A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Már megint kérdezek:

Szerintetek megengedhetek magamnak egy meleg kádfürdőt?
Így most a 37 héten?
Olyan jól esne, ugye nem indítja be a szülést?

Csak azért kérdem, mert van akitől azt hallottam, hogy alhasi vérbőséget okozhat, de ez nem csak a terheség elején probléma?

:( :(

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Csibe lehet hogy már hétvégén szült, nem? Nagyon eltűnt....

Kinga: Hol vetted a térdzoknikat?

Eszter: Nyugi, nem fogsz hetekkel korábban szülni :) Várd ki szépen a végét, türelmesen :)

Betegeknek jobbulást!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!

Csibéről még mindig semmi...GYANÚS. :D

Kinga, én még valahol olyat olvastam, hogy gyertyagyantával kell tisztítani, de pontosat nem tudok.

Zozo, köszi, legalább ebben ügyes. Ugyanis a kanálból evés nem megy neki, egyelőre nem is erőltetem. Azt hiszem, az a gond, hogy nem ülve kapja, a hordozóban is állandóan fel akar ülni, de még rendesen nem tudja magát tartani...azt hiszem, az én gyerekem jó későn fog kanálból enni...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Eszti:Te honnan vetted a kismam homeopátiás füzetet, mert én bementem a Sasba és ott nem tudtak adni, csaknem kismamásat és azt mondták, h nem is fognak kapni ilyet már?

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Jól el vagyok tűnve, de csak olvasgatni van időm... :cry:

Csibéért már én is izgultam, ezért kutakodtam. Itt vannak a hírek: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... tart=34400

:lol: :lol: :lol: SZÍVBŐL GRATULÁLOK NEKIK!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!!!!!

Csibe!!!!! Gratula, jó egészséget, sok boldogságot!!!!!!!!!!

A betegeknek gyógyulást!!!!!!

Mi voltunk vasárnap a börzén Ábelem egész jól viselte, kicsit aludt, aztán amikor már nyügi volt Apuci szórakoztatta. Én tudtam venni szép holmikat, voltak új és használt ruhák. Elég sokan voltak, de számunkra megérte. Nemrég járt le a mosógép, mindent átmostam. Holnap vasalhatok........

Ábel pár napja szopizza a hüvelykujját és simizi a nóziját. Nagyon aranyos, de lassan már nem lesz ujjacskája......egyre hangosabban dumál, szórakoztatja magát.

Ma voltam EKG-n nem találtak semmi rendelleneset. A vérnyomim ingadozik, de napi két szem gyogyi és rendben lesz. Majd ha (reményeim szerint legkorábban 1 év múlva) Ábel már nem szopizik, akkor vissza kell mennem és megbeszéljük a továbbiakat.

Vasalótalp: én fehér lepedőn szoktam vasalni a koszos vasalóval magas hőfokon, az tisztítja. Nekem bevált.

Csajok!! mennyire viselik el a babák a sálat??

Már napok óta nem sikerül képet feltöltenem a babanetre. nektek működik??

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Üdv!

Csibének és az új jövevénynek, na meg persze apukának hatalmas gratula!

Ági és
KépKép
exdeus

Ezer gratula Csibének!!!!

Nagyon izgultunk értetek!!

Minden jót kívánunk!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Niki: Nekem van 2 füzetem is, az egyiket szívesen odaadom, csak most még próbálok meggyógyulni, sztem addig ne talizzunk, nehogy te is elkapd:)

Azért itthonról figyelem az esményeket itt a fórumon.

Kezdünk fogyatkozni szegedi várandósok:)

Egy csibével kevesebb, mostmár ő is beállt a gyakorló anyukák táborába!

(Még mindig kérdem: Szabad nekem egy meleg kádfürdőt venni így betegen, mert ha beindul tőle a szülés, akkor inkább vigyázok az ilyennel.)

KépKép
esztermoro

Nagy gratula "Csibe családnak"! Sok boldogságot Gábor babához -aki szép méretekkel született :)

Eszti! Gondolom nem forró vízben ülnél órákig. :lol: Én imádok fürdeni, sosem hagytam ki. :)
Egyébként honnan veszed, hogy hamarabb fogsz szülni?
Cipő szvsz is tök fölösleges.

Exi! Édes lehet kacagó Peti! Fekve eteted?

Zsuzsu! Anyósomtól kapott Lindike olyan sálat, amin van egy akasztószerűség, amibe be lehet dugni a sál végét, és nem mozdul el, azt szerette a lány.

