A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Barimami

Üdv Neked! Akkoe te előbb szülsz mint én, ha minden igaz! Sajnos nem ismerem az orvosod és a szülésznőket sem. Én Rákóczi Ágit választottam. Ajánlották. Nagyon aranyos.

Masni

Gratula a picihez. Mekkora volt a súlya? Kicsit megdobogtattad a szívemet, mert pont a 35. hétben vagyok. Eddig nem fájt semmi, na de ma már majd be szakad a hátam, meg a derekam. Ez ilyen egyik napról a másikra jön?

Hasfájás:
A barátánőm valamilyen cseppet adott a babájának és teljesen megszűnt a hasfájása. A védőnő nem tud valamihasonlót?

Már nem tudom ki kérdezte, de jövő héten kedden megyek az első CTG-re. Nagyon izgi. 12-re CTG, 18-ra szülőszobalátogatás. Tök jó lesz kétszer egy nap átbumlizni a városon, de nem baj. A CTG csak a baba szívhangját figyeli? Miért van rá szülség? Vagy miért nézik ezt? És hetente, vagy kéthetente? Ksöz, ha tudtok válaszolni biztos tudtok.

Kép
gyorgyi33

Lányok! Bár már ihatnám azt a málnalevélteát!

Masni, gratulálok neked nagyon! Minden jót, sok egészséget kívánok!
Mik azok a homeós bogyók, amik jók a szülésnél (vagy utána?) jók? És pontosan mire szedted?

Ildi! Ez a kislány tisztára meghatott! Nagyon aranyos!

Szia Barimami, üdvözlet! Írtad már, hogy fiú-e vagy lány?

Valószínűleg én is a Rákóczi Ágit fogom választani, nagyon szimpatikus, és sokan ajánlották.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Huu de ráérek, alszik Panni, nem is tudom mit csináljak.. :D

Györgyi,

A CTG a babád szívhangját/mocorgását, és a méhösszehúzódásokat figyeli. Ha van egy összehúzódás, arra a baba is reagál. Én nagyon szerettem hallani a kis kotyogást.... :D

Van doki, aki az utolsó hónapban hetente egyszer, van, aki kétszer kér CTGt. Ha túlhordod, azután minden nap van.

A hasfájásban van némi gyakorlatom sajnos, Espumisant, Infacolt és Gripe watert szoktak javasolni, kár, de nekünk egyik sem használt igazán.

remélem segítettem,
Jube

Kép

Kép
jube

Györgyi!

A ctg a 36. héttől van, hetente, a 38-39.héten már két-háromnaponta és ha még tovább húzod akkor akár naponta is.
Ági mindent el fog magyarázni, én aztán baromságokat kérdeztem tőle elhiheted, de nagyon drága volt.
A baba szívhangját és a méhösszehúzódásokat nézi. Ez utóbbi túl sokat nem jelent, mert lehet, hogy abban a 10 percben nincs összehúzódás, de a kapuban még visszafordulhatsz, hogy bizony szülni kell. A baba szívhangja a lényeg!

Nyugi! bizton állíthatom, hogy Vida_Rákóczi párosnál jó kezekben vagy!!!!!! :lol: ÚÚÚÚGY IRIGYELLEK!!!!
Puszi
Megint elfelejtettelek megnézni :cry:

Heni

Kép

Kép
cancan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:23-kor.
Vendég

Steffi,
Az 5. emeletett vagy 20x megmásztam aznap :) . Hol anyukám jött velem, hol pedig a férjem. (km hiányuk volt) Az igazság az, hogy az egész családom ott volt és mindenki szurkolt, sőt még a bátyámék kisfiai is aki még csak 2 éves (hozzáteszem Ő is ott született). Persze Őt nem igazán zavarta, hogy én mit járkálók ott fel-alá, "csak" csajozott :lol: . A szülésről elég sok felvétel van, délután amikor már keményebb fájásaim voltak illetve maga a kinyomási szakasz teljes egészében meglett örökítve, ja és persze az is ahogy Rékát elviszik megfürdetni, mérni stb.... Kb. 35 perc!!! De néha olyan jó nosztalgiázni!! :lol: :lol: Ilyenkor már az jár a fejembe, hogy mikor jön a második.

Masni,
Nagy-nagy gratula, Te is átkerültél a babások közé, csak még nem tudtam azt a táblit feltenni. Örülök, hogy minden rendben van veletek. Mennyivel született a kisfiad??? Képet majd rakjál fel!!

Barimami,
üdv közöttünk! Nekem is Várnai Gabika volt a szülésznőm, igazából Jube mindent leírt róla, én is csak ajánlani tudom!!!!!!!!!!!!! Szuper!!!!!!!!!! Bár szerintem itt a kórházban mindenki jó!!!!!

Györgyi,
A ctg-ét a lányok már leírták. Én a 35. héten kezdtem és hetente 1x kellett mennem. Az utolsó héten sűrítettük, mert akkor már mutatott fájásokat, és úgy egyeztünk meg, hogy akkor kedden és csütörtök megyek. Szombaton pedig megszületett Réka (39. héten)

Ha tudom én is kirakom Rékát az erkélyre aludni, de hát mióta megindult a fogzás azóta szinte semmit nem alszik napközben. Egyébként én is mindig túl öltöztettem, de hát inkább legyen melege, minthogy fázzon!!!!

Dóri,
Hogy álltok a fogacskákkal? Kibújt már valamelyik?

Eszti,
Jó pihenést kívánok Nektek!!

Puszika Mindenkinek!

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

sziasztok!

Gyors leszek, megyek a Barátok közt, baba alszik, én meg megyek zuhizni és aludni...

Barimami!
Én Sipos dokis vagyok, és nagyon kedves, szimpatikus ember, totál nyugodt, jó kezekben vagy nála!
Egyébként én is a vége felé regisztráltam ide és azóta fárasztom a lányoakt :lol:
A Csilla tényleg nagyon aranyos, szombaton -szülés előtt egy nappal- nekem Ő csinálta a CTG-t és Ő is vizsgált meg, nagyon aranyos volt, és a Zácher Erika is nagyon jó fej, szimpatikus nő! Én a Bíró Zsuzsánál szültem - nem volt választott, ő volt épp ügyeletben-, de egyáltalán nem bántam meg! Nagyon jó, hogy velem volt, kedves volt, és szinte mindent ő csinált a burokrepesztéstől kezdve a gátmetszésig MINDENT! Emellett nagyon szimpatikus, mint ember és szakmailag is ott van. Szerintem. Egyébként még a Keszegh Évit ismertem meg közelebbről, Ő is nagyon jó, kedves, aranyos, de ebben a kórházban minden szülésznő ott van szerintem.

