A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Satuk!

:( :oops: Sajnálom! Ezeket tudtam :cry: Mást sajnos nem tudok segíteni!
Járt Ő is terhestornára?
Mert a légzést ott megtanítják, igaz csak Neki! :oops:

Hát január 29-re vagyunk kiírva, de hát előtte 6-7 nappal lesz a császár. Ha a Baba is így gondolja.

Mit vesztek az IKEÁ-ban?

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Gerbera!
Ne haragudj rám, tényleg nem akartam bántani senkit, egy hibám, hogy kíváncsi vagyok. Mindenkinek más doki jön be, habitustól és temperamentumtól függően. Ha meg mész szülni, teljesen szerencse dolga, hogy ki az ügyeletes, akárhogy is vizsgál. Azt sem tudom, Te kire céloztál, bár Vida is hajlamos viccelődni, de én úgy vettem észre, hogy csak akkor, ha minden rendben van. Az én szülésemnél pl. nagyon határozott volt, mert az adott helyzetben arra volt szükség. És hozzá kell tennem, voltam másnál is UH-n, és már nagy pocakkal (36-37. hét), és egyetlen másik doki sem nyújtotta a kezét, hogy segítsen felállni az ágyról, pedig nem volt egy könnyű manőver.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Kérdés:

Panni pár napja kap almát. Remek móka össze vissza kenünk vele MIDNENT, de legalább nem is jön ki....

Tapasztalt Almaevők, mivel mossátok ki a max. 40 fokon mosható rugikból az almát? A csodavanish duo power csődöt mondott, pedig az anyatejes kakira kiváló... :cry:

minden tippet KÖSZI!

Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!

Durca reméljük azok a fájások, amiket érzel az valóban jelenteni fog valami közeli időpontot! Drukkolok ezerrel!!!!!!!!

C[b]ukorfalat[/b]! Örülj, hogy nem kínoz semmi és élvezd ezeket a napokat, heteket, nehogy ezen görcsölj nekem!!!! :wink:

Jube! Én a foltok ellen, amióta Kolos megszületett a DM folttisztító szappanját használom. Bár bevallom almafoltot még nem próbáltam vele eltüntetni. Nem is gondolná az ember, hogy az olyan makacs!

Nem tudom már ki kérdezte a védőoltást. Mi két plussz oltáson gondolkodunk. Az egyik az, amit már Jube is írt. Annak a neve a Prevenar (pneumococcus elleni), ezt valóban azoknak érdemes beadatni, akiknek gyakori volt a családban a fülgyuszi. Mi is azért akarjuk, mert apának sokat volt ilyen nyavalyája. Egyébként a védőnő azt mondta, hogy kockázati tényezők, ha sokat jár a gyerek társaságba, van nagyobb tesó aki hazahozhatja
a bacikat illetve ahol dohányoznak a szülők.
A másik vakcina a rotavírus elleni, ez nagyon csúnya hasmenést tud okozni és legyengíti a pici szerveztét. Ez is horror árú és még nagyon új is, tehát tapasztalatokat nagyon még nem tudnak róla mondani. Valószínű, hogy ezt mellőzzük is, csak azért néztünk utána, mert anyósom munkatársának a gyereke elkapta ezt és újra kellett neki tanulnia mindent (járni, beszélni)...szóval szörnyű belegondolni is, de inkább abba is hagyom a rémisztgetéseteket.

Férjemmel kitaláltuk, hogy valahogy le kéne szoktatnunk Kolost arról, hogy csak babakocsiban rázogatva aludjon el napközben. A fokozatosság elvét követve kitaláltam, hogy berakom a kocsiba, de nem rázogatom, valamint bekapcsoltam neki egy kis zenét (Vivaldit) és némi nyöszörgés után elaludt. Ezt tegnap este próbáltuk ki és ma is egész nap így csináltuk és bejött :D Olyan szépen nyugodtan alszik, sokkal mélyebben, mint amikor rázogatva volt. A következő lépés az lesz, hogy a babkocsit is mellőzük....Vivaldi maradhat, mert azt Én is szeretem :roll:
Egyébként éjjel még mindíg 2-3 óránként eszik, eléggé kivagyok, de erre még nem tudtam kitalálni semmi megoldást....hátha kinövi...

Steffi merre vagy? Régen írtál már!

Felrakok egy képet

Kép komoly nagyfiú
marcsim

Futok, így csak a zavar elkerülése végett, nem K-val kezdődik a doki neve.

