A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuzi,
Akkor lehet, hogy nektek a Mikulás hozza Pannát? :lol:

Macs,
Köszönöm a koktélt, jövő héten élni fogok vele, ha addig nem történik semmi. :lol:

Fibi,
Bocsi, lehet, hogy hülyeséget kérdeztem az előbb. Valamiért úgy emlékeztem, hogy nem akartál a dokihoz egy ideig menni.

Kép Kép
curse

Fibi,
És miért lenne minden rendben!!! :lol: El a negatív hullámokkal!!! :lol:

Kép Kép
curse

Bocsánat Fibi
És miért NE lenne minden rendben!!! :oops: :oops: :oops: Annyira gyorsan akartam írni

Kép Kép
curse

Curse :lol:
nem kérdeztél hülyeséget, tényleg nem akartam tul korán dokihoz menni, de most péntekre van ip-om, amikoris már majdnem betöltöm a 10 hetet :D
tudom, hogy MOST minden rendben van, csak tudod, az elsö 12 hét... amugy nem vagyok babonás, csak mégis most eszembe jut néha :roll:

és nekem is majdnem inditották (pont aznap indultak el a fájások, ahogy be kellett volna feküdnöm), és nem kellett 4 napnál tovább maradnom a H-ban.
fibi

sziasztok,
sztetek relaxra hogy tudnék menni, h közben Igi ott rohangászik????? kire bizzam addig???? :lol:
mert ugye én relaxra is akarok járni...

Fibi,
én azért halasztgatok mindent, mert ugye baj van velem...és mindig csak halogatom a dolgokat, h majd holnap felhivom őket, majd holnap megcsinálom, és persze SOHA nem történik semmi, már rég járnom kéne dili dokihoz, mert ugye ezzel az állapotommal senkinek nem használok, de sajnos nem birom rávenni magam a dolgokra...ezért is találok olyan nehezen munkát is, stb....ez is a problémám része...

voltam viszont dokinál...
úgy tűnik minden rendben, bár elég rázósan indult.
Megvizsgált, és közölte, h nem akkor, mint amekkorának lennie kéne...
aztán uh.
előtte azt mondta, h két dologra kell figyelni, méhen belül legyen, és legyen szivhang.
megnéz, azt következőt mondja: hát, félig meddig stimmel a dolog...
a baba méhen belül van...
de...kisebb, mint amekkorának lennie kéne. Jóval kisebb...(én már titokban el is temettem a magzatot...)
majd egyszercsak mozdult egy hatalmasat, és előkerült a testének a többi része is, mert mint kiderült, csak a feje búbját lehetett látni... :?
amikor előkerült a többi része is méretre majdnem stimmelt, kb. 1 héttel kisebb, de igy is május vége. Pontos ip még nincs, mert majd jövő héten kell menni nyaki redőre a bártfaiba.
Melyik hölgyhöz is kell menni?????

szóval, egyelőre ennyi...édesen ficánkolt, 3,3 cm, nagyon is helyes. Mikor Levinek meséltem, éreztem a hangján, h tök örül. És tök kivan akadva, h nem akarom még mindig elmondani...
de tényleg nem érzem úgy, h a családomból bárkinek is köze lenne hozzá...tök gáz...
fúúúúúj, de fogom útálni, amikor el kell mondani...
és én meg örülök is, meg nem is...olyan szar érzés...mit érezhet a pici??? h az anyja nem is várja??????
:cry:
pedig igen, csak annyira félek tőle...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Na, mégis bementünk Veresre a bótba, meg persze utba ejtettük a gyorskajáldát is :oops: :lol: olyan hangulatos sötétben sétálni a városban, a télnek is megvan az elönye azért :D
fibi

Zsan,
jajdejo, hogy végülis rendben van a babával minden :)
egyszer szivesen beszélgetnék Veled ezekröl a dolgokrol (halogatás, dilidoki, stb. ) nekem is voltak ilyen problémáim, és nem mondom, h teljesen százas vagyok, de fejlödtem. ugyhogy van remény, hidd el :lol:
és relaxrol pont azt irtam, hogy ott VAN gyerekfelügyelet, gondolom külön szobában, szal nem zavarnak a köcök :) (a mentálhigiénés kp-ban). majd fel is hivom öket, hogy mennyi az annyi :D
fibi

Curse: köszi és várok, nem gond! :)
Fibi: én január 15-re vagyok kiírva (a terheskönyvben ez szerepel), de én jan. 18-át számoltam a neten, szóval valamikor január közepe. (Csak a kérdőjel miatt írtam. :) )

Kép
Kép
tinu

Curse,
szex, szex, szex! :D
Majd később írok még, de most főznöm kell.
neet
neet

Tinu,
ja, oké :) akkor Neked is Bakod lesz elvileg :wink:
a kérdöjel amiatt is volt, mert nem tudtam, hogy Lindi elött vagy után vagy esélyes szülni :)
fibi

Neet, :mrgreen:

amit írsz, az tök jó ( :wink: ), de ha csak a szexen múlna, Fülöp már a kiírt időpontra megszületett volna :mrgreen: meg utána még sokszor megszülethetett volna :mrgreen: de hát nem akart.... :mrgreen:
macskanyu