Egyebekben a sok ármánykodás és sz@rkeverés ellenére, lakásunk eladva, most tutira, ui. kp-s vevőnk lett.
Már telektulajdonosok is vagyunk! Jövő nyár elején pedig beköltözünk a tágas kertes kulcsakész "villánkba" Szeged közelében -szegedi telekáron :) -Zsuzsu szomszédok leszünk :) . Már "csak" a hitelügyintézés van hátra. Meg veszünk nekem is egy autókát -bejáráshoz muszáj, igaz, gyakorolnom kell a vezetést, mert jogsim ellenére nem vezettem ezer éve.
Hónap végével költözünk a szüleimhez.

Lindikém megjavult, éjjel alszunk, csak 6 körül ébred először. Nem értem a dolgot, hisz most törte át a 3. fogacska az ínyt, és a 4. is készülődik. Állandóan áll, pakol, dumál. Cici még favorit, igaz, sok mindent szeret és megeszik, de mennyiségekről szó nincs. :)
Lottuka ovizik ezerrel, és már szerelmes a szentem. :oops:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok

Melinda!
Hová költöztök?????

Köszi a tippet sálügyben!!!!!

Eszter!!

csatlakozom Melindához, ha nem ücsörögsz órákig a kádban, akkor egészségedre!!
nekem mindenféle megfázásra az infralámpás melegítés mindig használt.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Melinda!

Félreértés ne essék, én is imádok fürdeni, sőt minden nap szoktam. He-he:) :D :D :D

Csak a teli kád forró víz (nem égető csak nagyon meleg) az amiben nem voltam biztos, mert valami miatt ki tudja jobban áramlik a vér a méhemben, vagy nem is tudom, csak nem voltam benne biztos, hogy jót tesz.

Na megyek is, Csibééknek jóccakát, Gabikának nagyon szép álmokat kívánok élete első estéjén!

Puszi mindenkinek!!

KépKép
esztermoro

Eszti!jujj, én arra gondoltam hogy nagyon sokan egész életükben szinte csak tusolnak. Én mindig fürdöm, így értettem. :D

Zsuzsu! Írtam privit.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Bea!
Térdzoknikat a NagyÁ passzázs során vettem.A PhotoHall mellett kell elkanyarodni és ott van egy harisnyabolt. Nagy a választék :D

Csibe!!
Gratula és nagyon SOK boldogságot a babódhoz!!!! :D :D :D :D

Még vasalótalp?? :P :P :P

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!
Eszter!
Nekem a tusolást javasolták annak idején, így nem tudom, árt-e vagy sem a kás forró víz. :?:

Melinda!
Gratula a lakáseladáshoz. Hol fogtok lakni majd?

SzKinga!
Köszi a passzázsos felviágosítást. A térdzokni naon jó ötlet, nem is tudom, miért nem jutott eddig eszembe. Mindenesetre a holnai program adott: megyek térdzokni-beszerző-körútra.

CSIBE!
SZÍVBŐL GRATULÁLUNK A CSIBECSALÁGNAK? JÓ EGÉSZSÉGET GÁBOR-BABÁNAK!!!!!!

A fiaim meggyógyultak, kopp-kopp.

Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Üdv!

Én térdzoknit láttam a Corában, 250 Ft volt egy pár.

Melinda, a kanálból evést a hordozóban próbáltuk...sikertelenül. :( De már kicsinek se teljesen fekve etettük! PASSZ...

Eszter, elvileg a forró víztől megindulhat a szülés, de ha így jársz, akkor is egy egészséges babád fog születni, hiszen 25 nap nem a világ! Mondom ezt én, aki egy héttel túlhordta a gyerekét. :roll: :lol:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Csibe: Gratulálok millió puszi nektek!!! Nagyon szép méretekkel született a picifiad :lol:

Melinda: Hurrá :) Grat a lakáselaádshoz-telekvételhez ;)

Eszter: sztem is nyugodtan fürödhetsz!

Niki: A Kabay patikában (Sztk-nál) is lehet kapni homeós gyogyókat és nekem adtak füzetet is :wink: És a gyógyszészek nagyon fel bannak készülve homeós ügyekben :wink:

Nekem mindkét csajszim taknyos, nem is csodálkozok amilyen rohadt hidegek voltak az utolsó néhány napban. Nem volt fűtés (panel) majd belénkfagyott a ..... az! A Viola köhög is elég csúnyán, a Boginak csak az orra folyik!

