A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Sziasztok!

Lina

nem kell naon erőltetni a kéz mozdulat finomítást,jól leírtam,majd fejlődik magától.Vannak készségfejlesztő játékok,azok naon jók.Folyamatosan fog finomodni minden mozdulata.Anna nemsokára 2 éves,és még mindig úgy eszik néha hogy kifolyik a leves a kanálból.Amúgy sokáig ő is mindent marokra fogott,elmúlt egyéves mikor láttam hogy kezdi utánozni a mozdulatainkat,két újjal megfogott vmit,stb.Hát ilyenek ők. :lol:

Cuki
mozi vmikor?Majd ha megjöttetek az őszi nyaralásból. :P

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Jaj,elfelejtettem írni hogy az a trió naon édes a járókában.Jól írtam,járóka?Vagy más?

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Valaki tud a neten olyan helyet ahol van olyan mondóka amit mutogatni lehet (2-3 évesnek) Pl. olyanra gondolok mint a Fúj a szél a fákat.....
De ha valaki ismer egyet-kettőt, és leírja nekem annak nagyon örülnék.

Kép

Kép
nyhk

Nyhk,
Fehér Liliomszál.....
Zsipp-zsupp....
Nyuszi fülét hegyezi....
Nyuszi ül a fűben....

Most hírtelen ennyi, de ha lesz időm keresek még, jó?
Sok van.
birolili

Ég a gyertya ég....
Ugráljunk, mint a verebek....
Sétáljunk, sétáljunk.....

Szerintem mindegyik énekhez ki lehet vmit találni, meg mondokához. Egy kis kreativitással..... :wink:
birolili

Nana

Min kell még keresztül menned? Őrület, oxigén hiányos a kisfiad? Remélem sokat fog segíteni neki a gyógytorna és szépen rendbe jön!
Ezuek után én nem is merek panaszkodni, hogy sokszor kel fel Nándi éjszaka és harap néha... meg alig bírtunk kijönni a náthából... talán most jobb, már nem piros a torka, de mg van egy kis váladék, jó lenne ha kiköhögné!!! Szinte semmi nem jön ki az orrából, szívatom rendszeresen!

Dettus
Ma rosszul emeltem meg Nándit, alig állok a lábamon, annyira fáj a csípőm. Érdekes, hogy a terhesség óta nem a hátam, hanem a csípőm fáj. Mondta az ortopédusom, hogy nem kihordani lesz nehéz a gyereket, hanem utána emelgetni. 7, 83 kg ... nem pille súlyú, ma mérték.

Pille
Én post így voltam az első harapásnál, játéknak vélte, hogy felnyögtem, azóta csak nyelek egyet és elveszem a cicit... még jó, hogy nem sűrűn van. Talán ha túl leszünk a fogzáson jobb lesz.

Katika
Nándi is sokat felsír elalvás után, már jónak számítana, ha csak 2-3-szor kellene hozzá felkelni. A doktornő szerint éhes és szopi előtt főzeléket ( krumpli + valami keverve) adjak neki és utána szopi. Állítólag még a tápszernél is jobban laktat. Persze lehet, hogy a foga, nagyon meg van dagadva az ínye. Szereztem chaomillát, hátha bejön. Ilyet meg tényleg nem hallottam, hogy felül jött ki valakinek először a foga, de hát tudod, minden gyerek más, hamarosan tutira követik az alsó fogacskák is. Nándi himbi-limbizik rendesen, hamarosan mászik a lányok után vagy elől.

Rég raktam fel képet, mindjárt kicsinyítek egyet.

Holnap remélem találkozunk a baba-mama klubban, remélem egyre többen leszünk, a gyerekek nagyon élvezik és kell is a kikapcsolódás nekünk is!

Ha valaki bölcsibe vagy oviba akarja adni a picurkáját, akkor se árt előtte közösségbe járni. Barátnőmék nagyon megszenvedik a bölcsibe szokatatást, mert nagyon anyás a kislány. Végigsírja a bölcsit. Tegnap találkoztam velük, tiszta piros volt a kislány arca a sírástól. Az anyukáját is nagyon megviseli a dolog, lehet hogy nem érett meg a kislány a közösségre????

KépKép
kattic

Itt még nem volt megfázva, babúszás szeptemberben:
Kép

Itt a teknősöm: Kép

Ezt jól kifőztétek:
Kép

Játszok:
Kép

Nem bírok választani!!! Inkább mind felrakom!

KépKép
kattic

Nem értem....írtam...most meg sehol nem látom

Nyhk
www.egyszervolt.hu mi régen Danussal néha nézegettük.