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi: én azért még reménykedek, hogy mégse Bak lesz... :D

Kép
Kép
tinu

Fibi,
Mondjuk megtudom érteni, miről beszélsz. Én olyan szinten voltam babonás, hogy a 13. hétig senkinek sem szóltam. Persze apát leszámítva, meg hát a főnökömet is muszáj volt beavatni, mivel 3 hónapig táppénzen lenni csak úgy nem szoktam. Mondjuk nálam a kezdetektől gond volt, egyfolytában görcsöltem, úgyhogy már 6 hetesen dokinál voltam. De én mindenben problémás eset vagyok :lol:
A kórházzal most azért megnyugtattál :lol:

Zsan,
Ez tök jó hír, hogy minden rendben :lol:

Tinu,
És ha nem bak, akkor vízöntöre gondolsz?

Neet,
Köszi a tippet :lol: Hidd el azt is próbálgatjuk, de általában röhögés rohamba fullad az egész :lol:

Kép Kép
curse

Curse: igen, előbb azért nem szeretném, ha jönne. :wink: Inkább túlhordanám 3-4 nappal... Persze, tudom, hogy nem kívánságműsor. :lol:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
én is reménykedtem, hogy Bálint nem lesz Bak, oszt mégis 8) én teljesen azt hittem, hogy Nyilas lesz, elöbb érkezik, stb. És az ascendense Nyilas, plusz 2 bolygoja is Nyilasban van, szal van böven Nyilas tulajdonsága :D
drukkolok a Vizöntöhöz Neked :wink:

Curse,
szex - röhögés roham - ismerös :lol:
fibi

már éjjel is rosszul aludt Lencsi, meg most délután is, úgyhogy ébredés után megmértem a lázát és 39 volt popóban. gyorsan rohantam a dokihoz, legalább 10-15 perccel a rendelési idő után értem oda, de még ott volt, hála az égnek! állítólag teljesen be vannak gyulladva a mandulái, és duzzadtak, ezért nem akart enni, meg ma még alig ivott :(. nem tudom rávenni az ivásra, félek, hogy baj lesz. kb. 2 decit ivott összesen.
adtam neki Panadolt, le is vitte a lázat, de most megint felment.
a doki antibigyót írt, mondván, ha súlyosbodik, vagy nem javul a helyzet, holnap el kell kezdeni szedni. node kapni se lehet!!! gyalog , egy beteg gyerekkel, lejártam a lábam, 5 patikában voltam, és sehol semmi!
a doki szerint elkapott valamit bakteriálisan. szerintetek fogzástól nem lehet mandulagyulladása? mondjuk nem duzzadt az ínye túlzottan...

Zuzi!
köszi a délutáni segítséget!
Dobó K.: egy másik bulvár lapban meg úgy tűnt, hogy a kocsma felett lakik. "bérháznak" titulálták, és sajnálták szegényt :D :D :D

Macs!
bocsi, de most nem tudom átvenni a szajrét. remélem nem nagy gond :(, de L. is hasonlóba esett, mint te.

Zsanci!
láttalak a Dayka Gabin a buszmegállóban, de nem vettél minket észre, pedig integettünk a buszról!
várj, amíg kiderül, hogy lány, és azzal majd dicsekedhetsz a családnak.

ancsipancsi

Rec,
király :lol: és te ilyen jol tudsz páruszki? :lol:
fibi

Ancsi,
jaj szegény Lencsi :( jobbulást neki!!!! sztem nem valoszinü, hogy fogzástol van...
Ha homeo bogyot adnál neki, akkor ugy tudom, a Hepar Sulphuris segithet. de majd a többiek segitenek jobban.
fibi

Zsan, Jucus (meg még aki írt) :)!

Nektek is köszi, hogy írtatok gyerekágy ügyben!
Juc! Megnézem a Kikás honlapot, hátha fent van az ágyatok és döntünk!

Zsan!

Megértem, hogy félsz és aggódsz. De az biztos erőt ad, hogy párod így örül a babónak. Biztosan nem lesz könnyű, de kialakulnak majd a dolgok idővel.

Hát ma megint felhúztam magam ezen a hülye bejelentkezős rendszeren a Fehérvári úti rendelőben...meg a hülye asszisztensnőn.:(Áááh le se írom. De csak mert hosszú lenne és mennem kell főzni, meg mosogatni, meg vasalni meg stb.

ILdi
ildi76

Ancsi :) Lencsinek bulást és sok ++++++++ Nem tudom, lehet-e a fogzástól.. Láz igen, de gyulladás? :roll: De jó, hogy ott érted a dokit!

Fibi :) Még nincs nevünk, ill. lányra van 1-2 tipp (még korábbról :wink: ), de fiúnevet már B-nek is nehezen találtunk, mi lesz most?! valszeg megvárom, míg kiderül a neme és majd azután törpölök :roll: Mi is sétáltunk ma a sötétben, pedig nem is volt késő...

Zuz :) Azt mondod, Bazsónak még csak most jön a neheze? :lol: lehet benne vmi...