Vica!
Jó ötlet, hogy felvetéttek az egészet, legközelebb mi is :lol:
Hátikó? Lesz ma masszázs? Nekem megint be lett ígérve, majd meglátjuk :D

Györgyi!
A CTG a 36. héttől kötelező, az én dokim -Barimami figyelj- az utolsó 1,5 hétben naponta járatott. A lényeges a baba szívhangja és elvileg méhösszehúzódásokat mér, de ez szerintem se jelent sokat, nekem már volt, hogy 100-as érték volt mégse indult meg a szülés, úgyhogy nagyon szerintem nem kell rá alapozni.
És én is lemaradtam rólad tegnap :?

Gabboka!
Neked még van 3 hónap szülésig?! Valamiért azt hittem, csak pár hét, de miért :?: na mindegy, majd eljön a te időd is, gondolom már várod :D

Marcsim!
Akkor majd fokozatosan szoktatom hozzá a levegőhöz, igazad van!
Ez a sírás téma... Délután 4-5 körül teljesen szét van már akadva, -nagyon fáradt, és egyszerűen nem tud aludni - és akkor nagyon sokat sír, olyankor én is próbálom mindennel szórakoztatni, de nem mindig jön be :? Ilyenkor már alig várom, hogy apa hazaérjen és dajkálja egy kicsit :? Én este is felkapkodom, mert Ő viszont megnyugszik a vállamon vagy a kezemben.

Jube!
A mozgó autóban nekünk is mindig csicsikál :D Nem értem miért?!

Még jó, hogy gyorsnak ígértem magam :roll:

Puszi, szép és nyugalmas éjt mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Lányok,
el sem hiszem, hogy végigértem az oldalakon, olyan sok volt.
:lol:
Ildi, Judit,
gratulálok a babucikhoz, nagyon cukik!!!

Durca,
én is mindíg örömmel olvaslak, mint igazi tapasztalt Anyucit, és nem is gondolnád, de sokat tanultam Tőled. Eddig az udvarlás
:wink:
Úttest ügyben :,Az unokahúgom Réka ugrált volna lelkesen a kocsik elé. Az egész család " elbeszélgetett" vele. Köztük én is.
Lehet hülye vagyok, de én elmagyaráztam hogy mi a következmény, majd azt mondtam, annyira annyira fájna az egész családnak és nekem is, hogy volt Réka, nincs Réka, vagy hogy beteg Réka van, és még egy oroszlánkönnycsepp is legurult, és a gyerek megsajnált és megígérte, hogy nem csinál ilyet többet. Azért persze a nővérem továbbra is odafigyelt. Azóta ( 8 éves) már megbízható lett. Tudom, gyereke válogatja, meg különben is még nem annyira tudhatom de hátha ez is segít.
Azon ne rágódj, hogy kiabáltál, gondolom Te is megijedtél, mert lefilmezted magadban, hogy mi van ha....
Legalább a feszültség kifüstölt belőled, Manka pedig végül megvigasztalódott.

Barimami, welcome!

Györgyi, már leírták a lányok a CTG-t. Én is úgy vártam, mert az megint kicsit közelebb hoz a babához, hogy hallod a szívhangot. Én a 37. hét végén szültem (a toxémia miatt) és Tündével együtt fogalmam sincs a fájásokról. :oops: , amit még ott mérnek.
No megnéztelek, de tényleg csak az arcodon látni de csak picit.
A kosztüm totál takarta a kis Jázmint, de mi tudjuk, hogy kettőtöket láttuk.. :wink:

Ancsaboszi, rég hallottalak... hol tartasz?
Jól vagytok?

Mindenkinek jó éjt!
Hurcia

Kép
hurcia

Steffi,
Nálunk ma megint elmarad a masszázs, mert apának iszonyú fejgörcse van, holnap pedig megy dolgozni a piros kék lámpás autóval!!! :cry: :cry: :cry: Sajna!!!! Úgyhogy holnap is elmarad!!!
IRIGY VAGYOK ÁM, NAGYON!!!!

Na én is szaladok, megy a "vészhelyzet"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja és ma foci meccs is van!! JUHÉÉÉ!!!!!

Vica

vica10

Sziasztok!

Olyan sokat írtok, hogy az hihetetlen!!nA reggel óta írtakat is alig tudom visszaolvasni.
Esztikém!
Jó pihenést!

Vica!
Sehol semmi fog. Dől a nyál, fehérlik az íny, nyűglődünk, de fog, az nincs!

Lányok!
Mibe fogjátok a babákat télen öltöztetni?? Ne haragudjatok, nem akarlak titeket megbántani! Lehet, mondjuk, hogy én csinálom rosszul, de Luca nincs ennyire beöltöztetve! Ő kap egy kombidresszt, egy nagyon vastag gatyát+ pulóvert, meg zokni és cipő. És rá a pokróc. Én az overállal még várok.

Györgyi!

Azt tudnod kell (nekem legalábbis annak idején azt mondták), hogy a málnalevél tea kitolhatja pár nappal a szülés időpontját! Viszont ha már beindul, akkor gyorsan megy!
Nekem 3/4 12- kor ment el a magzatvizem, akkor már 4. napja egy újnyira nyitva volt a méhszájam. Utána fél fél 4- kor még mindi ez az állapot volt, és utána 3/4 óra alatt eltűnt a méhszáj.

Szóval a lényeg, hogy pár nappal kitolhatja a szülés időpontját, de aranyat ér!

Puszi: Dóri

Ui. Ha valakinek elfelejtettem válaszolni, bocsánat!

Kép
nagydora

Barimami,
Isten hozott!
Velem Keszegh Évi volt a vajúdás alatt és igazi tündér volt!

Masni!
Nagy-nagy gratula a babyhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Györgyi,
én úgy tudom, h Rákoczi Ági is nagy tudója a málnalevél teának és a szülési homeopathiának, ha megkérdezed tőle, h mikor mit kell szedni, h a tágulás is jól menjen és h pontosan mikor és mennyi teát kell inni? Nem szeretnék majd lekésni :wink: ezekről! Nálam lehet, h ezek nagyon fontosak lesznek, olyan nagyon szeretném megpróbálni a természetes utat... :oops: Babonából végül nem is fogok vsz. szülésznőt felkérni, olyan kicsi esélyt kaptam, de hátha...

Lányok,
az öltöztetéssel azért is érdemes vigyázni, mert ugye ezek a babák még nem tudnak jól hőt leadni -izzadni - , így akár túl is melegedhetnek. Általános elvnek mondják, h ¸plussz egy réteg, mint a felnőttön, de plussznak számít a babakocsi, hordozó és a mózes is.
Mondjuk, nekem a barátnőm a rossz példa :állandóan agyon öltözteti a gyerekeit és állandóan betegek ennek ellenére, én a fenti elvet követtem - most Barna ugye 1,5 éves múlt és ugyanazt veszi fel, mint mi- nem is volt megfázva eleddig...

