A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Cancan

Szegény barátnőm úgy szült egy hétig, hogy hétfőn reggel elkezdődött, berohantak, picit tágult, aztán vége. Kedden semmi. Szerdán megint beindult, aztán vége. Csütörtök semmi. Majd pénteken reggel újra és 19 óra vajúdás és másfél órás kitolás után megszületett a baba. Rákóczi Ági még a múltkor is emlegette, hogy nem volt egyszerű eset. Nahát így nem szeretnék járni. De a barátnőm egyébként az első gyerekét is iszonyú nehezen szülte 11 évvel ezelőtt. Egyszerűen nem tud tágulni. Szegény.

A málnalevél teát mikortól is lehet inni, 35, vagy 36. hét?

Kép
gyorgyi33

Manó!
Akkor jó, hogy nem haragszol :D Nem szeretek haragban lenni senkivel.
Tegnap annyira ki volt a lelkem, hogy a két-két cicimen kb. 1-1 órát lógott, de a végén már csak cumizott, meg elaludt rajta. Ami nem baj, viszont amikor le akartam tenni egyből felébredt, nagyon ki volt este 9-kor azért beájult és az éjszaka már a szokásos volt.
Tényleg nagyon kényelmes a fekve szoptatás, nem is értem az elején miért nem így csináltam :?:

Vica!
Én is imádlak :lol: :lol:
Egyáltalán nem pejorativ értelemben mondtam, már nem emlékszem, hogy mit írtál akkor, de egy kicsit legalább helyre zökkentem! Nehéz pár nap volt :D
Nem találtam masszőrt, igaz nem is kerestem nagyon :D , apát próbálom rávenni, hogy masszírozza a hátam, de vagy csikis mikor csinálja, vagy elfelejtük, vagy elalszunk vagy ilyesmi. De így nem maradhat, mert nem lesz jó vége. Tünde is mondta, hogy figyeljek, mert Ő a reumán kötött ki.

Tünde!
Azért voltál a reumán, mert fájt a hátad? Neked mitől és mit csináltak veled?
Nem semmi a velvetes cikk... No comment.

Györgyi!
Csak pozítivan, minden rendben lesz. Egy a lényeg: mindeketten jól legyetek!!
Jé, tényleg emlékszem, hogy írtad, hogy a barátnőd máj. 26-n szült! Amikor szenvedtem akkor írtad, most már tudom :lol:
Végül császáros lett?
Szerintem már nem fog visszafordulni! Bízzál a babádban!

Hurcia!
Nagyon édes Balázs!

Cancan!
Köszi, nagyon aranyos vagy! De az az igazság, hogy én nov. 28-án tartom, és ma mikor néztem a reggelit láttam, hogy ott is kiírták, meg a húgom is felköszöntött, pedig Ő aztán tudhatná, hogy nov-ban tartom. Furcsa. Egyik naptár így írja a másik úgy.
De nagyon jólesik, hogy eszedbe jutottam.
Szegény szép szemű Beni! Bennt maradsz vele az átmosáson? Gondolom igen. Lehet te jobban fogsz sírni, mint Ő :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Lányok!

Már olyan régen voltam itt, hogy lassan el is fogtok felejteni engem :(
Képtelen voltam mindent elolvasni, annyit írtatok és annyi mindenről.

Durca!
Asszem a pasik valahogy egy rugóra működnek (tisztelet a kivételnek)Az enyém is szokott hasonlóan viselkedni és ezek után az a csúcs amikor kis idő múlva odajön hozzám ezzel a szöveggel: adhatsz egy puszit és nem haragszom :twisted: :twisted: Na ilyenkor szabályosan feltudnék robbanni. Marcsinak abban igaza van, hogy ne vedd ennyire a szívedre, hiszen képesek tartogatni minden napra valamit. Hogy őszinte legyen én néha szívesen fellőném az enyémet a Holdra egy pár napra.

Marcsi!
Nálunk is valami hasonló volt: szombaton összvissz kétszer kb. 20 percet aludt a Hanna, egyébként pedig egész nap nagyon hisztis volt, én persze aggódtam, hogy miért. Ezekután a tegnapi napot gyakorlatilag végig aludta, kivétel az a kis idő amikor evett, persze akkor meg azért paráztam, hogy vajon miért alszik ennyit?

Lányok!
A Hanna ha valamire nagyon összpontosít borzasztóan összenéz és ha elveszi a tekintetét arról a valamiről továbbra is kancsalít elég sokáig. A szakirodalom is és doki nénink is azt mondta, hogy ezt 4 hónapos koráig kifogja nőni. Tapasztalt anyukák: ez biztos???

Én is fenn vagyok ám az iwiw-en Lukács Ildikó (Budaörs) néven, ne hagyjatok ki engem sem, léci, léci!!
ildi35

Györgyi!
Én a málnalevélteát a 34. héttől ittam, a Zácher Erika azt mondta, hogy már a 28. héttől lehet inni.

Egyébként nekem sem volt egyszerű szülésem, pénteken hajnali 2-kor mentünk be 5percesekkel aztán elmúlt, voltak fájdalmaim aznap, de nem vészes, másnap a CTG sem mutatott semmit, aztán este már érezgettem hogy nagyon fáj, de azt hittem, hogy ez is csak 'jósló'. Annyira elnéztem, hogy másnap reggel 9-kor a CTG után már 4ujjnyi volt a tágulás! És kicsit több mint 2 óra a kitolás.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Akkor elkezdem inni.

Steffi ma van a névnapod? Nem Alfonz van ma? :lol:

Kép
gyorgyi33

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:23-kor.
Vendég

Durca, ...méghogy 2éves gyereknek angol, meg fejlesztés? :shock: ? Ezt a marhaságot! Nem fejleszteni kell, hanem játszani vele, és szeretni. Sajnálom azokat a gyerkőcöket, akiket okos kis zombikká próbálnak nevelni a kedves szülők, és hogy erre még büszkék is?! Nem elég zord így is a világ? Vagy szorongásos és lelkibeteg, vagy mindenen keresztülgázoló, undok felnőttek lesznek...magánvéleményem.

Steffi! Mire is jó a málnalevéltea?

Sajnos én is megjártam már a reumatológiát, volt mri is. Ramatyok az ízületeim mindenhol. A sztorihoz hozzátartozik, hogy én csípőficammal születtem, amit korrigáltak, tehát nem vagyok sántika, de a tartásom nem igazán tökéletes. A szüléstől ezért félek leginkább, hogy majd nem tudok állni-ülni-feküdni a fájdalomtól. Szülés után kezdődött igazán a hát-vállfájásom, aztán ment tovább minden ízületre: könyök, csukló, csípő, térd, boka. Ne várd ezt meg! Az úszás nagyon jót tesz!!! Egyébként beutaltak fizioterápiára, masszőrhöz, és gyogyót is szedek, persze, amióta terhes vagyok, azt le kellett tennem, úgyhogy most fájok, mint a fene, és Apa masszíroz.

Ancsaboszi nagyon-nagyon eltűnt! Senki sem tud róla?