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Köszi lányok a nyugtatást. Jól írtad Nyhk, hogy azért a fejben mégis ott motoszkál hátul a gondolat, hiába tudom, hogy minden gyerek másképpen fejlődik. Egyébként tudtam, hogy aggódni fogok, ha a második nem lesz olyan turbó gyerkőc, mint Flóra.
Holnap igyekszünk odaérni a Játszóházba, szóltam, hogy korábban megyek Flóráért az oviba.

Nyhk, igen himbi-limbizik (vagy hogy hívod :) ), meg kifordul oldalra, meg már majdnem felül, csak valahogy útban van az egyik lába mindig.Szóval tudom, hogy nincs gond.

Roz, mindez a kiságyban hány percig tartott? :D :wink: Mennyit változott fürtös Adrid, mióta nem láttam!

Lili, cipóképű kis Zsófi :D Ne haragudj meg, de magamban így hívom. Olllyan édes!

Kattic, hú de huncut fiad van :) Most látom, hogy nem vödörben, hanem fazékban ül :lol:
Ha elválasztani szeretnéd Nándit, akkor tényleg szopi előtt add neki a főzeléket. Ha szeretnéd tovább szoptatni, akkor inkább utána. Orsi nem hajlandó megenni a krumplit.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Sziasztok!

Csak most írok,mert itthon van apa és ez olyan jó :D és ilyenkor úgy repül az idő.

Kattic,Nana,Lili,Roz nagyon szépek és aranyosak a gyerkőcök :lol: !!Minden picurnak gratula minden új mutatványhoz is!

Kattic köszi,hogy szolidaritást vállaltál :wink: ,nem kellett volna.Még én is mindig kínlódok pedig már szurit is kaptam.

Nana sajnálom Botit :cry: ,de meglásd gyorsan rendbejön és tök jó,hogy tetszik neki a torna!Egyébként babakocsival voltunk a játszóházban,kb félóra volt az út.

Lencinek meg tisztára repedt fazék hangja van :lol: ,de szerencsére semmi komoly,szerintem a sok sikongatástól van,na meg jön a foga,már meg van repedve az íny,csak még mindig nem bújt ki.Most én is a chamomillát adom neki,Nándinál láttál vmi hatást?Kati én már olvastam ilyenről,hogy van akinek felül jön ki a foga előbb,csak ritkább.Holnap mi is megyünk,majd igyekszem előbb elaltatni,hogy már az elejére odaérjünk.

Kép Kép

Kép
dettus

Én is teszek friss képet:

Kép tükröm,tükröm

Kép
Kép
Kép és az egyik kedvenc

Kép Kép

Kép
dettus

Sziasztok!

Azt hiszem, nekünk a holnapi játszóház kimarad, délután kapja Lili a második agyhártyagyulladás elleni szuriját :(

Dettus, Roz, Kattic,
nagyon arik a babók a képeken.

Hajny,
ma kapott Lili Chicco-s tili-tolit, annak a tetejében egy lyukon be lehet dobni labdát, és legurul az aljára. Na azt perceken át csinálta, igaz nem is igényel olyan finom mozgást. Na meg azt vettem észre, hogy talán már tudatosan meg tudja mutatni, hol van a pocakja, és mikor vetkőztetem, vagy öltöztetem, és áll a pelenkázón, akkor ad puszit.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Babák, gyerekek olyan aranyosak! Kéne nekem is még egy...

Lina,
nem tudsz mást csinálni, csak olyan játékokat a kezébe adni, ami a manipulációt fejleszti. Pl. építőkocka, formatábla, összerakósdik, fa puzzle, ill. olyam, aminek "fogója" van. Egyébként sem lehet elvárni, h egyszerre fejlődjenek a nagymozgások és a finommozgások. Most állni, járni tanul, a keze majd jön utána.

Nyhk,
én is hallottam már olyat, h felül jött az első fog.

Nana,
semmit nem írtál rosszul. Én azért azt mondanám, h 1-2 állomást fel lehet cserélni, ez még nem jelenti azt, h bármi baja lenne a gyereknek. Igazából sztem az sem túl nagy gond, ha vmit kihagy. Persze az a legjobb, ha mindent szépen végigjár, de ugye kivételek mindig vannak és nem hinném, h mindet kezelni kellene (pl. nővérem egyik gyereke nem mászott, pedig ez tényleg fontos állomás). Dévény módszer egyébként nagyon jó, én is nagyon szívesen megtanulnám, csak 2 év ortopédiai v. trauma gyakorlat kell hozzá, én meg sosem dolgoztam ott sajnos.

Kattic,
sztem csak akkor adj szopi előtt kajcsit, ha el akarod kezdeni az elválasztást. Különben csak szopi után. Ha kéri úgyis enni fog.
Mit mondana a drnőtök az én lányomra...Pedig ő nappal már alig szopizik, mégis sokszor felébred éjjel és akkor mindig cici kell. Tuti nem azért, mert éhes, szomjas.
A gyerekek állítólag nem érettek teljesen a közösségre (anya nélkül) 3 éves koruk előtt. Vmelyik Kismamában volt ez kérdés.

