A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hónapok óta nem írtam, most benéztem, de felment bennem a pumpa...
Kármen! Azért elég durva más gyerek sírását nyivákolásnak nevezni!!!! Azt hittem, az ide írókba ennél több tolerancia szorult...
Én a Klinikán szültem, sajnos nem hagyhattam magam mellett Csongit egy napra sem,sem nappal, sem éjszaka, mert annyira sárga volt, így egész éjjel kint strázsáltam, hogy megszoptathassam, ha ébred, mert különben nagyon sokat sírt szegény (nem szóltak éjszaka a nővérek soha, másoktól hallottam csak hogy sírt...), akkor is ha megtömték tápszerrel...mert nem csak arra van szükségük, hanem anyamelegségre is....amúgy a szobámban egy anyuka bent hagyta a gyerekét, de nem attól nem lehetett pihenni...amint megszoptatta az anyja, elhallgatott...másodperceket sírt csak....viszont az, hogy nem tudhattam magam mellett pár napos gyermekemet, engem nem hagyott aludni...meg aztán 5-kor hozzák a hőmérőt, amit elfelejtenek elvinni...takarítás...vizitek...egész napos ajtócsapkodások...a kórházban egyszerűen nem lehet pihenni az alapzajtól, ahhoz képest a "nyivákolás" már semmi...

Mariann
Kép
kmarian

Eszter! Mégegyszer sok boldogságot! Ügyik voltatok!
Nagyon édi Barnus!

Dancsi! Köszi én is hogy adtál hírt magatokról. Nagyon remélem hogy minnél hamarabb jobban lesz Boldi, és enni is fog. Azért jó, hogy hely sem gáz, de a lényeg a gyógyulás.
Kap most vmit Boldi a nyelőcsövére? Hogy próbáljátok a szilárd kajcsit?

Karmen! Ha tehettem volna, mellettem lett volna mind2 csajom születésükkor. Itthon sem adom át a szomszédba éjjel. Bocsi.

Ma ránkjárt a rúd.
Lottival megjártuk az ügyeletet de., akkora afta nőtt a szája szélén , hogy azt nem is tudom leírni, ráadásul vmi lepedék is képződött rajta. Csúnya hörghurutja van, kapott antibítikumot -Lotti mondja így-, zyrtecet, cataflamot, spiropentet, a szájára glucoseptet -ezt lehet nem így kell írni-.
Du. nagyot aludtunk -ami éjjel nem nagyon sikerült-. Utána meg felfedező 9,5 hósom megkapaszkodott a kovektorba, ami épp csak langyos volt, de a teteje alá bedugta a kezecskéit, ahova gondolom beszorult, és mivel ott forró volt, megégette a kezeit. Hűtöttük, adtunk neki panadolt és bementünk a gyklinikára -Dancsi gondoltam rád-. Szerencsére felületi a dolog, de nagyon megijedtünk. Bekötötték az csúnyább kezét, hétfőn kontroll. 10-12 nap múlva múlik majd el remélhetőleg nyomtalanul.
Ráadásul lelkifurim van, a mp töredéke alatt történt a dolog, nem figyeltem épp rá, baj lett.
Szegénykém elaludt a kocsiban, azóta is alszik a kiságyában, úgy sajnálom szegény kis "Kolumbusomat."

Marian! Télleg rég jártál erre. Csongival mizu?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hali!

Megint van 2 percem:))

Gyorsan adok egy linket Niki itt is vannak még képek, akiket érdekel:
http://picasaweb.google.com/esztermoro/ ... nabS?pli=1

Puszi!!!

KépKép
esztermoro

Csajok hol hallottátok, hogy megszünik a szülészet??

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Eszter!
csodaszép a Barni :D

Dancsi!
remélem hamar rendbejön Boldi és mehettek haza gyorsan.

engem inkább az zavar h. ha megszűnik a kórházban a szülészet milyen tömegnyomor lesz a klinikán :shock: már most sincsenek kevesen. a klinkán szülőszoba, kórterem ugyanannyi lesz.
bár lehet h. lesz előnye is, pl. szülés után hamarabb haza lehet majd menni (álmodik a nyomor :lol: )
2éve mikor bent feküdtem a terhespat.on, (igaz én nem akartam bent maradni) szó szerint úgy néztek ki az ágyból h. mikor megyek már...
Vendég

Sziasztok!

Elég friss forrásból, a benti nővérektől tudom, hogy január 1.-től a II.kórház szülész részlege bezár. Mindenki fel van háborodva bent, nagyon kár, mert azt a pár (3-4 ) faarcú unszimpatikus nővért és a szoci körülményeket (nincs szemetes a szobában, WC papír a WC-ben, kezet sem lehet mosni a WC-ben, nincs tükör sem, a tusoló csaptelepei közül egy jó, de az is azért mert mi megszereltük kismamákok:) ...naszóval

ezeket leszámítva itt reggel 10-től este 10-ig nálad lehet a baba és ez nagyon jó.

Bár szülés után nekem hajnal 6 után csak 9-kor hozták oda a szülőágyra, ahol ott hevertem vérbe fagyva és még tusolni sem tudtam elmenni, mert rámcsukták az ajtót.
Gondolom, ha fogadok pénzért szülésznőt észrevettek volna.

Itt jegyzem meg, hogy a nálam ügyeletes szülésznő nagyon-nagyon rendes volt, de ő csak 6-ig volt bent.

Minden elismerésem az övé. Incikének hívják meg is köszöntük neki utólag a kedvességét, nagyon megérdemelte.

A tápszeres dolog minket is halálra aggasztott, de csak éjszaka.
Fél 2-kor úgy hozták ki a babákat, hogy be voltak etetve, ez nagyon idegörlő egy újdonsült anyának, aki mindenhol az előtej fontos szerepéről olvas.

Niki: jól gondold meg a kórházat, mert nagyon valószínű, hogy téged már érint ez a változás sajnos.

De azért reménkedjünk, hátha csoda történik.
esztermoro

Sziasztok.

Néhány kép a baba fotózásról.

Kép

Kép

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Eszter!
Végignéztem a képeket, nagyon szép Barnabás ( a neve is nagyon szép!) jó egészséget, sok örömet Nektek!

Kriszta!
Nagyon aranyos Mesi igazi vagány kiscsaj!!! :D

Dancsi!
Remélem jobban vagytok már, kívánom, h mielőbb legyetek túl ezeken a nehezebb napokon! Te csodálatos Édesanya vagy példát vehetünk rólad! Javulást, jobb étvágyat a kisfiadnak! SOk erőt nektek!

