A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ayse!
Kicsit nehezen esett le, de értem :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jó Reggelt :D

én is kicsit félve nézek a tél elejébe,de talán ha hetente tartunk talit :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) és sokat megyünk szánkózni(ha lesz hó!)azért majd csak túléljük.
Részemről ez nem nevezném depinek,inkább csak picit szorongok.
Nekem a szülés után volt NAGYON KEMÉNY!!!!DEPIm kb.3 hónapig tarotott-brutál volt,nem kívánom senkinek! :(

Mea,
én nagyon kíváncsi vagyok Lívike bakancsára! :wink:
Lefotózod???
És kisfiúknak is szép darabok voltak?
Mondjuk a 16.000 szerintem horror! :twisted: :twisted: :twisted:
Sztem vidd el Lívikét,én mindenképpen megmutatnám gyerekorvinak,annyi baci kering mostanság a levegőben.... :(
Remélem ha jön a fagy,legalább kicsit elpusztulnak a rohadt virnyák!!!! :evil:
Orrszívás:
Sterimar befúj,buksi egyik oldalra elfordít,nózi és pofi között mutatóujjal finoman körkörösen maszíros és kiszív,aztán fejecske másik oldalra fordít ott uez.
Ja,gyerek közben visít. :(

Megann
én értem mire gondolsz.
Nekem a munka konkrétan nem hiányzik,én nagyon szeretek itthon is lenni,viszon a felnőtt társaság,konkrétan az eszmecsere(nem csak pisis-kakis pelusokról)BÁRMIRŐL az NAGYON!!!!!
És én sem tudom/merem mársra hagyni Mazsit,Apa nagyon sokat dolgozik,ha meg mégis végre itthon van,akkor,hogy finoman fogalmazzak,mnit benianyu,háááát szóval ő sem egy rugalmas típus. :(
Ez van.
Ezért ugye télen is sokstsokat fogunk talizni??????? :roll: :roll: :roll:

Egyébként szörnyű éjszakánk volt,Mazsi vagy 1000 x fenn volt,sírt vagy fog lesz,vagy betegség,mert elkezdett köhögni,viszont nózi egyátalán nem folyik(kopp-kopp).......
és nyünnnyög és kapaszkodik a nagrágomba és kettőt sem tudok lépni és még a kávémat sem engedte meginni és ezer év írom már ezt az üzit és most az üvegesvitrint püföli tenyérrel...... :evil: ....na mentem.....
annamami

Barbi!

Köszi a listát!

Ja, és marha könnyen beszélsz, én szerintem még életemben nem vezettem olyan helyen Pesten, amiről még azt sem tudom, hol van.
De majd kiokoskodom, hogy hogy legyen.

Én időpontot nem tudok még mondani, mert attól függ, hogy Apa mikor ér haza. De abszolút alkalmazkodom hozzátok, úgyhogy ne én legyek a mérvadó.

Megann!
Rád számíthatunk hétfőn?

Mea!
Aludtál egyet a bulira?
Ja, orrszívásban Nyúlné a profi. És azok, akik már voltak az apósánál orrszíváson. Pl . Annamamiról bizti tudom.

Kép
kuha

....és köhög...... :evil: :evil: :evil: :( :( :( :( :( :( :( :(

NEEEEEM AKAKROK ÚJABB BETEGSÉÉÉÉÉGET!!!!!!!!!!! :( :( :(
annamami

Halihó!

Annamami!

Léna ma szilvalekváros vajas kenyeret reggelizett :P :P :P
Nem győztem gyártani a falatkákat :P :P :P :P

És most visszaolvasok...

M.

Kép

Kép
megann

Évi!
Jaj, ne haragudj, nem akartalak megbántani! :oops:
Csak gondoltam, ha előre kitalálod az útvonalat, hátha megpróbálod. :roll:
Ha nem, azt Te tudod, Te érzed, hogy bevállalod-e?!
Bocsi :oops:

Annamami!
Nekem is volt depim Nolcsi születése után, nekem is sokáig tartott és borzasztó volt. Nagyon féltem, hogy Leon után is lesz, de szerencsére azt megúsztam :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Szép jó reggelt mindenkinek!

Ez tényleg egy pörgös topic:) Tele kedves és aranyos emberekkel, örülök hogy rátok találtam. Először is ne haragudjatok ha nem név szerint írogatok, vagy felcserélem a neveket, mert az embernek sima kereszt nevet se könnyű hirtelen sokat megjegyezni, ezek a fantázianevek meg még nehezebbek. :) De igyekszem.

Szóval az alvást már próbáltam szinte mindenhogy, de nem lehet egyedül hagyni, azonnal észlel, ha a kis mancsával nem foghatja a pofim vagy a nyakam esetleg a cicit és akkor üvölt, abban reménykedek titokba hátha ha nagyobb lesz megérti hogy hol a helye, de tudom hogy pedig minél közelebb engedem most(be az ágyamba) sose "szabadulok meg tőle". Na de talán.