Kép
sygnum

Lina,
dehogynem igényel finommmozgást! Igaz, a kerek tárgyat a legkönnyebb megfogni, de akkor is...megfogni, beleilleszteni, elengedni...mind-mind finommmozgás.

Elfelejtettem írni, h Seriffék nincsenek itthon a héten, ezért nem ír.

Kép
sygnum

Nyhk
akartam írni az előbb, csak kimaradt. Anyu foggal született, és az egyik rágófoga volt kint, meg még valahol egy, amit valamiért ki is kellett húzni. A nagymamám mesélte, hogy mi volt, de nem jut most eszembe, csak hogy nagyon fájt anyunak valamiért.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg,
Mi az a formatábla, így még nem hallottam róla, bár lehet, hogy ismerem :oops: :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

köszönjük a sok dicsérő szót :)

lina
a finom mozgást mi ugy fejlesztettük hogy apró tárgakat kellet pakolni pl ami nagyon izgi volt a zi-zi pakolás :) mert ugye azt ha beis kapta gond nem volt belőle egyik kistálból a másikba (hozzátezsem ez nikinek nagyon nem volt egyszerű az agyvérzés miatt annyira merv volt a jobb keze ez most hülye hasonlat lsz de mindig ugy állt mint az élettlen csirke láb csak egyfelé mereven mindne ujja mintha össze lett volna kötve a körmeinél ) és ebből a pózvól kinyitni letenni nem egyszerű de olyan ügyike volt .. :)Van ez a WESKO termék család a legjobb fejlesztőket árulják érdemes átrnézni az a katalógusuukat csupa fejlesztő játékuk van

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Roz
még mindig nem tudom lett a végén ágytakaró? vagy élőben nem volt szép?

Syg
Nagyon örülök h irtál. Mi a Bártfai Anitához járunk. Te is ajánlottad őt is. Nekem nagyon szimpi és Ugy tünik Botinak is nagyon bejön. :) Ma délután megyünk megint.
Diagnozis: opistotonus hason: hátrafeszit, feje, lába, feneke a levegőben (sajnos tökéletesen illik Botira)
"nincs nyaka", Még csak most kezdett oldalra fordulni, de csak nagyon ritkán. Oldaltfekve is homorit, a kis fejecséjét állandóan fesziti hátra. Háton fekve állandóan dobálja magát, dobálja a fenekét.
Ivelt a háta és renyhék a hátizmai. Tökéletesen látszik amikor ülésbe huzzuk, még mindig nem teljesen egyenes a kis háta.

Ami JÓ HIR: Remélhetőleg csak kis mértékű volt az oxigéhiány és csak gyenge Hypotoniás ami még jobb hír a szellemével minden teljesen rendben (ezt már az elöző gyógyt. is megállapitotta)
A tónusos reflexek megszüntek, mosolyog mindenkire (a tükörképére is :D :D ), kezét és a játékokat (már rég) a szájába veszi (ez azt mondta NAGYON FONTOS! :lol: ) TÁrgyakért mindkét kezével nyúl. Most már gyönyörűen tartja magát hason, bár sajnos még mindig max 5 percet van így el

A FŐ BAJ a gyenge hátizmok. Azt mondta Botond erős baba, kiváncsi, érdeklödő (hát nem az a kis "leteszik és nyugiban elvan" fajta sz biztos!!! :D ) akar ő mindent ezerrel csinálni, ezért dobálja magát, izeg-mozog állandóan, csak a hátizmok gyengék.... :cry: :cry:

DANUSSAl kapcsolatban...szóval ugye ott volt ő is velünk. Egy totál földig érő nadrág volt rajta...egy pillanatra nézett a lábára az Anita és rögtön elmondta mi a baj a lábával és jól leszidta az összes orvos kollegáját :roll: hogy miért csak 3 évesen kapott gyógycipőt... :?
A teljes korelözményt elmondta...ami nagyon furcsa volt mert mondta biciklizzen sokat...Danus nagyon-nagyon későn tanult meg biciklizni és mi nem tudtuk, nem értettül h miért :? Hát most már tökéletesen értem!

