A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

hello lányok
mi van ezzel a babanettel????először nem érhető el,aztán kétszer is elszállt az irományom! :evil:
hát én is hulla vagyok,mert éjszaka óránként csináltam sóoldatos gőzölést!csak az elején sátraztunk,aztán már csak az ágyához tettem,úgyis kicsi a szobája!és szerintem megérte,mert a taknyi ellenére aludt,persze hajnali 3kor tápiztunk,mert este olyan fáradt volt,hogy mikor az ölembe vettem,hogy akkor vacsizzunk,egyszerűen beájult és egy kortyot sem ivott csak fogta az üveget,majdnem megzabáltam,ahogy ott horkolt a karomban,ilyen már ritkán van nálunk!szóval hajnal3után már az én ágyamban aludtunk,mrt párom úgysem volt itthon!
a lényeg,hogy Kisnyulamnak bár folyik az orra,de legalább emberibb kinézete van és kipihentebb,nem úgy mint én....én a mosott szarokhoz tartozom(de hogy mért pont most vannak a vörösök is :evil: )
de semmi láz vagy ilyesmi,csak taknyi!és még én sem kaptam el!és persze anyukám is ilyenkor szitterkedik Bécsben az uncsitesóknál és persze ilyenkor nem jön haza mégse csak majd ma du.,de azért mindenki segítőkész a családban még az a szerencse! :evil:
puff,puff,puff!
:lol: :P és akkor már nem is érdekelnek ezek a hülyeségek!szép napot mindenkinek,a betegeknek meg gyors gyógyulást!
Annamami :?

na pásztok

Emese és MarciKépKép
nyúlné

áááá,hát ez jól jött ki
egyszerre dobta fel Fannimami a képeimet! :P
és még annyi
Duda,
reggel,este 5-5cseppecske!hatásos!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

azért nyuszibébi tényleg nem hasonlított Kisnyuszira
:lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha-And-Barbi-Duda

Koszi szepen aranyosak vagytok

Ayse,
Rengeteg gyogypuszit es remelem tudsz ma egy kicsit pihenni!!!
francia szepseg :lol: :lol: ez azert nagymerteku tulzas :oops: :oops:

Juci,
Olyan edes kis "nyomottak" tudnak lenni szuletes utan. Olyan szepek vagytok igy egyutt! :o

Majola,
Mar a 28. heten vagy :lol: par het es drukkolhatunk neked ujra!!

Ejszakank nekunk is ramaty volt, eleg sokszor sirdogalt, de szerencsesen visszaaltattam magam mellett. :oops: :lol:
Szegeny!!!! Rohadt szunyodok!!!!!!!!!!5-ot utottem le az emeleten, mert en szerencsetlen elfelejtettem bekapcsolni a szunyogriasztot :evil: :evil: :( Ossze-vissz van csipve szegeny kicsim :cry: Valoszinuleg ezert sirt szegenykem!!!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Annamami,
Szegeny Marci gyorsan gyogyuljon meg!!!!!!!!!

Nyulne,
Kisnyul edes nagyon. Szegeny neki is kuldok rengeteg gyogypuszit!!!!

Lanyok,
Balazs nem lazas, de neki is folyik az orra. Nem is csodalom ez az idojaras mar teljesen kiakaszto. Kod, nyirkossag hideg Brrrrrrrrr.
En tegnap bekapcsoltam a futest a furdoszobaban olyan hideg volt!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Lányok!

Ne haragudjatok, nagyon negatív leszek. Akinek nem tetszik ne olvassa el!

Tegnap kaptam ezt a rossz hírt :). Gondolkodtam rajta, hogy leírjam-e, de sajnos tanulságos is!

A barátnőm anyukája meghalt :(. Volt egy jóindulatú agyalapi daganata, amit megműtöttek, mert nyomta a látásért feleős dolgokat és vakság fenyegetett. A műtét sikerült, de sajnos belleesett abba a 3 %-ba, akinek agyhártyagyulladás lép fel szövődményként :(:(:(. Össze-vissza kezelték, először nem is olyan antibiotikumot adtak neki, ami az agyra hat. Meg gyógyultnak nyílvánították, mondván, hogy azért beszél félre, mert már hetek óta kórházban van :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Végül aztán 2 hónap után feladta a szervezete a harcot :(:(:(:(:(. Nem volt még hatvan éves, rendkívül energiukus, élettel teli, a körülötte élők támasza, a kisközösség motorja....
És hogy mért nem adtak megelőzésként antibiotikumot? MERT NEM KÖLTSÉGHATÉKONY!!!!!!!!! Szóval benne van a pakliban, hogy megspórolják a 97% antibikát, mert még mindig olcsóbb a három főre jutó betegség!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Utólag már okos az ember, saját pénzen meg kellett volna venni a gyógyszert...csak hát annyira bíztak az orvosokban....a húga is orvos.
Ennyi az élet, egy statisztikai adat, ami benne van a pakliban, mert így olcsóbban kijön a végösszeg...szörnyű :(:(:(:(:(

ayse

A rossz hír után természetesen ezt akartam írni :(:(:(:(:(

ayse

Kép na milyen a serom? Kép nekem nem tetszik ki akarok szallni Kép na mostmar jobban erzem magam Kép anya jossz vasarlni? Kép na mi lesz mar? Kép mar enni is egyedul kell Kép ugyan, szora sem erdemes Kép