Ti mentek bulizni?????? Azta mindenit! De jót itt nektek! Mióta gyerekem van kezem lábam kötve és én is depis vagyok, egy csomó minden nyomaszt...fúúú ha leírnám, ki se férne:)

No egyenlőre ennyi! A ruhást felrakom majd.
Ja de itt van még www.vatera.hu vagy a www.teszvesz.hu nem tudom mennyire használjátok, szerintem nagyon jó, a vaterát jobban szeretem.

Szép napocskát mindenkinek!

Totka, remélem jól írtam! Ugye te és párod is eü-s? Milyen területen ha megkérdezhetem?

Többeknek: a Málna neve hivatalosan H. Noémi Málna de azért került másodiknak mert gyorsan kellett nevet választanom(altatás előtt) de mivel a szülésznők nem fogadták el, mert hogy nincs engedélyem a Málnához, hiába mondtam ez rendes név. Másnap az anyakönyves is hosszas utánajárás után engedélyezte csak:(
De nekem Málna marad!
A következő pedig nekem is Eperke vagy Milán, de hallottam talán barackvirágról is, a gesztenye és a Borsó pedig szintén van és nagyon tetszik.

A cipőbolt: van kettő ami jó szerintem és az egyik még olcsó is.
http://www.bebicipo.hu/bemutatkozas.asp
http://www.siestacipo.hu/home.php

a ruhást később berakom csak meg kell néznem.

A kamera: mini cd-re ír s van itthon 4fajta dvd-ejátszó két sz.gép de sehol nem fogadja el, a dvd-lejátszó visszadobja a sz.gép, lefagy és ki kell szedni belőle. Nem tudom mi van, pedig a kamera nagyon jó csak maga a lejátszás nem megy. Szervíz: mint utólag kiderült, Szlovákiába van a legközelebbi, nincs magyarországon.
Így ha kérdésem van kihez forduljak?

Szép napot! Noémi,Málna,Jázmin
Kép
Kép
nszoke

Most nézem fordítva rakta be amit írtam!:)

A végét középre a közepét a végére így lehet kicsit zagyva lesz.
Bocsi.

Kép
Kép
nszoke

BArbi!

Jézusom, dehogy bántottál meg!!!!!!!!! Most olvasom, hogy mit írtam, és biztos a "marha könnyen beszélsz"-re gondoltad, hogy megbántottál.
Na, ezt mondom mindig, hogy itt aztán nagyon könnyen lehetnek félreértések, mert nem hallani, hogy hogy mondom, nincs hangsúly stb.
Nekem ez a szavajárásom, és egyáltalánl nem sértődősen írtam!
Sorry...
De tényleg ilyen vagyok, szerintem még soha nem jártam az LF téren, és azért írtam, mert tiszta para vagyok. Tudom, hogy azt kéne tennem, amit Te is írtál, de mi van, ha elszúrom valahol?? Akkor aztán ott keringek szerintem, mint az a bizonyos gólyafos a levegőben...

Nszoke!
Most készülünk először egy igazi csajos buliba. Legalábbis így együtt.
Tényleg nagyon jó kis összeszokott csapat ez, nagyon-nagyon sok baba-mama talink volt már, és szerintem lesz is még.
És már elég régóta tervezgettük ezt a babamentes, csajos bulit.

A Vaterát én is használom, és nekem nagyon tetszik!

Kép
kuha

Na visszaolvastam...

Buli :( :( :( :(
Hétfő :( :( :(
Férj focinapja este 9-től :( :( :(
És mióta nincs már pénteken foci, kizárt hogy a hétfőről lemondjon :( :( :(
Nem beszélve arról hogy jövő vasárnap!!!!férj paint ball-ozni megy..amikor is jönnek a barátnőim hozzánk vendégségbe :evil: :evil: :evil: :evil:
Állitolag nem is mondtam neki....vagy csak meg se hallotta amit mondtam :( :( :(

Hát ettől (is) vagyok depis... :( :(

Mea!
Bakancs engem is érdekelne....bár épp azt próbáltam leirni, hogy nekem CSIZMÁCSKA kellene és nem bakancs...azért jöhet a kép..hátha...

Barbi!
Melyik Deichmanban volt 13 féle lányka csizmi???
Az Árkádban én nem láttam ilyet.. :roll: :roll: , vagy csak megint rossz helyen keresgéltem???? :roll: :roll:

Annamami!

Jaj ne is mondd...azt mondja csütörtök péntekre, hogy viharos erejű szél és minusz derékszög... :cry: :cry: :cry: :cry:
Azt hiszem hogy valami kedélyállapotjavitó bogyeszre lesz szükségem, ha ez igy marad...

