A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni

Sziasztok!

Elizabeth
Az a baj, hogy teljesen mindegy, hogy ki hogy csináltatja meg a fogát terhesség előtt, nekem kb. egy hónapja kezdődött, hogy a teljesen jó fog a gyökerétől kezdve minden előjel nélkül belülről elromlott, mindenféle lyuk nélkül és végül szájsebészeten kötöttem ki, ahol fel is vágták.

A Rennienek nincs csak kismamáknak szóló tablettája, a Rennie az amit szedhetnek terhesek is. Amúgy tényleg nagyon jó.

Nanett
Nekem is szokott görcsölni hajnalban a lábam pedig én 3*2 magnet szedek.
Amúgy ezt a kevesebb mozgást én is megfigyeltem már régóta, kis szünet vagy laposabb napok után bele szokott lendülni, szerintem ezen kár izgulni.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok lányok!

Köszönöm a válaszokat, akkor nem aggódom annyira. Igaz, pont ma vettem észre, hogy növőnek ugyan nem lehet nevezni a hasamat, de a nacik nehezebben engedik gombolni magukat. Igaz, felszedtem 1,5-2 kilót, de nem hiszem, hogy az pont csak hasra ment volna..

A hízásról annyit, hogy én is zabálok, mint aki egy éve nem kapott eni. De ahhoz képest annyit nem is hízom. Falánk babóm van ezek szerint :) De télleg, az egyik ismerősöm fogyózott a terhessége alatt, a kislánya lisztérzékeny lett. Lehet, hogy nem azért, de fene tudja, de én nem fogok kalóriákat számolgatni. Sőt, igenis eszek csokit is, és nem érdekel! Punktum.

Holnap megyek vérvételre...figyu, a védőnőhöz másodszor mikor kell visszamenni???? Nekem nem is mondta. :shock:

Szóval megmondtuk otthon a jó hírt: örültek nagyon. Pláne anyu. Ő nagyon, apu csak szolidan gratulált..
Na jó, húzok aludni, mert nagyon késő van már nekünk...

Vigyázzatok magatokra kismamik!!

Kép
[/url]
gypsophila

Zsófi

nekem havonta kellene mennem a védőnőhöz, ő mondta. De ha van új vérvételes leleted, akkor el kell azt vinned hozzá, mert mindent beír a kiskönyvedve és a kartonodra is, meg tőle kérhetsz új beutalót. Havonta elég egyébként.

Kép
Kép
bbeti

Nanett,
Bizony en is elvesztettem a fonalat, idorol idore vannak ilyen idoszakok, amikor kicsit elbeszelunk egymas mellett. Jo sok uj lany van most, a nekik most aktualis temak nalunk mar lecsengtek korabban, de ez nem baj, hiszen jol megbeszelik ezeket egymas kozott. Mint ahogy az "oregebbek" is megdumcsizzak a sajat kis torteneseiket, a magzatmozgasokat meg miegymast. En is hianyolok mindenesetre sok regi arcot, majdcsak kedvet kapnak ok is hogy ujra irjanak...
Orulok, hogy vegre hallok valamit feloled. A migrent azt ismerem, nagy ismeroje vagyok a kornak, de miota babat varok asszem csak ketszer volt, abbol is csak egyszer volt az a "falkaparos, kiugrok az ablakon" tipusu. Ugyhogy erre en nem panaszkodhatom. Labgorcsom sem volt meg, remelem nem is lesz, nem vizesedek, nem eg a gyomrom, ami azt illeti azt sem tudom igazan, hogy milyen az. Nekem a labam jutott ki mar az elejen, de ugy latszik egyenlore ez minden. Egeszen jol tudok mar egyuttelni vele, mondjuk az is igaz, hogy mar regota enyhebb a helyzet. Most mar nem kell leulnom az utcan epp ahol elkap a fajdalom, mert az egesz atalakult egy konstans, de joval enyhebb fajdalomma. Neha nyilalgat, de ki lehet birni. Lehet, hogy a folyamatos uszas tette meg a hatasat, lehet hogy mas, de ez biztos nem fog hianyozni, ha megszuletik Levente. Most mar tobb idom van netezni, meg olvasni es tornazni is, az az igazsag, hogy nagyon energikus vagyok, igy nagyon elvezem ezt az idoszakot. A babamozgasrol: Korabban mar keszitettem magam lelkileg, hogy ne parazzak emiatt, hiszen mindenhol azt olvastam, hogy a babak aktivitasa valtozo es foleg a 24 het kornyeken elofordulhat, hogy akar 24 orara is elcsendesednek. Nem igy az enyem. Nalunk szinte minden nap egyforman aktiv, elkenyeztet engem ez a gyerek :). Ami furi vele kapcsolatban, hogy egyatalan nem fekhetek a bal oldalamon. Ha hiszitek, ha nem, haton kell fekudnom, vagy esetleg a jobb oldalomon, mert kulonben akar ejjel is felkelt. Szerencsere meg nem kenyelmetlen a hatonfekves, csak csodalkozom hogy miert lehet ez... ja, majd kuldok neked kepet msn-en.

