A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Lynia, ez a nagy aluszékonyság rám is jellemző, hazaérek, csinálok a férjemnek vacsit, és már alszom is. Nálunk is vannak belőle problémák, mert ő otthon dolgozik, és egész nap egyedül van, nem éppen arra vágyik, hogy ha hazaérek, akkor se tudjon senkivel sem beszélni, mert én csak durmolok. Remélem, hogy ez javulni fog. Egyébként meg hidd el, hozzá fog szokni a gondolathoz. Az én édesapám egyáltalán nem akart gyereket, és aztán amikor megszületett a nővérem (utána meg én), teljesen megváltozott. Nem ismerek nála gyerekbolondabb embert. Na persze tudom, hogy most is szükséged lenne az együttérzésre, de tuti meg fog jönni. Csak ha nem volt rá felkészülve, tényleg idő. Addig is mi Veled vagyunk, és Veled örülünk!
Viszont a Pickwick teákat nézd meg, mert azok szerintem tipikusan az ízesített fekete tea kategóriába tartoznak.
Uxi, a zöld tea nem tudom, miért nem jó, de én úgy tudom, hogy csak gyümölcs és gyógyteák mehetnek. Én is meglepődtem a zöldön, mert ugye mindig hirdetik, hogy mennyire egészséges.
Algopirinen kívül mi mást lehet szedni? Én szinte mindenre allergiás vagyok, eddig cataflamot szedtem, dehát az olyan lórugás, hogy már amikor elkezdtünk készülni, akkor sem mertem szedni.

Kép
nenoke

én kb 1 hete lehetek ilyen

tudtok valami olyan cuccot (fürdősó,krém) amit a pocaknövesztésnél használni kellene, hogy a bőr ne legyen a legrondább?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

koszi nenoke, remélem tényleg meg jön a kedve, és a hozzáállás is változik, mert így nekem marhára nem buli!

akkor állhatok neki új teát keresni, sebaj...

lynia-

Úgy tudom, bármilyen kicsit jobb minőségű testápoló megteszi, a lényeg a rendszeres használat. pl a Nivea is tökéletes, de persze lehet marha drágán kifejezetten erre kifejlesztett krémeket is kapni, de amint hallottam, az pénzkidobás, mert nem tudnak többet, mint egy normál testépoló.
nenoke

Sziasztok lányok!
Ùgy tudom a zöld tea azért nem ajánlott, mert van benne élinkítöö is, mint a feketében. Egyébként, valóban nagyon egészséges.
Lynia! Sajnálom, hogy nem örül veled a párod, nagyon nehéz lehet így. Viszont, sokaktól hallottam, hogy az elején így voltak, aztán meg nagyon boldog apuka lett belööle. Szerintem, az idöö megoldja.
Olvassátok el a "Barátnööim a terhességrööl" címüü könyvet. Tök jó. Abban errööl is van szó és mindenrööl, ami ilyenkor foglalkoztathat. Láttam, hogy már van aki olvasta.
Az aluszékonyság nálam is volt, egész nap bírtam volna aludni. Ùgy emlékszem, hogy a 8-9. hétre elmúlt. Addig kitartás és aludjatok sokat!!!
molkata

Sziasztok,
Én is csatlakoznék a csapathoz, mert én ma vagyok 10+4 és láttam hogy van egy pár kortársam, ami tök jó! Nem vagyok az afórumba irogatós tipus de mivel még elég kevés embernek mondtuk el egyszerűen muuuuszáj beszélni róla. ( Mi is karácsonyi ajandéknak szánjuk..)
Mindenkinek szép napot!
brummabru

Üdv köztünk Brummabru!
Szép karácsonyi ajándékotok lesz :-)
molkata

Üdv brummabrumm!
a testápolós dolgot alá tudom én is támasztani,mert a nővérem is azzal kente,meg fürdővízbe babaolaj és nem repedt meg a bőre.én amikor híztam és a melleim nőttek vettem ilyen kimondott "drága" terhességi csíkok elleni krémet és én megrepedtem....azt mondják,hogy hajlam kérdése is.
Lynia!
muszály velük türelmesnek lenni,mert ők ezt másképp élik át.van aki a szülés után sem tud mit kezdeni a babukával,amíg olyan picike.Ők másak!!!kitrtás!!!!

moniá

köszönöm mindenkinek a jó szavakat! kicsit megnyugtatott :)
attól nem félek, hogy piciként nem tud majd vele mit kezdeni, szerencsére nagyon jól elvan a picúrokkal

szóval akkor testápoló és babaolaj (nivea+johnson jó?)

