A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Pilinke,
övterelõt szoktál használni? Nekem nagyon bejött, nem feszül az öv a hasamon. A kormány egyelõre nem zavar, igaz, egyre távolabb ülökKép, meg a támla is féligfekvõbe van szinte. Vicces lehet kívülrõl.

Jóslófájást Pocok elég jól körülírta, nekem is ilyen volt, bár nem egyhuzamban, hanem szakaszosan. Most is van, de egyelõre csak elszórtan, fõleg délután.
Derékfájás is van rendesen, biztos a súly miatt, fõleg, ha a Súly ugrál ezerrel.

Alvási nehézségek:
Egy kétéves kölök nagyon hatékony segítség tud lenni ezügybenKép, úgy alszom(mikor hagy), mint a tök...Kép
Na de nem volt ez mindig így, mikor õt vártam, és egész nap feküdnöm kellett, nagyon pocsék éjszakáim voltak. Rajtam az segített, hogy elõvettem a legunalmasabb tankönyvemet, és azon garantáltan elszunnyadtam.(Horváth B Jogszociológiáját nagyon tudom ajánlaniKép) Meg amit Pilinke is írt, meleg tej, esetleg citromfûtea. Vállalkozó szellemû kismamiknak pszichedelikus trance hallgatása(pl. Dream injection összes ) Egyébként ez utóbbi nálunk gyerekaltatásra is kiválóan bevált.
Jóéjt mindenkinekKép
Zulu
34+1

Kép

Kép

Kép
zulu

Ja, Gombóc, teccett a réklis sztori!KépKépKép
Z

Kép

Kép

Kép
zulu

Gomboc,
gratulok a kisfiuhoz.De jo akkor lesz jatszotars Alexnak!!!
Ne felejtsd maj el lekuldeni nekem az otthoni telcsi szamod ha megszunik a ceges mobilod.

Puszi Mindenkinek.
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok

Talan meg emlekeztek ram...miutan nagyon regen irtam ide Kép...kozben latom hogy lett megegy Melinda is ugyhogy Melinda(regi) leszek Kép

Gratulalok mindenkinek aki idokozben megbabasodott, es azoknak is akik ujonnan jottek a topikba.

Jelenleg a terhessegem vegefele tartok (38. het vegen)...kisfiu lesz es ezidaig nagyon ugynezett ki hogy farfekveses es csaszarral kell megszulnom. Kiprobaltam mindent amit lehetseges India hidat, negykezlab jarkalast, simogatast, elemlampazast, es Moxit (ez hasonlo az akupunturahoz)....de semmi nem jott be....igy utolso lehetosegkent tegnap kiprobaltam a kulso forditast ami ugytunik sikerult azaz meg nem fordult vissza. Infulzion keresztul kaptam egy gyogyszert amitol felgyorsult a szivveresem (ez egyben fajdalom csillapito is volt? nem tudom mi volt valojaban). Lenyeg hogy eleg izgatott lettem tole, majd a ket orvos elkezdte a forditast...eros nyomasokat ereztem a hasamon (alul es oldalt) ami igazabol nem fajt inkabb kellemetlen volt....osszesegeben 5 percig tartott a beavatkozas. Eloszor az egyik iranyba probaltak a helyes iranyba terelni ez kb 3 percig tartott es a baba fel uton visszafordult, majd utana 1-2 perc alatt sikeresen beforgattak a masik iranyba. Ami igazabol nehezsege az egesznek hogy maganak az aldozatnakKép is kozre kell mukodni nem szabad gorcsosnek es feszultnek lenne.

Zsuzsi

en ugytudom hogy a babaknak a 30 hettol kezdodoen kell befordulni ugyhogy szerintem ne aggodj...!...Sot! Azt is olvastam hogy a tobbedszer szuloknel a befordulas gyakran kesobb tortenik...van hogy az utolso pillanatban.

Egyebkent en is Nemetbol irok...majd folytatom most mennem kell.....

Udv Mindenkinek

Melinda(regi)
Melindaregi

Melinda,
Hol vagy itt Nemetorszagban? En is ismerek itt egy Melindat, aki babat var, de o csak februar vegere...vagyis nem lehetsz te! Kép
Mi Frankfurt kornyeken lakunk! Hatalmas itt a magyar kolonia, most epp negyen varunk babat a tarsasagbol!

Most jovok egy templomi bababorzerol! Sajnalom, tudom, hogy nem olcso hobbi, de ez annyira fel tud dobni! Legszivesebben mindannyiotoknak bevasarolnek! 5 Euroert Espirit overallok, vagy C&A-s de vadonatuj! Rohej! Persze vannak dragabb dolgok is, de azt nem nezem! Gyuri kapott egy fa 'kalapalos' jatekot, orom nezni a kis pofijat, ahogy kalapal! Csillog a szeme! A kesztyunek viszont egyaltalan nem orul, pedig olyan kis fazos kezu, mint az anyja, megsem hajlando kesztyut huzni!
Ja, a legfontosabbat nem is mondtam...vettem egy MEdela Mini Electric mellszivot, nekem meg sosem volt ilyen, hat hirtelen indittatasbol megvettem, 15 Euroert, de aztan mindjart meg is bantam, gondolvan ugysem lesz jo az nekem! Itthon persze egybol kiprobaltam, majd megevett a kivancsisag, es kepzeljetek, a 3-4 szivassal produkaltam 3-4 csepp tejet! Tokre orulok, eddig azt hittem, hogy nekem csak kezi fejessel mukodik a cicim, szivasra nem! Ezzel most minimum az onbizalmam is megnott, hogy talan tudok majd szoptatni, aztan lehet, hogy meg hasznomra is valik a masina!

