A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ruz :) nekem a mekikajával nincs bajom, amíg azt nem kisgyerek eszi, hanem felnőtt, aki már el tudja dönteni, hogy mit tegyen. Mekivel a fő problémám pont ez a játék-dolog - bocs, most el fogom rontani az örömödet, de tudnod kell, hogy ezeket a játékokat Ázsiában (Szingapúrban és a környékén)kicsi gyerekek :!: :!: :!: gyártják napi 1 dollárért kábé. A kicsi szó szerint kicsi, 5-6 évesek...

Csuklópórázt egy gyermeknevelési műsorban láttam, először meg is hökkentem, de hát valóban egy másfél-2 éves gyereknek nincs veszélyérzete és bizonyos esetekben jól jöhet,

Neet :) IGEN igen nagy szó :):):)

indianyo

Indi! :P :P :P Eszembe sem jutott hogy számonkérsz vagy ilyesmi. Csak azért írtam a későbbet mert kicsit hosszú, s akkor nem volt időm. Tudom hogy te ilyen figyelmes fajta vagy, s csak az szólott belőled :lol:
No szóval úgy indultam neki, hogy igen vega lesz. Oszt ugye megváltoztam, s úgy döntöttem hogy fel fogom neki ajánlani, s liberálisan elfogadom a döntését. Persze majd ha husihoz kerülünk akkor nem érdekel milyen bazi drága, de az extraextrajó minőségűt szeretném adni neki. S húzni fogom ameddig csak azt súgja a megérzésem.
Persze drukkolok hogy inkább a szejtánt, tofut és barátait részesítse előnybe. S előre beismerem hogy előbb fogom neki a búzahúst kínálni mint az igazit. Szóval reménybeli vegának nevelem.

Én is kérek mondókát. Előre is köszi.

Neet! Iden. :P

Ruz! Szegénykém! :? Fel a fejjel, csak kicsit összejött!

Kisün! De édi a régi fejlesztésben lévő Dóci kép. :D
gödibarbi

ööö Ruzi,
akkor bizniszeljünk, te megeszed a junkfoodot én meg elviszem a világítósorrút, az árán meg felezünk :mrgreen: szerintem, ha én megeszem a mekis kaját, akkor megvakulok, vagy kolbász nő az orromra, vagy eféle... :mrgreen: na esetleg ha halasat lehet enni, azt elképesztő éhség esetén elképzelhetőnek tartom....
macskanyu

Indi,
Mondókákat én is kérek!!Elég nagy érdeklődésre tart számot :) néztem ilyen könyvet, de jó hogy nem vettem meg, potom 3700 Ft :shock: Nem értem, hogy árut elvitted és a pézééé külön kellett menni???? hmmm

Barbi,
egyszer én is voltam vega kb 1,5 évig aztán rájöttem, hogy a kulináris élvezet az egyik legnagyobb élvezet - és azért ugye a husi alapja ezen művészeteknek :) - aztán hagytam a dolgot :) és azóta boldogabb ember vagyok, mert mindig eszembe jut egy jó kis marhapöri után, hogy de jó hogy nem kell ezt kihagyni :D de a viccet félretéve nagyon klassz tőled, hogy a választás lehetőségét meghagyod Anginak.

Macs,
süssetek együtt mézeskalácsot amit neki kell feldíszíteni szegfűszeggel, cukorgolyókkal meg ilyesmi azt imádják a köcök. :)

Ruz,
együttérzek. Az áruházakban mint a nemnormális húzgálom a kocsit (rajta kölyökkel) minden apró zugba, mintha legalábbis kámforrá tudna válni, szörnyű érzés lehetett de ne emészd magad, ez is csak egy "borzalom" a hosszú sorban. Lesz még ilyen majd ha este 9 helyett éjfélre jön meg ilyenek - én már előre rettegek :)

Zuz, Barbi
melyik huggis a nyerő? van külön éjszakai vagy csak simán a méret??

mi van Curse-al??????? tudtok róla valamit??

Kép
akata

Indi

Hát az az igazság, hogy erre nem is gondoltam, én azt hittem, hogy az ilyen kis műanyag vackokat Kínában gyártják, rendes felnőtt emberek, bár ők sem valami sok pénzért...de ez is nézőpont kérdése, mert mi is tizedannyit keresünk, mint a nyugat, mégis minden nálunk drágább, mert minket is kihasználnak a multik... A Kínaiak viszont visszavágnak azzal, hogy a textiliparban már szinte átvették az uralmat, de mondjuk nem vagyok teljesen otthon a témában. :oops:

A kaja minőségével kapcsolatban meg, hát mit csináljak én bírom a mekit. :roll: és szvsz, nem lehet benne több szemét, mint a virsliben és azt is eszünk... többet mint mekit...igazából ma már csak akkor tudnék egészségesen élni, ha egy lakatlan szigeten lennék és mindent saját maganmak termelnék meg...

úgyhogy egyelőre annyit teszünk, hogy próbálunk egyfajta köztes megoldást taláni, a hét legtöbb napján igyekszünk egészségeset enni, de ha már amúgy is össze-vissza szennyezünk mi is és minket is, mert ilyen az életmódunk, például felettünk repkednek a repülők és ki tudja mi jön ki belőlük (pl. én még sosem ültem repülőn és nagyon jól megvagyok nélküle), szóval ha már így van, akkor legalább néha legyen egy kis élvezet.

ruz
ruzicsky

Ruz,
a repülős dolgot nem értem :? minek kellene kijönni belőle????? :D :D

Kép
akata

Ruz :) Nem akarok én képmutató lenni, mekiben a kávé és a sült krumpli kedvencem. nem tudom, hgoy van-e még olyan, de valaha az almás forró sütit is szerettem. De tudom, hogy ezek mennyire szemetek, így gyerekemnek már nem adnám. a saját elkárhozásom az én lelkiismeretem, az övét nem okozhatom én :lol: de a heppimíl semmiképp nem frankó nekem - ismervén a hátteret.

