A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Eszter :) Csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani: én soha nem hagytam Kristófot sírni - én ezt kegyetlenségnek tartom. Nálunk dettó ugyanezek a problémák voltak, arra kell figyelni, hogy ha 2 óra még nem telt el 2 szopi között, ugyanarra a melledre tedd vissza. A legtöbb védőnőt meg szerintem azért fizetik, hogy hülyeséget beszéljenek :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
timika

Eszti: Szerintem egy 3 hetes baba még nem tud hisztiből sírni, h elérje azt, h felvedd, így ha sír, nyugodtan vedd magadhoz. A szüléselőkészítőn is azt mondták, h 9 hónapig benned, veled élt és egyértelmű, h minnél többet akar lenni a közeledben, h érezze ott vagy és megnyugtassa!!
A túletetésről annyit mondtak a tanfolyamon, h gyakran a baba mohó és többet eszik, mint amennyit ilyenkor a gyomra meg tud emészteni, de akkor az bukással is jár, nem igazán hasfájással. A fiúknál amúgy is a hasfájás gyakoribb, én ezeket hallottam, de mivel még nem vagyok anya, így csak a látottak, hallottak alapján tudok hozzászólni!!
Puszi!! :lol:

Kép
gyanixi

Eszti: Szerintem egy 3 hetes baba még nem tud hisztiből sírni, h elérje azt, h felvedd, így ha sír, nyugodtan vedd magadhoz. A szüléselőkészítőn is azt mondták, h 9 hónapig benned, veled élt és egyértelmű, h minnél többet akar lenni a közeledben, h érezze ott vagy és megnyugtassa!!
A túletetésről annyit mondtak a tanfolyamon, h gyakran a baba mohó és többet eszik, mint amennyit ilyenkor a gyomra meg tud emészteni, de akkor az bukással is jár, nem igazán hasfájással. A fiúknál amúgy is a hasfájás gyakoribb, én ezeket hallottam, de mivel még nem vagyok anya, így csak a látottak, hallottak alapján tudok hozzászólni!!
Puszi!! :lol:

Kép
gyanixi

Eszti!
Dávid gyakran sírt evés és bőfi után is. ilyenkor újra felvettem, és egy huncut kis büfi kaja után mondjuk fél órával még képes volt kiszaladni, és aztán beállt a nyugalom. Próbáld meg, lehet, hogy neki is beszorult egy , és az bántja a kis pociját. de a cimke is okoztt galibát.

Timika!
Ebben lehet vmi.. Bár szerencsére a mi védőnénink nagyon normális, de a korábbiakról rémregényt lehetne írni....

Barninak nagyon boldog szülinapot!!!!

Jégvirág!
Arra reflektáltam, hogy Cenikő írta: a rossz rendszert megváltoztatják, és ez majd milyen jó lesz... Személyes kicsi véleményem miatt, itt (mármint az országban) még sosem érdekelt senkit, hogy nekünk mi lesz jó. Vagy csak túl sötéten látom a dolgokat? Elkezdtél már tanulni? én igen... :twisted:

Szép napot mindenkinek :Romy

Kép

Kép
romy1

Niki!
Már te is anya vagy sztem, csak "biocsomagolásban" van a kistündéred még. Amúgy sztem is jól gondolod.Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok csajok, egy kérdés!
A siesta és az asso méreti megegyeznek? Tapasztalat?
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Köszi csajok!

Megnyugtattatok, mert én is így gondolom. Nem is bírtam ki felvettem és láss csodát fél óra utáni huncut kis böfi..(romy).

Most alszik.
De még olyan nehéz szelektálni.

Ági a kajaadagot is a védőnő számolta ki a kis kockás noteszében.

Barni súlyából azt számolta ki, hogy Barni

Apropó: BOLDOG SZüLINAPOT BArNus!!!
szóval, hogy Barni 573 grammot szopizhat gy nap. Mi mértük és kb 800 grammot szopizik.

A súlynövekedése sem normális a nyanya szerint (mi már csak így hívjuk). 2900 grammal hoztuk haza és 3 hét után nyom 3800 grammot. Ezt is sokallta.

Kérdem én, az ősasszonyok az őscsecsemőjüket is a súlyuk alapján szoptatták vajon?

Mrt szerintem s az igényszerinti szopizás ilyenkor, csak tudja a szervezete, hogy mire van szüksége.
Csak valahogy a védőnő mindig kihozza belőlem, hogy hülyének érezzem magam, mikor hagyatkoznom kellene az anyai megérzéseimre.

Köszi még egyszer.

Másik kényes témám: Aranyér
Soha nem volt ilyen gondom, most sem tudom ez van-e. Ha csak kezdődik ugye nem kell rögtön orvoshoz mennem, olyan ciki lenne. és ha van trmészetes gyógymód inkább azzal kezdeném.
Ha nem ciki, akkor megírná valaki priviben akár, hogy mt tehetnék?

Vagy csak sétáljak át a gyógyszetárbe és hallgassak a gyógyszerészre?

Köszi

Szép napot mindenkinek!!

KépKép
esztermoro

Sziasztok!

Enikő:
Egyetértek, amit az egészségüggyel művelnek az totál kosz. A saját házunk tájáról tudom csak mondani, a mi intézetünket már két éve készítik fel hogy régióközpont leszünk, van nagyon jól fölszerelt labor, a bér és munkaügy már 3 megyés volt, minden megyében elkezdték intézni hogy melyik dolgozó mit fog csinálni stb. Már az is megvolt ki fog esetleg átjárni a két másik helyről, mire egyetlen tollvonással azt mondták hogy legyen Békéscsaba, ahol ugye visszafejlesztettek mindent a kirendeltség szintjére már most.
Namot ugye itt beleöltek egy csomó pénzt, most majd oda is kell, ráadásul itt egy csomóan lapátra kerülnek, mert senki nem tudja vállalni az ingázást Csabára a közlekedés miatt (Kecskemétet sokan bevállalták volna ugye pályán szinte semmi idő).
De ennél már csak az indok jobb, azért oda hogy fejlesszék a megyét ne legyen olyan elmaradott. De könyörgöm, akkor miért nem ipart visz oda, egy hivataltól nem lesz fejlettebb :-(.
De nagyon zavar a körzővel megrajzolt kiemelt kórházak, a leminősített vadonatúj intézmények, és pl a II kórház is, ahol nagy csinadrattával készültek el idénre a felújítással. De könyörgöm minek a sürgősségi meg egy új műtő az elfekvőnek? Nah most jól kidühöngtem magam....