Melinda!
Puszi a kis "Kolombusz" kezecskéire, mielőbbi gyógyulást neki is!

K.Mariann!
Szívemből szóltál, egyetértek Veled!

Kórházösszevonás:
Nehéz felmérni előre mi lesz, talán kár előre stresszelni. A Klinika valóban zsufolt és juli1-től szabályozva volt naponta mennyi UH-t, CTG-t csinálhatnak. Remélem akik döntenek ellátogatnak rendelési időben a Klinikára és látják milyen állapotok vannak az ambullancián na meg UH-gon is.

Rólunk:
Ábel egyre mozgékonyabb, jókat játszunk. Nagyon jó fiú, határtalan örömet ad a jelenléte. Néha könnyezünk egy-egy tettén az örömtől. Próbál mászni, tolatásban már profi :D
A pelenkázóról könnyedén lefordulna ha hagynám. Éjszaka 150-180 fokban elfordul az ágyában és eltűnik a pelelnkázó lap alatt. Esténként 1,5-2 órát játszunk hármasban, így már 7-9 órákat is alszik. Én is tudok pihenni, igaz annyira megszoktam a 3-4 óránkénti ébredést, h még át kell állnom.
Ma csinálunk képeket, majd teszek fel, ha sikerül.

Szép 7végét Mindenkinek, jó egészséget!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

A klinikán tényleg megszűnik a szülészet, a szülésznőm is mondta! Viszont a szülőszobákat át fogják építeni a klinikán, illetve több szülőszoba lesz, a CTG labort és az UH szobákat vhova máshova fogják tenni.

Dancsi :) Jobbulást Bolldinak, sokat gondolok rátok!

Enikő :) Tali?

Eszter :) Gratula Barnihoz!

Szerintem is elég durva a baba sírását nyivákolásnak vagy nyekergésnek hívni! Én csak becsülöm azt, aki nem passzolja le a saját újszülöttjét, hogy ő pihenni tudjon! 2 éjsazkás nővér van sok újszülötre, akik sokszor bömbiznek és nem tudnak úgy foglalkozni velük. Aki ezzel a tudattal nyugodtan tud pihenni, annak gratulálok! Nekem az a tudat is rossz, hogy 2 napig nem lehettem a kisbabámmal a csaszi miatt!

KépKép

KépKép
timika

engem az érdekelne h. volt valaki aki tudott aludni szülés utáni napokban ? én fizetős szobában voltam, Vivi nem volt velem, mert fény alatt volt, de így sem aludtam , talán 1-2órát naponta.
viszont az szuper volt h. nem kellett senkit kerülgetni, dehát ez a többágyas szobákban nem így van, azért is mentem 1 ágyasba h. ne kelljen alkalmazkodni senkihez.
Vendég

Sziasztok!

Eszter! Gratulálok, gyönyörű kisfiad van! :lol: :lol: Láttam írtad, hogy a II. kórházban este 10-ig veled lehet a baba. A Klinikán sem lesz ez probléma, ott veled lehet egész éjjel, csak van aki nem él ezzel a lehetőséggel. Bocsi, ha tudtad, csak nekem úgy jött le, hogy nem.

Melinda! Jobbulást Lindinek, sok gyógypuszi a kezére! :)

Dancsi! Remélem Boldi gyorsan fog javulni és hamar kijöhettek! Addig is kitartás, örülök, hogy újra írsz! :)

Karmen! Bocsánat, de ez a beszólás engem is elképesztett! Nyivákolás???? Én császáros voltam, de ahogy lekerültem, kértem Dénest éjszakára! Nem tudtam volna tovább meglenni nélküle, és úgy gondoltam neki is hiányzik az anyukája! Én kértem a szobából egyedül a gyereket éjszakára, de a szobatársaim megértették, fel sem merült, hogy nem értenek egyet, és nagyon jól aludtak! Dénes néha nem is sírt evés előtt, csak nyöszörgött, máskor meg csak pár percig, miallatt tisztába tettem, a szobatársaim fel sem ébredtek! (Megkérdeztem. Az vette csak észre, aki egyébként sem tudott aludni.) Elhiszem, hogy téged talán zavart, de akkor sem nyivákolás egy újszülött sírása!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

En eleg biztos forrasbol (noi klinikan dolgozo asszisztenstol) tudom, hogy tenyleg megszunik a II.-ben a szuleszet. De azt meg senki nem tudja, mi lesz az ottaniakkal. Azert ez olyan jellemzo... Ha lesz majd uj infom, irom rogton.

"...más kölykének a nyivákolásást..." tudod, en mar alig varom, hogy ott legyek, es szabadkozzam a szobatarsaim elott, akiket zavar, hogy O is hallgathatja a sirast, hogy bocsi, de tudjatok, Ot vartam 9 honapig! Megertem, Karmen, ha merges vagy, de nem hinnem, hogy ez lesz majd a legrosszabb.

A csoppsegek nagyon aranyosak, a serulteknek, betegeknek jobbulast :!:

Remelem, mindenkinek jol telik a7vege, holnap megyek vervetelre, meg manualis dokivizitre is. Meg jo, hogy nem hagyjak a kismamat unatkozni :?

Sziasztok!

Kép
Kép
-macsek-

Eszti: Nagyon édesek vagytok Barni aranyos és jó nagy a haja, meg erős babának látszik. Mennyivel született és milyen hosszal?
Irígyellek,de pozitív értelemben. Végignéztem a képeket, összeszorult a szívem!
A héten megyünk Atifhoz és remélem sikerül valamire jutnunk, h váltsak dokit, vagy jön a klinikára. Nem bánom, h a klinikára kerülök nagy valószínűséggel. Tényleg epidurálist végülis kaptál? Állítólag a kórházban előre el kell döntened, (hetekkel) h akarsz-e , míg a klinikán szülés közben is kérhetsz! Már csak ezért sem bánom...Na majd okosabb leszek egyszercsak!!
Jó pihizést és babázást, sokat gondolok rátok!! :lol:
Írj, ha van időd!!
Pusza!

Kép
gyanixi

Eszti,gratula a ti Barnitokhoz is!! :D :D
Nagyon édi!!

Én nem éreztem mikor megszületett a méhlepény!

Karmen,szvsz szerint is ez a nyivákols szó 1 kicsit durva....