Curse :) Bocsi, visszakerestem, mert elfelejtettem mi is volt a kérdés :oops: szóval: mindegy, lesz ami lesz. Ha ránézek Bálintra, akkor nagyon örülnék mégegy kiscsávónak, ha meg meglátok egy édes kiscsajt, akkor meg annak örülnék, de legalább nincsenek elvárásaim. :wink: És lehet, hogy furán hangzik, de beszélgess a babával, hogy már ideje kijönni, meg milyen jó lesz, ha már kint lesz, stb. Lehet, hogy csak önámítás, de én ennek "tudom be", hogy B. az utolsó estén (mielőtt kórházba kellett volna befeküdni) rászánta magát a nagy kalandra.

Votiv :) Dumáló Isti :D de jó :D :D

Zsan :) Örülök, hogy minden rendben! :D Mi is csak a múlt héten mondtuk el a családnak a kistesót, B-vel meg már öthónapos voltam, mire rászántam magam... van bennünk vmi közös :wink: :lol:
denizsa

Ancsi!

Lencsinek jobbulást!:( Reméljük hamar rendbejön!
ildi76

Curse,
röhögés miért? Inkább élvezd ki, h utoljára mégegyet az életben lehet zavartalanul mórickázni. :) Ha erre gondolsz, csak elkomorulsz, nem? 8)

Den,
fhm infot köszi. De enyém apjukkal nem lehet, na meg velem sem túltömény babás dolgokkal foglalkozni. Babanet az egyetlen az életemben, de már másfelé kacsingatok inkább. Mivel nálunk nincs napirenden a tesógyártás, már nem hoz lázba egy szoptatós melltartó vagy egy lázmérő. :wink:
És bár nem tőlem kérdezted, a válasz: Eszter felnőtt villával eszik. Kapott műanyagot is, de az mindig eltört, így maradt a normális. Nem szúrja meg magát, max egyszer, azt megtanulja.

Pocak,
apa gyeden, jé? De tökjó! :) És fogja bírni? Nem azért, enyém apjuk elég jól foglalkozik a gyerekkel, de pl a komolyabb dolgokat nem bíznám rá, mert sztem popsikrémmel fürdetné és 56os cuccokat erőltetne rá. :lol:

Rájli,
várakoztatott ügyintézések, boá. Minden elismerésem, és jó pihit utána!!
És nálunk a dolcsibolt a lengyelpiac mögött nyílt. :D

Curse
sztem az olyan erőszakos dolgok, mint lépcsőzés nem tesznek jót, inkább szex, de most komolyan. Nekem doki mondta, és erre apjuk se tudott már mit mondani. És 24 órán belül elindult a kisasszony. :)

Macs,
a sarokkád csak optikailag látszik rövidebbnek a hagyományosnál, vagy tényleg rövidebb? Abban sarokban kell fürdeni? :D Jó, tudom, h egymillió fajta van, csak kekeckedem.

Zsan,
terry's yess!

Ancsi,
fessek neked mondjuk Picasso utánzatot? Emlékezetből? Egy eredeti neet nem érdekel? Egérriasztónak? :D :D

Fibi,
de jól összeszedted! Mennyi pocak, te jó ég! :)

Votiv,
na ugye! Ügyes Isti, puszit neki! :)

neet
neet

Lencsének gyors jobbulást!!!
Ancsi, érdekes, amit a laktózérzékenységről mondasz. nem hiszem, hogy a gyerekdokink jártas lenne ilyesmiben :roll:

Zsanci, a fő, hogy minden rendben! és lazíts kicsit, ne légy olyan szigorú magaddal! a pici babád biztosan érzi, hogy várod, és örülsz neki!! és ne félj előre :wink: bagoly mondja - ma is azon bőgtem egy sort, hogy fogok egyedül gondoskodni a két picikémről :(

votiv 8)
votiv

Lencsilánynak sok ++++++++++ és neked is Ancsi!
neet
neet

ILdi!
Te nem titkolsz valamit???? :wink:

Mi is voltunk mamsétálni a sötétben, és tényleg jó volt, de nem is volt igazán hideg!!!

Lencsi! :cry: Gyógypuszik!!!!! Gyógyulj meg hamar!!!!

Macs!
Te is gyógyulj meg!!!+++++++++++++++

Ancsi!
Dobó K.: de szar már neki, hogy örökölt egy Villányi úti lakást a nagyszüleitől, amiben állítólag külön szobát tartottak fent az unokáknak, ergo nem egy szoba-konyhás. Bár mondjuk vajna kecója után lehet, hogy visszalépés :? Egyáltalán miért jött haza??? És miért szakítottak a pasassal?
Hitelügyintézés, önkományzat?
Patikákban még nem működik az internetes házhozrendelés?

Zsanci!

"olyan szar érzés...mit érezhet a pici??? h az anyja nem is várja??????

pedig igen, csak annyira félek tőle..."

annyira tudom, hogy mit érzel! De hidd el, a pici az utolsó mondatodat is érzi!!! Legalábbis én ebben reménykedem.....És sokat fog változni a helyzet, ahogy elkezdesz gömbölyödni (ami egyébként is rádfér :lol: ), és elkezdesz mocorgást érezni.....