Melinda:
Tulképpen hivatalos terhesgondozást végző orvos egyész Szegedre ugye 1, aza EGy darab van a Czank. Más orvosnál megjelenhetsz akár százszor is, a tb nem fogadja el az anyaságihoz.
Szóval vacak ez a rendszer így is úgy is...
Egyetlen szülési mód esetén lesz biztos hogy a választott orvosodnál szülhetsz és nem fizetsz külön az orvosodnak és az a programcsászár lesz, mert az ugye munkaidőben történik...
És akinek nincs pénze, az jár a kijelölt dokihoz terhesgondozásra (ami ugye kevesebb megjelenés, kevesebb uh pl), szül az épp bent lévő orvosnál (imádkozhat hogy ne egy vadbarom legyen), ha meg műteni kell, akkor akinek épp a keze közé kerül...
Ja és abban a kórházban amit kijelöltek... Ha ezt teszi akkor ingyenes (kivéve az az étkezési vagy milyen hozzájárulás ha bevezetik)

Dancsi,
ha sosem ügyel, akkor tessék munkaidőben szülni, reggel 8 és délután 4 között...

Az az államtitkár csaj pedig 1. eddig sosem szült, 2. sosem akar ezért neki édesmindegy, 3. még sosem került egy vadállat nőgyógyász kezében, és 4. halván yfogalma sincs milyen tudás és hozzáállásbeli különbségek vannak orvos és orvos között. Felháborító egészen egyszerűen... Bár neki tök mindegy, valszeg tényleg a Telkiben szül ha egyáltalán fog, elvégre futja a fizujából...

Zozo:
Én tegnap hallottam egy ismerőstől aki konkrétan megkérdezte a dokiját, ők úgy tudják a rendszer talán csak április 1-től fog élni.

Zituska:
A szegedi kismamáknál automatikusan rubeola és hepatitis szűrés van, a vidékikenek toxoplasma, rubeola és hepatitis, de ne kérdezd miért. Egyébként a laborban sosem vizsgálják ki miért kért diagnosztikus toxoplasma szűrést, legyen az terhes vagy nem terhes... az meg ingyé van, ha értitek mire gondolok...
Egyébként a toxoplazmát a költség-hatékonyság nem megfelelő aránya miatt vették i a szűrésből itt Szegeden de a környéki orvosok visszatértek hozzá, de többet nem tudok erről...

Karmen:
A toxot valóban a macskák hordozzák, de elsősorban nem macskasímogatás közben lehet elkapni. Az emberek nagy része úgy kapja el, hogy megeszi azokat a szabadföldi terményket amiket egy fertőzött macsek lepisilt, pl saláta, eper. A másik mód, hogy pl almozzák a cicus és nem mosnak utána kezet (bár ez eviens lenne, mint ahogy a símogatás után szoktak.)
Lakásban tartott macska amelyik nem jár ki, és sosem volt kint pedig alig veszélyes, nincs honnan elkapja.
Az orvosok sajnos elfelejtik megemlíteni amit itt leírtam, csak annyit mondanak kerülni kell a macskát.

Bea:
A változtatások azért jók nekünk mert ők azt mondják, illetve, hogy nagyobb helyen több azonos esetet látnak az orvosok így biztosabban gyógyítanak (ami szerintem totál marhaság egyes szakmáknál), ez esetleg egy sebészre igaz lehet. Én már arra is gondoltam azért csinálják, hogy a bénább szülészek is kapjanak több esetet, hátha belejönnek. Éljenek a kisérleti nyulak (kár hogy mi lettünk azok :-(.

Bibi:
Boldog szülinapot Barninak! :-)

Esetleg használjatok Irfanview progit, az képnézegető és szerkesztő is, jól lehet vele kicsinyteni. Innen le lehet tölteni:
http://www.honositomuhely.hu/index.php? ... ent=folder

Zsuzsu:
Miért lesz gyásznap december 9.?

Niki:

Miért ne lennél anya? Romynak igaza van, a te picikéd még nem rugiba van csomagolva, de attól máris te gondoskodsz róla, csak kicsit máshogy még.
És teljesen jól gondolod amit írtál...

Nálunk kezd beállni a napirendje, bevállt, hogy nem órára történnek a dolgok, hanem az etetések sorszáma az óránk :-). Sőt, este tudja hogy melyik evés jön, és nem hajlandó csak fürdés után enni. Utána meg addig fészkelődik a karomban, míg le nem rakom. Akkor elnyúlik, a karjai a feje mellett, és két perc alatt hortyog.
Gondolom azért nem mindig szereti ha kézben van vízszintesen, mert még mindig nagyocska a hasa, és nyomhatja.
Szóval most egy szavam sem lehet a kisasszonyra, olyan bűbájos, most hogy rendesen kialussza magát :-)

Ági

Ági73

Eszti!

Privi továbbra sem jó, a honlapodon lévő mailre küldtem amit priviben kértél...

Ági73

Szia Ági!

Nagyon szépen köszönöm, megnyugtattál.

és köszi az aranyeres tippet, még csak kicsit fáj belülről, remélem helyrejön.

KösziKösziKösziKösziKösziKösziKösziKösziKösziKöszi

KépKép
esztermoro

Eszti! Nem lehetne hogy a védőnőd inkább plakátot ragasszon a "hivatása" helyett???? Őrület, hogy milyen baromságokat össze tudnak hordani. Ő minden nap ugyanannyit eszik, mindig ugyanakkor, ugyanannyi ideig????? Ha ugyebár nem,akkor minek várja le egy 3 hetestől?????????????????????? :roll:
Nyugodtan vedd fel a fiad ha sír, őt még nem lehet elkényeztetni. Most tanulja kire számíthat.
Sokat szopik?? Örülj neki! :) Mi az hogy 573 grammot szophat csak??? Á, eldobom az agyam rögtön! -tudom mit beszélek, Lindus is rengeteget evett, őt pl 3.160 grammal hoztuk haza, 3 hetesen 3.890 gr volt.- A hasfájás ellen jó, ha nagyon gyakran kér enni, akkor abból szoptass amelyiket "befejezte", a sok előtejtöl csikarhat a poci.
A kajaadag meghatározása kockás füzetben. :) Röhögnöm kell, vagy sírnom inkább??? :cry:

Zsuzsu! szerintem lehet, mivel ezt a gyásznapot nemrég jelölték ki, gondolom én, az aznapi esküvők nem maradnak el.