Timici, amugy nekem sincs tul jo kedvem mar napok ota, na jo, a vasarlas mindig fel tud dobni, de csak ideig oraig hat! csiiiiiz!

Pocok, a terhesseg elso harmadaban nekem is volt lumbagom, hetekig eltartott, mert nekem is emelgetni kell Gyurit, felvinni a babakocsit az emeletre, miegyebek! Sirtam a fajdalomtol neha! Aztan amikor visszajottunk Nemetorszagba elmult, gondolom a lift es az auto besegitettek!
Es a csipom, keresztcsontom, vagy fene tudja mi szokott bennem kattogni, ha lepek! Ezt en annak tudtam be, hogy alakul a medencem az ujabb szuleshez, terhesseghez!

Joslofajasom az elsonel egyaltalan nem volt, masodszorra viszont szules elott ket honappal kezdodtek, es minden ejszaka ugy ereztem, hogy szulok! Olyan menstruacios gorcs erossegu, de szabalyosan ismetlodo fajasok voltak, jol meg is ijedtem, aztan csak kihuztam valahogy! Persze azt azert fel lehet ismerni, amikor az igaziak kezdodnek! Kivancsi vagyok, most mi var ram!

Koszi a megnyugtatast befordulas ugyben! Nem vagyok tul nyugodt emiatt, hiszen, mint mondtam, ilyen nalunk sosem volt! En mar most fejenallok, feltamasztom a csipom, zseblampazok, de semmi! Gyuri is mar zseblampazik a sajat pocakjan, es mondja is, hogy bevilagit a borso-babajanak! Kép

Zsuzsi
elfelejtettem, hany hetesek vagyunk!!!
zsuzsi74

Zulu,
nem használok övterelõt, mert nincs bajom a biztonsági övvel, és szerintem baleset esetén nem ér sokat. Ugyan még nem láttam, de a boltban a nõ azt mondta, hogy ez egy szövet, amire rá kell ülnöm. Én azt hittem, hogy ez rögzítve van valahova, de mivel nincs, akkor max. kényelmi szempontokat szolgálhat. Örülök, hogy neked bevált! Kép

Rita, Orsoly,
azokban még nem voltunk, köszi.

Többedszer szülõkhoz egy kérdés:
szülés után a has visszahúzódásához vagy megtartásához használtatok valamit? Anyóséknak annak idején sóval töltött zsákocskát adtak, hogy tegye a hasára, amikor fekszik. Én hasszorítót akartam venni, de valami 7-8000.- Ft, ennyit nem szánok rá. Azt sem tudom, hogy egészségügyileg most mit tartanak helyesnek. Tud valaki segíteni?

Pilinke (36+3)
pilinke

Sziasztok Lányok!

Pilinke!

Nekem a doki mondta, hogyha nem akarom, hogy szülés után eltünjön a hasizmom, akkor eszembe ne jusson hassszorítót venni, hanem pár nappal szülés után már el lehet kezdeni alapvetõ hasizom gyakorlatokat ágyban végezni és akkor magától lesz ismét feszes. Mosz a 2, szülés után is ezt fogom tenni, elsõre bevált.

Joslófájás! Hát akkor nekem is az lehet, hidegfrontkor van inkább. Vannak görcsök is meg olyan nyilalló érzés is. Rendszeresség az nincs benneKép

Szilcsike! Én is olyaaaan kívánós lettem mostanában. Jól el is rontottam a gyomromat Kép

Jó pihenést:Pankamama37+4
PM

Sziasztok!

Ma mellszívó szét és összeszerelõ versenyt tartottam magamnak. Elõször megijjedtem, mert nagyon komoly leírást adtak hozzá, de végül is kiderült, hogy nagyobb a füstje mint a lángja. Összepakoltam a cuccomat, szuggerálom a kölköt, hogy forduljon meg, de lelkileg még semmire sem készültem fel. Fogalmam sincs, hogy milyen lehet a jóslófájás, mert még menstruációs görcsöm sem volt soha életemben. Tegnap volt elõször derékfájásom, azt hittem leszakad az egész oldalam. Viszont az alvással semmi gondom, napközben annyit dolgozom, hogy este csak beájulok az ágyikómba, és csak az éjféli pisi túrára ébredek fel.
Bár tegnap éjjel a kutyámra és a macskámra is rájött a dilinyó, fel kellett ébredni miattuk, hogy kiengedjem õket. A kutyának a szomszéd macskát volt nélkülözhetetlen megugatni, a macsek meg elrohant tombolni a kertbe. VAn ilyen.

Moxi
38+2
Jól láttam, már csak a 6. vagyok a táblázatban?!!!!!
moxi

Pilinke,

Én még anyu hasszorítóját fogom használni ( elég szép állapotban van, még Svédországból kapta mikor velem volt terhes, hm. nem is tudom, hány éve ) , és a Quelle és az OTTo újságokban is van, pl. 3db 3000 Ft-ért, én katalógusból fogom megrendelni. Néztem én is az Anitánál kb. 8000 Ft, ezt tuti nem veszem meg. Szerintem nézd meg a katalógusokat. Szerintem szülés után örül az ember lánya, ha ülni tud, nemhogy hasizomgyakorlatokat végezni?!, vagy rosszul gondolom? éN pl. pocaktartót is vettem, és tényleg nagyon jó, mert ha rajtam van nem fáj a derekam, és a kocsiban sem érzem annyira a rázkódásokat.

Hú, Moxi már a célegyenesben vagy, de izgi.

pusz

Brokkoli

35
brokkoli

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a szíves fogadtatás. Kép Találtam itt régi ismerõsöket is. Kép

Miszike
Sajnos nem sokáig leszek már 22 éves mert alig három hét és egyet megint hozzáadhatok, de még így is elég fiatalnak számítok itt. Kép

Pocok
Jól gondoltad, igen debreceni vagyok. Köszönöm, hogy ilyen gyorsan felvettél a táblázatba.