Tinu!
Mi a baj a bakokkal?

Kép
Kép
zuzmo1

Csak ezt az oldalt vállaltam. Lenni fáradt. :oops:

Fibi! Péntek :lol: :lol: :lol:
Van gyerekfelügyelet relax-on? Ez újdonság.

Curse! Nekem a nővérem mondott egy akupresszúrás pontot. Hááát az jól felpörgette az eseményeket. :wink:
Ja és az én édi-bédi dokim azt mondta Angira hogy megfontolt :D (nem lusta)

Zsan! Éljen az egészséges babuc! :lol:

Tinu! Az aszcendens a lényeg. :wink:

Ancsi! Lencsinek bulást!

A család persze szétszedte Angit a hétvégén :lol: :roll: Még mindig ámulok, hogy micsoda csajom van, :P sem a hosszú út(600km 3nap alatt), sem a nagy család nem készítette ki. Az éjszakáink idegenben ugyan borzalmas volt, de napközben ebből semmit nem lehetett látni. Csodacsaj mamája ajcsizni megy.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Tinu,
Akkor drukk neked a vízöntö babához :lol: Nálam is pont ezen ment az aggódás, mert először, amikor a doki okt. közepét mondott, akkor megijedtem, hogy nem lesz skorpió, de most már biztosan az lesz :lol: Apa már retteg is, mert belőlem még egy, pláne, ha Adél baba szülinapi ajándék lesz, akkor még ugyanazon a napon is, ajjjjaj :lol:

Ancsi,
Lencsinek jobbulást!!!!

Deni,
Egyáltalán nem hangzik furán. Szoktam vele erről beszélgetni, de eddig az az érzésem, hogy nem tudtam meggyőzni :lol:

Neet,
Ha lecsatolható lehetne időnként a pocak :lol: De teljes mértékben igazad van, ameddig lehet élvezzük ki a dolgot, mert utána nem lesz rá sok esély :( Szerencsére apát sem kell győzködni :lol: csak az a fránya technikai kivitelezés :lol: :lol: :lol:

Egyébként láttátok a híradóban az orvosválasztással kapcsolatos híreket. Annyira felhúztam magam rajta. Miért akarnak rám erőltetni egy olyat dokit, aki nem szimpatikus vagy éppen inkompetens? Azért fizessek még pluszba, mert egy olyan dokinál akarok lenni, akiben megbízok mind emberileg, mind szakmailag. Tök felháborító, nesze neked szabad orvosválasztás!!! És miből gondolják, hogy ezzel megelőzhető lesz majd a hála pénz???

Kép Kép
curse

Fibi,
nekem Kos gyerekem lesz. Isti és az apja is Nyilas, Oroszlán aszcendenssel, én Oroszlán/Rák asc. erre most jön még egy akaratos, makacs tűzjegyű, ajvé :lol:

holnap leszek pont félidős :)

votiv 8)
votiv

Curse, én is láttam a TV2 híradójában kedvenc kórházunkat és id. Barna dokit.
sztem nincsen semmi baj azzal, hogy fizessen a szülésért az, aki magándokit akar a kórházba. csak az a gáz, hogy a hálapénz ettől nem fog megszűnni, és így 2x annyit kell majd adni.

votiv 8)
votiv

Fibi, Zuzi: nekem semmi bajom nincs a Bakokkal. Szeretem őket (a férjem, apám, anyám mind Bakok). A legtöbb pasim Bak vagy Skorpió volt, avagy mindkettő valamely kombinációban. :lol: Mi több a Vízöntőket pedig nem imádom feltétlen, csak gondoltam, hogy elkélne már a családban a változatosság. :wink:
Barbi: tudom, hogy a világ felé az aszcendens nyilvánul meg, de ugyanakkor mégsem mondanám, hogy az aszcendens a fontosabb.
Curse: tök jó nektek! Én nagyon bírom a Skorpiókat. 8) Még a Skorpió nőket is. Nem is tudom, miért. Lehet, hogy a Skorpió Holdam miatt? :wink:

Kép
Kép
tinu

azok szivnak igazán, akik nem körzetesek, és válaszott dokival akarnak szülni. plusz esetleg szülésznő. ne adj isten, csecsemős is...
ez bezony már hatszámjegyű...

és felhivom az illetékesek figyelmét, h ETTŐL NEM FOG MEGSZŰNNI A HÁLAPÉNZ!!!!!!!!!!!!!!!
HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!! ÉÉÉÉÉÉBRESZTŐ!!!!!!!!
ki volt az az okostojás, aki azt hitte, h ezzel majd megszűnik????????? :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Votiv,
Én is ebben látom a problémát. Ki tud kétszer annyi pénzt kiadni, mint eddig? Nem vagyunk mi milkosok, de azért nagyon szarul sem állunk anyagilag, de én biztos, hogy nem fizetnék ide is meg oda is. Smucig vagyok ilyen téren, sajnálnám kiadni azt a pénzt, amit inkább a családomra költhetek. Ráadásul nem kevés pénzről beszélünk.
Én nem olyan régen attól falnak mentem, hogy a vízszerelőknek fél órás munkáért 30e kellett fizetni, jó persze ebben tényleg volt anyagköltségük, de ha én a fizumat visszaosztanám órabérre.....