bocsi, moniá neked már van picúrod? kicsit összezavarodtam! :oops:
húúú és kik is a lombikosok nem te + molkata? vagy szarvasbori?

na megyek, visszanézem :roll:

lynia-

Moni és én vagyunk a lombikosok. :)
Èn is használok néha testápolót. Lehet, hogy ideje lenne rendszeressé tennem...
molkata

nincs még babám.viszont pár napja viszket a hasam.nem tudom,hogy ez már a terhesség vagy a hízás miatt van,de én most babaolajjal kenem és nagyon jó.

moniá

:o bocsika, most olvastam vissza, és fel is írtam magamnak!

móni, a hormonok miatt hízol? gondolom... a terhesség alatt milyen ilyesmi cuccokat kell szednetek?

lynia-

a súlytöbblettől én marhára tartok, mert nem vagyok egy vékony alkat, kövér nem vagyok, csak van egy kis feleslegem :(
remélem +10-13-nál megállok a "növésben" :D

lynia-

Na sziasztok.

Senkit nem akarok elkeseríteni, de én több helyen azt olvastam, hogy a terhességi csíkok CSAK a hajlamon múlnak. Lehet korrigálni az olajokkal, de csak árnyalatnyi különbséget. Bocs.

Én teát mindennap iszom. Dokit kérdeztem. Nem repdesett tőle, de nem tiltotta meg. Azt mondta, amikor csak tudom hagyjam ki, és váltsak rooibos teára (másnéven vörös tea, DM, nagyobb közértek gyógytea rovatában mindig van, ízesített félék is vannak, meg persze teázókban). Szerencsére az egyik kedvencem pont rooibos. De nekem legalább egy élénkítő (zöld v. fekete) mindenképpen kell. Így is őszilégyként közlekedek :wink:

Párok: szerintem azért lehet elutasító, mert egyszerűen fogalma sincs, mit jelent ez az egész. Szerintem fontos, hogy a tudományos hátteret is megismertessük velük. Ha nem kutat utána az ember, "laikusként" semmit nem tudunk a gyerekvárásról. Így a párok is döbbenten állhatnak az álomkór és hangulatváltások előtt. Sztem érthető. Biztos azt képzelhetik, hogy ez rosszabb lesz a hónapok előre haladtával, és azért nem engedik pihenni a párjukat.

Sztem olvassátok a Kismama magazint. Abban tényleg szakértők írnak (többek között az én orvosom is :lol: : Boros Judit).

A Barátnők a terhességről tényleg jó. Nekem mondjuk furi a "ha akarsz, szoptathatsz", és "nem mindenki választja a császármetszést" jellegű fordulatok. Eléggé amcsi. De minden félelmet leír, így jó érezni, hogy nem vagyunk egyedül a hülye gondolatokkal.

(vonalzó helyett: 11+0, de Babó 9+5, jún. 16-ra van kiírva)
Vendég

A hízásnál a lényeg, hogy nem szabad "kettő helyett enni." AZt hiszem, csak 1,3 helyett, de pontosan nem emlékszem a számra. Dehát persze ezt könnyű mondani, én mostanában állandóan éhes vagyok, 11-kor megeszek egy banánt (miután jól megreggeliztem), és 12-kor már szédelgek az éhségtől. Ja, és kolbászt ennék rántott hússal, szalámival és sült szalonnával. :lol:

Kép
nenoke

akkor amint lehet, olyan teát veszek, még nem is hallottam róluk!

(viszont a te dokidban jobban bízok!, pont most mondta egy ismerősöm, hogy akinél voltam nem a legjobb, szóval váltanom kellene)

jó hogy ilyen szupi dokid van, és még el árulod a tanácsait :lol:

én is gondolkodtam a kismama magazinon+könyveken, de még valahogy nem merem megvenni! babona! majd a 10. hét felé talán...

lynia-

Lynia!
a sárgatest hormont kapjuk pluszba,de az én hízásom a stimuláció alatt elkezdődött,most estére úgy felpuffad a hasam,mintha félidős lennék. :lol:
Kata!
te is észlelsz ilyet?bár én még a vitaminok miatt zabálok is.olyan szinten meg vagyok hízva,hogy nyáro 54 kg voltam,most 64 vagyok.ez már látványos,de nem érdekel,mert hál'istennek könnyen le tudok fogyni!!! :lol:

moniá

fúúú, irigyellek nenoke!