Ildi! Ha indítod a Holdjáratot, esetleg tudok még egy utast! :lol:
Ha lehet kérni, legyen rajta foci, sör! :lol:

Györgyi, a barátnőd egy igazi hős! El sem akarom képzelni, hogy bírta ki!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Én sem tűntem el, de hétvégén nem jutottam a géphez, szóval most megint volt mit visszaolvasnom. Szerencsére - valami csoda folytán - Panni most alszik, úgyhogy még írni is is tudok.

Edina, Balázs még mindig tiszta apja! :D

Tegnap nekünk is nyűgös napunk volt, de én ezt betudtam a hülye időnek. Ráadásul engem is kiakasztott a férjem, mikor a nagy hiszti után közölte, hogy akkor most ezt beszéljük meg, hogy most kell erősnek lennünk, és hagyni ha bőg a gyerek és nem rögtön felvenni, mert akkor ezt tanulja meg. Nem bírtam meggyőzni arról, hogy ettől még nem fogom "elrontani", hiszen alig múlt 4 hónapos, még annyira kicsi. Persze imádja a lányát, de ebben hajthatatlan. Ez eléggé elszomorított, hogy ennyire másképp látja mint én, mintha már legalábbis felnevelt volna egy gyereket. Remélem, előbb-utóbb zöldágra vergődünk ebben a kérdésben.

Durca, én már nem is teszek hozzá semmit a történetetekhez, a lányok mindent elmondtak, csak annyit, amit már máskor is mondtam, hogy TE JÓ ANYA VAGY!!!! Egyébként én is ilyen voltam, állandóan mondtam a verseket meg a mondókákat, de mikor sok ember előtt kellett szerepelni, ahol még Anya is ott volt, nekem sem ment, és ez nem Anya hibája volt.

Na, megnézem a kislányomat, nem akarom elhinni, hogy már több, mint egy órája alszik. :)

Orsi

KépKép
osori

Györgyi

szegény barátnőd.... ez elég durva! Biztos vagyok benne, hogy ez is valamilyen szinten alkati kérdés. Én Szandit 4 óra alatt szültem
(kitolás kb. 25 perc ), Benit kicsivel több, mint 2 óra - kitolás szintén kb. ennyi. Amikor már nagyon fájt és Ági megnézett és mondta, hogy akkor nyomhatok is..... mondom mi van????? most feküdtem fel az ágyra..... A harmadikkal majd be sem érek? 10 percre van a kórház. Az utolsó 3 hétre majd kibérlem Vidagabit és magamhoz láncolom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nem tudom, hogy elvigyem-e Benust erre az átmosásra vagy várjak..... 1-2 perc az egész, de iszonyat hogy csinálják. Végignézni nem tudnám, de egyedül hagyni sem...

Heni

Kép

Kép
cancan

Durca haver! Férjeknek határos időn belül el kell magyarázni, hogy a teljesítménykényszer hosszabb távon csakis elront mindent, amiért évekig (közösen) küszködik az ember. :shock: Ismét kibukott belőlem a hatalmas tapasztalat. :lol: Egy gyereknek az a dolga, hogy gyerek legyen, nem az, hogy kétévesen folyékonyan beszéljen idegen nyelveket, ezzel ELKÁPRÁZTASSA a környezetét, apa-anya erre büszke, aztán mi is lesz ebből az emberből 10-20 év múlva...??? Költői kérdés. A másik, a szereplés-nem szereplés. Manka teljesen egészséges lelkületű kiscsaj, semmi baja, ezt most így ki merem jelenteni. A szereplési kedv és az önbizalom hááát, köszönőviszonyban sem állnak egymással. Én születésem óta nebáncsvirág vagyok, nagyon sokat kellett fejlesztenem magam (olykor segítséggel), hogy valamennyire elfogadjam elsősorban magamat, majd elfogadtassam magam a világgal. "Nyomtak" tehetséges óvónénik és tanárnénik mindenféle versenyre. Semmi értelme nem volt, csak magamnak gyűjtöttem a kudarchegyeket, és nagyon rossz vége lett. Talán most már (kezdek) egyre egészségesebb a kicsi lelkem. :roll:
Szülőszobába jönnöd kell, ha Manka elvan apával, ne foglalkozz azzal, hogy Györgyi/én visszük-e a pasikat, mert nálam sem biztos egyelőre, hogy jönne. Vagy ha jön, lehet, hogy kinnmarad játszani a folyosón, ismerem. :wink:

Cancan! Hogy van Beni? Dokinéni javasolta vagy védőnéni, hogy el kell vinni könnycsatorna-átmosásra? Óóóóh. Engem nem nyugtatna, de azt szokták mondani, hogy a babák gyorsan felejtenek, és tulajdonképpen a tű-szúrásfóbia is azért alakul ki a gyerekeknél, mert okos szülők ezzel riogatják. Tanult félelem. Beni jobban lesz. Csak mindenképpen szólj, hogy mi van. :?

Vica és Steffi, és mindenki, akinek hát-derék stb problémája van. A gyógytornászomtól kaptam egy dúla honlapjának címét, akinek egyik speciális területe a kismamák masszírozása. www.varandosmasszazs.hu
Én renitens vagyok, az ötlet jó, de lusta disznó vagyok felhívni, időpontot kérni stb.

Na, majd még jövök, de lefekszem, mert leszakad a derekam. :lol: Puszi mindenkinek, babáknak pláne!
vbea

Úgy látom, hogy a hétvégi fronthatás nem csak a babákat, hanem a kedves papákat is nagyon megviselte.

Cancan!
3 hét közös láncon a Vidával??? És csakis Te egyedül??? Te kis önző, Te...... :lol: :lol: :lol:
ildi35

Ildi! Naná! :lol: :lol: :lol:
Legalább legyen valami jó is a végén! :lol: :lol: :lol: :lol: Atyavilág! Rám is a front hat csajok! :lol:

Különben előbb bejelöltelek az iwiwen és nagyon ismerős vagy. Nem voltál éjszakánként fejni a csecsemősosztályon? Szerintem találkoztunk, bár elég kóma voltam....

elfelejtettem mit akartam....

Eni! Jobbulást a derekadnak, nem biztatlak sok jóval - csak rosszabb lesz. Könnycsatorna átmosást húzom.... :oops:

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Fejtem bizony, úgy fájt az elején, hogy ihaj! Képek alapján én határozottan emlékszem Rád!
Visszajelöltelek, és látom, majdhogynem szomszédok vagyunk.
Bocs az ostoba kérdésért, de miért kellene a gyerek könnycsatornáját átmosni?
ildi35

a kishercegem

Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Szerintem én is húznám-halasztanám a dolgot, pláne, ha a naygobbiknál már láttad egyszer, hogy elmúlik idővel. Doktornéni(bácsi) mit mond? Én már a holnaptól is félek, mert visszük Pankát szemészhez. Két vaksi szülőnél kötelező elvinni. A párom bazi bandzsa volt kicsinek, én meg, már tudjátok vaksi vagyok egy kicsikét. Hogy mit fog rendezni a leányzó, azt nem tudom. MIkor 11 hónaposan kardiológia kontrollon voltunk, azt hittem összedől a kórház. :D

Hát igen, a pasik mindent másképp látnak. Nálunk is ment az apaszigor, de aztán a sarkamra álltam. Mert ő hagyná ordítani a lelkemet, én meg nem. És nem a lágyszívűség miatt van. Szerintem ne migazán tesz az jót, ha üvölt, mi meg rácsukjuk az ajtót. :shock: Mert az én férjecském ezt bírta javasolni egy éjjel, mikor kislánykánk már jó ideje szórakoztatott minket.

