Sziasztok!
A
haveroknak

köszönöm a biztató szavakat,jót tesz az önbizimnek.Engem a szüleim soha nem ösztökéltek semmire, ami legalább annyit árt,mintha nyomtak volna.Ezért nem lettem csak vargabetűvel jogász,holott 13 éves koromtól ez akartam lenni.
Na,szóval ki tudja mit ártunk a gyerekeinknek.
Nézzük a mai címszavakat:
APÁK- GYEREKNEVELÉS
Nálunk is apa volt az,aki a hagyjuk sírni elvet vallotta,hála istennek nem engedtem neki,én azzal érveltem mindig,hogy neki hogyan esne,ha kiabálná,hogy segítség,segítség,ránézne valaki,majd elbattyogna..
Aztán mivel ellenállásba ütközött, jött a majd meglátod,hogy s fejedre nő,meg elkapatod,meg függő lesz meg stb.A legjobb a következő volt,idézem:"A nagy engedékenységeddel azt fogod elérni,hogy a lányod drogos lesz,én meg majd 15 év múlva takaríthatom el a romokat,amiket az engedékenységed okozott "
Na,ekkor kellett volna kérnem a szülői felügyelet megszüntetését

.
KORAI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS
Elmesélem nektek,hogy én hogyn jártam ezzel a korai fejlesztéssel.Mikor manka 8 hónapos lett,elvittem egy jónevű,magát nagyon profinak feltüntető készségfejlesztő játszóházba,G-vel kezdődik a neve.Havi 4 alkalomért elkértek potom 17.000.-Ft-ot.
Lelkesen kezdtünk járni,mondván jót tesz a gyereknek.Egy olyan pedagógushoz kerültünk ,aki a Pető intézetben tanult,konduktorként sérült gyerekek mellett dolgozott,gyereke nem volt. Kissé katonás volt a stílusa,de ez az elején nem zavart,mondván kell a gyereknek,hogy más stílushoz is szokjon.
A gyanú ott merült fel,mikor az egyébként barátságos 8-9 hónapos gyerekem minden foglalkozás elején tiltakozott az un.nagymozgásos játékok ellen.(Nagymozgássos játék a hintázás,egyensúlyozás egy libikókán,pörgetés egy kúp alakú űrhajóban stb.) és közölte a csaj,hogy a gyerek műsort rendez és ezeket a gyakorlatokat bizony erőltetni kell,mert később baj lehet bizonyos dolgokkal.
A gyerekem az óra felére tudott csak megnyugodni,de akkor is élből elutasította azokat a "játékokat"amiket erőltettek volna.Na,ez végképp kiborította a tanárnénit...Aztán közölte,hogy miért szoptatom még mindig,mi az,hogy nem tud egyedül elaludni,majd meglátom,hogy a gyerek senkitől nem fogja elfogadni a vigaszt és BEILLESZKEDÉSI PROBLÉMÁI LESZNEK AZ OVIBAN.
Az utolsó látogatásunk(amit nem terveztem utolsónak ezek ellenére sem) pont manka 1 éves szülinapján volt,egyedül voltunk,mert a többi gyerek megbetegedett. A csaj közölte,hogy menjek ki a teremből és kintről hallgatózzak,majd meglátom,hogy mi lesz.Kb.5 percig bírtam,bementem és a gyerekem kicsi kezével kapaszkodott volna a nőbe,aki nem hagyta.
majd közölte ez az állat,hogy semmi értelme nincs az egésznek,mert a gyerek nem tud kapcsolatot kialakítani vele és nem lehet közeledni felé.
Majd mondtam neki,hogy tán cserélni kéne a játékok menetén,először a figyelgetős játékokat csináljuk(azt nagyon szerette)majd jöhetnek a nagymozgásos játékok."ja,-mondta a csaj.lehet,hogy jó lenne"
Értitek,17.000Ftért el sem gndolkodott,hogy vajon mi lehet a baj,hogy mandula nem tud feloldódni,mi az,amivel ő ,mint szakember segíthetne,hogy ez a gyerek jól érezze magát egy játszóházban.
Aztán nem mentem többet,írtam a főnöknek,leírtam őszintén,mi a bajom,főleg az,hogy a gyerekre hárította a pedagógus a felelősséget,nem pedig elgondolkodott azon,hogy mit csinálhat rosszul,hogy nem tud a gyerek bizalmába férkőzni 5 hónap alatt.
A főnök megvédte beosztottját,majd közölte,hogy az én hibám,hogy ez így alakult,mert az én ellenszenvemet a pedagógus íránt érezte meg a gyerek.
Nekem innentől kezdve jőhet bárki a fejlesztéssel.
ALTATÁS
Minusz 5 fokig simán kint hagyhatjátok a gyerekeket,napos szélcsendes helyen ennél hidegebben is.Manka rendszeresen kint aludt,3 órákat is.
Van a BÜCHEN-nek egy kréme szél és hideg ellen.kifejezetten babáknak.Én néha vazelinnel is kentem,mikor nek volt büchen.
Sőt a sudocrém nevű -egyébként popsikrémként is használatos krém is jó,mert ajánlják fagyás ellen és ekcéma ellen is.
ESZTI!
Nekem a doki azért nem ajánlotta a hormonadagolós cuccot,ert véleménye szerint a sima spirál is ellátja kellő képpen a feladatát.Azoknak ajánlotta volna,akik nagyon nagyon parázósak és megnyugvással tölti el a kettős biztonság.
Jó hétvégét és jó utazást!
ILDI!
A masszírozás,infacol,griippwater,pukicső,szerintem próbáld ki,jobb mint a glicerines kúp.Az előbbiekhez nem szokik hozzá.
CANCAN!
valóban bele kellene tartoznia,de 30on felül nézik csak,ott sem mindig.A szoptatás meg ugye alapból kizárja a mellvizsgálatot.Bár otthon magunknak..de én még sose..
Képzeljétek ma a lányom kiszaladt az úttestre(oké nem jött semmi) ,úgy hogy előtte szóltam ne tegye,dirrekt kiment.tegnap is megcsinálta..azt hiszi jó móka,pedig tudja,hogy nem szabad.Ne tudjátok meg,hogy ordítottam vele,Monacs hallotta,egy kicsit meg is rángattam.
Azóta gyötör a lelekiismeret,főelg úgy,hogy egész úton hazafelé szipogott és mondta,hogy anya nem szeretem,hogy kiabálsz..
DEhát mit tegyek???? vannak,dolgok,amikkel nem lehet szórakozni..
az úttest ilyen,hogyan értessem meg vele???
jaj,én mondom nektek addig könnyű gyereket nevelni,amig nem mozog és nem beszél,csak eszik,alszik,pisil,kakil..
üdv,mindenkinek,ha időm lesz még jöbök.
durca haver