Jóéjt:)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Köszönünk minden jókívánságot, anyóka ha hazajön el is olvassa az összeset visszamenőleg, addig is egy kis ízelítő Gáborból..... CsibeApu
ui.: a szülés nem volt semmi móka.... majd erről elmesél Ő amit akar...:o))))
Kép Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibeapu! Nagyon édes ez a friss baba :lol: Gratulálunk mégegyszer :)
Császáros lett végül?
Kitartást és gyors felépülést Csibének :wink:

ceniko
Szeged

Csibeapó!

Gyönyörű babátok van!!! Még egyszer gratulálok!!!

Köszi a kádas tippeket csajok! :)

KépKép
esztermoro

Csibének nagy gratula Gábor babához! Milyen friss a kép! :)), nagyon jó és milyen kis kisimult rózsás arca van! Már most teli van élettel :)
Bea!
Én Brendonba vettem térdzoknit 400-500 ft, nagyon jó minőségű, de biztos van olcsóbb is,. Mostmár harisnya kell inkább amilyen hideg van.
Zsófinak megjött a játszóasztal, tegnap a barátnőmmel jó eljátszottunk vele :lol: :lol: . http://www.fotexnet.hu/sid000016/page/item/61288
Mi meggyógyultunk, mindenkinek hasonlókat kívánok!
Ígért képek :)
Kép indulunk a templomba
Kép Már ott, de sajna jó képeket nem igazán csináltak :)
Kép Mamánál kutyázunk, 6 hetes pincsi. Zsófinak nagyon tetszik, nagyokat nevetett, játszott vele !
Kép Próbált menekülni ... :lol: :lol:
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Ja az asztalt én 9990 ft-ért vettem, ha valakit érdekel megadom a csaj e-mail cimét, biztos több játékot is megtud szerezni kedvezőbb áron.
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Csibeapu!
Még egyszer gratulálok!! Nagyon klasszak ezek a képek!!!Várjuk Csibe jelentkezését :D

Exi!
Én etetőszékben etetem Kittit. Igy biztosan sokkal egyszerűbb mint a hordozóban. Én azt ki sem próbáltam. A kanállal evés még Kittinek sem megy.Cuppogtatja meg szopogatja mint a cumit,de előbb-utóbb úgyis rájön hogyan kell enni vele :P

Ma voltunk mázsálni :lol: Kitti 66 cm és 6700 g.Két hónapja 60 cm volt és 5800 g :shock: Látszik hogy fini tejcsit kapunk 8)

Jobbulást a beteg babóknak!!!!

Nem tudom ez a vonalzó mit számol,de holnap lesz Kitti 5 hónapos :P

szszkinga

Hol kell a profilt változtatni? Nem találom mióta igy megváltoztatták az arculatot :oops:

szszkinga

Sziasztok!

Csibe családnak nagyon sok boldogságot, egészséget, és hatalmas gratula a gyönyörűséges Gábor babához!
Várjuk a szüléstörténetet :)

(amúgy mi is ezer éve csibézzük Grétit....ő a Csibecsaj itthon :)

Térdzoknis infókat köszönöm.....harisnyánk van vagy 6....

Enikő: Csajoknak gyors gyógyulást.....egyéb infó? :D

Melinda: Nektek is gratula a sok jó dologhoz, végre :) Várjuk a képeket a házikóról majd...a telek annyira nem érdekel :)
Viszont ha ráérsz priviben írsz némi infót....ha nem hadititok....hol, mennyiért, mekkora...stb....köszi :)
Költözéshez kitartás!

Ja, egyébként börzén én is voltam, vettem jó nagy vastag hálózsákot (amit gőzöm sincs szeretni fog e Gréti....), pelust, 4 bodyt, 2 játszós nadrágot (ez utóbbiak nem újak).
Nekem tetszett, bár nem volt épp olcsó....minden annyiba került szerintem mintha boltban vennénk....csak ott volt egy helyen többminden....ennyi....szerintem. Mondjuk időnként pl. a Corában több mindent veszek fele ennyiért....

Rika: Te találtál végül pulcsit? Helyes a Zsófi bébi...látom nagy haverok a kutyussal....Gréti is imádta volna....

Exi: El is felejtettem mondani hogy neked meg gratula a kacagáshoz...én konkrétan elbőgtem magam mikor Gréti először kacagott....nem volt egész 3 hónapos és azon röhigcsélt, hogy apja kibontotta a pelus tépőzárját (vagy mi az)....felejthetetlen élmény volt...kb. mint amikor először megtett pár lépést egyedül....de az 1. fogacskára is milyen büszkék voltunk....és még sorolhatnám...hatalmas lépések ezek :) És olyan gyorsan nőnek....hihetetlen egy csoda egy kis emberke...fel sem lehet fogni....na jó befejezem....tiszta érzelgős vagyok....