Pusza

Judit
barnama

Sziasztok!

Köszi lányok a felvilágosítást!!! Még egy kérdés: A méhösszehúzódást azt hogyan lehet érezni? A kismamajógán szoktak panaszkodni ilyen 28. hétben lévők is, hogy van nekik, stb., Nekem nincs. Az gáz? Vagy legalábbis nem érzem. Vagy egyáltalán kellene már hogy legyen?

Barnama

Megkérdezem pontosan a teát. Bár már egyszer megkérdeztem tőle, csak elfelejtettem. :( De azt hiszem azt mondta, hogy a 35. héttől kell inni. Az bizos, hogy naponta 1-2 pohárral erre emlékszem. Nagyon ajánlotta a gátmasszázsolajat is, mert kaptam egy barátnőmtől és rákérdeztem. Apának el is magyarázta hogyan kell csinálni. Minden este 10 perc. Durva. De állítólag nagyon jó. Ági homeopátiás is, de nekem ebből a szempontból szerencsém van. 3 éve vagyok alkatilag kezelve aminek nagyon örült. Pont pénteken megyek a homeopatához, mert az utolsó hónapban ő is szedet velem valami bogyót. Szóval azt hiszem mindent megteszek a siker érdekében. Remélem segít is valamit. Mondjuk a homeopátia fantasztikus. Három éve azt sem tudom mi az hogy gyógyszer, vagy betegség, vagy fejfájás. :lol:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok Csajok!

Barimami üdv. én Zachár Erikával szültem, szerintem szuper aranyos, de egyébként mindenkiről csak jót hallottam.

Masni!
Nagy gratula a babához!!!!!!

Hasfájás témában csak annyit, hogy már megvolt a masszás, az infacol, a pukicső, a dokinéni tanácsolta, hogy a tápszerbe csöpögtessek 5 csepp citromlevet, azt is megtettem, de semmi!! Egyedül a glicerines kúp az ami úgy-ahogy segít valamit. De mivel szinte mindennaposak a hasgörcsök nagyon elvagyok keseredve, hogy nem tudok segíteni neki, olyan szörnyű nézni ahogy kínlódik. Van amikor én is vele bőgök.
Durca, a dokinénink azt mondta, hogy a kúpot mindennap lehet használni, mert nem szokik hozzá. Most akkor mi van?

Ma voltunk csípő vizsgálaton és a doki teljesen padlóra küldött. Hála Istennek nincs semmi baj a gyerekkel, de a doki stílusa!! Hárman voltunk bent egyszerre, mindhárom kisbaba lány volt és vizsgálat után miden gyerek kapott egy "kedves" beszólást a dokitól. Mi az "egyem a hegyes kis seggedet" kaptuk, a másik két kislány a "fasza kis csaj vagy" illetve a "micsoda kis husos cunci" jelzőket érdemelték ki. Én nagyon szeretek röhögni és értem is a vicceket, de ebben a helyzetben a humorérzkem lecsúszott a bokámba. Levoltam döbbenve oly annyira, hogy szóhoz sem jutottam (velem ez ritkán fordul elő :lol: ) A csúcspont pedig az volt, amikor otthon tisztába tettem a Hannát, és látom, hogy mind a két kis combja lila véraláfutásos, ahol ez a vadbarom megtekergette. Rohadtul pipa vagyok!! :twisted: :twisted: :twisted:
ildi35

Sziasztok!!
Masni gratula a babához!! mennyivel jött elöbb a kis gyorsvonat?

Ildi, ha a Kútvölgyiben voltatok, akkor nekem is vannak róla emlékeim. Nálunk olyan volt, mint amikor felhajtják a csordát a vágóhídra. Minden gyerek üvöltött, volt aki ezért mert már túl volt rajta, volt aki azért mert mellette üvöltött aki túl volt rajta.
Nekünk is beszólt a doki. Közölte, hogy hallgatassam el a 6 hetes satuba fogott gyereket. Csak lestem, hogy még is hogyan, mert az ugye más, ha a kezedben van, na de így??
A másodikat a heimPálba vittük. Időpontra egy bűbájos doktornöhöz, a gyerek csak pislogott és egy hangja nem volt.
Azóta más okból kifolyólag az ORFi (asszem)-ba járunk a Karolina útra, ahol kifogtunk egy olyan dokibácsit akinek elolvadnak a bébik a kezei között. Egyébként egy 3 picigyerekes apuka, szóval benne van a babázásban rendesen.

Túlöltöztetésban nálunk anyós és sogórnő viszik a pálmát. Volt hogy úgy feldunyházták a gyereket, hogy nem fért be a babakocsiba. Volt rajta harisnya, nadrág, overál, alatta egy párna, rajta egy normál takaró és ezt megkoronázták egy paplannal. Most így elképzelem és röhögnöm kell, de akkor teljesen ledöbbentem a látványtól. Mondjuk anyám a másikfele, ő meg alulöltözteti. Rá kell szólni, hogy a dzseki és a poló közé még ráadhatna egy pulcsit a minusz 10 fokban.

Györgyi, én hétfőn a szentkirályis üvegen akadtam össze veled. Jól meg is lepődtem.

Réka
Vendég

Masni, én is gratulálok Nektek! Jó hallani, hogy a kezdeti nehézségek ellenére is jól vagytok. :D Ha van kedved, írj a részletekről...

Vica! Óh, nagyon rossz lehet apa nélkül. :( Nálunk párom szombaton kényszerül majd dolgozni, és ez nekem szülinapom, kicsit másra számítottam, de ez van. :? Ja, igen, a Balusztrád építi a házunkat. Úgy látom, képben vagy. :shock: Vagyis ez azt jelenti, hogy most éppen marhára nem építik. Az átadást csúsztatták, örülhetünk, ha Beni egyéves korára átköltözünk. Viszont "kiszállni" egyelőre nem tudunk, amíg nincs hivatalos szerződésszegés stb. Várnunk kell. Hónapokat. :x Koncentrálok másra!

Remélem, a legtöbben ma tudtok pihenni! :wink:
vbea

Sziasztok!

Túlöltöztetés: Tényleg felsleges, mert nem biztos, hoyg szól, hoyg melege van! Csak megizzad. Vagy azt sem. Mondjuk ma már az overáll kijárt nekik, de egy vékony pléd és elég rájuk. Majd ínusz 5 fokban kell a bundazsák, meg vastag pléd.

