A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

monacs, beletrafáltál, nagyon jót derültem!

Szia mÓni, de jó, hogy jöttél! Tudsz valamit K.Nikiről? nagyon eltűnt... :(

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Húú, Gabboka, lesz gondod Zsombival, fogja ám csábítani a lányokat rendesen! :D

Amint írtam már, dilemmázok itt egy-két dolgon, ami a következő:
Munkahelyem épp most van megszűnőben, jelenleg irodavezetőként dolgozom, 20 embernek koordinálom a munkáját, és az igazgatót helyettesítem teljes jogkörűen, ha nincs jelen. Ez egy költségvetési intézmény, amit jogutódként egy Kht. fog tovább üzemeltetni. Mivel védett vagyok át kell venniük, s ezzel nincs is gond, mert nagyon számítanak rám.
Igen ám, de nagy nyilvánosságot nyert a tény, h útban a második gyermek, és hát áprilisnál tovább nem számíthatnak a munkámra. Már kaptam olyan megjegyzést, hogy mennyien és milyen igazgatói munkakörökre ajánlottak, de hát sajnos ez most ugyebár nem megy a terhesség miatt.
Nagyon rosszul érzem magam, mert tudom, hogy most ez az átalakulás nekem nagy lehetőségeket hozott volna, és tudom, hogy ha előrébb léptem volna, akkor a családi kassza is bizony jobban érezte volna magát. Az számomra biztos, hogy a jelenlegi pozíciómnak megfelelő munkát nem fogok kapni (igaz, a pénzem nem csökkenhet).
Viszont ott van mellette az, hogy a babánk terv szerint jött, vártuk, próbálkoztunk már pár hónapja, hisz mint már írtam, amikorra a fiam suliba megy, mindenképpen szerettem volna otthon maradni vele. Nem jó az, ha reggel 7-kor leteszem a suli elé, és fél6-kor férjem vagy én valahonnan felszedjük… S három rosszaságot szeretnénk. :D

A bajom most az, hogy iszonyú erős bennem a bánat, hogy pont most jön a lehetőség a kiugrásra, de közben tisztában vagyok vele, hogy a család mindennél fontosabb kell, hogy legyen. Tudom, hogy a baba megérzi, hogy most így érzek, és próbálom legyőzni ezt a hülye karrier dolgot, hisz ez már egy egyértelmű szituáció. Döntési helyzetben nem vagyok, aminek nagyon örülök, hiszen elképzelhető, hogy ha vártam volna még 1-2 évet, esetleg addig húzom, amíg nem lehet kistesó…

Nagyon azon vagyok, hogy elmegyek egy 4D-s ultrahangra, mert ha meglátom a mi kis Pocaklakónkat, biztos úrrá lesz rajtam az anyai ösztön, de ezt most oly nehéz magához téríteni…

No, sok voltam, szval ez az én nagy terhem most, remélem nem fárasztottalak vele Titeket nagyon. :oops:

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Képzeldjétek Martin tegnap teljesen lefárasztott, szinte semmit nem aludt napközben és este is 10óra után tudtuk letenni, pedig 9-kor már aludni szokott! Viszont éjjel csak 1x keltem hozzá fél 4-kor :lol: Utána meg 6körül, de akkor már fennt voltam apa ment dolgozóba.

Vica!
Szerintem úgy édi a kislányod ahogy van! Egy kis anyalka!
Ja és Martin sem gyarapszik már olyan gyors ütemben, múlt héten csak 200gramot hízott, így most 5690. 'Csak' :lol:

Persze a többi baba is nagyon aranyoska! Főleg a zoknilopásos kép tetszett nagyon :lol: :lol:

Durca!
Hát igen, naponta. És mi minden reggel 7-kor már ott tiprodtunk a széken, vártuk, hogy bemehessünk és még így is volt, hogy várnunk kellett. 1x talán voltunk délután 2körül, de akkor a CTG-vel, várakozással együtt volt 1óra az egész.

Gabboka!
Az én férjem is azt szokta mondani, hogy jól lyukon kéne vágni. Bocsi :oops:

Vigyázzon mindenki magára, elég hülye idő van!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabboka!
nagyon kis vagány a kisfiad! És te is csini vagy!

Vali!
Szerintem ne nagyon rágd magad! Így vagy úgy mindenki átesik ezen valamilyen szinten szerintem, nincs olyan aki ha a szívére teszi a kezét nem vallja be.
De a te picikéd majd mindenért kárpótolni fog! Igaz addig még van idő, de legalább szokod a gondolatot! És hidd el tök jó babázni egy pici testet magadhoz ölelni, ringatni, dajkálni és tudni, hogy neki Te vagy a világ!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Gabboka!

Nagyon helyesek vagytok a fiaddal.
A Nikiről semmi hírem. 2 hete írtam neki levelet, de még nem érkezett rá válasz. Tegnap láttam őket a párjával, de csak futólag (majdnem egy utcában lakunk). Nagyon helyes kismama.
Látom lassan te is, vágod a centit. :lol: Olyan hamar elmúlik az a 10-11 hét (gondolom te már nem bánnád, ha ott tartanál).

