A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

Jolka, kösz a tippet! Nem is rossz, majd anyuka megeszi :D
Igaz, még van időm kitalálni, de lehet, hogy megkockáztatok egy milkinis-t, vagy egy kinder csokit. Legfeljebb, elteszik későbbre, ha elég hosszú a szavatossága. De szerintem meg is ehetné a gyerek, de hát ebben nem én döntök.

Olyan buzogányunk nekünk is van, még Dorka kapta valahonnan, ovis korában. Bencus is szereti zörgetni.

Anita, biztos szép lesz a torta, Bencus tavalyi ovis tortája is ostyás volt, és olyan szépen megcsinálták a cukrászdában, körbedíszítették az ostyaképet, nagyon mutatós volt. Majd mutatsz egy (kis) képet, ugye?

KépKép
simsi

Sziasztok!

Jolka! A holnap délelőtt nem jó, de apa felajánlotta, hogy délután vigyáz Dórára, felvisz a térre, és akkor tudunk egy kicsit dumcsizni. Csak jelezd, mikor már fent vagytok! Oké? Vigyem a könyveket? VAgy a C még maradhat?

Anita! Én sem felejtettem el, hogy pénteken szülinap! Duplán! Írhatnál, ha van időd!

ANita! Tanulsz? A múltkor kérdezted a vizsgákat, nekem még 3 van. Neked? Jól vagytok?

Dóra! Isten éltessen Petikét sokáig!

Tünde! Köszi a levelet, megkaptam, csak nem tudom felhasználni, ugyanis a vonalkódot kérik!

Zsuzsi! Küldtem privit! Megkaptad? A gép valamilyen hibát írt ki!

Csilla! Már itt laktok anyukádéknál? Jó volt olvasni rólatok!

Én is ritkábban vagyok, ha időm engedi, tanulgatok!
Üdv mindenkinek!
Ági2
Kép
ágimanó1

Petinek a valódi szülinapja holnap lesz!!nov. 29-én született 9 nap túlhordással!! :D

Kép
dora1980

Sziasztok!

Anita2: Jó hallani felőletek! Klassz a barna, göndör haj is! Fiúk édesek! Feltétlenül hozzál képeket a nagy buliról! :D

Csilla: Szuper jó érzés lehetett, hogy érzehetted, mennyire jó másoknak, amit csinálsz! Jó lenne, ha minden tanárnak ezt jelentené a tanítás, amit Neked is! Legalábbis nagyon úgy jön át, hogy imádod, élvezed, szívvel- lélekkel végzed!
Flóra meg majd nem fog már ott aludni köztetek, ha menyasszony lesz :D Hajrá Nektek!
Hűűű, de izgi események előtt álltok!

Dóra: MIvel nem biztos, hogy holnap be tudok nézni, ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG PETIKÉT!!! SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!
Nagyon helyes a képeken!

Ági: Nekem még 7 kollokviumom és 1 szakirányi szigorlatom van. Ha bírnám szusszal, karacsonyig megcsinálnék 5-t, és januárra marad még 3! Durva nagyon... :?
Jól vagyunk amúgy, csak ma volt nagyon sírós, nyűgös Botond. Egyszerűen nem is tudom, mi lesz, ha a nagy rágófogak jönnek majd, ha már ezek is ennyire megviselik. Annnnnyira nagyon sajnálom szegénykét. És nem nagyon tudok segíteni, mert semmi nem segít igazán...
Egyébként az alvása is tök jól beállt, meg a szopi is működik szerencsére még mindig. Jól eszik, ügyes, figyelmes, aranyos, vidám, dumás kisfiú.

Timi: Igen, Botond már egy ideje egyedül is megáll, már egész sokáig bírja. Egy kézzel támaszkodva szabályosan szalad a kanapé mellett. Napok óta pedig szinte indulna, lépeget támaszkodva előre, a testét előrenyomja, aztán leereszkedik négykézlábra, és úgy megy a kiszemelt tárgyhoz! Édes nagyon! Sokat beszélget és vigyorog :D
Áááá, arra felesleges várni, hogy letudjam a vizsgákat. Még nincs is vizsgaidőszak, csak szerencsére van egy csomó elővizsga lehetőség. Már majd 1 éves lesz B., mire abszolválom a félévi vizsgákat.

Jolka, Petra: Voltatok klubban? Holnap Z.bölcsi? Mi kihagyjuk...

Holnap mi is leszünk a téren vmikor, mert ügyintézni megyünk!

Szép éjszakát!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Manó fürdik, vagyis csak játszik a kádba, bekérezkedett hozzám. Félszemem rajta. :)

Anita!
Nem voltunk tegnap klubba, de z.bölcsibe se megyünk ma. Manónak folyik egy kicsit az orra. Nincs semmi baja, de inkább ne nézzenek ránk rossz szemmel. Nekem nem tetszik ez a semmilyen idő, inkább esne már a hó. Legalább tudnánk már szánkózni, és nem kellene Manót állandóan a vizes homokból kikönyörögni a játszin.

Na közben már kiszállt a kádból és már reggeliztünk is. Lassan megyünk sétálni.

Ági!
Telefonálok du, ha indulunk sétálni, de lehet, hogy úszni megyek. :)
A könyv nyugodtan maradhat.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Dóra! Boldog szülit Petinek! Cuki lett a horgolt Miki! :)

Jolka!
Raktam fel képeket a házról( http://kep.tar.hu/annamari/50400890#2 ), de légyszi holnap estig nézd már meg (és persze akit még érdekel), mert utána privát mappába teszem.

Anita! Nem semmi az a vizsgamennyiség, ami előtt állsz! Kitartást és sok sikert hozzá!

Csilla! Remélem Flórával hamarosan rendbe jön minden!

Anita2! Tényleh jó az a kép, teljesen átváltoztál! :) És a fiúk nagyon szépek! Biztos szuper lesz a torta!

A kisfiam már alszik, megyek én is pihizni!

Sziasztok!

Ádimama

Szia Annamari!

Köszi, hogy megmutattad nekünk az új házatokat. Nagyon szép, tiszta és új. :)
Mikulásvirág, tudod ugye, hogy mérgező? Vigyázz Ádám nehogy megkostólja a levelét.
Jaj, de irígyelek, hogy már 9 órakor aludt Ádám. Manó mióta nem cicin alszik el, 11 óra mire beájul, de tegnap is azért mert apa is lefeküdt. Lehet, hogy apát is hamarabb kellene ágyba dugni. :)

Lassan megyünk fel, remélem összefutunk valakivel.

Szép napot mindenkinek!

Ági, bocsi de tegnap du nem jutottunk fel, úszni se tudtam menni. :(

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Már rég megebédeltünk, de Manó nem akar aludni. :evil: Ebből megint éjszakázás lesz, ha nem alszik minél hamarabb.

Felvagyok háborodva, voltunk a spárba danoninot venni. Most ajándék hütőmágnes van rajta. Alig találtam olyat, amiről nem lopkodták volna le. :evil: Pedig a biztonságiak állandóan ott köröznek, sokszor olyan rossz érzésem van tőlük, állandóan figyelik az embert, pedig én nem nyúlok le semit sem.