Kép Kép
curse

Tinu!
Mi január 6-ra vagyunk kiírva, de 18.-át érzem valahogy, egy csomószor bemeditáltam a dátumot. Pedig hát jobb lenn legalább a 6.-a közelében lenni, vagy inkább előbb...

Zsanci!
Mi sem mondtuk meg a 3. hónap végéig, akkor sem szívesen. Én is utáltam volna...már volt két éve egy "elvesztett" babánk :-( betegségem is van orvosi szemmel, így a nagymamák aggódását nem kívántam. Most sem esik jól, a "jól vagytok" kérdés, minden találkozáskor ez az első. Nagyon szeretnék megértő lenni, de már előre feláll a szőr a hátamon, nem a mondattól, hanem ahogy mondják...most a meddig dolgozol még a menő kérdés, pedig annyira jól vagyok, és fogalmam sincs mit csinálhatnék itthon a túl sok töprengésen kívül... :-) Minden sokkal jobb ha sétálok, mozgok, felkelek korán, és dolgozom.
Én fura módon nem a szülésen izgulok, hanem a családon, hogy idejönnek és az agyamra mennek, segítség címén. De hát velem van a baj, más biztosan nagyon örülne...
Azért próbálom edzeni az uram, hogy ne mondjuk meg ha szülni megyünk, és senki ne jöjjön látogatni, sőt én őt is próbálom lebeszélni. Na nem a szülésről, oda kell, de utána látogatni minek? Szolnokról kész tortúra azért a 10 percért, amikor úgysem lehetünk igazán együtt. Majd telefonon élünk lelki életet, ha annyira kell, vagy úgy sem. Inkább igyon egyet a gyerek egészségére, és aludja ki magát.

Nekem a szerdai relaxációk, bár még kb. 4-re jutottam el rengeteget segítettek. Itthon lusta vagyok nekiülni, de ha gondolod van egy halom vezetett meditációm és duma nélküli zenék is. Leggyakrabban egy tibeti technikát használok, mert az csak 2 perc, vagy annyi se :-) eddig minden gondom megoldotta.

Andi
kisherczeg

Votiv,
akkor Neked is ádott a sors jo kis feladatokat 8)

Deni,
és elárulod, lánybol mik tetszenek? :D

Barbi,
welcome back :)
én nem a BS féle relaxrol irtam, ez más.

na, megyek hunyni, mert reggel korán kell kelnem.
fibi

Valaki összefoglalná rövidem ezt az orvosválasztásos dolgot? Vendégeink voltak, nem tudtam híradózni, csak a mi kórházunkról volt szó, vagy általánosságban mindről? És csak a szülészetről?

Szerintema hálapénz úgy lenne megoldható, ha az emberek egyszerűen nem fizetnének. Szerintem itt van a baj, hogy a betegek pénzt adnak az orvosnak. Leszámítva a szülést, én nem adtam soha, és nem lett hátrányom belőle. A szülés pedig azért másabb az én felfogásomban, mert itt tényleg plusz szolgáltatást vettem igénybe, amennyiben nem a munkaidejében foglalkozott velem a doki és a szülésznő. Ezt ténxleg nem lehet ingyen elvárni. De ha egy doki az ügyeleti idejében foglalkozik velem, akkor nem fizetek!
zuzmo1

Miért fognak azok szivni, akik nem körzetesek, és van választott orvosuk???????????? :( :( :( irja le valaki, pliiiiz!

Kisherczeg,
az a tibeti technika engem is érdekelne :wink:

tényleg léptem.
fibi

Kórház: Én is csak a szomszédtól hallottam...:-(
Arról volt kb. szó, ha vki nem körzetiben szül 25-100e nagyságrend között fizetnie kell.
Volt egy keddi előadás, ahol 5e/nap ellátásról volt szó. A doki azt nem értette miért nem választhat vki orvost, ha meg választ hogy várható el ha szabadidejét tölti, hogy bemenjen...

Úgy tudom kb 100e, ha vki nem magyar pl. és nincs itt biztosítva. Akkor aki nem a körzetben szül nem támogatja a tb, csak beszedi a pénzt fizukor? Mert a oep-nek nem mindegy hova utal?
A kórházak meg nagyon nem egyformák. Persze az várható volt, hogy a jobb kórházakban tumultus van, érthető lenne vmiféle létszámstop a máshova tartozók között, de úgyis oda jár dokihoz az ember, akkor miért nem lehet ezt egy "kockás füzetben" tervezni. A gyerekek tömegesen azért a kiírás környékén születnek, tervezhető. Persze legalizálni kellene a dolgot, miért olyan bonyolult ezt bevinni a kórházba?
A legtöbb dokinak van magánpraxisa, egyszerűen csak neki fizetne az oep, ő meg rendezné a kórházzal a számlát. Szerintem egy hétvége alatt össze lehetne dobni egy tarifatáblázatot és mellé írni támogatott/nem támogatott szolgáltatás...
Más iparágban egy ilyet fél nap alatt összehoz egy 10 fős csapat.
Mi is jobban járnánk, ha a plusz szolg. mehetne plusz biztosítással akár, és feketén fehéren ki lenne írva.
Csak ebben az országban olyan nehéz ha vmi nem szürke és egyszerű, és milyen egyszerű diktatórikusan ész nélkül rendelkezni, a szereplők megkérdezése nélkül.
El kellene dönteni piac van, és szolgáltatás, vagy visszamegyünk 50 évet az egyenlő elosztás elvéhez meg a jó öreg körzetekhez.