Korena,
Alig irsz magadrol! Mi ujsag van meg veled? Te hasznaltal kendot vagy erszenyt Evelinnel? Ezt egyebkent minden mas tapasztalt anyukatol is kerdezem...

Ja hatrahajlo meh: nekem is az van, es a pocakom ugy no, mint barki mase. Az sem igaz, hogy nehezebb miatta teherbe esni. Ezt nem csak tapasztalatbol mondom, ez igy van.

Minden uj kismaminak,
Udv koztunk es boldog es problemamentes pocakosodast kivanok mindannyiotoknak! :D

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok

Jó reggelt mindenkinek!
Jaj lányok, nem aludtam éjszaka semmit...és egyre rosszabbak ezek a reggeli émelygések. :(
Főleg azért vagyok kiakadva, mert negyed 9-re fogdokihoz kell mennem, de egyszerűen nem merek és nem tudok elindulni, pedig nagyon-nagyon kéne menni! Mit csináljak? :(

Kép
elizabeth25

Na végül lemondtam a fogorvost és kértem új időpontot! :(

Van még egy problémám, amiben szeretném a tanácsotokat kérni! Ugye a terhességnél az van, hogy székrekedés, nem is kicsit,hát mióta én terhes vagyok, nekem pont az ellenkezője van....már nehezen viselem, pedig én sosem voltam! Volt valakinek hasonlló a terhessége alatt???? (mondjuk még mindig jobb, mint ha hánynék :( )

Kép
elizabeth25

Meg ilyen hidegrázás, melegem van váltakozása, néha olyan, mintha komolyan klimaxolnék! :(

Kép
elizabeth25

Őzi: Lilinél kengurut használtam, de beleszerettem a babatarisznyába és azt rendelek most. Méretre készítik, mert nem kell csomózni, meg minden. Egyébként én nagyon jól vagyok, már elmúlt minden hányinger fáradság. Pont tegnap este írtam, hogy a lábgörcsre mennyire bejött a kalcium, erre éjszaka begörcsölt a lábam.... :evil: Egyébként ez a karmám, hogy amit kimondok, hogy milyen marha jó, az onnantól elromlik. Úgy hidd el, hogy ez MINDIG így van, és mindig megfeledkezem róla, hogy nem szabad kimondanom.... komolyan mondom félelmetes..

Elizabeth: Teljesen együtt érzek veled hányinger, és fogdoki ügyben is. Hányingerre millió ötlet van, de igazából mindenkinek más jön be, próbálgasd te is, hogy mitől érzed jobban magad, hideg ital, meleg ital, keksz, piritós... nekema kefír jött be.. :)

Fogdoki: sajnos MUSZÁJ elmenni, mert a fogban lévő gyulladás nagyon árthat a babádnak. Meg kell szüntetni, ha van. Ezt is olyan komolyan kell venni, mint hogy az ember lánya nem dohányzik, nem iszik, nem drogozik terhesség alatt.

Székrekedés és hasonlók téma: Én is az elején így voltam vele mint te de én még hánytam is. Most azonban székrekedésem van.. pedig már kezdtem örülni az elején, hogy nem lesz gond.

Azért elgondolkodtató, hogy hasmenésed van és a hideg ráz... remélem nem leszel beteg!!!

Kép
Kép
[/url]
korena73

Korena, köszi a tanácsokat! :)

Már azóta van hasmenésem, hideg-meleg rázásom, mióta terhes lettem, úgy látszik nem fogom jól viselni az első három hónapot, pedig bíztam benne. Az 5. hétig semmi bajom nem volt, ahogy betöltöttem a 6.ot, azót kész vagyok! :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Őzi:
én is azt érzem, mint te, egy fórum 2 szálon fut, de egyenlőre nem zavarjuk egymást... :) Sajnos tényleg a régi társaság megcsappanat. Hol van Csilli, Rekanna, Zsana, Vitte, Vio, Benita (tudom ő igazoltan van távol) és a többiek, ne haragudjatok, ha vkit kihagytam...