Egy kis sorozat Balazsrol

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ayse,

Ez szornyu :( :cry: Sajnalom, :cry:
Le sem irom anyukam tortenetet, akinek harom eve melldaganata volt :cry: :twisted: :twisted:
Agyontrancsiroztak, sebfertozest kapott a KORHAZBAN!!!!!!!! es kiderult, hogy csak valami nyirokcsomo duzzanata volt nem is RAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted: Az ember esze megall!!!!!!!!!!!!!!

Egy kis nosztalgia a jo ido utan
Kép na megyek keresek egy kis homokot jatszani

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ayse, :shock: :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Aniko
neked egyszerűen gyönyörű fiaid vannak!te jó ég,a nagyobbikhihetetlen jóképű!
nagyon jók a képek!

nyuszi szusszan egy picit!így én is!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Annamami, szegény, remélem, nem Julcsitól kaptátok el! Én nem tudom eldönteni, hogy ő beteg-e: egy hete folyik az orra, minden másnap van hőemelkedése, rosszul alszik ... de az orrfolyás nem vészes, nem dugul el az orra, csak csöpög, a hőemelkedés meg minden másnapra elmúlik. Emiatt már volt két nap, amikor nem vittem sehová, de nem változik a helyzet.Lehet, hogy mégis fog van a dologban. Voltunk már doktornéninél, nem látott semmi különöset.

Barbi, de jó lenne, gyertek! mi biztosan ott leszünk. És még egy jó nagy csapat gyerek.

Andi, gyertek ti is, nektek nincs is messze!

Ayse, hát neked tényleg borzasztó éjszakád lehetett, én inkább nem is panaszkodom. Remélem, Andris hamar kiheveri a kórságot és akkor titeket is láthatunk mifelénk.

Nyúlni, jobbulást Kisnyuszinak is. 13 naposan már olyan vonásai vannak, mint most, csak olyan újszülöttesen "öregasszonyos". Szóval nagyon helyes, akarom mondani :D

Képzeljétek, az alvókutyus helyettesithetetlen lett. Tegnap bedobta a fürdőkádba, igy nem aludhatott vele, a duplumot meg nem találtuk. Odaadtam neki a macit, és nyújtotta vissza, hogy az neki nem kell, mit képzelek. Sirdogált, én meg eszeveszetten kerestem a másik kutyust. Szerencsére közben elaludt, de a macitól legtávolabbi sarokban, pedig a kutyust párnának használja. Szóval, lányok eljött az idő, lehet már klónozni a kedvenceket, mert nemsokára jaj nekünk, ha elvesznek.

KépKép

KépKép
majola

Ayse, ez szörnyű! Gondolom, ez Budapesten volt ... ahol még mindig jobb az ellátás, mint máshol. A kórházakban szörnyű a helyzet, Múltkor volt a hirekben, hogy megbüntethetik az orvost, ha a tébének drágább gyógyszert irja fel az olcsóbb helyett.
Valószinűleg az anyósom is élne még, ha nem kezdik kemózni, ami az ő állapotában csak rontott a helyzeten.

Anikó, nagyon szépek a fiaid!

KépKép

KépKép
majola

Nyulne,

Koszi :lol: es jo pihenest

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Majola,

Neked is koszi :lol: Vigyazzatok, mert raszabaditom oket a magyar lanyokra :lol: :lol:
Neked mid lesz egyebkent? Tudod mar a nemet a pocaklakodnak? :shock:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Anikó, úgy tűnik, ő is pályázhat majd a szépséges fiaidra!

KépKép

KépKép
majola

Majola,

Kislany???????? :lol: :lol: Jajj de jo!!!!!!! Gratulalok!!!!!!!!!!!