Ja és szerintem majd kb. 6 hós korukra jönnek rá a kanállal evés fortélyára....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kinga: Az oldal tetején Segédletek legördülő menü...ott van a Profil...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Kinga! Ha belépsz, felül a segédleteknél találod a profilt.

Csibe apu! Még egyszer nagy gratula ehhez a csodás kis emberkéhez!

Enikő! Csajok jobban vannak?

Rika! Nagyon édes Zsófi avval a kutyuval.

Bea! Nyugi én is folyton érzelgősködöm.
Írtam pü-t.

Romy! Domaszéken.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gratulálok Csibe és Csibe apu és Isten hozta a kis Gábor babát!Azért egy pár szót mondhatnál Csibe apa, h viszonylag könnyen ment a szülés?Szép a kisfiatok!! :lol:

Eszti:Majd lehet,h kölcsön kérem a füzetet!

Ma voltam a védőnénimnél és megnézte a vizeletben a cukrot, és erősen pozitív lett, ami fura,mert a múltkori vércukrom teljesen jó volt:4,2 és a vizeletben sem volt! És alig eszek édességet!!Holnap megint megnézik a vizeletben és ha megint pozitív akkor állítólag nem csinálnak cukorterheléses vizsgálatot illetve nem glükózzal, hanem étkezés utánisat. Az nem tudom milyen?Van valakinek hasonló tapasztalata??
:wink: Ja, és csütörtökön meg fogorvoshoz is megyek, mert már hónapok óta az egyik fogam mellett felvált az íny, nem akar visszaforrni és sokszor vérzik mosásnál!!Mi lehet??? :?:

Kép
gyanixi

sziasztok,

csibe családnak nagy gratula, nagyon édes Gáborka.

Kinga, Exi: mi Dórikával nagyon jól boldogulunk a kanállal, mindig azzal gyümölcsözünk már egy hónapja :D Már az első alkalommal elég ügyesen ettünk vele, bár azóta rájöttünk, hogy a kanál sem mindegy, hogy mekkora és milyen mély. Most ez a 3. és ez nagyon bevált, úgyhogy nagyon vigyázunk rá :wink: Alig várja, hogy meghallja a mixer hangját, s amikor meglátja a kis tányérkáját és a kanalat és beleteszem a hordozóba, sokszor már tátja a kis száját. Ráadásul minden egyes kanál után, mintha azt mondaná, hogy "hamm" (merthogy ezt mondtuk neki először és folyamatosan beszéltünk neki közben, hogy odafigyeljen. Eszméletlenül aranyos. Férjemmel volt olyan, hogy dőltünk a nevetéstől mikor evett olyan aranyos volt, Dórika meg csak nézett, hogy édesanyáéknak meg mi a fene bajuk van...

Kinga: csütörtökön már mi is 5 hónaposak leszünk. Hihetetlenül telik az idő

Üdv:

Mónika :(
vesm

Niki: A fogíny vérzése gyakori a kismamáknál! Nekem is vérzett anno, ezért elkezdtem használni az Elmex fogkrémet és vettem Elmex meg Corsodil gélt is. Ezek helyrehozták az ínyemet.....

Cukorról nekem nincsenek infóim, de gyanús, hogy terhességi diabétesz lesz ez, már ha a következő vizsgálatok ezt beigazolják....
A Violával nekem is kajás terhelésem volt (jelzem Szegeden kívül, más városok terhesgondozóiban szabad választás van, hogy cukros löttyöt iszol, vagy eszel inkább..... Szal csak itt "kötelező" a cukroslötty terhelés!!! :shock: )Én a belgyógyásztól kértem egy papírt, hogy had egyek inkább mert sugárba jött volna ki belőlem az a genya, annyira borzalmas (én nagyon nem vagyok édesszájú, nekem horror volt azt meginni a Bogival, úgyhogy másodjára evést kértem!!!!!)
Szal ugyanolyan mint a löttyivás, csak nem ájulsz el az éhségtől, nem hánysz sugárba attól a tömény szartól, és 2 óra múlva újra megcsapolnak, ennyi!

Bea: Miért nem mész ki Szabadkára zoknit venni? :lol:
Ma nem mentek oviba a csajok elvittem őket a dokihoz. Viola kapott antibiotikumot, köptetőt, orrsprét! Bogi csak köptetőt, hogy jöjjön ki az orrváladék.... V egész héten marad itthon B mehet oviba....
Egyéb infó nincs! :wink: :(

Rika: nagyon édes a lányzód, gratula keresztelőhöz. Hogy oldottátok meg az utat, mi lett a kocsival????