Engem sem, és a szobatársaimat sem zavarta a gyermekeink sírása!!

Viszont örülük hogy jó a genetikád!!

Dancsi,remélem minél hamarabb rendbe jönn a kisfiad!! :D

Kép
bibi226

[quote="karmen"]
írta:
karmen A klinikát meg irtóra utálom, föleg mert éjjel lesz tuti aki kinthagyja magánál a babát és majd én is hallgathatom a más kölykének a nyivákolásást, privát szobára meg nem futja:(

Remélem, veled nem hoz össze a sors szülés után. Az ilyennek minek saját kölyök???
wer

Exi! Hol van ez az outlet?

Wer! más ha a sajátomat kell hallgatni meg más ha a másét. Nekem itthon nem lesz semmi segitségem, igenis nagyon fontos lett volna a számomra (ezt a korház nyujtotta is volna) hogy éjjel a babákat ne adják ki, amikor nincs szoptatás mindenki tudjon egy kicsit pihenni. Lett volna még pár napom a feltöltödésre, igy viszont még fáradtabban kell nekiállnom. Én Orsival, bár jo kislány volt, 2 hónap alatt annyira kimerültem, hogy félö volt orvoshoz kell fordulnom. Ja, és a lányomra mindig volt türelmem, soha nem kiabáltam vele, mindig ö volt az elsö, ahogy most is, nem erröl beszéltem. De ha én szeretnék éjjel pihenni, miért zavarhat más, ahogy én is toleráltam a korházban ha éjjel más aludt v. aludt volna hogy nem zörögtem, ha fel kellett kelnem, tel. nem csörgettem stb. Szerintem ahogy én figyelek másokra, hagytam öket ha én igényleg a csendet, nekem is járna annyi figyelem.
És megint egy vélemény, amit nem egyformán gondolunk, nekem akkor is nagyon jól esne ha pár éjjelt nem más babájának a sirásának a hallgatásával kellene tölteni. És megint más a türelem ha az enyém sir és nem hagyja abba és megint másé ha egy idegené, bocs, de én azt valóban nem tudom tolerálni.

Itt kérek elnézést attól akit bántott a hsz.-om.

Gyanixi! Szerinted már tudják kit vesz át a klinika? Én sem tudok dönteni, Makóra még átmennék de nem sok infom van az ottani helyröl.

Kriszta! Nagyon jo képek lettek! Orsi nem türi a hajában a csatot, gumit igy mindig le kell vágnom.

Kép

Kép

Karmen
karmen

[quote="wer"] írta:wer
[quote="karmen"]
írta:
karmen Az ilyennek minek saját kölyök???

Szegény Orsi és a tesó. Ide kerültek, ez van

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Lányok, nem tudtok akkor falvédőt valahol???
Illetve, a Lengyel utcai bababolt számát, vagy nyitvatartását nem tudjátok véletlenül???

Más!
Márk még mindig nem alszik éjszaka rendesen, és a dokink azt mondta, mivel nekik nyugtatót, altatót nem irnak fel, probáljam meg a mézes tejet. Szerintetek, az lehet mézes tápszer is? Milumil 3-at iszik, az babatej.

Dancsi! :cry: :cry:

Merre vagytok a klinikán? A második emeleten, az intenziv után???
Végül is milyen vizsgálatokat cvsináltak, hogy ezek kiderültek? Csak mert én is ugy érzem Márkal se stimmel valami. Mondjuk neki az alvással van gond, de olyan mintha fájna neki még mindig éjszaka a hasa.Szoritok, hogy mielőbb otthon legyetek!!! :)

Karmen!
Miért utáljátok ennyire a klinikát, hogy inkább még Makóra is átmennétek? Móráról Makóra? Valami rossz tapasztalat???

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!
Én is tudom, tapasztaltam a klinika hiányosságait, hibáit, de komolyan érdekelne, miben annyira jobb a kórház.

Zitaa! Mi a baj Márk alvása körül?

Zozo! Boldog szülinapot Vivinek -így kicsit megkésve is, de annál nagyobb szeretettel-. :) Képek? Buli?

Karmen! Senki de senki nem tud segíteni neked az első hetekben??

Kriszta! Ez a lány gyönyörű!!! :) Xéniáról nincs kép? még nem is láttuk

A csajaim jobban vannak. Lindike elaludt tegnap az orvos után -kiütötte a panadol-, és fél1 ig húzta pacibőrt. Éjjel 2 x szopizott, de rögtön vissza is aludt. Úgy tűnik annyira nem zavarja a kötés, reggel olyan édesen fedezte fel, mi van a kezén. :)
Lotti extramegagigahisztis, de túléljük. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Melinda!
Lottikának jobbulást, puszika a pici kacsóira. :( Jobban vagytok már?

Karmen!
Szűcsöt nem tudok. A "nyivákolás" sztem is durva.... Ja és segítségem, az nekem sincs. És képzeld el ezt egy 32. hétre született koraszülöttel, majd és egy év egy hó egy nap után érkezett kicsi tesóval, és egy éjjel-nappal dolgozó férjjel.... és mindemellé mindketten egyetemre járunk plusszban. Mégsem gondoltam soha de soha egyetlen másodpercre sem, hogy a más gyerkőce "nyivákolna". Amúgy teljes mértékben kórház-párti vagyok, mert abszolút elégedett voltam. Igaz - mint Eszti is írta - se WC papír, se "úri" körülmények, de EMBERIESSÉG, az volt ezerrel, meg jó szakembergárda! Más probléma - mint a kiégett izzó, stb. - eltörpültek ezekkel szemben.

Macsek!
Én nem tudok nyilatkozni 4D ügyben, nekünk a II-ben készítették, jól sikerült, másutt pedig nem voltunk, így nincs saját összehasonlítási alapom.

Norus!
Édi Marietta!
:P

Dancsi!
Jujj, nagyon-nagyon szorítok, rengeteg erőt kívánok nektek, és remélem villámgyorsan távozhattok a kórházból, mégha jók is a körülmények. Pussz

Nálunk felfedező akrobatamutaványokra indult Dávidom, fel az ülőgarniturára, le onnan, megállás nélkül. Minden pillanatban ott kell lenni mellette, a hajam áll égnek, mert féltem. Ricsi nagyon édes, egyre több szót mondogat, mindenkit le vesz a lábáról vele. Főleg engem...

