A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Timika,Karmen a módszertani bölcsi azt jelenti hogy más bölcsikből a gondozónőket odaküldik megfigyelni, nagyon sok megfigyelés van ott így tanulnak egymástól a gondozónők!

Legalábbis úgy tudom!! :lol: :lol: :lol:

De azért vittük oda ,(bár ez 1 kicsit kiesik mert makkosházán van,mi meg ugye a csillagtéren lakunk) hogy a tesóm legyen vele! 8)

Amíg bölcsis 4 órába szeretnék elmenni dolgozni(dm,rossman,lidl,tesco,ami összejön) hogy szokja a közösséget,bár nagyon szereti a gyerekeket a Barni,mindig álldogálunk bölcsik,ovik előtt,na meg persze megy ismerkedni a fiam az utcán is!! :lol: :lol:

Még mindig szoptatom,nappal 1,éjjel 2-3 :twisted: :twisted:
,ha csak azt a szót mondjuk neki hogy cici,már reszket is érte.... :D

Nemtudom hogy fogom leszoktatni róla!
:idea:

Ki meddig akar-akart szoptatni?? :?:

Kép
bibi226

Zsuzsi,
köszi az infót

bibi,
Én 1,5 éves korig terveztem, de sztem ez gyerekfüggő, erőszakkal sztem nem fogom elválasztani. És már kezd vetkőztetni, ha cicizni akar. Odajön, az ölembe mászik és tépi a ruhámat.

Jozsó 1 éves koráig szopizott + még 3 hónapig cumizott rajtam,akkor már nem volt tejem, mert terhes voltam

Melinda,
nem is mondtam a nagy hírt: megnyertem a munkaügyi pert, az Ítélőtábla az én javamra döntött. :) Az ítélet jogerős!
Visszaállították a munkaviszonyomat határozatlan idejűvé.
Vendég

Dancsi: Ez remek hír :) Büntit nem szabtak ki a cégre? Vagy neked kártérítést nem itéltek?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nem, nem is ez volt a cél, ami pénzt kaptam, az az ügyvéd díja lesz.
Vendég

Üdv.

Bibi, csak kijön az a négy is! Na meg aztán a többi, szépen lassan. :)
Peti szereti a bébiételt, persze nem tudom, hogy hogyan viszonyulna hozzá, ha szopizott volna...
Melyik itt nálunk a módszertani bölcsi...vagyis nem tudtam, hogy az.

Káti, üdv közöttünk. Sajna én sem tudok segíteni, ugyan anyósom és a férjem alsóvárosi, de jelenleg nem ott lakunk.

Dancsi, konkrétan nem tudok segíteni, de szoktak hirdetni házhoz kimenő Mikulást!
Nem tudom, milyen perről van szó, de szuper, hogy neked adtak igazat. Habár a munkáról ne beszéljük, tegnap "cseréltem eszmét" ezzel kapcsolatban a férjemmel.

Timi, köszike, mostmár tutira megjegyzem...egyébként belegondoltam, én kb. lezoliztam volna. :D Mi egyébként annál a padnál voltunk, ami a DM előtt van és a Mátrix fele néz.
Peti ma egyáltalán nem volt nyügi, kivéve a már-már szokásosnak mondható tízórai utáni sírást, ami szerintem a foga miatt van. Egyébként teljesen nyugis volt, aludt rendesen. Viszont apukámnak egész nap fájt a feje.

Zsuzsi, akkor nem vagyok egyedül. :) Nálunk egyelőre nincs főzés, habár szombaton levesből kiszedett krumpli-répa volt a menü. Ahhoz képest, hogy először evett sósat, nem köpte vissza, hogy neki nem kell.

Eszter, én is azt mondom, mint Timi...habár egy órában nem sokat lehet pihenni, legalábbis nekem nem ment csak kb. két napig, hogy akkor aludjak, mikor Peti.

Na megyek, Peti jól elvan az ágyunkon, csak nem tudom meddig.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Csak egy gyors kukuccs.

Timika, Bibi, Kizsuzsi és Mindenki!
Ma voltunk a fogklinikán, két orvos nézte meg a fogát Dávidnak, és szerdán vissza kell menni, mert a professzornak is meg akaráj mutatni. Ugyanis nem tudták megmondani mi az. :( Az ügyeleten magától kinyitotta száját, igaz, szinte mindent odaadtak neki játszani, hogy ne legyen sírás a vége. Ma viszont erőszakkal kellett kinyittatni a száját, üvöltött, gondolhatjátok. Letörtem, mint a bili füle.

Exi, én a gyógyszereket is meg szoktam kóstolni, mielőtt beadom.

Dancsi!
Gratula a megnyert perhez!!!! Megkérdezhetem, ki volt az ügyvéded? Persze priviben.

Ricsi gyógyul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (koppkoppkopp)

Megyek tanulni, csütörtökön vizsgázok, puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, és az ötleteket, megnézem a Kapcát, és Kecskésnek is lehet utánanézünk, de még várok kicsit, mert kiderült, hogy az IH-ban is tart Gyémánt Andrea, és hozzá jártam szülésfelkészítőre is, csak azt mondta, vár még, hogy jelentkezzen egy-két baba, mert csak akkor indít foglalkozást, ha már van 4-6 baba.
Timika, mi az Alföldi utcában lakunk, a Mátyás tér felé, ott szoktunk sétálni is szinte minden nap.
Ezstermoro nyugi, mi már 7 hetesek vagyunk, és kb. 4 hétig én is nagyon kivoltam, de 6 hetesen mintha tudta volna, hogy
ő már mostantól nagyfiú, egészen ügyes lett, nappal fél órát is elnézelődik magában, csak sajna éjszaka felkel 3-4 körül.

