A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Deni :) hát a leszidásnál szeintem az lehet a baj, hogy közben belül nevetgélünk - és naná, hogy a gyerek nem vesz komolyan :lol:

Votiv :) rituálé és napirend, igen, nálunk is van, még a fürdésnél is (mindig elköszönünk a tükörbarátunktól meg a fürdőszobától, ez csodajó :) - ezek nagyon fontosak - babócának is. De van, ami nem jön be, azokat elhagyjuk - viszont egy csomó dolgot ő maga iktat a napirendbe, mert neki azok úgy kellenek. Fürdés után például nem tűr semmi mókázást, neki akkor nagyon gyors öltözés és azonnal tejecske kell (cicizik rajta, ugye :wink:) és nem az én éneklésem. Azt csak fürdés előtt lehet, meg közben. Szóval az ilyeneket kell rugalmasan kezelni.
És Isti rendszeretete a biztonságérzetét is növeli, nem?

indianyo

Ancsi :) Nálunk a kézre ütés van, ha olyat matat, amit nem kéne. Elmondom neki többször, hogy ez lesz, ha mégis csinálja, de sokszor "direkt" csinálja és kihívóan rámnéz közben, na akkor tudom, hogy most keménynek kell lenni, és beváltani az ígéretet és ráütök a kezére, ami persze nem fáj (mert nem nagyot), de mégis felháborodottan ordít utána, aztán mondom neki, hogy megérdemelte és simán elhallgat, mert ezt tudja ő is... de azért újra meg újra eljátszuk ezt :evil: Uuuutálom, mert utálom megütni a gyerekemet, mégha csak a kezén is, de van amikor csak ez használ, a szigorú arc nem :(
denizsa

az ütésekről Ranschburg azt mondja, azért nem "célravezető", mert sajnos megszokja a gyerek, és egyre nagyobbat kell ütni ahhoz, hogy "értse", rosszat csinált.

ettől függetlenül sem vagyok dádá-párti, én elég sokat kaptam, talán ezért se.

votiv 8)
votiv

anyukám szerint a gyerek verése a saját kudarcom. szerinte még csak hangosan se kiabáljak rá.

apám már másként vélekedik, ő a másik véglet. kaptam is tőle anno nem keveset. azért aztán mindig lelkifurdancsom van, hogy ráverek a seggére, v. a kezére. mondjuk a seggére életemben most másodszorra vertem. azt szeretném, hogy nagyon ritkán kapjon, és ne úgy, mint anno én. :/ ...valójában azt szeretném, ha soha nem kéne. :)

és a legfrankóbb, hogy sajnos ő meg pofoz minket! ma meg rúgdalt összevissza, úgyhogy felhúztam a lábam, és úgy csináltam, mint ha én is "rúgnám", eltoltam a lábammal az övét. ezen aztán hatalmas röhögés lett :D és mégjobban rúgott :)

Deni!
Lencsi is kihívó arccal néz, ha ötvenedszerre csinálja ua-t. különben hiába a seggrepacsi, már megint be akarta kapcsolni az előbb a gépet, épp hogy el tudtam tolni a kezét. asszem áttérek a kiságyba tevésre, mint fenyítő eszközre.
ancsipancsi

sziasztok,
Rekuc,
én is pont igy sétálgattam az éjszaka közepén a cseppet sem átlag gyerekemmel, azzal a különbséggel,h ő még a zsúrkocsit sem favorizálta...Én már az összes képet kivülről ismertem a folyosón, később megtudtam,h Bogárka szobatársa rajzolta őket... :lol:
aztán egyik éjjel bejött egy csecsemős, mikor pelenkáztam a visitó fiamat, h csukjam be az ajtót, mert nagyon zavaró a gyerek sirása... :lol: :lol:
köpni nyelni nem tudtam hirtelen...hiszen félálomban pelenkáztam, tök sötétben, annyi fény volt, ami a folyosóról beszűrődött, mégsem akartam a szobatársamat és a pici babáját felébreszteni azzal a ronda neonnal, mert a sirásunkat addigra már megszokták... :lol: :lol:
szegények...az a kislány olyan csendben volt mindig...

Votiv,
megyünk együtt tülekedni a h&m-be??? :wink: :wink: majd jól leverünk mindenkit!!!!!! :twisted:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!
Köszönöm az overállos hsz-eket és felajánlásokat!
Bazsóé azért nem jó, mert az akkora, hogy a bébicsekem 3x is beleférne :lol: És most kiét fogadjam el??? :oops: Nehogy sértődés legyen! Olyan aranyosak vagytok! Arra gondoltam, hogy talán Macsékét, mert korban-méretben talán az passzol a legjobban. És ha így jobban belegondolok, és batartom azt, hogy az első kéthétben nincs szabadlevegő, aztán csak plusz fokokban, tekintettel arra, hogy decemberi lesz a ded, lehet, hogy csak akkor lesz rajta, amikor hazahozzuk, meg február-márciusban pár alkalommal :roll: Szóval még egyszer hála és köszönet!

Szrekuc!
A turkáló a Németvölgyi úton van, a Turulos térhez közel, a neve: Mi a szösz. Nagyon jó dolgokat árulnak, és márkás játékokat, nagyon jó kis cipőket stb! Azért is érdemes megnézni az ülést, mert így csak megbízhatóbb, mint a netről (lásd Rylie féle utazóágy!)

