A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Ceniko: Nem nyílik a méhszájam, direkt megkérdeztem és mindik kérdezem is. Hanem keményedik a hasam sokat és ez a szúrás a méhszájnál, meg sztem látja rajtam, h parás vagyok és inkább befektet! Azt mondja, h kivizsgál, úgy lesz nyugodt!! De én nem akarok 1 hétig bent lenni! Én 5-én haza akarok jönni! Remélem haza enged!! Majd szorítsatok! El sem tudom képzelni, mit fogok ott csinálni... és én a férjem nélkül... ne is tudom mikor aludtunk külön utoljára! És ha haza engednek és utána is folytatódik ez az egész, akkor ezt fogják játszani, h hol be, hol ki! Annyira aggódom a baba miatt, h nehogy koraszülött legyen!! :cry: :cry:

Kép
gyanixi

sziasztok!

Bea!
köszi a tippet!
nagyon aranyos volt a gy.tornász, remélem tud segíteni!

Enikő!
igen 2x fog jönni, de csak 2 hétig, utána majd januárban folyt.köv.

Cseppek!
én sem adnék rá sapkát!
én ma megyek 6 hetes kontrollra!

Gyanixi!
nagyon sajnálom, hogy be kell feküdnöd, dög unalom lesz az egész!én tapasztaltam!
már írták a lányok, hogy mit vigyél+vigyél pótlást a reggelihez és a vacsorához!

Zsuzsi!
Dénesnek jobbulást!

köszönjük a dícséreteket!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikő!

Amikor először olvastam anno, hogy nem elég laktató a tejed, nagyon csodálkoztam, hogy van ilyen... aztán nekem meg pont fordítva volt: Réka még 5 hósan se evett 80-100 ml-nél többet egy evésre (3-4 óránként) viszont 800 grammokat hízott egy hónapban... Ezért is gondolom, hogy baromság mérni, hogy mennyit eszik. Jaaa, és 3-4 percnél sose tartott tovább a szopi... itt meg valami 20 perceket írnak :shock:

Ma egyértelműen megállapítottam, hogy Hajna unalmában ordít egész nap :roll: De mi a bánatot csináljak? Az nem megoldás számára, ha felveszem, mert azt is elunja egy időn után :roll:

Gira
Vendég

Tudja valaki, h meddig van a II-es kórházban látogatás? Meddig lehet bent a férjem?? :?:

Kép
gyanixi

Niki: Ez lelkileg nagyon nehéz lesz! legalábbis nekem az volt. valakinek meg se kottyan 1-2 hónap kórház, én már 1 nap bent alvás gondolatától is kikészülök! Szabályosan sírógörcsöm volt, annyira kivoltam :cry: Mondjuk alapból is érzékeny vagyok terhesen, valaki nem úgy szól hozzám, már bőgök :shock: De ott akkor turbó, kb a nap 24 órájából 6-ot bőgéssel töltöttem.... Szal nekem többet árott mint használt....
Lehet, hogy neked meg csinálnak ctg-ét megnézik jól van-e odabent a baba, néznek áramlást, hogy kap-e elég tápanyagot, oxigént a kicsi..... lehet kapsz majd nyugtatót, hogy ne keményedjen a hasad. Bár azt nem értem miért kell ehhez befeküdni, mert ha járóbetegként mennél be akár minden nap, akkor is meg tudnának nézni, és fel tudnák írni a gyógyszereket is..... Tehát a méhszájad atomzárt??? Nincs felpuhulva se????
Én nem tudom meddig lehet bent a férjed a kórházba, életemben nem feküdtem ott, és nem is szándékozom!!!

Gira: Az én csajaim meg maratoni órákat szoptak jó kis mennyiségeket mégsem híztak egy dekát se a tejemtől, csak miután elkezdtem pótolni.... Úgyhogy ez csak jelent valamit..... :roll:

Csibe: Drukk hozzá, hogy rendbejöjjön Gábor szája és megtanuljon szopizni... :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!
Privi ment!:)
Edit
szilde
Szeged

Sziasztok csajok!
Szeretnék venni babakocsiba lábzsákot :) Van valakinek eladó esetleg? Jó lenne :lol:
Köszi
Kinga

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Üdv!

Cseppek, szerintem nyugodtan mellőzhetitek a sapit mostmár. Petin kb. két-három hetes koráig volt éjjelre cérnasapi adva, de őt nem zavarta, habár volt olyan, hogy leficeregte magáról. :)

Enikő, és ha most fiú lesz, falnak mész a zacsi láttán? :P
Ja, a múltkor mondtad, hogy a lilypie nem enged három vonalzót, egy másik fórumon az egyik lánynak engedte...

Niki, szuper... Vihetsz szabadidőt, neked szerintem nem fontos az állandó pizsibenlét. Max. vizitekhez kell felvedd, mert vannak nővérek, orvosok, akik egy kissé merevek e téren. Amit vigyél: törcsi, evőeszköz, pohár, bögre, MP3 lejátszó, könyvek, WC-papír, fogkefe, fogkrém, tusfürdő, fertőtlenítő kendő (de végső esetben a popsitörlő is megteszi) a WC peremének letörlésére. Hirtelen ennyi.
Ja, és NE aggódj. Még ha nehéz is, talán ez lehet nálad a fő gond, ahogy írtad, állandóan parázol. És lehet, hogy ez okozza a szúrkálásokat, keményedéseket is.
A látogatási időt konkrétan nem tudom, de 10-19-ig tutira bent lehet, nem fogják kizavarni. 10-re kb. lemegy a délelőtti vizit, és 19 táján van az utolsó. Igazából még annyi lenne a lényeg, hogy ebédkor is bent legyél a szobában, mert egyébként no kaja. Vagy szólj a szobatársnőidnek, hogy neked is kérjenek kajcsit, legyen szó reggeliről-ebédről-vacsiról. Mert ugye bárhol lehetsz, WC-n, fürdőben, stb.
Ja, én is megőrülnék bent, ezért is rimánkodtam, hogy Zoli ne fektessen be a GDM miatt, de megúsztam.

Zsuzsi, ne aggódj, inkább most kezeljék, mintsem később komolyabb problémája legyen Dénesnek. Ma már elég korszerű asztma "elleni" készítmények vannak!

Dancsi, ma voltam a nagypostán, és fél füllel hallottam, hogy megint van házhoz kimenő mikulásuk. Ha még aktuális, talán utánakérdezhetnél.

Kármen, mielőbbi bacimentességet. Anno nekem is pozitív lett...hinnye de rég volt. :)

Gira, játszóállvány, játszószőnyeg, stb. Petinél bevált. Azóta is imádja, főleg szétszerelni, de neki ugye pöcse van. :D

Na lépek, mert ER van.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Szilde: Válaszoltam :wink:

Zsuzsi: Dénesnek gyors gyógyulást! Figyelj csak nem túl száraz a lakásotokban vagy Dini szobájában a levegő???? Lehet hogy egy kis hidegpárásító csodákat művelne :wink: Azért pulmonológián nézesd meg természetesen, hogy mit mondanak! Van doki akihez szeretnél menni? Én ajánlhatom akinél mi voltunk! Nagyon jó alapos orvos, csinált allergiatesztet is meg mindent..... Igaz h fizetős, de 1 hét múlvára kapsz időpontot míg a sima mezei pulmón, jövő tavaszra :shock:

Exi: Nem megyek a falnak, csak majd meg kell szoknom! Nem kötöm fel magam ha pöcse lesz csak így furcsa 2 punci után... Ennyi!