Szülés: Én azt olvastam egyszer, hogy túl korán se jó bemenni a kórházba, mert abbamaradhatnak a fájások. Nem tudom mi igaz ebből, mert én is már elfolyt vízzel érkeztem meg. De utána nekem folytatódott a tágulás. Lehet, hogy azért mert jól békén hagyott mindenki, és mentek a dolgok a maguk útján? A Király Kati volt a szülésznőm, néha megnézett, hogy hol tartunk, aztán kettecskén hagyott minket a párommal.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja, tudom, mit akartam még: Én ilen verseny ügyben a Vekerdivel szoktam erősíteni a lelkemet, a Nők Lapjában. Szerintem tök normális a pasas, és nagyon építőeket bír írni.

Kép
Kép
kriszta36

Ildi! De jó, hogy jelentkeztél, már kezdtem aggódni. Hogy Neked már mekkora nagy fiad van és milyen jól mutatnak Hannával együtt!!!!!

Ma nagyon éreztem a gátsebem, az lehet, hogy frontérzékeny és ha igen akkor ez már mindíg így lesz :( ?

Lányok! Mikortól kezdenek el a babák ritkábban enni? Nekem Kolos nemhogy ritkítaná inkább sűriti a kajálást...pedig szemmel láthatóan jóllakik egy-egy szopi után.

Én is fekve szoptatok. Már a kórházban így kezdtük el és nekünk is bevált. Néha azért ülve is nyomjuk, de azt veszem észre, hogy úgy sokkal több levegőt nyel. Nektek is csinál olyat, hogy a szopi végeztével kifolyik a szájából egy csomó tejci? Szerintem az utolsó szívásokat már nem nyeli le. Kifolyik és röhög egy nagyot, akkora nagy kópé :roll:
marcsim

Ildi , akkor tuti emlékszem Rád! Mégpedig arra a pillanatra amikor én a "fejőgép" mellett, te pedig az asztal melletti széken ültél.

Azért kell átmosni a könnycsatornáját, mert el van dugulva. Emiatt tiszta könny és csípa a szeme. :cry:

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan

Nagyon édes Benedek! Nem semmi szemek!

Kép
gyorgyi33

Györgyi,
Láttalak, és nagyon csini vagy. A családom megállapította, hogy nem is látszik hogy babát vársz! Talán az arcod lett egy kicsit kerekebb. 1/2 10?? Még 1/2 10-kor dolgozol? Nem otthon kellene a párod mellett feküdnöd?

Steffi,
Hát ez a masszázs nálunk is kb. így néz ki. Ha esetleg sikerül rávenni a férjemet, hogy masszírozzon meg, akkor mindig röhögésbe fullad az egész!! Amúgy kb. 2 hétig kell könyörögnöm, hogy megmasszírozon!!

LÁnyok,
A fogak, hogy bújnak ki? Tegnap írtam, hogy kibújt az első fogacskánk alul, erre most láttom, hogy ott van mellette a másik is, ami szerintem hajnalban megint áttöri az ínyt. Aztán ahogy rágta a szivacs szönyeget, akkor vettük észre, mintha fönt is valami készülődne. Létezik, hogy most meg egymás után bújnak ki??? Ma is nagyon rossz napunk volt, elég sokat sírtunk és csak 1x aludt kb. 1 órát.

Most mennem kell...

Puszi

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Györgyi!
Én nov. 28-án tartom, de valamelyik naptárban benne van mai nappal. Nem értem miért.
Nem láttalak este :? Elindultunk sétálni, de manóka nem viselte jól. :?

Gabboka!
A málnalevéltea segít szülésnél abban, hogy könnyebben tágulj. Én nem tudok nyilatkozni ez ügyben, mert szombaton reggel 1 ujjnyi voltam, de az rögtön a nyákdugó elmenése után kinyílt, aztán vasárnap már 4 ujjnyival feküdtem fel a szülőágyra.
Fú, nem semmi, hogy ennyire megjártad az ízületeiddel! :? Szegénykém. És apa ilyenkor, hogy masszíroz? Ahogy gondolja, vagy van valami tendencia?!

Cancan!
Komolyan ennyi volt a szülés a babákkal? De jó neked!
Beni már így vigyorog? De jó! :lol: Akkor Martinnál is lessük a mosolyt?

Vbea!
Köszi, megnyítottam az oldalt, de még nem jutottam odáig, hogy bele is olvassak :? Majd ezután, talán.

Marcsim!
Nekünk Martin most ritkított a kajálást. Az elején lépten-nyomon követelte a cicit, de most már tényleg csak akkor, ha nagyon éhes, legalábbis én így vettem észre.
Szerintem nem baj, hogy többször cicizik, bár én nem értek hozzá :D
Nekünk is szokott folyni a tejcsi, hajjajj :lol:

Vica!
Igen a könyörgés és nevetés nálunk is megvan. Úgyhogy néha ráérős időmben magamnak nyomkodom a hátam, de az édeskevés :?
Nem informatikus a te férjed is? :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszi Steffi, a málnalevélteát én is tutira beszerzem majd! Naponta mennyit kell majd meginnom?

Apa nagyon jól masszíroz, és türelmesen. Hát, nem túl szakszerűen, mert nem fekszem, hanem ő ül a fotelban, nézi a hülye meccsét (ilyenkor még ezt is tolerálom), én pedig leülök elé a földre a lábai közé, és jó sokáig hagyom magam. :) Olyan jó, a végén már bizsereg a hátam, sőt még az agyam is :lol: . Arany keze van!
Van egy elektromos masszírozó kütyürünk is, cserélhető fejekkel, de azt most nem alkalmazzuk a pocibérlő miatt :wink: .

Ha nincs otthon, az ajtófélfának feszítem a hátam, de hát mi az, az ő erős kezeihez képest...!?

Cancan! A láncos ötlet tetszik! lehet, kipróbálom, mert én meg attól félek, el fog menni síelni :cry: , mielőtt beindulnánk a kórházba szülni! Utána továbbadom neked!

Vekerdit én is nagyon bírom, mert nagyon gyerekközpontú, és nem a tekintélyre, meg az elvárásokra építi a gyereknevelést, hanem a szeretetre.

Szerintem sem baj a többszöri cicizés, úgy egyenek, ahogy kell nekik!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!
A reumán én voltam, igen a nyakammal, a rosszul tartás és a babakocsicipelés miatt. Mivel már nem szoptattma, kaptam jó erős reumára való gyógyszert és ultrahangkezelést és masszázst, 10 alkalommal. Asszem ezt bárki kaphat, akár terhes, akár szoptat. Kb a 3-4. kezelés után már nem volt semmi bajom, de végigjártam. A doki még azt ajánlotta, hoyg mindenképpen erősítsem meg a hátizmokat. Erre figyelek is. És igyekszem majd a következő terhességnél is, csak most nem tornázhattam.