Nekem azért is jön be nagyon az Anita, mert VÉGRE vki elmagyarázta hogy mi miért van, VÉGRE tudom az okokat és látom az összefüggéseket!!!! és nekem ez nagyon fontos (én racionális ember vagyok)

Eddig például soha senki nem mondta hogy ez az állandó bukás (még mindig) is ide vezethető vissza Botinál. :? :(

Hú EZER BOCS mindenkitől! Syg priviben akartam írni, de végülis többen kérdeztétek. :)

KépKép
KépKép
nana09

Dettus

Túl jól sikerült az együttérzés, alig bírtam tegnap menni, etetőszékben toltam ki Nándit a konyhából a szobába, hogy ne kelljen emelni. Még jó, hogy így elvan az etetőszékben. Ma megyek masszázsra, ahol miután szétszednek, újra összeraknak, általában 1-2 alkalom és újra a régi vagyok, remélem.

Az emelés most sem megy csak fájdalommal, még jó, hogy van segítségem!
Remélem el tudok menni a baba-mama klubba, legalább elterellődne a figyelmem a fájdalomról.

Nándi orra jól szelel, de a torka felett és az orra mélyebb részén van slájm. Tegnap óta erősebb nyákoldót szedünk és szívatom az orrát, de nem jön semmi, pedig Sterimarral is befújom előtte. Ha köhörne, akkor felköhögné, de nem kell neki. Néha tüsszög, de az is ritka.
Van valamilyen ötletetek, hogy segítsek neki?
Gondoltam a sóbarlangra, járt valaki már ott? Szerintetek jó ilyenre?

KépKép
kattic

Mutogatós mondóka

Erdő szélén házikó (házikót rajzolunk a kezünkkel)

Ablakában nagyapó (mutatjuk, mintha kinézne az ablakon az öreg)

Lám egy nyuszi ott robog (kezünkkel a nyuszi futását imitáljuk)

Az ajtaján bekopog (kopogunk)

Kérlek segíts én rajtam (két tenyerünket összetesszük, és az arcunk egyik, illetve másik oldalához tesszük felváltva)

A vadász a nyomomban (puskát formálunk a kezünkből)

Gyere nyuszi sose félj (hívogató mozdulatot teszünk a kezünkkel)

Megleszünk itt kettecskén! (A babát magunkhoz öleljük)

KépKép
kattic

Egy csomó monóka:
http://www.mek.iif.hu/porta/szint/human ... rs0801.htm

Ez meg egy kicsit nagyobbaknak mesék, versek stb.
www.egyszervolt.hu

KépKép
kattic

Köszi mindenkinek a mondókákat, taulom őket :)

Nana,
Mi is az Anitánál voltunk, de nekünk nem kellett járni. Viszont a barátnőm mind a két gyerekét hozzá hordja, vagyis már csak a kicsit. Ő nagyon meg van vele elégedve!!!!!!

Kép

Kép
nyhk

Sziasztok!

Nyhk

Tegnap kaptam egy könyvet kölcsön,az a címe hogy "Mackó,mackó,ugorjál!" ,ez egy mondókás,énekes könyv,tele szép színes rajzokkal.Ezt naon tudnám ajánlani,klassz dolgok vannak benne,régi mondókák,amiket elfelejtettem,és tök jó hogy Annának olvashatom,mutogathatom,naon élvezi.

Lina

Tényleg jók a pici fogantyús játékok,ahogy írta syg,Anna a cukorral szeretett játszani,vagy bármi ilyen pakolósat.Tányérbólki,majd körberakta a tányért,átrendezte a játékait a szobában,dolgozik naon a mai napig.A tenyerét szereti az enyémhez csapni,először egyik kéz,majd másik,aztán egyszerre a kettő.Hát nem ment egyszerűen mire idáig eljutottunk.

És már harmadjára alszik a böliben ma.Büszke vaok rá,ma nem sírt,csak addig amíg megpusziltam,majd ment a Krisztával /dadus / gyurmázni.Jól érzi magát.

Hajny

Kép
ágoston hajnalka

Roz
Nem túl sokáig kell várni, míg megdermed 1-1 réteg, de az utolsó kettőnél hosszabb idő (hűtőfüggő, de sztem fél óra tuti elég) Édes a kukacosod!

Lili
Nagyon ügyes Zsőfi!!

Lina
Lili meg a maci….elképzeltem. Nagyon cuki lehetett!

Nana
Ne aggódj, minden rendben lesz Botival! Nagyon sokat tud segíteni a gyógytornász. Kihez jártok? Á közben olvastam…Mariann nekünk sem jött össze, de Anita tényleg nagyon aranyos. Barátnőmék szintén hozzá járnak (2 barátnőm is). Valszeg azért sírós Botond, mert nem tudja csinálni amit szeretne.

Balim
Úgy volt h tegnap megyünk Bánhoz….

Kisluca
Utrogestant dugdostam a 13. hétig pont azért amiér te kaptad a bogyókat….és van egy teljesen (éppen most nem) egészséges lányom.

Katic
Jobbulást! Aranyos ez a mutogatós.