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Hali Vali!
Én megértelek, mert sajnos döntési helyzetben vagyok, ahogy Te írtad. Én is félig-meddig vezetői pozícióban vagyok, és hát a pénz sem rossz, amit adnak. De annyira vágyom még egy babára, hogy kicsit nagyobb a súlya ennek, mint a munkahelynek. (De van, hogy változik a dolog megítélése a fejemben. :cry: ) Az egyik pillanatban ezt gondolom, a másikban meg azt. Most éppen azt, hogy nem érdekel a meló, majd lesz utána is valahogy, csak találok valamit. Hidd el, Rád is fognak emlékezni azok, akik most ajánlottak. Várd csak nyugodtan ezt a manót, és örülj neki.

Jube!
A csajok hancúrozása közben hol maradt az egy szem férfiember, Balázs?

Gabbóka!
Cancan-nak mindig dícsérjük a szemeket, hát a fiadé se semmi!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok lányok,
olyan szép minden baba, ide tényleg csak a szép-babások írnak :-)))
V30
ne emészd magad, egy barátnőm mondta nekem, mikor ugyanezen görcsöltem, hogy a gyerek sosem jön jókor. Mindig van valami ami miatt lehet hogy jobb lenne máskor. De ha mindig az épp jó időpontra várunk akkor kicsúszunk az időből! Hidd el, hoz másik lehetőséget az élet! Munkád lehet még száz! Lehet hogy majd 2-3 év múlva sokkal jobb ajánlatot kapsz, mert addigra olyan lesz a helyzet a cégednél.

XVII.ker lányok!
Hajrá, költözzetek csak ide minél többen :-))) Én is nagydora orvosára pályázom, aki nálunk van egy vaskalapos bácsika.

Mikortól lehet kenguruba tenni a babát? Apa már úgy szeretné hurcolni, én meg nem engedem :)

Képzeljétek, anyukám vett nekem szivacsot az autósülésbe, ék alakú és pont kitölti a mélyedést a kis fenekénél, így nem ül benne hanem félig fekszik a baba. A Brendonban lehet kapni, ajánlom nektek, sokkal jobb pozícióban van baba így utazás során. 2ezer Ft volt.

Steffi,
Nálunk is nagy nyűgösködés volt tegnap este is meg éjjel is. Biztos az idő.
Mindig elfelejtem írni, hogy láttalak ám anni a szülőszoba látogatáson titeket, szerintem Martin mindkettőtökre hasonlít ám :-)
pusza, futok, ma jönnek a kollégák megnézni a kisfiamat :-)
masni

Sziasztok Lányok!

Nagyon édesek a Babák és a Mamák is
:lol: Úgy látom a képekből, hogy mind a lányos szülök és mind a fiús szülök aggodhatnak, mert annyira gyönyörűek a csemetéik, hogy lesznek ott majd összetört szívek, ahol Ők megjelennek! :lol: 8)

Kérünk még még sok szép képet!!!

Vbea,
És mekkora volt tegnap Benedek? Fejátmérő?Thorax? és combcsont? Miket mértek?
Örülök, hogy már választottál is szülésznőt, és ilyen jó véleménnyel vagy róla.

Tévéműsor,
Hú hát én is megnéztem a tegnap éjszakai műsort, nagyon ki is akadtam, :evil: nem tudom mit képzel magáról ez a nő. :twisted: Én tuti neki mentem volna, ha ezt előttem mondja ezt a mondatot, hogy „majd ha már megindult a szülés, akkor nem mindegy, hol vagyunk és ki van ott?” Normális!!! :!: :!: Hát pont ez a nem mindegy!!!
Igen semmi új nem hangzott el!!!! :cry: borzasztó volt!!!

Judit,

Ez a borotválkozós kép fantasztikus! Valami baba fotó pályázaton lenne a helye!!!

Dóri,
Gratulálunk Lucához nem csak szép de nagyon kis ügyes!!! De jó!!! Mi az amiért elindult? Mi tetszett meg neki?

Gabboka,
Nekem is szokott fájni a fejem, de mostanában mikor még csak kicsit fáj eszem 3-4 szem mandarint és a fejfájás elmúlik az esetek 80%-ában! Biztos Hercegnő jelez, hogy Anya ma még nem volt vitamin!

További szép napot!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

mÓni! kösz, hogy írtál Nikiről, már azt hittem, valami baj van velük. Hát bizony, nem bánnám, ha már előrébb tartanánk, persze, ha majd megszületik, akkor meg inkább terhes akarnék lenni... :lol: :roll:

Ancsa, ezt a mandarinterápiát kipróbálom! Kösz.

Vali, maximálisan megértelek, nekem akkor jött egy tuti ajánlat, mikor 3hó-s terhes voltam most nyáron. Új melóhely, jó pénz, ranglétra...de elmaradt a Sárim miatt. Akkor emiatt nagyon szarul éreztem magam. Most meg egyszerűen tudom, hogy nagyon boldogok leszünk így, négyesben, és nem leszek rest megkeresni őket akkor, ha majd aktuális lesz a munkába állás. Szerintem nagyon örülj a babádnak! Biztos nem fognak elfelejteni, akik bíznak benned most!!!

Kriszta, kösz a szemes bókot, nem az enyém, nekem zöldes-barna, apáé ilyen tutikék. szerintem is gyönyörű. :oops:

Lányok, akkor, ha már így egyet értünk (ugye Steffi? :wink: ) ennek az államtitkárnőcinek keríteni kellene valami tököslegényt, aki jól megpakolja. Bocsánat :oops: , de ezt csak így lehet írni.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Jaj, elfelejtettem dicsekedni, hogy ma színházba megyek, kirúgok a hámból! Amíg még lehet... :lol: Az, hogy mit veszek fel? Valami bálnajelmezt talán. Más már nemigen jön rám. :cry:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

El is felejtettem mondani, hogy VALÓBAN GYÖNYÖRŰEK A BABÁK! És Gabboka, Zsombi...hm. :oops: Helyesek vagytok nagyon!