Durca! Imádom a leveleidet! Apjuk azért csak formálható. Csak hát őket lassabban lehet nevelni, mint a gyerekeket :)

mtunde

Gabboka!
Szivesen :D Én kb. egy litert ittam naponta, beízesítettem citrommal és mézzel és napközben iszogattam. Arra érdemes figyelni, hogy ne este idd, mert ilyenkor az ember amúgy is sokat pisil, de ha beteázol akkor aztán :D Ja és állítólag van egy kicsi hashajtó hatása, de én nem éreztem, bár az utolsó időben már nem volt ezzel gondom, nem tudom, hogy a tea miatt, vagy egyébként is.
Ja és a teát be is hütőttem, nyár végén jólesett, de most nem biztos, hogy annyira jó hidegen, akkor csak hagyd kihűlni magától.
Ja és egy liter teához kb. egy teadiónyit kell tenni.
Lehet, hogy apát nekem is el kéne kapni mikor a meccset nézi! :lol: És akkor mindenki jól jár :D
Ma is megpróbálom rávenni, bár mikor mondom neki, akkor mindig persze, jó meg minden, aztán elfelejtődik. Amikor meg felhánytorgatom, akkor meg van sértődve :D

Marcsi!
Most, hogy mondtad a gátsebet, lehet, hogy tényleg örökké érzékeny lesz, én is érzem, de csak most tűnt fel, hogy mondtad.
Én inkább az időjárás változást a jobb karomban érzékelem, mert el volt törve és ínhüvelygyulladás is volt benne.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi,
A férjem nem informatikus, vezető beosztásban van :lol: :lol: :lol: , gépjárművet vezet!! :lol: :lol: :lol: Hi, hi, hi.... Ezt mindig így poénkodja el. Amúgy a Katasztrófavédelemnél dolgozik!!

Én is ittam a málnalevél teát, mondjuk én a 36. héten kezdtem el. Mi elég korán bementünk a kórházba, kora reggel távozott a nyákdugó és utána elkezdett csöppögni a magzatvíz. Mire beértünk 1 ujjnyíra voltam kitágulva. Aztán mintha elvágták volna, semmi. Majd délelőtt burkot repesztettek, ettől egyre jobban távozott a magzatvíz, de délután még mindig csak 2 ujjnyi volt, (bár Gabika azt mondta, hogy este 6-ra baba lesz) hát én nagyon kételkedtem benne. Hozzáteszem, hogy óránként vizsgált és egyik pillanatról a másikra tágultam ki.
Aztán délután 5 óra magaslatábban már csak azt vettem észre, hogy mintha megindult volna valaki bentről és éreztem, hogy nyomni kell. Gabika is rögtön észrevette az arcomon, hogy ez másféle fájás volt. (Előtte 1/2 órával vizsgált és akkor még szűk 3 ujjnyi volt) Megvizsgált, és akkor már 5 ujjnyira voltam kitágulva, s.o.s. hívták a dokit. Kérte, hogy ne nyomjak, persze a csillagos eget láttam, de próbáltam visszatartani. Megbeszéltük, hogy várunk még két fájást és ha addig nem ér ide a Hegedűs, akkor az ügyeletes dokival szülők, aki már az ajtóba állt, startra készen. De szerencsére nem volt rá szükség, abban a pillanatban ott termett a saját dokim és már nyomtunk is, és 17.55-kor megszületett Réka.

Vbea,
Köszi, majd megnézzem a honlapot. Komolyan néha már annyira fáj, hogy sírni tudnék!! Lakással hogy álltok? Nektek is a Balusztrád építetti a lakóparkot?

Ildi,
Tényleg nagyon édes a kiscsaládod!!!

Puszi Mindenkinek

Vica

vica10

Vica!
Katasztrófavédelemnél? Ez veszélyes munka?
Nem semmi a Te szülésed sem! Jó nosztalgiázni egy kicsikét?
Olyan furcsa, olvasom a kismamában is meg itt is, írjátok, hogy érzi, hogy elkezdett kifele indulni a baba. Én ilyet nem éreztem, vagy nem emlékszem rá... Eléb kába voltam. Na majd a következőnél :lol:
És most nekem is úgy fáj a hátam, hogy sírni tudnék! :cry: Mondom apának, erre mondja, hogy menjek fürödni és utána megmasszíroz. Szerintem elfelejti, de majd kiderül. És azzal meg mit csináljak, hogy most fáj?? Olyan izé :?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Durca!

Na,akkor csak sikerült elmagyaráznom,hogy mire is gondolok.
Megkérdezhetem,hogy Neked miért nem ajánlotta a dokid?Nem jobb mint egy sima spirál?

Lányok!!!

Hát amiket itt olvasok néha férjekről :shock: .... nekem egy szavam sem lehet!Szerencsém van,nem kritizálja a gyerekek nevelését és még az anyósomékra is moroghatok nyugodtan teljesen partner benne! Remélem nem olvassa majd el amit most írtam mert még fejébe száll a dicsőség!!! :D

Jó strapás napunk volt,téli ciőket vásároltunk a gyerekeknek,de iszonyú sokat kellett menni utánna,mert persze ahol kaptam az egyiknek,ott nem volt a másiknak méret....... :?
Na de a lényeg,hogy sikerrel jártunk,szóval jöhet a tél! :lol:

Nekünk is nagyon rossz éjszakánk volt,kb.óránként felkelt Rebeka ,de szerencsére pár korty tejcsi után vissza aludt.
Ma is egész nap nagyon nyűgi volt,remélem a mai éjszakánk jobb lesz!
Én a nagy szélnek tudtam be a dolgot,szegénykém erre nagyon érzékeny,úgy mint Dóri Lucája!

Jube!

Jó felőletek hallani!Már hiányoltalak!!

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Kép
Kép Kép Kép Kép

Íme pár kép piciny családomról.
ildi35

Sziasztok,
Először is mindenkinek köszönöm a kislányomról írt első dícsérő szavakat - még leírni is fura "lányom":olyan jól hangzik:D

Kolos, Rebeka, Balázs,Benedek :D GYÖNYÖRŰEK!!!!!!!!

Cancan,
megpróbálok feltenni egy képet Barnusról ennyi idősen, kiköpött Benedek!!!!!

(Én némileg - korábbi tapasztalat alapján- paranoiásan nem szívesen írom ki a nevem, de szívesen adom privibe, ha valaki iwiw ismerőseit bővítené :) ....)
Kép Cancan,
Barnus itt 1,5 hónapos .