Gira: Amit Exi javallott az télleg jó :wink: , meg aztán nem fogod tán egész nap a karodban hurcibálni? Mondjuk sztem 2 gyerek + 1 férj + háztartás mellett igencsak kivtelezhetetlen!!!! :shock: Hagyjad hagy nyekeregjen, majd leszokik róla, ha észreveszi, hogy nem ér el vele semmit. Vagy szólj Rékának, hogy szórakoztassa a kishugát :lol: Más ötletem nincs :) De az hosszú távon nem jó megoldás, hogy azzal szivat, hogy ordít mert uncsi neki, te meg szaladsz és felveszed.... Adjál neki elérhető közelségbe sok látványos játékot :)

Jóccaka

ceniko
Szeged

Exdeus: köszi szépen a tanácsokat és MINDENKINEK!!! :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Már tegnap este is akartam írni, csak tök rosszul voltam és inkább lefeküdtem aludni :(

Bibi :) Zozo :) Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok Barninak és Vivinek! :lol: :lol: :lol:

Enikő :) Találtam egy érdekes anyagot a toxémiáról. Ha érdekel, szívesen megírom priviben vagy msn-en.

Reformok: én is láttam az ominózus a műsort :evil: Ezek szerintem semmiről nem szólnak, csak visszabalkánosítják az országot. :evil: Csak hogy 2 dolgot említsek: 1. párom anyukája kórházban van, tegnap 1(!) ápolónő dolgozott a délutános műszakban, mert többet nem finanszíroznak 2. pont vmelyik nap számoltuk ki, hogy ha a következő szülésnél is császáros leszek, kb. 200e ft-ba fog úgy kerülni, hogy hálapénzt még nem adtam és a gyereknek még egy darabot nem vettem!!! Szal csókoltatom azt a hülye libát és azt kívánom neki, hogy szüljön sok gyereket és mindegyiket lehetőleg front idején az ügyeletesnél!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Toxoplazma, rubeola: nekem automatikusan néztek és nem kellett fizetni érte.

Zita :) Megtaláltad a cikket?

Melinda :) Lotti jobban van már? Lindi továbbra is átalussza az éjszakát?

Zsuzsi! Jobbulást kívánok Dénesnek! Lázas is? Nagyon drukkolok, hogy ne kelljen az állandó gyógyszerezést ilyen korán elkezdenetek! :roll:
Egyébként nagyon aranyos Dénes a képeken és nagyon hasonlít rád! :D Jó lehet ez a játszótér és ráadásul helyben van…

Romy :) Nagyon helyesek a fiaid! :lol: Mikor kell Dáviddal visszamenned a fogklinikára?

Ági! Sajnálom, hogy vége lett a szopinak, de ettől még lehet a kislányod egy nagyon boldog, kiegyensúlyozott baba – és te magad is írtad, hogy nem viselte meg!!!

Csibe :) Gyönyörű Gábor, főleg az első kép nagyon bájos! A harmadikon pedig nagyon emlékeztet a nézése a tiedre! Örülök, hogy kiderült, mi a probléma!

Cseppek :) Szerintem sem kell sapi Zolikára.

Niki! Sajnálom a kórházat :cry:

Kinga :) Mi a baj a mostani lábzsákkal?

KépKép

KépKép
timika

köszi a Mikulásos ötleteket, már van Mikunk :)

Bogyi allergiatesztje pozitív lett a tejre, a tej, tojás eredménye még nincsen meg.
Vendég

Reggelt!

Timi: Küld át kérlek a toxémiás cikket.... Inkább mélbe légyszi, itt vannak anyuék, nem fogok tudni msn....
Sztem ezta reformot nem ez a csaj találta ki, csak ő a szószólója, sok pénzért égeti magát..... Inkább a kormány az eü miniszter és a "főnök" a ludas a dologban.... :evil: :shock:

Dancsi: Sajnálom az allergiát :( Hogy álltok az evéssel?

ceniko
Szeged

Most sehogy, beteg volt, fájt a torka.

Voltál már dokinál a terhességgel kapcs?
Vendég

Ági,
bevált a szoptanít?
Vendég

Enikő!

Nem szoktam felvenni, de én is azt vártam, hogy majd leszokik róla, de már másfél hete csinálja :? Tegnap 1 órán át torka szakadtából üvöltött, és nem hagyta abba :cry:

Most még az is hozzájött, hogy éhségsztrájkba kezdett :shock: Megszívja, elindul a tejcsi, elkezd rúgkapálni és elfordítja a fejét... és minden egyes alkalommal ezt csinálja, és újra és újra ezt :shock: És nem eszik :( És 5 óra múlva sem tűnik éhesnek. Tegnap még óránként, kétóránként megpróbáltam, ma kísérletképphajnal 3-tól nem etettem. 8-kor még vidáman rúgkapált, ha csörgettem a csörgőit neki :roll: Járt már így valaki? Döbbenet :shock:

Gira
Vendég

Dancsi: nem még, meg akarom várni a 6. hetet h már tuti legyen szívhang :) Kb a 6. héttől van szívhang az UH-án ugye? Úgy döntöttem pénteken kérek időpontot jövő hétre a dokimhoz....

Sajnálom Boldit, gyógyulást neki!!! Miket próbáltál már adni neki enni?????

Gira: Majd abbahagyja....... Játékok nem érdeklik? Semmi?
Sztrájkoz nem tudok hozzászólni, nekem nincs ilyen jellegű tapasztalatom!

ceniko
Szeged

Sziasztok!!!

GYanixi!
NEkem folyamatosn keményedett a hasam de mégis kihúztuk a 35hétig pedig ikres voltam.Nyugi sok lehetőség van arra hoy visszatartsák a szülést.Én már csak tudom

Nagy bajban vagyok most.pár napja visszatért a mensi és elég erős vérzéssel.ez még annyira nem is lett volna baj de tegnapra már tök rosszul lettem .Remegés láz erős alhasi fájdalom stb.Bementük este a klinikára és az van hogy a petefészkek és a méhem is be van gyulladva.A nyálkahártya is elég vastag meg a méhem mérete sem az igazi.
Most itthon vagyok kapom a gyógyszert de folyamatosan lázas vagyok .Az mentett meg a befektetéstől hogy tejcsiznek a kicsik,de lehet hogy az lesz a vége.Akkor elég nagy gáz lesz mert a három törpém nem maradhat anya nélkül.A másik pedig hogy ennek az egész láznak meg mindennek a hatására a tejem negyon megcsappant.Úgyhogy most teljesen kétségbe vagyok esve hogy mi lesz.

Kép
Kép
zitacicu2

bébiételeket. ALma krumpli, alma banán, sütőtök.