Ági! Puskás Öcsi temetése lesz aznap.

Nagy hírünk! A ma 10 hós lányom este 9től aludt reggel 8ig. Remélem ez annak az eredménye, hogy mivel már volt olyan iccakánk, hogy éjjel 1/4 2től reggel 8ig, 9x kelt, bekeményítettem, nem adtam cicit neki. Elég volt az iccakázásból, belefáradtam -ettől még jó anya vagyok :) - 2 napja már csak hajnal 3kor kelt 1x, tegnap reggel 6kor, ma meg húzta a pacibőrt 8ig. Nem éri meg már felkelnie, simit, egy kis teát kapna, cicit nem. Imádom!! Okos is szép is, és elfogulatlan anyja van. :lol:

Lotti megint itthon van, bakker 2 napot volt oviban, köhög mint állat. De sajnos hiába tartom itthon 2 hétig is, és megy hót egészségesen oviba, ha egy csomó kölök bokáig érő takonnyal jár. bocs.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda,
hatalmas gratula!

És hagytad sírni, vagy mit csináltál? Mert ha Bogyi nem kap cicit, a ringatás, simi-simi is édeskevés, és bakker óránként kel, a hócipőm kezd kilenni. Úgy érzem, mintha vérpadra indulnék, amikor hallom a rikácsolást.

Lottikának jobbulást, Bogyi is beteg még, ilyen még nem volt, hogy ennyire elhúzódjon nála.
Vendég

Dancsi! Igazából nem sírás amit Lindi mível éjszaka,inkább vinnyog (csúnya szó,de evvan), ha magam mellé veszem -hogy a nővére legalább ne keljen fel-, akkor dobálja magát, kiabál, mászik rám, stb. Volt olyan, hogy apja befeküdt a kiságy mellé a földre mellé és úgy simizte fél iccaka. Vagy járkáltunk vele, apja adott neki teát -tőlem nem fogadja el-. Ha mellettem kötött ki, simiztem a hátát.
Komolyan hulla voltam már a kialvatlanságtól, de remélem nem kiabáltam el a mostani éjszakánkat. Jó volt aludni!!!! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

sziasztok!

Melinda!
Köszi! Boldog 10. hónapot Lindusnak!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Ado 1 %, : mi a férjemmel a szegedi koraszülöttek részére ajánlottuk fel és mindkettőnkét elutasították. Talán akkor lehet, hogy az egyetem honlapján volt v.mi elírva. De 5000 ft-ért fellebbezhetek :shock: :shock:

Dancsi, ez tényleg szörnyű lehet.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!
Ez az éjszaki kelés nekem sem megy.... Én is nagyon örültem amikor átaludták az éjszakát a csajok. Mondjuk volt, hogy annyira fáradt voltam, hogy nem hallottam meg hogy ordít a kicsi,(pedig minden nyekkenésére fel szoktam kelni) és Bogi jött át és simizett úgy ébresztett fel, hogy nézzem meg Violát mert régóta ordít.... :oops: :shock: :wink:
Szal én abszolút nem bírom az éjszakai keléseket. És a kicsit is majd meg fogom tanítani aludni. Jó nyilván nem 1 hós korába. De azért fél évesen már aludja át az éjszakát ébredés nélkül, mint B vagy V.....
Nem is tudom, hogy bír valaki évegik éjjelenete párszor kelni, úgy hogy másnap nem hulla..... Mondjuk én nem tudok visszaaludni nagyon szar alvó vagyok.... és ez a fő bajom.... ha 1x felkelek éjjel, akkor vagy 2-3 óra mire visszaalszok, és remegek a fáradtságtól, nemtom nekem nem megy......
Emelem kalapom azok előtt akik évegik ezt csinálják..... Melinda, Dancsi és a többiek.....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Totál készen vagyok, Dénes már megint beteg! :(:(
Rossz alvó egyébként is, de ilyenkor szinte egész éjjel fent vagyunk!!! :( Remélem gyorsan meggyógyul... :shock:

Dancsi, Melinda, jobbulást a prücsköknek! :lol: Nektek meg kitartás!

Kriszta!
Nagyon jó kép, ahol Emese alszik a székben! Nagyon aranyos!

Melinda! Lotti micsoda kis sminkmester! :lol: A csajok nagyon szépek, tényleg egyforma a szemük!

Dancsi! Elámultam, a srácok teljesen egyformák! És milyen helyesek! Milyen nagyot nőtt Boldi! :):)
Gratulálok az első lépésekhez!

Zsuzsu! Édes Ábel a képeken! Örülök, hogy a kaki probléma megoldódott! :)

Timika! Nagyon szép a Kristóf baba, és milyen mosolygós! :)

Zozo, Bibi!
Isten éltesse a szülinapos manókat! :):):)

Eszter! Igaza van a többieknek, nem tudod még elkényeztetni a picit, ne hagyd sírni szegénykét! a védőnőnél és is ezt a taktikát alkalmazom, mindent ráhagyok, aztán azt csinálom, amit jónak látok! :):)

Ezt a Doktor néni könyvében olvastam a bébikompról: "... A talpszerkezet kialakulásának az állás, a lépkedés, a járás a feltétele, az izmokat dolgoztatni kell, hogy szerepüknek megfelelően fejlődjenek. .... a helyváltoztatás igénye készteti a csecsemőt arra, hogy tökéletesítse mozgását. Sokat ártunk neki, ha bébikompba ültetjük. Ez a szerkezet nem a járást segíti, mert rendellenesen, felfüggesztve tartja a csecsemőt, aki a lábait nem lépegetésre használja, hanem lábujjával történő rúgásokkal közlekedik.
Veszélyesnek tartom, mert a guruló szerkezet bárminek nekimehet, nem üti meg magát, vagyis nem ismeri meg az ilyenkor megtanulandó veszélyeket, és a kompból kikerülve nem lesz óvatos. Az már csak hab a tortán, hogy ha olyan tárgynak megy neki, ami ettől az ütéstől ráesik, ráborul, közvetlen veszélyt is jelent. ..."