Judit
barnama

Ildi,
most nézem!!!
Ti is gyönyörűek vagytok!!!!!Nagyon csinos az a fitos orrocska
:D !
J.
barnama

Steffi,
Pontosítok: a kicsi férjem a Katasztrófavédelemnél, azon belül a Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportnál van. Ők is úgy vonulnak mint a tűzoltók, tudod piros autó és kék lámpa. :roll: :D :D
Én nagyon élveztem a szülést, bár délelőtt a folyóson kellett sétálnom + lépcsőzni. Gondolhatod milyen vádlim lett, le a földszintre, föl az 5.-re. A Szathmáry doki mondta is, hogy nagyon jók a kör időim, Schumi megirigyelhetné. Magától a szüléstől nem féltem, de mivel a magzatvíz csak szivárgot, ezért burkot repesztettek, ami baromi rosszul esett! Egyébként nagyon jó nosztalgiázni, ráadásul pont ma néztem meg a szülést. A szülés óta talán harmadszor sikerült megnéznem, de mindig csak részletekben!
Azért a Te szülésedet megsem közelítem!
Apa megmasszírozot??? Nálunk szerintem ma is elmarad!!

Na jó éjt...

vica10

Én vagyok ilyen hülye vagy itt a babaneten nincs átállítva az óra?

Nálam mintha csak 22 óra lenne!!! :?

vica10

Vica!
Fú, nagyon izgi lehet. És tul.képp ők mit is csinálnak, védenek?
Wow! Az igen, és hányszor jártad meg az 5.-et oda vissza?!
Elhiszem, hogy rossz volt a burokrepesztés. Nekem is repesztettek, de nekem 4ujjnyinál, ami akkor már igazán nem fájt. Sőt azt mondanám, hogy akkor már semmi nem fájt :roll:
Felvetéttek az egészet? De jó!
Egyébként én sem féltem tőle, sőt nagyon kiváncsi vagyok rá. És nem sikerült eltántorítani a következőtől :lol:
Megmasszírozott apa, tök jó volt! Addig rinyáltam :lol:

Puszi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Ildi! Nagyon husigombóc a kiscsajszid, tetszik!!!!! :wink: Az első és a harmadik képen még hasonlítanak is Kolossal :lol:
Jól vagytok egyébként? Eszik szépen és alszik sokat?

Nosztalgiázzunk egy kicsit a szülésről? hmmmm....a burokrepesztésről nekem is van emlékem. Nekem elfolyt a magzatvizem hajnalban, tehát megrepedt a burok mégis rá kellett segíteni, mert valami nem volt ok. Na az a repesztés iszonyúan fájt....pláne, hogy nem számítottam rá. Azthittem, hogy csak méhszájvizsgálat lesz és egyszercsak látom a doki kezében az ollót...mondjuk lehet, hogy jobb, hogy nem szólt előtte legalább nem paráztam rajta. De persze ez már csak emlék és tényleg minden fájdalmat elfelejt az ember :roll:

Remélem mindenkinek nyügimentes napja lesz...sajnos nekünk nem úgy indul :evil:

Van egy kérdésem: ilyen hidegben Ti valamivel bekrémezitek a babócák arcát, ha kint vagytok a levegőn?
marcsim

Sziasztok!

Marcsi!
Az evéssel nincs semmi baj, kész zabagép a csajszi. Viszont az alvás nagyon rapszodikus. Volt olyan nap, hogy gyakorlatilag nem aludt semmit, máskor átaludta az egész napot. Ugyanez jellemző az éjszakákra is. Az alvást nagyon befolyásolja a pocakfájás, mert sajnos ez nálunk napi rendszerességgel kínozza a picurkámat. Sokszor már tehetetlen vagyok, mert mindent kipróbáltunk már, de a glicerines kúpon kívül más nem segít. A doki nénik mondta, hogy a pocakfájást kb. 3-4 hónapos korukban fogják elhagyni, hát mit mondjak? Alig várom már, hogy ott tartsunk!

Ma megyünk csípő vizsgálatra, ha az emlékeim nem csalnak ott nem történik semmi extra. Vagy rosszul emlékszem?
ildi35

hello lányok!

Lenne egy kérdésem: nem kimondottan a terhesség alatti vizsgálatokra értem ( bár arra is ) de amikor kontrollra mentek a nőgyógyószatokhoz, van olyan doki aki a melleket is át szokta vizsgálni? Én már megfordultam pár dokinál, ebből egyetlen egy -- egy tündéri idős bácsi - nézte meg mindig a cicimet is, hogy minden rendben van-e. Ez engem eléggé elszomorít, mert egy nőgyógyászati kontrollba ennek is bele kéne tartoznia, nem?

Nagyon édes Barnus is és Hanna is! :lol: Úgy imádok babafotókat nézegetni!

Nosztalgia: nálam is mindkét alkalommal burkot repesztettek. Most ugyan megrepedt, de felül és rá kellett segíteni. Ez tud fájni is???? :shock:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok,

Cancan, Molvarec doki át szokta vizsgálni a ciciket is. Nem minden vizsgálaton, de általában igen.

Nagyon aranyosak a babák!!! Az enyém még alszik, kéne is ebédelnem, amig tehetem....

Marcsim,
én eddig nem krémeztem, de lehet, hogy kéne.... sosem tudom, hogy kell öltöztetni ebben a hidegben, (meg máskor se... :D) szegény Panni, szerintem mindig túlöltöztetem.... szeret kint aludni az erkélyen, amióta hideg van. NEM FOG MEGFÁZNI??? meddig szabad kint hagyni?

Jube

Kép

Kép
jube

Ildi! Szegénykéim, ez a hasfájás nem lehet egyszerű...nekünk is van, de megoldódott eddig még mindíg egy kis tornáztatással. Igen, 3 hónaposan már állítólag kinövik, azután meg lassan jönnek a fogacskák...az sem lesz egyszerű :shock:

Cancan! Teljesen igazad van, szerintem is vizsgálni kéne a mellet alapból egy dokinak. Sajnos nekem még egyik nőgyógyászom sem tette, pedig már volt egy pár :( Én most pénteken megyek kontrollra, lehet hogy megkérem, hogy nézze meg, ha magától nem nézi.

Jube! Kolos szeret kint lenni és ma már több mint 2 órája kint durmol. Mindennap kint van legalább 3 órát. Szerintem inkább öltöztessük túl, mint fázzon....persze ha nem tetszik neki, úgyis jelez szerintem. Elmondom, hogy mi van rajta. Hosszúujjú body, vastagabb rugdalózó és egy síruha. Vastag sapek és a síruhának a sapija. És az egész gyerek benne van egy vastag textilmózeskosárban. Nem tudom, hogy télen a mínuszokban még mit tudok ráadni? :lol:
marcsim

Sziasztok Lányok!

Szeretnék elköszönni,a héten nem leszek,elutazunk a szüleimhez.
Mindenkinek nagyon szép hetet kívánok!