Gyanaxi:
én is arra az időpontra vagyok kiírva (valahova 12-18 közé :), de sajna nem vagyok szegedi, azért remélem nem olyan nagy baj... Tegyél fel vonalzót!

Elizabeth:
hasonló volt nekem is, elején hasimarsi reggel, most meg örülök, ha jön vmi :)

hátrahajló méh:
elvileg a terhességem óta nekem is az van (addig nem mondta egyik doki sem), ja és nekünk elsőre összejött a baba, szóval csatlakozom Őzihez

Korena:
nekem is volt már párszor talpgörcsöm éjszaka, addig nem múlt el, amíg nem ugrálta rajta :)

Lányok!
Valaki szóljon vmi konstruktívat babakocsi témában!!!!! teljes káosz, de látom nem vagyok egyedül :)

Kép

Kép

Kép
luisa

Kép

Szép napot mindenkinek!

Íme egy kép a bébiről Korena kérésére. Itt 29 mm.

Kép

Kép
nansy

Helló Nansy!

Nagyon aranyos a bébid! NEkünk majd október 25-én lesz róla képünk meg videófelvételünk, addig a rendelőben nem tudnak csinálni, mert a 12 hetes uh-on tud csak az orvos csinálni képet és videófelvételt.
Már alig várom, hogy nekünk is legyen képünk!
Neked nő már a hasad?
Az enyém már látszik, olyan kis pufi, majd teszek fel róla képet!

Ancsa

Kép

Kép
ancsa800418

elizabeth
Ma éjjel én is a fogorvossal álmodtam. :? Azt hiszem kicsit tartok tőle, de még ma bejelentkezem hozzá. Mindenesetre saját magam megnyugtatására rengeteg tejet iszom, és mellé még calcium peszitablettát is esténként.

luisa
Mi még ugyan nem mélyedtünk bele a babakocsi témába, de valahol láttam egy Chicco-t, ami nekem nagyon tetszett. Benne volt az autós ülés is. Mindenesetre örömmel olvasom az észrevételeiteket a témában, mert majd ha nekünk is rákerül a sor, már profi leszek abban, hogy mire kell figyelni. :P

Hátrahajló méh témához nem tudok érdemlegeset hozzászólni. Nekem az átlagosnál kisebb volt a méhem, de eddig ez nem okozott problémát. Max annyi, hogy most az elején kicsit jobban feszül a hasam, de erre meg szedem a Magna+B6-ot. Nekem eddig bevált.

Kép

Kép
nansy

sziasztok!!

Judykiss:
én PREGNACARE-t szedek és nekem nagyon bevált! CSak ajánlani tudom.

Korena: Csináltam vonalzót, de nem tudom, mit kell csináljak, hogy automatikusan berakja...mindig be kell másolnom :-(

Elizabeth: nálam az első 12 hétben végig hasmenés volt....védőnőm azt mondta, hogy van akinek a vastablettától nem rekedése van, hanem pont forditva. Tényleg,neked ki a védőnőd?

Babakocsi ügyben: a mostani brendon katalódusban, az összes náluk kapható babakocsiról minden infó le van irva táblázatban, mai segithet a választásban (hány kilós, milen a kereke, mikortól lehet használni stb..)

KI meddig tervezi, hogy dolgozni fog??? Nekem ez az első hét itthon! igazából birtam volna még, de a stressz miatt döntöttem igy!

Kép
Vendég

Kép
Dalma 17 hetesen
Vendég

Köszi a segítségeket lábgörcs témában! Most már szedek calciumot is, remélem, nem lesz sűrűn görcsöm. A migrént meg sajnos nem tudom megelőzni.

Korena! Mi az a babatarisznya és hol lehet beszerezni? Bocs a tudatlanságomért.

Én is büszke voltam az elején, hogy nekem nincs székrekedésem. Na, most már van. Meleg vízzel, aszalt szilvával és Laevolac sziruppal próbálkozok, több-kevesebb sikerrel.

Luisa! Egy barátnőm most mondta, hogy nekik Bergon babakocsijuk van, meg van elégedve vele, csak az a gondja, hogy nagyon nehéz a kocsi.