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Juci,
nézegettema képeket és eszembejutott,hogy elfelejtettem valamit :lol: :lol: :lol:
küldtem mélt! :oops: :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

hú lányok,ahogy összeválogattam a kukacka maszatos ,etetőszékes fiúcskáját és mellette a hulgán kép Nyuszimról.....hát pont ilyen minden napunk! :lol: :lol: :lol:

szegénykém most már jó ideje alszik,de mindig felsikít ,horkangat,aztán alszik tovább
a legjobb,amit tehet!még,jó hogy azért megy neki!
hogy lesz így holnap buli?
bár a nővérem a lányokat mindig mindenhova betegen hurcolássza vagy oda viszi,ahol tuti megkapnak valamit,úgyhogy lehet minket se hagynak ki! :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

hú lányok,ahogy összeválogattam a kukacka maszatos ,etetőszékes fiúcskáját és mellette a hulgán kép Nyuszimról.....hát pont ilyen minden napunk! :lol: :lol: :lol:

szegénykém most már jó ideje alszik,de mindig felsikít ,horkangat,aztán alszik tovább
bár a nővérem a lányokat mindig mindenhova betegen hurcolássza vagy oda viszi,ahol tuti megkapnak valamit,úgyhogy lehet minket se hagynak ki! :roll:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

na

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Annamami, Ayse, Nyúlné!

Gyógyulást a gyerkőcöknek! Remélem sikerül kipihennetek magatokat!

Majola:

Én úgy tudom, ruha és cipőboltoknál nem ritka az ilyen árrés. Ha beleveszed, hogy azokból a párszáz vagy párezer forintokból kell összehozni a rezsit, a bolt törlesztő részleteit (ha az övé), az ott dolgozó néni fizetését és a tulaj megélhetését... hogy a cég adó, könyvelő és egyéb költségeiről ne is beszéljünk. Nem mentegetni akarom, de sajna a kereskedelem eme részével van egy icipici tapasztalatom. Nem sok. Pont azért mert én belebuktam abba, hogy nem tudtam 150%-os árréssel dolgozni...

Egyébként köszi a tippeket, megnézem azokat a használtruha boltokat is. Itt Újpesten amikbe be szoktam nézni nagyon lestrapált minőségű cuccokat adnak, és kb olyan árban mint a Pöttöm Panna, azért "szoktam oda".

Amúgy meg csodállak hogy te még bírod a fordítást. Én leadtam egy-két hónapja, mert totálkáros voltam anélkül is. Mostanra mondjuk javult a helyzet, Zsuzsa "csak" 1-2-szer ébred éjjel, de félek hogy bármikor borulhat a rendszer és egész egyszerűen nincsenek tartalékaim amiből fedezni tudnám az alváskiesést és a fordítást. Betegeim még vannak, de az hetente egyszer van napközben és addik anyukám vagy David vigyáz Zsuzsára.

And, Jucc!

Mi is bejelentkeznénk a jövő pénteki talira! Meg az azután következő péntekire! De a másodikra csak délután tudunk menni.

Barbi!

Mikor Zsuzsa pici volt és rugikat nézegettem, akkor vettem neki jópár cuccot interneten keresztül. Mostanra valahogy elment tőle a bátorságom, mert szeretném megtapizni a ruha anyagát (overallból pl direkt nem műszálasat kerestem) és a neten ezt nem tudom. Meg régebben ha egy párszáz v. max ezer forintos rugi nem vált be, nem nagy dolog. Meg most már ha valami nem kényelmes neki vagy nem tud normálisan mozogni benne mert hosszú a keze/lába, akkor szívás, míg régen nem érdekelt egyikünket se ha nem passzolt rá tökéletesen a ruha.

Ayse:

Szomorú történet valóban. Sajnos nagyon rossz a kórházakban, egészségügyben a helyzet, de nem tudom, mit várnak el az orvosoktól, nővérektől mikor siralmas körülmények között dolgoztatják őket heti 80 órában, tkp éhbérért. Az én nagynéném a napokban halt meg, ő maga is sebészorvos volt, a saját kórházában kezelték, mit ne mondjak, hagyott kivánnivalót maga után a kezelése, és akkor még ő volt VIP beteg akit szerettek. De én láttam a másik oldalát is, amíg élt, milyen embertelen erőfeszítést várnak el az orvosoktól, hálátlan körülmények között. Az orvosok nagy többsége nem szülész vagy fogorvos aki leszakajtja a többszázezres paraszolvenciát esetenként, hanem nettó 100-150-ért dolgozik havonta egész nap úgy hogy mellé hetente 2-3-szor ügyel. Brutális. Én a gyerekem mellett idegbajos leszek mert felébred egy párszor éjjel, képzeld el hétről hétre, hónapról hónapra nem kialudni magad, nem fizetnek meg érte, rajtad csattan minden ostor, mert nincs rá se eszközöd, se időd, se lehetőséged, se energiád, hogy lelkiismeretesen elláss egy beteget, mert még tizenötöt kell ellátnod abban az órában. És utána nem hazamész a családodhoz, hanem folytatod éjjel, aztán pedig rákövetkező nappal, mert az ügyelet így működik.

Ez a gyógyszermizéria is szerintem egy totál félreértés. Miért az orvos felelőssége, hogy tudja, hogy éppen aktuálisan melyik gyógyszercég gyártja legolcsóbban azt a hatóanyagot, amit ő felír? A megoldás az lenne, hogy a gyógyszertárakban szólnak, hogy hé, ez van olcsóbban is, és azt adnák ki. Nem?

