.10 perc még nem a világ vége és biztos vagyok benne,hogy többet úgy sem hagyod,nem az a típus vagy :D

GYÖRGYI!

Bár úgy voltam vele,hogy nem osztogatok sem tanácsot,sem pedig véleményt nem mondok többet a szoptatásról,mert nem szeretek megbántani senkit,főleg nem olyan anyukákat,akik mindent megtettek azért,hogy szoptassanak és valamilyen oknál fogva nem úgy sikerült nekik,ahogy tervezték.
De most meggondoltam magam.

Az igény szerinti szoptatás fogalmát szeretném,ha tisztáznánk.
Az igény szerinti szoptatás magyarul azt jelenti,hogy a gyermek tudja,hogy mikor éhes,tehát akkor ciciztetem meg,amikor jelzi,hogy éhes.ez nem azt jelenti,hogy nincs benne rendszer,hanem azt jelenti,hogy ezt a rendszert és ritmust nem én alakítom és diktálom,hanem azt,hogy figyelem az újszülött gyereket és eszerint etetek.Nem aszerint,hogy nem telt még el három óra,tehát nem lehet éhes,hanem aszerint,hogy sír,kb eltelt másfél óra,megciciztetem,hátha elfogadja,ha elfogadja éhes,annak ellenére,hogy nem telt még el három óra.
Ezen ritmust fgyelve, 2-3,de lehet,hogy csak 4 hónapos korra eljutunk oda,hogy a gyerek 3-4,sőt lehet,hogy 5 óránkánt eszik,annak ellenére,hogy én diktáltam volna az ő ritmusát.

Sokan azt gondolják,hogy az igény szerinti szoptatás egy nagy keszekuszaság,hogy a gyerek egyfolytában mellen lóg,hogy az anya egy lépést nem tehet nélküle..hogyállandóan nyúzza az anyját..
Lehet,hogy az elején keszekuszaság,lehet,hogy az első 2 hónapban egy végtelenített szoptatás részesei vagyunk,de ez csak egy átmeneti állapot.
Az,hogy vannak időszakok,mikor nem tud a gyerek elelni nélkülünk,vagy több törődést igényel,nem attól van,hgoy igány szerint szoptatunk,hanem attól,hogy ez a normális fejlődés velejárója.A gyerek kikövetelné magának az anyját,ha tehetné csak mellette lenne,meg kell tanulnia,hogy ez nem így van,hogy az anya akkor is van,ha nem látszik,hogy a játékok is tudják múlatni az időt,nem csak anya...
De ez nem az igény szerinti szoptatás megvonásával tanulható meg,hanem egészen más módszerrel,hogy az időt ne is említsem.
Nekünk kell egy kicsit türelmesebbnek lenni a gyerekünkhöz,nem várhatjuk el tőlük,hogy zokszó nélkül alkalmazkodjanak hozzánk,hisz nekünk sokkal könnyebb felnőtt fejjel alkalmazkodni hozzájuk.Egyre többet visel el ,egy pár hónapos ,egy féléves,egy egyéves,egy kétévesről már nem is beszélve.
Az én lányom nagyon sokáig szopizott,mai napig csak velem alszik el,ha ithhon vagyok,de simán elaszik bárkivel,ha nem vagyok vele.Igény szerint szopott,de ettől még tudtam mellette suliba járni (igaz az elején jött velem),tudtam tőle bizonyos dolgokat csinálni.Az is igaz,hogy volt idő,mikor egy lépést nem tudtam tenni nélküle,mikro félni kezdett mindentől.Volt olyan is,mikor már végképp szakadt volna el tőlem,de még nem tudta eldönteni merje e,hogy állandóan húzta volna a pólómat,de ha nem cixizett volna csinált volna valami mást,amivel kifejezi,hogy nagy szüksége van rám. Szóval valahogy így van ez.
Bocsánat,hogy hosszúra sikeredtem.

Szép napot mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok,

ami a pelenkákat illeti, szerintem mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy melyik válik be (és erre tényleg jó a DM-ben kapható 2 db-os kiszerelés). én szinte mindent kipróbáltam, végül csak a Liberó és a Babylove vált be, és mivel ez utóbbinak jobb az ára, így ennél maradtam. Azóta is ezt használom és minden méret bevált.[/url]
manóka28

Sziasztok!

Pelus: nálunk is a Liberó a nyerő, de a Babylove is jó volt az elején, aztán vizsont Bene lába túl vékony lett hozzá :)

Marcsim, szerintem is jól csinálod, hiszen nem elhanygaolod, hanem bizonyos rendszer szerint következetes vagy. A legjobb szerintem egyébként is a meleg, biztonságos közeg, de ezen belül mindenki a saját módszereivel, vérmérsékletével stb, tud nevelni.

Durca... már nem kell olyan nagyon sok a 30-hoz, de még azért várni kell 2 évet :D

Steffi remélem lassan már hazaért... Dorka ez a nagy aggodalom nem azért van, mert lassan szülni fogsz? Furcsa lesz előtte az ember, nem? Fészekrakás, gondoskodás, aggódás...

mtunde

Sziasztok!