Nagyon lelasultunk mostanában. Mi van veletek, jó tudom nem mindenkinek van ideje.

Na mentem, mert Manó, megint kupit csinál a lakásból.:D

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok! tényleg nagy itt a pangás!!De ez a rossz idő is iszonyúúúúú egész nap álmos vagyok.Peti aészik,lehet nekem is azt éne?! :oops:
Jolka! a danoninóval mi is így jártunk... :evil: melyik sparban voltál??
Annamari! a MIkulás nem horgolt, hanemkeresztszemes. horgolni sajna nem tudok :( /de azért van egy nagy dobozra való horgolt karácsonyfadíszem. Gyönyörűek, kézzel készültek :P / az idén azt hiszem nem ezek lesznek feltéve, hanem szalma és mézeskalácsdíszeket teszünk csak a fákra!! csak legyen időm megsütni őket!!! :roll:

Kép
dora1980

Sziasztok!

Dóra!
A kis Spárba voltunk. De a közepesbe :) is leszokták lopkodni.
Tuti szép lesz a fátok. Nekünk szerintem maradnak a masnik és a gömbök, esteleg veszek megint új szalagokat. Ötletes a mézeskalács és szalma. Szalma díszt veszed, vagy te "fonod" meg?Csillagot anno még én is tudtam csinálni, de már nem emlékszem, hogy kell csinálni. :)

Tényleg Kinek milyen fája lesz?
Mi eddig mindig Normand-ot vettünk. Sajnos ennenk nincs illata, viszont nagyon szép fa. A hagyományos fenyő lenne a legjobb, de tavaly is, mikor elmentünk vásárolni az első normandba beléestünk, így az maradt. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

sziasztok!

Köszönjük az érdeklődést, jól vagyunk :lol:
igaz azt sem tudom, milyen nap van, olyan egyformán telik mind :)

Boldog születésnapot Petinek!

Jolka!
A tesómmal történt meg a múlt héten az egyik drogériában, hogy a biztonsági őr rá volt tapadva, nem tudott a húgom nyugodtan vásárolni, így a következőket tette: megállt az óvszereknél, megvárta míg a biztonsági odaér, majd megkérdezte a fickótól, hogy melyiket ajánlaná... eredmény: az őr hátraiszkolt a raktárba :D (megjegyzem jobb kérdés lett volna egy "segíthetek?" a tesóm részéről)

Ági!
Megkaptam az üzit, válasz ment/megy is (igaz, két részletben).

Zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok!

Zsuszi!
Örülök, hogy jól vagytok!!! :D
Milyen a napirendetek? Apa hordja Kristófot oviba? Kistesó mellett van időd utnak idítani Őket?
:D :D :D Lehet, hogy tetszett a tesód a biztonságinak. A kérdésével meg elriasztotta, örökre. :) Nagyon jó pofa, de én nem mertem volna megkérdezni. :)

Du. is voltunk fent. Már kint van a télapó szánja, persze egyből ki kellett próbálni. Egy kissrác közben hintázott rajta, imitálva, hogy mozog, Manó nagyon élvezte. Megérkezett a kisvasút is, tiszta anyagi csőd lesz egy-egy séta. :)

Szép estét mindenkinek!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Dóra! Persze, nem horgolt, hímzett.... :oops: :oops: 8) Kissé félreírtam :lol: De akkor is cuki.

Jolka! Még nem éri el Ádám a virágot, de köszi, hogy szóltál, majd odafigyelek. Amúgy most kaptuk Anyáéktól, mert ami volt (egy évig gyönyörű szép volt), belehalt az ide-oda pakolászásba :cry:

Danonino: mit is várhatnánk?? az is gáz, hogy rendszeresen lehet üres v. felbontott zacsikat, üdítősdobozokat stb. találni a polcokon...

Karácsonyfa: én citrom- és narancskarikákat szoktam szárítani, azt rakom rá plusz gömbök. Isteni illata van!

Zsuzsi! De jól csinálta a tesód! :lol: :D

Ádimama

Sziasztok!

Jolka!
Úgy olvastam, hogy ingyenes a vidámpark rész a központban... vagy legalábbis valamikor ingyenes...
Misi hordja reggelente Kristófot, ügyesen elkészíti, úgyhogy rám nincs szükség... délután meg ha hazaér ő megy Kristófért, amikor meg tudtuk, hogy nem ér haza, akkor anyukám elkérezkedett a munkahelyéről, hogy ne nekem kelljen a picivel menni. A héttől viszont átvettem az irányítást, már másodszor fogok menni érte. Szép lassan belejövünk ebbe a kétgyerekes életmódba...

Dóra!
Ha érdekel, a Keresztszemes Magazin minden száma megvan nekem, az Évkönyvekkel együtt (megjelent benne egy munkám is :roll:)bármilyen mintát tudok neked küldeni, csak szólj!

Annamari!
A gyümölcskarikák tényleg jó ötletek, mi eddig csak adventi koszorúra tettük őket :)

Szép napot mindenkinek: (Ma van a karácsonyi forgatag megnyitója 4-től)
Zsuzsi
zsuzsimano

zSUZSI! KÖSZI AZ AJÁNLATOT, LEHET H. FOGOK VELE ÉLNI. A MÉZESKALÁCS és szalmadíszek mellé én is száritok gyümit. minden évben van a fánkon...
Most peti elaludt, én pedig megyek patchwork kiállítás megnyitóra. az tis imádom, de csinálni nenm tudom :cry:
apa vigyázza addig peti álmát!!!!! :roll:

Kép
dora1980

Sziasztok!

Zsuzsi!
köszi az infót. Ha Manó fel kel, akkor megyünk is fel. :)
Nem szoktatok a kicsivel fent sétálni? Hozzád Ágiék laknak a legközelebb. Találkoztattok már?
Hú, Te akkor nagyon jól tudsz hímezni. Ügyes vagy.

Annamari!
Nem biztos, hogy kimúlt az előző Mikulás virágod, csak pihentetni kell. Ha már nincs levelei, akkor vissza kell vágni, pihentetni tavaszig, lehetőleg vízszintes helyzetben 2 hetente egy ici-pici vizet adni neki, majd májusban átültetni és öntözni elég sűrűn. Ugyan én nem szoktam vele kínlódni, a praktikerben már pár száz forintért lehet újat venni. :)
Nekem eddig az orchideat sikerült újra virágzásra ösztönözni. :) Az idén két ágán ontotta a virágokat, jövőre csak egy lesz, sajna.

Mindenkinek előre is kellemes hétvégét!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok Lányok!

Megjöttem az első adag fotóval. Ma is volt egy kis buli, holnap lesz egy nagyobb.............vagyis már ma.
Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
nagy_anita

Na még párat. Bocsánat a helyfoglalásért
Kép Kép
Kép Kép

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Anita2!
Bocsi teljesen elfelejtettem tegnap.

SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK A SRÁCOKNAK!!!

Nagyon ötletes ajándékot kaptak a fiúk. :)
Nekik végig ünnep a december. :)

Tegnap sajna nem jutottunk ki a tére.
Tényleg Nyíregyen járt az "igazi télapó"? Látta valaki? Milyen volt?