Ancsa, magamtól meg sem néztem, de szívesen megosztom veled az infót. Azt hiszem, mondtam, hogy 2040 grammra lett saccolva Benedekünk. BPD 82 mm. FL: 56.4 mm. Nem tudom, mit kell, hogy jelentsenek. Nekem azt jelenti, hogy minden ok. :D Jópofa kölyök, már így is látszik... Viszont lesz még egy uh heteken belül, ez most kicsi kukucs volt. :wink:

Vali, annyira meg tudlak érteni. Masninak igaza van, egy baba sose jön igazán jókor. Egyik volt kolléganőm ugyanezen parázik. Ő azt csinálja, hogy állandóan határidőket szab magának, hogy na, majd ha ez kész, és ezen túlvagyok, akkor elkezdünk próbálkozni... és. Én meg próbálom noszogatni, hogy mentálisan döntse el, akarják-e a babát, és ha úgy érzi, hajrá!

Nálunk pl épp most csődöl a lakásépítő, foglaló befizetve. Mostanában majdnem többet járunk ügyvédhez, mint dokihoz. De majd meglátjuk. Úgyis jön még más is. Számít, számít, de nem hagyjuk, hogy felőröljön. Ja, és egy barátnőm azt mondta, hogy a babával mindig jön csupa jó dolog! Hát várom... Férjemnek azt szoktam mondani, hogy biztos azért nem nyerünk a lottón (eddig), mert Beninek nincs még születési dátuma, de ha lesz... :lol: Naiv vagyok? :shock:
vbea

Vali!
Ngaoyn megértelek. Engem állandóan hívank vissza, és nem szeretnék visszamenni a 2 gyerek között. Ráadásul a férjem állandóan dolgozik, és nagy a kisértés, hogy a gyereket beadjam bölcsibe és én is ezt tegyem, ahelyett, hogy egyedül felnevelek NEKI 3 gyereket. (ez ügyben amúgy újabb nagy tárgyalás lesz, mert hát jobb lenne, ha családmániás lenne munkamánia helyett... mindegy...)
Na meg járok suliba, mai állandóan új ambíciókkal tölt el.
Viszont most már nem vagy döntési helyzetben. Ez van, és ebbe lassan-lassan bele fogod élni magad. Mire nagy pocakod lesz biztosan, és addig is, ne aggódj azon, hogynem minden pillanatban örültél a babának. Én ugyanezt éreztem annó, mert állandóan hánytam vagy szorongtam, és azt kívántam, bárcaak nem lennék terhes, aztán ez lassan átfordult, és most már nem csinálnám vissza!

mtunde

Sziasztok!

Gabboka!
Persze egyértek, jó hogy! :lol:
Bár a müsort nem láttam, mert elaludtam, de az elmondások alapján jó nagy féreg lehet az a nő! Ennek is csak egy jó nagy tolófájást kivánnék úgy, hogy 'idegenek' vegyék körül!
Én tudjátok ügyinél szültem, mert a dokim az ÉN hibámból nem ért volna fel és bár meg voltam az ügyivel is elégedve mégiscsak annál szültem volna aki a terhességet is végigkisérte... És már ismert. Na majd legközelebb! :D

Masni!
Tényleg láttál? Ti is ott voltatok?
Igazából Martin tiszta apja. Elismerem :lol: Biztos örülne, ha hallaná, dehát még nincs itthon :? Majd hamarosan.
Lassan kiderül, hogy engem már mindenki látott, szülés előtt, után az Ikeában :lol:
Azért van akit én is be tudok azonosítani arcra is. Pl: Durcát :lol:
Meg aki fönnt van wiw-en. És aki tesz föl képet :lol:

Na jó én is teszek fel képet. Rádumáltatok :lol:

Egy kis nosztalgia: (szülés és a műtét után, a 2órás megfigyelés alatt) Kicsit bágyadt voltam na...
Kép

Szemem fénye
Kép

Sziasztok, szép estét! Ha tudok még jövök!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabboka!
Remélem neked is bejön, én meglepődtem, de bevállt, :lol: lényeg hogy a fejfájás elején egyél mandarint! 8)
de jó, biztos nagyon jó lesz a színázban és nagyon csinos leszel! Hova mentek és mit néztek meg?
Jó szórakozást! Érezzétek nagyon nagyon jól magatokat!!!

Bea,
Köszönöm az adatokat! Hercegnőjé: BPD 79,4mm, Thorax 79,3mm, Femur 57,4!
Nekünk nem saccoltak g-t :cry:

Hallottátok????
Most mondták, hogy a vízit díjat nem vezetik be lehet csak áprilistól!!! :lol:
de jó lenne!!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!

Gyönyörű minden gyerek!!!!

Nem nagyon tudtam visszaolvasni,de a képeket megnéztem! :lol:
Köszönöm mindenkinek a vigasztaló-megnyugtató szavakat!

Hulla fáradt vagyok,megyek ejtőzök egy kicsit,amíg a legkisebb csajszim szunyál!