Exi!
Szóval nem az a jó, ha nem esik a gyerek! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Néhány kép Dénesről:

Mosoly a mérleghintán:

Kép

Így szeret csúszni:
Kép

És ilyen jót sakkozik: :)
Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!!

A magyar eü.több sebből vérzik ugye.Az ellátás minősége (van kivétel itt is)az orvosok fizetése borzasztó.Nekem van olyan orvos ismerősöm aki naponta ment kőkeményen életeket mégis alig kap valamit.
Az meg fix igaz hogy ha ezt bevezetik akkor totál megnő az inditott szülések száma.Na akkor az kinek lesz jó?
tiszta káosz az egész.Tudnék még mit irni de attól félek nagyon belemegyek dolgokba és inkább megkiméllek benneteket. :lol:

Zozo!
Jól vagy?Kéne egy tali!

Csibe!
Hogy vagytok?Mikor jöttök?

Bibi!
Gratula a kis egyévesnek.!!

Ceniko!
Én se nagyon szeretek felkelni éjjelente.Szerencse hogy az ikrek alszanak ,bár mostanában hol az egyik hol a másik kel fel valami miatt,de amikor még minik voltak rendesen meg voltam égve amikor az egyik befejezte a cicit a másik kezdte. :roll:

Képzeljétek Norbi olyan nagyon nyűgös.Nem tudom magamról levakarni .Jön utánnam (kúszva :lol: )és csak ordit és ordit.Ma odakapott hirtelen a szájához,.Gondolom a fogak miatt ennyire szomorú szegénykém.
.Máté nem volt oviba a m,últhéten mert hét elején volt egyszer hőemelkedése aztán meg két alkalommal nem is lett volna ovi.Így itthonmaradt végig,bár kutya baja se volt.Most is csak alig folyik az orra.
Niki is egy kicsit szörcsög de nem jön ki semmi a nóziból.Reméelm nem lesz komolyabb mert a kicsik most kaptak 3 hete antibigyót.
Holnap viszem őket méretni kiváncsi vagyok mennyit hiztak.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!!

A magyar eü.több sebből vérzik ugye.Az ellátás minősége (van kivétel itt is)az orvosok fizetése borzasztó.Nekem van olyan orvos ismerősöm aki naponta ment kőkeményen életeket mégis alig kap valamit.
Az meg fix igaz hogy ha ezt bevezetik akkor totál megnő az inditott szülések száma.Na akkor az kinek lesz jó?
tiszta káosz az egész.Tudnék még mit irni de attól félek nagyon belemegyek dolgokba és inkább megkiméllek benneteket. :lol:

Zozo!
Jól vagy?Kéne egy tali!

Csibe!
Hogy vagytok?Mikor jöttök?

Bibi!
Gratula a kis egyévesnek.!!

Ceniko!
Én se nagyon szeretek felkelni éjjelente.Szerencse hogy az ikrek alszanak ,bár mostanában hol az egyik hol a másik kel fel valami miatt,de amikor még minik voltak rendesen meg voltam égve amikor az egyik befejezte a cicit a másik kezdte. :roll:

Képzeljétek Norbi olyan nagyon nyűgös.Nem tudom magamról levakarni .Jön utánnam (kúszva :lol: )és csak ordit és ordit.Ma odakapott hirtelen a szájához,.Gondolom a fogak miatt ennyire szomorú szegénykém.
.Máté nem volt oviba a m,últhéten mert hét elején volt egyszer hőemelkedése aztán meg két alkalommal nem is lett volna ovi.Így itthonmaradt végig,bár kutya baja se volt.Most is csak alig folyik az orra.
Niki is egy kicsit szörcsög de nem jön ki semmi a nóziból.Reméelm nem lesz komolyabb mert a kicsik most kaptak 3 hete antibigyót.
Holnap viszem őket méretni kiváncsi vagyok mennyit hiztak.

Kép
Kép
zitacicu2

Karmen: Ti tudjátok már hogy fiatok lesz vagy kislányotok????
Heninek megint fia lesz, múlt héten volt 4D uhán! :lol: Bele is van betegedve, nagyon kislányt akart..... Tökre kivan miatta..... :cry:

ceniko
Szeged

Sziasztok, akkor most csütörtöktől az IHban lesz babamasszázs, akit érdekel...

Kép
káti

Bibi!
Boldog szülinapot Barninak! :D

Zita!
köszi, idegbetegen :lol: :shock:
jöv.héten már jó elvileg, remélem.
írok p.ü.-t.

Zsuzsi!
köszi :D
Dénesnek gyors gyógyulást.
Milyen nagy fiú lett.
Vendég

Ági! ezt én sem tudtam a toxorol, de én akkor sem kérem a vizsgálatot mert ugy gondolom ha elkaptam volna akkor valamikor betegnek is kellett volna lennem, 1 éve meg nem voltam, csak náthás kissé esetleg.
Én még szegedi lakos vagyok, de kértem és nem hozzá járok terhesgondozásra, hanem másik orvoshoz:) Szoval elvileg igaz hogy mindenki C. tartozik. Amugy nem is fogok Morára átjelentkezni, mert sajna szegedi bölcsibe, oviba, suliba csak igy van esélyünk felvegyék a gyerekeket

Enikö! Szerintem azt is imádni fogja, olyan aranyos a nagyfia is! Én pénteken megyek 4D-re, eddig nem akartuk tudni, lehet most sem kérjük.

Én is igény szerint szoptattam, nem érdekelt hogy elötte mikor evett, ha 1 órával akkor is adtam ujra. Igaz mi kis sulyúak voltunk, de akkor is igy tettem volna ha szépen gyarapszik.

Zsuzsi! Hol van ez a játszótér? Tényleg milyen nagy már Déneske és nagyon szép!