Kata :) hát ez az első biznisz elég vacakul sült el... hiába, ugyanazt a hibát követem el mindig... Kezdtem ott, hgoy engedtem az árból, kétszer kellett utaznom, hogy egyszer megvegyem a fonalat, aztán alkalmazkodnom kellett a lány programjához, akividéki és nem akar postaköldtséget fizetni, így én odamentem a nekünk elég korai időpontban, ahová ő kérte de ő nem ért oda, csak a férjét küldte, aki szólt, hogy most akkor várjak, elmegy pénzt kivenni valahol. Na én nem értem rá, így mondtam, hogy majd küldjék el/utalják át. De azt meg nem akarják, mert az túl drága, inkább én menjek megint a városba. Nekem meg az túl drága.

Ez az egész az én hibám, a vevő csak kihasználja a kis gikszereket, amiket meglát, én nem vagyok képes kiállni magamért még mindig, ennyi évnyi pszichológus meg önismeret-fejlesztés se volt elég :(

indianyo

Elnézést az előbbi nyvalygásért, az egészet csak azrét írtam le, mert tanulságos.. ez történik, ha valaki a gyerekkorában soha nem kap pozitív visszajelzést, de negatívat viszont annál inkább.

indianyo

Indike!

MIntha csak rólam írtad volna ezt az "üzletelést".nekem pont most telt be a pohár mert kedves vagyok,alkalmazkodom,közben meg mindig ráfaragok.Anyagilag is (megelőlegezem pl.aztán elfelejtik kifizetni...természetesen nem az akinek nincs pénze)

Ha gondolod menedgellek majd mert ha másról van szó,azért viszont tök jól ki tudok állni.Mi az,hogy nem utal?De igen,utaljon csak ha már ennyire ugráltattak idáig.Küldjed csak hozzám őket,nem teszik zsebre amit kapnak!AZ üzlet az üzlet!Na ne máááááááááá

Hű de nagyon mérges vagyok! :twisted:
20170114224602

Jucusom :) jó, majd akkor egymást manageljük, mert én másokért a fejemet is beveretem :mrgreen:

indianyo

Indi,
hát erről én sem tudtam... :cry: bár sejthettem volna...miért lenne ez a mekinél másként??? :roll:
egyébként Levi szerint az áron alul árult, extra jó minőségű tescós favonat szettet is gyerekek gyártják Kinában...úgy sajnálom őket!!!!
bárcsak megtehetném, h csak az unicefes játékokat veszem, vagy amire rá van irva, h tuti nem gyerek csinálta. De az ugye egy vagyon...

és szegény lányok!!!
szar, amikor hülyének néznek...remélem minden megoldódik, és ti kerültök ki "győztesen" a csatából... :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Jaj, csak azt akartam még mondani, hgoy a lány, aki megvette a pelust, egy nagyon kedves, értelmes teremtés, tehét nem bántom én őt, egysezrűen ez egy pszichológiai zavar bennem - megfelelési kényszer lenne? mindeneseter volt egy rés, és ő kihasználta - nyilván nem tudatosan és negatív szándékkal.

Kedves hallgatóink! Kis esti pszichológia című műsorunkat hallották :mrgreen:

indianyo

Indi,
Szerintem legközelebb utánvéttel küld, az lényegesen egyszerűbb és kockázatmentes meg persze olcsóbb. Elvileg.

Nem tudom ez most milyen érzelmeket fog kiváltani? :oops: én kerülök minden kínait, amiből kapni lehet olyat amit nem ott gyártanak akkor én azt veszem. Nálam ez a tudatos vásárlás :D :mrgreen: a baj csak az, hogy szűkül az ilyen cuccok köre.

Kép
akata

Indi!
ne hagyd magad a vevőknek!!! nem ismerek rád! nem ilyen nyuszinak ismertelek meg! itt mindig kiállsz az elveid mellett, kemény pedagógus vagy, meg mittomén, erre packáznak veled a vevők??? és könyörgöm, ne add fel! szerintem az első hévben (akartad a bizniszt) engedtél ennyit, de ahogy felfut a bolt, majd tudsz keményebb is lenni. én pl. ilyen esetekben nem szoktam alkudozni, meg ilyesmi, max. annyit könyörgök ki én is, hogy találkozzunk vhol, hogy ne kelljen postát fizetni.

játék összerakás ügyben meg nem kell olyan messzire menni, a kindertojást is itthon rakatják össze idős asszonyokkal, fillérekért. de ez ne annak a problémája legyen, aki baromi sokat ad érte. miért nem "győzik meg" (pl. hatóság) a McDonaldsot, hogy ezt nem illik? egyáltalán biztos ez, hogy gyerekekkel dolgoztatnak? szerintem az tilos, nem? vagy titokban megy a dolog, ne legyek túl naív?

az Mc-s kajával szerintem csak az a gond, hogy eléggé kalóriadús. egyszer egyszer azért belefér, ha valaki nagyon szereti az ilyesmit, de mondjuk pl. a zsemléjük is agyonédesített, hogy mindenki beleszeressen hamar. az egyáltalán nem gondolom róla, hogy szemétből készülne, vagy esetleg egészségtelen, ártalmas dolgokból, attól se félek, hogy kolbász nő az orrom helyén (ahogy Macs írja), egyedül az rettent vissza, hogy olyan dúsak (cukor, zsír) a kaják, hogy aznap nem illik már mást enni :), ha az ember hébe hóba ilyesmire adja a fejét. áttanulmányoztam egyébként a táblázatukat, és mindenben nagyon sok a szénhidrát, ami ugye hízlal, mint a dög...