Őzi! Köszi a beszámolót. Örülök, hogy elviselhetőbb a lábad. Irigyellek, hogy már ilyen dolgokkal tudsz foglalkozni. Már várom, hogy én is otthon lehessek és több időm legyen. Meg hogy a lakással is haladjunk már előre, nagyon lassan mennek a dolgok. Jó neked, hogy állandóan rugdos Levente.

Na, hogy ellenkezőt mondjak, nekem nincs hátrahajló méhem, mégis nehezen lettem babás.

Lányok! Van valakinek hasonló problémája? Fájdogálni szokott a hasam, főleg a köldököm körül. De ez nem keményedés. Valamelyik nap azt nézegettem a tükörben, nem nyílt-e szét a hasam. (most ne röhögjetek ki), meg hogy ez nem sérv-e vagy valami ilyen. Remélem, hogy ez csak természetes dolog. Mert mindenen parázok, tudjátok. Szóval másnak is van ilyen érzése?

KépKép
nanett

Sziasztok! :D

Tegnap nem bírtam ki,és megmértem magam,és fél kg-ot sikerült magamra szednem,tehát most már 2 és fél kgnál tartok. :) Ez egész jó szerintem eddig.
Én Elevitet és Magne B6ot szedek 7. héttől kezdve.
Én úgy tervezem,hogy még jövőre 2 hetet dolgozom,aztán itthon pihi. :lol:

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Akkor a hasmenés normális, ezekszerint.

Nekem még nincs védőnőm, majd jövő héten megyek valamelyik nap, keresni egyet a szakrendelőben, de még azt sem tudom, hogy kihez menjek mivel nem ismerek senkit! :(

Én már nem dolgozom, mivel annyira nehezen jött a baba (15. hónapban), és sokat fáj a pocim, hogy a doki kiírt.....egy hete vagyok itthon.

Kép
elizabeth25

Elizabeth:Hát nekem már 8-10 hetesen, de azt mondják ez még nem a babótól van, hanem a kötőszövetek nyúlása okozza, de nekem pl kismaamgtyót kellett vennem 12 hetesen.

Kép
gyanixi

Luisa, Őzi, Korena
Nekem is görcsöl a lábam éjszakánként. A vádlimban érzem, de szerencsére (kop-kop-kop) nem kell felkelnem és ugrálni rajta. Szerintetek a kalciumot simán elkezdhetem szedni? Mármint eddig nem szedtem semmi vitamint sem, és most nem tudom, hogy ezt lehet, vagy inkább kérdezzem meg előtte a dokit?

Bacilivi
Én úgy tervezem, hogy a novembert még végig dolgozom (28-29 hét lesz).

Vidám napot Mindenkinek

Dina
Kép
dinabéka

Dinabeka: akkor nagyjából addig mint én. .. :-)
Vendég

Szia Ancsa800... - bocsi, olyan béna vagyok, de nem tudom megjegyezni ezt a sok számot. :oops: Légyszi ne hari érte!

Szóval, épp ma reggel próbáltam rávenni a párocskámat, hogy csináljon a pocimról egy képet, este remélem el is készül. :lol: Egyépként a férjecském olyan édi kispapaként, minden reggel lehajol megpuszilgatni a pocimat, elköszön tőle, és azt mondja, hogy itt az Apuci, az Apuci nagyon szeret ám téged! Mondtam is neki, hogy ha nem lennénk már 4,5 éve házasok, most tuti hozzámennék! :lol:
Nálatok hogy reagál a család? Van nagy izgalom?

puszi
Nansy

Kép

Kép
nansy

bacilivi - A vonalzód kódját, amit a weblapon tudsz megkapni az aláírásodba kell bemásolni, és utánna be kell jelölni, hogy mindig látható legyen. Ha kell segítség szólj, és részletesen leírom priviben.

elizabet - Én úgy tudom, hogy meg kell kérdezned, hogy melyik védőnénihez tartozol, de nem az állandő lakcímed szerint, hanem a szerint, ahol tartózkodsz, vagyis ahova a baba születik. Nekem sem ugyanaz a kettő, de nálam a védőnéni rögtön rákérdezett erre.

Székrekedésről annyit, hogy nálam bevált az Aktíviás gyümijoghurt ellene. :oops:

Kép

Kép
nansy

Sziasztok!