Azt kérdezném tőletek, nincs-e valaki, akinek van/volt alvásproblémája, mert én kissé stresszelek még mindig, mióta hazajöttünk, és mikor lenne alkalmam, sokszor még akkor sem tudok elaludni, csak forgolódom éjszaka, és azon stresszelek, hogy még mindig nem alszom, és nem lesz tejem, tiszta hülye vagyok:(
káti

Káti! Mi ismerjük egymást:), nem??? Jol sejtettem, hogy itt laktok:):) Ne aggodj, szerintem pont ezzel tudsz ártani, a tejcsinek is az a legjobb ha nyugodt vagy. Ha meg van bármi problémád csengess be hozzánk, akár át is megyek. Ha el is költözök minden szerda de. és pénteken itthon leszek megint.

Bibi! Én 16 hósan választottam el Orsit, még lett volna kedve szopizni, tejem is volt, de már meséltem itt sokszor hogy a szoptatás nagyon lesoványitott, 30kg fogytam, igy muszáj volt abbahagyni. Amugy én másfél-2 éves korig terveztem a szoptatást.

Romy! Ez nagyon rosszul hangzik, remélem semmi komoly!

Dancsi! Ez szuper, gratulálok! Jó sokáig huzták, mire elértétek!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Kármen!

JAj de jó, tényleg, ti itt laktok! GYönyörű a kislányotok!!!!
NAgyon köszönöm, jó tudni, hogy ha valami gáz van, van mellettünk egy tapaszatltabb anyuka:)
káti

Sziasztok!

Végre van netünk :D

Bea! Most már KEZDEK belejönni a 2 gyerek gondozásába... Most már napirendet is lehet csinálni, így könnyebb mindenkinek. Az elején nagy káosz volt (kb 2 hónap) De amióta Szegeden vagyunk, angyali nyugalom szállt meg, Hajna is már csak 1x kel éjjel, aludni is tudok, szóval jó... az egyetlen nehézség, hogy a gyerekekkel való foglalkozáson kívül az ég világon semmire sincs időm. Pörög a nap, és a fürcsi után, mint a zombi csak üldögélek, akkor már nem kezdenék bele még egy vicc elolvasásába sem :D

Mi elginkább a Rosevelt téri játszóra járunk, de el is jöhettek hozzánk ;)

Gira
Vendég

Sziasztok!

Karmen: Köszi a képet! Hihetetlen nagylány már Orsika :) És változatlanul nagyon szép kislány! :)

Káti: Üdv. itt :) Te kisfiad is csudaszép :)

Zsuzsi: Jót nevettem az 1000 Ft-os Mikulás-ruhán :)

Nem akar egy apuka beöltözni Mikulásnak, lenne egy szegedi Babanetes Mikulás :) Mi is szívesen látnánk :)

Szerintetek ciki közölni a rokonokkal, hogy ne édességet vegyenek Grétinek, hanem gyümölcsöt vagy zoknit vagy mittudomén, valami apróságot, csak ne csoki halmokat?!?!?! Ő úgysem eszik, mi meg megvagyunk nélküle.

Dancsi: Gratula a perhez!

Romy: Szegény Dávid, biztos tele a hócipője :(
Remélem Ricsi már makk egészséges :)
Vizsgákhoz drukkok mennek !!!!
(brühühü nekem is hamarosan el kell kezdeni tanulni.....januárban államvizsga)

Exi: A módszertani bölcsi az ami az ovi mellett van...Agyagos utca...suli mögött....biztos tudod. Én is csak pár hónapja tudom hogy az a módszertani bölcsi :) Mi oda tartozunk vagy mi, férjem kistesója is oda járt....ő nem szerette....mindig sírt, hogy nem akar bölcsibe menni :( Most ovis, és ezt imádja.
Én még gondolkodom, hogy érdemes e Grétit beíratni a bölcsibe jövőre....félek tőle.

Szerintetek mi a jobb, bölcsi és utána ovi, vagy rögtön ovi? Jó a bölcsi? Megéri?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Gira: Végre, végre :) 2 hónap rémálom...nem valami bizalomgerjesztő :lol: :lol:
Majd priviben egyezkedünk akkor, jó?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! nem tudom ciki-e én mindenesetre már közöltem mindenkivel:) Max.1 legkisebb mikulás lehet benne a többi ne édesség legyen!
Bölcsi. Aki jól ismer tudja hogy Orsit 4 évesen akartam elöször oviba engedni, bölcsi kizárt volt. Anyagi okokból mégis 2 évesen bölcsis lett, nagyon féltem, mert akkor még rettentöen anyás volt, még a wc-re sem engedett ki, folyton rajtam logott. De hetekig beszélgettünk a bölcsiröl miért kell és mire számitson, a végén várta és nem is volt soha semmi gond, sirás is csak 1 hét után volt 2 alkalommal reggel, mindössze 1 percig! Imád azota is odajárni, nekem is jobb mert sokkal önállobb lett, már nem sir ha nem lát v. magára hagyom kicsit, és minden nap gyerekekkel játszhat, amit én nem tudtam potolni, hiába egész nap csak mondokáztunk, énekeltünk, rajzoltunk, játszótereztünk stb. Én már most tudom a kistesót 2 évesen bölcsibe fogom adni. Igaz fontos milyen gondozóhoz és milyen csoportba kerül. Mórán tegnap néztem meg a bölcsit, vissza fogom mondani, mert Orsi csoportja hasonlo koru, tehát mind beszél és tud sok mondokát, éneket stb, tehát hasonlo tudásu, de a másik csoport ugyanabban a szobában csak másfél éves gyerekek, akik nagy része még beszélni sem tudott, aki igen az is nyilván még sokkal rosszabbul mint egy 3 éves, ami természetes, de mi nem engedjük hogy ilyen csoportba kerüljön a lányunk. Szerintem nagyon fontos hogy hasonlo tudásu, fejlettségü legyen a többi gyerek mint Gréti is, meg nézd meg hogy milyen sürün vannak foglalkozások (Orsiék minden nap gyurmáznak, táncolnak v. ragasztanak, mondokáznak stb.) Sokat fejlödött ott, Morán még ilyen is ritkán van.