Holnap CTG-re valaki???
Vendég

JUbe!
Nem akarlak elkeseríteni, de az almafoltot baromi nehéz kiszedni. Próbáld még a Clorox kímélőt, nekem az néha bejött.

Még egyszer bocs mindenkinek, akit megsértettem ezzel az átok kíváncsiságommal. Nagyon szégyellem magam. :oops: Nem akartam.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

JA? Satuk!

A terhestornán mutatnak légzést, meg ilyeneket, ha ez érdekel. Szerintem jó volt.

És a szülésfelkészítő egyik előadásán is elmondják a szülés lefolyását. (Szülés, együttszülés, ha jól emlékszem.)

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Jube!
Clorox (nem kímélő :( ) és sok mosás.... :(
De lehet venni olyan pártedlit, ami a vállán és a karján is van, ha ezt igényli a kiscsaj :)

Tünde

mtunde

Na, otlás ügyben egyre jobban kuszálódnak a szálak...
Szóval nem is egy van??? vagy többféle hatóanyaggal?
Mi elég sokat járunk közösségbe egészen 2 hetes kora óta. De ettől függetlenül még nem érzem szükségesnek. De csütörtökön megyünk a 15 hós oltásra, és akkor mindent alaposan megkérdezek.

mtunde

Marcsim! Milyen szép nagyfiú már Kolos is! :lol: Az éjjeli 2-3 óránkénti evészetet nem irigylem, nem csoda, hogy kivagy. Beni kb. 1 hete nagyon szépen alszik éjjel, ha olyan 10 körül eszik utoljára akkor cak reggel 6 körül kel, ha előbb akkor hajnalban. De ei is nagyon nagyon jó!!!!! :lol: Mondjuk Ő már javarész tápszeres sajnos, de azért még kap cicit is.

Kész a bővítés, újra rend van a lakásban, már nagyon ideje volt, a végét járták az idegeim. :o Szandi az új szobájában alszik egyedül, bár reggelente apa mellébújt és azt mondjuk neki itt is alszik kicsit meg anyával is. Így megnyugodott.
Ma kicsit díszítgettem a lakást :lol:
Várom Györgyi sms-ét, ha pittyeg a telcsim, mindig Ő jut eszembe. Bár drukkoltunk neki hogy a hétvégén dokibácsink hiányában ne szüljön, holnaptól ezer gigamegadrukk, hogy mielőbb kibújjon Jázmin!!!!!! Remélem nem felejt el majd tájékoztatni, megígérte.....

Totál kivagyok lányok! 12 hete vérzek. Tele van a tö.......m :twisted: Vidát 2 hetente zaklatom. Hülyülve mondtam, neki 2 hete, amikor kérdezte, hogy akkor hogy döntöttem ( beszedem-e a hormont ) hogyan tovább, mire én: 2 hét múlva hívom Doktor Úr. Nem gondoltam komolyan, de azt hiszem nem lesz más választásom. Hallott valaki ilyenről???????Lassan többet nógatom most mint a 9 hónap alatt. :oops: Mennék úszni egyedül is és babaúszúsra is Benivel - még majd ott is összeszedek valami nyavalyát .... grr.... komfortérzetem nulla, elegem van . Azt hiszem elég türelmes voltam.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok csajok!!!

Még egyben,nem szültem,de most egy kicsit akkor várjunk már,mert szombaton anyósomék jönnek a férjem szülinapjára és paramama módon nem akarom,hogy Manka egyedül legyen velük,főleg egy ilyen kissé zaklatott helyzetben,mint a tesó születés.
Tudom hülye vagyok,de képtelen vagoyk jót hinni róla és tuti be fog szólni a gyerekemnek valamit(egyél rendesen,mond,hogy köszönöm),de most várom is,mert naggyon a bögyömben van..
No szóval még nem szültem,elmesélem a pénteki klassz kis napomat,amit azért bearanyozott egy apró kis mozzanat :D :D