Na mentem, bocsi, ha hosszúra sikeredtem, puszi mindenkienk: Romy

Kép

Kép
romy1

Melinda!
A nagy igyekezetben összevissza írtam a keresztneveket.. szóval Lindikének puszi a kcsaóira, Lottikának pedig küldök jókedvre -derítő-hiper-szuper-puszikat! (Bocs auz előbbi névcseréért.) :wink: R

Kép

Kép
romy1

Kármen!
Szerintem kezd el gyűjteni privi szobára!!! Egy klinikán,kórházban sosem fogod megkapni azt a nyugalmat amit szeretnél :roll: Akkor sem ha mondjuk belgyógyászaton vagy és nem szülészeten!!!

Én sem értem mi a gondotok a klinikával. Én pozitívan álltam hozzá a szüléshez és a klinikai tartózkodáshoz és egyáltalán nem jöttem el rossz szájízzel. Mai napig elkanyarodok sétálás közben a klinika felé..

Mi nem voltunk babafotózáson. Nem kellett sokat várni? Azt olvastam hogy Exinek szerencséje volt :lol:

Dancsi :cry: :cry: :cry:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Üdv!

Én jártam nem egyszer a női klinikán, és igazából pl. ami a WC-t illeti, nem volt jobb egy fikarsznyival sem, mint a kórház, értsd: se WC-papír, se kéztörlő, még jó, hogy legalább kezet lehetett mosni.
Én nagyon örültem, hogy volt néhány "szabad" óra a kórházban, és képzeljétek, nálunk mindenki aludt, amikor "kellett". Talán én voltam a kivétel, de nekem gyerek sehol, mármint a kórházban. És ettől függetlenül, még mielőtt "rossz" anyának gondolnátok, mindig felkeltem, mikor hozták a bébiket...
Egyébként szerintem hely nem lesz több a klinikán, hacsak nem hozzáépítenek, mert átépítéssel szerintem nem fognak a gondok megoldódni, mert valamiből lehet, hogy több lesz, de ezzel valamiből viszont kevesebb.
És én átmennék Makóra, Vásárhelyre, akár Pestre is, csak ne a klinikára... Szóval lassan majd nekiállunk összerakni 100000 Ft-ot, hogy legyen miből kifizetni az ellátást, de ennek is lehetnek kiskapui.

Kinga, ahogy írtad, nekünk szerencsénk volt, de ahogy a DM-ben olvastam, egyik napon sem volt tumultus.

Melinda, jobbulást a lányaidnak, és ne legyen lelkiismeret furdalásod, lesz még rosszabb is. Elvégre már kis Kolumbusz! :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Romy! Köszi, értettem. :lol:

Ex! Köszi neked is. De még mindig nem világos: "csak ne a klinikára... "?? elmagyaráznád? Miben jobb Makó, Vásárhely, Pest?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Sztem vannak hiányosságok a klinikán is és a kórházba is. Ez a magyar eü sajna. Ha tesznek ki vécé papírt valaki hazaviszi!
Ha arra van energiája hogy a véres betéttel összemázolja a falat a vécépapír benyelése már semmi.... :shock: :cry:
Ugyanígy járnak oda gyűjtők, akik a csaptelepet, vagy mittomén miket vágnak zsebre táskába, ez van. Ez nem a kórház és nem is a klinika hibája, az egész úgy szar ahogy van, ebből a szempontból....

Amúgy nemtom a klinika miért gáz? Igaz oktató "korház" az egyetemisták oda járnak tanulni. Na de kérdem én, hogy ha nem engednék be oda őket, akkor hogyan tanulnák meg az orvoslást?
Amúgy pedig nem kötelező beengedni senkit, akit nem akarsz. Szólsz hogy téged zavar a jelenlétük és ennyi! Amúgy meg is kérdezik bemehetnek-e!
Én szerettem ott szülni tök jó volt :) Mondjuk, hogy most iszonyat teltház lesz az hótzihher! Hogy hogy oldják meg???? Csak ha át akarják tenni az UH-kat,meg a CTG-ét, akkor jó lenne elkezdeni mert mindjárt itt van január elseje...... És addig is fognak nők szülni, mivel a szüléseket visszatartani a felújításig nem lehet..... :lol:

És én megértem Karment. Én is pihenni vágytam volna, ha már a sajátom inkubátorba volt, akkor jól esett volna aludni. Csak volt egy droid szobatársam, aki a teljes nevén szólította a kislányát és jellemzően dalban mondta el neki a dolgokat olyan tipikus majomszeretetes anyuka volt amilyenektől én spec a falnak megyek... :lol: :lol:
Nem minősítem, csak mondom hogy szörnyű volt a csaj. És éjszaka a 20 perc alvásom után arra ébredek, hogy énekli a kölkének a nevét vagy 20x egymás után na az már sok volt! :shock:
Jelzem én már előtte hetekkel bekerültem a klinikára és terhespatológián se sikerült aludnom semmit se, szal alapból zombi voltam. Ilyen remegtem a féradtsáégtól szinten, még egy héttel szülés előtt is nemhogy után.... Nyugtatóztak, h tudjak aludni, persze nem ment... :evil: :cry:
Bizony nekem is jólesett volna ha beviszik az összes csöppet, hogy még egyszer utoljára esetleg aludhattam volna...

Kicsit erős volt Karmen megfogalmazása,-gondolom elkeseredettségében írta-, de nem azon kéne rágódni hanem a tartalmon..... A másik oldalt is meg lehet érteni és nem kéne egyből fikázni.... attól hogy valaki egy utolsó nyugodalmasabb éjszakát szeretne nem minősít senkit anyai mivoltában! :wink:

szerintem :)

ceniko
Szeged

Timika: Beteg a csajom :( Antibigyót kap, vírusos torokgyula és ráment a tüdejére is :( Pedig elvittem dokihoz ahogy láttam rajta valami nincs renbe :( Ez van. Közösség. Úgyhogy nekünk ez a hét tuti nem lesz jó bölcsibe se megyünk! Ti jól vagytok????? Írhatnál gyakrabban!

Melinda: Hogy vannak a csajok??????

Exi: Hja vannak kiskapuk átjelentkezel egy ismerős címére (ott ahol szülni szeretnél) 2 hónappal a szülés előtt és ott szülsz ahol akarsz, ingyé...... :lol: Ennyi! Amúgy tényleg mi a bajotok a klinikáva? Mert hogy valakinek a kórházzal van azt még meg is értem, nekem se a kedvencem, a párom hullatelepnek hívja :lol: , de hogy a klinikával????