Kuha!

Nem akarok okoskodni, nekem ugyebár lányom van, de sokat olvastam a kuki témáról, és én úgy tudtam, nem szabad huzogatni a kisfiúk fitymáját, pont azért mert csecsemőkorban le van tapadva, és csak berepedhet miatta. Csak ha később gyermekkorban sem húzódik magától vissza a fitymája, akkor érdemel orvosi beavatkozást. https://www.babanet.hu/faq/sebesz07.php Ezért is állok értetlenül a gyerekorvosotok viselkedése hallatán...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mint tapasztalt anyukák, mit szóltok ehhez a csecsemő hintaágyhoz?

http://www.amby-baby-europe.com/

Vennétek ilyet a babának (altatni, kiságy helyett) vagy nem? (Ártól most eltekintve.)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse,
éjszaka :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
ezentúl minden reggel gyorspostán küldünk nektek gyógypuszit, amíg meg nem gyógyultok! irgum-burgum csúnya vírusok :evil:

úgy néz ki mi is beálltunk a takonykór sorba :( egyelőre inkább én vagyok taknyos, igyekszem, hogy Eszti ne kapja el. most rendesen kúrálom magam, ígérem!

a kórházas szörnyűséghez meg inkább nem fűzök kommentárt, mert sok csúnya szó lenne benne, és hosszú is lenne :( mindenestre nagyon-nagyon szomorú, csak orvoshoz ne kelljen mennünk :( főleg sebészhez ne és nőgyógyászhoz, na inkább befogom. de Róki, egyet muszáj leírnom: a lelkiismeretes gyógyítás nem pénz kérdés.

pénteken meg gyertek minél többen! :)

Juci! Marci tényleg sokat nőtt :lol: :lol: olyan szépek vagytok az uccsó képen!

Kisnyuszi, meg szerintem igeins hasonlít magára már csöpp korában is :)

Anikó! na végre jó sok kép a gyönyörű fiaidról! :) :) :)

KépKép
KépKép
and

Róki: nem. ez iolyan, mint egy zsák, én nem altatnám állandóan ebben, mert nincs meg a kemény egyenes felület, ami a gerincének jó. nekem is kényelmetlen lenne :) persze jól néz ki, meg ringatásra ideális, elég csak lábbal lökögetni :) én ezt pénzcsalogató találmánynak látom.

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Ayse :) Nagyon sajnállak az éjszaka miatt Benneteket! Mielőbbi javulást kívánok végre!

Többi betegnek is jobbulást!!!

Gergő is taknyos kicsit tegnap óta, de még nem okoz semmi panaszt. Remélem, ennyiben maradunk.

And :) Dehogy bántottál meg tali ügyben :) Csak rá kellett jönnöm, hogy hülyeség arra várnom, hogy elteljen egy kis idő egyik talitól a másikig. Aki akar, és tud, úgyis eljön.

Kihirdetem, hogy okt. 20-án tali nálunk, arra számítsatok, hogy Roki és PZita csak délután érkezik, aki velük is akar találkozni, úgy tervezze, hogy marad délutánig!
Küldök majd címeket, de kellene nekem egy címlista, mert az újratelepítés miatt bizony elvesztek a dolgaim a gépből :( Elküldi valaki?

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Roki :) Én megvenném, de nem kiságy helyett. Gergőt kiskorában számtalanszor altattam el a hintába helyezett takaró segítségével, imádta, és ez sokkal kényelmesebbnek, biztonságosabbnak tűnik. De nem állandóan altatnám ebben, abból is kivettem, ha elaludt, és letettem a helyére. A Kismama magazinban is hirdetnek hasonlót, az kiságyra köthető, vettem is egyszer nászajándékba ilyet, nagyon szerették később, de csak hintázásra használták, nem alváshoz.

J.

Kép

Kép
jucc33
Érd

Ja, a küldéshez egy kis segítség: jkoltai@externet.hu :)

Kép

Kép
jucc33
Érd

Sziasztok! :)

Beni is beteg. :( Olyan asztmás roham jött ki rajta, mint Daninak volt picibaba korában. Beninél ez az első eset. Éjjel olyan nehezen vette a levegőt, hogy reggel rögtön kihívtam a doktor nénit. Sípol a tüdeje. :( Azóta már többször fújtunk neki Ventolinnal, jobban van. Egy vírusfertőzés hozta ki neki. :( Mit mondjak, jól megijesztett a doktor néni. Kapott egy másik fújót és kúpot is. Ha nem javul, akkor még a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetbe is el kell mennünk kivizsgálásra. Kedden fogunk visszamenni a doktor nénihez.

Dani most alszik, Beni meg Micimackót néz, gyorsan visszaolvastam, de nem sok maradt meg, mert éjjel nagyon sokat fent voltam. :(

Ayse,
Örülök, hogy Lili jobban van, Andrisnak meg sok gyógypuszi! Neked meg egy kis pihenést kívánok, ha egyszer odajutsz.