Egy kis időbe telt, mire végigolvastam a sok hozzászólást. :)

Köszi bacilivi a tanácsot. :)

Elizabeth:
Ne aggódj a hasmenés miatt, nem biztos, hogy sokáig fog tartani. Nekem is a teherbeesés után minden reggel hasmenésem volt. Most 11 hetesek vagyunk, és már nincs. Most inkább nehezebben megy a dolog. :)
A fogorvos témát megértem abszolút. Bár nekem nincs émelygésem (remélem nem is lesz). Viszont én folyamatosan járok a fogorvosomhoz, mert van egy pár lyukas fogam. Ráadásul az egyik fogammal 4x kellett visszamennem, mert gyökérkezelést kellett csinálni. Mindezt az iszonyatos fájdalmat úgy kellett kibírnom, hogy nem kaptam szurit. :(
Holnap újra mennem kell, de már én is előre félek. Hol az a bajom, hogy a nyálelszívótól úgy kiszárad a szám, torkom, hogy majd megfulladok, hol pedig nem rakják be a szívót, és attól fulladozok.
Szóval én sem szívesen megyek, de muszáj.
Te is próbáld meg rábeszélni magad, hogy a baba érdekében kell megtenned.
Védőnő téma: Szerintem ne izgulj, hogy még nincs védőnőd. Az én dokim pl. csak a 12. hét után akart küldeni védőnőhöz. Mert én úgy tudom, hogy a nőgyógyászod ír egy papírt, amit el kell vinni a védőnőnek. Itt nálunk nem választás alapján történik, hanem a lakcím szerint vagyunk hozzárendelve az adott védőnőhöz.
Ha megnyugtat az a tudat, hogy van már védőnőd, akkor tényleg járj utána, és intézd el. Ő is sokat tud segíteni. :)

gypsophila: Elvileg a védőnőhöz havonta 1x kell menni.

Judykiss

Kép
judykiss

Sziasztok kismamik!

elizabeth25:

Szerintem nagyon aranyos a pocakod. Tök jó,hogy ekkora,legalább már jól látszik,hogy babát vársz.Végül is ez annyira szép dolog,minden nyűgjével együtt.. Nem lehet,hogy nagyon ideges vagy,úgy alapjáraton? Esetleg ez is hathat az emésztésre.. Fogorvoshoz én is utálok menni,de a kisfiammal a 16.héten úgy begyulladt 2 fogam minden előjel nélkül,hogy a végén ki is kellett húzatni. Pedig notórius fogmosó vagyok.. Most olvastam a kismama-mintaszámban,a 13. hétnél,hogy nyugodtan lehet kérni az érzéstelenítő szurit,mert nem árt a babának. Én eddig terhesen nem mertem kérni.

bbeti:

Hát ezt a Rennie-kismamást a védőnő mondta nekem.. Egyébként ránézett a szórólapra,amit adott,látott rajta egy 12-es számot,és rögtön a lelkemre kötötte,hogy a 12. hétig ne szedjem,mert nem szabad. Elolvastam,mit írtak: 12 éves kor alatt nem ajánlott..

Babavonalzó:

Légyszi segítsetek nekem,mert én is szeretnék vonalzót,de sehogy sem tudtam rájönni,hogy csináljak. Mindenkinek van,de rém béna vagyok ehhez!!
barbamami

judikiss:

Most olvastam,mit írtál.Bízom benne,hogy a Kismama magazinban nem írnak valótlan dolgokat,főleg a kifejezetten terheseknek készült mintaszámban. A régi fogorvosom nekem se adott fájdalomcsillapítót,de egyébként egy nagyon fura alak volt,nem szerettem. (Már amennyire lehetne szeretni egy fogorvost..) De a mostani azt mondta,hogy az injekció helyileg hat,nem kerül bele a véráramba,ezért nem is jut el a babához. Fölöslegesen meg minek szenvedjen az ember?
barbamami

Nansy, akkor majd utána járok, és megkérdezem, hogy kihez kell mennem! Köszi a tanácsot! :)

Judykiss, a tudat megnyugtat, hogy más is szaladgált! :) DE tudjátok, hogy mire jöttem rá, hogy szerintem nekem az Elevit okozza....amikor nem veszem be, akkor aznap nincs! Egyébént szedek E vitamint, C vitamint, Folsavat, Magne B6-ot, akkor lehet, hogy Elevitet már nem is kéne? A fogdokira meg majd ráveszem magamat, kértem időpontot, de még nem hívott vissza. Anyum úgy is megy holnap hozzá, majd akkor megkérem őt, hogy intézzen nekem valamit! :)

Amúgy lányok érzéstelenítőt nekem mindig ad a doki, mondta, hogy az nem árt terhesen.....viszont röngenezni már az első perctől nem röngenez mióta tudja, hogy baba van a pocómban! :)