Gira,

Bogyi ilyen volt, hat hetesen kezdte és 4 hósan hagyta abba, amikor Jozsó elvette a cumijait. Lehet nincs összefüggés, de egy próbát megér. Mondjuk nagy lelki törést nem szenvedett a cumihiány miatt, én alváshoz nem adtam amúgy sem, csak a babakocsis alváshoz, meg napközben. Bevallom, most nem bánnám, ha cumizna, szóval én nem tartom nagy ellenségnek a cumit, sőőőőőőt. Direkt ezért adtuk Bogyinak, mert Jozsóval beszívtuk anno (ő is engem használt cuclinak).
Vendég

Helló!

Enikő, nem száraz a levegő, még viszonylag új a lakás, inkább pára van. Orvost én nem ismerek senkit a pulmón, a gyerekdokink az Elek doktornőhöz ( :?: nő egyáltalán ???, én úgy emlékszem ezt mondta... :oops: ) akar küldeni. ( Ha ismeri valaki, írjon valami infót róla!) Ha túl sokára adnának időpontot nekünk, nagyon megköszönném, ha megírnád az orvosotok nevét és elérhetőségét! :lol:
A 6. hét előtt tényleg nem érdemes dokihoz menni. V.E. doki néni biztos örülni fog neked, nagyon szeret terhességet diagnosztizálni! :):):) Drukk, hogy minden oké legyen! :):)

Timika, köszönjük szépen, eddig tiszta apja volt, de most kezd rám is hasonlítani! :lol: Egyébként nem lázas, csak hőemelkedése van. Nagyon sokat betegeskedik, de sosem lázas.

Dancsi, sajnálom a pozitív tesztet, bár legalább van egy bűnbak. Talán a többi negatív lesz! :lol:

Niki
, nekem se nyílt a méhszájam, mégis keményedett és szúrt a hasam kb. a 16. héttől egész végig. Nem fektettek be, végig táppénzen voltam, pihentem otthon.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek, aki gondolt ránk.

Dancsi:
Tegnap este zűrös napunk volt, még mindig "költözünk", úgyhogy csak ma délelőtt tudtam kipróbálni. Úgy tűnik beválik, bár elbénáztam a dolgot úgyhogy minden úszott a tápszerben.

Kicsit erőltetni kellett, meg rányomni az elején, hogy rájöjjön jön a kaja, csak szívni kell. Már csak azt kell megtanulnom mikor elég neki, szegénykém üvöltött én meg tuszkoltam a szájába, miközben már jól lakott, csak én gondoltam hogy azért sír, mert nem jön azonnal a kaja.
Most épp a csörgőit püföli nagy hévvel.

A testbarát ragsztó viszont vacak (vagy én vagyok gyári hibás és rám nem ragad :-), szóval van itthon mezei leukoplast, arra sem vagyok allergiás, no meg el kell találnom hol a szája közepe, mert most csak a sarkába sikerült betuszkolnom.

Annyi biztos a szokásos adagja 120 ml, most olyan 90-et evett 10-et én pancsoltam szét és olyan 50 maradt, visszamértem. Meglátjuk mire jutunk így. Az biztos ennél többet már ember tényleg nem tehet. És Csibe, tényleg jó a a MaM Ultivent, nem szokott le a ciciről, csak épp éhesebb volt annál hogy nyammogjon.

Egyenlőre nem idegesítettem, azzal hogy megmérjem evés előtt, ha ma egész nap így eszik, akkor holnap felpakolom a mérlere kíváncsiságból.

Nem lehetne, hogy néhány napig ne te kelj föl Boldihoz hanem az apukája? Hátha rájön hogy max tea van, meg apa, és ezért nem érdemes neki felébredni? Valahol olvastam hogy ez is segíthet.

Rika:Én is oda ajánlottam föl az enyémet nem utasították el. Nem lehet hogy valami formai hibát vétettetek? Valamit nem írtatok rá a borítékra, vagy nem úgy ahogy az APEH akarja?

Enikő:
Én sem bírom az éjszakai kelést, az ok hogy ha sokáig fent kell maradni és korán kelni, de hiába telik el mondjuk 10-12 óra alvással ha közben egyszer is fel kell kelnem, már áradt vagyok. Hát ez van, mit csináljak...
A férjem is ilyen, szóval ezért is tanítottuk meg aludni a picit 2 hónaposan. Bár lehet elejétől úgy kellett volna csinálni ahogy most. A kiságyba csak éjjel rakjuk be, napközben dönthető pihenőszékben vagy a francia ágy közepén alszik, az összes érdekes dolog az ágyában a rácsvédő, semmi játék (az alvós állat majd később jön, nem akartunk egyszerre túl sok változtatást), és megközelítőleg mindig ugyanakkor fürdik.
Amit én még pluszban bevezettem, hogy alvás előtt eszik, de azt már sötét szobában, csak a folyosón ég a villany, én meg dudorászom neki (nem tom hogy bírja az én fahangom), még járkálunk kicsit amíg böfizik és meg y kiságyba. Hálózsákban eszik már, az jó meleg el is álmosítja.
Tegnap előtt éjjel fent volt, fel is ébredtem rá, és készültem hogy na akkor kelés van meg egy kis evés, de kb 2 percet mocorgott, meg cuppogott, gügyögött egy kicsit magának és aludt tovább. Csak van valami abban hogy abban a környezetben ahol elalszik ott vissza is alszik ha nem fáj semmije, nem éhes, szomjas és nincs meleg stb...
Tegnap este, pedig annyira álmos volt, hogy nem is akart enni, hordozgattam egy darabig mert azt hittem azért "kukacol" meg sírdogál mert fáj a hasa, de az én lányom csak az ágyába akart menni. Leraktam, elnyújtozott és már aludt is, ki sem értem a szobából szinte. Mondtam is apának, ha ezt elmesélem, tuti senki nem hiszi el :-).

Napközben pedig jelzi hogy álmos (kulcsolja kezét és közben nyüszög), rakom a pihenőszékbe, kap egy cumit (ezt az egyet meghagytuk neki, hogy elaltassa magát), szívja 1,5 percig (me direkt órával mértem és alszik.
Én meg bekapcsolom a mosógépet mosogatok, szóval vannak zajok. Eddig működik a dolog.

Bébikomp, nem volt, nem is lesz nekünk, de ha akarnék is (amit nem akarok) se lehetne, mindenütt küszöb van ugyanis a lakásban. Egyetlen "járás segítőnk" volt, egy kisteherautó, amire rá is lehetett ülni, meg volt neki magasított fogója, abba kapaszkodott amikor még nem állt teljesen stabilan és minden családtag dereka már kikészült :-)

Káti:
Akkor csütörtökön 2 órától mi is megyünk. Remélem tetszeni fog a lányzónak :-)

Karmen:
Nem arra gondoltam, hogy neked feltétlenül meg kéne csináltatni a toxot, csak ha valaki ír valamit, és nekem arról eszembe jut még valami, akkor a neve alá írom. Bocsi ha félreérthető volt.
És azért mondtam hogy a Czank a hatalos terhesgondozó, mert pl más orvos hiába ad igazolást hogy voltán nála 20-szor is attól nem fogsz pl anyasági sgélyt kapni és a szülési szabadsághoz sem fogadják el a várható szülési időpontot, csak tőle. Jó mi? Egy Szeged méretű városhoz...