Nyúlné,
Olyan nagyon ügyesek vagytok ezzel a lepedősátorral. (ha egyszer mi is taknyosak leszünk, remélem nagyon sokára, akkor majd mi is ezt a módszert fogjuk bevetni). További jobbulást Kisnyuszinak!
Nekem Babanyuszi az utolsó képen már Kisnyuszis. :)

Annamami,
A te Marcidnak is gyógyulást kívánunk!

Juci,
De édes a kis Mediterrán! :) Te viszont jó fáradtnak látszol. (érthetően) :(

Barbi,
Picibaba Leon is nagyon aranyos és nagyon Leonos volt már pár naposan is. :)
Éljen a sok csíkos cucc, amiket a fiúknak vettél! :)

Aniko,
Nagyon helyesek a fiaid. Imádom az ilyen együttfürdős képeket! A kicsi kis vigyori, a nagy meg tényleg igen jóképű. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Anikó!
Én is imádom az együtt fürdős képeket, nálunk minden este közös fürdés van :D
Fiaid nagyon szépek!

Emese!
Kisnyuszi tényleg nagyon hasonlított önmagára már picinek is :D

Andrea, Judit, Kriszta!
Betegeknek jobbulást kívánok!
Olyan sokan betegek :(

Nolcsi is picit taknyos, meg egyet-kettőt köhintett is ma, remélem ennyiben marad!

Róki!
Nekem úgy látszik, eddig szerencsém volt, mert interneten mindig olyan dolgokat vettem eddig a fiúknak, ami a valóságban is olyanok, mint a képeken. Mondjuk most vettem két átmeneti kabátot Leonnak, kíváncsi leszek, milyenek :?:
Eddig főleg Bob the builder-es holmikat gyűjtögettem Nolcsinak :D
Ez a hintaágy jól néz ki, de ágy helyett én sem használnám, meg a Judit által említett kismama magazinos is hasonló.
Főleg, hogy Leon csakis hason aludt, ebben ez nehezen kivitelezhető. :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Lányok!

Aranyosak vagytok, de szerintem csak Marci tüneményes a képes. Én kicsit, hmmm igen Benianyu, fáradt vagyok rajta.. :lol:

Anikó
Tényleg nagyon szépek vagytok. A nagyobb fiacskád, hogy is mondjam, ha pár évvel idősebb lenne, én meg fiatalabb :oops: :oops: :lol:

Ayse
:cry: Szegénykém. Mi is rosszul alszunk mostanában. Én a fogára fogom.
Kaki: kamilla tea, joghurt, lenmag olaj, szilva, őszibarack(napi kb 3 üveg, Laevolac szirup, kúp,
ezeket mind kapja minden nap....vmelyik, vagy együtt a sok hatnak.

Nyúlné
Köszi a képeket! :P Nagyon tuti az összes variáció
És Kisnyuszi nekem is Kisnyuszis töppedten is.

Annamami
JObbulást! :cry:

Meg az összes kisbetegnek. Leginkább Liliéknek!

LÁNYOK
A vonalzós technikát légyszi osszátok meg velem!
Hogy kódokat milyen sorrendben másoljam be....

puszi

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Róki, lehet, hogy igazad van, de akkor meg a rendszer rossz. Szerintem nonszensz, hogy tőlem 1600 forintért vesznek be egy overált és azt 4000-ért adják el, hogy meg tudjanak élni.

Részvétem a nagynénéd halála miatt.

Orvosok: én megértem, hogy milyen nehéz munka, de az emberségét nem lenne szabad egy orvosnak elveszitenie ezért ... mint ahogy tanárként sem tehettem, ha egy négynapos kirándulás utolsó napján, hullafáradt voltam, és egy gyerek épp beszélni akart velem a lelki életéről. Velünk volt, hogy szóba sem akart állni a kezelőorvos.

Benianyu, jobbulást kivánok Beninek! Mennyi kórság köszönt mostanság a babákra :cry:

Barbi, Julcsi már alszik, mi megyünk a parkba fél 4 körül. Fél hétkor bezárnak.

KépKép

KépKép
majola

Hú, Juci, te aztán minden fegyvert bevetették kaki ügyben :)

KépKép

KépKép
majola

Benianyu!

Jaj, már Ti is.....:(:(:(:( Pedig most olyan jó idő van, még csak erre se lehet fogni! Akkor biztos a közösségbe járás....
Kívánom, hogy ne ismerjétek meg a Svábhegyi klinikát!