Barbamami, köszi a pocakdicséretet, nekem is tetszik!:) A tiédről mikor lesz kép? :)

Jaj lányok annyira izgulok a pénteki uh-ng miatt, hogy a kicsivel minden ok legyen és legyen szívhangja! Amúgy a másik nagy dilemmám, ha reggel felkelek és nem eszem, akkor majd meghalok úgy émelygek, három napja. Pénteken pedig fél 8-ra kell menni a dokihoz.....uh-ra és vérvételre! Én nem fogom kibirni az odautat, nem, hogy még ott leveszik a 4-5 ampulla vért, én nem vagyok rosszullevős, de most tuti elfogok ájulni! :(

Kép
elizabeth25

Barbamami, nagyon szívesen megcsinálom neked a vonalzót, csak kell az utolsó mensid első napjának az időpontja!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Judykiss
Nem lehetett semmi az a gyökérkezelés. nekem is volt, de érzéstelenítéssel, az nem árt, azonkívül mikor ez nem a használt szájsebészeten is azt adtak, mikor felvágták az ínyem. Már bocs de egy igazi b..rom lehet a dokid így megszenvedtetni.

Nanett
nekem is szokott a köldököm körül fájni, nem rég szurkált rendesen, de szerintem attól van, hogy nől a baba. Eddig mélyen levő volt a köldököm, de már teljesen kitolta vízszintesre. Attól van szerintem, ahogy a méhed jön feljebb.

Korena
Mit értettél azon, hogy nagyon árthat? Ez most megijesztett, mert nekem nagyon be volt gyulladva, fel is kellett vágni.

Barbamami
Akkor jól elnézte a védőnő. Nyugodtan szedheted, akár napi 6-t, de nekem max. 2 mindig használt és azonnal. Régen az volt az első, hogy elolvastam a papírját és aszerint lehet szedni.

Kép
Kép
bbeti

Sziasztok Lányok :)

Üdv az újaknak!
Őzi Vió jól van, tegnap volt uh-án és minden ok! Biztos jön majd.

Én holnap megyek a nyaki redőre! Nagyon izgulok, és már alig várom hogy lássam a bébit.
Remélem majd a fotót is fel tudom pakolni :lol:

Babakocsi téma: Nekünk Nonóval egy Pierre Carden van, jó tágas, vizszintesig dönthető. Tehát a kölök 6 hónapos koráig kiváló, és utána is ha hosszú túrára indulsz. De dög nehéz, és a kormányzását is szokni kell :) Utána vettünk egy Graco mirage tipust! Könnyű, 3 pozícióban dönthető, jó kormányozni. Én imádom, és nem is olyan drága. Sztem mindenki gondolja át, hogy milyen helyen akar közlekedni a bébivel, sokat kell e BKV-ni, mert akkor könnyű kocsi kell ( segíteni nem fognak :? ) Sportos anyucik 3 kerekűvel kezdjenek. És nézzetek meg több típust tologassátok, emeljétek meg, persze csak módjával.
Persze ezek csak tanácsok 8)
Dia

[link=Kép

Kép
dia1

Elizabeth:ilyen kismama tüneteket még nem is hallottam. Szegény, nem lehet nagy élmény ez neked. Védőnőt nem lehet választani, az körzet szerint ki van osztva.

nansy: zabálni való a kis babszem!!! :lol:

bacilvi: pipáld be a profilod alján, hogy mindig adja hozzá az aláírásodat a szöveged végén, és akkor mindig beteszi a vonalzót.

nanett teszek fel képet róla! Nekem a hasam közepe nem szokott fájni, csak oldalt belül. Érdekes lehet. Nagyon fáj?

dinabéka: kalciumot amúgy is ajánlják, mert a babóca jócskán elvon tőled!

na most értem a végére, hogy látom már mindenki írt ezekben a témában de én már ki nem törlöm :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

elizabeth: én sosem szedtem magzatvédőt, mert a dokim szerint értelme nincs, és így is volt hasmars :D

bbetti: A gyulladás nagyon rontja a vérképet, bekerül a baci a babába!!!

dia!!!!!!! Szia na végre!!!! Várom a fotót! Hogy vagy egyébként??