én is hamar éhes leszek (igaz mindenhol sok kicsit javasolnak), de csak akkor eszek, amikor már totál rosszul vagyok 8na nem önsanyargatás miatt), és émelygek, mert egyszerűen nem kívánok semmit! :(
a reggeli is kényszer, nem is tudok "színesen" étkezni, mert csak a péksütik (vagyis csak zsemle) csúszik le

ma elhatároztam, estére főzök egy kis csirkehúslevest, mert megkívántam (igaz nem annyira szeretem), kíváncsi vagyok mi lesz, állítom mire kész, rá sem bírok majd nézni! :?

lynia-

Lynia, védőnőnél már voltál? Ha véletlenül Turzó Gábornéhoz tartozol (Balatonalmádi), feltételnül szólj, mert ő a legjobb barátnőm anyukája, akkor szólok az érdekedben. :wink:

Kép
nenoke

de jó lenne nenoke, de nem almádi vagyok, csak itt dolgozok! szóval kiesett sajna

amúgy még nem voltam, Ti?

lynia-

Èn is felpuffadtam az elején, biztosan a sok hormontól. Most meg egyre inkább növöget a hasam és feszül is néha. Sztem ez normális.
Az elhízástól nem félek, mert elég sovány vagyok és szeretnék is hízni a baba miatt. A nyári müütétem még tett is rá, bár azóta 4 kilót felszedtem, így most 52 vagyok. :)
molkata

irigyellek titeket, én ezzel még jól megszenvedem majd!

mennem kell, további szép napot, majd holnap ....

lynia-

Sziasztok!
Hurrá! Most jöttem a dokitól. Van egy szép petezsákom szikhólyaggal jó helyen. Nagyon boldog vagyok, de rettegek, hogy minden rendben legyen. A párom is ott volt és nagyon büszke magára. :lol:
A páromon kívül még csak ti tudtok róla és azt hiszem ez még karácsonyig így is lesz.

Ancsa
Kép
ancsa00

Bocsi, javítok a párom elsősorban a leendő babára büszke. Nehogy egoistának képzeljétek, mert egyáltalán nem az.

Ancsa
Kép
ancsa00

Gratula, Ancsa! Itt az ideje, hogy csinálj magadnak, vagyis a babának egy csinos vonalzót! Tudod, babafalva.hu!

Kép
nenoke

Köszi! Holnap megpróbálkozom vele, most rohanok dolgozni. További szép napot nektek! :lol:

Ancsa
Kép
ancsa00

Sok gratula Ancsa!
molkata

Sziasztok!

Valaki írta a babaolajat fürdővízbe. Lehet hülye kérdés, de szabad fürödni? Én nem mertem a melegvíz miatt, másrészt az esetleges bacik miatt!

De jó nektek, hogy ilyen jóízűen beszéltek a kajáról Én nem vagyok émelygős, de annyira nem vagyok éhes, hogy csak na, semmit nem kívánok! :( Pedig Elevitet szedek és semmi! Elkezdek enni és úgy érzem már jól is laktam!

Ancsa! Párod benn volt az uh-n? Van, akinek benn volt a párja a hüvelyi uh-n? Az enyém nem, mert gondoltam jobb így!

Nekem is el kéne kezdeni kenni valamivel magam, mert a terhességtől baromira kiszáradt a bőröm, de anniyra, hogy még a fejem teteje is! Úgy néz ki,mintha korpás lenne, ez a hormonváltozástól van?

kispiskóta

Ez az egész tea élénkít, nem tesz jót a kávé téma csak akkor ártalmas, ha az ember sokat iszik belőle. Minden na iszom teát, de nem áztatom természetesen addig, amíg régebben, beleteszem, és ahogy megszinezte, ki is veszem.

KépKép
evica76

Kispiskóta! Az én pérom minden uh-n bent volt és nagyon jó, hogy együtt élhettük át és öö is láthatta és hallhatta a szivét a picinek. Ezek olyan alkalmak, amik nem jönnek vissza, szerintem.

Tudja valaki, hogy a 12. heti uh-t muszáj-e a 12. héten végezni vagy már a 10. hét is mérvadó?
Akkor újra Veszprémbe kellene utazzak, de holnap megpróbálom elérni a védöönöömet is.
molkata

Kispiskóta! Az én párom minden uh-n bent volt és nagyon jó, hogy együtt élhettük át és öö is láthatta és hallhatta a szivét a picinek. Ezek olyan alkalmak, amik nem jönnek vissza, szerintem.