Mi meg a poklokat jártuk meg….hétfőn hajnalban hasmenés hányás nálam. Magamról nem tudtam mire apa hazaért az éjszakázásból. Gyop leesett az ágyról fejjel előre. Délbe elkezdett hányni. Bementünk a ügyeletre. Megröntgenezték, de szerencsére nem lett semmi baja és valszeg tölem kapott el egy kis vírust. Őt bent is tartották a kórházban (Izsáki útin) én meg megúsztam némi infúzióval meg koktéllal a seggemben. A fene majd megevett h én a Nyírin fekszem infúzióval a kezemben, míg a gyerekemet apa átvitte a gyerekügyeletre .Persze később sem maradhattam bent vele, csak etetni jártam be. Alig aludtam valamit. Tegnap hazajöttünk és nagyon nyugtalan volt éjjel. Sztem most már a foga is benne van a dologban. Végülis ideje volna…Röntgenképen látta apa a fogait. Van bőven. Így megnyugodtam h nem marad fogatlan banyácska.
Ja igen a sztorihoz hozzátartozik h a kórházban már pozítiv volt a pisi, így Balim nem megtünk a Bánhoz. Pedig 4 heten át negatív volt.
A kórházat nem minősíteném, aki volt már bent úgyis tudja mire gondolok.....Gyop 5 helyen van összeszurkálva, a vénáját elcseszték és egy marha nagy lila folt van a branül helyén. Mellesleg nem is kapott infúziót. A vizeletgyűjtőgyártó meg egy seggfej, és nem a nővér a béna véletlenül sem aki a 3. zacsit rakja a gyerekre. Pedig elméletileg ezt csinálja nap mint nap. Érdekességképpen nekem mindig elsőre sikerül felrakni, de ha netán elmoduna, másodjára tuti sikerül a pisit is belevarázsolni. Föl volt írva a lázlapra (meglestem titokban) egy csomó gyógyszer, de csak a zárójelentéssel együtt kapott gyógyszert a 3 nap alatt!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Kép
Kép
Kép
thymi

thymi,
nagyon sajnálom :(. A kórházat én direkt nem minősítettem, de gondolj bele, mi két hétig voltunk bent... Akkor most megint kap antibigyót Gyopi? És most újra indul a számlálás (hat hét)? Mi tegnap voltunk, a hatodikai héten megyünk le. Nekünk negatív lett a pisi, de csúnya is lenne, hiszen Eszti szedi az AB-t.

Nálunk is hasonló a helyzet. A fiúk kiütötték magukat, majdnem negyven fokos láz, hányás, hasmenés éjjel-nappal. Ez ment egész héten... Lóg a belem, nagyon agresszív ez a vírus. De talán mostmár javulnak. Nekem közben tüszős mandulagyuszi, amiből nem jöttem ki, szúr a hátam, újabb AB-t kaptam én is tegnap.
balim

Thymi,
most voltunk tanácsadáson, meg agyhártyagyulladás elleni szurin, és volt mellettünk egy 15 hónapos kisfiú, akinek egy hónapja bújt ki az első foga, és több sincs, úgyhogy ne aggódj. Így én is megnyugodtam, hogy nem is olyan rossz Lili kettővel :D

Amúgy képzeljétek, a kisfiú anyukája mondta, hogy a gyereke egy évesen :!: kezdett forogni, addig nem csinált semmit, és három hónap alatt eljutott odáig, hogy végül is mindent behozott, annyi, hogy még önállóan nem jár. Amúgy tök jólszituált anyukája volt..., nem értem, hogy hagyta egy éves koráig. Azt mondta, inkább el sem merte mondani a védőnőnek.

Hajny,
nekünk a pakolással csak az a baj, hogy Lili nem pakol. Semmit. Kapott egy medencébe száz kis labdát, hogy hátha majd azokat. De nem. Kivesz egyet, és azzal játszik. Tegnap elé tettem egy tál sósmogyorót, abban is csak turkált.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kattic,
még neked akartam írni: Mi kaptunk múlt héten Sinupret cseppeket, recept nélküli gyógynövényes nyákoldó, és pillanatok alatt elmulasztotta Lili köhögését, amit a hátracsorgó váladék okozott. Felnőtteknek is adják, ha az arcüreggyulladást akarják megakadályozni. Borzasztó rossz az íze, bár Lili beveszi, mondjuk ő a Smecta után is sírt, mikor elfogyott.
A sóbarlangról annyit, hogy biztosan jó, de nem kell feltétlenül sóbarlang, a síma is jó. A magyarországi barlangok mindegyike 10-12 fok átlaghőmérsékletű és 80 % körüli páratartalmú teljesen csíramentes környezet, nagyon jót tesz a légzőszerveknek. Pesten a Pálvölgyibe és a Szemlőhegyibe Nándival is be tudtok menni.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lili fél 5 óta alszik a szuritól, mi lesz itt éjszaka...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina, reméljük éjszaka is fog aludni. :)

Thymi, nagyon szomorúan olvastam, h. mi van Veletek! :( :( :( Jobbulást kívánok és sok erőt!