Na megyek, mert a férjem gépét bitorlom, mert az enyém készül, csak az internet nem akar rajta menni. Kép

Puszi
Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Szerintem a hasszorito csak a sajat onerzetunknek hasznal! A meh magatol fejlodik vissza, illetve a hormonok hatasara, a hasunkon a bor pedig biztos nem a szoritotol nyeri vissza a veszesseget! Ugy vettem eszre, hogy elsosorban ido kerdese a dolog. Nekem jo par honapig mindig rondan logott, es nagy is volt, aztan idovel visszament valami normalnak nevezheto allapotba (na azert nem az eredetibe, persze arra mar nem is emlekszem, mert azt 11 evvel ezelott lattam utoljara!). A hasszorito talan arra lehet jo, hogy ne kelljen kulon a hasadat is bepakolni a nadragba, ha mar vegre kezd ramjonni! Mert ez sajna eleg kiabrandito tud lenni! En most egy bugyit vettem, ami elvileg hasszoritos, hat majd meglatjuk...
A tornat szolidan mar rogton szules utan el lehet kezdeni, nem orakban merve, napi nehanyszor ot percnel ugy sincs az ember lanyanak tobbhoz ereje, ideje, kedve!

Mostanaban mar abbol allnak a hazatelefonalasok, hogy a szuleim fel oran keresztul probalnak meggyozni, hogy Magyarorszagon szuljek, es korhazban! Masrol nem is tudnak beszelni! Meg hogy majd ok mennyit fognak segiteni! Koszike, ismerjuk!
Hogy hol fogok szulni, korhazban, vagy itthon, azt meg en sem tudom, elsosorban most mar a babocatol fugg, hajlando lesz e normalis poziciot felvenni! Majd meglatjuk...a vak is azt mondta...

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Zsuzsi,
nekem általában jó kedvem van, csak tegnap este a párom miközben a topicot olvastam elkezdett velem értekezni. Felidegesítettem magam, mert 1.)nem hagyott olvasni, 2.)nem egyezett a véleményünk arról amirõl kérdezett. Hát ennyi, de reggelre elmúlt.Kép Szerencsére az utóbbi idõben jó kedvem van, feltéve, ha nem vérzek vagy ilyesmi.Kép

Ma elmentem végre a Farmer Diszkontba, amit itt ajánlott valaki, sajna már nem emlékszem ki.
Szóval, az üzlet nagyon kicsi, de az eladó néni nagyon kedves és a gatyók (kismama kertésznaci) nagyon szuperek, kényelmesek meg minden. Vettem is egy fekete és egy szürke nacit, így már nem lesz gondom a télre.Kép
Ha valakit érdekel leírom az adatokat:

CHECK POINT Farmer Diszkont
1077 Budapest, Baross tér 16.
(a 7A végállomásánál van a kirakata, üzlet az udvarban jobbra)
Tel.: 342-9983
Nyitva : H-P 10-18.00 , szombat:10-13.00

a hagyományos kék farmeranyagú : 5250,-
a téliesített anyagúak : 5550,-
méretválaszték: S,M,L,XL

Ha a terhesség után hagyományos kertészgatyóként akarod hordani, visszaviheted és ott helyben beleütnek 1-1 gombot hátrébb, ingyen.
Szóval én nagyon elégedett vagyok, a nadrágokkal is, finom meleg anyagból vannak. Meg jó tudni, hogy késõbb is hordhatók lesznek, mert megcsinálják. Minden esetre akit érdekel elõtte csörögjön oda, mert nagyon gyorsan viszik a nacikat, viszont vesznek fel elõjegyzést is.Kép

Ez a hülye idõ megint megvisel kicsit, keményedik a pocim.Kép Pedig ma szinte semmit sem csináltam.
Az idõjárás jelentés szerint, ma kettõs fronthatás volt, holnap melegfront lesz, hétfõn hideg front. Brrrr,Kép már elõre félek a hatásától.

Pussza,
Timici
27+1
timici

Sziasztok!

Hasszorítóm nekem sem volt, nem is igazán volt rá szükség, szépen visszament a hasam magától is. Persze tudom, hogy ez szerencse kérdése is, nekem már a szülés után közvetlenül is lelapult, na nem vasalódeszkára, de azért látszott, hogy már megszültem.Kép Most a másodiknál azért biztos nem lesz ilyen egyszerû a dolog, de azért reménykedem.

Hasizmozás:
az elején jó, ha kéznél van egy gyógytornász, mert nagyon el lehet szúrni. A terhesség alatt az egyenes hasizmok gyakran szétválnak, és ilyenkor nem szabad terhelni, mert több kárt okozunk, mint hasznot. Vannak speciális gyakorlatok, amik segítik az izmok visszarendezõdését, és csak ha minden visszakerült, akkor lehet elkezdeni komolyabban erõsíteni a pocit. Ez kb. 6 hét, az izmok állapotától függõen.
pusz
Zulu
34+2

Kép

Kép

Kép
zulu

Pocok!

A táblázatba majd beleírnád, hogy Kecskeméten fogok szülni?! Gondolkoztunk, hogy esetleg átmegyek Félegyházára, mert az ottani helyzetek jobbak, és a kecskeméti kórházat sokan szidják, fõleg a csecsemõs nõvérek miatt. De mégis maradok itt, elvégre a dokim is itt van, aztán ha minden rendben lesz, azt a pár napot kibírom a kórházban. És baba-mama szobába szeretnék menni, azt mondta a dokim, ha minden oké, akkor semmi akadálya. És akkor nem kell másra bíznom a babámat, nem teáztatják tele, meg nem dugnak feleslegesen cumit a szájába.