nos,péntek 12re bementem ctg-re,gondoltam 13.20-ra csak végzek,mire menni kell anaszteziológushoz..Várok ,várok várakozok,egyszercsak kijön a szülőzobáról a választott szülésznőm,Keszegh Évike,aki gyorsan bevitt,rádobott a gépre,aztán ment lerendezni a szülőnőjét..A gyerekem aludt persze,rém rossz ctg-t produkálva,de jött az ARANKA (ki ismeri a matuzsálem Aranka szülésznőt?aki 120 éves és a kilói száma is kb.ennyi?),se szó,se beszéd letépett a gépről(tudta,hogy Éva kismamája vagyok),közölte,hogy mivel Sipi nincs itt,nézze meg orvos..No,gondoltam megkeresem Évikét,aki meglátta a WC.papír nagyságú fecnit(mert kb.arasznyi hoszú se volt),bedurrant az agya és benyargalt megkereseni Arankát,aki közölte,hogy mit rinya,úgyis császár lesz?????!!!!! közben már Siposnak is adta a drótot,hogy milyen rossz a ctg-m.
Éva persze modta,hogy menjek igyak egy kávét,ébredjen fel Boróka és hogy nyugi,ennyi papírból nem lehet kimonsani,hogy lepényi elégtelenség e vagy csak alszik.
visszamentem,Sipos már várt, újabb ctg.,ami fél fokkal jobb volt,mint az előző..no,akkor flowmetria..
ÉS MOST JÖN A LÉNYEG,KEDVES FUN CLUB!!!!!
A ti általatok oly sokszor emlegetett és méltán imádott VIDA doki ,bejött,felém dobott egy filmsztár mosolyt és leült mellém az uh gép elé flow-t nézni. és persze egyfolytában poénkodott,hogy "ne mozgassa a gyereket kérem", meg "nekem nincs ilyen jó áramlásom ,mint ennek a gyereknek"aztán évődött a dokimmal is,hogy "mondtad e a hölgynek,hogy 30.000Ft lesz a vizsgálat",meg "hát igen,nem árt,ha ha egy szakember is látja a beteget"
Átvillant az agyamon,hogy autogramot kérjek,de túl tinis lett volna :D :D
No,de utána másfél órát vártam az anaszteziológusra(még jó,hogy időpontra mentem),végül is du.4re értem haza :roll: :roll:

És menni kellett ctg-re szombaton is,amikro is 146os vérnyomást mértwk,majd Sipos már 151-et is,de aztán 135öt és elengedett.voltunk mai is,közben itthon mérni kellett a vrényomásomat,de minden oké.Szóval kedden megyek legközelebb.

ennyit erről.
A mikulás buli nagyon jó volt,a lányom totál odavolt a Télapóért, énekelt neki,meg vigyorgott,azóta is ez a téma.

KRSIZTA!! jó hír,hogy Panna jobban van.Ha van valami,amit utálok az a hányás,hasmenés..

MARCSI! Én is gondolkodom a pneumococcus oltáson,de ilyenkor mindig az jut eszembe,hogy vajon ezeknek az oltásoknak van e mellékhatása,jó e,hogy annyi minden ellen beoltatjuk.nem tudom,aggódás mind a kettő.
Én beoltattam menjunge ellen is(kullancs okozta agyh.)meg beoltattam egy másik kullancs elleni oltással,no és a bárányhimlő ellen is..nem tudom,nem tudom..nekem 7x szúrták fel a fülemet,gyerekkoromban,nem tudom ,hogy Manka örökölte-e, egy biztos 4.hónapja jár közösségbe és még nem volt baja...De jön a kistesó,szóval meg kéne fontolni,dem ár sajnálom,hogy ennyiszer megszuratom.
Figyi,a 3 óránkénti kelés meg majd elmúli,megértem,hogy fáradt vagy, én 2 évig keltem minden éjjle kb.2x..de,ha vigasztal vannak igazán rossz alvó gyerekek,egy ismerősöm a 2 gyerekéhez-az egyik 2és fél,a másik 1 éves- 6x kel fel éjszaka.....

cancan!!
ez már gáz!!én is ki lennék borulva!! én még nem hallottam ilyen hosszú vérzésről.

írjatok,csajok,kinek hogy telt a hétvégéje,megyek aludni..holnap lehet,hogy nem tudok jelentkezni,mert csak 4 helyre nyargalok.
persze szülni,ettől sem fogok..én már érzem..

jó éjszakát!!
durca

Kép

Kép
durca

Jó Reggelt!

Pocakosok,hogy vagytok?

Durca!
Szegény,jó nagyot szívtál!!! De lényeg,hogy semmi nis!
Aranka szülésznőt hajszáll híjján sikerült megúsznom :lol:

Jube!
Örülök,hogy sikerült vennetek széket,remélem Ti is annyira fogjátok szeretni,mint mi.
És tényleg célszerű lenne beszerezned egy olyan partedlit,amit úgy rá tudsz adni,mint egy kisinget,ja és az sem árt, ha nem textilből van,akkor csak letörlöd.
Sok sikert!

Mindenkinek jól telt a hétvégéje?