Deni!
Természetesen Veletek is szeretnénk találkozni, csak ez a hét nem jó, amíg meggyógyulunk!!! És légyszi írj meg nekünk minden börze időpontot, engem nagyon érdekel, és sokmindenben egyetértek!!!! :D

Indi!
Már nem tudom, hogy itt olvastam-e valakitől, vagy máshol hallottam, de annyira igaz: "valakinek elvei vannak, valakinek meg gyereke" :lol:
Én is úgy indítottam, hogy este 6-fél 7-kor fürdés, aztán alvás, csak amikor már 3 hete csinálta velünk a ded, hogy hajnali fél 2-ig nem aludt el, akkor adtuk fel!!!! Így ment 2-3 hónapig, és utána is élményszámba ment, ha fél 12-kor hajlandó volt elaludni! És van sok olyan elvem, amihez ragaszkodtam, és egy kicsit megbántam.......
Szerintem vannak olyan gyerekeke, akik nagyon igénylik a fix napirendet, és vannak olyan babák, akik nem! Nálunk mindig olyankor kiegyensúlyozott Bazsó, ha nem erőltetm rá a rendet!

verés :lol: :
hát, nálam is már volt, hoyg elszakadt a cérna, én ilyenkor inkább keresek valami tárgyat és a földhöz vagy a falhoz vágom :oops: Bár szerintem ez sem tesz jót a gyereknek! Az Anya taníts engem c könyvben írják, hogy pont ez az a kor (1-2 év között), amikor a szülő nem talál más eszközt, mint az ütést, és hogy szt el kellene kerülni, mert ez igazából a szülői tehetetlenség jele. Én is rácsaptam már Bazsó kezére, erre ő elkezdett röhögni, én meg elkezdtem bőgni, szóval nem járt sikerrel a dolog, azóta nem is alkalmazom :D
Viszont nálunk néha bejön, hogy látja rajtam, hogy megsértődöm, és látványosan otthagyom, pl kivonulok a konyhába, és akkor már nem is olyan érdekes a dolog, hogy folytassa. De ezt a módszert is csak akkor lehet alkalmazni, ha már biztosan jár a gyerek, és magára meri hagyni 1-2 pillanatra az ember!

Kép
Kép
zuzmo1

Ancsi!
Az ágybatevős módszerről egy alvásos könyvben olvastam, hogy nem szabad alkalmazni, mert nem szabad, hogy a gyerek büntetésként gondoljon a kiságyára, ez később alvási problémákhoz vezethet. MOst légy okos! :wink: Viszont nálatok nincsenek is ilyen problémák, tehát lehet, hogy ez is hülyeség.... :roll:

Most, hogy többen írjátok a kórházi élményeket, jókat röhögök magamon, én azért várom, mert ott hátha tudok majd aludni :lol: Milyen naiv vagyok! :lol:
zuzmo1

Zuz,
sztem arra jó az a négy nap, amit ott vagy, h az CSAK kettőtöké...Olyan többet nem lesz. Ez elég idő arra, h ráhangolódj a picire, sztem pihenni majd otthon tudsz. SAJNOS. De ez nem is arra lett kitalálva. Ez amolyan túlélő tábor. Nekem legalábbis néha ez volt az érzésem...

Johi,
igen, mi a T.I.-hoz járunk, én nagyon szeretjük, még a fiaim is, azaz a nagyobbik, mert a pici ÁLLANDÓAN üvölt ha meglátja...de már nem is szomorkodunk ezen...az volna a furi, ha máshogy tenne... :lol:
egyébként hamarosan megyünk következő oltásra...jááááááááááj,de várom már!!!!!!!! :shock:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi!
tegnap ágyba tettem, mikor rossz volt, és mikor apja hazajött, nyilvánosan beárultam. lehajtotta a fejét! :) és utána bömbölt, hogy már elég a büntetésből, azaz azonnal vegyem ki. nemtommá mit tegyek, legjobb a mérges pofa és a tiltó szó. :]

overall: szerinted nem mindkettőnk gyereke volt egyszer 3-3,5 kilós? :) valószínűleg mindkettőnk overallja azonos méret, vagyis nekem kettő van, egyik nagy volt nagyon Lencsire, mert hosszú volt az ujja, lába, azt majd idén rá is próbálom, habár tavaly már hordtuk, a másik meg egy édes Mother Care-es rózsaszín cucc, amiben alig veszett el. mondjuk jó volt, hogy eltűnt benne a keze, mert legalább melegítette. majd én meg mást adok neked kőcsön, ami Macsnak nincs :), csak maradjon elég cucc, amit megvehetsz! :)

hú, most nézem a képeket, hogy ennyire veszett csak el a new born overallban :D Kép

PROONE TÁBLÁJA ELTŰNT? nekem nem jön be, és így nem tudok nézelődni benne!
ancsipancsi

áááááááááááááááááááááá, GYEREKET AKAROK MEGINT!!!!!! :) elkezdtem nézegetni a régi fotókat, Lencsi olyan édes rajtuk. akarok még egy lányt!!!!!!!!!!
ancsipancsi

Ancsi!
Ja, én úgy gondolkodtam, hogy Lencséd augusztusban született, akkor a téli overállja biztos már nagyobb volt, mondjuk fél évesnek való. De szívesen veszek ám mindent :lol: Legfeljebb mindegyik overáll max 1x lesz a deden. MAjd it fogunk urizálni, hogy 2x ugyanazt nem adjuk a gyerekre :lol: :lol: :lol:
Ez a fotó naggggyon jó!!!!!!!!!!!!! :D Ja, és most jutott eszembe, hogy én Lencsédet (és persze Téged) februárban láttam először :wink: :lol:

Zsanci!
Túlélő tábor :lol: Hát, én néha most is úgy érzem magam, mintha a szüleim othagytak volna abban a táborban, elfelejtettek értem jönni :lol:
A dilemmám valódi oka, hogy kérjek-e a gyerekdokitól igazolást, hogy hamarabb hazajöhessünk. Mert egyrészről én is úgy látom, hogy kell pár nap kettesben, és valamennyire az is pihentető, hgy ott csak egy gyerekkel kell foglalkozni, ugyanakkor nagyon aggódom már most BAzsó miatt, sose volt nélkülem! MI lesz Vele!!! Éhen biztos nem hal, de szegényke nagyon mérges lesz rám, hogy itthagytam, aztán meg hazaviszek egy kis síró békát, aki ráadásul még szopizik is!!! Hogy fogja ezt feldolgozni??? :cry:
zuzmo1

Ancsi!!!!
Hajrá!!!! :lol: Én szorítok, hogy mielőbb összejöjjön :lol: :wink:
zuzmo1

Zuz,
ez biztos nem lesz egyszerű...enyim nagy MINDEN éjjel zokogott,h hol vagyok, de mindig egyre kevesebbet...és, én végül is örültem,h nem mentünk előbb haza, mostani fejemmel viszont úgy gondolom,h talán mégiscsak jobb lett volna, mert többet tudtam volna pihenni...
és otthon tényleg minden KÖNNYEBB!!!!
az,h minél kevesebbet legyél Bazsótól távol talán nem rossz ötelet, de sajnos mindegy mikor mész haza, akkor is rosszul fog esni neki egy picit a kistesó. Ha hallgatsz a Gabira, valszeg már másnap hazaviszed a babót!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi!
már értem a gondolatmentet! :) mi áprilisban voltunk Angliában, ott vettük a cuccot Lencsinek, és most, hogy mondod, asszem 0-6 hósig van, nem new born. mert ott gondolkodtam, hogy mekkorát kéne venni. sajna még nem lehet egyelőre kisLencsi, úgyhogy marad a fotós nosztalgiázás :)

Votiv!
mi eddig mindig valahogy szereztünk a MOther Care-ből 3 db-os rugi készletet, aminek nagyon jó az anyaga, szabása, színe. most látom, hogy a fehér pl. 18-24 hósban csak 8 font/3 db. vajon a H&M-ben is lehet ilyen jó anyagú rugikat kapni, ilyen frankó áron? mert pizsamának nagyon bevált.

vagy megy valaki Angliába mostanában? :)
ancsipancsi

Zuz: én meg úgy tudom, hogy szellőztetés + 5 fok felett, mi ehhez tartottuk magunkat ;) De ha ráadod az összes overállta mit kapsz kölcsönbe akkor akár -40-be is kiviheted majd a dedet :)

Ancsi: és férjednek már mondtad, hogy szeretnél még egy kislányt ??? Szerintem ő tudna rajtad "segíteni" ;)

Zsan: embör nem tudja mi az a huszizni :o mi is volt a másik szavad??

Indi: Dé paraméterei :shock:

Szrek: Kamilla 9 hós lesz 7 nap múlva, szóval valóban egykorúak a dedek :) Amúgy enyém ded akkor lendült be az üléssel, mászással amikor először vittem babatalira Deniékhez és ott teljesen begerjedt a többi babó látványától és nekiindult és mindent egyszerre produkált :)

Votiv: én mint szakértő (és most simogatom a kecskeszakállam és okosan nézek) eddig nem sok mindent láttam, mert annyira gyorsan van megvágva az egész válogatás... :? De nekem az már jelent valamit, hogy pl a Ladányit is be tudták ebbe vonni, szal színvonalas lesz ez. Én Ladányi féle kortárs táncot űztem, szóval nekem attól szorult el a szívem, de a jazz se volt rossz és hasonlókat mi is csináltunk ;) Aztán annyira rámjött a táncolhatnék, hogy itt ugrabugráltam a szobába (kipróbáltam, hogy tudok-e még "túrt" forogni, meg "sönét". Először majdnem pofára estem - Apa jót szórakozott rajtam, de aztán csak sikerült ;) hiába no! ...

Ja és a dokid: :evil:

Lindi: mit te tanulsz?

Nekem is megjött az első konzultáció időpontja: okt. 26-28
Hova teszem Kamillát? És hogy fogom megszopiztatni???? :roll:
Macs, te hogy oldottad meg a szopi ügyet???

Képzeljétek mi történt ma! Mentünk a védőbanyához és útközben látom, hogy egy helyütt többen állnak az út szélén egy kisfiúval. Gondoltam nagyi lehozta vásárolni, ismerősök semmi extra. Ahogy közelebb értünk befékezett mellettünk egy rendőrautó és kipattant két rendőt egyenesen a társaság felé, akikről kiderült, hgoy nem is társaság, csak ők találták :shock: a kisfiút az út szélén sírva!!!! A néni, akire azt hittem, hogy a nagyija mondja, hogy itt téblábolt a kisfiú (2-3 éves!) és, hogy nem tudja megmondani, hogy hol az anyukája. A rendőrők nagyon szimpik voltak, leguggoltak hozzá és próbáltak vele kedvesen beszélgetni, de szegény kisfiú elkezdett sírni :cry: . Közben mi eljöttünk mellettük, és még mögülem is hallottam ahogy sír szegény és már mondta is, hogy anya-anya-anya! Úgy kivoltam ettől a jelenettől, hogy elkezdtem ott bőgni az utcán, meg most is könnybelábadt a szemem :( És ezerrel szorítottam a babakocsit, nehogy véletlenül "elhagyjam" :roll: Annyira sajnáltam szegény kisfiút, és az Anyukáját is, mert belegondoltam a helyzetébe! Valahogy azt nem feltételeztem, hogy direkte hagyta el...
Annyira ki voltam bukva, hogy a védőbanyának is elmeséltem és ő meg csak ennyit mondott, hogy nahát milyen anyuka lehet az ilyen, aki elhagyja a gyerekét! Engem is elhagyott egyszer Anyu, de attól ő még szuper Anyuka nekem :x
De védőbanya tök hülye volt, mert azon húzta a száját, hogy Kamilla pici mármint hosszra, merthogy 8,5 kg és 69 cm. Szerintem ugyan több, mert rosszul mérte, de tökremindegy.