Mi van ha az ember sétál a kispécizett kórház környékén és ép véletlen beindul a szülése, nosza kihívja a mentőket. Hazaviszik vagy kijárási tilalom is lesz?

Andi
kisherczeg

Az új törvénytervezet szerint ha valaki egy nem körzetébe tartozó kórházba akar bármilyen kivizsgálás/műtét/gyógykezelés maitt menni, akkor a költségek egyharmadát, de maximum 100 ezer forintot kell fizetnie. Ezen felül ha nem az ügyeletes orvos kezeli, szintén plusz összeg fizetendő. Ezek mind a kórháznál maradnak. Az elsőre a magyarázat: a betegek általánba helyben és a választott intézményben is elvégeztetik ugyanazokat a vizsgálatokat és vannak olyan kórhézak, amelyek nem tudnak mit kezdeni a felszaporodott létszámmal. (erről a múlt héten a Szent Im re főigazgatója is nyilatkoztot)
Második: amióta az egyik kórhéz orvosainak megszavazták az elmaradt ügyeleti díjak kifizetését, azóta például azok a szülészorvosok, akik munkaidejükön felül bemennek a kórházba pl. egy szülés miatt, szintén igényelték a munkabért - ez történt a szombathelyi kórhézban, ahol már nincs szabad orvosválasztás azóta. Ezen felül olyan munkaszabályokat terveznek, amelyek emgtiltják, hgoy az orvos a munkaidehjén és ügyeleti idején felül kezelje a betegeket, így a későbbiekben lehetőslég se lenne arra, hogy választott orvosnál szülhessünk. Ebből majd az a remek dolog lesz, hogy a választott orvos egyrészt kapja a betegtől a hálapénzt, másrész munka- ill. ügyeleti idejében szépen megindítja a szülést.

De ezek még csak a törvény tervezett intézkedései, tehát msotanában még ez nem lép életbe! Bár nem kétlem, hogy megszavazzák ezt is...

indianyo

Andi,
Tetszett a vége mondat nagyon :lol: Én is éppen azon gondolkoztam, ha éppen elutazok és akkor ér szívinfarktus, akkor gyorsan elvisznek abba a kórházba, ahova tartozok, mert nem olyan régen még ez is felreppent hírként. Ha nem abban a kórházban kezelteted magad, ami neked ki van jelölve, akkor az ellátásáért fizetni kell.
Egyébként állítólag az orvosválasztásos dolog azért jött elő, mert rengeteg doki visszaélt azzal, hogy bement a szabadidejében levezetni egy szülést és utána nem csak a családtól marta fel a lovét, hanem még a kórháztól is ügyelet jogcímen. Plusz még valami olyan jogi szabályozás is behoznak a dokiknak, hogy a kötelező pihenőidőben nem végezhetnek munkát :? Most ebben nem vagyok biztos, de valami ilyesmi is lesz jövőre.
Engem az egészben nem az háborít fel, hogy ilyet bevezetnek, hanem az, hogy nem kevés pénz fizetek én a fizumból az oepnek eü hozzájárulás gyanánt, plusz ehhez még az is hozzájön, amit a munkáltató fizet utánam és akkor ennyi befizetett pénz után még fizessek??? Akkor mondják azt, hogy a munkavállalói illetve munkáltatói közterheket csökkentik és a különbözetet úgy éljük fel, ahogy akarjuk orvosi ellátásokra.

Kép Kép
curse

Én soha még nem fizettem senkinek hálapénzt, de a választott szülészorvost kivételnek gondolom, mert ő valóban a szabadidejében foglalkozik velem és ez nem kötelessége. És hát ugye ismerünk oly remek orvost, aki ügyeleti idejében isten mentsen bárkit is szülni :( A százezer forint természetesen éves maximum és nem az egy gyógykezelésre jutó összeg!)

Én ennyit értettem a hírekből. Barna doktort én is láttam, de nem hallottam, hgoy mit mondott...

Kata :) az AVG FREE és az EWIDO FREE version megy a gépemen, plusz LAVASOFT AD AWARE, ezeket rendre használom. Ez mind free program.

indianyo

Mindenesetre szerintem is az lesz a következmény, amit Indi írt. Hálapénz marad és indított szülések lesznek.