Szerintem én is mindíg túlöltöztetem a gyerekeket,mániám,hogy bizti fáznak!! :lol:

Puszi!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Marcsim!
Amikor én felmásztam a szülőágyra elfolyt a magzatvíz, de azt mondták, hogy csak a felső burok repedt meg, úgyhogy ezért repesztettek. De akkor már tényleg nem éreztem semmi fájdalmat! Mondjuk én tudatosan nem néztem oda, mikor mondták, hogy most mit fognak csinálni velem. Úgy gondoltam jobb, ha nem látom az ollót... A férjem kérdeztem, hogy hogy néz ki és a gátmetszést is ő mondta, hogy kaptam érzéstelenítőt, utána két nyiszantás, állítólag ilyen nyöszörgő hangja volt, szegény megijedt :)
Nálunk ma Martin egy tündér! Csak el ne kiabáljam... Én nem krémezem az arcát, de úgy vettem észre, hogy nagyon utálja a levegőzést :? Pedig próbálkozom, ma is kinnt voltunk az erkélyen 10percet.
Jól beöltöztetted Kolost! Lehet, hogy Martin azért unja, mert én csak egy hosszú rugit meg meleg nacit, fölsőt adtam rá, meg sapit?! De hülye vagyok... Na hétvégén veszünk neki overált :lol:

Ildi!
Martin is nagyon pocakfájós, én igyekszem elterelni róla a gondolatát, mikor nagyon vörösödik a feje(pelenkázás, sebaj, ha odarakja :lol: , magamhoz ölelem, ilyesmi)
De azért vannak kemény napok és már én is várom, hogy ezt elhagyjuk :? de utána meg jön majd a foga, stb :D

Cancan!
Én a régi dokimnak, akihez a terhesség előtt jártam, félévente szóltam, hogy nézze meg a melleimet. És megnézte. Sipi még nem nézte, hozzá a 20. héten kerültem, majd eztán.

Jube!
Hogy csinálod, hogy kinnt altatod? Nekünk miért nem sikerül? :(

Szia Manó, szép hetet!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

A haveroknak :D :D köszönöm a biztató szavakat,jót tesz az önbizimnek.Engem a szüleim soha nem ösztökéltek semmire, ami legalább annyit árt,mintha nyomtak volna.Ezért nem lettem csak vargabetűvel jogász,holott 13 éves koromtól ez akartam lenni.
Na,szóval ki tudja mit ártunk a gyerekeinknek.

Nézzük a mai címszavakat:

APÁK- GYEREKNEVELÉS

Nálunk is apa volt az,aki a hagyjuk sírni elvet vallotta,hála istennek nem engedtem neki,én azzal érveltem mindig,hogy neki hogyan esne,ha kiabálná,hogy segítség,segítség,ránézne valaki,majd elbattyogna..
Aztán mivel ellenállásba ütközött, jött a majd meglátod,hogy s fejedre nő,meg elkapatod,meg függő lesz meg stb.A legjobb a következő volt,idézem:"A nagy engedékenységeddel azt fogod elérni,hogy a lányod drogos lesz,én meg majd 15 év múlva takaríthatom el a romokat,amiket az engedékenységed okozott "
Na,ekkor kellett volna kérnem a szülői felügyelet megszüntetését :D :D .

KORAI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS

Elmesélem nektek,hogy én hogyn jártam ezzel a korai fejlesztéssel.Mikor manka 8 hónapos lett,elvittem egy jónevű,magát nagyon profinak feltüntető készségfejlesztő játszóházba,G-vel kezdődik a neve.Havi 4 alkalomért elkértek potom 17.000.-Ft-ot.
Lelkesen kezdtünk járni,mondván jót tesz a gyereknek.Egy olyan pedagógushoz kerültünk ,aki a Pető intézetben tanult,konduktorként sérült gyerekek mellett dolgozott,gyereke nem volt. Kissé katonás volt a stílusa,de ez az elején nem zavart,mondván kell a gyereknek,hogy más stílushoz is szokjon.
A gyanú ott merült fel,mikor az egyébként barátságos 8-9 hónapos gyerekem minden foglalkozás elején tiltakozott az un.nagymozgásos játékok ellen.(Nagymozgássos játék a hintázás,egyensúlyozás egy libikókán,pörgetés egy kúp alakú űrhajóban stb.) és közölte a csaj,hogy a gyerek műsort rendez és ezeket a gyakorlatokat bizony erőltetni kell,mert később baj lehet bizonyos dolgokkal.
A gyerekem az óra felére tudott csak megnyugodni,de akkor is élből elutasította azokat a "játékokat"amiket erőltettek volna.Na,ez végképp kiborította a tanárnénit...Aztán közölte,hogy miért szoptatom még mindig,mi az,hogy nem tud egyedül elaludni,majd meglátom,hogy a gyerek senkitől nem fogja elfogadni a vigaszt és BEILLESZKEDÉSI PROBLÉMÁI LESZNEK AZ OVIBAN.
Az utolsó látogatásunk(amit nem terveztem utolsónak ezek ellenére sem) pont manka 1 éves szülinapján volt,egyedül voltunk,mert a többi gyerek megbetegedett. A csaj közölte,hogy menjek ki a teremből és kintről hallgatózzak,majd meglátom,hogy mi lesz.Kb.5 percig bírtam,bementem és a gyerekem kicsi kezével kapaszkodott volna a nőbe,aki nem hagyta.
majd közölte ez az állat,hogy semmi értelme nincs az egésznek,mert a gyerek nem tud kapcsolatot kialakítani vele és nem lehet közeledni felé.
Majd mondtam neki,hogy tán cserélni kéne a játékok menetén,először a figyelgetős játékokat csináljuk(azt nagyon szerette)majd jöhetnek a nagymozgásos játékok."ja,-mondta a csaj.lehet,hogy jó lenne"
Értitek,17.000Ftért el sem gndolkodott,hogy vajon mi lehet a baj,hogy mandula nem tud feloldódni,mi az,amivel ő ,mint szakember segíthetne,hogy ez a gyerek jól érezze magát egy játszóházban.
Aztán nem mentem többet,írtam a főnöknek,leírtam őszintén,mi a bajom,főleg az,hogy a gyerekre hárította a pedagógus a felelősséget,nem pedig elgondolkodott azon,hogy mit csinálhat rosszul,hogy nem tud a gyerek bizalmába férkőzni 5 hónap alatt.
A főnök megvédte beosztottját,majd közölte,hogy az én hibám,hogy ez így alakult,mert az én ellenszenvemet a pedagógus íránt érezte meg a gyerek.
Nekem innentől kezdve jőhet bárki a fejlesztéssel.

ALTATÁS

Minusz 5 fokig simán kint hagyhatjátok a gyerekeket,napos szélcsendes helyen ennél hidegebben is.Manka rendszeresen kint aludt,3 órákat is.
Van a BÜCHEN-nek egy kréme szél és hideg ellen.kifejezetten babáknak.Én néha vazelinnel is kentem,mikor nek volt büchen.
Sőt a sudocrém nevű -egyébként popsikrémként is használatos krém is jó,mert ajánlják fagyás ellen és ekcéma ellen is.

ESZTI!
Nekem a doki azért nem ajánlotta a hormonadagolós cuccot,ert véleménye szerint a sima spirál is ellátja kellő képpen a feladatát.Azoknak ajánlotta volna,akik nagyon nagyon parázósak és megnyugvással tölti el a kettős biztonság.
Jó hétvégét és jó utazást!

ILDI!

A masszírozás,infacol,griippwater,pukicső,szerintem próbáld ki,jobb mint a glicerines kúp.Az előbbiekhez nem szokik hozzá.

CANCAN!
valóban bele kellene tartoznia,de 30on felül nézik csak,ott sem mindig.A szoptatás meg ugye alapból kizárja a mellvizsgálatot.Bár otthon magunknak..de én még sose..