Egyébként én ma Benére kezstyűt akartam adni, de már a látványától is sikított. Tavaly megovlt az előnye a picinyságánek, hogy nem szólt soha semmit. Bezzeg most. A lábzsákért is külön lobbizni kell, közelharcot vívunk a babakocsiban, DE ÉN GYŐZÖK!!!

Szülésznő: Nekem találkozásom a Keszegh Évivel, Krohné Klárival és a Csillával volt. Ő egyébként pont osztályos szülésznő volt, amikor engem császároztak, és reggel vele keltem és zuhanyoztam. Nagyon segítőkész és türelmes volt! Aki még nagyon szimpi volt nekem, de nem tudom, hogy ő is szülésznő-e egy "Maminak" becézett idpsebb n. A dokik nevezték így mindig. Ő volt a császár után az osztályos, és olyan édesen jött 10 percenként, figyelt ránk, beszélt velünk, érdeklődött, stb. Kedves volt nagyon, a lelkemnek nagyon sokat segített!

Tünde

mtunde

Ildi,

most már nem hiszitek el, hogy nem kapok százalékot, :) annyit reklámozom, de a hasgörcsökön, puffadáson, pukigondon a SZÉLCSŐ azonnal segít.... és rá sem szoki, és nem fáj....

hú de szürkeség van ma!
Jube

Kép

Kép
jube

Előbb írtam egy csomót és elszállt :evil: :evil: :evil:

Dóri,
Fogak miatt :cry: :cry: :cry:
Nekünk kibújt a második is, igaz hogy egész nap sírt és nagyon nyügi volt, de miután áttörte az ínyét a fog, utána aludt 2 órát a kisangyalom!!
Mi most kaptunk egy vastag téli kabátot és hozzá persze nadrágot is. Ma ráadtam mert nagyon hideg volt, egyébként én sem szoktam nagyon beöltöztetni. Itthon pl: csak egy hosszú ujjú body és egy harisnyanaci van rajta!!!

Györgyi,
Az egyik barátnőm használta a gátmasszázsolajat és gátvédelemmel szült. Állítólag nagyon jó és a szülésnél is sokat segít!!!!

Ildi,
El is hiszem hogy mérges lettél!!!! Mi az I. számú Gyermekklinikán voltunk és egy tündéri doktornénit fogtunk ki!!! Mikor odaértünk, csak a gyerek sírást hallottam, amitől nagyon megijedtem, gondoltam, hogy bíztos egy nagy darab ember van bent, akit ha meglátnak a babák azonnal elkezdenek sírni. De mikor bementünk, kellemeset csalódtam!!! Mikor meglátta Rékát, csak ennyit tudot mondani, "milyen hajas baba vagy, nem is tudom, hogy az uh-on láttok e majd valamit", mert csinált koponya uh-ot is!!! Egyébként a csípőficam vizsgálatot, meg tök óvatosan csinálta.

Cinicini,
Azért megnéztem volna a gyereket ennyire beöltöztetve!! :D :D

Vbea,
Már hozzászoktam hogy 3 naponta egyedül alszom, ugyanis a férjem 24/72 órás szolgálatban van!!
Csak azért kérdeztem, hogy ki az építettő, mert az egyik barátnőmék most költöztek volna (szept. 30-án) egy új építésű lakóparkba, amit persze a fent nevezet cég építtet, de nagy meglepetés érte őket és sajna nem pozítiv értelemben!!!!! :cry: :cry:

Jube,
Panni hasfájós még? Ha jól emlékszem múltkor azt írtad, hogy már nem! De lehet, hogy valamit keverek!

Szép estét Mindenkinek!

Vica

vica10

Lányok mindenki Vida párti???? :))

Mászárosnál nem szült senki? Ismeri valaki? Vélemények? :)

Kép
elizabeth25

Elizabeth!
Én most készülök szülni nála, immár harmadszorra. Ez gondolom mindent elárul.
Réka
Vendég

Elizabeth,

Én nem vagyok Vida páciens! Mikor elkezdtem ide írni, akkor szinte Mindenki a Mészároshoz járt!!

Ha jól emlékszem, akkor Eszti is a Mészárosnál szült.

Cinicini, Elizabeth
Most néztem meg a táblázatot, hogy nem vagytok még benne. Ha gondoljátok szívesen beleteszlek Titeket is, csak írjátok meg az alábbi adatokat: név, kor, lakhely, kislány/kisfiú, orvos, kiírt időpont, szülésznő.

Vica

vica10

Szia Vica,

Panni szerencsére már kinőtte a hasfájást. De 2 hetes korától 3 hónaposig állandó kínszenvedés volt... azért javaslom mindenkinek, múltkor Steffinek, most Ildinek a szélcsövet, mert szerintem mi a ráolvasáson kívül mindent végigpróbáltunk, és ez volt az egyetlen megoldás.

Ti a Kati nénihez jártok, ugye? Mintha láttam volna egy fotót Rékáról a rendelőben. Mi a váltótársánál vagyunk.

jó éjt,
Jube

Kép

Kép
jube

Szia Vica, köszi, ha beleteszel a táblicskuba. :)

név, kor, lakhely, kislány/kisfiú, orvos, kiírt időpont, szülésznő.

Elizabeth
26
Budapest
Nemét még nem tudjuk
Dr. Mészáros Gábor
2007.06.03
Szülésznő nincs, mert csaszis leszek

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Készen van a naptár sablonja, akit érdekel, az a satuk@freemail.hu msn címen tud utolérni. Nem mindig vagyok a gépnél, a párom meg nem szokott beleolvasni, akkor bocsi.. nem bunkóságból nem válaszolok.
12 db képet kell küldeni, és beszerkesztem, és visszaküldöm.
Itt van a naptárom egy lapja:

Kép

Bocsi, hogy mostanában nem jelentkezem, kissé el vagyok havazva.. Ja, Jube! Annyi felé megyünk mostanában, hogy nem is szoktam a Millenári Park felé járni.. pedig jó lenne egy nagyot beszélgetni... No nemsokára utol érem magam.. ígérem.. :lol: remélem :shock:
Egyébként minden ok velünk.Hurcia, mondtam, hogy mi fűzfőiek vagyunk?? Nem túl nagy a távolság.. :)
Megyek, mert aludnom is kéne, puszi mindnekinek!

satuk

Jó estét!

Cinicini
Hát baromi jót röhögtem a túlöltöztetéses hozzászólásodon. Még a könnyem is kicsordult.
Megjegyzem ma rám is fért már valami kis vidámság. A front már megint a páromon jött ki, úgyhogy a mai nap is eredményesen telt a veszekedés terén.
Nagyon rossz volt, hogy ma nem lehet kimenni sétálni.