Ja Fibi: köszi a CD felajánlást! Mit kérsz cserébe? Üreset vagy az Esti Dalok c. cd-t amin Gryllus Vilmos meg Dániel és Sebestyén Márti nyomja az altató dalokat?

Szal, hol lesz a péntekei tali??? Jucus is mondta, hogy jön! :)
Ancsi kár, hogy nem jösz :(
Többiek??

Kicsit sok voltam, bocsesz
Rylie
rylie

Zuz :) Persze, tudom, buljatok csak, aztán majd tali! :wink:

És Zuzi könyvének teljesen igaza van, tényleg tehetetlenségemben csapok a kezére, mert ha már minden lehetőséget végig játszottam vele és semmi sem használt, akkor marad ez (szerencsére a legtöbbször elég a szigorú hang és arc). És nálunk ez a legdurvább eszköz, de mindig beválik, tudja miért kapta és abba is hagyja. És nem értek azzal egyet, hogy egyre nagyobbakat kéne ütni, hiszen eleve kicsit ütök rá, "jelzésértékűt". Ha ez így lenne, akkor előbb-utóbb kékre-zöldre kéne verni a gyereket, de azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Ha néha kap egy kicsi, de jogos büntetést a gyerek, az nem egyenlő az elagyabugyálással. Illetve lehet, hogy most páran agresszív gonosz szülőnek tartotok, ám legyen, én ilyen vagyok, más csinálja jobban, ill. ahogy tudja. Sztem azzal, hogy a földhöz vagdosok vmit, vagy magára hagyom, semmit nem oldok meg, érzi hogy vmi nem stimmel, de simán folytatja... legalábbis már ezeket is próbáltam, max. nem értette mit dobálózik itt az anyja. Azt hiszem ez is egy bonyolult téma, akár a többi nevelési elv, amit néha feladni kényszerülünk, mert nem mindig úgy alakul, ahogy mi azt előre elképzeltük...

Rylie :) Védőbanya miatt ne izgasd magad, Kamilla úgy jó, ahogy van! :wink: :D

Ancsi :) Lencsi édes az overallban! :D És majd az új kéróban lesz hely a tesónak is! :wink:
denizsa

Sziasztok!

Köszi a bilis tanácsokat, megvettem dednek. :) Aki persze azóta egyszer sem nyafogott, hogy vegyük le a pelust, naná, most, hogy már lenne hova pisilni, nem a földre kéne. :) Úgyhogy egyelőre ismerkedik a bilivel, de még produkció nem volt, párszor ráültettük, mondtuk neki, hogy pispis, bele kellene pisilni, de nem pisilt, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz majd valami. :)

Neet

Ugye ma van a nagy nap? Most csatlakozol a "táborhoz". :mrgreen: Boldogot!

Indi, Szrekuc

Mi együtt alszunk Bendivel és nem tud leesni az ágyról, mert le van téva a matrac a földre. És mivel két óriás matracot is letettünk, így el is férünk, nagyon bevált nekünk ez. :)

Votiv

Én nemrég vettem Bendinek melegítőt, igaz, hogy nem együttest, hanem külön nadrágot és felsőt a Cora-ban, együtt 3000 pénz volt. És én is ki vagyok néha akadva, ha véletlenül piacon járok, azon, hogy milyen ócska dolgokat árulnak tök drágán. Szegény Isti, jobbulást neki. Doki témában pedig, foltok végül is sztem lehetnek tejallergiától, főleg, hogy mondtad, hogy eddig is volt a tejjel probléma, de persze más is lehet, de a tejallergia legalábbis amit én összeolvastam róla elég érdekes tüneteket produkálhat és nem biztos, hogy pár napon belül jön ki, viszont ha nem szimpi a dokid, akkor válts, mindenképp, hisz nem azért fizeted a tb-t, hogy hülye dokid legyen.

Iskolába járóknak

Én is járok és én úgy oldottam meg a szopit, hogy fejtem tejet és azt itta cumisüvegből, és amúgy mindig szopival alszik el ha én is ott vagyok, de ha nem vagyok ott, akkor megy neki anélkül is, érdekes, de így van. :) De ha nem ment könnyen az elalvás, akkor babakocsiba tették és tologatták anyukámék, mert ők vigyáznak általában rá és akkor úgy elaludt. Még most is szopizik, de már nem fejek neki tejet, ha suliba megyek, mert ha nem vagyok ott, nem hiányzik neki a szopi. Simán elvan, amíg haza nem érek, hisz már bármit ehet, ihat, ha nem látja a cicimet, akkor nem hiányzik, de ha ott vagyok, az más. :)