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anita2! még csak most láttom milyen korán ültél a gép előtt. :) Alvás előtt v. után voltál?
Szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Anita!
Gyönyörűek ezek a fiúk, és nagyon látszik az arcodon, hogy fogytál!! Irigyellek :D
BOLDOG SZÜLINAPOT DODINAK ÉS KORNÉLNAK!
Jolka!
Még nem találkoztunk Ágiékkal, de már folynak az egyeztető tárgyalások :lol: Mi láttuk az igazi Mikulást, Tomit itthonhagytam, nagymamám vigyázott rá, míg mi Kristóffal felmentünk. Misiék zenéltek, úgyhogy őket is meghallgattuk egyúttal.

Melindának boldog névnapot, nem tudom, szokott-e még olvasgatni itt.

Dóra!
Én is akartam menni a kiállításra, a barátnőm keresztanyja kiállít, gyönyörűségeket szokott csinálni. Keresztszemes ügyben szólj nyugodtan :wink:

Zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok!

Anita2: Isten éltesse a fiúkat!!! Jól látom, hogy ugyanazon napon születtek három év külömbséggel? Ez elég hihetetlen! Hogy csináltátok? :lol: Nagyon jól időzítettetek! :lol:

Amennyire vártam a karácsonyi forgatagot, annyira nem volt időnk pénteken elmenni nézelődni, na de majd j.héten bepótoljuk! Domit is egyre jobban érdekli, a "nép", meg a nyüzsgés, hiszen már olyan nagy fiú!

Érdekelne, hogy nálatok mi volt az első kari ajándék a kicsiknek! Ugyanis nem tudom eldönteni, hogy hasznos ajándékot adjak a kicsinek, vagy valamit, amit ő is értékel! óriás plüssmacit, vagy készségfejlesztő játékot! Meg hogy egyáltalán játékot kapjon-e!

Lányos anyukák: Nem-e tudjátok hol vehetnék bolyhos fülvédőt kislánynak? Olyat, ami hasonlít egy füllhalgatóra! Előre is köszi!
A kicsiknek izgalmas Mikulás várást kívánok!
Puszi nektek!
Jó hétvégét mindenkinek!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok Lányok!

Köszönjük a szülinapi köszöntéseket! :)

Jolka! Valahogy a rendszeridő nem jól írta, nem 4:22 volt, "csak" 3:22. :) Még alvás előtt voltam. Egyik régi ismerősömmel chat-eltem. :) De nem voltam álmos. Bezzeg reggel alig bírtam felkelni.

Timi! Ez az egy napon születés Kornél érdeme. :) Őt ugyanis csak január 1-re vártuk, de valamiért sietős volt a dolga. Emléxem, mikor mentünk be a kórházba nov 30-án, beszéltük az apával a kocsiba, ha már meg akar születni, várja meg az éjfélt, és egy napon szülessenek. Hát hajnal 3-kor született. :) Még nekem is hihetetlen. Mindig is az marad. Egy "kis" csoda!

Zsuzsi! Köszönöm a bókokat. :) Hát volna még mitől megszbadulni, még szívesen ledobnék egy tizest. De nem igazán tudatos, azaz nem fogyózom vagy valami. Talán most álltak helyre a hormonok, és igazodik a súlyom. Arra az egyre próbálok vigyázni, hogy este csak keveset egyek. De most így a nagy ünneplésbe ez nem megy :)

Na még egy fotó, ez már máról:
Kép

A tüzijáték csak azért volt külön, mert tegnap úgy jártunk, hogy beleszúrtuk a marcipán tortába, és tiszta korom lett az egész, ami persze utána beleragadt, le se lehetett szedni, próbáltam ecsettel leseperni. De nem ment. Úgyhogy úgy ettük meg kormosan...............bár van még belőle :)

KépKép
KépKép
nagy_anita

Sziasztok!

Boldog születésnapot kívánok Petinek, Kornélnak és Dodinak, és boldog névnapot Melindának!!!

Itt alszunk anyáéknál, azért vagyok itt ilyen későn.

Anita2! Szépek a fiúk és te is jól nézel ki! Ügyes vagy, hogy fogytál 4 kilót, nekem is kb. 10 felesleges van :-(

Csilla! Kitartás, ez is elmúlik hamarosan, és Flóra ismét angyalka lesz! Jó volt olvasni, mennyire szeretsz tanítani.

Timi! Én a készségfejlesztőre szavazok, a plüss játékok nem használhatók semmire. Bence legót kapott, textilkönyvet, meg ruhákat, de Ő akkor még csak két hónapos volt. Idén barkácsasztalt kap, szánkót, és még gondolkodunk :wink:
Fülvédő ügyben nem tudok segíteni.

Annamari! Sajnos a házatokról lemaradtam, de biztos nagyon szép.

Többiek, merre vagytok?
Nem tudjátok véletlenül, hol lehet karácsonyfára gyertyatartót venni? Most lesz az első önálló karácsonyfánk, a talpat már beszereztem, de gyertyatartót eddig nem találtam. Köszi előre is.
A Mikulás ünnepségre jön valaki a Vasutasba?

Sziasztok: Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Petra: Köszi a tippet! én a kgst piacon láttam gyertyatartót, ami a fára való, de nem tudom van-e még! Érdemes megnézni, mert sok minden van, vagy a Praktikerben láttam rengeteg karácsonyi díszt, talán ott is van!

Petikének is boldog szülinapot kívánok utólag! :oops:

Jó hétvégét!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Petra!
Mikor lesz a Mikulás ünnepség? Kell érte fizetni? Mennyi?

szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Először is boldog születés és névnapot kívánunk minden ünnepeltnek!

Ma épp itthon vagyunk, de holnap már megyünk is vissza Debibe, mert a házat még mindig szigetelik. Csak vasárnap van munkaszünet, Zalán kihasználva a csendet aludt is este 8-tól reggel 10-ig. Mivel elég hangos a munka a héten alig voltunk itthon, még amikor Nyh-án voltunk akkor is állandó jövés-menésbe voltunk.
Látom hasonló gondolatok gyötörnek mindenkit a karácsonyt illetően. Egyszerűen foglamunk sincs minek örülne Zalán a legjobban. Ráadásul mindenki bennünket kérdez, h. mit vegyen. Azért aki már megvette irja meg mit, hátha kapunk ötletet.
Az elmúlt két hét, amióta Zalán stabilan jön-megy hozott új dolgokat az életünkbe. 1. már nem tudok annyit ülni a sejhajomon, mint korábban, naponta százszor járjuk körbe a lakást, 2. születése óta most először veszem észre, h. már nem farkasétvággyal eszik, bár még mindig jó étvággyal, de igyekszik hamar letudni a kajálást, mert már nem ér rá annyira, mint korábban, amikor ugysem volt jobb dolga, 3. cumija ugyan volt eddig is, de csak kizárólag az elalváshoz használtuk, most meg, ha talál valahol egyet tömi be a szájába, 4. már nem annyira felel meg a babakocsi a sétához, szivesebben jön a saját lábán és 5. annyira elfárad a sok jövés-menésben, h. alig várja, h. a kiságyba kerüljön, már végképp nem kell semmi körités az alváshoz.