Tudja valaki, hogy a 12. heti uh-t muszáj-e a 12. héten végezni vagy már a 10. hét is mérvadó?
Akkor újra Veszprémbe kellene utazzak, de holnap megpróbálom elérni a védöönöömet is.
molkata

Sziasztok!

Na, ma elkapott egy igazi émelygős roham, az hittem, rókázni fogok azt utcán. :oops: Én hülye reggeli nélkül indultam el... :oops: Gyorsan vettem egy kiflit, utána sokkal jobb lett.

Lynia, nekünk semmit nem adtak szülés után, csak megszánt az egyik nővér és a sajátjából adott egy algopirint. Nagyon fájt a gátseb, sajnos szakadtam felfelé is (bocs), nagy volt Emi feje. A szobában én szültem egyedül normál úton, a többi 4 anyuka császáros volt, nem tudom, nekik adtak-e valamit.
Szülés közben sem kaptam semmi fájdalomcsillapítót, csak úgy natúrban csináltam végig. :shock: Nem egy leányálom, de gyorsan el lehet felejteni a fájdalmakat. A kitolás amúgy nem fájt, csak a vajúdás, pedig azt hittem, a kitolás rosszabb.

Írd le nyugodtan, ha valami bánt, meghallgatunk. Majdcsak megbarátkozik a férjed is a gondolattal. Amikor megszületik, de legkésőbb amikor először mosolyogni fog, akkor meg elolvad majd tőle. Valahol mindenki fél egy kicsit a szülővé válástól.

Alvás: én is álmos vagyok, de nem annyira, mint Eminél. Lehet, hogy már megszoktam, edzett anyuka beéri kevesebbel is?
Sajnos nem tehetem meg, hogy alszom, amikor kedvem tartja, pedig de jó lenne...Tegnap tuti volt valami front, mert egész nap kótyagos voltam az álmosságtól, Emi meg naphosszat nyervogott, pedig nem szokása.

Terhességi csíkok: sajnos én is úgy tudom, nem lehet kenegetéssel megelőzni, aki hajlamos rá, annak lesz :cry: . Én nem kentem semmivel, mégsem lett, viszont köldöksérvem volt "helyette".Szülés után visszabújt, de attól tartok, megint ki fog jönni.

Kaja: én meg párizsit ennék sonkával, húst hússal, májkrémet és hasonlókat.
Tegnap a férjem megkívánta a kelkáposzta főzeléket. Ne tudjátok meg, mire megcsináltam, majdnem kitaccsoltam. Szeretem a fokhagymát, de most annyira undorodom tőle, hogy ihaj!

Fürdés: most nem tudom, de a késői terhességnél ellenjavallt, főleg a forró fürdő. Szerintem amiatt nem nagyon lelkesednek érte a dokik, mert nagyobb a fertőzésvezsély, mint a zuhanyzásnál, főleg, ha picit kinyílt a méhszáj. (Koraterhességben még normál esetben zárt).

Kata, a 12. heti UH helyett nem jó a 10. heti.
Bizonyos kort el kell érni a babának, hogy a tarkóredőt lemérhese a doki.

KépKépKépKépKép
uxi

szerintem fürdeni nem nagyon szabad,bár a nővérem végig fürdött és most is fürdik(20hetes),de én úgy tudom,hogy élénkíti a vérkeringést ezáltal bevérezhet a kismama.én a babaoljat tusolás után használom.
Ancsa! hatalmas gratuláció a bébihez!!!!!!!!!!!!!!!!!

moniá

Ancsa, gratulálok!
Mikor kell újra mennetek dokihoz?

KépKépKépKépKép
uxi

http://www.tv2.hu/tenyek/cikk/135172/

Ezt most találtam a 2007 nyári babás topikban.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Jó Reggelt!

Molkata: Én nem szeretném az uh élményétől megfosztani a párom (igaz is, hogy eddig egy volt), de úgy gondoltam a hüvelyi uh az azért más, mint a hasi. Ezért is érdeklődtem, hogy nálatok, mi a helyzet.

kispiskóta

Jó reggelt mindenkinek!
hogy aludtatok?
én,mint a bunda,végre csak egyszer kellett wc-re mennem.tényleg ti hogy álltok ezzel?

moniá

sziasztok!

nálam sem volt bennt, igaz hüvelyi uh-ra nem is hívtam volna

ti magán dokihoz jártok ugye??? sima dokinál lehet egyáltalán, hogy bennt legyen?

képzeljétek, tegnap egy csokor vörös rózsával várt! (ő visz haza, már messziről kiszúrtzam a kocsiban) és du. is átölelt, meg minden! jól esett nagyon!
uxi: még nem a férjem :(

lynia-

én éjjel nem járok wc-re szerencsére, de reggel úgy ébredek, hogy már nagyon kell! inkább napközben többször

lynia-

Én nem magán dokihoz járok, hanem a kórházba.
Fogadott orvosom, de mindig ügyeleti idejében mentem (persze a végén és az elején sűrűbben, akkor nem csak ügyeletben, de általában úgy beszéljük meg, hogyha lehet, akkor ügyeletben fogad.)