Tegnap fel is hivtam anyukámat hogy HA SZERET ENGEM, AKKOR ELINTÉZI AZ ÉGIEKKEL HOGY HOLNAPTÓL TAVASZ LEGYEN, MERT Ő AMÚGY IS MINDENHATÓ :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Azt mondta, megpróbálja :P :P :P :P

M.

Kép

Kép
megann

Értelek, akkor innen fúj a szél, tehát ezért ismeritek egymást ilyen jól!
Ez tök jó! És hova tehetők vagytok, merre fele laktok vagy vegyes?

Ayse! Ugye? Te nyelvtanár vagy? S melyiket tanítod, merre? Nekem kéne, de csak érdeklődők. Ja ha van statisztika tanár azt még nagyon szívesen venném.:)

Jut eszembe a fizetésemelés! Én eddig nem kaptam pedig mióta eljöttem 3szor volt, ezt csak onnan tudom mert a férjem 3ónapja lépett ki ugyanonnan. Tehát akkor hogy is van ez a fizetésemelés? Köteles emelni? És mi van ha nem emel?

Kép
Kép
nszoke

Csajok!

S.O.S.!!

Valaki meg tudná nekem adni Flocika számát??????

Nagyon-nagyon kellene!

Kép
kuha

Nszoke!

Teljesen vegyes, hogy ki-hol lakik. A többség Budapesten, a kisebbség :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pedig Pest megyében, vagy vidéken.
De látod, attól, mert valakik vidéken laknak, még ugyanúgy jönnek, és imádnak minket, ill. mi is őket.
Pedig van olyan, aki még soha nem találkozott egyikőnkkel sem.
Én speciel Mogyoródon lakom.

Fizetésemelés: ez a téma engem is mindig érdekelt. Úgy tudom, hogy nem köteles akkor adni neked is, amikor a többieknek, de ha visszamész, meg kell emelnie a fizudat.
Sőt, azt is hallottam, hogy annyit kell adnia, mint amennyit az kapott, akit a helyedre vettek fel. És hogy annak nem lehet több a pénze.

Ez elég gáz nálunk, mert akit az én helyemre vettek fel, ráadásul határozatlan időra, azt eleve 40.000 Ft-tal többel vették fel, mint ami nekem akkor a pénzem volt.
Pedig nem volt szar pénzem.
Ráadásul ugye határozatlan időre vették fel, kíváncsi leszek, engem hová fognak visszavenni.

És mintha az is rémlene, hogy most, mivel gyes mellett is dolgozhatsz , nemhogy 1 hónapig, de addig nem rakhatnak ki, míg gyesen vagy.
Ez nálam min. 1 év lesz, én ugyanis visszamegyek, ha Gergő 2 éves lesz.

Na. Ennyi.

Ha valaki másképp tudja, akkor javítson ki, mert ezek a dolgok engem is nagyon érdekelnek!!!

Kép
kuha

Én olyan szívesen mennék Veletek bulizni, vagy legalábbis teázni meg beszélgetni, de hétfőn Lacinak kungfu edzése van, és ettől nem szívesen fosztom meg, annyira szeret járni. Azért még bepróbálkozom, vagy megkérdezem a nővéremet, hogy nincs-e kedve pár órát Bendegúzt hajkurászni. De estére tuti haza kell jönnöm.
Szóval Barbi, velem inkább ne számoljatok, annyira bizonytalan a dolog. :(

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Értem!
Van még kb ezer kérdésem:) de nem akarom leírni újra mert egy oldallal odébb már feltettem, ha valaki visszanéz s tudna választ annak örülnék. EZ nálunk bonyolult, mármint a helyem, mert igen nagy szervezési problémák vannak bent. Konkrétan a helyemre nem vettek fel senkit, de mindenkinek más lett a beosztása és mindenki beugrós mindenhova, ez annak köszönhető, hogy amikor én eljöttem lecserélték az egész vezetőséget aki átszervezett mindent. 150en dolgoztunk ott azóta lecserélődött a csapat mára 5en vannak régiek ebből a 150ből. Én se akarok visszamenni oda. Ezért érdekelnek a lehetőségeim.

Mogyoród nem éppen itt van:) de viszont jó környéknek s szép helynek tünt mert nem rég jártam arra.

Kép
Kép
nszoke

Nszoke!

Na Kuha majd mesél neked Mogyiról...a helyi viszonyokról...lehet hogy szép, de elég elkeseritő állapotok vannak...na de nem veszem el Kuha kenyerét...

Mi egyébként Csömörön lakunk.

M.

Kép

Kép
megann

Nszoke!