Üdv: Eszti

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Sziasztok!
DURCA! Nem irigyellek. Csodálom, hogy cvsak ennyi lett a vérnyomásod ezek után! Nem kéne egy kicsit nem rohangálni? Csak hogy megnyugodj, nehogy a köbetkező ctg után benttartsanak?

Aranka szülésznőről meg jobb ha tudod, hogy amikor anyukám szült, egész végig azon drukkolt, hogy hozzá kerüljön, mert akkor ő volt legmodernebb, és legnépszerűbb szülésznő :)

Nálunk nyugi volt hétvégén, elmentünk a Vörömsarty térre megnézni a Mikulást, de Benét nem érdekelte, csak a parkika-jancsi bábszínház, meg a sült kolbász :)

mtunde

Sziasztok!

Hát, Durca nem semmi, miken mentél keresztül! Egyébként a mikulás buli hogy sikerült?

Marcsi, tudom, hogy ez Neked nem vigasz, de annak idején a fiam 1 éves koráig egyetlen egy éjszakát sem aludt végig. De nem, hogy 2-3 óránként ébredt, hanem gyakorlatilag egyáltalán nem aludt. Kész horror volt. Egyébként Kolos csuda helyes gyerek és mekkora már!

Cancan!
Basszus, ez már már tényleg szörnyű ami Veled történik. Szerintem ezt már nem telefonon kellene intézned, hanem be kellene menned a kórházba, hogy megnézzenek, mert 12 hétig vérezni egyfolytában nagyon nem normális dolog.

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de nekem egyáltalán nincs ünnepi hangulatom, pedig nyakunkon a karácsony. Egyébként nagyon szeretem ezt az ünnepet és mindig nagyon várom és készülök rá, ezért nem értem most miért nem érzékelem a közeledtét. :roll: :roll:

Kép
ildi35

Durca!
Én már nem merek senkiről semmit írni, de azért azt igen, hogy Aranka bébi az nem semmi. Nekem is volt vele némi afférom anno.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Köszönöm szépen, a kedves szavakat élvezem, hogy nincsenek tünteim, bár azt azért betudom annak, hogy mostanság nem elszom túl jól. Már alig várom, hogy szerda legyen és mehessek az orvoshoz.
cukorfalat

Sziasztok!
Én is itt vagyok ám :wink:

Durca!
Nagyon drukkolok Neked, hogy kijöjjön Boróka! Mondtam én, hogy sűrűn kell majd CTG-re járni, még akkor is, ha Sipi nincs ott!
Arankáról inkább no comment. Nekem is beszológatott! Ugye én a 20. héten váltottam orvost és kórházat és simán bekérdezett... Mi köze hozzá?! És mindig olyan csúnyán néz! Utálom az ilyet! Most mit tehetek róla, hogy kisbabám lesz?! Na mindegy. Tényleg jó lenne, ha egy kicsit pihennél!

Marcsim!
Nagyon ügyes vagy! És kolos meseszép kisfiú!

Én most épp az alvás témán vagyok megzakkanva. Pénteken voltak Martint oltani (nagyon kis hős volt, meg se nyikkant, viszont estére hőemelkedése lett :( , de már minden rendben) és kérdezte a doki, hogy telnek az éjszakák, altatás meg ilyesmi. Bevallom őszintén, hogy egy ideje Martint úgy altattam, hogy szopizott, utána simogattam a hasát és aludt. Ja csak a mi ágyunkban... Azt mond ez nem jó, mert megszokja és egyre nehezebb lesz stb. A lényeg, hogy próbáljam úgy altatni, hogy a szoptatást és az alvást külön választani és ha esetleg el is alszik cicin, kicsit felébreszteni úgy betenni a kiságyba, hogy érezze, hogy igen Ő ott van ott aludt el a kiságyban! Tegnap már így csináltam több kevesebb sikerrel, de azért érdekeln a tapasztalt anyukák véleménye! Könyi segítsetek, mondjatok véleményt, mert nagyon nem érzem magam jól...

Tünde!
Átutalodott a pénz?

Cukorfalat!
Én jan. 24-én csináltam a tesztet és másnaptól sugárban hánytam minden nap a 16. hétig... Úgyhogy örülj magatoknak! És most már óvatosan mindennel! Ja és persze gratulálok! :lol:

Cancan!
Nem értem miért vérzel még, de feltétlen hívd fel a dokit, mert ez tényleg nem normális dolog!

Vica hova tűnt???????

Szép napot mindenkinek!

Ti kiviszitek ma a babákat levegőre??

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok !

Durca,
jó volt hallani rólad. JÓÓÓ sűrűn telnek a napjaid.
Drukkolok nagyon, hogy minden simán menjen.