Nem kell neki fizetni, néha kap borítékot, de nem mindig, általában 2-3 ezret teszünk bele, ill. szülés után kapott egy nagyobb összeget :wink: . Nem is várja el, a szülés óta nem kapott, de ugyanolyan kedves.
Most arra gondoltam, boríték helyett majd viszek valamit a gyerekeinek, kétéves ikrei vannak.

Aki nem magánba jár, ti mennyit adtok a dokinak?

KépKépKépKépKép
uxi

Sima dokinál is bent lehet a férj, a hüvelyin is.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!
Mindenkinek szép émelygésmentes reggelt!
Köszi a gratulációkat!
Igen, a párom bent volt a hüvelyi UH-nál és az összes többi Uh-ra is szertném ha eljönne. Ha már nem ő hordja a babát szeretném legalább így bevonni mindenbe. Szerintem így születés után is jobb lesz a kapcsolata a babával. Ráadásul a szülésnél valószínűleg nem lesz bent, mert elájul a vértől. :)
Jövő szerdán kell visszamennem hasi Uh-ra. Már nagyon várom!
Arról, hogy mit szabad és mit nem a dokim azt mondta (és én tökéletesen egyetértek vele), hogy ez az állapot nem betegség. A mi jól esik neked, az jó lesz a babának is. Nyílván itt nem a szélsőségekre gondolok( pl. alkoholizmus, dohányzás).
A fürdőre is azt mondta, hogy nyugodtan lehet, nyilván nem kell órákig 50 fokos vízben ülni, de ha neked a melegvíz esik jól és téged az lazít el, akkor a baba is jó fogja magát érezni.
2 barátnőm is szült az utóbbi 1,5 évben. Az egyik soha nem görcsölt a dolgokon. Utaztak, szórakoztak, jól érezték magukat és ez folytatódott a pici megszületése után is. Most van egy tündéri kiegyensúlyozott kislányuk.
A másik barátnőm állandóan a "magyarok Nagyasszonyát" játszotta, születés után nem lehetett kb 2-3 hónapig másnak megfogni a babát, stb. Hát náluk a kiegyensúlyozottság hiányzik. A baba gyakran beteg, nyűgös.
Persze mindenki izgul, hogy minden rendbe legyen (én is nagyon), de ne görcsöljetek apróságokon.
Bocsi , ha kicsit hosszú és unalmas voltam.

Ancsa
Kép
ancsa00

de jó!

a 8. héten még hüvelyi lesz, ugye?
akkor még nem hívom be (úgyis munkaidőben lesz), aztán átmegyek egy másik dokihoz úgyis, akkor már du. be tudom rángatni :D

Emi születésénél bennt volt a férjed?
többiek, hogy tervezitek?
nálunk nem lesz bennt, valószínű, nem bírná, de lehet jobb is...

lynia-

Lynia: sorstársak vagyunk :) :( .
Még én sem metem férjhez, pedig már 4 éve együtt vagyunk. Ezért is csúszik Újévre a családnak való bejelentés, mert először az esküvőt szeretném ha bejelentenénk, azután a picit. A párom babonából nem akar karácsonykor eljegyzést :(

Ancsa
Kép
ancsa00

Ancsa!
Teljesen igazad van a kiegyensúlyozott baba kérdésben,de a terhesség nem betegség részében nem igazán értek egyet.akinek volt pár vetélése és évekig harcolt egy terhességért az igenis mindent csináljon úgy ahogy a nagykönyvbe meg van írva és aki engem megszól az csinálja végig azt amit én 5 éven át.műtétek,orvosságok(16 kg fogyás 3 hónap alatt),válságban a házzassága és dolgozzon melette napi 10 órát és mikor nagy nehezen összejön és megy a 12 heti uh-ra és közlik (karácsonykor)dec.27-én,hogy meghalt a második magzata is,hát ezek után,ha valaki nem görcsöl annak gratulálok.remélem nem sértettelek meg,de ez az a mondat amitől kiborulok!!!!!