Káta! Igen, bár szégyellem, de ha nem a kapun jössz ki nem ismerlek meg, ennyit a 20 év szomszédságról:) Férfiarcokat bezzeg egyböl megjegyzem, férjedet is megismerem igy.

Gira! Örülök hogy végre jol érzitek megint magatokat, akkor maradtok huzamosabb ideig most Szegeden?

Köszönjük a dicséretet, Orsi tényleg sokat nött, még nekem is feltünik.

Káta! Néztem volna több képet rólatok, de nem látok albumcimet, nincs még? Édes a kisfiatok!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Enikő, ha kell pelenka irj mealt és lesz pelenka :)

Valakinek volt csípőficamos a gyermeke? A hurkák száma gyógyulás után is különböztek?

Klzsuszi 6. fog az is szép ám, és mindegyik egyformán fájt Dininek?
Nekünk még nincs nagy tapasztalatunk ebben 2 fogunk van :).

Bea nem kinőtök innen hanem ti lesztek a bölcsek akikre nagy szükség van! :wink:

Kép Kép

Zsófi kapott uj ülést, nagyon jól ül benne :) és milyen szép :D

KépKép

KépKép
rika07

Lányok! Nem tudom mi van velem, de egy pár napja mégtöbbet keményedik a hasam, meg néha tompán fáj, este alig tudtam elaludni, mert szinte 10 percenként keményedett! Múlt7 csüt-ön voltunk dokinál, azt mondta, minden oké, a méhszáj is zárt, szedjem 2 helyett 3x a magnéziumot!
Tapasztalt anyukák vagy velem egyidős kismamaák!!!Nektek nem volt ilyen a 28.hétnél??Mit lehet tenni? Szinte alig csinálok valamit...jó, tegnap tornáztam, arra éppen fohatom a tegnapi napot, de a többit??
Segítsen valaki!!Ja, és inkább este keményedik be többet és olyankor rengeteget rugdos is!! :cry:

Kép
gyanixi

Karmen! Kész hölgy lett már Orsiból! Pocaklakó is túl a félidőn! :)

Bibi! Lindus sem rajong a bébiételért, bár nem is sokszor kap. Szopi? Hát először örültem a 3 hós kizárólagos szopinak, utána a 6-nak. :)
Addig szeretném szoptatni Lindit amíg igényli és amíg nekem sem nyűg, nem kényelmetlen. Olyan max 1,5 éves koráig szeretném, de erőszakkal nem választom el, még akkor sem ha idegenkedem mondjuk egy 2 éves szopó gyerek látványától -megjegyzem sajátom nem szopott még addig :)

Romy! Ez a fog dolog elég rosszul hangzik! Remélem mihamarabb rendbejön!

Káti! Üdv itt. Irtó édi a pici fiad!

Dancsi! Grat a perhez! Jó sokáig tartott, nem? Ügyvédnév engem is érdekelne priviben, meg a gyklinikás orvosotok neve is.
Nem is kérdeztem még, hogy viselte Jozsó amíg távol voltatok? Boldi hamizik?

Eszti! Tutira változni fog!!! Pihenj amennyit csak tudsz, minden más ráér.

Gira! De jó hogy megint Szegeden vagytok! most már maradtok is???

Bea! Szerintem nem ciki megmondani, hogy nem vagytok édességfüggőek.
Bölcsi: Lottit anyagi okok miatt adtam bölcsibe, de nem bántam meg egy percre sem. Tavasszal írattam be, és mire aug végétől járni kezdett már nagyon várta, újságolta, hogy "ősszel megyek bölcsibe". Nagyon jó gondozónőkhöz került, a mai napig szeretettel beszél róluk.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gyanixi!
Szerintem ha ilyen problémád van akkor ne tornázz!!! Fő a biztonság! És Ctg -t csináltak már ilyenkor neked, lehet, hogy csak a babarúgásai miatt érzed? Én azt olvastam anno, hogy a keményedések jók mert a méh gyakorol a szülésre ezzel ellentétben többen feküdtek bent a klinikán keményedések miatt. A lényeg, hogy zárva van a méhszáj,
(de ha nyitva lenne az sem a világ vége. Nekem már puha és nyitott volt kb. a 25. héttől és túlhordtam a lányom : :roll: :lol: )
Pihenj sokat és ne tornázz!
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

nem tudtam jönni, nem volt gépünk.

Andi(Mucska), Enikő,Bea,Zita!
köszi a gyógytornász tippet!
Bea küldtem privit, de ide is leírom, hogy nem tudom a gy.tórnászt felhívni, nem kapcsolható napok óta.tudtokj róla valamit?

Rika, Bibi, Melinda, Romy, Exi, Timika!
köszi az ötleteket és a bíztatást!
lll-es tanácsra, minden alkalommal szoptattam, ha kellett 10 percenként.második napra teljesen kimerültünk, baba is, én is!
most még várom a gyógytornász segítségét, ha el tudom érni!

Cseppek!
már egy hónap!hogy telik az idő! :wink:
jövő héten már menni kell kontrollra!

Káti!
üdv itt!mi 5 hetesek vagyunk! :lol:
az én kisfiam is pont így szokott az apukája hasán aludni, nálunk ez nagyon beválik! :wink:
mi hattyason lakunk, az sincs messze!

Zitacicu!
küldtem privit!