Györgyinek is megy a drukk!

Cukorfalat,
mindjárt itt a szerda, csak úgy reppennek a napok...
Képzeld én 7 hetesen láttam a kis szivét verni, és annyira örültem, hogy megkönnyeztem. Tóth doktor minden vizsgálatnál ultrahangozott . A férjem is bent lehetett, és együtt örültünk mikor később csúzdázott a hasamban a Manócska. Most meg itt kint randalírozik a játszószőnyegén.

Barimamiról jó lenne hallani, talán ha hazajön hallunk róla.

Szép hétfőt! Dolgozni menni sem kell...elég, ami itthon vár ránk :lol: :lol: :lol:
Hurcia

Kép
hurcia

Sziasztok!

Köszi, kipróbálom a Cloroxot.

Durca,
szerintem nem gáz, ha megszúrják a gyereket... szemét vagyok? egy percig sír, de kivédi a betegségektől. én biztos beadatom neki ezt a kimondhatatlan nevű drágát, ha kiderül, hogy örökölte a fülességet. Ami messze nem biztos, mert anyósom füles volt, apósom nem, a férjemnek meg sose volt vele baja... remélem Panni is megússza.

Aranka... :lol: :lol: :lol: nem semmi az öreglány... engem is pakolt jobbra balra, mint egy darab húst....

Lányok,
jó-jó, hogy Panni szépen gyarapszik, de most kezdek parázni... mikor áll már le ez az extrém gyarapodás???? már 7820 gramm... :shock: csak anyatejes, tehát nem hízlalom tápokkal, forgás nuku, még oldalra sem fordul.... egy ideig próbálkozott, most meg abbahagyta.... nem mozog, csak "biciklizik a lábával folyton, hason kicsit játszik, aztán elfárad... de ha kevesebbet adok neki enni, akkor meg balhézik... mindig reménykedek, hogy, hna, ezen a héten hátha nem hízott annyit, és de.....
és ha elkezdjük a főzeléket még többet fel fog szedni???

az a furi, hogy az én szülés előtti súlyom 48 kiló. (most 50-51) a férjem kb 56 kiló.... én is dundi voltam kicsinek, de most már tényleg kezdek parázni Panni miatt...

ötlet?

köszi,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok,

Durca,
Az én vérnyomásom szerintem nem ennyi lett volna! :x Sajna Aranka nálam is ugyanezt eljátszotta, Gabi volt a választott szülésznőm, fel is rakott a gépre aztán elszaladt a szülőszobába mert ott volt az egyik kismamája. Addig a drága Aranka, hogy pörögjön a CTG-re várók sora, kb. 1 perc múlva leszedett, hogy ez úgyis jó, mellettem a lánnyal ugyanezt megcsinálta hát persze, hogy Ő elkezdet vele veszekedni. Nekem közölte, hogy viszlát mire én mondtam, hogy azért megvárnám a Gabit persze ezerrel húzta a száját.
Eddig azért szorítottam, hogy megszüljél, de most akkor azért fogok, hogy ezt a hetet bírja ki manóka. Aztán jövőhéten már ki is bújhat és azért is mutassátok meg Arankának, hogy még sem császár lesz!!!

Satuk,
Tök jó hogy jelentkeztél, ha tudsz gyere sűrűbben. Mondom én! :? :?

Dóri,
gratula a babakocsihoz!! Nem tudsz képet felrakni róla?? Hogy vagytok? Luca eszik főzeléket?

Védőoltás: mi is beadattuk az agyhártyagyull. elleni oltást. Szerintem u.a. mint a Dóriék kb. 2000,- Ft-ba került a másodikat az ismétlőt most kapja Réka 12-én. Ha jól emlékszem ennek ez a neve: Neis Vac-C.

Marcsim,
Nagyon nagy fiú Kolos.

Cancan,
Nagyon sajnállak. Én szülés után kb. 1 hétig véreztem aztán mintha elvágták volna, azóta sem!! :lol: :lol: Igaz én szedek gyógyszert! :(

Ildi,
Én már karácsonyi lázban égek!! :D :D Szombaton feldíszitettük a lakást és annyira hangulatos lett. Egy valami viszont nagyon hiányzik, az pedig a hó!! :cry: :cry: Igazán akkor lenne tökéletes!!! Igaz még az ajándékokkal hadilábon állok, természetesen a nagyszülőknek nem vettünk még semmit!

Lányok,
Ki mit főz karácsonykor???