Nana, sztem rendbe fog jönni Boti! Ne aggódj!

Fog: Zsófinak 9hónaposan jött az első, és a mozgásban is le volt maradva, de sztem amikor 10éves lesz kit fog érdekelni ez a két mostani "lényeges" kérdés? :roll: Tudom, most lényeges.....:)
birolili

Kattic, Dettus, nagyon aranyosak a babák! :) Olyan sokat nőttek ők is! :)
birolili

Sziasztok!

Reg jartam erre, de az elmult hetben felgyorsultak az esemenyek, nappal nem erek ra, estere meg kipurcanok.

Nana, Boti biztos jo kezekben van! Idoben vagytok, Deveny modszer pedig nagyszeru! Ha ujra kezdhetnem, lehet hogy gyogytornasz lennek. :wink:
Szeretnem elkérni a gyogytornaszotok elerhetoseget, lehet hogy felkeresnem. Azert szeretnem ha idonkent latna szakember...

Thymi, jobbulast nektek! Szornyu amin keresztul mentetek! :(

Kepek szuperek!!!

Most is csak ennyi idore tudtam ideulni. Talan holnap ha alszik a lany ujra jovok.

Ja es Zsofinak gratula a jarashoz!!! :D

Es vegul egy kep Katirol:
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Még mindig alszik a lányom, 4,5 órája. Lóg ki a két lába a kiságy rácsai között, és komolyan, magáról nem tud. Ok, szuri, meg minden, de biztos jó ez így?????????????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Csak egy rövid kérdés, mert rohannom kell.
Thymi, Mi az hogy nem maradhatsz a 8 hónapos gyereked mellett :?: :?: :?: :?: :?: Vagy valamit félreolvastam?

Kép

Kép
nyhk

Bocsánat, h nem reagálok senkire, nincsen időm.

El tudná nekem mondani vki, h hova érdemes menni vásárolgatni a határhoz közel Ausztriában? Sopronban leszünk és valószínű, h ott is megyünk át a határon. Meg egyszer írtatok Pandorfról is.

Lina

Tudom múltkor elmondtad nálunk, de nem jegyeztem meg mindent.

Andi
Kép
cukkker

A végeredmény: 15 óra alvás. Tegnap fél 5- től ma reggel fél 8-ig :D

Cukker,
ha Sopronnál átmentek a határon, akkor csak egyenesen kell menni Bécs felé, és ott van az SCS, Bécs előtt már ki is van táblázva külön, hogy mikor, melyik sáv a jó. Az egész nektek bal kéz felöl lesz, az van kitáblázva, hogy hogy lehet odajutni az út bal oldalára.
Ha Parndorfba akartok menni, akkor Eisenstadtnál el kell menni jobbra, ha jól emlékszem Neusiedel am See felé, és ott tovább egyenesen Parndorfig. Az Sopron felöl messzebb van, az akkor esik útba, ha Hegyeshalomnál megy ki az ember.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Pille,

Tegnap azt mondtam, hogy Petra nem markolja az arcot ???? Dehogynem este ez volt a szórakozása! Amikor nem figyeltünk Orsi és Petra megtárgyalta, hogy mivel lehet anyát szórakoztatni? :D

Kép

Kép
nyhk

Sziasztok!

Thymi, nagyon kijut nektek mostanában :( Akkor most újra kezdődnek a kivizsgálások, gyógyszerezések?

Lina, csúcsot döntött Lili? :D

Nyhk, elképzelhető :D Én három-négy naponta vágom Orsi körmét, mert annyira mar és sokkal rosszabb, ha még a körmét is belénk mélyeszti.

Lányok, örülök, hogy találkoztam veletek tegnap. Orsi már a piacnál elaludt a kengurúban. Este sem volt gond az altatással.
Dettus, teszel fel képeket valahova?

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Balim
Zinnatot kap, de öklendezk tőle (eddig nem volt ilyen). Bánhoz 2 hét múlva kell menni, de előtte 5 nappal már abba kell hagyni a bogyeszt.