Szülésznő
Nekem Keszegh Éva volt, nagyon rendi. A dokim Sipos hangulat ember, de szakmailag még nem csalódtam benne.

Képzeljétek van egy ismerős, aki jan. 14-re van kiírva és a Kútvölgyiben már kb. 4 dokinál volt, és senki nem akarja elvállalni, mondván, hogy januárban nem vállal szülést (Vida, Sipos, Sándor, és talán a Hegedűs). Még mindig nincs dokija, pedig már november van!!! Hát én biztos pánikolnék.

Jó éjszakát mindenkinek.
Móni

Kép
Kép
monacs

Sziasztok!

Tettem fel újabb képeket.

http://benedek.blogspot.com

mtunde

Sziasztok,

nálunk korán van reggel, mióta átállítottuk az órát.

Cancan,
nekem is azt mondták várjunk amíg 3hónapos lesz.
Kaptunk anno floxal kenőcsöt, ha esetleg be is lenne gyulladva a szeme. És ami még sokat segít, hogy elmúljon: Az orránál, pont a szeme alatt kellett ovatosan köröm nélkül masszírozni.
Ez csökkentette nálunk is a csipázást, de nem múlt el sajnos, ezért mikor elérte a 4 hónapot, elvittem én is átfújatni. :(
Hátha nektek elmúlik.
Györgyi,
meg tudnád adni a homeo- orvosod nevét és elérhetőségét? Mert a férjem már csak ebben bízik. Szegénynek rendszeresen fejfájása van. Esetleg lehet emailben is, papp.edina@citromail.hu.
Nagyon köszönöm!!!

Satuk,
nemsokára küldenék akkor 12 képet és örök hálám!!!
Te szoktál venni valami speciális papírt, amire kiprinteled?

Tünde,
végignéztem a kis kópét, nagyon édes!!!

Fogzás:Balázs nagyon nagyon nyálazik, és néha álmában felkiált és visszaalszik. Megduzzadt kicsit az ínye alul. Ez meg fog még látványosan? És mivel szoktátok bedörzsölni, mert gél híjján az ujjamat rágcsálja, és persze mindent amit ér.
Segítség! Köszi!

Vica,
nekem is így dolgozik a férjem.De nehezen szoktam meg.

Mindenkinek szép napot!

Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!

Györgyi! Én sem éreztem szinte az utolsó időkig méhösszehúzódást. Már a kórházban kellett feküdnom, 37 hetes múltam, amikor először éreztem valamit, de akkor meg a ctg nem mutatott semmit. De a szülésznő mondta, hogy ő is érezte, hogy keményedik a hasam. Aztán nekem 38- hét első napján volt a császárom, és addig nem is éreztem semmi hasonlót. Szóval szerintem ne izgulj, ha még nem érzel semmit.

Fogzás: Hurcia, mi a Dentinox gélt hazsnáljuk, és az bevált. Bene már ha meglátja atubust, abbahagyaja az üvöltést :) Csak 5-10 percig hat, de eltereli a figyelmét hosszabb ideig is a fogáról. (naponta 4x lehet csak bekenni)

Meg persze a rágókák nagyon jók! Legalábbis Bene olyan 7-8 hónapos koráig rágta őket. Utána, amikor már tényleg jöttek a fogai, na akkor már nem :)

Tünde Ja, és Barimami! üdvözlet

mtunde

Sziasztok!

Györgyi33
Máté 2500 grammal született és 51 cm.el. Azt hiszem, ez a 35. hétben nem számít rossznak. Szerencsére az inkubátorban sem töltött túl sok időt, rendesen veszi a levegőt, stb. Szerintem ne aggódj, a derékfájás ilyenkor teljesen normális, az én esetem volt extrém, veled biztos minden rendben van!!! Az én babám valamiért nagyon ki akart jönni, a nyakán volt a köldökzsinór is. Én úgy fogom fel, hogy azért bújt ki gyorsan, hoigy ne legyen nagyobb baja bent!
Egyébként 2 hete vagyunk itthon, 2390 grammal engedték haza és tegnap 2750 grammot mértünk!!!

Homeós bogyók
A málnalevél teáról sajnos nem tudok nyilatkozni, mivel nekem már nem volt időm inni :-) Itt van két felbontatlan csomag, ha valaki a XVII.kerben jár, szívesen odaadom.
A bogyók: Arnica Montana a vérzés csillapítására (3 héttel a szülés után gyakorlatilag nem vérzek), Urtica Urens a tejtermelésre, Hypericum a kórházi tartózkodás alatt, vágott sebre, Delphinium Staphisagria fájdalomcsillapításra (egyszer nem kellett más fájdalomcsillapítót kérnem a nővérektől)
Az Urticát elég akkor szedni,m ha beindult a tej.
Van erről egy doksim is, ott többmindent felsorolnak, ha valakit érdekel, szívesen elküldöm! A mailcímem: nemet.adrienn@index.hu

Hasfájás
Máté mostanában kezd sírdogálni, nekünk is Espumisant javasoltak, az egyik barátnőm Sab simplex-et adott a kisfiának, nekik csak az hatott. Nektek van valmailyen tapasztalatotok ezzel a gyógyszerrel?

Cinicini
jót mosolygok mindig a gyermekeid nevén, nálunk ugye Máté már van és Márk a következő befutó név :-)))

Kérdéske
Lányok, tegnap egyik percről a másikra eltűnt a tejem. Eddig olyan 60-80at szopott Máté, de volt hogy 100 felett. Éjjel elkezdett sírni, nem akart visszaaludni. Azt hittem, hogy nyűgös, aztán rá kellett jönnöm, hogy éhes! Egész nap 20-30at tudott csak szopni, 12x evett. És alig aludt szegénykém. Én annyit ette-ittam-fejtem amennyit csak bírtam, remélme mára jobb a helyzet, annál is inkább mert tápszer nincs itthon.
Mit csináljak még????

pusza és köszönöm a jókívánságokat! Kép
masni

Masni, te kinnél szültél?

Kép
elizabeth25

Szervusztok sorstársaim!!!!

Hát mit mondjak én is örültem,hogy elmúlt a tegnapi nap,mert a férjem űberelte összes eddigi teljesítményét!
De nem mondom el,mert attól elvisz a mentő.

TÜNDE!

Már az előző levelemben is szerettem volna megköszönni,hogy imádod a leveleimet,ez külön jól esik tőled.
Azt is akartam már kérdezni,hogy nálad"csak" az elölfekvő méhlepény miatt volt a császár,ugye jól emlékszem?
Teljesen ráfeküdt a méhszájra,ugye és ezért nem lehetett hüvelsi úton?
mert ha ez így van,akkor jó eséllyel indulsz a következő szülésnél a természetes szülés felé...
Egyébként nekem is elöl fekvő lepényem volt mankánál,de nem érintette a méhszájat.Most pedig teljesen jó helyen fekszik.