Jó hétvégét Mindenkinek!!

Eszter

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Gyakorló anyukák, segítsetek: mikortól lehet kenguruban hozni-vinni a babát?
masni

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:35-kor.
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:35-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!!
Csak egy kicsit dicsekedni jöttem: Rebekának kibújt az első fogacskája!!!! :lol: :lol: :lol:

Gondolom ezért ilyen nyűgi mostanság!!

Kenguru: már nagyon jó tertású kenguruk kaphatóak,szerintem is olyan 2-3 hónapos kortól lehet használni.

Nyugis éjszakát mindenkinek!

Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok Lányok!

Kriszta36
képzeld nem tudtam letenni tegnap Balázst a lányok mellé, valószínű észlelte, hogy nem otthon van, és csak az ölemben volt hajlandó üldögélni, vagy Orsi Pannija ágyikójában aludt. Szóval nem volt túl barátkozós hangulatában. Arra gondoltam elkényeztettük, így ma "szigort" vetettem be és a padlón volt egy szőnyegen, hogy játsszon, szokja a játékot egyedül. Néha odaültem mellé. Apukát pedig letiltottam, mert állandóan a kezében lenne... mikor ő pedig már nem bírja derékkal, akkor átadja, és simán így elmegy "kézen-közön" a nap :shock:
Egész hazaúton üvöltött, majd a liftben már fülig ért a szája.
:wink: Érezte, hogy otthon vagyunk mindjárt.

Én ma megtáltosodtam, valószínű mert csak 1 szer kelt fel éjjel, annyira belefáradt a tegnapba, és SIKERÜLT 1 szobát kitakarítanom ablakmosással úgy rendesen!!!! Hurrá!!! El sem hittem, mert eddig nem tudtam összeszervezni, hogy ennyire alapos legyen.

Gabbóka irigykedem ezekre a kék szemekre!!!
Már a wiwen is megcsodáltam!

Györgyi, Barimami, hajrá!!!
Durca, lassan drukkolhatunk már Neked is!
Milyen jó, hogy Ti ezt a pénzes hercehurcát már nem járjátok végig.

Kórház ügy:Én is végül az ügyeletesnél szültem (szabadság miatt), DE tök jó, hogy véletlenül pont Jube doktoránál, így volt fogalmam róla, hogy jó kezekben leszek. Engem ez megnyugtatott. De egy vadidegennek nem örültem volna annyira. Még akkor is, ha a Kútvölgyinek tényleg jó az orvoscsapata.
Nekem is az ütötte meg a fülem, hogy mi nők tudunk szülni bárkinél, ha meg nem, akkor nem mindegy ki császároz? Hát nekem nem!!! Ezért én is plusz 100 ezerrel számolok...:evil: :evil:
Mivel a második is az kell, hogy legyen az én esetemben, pedig nem erre pályáztam... Jó most már abbahagyom bocs...

Még leírom, hogy Balázs 7300g és 68 centi. És tündéri. Íme egy kép a mai egyedül játékról: Kép Balázs játszik

Nem forog még, csak oldalra fordul. Almát és répát már adok neki 1szer egy nap.
Minden pocakosnak kitartás!

JÓ éjszakát a Mamáknak és mindenkinek!
Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok Lányok!

Lehet, hogy mint gyakorló Anyukáknak jobb kivágható ablakdíszeitek vannak, de nekem még ezek vannak régről :oops: (3 féle) , beszkenneltem őket, egyet le is kicsinyítettem (ezért elég rossz lett) :cry: , hogy lássátok hogy milyen, és akit érdekel, szívesen küldök.
Csak ki kell nyomtatatni (A4-es méretű) kivágni, és fel kell tenni az ablakra, nagyon hangulatos. :wink:
Kerestem oldalakat, hátha van ilyen, de nem találtam, ha valaki tudja, hol lehet ilyet találni, megköszönöm.

Remélem azért ennek is örültök, mert csak kivágottat találtam és átrajzoltam.
Így ilyen lett. :oops: :roll:

Ez az egyik!

Ha valakit érdekel, akkor írjatok címet és szívesen küldöm!

Puszi

Ancsa
Kép [/img]

ancsaboszi

Szia Ancsa (ancsaboszi) !

Van egy pár linkem, ahol karácsonyi ablakdísz mintákat találsz. Én ezekről az oldalakról szoktam böngészni. Ha sikerül lefényképeznem az ablakaimat, küldök pár képet (persze csak ha nem zavarok vele).

> Itt vannak a linkek.

> http://www. coloring. ws/christmas. htm
> http://www. astrid-hellwig. de/
> http://www. nicoles-funworld. de/windowcolor/malvorlagen. php
> http://www. peppitext. de/WiCoWeihnachten/index. html
> http://www. windowcolorfun. com/
http://www. coloring. ws/christmas. htm
http://www. astrid-hellwig. de/
http://www. windowcolordesign. de/start. htm
http://www. nicoles-funworld. de/windowcolor/malvorlagen. php
http://www. peppitext. de/WiCoWeihnachten/index. html
http://www. windowcolorfun. com/

Lehet, hogy van olyan oldal, amelyik már nem él.

Jó böngészést!

Gabboka!

Az én fiam is szokta tüsisre fésülni a haját (főleg, ha szép lány van a közelében).

Kép Martin tüsis séróval.