Puszka :)
E

ceniko
Szeged

a :( jelzés nem tartozik oda a végére. 2 sorral feljebb akartam, dehát valahogy nem sikerült.
vesm

Igen Zsófi tuti nem bánna, ha lenne egy mini kutyánk (én már annál inkább) :lol: Ennyire semmi és senki nem nevettette még meg mint ez a kis kutya 3 napig folyamatosan kacagott rajta.

Akit érdekel zoknik: Diófánál a Kodály téren kocka tizes (pont most resturálják) Diesny bolt
Evidence térd gyerek zokni: 350ft
Evidence vastag gyerek frottír: 420ft
nöi tip-top magyar termék (nagyon jónak néz ki) 250ft
Evan: gyönyörű gyerek harisnyák: 1250 ft
Evidence ferfi zokni: 350ft (a nagyá-nál 600ft!!!!)
Egyszinű bordás magyar bébi harisnya: 550 ft.
Szerintem nagyon jó árban vannak!
Na ez volt itt a reklám helye, majd jutalékról még beszélek velük :lol: :lol:

Enikő: A kocsit péntek reggel elvitték az építésvetővel és délre kicserélte a szélvédőt, de még a karosszéria munka+ a festés hátra van. A beton egy két helyre igen csak rákötött, meg van még egy horpadás rajta.

Bea!
Egy garbót találtam a micimackó standon, elég olcsó volt 700 ft és jó meleg, igaz kicsit fiús én nem itthonra való, Én tuti most voltam utoljára ezen a börzén. Kb 2 óráig voltam kiakadva utána, még a hipp sem volt kint :( Kimostad már a bodykat? Kinyult? Amúgy vettem neki még egy polár ruhát, mostanában polár ruhákat adok rá itthon mellény helyett. A piros rucija, címke szerint: „3,2 kg baby” (már a pocimba is hordhatta volna), most pont fenékközépig ér és nagyon jó meleg mellény!

gyanixi: Barátnőm a Dél Pestibe járt ott mindenkinek csak kajálni kell a cukorterhelésen. Ha a cukrod hatéárérték körül lesz akkor csak a kajára kell figyelned , meg nem hordhatod majd manókát tul és egy kicsit jobban odafigyelnek rátok a végefelé. De hát még semmi sem biztos, lehet, hogy csak a vizsgálat elött ettél valamit amitől magasabb lett a cukrod.
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Köszi a segitséget. Igy már ügyes voltam :oops:

Móni!
Jó nektek hogy már igy megy a gyümölcsözés :lol: Kitti még csak kóstolgatja. Tegnap megevett legalább 5 kiskanállal,de az volt eddig a csúcs. Ma csak kilökdöste a nyelvével :?

Amit Rika irt zoknist,ők a Cserepesen is árulnak hétköznap is-ha valakinek az közelebb van :wink:

szszkinga

Sziasztok!

Eszter, csatlakozom az előttem szólókhoz, várj türelmesen! :wink: Miért akarsz máris szülni? Babácskának még ott jó, ahol van! Szerintem a fürdő mehet.

Csibe, nagy gratula, és majd várjuk az élménybeszámolót!

Börze: mi az előzőn voltunk, célirányosan, használt hátihordozót venni. Egyebeket is végignéztem, nem volt nagy durranás, ha nem lenne belépő, talán mennék, de így nem ér annyit.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Csibééknek én is gratulálok! Reggel kerestem a korházban, de már a szülöszobán volt. Én viszont 6 hét bentfekvés után tegnap jöttem haza:)

Karmen
karmen

Karmen: Csak nem???????? :lol: Úton a kistesó????????? :wink:

ceniko
Szeged

Ceniko, Rika: Nektek mutattak ki vizeletből cukrot???

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Először is sok-sok gratula a Csibe-családnak :-) Tündéri kisbba Gáborka :-) Jó egészséget és sok boldogságot mindannyiótoknak!

Enikő: a fejtetű mindig is gond lesz a gyerekeknél. Sajnos elég rosszul van szabályozva kinek kéne első körben lekezelni a gyerekeket. Régen, amíg volt rá kerete az intézetünknek a kollégánk megcsinálta, de már nem kötelez semmi err minket, így a nagyfőnökség költségmegtakarítás címén nem vesz nekünk szert. A szülők nagy része meg kikéri magának hogy lekezelje a gyerekét, mert az ő gyereke tiszta és mit képzelnek arról hogy tetves. Pedig a tetű nem válogat és pláne nm szégyen. Sajnos vannak gócos családok ahol rendszeresen van tetű, velük a legnehezebb megértetni mi a teendő mert nem elég lekezelni a fejeket, ilyenkro az ágyneműt is tetvetleníteni kell pl. Sajnos ez az egyik olyan kérdés ami még sokáig nem lesz megoldva :-(.