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ester, mégegyszer nagy gratula! :lol:

Karmen, én is megütődtem kicsit. :( Egy gyerekágyas osztályon ez olyan természetes hang, mint erdőben a madárcsicsergés, vagy a nagykörúton a kamionzaj, persze van, akit ezek is idegesítenek...
zozo, én is egyágyasban voltam, pedig előre az ellenkezőjét kértem, de ott volt szabad ágy. Utólag nem bánom, jobb volt egyedül szülés után, magammal ellenni. Nem beszélve a külön tusolóról. Engem az zavart nagyon, hogy zavarja a többi (nem kismama) beteget a nőgyógyászaton, ha sírt a kisbabám, amikor kihozták. De egy gyerekágyon, az más teljesen.
És amit ceniko mond, az megint más: a baba nem vesz figyelembe semmit, de egy anyuka tolerálhatna, mi az, hogy danol éjjel?! :evil:

ceniko, én megkérdeztem a dokimat, miután itt olvastam a kósza híreket, ő azt mondta, ő is úgy tudja, hogy megszűnik a szülészet, mert kevesen mennek a kórházba szülni, mivel már rég nincs ügyeletes gyerekorvos szolgálatban. (Mielőtt valaki nekemesne, nekem gőzöm nincs semmiről, csak ezt hallottam.)

zitaa: szerintem beválhat, a tápszer is tejből van!

exi, az a 100 rugó, amit emlegetsz, minek a tarifája?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Norus: Engem speciel az is zavart volna ha a gyereke ordít...azért egy madárcsicsergés nem ugyanaz.... :shock: :oops:
Nem vagyunk egyformák...ez van. Nem mindenki bírja, engem az is idegesít amikor a bölcsibe üvölt ott egyszerre 5 gyerek :shock: Én ezt a munkát nem bírnám csinálni. Úgyhogy minden tiszteletem a dajkáké, csecsemősöké......
A saját gyerekeim nem idegesítenek, de másé igen! Ne kérdezd miért? Nem és kész! Mert akartam őket és az enyémek :) :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Gyanixi: Mindig akarom mondani, hogy csinos kismama vagy :)

Eszter: Nagyon szép szülésed volt, a hosszú vajúdás ellenére. Még egyszer gratula, és irtó helyes a fiacskád. Férjem megjegyezte, hogy: látod, ő legalább hasonlít az apjára :lol: :lol: (csak mert Gréti elvileg rám hasonlít leginkább). Gréti meg eufórikus állapotba került a sok babás képtől :) Nagyon bejött neki a Barni :)

Karmen: "még ha nem is ügyeletes a dokim de be kell jönnie miattam azért is fizessek"
?????? Ezt kifejtenéd bővebben? Fizetnünk kell a klinikának ha a választott dokinál akar szülni az ember és nem ő az ügyeletes épp?!?!?! Jól értem?
(gondolom nem arra gondolsz amit amúgy is ad az ember a választott dokijának szülésért)

Csajok: Ez a nyivákolás tényleg durva volt, de én megértem Karment....el van keseredve, épp ez a szó jött az ujjaira...neki mások az igényei....ezt is meg lehetne érteni.
Amúgy szerintem klassz anyuka, és többen is példát vehetnének róla sok dologban...

Kriszta: Édes a lánykád. :) Utolsó képen te fogod a kezét?

Zozo: Boldog születésnapot Vivinek! (icipicit megkésve) :) Tegyél fel képet róla, léci :)

Melinda: Remélem már jobban vannak a csajok!

Kórház vs. klinika: Ugyan csak 1x voltam a klinikán, (genetikei uh-n) így összehasonlítási alapom nincs. Csak amit hallottam róla. Azok alapján több dolog is van ami nem szimpatikus.
Pl. császárral szültem a kórházban, Grétit apukája várta a csecsemőosztályon, végig nézhette ahogy ellátják, fürdetik, megvizsgálják, még a kezébe is adták, lefényképezték, videót készíthetett, amikor inkubátorba tették (minden babát beletesznek melegedni picit) simogathatta....stb. Ha velem nem lehet akkor, legalább a másik legfontosabb ember az életében a közelében volt élete első perceiben. Ez szerintem fontos. Miután észhez tértem, rögtön felébresztettek, utána 2 órával hozták is Grétit megmutatni. Du. 2-kor született, másnap reggel 6-kor szopizhatott már.
Ezzel szemben a klinikán a barátnőm ma szült, délután 4 körül, makk egészséges kislányt, császárral. Minden rendben volt vele. Még nem látta. Talán holnap délután 4 után már láthatja.....
Apuka épp rápillanthatott a lányára, és már küldték is haza....és most ott van a pici baba vad idegenek közt, egy ELVILEG bababarát klinikán. Klassz :(:(:(
Nekem nagyon fontos volt és jól esett hogy ha én nem is, legalább apukája a lányommal lehetett születése után. Fontos volt, megnyugtatott.
A klinikán amikor voltam már a hangulat sem tetszett, olyan zord volt és rideg....de ez az én saját szociális problémám.
Amúgy ha lesz második babánk, és a klinikán KELL szülnöm, nem láthatja a saját tesvérét a lányom napokig, amíg nem jövünk haza?!?!?! Ez sem tetszik. Aztán így induljon a tesvérkapcsolat....szerintem szomorú.
A kórházba bejöhettek a gyerekek is, láthatták üvegen keresztül a testvérüket, anyukát megölelhették, hiszem hogy jobb mint napokig nem találkozni a nagytesóval, mert a picivel vagy bent....nem is tudom hogy lehet kibírni....
Hogy milyen a wc meg a tusoló?!?!?!? Kit érdekel....bármilyen körülmények közt ki lehet bírni ha muszáj. De a gyermekem nélkül napokig, nem önszánt akaratomból...
Na, most már én is felhúztam magam....jóccakát!
Ja, arról ne is beszéljünk, hogy mi lesz a dokimmal?!?!?! Kereshetek másik nőgyógyászt vagy mi?!?!?! Én benne bízom, egyszer már rábíztam a kisbabám és a saját életem, nem szívesen mennék máshoz, ha már van egy jól bevált....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

En meg erosen szules elott allo kismama kerdeznek mindenkit, mondjatok mar el konkretan, hogy mi is a konkret gond a klinikaval, ami miatt akar mas varosba is elmennetek? Tok informalatlan es tapasztalatlan vagyok ezugyben, jo lenne, ha sajat tapasztalataitokkal segitenetek ugymond felkeszulni, mert en meg ott szeretnek szulni, a dokim is ott dolgozik.