a sültkrumplira meg nem kéne aszondani, hogy szemét, hiszen néha itthon is sütjük. krumpli + olaj. mi ebben a szemét?? (csak hízlal) az urban legendet, hogy valamiféle porból készül a krumpli, most felejtsük el :)

megkóstoltam a Subway szendvicset is. nehogy azt higgyétek, hogy különb!!! csak jóval drágább! egy tengerihalas-rákos néven eladott, valójában surimivel (!) megtömött szendvicset vettem, a kifli "mézes" volt (inkább cukros gondolom), a kiszolgálás meg pocsék, mert hiába látták rajtam, hogy először vagyok ott, egyáltalán nem segítettek a választásban, így balfék módon nem tudtam, hogy milyen és mennyi saláta jár a szendvicshez pl. a surimi miatt (amit amúgy szeretek, de nehogy már ráknak adják el, hiszen egy tengeri hal és szénhidrátok keveréke) gondolkodtam, hogy írok is nekik egy panaszos levelet.

Barbi!
de valójában majd csak 10-15 évesen fogja tudni eldönteni a dolgot Angi, hiszen addig annyira befolyásolható, ráadásul meg sem érti az egész ideológiáját. amúgy hány éves korig is elengedhetetlen a hús a fejlődéshez, 3-4?? (gondolok itt arra, hogy van jó pár elengedhetetlen aminosav, ami csakis húsban található meg) valamit olvastam erről, de nem emlékszem a pontos számra. nem lesz neked nehéz elkészíteni a húsokat? úgy értem, nem undorodsz tőlük? (én sajnos a nyers húsoktól igen) írtad a minőséget is. a húsok minősége is közre játszott a vegetarianizmusodban?
a halakhoz hogyan viszonyulsz? én elég sűrűn adok halat L-nek, de egyelőre még csak bébikaja formájában, mert félek a szálkáktól. viszont a dokinéni felhívta a figyelmemet, hogy a vas legjobban vöröshússal fogyasztva tud beépülni, úgyhogy újabban erre is figyelek. elejében csakis pipicicit kapott. :)

én most - ki tudja milyen okból - ott tartok, hogy pár fajta hústól hányingerem van, még akkor is, ha rágondolok. sajnos az utóbbi hónapban többet pazaroltam, mint általában, mert most is férjem elutazott, és egyszerűen kidobtam a húslevesből a húst, mert undorral gondoltam rá. előtte pedig szerettem. szóval biztos a szervezetemnek most nincs rá szüksége.

Ruzy,
én teljesen egyetértek veled. úgyis mindenki tudja, hogy hol van az a határ, amit még megengedhet magának. (mondjuk én nem, mert én kövér vagyok, szóval kicsit többet engedek meg magamnak... :) )
ancsipancsi

sziasztok csajszók

az az érzésem, hogy 1 napja folyamatosan szívok. tegnap este volt jó sok cigifüst, meg rájöttem, hogy februárban lejárt a jogsim :shock: és ma egész nap azután rohangásztam, és holnap még mehetek az önkormányzatba, és 2 héten belül remélem megkapom :?

du. 1 órát ültem a háziorvosnál - aki nem is látott, a nővérke intézett mindent, végül a doki a szobájában ráütötte a pecsétet és eltette az ötezrest :twisted: ), mindezt úgy, hogy Isti egész du. nem aludt :twisted:

a délelőtt fénypontja meg sok más apróság mellett az volt, miután kaki után átpelenkáztam Istit, kicsit hagytam szellőzni, tüsszentett egyet és kipottyant belőle még egy nagy kaka a szoba közepén :twisted:
csak ennek a napnak legyen vége...

votiv 8)
votiv

Akata!
férjem annyira kínaifóbiás, hogy mindenről le kell szendem a cimkét, és hiába magyarázom neki, hogy már 94-ben, mikor Amerikában vettem egy Nike cipőt, az is made in china volt, nem érdekli. úgyhogy inkább megvesz egy szingapúri, indiai cuccot, csak ne kínai legyen. ebben nagyon tudatos :)
ancsipancsi

Kata :) Én egyetértek! Akkor is a magyart venném, ha az drágább, mint a kínai. A Naplóban volt egy hoszú riport nemrégen arról, hogyan lehet iylen olcsón itthon eladni az ócska cuccokat. Az adócsalás a minimum, döbbenetes volt, hgoy lehetetlen őket utolérni, annyira jól megszervezték a dolgot! Nem bántom én kínai embereket általában, mert céltudatosak és baromi szorgalmasak, ez nekem tetszik. Csak a kerskedelemnek ezt a sajátosságát nem kedvelem.

indianyo

Segítséééééééég!!!!
Apa jubilál, és valami nagyon szépet és emlékezeteset szeretnék neki adni. Van ötletetek, esetleg saját életből, filmből, álomból???? :D :D :D Árasszatok el kérlek!!!!!!!!

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a borzalmasanautálomakínaiszemetet érzéssel! Szerintem ez a fajta kereskedelempolitika vezet oda, hogy az emberek elvesztik az ízlésüket és az egészségüket feláldozák az olcsóság oltárán, pedig a mondás naggyon igaz, mindig az olcsó a drága!

Kép
akata

Ancsi :) köszönöm szépen :) Nem adom fel, dehogy, csak ez intő jel volt, hogy még nem léptem túl ezen a hibán, jó lesz rajta dolgozni...

Kis vicik-vacakok gyerek általi gyártása sajnos biztos. 2004-ben volt Bombayban a World Social Forum, ott hallottam egy előadáson, ahol a gyerekmunkáról volt szó. Nem a meki az egyetlen, persze... sőt, nagyon sok cég van - és ahogyan ez a napokban kiderült, itthon is!!!!!!!!! Indiában nagyon sok gyereket dolgoztatnak, én is találkoztam néhányukkal, nagoyn szomorú dolog ez. Ez az az elv, amiből én nem engedek.