Bea:
Azért kérdezem mert tényleg érdekel. Két óra elteltével abban a mellben amiből előtte szoptattak nem hígabb előtej jön ugyanúgy mint a másikból jönne? Bocsi de erről semmi tapasztalatom nincs ...

Cseppek:
Nálunk az első két napban volt rajta sapka otthon, mert alig 18 fok volt, utána szereztünk "kályhát" és állandó 20 fok lett. Akkor már nem adtam rá soha. Nyugodtan leveheted róla.

Niki:
Miért akar az orvosod befektetni ha tuti és totálbiztos hogy zárt a méhszáj és nincs még csak felpuhulva sem? Ctg-t, éramlást, miegymást ambulánsan is lehet nézni (halkan jegyzem meg, a bentfekvésért több támogatás jár és az ágykihasználtság is nő :-(. Nem tudom mitől leszel idgesebb, ha szúrkál, vagy ha bent kell feküdnöd...
Egyébként nekem volt hasonló, az orvosom azt mondta, vagy beszorult egy ideg a csigolyáknál és terhelésre nyomja, vagy a baba fekszik rajta egy idegen. Nem tudom melyik volt, idővel elmúlt.
Amúgy a kórház tényleg uncsi, amíg ott voltam egy rendes vizitet sem láttam (sőt volt hogy egymagam voltam a szobában és csak annyit kérdeztek tőlem, hogy a többiek jól érzik e magukat), és a nővérek sem azzal voltak elfoglalva egy kivételéve hogy mi van rajtunk vagy hova van kiterítve a törölköző. A professzorral meg egyszer sem találkoztam... Szóval nincs olyan szigor mint a klinikán...
Látogató meg majdhogy akkor jön amikor akar... A szobatársam férje reggel 6-kor beugrott munka előtt, hozott mindenfélét, és későn este is jött, mert valami fura hosszúműszakos rendbe dolgoztak. Nagyjából egész nap azt csinált az ember amit akart...
Ja és küldök kórházi listát ha gondolod...

Gira:Érdekes dolog ez a sírás, én pl odamegyek hozzá ha sír (és most nem a fájdalmas, vagy éhes vagyok sírásra gondolok), de nem veszem föl azonnal, valahogy elterelem a figyelmét, és amikor már nem sír, max akkor veszem föl. De van hogy nem is kell mert hirtelen rájön, de érdekes is az a játék amit fölé akasztottam. Ma pl azért nyűglődött, mert feküdt a játkok alatt (minek hívják azt az izét amire rá éehet akasztani a játékokat?) és nem rte el azt ameklyiket nagyon akarta. Feltámasztottam a pihenőszéket és úgy raktam alá. Úgy már rendben volt minden.

Nem lehet hogy azért unakozik, mert nem éri el a játékait? Én időnkét székbe teszem, meg olyan állványunk van amire szinte bármit fel lehet akasztani...

Sztrájkolni meg azért sztrájkol, mert nem tud irányítani=nem vetted fel amikor akarta, legalábbis ezt írta valamelyik okos könyv... Apa folyton olvas, és meséli mi érdekeset talált :-)

Bibi:
Nem hiszem hogy bárki hülyének nézne, ha nem hagyod egy órán át sírni, szerintem egy 1 éves gyereknél többre vezet mondjuk az ismételt megerősítés vagy a fokozatos visszahúzódás.
Ha gondolod kimásolhatom neked a könyvből, aztán meglátod segít e ez nektek valamit...

Exi:
Kivételesen biztosan igazam van :-) Zoonozis konferencián volt a toxoról előadás, ott hallottuk, hogy sokan elfeledkeznek a nem jól megmosott földközeli növények fogyasztásáról, mert elsősorban így kapjuk el. Persze a macsek hordozza...

Ági73

Niki!

Most jutott eszembe hogy nekem még ilyen idős terhesen nem csináltak ctg-t,mert még korai és úgysem mutat jó eredményt.Olyan 31.héttől volt de még akkor sem lehetett a babák szívhangját megtalálni.Mondjuk arra jó volt hogy nézzék milyen sűrűn vannak fájások.

Csibe!
Ugyanez volt a Nikivel hogy cumisüvegből sem tudott enni rendesen és mire 3 hósan eljött a Dévényes már "idős" baba volt ahhoz hogy szopjon.
Bocsika de most egyenlőre napoljuk el a talit nem tudom mi lesz velem.Ha jövőhétre rendbejövök akkor oké,de kétlem.Nagyon szarul vagyok. :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Zitacicu!
Jajj, szegénykém, gyors gyógyulást neked, remélem tényleg hamar rendbejössz. :cry:

Kármen! Timika!
Köszönöm a dícséreteket a fiúk nevében, jól esett.

Timika!
Ma voltunk reggel a fogklinikán, javult a helyzet, Dávid is nyugodtabb lett. A fog durván fele már kibújt, az a nagy gennyes dudor, meg lehúzódott.

Zsuzsi!
Déneskének jobbulást!

Cseppek!
Nálunk nem volt sapi a fiúkon, illetve elvétve volt , mint például hajmosást követően, ha úgy éreztem, nem sikerült teljesen szárazra törölni, amúgy nem.

Ági!
Ne csüggedj, pont te, aki olyan vagy itt köztünk mint egy energiabomba, teli jobbnál-jobb tippekkel, tanácsokkal!!! Azt írtad a gyermeked csicsereg, ez sztem nagyon jó jel!! Mindent megtettél, amit csak lehet, lehetett tejcsi ügyben.

Niki!
Ne szomorkodj, a kórház nem a kánaán, de ki lehet bírni, főleg, ha arra gondolsz: a picurkádért teszed. Vigyél sok olvasnivalót, zenét, lejátszót. Ja és nem gáz szabadidőben lenni, nekem pl nem is volt pizsim, sosem szóltak rám, hogy abban kellene lennem, vagy sem. Persze rengeteget bőgtem bent én is, jajj, ha tusoló mesélni tudna, de a cél lebegett a szemem előtt (négy hónapig!!!). Fel a fejjel.

Képzeljétek a mai fogklinika után a szemklinikára vittük Dávidot, mert brutál begyulladtak a szemei. Tiszta váladék,á, nem is tudom, mit mondjak.
Éjjel éjféltől fél négyig öriztem Ricsit, mert annyira köhögött, hogy az rémisztő. Függőlegesen kellett tartani, mert csak úgy tudott aludni. Ötször volt olyan köhögési rohamama, hogy ki kellett vinni az erkélyre a hideg levegőre. Ma viszem pulmonológiára, mert sztem ez így nem mehet tovább.

A múltkori vizsgám sikerült, köszönöm nektek is a drukkokat!!