Kép
mÓni

Sziasztok!
Móni, engem érdekelne az lefényképezett ablakotok is!
Valamit tennék Bene ablakára, és ez legalább könnyen eltávolítható! :)
Hogy őszínte legyek, mint császáros, szerintem ott is nagyon fontos, hogy ki az orovos, ha lehet még fontosabb, hog yki kaszabol, ki érzéstelenetít vagy altat. KÉpzlejétek el, ott vekszel béna lábakkal, vagy altatnak éppen el... és ki tudja mi lesz 1 óra múlva. Őszíntén szólva én alig tudtam rra koncetrálni, hogy Bene kibújik, mert közben azon is járt az agyam, hogy én felkelek-e még innen. Bármennyire is rutineljárás, nagyon kiszolgáltatott ott akkor az ember, és nem akárki kezében szeretné tudni magát.
Persze, amikor sürgős műtétre van szükség, ez átértékelődik, hiszen a túlélési ösztön belép, és bízol az adott dokiban, de félsz is!!!
Ezzel persze nem akartam lekicsinyelni a szülés alatti orvosválasztás fontosságát, csak nekem abban még nem volt részem :)

mtunde

Sziasztok!

Na, megvolt a babamasszázs! Jó volt, Luca is élvezte, és volt ott egy másik 5 hónapos kislány is!

Eszti!!
Gratul a fogacskához!!

Masni!
Én nagyon ajánlom a hordozókendőr!
Abba egy hónapos kortól beleteheted! Mi már nem használjuk a miénket, mert azért nehéz úgy Lucát vinni, meg inkább kenguruba rakom. Szóval, ha akarod, és nektek nincs, kölcsönadom nektek, amíg csak kell!!

Nagyon- nagyon helyesek a babaák!

Hurcia!
Milyen helyes Balázs!

Puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

Szia Tünde!

Sikerült lefotózni az ablakokat. Megpróbálom felrakni a képeket, de lesz egy pár belőle, amiért remélem a többiek nem fognak megharagudni. Sajnos tükröződött az üveg, de a formák azért kivehetőek. Én fóliával szoktam az üvegre feltenni (befelé néz a festett rész), mert jártam már úgy, hogy pengével kapartam le az ablakról az üvegfestéket. A gyertyát kartonból készítettem, a hópelyheket kb. 10 éve vettem.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsánat, egy kicsit sok lett. :oops:

Remélem sikerül találnod és készítened valami szépet Bene ablakára.

Kép
mÓni

Móni!

Tök jók a díszek!
És a te kisfiad is Martin!!! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Steffi!

Köszönöm szépen.
A mi névválasztásunk elég hirtelen jött. Az volt a muris, hogy a gyereket, mióta megtudtuk, hogy biztos fiú lesz Bencének, hívtuk. Viszont 98. július-augusztusa körül már annyi ismerősöm kisfiának Bence lett a neve, hogy elkezdtem más neveken gondolkodni. Viszont, amelyik név tetszett az vagy előfordul a rokonságban, ismerősöknél vagy a páromnak nem tetszett. 8, 5 hónapos várandósan találkoztam egy anyukával és a kisfiával (kisfiút is Martinnak hívták). Olyan édes és szép volt a kisfiú, és annyira illett rá a Martin név, hogy nem gondolkodtam tovább. Hazamentem és közöltem a párommal, hogy innentől kezdve Martin lesz a fiúnk neve. Szerencsére nem volt ellene kifogása.
Nálatok mikor és hogyan dőlt el, hogy a szépséges kisfiatok Martin lesz?

Kép
mÓni

Szia Móni!

Nálunk is vicces volt a szitu, mert mi ahogy összejöttünk és komolyabbra fordult a kapcsolatunk, úgy éreztük,hogy nekünk az 1. babánk biztos lány lesz, és tudtuk, hogy Emma lesz a neve. Viszont 2éve elmentünk nyaralni és ott volt egy család, ahol volt egy kisfiú, aki nagyon aranyos volt és Martinnak hívták. Mivel fiú nevünk még nem volt ezért elhatároztuk, hogy ha fiúnk lesz akkor Martin lesz. És így lett Martin Martin. Amikor terhes lettem, éreztem, hogy fiam lesz! És be is jött :lol:
Szerintem a te kisfiad is igazi Martin! Nagyon kis kópé!

Az ablakdíszekre visszatérve: ezeket kivágtad vagy hogy csináltad? Fóliára másoltad vagy hogy? Nagyon szépek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Szia Steffi!

Akkor nálatok is egy kisfiú után lett a fiatok Martin. Szerintem illik hozzá is a neve.
Amúgy az én fiam itthon tényleg kópé, de idegen helyen illetve a suliban nagyon komoly, kitűnő tanuló, tisztelettudó gyerek. Egy rossz szavam sem lehet rá.
Az ablakdíszek a következőképpen készültek, készülnek.
1. Sablont keresek vagy a neten vagy újságban ill. könyvben.
2. Fóliára (lehet kapni üvegfestékhez fóliát, de én a megmaradt átlátszó tankönyvborítót használtam, használom, így olcsóbban kijövök) fekete üvegfestékkel körberajzolom a kontúrokat.
3. Hagyom megszáradni.
4. Majd amikor megszáradt jöhet a színezés, színes üvegfestékkel, egyenletesen.
5. Hagyom száradni minimum 24 órát
6. Amikor megszáradt az ablakra vagy akár tükörre, ajtóra, szekrényre teszem.