Petra,
Zalán most épp plüsskorszakát éli, de volt, h. egyáltalán nem érdekelték. Mostanában állandóan hurcolja őket, meg reggel, amikor felkel beteszek neki a kiságyba pár darabot és elvan velük sokáig, de természetesen én sem veszek újabbat. Amugy mostanra már csak a felkelések utáni időszakot hajlandó a kiságyban v. a járókában eltölteni. Reggel ez még egy, másfél óra, de du. már hamarabb be akar indulni. Neked Bence mennyit hajlandó kiságyban tartózkodni?

Annamari,
Nagyon szép a házatok. Ügyesek vagytok, h. ilyen gyorsan összehoztátok. Kisfiad már jár?

Zsuzsi,
Te szoptató anyuka vagy miért jár az eszed már a fogyáson? Én sem vagyok még versenysúlyomnál, de kit érdekel, hiszen akarunk még másik bébit.
Erről jut eszembe, most úgy áll a dolog, h. jövőre visszamegyek dolgozni. Mégiscsak lesz egy kis munkaszünet a két gyerek között. Ugyhogy a héten ha hazajövünk, le is megyünk a bölcsibe jelentkezni.

Jolka,
Tegnap jutottam el a Miklós utcára és vettünk is Zalánnak itthonra 3500-ért asso szandit. Nem a legszebb, de itthonra megteszi. A téli cipőnk, amit mi mélyen bolti ár alatt vettünk meg, itt még 2 ezerrel lett volna olcsóbb. Nagyon töröm a fejem, h. tavaszra is megvegyem-e a cipőt, most kb. 4 ezer lenne. Amugy sokan voltak, mert már megjelent a Naplóban, ugyhogy nem sokat tudok rajta gondolkodni. Ti voltatok?
Amugy a Danonino-féle lopkodás már téma volt máshol is itt a neten. Egy kismama irta, h. ők meg a Tescoban 'mintatermék' feliratú danoninokat találtak a polcon, odamentek a kasszához, h. ugye akkor ez ingyen van, mire a kasszában ülő tényleg ingyen odaadta a mintatermékeket.

Csilla,
Jó volt olvasni rólatok. Talán egyszer személyesen is összefutunk, ha más nem zenebölcsiben. A te példád is afelé terelt, h. visszamenjek dolgozni, mert ugy érzem, ha néha nehéz is, de összességében megérte visszamenned. Ugye?
SZép napot mindekinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Mi voltunk a forgatagban, nagyon hangulatos. kaptam forrlt bort, a gyerek meg linzer sütit. Kürtős kalácsot csak azért nem vettünk, mert rengetegen álltak sorban. A gesztenyét meg olyan drágán mérik. :-( De azért jó volt, majd megyünk még. Esti kivilágításban pedig különösen szép.

Itt egy kép az igazi mikulásról!

Kép

A forgó, és a kisvonat ingyenes, emiatt igencsak résen kell lenni helyfoglaláskor.

KépKép
simsi

SZiasztok!

Jolka! Pénteken lesz, de még nem tudom mikor.

Tünde! Bence egyáltalán nincs kiságyban, ugyanis velünk alszik. Ő is szeret 1-2 plüsst, kutyát, egy nagy dinót, de nem különösebben. Bence is elfoglalt ember, úgy kell visszafogni, hogy legalább az evés idejére nyugodjon le. Mi még egy babafotelt akarunk venni Bencének karira, mert van egy kis kanapé, amin nagyon szeret ülni, mert az ő mérete, de azt mégsem hagyhatom a nappali közepén. MOst a tescoban akciós, de nem volt belőle szombaton.

Mi is voltunk a forgatagban, Bence nagyon élvezte a kisvonatot meg a galambokat, megyünk kedden is a baba-mama klub után.

Most muszáj befejeznem, majd gyertek a klubba minél többen.
Puszi mindenkinek: Petra

Kép
ppetra

Ja! Timi! Köszi a tippet. A vásárban is volt gyertyatartó, de jó drágán. Lehet, kinézünk a piacra.

Kép
ppetra

Tünde!
Csak irigykedem egyelőre Anita fogyására :lol: , de még nem teszek semmit ez ügyben, szerintem a szoptatással megy majd le rólam. Amúgy most csak 9 kilót híztam, 7 le is ment, mire hazajöttünk a kórházból. Csak annyi a bökkenő, hogy legalább egy 10-essel több volt rajtam a terhesség előtt, mint kellene... :cry:

Simsi!
Szerintem téged láttalak szombat délelőtt a téren, de mire leesett, hogy ki vagy, eltűntetek :roll:

Mi is voltunk Mikulásnézőben,. bár Tomi nem sokat érzékelt mindebből, Kristóf annál jobban élvezte :D

Timi!
Szerintem mindenképp kapjon valamit az első karácsonyon is a gyerkőc, ha mást nem, valami apróságot. Bár Dominik van már annyi idős, hogy pl kemény lapú könyveket is vehettek, vagy a szűkebb csakád összedobha közösbe valamit...
Nálunk Kristóf akkor kapta a bébihordozót , meg egy játszóállványt vagy minek hívják(3 hónapos volt) Tomi meg egy játszószőnyeget fog kapni.

Zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok!

Jolka! Tényleg nem múlt ki a Mikulás virágom, ma vettem észre, hogy a tövénél új hajtásokat hoz! Tudom, hogy nem egy drága virág, de azért örülök neki, hogy megmenekült!

Anita! Utólag is boldog szülinapot a fiúknak! Szépek voltak, és a torták is! És tényleg nagyon ötletes ajikat kaptak!

Timi! Én tavaly még nem vettem karácsonyra Ádinak semmit, még csak 1,5 hónapos volt. De a rokonságtól kapott ezt-azt, hasznos és haszontalan dolgokat is. Egy olyan volt, amin kiakadtam: egy kínaiul éneklő, pirosan villogó szemű plüss nyúl... Azt hiszem magáért beszél.
Viszont egy barát házaspártól kapott nyáron egy kb 50 centis plüss színes bohócot, amit az első pillanttól imád. Idén még nem tudom mit kap, de biztos valami játékot, mert ruhát így is úgy venni kell, nem kell hozzá különösebb alkalom. Még csak a Mikulás ajándéka van meg, mert ugye csokit még nem eszik. A fejlesztő játékboltban vettem neki egy olyan plüss labdát, amin van gomb, cipzár, tépőzár és egy fűző, mindegyik egy zsebet takar, és minden zsebben van egy-egy ujjbáb. Szerintem nagyon jó.