Nevelés kérdése, számomra rejtély az egész úgy ahogy van. :twisted: Mindig mondják, hogy ezt ne, azt ne csináljam, de hogy mit??? azt nem nagyon, mert hogy ha rosszat csinál akkor ne figyeljünk oda, ha jót, akkor dícsérjük. A dícséret még oké, de amikor épp meg akar tépni egy kisbabát akkor érdekes volna, ha azt csinálnám, hogy nem figyelek oda...Úgyhogy én ebben a témában abszolút tanácstalan vagyok... :roll:

ruz
ruzicsky

Ja azt elfelejtettem írni, hogy én kb. kéthetente egy-két napot vagyok suliban, szóval nem mindennap.

ruz
ruzicsky

Sziasztok,
ma napközben nem volt áram, és holnap is csak 5-töl lesz :x áááá, igy a telefonomat sem tudtam feltölteni, pedig hároman is hivtak, kicsit ideges voltam :evil: aztán meg jo volt Bálinttal aludni ebéd után :D és most jöttünk meg a gödöllöi játszotérröl :) szomszédasszony hivott mindet oda :roll:
probálok visszaolvasni.

Deni,
suli nagyon jo volt, pontosan azt képviselik itt, amiben én is hiszek :) majd ha érdekel, szoban még mesélek :)

Rylie,
azt a dalos cd-t kérem szépen cserébe, és kösziii :D

Nevelés-téma:
én is sokáig tanácstalan voltam (még néha most is, mert mindig tud ujat produkálni a gyerek). És arra jöttem rá, hogy nálunk csak akkor ér bármit is a rászolás, ha teljesen komolyan gondolom. mindent megérez a gyerek, igy ha magamban nevetek (vagy elfordulok, és ö nem látja), akkor abszolut hatástalan. És néha rácsapok a kezére, vagy a lábára, ha rugdossa a hasam (mostanában duplán rosszul viselem), kiabálok is hozzá, de általában nem "eltervezve", hanem amikor elvesztem a fejem. olyankor látja rajtam, hogy irto mérges vagyok, és szégyelli magát. aztán persze kibékülünk, és szép csendben megbeszélem vele, miért nem szabad, stb.
Még annyi a témához, hogy Poppertöl olvastam, hogy csakis indulatbol szabad megütni a gyereket. (ö sem arra gondolt, hogy kékre-zöldre verni.) és szerintem igaza van, akkor van értelme, amugy én sem vagyok verés-párti, mielött valaki félreértené.

KépKép
fibi

mindet=minket
fibi

és a kiabálást sem szeretem, de legtöbbször sajnos ha halkan és szépen mondom neki, nem érdekli. igy néha felemelem a hangom, persze akkor sem mindig fogad szot, de legtöbbször igen. egy ismerösöm örökké ordit a gyerekekkel, az már teljesen hatástalan, oda sem figyelnek :?
fibi

szolgálati:
ma hallottam a rádióban,h van egy kisfiú, Alex, aki 6 hónapra született és agyvérzést kapott, és Péterváron (?) tudják megműteni. Az anyukájának nincs pénze kimenni vele, igy egy vállalkozó kitalálta, h gyűjtsük a műanyag kupakokat, amiket az anyuka és a nagymama szin szerint válogat, a vállalkozó ledaráltatja, és a hasznot átadja az anyukának, aki ebből talán eljut a kisfiával a kórházba.
Szóval, akinek van műanyag kupakja, az leadhatja a bécsi úti praktikerben, és a klub rádióban, és még azt hiszem a flórián üzletközpontban.
Ha van kupakotok, gyűjtsétek lécci, és juttassátok el vhogy oda.

ennyi...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci!

Mi már fél éve gyűjtjük a kupakokat:Idáig több tolókocsit sikerült összegyűjteni.Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés.Gyűjtsétek a kupakokat!
20170114224602

Sziasztok, itt egy friss harmincas... :D
Igen, Ruz, köszi, h üdvözölsz a klubban. :)
Annyira sűrű az élet, hogy asszem holnap a sulit is kihagyom, minden napra jut valami tennivaló, nem érek rá ilyen "apróságra", mint egy szeminárium. :D

Rájli,
védőbanya miatt ne aggódj, enyém folyton azzal jött, h túl vékony a lány, tied meg fordítva, úgyhogy átlagot számítva van 2 tökéletes gyerekünk! :D

Anorák: Eszter 55 cm volt kibújáskor, és egyből 62esbe tettük, és ki se lógott belőle, így kesztyű se kellett. :) És ő ugye szintén decemberi, és kb 2 hetesen vittem ki először, itt a kertben nem jártak a városi bacik, de bent a "gettóban" tán később vittem volna a szmogos ragacsba. Esetleg be egy kocsiba és ki egy kiserdőbe, de az macera lehet... Eleinte csak 10 perc, majd egyre több, aztán már 1 órára is kint lehettünk. Egy hósan, januárban már akármennyit lehetett volna, ha fagyos anyja hajlandó akármeddig kint fagyoskodni a kertben, így csak addig voltunk, amíg elsöpörtem a havat. Na, ez sem volt kevés. :)

Ancsi,
nem is hiszem, h ilyen pici is volt a lányod!!! :)

Gyerekverés: ajajj, kézrecsapás nálunk is van fényévente, sajnos, büszke nem vagyok rá, egyetértek, saját kudarc meg ilyenek, de ha olyat tesz, hogy jujj és a jószó nem hat... ez sem hat, de legalább... na nem tom. Anyukából legalább kiszáll az ideg, egy ideig bűnbánó lesz és jobban tűri a megpróbáltatásokat. Egyébként inkább egy "seggrepacsi", mint egy idegbeteg anya. Ancsi, a babádnak még legfeljebb csak fokhagymagerezdje lehet, nem seggecskéje. :mrgreen:
neet
neet

hááááát Neet,
az Isten megáldjon!!!! és még legalább 3x ennyit!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
és Isten hozott a Klubban!!!!!!!!! 8) 8) 8) 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szia Neet :) remélem, azé' legalább jóvót a napod :)