HURCIA!

Neked is nagyon köszönöm a dícséretet és igazán kedves vagy,hogy személyemnek ekkora jelentőséget tulajdonítasz :D.
Egyébkénta,mit az unokahúgoddal kapcsolatban írtál,alkalmaztam mankánál,amig az eset után mentünk hazafelé,és mit mondjak jobban bejött,mint gondoltam,mert kisangyal módjára fogja a kezemet és ecseteli,hogy anya meg apa nagoyn szomorú lenne és sírna,ha manka megsérülne...
Fogzás: Egyébként a dentinox gél nekünk is bejött.
mit csinál a férjed,hogy ilyen beosztásban dolgozik?
NAPTÁR:mi is csináltunk az első évben és lehet kapni iylen speckó fotopapírt,a corában és minden nagyobb bazárban

BARIMAMI!

Üdv,én is Siposnál szülöm a lányomat, igaz az elsőt nem nála szültem,de eddig minden okay vele,igaz kissé hangulatember,de nem kételkednék a szakmai hozzáértésében.Az más kérdés,hogy a császár és sima szülés közötti vergődésemben nem nagyon segített,de ez nem is biztos ,hogy baj.

VBEA!
írd már meg,hogy most mi van a lakás körül? de csak,ha akarod.
meg a közös vesszőparipánk is érdekelne :D

GYÖRGYI!

Szerintem se baj,hogy nem érzed,ha keményedik a hasad,ez még nem jelenti azt,hogy nem keményedik.Biztos gyakorol,csak te nem érzed,mert mondjuk olyan tuti jó kemény hasfalad van :D :D
Pihizel már?

ILDI!
Ha a dokinéni azt mondta,akkor biztos úgy is van.Én csak a felnőttekből indultam ki,hisz mindig óvva intik az ilyen problémával kűzdő embereket,hogy a hashajtó és kúp hosszútávon nem a legjobb megoldás,mert a szervezet nem tanul meg megdolgozni az eredményért.

Biztos,hogy kihagytam valakit,akinek írni akartam,de majd kiderül,ha visszaolvasom.

Mi lehet a VERONIKUSSZAL ÉS ANDRYVAL?

Nekem egyszer leírta Veronikusz annak a homeobogyónak a nevét,mait a 35 héttől szedni lehet,és sokszor fel is írtam,de szokásomhoz híven nem olyan helyre,ahol meg is találom.
no,majd megkeresem.
puszi mindenkinek,durca

Kép

Kép
durca

Szia Masni!

Miután leküldtem a hozzászólásomat láttam ,hogy írtál!

Gratula a gyorsvonathoz :D a lányom a 41.hétre 2850-nel született,így a 2500gramm tökéletes.
A tejcsihez szólnék hozzá,hogy ez normális,hogy egy picit megcsappan.
Próbálj meg nagyon sokat pihenni(az evés ivás mellett),nagyon sokszor,amikor csak nyüglődik cicire tenni,sőt gakrabban,nem baj,ha akár óránként is és nem baj,ha sokáig cicizik.
új tej csak a régi helyére tud keletkezni.
ne aggódj(bár ezt könnyű mondani),ha visszaolvasnád a leveleket,szinte mindenki szembesült ezzel a problámával, sőt volt aki többször is!

üdv,durca

Kép

Kép
durca

Sziasztok,

Hát ez a szél teljesen kikészít!! :evil: :evil: Semmit nem aludtunk az éjjel, azt hittem, hogy a foga miatt sír Réka, de rekellett jönnöm, hogy ez a hülye szél az oka. (1/2 óránként keltem, most olyan vagyok mint egy zombi) De most 2 órája alszik a manó, legalább bepótolja az éjszakát.

Jube,
Örülök, hogy Panni kinőtte a hasfájást. Mi nem oda járunk orvoshoz, Kispestiek vagyunk!

Elizabeth,
Betettelek a táblázatba!!

Satuk,
Akkor küldöm a képeket, persze megpróbálom nem egy nap átküldeni, nehogy beteljen a postaládád!! Előre is köszi!!! Olivér hogy van? Van már foga?

Monacs,
Ha jól tudom Hegedűs, azért nem vállal januárra több szülést, mert így is nagyon sok kismamija van arra a hónapra kiírva! MOndjuk azért ez elég durva, hogy senki nem akarja elvállalni!!!

Tünde,
Nagyon jók a képek!!!!

Hurcia,
Mi a dentinoxot használjuk és hát a hatása tényleg nem sokáig tart, de legalább egy picit megnyugszik tőle. Egyébként nekünk a rágókák nem igazán jöttek be, rájött, hogy a szivacs szőnyegből kilehet szedni a figurákat és azok nagyobb darabjait rágja. Ezek egy kicsit elterelik a figyelmét. ja és innen tudom, hogy felül is hamarosan kibújik a fogacska. (látszik a szivacson) Ahhoz képest, hogy 1 héttel ezelőtt még egy fogunk se volt, ma már 2-vel büszkélkedhetünk!! :D :D

Masni,
Nagyon édes Máté, nem is látszik, hogy koraszülött!!! Nagyon szépen fejlődik!!!!!!

Na megyek főzni..

Puszi

Vica

vica10

Vica, nagyon szépen köszönöm! :)

Kép
elizabeth25

Masni,

Rita ajánlotta nekünk annak idején a kecskerutafű teát, nekem az nagyon bevált. És természetes, hogy megcsappann a tej a 10. nap körül. Én beszereztem a tápszert, megnyugtatásképp, és eddig minden egyes szoptatás után mindkét cicit kifejtem porosra... :) (mindig mindkettőből szoptatok) így kereskedelmi mennyiségű tejem van.... :lol: pedig az elején 3szor is nagyon elment... mostanában kezdek lustítani, és nem fejek csak max. 1szer-2szer egy nap. úgyhogy a klasszikus recept: evés-alvás-ivás, és a kecskerutafű nagyon jó kombináció.

Jube

Kép

Kép
jube

Hali lányok!

Megvolt a szemészet, Panka tök jól viselte. A doktor néni még a férjem orvosa volt anno, és baromi jól kezelte a babát. Nem volt ott egy nyikkanás sem. És nincs semmi a szemével :D

Engem mindig megrémít, mikor írja valaki, hogy nem vállalták el a szülést. és akkor eszembe jut, hogy mi van, ha majd engem se. :( Tudom, tiszta hülyeség, meg ki tudja össze jön-e a baba, kár ezen izgulni előre, de akkor is, én ilyen hülye vagyok.