Petra! Milyen az a barkácsasztal? A házra ha kíváncsi vagy akkor szólj, és nyilvánossá teszem a mappát, amíg megnézed.
Mi Jósavárosi művházba megyünk Mikulásra, oda járunk Manómuzsikára, és oda jön a Télapó! :)

Tünde! Nekem nem tűnt olyan gyorsnak a házfelújítás. Mondjuk nem is jó úgy, hogy itt kell lenni amikor csinálják... Amikor csak tudtam, el is menekültem itthonról. A sok portól meg kosztól már idegbajt kaptunk, minden este 3szor mostunk fel. de a végeredmény szerencsére kárpótol, és az is, hogy Ádám imádja a szobáját. Olyan aranyos, amikor ott játszik. :)
Egyébként pont tegnap indult el, és amilyen mázlista vagyok, természetesen nem voltam jelen..... A férjemmel éppen moziban voltunk, addig Anyáéknál hagytuk, és mire visszaértünk, már úgy jött-ment, mint a nagyok. :D Ma pedig folytatja. Úgy látom, még eléggé fárasztja, de majd belejön.

Ildi! Tényleg baromi drága a gesztenye, de én sose tudok ellenálni neki. Imádom!

Dóra! Milyen volt a kiállítás?

Jó, hosszú lettem, bocsi! Sziasztok!

Ádimama

Sziasztok!

Petra!
Pénteken lesz az ünnepség? Sajna nekem nem jó, megyek az egyetemre. :(
Pedig már nagyon beleéltem magam.

Ildi!
Nagyon jó a kép, köszi, hogy tettél fel egyet. :D

Tünde!
Még nem jutottam el a Miklós utcára, majd szombaton. REmélem még lesz nekünk való.
Mivel mentek át Debibe? Vonattal? :)

Timi!
Manó a nagyik Télapójától egy tanuló telefont (fisher price)kapott, nagyon aranyos. Manónak tetszik. Olyan mint egy óriás mobil. Lehet, hogy még Dominak nehéz lesz. Világít, különböző hangot ad ki. Tanítja a számokat a betűket és pár köszöntést. Próbáld ki a játék boltba. :wink: Vagy ott van a kismotorja ennek a márkának, aminek az ülésrészét szét lehet nyitni és lehet lépegetni vele. Elől, pedig 3 labdát lehet a kosárba rakni, alul, pedig kijön. Manó még mindig játszik vele. Ja és két dallamot is tud játszani. Színes vidám játék.

Plüssjáték, már nekünk is millió van, de néha veszünk újat, hátha egyszer megtaláljuk az alvós, bizsit. Talán most sikerült az utolsó szerzeményünkkel, a Tigris személyében. pár napja ezzel alszik.

Zsuzsi!
Hogy csináltad, hogy szinte nem is híztál a terhesség alatt? Ügyes vagy!

Voltunk fent a téren. Érdekes, hogy az első vasárnap nincs nyitva az össze bodega. :shock:
Vonatoztunk, körhintáztunk, Manó nagyon élvezte. Évek óta a vizsgáké a karácsony, de, hogy most itt van Manó újra élvezem és várom az ünnepeket?

Dóra! Mindenki!
Tudtok küldeni igazi házi mézeskalács receptet? Ja és a díszítéshez is kérnék pár tippet. Az eddig készített kalácsaim, olyan kemények lettek, erre is jöhet pát jó tanács. :)
Előre is köszönöm!

Melinda!
Sok boldog névnapot kívánok neked!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Annamari!

Már nekem is dicsérték a Jósavárosi Manómuzsikát. Írnál róla bővebben?

Ádám és Zalán pedig nagyon ügyesek, hogy már járnak.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Mi a hétvégén szülőknél voltunk!

Anita2! Utólag nagyon sok boldog születésnapot kívánunk a fiuknak!!!!

Annamari! Nagyon szép a házatok!!!

Zsuzsi! Írtam privit!

Timi! Azt hiszem a c&A-ban láttam olyan fülvédőt. Nem 100.

Jolka! Mit szólnál a héten egy talihoz? Olyan 10-kor tudunk indulni, kb 1 órát! Már olyan jó lenne talizni! Zsuzsival, most egyeztetünk, és nemrég tudtam meg, hogy milyen közel lakunk egymáshoz!
Tanulással hogy állsz?

Anita? Neked tanulás? NAgyon eltűntél!!! Boti jól van?

Üdv mindenkinek!!!
Ági2
Kép
ágimanó1

Zsuzsi! lehet, hogy tényleg minket láttál, bár inkább már dél volt, mint délelőtt :)
Én nem vettelek észre :(

Jolka! A mézeskalácsban a sütés is nagyon lényeges. Ha tovább sütöd, akkor lesz kemény. Most nem emlékszem, hány fokon, de nagyon rövid ideig kell sütni, nagyon hókára, éppen csak kezdjen színt kapni.

Nekem van több receptem is, különbözőek, de mindegyik jó lett, ha odafigyeltem a sütésre. (Ha kell, előkeresem neked)

Próbáld kikísérletezni, hogy tepsinként más ideig sütöd, és neked is finom, puhára fog sikerülni. (azt hiszem, 170-180 fok kell)

Én is fogok majd mézeskalácsot sütni. Ma linzert sütöttünk, Bencus szaggatott, Apánk meg balhézott, mert csatatér volt a konyha :-)

KépKép
simsi

Anita: Nagyon boldog születénapot kívánunk a fiúknak! (Bennem tök úgy maradt meg, hogy 3-án születtek,nem tudom, miért :oops: ) Szépek nagyon a képek!

Karácsonyi ajándék: Nekem van sok gondolatom, de nem tudom, melyik a hasznos, mi az, amivel tényleg eljátszana kicsit a Minim, az ásványvizes flakonon, távirányítón...stb. kívül :roll:
Apja szerint van egy csomó játéka. Ja, igen, de azok bébijátékok, azok már nem kötik úgy le a nagyfiamat. :wink:
Ma pl. sikerült is bebizonyítanom, hogy vannak neki tetsző játékok, ugyanis kapott egy kis "hagyományos" játéktelefont, és egyelőre bejön.

Ági: Tegnap is vizsgáztam, karácsonyig még van 5. Aztán jan-ban a főfőfő szakirányi szigorlat, és még egy kollokvium :?
Jól vagyunk, köszönöm. Bár ma elvittem Botit hasi UH-ra, mert nem tetszik nekem, hogy közel 10 hósan még mindig többször bukik. Egyébként már többször panaszkodtam a dokinőnknek, de ő mindig mondja, hogy milyen szép a súlygyarapodása, meg minden, ne parázzak.
Persze, tudtam, hogy igazam van (hisz csak én vagyok az anyja :wink:), van egy enyhe refluxa. Nem kell aggódni igazán, mert 10 perc vizsgálat alatt 2x nyílt meg a záróizom, kinövi ... :? Azért nem örülök nagyon, meg mérges is vagyok, hogy miért nem vittem hamarabb, meg miért van az, hogy Pesten szinte automatikusan elküldenek minden újszülöttet hasi-és kopony CT-re. (A játékot azért kapta, mert nagyon hősiesen viselkedett a vizsgálaton, pedig nagyon meterhelő neki ennyit egy helyben feküdnie.)
Egyébként nagyon jól vagyunk, az elmúlt 1-2 hétben rengeteget fejlődött Boti.
Ha kérem, hogy mutassa a kutyát, hozza a kis leporellóját, amiben benne van, mutatja a labdát, ha kérdezzük, a sütifaló nótáját meghallja, idehozza... stb. MOndja, hogy baba, mama, nem , apa, ham :D Cukorfalat nagyon.
Írj már magatokról picit, lééégyszi!