Azt hiszem, Megann leírta a lényeget MOgyoródról... :twisted: :twisted: :twisted:
Én azt hiszem, hogy nem is kezdenék bele újra.
Egyrészt, csak mert megin depis hangulatom lesz tőle, másrészt, az őstopikosok ki fognak mostmár tényleg úúúúútálni, ha nekiállok megint ecsetelni a negatívumokat.

De most csak előre tekintek, és az tart életben, hogy amint visszamegyek dolgozni, lelépünk innen... :o :o :o

Akkor most senki nem adja meg nekem Flocika számát???cry: :cry: Ne már!! Tényleg nagyon fontos lenne

Kép
kuha

Davallia!

Igen-igen, közben már én is olvastam, hogy írtad. Hát, nagyon remélem, hogy nem így lesz.
Már csak azért is, mert akkor végképp nem értem az egészet.
Amit az egyik kezével ad, azt a másikkal elveszi?? (mondjuk nem ez lenne az első eset :evil: :evil: :evil: )

Szóval, idén januártól dolgozhatsz hivatalosan 8 órában gyes mellett. Inkább, minthogy esetleg a gyes nyomorult összegét kelljen megemelni.
Erre most megszavazzák, hogy nincs védettség?? Hát akkor hol fogsz dolgzni??

Na jó, mára kidühöngtem magam!!!

Kép
kuha

Halihó!

Kuha!
Priviben küldöm Flicika számát!!!!!!!!!!

Barbi!
A teázásban benne vagyok, a többit nem ígérem!
Nati fél 8 körül alszik el, utána tudok menni. Sztem fél 9 körül ott tudnék lenni!

Viszont!
Parázok egyedül közlekedni a sötétben, szívesen mennék valakivel együtt! Bodza? Zsuzsa? Más valaki a XIII.kerből?

Megyünk Ikeázni! :D

Andi&Nati

KépKép
duda

Szép jó napot Mindenkinek!

Én nem értem(vagy nem is kell), mit írt Ayse a lap tetején???? :shock: :oops:
úgy, de úgy írígyellek Benneteket a csajbuli miatt!!!Én akkor szusszanok picit, ha a kozmetikusnál vagyok, de az is olyankor, mikor masszírozza az arcom, egyébként szenvedek, a nyomkodástól(nagyon gáz a bőröm).alig várom már, hogy elkezdjem szedni(amit most szopi alatt nem lehet)a yadine-t, nagyon szereti a bőrkém!!!

Noémi=Nszoke
Noémi a keresztneved ugye?Szólíthatlak így?
Én az eü.-ben dolgozom, egy kisváros fül-orr-gége osztályán.Nagyon szeretem.Férjem Mezőhegyesen (tőlünk kb.30 km-re) a MÁV-nál.Nem szereti elmondani hol dolgozik, mert mindenki" hülye vasutasnak gondolja", és így :shock: néznek rá!egyébként jó kis melója van, viszonylag jól keres, és baromi büszke vagyok rá.

KépKép

Hajni&Panna
totka

Annamami
Jaj, hátha csak a foga....!Nagyon klassz képeket raktál fel, mint mindíg!!Csajszijaid is nagyon szépek!Akkor Nállatok igazi nőuralom van?

Kuha
Kisebbség, mii???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Na megállj csak, ha egyszer talizunk(mármint hogy én is ott legyek!!)!!!!!!! :wink:

KépKép

Hajni&Panna
totka

hát megőrülök már,hogy semmit nem tudok ma elintézni..... :twisted: :twisted: :twisted:
vasárnap voltunk az Árkádban H&m-ben és C&A -ban vásárolni a lányoknak,mert mindent kinőttek! :shock:
Dorka kapott egy szép fekete szövetkabátot,sapka-sál-kesztyűt-ünneplő fekete szövetnacit fehérblúzt(csajosat).
Viri meg meleg bőrcsizmit,ünneplő blúzikát,két kardigánt,sapi-sál -kesztyűt.

Hát jókor is,mert hipp-hopp megjött a tél! :shock:

Viszont Dorkának még nincs csizmije,Virinek meg kabátja!!!!!

A hülye H&m meg nem veszi fel a telefont!!!! :twisted: :twisted: :twisted: grrrrr.....
annamami

ja és képzelhetitek,hogy egy kisebbfajta vagyont hagytunk ott...... :evil: :evil: :evil: :evil:
annamami

Sziasztok! :)

Megjöttünk a délelőtti sétából! Húúúúúúúúú, de hideg van! Szerencsére nagyon jól felöltöztettem a gyerekeket, meg magamat is, mert én is elég fagyos vagyok! :) De inkább ilyen verőfényes jéghideg, mint esős, szürke langy idő!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Nyúlné, Annamami,
Remélem, nem mentek bele egy újabb hosszadalmas betegségbe! Drukk drukk drukk és sok sosk gyógypuszi! :)

benianyu

Igen Noémi! Te pedig Hajni, ugye? Kizárásos alapon :)

Csak azért kérdeztem ezt az eü-s dolgot, mert szeretnék jövőre tanulni ebben a témakörben, mivel semmi előképzettségem nincs lehet szakközéppel kéne kezdenem, az orvosira mintha nehéz lenne bejutni, aztán kitudja...