Masni! Nagyon szép fiad van, és a 2500 az tök jó, az én lányom a 39. hétre 2250-nel született.
Barimami! Halihó, üdv közöttünk!

Vica! Szerintem is a szél. Panka is mindig fent volt, ha fújt a szél. Most megint éhségsztrájkol. Múlt héten zabálás volt, de szó szerint, most meg :evil:

Kriszta

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Üdv Barimami! Én Zachár Erikánál szültem és csak ajánlani tudom!

Masni! Gyönyörű a manócskád! Tejügyileg Nekem eddig bevált az, hogy rengeteget eszem és iszom és amennyit lehet pihenek és ne idegeskedj rajta. Ha szopizik rendesen a baba akkor termelődni fog a tejci, higyj benne!!!!

Ildi! Az Én védőnőm is a pukicsőt ajánlotta, ha hasfájás lenne. Azt mondta, hogy ahhoz nem tud hozzászokni.

Lányok, ez a csípővizsgálat dolog felkeltette a kíváncsiságomat. Ti miért viszitek ezzel kórházba a babókat? Nektek a gyerekorvos nem vizsgálja meg minden alkalommal? Nálunk eddig majdnem minden héten megnézte....és nem kellett sehová sem vinnünk, sőt még a védőnő is nézi mindíg.

Fogzás. A sógornőm homeos bogyókat adott a picinek, amikor már nagyon szenvedett a fogzással, állítólag segített nekik, próbáljátok meg esetleg!
marcsim

Lányok, talán érdekel Titeket:

"Bababörze

Aki nem szívesen ad ki súlyos ezreseket egy-egy új babaruháért vagy spórolna a babakocsin, esetleg olcsóbban venne eldobható pelenkát, az keresse fel november 4-én, szombaton 8 és 15 óra között a Budapesti Vásárközpontot, ahol babaruhabörze lesz.

A börzén nevével ellentétben nem csupán babaruha kapható. A vásáron minden beszerezhető, amire egy gyermekes családban szükség van (és amire nincs): vehetünk használt és új ruhákat, felszerelési tárgyakat, babaápolási termékeket, játékokat és számtalan egyéb dolgot. Mivel minden egy helyen van, kismamáknak ideális itt megvenni a babakelengyét, feltéve, hogy pocakjukkal ügyesen tudnak lavírozni és nem kapnak sírógörcsöt az iszonyú tömeg látványától.

Ne féljünk alkudni! Ha magunk nem szeretjük az alkudozást, jobban járunk, ha viszünk valakit, aki megteszi helyettünk, tapasztalatok szerint még kedvezőbb árat kaphatunk, ha elég rámenősek vagyunk. Az árusok szeretik, ha egyszerre több holmitól szabadítjuk meg őket, nekünk pedig jóleső melegség fogja átjárni szívünket, hogy még olcsóbban jutottunk hozzá a portékához.

Belépők a rendezvény napján reggel 7.45-től válthatók 900 forintért a bejárat melletti pénztárakban. A novemberi Kismama magaziban található kuponnal a jegy csak 450 forintba kerül. A börzén ingyenes gyermekmegőrző, külön pelenkázó és etető helyiség áll a látogatók rendelkezésére.

A börzézőket a Budapesti Vásárközpont III. kapujánál reggel 8-tól engedik be. Parkolni a Vásárközpont területén belül, az V. kapun behajtva, vagy kívül, az Albertirsai úton lehet. Elképzelhetetlenül nagy dugók várhatók, ezért aki nem akar órákat az autójában töltve araszolni, hogy utána egy rakás pénzt fizessen ki a nehezen megszerzett parkolóhelyért, az gyalogosan közelítse meg a helyet. Az Örs Vezér teréről indul a BKV Expojárata, mely ezen a napon sűrített menetrend szerint közlekedik."

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy ismeritek -e a Kútvölgyi Kórházban Dr. Mészáros Gábort? Mi a véleményetek róla?
13 hetes kismama vagyok. Várom válaszotokat.
Szuper jó az oldal:-)
További szép napot mindenkinek
Rolandi
rolandi

Sziasztok!

Múltkor elflejtettem Masninak gratulálni!
Szép a babád!!

Elizabeth!
Én is, és Eszter (Mano4) is Mészinél szültünk. Én nem hozzá jártam terhesgondozásra, de szülni nála szültem.

Nálunk még mindig sehol egy fog. De most már jobban is alszik a Kisasszony éjjel4 Napközben is alszik egy órákat általában!
Szóval nálunk minden oké!

Satuk!

Jó volt hallani felőled!

Barimami!
Isten hozott!

NA, puszi mindenkinek!
Dóri

Kép
nagydora

Dori felvettelek msn-re ha nem baj! Ott tudunk értekezni Mésziről! Érdekelnek a tapasztalataid, meg a kórházzal kapcsolatban is! :)

Kép
elizabeth25

Szia Masni! Nagyon aranyos a kisfiad, és egyáltalán nem gondolnám, hogy koraszülött!

Satuk, nagyon tetszik a naptárad! Ügyes vagy.

Monacs, azt hiszem, te írtad, hogy nem vállalják a barátnődet, ha végül is mindegy a barátnődnek, hogy kinél szül, csak a Kútvölgyiben legyen, akkor szülhetne az ügyeletesnél is akár, hátha éppen a 4 közül lesz valaki ügyiben, akiket megkérdezett :) (persze, gondolom, ez nem ilyen egyszerű) És, nem emlékszem, hogy írtad-e: hova járt eddig terhesgondozásra?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziazstok!

Durca! Igen, feküdt a méhszájon. Remélem, majd azért legalább fájásélményem lesz.... a végén könnyíthetnek rajtam :D

masni! Nagyon szép nagy gyerek Máté!

Orvos: én úgy tuodm, simán bemehet szülni az ügyeletesnél. Nem egy ismerősöm választotta azt, hogy szülésznőt választott, és nem orvost. Terhesgondozásra meg eljárt a kerületi rendelőbe.

Marcsim: levileg 6 hetes korkörül el kell menni ortopédiára csipőszűrésre. A gyerkeorvos ad beutalót, minket pl a Budai Gyermekkórházba küldtek anno.