Ági!
neked is írtam!

puszi

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Jégvirág, teljesen egyetértek! Nálam is rendszeresen eljön az az érzés, hogy nyugit szeretnék, egyedül lenni, tenni-venni... Önzőségnek tűnik, vagy tényleg az is, de ez van. Nem vagyok az az ősanya-tipus... :?
Tányér: én nem teszem elé vagy a keze ügyébe, csak ha ott ülök előtte, ha felállok valamiért, elveszem onnan a tányért is.
Mikulás: NEM ciki mondani! Én is fogom mondani, hogy ne vegyenek csokit stb.

romy: gyógytornász barátném mondta, hogy van olyan, aki 2 évesen indul el. Marcsi 14 hósan indult ell önállóan (előtte kapaszkodva, vezetgetés meg nálunk nem volt), ezelőtt sokszor hallottam a játszótéren, hogy "Ödönke is csak 16 hónaposan..." Szóval szerintem nem vagytok lemaradva.

dancsi: továbbra is hajrá! Egyébként mi baj a bébiétellel? (Mert írod, hogy most félretetted az aggályaidat.)

Exdeus: az összes gluténos 6 hós kortól adható a címke szerint. Lehet, hogy túl óvatos vagyok, de én kitartottam. ((Merthogy mi HELYETT adnám a csokisat stb? Nem is kap most se. Egyetértek a védőnénivel, nem igényük a változatosság.))

A gyümölcsös kaják tényleg finomak, na de a főzelékek... Szerintem mind vacak, és tökegyforma, engem a májkrémkonzervre emlékeztet. :shock:

zitacicu: víz + kevéske anyatej, az íze kedvéért? Nekem bejött, amikor a kamillateát kellett belediktálni. Undormányos lötty lett, de gyerek megitta. Marcsi se ivott vizet egyébként, illetve először igen, aztán hónapokig nem. Egyre kevesebb ízesítést raktam a vizébe (Milupa teagranulátum vagy gyümilé), és egy ideje megissza szépen a vizet.

mandasz kriszta: miért nem pakolászod fel a rucikat a Babaszobára? Símán eladnád őket...

gyanixi: dokit kérdezted? Tornát hagyd abba, ha nem attól van, akkor is árthat!

Én előre félek ezektől a kétévkörüli hisztiktől, amikről írtok... Már vannak jelek, szerintem nem ússzuk meg... Ceniko, ezzel kapcsolatban UGYANEZT mondtam sógornőnek ma, mikor arról beszéltünk, hogy ez meddig tart: 20 éves kor után is, de akkor már nem a mi bajunk! :lol:

Minden betegnek jobbulást! Az én torkom is kaparász...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Csajok :)
Tom, hogy korai még meg minden. Vagy megmarad vagy nem. Ha nem annak oka van, úgyhogy jobb is.... De bízom benne hogy ott van jó helyen van, és szépen növöget :lol: :oops:

Kép

ceniko
Szeged

Rika: Köszi a gyors választ és bíztatást! Nem csináltak ctg-t még! Amúgy neked is volt keményedés is! Te is sokat pihiztél, gondolom a nyitott méhszájjal csak azt szabadott!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Gyanixi, csak megnyugtatásként mondom, hogy nekem kb. 30.héttől keményedett a hasam főleg esténként, meg ha sokat lépcsőztem, és végül 5 nappal túlhordtam Doncsit, és 3 és fél óra alatt kibújt belőlem - pedig 4500 g volt -, szóval sztem ne aggódj, ha csak ennyi a tünet, az nem hiszem, hogy baj lenne, de azért ilyekor lazíts kicsit.

Szia Csibe!
Köszi, apával akkorákat tudnak aludni, hogy nagyon irígylem őket, de ilyenkor legalább van egy kis időm másra is.HOl laktok HAttyason? A barátnőm is hattyasi, csak most kiköltözött Angliába.
káti

Sziasztok csajok!

Egy kérdésem lenne megint.

Babakocsival nekiindulhatok-e vásárolni? Mi a tapasztalatotok? Coop, Penny, Lidl, Media, Spar, Tesco stb. Befér-e a babakocsi és ha igen, akkor hol?
Beengednek egyáltalán?

2 hetes kisbabámmal már elmehetek vásárolni, vagy várjak még?

Csak a babakocsi jöhet szóba, mert a kenguruhoz még kicsi, a hordozót pedig nem bírom el.

Köszi
Puszi Kép
Kép

KépKép
esztermoro

Szia Esztermoro,

Doncsi kb 3 hetes volt, mikor a CORAba mentem vele, és semmi baj nem volt, de én kenguruban vittem, és végig tartottam a kis fejét meg a derekát,m intha nem is lett volna a kenguru, nyilván nem egyedül vásároltam...végigaludta auóz egészet, még a kocsiban elaludt, úgyhogy azt se tudta, hogy járt valahol...
De nem tudom ,próbáltad-e már a babahordozó kendőt. NAgyon pici babát is fel lehet kötni, Doncsi abban is mindig nyomban elalszik, és nagyon kényelmes - nekem - mi nagyon szeretjük.
Egyébként babkocsival még nem voltam vásárolni, úgyhogy a kérdésedre végülis nem tudtam semmit írni, ahoz képest jó sokat rizsáztam...
káti

Enikő!!
GRATULÁLOK!!!!!!!!!! :D :D :lol: :lol: :wink: :wink:
Ez elég egyértelmű jel :lol: :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Enikő,
aztamindenségit! Gratulálok és megmarad, miért ne maradna meg?

Esztermo,

Én ilyen picit nem vinnék még boltba, főleg nem télen.
Vendég

Helló!

Enikő! Nagyon nagy gratula! :lol: :lol: :lol: Csak pozitívan :), tuti megmarad! :lol:

Eszter! Én se vinném a babát, mert bár vsz. végig aludna, de ilyen időben, mikor sok a beteg, nem nagyon szabad a picit babát olyan zárt helyre vinni, amit több 100 ember köhög be naponta! :!: A mi dokink azt mondta, még Dénest se vigyük ilyenkor boltokba, pedig ő 10 hónapos!