Betti
37+5

Kép

Betti
fodbetti

Sziasztok!

Egy kerdesem lenne a Gyes-sel kapcsolatban. Szoval jelenleg 2 munkahelyem van. Egy foallas es egy melekk. FEbruarra vagyok kiirva, a fo allasbol mar december elejetol kilepek (tappenz), majd papiron dolgozom majd par napot 2003 elejen. Naszoval a mellekallasom valoszinu kozos megegyezes alapjan dec. vegen megszunik. Azt szeretnem kerdezni,m hogy a GYESt mind a ket fizu atlagabol nezik, vagy csak a foallast veszik figyelembe??

Bocsi,hosszu es uncsi voltam, de nagyon erdekel, mert nem mind1! Kép

Puszz
Norkini
23+1
norkini

Napsuteses szep napot Kép

Norkini,
Nem tudom, hogy pontosan hogy van, de ha dec elejetol tappenzen vagy, akkor dolgozhatsz mellekallasban? Ha pedig a mellekallas is beleszamit, akkor nem kaphatsz tappenzt arra az idoszakra.
Ha viszont a kaphatsz tappanenzt arra az egy honapra, akkor szerintem a mellekallasod nem szamit bele a GYAS, GYED alapba.
De biztos van itt valaki, aki pontosan tudja ezeket. En csak logikailag gondoltam vegig. Persze a jogszabalyok nem mindig logikusak. En amondo lennek elso korben, hogy ha a mellkekallasod utan is fizetsz TB-t, akkor azutan is jar a GYAS, GYED.

pusz,

gomb
32+2
gombolyu

Koszi Gomb!

Ugy emlexem a mellekallasbol nem vonnak TB-t csak adozom! Akkor nagyon ugy nez ki,hogy nem fogjak beleszamitani...:0/
DE hatha lesznek meg csodak?? Kép Vagy mar megint naiv vagyok???.... Kép

Norka
23+1
norkini

Sziasztok!

NorkiniKép
A GYED alapja az a jövedelem, ami után 3% egészsgébiztosítási járulékot fizetsz. Ezt a fõállású béredbõl vonják le, az összes többibõl nem. Tehát a mellékállásból származó jövedelem nem számít bele.Kép
Ha dec. elejétõl táppénzen vagy a fõállásban, akkor elvileg a mellékállásban sem dolgozhatsz tovább, azt is szüneteltetned kell.

Panka
20+0

panka

PocokKép
De ha megbízási szerzõdéssel alkalmazol valakit, vagy bejelentesz egy olyan embert 4 órásba, akinek van fõállása, akkor már védve vagy. Mondjuk ezek után meg a járulékokat kell fizetni. Meg a vállalkozás jellegén is sok múlik.

Panka 20+0

panka

Panka!
Koszi!! Kép Na sebaj, legalabb okosodtam! CSak azt banom,hogy a mellek allasban sem maradhatok decemberben. Csak azt nem ertem,hogy ok miert nem mondtak?! Hiszen tudjak,hogy a masik helyen csak nov. vegeig leszek?! Na holnap ra is kerdezek,hogy mit sunyitanak itt! Kép

Lanyok most ebredtem egy fergeteges alvasbol! Hat isteni volt!! Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a hasszorítós hozzászólást, összességében elég szélsõségesek. Erre mindenképpen alszom még egyet! Vagy egy párat... Kép Csak tudnék aludni...Kép

Pilinke (36+4)
pilinke

Borzezos kismamak!
Milyen volt? Sok mindent vettetek? Nehany 'elmenybeszamolot' meghallgatnek!

Borzaszto ido van itt! Eddig esett az eso es suvitett a szel, most mar csak a szel maradt, de az felelmetes!
A fiuk elmentek cirkuszba, en meg kotogetek!

Zsuzsi
25+6
zsuzsi74

Szia Zsuzsi!

Nalunk egesz delben sutott a nap, de itt is 100 km/h- s szelet mondanak az okosok estere! Nem hangzik valami jol!!!
Mit kotogetsz?

Norkini
23+2
norkini

Sziasztok!

Zsuzsi,
én voltam börzézni, jól el is fáradtam a végére, és valami eszméletlen tömeg volt.(már évek óta kijárok, de ekkora tumultus soha nem volt.) Nem is lehetett jól áttúrni mindent, csak úgy esetlegesen, amit messzirõl kiszúrtunk, azt gyorsan kikaptam. De azért jó voltKép, sikerült jó sok ruhát összevásárolni mindkét kölöknek. Kiscsaj kapott egy tündéri ruhácskát, kb. 20 centi az egész, de nagyon divatosKép. Tudom, hogy vicces, kisbabára szoknyát adni, de egyszerüen nem bírtam otthagyni... Egy édes kis harisnyát is kapott hozzá, szóval nagyon dögös lesz a nõciKépKépKép
pusz
Zulu
34+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Ki volt meg a borzen? En teljesen elamultam, mekkora, es mennyi minden volt. Egesz jol is birtam a strapat egy pihenovel, amikor is bedobtunk kispapaval egy sultkolbaszt. Kép

Vettunk egy tok jo etetoszeket, es egy csomo ruhat, ja es egy fara, vagy valami masra akaszthato hintat, ez utobbi 300 FT.
Meseljetek ti is,
udv,
Kakukkfu
31+4
kakukkfu