Róki!
Nagyon sajnálom, ami a nagynénéddel történt :(:(:(:(

Tisztában vagyok az egészségügyi dolgozók helyzetével. Azonban azt gondolom, hogy ez nem felmentés. Vagy vállalják így a lelkiismeretes munkát, vagy ne. Dolgozzanak más országban vagy gazdasági ágban. És hogy miért? Mert emberéletekről van szó! Az enyémről, a Tiédről, a gyerekeinkéről. Mindenfajta lazaság, nem törődömség megengedhetetlen. Amúgy ez csak az egyik fele, a nagyobb baj szerintem is az egészségbiztosítási rendszer hibája.

Anikó!
Nagyon szépek a fiaid! Attól tartok, magyar lányoknak nem lesz esélyük, mert a vásor határáig sem érnek majd el, és foglaltak lesznek.... Mennyi idős a nagyobbik, amúgy? Halkan jegyzem meg, Lili 5 és fél...

ayse

Majola:

Azt hittem, az első mondatod is az egészségügyről szól, mert úgy is mélységesen egyetértek vele.

Nekünk is volt ilyen tapasztalatunk, 6 órás műtét után csak kiviharzott az operáló orvos a műtőből. Pedig a nagynéném főnöke volt, és a család ott ült tűkön és várta az eredményt. Róla azt lehetett tudni, hogy a sebészetben kitűnő volt, de az emberi lélekhez egyáltalán nem volt érzéke. Nem helyes, de az orvos is csak ember, saját árnyékát nem tudja átlépni, és ezt bezzeg nem tanítják az orvosin, hogyan legyen valaki emberséges a beteggel és családjával szemben. Ehhez van saját magából fakadó érzéke, vagy nincs.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse:

És ez is történik. Nincs elég orvos. Van aki a pénz, van aki a lelkiismerete miatt vált szakmát, országot. A végeredmény? Hogy még kevesebb az orvos az intézményekben, és azokra akik maradnak, még több terhet rónak, még kevésbé bírják a menetet. Nagynéném mesélte, nem tudnak sebész állasokat betölteni, hónapokig, évekig! Ilyenkor nem az van, hogy felvesznek másokat, hanem a megmaradókra szétosztják a terhet. Kórházakat zárnak be, vonnak össze anélkül, hogy a személyzetet növelnék. Ezért van ilyen helyzet az egészségügyben, és ez egyre csak rosszabb lesz. Az orvosok elmennek vagy kihalnak az állásukból.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sajnos igaz, hogy az egészségügy rendszere rossz, de az is igaz, hogy már az orvosi egyetemen is olyan stilus uralkodik, hogy az ember nem szivesen bizná rá magát a leendő orvosokra ... tisztelet a kivételnek, persze.

Róki, még azt akartam irni, hogy én sem nagyon birom már a forditást. Csak nem akarom elveszteni az olyan munkákat, amik már közelitenek a vágyaimhoz ... végre nem faházszerkezetekről, csempegyártásról, vagy cipőkereskedésről kell forditani.

KépKép

KépKép
majola

Minden beteg babócának villámgyors gyógyulást kívánunk!!!!!!!!!
Tényleg olyan sok a beteg most. :cry:

Anikó!
Megesz a fene, hogy én is láthassam a fiaidat, annyian dícsérték őket, de ez a nyomi babanet valamiért nem mutatja a képeket most! :twisted:
De nem felejtem ám el!:D
És Ayse Lilije gyönyörű csajszi ám! :D

Zsuzsa!
Köszi, aranyos vagy, de ha hiszed, ha nem, még most sem tudom, hogy jutunk el oda BKV-val! :oops:
Ti otthonról besétáltok? :)

Nyúlné!
Köszi, jegyeztem! :)
Te miket tudsz! Sópára? :roll: Jól jöhet egy Apósdoki a háznál! :)
Sztem Kisnyuszi picinek is Kisnyuszis volt már! :)

Ayse!
:cry: :cry:

Juci!
Hogy álltok a költözéssel? Illetve, hogy áll a házatok?
Marcinak jó étvágya lehet! :)
Nem semmi, mi mindent vetsz be a siker érdekében! :shock:

Nati olyan kis "izé"! Egész nap ezt hajtogatja:"apa,apa,apa"
Meg, hogy kutya (ezt mindenre mondja, nem célirányosan)
És ééééééééén??? Olyan kis hálátlan! :cry: :cry:
De nagyon édesen artikulál, megzabbantom! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Most miről fordítasz Zsuzsa? :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Rokica!
Teljesen igazad van!
Leginkább azt sérelmezem, hogy olyan kis dolgokon múlik sokszor MINDEN. Például a helyes gyógyszer felírásán. Pont ugyanannyi energiába telik felírni a jó gyógyszert, beszerezni, kiadagolni, beadni, mint a rosszat! Amire viszont tényleg nincs felmentés, a konkrét példánál maradva, azt állítani, hogy nem beteg, mikor nyílvánvalóan az. Ez már kifejezett gonoszság és semmilyen lepusztult egészségügy, kialvatlanság, fásultság nem lehet magyarázata annak, hogy ezzel egy ember halálát okozzák.
Bocsánat mindenkitől, hogy egy ennyire nem ideillő témával hozakodtam elő. De nem tudok napirendre térni, nagyon megrendültem. A továbbiakban magamban próbálom feldolgozni a történteket.

ayse

Lányok, köszi az együttérzéseket. Beni most alszik, de megint túl gyorsan szedi a levegőt és kicsit sípol. Ha felébred, újra fújni kell neki. :(
Közben megjött Anyukám, levitte Danit sétálni, játszózni. Szép idő van és délelőtt nem tudtam levinni. Most bepótolják. :)
Én meg nekilátok a vasalásnak, megint összegyűlt. :(

benianyu

Sziasztok!