Durca
Biztosan így van a te piciddel, de azért írtam, hogy minden gyerek más és mindegyik mást igényel. Ellenpélda egy barátnőm, aki megpróbálta az igény szerintit és tényleg hogy úgy mondjam káoszba fulladtak. :lol: De van akinek bejön. Hát én kíváncsi leszek nálunk mim lesz. Egyenlőre csak annak szurkolok, hogy legyen tejem és tudjak egyáltalán normálisan szoptatni. :)

Kép
gyorgyi33

Durca, Manka ilyen ügyes és bátor??? Azt hiszem, én sikítozva szaladnék a lovak elől, ha ekkora lennék. Imádom őket, nagyon tetszenek, amíg nincsenek elég közel... :shock: Lehet, hogy nem ártana nekem a lóterápia. :?

Lányok, köszönöm a magam nevében a pelusos tapasztalatokat. Az az igazság, hogy túl nagy a kínálat, és az ember tényleg nem tudja eldönteni, hogy melyiket is válassza. Ráadásul állítólag ami bejön egy kislánynak, nem biztos, hogy jó lesz a kispasiknak is... :( A barátnőm körülbelül minden márkán végigment, az egyikből az 1-es jött be, és csak az 1-es, 2-esnél másik márka, ugyanígy a 3-as... Ez őrület. :?

Láthatóan kezdek kétségbeesni, hogy miből, mikor, mit és mennyit kellene venni. Eddig vásárolgattam 1-2 bodyt, de mostanában döbbenek rá, milyen messze van még a messze. :D

Halkan megjegyzem, hogy eggyel azért tisztában vagyok (mert már a szememre vetették); a babának elsősorban és nagyjából szeretetre van szüksége. :wink: (Meg egy-két ruhára, szegény, januárban anélkül... hááááááát! :shock: )
vbea

Sziasztok!

Orsi,
mi most kaptunk 400 darab babylove midit, de még van a másikból. ahogy kipróbáltuk, szólok.

Dóri,
gondoltam Rád ma, mert képzeld, hordozókendővel voltunk a városban, és úgy kötöttem meg, ahogy mutattad a Millenárisban. Nagyon tetszett Panninak, amíg ébren volt, kidughatta az egyik karját is, amikor kezdett elaludni, azt is bedugtam, ugyhogy csak a feje bubja látszott ki, olyan édesen szundított benne... :D

Fejlődésvizsgálatra 16án megyünk egy neurológushoz. Ma egy gyógytornásznál voltunk, aki a Dévény módszer szerint kezelte Pannit. Már kéne emelnie a fejét, hason még mindig csak alszik, meg sem tudja fordítani.... :( A masszázson először sírt, aztán megnyugodott, végül elaludt. szerintem tetszett neki, remélem használni is fog. A gyógytornász viszont nem volt szimpi, ugyhogy kerestem egy másikat, közelebb is van, olcsóbb is, remélem szimpibb is lesz.

Kicsit aggódom most már, és nagyon bízom benne, hogy ez a kezelésmajd használ, hetente egyszer megyünk majd. Jár Dévény-kezelésre valaki? Állítólag le vannak tapadva Panni izmai, és a is rossz, hogy mindig ökölbe szorítja a kezét... az rossz?? Na mindegy, remélem helyrejön, jó volna már látni, hogy felkönyököl hason, mint a többi baba.

Pelus téma:
nekünk eddig árban és minőségben a Tesco pelus volt a legjobb, magasan verte az összes többit. Végigpróbáltuk az összes fellelhető olcsó pelenkát, Minimanó, Aro, Babydream, tesco gazdaságos, sima tesco, kukoricafóliás biopelus, babylove, és kaptunk ajándékba pamperst. Megmodnom őszintén, hogy a pampers volt a legrosszabb... a legjobb pedig a sima tescos, ami lila csomagolásban van. Most babylove-ból van most szörnyűséges tartalékunk, ugyhogy most ezt fogjuk használni.

Hozzátáplálás,
nem korai még? Dóri, Eszti, nem úgy van, hogy 6 hónapig csak anyatej, vagy tápszer? Én azt hittem, úgy a jó... kell a babának a változatosság, vagy miért kezditek el korábban? Jobb úgy nekik?

jó sokat írtam, bocs, most így jött ki...

Jube

Kép

Kép
jube

Ja, bocs, még valami, az igény szerinti szoptatáshoz:
Panni igény szerint 6 óránként eszik.... az 4 szoptatás egy nap. Hogy mikor kezdjük, azt én állítottam be mert különben semmit sem tudunk előre tervezni, se a gyógytornát, se semmi mást... reggel 8kor van reggeli, utána 14, aztán 20, és éjjel amikor éberd, akkor eszik.

most már tényleg abbahagyom.... :oops:
Jube

Kép

Kép
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?