Sziasztok!
Először is sok-sok gratula a Csibe-családnak
Tündéri kisbba Gáborka
Jó egészséget és sok boldogságot mindannyiótoknak!
Enikő: a fejtetű mindig is gond lesz a gyerekeknél. Sajnos elég rosszul van szabályozva kinek kéne első körben lekezelni a gyerekeket. Régen, amíg volt rá kerete az intézetünknek a kollégánk megcsinálta, de már nem kötelez semmi err minket, így a nagyfőnökség költségmegtakarítás címén nem vesz nekünk szert. A szülők nagy része meg kikéri magának hogy lekezelje a gyerekét, mert az ő gyereke tiszta és mit képzelnek arról hogy tetves. Pedig a tetű nem válogat és pláne nm szégyen. Sajnos vannak gócos családok ahol rendszeresen van tetű, velük a legnehezebb megértetni mi a teendő mert nem elég lekezelni a fejeket, ilyenkro az ágyneműt is tetvetleníteni kell pl. Sajnos ez az egyik olyan kérdés ami még sokáig nem lesz megoldva

.
Eszter: egyetértek a többiekkel a 37. héten már nem baj ha meleg víben áztatod magad, sőt olyankor még mintha olvastam is volna valahol hogy jó, mert csökkenti a görcskészséget, asszem. Meg ilyenkor már megvan mindene a kicsinek, ráadásul a kiírt időpont csak közelítő, lehet előtte 2, de utána 2 héttel is időben a baba, elvégre a legtöbben nem tudják pontosan mikor is fogant a pici.

A lányom egyébként a kiírt idő előtt 9 nappal született, a húgom pedig az első két gyerekét két héttel korábban, mindegyikük teljesen egészségesen született. A cipővel is egyetértek, teljesen felesleges. Nálunk a picin tipegő van, rjata zokni, mert folyton kihúzza a lábát belőle, beleakad és akkor üvölt, és erre én már csak betakarom, amikor meg hidegebb lesz van egy polár "kiscipője" és azt adom rá.
Exi: de irigyellek Peti miatt, már alig várom hogy kacarásszon a lányunk, meg gügyögjön. Akkor totál zabálnivalóak

. Mondjuk mi meg nyáladzunk, ha nem lenne csak 5 hetes és 4 napos azt mondanám a foga jön

.
Kinga: amit én a vasalótalpról tudok, az a hidegen súroljuk fogkrémmel, vagy sóba mártott vattával esetleg súrolószerrel. A nagyim fehér gyertyát csavart vászonba, és forrón görgette rajta a vasalót. Van aki a gyertyára esküszik, amit forrón kell a talpon végighúzni, és utána egy vászont átvasalni vele, de van akinek a készen kapható vasalótisztító (asszem DM-ben vagy rossmanban láttam) jön be. Hát próbáld kis, valamelyik csak leviszi...
Melinda: grat a házhoz, és örülök hogy csak megoldódott a helyzet, habár nem ment könnyen, de minden jó ha a vége jó...

.
Niki: ott helyben adtál vizeletmintát, vagy vitted magaddal egy üvegben? Én bizony jártam úgy, hogy gyógyszeres üvegben vittem, amiben előtte szirupos köotető volt... Kimostam én csak épp a kupakjában maradt némi anyag, olyan szépen pozitív lett hogy csak ihaj... Egyébként cukor 10 mmol/l fölött jelenik meg a vizeletben, vagyis más tüneteket is kéne produkálnod...
Egyébként én mindkét gyerekkel megjártam a terhességi csökkent cukortoleranciát, amit erről, meg a diétázásról tudni lehet azt mind meg kellett tanulnom.
A kajás teszt egyébként egy zsemle és tej ha az után a cukorszint nem ér el egy bizonyos határt (ha jól tudom 7,2) akkor nem nézik glükózzal, ami egy totál borzalmas lötty, én speckó hiába nyomta föl a vércukrom, úgy szédültem mint akinek hipoglikémiás rosszulléte van. Szóval ne idegeskedj, mert ha gond is lenne a cukroddal (mellesleg Szegeden szeretnek mindenkit cukorbetegnek diagnosztizálni azt is aki még nem lenne az) akkor sem lesz semmi baja a babának, ha oda figyelsz.
Nem tudom melyik homeopátiás füzetet keresed, a II. füzet aminek születéstől a gyermekkorig a címe az benne lesz a csomagban amit a kórházban adnak.
És mindjárt küldök neked privit is .
Brr az elmúlt napokban majd megfagytunk, hiába kapcsoltam rá a fűtést (ami mellesleg árammal megy) alig emelt 1 fokot, amikor meg lekapcsoltam azonnal lezuhant mert olyan hidegek voltak a falak. A lányon dupla mennyiségű ruha van, de így is fázik néha szegénykém, még jó hogy ma végre langyosak a radiátorok. Ha ő nem is én azért szerencsésen megfáztam, de nincs időm betegnek lenni, legalábbis ezt mondogatom magamnak, hátha megúszom a fejfájással, a torokfájással és némi köhécseléssel.
Nem csodálom hogy nem szeret a hideg ágyban elaludni a kicsi, de rájöttünk, hogy imád a babülésben, mert lehet ringatni, így ha eleludt belopjuk takaróstól a kiságyba

Most is itt ringatom miközben írok
Ági