Nyhk
Mivel nekem is volt ez a vírusos hányásos hasmenés így azt mondták fertőzhetek. Az volt az indok h 1 WC van csak (felnőtt gyerek egyben) Na ehhez csak halkan jegyzem meg h az elkülönítőben lévő szintén ilyen tünetekkel kezelt gyerekek is oda járnak....Mellesleg rajtam átvonult fél nap alatt a dolog és délutánra már a hasam sem ment. Aztán másnap mégis bent maradtattam vele és h véletlenül se én legyek az oka ha valaki mégis beteg lenne, hazajöttem wc-re (nem mondták, de én így döntöttem) Addig apa leváltott, mert szerencsére nem dolgozott aznap.

Lina
Nem semmi Lili.Nem adnád kölcsön egy éjszakára? Már 5 napja nem alszom éjjel csak félórákat órákat. Gyop a kórház óta folyton sír és csak akkor nyugszik mg ha felveszem. Aludni is csak a kezemben hajlandó. Remélem kiheveri ezt a traumát....

Kép
Kép
Kép
thymi

Pille
Közben írtál...Nem tudom h most h lesz. 2 hét múlva okosabb leszek. Bán doki mérges volt nagyon, hangjából ítélve nem rajong a itteni kórházért...

Kép
Kép
Kép
thymi

Sziasztok :)

thymi
sajnálom akórházat :( köszönöm a sütis válszt :)

nana
nem vette meg anyukám a szokásos akciós fejetlenség ment ott is :? elsőzőr az aegyik eladó azt modta nem kaptak akkor kerítet a egy másik az azt modta kaptak de nem tudja hova van kirakva aztán keresték és feladták ... :(

dóra katic dettus
naggggyon édessek a gyerköcök :)

lili
megtaláltátok a pelanka diszkontot ?

pille
tudom könyen beszélek de ne aggódj a mozgás miattt és is aggódom egyébként de csak úgy csendben Áki miatt nem beszél ana és apa ez a kettő megy nekik de semmi több és egyre joban hergeli magát ha nem értjük mit szertne kérni .. egyébként mindet megért hioz ide ezt vagy azt .. vagy menj be szobába feküdj az ágyra .... hozzál pelust ..... szóval mindnet ért de nem beszél :( nekem ez azért fura mert adri már 10 hósan úúúúúgy beszélt . Most szinte hiba nélkül beszél most 3 ébes decembereb rettentőel artiikulál és nagyon válsztékossan beszél pl . ez csodálatos ha valmi tetszik neki, Vagy pl anyukám megtennéd hoyg odad a ...vagy tegnap pl anya jók leszünk nyugodtan oda nikinek a kirakót nem hordjuk el ákossal és mem szórjuk szét jóóóóó :D (közben velem szemben állt és simogatta az arcom :) )
szóval és meg ezért aggódom mind a két csaj "kitünik" valmivel adri dumával niki azal hoyg 1-2000 !!! drabos kirakoak t rakja ki tök egyedül áki meg .... "csak " szeret engem de azt rettentően :)
persze tudom mindn egyerek más meg ő még kicsi ... na de azért bizti érted mit akarok mondani :wink:

rohanok mert ezr dolgom van .

Kép

Kép

Kép
roz23

áhhh a szokásosnál is több a hibám bocccsi :roll: :oops:

Kép

Kép

Kép
roz23

hát csajok :D :D :D EZ A TÖKI :D :D :D :D

tegnap du. játszottunk az udvaron aztán Ő ugy döntött bemegy szétnéz a teraszon mivel ott csak játékaik vannak ugy gondoltam had mejen elfelejtettem hogy ott van 1 láda alma most ahogy mentem ki mert adri almát kért hát 24 darab almát szedtem ki ami így nézett ki :D :D :D :D tegnap megrágcsálta őket :D :D :D megkóstólta mindnek úgyan olyan íze van e :D :D :D de ügyessen visszarakta mindet a ládaába :D :D :D Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Pfú, lányok! :) Lehet, h. megtaláltunk a házunkat! :) Katonatelepen van, az igaz, de nagyon szép, és 2006-os építésű. Este fog visszaszólni, h. mi a válasza az ajánlatunkra. Jaj, nagyon kíváncsi vagyok!.........

Lina, nem semmit aludt Lili! :) :) :) Legalább ti is ilyen jó nagyot aludtatok? :lol:

Roz, nem én kerestem a pelenkadiszkontot, hanem az egyik kismama ismerősöm, akinek 5hetes picije van. :) Remélem megtalálták.
birolili

Roz, ez naggggggggggggyon jóóóóóóóóóóó! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És még vissza is pakolta őket? Aranyos.
birolili

:lol: töki :lol:

Lili
Drukkolok! Ügyfélkapunál segítenél? Valamiért nem tudog regisztrálni :evil:

Kép
Kép
Kép
thymi

Roz,

Tündérei lehetett :P
Én értem, hogy mit akartál ákival kapcsolatban mondani. Ádám sem beszél még (de hát ő már két és fél is elmúlt), ti azért még "ráértek". Mi most tornára járunk, hátha az segít.