Nekem úgy tűnik, hogy az ilyen doktor előjelűek (nem akarok megbántani semmit ezért előre elnézést, de akinek nem inge,...)
mind valami ősőktől szerzett tapasztalat révén kerülnek jobbnál jobb "székbe". Tehát az orvosok gyerekei szinte tuti mi lesz, ugyanígy az ügyvéd, és a többi.

Szóval érdekel. Még akkor is ha nem ezekben a körökben forgok.
A dokinéni kérdezte a legutolsó látogatás alkalmával nem akarok e védőnő lenni itt nálunk, de mikor mondtam hogy én kereskedő vagyok akkor ámult s azt mondta kár. Szóval beindított rendesen.

Amúgy az én férjem azonkívűl hogy nincs olyan munka amit ne csinált volna igazából kőműves, jelenleg pedig raktáros. Nem nagy karrier, de legalább dolgozunk :)

A mai világba már az is nagy szó.

Kép
Kép
nszoke

Nszoke,
Üdv tőlem is a csapatban! :) Nekem is tetszik a kislányod neve! És tetszik a Gesztenye is! :)

benianyu

Ma fél 7-ig aludt mind a két fiú! :) Éljen! :) Dani még hajnalban sem ébredt! :) :) :) Most viszont elaludt fél 11-kor séta közben, most is alszik a babakocsiban, alig tudtam valamennyire kihámozni ebből a sok cuccból, hogy nem melegedjen teljesen rá.

benianyu

Sziasztok!

Este felteszem a klépet a bakancsról.

Megann! :)

Nem értem, mi a különbség csizmi meg baki közt???

Ez fűzős és magasszárú, bélelt.
Végülis csizminek is megfelel :D

Na majd megnézed.

Ja és az ára 8900Ft volt és Siesta.

Nszoke! :)

Vatera-imádom!!!!
Onnan szoktam vásárolni én is :wink:

Kuha! :)

Hát nem hiszem, hogy megyek, mert egyelőre most kezdek valami nyavalyás betegségbe belemenni :(
De tuti el tudsz vezetni majd, mert ha megállsz az Oktogon környékén, gyalog már csak 5 perc.
Jól tudom, hogy ott a Liszt F. té a környékén, ugye???
Végülis a körúton mész végig.
Talán ebbe még én is belevágnék :oops:

Na megyek pihizni meg kúrálni magam.

Pusszans Nektek!

Mea
mea

Nszoke :)

Ti merre laktok?

Mi Dunakanyarban, egyelőre Verőcén de hamarosan visszaköltözünk Nagymarosra, a szülővároskámba.

Az én párom meg asztalos, és imádja és jól dolgozik és jól is keres vele, nem panaszkodhatunk.(azért lekopogom!!!!!)
Szóval a lényeg, hogy valaki szeresse amit csinál és nem az hogy mekkora a végzettsége!!!!!!! :wink:
És ahogy írtad, hogy nagy szó, hogy valaki a mai világban dogozik is :?

Mea
mea

Benianyu! :)

képzeld Lívi is jókat alszik mostanában már, mert reggel 8-ig szokott.
Csomó mindent el tudok intézni addig :D

Én nem fagyoskodtam pedig mi is délben voltunk sétálni, de annyira melegen süt anap, hogy egyáltalán nem fáztam :)

Én imádom amúgy is ha süt a nap + hideg van.
Mert akkor nem érezni annyira.
Mikor nyirkos, ködös idő van , na azt utáááálooooom :)

Mea
mea

Mea,
Nagyon jó, hogy Lívi 8-ig alszik. :) Bár, ha jól emlékszem, ő kezdettől fogva igen ó alvó kislány.
Én épp tegnap este panaszkodtam - de látom, hogy nem is ment át az üzenet :( - hogy a fiúk tegnap extra korán keltek, Beni 1/4 6-kor, Dani meg 1/2 6-kor és egyik sem aludt vissza. Estére eléggé olyan voltam, mint a mosott rongy. Ráadásul tegnap megint nagyon korán elfáradtak, mert Dani korán aludt napközben, Beni meg egyáltalán nem, így este 7-kor már aludtak mind a ketten. Paráztam is szépen, hogy megint hajnalban fognak kukorékolni. :)

benianyu

Annamami!
Remélem Mazsinál csak valami kósza köhögésecske lépett fel!
Nekem jó lenne a csütörtök délelőtt. A férjem le is szállít minket autóval. Épp azt akartam mondani, hogyha a kölköcök bírják, még elmehetnénk egy C&A-ba is, vagy egy H&M-be. De látom már voltatok :(. Nem baj, a sapi miatt viszont mindenképp be szeretnék ugrani a KG-ba.