Képzeljétek ma a lányom kiszaladt az úttestre(oké nem jött semmi) ,úgy hogy előtte szóltam ne tegye,dirrekt kiment.tegnap is megcsinálta..azt hiszi jó móka,pedig tudja,hogy nem szabad.Ne tudjátok meg,hogy ordítottam vele,Monacs hallotta,egy kicsit meg is rángattam.
Azóta gyötör a lelekiismeret,főelg úgy,hogy egész úton hazafelé szipogott és mondta,hogy anya nem szeretem,hogy kiabálsz..
DEhát mit tegyek???? vannak,dolgok,amikkel nem lehet szórakozni..
az úttest ilyen,hogyan értessem meg vele???

jaj,én mondom nektek addig könnyű gyereket nevelni,amig nem mozog és nem beszél,csak eszik,alszik,pisil,kakil..

üdv,mindenkinek,ha időm lesz még jöbök.

durca haver

Kép

Kép
durca

Hagyjuk-sírni téma
Nálunk is apa erőltette volna (aki egyébként maximálisan igényli a törödést és szeretetet, ha nem rá figyelek mikor beszél ki van akadva), hogy hagyjuk hagy sírjon. Én meg mondtam neki, hogy ne haragudj, te ezt nem értheted, 9hónapig velem volt a méhemben, mindentől óvtam, ismertem minden rezdülését, én szülöm meg, és akkor hagyjam, hogy egy fél méteres pár kilós emberke sírjon, mert az apja szerint az jó és majd megszokja! Perszeeeee, ne nem, erről szó sem lehet. Mondtam neki édes, ez hormon, nem fogom hagyni sírni sose! ÍGy is mikor fáj a pocija és kigördül egy kis könnycsepp a nagy erőlködésben, hát... Kész vagyok teljesen! Amikor elhoztuk a kórházból, volt az oltás, meg a sarkából vérvétel, nem tudom ki sírt jobban Ő vagy Én?? Lehet, hogy azért ragaszkodom ennyire hozzá, mert első, és a terhesség alatt voltak zökkenők és a szülés is érdekes volt, de nem érdekel. Akkor se fog sírni, ha nem muszáj!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ma megint nagyon ráérek, manó szinte az egész napot átaludta eddig. Megyek inkább én is próbálok pihizni.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kedves Lányok!

Ahogy az Nováky Rita írta (ezúton is nagyon köszönöm neki) október 15.én megszületett kisfiam, Máté.
A 35. héten jártunk éppen, mikor úgy döntött, hogy sürgősen ki kell bújnia.
Reggel 9 felé éreztem, hogy nagyon fáj a derekam. A párom elindult a Balatonra, én meg a romokban álló konyhába próbáltam bepakolni a felszereléseket - tudniillik szombaton szétvertük a kamrát, a barátok pedig segítettek az új konyhabútort felszerelni úgy éjjel 2ig. Mivel a derékfájás már abban is akadályozott, hogy megmozduljak, hívtam az orvost, hogy ez most mi lehet? Mondta, hogy szerinte minden rendben (kedden voltam nála vizsgálaton) de ha úgy érzem akkor menjek be a kórházba és kérjek egy ctg-t. Mit mondjak, úgy éreztem! Sőt, akkor már láttam, hogy a pocakom is jóval lejjebb van mint szokott. Gyorsan telefonáltam a páromnak, hogy mindenképp bemegyek a kórházba, erre ő visszafordult és tűzött haza hogy bevigyen. Mire ideért bedobáltam pár apróságot egy szatyorba és vártam, mértem az időt. Mivel rendszerességet nem fedeztem fel a fájások között, azt gondoltam hogy valami erősebb jóslófájás lehet és a legrosszabb eset az, ha benntartanak ak órházban és fektetnek pár napig.
A XVII.kerből a Kútvölgyiig olyan 40 perc volt az út, Roland szerint már rendszeresen elhallgattam a fájdalomtól. Mikor beértünk a kórházba az első akivel összefutottam Nováky Rita volt. Akkora öröm töltött el, ő volt az egyetlen szülésznő akit ismertem! Igaz, hogy nem oda volt beosztva, de nagyon kedves volt és megcsinálta a ctg-t majd kért hogy üljek le a váróban. Visszamentem, hogy sajna nem tudok ülni, nagyon fáj. Ekkor Rita megágyazott nekem az egyik szülőszobán és vártam az orvost. Aki nem jött, mivel egy másik szülés meg 2 császár is folyt egyszerre. Helyette jött az ügyeletes szülésznő, Csilla, aki megvizsgált és megállapította hogy bő két ujjnyira nyitva a méhszáj, tehát biztosan szülünk. Bennünk ekkor tudatosodott, hogy innen bizony már hárman megyünk haza! Addig békésen vártunk, fájdogáltam. Innentől felgyorsultak az események, ez fél12-kor volt, kaptam antibiotikumot (mert a streptococcust nem tudták levenni) meg tüdő erősítőt a babának, 3/4 1kor már az orvosom is megérkezett , burkot repesztett volna, de már nem fért oda a baba fejétől és én már éreztem hogy nyomni kellene. 13.09kor, azt hiszem 4-5. tolófájásra kibújt Máté.
Szerencsére azonnal felsírt. Villámgyorsan elvitték, hiszen koraszülött volt és inkubátorba tették. Oxigént kapott egy keveset, de nem kellett lélegeztetni. Másnap reggel már meg is kaphattam!
Apát nagyon meghatotta a szülés, ő azonnal zokogott, nem volt felkészülve erre az érzelemre. Aztán nem tudom mit művelhetett, csak azt hogy aki látta, az utána engem kérdezgetett, hogy jól van-e az apuka? :-))

Ezúton is nagyon köszönöm Ritának, hogy bár máshol lett volna feladata időröl-időre benézett hozzám a szülőszobára, tartotta bennünk a lelket és utána többször meglátogatott. Külön köszönöm a homeós bogyókat, mindenkinek csak ajánlani tudom! A szülés másnapján vidáman ültem a gátsebemmel, most pedig 2 héttel később már szinte nem is vérzek!
Rita kedves, remélem személyesen is megköszönhetem valamikor a kedvességedet, sajnos a kórházban nem találkoztunk mikor hazajöttem.
Akit még sok köszönet illet, Böbe nővér a csecsemősöktől. Ha a kórházban lesztek, hallgassatok rá. Nem elég, hogy egy hihetetlen pozitív kisugárzású ember, amit mond az kincset ér.

Mi egy hetet töltöttünk a kórházban, 4ágyasban feküdtem, 2 napig egyedül voltam, egyébként meg jöttek-mentek az anyukák, nekem nem volt zavaró egyáltalán, sőt. Nagyon jókat nevetgéltünk!

Mióta itthon vagyunk Máté náthás lett, most lábal ki belőle, izgalmas ez az anyaság!!!

Köszönöm szépen a jókívánságokat, most már én is aktívabban részt veszek a csevegésben!

Adrienn

Ui. próbálok képet varázsolni, még nem sikerült :)
masni

SAziasztok!