Györgyi,
Ezerrel drukkolok és könnyű szülést kívánok!!

Puszi Mindenkinek

Vica

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Újra itt,

Cukorfalat,
Én 5 hetes voltam mikor kiderült hogy terhes vagyok. Anyukámmal akkor beszéltük,hogy hála istennek én elkerültem ezt a rosszullétes dolgot. 2 nappal később sugárban hánytam reggel és este, napközben semmi bajom nem volt viszont ez egészen a 12. hétig gyötört és utána mintha elvágták volna. Volt olyan, hogy nem tudtam elindulni dolgozni!! Szerintem élvezd, hogy nincsenek ilyen tüneteid!!

Steffi drága,
Itt vagyok csak mivel mindenki írta, hogy neki állt házi dogákat írni ill. szakdogát így lelkiismeretfurdalás gyötört, hogy én meg csak punnyadok miközben dec.-ben nekem is lesz vizsgám. Ugyhogy neki álltam tanulni. De persze Réka is minden időmet leköti annyira aranyos állandóan vigyorog, mászik és most felfedezte, hogy a bébikomppal tud közlekedni!!!!! PErsze a virágokat már megtalálta és ezerrel tépkedi a leveleket! :x :x De nem hagyom magam, kemény anya leszek!! Hi-hi hi.... :lol: :lol:
Altatás: van olyan, hogy mivel egész nap pörög a drága annyira elfárad, hogy fürdés után alig bírja tartani a fejét, szopizik aztán simán beteszem az ágyába és már alszik is!! Ez a jobbik eset. De van olyan is,hogy szopi után nem akar elaludni még beszélget a macikkal aztán sír egy sort. Sajnálom de nem veszem fel, mert akkor megszokja, általában azért kb. 5 perc sírás után elalszik ha mégsem akkor felveszem megnyugtatom és vissza!! Nálunk ez bevált!!

Na megyek megnézem mit csinál a rosszcsont!!!

vica10

Sziasztok!

Köszi lányok a bíztatást az éjjeli keléssel kapcsolatban. Ma egész jó volt, csak kétszer kelt :D

Steffi! Ez az altatás úgylátom a legnagyobb mumus nálatok is. A napközbeni alvást már leírtam, hogy csináljuk. Este fürcsi után szopi és mostmár én is úgy csinálom, hogyha el is alszik cicin felébresztem, de általában ha büfiztetem fel is ébred és úgy rakom le a kiságyába. Van amikor elalszik szépen, de van amikor sír. Aztán az éjjeli etetések után én is ugy teszem már vissza a kiságyba, hogy nem ébresztem fel, ha elalszik a cicin. De ha pocifájás van én sem teszem vissza, ott alszik mellettem és ha felébred egy kicsit megsimizem, tornáztatom és visszaalszik. Szóval Én azt mondom Neked, hogy csináld úgy ahogyan Martinnak és Neked a legjobb! :wink: A lényeg, hogy aludjon a gyerek és persze, hogy Te is azért valamennyit! Egyébként ma már nem jött be vivaldi Kolosnak, rázogatni kellett, úgyhogy lehet hogy tegnap elszóltam magam.
Miért ne vinnéd ki ma a levegőre Martint?

Aranka nekünk is beszólt amikor szülni voltam. Fájások közepette ki kellett mennem wc-re és persze elkísért a férjem és ránkordított, hogy oda nem lehet bemenni, hát nagyon jól esett abban az állapotban az biztos!
Viszont egyszer ctg-n csak Ő tudta megtalálni a babám szívhangját, szóval az biztos, hogy nagy gyakorlata van és a választott kismamájával biztos Ő is jófej.

Durca!
Akkor most azért megy a drukk, hogy ne szülj meg hétvégén! Lehet, hogy egy kicsit tényleg vissza kéne venned a tempódból, azért pihenj egy kicsit ahogy lehetőséged engedi, mert tudod, hogy szülés után úgysem fogsz!

Ildi, ünnepi hangulatom nekem sincs és félek tőle, hogy nem is lesz, amig nem áll már bent a fa. Bár nekem már évek óta nincs igazán ünnepi hangulatom karácsonykor, mindig volt valami amire jobban kellett koncentrálnom...munka, vizsgák...szerintem majd akkor lesz igazi, ha Kolos nagyobb lesz és Ő is élvezni fogja már az egész hacacárét! Viszont legalább a naptárakat megrendeltük ajándékba és ezzel is előrébb vagyunk :roll:

Cancan! Beni nagyon ügyes akkor ezek szerint!!!! Kicsit irigykedem!
Viszont a vérzésed az tényleg nem egyszerű. De Vida nem hív be, hogy megvizsgáljon? Vagy ez természetes és csak a hormon lehet a megoldás?
marcsim

Kedves Kriszta!