Mi is voltunk borzezni Kép
Azert eleg durva, hogy csupan az, hogy bejuss, 2000 ft. 500 a parkolas es 2*700 a beugro kettonknek.
Vettunk nemi ruhat, furdolepedot 400 ft-t, mikroba teheto cumisuveg sterilizalot 900 ft-t, 3000 ft-t paplan+parna +lepedo tiszta hypoallergen mittudomen milyen pamutbol. es ami a legfontosabb, ami miatt mindenkepp orulok, hogy kimentunk: DIAFILMEK!!! Kép mindenfele mesefilm volt ( Oreg nene ozikeje, Hofeherke, Vuk... stb).
Valszeg jovore is kimegyunk, de tuti viszek magammal vmi szendvicset, mert baromi draga a bufe, es kizart, hogy ne ehezzen meg az ember... egy zsomle szalamival 250, egy langos 280...
Tul nagy volt a tomeg, es eleg viccesen nezett ki, hogy minden 2. no fogta a pocijat, hogy nehogy nekiutodjon vkinek Kép
Gyakorlatilag barmit be lehet szerezni amit az ember akar a kisagytol az etetoszekig, jaroka, komod, babakad, mellszivo, jatekok, tomentelen ruha...

kamilla (29+3)
kamilla

Sziasztok!

Szeretnék én is hallani a börzérõl mert sajna nem jutottam ki, mert a férjem dolgozott én meg nem mertem egyedül kimenni. Féltem, hogy nagyon elfáradok és nincs ki hazahozzon. (Mennyibe kerültek kb a rugik, boddyk stb..?)Kép
Majd ha már meglesz a pici akkor jövõre mindenféle képen kimegyek de az még olyan messze van.)Kép:

Na most csak ennyi, várom a válaszokat.

Sziasztok
Andy
30+5
andy78

Kamilla!
Én is fogtam.KépKépKép Szegény Kiscsaj, azért kapott így is eleget.

Andy!Kép
Az árak (szerintem) igen változatosak voltak. Ugyanaz a kategória (márka, állapot) az egyik árusnál ezrekbe, a másiknál meg néhány százba került. Pl. vettem egy 100% pamut(ez a mániám) mackónadrágot kemény 100 Ftért, de volt, hogy 56-os rugit akartak 3000ért adni. Meg attól is függ, mikor mész, mert a vége felé már mindenki csökkenti az árat, igaz, akkor talán a választék sem olyan nagy. De akkor is hozzájuthatsz olyan dolgokhoz, amit x Ftért senki nem vitt el, de a feléért már megéri.
Zulu
34+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Zulu!

Köszi a beszámolot. Jõvõre kimegyek és megnézzem én is, remélem lesz tavasszal megint börzeKép
andy78

Sziasztok,
mi is borzeztunk. Kép MAr reggel 8-ra mentunk, mert mindenki azt javasolta, akkor nincs nagy tomeg. Haaaaat, volt, bar 10 ora korul kezdett elviselhetetlen mereteket olteni.
Ami nagyon nem tetsztett, az a 2*700 FT belepo, meg majdnem 500 Ft parkolodij, es alig volt hasznalt babafelszereles a ruhan kivul. Voltak ugyan babakocsik, etetoszekek, kisagyak de elegge kis valasztekban a ruhakhoz kepest, ill. egy csomonal eleg elrugaszkodott arat mondott az elado.

Vegul vettunk vadiuj hosszuujju body-kat 100% pamutot 2 db-ot 1000 FT-ert, 2 db szinten uj pluss hosszuujju rugdalozot 3000 FT-ert, hasznalt body-kat 400-500 Ft-ert, egy hasznalt teli overallt (olyan zsakka, es kulon labassa is cipzarazhato) 1500 Ft-ert, egy uj bunda halozsakot 2600 FT-ert, es egy tunderi pluss 68-as meretu hasznalt rugi+pulcsi egyuttest 1500 FT-ert (ez olyan dogos volt, hogy nem birtuk nem megvenni a notol, aki arulta Kép).
Kerestunk furdeto alvanyt, pelenkazoszekrenyt, agynemugarniturat, babakocsit, de vagy nagyon leharcoltak voltak, vagy vadiuj horribilis aron (kedvezmeny alig), vagy hasznalt, de horribilis aron. KépKép
Nekem eleg nagy csalodas volt, szerintem tobbet ilyen belepot fizetos borzere nem fogunk elmenni. KépKép

Viszont lattunk Bergon babakocsit, eddig a Neonato Combi. Tris volt a nyero, most ezt is felvettuk a megfontolandok listajara. Kép

Jo ejt!
Gombóc
27+1
gombóc

Jo estet Mindenkinek,

Latom, jol bevasaroltatok a baba borzen. Tenyleg fantasztikus arak voltak. Mi nem mentunk ki...elsosorban a tomeg miatt...
...viszont voltunk a Marczibanyi teri Szabadido Kozpontban tegnap, de sajnos nem talaltuk meg a BIOPONT-ot, ahol a szopis parnaba valo tonkolyhej, koleshej belevalot vehettunk volna. Mondjuk az is igaz, hogy nagyon az utolso pillanatban ertunk oda, sokan mar szedelodszkodtek...na mindegy, majd rajuk csorgok...

