Annamami, Ayse, Nyúlné!
Gyógyulást a gyerkőcöknek! Remélem sikerül kipihennetek magatokat!
Majola:
Én úgy tudom, ruha és cipőboltoknál nem ritka az ilyen árrés. Ha beleveszed, hogy azokból a párszáz vagy párezer forintokból kell összehozni a rezsit, a bolt törlesztő részleteit (ha az övé), az ott dolgozó néni fizetését és a tulaj megélhetését... hogy a cég adó, könyvelő és egyéb költségeiről ne is beszéljünk. Nem mentegetni akarom, de sajna a kereskedelem eme részével van egy icipici tapasztalatom. Nem sok. Pont azért mert én belebuktam abba, hogy nem tudtam 150%-os árréssel dolgozni...
Egyébként köszi a tippeket, megnézem azokat a használtruha boltokat is. Itt Újpesten amikbe be szoktam nézni nagyon lestrapált minőségű cuccokat adnak, és kb olyan árban mint a Pöttöm Panna, azért "szoktam oda".
Amúgy meg csodállak hogy te még bírod a fordítást. Én leadtam egy-két hónapja, mert totálkáros voltam anélkül is. Mostanra mondjuk javult a helyzet, Zsuzsa "csak" 1-2-szer ébred éjjel, de félek hogy bármikor borulhat a rendszer és egész egyszerűen nincsenek tartalékaim amiből fedezni tudnám az alváskiesést és a fordítást. Betegeim még vannak, de az hetente egyszer van napközben és addik anyukám vagy David vigyáz Zsuzsára.
And, Jucc!
Mi is bejelentkeznénk a jövő pénteki talira! Meg az azután következő péntekire! De a másodikra csak délután tudunk menni.
Barbi!
Mikor Zsuzsa pici volt és rugikat nézegettem, akkor vettem neki jópár cuccot interneten keresztül. Mostanra valahogy elment tőle a bátorságom, mert szeretném megtapizni a ruha anyagát (overallból pl direkt nem műszálasat kerestem) és a neten ezt nem tudom. Meg régebben ha egy párszáz v. max ezer forintos rugi nem vált be, nem nagy dolog. Meg most már ha valami nem kényelmes neki vagy nem tud normálisan mozogni benne mert hosszú a keze/lába, akkor szívás, míg régen nem érdekelt egyikünket se ha nem passzolt rá tökéletesen a ruha.
Ayse:
Szomorú történet valóban. Sajnos nagyon rossz a kórházakban, egészségügyben a helyzet, de nem tudom, mit várnak el az orvosoktól, nővérektől mikor siralmas körülmények között dolgoztatják őket heti 80 órában, tkp éhbérért. Az én nagynéném a napokban halt meg, ő maga is sebészorvos volt, a saját kórházában kezelték, mit ne mondjak, hagyott kivánnivalót maga után a kezelése, és akkor még ő volt VIP beteg akit szerettek. De én láttam a másik oldalát is, amíg élt, milyen embertelen erőfeszítést várnak el az orvosoktól, hálátlan körülmények között. Az orvosok nagy többsége nem szülész vagy fogorvos aki leszakajtja a többszázezres paraszolvenciát esetenként, hanem nettó 100-150-ért dolgozik havonta egész nap úgy hogy mellé hetente 2-3-szor ügyel. Brutális. Én a gyerekem mellett idegbajos leszek mert felébred egy párszor éjjel, képzeld el hétről hétre, hónapról hónapra nem kialudni magad, nem fizetnek meg érte, rajtad csattan minden ostor, mert nincs rá se eszközöd, se időd, se lehetőséged, se energiád, hogy lelkiismeretesen elláss egy beteget, mert még tizenötöt kell ellátnod abban az órában. És utána nem hazamész a családodhoz, hanem folytatod éjjel, aztán pedig rákövetkező nappal, mert az ügyelet így működik.
Ez a gyógyszermizéria is szerintem egy totál félreértés. Miért az orvos felelőssége, hogy tudja, hogy éppen aktuálisan melyik gyógyszercég gyártja legolcsóbban azt a hatóanyagot, amit ő felír? A megoldás az lenne, hogy a gyógyszertárakban szólnak, hogy hé, ez van olcsóbban is, és azt adnák ki. Nem?
Kuha!
Nem akarok okoskodni, nekem ugyebár lányom van, de sokat olvastam a kuki témáról, és én úgy tudtam, nem szabad huzogatni a kisfiúk fitymáját, pont azért mert csecsemőkorban le van tapadva, és csak berepedhet miatta. Csak ha később gyermekkorban sem húzódik magától vissza a fitymája, akkor érdemel orvosi beavatkozást.
https://www.babanet.hu/faq/sebesz07.php Ezért is állok értetlenül a gyerekorvosotok viselkedése hallatán...