Dehogy haragszom! Természetes, hogy kíváncsi vagy, én is az vagyok, hiszen olvasgatlak Benneteket!
Egyébként Vidára céloztam, de lehet, hogy 12 évvel ezelőtt egyszerűen csak rossz napja volt, hiszen nagyon sokadik voltam az UH-n, ráadásul helyettesített...

Üdv mindenkinek, további jó egészséget!

Judit
gerbera

Sziasztok!

Tegnap felavattuk a babakocsiit!

És hiszitek vagy nem, LUCA VÉGIG ALUDTA A SÉTÁT!!! Pedig ő aztán sosem maradt meg a kocsiban!
Egyébként 33 ezerért vettük, akciósan, egyébként 35 ezer. Egy csomó minden van hozzá: lábzsák, esővédő, testvérfellépő, táska.

Jube!

Én nagyon ajánlom neked az Ultra termékcsalád UlltraBio 90 pasztát! Talán ósdinak tűnik, de tudod, nekem szakács a férjem, és ezzel olyan foltokat szedünk ki, hogy..... Fehér cuccokra én meg a fehérítős domestost szoktam használni!

Vica!

Jó, hogy jöttél! Most Luca csak almát és krumplit kap.
Majd rakok fel képeket a kocsiról is!
Na, Rékának hány foga bújt már ki? Lucának még mindig nincs egy sem, csak kínozza!

Úgy látszik Tünde, neked van igazad! Még csak az ínyyét birizgálja a fog!

Finishelőknek drukk- drukk!!

Puszi: Dóri
:twisted: :twisted: :evil:

Kép
nagydora

nem is oda akartam a mérges fejeket!!

Kép
nagydora

Ja!

Jube!

Mit mond az orvosotok, ez normális, jó így? az egyik rokonunk babája 3 héttel idősebb Lucától, és ő is még csak épp, hogy az olalára fordul. Szóval az nem biztos, hogy baj, hogy még nem forog.
Szerintem ez alkati kérdés.

Alvás téma:
Nálunk is az alvás téma a nehéz ügy. Én eddig kézben altattam el Lucát, holott tudom,hogy nem helyes! A babakocsiban is ezért nem marad meg, mert annak idején rosszul, illetve nem is szoktattam bele. Így ezt mind most kell. És nagyon nehéz!
Azt is bevallom, hogy Jube akaratereje mutat nekem is példát! Mert ő aztán ha valamit elhatároz.....
Szóval most én is szeretném megszoktatni, hogy egyedül aludjon el az ágyában. Majd meglátjuk, hogy sikerül, de én is szívesen veszek tanácsokat!

Ja, és tapasztaltabb anyukák!
Szerintetek hogy lehet elérni, hogy átaludja Luca az éjszakát? Most 2- szer, 3- szor kel enni!

Köszi, puszi mmégegyszer: Dóri

Kép
nagydora

Dóri,
Még mindig csak 2 fogunk van, de felül már lehet látni a másik kettőt de kb. már 1 hete. Múltkor nagyon gyorsan kibújtak, most viszont nem akaródzik egyik sem. A doki néni szerint még kb.1-2 hét.
Gratulálok a babakocsis alváshoz!! Lehet, hogy a másik kocsi nem tetszet valamiért Lucának!! Kíváncsi vagyok milyen.
Luca mit eszik este?? Éjszaka mikor felébred, akkor eszik???

Engem is érdekelne, hogy hogyan tudnám Rékát rávenni arra, hogy átaludja az éjszakát. Napközben annyira lefárasztja magát, hogy a 7 órási fürdetésnél már bömbi van, utána eszik aztán beájul és legközelebb 11 és éjfél között ébred. Viszont után szigorúan betartja a 3 óránkénti ébredést, szopival megspékelve!!!!!!

vica10

Durca-haver! Vegyél vissza a tempóból kicsit. Legalább amikor teheted, tedd fel a lábad 20 percre... ne alattad pörögjön! :lol: Én beszélek, amikor a hétvégén annyit kúsztam-másztam hol a porszívóval, hol a felmosóval, mint máskor két hónap alatt. De Férj összerakta a bababútorokat, most már csak apró simítások vannak hátra. Egyébként minden elismerésem, Durca, én vagy ordítottam volna, vagy oltári hisztit csapok magam körül...:wink:
Ancsa, hogy álltok a szobával? Egyszer vége lesz ennek a robbantás utáni állapotnak is.
Igaz, Heni? Nagyon ügyesek vagytok, hogy végre levonult a munkásbrigád, ti befejeztétek, és már díszítesz?! :oops: Ahogy a többiek is mondták, egyetértek, hívd Vidadokit, minél hamarabb! :shock: :roll:
vbea

Gabboka!