Eszter: egyetértek a többiekkel a 37. héten már nem baj ha meleg víben áztatod magad, sőt olyankor még mintha olvastam is volna valahol hogy jó, mert csökkenti a görcskészséget, asszem. Meg ilyenkor már megvan mindene a kicsinek, ráadásul a kiírt időpont csak közelítő, lehet előtte 2, de utána 2 héttel is időben a baba, elvégre a legtöbben nem tudják pontosan mikor is fogant a pici. :-) A lányom egyébként a kiírt idő előtt 9 nappal született, a húgom pedig az első két gyerekét két héttel korábban, mindegyikük teljesen egészségesen született. A cipővel is egyetértek, teljesen felesleges. Nálunk a picin tipegő van, rjata zokni, mert folyton kihúzza a lábát belőle, beleakad és akkor üvölt, és erre én már csak betakarom, amikor meg hidegebb lesz van egy polár "kiscipője" és azt adom rá.

Exi: de irigyellek Peti miatt, már alig várom hogy kacarásszon a lányunk, meg gügyögjön. Akkor totál zabálnivalóak :-). Mondjuk mi meg nyáladzunk, ha nem lenne csak 5 hetes és 4 napos azt mondanám a foga jön :-).

Kinga: amit én a vasalótalpról tudok, az a hidegen súroljuk fogkrémmel, vagy sóba mártott vattával esetleg súrolószerrel. A nagyim fehér gyertyát csavart vászonba, és forrón görgette rajta a vasalót. Van aki a gyertyára esküszik, amit forrón kell a talpon végighúzni, és utána egy vászont átvasalni vele, de van akinek a készen kapható vasalótisztító (asszem DM-ben vagy rossmanban láttam) jön be. Hát próbáld kis, valamelyik csak leviszi...

Melinda: grat a házhoz, és örülök hogy csak megoldódott a helyzet, habár nem ment könnyen, de minden jó ha a vége jó... :-).

Niki: ott helyben adtál vizeletmintát, vagy vitted magaddal egy üvegben? Én bizony jártam úgy, hogy gyógyszeres üvegben vittem, amiben előtte szirupos köotető volt... Kimostam én csak épp a kupakjában maradt némi anyag, olyan szépen pozitív lett hogy csak ihaj... Egyébként cukor 10 mmol/l fölött jelenik meg a vizeletben, vagyis más tüneteket is kéne produkálnod...
Egyébként én mindkét gyerekkel megjártam a terhességi csökkent cukortoleranciát, amit erről, meg a diétázásról tudni lehet azt mind meg kellett tanulnom.
A kajás teszt egyébként egy zsemle és tej ha az után a cukorszint nem ér el egy bizonyos határt (ha jól tudom 7,2) akkor nem nézik glükózzal, ami egy totál borzalmas lötty, én speckó hiába nyomta föl a vércukrom, úgy szédültem mint akinek hipoglikémiás rosszulléte van. Szóval ne idegeskedj, mert ha gond is lenne a cukroddal (mellesleg Szegeden szeretnek mindenkit cukorbetegnek diagnosztizálni azt is aki még nem lenne az) akkor sem lesz semmi baja a babának, ha oda figyelsz.
Nem tudom melyik homeopátiás füzetet keresed, a II. füzet aminek születéstől a gyermekkorig a címe az benne lesz a csomagban amit a kórházban adnak.

És mindjárt küldök neked privit is .

Brr az elmúlt napokban majd megfagytunk, hiába kapcsoltam rá a fűtést (ami mellesleg árammal megy) alig emelt 1 fokot, amikor meg lekapcsoltam azonnal lezuhant mert olyan hidegek voltak a falak. A lányon dupla mennyiségű ruha van, de így is fázik néha szegénykém, még jó hogy ma végre langyosak a radiátorok. Ha ő nem is én azért szerencsésen megfáztam, de nincs időm betegnek lenni, legalábbis ezt mondogatom magamnak, hátha megúszom a fejfájással, a torokfájással és némi köhécseléssel.
Nem csodálom hogy nem szeret a hideg ágyban elaludni a kicsi, de rájöttünk, hogy imád a babülésben, mert lehet ringatni, így ha eleludt belopjuk takaróstól a kiságyba :-) Most is itt ringatom miközben írok :-)

Ági

Ági73

Zsuzsu kisfia:Ábel
Ma reggeli kép.