Sült krumpliban nem a krumpli a szemét, hanem az olaj.... én is nagyon szeretem, de szerencsére (már ebből a szempontból szerencse) nincs rá keret, így kábé évente egyszer engedek meg magamnak egy ilyen sükltkrumplikávés kiruccanást.

Gyerek úgyis ki fogja próbálni - az én vérem, mindent ki kell próbálni :wink: , de húzzuk ki az idejét leglább.

Amit arról írsz, hgoy minden kínai, az is igaz, sajnos, még a nagy számítógépgyártók összes firlefánca is ott készül, no meg a divat nagyjai is ott gyártatnak. És hát meg is lehet nézni a döbbenetes nagyságú és gyorsaságú fejlődést Kínában.

Votiv :) jaj, nem hangzik ez vlami jól :( miért kellett 5000 az orvosnak, ha körzeti?
Ma egyébként Domicsek is akkorát kakkantott, hogy pelenkalevétel után a lepedőt is cserélni kellett, mert csak jött és jött és jött :lol: Lehet, hogy Istivel összebeszéltek? :mrgreen:

indianyo

Kata :) vidd el egy sétarepülésre Budapest felett, vagy egy közös ejtőernyőzésre - tandemugrás! Vagy egy ksi hajókázásra... Ezek az én álmaim :)

Zuz :) látod, ma megint sokat írtam :)

indianyo

Kínai témához még:
különbséget teszek a licenc alapján készült, ámbátor kínában gyártott cuccok és a kínai sz...ok között, amikből tizenkettő egy tucat. tehát nem vetem meg a márkás cuccokat, ha azok kinn készültek, max. bosszant kicsit. inkább a használhatatlan, selejtes cuccok zavarnak.
mindezeken túl - mivel nem mindig tudja az ember megtartani az elveit - néha veszek kínai cuccot, pl. kínai boltban harisnyát Lencsének, meg 300 Ft-os kínai mobilt, amit rákötök a babakocsira, és nem sajnálom, ha tönkre megy.
ancsipancsi

Kakitéma :D :D Ákos meg ma ötször!!!!!és semmi kóros, gyönyörű darabok :D :D köszi a sárgabaracknak. És mindig mindig a friss pelusba!

Kép
akata

Indi,
Nagyon köszi, az ilyen ötletekért fordultam hozzátok!!!!! viszont :) ezek közül az ejtőernyő lenne az újdonság, de ahhoz mi nagyon gyávák vagyunk, de főleg Apa. A vidámparkban nem ült fel velem a Lupinstarra sem :D :D :D
Sokszor repülünk (lévén ingyen van) :) és a hajózás is megadatik (lévén a Duna a kert végében folyik) És ha ezzel örömet szerezhetek, akkor tavasszal szívesen vendégül látlak egy kis "hajókázásra" ( amúgy csónak :D ) D-vel, meg mindenkit akit érdekel a dolog! Csak ne lenne olyan messze a tavasz!
De ezek az ötletek annyira az amire gondoltam, hogy adj még néhányat légysziiiii!!!!!!!

Kép
akata

Sziasztok

Indi,
ez tök szomorú; én még életemben nem vettem happy mealt de így már nem is fogok tudni :( szingapúri kisgyerekek finommotorikájával biztos nincs gond :evil: :evil: ez nem fair az élettől - ez se :cry:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Akata,
én is mindig a nem kínait keresem, és ha lehet, ezen túl még magyart is, ha jó, főleg ami a babaruhát, babacuccot illeti, de licences dologból én is megveszem a kínait - bár nem ffeltétlenül
nálunk sógor ilyen; múltkor nyavalygott a tesóm, hogy de édes valamit vettem az ikeaban és amikor neki is vettem a made in vietnam/indonesia/taiwan etc cetlit azzal a lendulettel kellett levagni; ezt sokszor hülyeségnek tartom mert pl textilből az indiai, pakisztáni tök jó (vagy rosszul tudom?) meg a zsigerből való utálkozás nem szokott működni ugye

Kép

Kép

szrekuc

és Akata
csónakozás rulez!!!!!!!! plííííííííííííííííííííz! :wink: :lol:
mi reptérhez közel lakunk, néha annyira alacsonyan szállnak gépek, hogy tiszta nyomasztó (már álmodtam katasztrófáról :( )
sógor második számú heppje az az h a környéken termesztett zöldeket nem adhatja tesóm a gyereknek a kerozin miatt - azért a landoló gép biztos rendesen nyom ki magából

apának esetleg egy kétcsíkos teszet? :mrgreen: garantáltan emlékezetes :wink: :lol:
egyébként no idea; nekem egy baratnőm egyszer azt kapta h nagy robert plant rajongó révén elmentek pasijával koncertre - Londonba :) ha ti úgyis könnyen repültök esetleg vmi hasonló? :)

Kép

Kép

szrekuc

Indike, mindenhol ennyibe kerül a jogosítvány. és még 4000 a plasztikkártya. drága dolog :wink:

tandemugrás :shock: :D

Kata, és ha befizetnéd egy masszírozásra? :wink: szerintem a pasiknak is tetszhet ilyesmi :D

votiv 8)
votiv

ha ajánhatok valami különlegeset:
http://www.oceaniaimasszazs.hu/masszorok.html

én már voltam egyszer a Ma-Uri masszázson (névnapi ajándék volt), naaagyon fini volt, és egész különleges, máig szívesen emlékszem vissza! és minden vágyam, hogy kipróbálhassam egyszer a lávakövest is :D
a masszőr neve Sélley Éva (20-373-37-16)

hűűű, most látom, hogy kismamákat is masszíroz! ott a helyem :D

votiv 8)
votiv

Ancsi,
kaja ügybe nem érdemes belegondolni :-(
apukám tejiparnál dolgozott, a jó kis "egészséges" tejtermékekről csak annyit, vezetés egyszer kókuszolajszármazékot szerzett valahonnan áralatt "sárgítani" ezzel lett minden jó házias. A vége felé büdös is volt, de hát szép sárga lett minden...