Lanyok,
Mi lehet Szilcsikevel? Nagyon nem jelentkezik. Remelem, mar babazik Kép

Szilcsike,
Hajra Kép ...es valami infot is csopogtess nekunk Kép

pusz,

gomb
32+2
gombolyu

Gombóc!
Az nekem is feltûnt, hogy használt bébifelszerelés(pl. légzésfigyelõ, sterilezõ, melegítõ, stb.) alig volt. Nekem a parkolási díj miatt szokott felugrani a vérnyomim, ugyan miért fizessek 500 Ftot azért, hogy egy füves placc közepén megállhassak, és persze mire odaértem, azt hittem, kiugrik belõlem a gyerek, olyan hepehupás volt a talaj.
A belépõm az szerencsére a Kismamaelõfizetés miatt ingyér volt, de ha vki apukástól, autóval, vidékrõl jön, hát, nem biztos, hogy megéri. Meg az a sor...
Zulu
34+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok! Kép

Szép jó estét mindenkinek! Most értem vissza Bp-re, én sem votlam börzézni, pedig készültem. De már nem is bánom annyira, mert a tömeg nagyon felbosszantott volna. Ha meg meglöktek volna, azt még kevésbé veszem jó néven. Mert én is egyedül mehettem volna. Azért örülök neketek, hogy sikerült néhány jó dolgok vennetek.
Igazából nem sok mindent tudok írni, csak annyit, hogy a kis pocaklakó nagyon aktív, és lent rugdos. Gondolom ez annak a jele, hogy a fenekén ül, mint a moziban, és nem fejjel lefelé. Kép Dehát ráér még!

myssnia
24+3
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lányok!
Megkerültem, azaz lett újrra netem!
Az elöbb írtam egy kisregényt ami elszállt, így most be kell érjétek annyival, hogy mi még egyben vagyunk, ami nagyon jó, a kisasszonyt úgy 3 kg-ra saccolták a héten, aminek szintén nagyon örülünk. A jóslófájásokat már ismerem, de még egy hetet kérek, mert addigra tudják megcsinálni az új fütésünket, most csak mindenféle kényszermegoldással fütünk... Egyébként állítólag bármikor beindulhat a dolog, a méhszáj nyitva, a fejecske jó lent, de én mégis úgy gondolom, hogy túl fogom hordani.
Minden jót Nektek,
az elveszett és megkerült:
Csipkebogyó (39+3)
csipkebogyó

Sziasztok Lánykák!
Csak egy rövidkét irok most, mert párocskám itt festette az ajtókeretet a gép mellett, és eléggé büdös van ittKép. Ezért is nem jelentkeztem.........
Még egyben vagyunk. Tegnap este produkáltunk ugyan érdekes görcsöket, hasmenéssel (bocsi) párosítva, de aztán abbamaradt, és elaludtam. Azóta meg csak a pocikeményedések vannak, de az sem szabályosan. Pedig kispapa már reménykedett, hogy végre láthatja lánykájátKép
Nagyon remélem, hogy lassan tényleg kibújik ez a kiscsaj. Tudom, hogy a kismamáknak mindig mosolyogniuk kellene, de már egyre nehezebben viselem, és nagyon nyûgös vagyokKép

Jó éjszakát Mindenkinek!
szilcsike

Helló mindenkinek!Kép

Csipkebogyó!

Mindig kerestem, hogy mi lehet veletek, de akkor már tudomKép Legalábbis annyit, hogy jól vagytokKép Örülök nekiKép

SzilcsikeKép

Hát nem egyszerü már igy a végén tudom nagyon jól, de már nem is emlékszem a türelmetlenkedésekre, meg arra, hogy minden jóslófájásra azt hittem, ill. reménykedtem, hogy na talán most, most elindul a kicsiKép Tudom nem vigasztal, engem sem vigasztalt igazán az, hogy EGYSZER MINDEN BABA KIBÚJIIK:ö)KépKép

Mindenkinek további kellemes gömölyödéstKép
puszi
sasha & 2 hetes Gabi-baba

Kép
sasha

Sziasztok, mi is megvagyunk.

Börzézni én is szerettem volna menni, de mikor megláttam 10óra tájban azt a borzalmas nagy tömeget, plussz az autót sem tudtuk lerakni, akkor azt mondtam a páromnak, hogy vigye a fene az ingyenes Kismama belépõt, menjünk innen, mert a látványtól rosszul vagyok, nem hogy még be is menjek. Aztán az is eszembe jutott, hogy így is kéne 500+700 Ft-ot fizetni, ami vagy bejön vagy nem. Szóval nem.
Na neki sem kellett 2x mondani, így legalább jól indult a napunk. Azt hiszem én ezt a Börzét hanyagolni fogom. A BNV-n nincsenek ennyien, mint itt.Kép Kép

Csipkebogyó, végre van hír rólatok. Én mondtam a lányoknak, hogy minden OK veletek, csak neted nincs és lám igazam volt. Örülök, hogy már 3kg-os a baba. Drukk, drukk, hogy maradjon míg fini meleg nem lesz otthon.Kép

Szilcsike, drukk neked is, nemsokára kezedben tarthatod a babádat. Holnap hideg front lesz.Kép

Gömb, ha megtudsz valamit tönkölypelyva ügyben, írd meg lszi. Köszi elõre is.Kép

Jó éjszakát mindenkinek, pusssza,
Timici
27+2
timici

Sziasztok!

Nem semmi milyen idõ van, még jó hogy ketten vagyunk nem fúj el a szél...

Képzeljétek vettünk kenyérsütõ gépet, esetleg ha van valaki érintett recept ügyben segíthetne, ill hol lehet jobb minõségû lisztet venni?

Lányok a "jó" szemû doki mikortól tudja megmondani, hogy fiú, vagy csjszi?

Nem tudom ki szül a máv korházban, de a barátnõm ott szült, és mondta, hogy az árfolyam 50-70 e.

Orsoly: Már szóba sem állsz velem, hogy nem Bocskais vagyok?

Nektek mi a véleményetek mindenbõl új kell, vagy a egyszer, használt dolgok is bevállnak?

Sziasztok
Manó2
23+1 (jól tudom?)
manó2

Jó reggelt Kismamákok!

Végre nincs festékszagKép rábeszéltem a kispapát, hogy a festés többi részét csinálja meg akkor, amikor mi kórházban leszünk. Legalább nem szagoljuk ezt a bûzt egész napKép

Én is ki akartam menni a börzére, Párom nem engedte, de azt hiszem jól tette........