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Csibének,és a Kiscsibének,persze az apukának is nagy-nagy gratula!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:
Örülök hogy túlvagy rajra,és nagyon várom az élménybeszámolót!!! :shock: :shock:

Enikő,jobbulást a lánykádnak!! :)

Ági,nem te sétáltál ma véletlenül a csaba utcán anyukáddal,babakocsit tolva??

:shock:

Kép
bibi226

Karmen: De jó hogy végre otthon vagy. Minden rendben? Orsi megörült?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!

Kármen, mit kerestél Te a kórházban?

Enikő, nem hiszem, hogy Csibe császárral szült, Gábornak (szerintem) tipikus hüvelyi szüléses fejecskéje van.

Móni, irigyellek a kanál miatt.

Kinga, ma evett Peti kanállal, a tejpép kb. felét kanállal ette, a többit cumisüvegből. Én úgy csináltam, hogy egy díszpárnát a falnak támasztottam, arra tettem Petit, én meg leültem vele szemben.

Rika, remélem, hamarosan üzemképes lesz az autótok. Megkérdezhetem, hogy pontosan hol volt a keresztelő, tudom, már írtad, de elfelejtettem.

Hát most ennyi.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikö! :)

Bea! igen, nagyon boldog hogy végre itthon vagyok vele, bölcsibe 2x én mentem érte, ma sokat leszek orvosnál (tulajdonképpen minden nap megyek valamire) igy ezt már nem vállaltam be.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen: :) :wink:

Exi: Nem értek hozzá...nem vokk szaki :lol:

Bibi: Köszi!!! Bogi ment oviba, csak a kicsi van itthon! Éjjel nem volt köhögés, imádom a Sedotussin cseppeket! :lol:

Ábel nagyon édes :) Istenem Viola mikor volt ilyen kis zsebcirkáló.... Már olyan nagy ő is. Rohan az idő..... :cry: :lol:

Ági73: Nem röhögni, én már azon agyaltam, hogy benyújtom a gyógyszerszámlát a Távhőnek... Bakker fizetjük a 13-15 ezres fűtésszámlát (télennyáron), és esténként megfagyunk (múlt idő mert hétfőtől fűtenek) de a múlt héten volt olyan este hogy 16-17 fok volt a lakásba!!! :shock: Na szal a kölkök akkor fáztak meg.... :shock: :cry: :evil:
Hja mellesleg a bölcsibe tegnap még nem fűtöttek!! Bementem Viola ebédjéért, és jégverem volt :shock: A gondznénik panaszkodtak, hogy sajna még nem kapcsolták be a fűtést.... :shock: :evil: 5 gyerek volt a V csoportjában, de mára csk 4-et vártak, mert már egy lázas volt...... Lehidaltam! :evil: :shock:

Én Nix nevű szert vettem a fejtetű megelőzésére, azt írja a dobozon hogy ha lekezeljük 6 hétig nyújt védettséget. Ebben lehet bízni és hinni????

Rika: Jól van, akkor nemsokára kész lesz a verda :) Még jó h a kivitelező normális volt és szó nélkül állja a számlát..... :wink:

Szép napot :)

ceniko
Szeged

Karmen! Nagy grat a kistesóhoz! most akkor mikorra is várható? -nem tudok már számolni :) Hogy viseled? Építkezés hogy áll?

Enikő! Lotti haját is kentük evvel a Nix-xel (gyógyszerész barátosném ajánlotta). Szvsz lehet hinni a védettségben, bár konkrét tapasztalatom nincs, mivel kopp-kopp nem volt még tetű az oviban -áll. évek óta nem volt-. A másik meg, néha elfelejtjük a kenekedést. :D

Zsuzsu! Édes Ábel nagyon! :)

Exi! Menni fog az a kanalazás! Hajrá!

Reggel lányok krva hideg volt, előkerítettem Lindike overállját, Lottira is vastag kabátot adtam.
Kisebbikem 3kor kelt, éhen akart halni, így amíg most alszik, eldőlök én is kicsit.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Nálunk csak a térdzokni jöhet számításba, mert ordítanak, a harinya puszta látványától is a srácok. Megnézem a Kodály térit is, köszi Rika az ezzel kapcs-os infót!

Kármen!
Gratula a pici pocaklakóhoz, vigyázz magatokra!!!! :P

Cenikő!
Gyógyulást serkentő varázspuszi a csajszikáknak!