Rika! Dénesnél nem egyformán volt fájdalmas a fogak kibújása, van amit szinte észre se vettünk, a többi meg (mint ez a 6.) egy rémálom... :shock:
Zsófi nagyon édes! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Mikulás: A Rossmannban is van Mikulás jelmez 899 Ft. Bár elég gagyinak tűnt.

Rika: Tényleg nagyon jól áll az autósülésnek Zsófi :)

Enikő: Tudtam hogy nem fogod kibírni, hogy ne áruld el :lol: :lol:
Gratula még egyszer! :)

Eszter: Mi is 3 hetesen vittük Grétit a Corába először. De ő májusi eresztés :) Most én sem vinném még "közösségbe" a babámat azt hiszem. Ilyenkor még buszra is félek fölszállni még Grétivel is. :(

Csibe: Írtam én is privit...így már majd remélem eléred a gyógytornászt!

Norus: Akkor eddig mázlid volt talán a tányérral :) A másodperc tört része alatt képes Gréti leverni, úgy hogy én még fel se fogom mi történt...nem hogy utána kapjak :)

Ma tiszta babanetes napom volt, összefutottam Exivel, később Girával és a 2 tündér kislányával is :)

köszi a bölcsis gondolatokat :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikö! Gratulálok, biztos nem lesz semmi gond. De megleptél, nem tudtam ilyen tervetek van:):)

Eszti! Corába én is vittem már pár hetesen, de ott van kisbabáknak ülés némelyik kocsin. A LIDl-be is beengedik a babakocsit, csak ott át kell tolni a vásárlókocsis kapu alatt, addig ki kell venned mert megütheti az a lengö valami. És nagyon szépek vagytok!

Rika! Szuper az ülésetek!

Romy! nem jött azóta sem privi töled. Mástól pedig kaptam

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő! Nagy gratula neked itt is! :) :) Nagyon boldog, kiegyensúlyozott, gondtalan babavárást kívánok neked! No para, minden a legnagyobb rendben lesz!

Eszti! Én sem vinném még 2 hetesen boltba. Hideg van, a város tele bacikkal, vírusokkal.
Tündéri a fiad! :)

Niki! Szedsz magnéziumot?

Rika! Édes a csajod!

Norus! A hisztitől félni nem kell. :) Nekem baromi hisztis tud lenni Lottika, de túlélésre jáccunk. :) egyszer elmúlik, jön helyette kamaszkor :)

Lottika volt ma bábszínházban az ovival, hát látnotok kellett volna, amikor mesélte az élményeit. Annyira zabálnivaló. :)
Ebéd közbeni Lottiszáj: "Anyu vmi szerintem hiáynzik a levesből. Tudod a titkos összetevő. :) De nem tudom mi az, mert titkos. :) "

Lindike egy perpetum mobile, egész nap pakol, pörög. Éjjel megint kelünk egy pár hete. Ötletek ellene?
Tegnap jó étvággyal bekajált egy csomó (relatíve) céklafőzit. - megjegyzem Lottika sosem ette meg, így félve csináltam, épp elég lett :)

Zitacicu! Lindus is alig iszik, szilárd kajcsi után kínálom vagy vízzel vagy Milupa (gran.) teával, egy nap fogy vagy 30 ml.

:) :) :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Káti!

Te vagy az én emberem!!!! (remélem :wink: )

Épp most jövök a Hordozókendó fórumról, ahol is szegedieket kerestem, de sajna nem találtam, így úgy gondoltam, megnézem a Szeged-et és íme itt vagy. Éljen! :D

Azért a nagy öröm, mert kezdem magam egyedül érezni hordozókendősként itt a városban és szeretnék megismerkedni egy pár emberrel, akik szintén hordoznak. A fiacskám most három hónapos és jó lenne, ha eleinte olyan gyerekekkel játszana és barátkozna, akiket szintén hordoznak, szoptatnak, esetleg együtt alszanak a szüleikkel, nem kapnak cumit és mindenféle anyapótló izéket stb. Ha te ide tartozol, szívesen megismernélek.

Egyébként bárkivel szívesen találkoznék, aki olyan elvetemült, mint én. :)

Réka
rikax1977

Sziasztok!

Ma már reggel hatkor fent volt Peti. Jól meg is lepődtem, mikor felsírt, ránéztem az órára és csak hat óra volt! Pedig csak kósza ébredésnek gondoltam, azt hittem, hogy még hajnal van...de nem. :D
Vettem ma DM-es vaníliás tejpépet, na csak úgy darálta, szerintem nagyon bejött neki! Egyfolytában nyitotta a száját, hogy adjam már.

Romy, remélem, minden OK lesz azzal a foggal, foghellyel, vagy mivel. Jó, hogy nem tudják megmondani, hogy mi az...pedig ez a szakmájuk.
Vizsgákhoz drukkok mennek.
Tudom, hogy nehéz, és tudom, hogy nem pont nekem kéne leírni (mert ugye egyszeri anyuka könnyen beszél), de azért próbálni kellene tartani magad, mert a gyerekek megérzik az anyuka állapotát.

Káti, én nagyon ritkán aludtam (alszok) akkor, amikor Peti. Pedig tényleg mennyien mondták, hogy majd fogok tudni nappal is aludni...hát nem volt igazuk. Holt fáradt voltam, de egyszerűen nem ment, este viszont tudtam szundítani. Igaz, Peti tápszeres, és a "legkorábbi" etetés kb. hajnali kettőkor volt, így talán nem fáradtam ki annyira.

Gira, jó, hogy van netetek. Szeged mégiscsak jobb, mint Pécs. Akkor ezek szerint a párod ismét talált itt munkát. Remélem, legközelebb már nem mentek...itt tényleg szuper, nem?