Melinda! Gratulálok az éjszakákhoz, remélem igy is marad! Nagyon ügyes, Orsi 2 éves koráig ébredt éjjel. Ja és a privi nem ment el, majd máskor probálok válaszolni Neked

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Babafalva honlapon olvastam, hogy petíciót fogalmaznak anyukák - apukák a szülészválasztás korlátozása ellen. Nézzétek meg, ha gondoljátok csatlakozzatok a kezdeményezéshez aláírásotokkal.

(Talán emlékeztek, én kerestem nőgyógyászt, de nem férfit...)

Drazse
drazse
BUDAPEST

Karmen! Megkaptam a pü-t, vagy 5x. :lol: Nem kóser ez a szerver. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Bibi: Barni fiadat Isten éltess sokáig egészségben! :) A tortán a rossz feliratot én is kiszúrtam még tegnap este :) Nagyon helyes az ünnepelt!

Eszter: Nem tudod elkényeztetni a pár hetes babádat....neki szüksége van rátok, ha sír annak oka van, és nem azért sír hogy magára hagyják....az anyai ösztöneidre hallgass...és ha úgy érzed fel kell venni, akkor igenis vedd fel!!!!
Én sem hagytam sírni Grétit soha...és szerintem nincs elkényeztetve :)

Hasfájásos időszakot meg túl fogjátok élni....én hasonlóan cselekedtem mint Timika, csak én nem 2 hanem 3 órát vártam a cicicserével. Ha 3 óra még nem telt el 2 szopi között, ugyanabból a mellemből szoptattam.
Egyébként teljesen jól látod az igény szerinti szoptatást....hidd el az ösztöneid tudják mi a helyes!
Gréti 860 grammot hízott az első 3 hétben :)
Később ez csökkenni fog...szerintem teljesen normális. Amúgy mi meg meg voltunk dícsérve mindig a szép gyarapodásért...
Gréti 3530 grammal született, 5 nap múlva 3500 grammal hoztuk haza, és 1 hónapos szülinapja előtt 4 nappal 4360 gramm volt.

KlZsuzsi: Nagyon jóképű Déneske :) Gyors gyógyulást neki! Mi baja már megint?

Dancsi, Melinda, Zitacicu: Felétek is gyógyító manókat küldök!!!

Erika29: Olvasol még minket? Ha igen, boldog házassági évfordulót kívánok nektek! (emlékszem ám :)) :lol: És írj pár sort, hogy hogy van a kislányotok, pocaklakó...stb....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Lányok!
Egy pár napja megint előjött az az érzés, ami már volt ritkán, mégpedig több séta,járás,állás közben szúrást érzek a hüvelyemnél, illetve vagy a méhszáj vagy a hólyagnál, mintha ott nyomná a baba. Ezt kérdeztem is telefonon a dokitól és mondta, h ez tényleg nyomás és majd menjek el hozzá, megnézi uh-gal. Kérdeztem, h ettől kinyíl6-e a méhszáj és mondta, h nem és pihenjek.
Másnak is volt ilyen???? És ez normális vagy mit lehet tenni??
Segítsetek!!

Kép
gyanixi

Eszter!

Nekem is ezt javasulták anni "Ne hagyd sírni!" Azért zárójelben megjegyezném, hogy bizonyos fokig a többieknek igaza van, de azért vannak esetek.... Nekem mindkét lányom ÁLLANDÓAN sírt/sír. Az elsőnél 4,5 hós koráig nem hagytam sírni, (tehát nem ettem, nem WC-ztem...stb) Akkor azt éreztem, hogy megzakkantam... hol vagyok én? Már kész idióta voltam az ÁLLANDÓ ringatástól. Akkor iszonyú lelkiismeretfurdalások közepette hagytam néha sírni. Minél többször hagytam sírni, annál kezesebb volt, és annál többször volt csendben, és már nem egy idegbeteg anyukája volt. Hajnánál már csak 6 hetes koráig nem hagytam sírni... az is nehéz volt Réka mellett. De már volt olyan napja, amikor egyáltalán nem sírt látszólagos ok nélkül :D (Na a mai nap nem ilyen :roll: )
Az evést tényleg baromság mérni... ne is foglalkozz vele, tudom, nehéz, de Hajnánál már sose mérem meg, csak a dokinál havonta, de az sem érdekel különösebben... :D

Gira
Vendég

gyanixi!
A szúrások olyanok mintha a mézszájadba lennének? És olyan mintha egy kést döfködnék fel??? Hirtelen jön és néha több is egymás után és nagyon nagyon fáj?? Nekem volt ilyen! nem tudtam meg mi ez. :( egyszer egész este volt és bementünk a klinikára éjszaka, de minden renben volt.
Rika

KépKép

KépKép
rika07

gyanixi, irtam privit!

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok
Niki!
Én személyesen is elmennék a dokihoz, mert a telefonon keresztül nem biztos, hogy jól látja a dolgokat. Nem tom, de én félős voltam. Amúgy sztem jó, ha minél több időt szánsz pihenésre.

Melinda!
Gratula az átalváshoz, hűűűűűűűű most nagyon irigyellek.... És természetesen jobbulást a Kishölgynek. Nagyon gáz, hogy más taplósága (bocs) miatt a te drágád eszi a gyogyóbogyót és szívhatod az orrát.

Eszti!
Örülök, hogy kijött a ludas. Ez a kockásfüzetben számolás, jujj ez siralmas. Persze a télapó meg hozzon számológépet Barninak, hogy kiszámolhassa az igényét anyatejügyben... :( ugyan..
Hallgass az ösztöneidre, tuti jót súgnak.

Kármen!
Én szegedi vagyok, voltam, mégis megcsinálták a toxot a többivel együtt.

Megyek mesét nézni, mert Ricsi Süsüt kíván, éjjen Sü-sü!!!!!!!

:wink: Puszi: Romy

Kép

Kép
romy1

Köszi lányok!!
El is megyek azért biztos, ami biztos! de szerintem már kiakad a dokim tőlem!! :oops:

Kép
gyanixi

Lányok,köszi a gratulákat!! :lol: :lol:

Melinda,nagyon ügyi a lánykád,Barni ,még mindig 2 ébred...................