Lányok!
Bár ez majdnem világos volt, gondolom, de én nem megyek a csajbuliba, hasonló okokból, mint Annamami.

Márti!
:wink:
Én nem emlékeztem a túrós pitéd eposzi jelzőjére!

ayse

Hajni!
Asszem a Liszt Ferenc tér ezután már csak egy négylábú állat ivarszervének a neveként fog eszembe jutni, az azonos kezdőbetűk okán. :oops:
Egyébként nem baj, hogy nem értetted. Van egy ilyen kis hobbim, hogy gyűjtöm (fejben) a városi folklór eme "gyöngyszemeit", és hát eszembe jutnak, persze a nem megfelelő helyen.

ayse

Hogy egy kicsit még feketítsem a tegnap megkezdett témát (bocsi Juci, én nem tudok kikeveredni ebből a nézőpontból).
Hozzám az esetek 90%-ában olyan tanulók járnak, akik üzleti nyelvből szeretnének nyelvvizsgát (Nszoke! német), a diplomához kell. nekik. Értelemszerűen a gazdasági felsőfokú intézményekben tanulnak. Mivel általában igen jó barátságba szoktunk keveredni, egy ideig nyomon követem a sorsukat. És az a helyzet, hogy már 5 éve is beletellett jó pár állásinterjúba és hónapba, mire el tudtak helyezkedni. Ma ez pedig már úgyszólván években mérhető. Pedig elit egyetemek elit diplomáiról van szó. Én elsősorban ezt látom a probléma forrásának, hogy nincs elég munka. És most mindenféle munkáról beszélek, a példát azért hoztam fel, mert egyrészt ezt ismerem a legjobban, másrészt az ember azt gondolná, hogy ha valakinek könnyű, akkor ők azok. A legtöbb területen beszűkültek a választási lehetőségek, ha nem több ember helyett dolgozol, máris ott állnak 10-en, akik közül válogathatnak a munkaadók (és ez az állami szférában is bőven így van, testközelből ismerek jó pár helyet, igaz önkormi nincs közte). Nagyon kicsi a foglalkoztatási arány Magyarországon, körülbelül 3 millió tartja el a többi 7-et is.
Ráadásul vacakul szervezik a munkát. Lili 2 éves korában hívtak egy állami szervhez dolgozni. Mondtuk a hugommal, hogy megosztanánk a munkát, és 4-4 órában, vagy 2 és fél - két és fél napban dolgoznánk. Gondolom sejtitek, mi volt a válasz....
Jajj ezt ezer évig tudnám mondani. Szerintem ez a legnagyobb baj ma és nem úgy tűnik, hogy egyhamar megoldódik.

ayse

Lányos Anyukák!

Egy érdekes cikk:

http://origo.hu/noilapozo/temegen/20060914azapan.html

ayse

Juci!

Nálunk is küzdelem volt míg megtanítottam Zsuzsát hogy legalább szándékosan ne hajigálja le az ételt az etetőszékről. Sok-sok "ne dobd le" és "tedd ide vissza" árán most már elértük, hogy csak néha próbálkozik be vele. Ettől függetlenül minden étkezés után a tálcája és az etetőszék alatti kő csatatérnek néz ki.

Nem lehet hogy az éjszakai tápszer miatt eszik kevesebbet Marci napközben? Mikor Zsuzsa tápszert kapott éjjel (töményen) akkor ő is lecsökkentette a nappali étkezéseket. Ellenben hízott mint a vágnivaló disznó. Marci hogy áll hízás terén? Mikor megkérdeztem a védőnőt erről, azt mondta, ez évben átlag 2-3 kilót kéne MAXIMUM híznia a gyereknek, és el volt képedve, hogy ebből mi majdnem egy egészet letudtuk egy bő hónap alatt. :shock: Szerintem megtévesztő lehet hogy az ember hozzászokik az első év alatt ahhoz a hihetetlen rohamos súlygyarapodáshoz és meghökken mikor ez ennyire lelassul a második év alatt.