Joejt, sziasztok!

Kép
Kép
-macsek-

Bea! Lindi is császárral született, 13.10kor. Apukája, anyukám, hugom is láthatták amikor kihozták a műtőből. Velem amíg magamhoz nem tértem, ott volt a férjem, igaz, a többieket elküldték. Miután már nem zokogtam és magamnál voltam, a nővér leszólt a csecsemősöknek, és felhozták a lányom.
A 1/2 6os szopinál már hozták, de mivel nem segítettek, és mozdulni nem bírtam, nézegettük egymást. Kértem hogy segítsenek, a válasz:mindjárt -azóta is jönnek.
1/2 9 kor már szopizott -szintén segítség nélkül-.
Szal nem értem miért nem láthatja a bnőd a babát? Ja, grat nekik. Miért lett császár?

Lotti 13.40kor született simán, no és mégis csak másnap reggel 1/2 6kor hozták szopizni!! Miért? Mert aznap születtek a négyes ikrek 5órakor és oda kellett gyerekorvos, aki nem tudta az én 10/10/10 es apgarral született lányom megvizsgálni. Ettől a mai napig forr a vérem, másként indultunk volna a szopinak az tuti.
(Hogy miért nem vertem ki a balhét? Mert az első gyerekem volt, tudatlan voltam, naív, mindenki ünnepelt mint "hőst", a 2,5 órás első szülésemért.)

Az hogy a nagytesó nem láthatja hugit, öcsit vérlázító valóban!Én mindennap küldtem a digigépben haza képeket Lottinak, és naponta többször beszéltünk, így hidaltuk át ezt a remek "bababarát" módszert.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szia Bea.

Igen én fogom a kezét.

Köszi a bókokat.

:D :D :D :D :D :D :D

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Enikő! Jobbulást Violának! Nagyon megviseli szegényt? Írtam én, csak még nem válaszoltál :lol: :wink: Voltunk hétvégén Bp-n, végre láthattam már a tesómék legkisebb gyerekét is :lol:

Egyébként tényleg mindenki más, nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy Makón vagy Vásárhelyen szüljek, Bp-n is csak 1-2 kh-ban szülnék szívesen (bár itt a klinikán is van sok olyan dolog, ami nem tetszik - pl. amit Melinda is írta a látogatással kapcsolatban, de ez csak 1 a sok közül). :( Aludni különben én sem bírtam: a csaszi éjszakáján aludtam 1,5 órát, a következőn 3-at, utána meg szerencsére már együtt lehettem a Mazsolával, aki nem nagyon hagyott :lol: De én akkor sem tudnék úgy horpasztani, hogy tudom, hogy a gyerekem lehet, hogy üvölt tőlem 50m-re. Az persze más, ha vkinek beteg vagy korababája van és muszáj inkubátorban tartani :(

Melinda :) Jobbulást kívánok a lányoknak! (Bocsi, ez kimaradt tegnap...)

Dancsi???

KépKép

KépKép
timika

Melinda! Ha nagyon akarnám anyosom biztosan eljönne segiteni, de inkább ne jöjjön. Anyukám meg nyugdijas ugyan, de dolgozik, ha kérném biztosan elmenne szabira, de erre sem tartok igényt, megbirkozok valahogy a 2 gyerekkel is, mégha nagyon fáradt is leszek. Nem is szeretem ha segit más, a férjemmel felvállaltuk ezt, és mi fogjuk végigcsinálni. Amit elfogadnék segitség csak a fözés, de mivel ez bevált továbbra is hozatni fogom az ebédet, igy nem kell erre is idöt szakitanom.

Én az évek alatt, amit küzdöttünk hogy gyermekünk legyen feküdtem eleget a korházban és a klinikán is. Nekem az utobbi nagyon nem jön be, tudnék sokmindent mesélni, de nem biztos mindenki igy gondolja, nem szivesen taglalom. Amugy sem hiszem, hogy érdekelne bárkit nekem mi nem tetszett, ha neki meg tetszett ott. Higiénia egyik helyen sem jó, ezt el kell fogadni, de szerintem a személyzet (növérek, szülésznök, orvosok) hozzáállása egészen más a 2 helyen, én az 5 ill. 6 hét bentfekvést a klinikán teljesen másképpen viseltem volna el. De van aki meg a korházat nem birta volna, ezt el kell fogadni.
Azért mégis egy eset. A klinikán a szülészeten nem feküdtem, de ott is több dolog van ami nekem nagyon nem tetszik, kezdve hogy vitáznak velem hogy prog. császárnál nem lehet altatni, kérdem én milyen alapon nem engedték Orsinál sem (mert igy volt és maradt tényleg csak a korház) amikor törvény is leirja jogom van altatást kérni ha nincs kizáro betegség, és nem volt. De ez csak egy ami elkeseritett.
Amugy igaz, durva volt amit irtam, de az is tény, hogy nagyonis el vagyok keseredve, elgondolhatjátok ha még más városba, más orvoshoz is lehet átmegyek.

Bea! Én meg reggel 8kor szültem és csak du. 3kor láthattam Orsit. Ez is függ attól, ki a csecsemös.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Timika: Átküldenéd mégeccer a privit. Az utóbbi időben többször jön a mél, hogy privát üzenet érkezett, de amikor feljövök megkukkolni, üres a bejövőm.... :( nemtom mi van! :shock: Légyszives küld el mégegyszer ha még megvan :)

Karmen: Sajnálom, hogy rossz élmények fűznek a klinikához, de természetesen megértem a problémádat! Én személy szerint Makó vagy Vásárhely közül inkább HMVhelyre mennék szülni, ha már a klinikát kizártnak tartom! Amúgy Mórán nincs kórház? Bocs télleg nemtom.....
És szerintem is jó anyuka vagy! Nagyon jó helyre ment Orsi is és a kistesó is ;)

Ez a cikk vérlázító :( Illetve nem a cikk hanem a tartalma :( Nesze neked családbarát, bababarát kormányzás..... Száradjon le annak a keze aki ezek után még eccer rájuk szavaz! Bár ennek a veszélye szvsz nem fog fennálni, mert le fog esni a tantusz, hogy kígyót mellengettek a keblükön! :evil: :shock: (nagyon remélem...)