Eszter,próbáld ki a reparon krémet,és kúpot .
Eszter,nyugodtan vedd fel a Barnit,szoptasd nyugodtan, a mi Barnink 1 hónap alatt 1200gr hízott. :)

Ha 2 órán belül cicire teszed,ugyanarra tedd vissza.
Masszírozni próbáltad már???

Biztos vannak akiknél bejönn,a sírní hagyás(a barátnőméknél 10 perc után elalszik a gyerkőc) nálunk mégjobban felhecceli magát,és mégjobban óóórdíítt,volt hogy kopogtak át a falon....

Én 1 órán át hagytam sírní,de majd megszakadt a szívem ,és sírva mentem be hozzá....

Lehet hogy vannak ,akik hülyének néznek....................

Zsuzsi,jobbulást Dénesnek nagyon édi!!

Csibe hogy vagytok??

:

Kép
bibi226

Sziasztok!
Teszek fel képet, mert mostanában nem küldtem nektek.
Ricsi manó
Kép

A kis fogfájósom
Kép Kép

Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Látom, jó néhány félreértettétek, amit az orvosnak történő fizetésről írtam. Igazából a "magánrendelésre" értettem...azért idézőjelesen, mert szerintem az nem magánrendelés, amit az orvos kórházi-klinikai eszközökkel csinál.
Tegnap egy szinttel lejjebb tettük Peti ágyát. Kicsit furi, hogy lentebb van.

Bibi, Isten éltesse Barnit. Nekem is szemet szúrt a név, félreértették?

Eszter, sokaknak nem válik be az igény szerinti szopi, próbáld meg, hogy tarts következetesen 2,5-3 óra szüneteket, talán jobb lesz Barnabásnak. A többi időben meg kényeztesd nyugodtan, az szvsz nem megoldás, ha hagyod sírni, mert egy háromhetes baba valószínűleg okkal sír.
És a védőnő nem egészen normális. Igaz, nálunk is előfordult, hogy épp kézben volt Peti mikor jött, és ezt megjegyezte...más kérdés volt, hogy előtte egy órával vagy egy perccel vettem fel. :) Puff neki, nem a védőnőé a gyerek, hanem a TIÉD!
A súly miatt ne aggódj...van egy másik fórumos ismerősöm, az ő fia 4 hónaposan nyom annyit, mint Peti félévesen, pedig Peti is nagy babának számít. Ja, anyatejes babát nem lehet elhízlalni! Na meg egyébként is le fogja adni a "felesleget", ha jobban fog mocorogni.
Nem priviben (hátha még jól jöhet másnak is), az aranyérre van egy krém, Varázsdió a neve, anyukámnak a kolléganője ajánlotta neki, és bevált! Gyógynövényesben lehet kapni, 700 Ft körüli az ára.

Ági, valahol igazad van, habár nekem a védőnőm elmondta, hogy igazából annyi lenne a kérése, hogy ne én takarítsam a cicát (sosem szoktam). És toxot se szűrtek nálam...ennyit erről.
Szeritem a racionalizálási ok egy hatalmas ökörség, szerintem még két foghúzás se ugyanaz, nemhogy két majdnem azonos sebészeti eset...

Zsuzsu, ne aggódj, bejegyzett esküvő elhalasztásához nagyobb indok kell, mint P.F. temetése!

Melinda, Lindusnak boldog hófordulót. Nem vigasz tudom, de egy Telines műsorban láttam, hogy a taknyosság nem feltétlen jelent bajt, csak akkor, ha sárgás színű (gondolom, erre értedted egyébként).
Ma Peti hajnali fél hat körül nekiállt sírdogálni, alig tudtam visszaaltatni, de sikerült. Aztán reggeli és tízórai közt semmit nem aludt, aminek az lett az eredménye, hogy tízórai után bömbizett háromnegyed órát, sehogy nem volt neki jó, aztán bealudt.
Még vmi: a bnet óráját a profilodban vissza tudod állítani. :)

Dancsi, Bogyesznak is boldog hófordulót, igaz, utólag.

Rika, érdekes ez az elutasítás. Mi még egyszer se kaptunk ilyen levelet. És hogy 5 rugóért fellebbezhettek...igazságtalanság.

Zsuzsi, a fiadnak gyógypuszik tömkelege, hogy mielőbb egészséges legyen. Látom, készül Lékó Péter megverésére. :D
Csak akkor azt áruld el, hogy miért veszik a bébikompot, mint a cukrot. Egyébként a bébikomp állítható magasságú, szóval nem kell feltétlenül lábujjhegyen "járatni" a gyereket. :) Az tényleg egészségtelen.

Gira, abban maximálisan egyetértek veled, hogy az anyukának is élnie kell, de lehet, hogy ehhez az kell, hogy felvegye anyuka a gyereket. Persze fontos, hogy emellett egyen, WC-zen, stb.

Romy, nálunk az öcsém volt Süsü-bolond. De nem is volt neki elég a tv, megvan az összes bakelitlemezen. :)

További szép estét mindenkinek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: azért veszik a kompot, mert sok anyuka "kényelmes" beleteszi a gyereket és szevasz, menjél addig sincs vele gond.... :shock: :? Meg sokan nem is tudják, hogy mennyire káros.... Úgy vannak vele, ha már árulják csak nem egészségtelen.....
Ez olyan mint a cumi, az se egészséges agyerek figainak mégis árulják....
A komp azért sztem elég gázos mert, eleve szétfeszíti a gyerek lábát , már O lábú lábtartása lesz, tök természetellenes az egész, a háta megfeszül a súly oda nehezedik, mert épp azért nem tud még egy ekkora gyerek járni/állni, mert még nem elég erősek hozzá a csontjai az izmai, nem csak a lábában hanem sehol sem....... ha jobban belegondolsz ez ( a korához képest) egy teljesen természetellenes testtartás amiben ráaádul mozog is a gyerek....
De mindenki azt vesz a gyerekének amit akar.... :lol: :wink:

Nem értem miért nem lehet a saját ütemében fejlődni hagyni a gyerekeket, a természetes fejlődési lépcsőfokok spontán önálló elérésével, pl fordulás, kúszás, mászás, ülés, felállás, lépegetés....stbstb Egyedül!!!!!! minden szirszar nélkül????

ceniko
Szeged

Hát ennyi időt kaptunk... 2 hónap, 2 hét és 5 nap-ig volt tejecske ha csak kevéske is. :cry:

Tegnap reggel még nyammogott rajta, fel is tűnt hogy nem úgy eszik mint szokott, gondoltam nem olyan nagy baj, előfordult már párszor, akkor szépen kifejtem azt a 30-40 ml-t és megkapta következő alkalommal. De most nem jött semmi. Délelőtt pedig csak megszagolta, megnyalta és már fordult is el. Így utólag nem csodálom szegénykémet... két napi folyamatos fejés után lejött összesen 15 ml. Este meg már csak két pici csöppecske... És "le is eresztettek" bár igazán soha nem mondhattam hogy egy grammot is nőttek volna... :cry:
Ha még a picurka mellé fekszem elnyalogtja, eljátszadozik a cicivel evés után, de ennyi...