Zalán, Ádám: Graula a járáshoz! Nagyon ügyesek vagytok!

Annamari: Nekem is dícsérték a Jósavárosi Manómuzsikát, meg is invitáltak minket a babaúszásról.

Tünde: Zalán élvezi a sok mászkálást? Gondolom, igen. Boti is állandóan benyomja a szájába a cumit, ha megtalálja :?
Melyik bölcsibe készültök?

Bocsi,hogy most nem nagyon írtam külön!

Melindának boldog névnapot!

Ági1: Mi van veletek? Balu? Bölcsi? Munka?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Annamari,
Ezt hogy értsük? Tegnap délután, mikor leadtad Ádámot még csak 1-1 lépést tett, aztán hipp-hopp estére járt? Csak mert én Zalánnál nem tudnék nagyon konkrétan időpontot meghatározni, de kb. az elmúlt két hét alatt meg már eljutott arra a szintre, h. megállás nélkül képes menni és már nem fárad el, mint két hete. Pechemre :( . Cserébe az alvása még a korábbiaktól is jobb lett.
Ami a ház körüli idegesitő munkálatokat illeti, ebben én most abszolut megértő tudok lenni bárkivel. Mi is menekülünk itthonról, pedig a lakás belső részét most nem is érinti a dolog.

Jolka,
Tegnap vonattal jöttünk haza, Zalus nagyon élvezi továbbra is, bár gondolom minden gyerek.
A multkori vizsgád hogy sikerült? Én amugy most el se tudom képzelni Zalán mellett hogy tanulnék, jobban mondva azt még el tudom képzelni, h. amikor alszik akkor tanulok, de mikor lenne szabadidőm?
Nyünyüke (vagy ki minek hivja) még nálunk sincs, de szerinted jó ha van? Szerintem ez kialakul magától, nincs mindenkinek. Bár annak örülök, h. barátnőmék kislánya a tőlem kapott Fülessel nőtt össze.

Anita,
Bölcsi épp a házunkkal szemben van a Tőke utcai. Zalánnak megmondom, h. az első ajtón, amit meglát amikor kiért a házból menjen be és én meg nézem az erkélyről, h. bement-e. Szóval ha nem is ennyire egyszerű a dolog, de tényleg a szomszédban van. Az ablakból szoktuk nézni a bölcsiseket és az ovisokat is. Utóbbiak pár m-rel messzebb vannak.
Ma voltatok hasi uh-n? Vasárnap is csinálnak ilyet, bár gondolom magánba. Amugy hasonlót érezhettél, mint én, amikor Zalánnak a hugyúti dolog volt, hiába mondták, h. rendben, mert ami reflux esetleg ha van is, csak idő kérdése és kinövi, de mégis NE legyen semmi. Mi meg ugye nem is érzékelünk belőle semmit. Szóval itt a visszaáramlás ha van is, nem látható.

Petra,
Ezt nem tudtam,h. együtt alszotok. És reggel ha felkeltek ő is beindul v. továbbalszik? Csak mert nekem reggel az az egy, másfél óra, amig Zalán a kiságyban eljátszik nagyon kell, h. a reggelit nyugodtan megcsináljam, összekapjam magam meg a lakást.

Jó éjt mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Ildi!
Ha nem nagy fáradtság lenne, küldenél egy receptet, pl. az egyik kedvencet. De a linzer receptje is jöhet. :)
Apa akadt ki a rumlira? :)

Ági!
Ma is találkozhatunk. Persze , ha időben elkészülünk, mert Polo még alszik. Fent leszünk, akkor csörgök. Mi megyünk ajándékokra vadászni. Fárasztó nap lesz megint.:)
Tanulás? Majd személyesen, hosszú..:)Egyelőre nem erőltettem meg magam, vizsgára várok.

Tünde!
A múltkori vizsgám nem sikerült, de várható is volt. A tanár, aki javította dolgozatomat, nagyon rendes volt, mert, még pár sorban leírta a hibáimat is. :) Tehát most már e szerint tanulok.
Bizsi, szerintem jó ha van, főleg, hogy szokunk le a ciciről, kell valami vigasz. Nekem anno a takaró csücske volt, még most is magamhoz szorítom alváskor. :) Az öcsémnek a kispárnája, amit még 21 évesen is magával vissz egyik szobából a másikba, ha tv-zik, vagy, csak ha zenét hallgat. :D
Vissza akarsz menni dolgozni? Hogyhogy? Mikor? Nekem most merész vállalkozás lenne visszamenni. Egyelőre nem tudom, mi fog várni. :) A helyettesem, állítólag jól érzi magát a helyemen. :?

Anita!
Nagyon ügyes Boti is. Manót még 9 hónaposan ilyneket nem tudott.
Reflux, ügyi vagy, hogy észre vetted, de ezen tudnak segíteni? Hamarabb azért nem érdemes vinni, ha csak nem nagyon sokat bukik, mert még náluk természetes, Nem? Nem értek hozzá.
Vizsgákért csodállak , én nem bírnék, ennyit az ünnepek előtt.

Petra!
Holnap klub?

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka! a mézes ha megkeményedik(mondjuk mert már régi :o ) a legjobb ha beteszed egy fém v. műanyag fedeles dobozba / lehetőleg ne egymásra/ és a közepébe állítasz egy pálinkás poharat, amibe vízzel jól átitatott papírtörlőt teszel. max 1 nap alatt ismét fini puha lesz!!! van jó receptem, ha gondolod este leírom, mert elég hosszú, most pedig megyek adventi kkoszorút csinálni, mert már tegnapra kellett volna :roll:

Kép
dora1980

ja, a kiállítás csodás!!!! Aki el tud menni ne hagyja ki dec. 31-ig minden nnap meg lehet nézni a művház aulájában. mindenkinek figyelmébe ajánlom a nagy bordó ágyterítőt, ami a bejárattal szemben van a falon!!!!(na, nem ami ággyal együtt van, NEM!!!!!)amit én ajánlok, abba beleszerettem... jó lenne ha egyszer én is ilyennel büszkélkedhetnék. Lefotóztam, majd ha sikerül fel is teszem. és képzeljétek aki ez készítette egy éve kezdte el az egész foltvarrást. (anyukám kolléganője!)
ANNAMARI! te említetted a Jósában a manómuzsikát?? ÍRnál bővebben? érdekelne!Itt lakunk a közelben!

Kép
dora1980

Sziasztok!

Tünde! Küldtem üzit!

Jolka! Nem jelkeztél! Bár az éjjel furi alvás volt, így már délelőtt 9-kor aludt! Délután voltunk sétálni, de csak a környéken.