Szorítsatok, ma megyünk a pulmonológushoz, annyira izgulok. Romy

Kép

Kép
romy1

Köszi lányok!
nem tudom mennyire vegyem komolyan ezt azt egészet, végülis azért fektet be, mert mindig keményedek, meg hogy meg van rövidülve a méhnyak, de a méhszáj zárt! De ezt a rövidüléses dolgot már mondja kb.16. hét óta. Most utána olvastam és az volt a méhnyakrövidülésről, h ez a koraszülést eredményezi!! Ettől meg teljesen kivagyok!!
Az a szúrás, amit a méhszájnál érzek meg szintén volt már és egy idő után elmúlt. nem tudom, h ilyenkor talán a baba nyom6ja a méhszájat??
Remélem ha már befektetnek, akkor legalább jól ki is vvizsgálnak!!!
Az is aggaszt, h még csak most akartunk elindulni decemberben babadolgokat venni, a kapottakat kimosni, berendezni mindent! Jó, a kocsi meg az ágy már megvan, de a többi...Ki fogja ezeket megcsinálni- oké bizti segítenek a szülők, de mégis csak én szeretném. És ha kiengednek és tovább kell pihennem, mert biztos ez lesz...Majd ittho ülve ad6om az utasításokat és csak mérgelődök. De nem érdekel, csak a baba renben legyen, én a legjobbat szeretném neki! :cry:

Kép
gyanixi

Gyanixi!
Kevés vizsgálat, kevés idegeskedés :D Én a 25. héttől éreztem keményedéseket. HOl jobban, hol kevésbé, de megvizsgálni nem engedtem magam az alternatív nézeteim miatt. Nem akartam idegelni ezen. Rossz neked, rossza babának. Hajna 3 nappal a kiírt időpont előtt született :D Ne aggódj. Valaki többet keményedik, valaki kevesebbet, de ez természetes. Ha én komolyan vettem volna az előírt keményedési adatokat, leeht tényleg korábban szülök az idegbajtól :lol:
Vendég

Dancsi!

Ezt nem értem. Akkor vegyem el a cumit és megoldódik minden? Vagy adjak cumit? Igazából nem nagyon cumizik, csak ha álmos, akkor azon alszik el, egyébként nem veszi be... Most már olykor az ujját szopja inkább.

Ma délben, míg Réka aludt, Hajna evett végre :D Aztán beájult vagy 2 órára - erről azt kell tudni, hogy napközben nem szokott aludni. :)

Gira
Vendég

Sziasztok!

Zitacicu!
Jobbulást kívánok neked!Szorítok, hogy minden rendbe jöjjön!

Természetesen majd akkor talizunk, ha jól leszel!

Mégegyszer köszönjük a dícséreteket!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Ági73!

Az lehet gond, hogy nem éri el a játékait, de azért,mert még nem is nyúl értük... nem bír, pedig próbál szegénykém... talán épp ez a nagy unalom oka.
Vendég

Ági,
örülök, hogy működni látszik a dolog

Gira,
egy próbát megér, az lll szerint a cumizás elveheti az éhségérzetet

bár ha nappal nem cumizik csak alváshoz, akkor lehet teljesen mindegy

Nekem meg begyulladt az egyik szemem, még sosem volt ilyen, irtóra fáj, meg könnyezik, tiszta vörös. Belecseppentettem Boldi szemcseppjéből, amit a doki írt fel neki, kíváncsi vagyok ér-e majd valamit.
Vendég

Sziasztok!

Minden anyukának, babának gyors gyógyulást kívánok!

Kicsit le vagyok maradva...ma adventre készültünk Grétivel :) Barátnőm varrta volna az adventi naptárhoz a kis tasakokat, de elromlott a varrógépe, így szalvétába csomagolt apró ajándékocskákat csináltam.
Így néz ki:

Kép

Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág!

Nagyon klassz a dekoráció!Hol vetted a csipeszeket?:)

Edit
szilde
Szeged

Sziasztok!
Egész ap nem voltunk mi se. Csak 2 gyors kép a csajokról:
Viola evett (almás sütit bár ez nem láccik :lol: )

Kép

Bogi a fogkrémet reklámoz :lol:

Kép

Most megyek olvasok nekik!

ceniko
Szeged

Szilde: Rossmannban vettem. Azt hiszem 299 Ft volt 22 darab.

Enikő: Nem semmi a Viola étkezési technikája :lol:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Jövök még egy kicsit délelőtt, (vagy már délután??) nem tudtam befejezni.

Először is minden betegnek nagyon gyors gyógyulást, és most már komolyan szerzek egy digitális gépet és fotózok én is, olyan édesek a gyerkőcök...

Niki:
Ha arra gondolsz állandóan, hogy ez meg az fog biztos történni, akkor az a rossz be is következik.
Előkereshetem neked pontosan mikor, de én is teljes pánikban hívtam az orvosom úgy 27. hét táján, hogy valami nincs rendben mert keményedik veszettül a hasam.
Megnézett, azt mondta minden rendben odabenn, és a hasamnak az a dolga, hogy gyakoroljon. Akkor ijedjek meg ha erősödnek vagy rendszeresek, vagy mindkettő egyszerre.
És gondolj bele, nem véletlen adják az EDÁ-t egész lent a gerincben, ott vannak az idegek amik az alhasi szerveket idegzik be, a baba meg pont azon a helyen van és a sok járás pont ezt a gerincrészt terheli meg. És biza veszettül tud kisugározni ha azt ott nyomja valami. Ilyen banális oka is lehet, erre gondolj ne rögtön koraszülésre...
A méhnyak hossza meg háááát.... Erre azt mondta az orvosom, hogy nagyon szubjektív, főleg ha csak kis mértékben változott. Lehet, hogy 3 centi, de lehet hogy csak 2,5. A mintha meg elég bizonytalan diagnózis, főleg ha 16. héttől mondja, akkor ugye biztosan nem emiatt rövidült.
Tessék pihenni, és nem tudom, de nekem 3*2 magnéziumot javasolt az orvos, de volt olyan kismama aki kapott még seduxent is.
Szóval nyugi, megnéznek bent és lehet, hogy pár nap alatt haza is jöhetsz, majd egyezkedj a dokiddal.
És használd ki az időt, biztos beengednek az újszülöttre ha szépen megkéred a csecsemősöket, legalább megtudhatsz mindent előre ami érdekel. Velem mindegyik beszélgetett, nekem nem volt gondom egyikkel sem.

A babaholmik miatt meg ne aggódj. Érdemes a neten elolvasni mindent arról amit szeretnél venni, én is itt tájékozódtam mielőtt nyakamba vettem a várost, főleg a fórumokon nézz körül (keresővel kidobja azt is ha terméket keresel), a boltban úgysem derül ki, hogy adott valaminek használat közben milyen hártányai lehetnek.
Aztán elküldöd apát vagy megrendeled neten. Sok minden van ami itt olcsóbb mint boltban.
Babaruhát ágyban is lehet válogatni, mosni vasalni meg ki szeret úgy őszintén :-).

És ha tényleg a legjobbat szeretnéd neki, akkor abbahagyod a net böngészését keményedés, koraszülés, meg minden nyavajaságok után, és megpróbálsz megnyugodni. Érzi ám a kicsi ha téged valami bánt. Szóval nyugi, bármilyen nehéznek is tűnik.