A kiscsajom fosizik. Lehet h az atibiotikumtól? Az előbb át kellett öltöztetnem, mert az az igazi tokától bokáig adagot nyomott :lol:

Dancsi: Hogy vagytok?????????????????

Pusssz

ceniko
Szeged

Kármen!
Ne keseredj el!!!!!!!!! Elvégre a pocakodban van a baba, a nagyobb meg már fogja a kezed! Sztem ijen drasztikusan nem lehet keresztül vinni a változatást, mint ahogy valaki írta közületek is, a szüléseket nem lehet az átépítés elvégeztéig visszatartani. Kórház - klinika. Tudom, miről beszélsz. Négy és fél hónapot (!) voltam bent a kórházban - szigorú fekvésre ítélve -. Aztán végül mégiscsak átszállítottak a klinikára szülni, ha Sári nem jön át velem, sztem ott halok meg az ijedtségtől, félelemtől... Másodjára már a kórházban szültem, néhány napos bentléttel.
Mi baj anyóssal? Jöhet priviben is, ha jobbnak látod. (Nálunk ha hívjuk akkor sem jön...) De mi is úgy gondoljuk, mi akartuk, mi vállaltuk, mi dolgunk megoldani. Amit korrábban írtam, azzal arra szerettem volna utalni, hogy bizony nekünk se könnyű. (Sztem senkinek sem az.)

Jégvirág!
Mi lesz a MI dokinkkal? Nem tudod véleltenül?

Cenikö!Jobbulást a lánykádnak! :wink:

Eszter!
Megnéztem a képeket, nagyon édes a Barni!!!!!!!!!!!!!!!

Nem találtam sehol esővédőt!!!!!!! Brühühü!
Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Eléolvastam a cikket. Ez nagyon gáz, mi lesz, ha megszaporodik az otthonszülések száma?! Borzasztó........ romy

Kép

Kép
romy1

jégvirág:Köszönöm szépen, tényleg! :lol:

Lányok: annyira fölösleges felfújni ezt a nyivákolásos dolgot!!!Én tanítónő vagyok és néha már egy-egy gyerek viselkedésétől elegem volt az összes lurkóból, és mégis akarom a babánkat! Higyjétek el mindenki van, v lesz így és ez természetes, nem elítélendő. Ilyen az ember...nem végtelen a türelme és az idegállapota sem betonfal!!
És ez a kérdés, h minek az ilyennek gyerek?? Aki ilyet kérdez...hát...szomorú!! :(

Kép
gyanixi

Visszaolvasgattam a korábbi írásokat.

Wer!
"Az ilyennek minek saját kölyök???"-hozzászólásod erősen sértő!!!!! Kármennel egyáltalán nem értettem egyet (és természetesen én most is teljesen másként látom a dolgokat, mint Ő), amikor azt írta, más gyerkőce nyivákol, és ez zavarja, DE: Milyen jogon mersz ilyet írni?!

Megyek, nem is írok egy ideig, mert mérges vagyok és szomorú is egyben. Romy

Kép

Kép
romy1

Melinda: Barátnőm végül csak láthatta a babáját, és már szoptatott is :) Tegnap délután fél 4-kor született.

Romy: Gőzöm nincs :(

Kriszta: Nagyon csinos vagy te is :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Gyanixi: Nagyon tetszett amit írtál mindenkinek :)
És előbb utóbb mindenki ki lesz akadva időnként a saját gyerekére is, olyan nincs hogy soha nem vagy mérges rá....de attól még persze imádod, csak néha elborul az ember agya.
Nálunk kb. fél éve vannak ilyen kiborulások néha a részemről. Amikor már a 77. hülyeséget csinálja egy nap, és nyolcadszor mosom fel a konyhát és ilyenek....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea, Niki: Akinek néha nem borul el az agya, az vagy nem emberből van, vagy hazudik, vagy le van szedálva..... Ennyi!
Aki nem vállalja fel az hazudik magának is és másoknak is!

Na megyünk törpével a Bogiért. Egyébként ő is extra hiszti ma, már az agyamra megy mára, reggel óta nyekereg, nem tudom semmivel se lefoglalni, nem találja a helyét, álmos, minden baja van!!! Ettől függetlenül imádom :) :wink: :lol:

ceniko
Szeged

Enikő: Gréti is ilyen zizi ma...én is kivagyok :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Romy! nekem is ö az orvosom, és bizony sok eröt adott hogy annyi idöt szigoru fekvéssel kibirtam bent. De számitott a hely is.
Anyosom tulságoan aggodos, nagyon segitökész, én meg nem viselném el hogy körülöttem sürögjön-forogjon egész nap, inkább megküzdök most is a gondokkal a férjemmel v. egyedül de nem kell a segitsége, még anyukámé is csak a hétvégi fözésre szorul. Nekem más ne takaritson, vasaljon, zavarna. Én is ugy vagyok vele, ez a mi gondunk, nem kell segitség, birni fogjuk valahogy. Legfeljebb eleinte nem lesz minden nap ragyogo a ház.

Werröl csak annyit, hogy én is ugy érzem, senkire nem merném akit nem ismerek azt mondani hogy nem jó anya, de nem akartam több sértést, ezért nem mentem ebbe bele. Nem vagyok abban azért biztos hogy mindenkinek lett volna ereje az végigcsinálni amit mi tettünk hogy legyenek gyerekeink, nem csak orvosi oldalát nézve, hanem lelkileg is. Én nem az alapján itélem meg magamat más szerint megérdemlem-e a gyerekeimet, hiszem hogy igenis jo anyukájuk leszek/vagyok, söt sokan pont azt mondják hogy tulzás hogy annyira a gyerek az elsö. De aki nem ismer azzal mit vitázzak, hogyan tudna bármit is megitélni. Szoval vele erröl nem vitázok, joga van bármit gondolni, tegye. Neki is lehet véleménye.

Enikö! Orsinak is a gyógyszer mindig felboritja a bélflora egyensúlyát, én Normaflore-t és valami Seven 7 probiotikumot szoktam venni a patikában, nem vészes az ára de nagyon jó! Remélem hamar jobban lesztek! Orsi meg szombat de. hányt sokat, de fél nap alatt szerencsére elmult. Ma már bölcsibe is tudott menni.
Nincs Mórán korház.