Anita! Nagyon ügyes Boti! Írtad, hogy írjak magunkról! A múlt héttől naponta kettecskén vagyunk Dórával, nagyon szupi. A séta kicsit macerás, míg a másodikról lecuccolok. Nagyon sokat fejlődött az utóbbi időben Dóra is, szerintem. Magától félig felkönyököl, és magától ül egy darabig. Még nem sokáig, de alakul. Mi is sokat nevetünk, minden apróságon úgy kacag! A pancsit imádja. Nem tudom írtam- e, díszítettük a lakást, annyira boldog volt, látszott rajta, visongatott minden újdonságra! Van tejcsi, de már kap mást is! A sütőtököt imádja! Szinte az az első hami, amit megeszik. Te mikor adtál először husit!? A sütőzacsit már úgy kipróbálnám, de még olyan keveset eszik!
Teszek fel néhány mai képet! A mikulás csomag szalagját tettem rá, minden huncutságra vevő!

Dóra! Én is szívesen venném, ha elküldenéd a mézes receptet! Köszi!

Kép Kép Kép
Üdv mindenkinek!
Ági

Kép
ágimanó1

Sziasztok!

Manómuzsika: szerintem nagyjából hasonló lehet, mint a zenebölcsi. Egy nagyon aranyos óvónéni tartja, énekelünk, mondókázunk, mesélünk, bábozunk, szaladgálunk... 40-45 perc egy alkalom. Nagyon szeretjük :) Nem tudom, hogy befér-e még valaki, egy barátnőmet próbálom beprotezsálni a kislányával, de már az is kérdéses, hogy beférnek-e, mert elég sokan vagyunk. Dóra, ha gondolod, priviben elküldöm az óvónő számát, tőle megérdeklődheted. Hátha...

Tünde! Hát igen, valahogy így történt. :) Gondolhatod, majd' elájultam, amikor megláttam, ahogy oda-vissza flangál a lakásban. :) És nagy ívben kikerül mindenkit, nehogy megzavarjuk az új tudomány gyakorlásában. A keze feltartva, és totyog, mint egy kis pingvin. :) Ma volt két komolyabb esése, meg is látszik a nyoma a kobakján.

Ági! Nagyon aranyos Dóra! Már milyen nagylány!

Én is akarok idén mézest sütni. Még sosem próbáltam, remélem jól fog sikerülni.

Sziasztok!

Ádimama

Az ígért MÉZES:

50 dkg liszt (átszitálva)+4 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
25 dkg vegyesméz
5 dkg margarin
1-1 púpos kávéskanál őrölt fahéj-őrölt szegfűszeg /esetleg méze fűszerkeverék
/

A lisztet, szódabikarbónát, fűszereket alaposan összekeverjük egy falapáttal, ezután a mézebn felolvasztjuk a margarin.( a mézet üvegbe tesszük, ebbe a margarint- és ezt egy kis lábas vízbe állítjuk, amit eztán felforralunk. ) addig keverjük a mézet amíg a margarin fel nem olvad.
A mézet a fűszeres lisztkeverékhez öntjük, és beleütünk 1 tojást - falapáttal összegyúrjuk. ( inkább lágy legyen a tészta. ennek érdekében kevés langyos vizet tehetünk hozzá ha kell.)
Tegyük a tésztát jól záró műanyag edénybe,( v. fóliázzuk le 3-4 rétegben a tálat follpack-kal) és pihentessük szobahőmérsékleten legalább 1 napig. Minél tovább áll, annál szebben sül majd.
A tésztából szakítsunk 2 ökölnyi darabot, gyúrjuk össze, szórjunk alá lisztet és nyújtsuk el kb. 3-4mm-re. Vigyázzunk ne ragadjon le!! Szaggsunk belőle karácsonyi formákat.
150fokon sütjük. ( az első 3-4 percben ne nyissuk ki a sütőt!!) A megsült figurákat hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert könnyen szakadnak!!
DÍszíteni csak 2-3 nap után!!!! Addi egymás mellett(egyásra ne!!!!!)legyenek a figurák sík felületen(pl. tálcákon , gyúródeszkán) terítővel letakarva!

[/i]Cukoríróka[i]:
1 tojás fehérje
kb. 15-220dkg átszitált porcukor
kb 8 csepp ecet

a fehérjét félig felverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a porcukrot. Akkor jó a máz, ha a habverőről már csak lassan folyik le. Ekkor keverjük hozzá az ecetet.

egy befőttes üveget kibélelünk műanyag zacskóval( a tejeszacskó szuper!!!!), úgy h. a zacsinak csak 1 sarka érje az üveg alját! Öntsüka zacsiba a fele mázat, és a máz fölött a zacskót gumizzuk be. az alsó sarkára piic lyukat vágunk, és kész a habzsák!!! így díszíthetjük a karácsonyi mézest!!
ha nem így akarjuk díszíteni, akkor tehetünk rá diót és más magvakat, mielőtt megsütnénk.
HA karácsonyfadísznek szánjuk, akkor el ne felejtsük sütés előtt szívószállal kilyukasztani!! én ezt fogyasztásra sütöttem, nagyon finom. Karácsonyfadísznek találtam más receptet, de azt még én sem próbáltam!!

Jó munkát hozzá!!!
Ja és azért jó, mert egyik nap a gyerkőc alvása alatt begyúrod, azztán naponat süthetsz belőle, még ha csak 1 órát alszik is a kicsi, mert 1-2tepsüre elég ennyi idő!! a tésztának hűtőben2-3 napig sztem semmi baja!!
Igazi gyerekbarát recept!!

Kép
dora1980

Sziasztok!

Köszi a sok tippet! Van belőle jó pár hasznos ötletem!!

Ági2: Köszi, a C&A-ban vettem fülvédőt! Nekem is ez volt az első tippem!

Ma jártam ott! Tele vannak áruval!Érdemes benézni!

szép napot!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Ági, Jolka!
Ha összeegyeztettek időpontot, szóljatok, mi igazodhatunk hozzátok, mert Tomi még ugye csak alszik, neki mindegy... a kajálását meg megpróbáljuk ahhoz igazítani...

Anita!
Azért csak jó, ha az ember magára is hallgat néha :lol: mi tavaly jártunk úgy, hogy Kristóf sokat sírt, a fülét piszkálta többször. A körzeti azt mondta, hogy nincs azzal semmi, nem kell az orr-fül-gégére menni. Már amikor 3x küldték haza a bölcsiből ugyanazzal, nem vittem a körzetihez, a nagybátyám ismerős dokijához bementünk, mikor rendelt, megnézte, kapott is a gyerek egy gyógyszeres csíkot a fülébe. Valszeg időben kaptuk el, mert nem alakult ki komolyabb baj...

Mézes: pont én is a dobozolást akartam ajánlani, anyukám is úgy szokta, hogy hamarabb megsüti es bedobozolja (persze kaácsonyig kell még egy adagot sütnie, mert apukám meg Kristóf rájárnak)

zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok!

Nagyon lemaradtam a jókívánságokkal, úgyhogy elnézést mindnekitől, de utólag is sok boldogságot mindenkinek!
Lányok, elképesztő, hogy miket tudtok sütni-főzni! Mindig leesik az állam, hogy valakinek hogy van még erre is energiája, sőt egyáltalán kedve. Én olyan hazsontalan időtöltésnek tartom, mindig az jár a fejemben, hogy ennyi idő alatt mennyi (számomra) hasznosabb és kellemesebb dolgot is lehetett volna csinálni. Na, ehhez hozzájárul, hogy nem vagyunk túl igényesek a kajára. De ti irtó ügyesek vagytok, le a kalappal előttetek!

