Sziasztok csajok,babák!
Tegnap voltunk lovagolni,a gyerek kijelentette,hogy mostmáe egyedül is tud,mert ő már nagylány. A lovász csaj mondta való igaz,nagyon ügyi,de hány éves is pontosan? Mondtam nincs három..ja-válaszolta-akkor várjunk még. És napszemüvegben nyomta a gyerek

,nagy volt a szél és hordta a homokot..
Nézzük sorban kinek mit szeretnék írni.
ORSI!
Remélem jobban vagy..válts nyugodtam orvost,ha nem bízol meg benne.Én is váltottam,pont az idén nyáron,mert a gyereknek akkor is antibiotikumot írt fel,amikor vírusos torkgyuszija volt és mindig mindenért kórházba küldött volna,ha hagytam volna.
Egyébként én is beoltattam mandulát a kötelező oltásokon kívül az agyhártyagyulladás ellen,meg a kullancs okozta agyhártyagyulladás ellen(vagy az a kettő ua?nem tudom,de nem hiszem),sőt még bárányhimlő ellen is.Te vagy az anyja, és ha te úgy godolod,hogy téged megnyugtat a gyerekt pedig megkíméled egy esetleges betegségtől,akkor engedjék már meg neked,hogy beoltasd a gyerekedet.én a bárányhimlővel is úgy voltam,hogy jó,jó gyerekbetegség,de ha nem muszáj ne vakarózzon már,ne legyen lázas és ne maradjanak szövődményei..Nem bszélve arról,hogy régen a rózsahimlőt is gyerekbetegségnek tartották,most pedig kötelező védőoltás van ellene.Angliában,Franciaországban, Néemtországban már kötelező a bárányhimlő elleni oltás,várható itt is.Summa summárum: nyugodtan válts,ha nem tetszik.
TÜNDE!
Gondolom innen szagolod még a 30-at,te csitri!!!!!!!!!!!!!!!
KRISZTA! Megértem,hogy ki vagy akadva a Panka bölcsis kiakadása miatt..Nem tudsz a gondozónénikkel beszélni?hogy egy kicsit figyeljenek rá? Egyébként biztos hergelik is egymást a gyerekek ugye a sírással,bízzunk benne,hogy lassan beszokik mindegyik és minden visszaáll a régi kerékvágásba.Tudom,hogy nagoyn nehéz otthagyni egy síró porontyot,de biztos,hogy kis idő múlva,ha visszanéznél,látnád,hogy békésen játszanak. Kitartás!!!!
DÓRI! Luca nagyon édi kis hajasbaba és tündéri a mosolya.
Egyébként véleményem szerint nem rontotad el,hogy tutjgattad,még ha most úgy is tűnik,hogy nehezebb egy kicsit. később meghálálja magát a dolog!!
MARCSIM!
Attól még nem vagy rossz anya,ha hagyod sírni..mindenki maga tudja,hogyyan szeretné nevelni a gyerekét.10 perc még nem a világ vége és biztos vagyok benne,hogy többet úgy sem hagyod,nem az a típus vagy
GYÖRGYI!
Bár úgy voltam vele,hogy nem osztogatok sem tanácsot,sem pedig véleményt nem mondok többet a szoptatásról,mert nem szeretek megbántani senkit,főleg nem olyan anyukákat,akik mindent megtettek azért,hogy szoptassanak és valamilyen oknál fogva nem úgy sikerült nekik,ahogy tervezték.
De most meggondoltam magam.
Az igény szerinti szoptatás fogalmát szeretném,ha tisztáznánk.
Az igény szerinti szoptatás magyarul azt jelenti,hogy a gyermek tudja,hogy mikor éhes,tehát akkor ciciztetem meg,amikor jelzi,hogy éhes.ez nem azt jelenti,hogy nincs benne rendszer,hanem azt jelenti,hogy ezt a rendszert és ritmust nem én alakítom és diktálom,hanem azt,hogy figyelem az újszülött gyereket és eszerint etetek.Nem aszerint,hogy nem telt még el három óra,tehát nem lehet éhes,hanem aszerint,hogy sír,kb eltelt másfél óra,megciciztetem,hátha elfogadja,ha elfogadja éhes,annak ellenére,hogy nem telt még el három óra.
Ezen ritmust fgyelve, 2-3,de lehet,hogy csak 4 hónapos korra eljutunk oda,hogy a gyerek 3-4,sőt lehet,hogy 5 óránkánt eszik,annak ellenére,hogy én diktáltam volna az ő ritmusát.
Sokan azt gondolják,hogy az igény szerinti szoptatás egy nagy keszekuszaság,hogy a gyerek egyfolytában mellen lóg,hogy az anya egy lépést nem tehet nélküle..hogyállandóan nyúzza az anyját..
Lehet,hogy az elején keszekuszaság,lehet,hogy az első 2 hónapban egy végtelenített szoptatás részesei vagyunk,de ez csak egy átmeneti állapot.
Az,hogy vannak időszakok,mikor nem tud a gyerek elelni nélkülünk,vagy több törődést igényel,nem attól van,hgoy igány szerint szoptatunk,hanem attól,hogy ez a normális fejlődés velejárója.A gyerek kikövetelné magának az anyját,ha tehetné csak mellette lenne,meg kell tanulnia,hogy ez nem így van,hogy az anya akkor is van,ha nem látszik,hogy a játékok is tudják múlatni az időt,nem csak anya...
De ez nem az igény szerinti szoptatás megvonásával tanulható meg,hanem egészen más módszerrel,hogy az időt ne is említsem.
Nekünk kell egy kicsit türelmesebbnek lenni a gyerekünkhöz,nem várhatjuk el tőlük,hogy zokszó nélkül alkalmazkodjanak hozzánk,hisz nekünk sokkal könnyebb felnőtt fejjel alkalmazkodni hozzájuk.Egyre többet visel el ,egy pár hónapos ,egy féléves,egy egyéves,egy kétévesről már nem is beszélve.
Az én lányom nagyon sokáig szopizott,mai napig csak velem alszik el,ha ithhon vagyok,de simán elaszik bárkivel,ha nem vagyok vele.Igény szerint szopott,de ettől még tudtam mellette suliba járni (igaz az elején jött velem),tudtam tőle bizonyos dolgokat csinálni.Az is igaz,hogy volt idő,mikor egy lépést nem tudtam tenni nélküle,mikro félni kezdett mindentől.Volt olyan is,mikor már végképp szakadt volna el tőlem,de még nem tudta eldönteni merje e,hogy állandóan húzta volna a pólómat,de ha nem cixizett volna csinált volna valami mást,amivel kifejezi,hogy nagy szüksége van rám. Szóval valahogy így van ez.
Bocsánat,hogy hosszúra sikeredtem.
Szép napot mindenkinek,durca