Gira:
Nem baj ha nem nyúl érte, tedd olyan közel, hogy a kalimpálásával véletlen meg-meg üsse, de saját magát ne tudja fejbe kólintani. Esetleg megoldás lehet nektek a csuklóra tépőzárazható csörgő. Nekünk van, szereti nézegetni, sőt már egyszer meg is csócsálta. Én használtan vettem, de biztos van valamelyik bababltban.

Dancsi:
Nem lenne jobb inkább orvosnak megmutatni a szemed? Elég sok mindent én is magam gyógyszerezek (hála a tudásért a doktorbácsinknak), de a szemmel nem merek próbálkozni.

Megyek, azt hiszem elteszem magam holnapra, még jönnek a költöztetők egy adag cumóért holnap, a bérlő meg már ott takarít és fest a lakásban. Olyan ciki, ki akartunk takarítani mielőtt kiadjuk, azért csak van minden nem új lakásban egy két sarok amit nem minden héten takarítottak ki... :oops: Most meg ég a képemről a bőr, mit gondolhatnak rólam ... :oops:

Ági

Ági73

Zsuzsi,nekünk a dr. Elek Ágnes az orvosunk,én nagyon csípem,rendes,4 gyereke van és rengeteg betege ,pulmollógus-tűdőgyógyász ,petőfitelepen rendel!
Mielőbbi gyógyulást a kisfiadnak!!

Kiváncsi vagy még valamire??? :wink:

Bea,nagyon vagesz a dekoráció!! :D

Enikő,nagyon édin eszik a
lánykád!!
:D

5-6 héttől már leket hallania szívhangját a babáknak,és a petezsákot már szépen lehet látni!!
Nekem legalábbis úgí rémlik!! :lol:

Kép
bibi226

Üdv!

Enikő, poénnak szántam! Gondoltam, hogy nem akasztod fel magad...persze biztosan furi lenne... Mikor anno átmentem fürdetni a bnőm lányát, nekem is nagyon-nagyon furcsa volt, hogy neki puncija van. :)
Egyébként általában van szívhang a 6. héttől, de ha épp nincs, akkor se baj, akkor általában visszarendelnek egy héttel későbbre.

Timi, na mi ezért fogunk Petitesóra használt ruhát adni. Tudom, kegyetlenség, de igazad van, ha azt számoljuk, hogy maga a szülés (nem ügyeletesnél és nem munkaidőben) 100 rugó, a többi elmegy a vizsgálatokra kb.

Dancsi, nézd a dolog jobbik oldalát, már tudod, hogy mi a gond. Szerintem egyébként ki fogja nőni, régebben írtam, hogy olvastam vhol, hogy a gyerekkori ételallergiákat nagyrészt kinövik a gyerkőcök.
A szembajod miatt :(. Jobbulást!

Gira, a nyáriaknál ezt hívtuk szopidilinek vagyis azt, hogy cici-tejcsi-elfordul-visít az éhségtől. Igazából - ahogy emlékszem - semmit nem lehet tenni ellene...
De ha Hajna nem mutatkozik éhesnek, kár erőltetni, egyszer úgyis megéhezik, gondolom én. Na látom, megéhezett a drága. :) Nálunk egyébként van cumi, néha bekapja és szívja, aztán néha kiköpi és azt nézegeti...

Zita, mielőbbi jobbulást!

Zsuzsi, én kicsinek sosem voltam lázas...csak köhögtem, meg hasonlók, mentünk az ügyeletre (mert ugye miért is ne minden hétvégén jött volna rám), és ott mindig közölték, hogy ki kell venni a mandulámat. Ami sose volt begyulladva, így azóta is megvan, mert a dokinénim mindig kérdezte, hogy lázam volt-e...és mivel nem, megmaradt a torokmandulám is. :)

Ági, nálunk is csak este van kiságyban alvás. Habár épp ma napközben is oda tettem be, mert a fiatalúr hazafele jövet úgy beájult a kenguruban, hogy kicsomagolás után is aludt kb. fél órát az ágyában. Hozzáteszem, hogy mikor kibontom a kenguru tépőzárját, mindig felébred, ha meg nem akkor, az ágyában tutira. Ma nem így történt...
Nálunk kicsinek sírt, ha elálmosodott, most szemdörzsölés és duruzsolás a módi. :)
Egyébként az általad említett nővérke egy párszor nálunk is "beszólt", de mire kijöttem, máre egészen jóban voltunk.
A toxoval kapcsolatban biztosan igazad van! Nem is mondtam, hogy nem, csak épp - ahogy Te is írtad - inkább a macskákra terelődik a védőnők figyelme.
Csörgő és fejkoppantás: látnod kéne Peti fejét. Ő mindig mindennel fejbevágja magát...nem tudom, miért jó neki.

Romy, jobbulást a fiúknak. Majd írj, hogy mi volt a pulmonológián.

Niki, jól írtad, leülsz, és utasítgatsz. Habár nem hiszem, hogy épp egy adag mosás elindítása okozna gondot, csak ne gebeszkedj, ha teregetsz. És vasalni is lehet ülve, ha muszáj. :)
És hallgass Ágira, a sok idegeskedést tényleg érzi a bébi. Én azt se tartom kizártnak (ha ebből indulok ki), hogy Peti azért nem akart kijönni, mert én egyáltalán nem idegeskedtem (igaz, nem is volt min), és így ő nagyon jól elvolt odabent...

Bea, szerintem így is nagyon szupi lett!

Na megyek pancsizni és aludni. Peti is elaludt, igaz "fordítva": a feje van az ágy vége felé.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Exi!

Megjártuk a hadak útját. Ricsit be kell fektetni, totál kivizsgálásra a kórházba. Teljesen elkeseredtem, mikor sorolták, milyen gondokkal kell/lehet számolni. Első körben az ő szemgyusziját is orvosolni kell, mert a változatosság kedvéért ő is elkapta. Szerencsére a szemcseppet jól tűri, és a krémet is. Aztán szív, tüdő, máj, stb vizsgálat, á, nem is írok inkább,mert csak újra bőgni kezdek.

Jégvirág!
Szép az adventi díszetek.

Dancsi!
Gyors szemgyógyulást neked.

Melinda!
Csajok?

Niki!
Én is hiszek abban, hogy agyermek megérzi az anyukája gondolatait már a pocakban is, úgyhogy NYU-GI!!! Nem lesz semmi gond, az utasításokat kiosztod, a neten kiválasztod a dolgokat, ahogyan azt már az előttem szólók tanácsolták. (Amúgy a koraszülés sem tragédia, de neked nem lesz és kész!!! ) Jól érzi magát az úszómedencés lakhandijában a gyermeked, és majd kibújik, ha napozni szeretne egy kicsit, azaz, ha jól számolok 10-11 hét múlva. :wink:

Na megyek mert romokban heverek. Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Jégvirág: nekünk dokinéni mondta annak idején, amikor a 3 hónapos kontrollon (ha jól emlékszem) túl voltunk, hogy akkor kell elmenni mégegyszer, ha már önállóan jár. Most rákérdeztem, adott is beutalót, elvileg holnap megyünk, majd meszámolok róla.
rika, kösz, hogy felajánlottad a talit ezügyben, de azóta nem jártam erre, ezt lekéstem, sajnálom... A többieknek is köszi a válaszokat.

káti, most aztán megleptél!!!! Donát, apuka???? Ha én ezt elmesélem a többieknek! :lol: A Jakab Lajos utca végében lakunk, ti hol is? (Írtad, de lemaradtam.)

ceniko: Anna barátnőm, ismer benneteket, megkérdeztem.