Munka:

Ezek után amiket írtatok én behúzom fülem-farkam, mert akkor még nagyon jó helyzetben vagyok/vagyunk. Mi, de főleg David, sosem volt igazán a magyar munkáltatók vágyálma, ezért mióta itt vagyunk Magyarországon, mindketten szabadúszóként dolgozunk. Nekem az volt a kirívó eset mikor felvettek teljes állásba tanítani, nem is vált be, de pont jól jött szülés előtt. Asszem mi maradunk a szabadúszásnál, az összes lehetséges előnyével és hátrányával. Mert igaz hogy az ember saját maga szabja meg a munkakörét, a munkaidejét, stb, de a jövedelem olyan bizonytalan mint a kutya vacsorája. És hát mivel nem nagyvállalkozók vagyunk, hanem tanítással, írással, fordítással, lektorálással, terápiával esetleg ha bejön akkor majd ezekkel az előadások tartásával fogok/fogunk foglalkozni, hát ezek nem egetrengető tételek.

De átérzem amit Ayse ír, mert pl hiába leszek én is egy relatíve jól képzett pszichológus itt a tanfolyamom végére, nincs pszichológus állás. :( (Arról nem is beszélve, hogy ami van, az mennyit fizet...) Ott állnak meglőve a kezdő pszichológusok, hogy a szakképzésüket azért nem tudják befejezni, mert ahhoz igazolni kell a pszichológusi munkakört és egész egyszerűen NINCS ilyen állás. Most azt találták ki a Lipóton, ahol a szakpszichológus képzés folyik, hogy félidőben pszichológus rezidensi állásokat hirdettek meg, természetesen fizetés nélkül, azért mert nem volt elég jelentkező a képzésre MIVEL nem tudtak állást felmutatni. Ergo, most azért mennek ingyen dolgozni oda a tanfolyamra járók, hogy kifizethessék a félévenként 100 000 forintos tandíjat, hogy legalább a szakmai képesítésüket megszerezzék. Szóval röhej az egész.

Egyre inkább az a benyomásom, hogy aki nem multinál dolgozik valami magas beosztásban (ahol kizsigerelnek), akkor nagyobb összegeket csakis vállalkozással lehet keresni, de hát nem mindenki arra termett, hogy megálmodjon és kivitelezzen valami mesteri üzleti tervet. És ha az ember nem megfelelőképp agresszív, akkor felejtős minden munkakör.

No mindegy, kidohogtam én is magam. :)

Göndörzsóf!

Miből PhD-znél? Én egyszer elkezdtem egy PhD programot (biológiai pszichológia), de otthagytam két év után. Most újra megfordult a fejemben, hogy némi irányváltoztatással újra neki kéne futni. A fent említett Lipótos kizsigerelős variáció helyett felmerült, hogy kimennénk Amerikába és ott megszerezném inkább a klinikai szakpszichológusi képesítésemet, ami ott egyenlő egy PhD-vel. De annyira komplikált lenne két gyerekkel költözni, hogy némi utánajárás után teljesen elrettentem az ötlettől, bár David még mindig szorgalmazza.

Öltözködés:

Tudja valaki hol lehet csúszásgátlós talpú harisnyát venni? Anyukám vett tavaly kettőt, amikoris még túl nagyok voltak, most jók, de már nem emlékszik, hol vette őket. :(

Deichmannba benézek, mert nekünk is aktuális a bélelt bakancs/csizma.

Annamami!

Annyira hasonlít a három gyerek mintha mindet te szülted volna!!! Minden alkalommal rácsodálkozom...

Körkérdés:

Minden kórházban úgy működik az anyakönyveztetés, hogy a kerületi anyakönyvvezető beküld valakit a kórházba, hogy összeszedje a frissen született babák adatait? Az Istvánban ez volt. Illetve mindig abba a kerületi anyakönyvvezető irodába kell menni, ahol a kórház van? Illetve ahol a gyerek született (esetleges otthonszülés)?

Anyasági támogatások:

Tudja valaki hogy jelenleg hol van meghúzva a GYED felső határa? És hogy mennyi éppen a minimálnyugdíj?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kép
flocika

Rokica!
Az egészben aza legszebb, hogy ráadásul mindhárom gyerek hasonlít Annamamira! :D:D:D

Én is ismerek olyat, aki ingyen tanított az ELTÉ-n, mert kellett a tanítási gyakorlat a PhD-jéhez. És hát az én óraadói díjaim is erősen grátisz jellegűek... :oops: :oops: :oops:

ayse

Egyébként ez a problémakör egy másik vonulata, de mélységesen egyetértek azzal, hogy nem mindenki alkalmas az üzleti életben való szereplése. Dehát nem is kellene, hogy az legyen, hiszen nem lehet mindenki manager. És egy csomó hivatás van, ami nem is végezhető üzleti alapon, mégis óriási jelentőségű a társadalom szempontjából. Számukra az önfoglalkoztatás szinte lehetetlen. Ami meg a munkaerőpiacon van....

ayse

Sziasztok.