Timici
Pihenjél már végre, mert ejnye-bejnye lesz!KépKépKép

Sasha
Emléxem még, mikor érted aggódtunk itt minden reggel, hogy jössz-e, vagy már babázol....... KépKépKép

Voltunk hétvégén az Auchanban. Tényleg vannak kisbaba cuccok, de nekem az áraik nem tüntek valami akciósnak. Igaz volt frottir pizsama 499-ért, meg téli overál, annak az árát nem néztem. Mi nem vettünk egyiket sem. Pizsit azért, mert nagy méretben találtam csak, olyan 80-as körül, az overál meg fiús volt nagyon...... Ja és tipegõk is voltak, de ujjatlant láttam csak...... Mindegy, mi úgysem azért mentünkKép

Lányok
Olyan, hogy légzésfigyelõ, meg sterilezõ ugye nem kell???? Mi olyat nem vettünk............... Van ugyan bébiörzõnk, dehát az csak arra jó, hogy halljam a ház másik végében is, ha sír..... vagy kell légzésfigyelõ is?

Szilcsike (sok hét, sok nap)
szilcsike

Manó2
Nekem is van kenyérsütõ gépem, de nem mindegy, hogy melyiket vettétek. Más receptek vannak a különbözõ gépekhez. Mi a barátnõmmel már kitapasztaltuk......., néhány rosszul sikerült kenyérkével.

Máv
A barátnõd kinél szült?

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!

Hasszorítóról:
Szerintem nem árt, ha van, elvégre csak segít abban, hogy az ember lánya visszanyerje a hasa feszességét. Van aki kiad érte 8000 Ft-ot 1db-ért, én nem, és ezért rendeltem katalógusból. Igazából én is évekig nem rendeltem katalógusból, egy csomószor nem azt kaptam ami a képen látszott. Most viszont rendeltem kismamanadrágot és kardigánt a Quellétõl és mind a mérete, mind a minõsége 1. osztályú.

BÖRZE:
Tegnap kint voltam, mert babakocsit szerettem volna venni. Az egy dolog hogy rengetegen voltak, mind a parkolóban, mind a pénztáraknál kígyózó sorok álltak, de bennt az A pavilonban is rengeteg ember, meleg, ki is kellett jönnöm egyszer, mert kicsit rosszul lettem.Kép Szóval babakocsiból ( mert én magas-mélyet szerettem volna venni ) kb. 2 féle volt, tehát semmi választék, és sajna nem vettünk, pedig erre a börzére vártam hónapok óta. Mikor kijöttünk majdnem el is bõgtem magam annyira készültem.Kép Amúgy rengeteg ruha és játék volt, de a tömeg miatt nem is lehetett igazán körülnézni. Párologtató, mellszívó ( hát ez szerintem elég durva, hogy mellszívót is árulnak, ráadásul használtat, legyen gusztusa valakinek azt használni, na mindegy ) Voltak szépek és voltak ócskaságok is, mintha egy ócskapiacon lettem volna. Szóval többet asszem nem megyek ki börzére. Én piacra sem járok, mert útálom a lökdösõdést és a tömeget, ráadásul nem is olcsóbb. De ez én vagyok.
Például a kolléganõm is kinnt volt, és õ tudott jó dolgokat venni, õ teljesen meg volt elégedve.

Na visszaolvasom mit írtatok, remélem aki börzézett szerencsével járt.

AndyKép
Emilt mekkaptad? Úgy néz ki mégis megyek még be a Fehérvári útra v. szerdán, v. a jövõhéten.

pusz

Brokkoli

35
brokkoli

Szilcsike!Kép
Én írtam a légzésfigyelõt, meg a sterilezõt, egyik sem létszükség, elõbbire nekünk sajnos muszáj volt beruházni, a sterilezõre meg azért volt szükség, mert Malacka lefejt tejet kapott üvegbõl, és némiképp macerás volt azt a rengeteg üveget fõzögetni. Úgyhogy pár hét után feladtam, és megvettem a sterilezõt. Értékes félórákat nyertem vele. Szóval ne ijedj meg, ezek egyáltalán nem alapfelszerelések, majd ha meglesz a baba, akkor fogod látni, hogy mire érdemes beruházni, mert megkönnyíti az életedet.
Zulu
34+4

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok Lanyok!

Mano2: dehogynem, bocsi, valahol elakadtunkKép Ti akkor merre fogtok lakni?

En is voltam borzen. Regel 8-ra mentunk, hat mar jo messze kiszalltam inkabb az autobol es elgyalogoltam a bejaratig, igy is hamarabb odaertem. En eleve nem akartam vinni a kispapat, mert akkor mar nagyon draga lett volna, es annyi nem biztos hogy megterul. En egyebkent csak uj dolgokat neztem, ugyanis Szolnokon van egy turkalo az utcankban, ahol rengeteg babacucc van, 600 ft/kilojaert. Kepzelhetitek, gyonyoru, majdnem uj dolgokat veszuk 100-200 ft-kert. Attol ugysem lehettek itt olcsobbak a cuccok. Ugyhogy ami az en zsakmanyom volt tegnap: Kismama elofizetes ajandekcsomaggal, egy babazsak (babakocsiba valo), - ami nem volt olcso, viszont gyonyoru, es en ugy vagyok vele, hogy megengedhetjuk magunknak, raadasul tobb gyereket tervezunk, akkor legyen Kép - plusz Libero pelenka, ami viszont telleg olcsobb volt mint a boltokban. Ennyi, de asszem nekem is ennyi eleg volt ebbol a borzebol....Kép

orsoly 30+2
orsoly

Sziasztok!