Flóra igazi kis tündér, olyan szeretnivaló. Rengeteget beszél már, de még ritkán mondatokban, inkább csak szavakat. Vannak érdekes dolgok, pl. cepce = cipő, mufo = műfog, kaka = kakaó és őt továbbra is Vilcsinek hívják. :)))
Ha fotózzuk pózol és vigyorog, pedig ezeket sosem tanítottok neki, szeret öltözködni, imádja az embereket, de ha agressziót és hangoskodást tapasztal, azonnal visszavonul és otthagyja a társaságot. Nyugodt, békés.
Élvezi, hogy banzáj van a városban, odajárunk csavarogni. Az ingyenes gyerekjátékokat, vonat, forgó, minden alkalommal ki kell próbálni.
Imád vásárolni, de nem követelőzik. Ha hoz is vmit a kosárba, de nem akarjuk megvenni, el lehet neki szépen magyarázni és megérti, visszateszi. De már úgyis volt, hogy én meg akartam neki venni és ő mondta, hogy most nem kéri. Úgyhogy tiszta öröm vele az élet!!!
Ja, alvás is rendeződött, már csak hetente 1-2 alkalommal kell reggeltől hamarabb!!!

Zsuzsi!
Hallottad Laci bácsit? Nagyon sajnálom. Nem lesz emiatt Mikulás.ünnepség sem a bölcsiben. Így szalagavatóra megyek, Csbai meg hozzá utánam Flórát, hogy hadd lássák végre a kollégák is élőben.

Anita2!
Nagyon tuti így a hajad!

Tündi!
Összességében megérte visszamenni (bár jövőre nem tudom, mi lesz, tudod a kötelező +2 óra miatt), és már a fáradtságot sem érzem úgy. Egyedül a csütörtök vezsélyes, mert akkor 8-fél 5- ig tanítok.
Szerintem te sem fogod megbánni, mert ha emlékeim nem csalnak örömmel végezted a munkád, nekem legalábbis pozitívak a tapasztalataim veled. :)

Ági2!
Januártól gyakrabban fogunk találkozni, főleg, ha megjön a jó idő, mert oda költözünk!! :)

Jolka!
Ez a boribo tényleg ilyen drága vagy csak rosszul látok?!

Dóri!
Mikulásra és karácsonyra is a Burratinóban vásároltam Flórának, de szuper egy bolt! Minden pénzem ott tudnám hagyni!

Gyerekek! Mennyi ismerősömnek nem jön össze a baba!!! Mi ez a szörnyűség?

Csilla

Kép
nycsilla

Sziasztok!

Annamari! Hol van ez a fejlesztő játékbolt? A Manómuzsika is érdekelt volna, mert akkor nem kellene az egész városon átmenni, de akkor már biztos nem férünk be. Amúgy melyik a Jósavárosi műv.ház? Érdekel a felújítás, ha ma nyilvánossá tudod tenni, megköszönném.
A barkácsasztal olyan, mint egy zsúrkocsi, tehát kerekei vannak és alul és felül asztal. Van hozzá csavarhúzó, kalapács, csavarok meg ilyesmik. Bence nagyon szereti az ilyesmiket, a csavarhúzót rögtön elveszi, ha egy pillanatra leteszi a férjem, úgyhogy szerintem örülni fog neki.

Jolka! Igen, pénteken lesz az ünnepség, ráadásul 2-kor. Lehetett volna kicsit később, de mostmár elmegyünk. A klubban is járt a Mikulás, kár, hogy nem voltatok. Mi nem tudtuk, hogy lesz, de azért kapott Bence is egy kis csokimikulást. Tanulni én sem tudok, pedig nemsokára itt vannak a vizsgák :-(

Tünde! Én inkább este szoktam rendet rakni, meg ilyenek, mert éjszakai életet élek, általában éjfélig 1-ig fent vagyok, aztán Bencével kb. együtt kelünk 8 körül. Néha fárasztó, hogy velünk alszik, de sajnos már nem tudom visszacsinálni a dolgot. Van egy kis kanapé, ami kinyitva csak egy szivacs magasságú, arra akarom átszoktatni, hogy ott elaltatom, és ott aludjon egyedül, aztán majdcsak átszokik a szobájába. Éjszaka szerencsére már nem kel fel, 1/2 8-8-tól kb. 5-ig alszik, aztán cicil, és még utána 8-ig alszik. Nem bánnám már, ha nem szopizna, az egyik cicim egyfolytában fáj, de nagyon ragaszkodik hozzá.
Vettél már szánkót, és ha igen, hol, és milyet? Én sehol sem találok olyat, ami igazán tetszene. Köszi!

Anita! Jó, hogy írtál magatokról, és nagyon ügyes Boti, főleg, hogy még csak 9 hónapos.
Bence szókincse: apa, aja (ez én vagyok, és duplán mondja aja aja :-), baba, cica, cici, lába, mama, papa, dió, dinó utóbbi kettő nagyon hasonlóan szól :-)
Ha kérdezzük, mutatja a kezét, lábát, szemét, száját, orrát, fülét. Könyvben megmutatja az állatokat és mondja, hogy iá, búúú, csip-csip. Hát kb. ennyi pillanatnyilag a tudománya, és napról napra tanul valamit.
Szerintem sem természetes, hogy ennyit bukik, emlékszem a klubban is többször bukott. Remélem, minél hamarabb rendbejön.

Dóri! Én is köszönöm, hogy beírtad a receptet, ki fogom próbálni.

Petra

Kép
ppetra

Akkor én is beírom a kedvenc mézeskalácsomat! Ha valaki kipróbálja, kéretik beszámolni a végeredményről :D

Ezt szeretem, mert egyszerű kimérni.

3 bögre liszt (ez kb. 1/2 kg)
1 csésze cukor (kb. 25 dkg)
3 evőkanál méz
1 rama
3 tojás sárgája
1 mokk. szódabikarbóna
1 csipet só
1 kiskanál mézesfűszer keverék (kotányi)

Összegyúrni, és 24 órát állni hagyni. (na, ezt azért nem mindig vártam ki :) )
3 mm vastagra nyújtjuk, és 170 C-on sütni. Hamar sül!

És a linzer, Jolkának ajánlva :)

40 dgk liszt (+ amit közben szórunk alá)
20 dkg porcukor (én beleteszem a kristályt, egy kicsit pettyesen sül, és ropog, de én nem bánom)
1 cs. sütőpor /15 dgk-os
1 cs van. cukor
1 ráma
1 tojás

eldörzsölni, összegyúrni, ( a látszat ellenére összeáll) szaggatni, majd 170 c-on sütni. Lekvár, csokimáz.

Jó sütögetést!
És persze, hogy Bencus apja balhézott, ki más :D csak én is úgy hívom, hogy Apa. (apánk)

KépKép
simsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?