Kép
Kép
[/url]
korena73

Kép babaerszény

Kép
Kép
[/url]
korena73

Kép

nenett ezeka képek a babaerszényről (baba tarisznya)

Kép
Kép
[/url]
korena73

Szia Korena :)

Olvastalak titeket, de iszonyú sok melóm volt :roll: Jobban vagyok, már csak ritkán émelygek, és nő a pocim rendesen :) Egyébként nekem is hátrahajló a méhem, és Noncsival a 19. hétig nem is látszott, Borsóval meg már kb. két hete látszik 8) :shock:

Holnap rakom, remélem sikerül :)

[link=Kép

Kép
dia1

Ma pont mikor el voltam mélyedve,idejött a fönököm hozzám. :D Megkérdezte,hogy kb. meddig szándékozom dolgozni. :lol: Hát mondtam neki,hogy pontos dátumot még nem tudok,de annyi biztos,hogy idén még jövök,legalábbis szeretnék,és még max 1 hét jövőre. Gondolom azért is kérdezte meg,mert embert kell majd a helyemre felvenni,akit nekem még be is kell tanítanom,mielőtt szülni mennék!

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

elizabeth25:

Tündér vagy,hálásan köszi! Az utolsó hv.:július 14. Istenem,mekkorát bőgtem aznap,hogy már megint megjött..
Én is rakok majd fel pociképet (bár még nem valami extra látványos),csak a büszke apa mostanában nagyon későn ér haza,és nincs szivem még ilyenekkel is nyaggatni. Viszont csütörtökön megyünk tarkóredő mérésre,és akkor kép is lesz a kismanóról. Azt mindenképp felteszem,és közben meg szorgalmasan növesztem a hasam...

Babakocsi..

Nekem is Graco mirage volt először. Egész aranyos volt,de egy nagy gondom volt vele,hogy csak egy irányból lehetett tolni. (Nem travel sistemes volt). És sokszor jól telibe esett a baba arcába a hó,akármit csináltam. Most egy Bergon nagykerekű van. Terepre kiváló,de a kocsi csomagtartójába nem fér be... És baromi nehéz..
barbamami

luisa:Akkor megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat: Van már kint vonalzóm-elvileg-, vagy csak én látom??? :lol:
nanett:én is ilyen parázós vagyok és az az elvem, h ha valamiben nem vagyok biztos vagy valami aggaszt, akkor inkább megkérdem a dokimtól.Szerintem egyébként attól lehet ez a fájás, merta méhed most kezd túlnőni a köldököd vonalán és tágulnak az izmok. nem tudom mekkora lehet a hasad, de igazából ez nem is lényeg, mert ígyis - úgyis tágulást, nyúlást okoz a méh növekedése. Nekem pl sokszor viszket a köldököm!
Elizabeth:Hasmenésem nekem is volt, hányni sosem hánytam, de még hányingerem is csak egyszer volt. A hasmenést pedig én a magneb6 szedésével hoztam összefüggésbe, mert akkor figyeltem meg, amikor nagyobb adagban kezdtem el szedni, de aztán arra is gondoltam, hogy a sok tej okozza, mert nagyon rákaptam. De az is lehet, h egyáltalán nem volt köze eggyiknek sem ehhez. Ilyenkor rendeződnek a belek, az is okozhatja vagy a hormonok vagy bármi!Persze akkor én is aggódtam, meg már minden betegséget bebeszéltem magamnak,de elvileg a hasmenés ott kezdődik, amikor az emberre egy nap 4-5 ször is rájön a szapora. Nálam ez meg nem volt, hanem inkább reggel, meg ebéd után csak,de akkor hirtelen!!Amúgy a magneb6 székletlazító is, tehát ki tudja!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

A fogorvosom egyébként normális, sőt aranyos. Igazából nem is értettem, hogy miért hagyott szenvedni. Talán azért, hogy jobban haladjunk, hogy ne kelljen várni az injekció hatására. Nem tudom.
Holnap megint megyek. Most egy régi amalgán tömést cserélünk ki. De azért félek, hogy fájni fog. Pedig én tényleg nagyon jól tűröm a fájdalmakat. De azért most mégiscsak más a helyzet egy babával a hasamban. :)

Mi okt. 19-én megyünk a 12 hetes ultrahangra. Én, és a párom is nagyon várjuk már, hogy láthassuk a picit. :D

Egyik barátnőm babakendőt vett 6ezer forintért. Különböző módokon lehet megkötni. Most 5 hónapos a kislánya. Állítólag elég kényelmes, és a baba is jól érzi benne magát.
judykiss

Hát lányok, erre még nem is gondoltam, hogy a Magbe B6-is okozhatja. Most őszintén. Szerintetek milyen vitamint és mit érdemes szedni????