Egyszer volt vmi dok. film, sztori hogy nem fogy bizonyos paradicsomoslé/szósz és egy paradicsomos húsos étel drága. Kutatók ízlelgették, majd rájöttek nem elég paradicsomos, sült hús ízes. Nosza kocsiba ültek, lementek délolaszba, keresni vmi eredeti aprószemű paradicsomot, amiben még van emlékeim szerint 2000 aromavegyület természetesen.
Nekiestek a laborban, analizálták, és rájöttek mit kell a sima vízbe tenni, hogy paradicsom legyen, nem volt pár csöppnél több. Az étel azért volt drága, mert sütögették a húst az üzemben, erre kifejlesztették a sülthúsaromát, már csak gőzölni kellett a nyers nyesedéket egy kis barnafesték, sülthusiaroma és kész a sülthúsos, paradicsomos papi. Az íze biztosan jó lett!
A nagyon egészséges falusi környezetben elássák a szemetet a kertbe, kiütik kalapáccsal az emésztő falát műszaki átvétel után, hogy ne kelljen annyit szippantani. A legtöbb falu szép hazánkban a kutatások szerint szennylencséken csücsül.

Egy esélyünk van, hogy bírjuk a szemetet...

Sajnos Kínáról meg az jutott eszembe, hogy láttam a nyáron a tibeti jógikról egy szívfacsaró filmet, az egyik gyakorlott kínai módszer a tibetiek elűzésére, hogy a Himaláját megpakolják a feleslegessé vált nukleáris hulladékkal. A film szerint félelmetes a rádioaktív sugárzás mértéke a világ "érintetlen" tetején. :-(

Na keresek vmi gagyi műsort a tvben, hátha jobb kedvre derülök :-)
semmi dokumentumfilm!

Amúgy vicces napom volt ma, ebédnél az első két kanállal három helyen ettem le magam, persze még 4 helyre kellett mennünk fehér így már mintás ruhában :-)
2x túlmentem ugyanazon a kereszteződésen, ahol le kellett volna fordulnom, folyamatosan elfelejtettem hova is indultam...
Néha úgy érzem képtelen vagyok bármit is végiggondolni, szavak nem jutnak eszembe, pedig még vagy két hetet elég aktívan kellene dolgoznom, hogy le tudjam adni a dolgaimat. A férjem szerint úgyis telefonnal, laptoppal megyek szülni, és képtelen leszek abbahagyni a pörgést. De nincs igaza! Le tudok én állni, csak még adjon 2 hetet vagy inkább egy hónapot?! :-)

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Sziasztok lányok!

Tegnap én is jól kibőgtem magam,hogy milyen rém rossz anya vagyok.

Grétivel dokinál voltunk, nőgyógyásznál :(
Pár napja észrevettem, hogy fáj neki a puncija mikor pisil. Ma el akartam vinni sima dokihoz, mert arra gondoltam, hogy fel van fázva, viszont tegnap este jobban szemügyrevettem neki, már amennyire hagyta,mert sírt, és képzeljétek, egy kis hártya nőtt neki a kis hüvelye elé. Olyan lelkiismeretfurdalásom lett, hogy hogy a fenébe nem vettem észre hamarabb.
Szerencsére pont ma kellett mennem BZS-hez, így őt is bevittem. De szegénykém,olyan édes volt,mert már tegnap mondtam neki,hogy megyünk doktorbácsihoz, úgyhogy a reggel már így kelt, hogy "Dottóbácsi meggyógyítja babának punciját", és ezt hajtogatta egész reggel. Aztán a kocsiba azt mondja "Nem akarok jönni dottóbácsihoz, visszamenni" Úgy sajnáltam.
A doki megnyugtatott, hogy nem olyan nagy a baj, biztos beteg volt mostanában (taknyos volt a múlt héten) és a megváltozot bélflóra miatt valami bacik okozták ezt. Kaptunk rá krémet, és ettől szét fog nyílni pár napon belül.

KépKép
KépKép
lindicita

már irtam, de elszállt, szóval,
a NIke-ot évente többször meg szoktátk büntetni gyerekmunka miatt... :evil: szóval, még igenis létezik...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Mellesleg a doki megnyugtatott, hogy kb 4300 gramm lesz Barnabás (Grétit 3700-ra saccolta ilyenkortájt, és 3900 lett).
Hurrá! Elefántbébi.
Aztán azt mondta, előbb kellett volna gondolkodnom, és Peti helyett egy zsokét felkérni apának :D

Elhoztuk a közös családi képünket is: Kép

Inkább ezt kapják a nagyszülők Gréti szomorkás képe helyett karácsonyra.
lindicita

Ruz :) Ne hibáztasd magad, ez előfordulhat bkivel! Rémes lehetett, nem csodálom, hogy így megijedtél :( :( Sok ++++ Neked! Nem semmi, hogy a gyerkőcök hogy meg tudják találni ezeket a rejtett zugokat, mint a hátsó kirakat :shock:

Vera :) Régi Dócis kép nagyon édes! :D És meggyőztél, hogy Bálintnak is kell ilyen egymásbapakolós hordós játék, nem is gondoltam, hogy ez ilyen fontos, bevallom én semmi érdekeset nem találtam benne, de lehet, hogy a nagyfiú majd fog :lol:

Indi :) Ne csüggedj a biznisz miatt, majd tök jól belejössz és menni fog a kiállás magadért is! Drukkolok :wink: és akkor is gratula az első vevőhöz!! :D

Votiv :) Áááá ez a nap :( de már a vége felé jár! :wink: kaka a szoba közepén :o

Akata :) Apának boldog jubilálást! :D Bocsi, de most agyilag kicsit zokni vagyok és nincs sziporkázó ötletem :oops:

Barbi :) Liberális tofu :lol:

Ancsi :) Kár a sok finom husiért, nincs a környéketeken kutyus vagy cicus? :wink:
denizsa

Egyszer egy Frei dosszié témája volt a gyermekmunka, de minden büntetés ellenére bőven megéri. Egyiptomban én is láttam picikéket (5-8 évesek) szőnyeget szőni, mert az ő pici ujjacskájuk befér abba a szűk micsodába amin keresztül kell húzni a fonalat. Szörnyű.

Szrek,
kétcsíkos :D :shock: Apa lehet hogy mégis ugorna egy tandemet :D
A koncert megint egy szuper ötlet, de a picikénk szerintem nem élvezné sem a repülőt sem a koncertet. Őt nem tudjuk - és nem is akarjuk - "ráhagyni" senkre. Amíg kicsi a dolgokhoz, addig mi sem csináljuk. Nagyi kérdezte mikor mehet már hozzá egy kis megőrzésre az unoka, mondtuk majd ha ő kéri :) hát magunknak csináltuk, ez van. :?

Votív,
ez jóóó köszi, felkerül az esélyesek közé!!!

Köszi az öteleteket, még még még!! Nagyon jót akarok találni, mert nagyon szeretem Apjukot!! :D :D

Kép
akata

Lindi :) Nagyon szép a családi képetek, tök jó ajándék lesz!! :D :D
denizsa

Zuz! Képzeld mégsem jó a huggies nekünk. :( Vhogy pirosabb tőle a popija. Pampers-re tértünk át.

Akata! Feljebb a válaszom. Angi bőre sajna vmiért nem bírja.
Vega: én már 13éve vagyok boldog vega. :P 8) S tegye mindenki azt amiről úgy gondolja hogy neki a legjobb. :lol:
Nem saját ötlet – már nem emlékszem ki mesélte – hogy beadta a férjét egy thai masszázsra.

Ancsi! Az első három év a legmeghatározóbb a ded későbbi étkezési szokásait illetően. Biztos már hallottál te is olyat hogy vmit szeretek mert apa szereti, vagy fincsi mert bátyó aszonta stb. Abban igazad van hogy tudatosan majd kb 16éves kora körülre dönt. Én abban bízok hogy tőlem ezt látja, s ezt fogja helyesnek ítélni, s majd ha odér akkor megtalálja azokat az információkat amelyek engem támasztanak alá.
Nálunk apa húst-hússal evő, szóval hozzá vagyok szokva a húskészítéshez. Állítólag jó vagyok. 8)
A halat részemről rühellem, de örülnék ha Angi enné. Nekem is tervem hogy majd papis formában bevezetem, s később is támogatom.

Curse! ???

Mellesleg ti repteresek hol dolgoztok? merthogy én is onnan jönni dedre. :lol:

Lindi! Szegény kis Gréti! De milyen jó helyre vitted!!! Ergo jó anya vagy! :P

Votív! napod :?

Kisherczeg! Óvatosan azzal a pörgéssel. S vannak ilyen napok mindenkinél. Legalábbis nálam szoktak. :mrgreen:
gödibarbi

Jajj, és azt nem is írtam, hogy beszélgettem a szülésznővel is, erről hülye tervezetről, és mondtam, hogy én csak Dr.Sz. miatt félnék ügyeletesnél szülni. Én azt vártam,hogy majd megnyugtatat, azt mondja, : Hát igen, ő elég gáz!
De azért megnyugtatott, hogy 2 szülész van ügyeletben, és őt ki lehet kerülni.

Deni! Köszi!

Barbi! Te gyüjtöd a Pampers kódokat. Van kemény 1 db!

Kisün! Úgy néz ki, bejön éjszakára ez a bugyipelus. Vettem DM-eset és Liberót is, eddig egyikből se jött ki a pisi.
lindicita

Gyerekmunka, ízesített tej, ne má?!! Mik derülnek még ki? Boldog tudatlanságban szeretnék majd egyszer meghalni.
happy mealt még sose, de ha egyszer majd mégis... nem tom, a mostani laptomom ki rakta össze és a pólóm ki szőtte? Mégsem termelhetek meg mindent magamnak, hogy tuti 10000%os szuper legyen minden. Oh baby baby it's a fucking rotten wild world.

Zsanci,
hamar büdösödő hsz-odon jót derültem, köszönet érte. :D

Ruzi,
ajajj. :( De szerencsére jó vége lett. 5 perc??? 5 mp is elég hozzá, h az ember szívbajt kapjon... :(

Köszi a megemlékezést, a mai napot a Nagy Igen napjának könyvelem el. :) Apa meg elszomorodott tőle. Arra asszociál, h mindjárt felnő és kirepül... én meg mehetek hamarost fantázni a buliba a haverokkal. Hja, csak eltűntek a haverok.. de ha ti ráértek. ... :D

Barbi,
hogy áll a tököd?

Ancsi,
ez a body-t mosok rugit nem már nem él, mert egyiket se hordjuk. Rugi mióta jár, body mióta egyedül pisil, kakil, azt nem biztos, hogy épp akkor egyedül ki tudná patentolni, de ha ki is, ráülne, ráfolyatná a cuccot, stb. Szal mostanság inkább az alsó réteg bírja tovább, a felsőt leeszi (csak egyedül hajlandó) és mindenfélével összekeni a nap folyamán. És mivel bölcsibe nem illik (??) foltosan vinni, amíg fürdik, én ki is mosok gyorsan, így mindennap szinte midnene tiszta.