A kisfiam szobájában a szekrényt az elefánttal ill. holddal díszítettem. A fürdőben a tükröt halakkal.

Kép
Kép
Kép

Ha esetleg kérdésed van, szívesen válaszolok.

Most nézem, hogy lassan 2 hónapos lesz a kisfiad. Milyen gyorsan halad az idő. Nemrég született.

Üdv. Móni

Kép
mÓni

Remélem az én Martinom is ilyen kis kópé lesz, mint a te Martinod!
Már most is elég huncutka és azért látszik rajta, hogy egy kis örökmozgó lesz! :lol:

Köszönöm a segítséget! Nagyon szépek amiket díszítetted a tárgyakat! Nagyon tetszenek! Én is akarok ilyet! :D
Megpróbálkozom először is fóliát szerezni valahonnan, aztán biztos lesz kérdésem, akkor majd hozzád fordulok, ha nem baj!

Nekem mondod? Pénteken lesz a 2hónapos oltás és még most hoztuk haza! Hihetetlen!

Puszi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Móni, köszi a képeket. Erről eszembe jutott, hogy van olyan kicsitt puffadt hatású festék is, (tubusos asszem), amivel hasonló, fólia hatású, de azért tapadós képeket lehet csinálni ablakra, tükörre. Majd jól szétnézek a dekorboltba!

mtunde

Szisztok!

Kedves Móni!
Köszönöm szépen az oldalakat, megnézegettem Őket. Találtam is egy két jó képet, amit ki lehet vágni! :lol:

De jó hogy lefényképezted az alkotásaidat, nagyon szépek!!! Köszönöm!Nincs több? Jöhet még! De jó, hogy már ilyen szépen fel vagytok készülve az ünnepre!

Egyszer majd én is szeretnék ilyen üvegképeket csinálni, de még nem jött el az én időm! 8)

Majd én is lefényképezem, ha odajutok, hogy milyenek ezek a képek az ablakon, mert ezt úgy is lehet, hogy kivágod és felteszed az ablakra, vagy pedig lefújod műhóval, akkor is nagyon szép, de akkor nem kell annyit kivágni! :lol: Csak egy sablont! Igaz ez nem színes, de nagyon szép! Ha valakit érdekel, írjon emilcímet! :oops:

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:36-kor.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket.
Készítettem még pár fényképet. A szélmalom üvegfestékből készült, a többi kartonból.
A lakásban egy helyen van egy ágam, arra az évszaknak ill. közelgő ünnepnek megfelelő figurákat, kartonból készült dolgokat szoktam fellógatni. Ha bárkinek kérdése lenne, nagyon szívesen segítek. Lefényképeztem az általam használt üvegfestéket. Nekem ez vált be. Jártam már úgy is olcsóbb festékkel, hogy használhatatlan volt. Könyvekben is jópofa figurákat lehet találni, de nálunk, a könyvtárban van olyan újság, amiben üvegfestéshez minták találhatók. Lefénymásolom, ami tetszik és később is, használhatom.

Kedves Ancsa!

A műhó is nagyon szép. Én pár évig díszítettem ezzel a módszerrel is az ablakokat, csak most munka mellett nem igazán van még arra is energiám, hogy lemossam ill., lekapargassam az üvegről.
A díszítést kénytelen voltam most elvégezni, mivel az ünnepek előtt és a két ünnep között nem engedtek el szabira. Így a csütörtök-pénteki napom a nagytakarítással és a díszítéssel ment el. Tegnap meg apával az égőket raktuk ki a ház körül (majd azt is lefényképezem, ha érdekel valakit). A mai napom hátralevő része meg a kisfiamé (párom sajnos dolgozik). A sablont, azért ha van időd, elküldheted (e-mail címem: l.moni74@freemail.hu ). Előre is köszönöm.

És akkor a képek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsánat a helyfoglalásért.

Kép
mÓni

Szia Lilluska!

Nagyon szép a hűtőtök, látom te is szeretsz kreatívoskodni. Köszönöm a linket, sok szép dolgot találtam. Ki is nyomtatok egy párat.

Kép
mÓni

Sziasztok Lányok!

Visszajöttem az UH-ról, motozásról. Minden o.k. Olyan szép ez a kicsi lányka! A hüvelyk és középső ujjával V betűt mutatott nekünk! Győzelem :lol: , és hál' Isten fejre állt, már csak abban reménykedem, hogy így is marad.
Vida elkezdte taglalni ezt a rohadt kórháztémát, és azt mondta, egyelőre ne aggódjak, ebben az országban semmi sem biztos csak azért, mert már beszélnek róla, és amikor a szülésznő választásról kérdeztem, akkor derült ki számomra (eddig erre nem is gondoltam), hogy a szülésznőkről ezek a nagyOKOSok odafent elfeledkeztek, ugyanis azt sehol nem lehet hallani, olvasni, hogy majd szülésznőt sem lehet választani, pedig elvileg a helyzet ugyanaz, mint az orvosokkal. Ha véletlen rájönnek, lehet, hogy majd dec. 30-án kitalálják, hogy JA! szülésznőt sem lehet ám csak úgy ingyé' választani. Degeneráltak. :evil: :roll:

Rákérdeztem Györgyire, még semmi mozgolódás.