moniá

ancsa, lehet írtad már, de hány hetesek vagytok???

mi 5 éve vagyunk együtt, de az esküvőről komolyabban még nem esett szó...hát most itt az alkalom, reménykedem, de nem vagyok az a nagy esküvő párti, szóval még tudok várni

nem semmi áll mögötted moniá4 nagyon erős vagy!

lynia-

Moniá! Bocsánat, nem akartalak megbántani és szerencsére nem ismerem a helyzeted, viszont megértem és előző levelem tartalmát természetesen nem ilyen helyzetekre értettem. Természetes, hogy aggódsz és mindent a "nagy könyv" szerint akarsz csinálni. Ne is tedd másként, de abban is 100%-ig biztos vagyok, hogy korábbi kudarcok nem azért értek téged, mert valamit nem megfelelően csináltál. Ez egy oltári nagy kitolás az élettől. Én most is azt mondom, hogy ne add fel, ne izgulj túl sokat (ilyenkor magamat is nyugtatom) és csinálj mindent úgy ahogy szertnéd, mert az a legmegnyugtatóbb, ha elmondhatod magadról, hogy te mindent megteszel ezért a babáért. MÉG EGYSZER EZER BOCS, nem akartalak megbántani. A barátnőmnek pedig egyáltalán nem volt oka görcsölni a dolgokon és ő nem is a babán görcsölt, hanem inkább saját állapotán.

Ancsa
Kép
ancsa00

Ancsa!
nem bántódtam meg csak szeretném,ha tisztán látná az is a helyzetünket akinek "semmi gondja".én is úgy gondolom,hogy nem szabad hátra tekinteni csak előre és most mindenkivel minden rendben lesz.ezt most komolyan így érzem.azért reagáltam érzékenyen,mert én az elműlt időben ezt anyósomtól és a sógornőmtől kaptam meg.pedig ők végigcsinálták velem ezt az 5 évet és azt hittem,hogy ők megértenek.egy akkora hülyeség kapcsán bántódtam meg,hogy iszonyat.szilveszterre lefoglaltal nekünk agy discóban zártkörű rendezvényre 2 helyet.és én közöltem,hogy nem vagyok hajlandó egy füstös zajos helyre menni terhesen.és erre hangzott el a fenti mondat.nagyon rosszúl esett,amikor ők tudják,hogy napi 3x3 kúpot kell felrakni aminek a társaságában nem hiszem,hogy jót lehet bulizni.na szóval ennyi.még mindíg sírok,ha rágondolok. :cry:

moniá

Jó reggelt mindenkinek!
Móni, minden tiszteletem nekem, hidd el, én át tudom érezni a helyzeted. Én is folyamatosan görcsölök, rettegek, naponta-kétnaponta sírok a félelemtől, mert úgy érzem, nem tudnám még egyszer átélni azt, amit áprilisban átéltem. Pedig én is azt mondom magamnak, amit Ancsa, hogy nem az én hibám. Biztos vagyok benne, hogy volt valami célja, csak nem tudom, mi az a cél. Ha esetleg érdekel valakit, írtam is erről egy mesét: http://www.plebania.net/gyerekszoba/?op=viewmese&id=361.
Ráadásul az előző terhességemnél úgy voltam, hogy csak az első 12 hetet éljem túl, utána már tuti minden OK. És hát ugye nekem a 22. héten történt. A párom Amerikában dolgozott, az egész terhességem alatt nem volt itthon, én két napot vajúdtam, mire meg tudtam szülni (olyankor még nem tágul a méhszáj), mellettem a kismamák folyamatosan hozták világra az egészséges kisbabákat. Na, de tiszta hülye vagyok, hogy ezzel ijeszgetlek Benneteket. Ne haragudjatok, de néha nagyon kijön belőlem. Viszont így talán átérzitek, miért görcsölünk Mónival, és miért félünk még a teától is, ha valakitől azt halljuk, hogy nem szabad.

Kép
nenoke

Moniá! Fel a fejjel! Tényleg az a legfontosabb, hogy te jól érezd magad, mert azt szerintem a baba is érzi. Nyílván ha egy füstös helyre te nem vágytál, akkor a baba is rosszul érezte volna magát.
Szorítok neked, hogy minden a lehető legsimábban menjen, Igazán megérdemled!

Ancsa
Kép
ancsa00

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?