Brokkoli köszi a kombidressz infót! PAnkamama, neked meg a gyógyszertárat, az tényleg naponta útbaesõ hely! (pénteken még teszteltem az Örsöt, de egyik oldalon sem volt)

Szilcsike! Bíztatnálak, 2,5 éves babanetes tapasztalatom alapján bátran állíthatom, hogy a hasmenés gyakori szülésmegelõzõ jel!!! (ezért is nem kell sokaknak a beöntés)

Ildi

Ildi
pildi

Manó2,

Asszem Iancsának van kenyérsütõ gépe, és nagyon meg van vele elégedve, igaz õ már babázik, de próbáld meg a másik topicban( elsõ napok....)

MÉg Börze:
HÁt igen, a belépõ is kicsit borsos volt, de gondoltam megéri, hát nemKép
Mi sosem fizetünk parkolódíjat, mert inkább az alagút végén megállunk az egyik kis utcában.
Hát szerintem nem éri meg használt body-t venni 500 Ft-ért,mikor teljesen újat is kapsz elég sok helyen.

SzilcsikeKép
Mi sem vettünk légzésfigyelõt, mert azt mondta a dokim, csak akkor szükséges, ha a gyermekorvos mindenképp javasolja. Sterilizálót sem vettem, hanem csak a folyadékot, azt a chicco-t. Sógornõmnek és a barátnõmnek is bevált. Ja, és a TESCO-ban sokkal jobb, és sokkal több babaholmi van, pl. kézi mellszívóból 3-4 féle, ITEMS babaruhák, bodyk. Az Auchan kínálata elég silány szerintem, bár tény, hogy néha ki lehet fogni.

Na megyek, mert jön a védõnéni, és a szülésrõl fogunk beszélgetni, és megnézi a babaszobát.

pusz

Brokkoli

35
brokkoli

Brokkoli,
A mellszivo minden alkatreszet-a motort kiveve- ki lehet fozni. En vettem, es igazabol nem is igazan gondolok bele, hogy hasznalt. Remelem azert, hogy nem lesz ra szukseg, most hogy mar van...sajnos az elozo ket alkalommal nem volt, es jo lett volna!

Erdekes, hogy mindenki mas velemennyel van a borzerol! Kép

Itt Nemetorszagban szinte minden nagyobb helyisegben van bolhapiac havonta egyszer, es az ovodak is szoktak bababorzeket rendezni! Ha tudom, hogy van, mindig elnezek, hatha akad valami, de csak akkor, ha nem kell 10 percnel tobbet gyalogolni vagy autozni, mert akkor mar nem eri meg csak nezelodni! Az ovodai borzek szerintem egy kicsit dragabbak, nemelyek teljesen el vannak szallva (Baby Born baba 45 Euroert pl.), de lattam nagy kereku Chicco melykocsit, tok jol nezett ki, na jo, nem a legujabb modell, de a mienknel ujabb az tuti, 10 Euroert vesztegettek. Chicco esernyokocsit, ami azert eleg komolynak nezett ki es ujnak, 50 Euroert lehetett kapni!
A gyengem az overall...egyszeruen nem tudom otthagyni, ha latok egy jot...es az ar-ertek viszony itt a legjobb! 3-6 Euroert csucsszuper kezeslabasokat lehet kapni barmilyen meretben! Ferjem szerint mar lassan gyujtonek szamitok! A problema csak az, hogy tul nagy helyet foglalnak...

Otthon miert nem rendeznek az ovodakban ilyet vasarokat? Mint az abra mutatja, volna ra igeny!
Ugy tudom, hogy neha muvelodesi hazakban azert van ilyen!

Gomb, ha megtudsz valamit a Biopont-os tonkolypelyvarol engem is erdekelne...foleg az ara! Nehany kisparnat is megtoltenek vele, allitolag tok jo!

Egy hetvege utan hogy bir kinezni a lakas?! Es ki fogja ezt rendbetenni?!

Zsuzsi
26
zsuzsi74

Szilcsike,

légzésfigyelőt elég jutányos áron lehet bérelni a www.babamerleg.hu oldalon található boltban.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek! Kép

Manó2 Kép

Már simán meg lehet állapítani, hogy fiú vagy lány, már a 20. hét elõtt is, ha megmutatja a kicsi. Személy szerint a 20. héten voltam UH, és akkor megmondták, hogy fiú!

myssnia
24+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Brokkoli, Kép
hasznalt body-t is megeri akar 500 Ft-ert is venni, ha az nagyon jo allapotban van, es 100% pamut. Kép
Inkabb veszek hasznalt, jol kinezo, markas, 100% pamut body-t, mint a hipermarketekben arult es akciozott esetleg silany minosegut. Persze, a hipermarketekben is lehet kifogni jo body-kat, de ez azert nem mindig jellemzo. Kép

A mellszivo nalam is hatareset. A hasznalt ellen szol, hogy majdnem ugyanannyiert aruljak, mint az ujakat, es hat ez tenyleg eleg intim dolog. Egyenlore meg nem vettunk, az arat nezegettuk csak. Kép

Mano2,
a nemi jelleg a 14. heten alakul ki, nagyon jo minosegu UH-val akkortol akar mar lathato is. Baratnomnek kulfoldon a 14. heten allapitottak meg, hogy lanya lesz. Igaz, olyan UH-val, amivel centinkent vegig tudtak nezni a babat. Persze, ehhez a baba hozzajarulasa is kell, Gombocka pl. egeszen a mult hetig titkolozott, es csak a 3D-s UH-n birtak megallapitani, hogy fiunak tunik. Kép

Gombóc
27+2
Gombóc

Szia Brokkoli!

email ment!

Pusz
Andy
30+6
andy78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X