Birolili,
Merre van a ház?

Kép

Kép
nyhk

lili
naggggggyon drukkolok :)

thymi
én regisztráltam hááát mit modjak baromira nem egyszerű a másik meg az hogy ez csak ideiglenes reg. a véglegeshez le kell tölteni egy pdf formátumu tábálzatot és az kitölteni és utánna tudsz még adatot nézni .. ezt már nem csináltam meg . a jeszónál meg kitétel hogy taralmazni kel 2 számot kis-és nagybetűt és 8 karakternek kell lenni ilyen hülyeséget hagyom a francba pedig kiváncs lennék én is . csak egy ieiglenes regem van majd egyszer folytatom ha ezt a sok baromságot lesz időm kitölteni ... :twisted:

nyhk
sokszor hibáztatom magam csak az a baj ... mert ezért a "lassú" fejlúdésért magamat okolom mert a lányokra sokkal több időm volt persze ákival is foglalkozom de 1 -2 gyerekkel olyan más volt olyan sokat játszottunk csináltuk az anya tanits engem könyvet amit ákinál még ki sem nyitottam :? jó persze tudom nem lesz kevesebb vagy butább vagy.... csak engem az akor menyugtatott hogy mennyit foglalkozom velük ákival is csak sajnos most 3 felé oszlik az időm a du meg általában niki körül forog mert meséli a napját vagy 3asban játszanak . Útálom mikor mindenki súlykol a közhelyeivel hogy mert a középső gyere a legalhanyagoltabb mindig meg hogy leg kisebb fele olyan ügyes -okos lesz... ezekben nem hiszek/hittem csak mindig rémisztgetnek és ezzel van ki a hócipőm és mikor ilyenek történnek mint most ez a beszéd is meg hogy adri estére nem szobatiszta mindig elgondolkodom .Persze tudom én hogy minden gyerek más meg hogy áki fiú meg ő tök más beállítotságú mint a csajok de biztos mindenkinél van olyan amit család súlykol és te tudod hogy nem baj vagy nem feltétlenül kell bajnak lennie hogy ő ezt /vagy azt később csinál . Ccsak addig modják hogy vagy elhiszed vagy bizonyítani akarod hogy et nem így van .Na ezt most lehet hogy hülyén fogalmaztam meg de biztos érted mire gondolok :wink:

Kép

Kép

Kép
roz23

Thymi, mármint a vaterára? Múltkor is azért elfelejtettem írni, h., mi ez az ügyfélkapu. Bocsi.

Úgy néz ki, h. a miénk a ház, vagyis elfogadta az ajánlatunkat. Holnap délután megyünk megbeszélni a részleteket. Olyan nagyon boldog vagyok! :D :D :D :D :D
birolili

lili
nagggggyon örülök remélem tényleg meg egyezztek és miden összejön naggggyon drukolok :) nyhk ti vagytok katonatelepiek ugye?

Kép

Kép

Kép
roz23

Lili,
azt azért nem mondanám, hogy nyugodt éjszakám volt, mindig, mikor felébredtem mentem át Lilihez, hogy mi van vele, nem lázas-e...., azért ennyi alvás már nem normális. Fél 5-kor áthoztam magamhoz, és együtt aludtunk. Mikor felkelt, akkor is csak ült a sarokban, cumival a szájában, alvóskendővel a kezében, és ennyi. Felhívtam a dokit, ő meg mondta, hogy vigyük vissza, ránéz Lilire, hogy van-e valami más idegrendszeri tünete, mert ugyan nagyon ritkán, de előfordulhat védőoltásnak mellékhatása. Szerencsére más nem volt, azóta még többször aludt ma Lili, azt mondta a doki, hogy túlzott oltási reakció, és azért nem fog hipp-hopp elmúlni. (lehet, hogy még lesz egy-két jó éjszakánk? :D ) Amúgy ma délután Kecskeméten összefutottunk a dokival, olyan aranyos volt, ő vett észre, odajött, megkérdezte, hogy mennyit aludt azóta Lili, hogy evett..., aztán elment, majd rá két percre Lili elesett, ömlött a vér a szájából, azt sem tudtam honnan jön, mondtam is, hogy jöhetett volna ennyivel később a doki, biztos a kezébe nyomom Lilit, hogy nézze meg. Amúgy a kis ajka meg az a bőr, ami az ínye meg az ajka között van repedt fel egy kicsit.

Roz,
nagyon aranyos Áki ezzel az almával. :D A beszéd meg majd jön, tudod, meséltem, az öcsém is három évesen kezdte a "tudományos biztonsági motorcsónakversennyel" Ez az első szavai egyike volt, meg az enciplomédia, meg a helipokter.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?