Bea, szerintem egyáltalán nem ciki. Csak kérdés, hogy megértik-e. Mi pl. pénzt kaptunk (vagyis Peti azt kapott), vettem neki babakaját. Mi mindig csokit kapunk, de most jó volt, mert megkaptam a rávalót és azt vásároltam, amit szeretünk.
Köszike a felvilágosítást. Szerintem semmi hátránya nincs annak, ha egy gyerek nem jár bölcsibe. Nálunk sem én, sem öcsém nem jártunk, és én nem vettem észre, hogy emiatt valami MÁS lenne. Véleményem szerint manapság a bölcsi inkább szükségmegoldás, mert a szülőknek vissza kell menniük dolgozni, és sok helyen a bölcsi az egyetlen lehetőség a gyerek elhelyezésére.

Rika, szupi a vigyoris kép! :D Csípőficam ügyben nem tudok nyilatkozni.

Norus, én már írtam, hogy általában a babakajákon található időket fogom betartani. Amíg nem veszem észre rajta, hogy gáz van, addig nekem megfelel, ami a címkén van. Persze tény, hogy anyatejes babáknál más a helyzet...

Enikő, micsoda hírek!!!!!

Eszter, kéthetesen szerintem még ne nagyon vidd ki, főleg az időjárás miatt (én nyáron is vártam a 3. hétig). Na meg ilyenkor már tényleg sok a beteg, és óhatatlan, hogy be ne kukkolnának. Persze nem mindenkit érdekel, pl. én két kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor fordult ilyen elő.
Petit kb. négyhetesen én is kenguruba tettem, ő is nagyon élvezte, tartottam a hátát meg a fejét. És mentünk mindenhova (még gyógyszertárba is, és semmi baja nem lett), ma már meg több helyre visszük. :D
Beférés: én mindenhova befértem babakocsival, sehol nem kellett kivenni, mert az ütközőktől megvédte az, amit felhajtasz a feje fölé.

Melinda, látod, hiába lányok és hiába a tieitek, véletlenül sem egyformák. Éjszakai kelésre passz, majd, ha eljön az ideje, és nálunk is lesz, majd kitalálok valamit. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Szia Rikax!

Én is örülök, nem láttam még én sem hordozókendős babát itt egy szálat sem. Ti hol laktok? Egyébként ha te tapasztaltabb vagy, lenne is pár kérdésem, hogy pl. milyen vastagon öltözteted, meg hogy télen használtad-e már...stb.

Exdeus, köszi a biztatást, egyébként a múlt éjjel éjféltől 6ig aludt az úr, én igaz felkeltem 3kor megszokásból, de visszaaludtam :D :D

Kármen, csináltam fotóalbumot, Hatvani Donát néven futunk :D

Ja, és azt kérdezném tőletek, hogy milyen napirendet célszerű követni, mondjuk mikor fürdettek, mikor fektetitek le, csak mert nálunk elég random ez, nem tudom, mit kéne követnem, hogy minél nyugodtabb legyen az éjszaka.
káti

Rikax: Üdv itt :) Te mitől vagy elmetemült :lol: ? Én sok hordozókendővel közlekedő kismamit láttam már a városban, és NEM gondolom, h ők helyi látványosság lennének :lol:
Nekem is volt, de nem bírtam el benne Violát. Nagyon fájt a hátam... így eladtam! :roll:
Hogy hívják a kisfiad? Kinél szültél?

Káti: Üdv neked is!!!!! Donát nagyon kis husigombóc éééééééédes baba :)

Köszi a gratulákat! Már egy ideje gyúrtunk rá. Ahhoz képest hogy eddig ránézésre terhes lettem, most többet kellett dolgozni rajta :lol: :oops: :wink: De jó munkához idő kell...... :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Hja és genyaság, hogy csak 2 vonalzót -tickert- lehet feltenni...... :evil: :evil: :evil:

ceniko
Szeged

Rikax: Találsz pár elvetemült anyukát itt is.
Bár igazából nem értem miért ne játszhatna a fiad olyanokkal akik cumiznak és tápszert kapnak.....
Egyébként látom te kerestél régebben gyengéd szüléshez/születéshez dokit. Találtál? És elmesélnéd a szülésed?
Sok boldogságot a kisfiatokhoz!
Egyébként én ismerek 2 embert is akik hordozókendőt használnak/tak. Pl. Gira :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Romy,mi lehet veletek?????? :?: :?:

Enikő,nagyon-nagyon gratula!!!!!!!!!!!!!
Gyurtunk-gyurtunk???!!!!!!! :oops: :oops: :oops:

Örülök hogy többen így gondoljátok hogy nem szabad erőszakkal elvenni a cicit,de azért nem bánnám ha nem éjszaka akarna szopizni!!! 8)

Bea,szvsz sem ciki,nyugodtan szólj. :)

Kép
bibi226

Üdv köztünk Rikax!

Én is hordoztam kendőben Dénest, de már befejeztük, mert nagyon nehéz a prücsök. :lol: Mellesleg ha ismerkedni akarsz, itt nagyon sokan vannak, akik szoptatnak, vagy nem adnak cumit, anyapótló izéket nem is értem... akik meg máshogy csinálják annak is van oka.

Melinda! Lottiszáj nagyon jó! :lol: Éjjeli ébredésel mi is küzdünk, ha találtál ellenszert add meg nekem is! :lol:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!
Köszi :oops: :D Ugye milyen jó az ülésünk :), én tiszta szerelmes vagyok belé :oops: :lol:

Enikő! :shock: , most olvastam az iwiwen, hogy szeretnél még 1-2 gyereket :)
Hát gratulálok, akkor már csak 8 hónap :), tudom te már most szülnél :) Kitartás!!! Csajok tudják?

Milyen furcsa, hogy már Zsófi macija is a vonalzó vége felé álldogál!

