Sziasztok!
Enikő:
Egyetértek, amit az egészségüggyel művelnek az totál kosz. A saját házunk tájáról tudom csak mondani, a mi intézetünket már két éve készítik fel hogy régióközpont leszünk, van nagyon jól fölszerelt labor, a bér és munkaügy már 3 megyés volt, minden megyében elkezdték intézni hogy melyik dolgozó mit fog csinálni stb. Már az is megvolt ki fog esetleg átjárni a két másik helyről, mire egyetlen tollvonással azt mondták hogy legyen Békéscsaba, ahol ugye visszafejlesztettek mindent a kirendeltség szintjére már most.
Namot ugye itt beleöltek egy csomó pénzt, most majd oda is kell, ráadásul itt egy csomóan lapátra kerülnek, mert senki nem tudja vállalni az ingázást Csabára a közlekedés miatt (Kecskemétet sokan bevállalták volna ugye pályán szinte semmi idő).
De ennél már csak az indok jobb, azért oda hogy fejlesszék a megyét ne legyen olyan elmaradott. De könyörgöm, akkor miért nem ipart visz oda, egy hivataltól nem lesz fejlettebb

.
De nagyon zavar a körzővel megrajzolt kiemelt kórházak, a leminősített vadonatúj intézmények, és pl a II kórház is, ahol nagy csinadrattával készültek el idénre a felújítással. De könyörgöm minek a sürgősségi meg egy új műtő az elfekvőnek? Nah most jól kidühöngtem magam....
Melinda:
Tulképpen hivatalos terhesgondozást végző orvos egyész Szegedre ugye 1, aza EGy darab van a Czank. Más orvosnál megjelenhetsz akár százszor is, a tb nem fogadja el az anyaságihoz.
Szóval vacak ez a rendszer így is úgy is...
Egyetlen szülési mód esetén lesz biztos hogy a választott orvosodnál szülhetsz és nem fizetsz külön az orvosodnak és az a programcsászár lesz, mert az ugye munkaidőben történik...
És akinek nincs pénze, az jár a kijelölt dokihoz terhesgondozásra (ami ugye kevesebb megjelenés, kevesebb uh pl), szül az épp bent lévő orvosnál (imádkozhat hogy ne egy vadbarom legyen), ha meg műteni kell, akkor akinek épp a keze közé kerül...
Ja és abban a kórházban amit kijelöltek... Ha ezt teszi akkor ingyenes (kivéve az az étkezési vagy milyen hozzájárulás ha bevezetik)
Dancsi,
ha sosem ügyel, akkor tessék munkaidőben szülni, reggel 8 és délután 4 között...
Az az államtitkár csaj pedig 1. eddig sosem szült, 2. sosem akar ezért neki édesmindegy, 3. még sosem került egy vadállat nőgyógyász kezében, és 4. halván yfogalma sincs milyen tudás és hozzáállásbeli különbségek vannak orvos és orvos között. Felháborító egészen egyszerűen... Bár neki tök mindegy, valszeg tényleg a Telkiben szül ha egyáltalán fog, elvégre futja a fizujából...
Zozo:
Én tegnap hallottam egy ismerőstől aki konkrétan megkérdezte a dokiját, ők úgy tudják a rendszer talán csak április 1-től fog élni.
Zituska:
A szegedi kismamáknál automatikusan rubeola és hepatitis szűrés van, a vidékikenek toxoplasma, rubeola és hepatitis, de ne kérdezd miért. Egyébként a laborban sosem vizsgálják ki miért kért diagnosztikus toxoplasma szűrést, legyen az terhes vagy nem terhes... az meg ingyé van, ha értitek mire gondolok...
Egyébként a toxoplazmát a költség-hatékonyság nem megfelelő aránya miatt vették i a szűrésből itt Szegeden de a környéki orvosok visszatértek hozzá, de többet nem tudok erről...
Karmen:
A toxot valóban a macskák hordozzák, de elsősorban nem macskasímogatás közben lehet elkapni. Az emberek nagy része úgy kapja el, hogy megeszi azokat a szabadföldi terményket amiket egy fertőzött macsek lepisilt, pl saláta, eper. A másik mód, hogy pl almozzák a cicus és nem mosnak utána kezet (bár ez eviens lenne, mint ahogy a símogatás után szoktak.)
Lakásban tartott macska amelyik nem jár ki, és sosem volt kint pedig alig veszélyes, nincs honnan elkapja.
Az orvosok sajnos elfelejtik megemlíteni amit itt leírtam, csak annyit mondanak kerülni kell a macskát.
Bea:
A változtatások azért jók nekünk mert ők azt mondják, illetve, hogy nagyobb helyen több azonos esetet látnak az orvosok így biztosabban gyógyítanak (ami szerintem totál marhaság egyes szakmáknál), ez esetleg egy sebészre igaz lehet. Én már arra is gondoltam azért csinálják, hogy a bénább szülészek is kapjanak több esetet, hátha belejönnek. Éljenek a kisérleti nyulak (kár hogy mi lettünk azok

.
Bibi:
Boldog szülinapot Barninak!
Esetleg használjatok Irfanview progit, az képnézegető és szerkesztő is, jól lehet vele kicsinyteni. Innen le lehet tölteni:
http://www.honositomuhely.hu/index.php? ... ent=folder
Zsuzsu:
Miért lesz gyásznap december 9.?
Niki:
Miért ne lennél anya? Romynak igaza van, a te picikéd még nem rugiba van csomagolva, de attól máris te gondoskodsz róla, csak kicsit máshogy még.
És teljesen jól gondolod amit írtál...
Nálunk kezd beállni a napirendje, bevállt, hogy nem órára történnek a dolgok, hanem az etetések sorszáma az óránk

. Sőt, este tudja hogy melyik evés jön, és nem hajlandó csak fürdés után enni. Utána meg addig fészkelődik a karomban, míg le nem rakom. Akkor elnyúlik, a karjai a feje mellett, és két perc alatt hortyog.
Gondolom azért nem mindig szereti ha kézben van vízszintesen, mert még mindig nagyocska a hasa, és nyomhatja.
Szóval most egy szavam sem lehet a kisasszonyra, olyan bűbájos, most hogy rendesen kialussza magát
Ági