Na beestem én is!
Főztem tojás pörit,meg sütöttem fincsi máglyarakást!! :D
Jujj,ezt a sok édességet elkellene már egy ideig felejteni!Tegnap gofrit sütöttünk,ma meg a máglya!! :?
Fényképeket rendezgettem a gépen,voltunk kint vagy egy órát és már el is telt lassan a nap.

Kuha.
Dehogy haragudtam meg!!! :wink:

Edina.
Nem jött át a mail!!

5-kor jön apa,kiviszi Melit egy kicsit anyósomékhoz én meg kicsit takaritok. Kép
Ja és hajat is kell mosnom.

Na akkor ezt most jól megbeszéltem magammal! :lol: :lol:

ancsi26

Ancsi!
Ez egy szuper nap! :)

ayse

Ausztriában nagykoalíció alakult. Irígylem őket. Nekik azt kell eldönteniük, hogyan legyen jó. Nálunk meg az a vita tárgya, hogy hogyan legyen rossz. Mert nálunk sajnos mindenféleképpen rossz...
(hogy én is politizáljak egy kicsit)

ayse

Annamami!
Hogy van Mazsi? Remélem nem lesz komolyan beteg csak egy kis megfázás. Bendegúz is megfázott valahol, de ma a leírásod alapján olyan szupertisztára porszívóztam szegénykémet. :D Köszi, hogy leírtad, én egyszerűen ülve próbáltam eddig, alig fértem hozzá, és alig jött valami. De ez a hanyattfekvés, oldalt a fej, masszírozással tényleg hatékonyabb.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Ja, és tényleg szuper szépek vagytok a képeken!! :)

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Halihó!

Munka:
Hát az lehet hogy privátba lehet jól keresni, de milyen áron??? :?
Egyrészt annyira "okosnak" kell már lenni minden vállalkozónak...hogy szinte egyszerre kell lennie szakmunkásnak, jogásznak, könyvelőnek és még sorolhatnám....azért hogy eligazodjon a magyar jog és adó rendszeren..

Na meg aztán ha privát...akkor annak SOHA SINCSEN VÉGE!

Se vasárnap, se ünnepnap, sem betegség, sem család, sem semmi...mert az üzelttársak és partnerek sz@rnak Rád magasról...

Na ha meg még netán interkontinentális partnereid is vannak..na akkor aztán felejtsd el még csak azt a szót is hogy alvás...mert nincs olyan hogy éjszaka.

Ja és könyvelj el az életedből jó sok minusz évet :( :( :( :(

Na épp betoppant a "vállalkozó" férjem, úgyhogy léptem..majd este jövök...

Ja pipihusi leves rotyog a tűzhelyemen :P :P :P

M.

Kép

Kép
megann

Annamami!
Megrendeltem a játékboltban a gumilovat :lol: , azaz a hopp-hopp-pony-t! Hétvége felé kell érdeklődni, hogy megérkezett-e már.

Duda!
Megkérdeztem a vizilovas Fisher Prize járássegítőt is. Ez sajnos itt se olcsó mulatság, 13 ezer :(.

ayse

Duda!

Először is köszönöm szépen Neked Flocika számát!!!!

Meg is látogattam őt, és vettem is Gergőnek néhány szép ruhát.
Sorban:
1 next farmergatyát, 1 next, nagyon vagány piros hosszú ujjú polót, és egy vékonyabb kabit. Amihez Flocika, igaz, hogy csak szívfájdításképpen, de mutatott egy nagyon vagány mellényt. Mivel a kabát elég vékony, de ha ráadok egy vastagabb mellényt még, akkor jó meleg is lehet, és nagyon vagány is.
De a mellénytől nem szeretett volna megválni :cry: :cry: :cry:

Úgyhogy most mellényt keresek!!
Megvan az esti program, majd böngészem a Vaterát, meg a Babaszobát!

Úgyhogy utólag is mégegyszer köszi Flocika!

Kép
kuha

LÁNYOK!!!!
Ki használ párásítót?és milyet?
nekünk azt mondták,hogy az a jó,ami hideg,meleg párásító és aromaterpiás is!néztem Boneconál ilyet,100.000Ft :shock:
egyéb ötlet?tapasztalat?

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Kuha!
Nagyon szívesen láttalak, jöhetnétek gyakrabban nemcsak ruhanézőbe.
A mellényt tényleg csak ötletnek mutattam, nem akartam a szíved fájdítani. Nem gondoltam, hogy beleszeretsz. Tényleg ebből a forrásból van, de még tavaszról és alig vártam, hogy belenőljünk.
De igérem figyelek neked :)

Nyúlné!
Nekünk AirWolf légtisztítónk van. Nagyon szeretem. Mindenféle illó olajat, salvusvizet (tengeri klímához) baciölő adalékanyagot lehet beletenni.
http://www.airwolf.hu/menu-1.htm

Kép
flocika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?