Vbea, Ancsa, nektek leírom a méreteket: BPD: 79.3mm FL: 55.1mm TTD: 74.7mm majd megnézem a babaszoba.hu-n, hogy melyik micsoda. 1681grammot írt a gép. :lol:

Steffi: Te még szülés után is gyönyörű vagy!

Lilluska! köszi, de közben rendeződött a meghívó ügy.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Szia Gabboka!

Nagyon szép méretekkel rendelkezik a leányzó. Képet kaptál? Ha igen légyszíves tedd fel. Köszi.
A BPD a magzati koponya harántátmérője
FL combcsont hossza
TTD mellkas átmérője
Csak azért tudom, mert nemrég volt kismama az egyik kolléganőm, és tőle ragadt rám. Amúgy nem tudnám, mert olyan régen volt amikor ultrahangra jártam.
Szorítok, hogy a már több hónapos várandós kismamákra ne vonatkozzon a kórháztéma. Amúgy is annyira meggondolatlanul vágnak bele egy-egy törvénymódosításba a nagyokosok, még semmi sem biztos.

Kép
mÓni

Sziasztok!

Én is meg vagyok, voltunk sétálni, meg úgy eltelik a hétvége mikor apa is itthon van!

Gabboka!
Nagyon szép méretei vannak a lánykádnak!
És köszi, de én szerintem amúgy sem vagyok egy szépség, különösen a szülés után, de nagyon aranyos vagy, hogy szépet írtál! De tényleg... Apa egyébként veled ért egyet, dehát Ő elfogult :lol:

Finiselők hajrá!

Remélem durca még egyben, bár Ő akart szülni 11-ig, de azért addig még van kb. 2hét...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:58-kor.
Vendég

Sziasztok!
Lilluska! Férjem kiszúrta a konyhabútorotokat, hogy az milyen jól néz ki, és kérdezzem meg, hol csináltattátok :) (nem mintha nem 4 hónapja lett volna kész a mi konyhánk is :))

Eszembe jutot, hogy hívják azt a festéket, maire én gonoltam: üvegmatrica festék. Azzal dolgozott már valaki?
Karácsonyra gondoltuk ajándékoknak.

T

mtunde

Gabboka: örülök, hogy minden okés a kicsi lánnyal. :lol:
Aztat mondd má'meg nekem, hogy milyen uh-n voltál Te Vidánál, ahol meg tudta mondani a baba súlyát. Nekem azt mondta mindig, hogy az a gép ( ami a szülészeten van ) nem alkalmas rá.
??????????

Heni

Kép

Kép
cancan

Steffi, én nem udvariasságból írtam, amit írtam! :) :wink:

Cancan, Vida nem is mondott nekem semmit a súlyról (mondjuk nem is kérdeztem), de az UH fotókon, a bal alsó sarokban az van írva, hogy WT. (ami gondolom a weight rövidítése) 1681g, egyébként ezt a gép a mellkas, fej, combcsont méretekből számolja ki -úgy tudom. És kb stimmel is az ilyenkor szokásos súllyal, ami, azt olvastam, hogy 1400g-1600g.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Ezeket az UH rövidítéseket a babaszoba.hu-ról másoltam be:

AC (abdominal circumference) vagy AU (Abdomenumfang) haskörfogat:
A késői terhesség idején mérendő legfontosabb érték, mely nem a magzat korára, sokkal inkább hosszára és súlyára, azaz egészséges növekedésére vonatkozó információval szolgál.

APD/AD (abdomen anterior-posterior diameter). A has (abdomen) mérete, a gerinctől a hasfalig mért távolság.

ATD, TAD (Abdomen transversaler Durchmesser, diameter) a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság.

BPD (Biparietaler Durchmesser, biparietal diameter) vagy bip-s a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhető, ekkor mintegy 2,4 cm, a terhesség végén 9,5 cm körüli értéket ad. A babák alkati különbözősége miatt azonos súlyú babáknál a BPD értéke eltérő lehet. Méretéből (az AC és FL értékekkel együtt) 10%-os közelítéssel megadható a magzat súlya.

FS (Fruchtsackdurchmesser) A petezsák átmérője, mely az ötödik terhességi héttől látható, a terhesség korai bizonyítéka.

FL (Femur Länge, femur length) a combcsont hossza: A magzat leghosszabb csontja, mérete a baba hosszanti növekedéséről ad információt. Jelentősége a BPD-értékhez hasonló. A 14. héten 1,5 cm körüli csont a várandósság végére 7,8 centi körülire nő.

Gest. hét, gesztációs azaz terhességi hét.

HL vagy HUM (Humerus Länge, humerus length) a felkarcsont hossza.

SSL (Scheitel-Steiss-Länge) vagy CRL (Crown-Rump Length), azaz ülőmagasság:
Nyújtott testhelyzetben lehet a legpontosabban mérni a baba feje tetejétől a farkcsontjáig húzódó ülőmagasságot. Segítségével lehet a legpontosabban meghatározni a magzat korát a 7. és 13. terhességi hét között, a 20. hétig mérik.

TTD (Transverse Thoracic Diameter) vagy thq (thorax-quer) mellkasi átmérő.

HC (head circumference), HU (Hauptumfang), KU (Kopfumfang) fejkörfogat.