Marcsim! Szerintem, amiben most öltözteted a picurt, az bőven ráér majd a mínuszokban. Sokkal kevésbé fáznak agyerkők, mint mi gondoljuk. Most elég az anorák.
Akkor fázik, ha a tarkója hideg.

Krém: én is azt a Bübchent hazsnáltam és ugyanilyen van a DM-nek is : Babylove Winter-creme. Nagyon jók, felnőtteknek is.

Masni! Örülök, hoyg ilyen jó élményed volt a szülésről. Mikor így írtok, oylan minth aminden csodás lenne, és a fájás az csak leírva fájás, amúgy nem :) Pedig tudom, hogy majd belepistultatok....

mtunde

Steffi! Én azt mondom, hogy mindenképp vidd ki Martint és egyre többet legyen kint, naponta 10 perccel mindig többet és szép fokozatosan hozzászokik majd. Lehet, hogy az emésztésének is jót tenne a levegőztetés és nem fájna a pocija annyira...de lehet, hogy ez az Én hülyeségem. Mindenesetre kell a babáknak is a levegő. Vagy még van egy megoldás, öltöztesd fel jól és nyisd ki a szobájában az ablakot. Sétálni sem szeret babakocsival?

Sírás téma. Én este elalváskor hagyom sírdogálni, mert ha felveszem akkor is sír. Olyankor már álmos és sajnos csak úgy alszik el, ha hagyom magában, mert egyébként túlpörög. Próbáltam azt is, hogy egyből bementem, mikor felsírt és nyugtatgattam és csak rosszabb volt. Szerintem ezt is gyereke válogatja, hogy melyik mit igényel. Napközben Én sem hagyom sírni, de olyankor elalszik szépen kint a levegőn és amikor látom, hogy mozgolódik és nyekereg akkor megringatom és visszaalszik. Meg tudom érteni, hogy mit érzel Steffi olyankor, amikor sír, de biztos Te is külömbséget tudsz már tenni, hogy mikor miért sír és tényleg van olyan, amikor hagyni kell, mert hiszen Ő csak így tud kifejezni mindent és nekem meggyőződésem, hogy néha kell nekik is, hogy jól kisírják magukat. Nálunk ez a sírós időszak délután öttől kezdődik és fürdetésig tart...olyankor nem tudunk Vele mit kezdeni, bármit csinálunk sír. Felváltva szórakoztatjuk a férjemmel több kevesebb sikerrel. Valahol azt olvastam, hogy sok babának van ilyenkor sírós periódusa, mert az egész napi ingereket, újdonságokat vezeti le ilyenkor. A fene tudja, hogy mi lehet az igazság...majdcsak kinövi :wink:
marcsim

Steffi,

Panni azóta alszik el kint, mióta hidegebb van, kb 3-4 napja. Azelőtt nem aludt el, csak a mozgó kocsiban. Most az autóshordozóban alszik, kicsit ringatom, aztán odateszem a bébiőrt és bejövök. Én is meglepődtem, milyen könnyen elalszik odakint.

Egyetértek Marcsimmal, szerintem is kell nekik a friss levegő, minden szempontból jót tesz. És neked is!

Marcsim, én is ugyanígy öltöztetem Pannit! :) 3-6 hónapos babára való "szkafandert" vettem, keresni kell benne, olyan nagy, de nagyon jól melegen tartja. textilmósen nincs, de betakarom még 1-2 pokróccal.

Én így 4-6 közt nem nagyon tudok mit csinálni vele, aludnia kéne délután, de nem nagyon megy.... nyafi-nyafi, sétálna egész nap, ha bírnám szusszal... nem tudom mi lesz -10 fokban, mert akkor tuti nem leszek kint vele 3-4 órákat a parkban....

Masni, nagyon gratulálok!

Durca, szerintem jól csináltad, ne érezd magad rosszul! Mandulának is éreznie kell, hogy pár dologban nem engedsz. Ami tényleg fontos (mint pl. az úttest) ott következetesnek kell lenni, hogy megértse, nem szabad. Ha nem akarsz vele kiabálni, (csúnya dolog, de ezt javaslom) zsarold meg. Ha kimegy az útra, nincs egy hétig esti mese, vagy elkobzod a kedvenc babáját egy hétre.... és ha megcsinálja mégis, tartsd is be. Vagy valami olyan büntit ígérj neki, amiről tudod, hogy bántaná. Ezt megteheted nyugodt hangon, hatása meg biztos lesz.

na megyek, megpróbálom kicsit lerakni aludni Pannit...
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatom a fórumotokat, de csak mostanában jutott időm regisztrálni, hogy már a szüliszabis napjaim tengetem (nov. 22-re vagyok kiírva).

Ugyan próbáltam régebbi üzenetek között nézelődni, de annyi van, hogy lehetetlen a keresgélés. Esetleg még egyszer az újoncok kedvéért leírnátok, hogy melyik szülésznőnél szültetek és mik a benyomásaitok?
Én Sipos dokinál vagyok, epidurállal szeretnék szülni és anesztesem is van már, de szülésznőt még nem választottam. Eddig 2-vel találkoztam, akik szimpik voltak, de a nevükben nem vagyok biztos. Valami Zácher Erika (már tapasztaltabb, nagyobb darab, ő tartotta a szülésfelkészítést), illetve valamilyen Csilla (talán Bíróné, fitalabb, asszem vörös). Ők nagyon aranyosak voltak, de nem tudom, hogy mi alapján kellene döntenem. Talán ismeritek őket?

Előre is örök hála a segítségért:
Barimami

ui: aki a Siposról tud biztatót, azt is szivesen hallom, rossz vélemények már nem aktuálisak, mivel 3 hét múlva szülök és orvost már nem váltok, az tuti :lol:
barimami

Szia!
Üdv köztünk!
Nekem Rákóczi Ági volt a szülésznőm. Szőke hajú, általában felfogva hordja. Nagyon aranyos, csak ajánlani tudom. De különben mindenkiről csak jókat hallottam, úgyhogy nagyon nem foghatsz mellé. Esetleg kérdezd meg a dokidat, hogy ő kivel dolgozik szívesen vagy kit ajánl. Bár amikor én ezt a kérdést feltettem az én dokimnak ( Vida Gábor) ő azt mondta, nem az a lényeg ő kivel dolgozik szívesen, hanem az, hogy nekem ki a szimpatikus.

Heni

Kép

Kép
cancan

Szia Barimami,

üdv itt nálunk! :)

Én Várnai Gabinál szültem, és teljesen rábíztam magam. Szuper volt, csak azt csináltam, amit mondott, és nagyon jól ment minden.

Dunaújvárosból jött, így az elején tök egyedül voltam, mert az ügyeletes szülésznő magamra hagyott :evil: , mondván, hogy majd jön a Gabi... szegény, viharban jött és messziről, így jól jött volna, ha az ügyeletes néha rámnéz... szóval attól a perctől, hogy megjött, megnyugodtam. Teljesen megbíztam benne, és nagyon jól tettem.

Sipos dokiról nem tudok semmit, de a lányok szokták dícsérni.

Jube

Kép

Kép
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?