Köszi a kupakos infot, Mása mesélte a múltkor, hogy gyűjteni kell, de nem tudta, hogy hová kell leadni. Én gyűjtöm szívesen, de eljuttatni nem tudom oda messzire, esetleg egy talis napon valakinek lepasszolnám...

indianyo

Neet!
nem használom ezt a szót (gyerekre), hogy segg, csak popika, meg ilyesmi, de a "seggre verés" az marad így. :) Lencsi popának hívja.

Fibi!
értem, hogy Popper miről beszélt! nálunk apám elmondta előre, hogy ezért meg azért ennyi meg annyi verés jár! na ez nem indulatból ütés, hanem előre megfontolt. ezt nagyon rühellem, mert ez aljasság!

férjem ma azt találta ki, hogy soha többé ne üssünk se kezére, se popájára, hanem alkalmazzunk lelki terrort. jó nagyot röhögtünk ezen :)). mondjuk férjem kb. eddig 1x ütött a kezére, mikor a konnektorba akart nyúlni.

Bogárka!
help! adjál nekünk nevelési tanácsot!

ÉS MÁR ÉN SEM KRÉMEZEM ÚGY A POPÁT, minden nap csak 1-2x. csődbe fognak menni a gyogyótáriak :). mondjuk első hónapokban muszáj volt, mert piroskás volt nélküle a nunus.
ancsipancsi

Neet, nagyon boldog szülinapot!!! :D élj soká!!

Ancsi, H&M-ben nagyon jó minőségű 100% pamut hosszú ujjú body és poló kettes pakkokban volt, 3-4 féle színösszeállításban, potom 1500-1600 Ft-ért.

Rylie, most néztem végig a M.tánc 2-3. részeit, mert erről készülök írni a héten. én kicsit pipás vagyok, hogy ennyire balettközpontú az egész. mert nem értek egyet azzal, hogy a balett a táncban olyan, mint a szolfézs az énekben. inkább olyan, mint az opera az énekben :D egy tök művi dolog (ráadásul abszolút rétegstílus), és testtudatosságot meg koordinációt, vagy jó tánctudást ezen kívül is el lehet érni, de ezek foggal-körömmel ragaszkodnak a balettos alapokhoz :?

Zsanci, Isten az égből!!! vagy két kiló kupakom van!!!! :D apa mindenkinek mutogatja már, hogy milyen flúgos vagyok, hogy kupakot gyűjtök :shock: a múltkor egy tolószékre gyűjtöttem egy kisfiúnak, de lekéstem a leadással, hamarabb összejött :D de most elviszem az összeset!!!! :D

votiv 8)
votiv

Drágáim,
köszönöm a köszöntést. Igen Indi, szuper napom volt és hol van még a vége? :D

Kupak... hm, sörösdoboz letépő izéje nem kell? 8)
neet
neet

Zsanci, már meg is találtam a neten, a kisfiú anyukája írt róluk itt: http://mobilarena.hu/f.php?mod=40&id=347438
és kicsit lejjebb még képet is tett fel, a "link" címszó alatt :)
olyan aranyosak a gyerekei, a szívem szakad meg :cry:

votiv 8)
votiv

Szegény kisfiú és a mamája :( De mi is gyűjtjük a kupakokat, legalább jó helyre kerülnek :)

Neet :) Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig!!!! :D :D :D

Fibi :) De jó, akkor pénteken mesélj!! Tényleg hogy lesz pénteken?? Juj, B. rugdossa a hasad? :x Véletlenül vagy direkt? Pelusozás közben?

Ruz :) Ne aggódj, majd lesz pispis a bilibe! :wink: :lol:
denizsa

Votiv,
de jó,h találtál róluk vmi "hivatalosat"...Én nem találtam semmit a klubrádió honlapján, már kezdtem kicsit kételkedni is...
szóval, kupakra fel!!!!!! :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Neet! :D
Nagyon sok boldog szülinapot!!! :lol:

Votiv!
Tegnap pont azt beszéltük Tomival, hogy talán azét ne lez annyira érdekes a megatánc (bár ennyiből még nem lehet felmérni), mert műfajából adódóan sokkal több előképzettséget feltételez a versenyzőktől, mint a megasztár. Pl Ibolya, aki életében még ének órán sem volt, második lett a megasztárban, ez itt elképzelhetetlen! És pont emiatt a balett dolgok miatt. De azért lehet, hogy tök jó lesz!