Rikax
Akkor a te nézeted szerint a mi gyerekeink nem lesznek puszi pajtások! mert a lányom már tápszeres, cumizik és hordozókendőben sohasem volt, de nem hinném, hogy kevesebb lenne a te gyermekednél ezek miatt. :roll: nekem kicsit furcsa, na de hát te tudod, hogy nektek mi jó és mi nem. De a szülésedre én is kíváncsi lennék!

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Köszi csajok, akkor még várok egy kicsit ezzel a bevásárlással. A kenguruban télen minusz fokokban hogyan védekezzek a hideg ellen, mármint nem én, hanem a picur.
Addig rendben, hogy jó vastag overál, de kívülről egy plédet is tekerjek köré?
Vagy a kengurut is gondolom nem a legnagyobb hidegben használtátok.

Enikő: Szívből gratulálok!!!!!!!!!!!!!!

Rikax: Én is a természetes dolgok híve vagyok, de szerintem nem szabad semmit ilyen mereven felfogni. Persze a legjobb az anyatejcsi és ha cumi sem kell, de aki tápszertad, annak valószínűleg meg van rá az oka sajnos.

A hordozókendőt télen is tudod használni nagykabát fölé? Hány hetes babát lehet benne vinni? Közben tartani kell az egyik kezeddel a gerincét vagy felszabadul mindkét kezed?

Ha veszek egyszerű anyagot, gondolom azzal is meg lehet valósítani és nem kell több ezer forintért megrendelni, ugye?
Van olyan weboldal, ahol leírják a használatát? Köszi

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Gyorsan irok, kicsit zűrös napjaink vannak. Ábel 3 napig nem kakilt és a 4.nap adtam glicerines kúpot. Hát ez valami borzalom. CSAVARTA MAGÁT ÉS ORDÍTOTT miközben telerakta a pelust: Hirtelen nem tudtam, h magamhozöleljem, cicivel nyugtassam, vagy peluscsere. Bőgtem vele együtt annyira sajnáltam. Kincsem még be is rekedt. (lehet, h a nyirkos levegőtől, amikor sétáltunk). Szóval én nem adok kúpot többet hanem megvárom míg kakil. A kamillát és a Laevorac szirupot a dokink nem javasolta. Nem értem miért kéne naponta kalilniuk, amikor sokkal mozgékonyabbak már így 4 hónaposan. Ábel is majdnem mászik, ügyesen húzza maga alá a térdeit. Hátrafelé profi. :D

Rika!
Zsufi nagyon aranyos az ülésben, mint egy nagylány :-) Épp néztem, h lassan Ábel is kinövi a hordozót.

Enikő!
Itt is gratulálok és jó egészséget Nektek! Én sem tudnám magambantartani a jó hírt :D

Gyógyulást a betegeknek, jó mikulásvárást a babuciknak!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Káti
A Franciahögy mellett lakunk. Remélem, te nem pont Alsóvároson... Nekem nincs és nem is lesz babakocsim, tehát a télen is hordozni fogom a babót. Én egyelőre elöl hordom, mert még csak 3 hónapos, vettem egy nagy férfikabátot (nőiben sajnos nincs ekkora méret), amibe mindketten beleférünk, amit a tarkójáig felzippzározok. Semmivel nem adok rá több ruhát, mint itthon, így is mindig nagyon összemelegszünk. Csak egy meleg sapka kell neki és egy meleg sál nekem. :)

Ceniko
Ritkaság vagy, mert a legtöbb ember úgy néz ránk, mint valami UFO-ra. A fiam Elmó és nem írom le, kinél szültem, mert nagyon haragszom rá, mivel átvert :(

Jégvirág
Játszhat bárkivel, de szeretném, ha lennének körülötte olyanok is, mint én, főleg az első 3 évben, amikor kialakul a személyisége.
A szüléshez azt hittem, hogy találtam dokit, mert mindent megígért, de csak a megszületésig volt minden szép (kivéve, hogy kiabáltam, amit nem akakrtam, mert nem szerettem volna megrémíteni szegény picimet, épp elég szorult helyzetben volt :)). De utána egy rémálom volt. Csak azért nem írom le a nevét, mert mint ember nagyon gáz, de műtéteknél profi, más kórházak is hívják.
A szülésem fantasztikus volt, 3 óra összesen! A szülésznőm Deákné Inci volt, aki nagyon megnyugtató jelenség, tökéletes biztonságban éreztem magam mellette. A rövidke vajúdás elején gyerekdalokat hallgattam. :D Ülve szültem, ami nagyon kényelmes. A szülésznő mondta Elmónak, hogy most már sírhat, miután kibújt, aki erre el is kezdett sírni, de én azt mondtam, hogy ne sírjon, és mintha értette volna, már csak nyöszörgött ezután. :) Soha nem hagyom sírni azóta sem. A köldökzsinórt én vágtam el. Ez fontos volt nekem. Sajnos a megszületés után egy pár perccel elvitték, mert csak 2880g-mal született, 53 centivel és nagyon fázott. Jobban mint a többiek. És még pár napig maradt is ez a fázósság.

Rika07
Szerintem sem kevesebb a te babód, csak más. Azért, mert te is más vagy mint én, máshogy neveled, más az értékrendetek. Ha pedig szeretnél még szoptatni (mert azt írtad, hogy "már" tápszeres), nézd meg ezt www.lll.hu

Réka
rikax1977

bocsi ZSÓFI

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Rikax: Érdekes név az Elmó :) Milyen eredetű? Még nem hallottam!
A hordozókendő sztem nagyon praktikus, én akkor használtam amikor tömegközlekedni kellett, de mivel Viola elég súlyos egyéniség volt, a végén már nem bírtam el :roll: :shock:
Ülve szültél? Az jó lehetett, és szülőszéken vagy min, hogyan? Elmeséled? Érdekelnek a részletek :)