OFD vagy FOD (Fronto-occipitaler Durchmesser, fronto-occipital diameter), a homlok és tarkó közötti távolság, azaz a fej hosszanti mérete.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Gabboka!
Még nem is mondtam, tényleg nagyon jóképű a fiad!!! Gondolom, már most döglenek utána a csajok!? :D

Tök jók ezek a díszek, amiket csináltok lányok! Én is szeretek kreatívkodni, de nem vagyok ilyen ügyes!

Képzeljétek, ma tudtam meg, hogy két héten belüllesz két vizsgám. Ez még nem is olyan vészes! de ugyan ezen időn belül le kell adnom, két nem könnyű, viszont nagyon nehéz házidolgozatot, meg a szakdoli témavázlatát is!! :shock:
Azt hiszem jobban örültem volna, ha nemutolsó pillantban tudom meg ezeket, de mostmár ez van.-
Valahogy kicsit elhavazva érzem magam... :D

Puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:58-kor.
Vendég

Sziasztok!

Lilluska! Ha Gabbokanak nincs szüksége a meghívóra én lecsapok rá! Persze ha még megvan...

Nagyon szépek a dekorációk, kreatívak vagytok! Én is szoktam üvegfesteni, mostanában pedig keresztszemes hímzéssel rabolom az időm.... adventi naptárt készítek, de szerintem csak jövő Karácsonyra lesz kész :lol: A fóliára festés jó ötlet, mert egyébként vakargatni kell az ablaküvegről a festéket az ünnep végén.

Orvosválasztás ügyben én is azt gondolom, hogy egy császárnál sem mindegy, kinek a kezei között vagyunk. Sőt! Azért az mégiscsak egy műtét... Gondolom a kedves és hőn szeretett államtitkár asszony v. kisasszony??? sem feküdne akárkinek a szikéje alá...

Mindenkinek szép napot!

Ildikó
Vendég

Sziasztok!

Mindig olvasgalak Titeket,mivel az én babám is a Kútvölgyiben született, de írni ritkán szoktam.
Szeretném felhívni a figyelmeteket egy oldalra:
http://www.babafalva.hu/portal/modules. ... le&sid=314
(kismamák petíciója)
Jó egészséget minden mamának és babának!

-Ktina-
ktina

Sziasztok csajok!

csak beugrok,mert finisben vagyok szakdolgozatilag.Ennél tovább sajnos nem húzhatom:-))le kéne adni hétvégén,mert mindjárt szülök.

GABBÓKA!

Nagyon helyesk vagytok,a fiad kész férfi,biztos nagoyn várja már a kistesót,és teszi mindezt a legnagyobb érettséggel:-)))ugye?
Milyen volt a színház?

LILLUSKA!
Osztom a szégyenérzetedet,ami a közigazgatást illeti!!!!!
Lehúztam 10 évet benne és néha annyira,de annyira szégyeltem magam a kollégáim helyett is...
Pénteken voltam az önkormányzatnál anyakönyvi kivonatért, ügyfélfogadási időben, az anyakönyvezető hölgy.-akinél egyébként anno az apai elismerőt tettük,mikro még manka született és nem voltunk frigyben,akkor is fel volt háborodva- ,közölte,hogy NEM TUDJA KIADNI,MERT KÖLTÖZIK AZ IRODA...Olyan szinten voltam már akkor ideges,egyéb más,szintén önkormányzatis ügyek miatt- hogy tiltakozni sem volt erőm.
Csak itthon belegondoltam abba,hogy hol vgyunk mi még a közigazgatás ireformtól,miszerint el kéne érni,hogy a közigazgatás ne egy hatalmaskodó szerv legyen az állampolgár felett,hanem egy szolgáltató!!! Ő van értem, és nem fordítva..
na,mindegy,ezen nem agyalok.egyetértek veled.

GYÖNYÖRŰ képeket tettek fel,én is szoktam üvegfesteni,de sose ilyen szépet.Az ablakdíszeket én is megnézem.

HURCIA

Nem tudom miért,de nekem Balázs a szívem csücske,így ismeretlenül is :D :D :D

NAGYDÓRA!

Kitartás a sulit illetően!!!

hol vagytok VBEA???ORSI???JUBE???
STEFFIKE?

Puszi mindenkinek,holnap talán már kevésbbé rohanok,többet fogok írni.

durca

Kép

Kép
durca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 09:59-kor.
Vendég

Hajrá Durca!!! Vissza ne gyere, amíg nincs kész! Most, hogy a finisben vagy a szakdolival, nagyon drukkolok. Ügyes vagy! :lol: :lol: :lol: Óh, én még a házassági akv-i kivonat kikérése előtt állok, helyettem elküldtem drága jó anyámat, el tudom képzelni, ő mit fog kapni, de legalább bízom benne, biztos kitalálja, hogy ágyhoz vagyok kötve, meg ilyenek. :lol:

Gabboka, nagyszerű. Szép lesz Bori vagy Sári. Nem döntöttetek még? Egyébként örülök, hogy minden rendben. Én azt mondom, kissé naivan, hogy egyelőre ne essünk kétségbe semmin. Majd ha ott állunk a helyzet előtt, akkor úgyis kitalálunk valamit. :wink: Most ez a filozófiám, különben meghülyülnék.

Csajok, nagyon ügyik vagytok az üvegmatricákkal. Én is nagyon szeretnék idén csinálni, főleg kedves lenne most, hogy Benedek is érkezik, csak előtte meg kéne pucolni az ablakot. :? Szólok apának, majd ő megcsinálja. :roll:
vbea

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?