Juci!
Nálunk is küzdelem volt míg megtanítottam Zsuzsát hogy legalább szándékosan ne hajigálja le az ételt az etetőszékről. Sok-sok "ne dobd le" és "tedd ide vissza" árán most már elértük, hogy csak néha próbálkozik be vele. Ettől függetlenül minden étkezés után a tálcája és az etetőszék alatti kő csatatérnek néz ki.
Nem lehet hogy az éjszakai tápszer miatt eszik kevesebbet Marci napközben? Mikor Zsuzsa tápszert kapott éjjel (töményen) akkor ő is lecsökkentette a nappali étkezéseket. Ellenben hízott mint a vágnivaló disznó. Marci hogy áll hízás terén? Mikor megkérdeztem a védőnőt erről, azt mondta, ez évben átlag 2-3 kilót kéne MAXIMUM híznia a gyereknek, és el volt képedve, hogy ebből mi majdnem egy egészet letudtuk egy bő hónap alatt.

Szerintem megtévesztő lehet hogy az ember hozzászokik az első év alatt ahhoz a hihetetlen rohamos súlygyarapodáshoz és meghökken mikor ez ennyire lelassul a második év alatt.
Munka:
Ezek után amiket írtatok én behúzom fülem-farkam, mert akkor még nagyon jó helyzetben vagyok/vagyunk. Mi, de főleg David, sosem volt igazán a magyar munkáltatók vágyálma, ezért mióta itt vagyunk Magyarországon, mindketten szabadúszóként dolgozunk. Nekem az volt a kirívó eset mikor felvettek teljes állásba tanítani, nem is vált be, de pont jól jött szülés előtt. Asszem mi maradunk a szabadúszásnál, az összes lehetséges előnyével és hátrányával. Mert igaz hogy az ember saját maga szabja meg a munkakörét, a munkaidejét, stb, de a jövedelem olyan bizonytalan mint a kutya vacsorája. És hát mivel nem nagyvállalkozók vagyunk, hanem tanítással, írással, fordítással, lektorálással, terápiával esetleg ha bejön akkor majd ezekkel az előadások tartásával fogok/fogunk foglalkozni, hát ezek nem egetrengető tételek.
De átérzem amit Ayse ír, mert pl hiába leszek én is egy relatíve jól képzett pszichológus itt a tanfolyamom végére, nincs pszichológus állás.

(Arról nem is beszélve, hogy ami van, az mennyit fizet...) Ott állnak meglőve a kezdő pszichológusok, hogy a szakképzésüket azért nem tudják befejezni, mert ahhoz igazolni kell a pszichológusi munkakört és egész egyszerűen NINCS ilyen állás. Most azt találták ki a Lipóton, ahol a szakpszichológus képzés folyik, hogy félidőben pszichológus rezidensi állásokat hirdettek meg, természetesen fizetés nélkül, azért mert nem volt elég jelentkező a képzésre MIVEL nem tudtak állást felmutatni. Ergo, most azért mennek ingyen dolgozni oda a tanfolyamra járók, hogy kifizethessék a félévenként 100 000 forintos tandíjat, hogy legalább a szakmai képesítésüket megszerezzék. Szóval röhej az egész.
Egyre inkább az a benyomásom, hogy aki nem multinál dolgozik valami magas beosztásban (ahol kizsigerelnek), akkor nagyobb összegeket csakis vállalkozással lehet keresni, de hát nem mindenki arra termett, hogy megálmodjon és kivitelezzen valami mesteri üzleti tervet. És ha az ember nem megfelelőképp agresszív, akkor felejtős minden munkakör.
No mindegy, kidohogtam én is magam.
Göndörzsóf!
Miből PhD-znél? Én egyszer elkezdtem egy PhD programot (biológiai pszichológia), de otthagytam két év után. Most újra megfordult a fejemben, hogy némi irányváltoztatással újra neki kéne futni. A fent említett Lipótos kizsigerelős variáció helyett felmerült, hogy kimennénk Amerikába és ott megszerezném inkább a klinikai szakpszichológusi képesítésemet, ami ott egyenlő egy PhD-vel. De annyira komplikált lenne két gyerekkel költözni, hogy némi utánajárás után teljesen elrettentem az ötlettől, bár David még mindig szorgalmazza.
Öltözködés:
Tudja valaki hol lehet csúszásgátlós talpú harisnyát venni? Anyukám vett tavaly kettőt, amikoris még túl nagyok voltak, most jók, de már nem emlékszik, hol vette őket.
Deichmannba benézek, mert nekünk is aktuális a bélelt bakancs/csizma.
Annamami!
Annyira hasonlít a három gyerek mintha mindet te szülted volna!!! Minden alkalommal rácsodálkozom...
Körkérdés:
Minden kórházban úgy működik az anyakönyveztetés, hogy a kerületi anyakönyvvezető beküld valakit a kórházba, hogy összeszedje a frissen született babák adatait? Az Istvánban ez volt. Illetve mindig abba a kerületi anyakönyvvezető irodába kell menni, ahol a kórház van? Illetve ahol a gyerek született (esetleges otthonszülés)?
Anyasági támogatások:
Tudja valaki hogy jelenleg hol van meghúzva a GYED felső határa? És hogy mennyi éppen a minimálnyugdíj?