Barbamami, ezt a linket kell bemásolnod a profilodon belül, abba a "lyukba", hogy aláírások, és alul azthiszem olyan van, hogy elküld, vagy mentés. Szóval ennyi! Kép

Gyanixi, neked kislányod lesz vagy kisfiad? Én azt is hallottam, hogy a lányos kismamák, sokkal többször vannak rosszul, émelyegnek stb., mint a fiúsak......erre jó barátnőm adta a példát, de ez tényleg így van?

Kép
elizabeth25

Hűha, elcsesztem. Akkor a linket átküldöm neked privibe, mert ide igy berakta a vonalzódat :)

Kép
elizabeth25

A rosszulétekből szerintem nem lehet megállítani,hogy fiú vagy lány lesz a baba. Ott van anyukám soha semmi rosszulléte nem volt,és lány lettem. :lol: A barátnőm aki sokat volt rosszul fiút szült. Ilyenekre szerintem nem lehet adni! :D
Babakocsi ügyben mi is tanácstalanok vagyunk.Voltunk már több helyen nézelödni. Ki is néztük egy jó kis 3 funkciósat,csak nem tudom,hogy ezeket a nagykerekeseket mennyire lehet összecsukni,mert nekünk nincs kocsink,tehát anyumékhoz vonattal tudunk csak lemenni! :(

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Na,most kipróbálom,sikerült-e csatolnom a vonalzót.. De mindenesetre köszi az útmutatást elizabeth25! Ha nem sikerült,majd még próbálkozom..
barbamami

Húú, az a babaerszény nagyon tetszik!!! HOL LEHET KAPNI ÉS MENNYIBE KERÜL????

Babkocsi: mi Bergont vettünk, ami nagy, kényelmes, strapabiró, ujszülött kortól lehet használni...stb. igazából mindent tud és nemis volt nagyon brutál ára, de aki buszozni fog sokat annak nem ajánlom, mert NEHÉZ.Nálunk szerencsére a kocsi csomagtartójába pont befér...

Ahol ti szültök ott hogy állnak a gátmetszéshez?? Nálunk elileg kötelező az első babánál...nagyon nem értek ezzel egyet, de most csak emiatt cseréljem le a dokimat, akiben amugy megbizom????
Vendég

Szia Nanett!

A múlt héten nekem is fájt a köldököm körül, azzal nyugtattam magam, hogy ez természetes mert nő a méhem.-remélem így is van!
A héten új trendim van az éjszaka többször keményedett a pocim.
Hirtelen megduzzad azután elernyed,elég ijesztő!
De ami elvileg jó hogy nem társul hozzá fájdalom-és a baby olyan aktív egésznap hogy csak na!
Holnap megyek orvoshoz és megkérdezem mi okozhatja?
Szenvedésem párosul egy jó kis náthával!

Valaki érzett már ilyesmit?

Kép
Lilypie Kids Birthday tickers
Kép
zsu.

Szia Nanett!

A múlt héten nekem is fájt a köldököm körül, azzal nyugtattam magam, hogy ez természetes mert nő a méhem.-remélem így is van!
A héten új trendim van az éjszaka többször keményedett a pocim.
Hirtelen megduzzad azután elernyed,elég ijesztő!
De ami elvileg jó hogy nem társul hozzá fájdalom-és a baby olyan aktív egésznap hogy csak na!
Holnap megyek orvoshoz és megkérdezem mi okozhatja?
Szenvedésem párosul egy jó kis náthával!

Valaki érzett már ilyesmit?

Kép
Kép
zsu.

zsu.
nálam is szokott lenni éjjel keményedés pár hete...tényleg egy kicsit ijesztő, de ha nincs mellette féjdalm akkor csak a tested készülget a szülésre :D
Vendég

Bacivili én is úgy tudom,hogy első babánál kötelező a gátmetszés!

Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Bacivili!

Aranyos vagy, :P --ilyenkor kicsit megnyuszik az ember.
Én még korainak tartom a készülődést!
Kicsit már betegesnek tartom magam a túlzott aggódás miatt.
Remélem semmi komoly problémát nem jelent.
Üdv Zsu

Kép
Kép
zsu.

boszibaba: igen sok helyen. de van ahol nem, hanem csak akkor vágnak, ha muszáj... Szoval jobban örülnék, ha legalább a lehetőség ott lenne, hogy esetleg megúszom nélküle...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?