Tegnap délután óta, most jött vissza a babanet, valami serverhibát, v. mi a túrót írt ki.
Jó sokat írtatok!!És a sok újszülött babó!Imádnivalóak!!
Leon már pár perces korában, a mérlegen is Leonos volt, Kisnyuszinak meg olyan szép barna bőrkéje volt!Mediterrán Marci meg már akkor is hódított!
Anikó
Hurrá, hurrá, megérkeztek a képek!!Nagyon szép fiaid vannak(én is mint minden csajos anyuka a kispasikat fürkésszük csajszinknak :D )

Orvostéma.eü.téma: hááááááááááát, inkább nem szólok, bár volna miről, két oldalt is tudnék írni.Benne vagyok, látom mit csinálnak, mit csinálunk, nemcsak mi nővérek, hanem a dokik is.Igazat kell adjak Rókinak, Aysenak, és Majolának is, mindenki elkapott valamit, abból, ahogy én is látom belülről az egész kócerájt, ill.a dolgozók hozzáálását.
Remélem, nem tűnök nagyképűnek Előttetek, de diplomás, vezető ember létemre, nincs 100ezer a fizetésem, és mégis szívvel-lélekkel ápolok, veszem kezembe azokat a kicsiket, akiknek nincs ott a hozzátartozójuk.Én ezt akartam csinálni egész életemben, remélem, így fogok majd nyilatkozni 30év múlva is.Az élet, a főnökeim, és legfőképp a BETEG EMBEREK, KISGYERMEKEK igazolnak arról, hogy jól csinálom, amit csinálok.

Minden beteg babának gyors gyógyulást kívánok!
Ezért is útálom a hidegebb évszakokat, mert annyi bacit, vírust szedünk össze, hogy sokat.Mi is nyűgösek vagyunk, ha valami fáj, nemhogy a védtelen gyerkőceink!

KépKép

Hajni&Panna
totka

már Beni is! :(( jajj most azt akartam rossz lehet :( neki is jobbulást kívánunk!

és Mazsinak is!

tényleg szenya vírusok terjengenek :(

Davallia, Nyúlné, írjátok már meg légszi mitől állt nektek olyan szépen össze a torta!

Megann, köszi a rádiót!!! anélkül nem lett volna a holnapi buli ... azt akartam írni, hogy tökéletes :) hát az biztos nem lesz :)

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Nagyon nagyon lemaradtam, valahol Megann talijánál tarthataok az olvasással! :oops: Sajna nem fértem géphez kb 2 napja! :( :oops:

Szülinaposoknak nagyon boldog születésnapot kívánok!

Beteg babáknak és mamáknak jobbulást!

Képzeljétek, Peti ma fél 12 óta nem aludt, most meg este etettem, adtam egy virslit a kezébe, és kiskanállal a főzit a szájába két harapás között. Egyszer csak látom ám, hogy a kicsi fiam lassabban harapja a virslijét, majd hatalmasat pislog, majd még egyetr harap, majd a virsli a kezében az etetőszék tálcáján megpihen, a szeme csukva, és csúszik lefelé! Annyira de annyira édes volt, elaludt evés közben. Kivettem a széből, még mindig szorította a virslit, elvettem tőle, és letettem alukálni!!! Annyira aranyos volt.

Majd igyekszem visszaolvasni!

Viki&Peti

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!
Nati is aludt már el kaja közben, bár ő a babakocsiban! :D
A szájában volt még a keksz, amikor elaludt! Győztem kibányászni a szájából a maradékot! :oops:
De olyan is volt, hogy kifli volt a kezébe, a szájába vette és úgy aludt el. Amikor elakartam venni, még félálomban rágott kettőt rajta, aztán feladta és álomba zuhant! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Viki!
Nati is aludt már el kaja közben, bár ő a babakocsiban! :D
A szájában volt még a keksz, amikor elaludt! Győztem kibányászni a szájából a maradékot! :oops:
De olyan is volt, hogy kifli volt a kezébe, a szájába vette és úgy aludt el. Amikor elakartam venni, még félálomban rágott kettőt rajta, aztán feladta és álomba zuhant! :lol:

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Megjöttünk a sétából, Zsuzsáékkal voltunk a Szent István parkban. Nagyon jó volt, gyerekek is jól érezték magukat, mind a két fiú önállósította magát és eltűntek. Valamelyiket mindig kerestem, persze egy szavam nincs, mert messze nem kóborolt el egyik sem. :)
Úgy látom, egyáltalán nincs rám szükségük a játszón..... :?