Rika!
Zsófi édes a kutyussal. El tudom képzelni, micsoda hancúr volt. :lol:

Exi!
Menni fog a kanállal evés, türelem. Figyeld meg, kis idő, és ragaszkodni fog a kanállal evéshez. Eleinte Dávidnak sem akaródzott, de most... Egyik kezében egy kiskanál, és hadonászik vele, míg én egy másikkal etetem. Kész kabaré, de nagyon élvezi.

Jégvirág!
Egyáltalán ne kérj bocsit, amiért érzelgősebb vagy. Szerintem ez így van rendjén, szóval én nem is nevezném érzelgősségnek. Olyan csodás dolgok ezek. Nálam is ott a zsepi a zsebben, mert mindig van valami, amin elbőgöm magam, én a nagy határozott.. :)

Csajok! Tudja valaki, hol lehet éjszakai irányfényt kapni és mennyiért?
Ha lehúzom a redőnyt, tök sötét van, ez pedig nem tetszik a minimanóknak. Márpedig télen muszáj lesz lehúzni, ha kint akarom tartani a hideget.

Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Melinda,Romy! köszönöm.

ápr. elejére várom, de császár miatt hamarabb meg fog születni, gondolom megint a 38. héten, a programozottnál akkor szokták.
Költözés remélhetöleg 1 hónap múlva lesz:) Már nagyon várjuk!!!

Enikö! Heni jól van? Ö volt az kórházban az egyik ágytársam:) Irtam neki, remélem válaszol valamikor.

Romy! bárhol lehet kapni, ahol árulnak konektorokat is. Én 300-500ft között vettem az egyszerübbet, nyilván a gyerekmintás drágább.

Ma voltam a genetikán, apával este beszéljük meg. A lényeg, a korom miatt mindenképpen javasolt az amnio, de az eredményeim eddig jok voltak, igy a becslés az, hogy sokkal nagyobb az esély hogy a baba egészséges, mint hogy beteg, és a beavatkozásnak is nagyobb igy a kockázata. Igy valszeg nem vállaljuk.

Kép

Kép

Karmen
karmen

[quote="romy1"]C írta:romy1sajok! Tudja valaki, hol lehet éjszakai irányfényt kapni és mennyiért?
Ha lehúzom a redőnyt, tök sötét van, ez pedig nem tetszik a minimanóknak. Márpedig télen muszáj lesz lehúzni, ha kint akarom tartani a hideget

Obiban, Praktikerben tuti hogy van irányfény, de az a baj, a konnetktorba dugóssal, hogy annak nem elég erős a fénye! :(
Miért nem veszel egy sólámpát (ez a reklám helye :lol: ) Nekünk az van bekapcsolva éjszakára, fényt is ad -eleget-, nagyon szép látványt is nyújt, és még a köhögős gyerekeknek is nagyon jót tesz :wink:

ceniko
Szeged

Karmen: Jól van igen :) Épp tegnap taliztam vele. Jön megy, semmi baja :)

Neked is egy problémentes szép babavárást kívánok egy egészséges kismanóval :) Spotán jött a baba, vagy besegítettek? Ha nem vagyok indiszkrét :) :oops:

Én se vállalnám az amniot, max ha a genetikai UH-kon gyanús lenne az eredmény :roll:

Puszi :)

ceniko
Szeged

Köszönjük a sok jókívánságot, hasonló jókat mindenkinek.

Szüléstörténet röviden:
7-kor telefon hogy 8-ra menjek be mert akció lesz..:o)
8-tól 12.50-ig fájások, tágulás, fürdés a tus alatt, labdázás..:o) masszírozgatás, együttérzés..:o) fájdalomcsillapító szuri a fenékbe.... aztán mégegyszer...
12.50-től 13.35-ig szülési folyamat, ami nem volt könnyű, nagyon elfáradt a végére.
Ficsúr kipotty, nyakán és mindenhol köldökzsinór, szerencsére jó hosszú volt...
Utána a szokásos... fürdetés, vérvétel, méricskélések... és én ezt mind végigkísértem, felügyeltem.... A kezembe is adták 1-2 percre...:o)
Mindezek után pihizés megnyugvás.
A kis pöcsös már az én kezemben is megnyugodott....Hát még mikor odaadták az anyukájának.

Remélem ennyi elég lesz.. puszanat mindenkinek.....a Kakas..:o)

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe!
Gratulálok!

Karmen!
gratula nektek is, dejó :lol: .

Rika!
engem érdekelne az asztal, pü.be küld el légyszi az email címet, köszi.

na, én rohanok tovább...

ja, tudtok jó cukrászdát? tortát akarok rendelni, finomat, szépet :lol:
nagyot :lol:
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?