Bébikomp: pont tegnap hallottam a tv-ben a Heim Pál orvosát, azt mondta, jó cipőben bele lehet tenni a babát, erősíti az izmait. Nekünk nem volt, teljesen felesleges lett volna, de olyan babánál, mint zitacicu Norbija, beválhat. Bár, ha a gyógytornász nem javasolja... Én nem tenném bele, nekem nagyon természetellenes.

Dancsi, Kriszta, timika, bibi, klzsuzsi, romy, Csibe (bocs, ha kihagytam valakit!),gyerekek nagyon szépek! :D

esztermoro: én is a 150 g-os szorzót ismerem, és még azt a szabályt, hogy 200-nál többet nem ehet, még 2 hónaposan sem. Tudom, hogy ezt nehéz mérni, ha csak szopik egy baba... Elkényeztetni meg képtelenség egy ilyen picit, szerintem.
Sírni hagyás: egész kicsit én nem hagynám. Egyszer hagytam, kb. 20 percet, azóta is pocsék emlék, ha rágondolok, iszonyúan megsajnáltam, amikor felvettem. :cry: És aztán kiderült, hogy volt oka sírni, úgyhogy azóta is bánom. Később, kb. 4 hónapos korától már más...

Ági, fel a fejjel! Te mindent megtettél, nem vagyunk egyformák! Sokszor mondják, hogy a nők 95%-a képes szoptatni, meg sokan a saját hibájukból nem stb. Én nem egészen így látom: amellett, hogy a legtermészetesebb dolog, igenis meg kell becsülni, hálát kell adni (ha úgy érzed, van kinek) minden szoptatós napért, és igenis érezze magát szerencsésnek, akinél minden flottul működik! Saját példámból: nálunk tényleg működött minden, elsőre, fejés nélkül stb, aztán elbíztam magam, vagyis elmúlt az az érzés az első hetekből, hogy de szerencsés is vagyok, meg is lett az eredménye, "éheztettem" picurkámat egy kicsit, és utána megdolgoztam érte, hogy visszajöjjön a tejecske.

Valaki keresett múltkor szűcsöt Szegeden. Én tegnap láttam egyet a Zákány utcában, legalábbis egy szőrmés boltot, ahol ki van írva, hogy vállalnak javítást, tisztítást, stb.

zitacicu: jobbulást!!!

Ruhák: én már csak akkor veszek újat valamiből, ha nem találok használtat. Annyira jó cuccok vannak a neten, még túl is vásárlom magam állandóan.

Törvény a szüléssel kapcsolatban: én ezt egyszerűen nem értem, hogy ilyet hogy lehet csinálni... Undorító. Szülésindítás: én dokim is azt mondta, hogy az azért nagyon kockázatos, szerinte kevesen csinálnának ilyet.
ceniko, kösz, hogy leírtad, de ezt se értem. Ha lebeszéli az ember a dokival, hogy mindig akkor megy, amikor épp ügyeletes? Akkor nem kell fizetni?
Körzővel rajzolt kórházkörök: Gyula súlyponti kórház lett, ahol a kör egy része egyszerűen Romániába lóg át. Ezt ki érti??? Akkor miért nem Békéscsaba???
:shock: :o
Államtitkár csaj iszonyú gáz... Ahogy magyarázott a kismamáknak. Én már nem is nézem, csak idegesít... :evil:

A mosóporreklámban ez van: "szülészeti magánklinikánkon...". Létezik ilyen Mo.-on? És ott vajon mennyibe kerül egy szülés, egy benntöltött nap? Olyan kíváncsi lennék...

Nekem is van hírem: múlt héten lett egy kétcsíkos tesztem (ma vagyok 5+4)! Nekem is úgy rémlik, 6. héttől van szívhang, én pénteken megyek dokihoz, hátha...

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Timika!
Lesz új babakocsim és nincs hozzá lábzsák,azért szeretnék :D Ha nem találok elfogadható áron akkor tavaszig a régit használjuk. :?

Gira!
Kitti nekem is csinált ilyen nem evős napokat,sőt hetet. Főleg oltás után. :shock: Majd ha éhes lesz,szól,hidd el :D

Annyit írtatok 2 nap alatt hogy alig győzöm olvasni :D

Megyek megreggeliztetem a babámat :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

romy,
jesszus, mi baja lehet Ricsinek? :?: :?: :?:

Nekem sajna kötőhártyagyulladásom van, tegnap elmentem végül az ügyeletre, mert egyre vacakabbul voltam már. :(
Vendég

Sziasztok!

Gira:
Gondolkoztam még mit lehetne játszani adni Hajnának. Esetleg fel lehetne akasztani olyan kulcstartóra szerelt plüssállatkákat, azt hiszem valamelyik kínaiban láttamolyanokat. Ma találtam a fiamnál egy csomót, van amelyiken pici csörgő is van. Az elég puha és könnyű, nem nehéz véletlenül sem megmozgatni és nem vágja fejbe a gyerkőcöt.

Norus:
2004-es árak a Telkiben... Számolj rá kb 10-20%-ot...
A telki magánkórház tarifái

A szülés ára 290 ezer forint, a császármetszéses szülésé 330 ezer. Az epidurális érzéstelenítés 60 90 ezer forint. A várandós anyuka még akkor is a saját orvosánál szülhet, ha az nem dolgozik Telkiben; ilyenkor az intézmény külön szerződést köt a doktorral.

A hotelszolgáltatás napi 48 700 forint, mind ez az étkezésért, a szállásért, a szakápolásért.
A klimatizált kétágyas különszobában fürdőszoba, tévé, telefon- és internetcsatlakozás is van.
Az éttermet látogathatják a páciensek, de akár a szobájukba is rendelhetnek az étlapról. A tegnapi menü: húsleves, roston pulyka vegyes zöldkörettel, brokkolival, őszibarackkompót almával.
Ha a kismama igényli, párja akár éjszakára is vele és a babával maradhat, ezért nem számolnak fel külön felárat.

Romy:
Fel a fejjel, az orvosok szeretnek előre rémísztgetni, a sok lehetből talán csak egy-két biztos lesz.

Dancsi:
Most jutott eszembe, a húgomnak gyerekkori cukorbetegsége volt, és mire 10 éves lett már kutya baja volt. Szóval ki lehet nőni.
A szemed miatt meg örülök kicsit, mármint hogy csak elmentél az ügyeletre, most már reméljük gyorsan gyógyul majd.