Tinu,
Még neked akartam írni, hogy milyen jó volt olvasni, hogy te csipázod a skorpiókat :lol: Általában minket a természetünk miatt nem szoktak szeretni, meg nehéz velünk kijönni, meg még sok más rossz tulajdonságunk van :lol:

Kép Kép
curse

a TV2 honlapján meg lehet nézni a tegnapi Tényeket.

idézek a reggeli Tényekből "a minisztériumban azt mondják, efölött az összeg fölött az orvosnak már nem kell fizetni. Az orvosok szerint viszont igen"

1. az első állítás naív.
2. a második meg enyhén pofátlan.

ahogy az is, hogy a Szhelyi orvosok elmaradt ügyeleti díjat akartak kifizettetni a H-ukkal azért, mikor magánbetegeikhez mentek be szülni.

3. a rendszer úgy rossz, ahogy van, súlyos aránytalanságok vannak, muszáj hozzányúlni.

4. ki mondta, hogy "ingyenes" a magyar egészségügy? nem az, ezt jó lenne tudatosítani minden oldalon.

5. ezt a pénzt, amit pluszban kéne fizetni (a kezelés kb 30%-át) nem az orvosok kapnák, hanem a kórház, amely nem feltétlen osztja vissza a dokinak, pedig akár ezt is megtehetné, és akkor max kicsit kevesebbet és adózott jövedelmet kap a doki a szülésért :wink: DE ha nem kapják meg emellett az ugyanekkora/kétszerekkora/háromszorekkora hálapénzüket, és a H-tól se kapnak egy vasat se, akkor sikerül a minisztériumnak némi pénzt kihúzni a zsebükből (rólunk most nem szólva)

6. ahogy az ábra is mutatja, ettől még nem szándékoznak lemondani a hálapénzükről.

7. nem is tőlük kéne ezt elvárni, mi tartjuk fenn a hálapénz-rendszert, és aztán mi is nyavajgunk miatta...

Andi, a mentők kötelesek a köv. ügyeletesbe vinni, (kivéve ha van egy spec. igazolásod a dokidtól) úgyhogy jobban teszed, ha nem mentőt hívsz, ha szülsz :)

votiv 8)
votiv

még 1: dehogy lesznek indított szülések!
ez nagyon hamar kiderülne, óriási botrányok lennének belőle. sztem a nők sem olyan buták, hogy ezt kérjék a dokijaiktól, másrészt meg az orvosok döntő részének ellenkezik a szakmai-etikai alapelveivel is.

Szent Imrében 1-2 nap és több konzílium is kell, hogy valakinél beavatkozzanak és elindítsák a szülését. mikor engem befektettek erre várva, a másnapi professzori konzílium döntött volna arról, hoyg indítsanak (elsőre oxitocin-teszt, ha ettől se indul, második nap vmi zselé a méhszájra), v várjanak-e még. ez már kapásból 3 nap lett volna, azalatt még bőven magától is beindulhat egy gyerek. (és be is indult :wink:)

votiv 8)
votiv

Lehet, hogy egy kicsit erős túlzás volt a szülés megindítás, de biztos vagyok benne, hogy erre is valamit ki fognak találni.

Hálapénz ügyben: és soha sem adtam hálapénzt dokiknak azért a szolgáltatásért, amit tb. keretében igénybe tudtam venni, amire jogosult voltam, hiszen ezért fizetem az eü-i hozzájárulást. Összesen két típusú kezelés miatt voltam/vagyok hajlandó fizetni, a fogászat és a nőgyógyászat, de ez ebben az esetben már nem hálapénz, hiszen ezeket a szolgáltatásokat magánrendelőkbe vettem/veszem igénybe, ahol teljesen jogos az, hogy fizetni kell érte. Ennek ellenére nekem már volt olyan tapasztalatom pl. egy régi nőgyógyászomnál, hogy a magánrendelőjébe vizsgált meg és ha valami problémát látott, akkor a kórház uh-ján vizsgált meg és ezért kellett nekem 8e Ft-ot fizetni.
A hálapénzt sajnos mi tartjuk fent, de elsősorban azok, akik nem tehetik meg vagy nem is akarják, hogy magánrendelőkbe járjanak és így az sztk-s rendelés keretében próbálnak jobb minőségű szolgáltatást elérni. Szerintem a legnagyobb fenntartói a rendszernek az idősebbek. Saját nagymamámról tudom, hogy ha elmegy bármilyen sztks vizsgálatra rögtön pénzt nyom a dokik zsebébe, csak azért, hogy jobban foglalkozzanak vele, arról már nem is beszélve, hogy ha kórházba megy, akkor talán a takarítószemélyeztnek nem ad pénzt.
Remélem senkit sem bántottam meg a véleményemmel.

A szülésért persze én sem sajnálom odaadni a hálapénzt, hiszen a doki a szabadidejében jön be.