Amúgy sztem a gyerek személyisége nem a szoptatástól vagy a cumitól fog függni :) Sőt nem is 3 éves korára alakul ki, hanem egész életében formálódik! Ha a fiad elkezdi szopni az ujját (magától, mert ugye azt magától szokták elkezdeni) akkor felkötöd magad mert nem egyezik az elveiddel vagy mi? :lol: Érdekes nőci vagy te hallod :lol: Nem azt mondom, h én nem vannak nekem is dolgaim, hajjaj, de még mennyi :lol: :lol:
De azért csak olyanokkal engedni játszani akik szopnak, hordozókendőben utaznak, nem cumiznak, nem tápszeresek...enyhén szólva is deviancia..... :shock: :lol: :wink: Sztem a kisfiad magától sosem fogja megkérdezni a kispajtásoktól majd az oviban, hogy hé te meddig szoptál??? És nem az adott válaszok alapján fog barátokat választani!
Ha meg most nem cumizik (egyébként én sem vagyok cumipárti, ocsmány egy látvány ha egy 4-5 éves gyerek szájából lóg ki a cumi :shock: ), nem 3 éves korában fog rászokni, látván hogy a többieket cumiznak!
Érdekes elvárásaid vannak egy szülőtől, mármint akivel szivesen barátkoznál.... Mert pl nekem az sokkal fontosabb, hogy milyen ember, mennyire jófej, milyen a humora, megbízható-e, őszinte-e...stb, mint az hogy mit ad enni a gyerekének vagy használ-e cumit.... De lehet az én készülékemben van a hiba :lol:

ceniko
Szeged

Esztermoro
Egy hetesen is lehet hordozni, csak nem úgy, mint a kenguruban, hanem fektetve. Ezt megnézheted itt http://bababolt.com/index.php?option=co ... &Itemid=67 . Tehát felszabadul mindkét kezed. Télen a kabát alatt a legjobb hordani ülő pozícióban 6 hetes kortól, de csak akkor, ha jól tudod megkötni. Útmutatót tudok neked adni ingyen, ott minden le va írva és fotók is vannak hozzá. Nekem van egy 3 hónapos eladó kendőm, az újnak az ára 6000-6400 Ft mérettől függően. Én csak azért adom el, mert kettő ugyanolyanom van és az egyiket lecserélném egy hosszabbra. Azzal más dolgokat lehet művelni, mint a rövidebbel. Van egyébként kendő más anyagből is (ez pamut), de az 20 ezertől indul. :( Magad szerintem ne gyárts, mert ha nem jól varrod meg, vághat mindkettőtöket.
A szoptatásról csak annyit, hogy a nők 5 %-a képtelen szoptatni, a többi nem kap elég felvilágosítást. Nekem sem volt elég és a tejleadó reflexem is borzasztó volt, de kemény melóval (nem tea vagy bogyó) most még túl sok is. Fárasztó volt (már halucináltam a végén a fáradtságtól), de megérte.

Réka
rikax1977

Szerintem sem kevesebb egy gyerek azért mert anyuka tápszerezni volt kénytelen. Szerencsére nekünk nem kellett, cumit én sem engedtem, de aki engedi azzal sincs bajom. Mondjuk 2 éves kor felett nekem furcsa még látni, de ilyen az ujjszopás is.

Káti! Nem találom az albumodat, a babaneten van? Szoktad látni azt a fiatal apukát aki gyakran itt sétál hordozokendövel? Biztos ök is erre laknak.

Enikö! Még nagyobb családod terveztek? Én is szerettem volna, de nekünk már nem fog menni. A végén még kinövitek a 4 szobát is:):)?

Én csak jo idöben kenguruztam, esetleg összel mint most is van. Télen babakocsi, takaroval, lábzsákkal. Igaz nekünk közel van gyalog a város, szinte mindig sétáltunk.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sikerült berakni 3 vonalzót. :) Csak a babafalváról engedi..... :roll:

Karmen: Hát nemtom egyelőre ez a háromaska maradjon meg, legyen problémamentes a babavárás (Viola után ez nagy áldás lenne) szülessen meg legyen egészséges és legyen minden okés. Aztán majd meglátjuk :wink: :lol: De nem zárkózom el semmitől :wink:

ceniko
Szeged

Üdv!

Eszter, én télen is fogom kenguruban vinni Petit. Nekem is van nagykabátom, az ALÁ elfér. :)

Réka, igazad van, az LLL sokaknak segít, de voltak (vannak) egy páran, akinek nem jön be. Ettől függetlenül minden tiszteletem a tiéd, én inkább aludtam volna.
Mi tápszeresek vagyunkés Peti kap cumit is (ami még véletlenül sem anyapótló!), de szerintem semmiben nem leszünk jobbak, rosszabbak, mint a Te fiad. :shock:

Enikő, jó az új vonalzód! :D

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! :)

Rengeteget írtatok :) , esélyem sincs végig olvasni :( , csak átfutottam...

Enikő :)
Gratula itt is!!!! :D :D :D
Megint nem kaptad meg az email-emet??? :(

Önző módon dicskszem kicsit:
http://www.delmagyar.hu/cikk.php?id=70&cid=137133
A felső sorban, balról a 4. Boti! :lol: :lol:

Pussz...
Z.

Kép
Kép
zituska28

Melinda: igen szedek már több éve magnéziumot és mióta kismaam vagyok azóta többet, most meg meg lett emelve3x1-re!

Enikő: Gratula,remélem minden okés lesz!!

Eszti: Végülis kértél epidurálist a szülésnél?? :?: :?:
Nagyon édi Barni, van tejed elég? Mertvan egy homeopátiás bogyó is a tejre meg a teák ugye...

Lányok! Tud valaki valamit gyomorégésre, Az első 3 hónapot is ezzel szenvedtem végig, és úgy tünik az utolsó 3-ban is ez vár rám..A rennie nem sokat segít, a tejtermék sem...

Kép
gyanixi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?