Nincs valakinek Graco Mirage kocsihoz való lábzsákja? Bundazsákunk van, de ilyet nemkapok Szegeden, a családból meg senki nem jár másfelé :-(
Ilyet keresek, ha más nem kölcsönbe, ígérem vigyázunk rá... Ha meg eladó akkor megvenném.
Ilyet keresek:

Kép

Elkényeztetés:
Tegnap itt volt anyu, hogy vigyázzon a picire, míg én felrámolom a még lent lévő konyhánkat. Itt volt kb 4 órát, amiből aludt is a picuri, de folyton felvette amikor megnyikkant. Na ennyi elég is volt neki, este próbálkozott jó 5 percig a szokásos kurjongatással, hogy jöjjön valaki és vegye fel. Pedig még csk 2 hónapos és 3 hetes...
Tudom rosszul hangzik, de ez olyasmi lehet náluk mint a kutyiknál a pavlovi reflex...

Ági

Ági73

Üdv!

Gyerekem áthelyezte a székhelyét az öcsém szobájába. Most bambul kifele az erkély felé. De ha így haladunk lassan az ágy alól kell majd kihalásznom. :D
Ki vagyok akadva: próbáltam hívni a vérvételes előjegyzést, erre "a hívott szám átmenetileg nem kapcsolható", na felhívtam a központot, ott beszéltem egy laborossal, most már kicsöng, de nem veszik fel. :evil:

Romy, de legalább kiderül, ha baj van Ricsivel. Ha meg nincs...és így legyen!

Dancsi, és kaptál szemcseppet?

Norus, gratula! Majdnem ugyanannyi idősek vagytok, mint Enikőék. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Zitacicu :) Jobban vagy? Azt nem mondták, mitől alakulhatott ki a gyulladás?

Romy :) Örülök, hogy javult Dávid foga, de most meg a szeme, hihetetlen, hogy mindig van valami... :roll: Mit mondtak, miért kell Ricsinek befeküdni? Jobbulást a gyerkőcöknek!

Bea :) Nagyon szép lett a dekoráció!

Enikő :) Arik a csajszik :lol: :lol: Látom Violának ízlett a süti :wink:
Tudom, hogy nem az a liba találta ki, de olyan lelkesen pártolja, na mindegy :evil: :evil: :evil:

Exi :) Ez miért lenne kegyetlenség??? :roll: Vérvétel előjegyzés no comment :evil: Neked kell menned vagy Petit kell vinni?

Norus :) Hatalmas gratula a pozitív teszthez!!! :lol: :lol: :lol: Szülészeti magánklinika = Telki Magánkórház

Kinga :) Milyen lesz az új babakocsid?

Ági :) Akkor úgy 1 millából már lehet is ott gyereket szülni, sirály :twisted: :twisted: :twisted:
A lábzsákot nézted már a Brendon honlapján? (Én elég sokfélét láttam rajta).

Dancsi! Neked is jobbulást!

Teszek 2 képet Kristófról (aki ma majdnem 10-ig aludt :shock: )

Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Nóri! Én kerestem szücsöt, találtunk Ujszegeden, köszi.

Dancsi,Zitacicu! Jobbulást!

Ági! "És azért mondtam hogy a Czank a hatalos terhesgondozó, mert pl más orvos hiába ad igazolást hogy voltán nála 20-szor is attól nem fogsz pl anyasági sgélyt kapni és a szülési szabadsághoz sem fogadják el a várható szülési időpontot, csak tőle. Jó mi? Egy Szeged méretű városhoz... "
Nekem irtam más a terhesgondozó orvosom, szegedi lévén is, pecsétel is a könyvembe, kizártnak tartom hogy ö nem adhat ezek után igazolást az anyasági segélyhez, elég durva lenne. Az enyém is hivatalos terhesgondozó csak a vidékieké, elvileg. A melohely meg nem hiszem foglalkozik vele amikor leadom az igazolást hogy jé ezen nem a C. van hanem másik orvos pecsétje. A maszek vizsgálatok valoban nem számitanak, de én terhesgondozásra járok máshova, az meg nem orvoshoz kötött hanem a kötelezö megjelenés és adminisztráció a fontos, ez kell a pecsétekhez, igazoláshoz.

Bea! Tényleg nagyon szépre sikerült! Ügyes vagy!

Dancsi! Sajnálom az allergiát, mit mondtad ezt kinöheti?

Enikö! jesszum, Viola aztán tud maszatolni!:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lányok és főleg[b] Ági![/b]
Köszi szépen mindent, néha tényleg nem árt, ha helyrerakják az embert és ez most kellett tőletek! Komolyan, már kezdtem becsavarodni!! :roll:
Most pakolászok, aztán ha még lesz időm benézek, ha nem, akkor majd ha "szabadulok!!!!"
Addig is jó pihenést és egészséget mindenkinek ebben a hideg időben!!!! :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Elvittem reggel a csajokat oviba /bölcsibe, és épp bent voltunk a városba ügyintéztem és egyszer csak telefonált a Bogi óvónénije, hogy Bogi összefosta magát :shock:
Gyors elmentem érte, és addig míg odaértem (kb 10 perc) még 2x fosott.
Hazaértünk azóta még vagy 5x, meg hányt is 2x :( :cry: És nagyon fájlalja a hasikáját :( :cry:
Láza is van! Apánk meg 10re ment dolgozni, a Viola bölcsibe, nem tudtam elmenni érte..... Küldtem smst anyósnak, hogy menjen már el Violáért, de nem írt vissza, siket ugye nem hallja ha sms jön, na meg az is lehet h dolgozik.....
És épp hívott a bnőm Kata, gyors elmondtam neki a bánatom és azt mondta elmegy ő érte :) Olyan aranyos volt, odaszóltam a bölcsibe h adják oda neki a lányomat... Viola kicsit meglepődött, hogy nem én mentem érte, de nem volt gond, hazajött Katával :)

De a Bogi az nagyon gatya, hogy lenne már egy kicsit - fok, a rohadt dög bacik meg vírusok pusztulnának meg.... Fosik a fél ovi
:shock: :evil: :cry:

ceniko
Szeged

Enikő:

Melyik ovi ez? A rotavírus, meg bacik csinálhatnak lázas, ennyire heves betegséget. Itasd ha megmarad benne és székletvizsgálat nélkül ne nagyon adj neki antibiotikumot. Pl. a salmonellánál az antibigyótól lehet hordozás (akár 2 hét), a vírusra meg úgysem jó.

Reméljük gyorsan átmegy rajta a neheze és a pici nem kapja el...

Gyógyuljatok gyorsan!

Ági73

Bocsi nem 2 hét, hanem 2 hónap is lehet a hordoszás....

Ági73

Ági: Küldtem privit

ceniko
Szeged

gyanixi!
Már lehet, hogy elindultál a korházba, de ha nem akkor vigyél magaddal domestos törlökendöt, a WC- miatt!!! Nagyon jó ! mondjuk én domestos sprat is vittem és a zuhanyzot is fertötlenítettem, de hát én már csak ilyen vagyok!

KépKép

KépKép
rika07

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?