Indi!
El is felejtettem írni, hogy én is nagyon örülnék mindenféle klassz gyerekzenének! :oops: :D
zuzmo1

sziasztok,
Indi, nekem is eszembe jutott az a nap, amikor multkor irtad, h Domicsek feleves :) szep nap volt tenyleg :wink:

Rekuc, takaritani? :o azt nem kellett: nagyobb rendet es tisztasagot hagytak itt, mint elotte volt 8)

Zuzi, Zsanci, haaat a pihenes a korhazban az (sztem) egy mitosz... bar meg csak egy gyerekkel probaltam az itthoni pihenest... viszont vmit nem ertek: amig az ujonnan szuletettel van bent vki, ki vigyaz a nagyobbra? na es akkor ugyanaz nem tud vigyazni ra akkor is, ha elobb hazajonnek a korhazbol a friss-szulo(tte)k (ill. ha be sem mennek)? ja es sztem teso-elfogadas szempontjabol sem teljesen mindegy, mennyi ido telik el anya (es teso) nelkul. de nyilvan ez gyerek-szulo-meg egyeb fuggo is... ha vki ugy dont bent marad, az is mukodik biztosan...
de azert meg annyit, h ugye elhiszitek, h az a - szules/szuletes utani - nehany nap volt a legszebb az eletunkben? pedig azota is minden nap gyonyoru!! :D

ja es az elvek: valamelyik nap olvastam bele egy regebbi (kb 2 evvel ezelotti) levelembe, ahol meg azt ecsetelgettem a bnomnek, h mindenkepp azt szeretnem, h a gyerok majd szepen megtanulna a kisagyban aludni... ehhez kepest... :mrgreen:

Johi, T.I. nagyon kedves!!! :)

Votiv, B is rendszereto, aztan hol van itt nalunk napirend?! hujuj :lol: nemigen van osszfugges (legalabbis nalunk nem)
es a gyerekdokitokat meg meg nem hagytad ott? en azt hittem, mar reg... bar ebben a kiutes (v mi) es tej-, tojas-erzekenysegben eppen akar igaza is lehet. sajnos. az emesztes es a bor allapota igencsak osszefugg (l. pl. meregtelenito kura - kiviragzas is, meg egyebek). ja es persze tej sokmindenben van, nemcsak attol lehet, amit ital formajaban kap. ja latom Ruz is...

Fibi, Godollon voltatok? :o mi is. jot jatszottunk az egyetem parkjaban :lol:

Neet, eltessen sokaig! :)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Neet,
hepi börszdéj!!!! :) :)

Deni,
sztem direkt rugdossa, ill. sokszor játszani akar talán... ja, pelenkázás közben. péntekröl méltem :)
fibi

Neet, sörösdoboz :lol: akkor én a mai parafadugómmal csak ne is szóljak :D annyira megkívántam egy pohár jó kis vörösbort, biztos vérszegény vagyok :lol:

Zuzi, igazatok van!!
ami viszont ígéretes, hogyha a döntőbe tényleg csupa szuper jó táncost választottak, akkor biztosan látványos lesz!
eleinte attól tartottam, hogy az éneklés után ez majd olyan, lesz, mint némafilmet nézni :D de azért annál sokkal jobb! végülis van zene :wink:

votiv 8)
votiv

Recca,
igen, Gödöllö szélén voltunk, egy játszotéren. de jobb társaságot is el tudtam volna képzelni :roll:
amikor irtad, hogy szerdán jöttök, irtam én is, hogy szolj, ha Benkének homokozni támad kedve :) lehet h nem olvastad :?

ÉS Igeeeeen, a szülés utáni napokra még mindig kristálytisztán emlékszem, (pedig a memoriám nekem nem tul jo), és tényleg azok voltak a legszebb napok az életemben!!!! És már alig vártam, hogy hazajöhessünk, mert elegem volt a vizitekböl, meg minden egyéb vizsgálatokbol :( És ha tehetem, a másodikkal 1 nap után huznék haza, Bálint miatt is, meg amugyis...
fibi

Recca, most kipróbáljuk azt a kúrát, amit a homeós dokinéni adott, elvileg ez rendberak mindent. C200-asban kapja a cuccost, korábban nem is láttam még ilyen potenciált - persze tök olyan, mint a többi, csak van benne vmi misztikus :lol:

a dokit csak azért nem hagytuk még ott, mert nem akartam felvállalni a konfliktust :( ő ti. az én gyerekorvosom is volt, a család már 200 éve ismeri. úgy meg nem hagynám ott, hogy nem szólok neki...

nekem nem a szülés utáni órák/napok voltak a legszebbek, én be voltam tojva fülig, napok (hetek?) kellettek, mire tudtam élvezni is a helyzetet. mondjuk ebbe olyanok is bejátszottak, mint hogy kórházból egyből a szív uh-ra kellett vinni a pici babám, és nem haza :?
de azért azóta minden nap sokkal jobb felkelni, ez tény :D

votiv 8)
votiv

ja, én sem arra gondoltam, hogy mindjárt élveztem a szülés utáni közvetlen idöszakot. hanem arra, hogy én azokban a napokban a Föld felett lebegtem boldogságomban, hogy kiscsalád lettünk :D
fibi

Bucsuzoul elmesélem, hogy ma sem usztam meg sirás nélkül, de ezek az öröm (vagy meghatottság) könnyei voltak :D Barátnöm küldött lapot ujszülött kisfiárol, benne egy fényképpel. Alszik rajta a pici, és álmában mosolyog. A képtöl is elbögtem magam, aztán meg az idézettöl is, mégegyszer :):

"Zene a csend, s benne fogantál Te is,
Mint öröktől áldott gondolat.
Titok ölében ringó gyermek engedd hát
szeretni, Önmagad..."

Jo éjszakát!
fibi

Nem fog az agyam, majd holnap reagálok...

Fibi :) ez milyen szép végszó :)

Hát akkor áldott jó éjszakát mindenkinek!

indianyo

én is vérszegény vagyok!!!! Alkoholt ide nekem!!!