Bababörze: azért arra számítsatok, hogy iszonyatosan nagy a tömeg, és 900 ft a belépő.
De ezzel nem lebezsélni akarok senkit, sem (maag men megyek, hanem leadtam a rendelést egy barátnőmnél :)), hanem pl kisbabával nem érdemes menni.

mtunde

Sziasztok,

Gabboka
Igazából a barátnőm testvére, én nem is ismerem :D , de tényleg gáz, hogy senki nem vállalja. Idáig össze-vissza járt. Ha jól tudom volt a Szent Imrében, vmi miatt Székesfehérváron is. Úgy volt, hogy végül ott fog szülni, csak a családja mondta, hogy ez jó nagy baromság, mert hát igaz, hogy nem a világ vége, de télen ha netán jó nagy hó van és beindul a szülés, hogy akar oda lejutni. Meghát, hogy látogatják meg. Na, egyébként a barátnőm szült szintén a Kútvölgyiben és mondta a tesójának dokiját a Sándort, de mint kiderült Ő síelni megy. Utána próbálkoztak az összes többivel. Ja, a lány egyébként ráadásul toxémiás is :( . Szerintem is az ügyeletes lenne a legjobb megoldás.

Satuk
Én küldenék képet, de nekünk nincs nyomtatónk :( . Mit lehet ilyenkor csinálni?

Jaj, lányok de jó ez a nyugi mindkét gyerek húzza a lóbőrt már lassan 3 órája. Most irigykedtek mi :D ?

Ez a fránya szél majd elvitt délelőtt. Muszáj volt kivinni a gyerekeket sétálni, főleg hogy tegnap sem voltunk kint.

Na, puszi mindenkinek.
Móni

Kép
Kép
monacs

Sziasztok,
Mindenki választott szülésznőt magának?
Mikor kerestétek meg őket, és mi alapján? én az előzőnél a dokit kérdeztem meg, hogy válasszak vagy sem és ha igen, akkor kit ajánl? így működik ez itt a Kútvölgyiben is?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Szia Manóka!
Nem mindenkinek volt közülünk válaszott szülésznője. A legtöbb doki rád bízza a döntést. De kérdzed meg nyugodtan, ő ajánl-e valakit. Aztán a ctg-k alatt szoktak a lányok lecsapni valakire. vag yvan,a ki már hamarabb betankol magának, pl a szülőszobalátogatáson.

mtunde

Sziasztok!
A naptárhoz plusz infók: én csak a naptárat készítem el, és jpg (kép) formátumban küldöm vissza a feladóhoz. Az, hogy ki, milyen módon akarja előhivatni magának, az az Ő dolga, én speciel most magunknak ezt a verziót 10*13as fotónak hivatom elő, anyuméknak meg nagyobb, ált. A4es méretbe szokott a fa alá kerülni.. Egyébként nagyon szép ajándék akkor is, ha az ember műszaki rajzlapra nyomtattatja ki, csak jó nyomtatót kell kifogni hozzá.. még nekem is puncsolnom kell az egyik barátoméknál.. :)
Aki szeretne naptárat, a kiválasztott képeket nevezze át az itteni nevére, és adjon sorszámot, pl., ha én januárra akarnám az egyik képet, akkor: Satuk1, febr.: satuk2.. csak azért, hogy pl. a nagy készítésbe Jubéék Pannája nehogy Vicáék Rékájához kerüljön, akár 1 kép erejéig is.. bár mindkét csajszi gyönyörű.. :lol:
Fontos! Mindneki MSN-en külje a képet, mert a freemail hamar megtelik, ja, és sokszor a párom van itt a gépnél, mert itt dolgozik.. no, ő nem szokott figyelni az ilyenekre, tehát akkor várni kell, hogy én legyek ott, és én elfogatdom a képetek, és letöltöm őket.. majd megbeszéljük, hogy mikor küldöm vissza.. (ismét az msn cím: satuk@freemail.hu)
A végére: természetesen ez nekem nem kerül semmibe, tehát nem kérek érte egy kanyit sem, csak szeretnék mindenkinek segíteni az amúgy sem egyszerű ajándékozásben, és igen a szívemhez nőtt a csapat. Még akkor is, ha mostanában nem tudok jönni.
Puszi Nektek.. Masni, Neked nagy gratula, Györgyi, Téged meg láttunk- felhúztam az órát, és meglestünk múlt héten.. csudaszép vagy! Időnként olyan mosoly volt az arcodom, mint aki befelé mosolyog, mert mozog a babója.. :) Remélem már nem vagy esti műszakos, mert alvás az fontos!!
Puszi Nektek!

satuk

Masni! Máté szép baba. Bár engem kivéve nem sok koraszülött babát láttam, de a paraméterek alapján azt kérdem, mekkora lett volna a 40. héten? :D A lényeg, hogy minden rendben van veletek. :wink:
Satuk! Tényleg rendi tőled, hogy ennyire önzetlenül segítesz mindenkinek. Na, majd jövőre.

Lányok! Egy tipp a fotókhoz. Amennyiben visszakerülnek jpeg formátumban hozzátok a naptároldalak, meg tudjátok csináltatni magatoknak online. Pl dm.hu vagy fotomarket.hu Én utóbbinál hívatom elő az összes képünket. Feltöltitek, másnap pedig lehet érte menni Soroksárra vagy a Lurdy-házba, vagy futár kiviszi.

Durca-haver! Ment privi. :roll:
vbea

Sziasztok!

jube, durca, marcsim, köszönöm a megnyugtató sorokat.
Tudom én hogy ez nem a világvége, csak szembesülni vele (meg a síró ksifiammal) elsőre nem egyszerű. Tegnap nagyon sokat ettem-ittam és pihentem is. Hálistennek apa is itthon volt, ez is nyugtatólag hatott rám. Mára megint itt a tej, 90-eket eszik ez a kis manó :-)
Ettől függetlenül veszek kecskerutafű teát, most a Laktoherbet iszom.
Ja, és fejek is, egyelőre Medela electric-em van, ezzel nagyon fáj. Szereztem egy Aventet, remélem azzal jobb lesz!

Elizabeth25
Sándor Gyula az orvosom, a szülésznő pedig valamilyen Csilla volt, ugye nálam szóba sem került a fogadott szülésznő, nem volt rá idő. De Csilla is nagyon kedves volt, Nováky Ritáról nem is szólva. Nekem nagyon bejött Rita nyugodt kisugárzása és stílusa.

Lányok, köszönöm a gratulációkat, már ettől dagad a mellem, nem a tejtől! :-)))
masni

Sziasztok!

Masni, majd meséld el, milyen az aventes mellszívó. Nekem medelám volt, a másikat nem próbáltam, de kíváncsi vagyok.

Naptár: a dm-nek van naptárkészítő programja is. 12 képet kell feltölteni, aztán mehetsz a kész naptárért. Mi ott fogunk csináltatni. (persze nem akarom Satuktól elvenni az ingyenmunkát :), de kai nem tudja hol kinyomtatni, annak ez is egy lehetőség.

mtunde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?