Kép Kép
curse

szal vagy nyerek a lottón és a 11 kerben is veszek egy lakást, ahová bejelentkezem, hogy a H-hoz tartozzak vagy már most elkezdek gyüjtögetni, hogy kettecske is az Imrében születhessen. marha jó... :?
én a délpestibe be nem teszek a lábam az hót ziher! inkább itthon szülök! :evil:

mér nem vezetnek be olyan biztosítási rendszert mint az amcsiknál van?? ha fizetsz tb-t akkor jár az "ingyé"orvososdi azaz a biztosító fizeti??? :roll:

Rylie
rylie

Egyetértek azzal, hogy a mostani rendszer úgy sz@r ahogy van, de talán nem úgy kellene rajta javítani, hogy az emberek zsebéből még többet vesznek ki úgy, hogy közben a második oldalon nem adnak vissza semmit. Lassan az eü-i hozzájárulás arra lesz elég, hogy a sürgősségi ellátást megkapd. Ezt elég nehéz lesz az embereknek elfogadni, amikor több tíz éve a tb-nek fizetett eü-i hozzájárulás elegendő volt az eü-i ellátásra. Valahol kompenzálni kellene.

Kép Kép
curse

Votiv :)
Jól összefoglaltad :) Én egyébként az indított szülésnél arra gondoltam, hogy fenn áll annak a veszélye, hgoy az anya, aki a saját szülészorvosánál érzi csak biztonságban magát, feltehetőleg inkább ezt az utat választaná, mint a ki-tudja-kicsoda-és-milyen-orvos ügyeletest. Bocs a kórházaktól, mindannyian találkoztunk már fantasztikus és hát kmmmkmmm orvosokkal is ügyeletben ugye....

Tegnap csodaszép napunk volt! A tavaszi melegben - bár először jól felültöztünk a borús idő maitt - elmentünka Ráday utcában található Teázó a Vörös Oroszlánhoz-ba és találkoztam több körben több barátnmmel - és gyerekekkel is. A személyzet kedves volt és mivel nyitáskor (11) kezdtünk, belaktuk azt a sarkot, ahová elfért akár 3 babakocsi is - viszont az emeleten meg óriási nagy párnákon lehet ülni és délután 4-ig kábé kétszer láttam vendéget oda felmenni.. szóval egy jó kis belvárosi talihely ez is, csendesebb és kevésbé mozgékony gyerekeknek (bár már Dominó se tartozik ebbe a kategóriába, szerencsére jól elvoltunk az autókkal meg mindenféle emberekkel):) És megjött a Weledám is, úgyhgoy jöhet már sérüláés és rovarcsípés, mi felszerelkeztünk :lol: Éskaptam ugyan Bababónusztól levelet, de a 3 db 50%-os kupon NEM VOLT BENNE :( Tudjátok, hogy ebből a kuponból egy Avent mellszívót is lehet venni 14 helyett 7 ezerért! Szóval hasznos dolog lenne

indianyo

Rylie,
Tök igazad van, nekem is az amcsik jutottak eszembe :lol: És teljes mértékben megértelek a dél-pestivel. Én voltam bent egy éjszakát, mert történtesen (attól függetlenül, hogy odatartoztam lakhely szerint) pont az volt ügyeletben és hát semmi pénzért nem vállalnám be azt a kórházat arra, hogy ott szüljek.

Mi most éppen a rókushoz tartoztunk, ott csak látogatóban voltam, de nekem az is bőven elegendő volt. Csak azt nem értem, hogy a kórházakat is mi alapján osztják fel. Ha mondjuk már a 4. babámat várom (mint rutinos :lol: ) és történetesen menni kell a kórházba, mert szülők, mire odaérnénk érdről kocsival, már rég meglenne a baba. Ja és útközben integetünk a szent imrének :lol:

Kép Kép
curse

Betegnek jobbulást!!! :)

Amcsi biztosítási rendszert SENKI NE AKARJA, mert kegyetlen szar, eszméletlen sokat fizetsz, és annyi vele az adminisztráció, hogy elképzelni nem tudjátok... nekem pl. marha jól esett, amikor 2003-ban kint volt a 2. vetélésem, és utána telefonon 5x kellett újra meg újra elmondanom különböző ügyfélszolgálatosoknak, hogy mi történt, és hogy tényleg befizettem azt a nyamvadt 100dollárt a sürgősségi ellátásért (ld. UH), de ezt valahogy a biztosítónál nem könyvelték el, ezért 2-300 dolláros számlákkal zaklattak utána hetekig :?

És a mostani híreket elnézve egyre jobban örülök, hogy már megszültem a második babát :shock:

Indított szülésekről dettó az jutott eszembe, mint Indinek: Marcival ugye marha türelmetlen voltam a vége felé, két ujjnyi méhszáj meg minden, ő hétfőn született, de péntek késő este nagyon fura keményedéseim voltak, telefon dokimnak, tudtam, hogy épp ügyel, mondta, hogy menjek be, megnéz. És mondta, hogy a helyzet változatlan, bármikor indulhat a szülés, ha most kapnék egy beöntést meg burkot repesztene, akkor reggelre meglenne a baba (ez fél1-kor volt éjjel), DE ő nem javasolja, mert ez nem természetes indulás és semmi nem indokolja (pedig neki kényelmesebb lett volna, hiszen úgyis bent volt)... viszont rám bízza a döntést, ha nagyon tele van a tököm, megcsinálja. Persze hogy úgy döntöttem, hogy várok, de ha szüljazügyeletesnél rendszer lett volna, akkor lehet, hogy másképp döntök...

M. bömböl, jobbra el.

v
kisün

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?