Rec,
én nagyon is elhiszem,h azok voltak a legszebb napok...
egyébként valszeg nem lehetett volna B-t egész napra elvinni, és ő meg igencsak anyás volt ,valszeg, ha otthon lettek volna, egész nap rajtam lógott volna...szó szerint...
de talán nem lett volna baj...majd meglátjuk...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Recca!
Nálunk Férjem fog vigyázni Bazsóra, amíg bent vagyunk, szülés alatt pedig a nővérem. Ma sokat gondolkoztam ezen, és épp ma találkoztam egy lánnyal a játszótéren, 15 hónap van a két gyermekük között, ugyanúgy szopizott még a nagy, amikor született a pici, szóval elég hasonló a helyzet, és ő is azt mondta, hogy minél előbb haza kell menni. Emlékszem, Bazsóval is mennyire haza akartam jönni!!! Plusz Zsanci is tökre meggyőzött. Remélem, minden rendben lesz, és hamar hazaengednek!
És bár életem legnehezebb napjai voltak a szülés utáni napok, mégis a legkülönlegesebbek.Eyg olyan furcsán-csodálatos állapot az, amit nem lehez megérteni, csak átélni.......
Fú, én is írós leszek! :oops:
Jó éjt!

Kép
Kép
zuzmo1

Neet: gratula és sok bódógat!! + egészségedre! Én még az innenső oldalról nézem a dolgokat 8)

Ancsi: lelki terror :? nálunk az volt és sokszor kívántam, hogy bárcsak inkább megütne anyám!

Votiv: sajnos ha valaki valóban táncosnak akarja magát tudni, azzá akar válni akkor kell a balett. Nem a formai kötöttségek miatt, hanem a fizikai kondi miatt. Ez olyan egy táncosnak, mint pl kajakosnak a futó ill erőnléti edzés a konditeremben. Anno én is utáltam, mert semmi "gondolatot" nem találtam benne, csak fogszorítás volt, de aztán amikor láttam az eredményét ami visszaköszönt a modern órákon akkor már szerettem. Szóval szerintem igenis kell a balett annak aki táncos akar lenni!

Rylie
rylie

Ancsi! Lencsi overallban :lol: . Akkor hajrá, támadd le apát! :wink:

Rylie! Elveszett kisfiú :( Szerintem Kamilla gyöngyörű :P

Neet! Nagyon boldogat!!! :lol: :lol: :lol:

Den! Úgy néz ki sikerült apát megpuhítani, s jönnénk pénteken. Jó vendégek lennénk, hagynánk az almáspitét. :wink:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zuz: IT haza :) én már az első pillanattól erre gondoltam, amikor odahozták a kisbuktámat

R
rylie

De hülye vagyok az E.T. :oops: :oops:
az IT az amit MAcs tanul.... :)

ez a sok hülye ámerikai rövidítés
rylie

Rylie, nem lehet, hogy ezt a dogmát a balettosok terjesztik? :wink: :D
ok, értem, mire gondolsz.
de volt egy srác, aki igazi őstehetség, és hiába volt "képzetlen", iszonyúan igyekezett, és sokaknál így is jóval ügyesebb volt, de őt nem válogatták be :? ezért berágtam a balettosokra :)

votiv 8)
votiv

Fibi, hat tudod, azert a tudomany falai kozott csak mas a levego :lol:

meg errol a szules utani pihenesrol jutott eszembe, h nalunk apa - aki soha nem mosogat, nem tudnam ravenni, h betegyen egy mosast, meg a kutyakat is csak akkor eteti meg, ha elo van keszitve, stb - abban a nehany napban MINDENT megcsinalt keres es szo nelkul. es ez nekem rengeteget jelentett - fizikailag is es lelkileg is. es attol sem tartok, h a nagyobb gyerek(ek)et nem latna el, meg ha amugy nem igazan vesz reszt ebben. (na mielott barki is furcsan nezne, van eleg mas dolga, nem igazan a labat szokta lobalni :wink:)
szoval igenis lehet otthon pihenni (ill. sztem csak ott lehet). es hatalmas dolog azokkal megelni az oromot, akiket legjobban szeretsz...
(azt nem allitom, h nem volt faradsag, fajdalom es miegyeb, de ez TENYLEG eltorpult. furcsa :))

szoval Zuzi, sztem, kerjel a gydokitol papirt, nehogy ezen muljon! aztan meg csak arra gondolj, h minden klassz lesz, es mentek haza :D
recca

Sziasztok,

Tök jó volt olvasni a szülési utáni napjaitok élményeit :lol: így a finish felé közeledve :lol:

Kérdéseim lennének felétek. Lehet, hogy hülyeség, amit kérdezek, de a szakir annyira nem ad gyakorlati tanácsokat, hogy az elképesztő. Többektől hallottam, hogy érdemes a kórházba vinni melltartóbetét. Ezzel kapcsolatosan dilemmába vagyok. Ilyenkor a mell megnő, tehát a régi melltartók nem biztos, hogy jók. Viszont honnan tudjam azt, hogy mekkora lesz a mellem ? :lol: :? Vagy lehet, hogy túlspilázom a dolgot. Ti ezt hogyan oldottátok meg.
A másik kérdésem pedig márkanévhez kapcsolódik. Melyik terméket javasoljátok bimbóvédőnek, ami szoptatáshoz is jó? Annyi maradt meg bennem, hogy szilikonos, meg talán "m" betűs a termék neve :? Lécci segítsetek. Mit vegyek?

Barbi,
MagneB6-ot alapból szednem kellett, de mivel az kevésnek bizonyult, így kaptam meg mellé a gyógyszert is, amit a 37. hétig kell szednem, ez a doki utasítása szerint jövő hét hétfő :)

Neet,
Isten éltessen! :lol:

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?