Makó azért merült fel, mert ha más a dokimat mégis otthagynám, ami nehéz döntés lenne, mert 7 éve ö kezel, és igen sokat köszönhetek neki, akkor máshoz menni nehéz döntés valoban, de Makon keresztapámnál szülhetnék, benne azért jobban megbiznék mint idegen városban, idegen orvosban. Ezért nem Vásárhely.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok anyukak!

Oruljetek velem kicsit, ha epp raertek :)

Ma voltam 7 kemcsoves vervetelen (16 hetes, AFP-vel vegyitett). Azt leszamitva, hogy a vegere mar majdnem legombolyodtem a szekrol, es hogy 1 oraval kesobb a fonokom megkerdezte, tan verszegeny vagyok-e hogy ilyen kek a szam, vagy csak masik ruzst hasznalok, szoval amugy minden OK volt...

Lett jopar csillagom, de egyik sem drasztikus elteres, es mivel ma voltam a dokimnal is, meg is nyugtatott, hogy ezek tipikus kismama csillagok. Szoval orulok. Kiraly. Az AFP-ert meg nem vagyok hajlando elore izgulni!

Kerdeztem, mit tud az ugyeletben szules, korhazosszevonas temarol, de igazabol semmivel sem tobbet, mint barki, aki hiradot hallgat.
Lehet, hogy az okosok fent tudjak, mit akarnak ezekkel a trukkokkel, de azt hiszem szivni mi fogunk itt "lent".

Karmen, amugy 3 het van koztunk (ja, meg egy plussz gyerkoc :) ), te hogy vagy? Van mar pocak? Hadd irigykedjek... Nekem ma lett +1 kilom. Kemeny, mi? Jarsz vhova tornaszni (vagy eleg Orsi utan rohangalni)? Tudsz vmit ajanlani esetleg?

Sziasztok, rakjatok fel kepeket, olyan jo nezegetn ioket!!!

Kép
Kép
-macsek-

Helló!

Wer! Támogatom az előttem szólókat, hogy írhatsz ilyet Karmenről? Lehet, hogy te sem értesz egyet azzal, amit írt, de kétlem, hogy ez alapján megítelhetnéd, mint anyát... :cry:

Enikő! Jobbulást a csajszinak! :lol: Dénesnek is hasmenése lett az antibiotikumtól, neki a Normaflor rakta rendbe a pociját!
Az éneklő anyuka meg nagyon durva! Én is sokat énekelek Dininek, de csak mióta itthon vagyunk, a klinikán nem szórakoztattam ilyesmikkel a szobatársaimat... és a nevét nem kántálom...

Amúgy én abszolút a 24 órás babaszoba híve vagyok, és azt hiszem, mivel a babás szoba pont erre lett kitalálva, nem kéne kiakadni, ha valaki maga mellett tartja a gyerekét, DE, megértem, ha valakit ez zavar, megoldást talán az jelenthetne, ha lennének olyan szobák is, ahol nem lehetne kinn a baba. Mindenki oda kérné magát ahova akarja, biztos nem sikerülne mindig, de legalább meg lehetne próbálni...

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Üdv!

Hát ez a kórház vs. klinika, kinek a pap, kinek a papné. Egyékbént a kórház is oktató kórház (benne is van a nevében), tehát ott is lehetnek tanulók. :)
Klinika: a tömeg, és nekem ami a leges leges legunszimpibb, hogy ha kisgyereked van, azt nem láthatod. Igazából talán ez az, ami nagyon-nagyon zavar. Gondolj bele, a tél kellős közepén befektetnek, és akkor még kimenni sincs kedved, szóval a gyereked nem látod. Nekem ez nagyon piszkálja a csőrömet. Látom, ebben Beával egyetértünk.
Egyébként én hajnali majdnem 4-kor szültem császárral ugye, és reggel 10-kor már láttam Petit!

Enikő, ja én is erre gondoltam. És tényleg más, ha más gyereke sír, ordít, nyivákol, tök mindegy, engem is zavarna ugyanúgy, ahogy valószínűleg mást is zavarna, ha az én gyerekem sírna, ordítana, nyivákolna, stb.
Hasmenés simán lehet az antibiotikumtól, remélem, hamarosan megjavul a csajod.

Nóra, a 100 rugó arra vonatkozik, hogy a tervezet szerint az, aki nem a lakóhelye szerint illetékes intézményben láttatja el magát, az köteles kifizetni az ellátás összegének 30%-át, de maximum 100000 forintot.

Bea, néha, mikor Peti pofikat vág, nagyon hasonlít Grétire, és még a szemei is úgy állnak! Csak ezek a pillanatok nem tartanak sokáig, pedig megmutatnám, ha lenne időm lefotózni.

Na megyek, gyerekezek. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi! Engem a tanulok nem zavarnak, Atif is felkért most amig bent feküdtem hogy tanuloknak megmutathat-e, igaz hogy 1et emlitett, amikor meg bementem volt kb. 15:) De én is megengedtem, nekem amugy is ritka fejlödési rendellenesség van a méhemmel, hadd lássák.

Gondolom a max. 100e az éri el aki császárral fog szülni. Én tényleg kérni fogom, ha igy lesz, hogy mielött nagyon kivárnánk az idöt császározzon meg. Amugy sem szokták prog. császárnál kivárni a kiirt idöt, max. a 38. héten minden doki megcsinálja. Amugy 100e ft-om nekem sem lenne rá.

Zsuzsi! Igen, ez lenne egy jo megoldás.

Macsek! Igen, már kezd nöni a pocakom. Még nem érzem rugdosna a baba. Torna, hehe... Orsival végig feküdnöm kellett, most is sokat kell pihenni, ilyen kezdés után fel sem merült hogy tornázhatnék. Szerintem fenyegetö vetélés esetén egyik orvos sem ad igazolást terhestornára. Régen az Ujklinikát ajánlották egyébként nekem, nem tudom még mindig van-e ott torna.
Vérvétel. Én 3 hét alatt most 3x voltam, hála a labor bénázásának és az uj rendszernek, a 3. alkalommal várni kellett fél orát, meleg volt, levegötlen, büdös, irto rosszul lettem. Utána kellett lefektessenek, közben egyfolytában mondta a nö hogy ne féljek, nem hitte el nem szoktam félni és máskor nem vagyok rosszul. 10 perc mulva kicsit összekaptam magamat, lementem a tanácsadoba, ott mértek vérnyomást, akkor volt 80/50.
Én már hiztam 7 kg-ot de mindenki azzal piszkál hogy nem eszek mert nem hizok. Igaz tul vézna is voltam/vagyok.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?