Most megyek pakolni, mert holnap kiviszem a maradék ruhákat börzére, meg a babakocsit, játékokat, stb. :D

Pusztok :D

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi!
Hol lesz holnap börze? Mettől-meddig? Kell helyet foglalni? :)

Andi&Nati

KépKép
duda

Lanyok,

nagyon koszonom, tenyleg aranyosak vagytok :lol:

Ayse,
Szerintem nyugodtam onysd ki a szivedet, hiszen ezert is vagyunk is es termeszetes, hogy bar ez babanet, de azert mas is megfordulhat a fejunkben es az eletunkben, amit jo megosztani masokkal vagy csak kionteni a szivunket. Nem igaz lanyok?
Egyebkent megsugom, hogy Matthieu 7 eves volt juliusban. :lol: :lol: es nagyon helyesnek talalja Lilit. (Megmutattam neki. :lol: :lol: )
A kicsi meg, :lol: :oops: , hat majd meglatjuk. Van valasztek, en a helyeben nem tudnek valasztani, Duda Natija, And Esztije, Megan Lenaja, Davallia Pandaja, Rokica Zsuzsija, Totka Pannaja es meg bocs lanyok, de ennyi gyonyoru kislanyt tenyleg ossze kellett hozni. Azert ne felejtsuk el Benianyu, Barbapapa, Nemesek, Nyulne, Viki fiacskait sem, akik ugye kozelben vannak, tuti helyesek es hat igazi konkurensek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na jo, nem hulyulok, faradt vagyok, holnap megyunk a nyaraloba es meg pakolnom kell dolgokat.
Csak ket napra megyunk, de mar annyi a cuccom, mint ha legalabb ket hetre mennenk :oops: :twisted: Hogy jutok haza igy Magyarorszagra, kulon gepet kell rendelni????????? :lol: :lol:
Viki, Elottem a kep, ahogy elalszik, Balazs is csinalta mar parszor, hat csak nevetek itt magamban.

Na jo, azt hiszem megyek, tenyleg pakolnom kell.

Mindenkinek jo hetveget!!!!!!!!!!!!

Aniko
Ui: Majola, kihagytalak :oops: :lol: Pedig kisjulcsi olyaaaaaaaaaannnnnnnnnnn edes, es hat Jucc Marcirajol se feledkezzunk meg.
Ha ti ilyen sokat taliztok nekem eselyem sincs :oops: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
aniko47

Halihó!

Na mi is megjöttünk.Anyumnál voltunk ma miután visszaszolgáltattunk And Esztijének a rádióját :D

Csajok...ne máááááá hogy ennyi baba beteg :cry: :cry: :cry: :cry:
Továbbra is csak bizom benne, hogy nem mi voltunk a baciházigazdák :roll: :roll: ,bár nem hinném...nálunk továbbra is csak orrfolyás, nyugodt éjszakák mellett...

ÜBERNAGY ÉS GYORS GYÓGYPUSZIKAT KÜLDÜNK..

Lányok ma NAGY NAGY CSODA TÖRTÉNT VELÜNK:

1.Léna kerek 40 percet elvolt anyukámmal kettesben, annélkül hogy fulldokolva zokogott volna utánam :D :D :D :D (ezidő alatt én villámgyorsan vásároltam a CBA-ban husit és a helyi zokninagykerben Lénának térdzoknit 180 ft--ért meg harisnyanadrágokat 480-ftért... :D
Mire Léna épp elkezdett sirdogálni...addigra haza is értem :D :D
Csak haladunk már...

2.Léna nagyjából megtanult inni a sportkupakos Yuppik üvegből :D
Végre valami haladás...először ömlött össze vissza, de aztán már rájött hogy hogy is kell inni belőle...
Már csak a kupakot találom nagynak...

Barbi!
Te milyen üdcsisből is itatod Leont???Mert az olyan kicsinek néz ki...
Lehet vennék olyat is...hogy melyik a jobb.. :roll: :roll:

Szóval ma nagyon szuper napunk volt...

És ráadásul a kisebbik uncsitesó 5 éves kezd ráérezni Lénára...délután együtt huligánkodtak....szó szerint kergetőztek a lakásban.... :D :D :D hol négykézláb..hol lábon. és még bohóckodott is Lénának a kissrác...és Léna hatalmasakat kacagott közben :D :D és hol ő kergette a fiút hol forditva...
Hát csak álltunk anyummal és röhögtünk, hogy mit művelnek..
Eddig még nem nagyon tudtak mit kezdeni Lénával a fiúk, de ez most nagyon bejött nekik...

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?