Ja, és a kádba kakin jót nevettem, biztos nagyon kellett neki, meg ellazította a víz. :)
neet
neet

Lindi! közös kép :P
igen én gyűjtöm! ha vmikor nem fáradtság akkor elpostáznád nekem?
vagy még jobban örülnék ha tudnék join-olni vmilyen bulit. még várok hogy Angi még ügyesebben üljön, s akkor reszkessetek mert autósüléssel indulunk! :mrgreen:
Szerintem tök jó hogy ilyen őszinte a szülésznőd! ki is?

Akata! aranyos volt a férjes vallomásod :lol:
gödibarbi

Sziasztok!

Votiv, kitartás! Csak az első 50 a nehéz! :wink:

Vera, Réka a fényévekkel való beelőzést giga-befékezéssel koronázta meg. Csajom megint eljátszotta a "figyelem csak egyszer mutatom meg!" trükköt. :mrgreen:

Macs, só-liszt gyurma? Azt megeheti, bár biztos, hogy utána jót is iszik. :wink: Abba lehet szurkálni 4-5 cm-re vágott szivószálat (hogy abból milyen jó kiszopogatni a gyurmát! - Réka pl. ezt tanulta a játszóházban :mrgreen: ) illetve mindenféle sütőformát.

Csatlakozom Akatához, aptyúk nálunk holnap! jubilál, és kéne vmi jó, gyorsan kivitelezhető ajándék - tandemugrás nem jó, mert egész nap dolgozik. :roll:

Ruz, tőlem is csak azt hallod, hogy nem vagy rossz anya! :wink: Cserencsére jó a vége a kiskalandnak!
zanza

Votiv, szóval az első 50 év! - csak gyorsabban gondolkodom, mint gépelek. :roll:
zanza

Votiv,
az ilyen napok menjenek a sunyiba. Nekünk ma kiderült, h nincs befizetve a kötelező ( ha 3x nem telefonáltam utána...) , ergo megszűntették a biztit, ergo ha holnap valaki belemegy apába... :evil:

És ma panaszkodtam anyunak, h meleg a söröm a hűtőben, mert E egész nap nyitogatja a hűtőt, erre anyu megszólal, aki százszor szigorúbb nálam, és ha én ostoros vagyok, akkor ő a női Indiana Jones, szóval ilyet szól, h tekerjem körbe zsinórral a hűtőt! Azt hittem, le fog cseszni, h a gyereknek meg kell tanítani, stb... na, mondtam neki, hogy ez már egy ilyen modern világ és lehet kapni hűtőzárat és megkérdezte, miért nem vettem eddig? Az én anyám!!!!! Vannak még meglepetések!!! Holnap addig haza nem jövök, amíg nem kapok ilyen vackot. Ha nem ikea meg brendon meg egyéb nagy helyek, akkor hol?
És még akartam valamit, de mit is..?
neet
neet

Akata, Zanza, szex! :D
neet
neet

Neet! a tököm? :lol: hmmm... győzedelmeskedtem rajta :mrgreen:
sikerült sütni és vízben is elkészíteni, de a lényeg, hogy ma rájöttem hogy Angi az ölemből szeret enni. az ülcsiben harcolt, s az ölemben meg akkorára nyitotta a száját a kanál láttán mint egy éhező madárfióka :lol: szóval tök legyőzve! :wink:

jószakállt mindenkinek

Indi! pü-re. annyira sík vagyok, hogy meg sem mered írni? :mrgreen:
gödibarbi

Barbi,
király vagy! Angi meg nagy huncut, már most tudja, h a te öledből többet elér... :D

Aki jubilál az mind 30? Ilyen fiatal pasikra buktok? :lol: Vagy mi öregszünk...? :wink:
neet
neet

Én meg ma telefonáltam a gázosoknak, mert jött egy levél, hogy havi 339 m3-t számláznának ki havonta (nem szállodát akarok én fűteni). Mondom mégis, hogy a fenébe jött ki ez a szám? Azt mondja a tavalyi fogyasztás alapján. De mondom nem is lakott a házban senki. Erre elmagyarázza, hogy volt 900 m3 fogyasztás. És mondom, ebből hogy jön ki a 339, mert ha ezt a 900-at elosztom 12-vel, az még 100 sincs.
Erre azt mondja, korrigálták az elmúlt 20 év hőmérsékleti adatai szerint, mely szerint évről évre hidegebb van. :D
lindicita

Lindi :) hú, de félelmetes dolog ez! De jó, hogy BZS-hez kicsi lánykát is el lehet vinni, mert megbízható! Remélem, tényleg hamar meggyógyul Gréti!

BArbi :) nem igazán értem, hogy mit nem értesz :( Megnéztem a püt, ugyanazt a linket küldtem, amit én is használok. vagy csak viccőtél? Angi nagy huncut, lesz még itt harc, úgy látom :)

Nálunk elkezdődött az "egyedül akarok enni" korszak, akkora harcok folynak a kanálért :lol:

Zanza :) só-liszt gyurma és szívószál mennyire jó ötlet!

Ildi :) lógó krepp-papír is nagyon tetszik!

MAcs :) még az jutot eszembe, hogy kölesgombóc vagy nokedli kanál nélkül, kézzel kiszedeget a tányérból? Illetve lufit pöckölni, esetleg úgy, hgoy te fogod, és Fülicsek megpróbálja elkapni, az midnenhogyan jó móka.

Vera :) de jó, hogy feltetted Dóci képét!

Votiv :) mesélj erről a masszázsról, miben különleges?