Nyolc évvel ezelőtt rettenetesen sokat bántottak a szoptatás miatt, és én azt hittem ennyi idő alatt sikerült mindezt feldolgozni, és túllépni rajta, de csak begyömöszöltem a tudatom legsötétebb sarkába. És most előjött minden, én meg nem tudok vele mit kezdeni. Úgy érzem, hiába olvastam el mindent, hiába csináltam (vagy legalábbis igyekeztem, mert anya tervez baba végez) mindent úgy, van valami, egyetlen olyan dolog amire nem bukkantam rá, és ami segíthetett volna... Tudom butaság, de ezt érzem.

A picikém persze ebből azt hiszem nem sokat érez, úgyanolyan jó étvággyal eszik, ugyanolyan vigyori és ugyanúgy csicsereg.
Csak én dőltem rá saját magamra... :cry:

Hát ez van,talán holnap már nem látom ennyire sötéten az egészet, de most nagyon rossz...

Ági73

Sziasztok!

Drága Ági!
Te, aki mindig tartottad bennem a lelket és bátorítottál, most összetörsz? Ne legyél szomorú! A lényeg, amit írtál, hogy jókedvű, csicsergő babád van! Ez a fontos!Fel a fejjel!

Bibi!
Barninak BOLDOG SZÜLINAPOT!
Köszönjük, jól vagyunk!

Zita!
Mikor mehetünk?

Andi, Bea, Enikő!
Ma volt nálunk a gyógytornász.Azt mondta, nem csoda, hogy nem szopizik manócska, nem tud vákumot képezni, lyuk marad két oldalt.Ahogy tapogatta belülről a szájpadlását, ott is mondta, hogy gond van, de az ő keze alatt meg fog "gyógyulni". A fejecskéjét is kezelni kell a vákum miatt.De szerencsére az sem vészes!Pénteken jön újra!
Sajnos azonban lehet, hogy már a cicire nem fog tudni visszaszokni, mert már "idős" baba, de segítünk neki, hogy cumisüvegből megtanuljon enni, mert hát ugye abból sem tud igazán!
Azért megpróbálom szoptatni, mert pénteken be kell számolnom a tapasztalatokról!
Úgyhogy ez a helyzet nálunk.

Egyébként jól vagyunk, egyre többet alszik.
Csütörtökön megyünk csípőszűrésre+ tanácsadásra.

Teszek fel képet, ezek vasárnap készültek
Kép !
Kép
Kép

Jó éjt mindenkinek!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Ági: Nem akarok okoskodni, de nem lehet hogy csak szopisztrájk van Szofinál? Azért próbálgasd meg szoptatni minden nap még egy darabig...hátha rákap az ízére :) Egyébként egy idő után minden szoptatós anyának "löttyedt" lesz a melle...amikor beáll a kereslet-kínálat....és az nem jelenti azt hogy nincs teje az embernek, mert a tej ugye elvileg akkor termelődik amikor a baba szopizik.

Csibe: Örülök hogy kiderültek ezek a dolgok, és hogy jó kezekben van Gáborka, aki mellesleg irtó helyes :)
Amúgy ismered a szoptanítot? Azt hiszem Dancsi használta (de lehet hogy nem....majd kijavít), biztos elmondja hogy kell használni, és mire jó. Azzal talán van esélyetek hogy ha rendeződnek Gáborka problémái vissza tudjatok szokni a szopizásra....mármint ha addig szoptanítot használtok.
https://www.babanet.hu/faq/szoptat17.php
http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm
Csak egy ötlet.

Exi, Romy: Én is imádtam a Süsüt :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!!
Ági: nehogy már ez miatt depis legyél... Figyuka, nem mindenki van úgy összerakva, hogy tejcsarnok legyen. Ezt el kell fogadni. Ha annó Danival sem ment és most sem, ez egyértelműen azt jelzi, hogy a te tested nem arra van kitalálva hogy sokáig szoptassál. Egyértelműen nem a te hibád!
Én is azt hittem (mivel kígyót békát kiabáltak rám annó egyesek) hogy azért nem ment Bogival, mert béna voltam, vagy nem is igazán akartam. Aztán Violával már tényleg mindent megtettem, és mégis kellett pótolni, na bumm! És a 3.-kal se fog menni, mert egyszerűen nem olyan szervezetem, hogy elég (laktató) legyen a tejem a nekik. Ennyi! És akkor mi van? Adok nekik tápit is. Inkább kap pótlást mintsem éhezzen..... a rohadt életbe, hát teszek rá magasról ki mit gondol..... Egy csepp lelkifuri nincs bennem, mert tudom, hogy mindent megtettem. És azt is tudom, hogy Te is!
Úgyhogy nyugi van! Fel fog az a gyerek nőni szopi nélkül is :wink: A lényeg hogy szeretetben boldogságban éljetek, a többi le van tojva..... :)

Csibe: Örülök, hogy megvan a probléma forrása :) Figyuka, azért én nem adnám fel még :wink: Heti 2x megy majd a Dévényes? Fel a fejjel :)
És nagyon édes Gábor :) Az a nagy acsi :lol: :oops: (lányos anyuka vokk, nekem naon furi mindig ha látok ilyesmit :lol: :lol: :oops: )

Szép napot :)

ceniko
Szeged

Sziasztok Mindenki!

Először is gyógyulást a beteg kisbabáknak!
Nagyon szépek a gyerkőcök, szépen fejlődik mindenki!