Den :) pusz. csak úgy :)

indianyo

Zanza, küldem neked meglepit :wink:

Indi, hát, engem is meglepett, szinte végig körbetáncolt a csajszi, és úgy masszírozott :) és nekem szabadott kiválasztanom hozzá az olajokat (ez olajos masszázs), és valami hihetetlenül feltöltődtem tőle! a hagyományos svédmasszázs után én csak dülöngélek, de ez egész más volt, utána napokig 10 centivel a föld fölött jártam :D és valahogy nagyon spirituális élmény is volt :wink:

ügyfélkapu: jövő hétfőn 8:15-re volt a legelső ip az okmányirodába :shock: hát hogy lesz nekem így leghamarabb jogsim? :roll: hogyaza....

Lindi, gázosok :shock:

Ford Fairlane-nel szólva, eszem f...m megáll!

Ruzi, nagyon együttérzek Veled, Isti egyszer az ikeának a kajáldájában lépett le, egyik percben ott játszott előttem, aztán elbújt a kisfotelbe, és tíz másodperc múlva, mint Houdini távozott - mikor felhajtottam a fotelről a "karimát", már nem volt ott :shock: velem együtt egy apuka és egy anyuka is elkezdett rohangálni, de szerencsére 2 másodperc múlva a konyháról kikiabáltak, hogy kié ez az éhes (vagy édes?) kisfiú???
én is megijedtem, de erősen koncentráltam arra, hogy csalánba nem üt a ménykő avagy rossz pénz nem vész el :wink: és bele sem gondoltam, mi lett volna ha.

és nehogy rossz anyának érezd magad!!!! bárkivel előfordulhat, és elő is fordul ilyesmi.

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Mindig akkor írtok ennyit, amikor egész nap ne vagyunk itthon! Hú, mire visszaolvastam! :D

Tomi ma szabit vett ki, és mindent elintéztünk. Kezdtük a közlekedési felügyeletnél, persze a vizsgalapomat nem találtam. Na, ere a nő, akkor pótolni kell, menjek képet csináltatni. majd vissza a fotóval, másik nőci, ja, nem kell pótolni :twisted: Így is kiadták az igazolást a jogsihoz. Aztán loholás a H-ba, dokibá megvizsgál, hát, mostanában nem szülünk! Viszont hangot adtam aggodalmamnak, hogy 3 napja nagyon lomhán mozog a csajom, ere azon nyomban át UH-ra. Dokibá aranyos volt, könyörgött, hogy ne legyek bunkó Bergendyvel 8) aki viszont így, hogy a doki küldött tök normális volt (a sort persze ki kellett várni). Minden oké szerencsére, és megtudtam egy plussz infót a csajomról, 2 és fél centis haja van!!!! Láttam, ahogy úszkál a magzatvízben a haja :D A csaj is teljesen elhűlt!

Na utána tovább loholás oltásra! Valami lehetett a levegőben (mármint kakiügyben :wink: ), mert gyermekem pont erre az időpontra tartogatta az évszázad termését! A bodytól elkezdve a harisnyán át a nadrágig minden olyan volt!!!(bodyt vissza se adtuk rá) Úgy égtünk! (persze B végig röhögött :mrgreen: ) Szerencsére mi voltunk az elsők, legalább más nem volt ott, csak a védőnők. Férjem kérdezte tőlük, hova dobja a pelut, erre megkérték, hogy a kinti kukába, mert még hosszú a nap :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Na mindegy, túl vagyunk ezen az oltáson is. láz eddig szerencsére nincs!!!!
Aztán délután okmányiroda (VOTIV: NEKÜNK SEM VOLT IP-UNK, ODAMENTÜNK, ÉS NEGYEDÓRA ALATT ELINTÉZTÜK A JOGSIMAT ÉS A PÁROM LAKCÍMKÁRTYÁJÁT IS ÉS MÉG A CSEKKBEFIZETÉSEKET IS!!!!), utána tecsó, aztán haza, ded lead nővéremnek, és vissza kórházba NST-re. Útközben lezúzták a kocsinkat, félreáll, betétlap nincs, haza betétlapért, kész őrület, és fél órás késéssel megérkeztünk NST-re :twisted: Panna jól van, még nem szülünk! :wink: Szóval egy kicsit elfáradtunk :lol:

Deni!
A kádbakaki nekünk is állva történt :wink: B pakolgatta a játékait a peremen :lol:

Macs!
Mazsola! Fogsz egy zacskó mazsolát, kiöntöd, és fogsz egy tálkát, és elkezditek belepakolni. Na, meg a szájba is!!! 8) B imádja, és egészséges is!

Ruz!
Szörnyű lehetett :cry: Én már ki sem merem venni B-t ilyen helyen, csak ha férjem is ott van....

foltkiszedés: Vanish-szappan. Még a BOnux rekléámfelvételén is ezt reklámoztam....ott tört ketté a médiakárrierem :cry: :lol: :lol: Olcsó és hatásos. de kikészíti a kezemet, és időigényes, ezért áttértem a Vanish oxiakármire, abban áztatom le a cuccokat, és utána be a gépba. Nme kell súrolni, de drágább....

másra nem emlékszem, pedig annyi mindent akartam, de hulla vagyok.
Puszi és jó éjt!

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv,
ügyfélkapu: én két hétre kapta nyáron jogsira időpontot, aztán átmentünk Újszászra, egy órán belül minden papír kitöltve, továbbítva postára sem kellett mennem beszedték a pénzt helyben, és még ügyfélkapu kódot is intéztem magamnak. Pont egy hét múlva átvettem a jogsit.

Zárlatról mit lehet tudni? Feloldva?

Holnap jön hozzánk védőnéni látogatni, kíváncsi vagyok mire kíváncsi :-)

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?