Csibe!
Kitartást Neked is! Szépek vagytok nagyon! Tegnap voltam a 6 hetes vizsgálaton, minden rendben, kivánom Neked is ugyanezt!

Ági!
Csatlakozom Csibéhez! Te, aki minden szavaddal "gyógyitasz" bennünket (kezdőket és haladókat) nem szabad, hogy feladd! Próbálkozni kell és biztosan sikerül. Állj fel "saját magadról"! Nem szabad keseregni! És ha az segit, ird ki magadból én szivesen olvasom soraidat!

Ceniko!
" És a kicsit is majd meg fogom tanítani aludni." Erre a megtanitásra meg megtanithatnál engem! :) Nagyon érdekel a dolog, mert ugyan én még nem vagyok 100% kikészülve igy a 1,5 hónap után, de néha kezdek. Én vissza tudok aludni, de a 2-3 felkelés jobban fáraszt, mintha egész nap robotolnék, nappal pedig minimálisat tudok csak aludni.

Kérdésem lenne lányok!
Nálunk 21 foknál soha nincs hűvösebb a lakásban. Eddig sapkát húztunk Zolka fejére legalább éjszakára, de tegnap rájöttünk (legalábbis úgy tűnik), hogy piszkosul zavarja a sapka. Szerintetek merjem sapó nélkül hagyni éjjelre?

Kórház-klinika témára egy újabb info: tegnap a dokitól kérdeztem, hogy akkor mostantól hogyan tovább, azt mondta, hogy ezt az egész összevonást kizárólag a polgármester akarja. nincsennek meg a tárgyi és az anyagi feltételek, a klinikán van két cég, akit ki kellene onnan tenni állitólag. Szóval március 1-ig minden marad a régiben. (szerinte)

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Cseppek: Én eddig se adtam volna rá sapkát :lol: Szvsz minek? Ha nincs bent huzat, hanem állandó a hőfok... amúgy a fején keresztül "izzad " a gyerek, én nem tartom jó ötletnek a sapkát, mert besül szegény. A bölcsőhalál egyik oka a túlöltöztetés....
Meg sztem azokból a babákból lesznek a fázós felnőttek, akiket kicsi korukban túlöltöztetnek. De ez magánvélemény :)

Az "Aludj jól gyermekem" módszerrel tanítottam meg a csajokat aludni! Valaki szerint kegyetlen. Sokaknak viszont bejött! Sokan áldják a könyv szerzőjének nevét és este imáikba foglalják, a nyugodt átaludt éjszaka miatt..... :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ceniko: Pontosan mit ír ez a könyv, vagyis röviden?

megkérdzhetem, hogy a szvsz rövidítés mit jelent? Sosem tudom :oops:

köszi

KépKép
esztermoro

Szunyálnak a csajok!

Eszter: szvsz=szerény véleményem szerint

Aludj jól gyermekem módszerről itt olvashatsz összefoglalót:

http://www.bebilap.hu/csecsemogondozas/aludj.htm

ceniko
Szeged

Csajok! Most jöttem a dokimtól és csütörtökön befektet 1 hétre (!!!!) pihenni a kórházba, dehát itthon is egyfolytában azt csinálom!!Mit csinálnak ott ilyenkor az emberrel?? És egész nap pizsibe kell nyomulnom vagy szabadidőt is felvehetek? Mit kell vinni?? És... én nem tudok a férjem nélkül aludni!!!!!! :cry:

Kép
gyanixi

Helló!

Most jöttünk a dokitól, Dénes teljesen kidőlt, alszik végre. Már orrtól hörgőkig be van gyulladva mindene. :(:(:( Túl sokat beteg, ha meggyógyult mennünk kell a pullmonológiára. :( A családban egyébként is sok az asztmás, sok a felsőlégúti probléma, a doki szerint félő, hogy Dini örökölte a hajlamot... :(:( Lehet, hogy már most állandó gyógyszerezésre fogják! :cry:

Karmen, a játszótér a Vadaspark lakóparkban van.

Exi, Enikő már mindent megírt a bébikomppal kapcsolatban!

Ági! Fel a fejjel! Legalább eddig ment a szopi, talán valamelyik módszer bejön, amit a többiek javasoltak, ha meg nem, a lyánykád így is lehet boldog, egészséges baba! :)

Csibe! Gáborka gyönyörű! :)

Megyek én is pihenni, szinte egész éjjel Dinit próbáltam olyan helyzetben tartani, ahogy legjobban kap levegőt. Állva el tudnék aludni. :shock:

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Romy! Amikor Orsit vártam, meg te voltál várandos még valóban ingyenes volt a toxo, de már nem az.

Csibe,Romy! nagyon helyesek a srácok!!

Dancsi! irok neked du. privit mikulásrol, olvastam a bölcsiben házhoz is mennek, de elfelejtettem a tel. számukat, ma felirom.

Az Aludj jól gyermekem nekünk is sokat segitett.

Gyanixi! Van aki pizsiben van, van aki szabadidöben, amiben jol érzed magad. Amit vinni kell a tiszt. eszközök, evöeszköz, bögre

Melinda! Én meg 3x kaptam meg a tiedet:)

Zsuzsi! Köszi, az nincs messze, lehet elmegyünk oda valamikor.

Nekem meg poz. lett a tenyésztésem ma vissza kell mennem gyógyszerért.:(
Viszont jó hirem is van, 9-én költözünk!!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Niki: Miért fektet be? Nyílik a méhszájad? Az a szúrkálós érzés nekem is volt, akkor nyílt a méhszájam... Pizsi+ ha kimész pisilni egyéb akkor köntös, melegítőben meggyulladsz ezer fok van a kórházba,fűtenek mint állat! Vigyél 2 papucsot, egy sétálós egy tusolós. Vigyél olvasnivalót, mert dögunalom... És nagyon sajnálom :cry: ! Engem ahányszor befektettek a klinikára (először túlhordás miatt Bogival, aztán a magasvérnyomás miatt Violával) abból állt az éltem bent, hogy zokogtam... :cry: :shock: :? :oops:
Amúgy nem kötelező befeküdnöd ha nem akarsz! Saját felelőségedre otthon maradhatsz! :wink:
Kaptál valami gyogyót? Seduxen vagy valami???

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?