Merre?? Rólad álmodtam! Hogy ma van a babád névnapja aztán rájöttem,hogy Sári lesz úgyhogy inkább nem mondok semmit... Na jó értelmetlen lettem a lényeg, hogy a valóság és az álom összekeverededett!
Remélem jól vagy?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

persze,hogy benézek a fodrász és a vásárlás között ide,ha már benéztem írok is pár sort.

Altatás-téma

Nem akarom én osztani az észt,de hiszem,hogy az a normális,ha egy gyerek ébred éjszaka,ugyanis ez az ösztönös reflex,hogy ellenőrizze, él-e még..
Én próbáltam(nem sokat),hogy ne vigasztaljam ha felébred,de nem volt semmi eredménye..annak viszont volt,hogy magamhoz vette,ráugrott a cicire és 10 perc múlva aludt mindenki..Igaz ettől a szokásától nem szabadult jó sokáig.Egyéves korában a gyerekek nagy része könnyebben átvészeli ezeket a szakításokat,mint korábban.Az már más kérdés,hogy én ezt kétéves koráig húztam,és az is igaz,hogy mással is simán elaludt,tudta,hogy nincs cici.
Szóval én lehet,hogy eretnek vagyok,de semmi kivetni valót nem találok abban,hogy a gyerekek felébrednek éjszaka és anyával,cicin, vagy simizésel alszanak vissza.szerintem ez normális.
nekünk semmi bajunk nem volt ebből,egyévesen saját ágyban alust és nem járkál át,nem ébred fel,tök jó alvó.

DóraMivel Luca nem cicis,lehet,hogy egy kis simivel vissza tudod altatni,próbáld meg, szerintem 4-5 nap alatt kiderül,hogy bevélik-e.
Az enyém is utálta ennyi idős korban a babakocsit,nem mertem vele utcára kimenni,aztán elmúlt. Sok sikert az új babakocsihoz!!

JUBE!

Elmúlik ez a féktelen gyarapodás,ha elkezd mozogni.szerintem semmi baj nins vele,egy kicsit lustább,mint a többiek.Próbáld meg talán egy kicsit több mozgásra sarkalni,biztos tettél már érdekes játékot a feje mellé,olxan távolságba,hogy majdnem elérje,de csak forgással..szóval ilyeneket kellene..
Debiztos,hogy nem abnormális a gyarapodás...jó evő a drága :D az meg má' már mér lenne bűn :D :D :D

csajszik,köszi a drukkot,,meg az aggódást,sajna egy picit hiperaktív vagyok,nem bírok nyugton maradni,sajna nem csak most,hanem általában soha...

anniyra öntelt vagyok,hogy azt hiszem nélkülem nem mennek a dolgok,pedig biztzos mennének,de akkor hova az én fontosságom:-))))
na, pá
durca

Kép

Kép
durca

ARANKA FUN CLUB??? nem alakul?? :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
durca

Köszönöm lányok. Örülök neki, hogy nem hányok suárban. Csak furcsa, mert mindenki panaszkodik, hogy milyen rosszul van. Én meg nem. Nekem egyedüli problámám ,hogy hajnalban felkelek és nem mindig tudok visszaaludni. Brá nem tudom, hogy ez a baba miatt van-e.

Hurcia: Igen szerencsére mindjárt itt van a szerda, már alig várom. Kiváncsi vagyok a Tóth doktorra. Remélem uh is lesz mindjárt.
cukorfalat

Vica, Durca!

Az a helyzet, hogy nálunkis a fél 8- 8- as elalvás után éjfél, 1 óra körül ébred. Aztán három óránként!
Sajnos, hiába próbálom "csak" visszaaltatni, nálunk egy nagy adag tápszer után megy csak.
Estére is azt kap. Próbáltammár, hogy este valami komolyabbat adjak neki, de akkor is ugyanígy ébredt. Arról nem is beszélve, hogy amikor fáradt, alig tudom kanállal megetetni.

Az a helyzet egyébként, hogy én nagyon rossz alvó voltam gyerekkoromban. Rengetegszer felriadtam éjjel! És én is csak úgy tudtam újra elaludni, ha anyukám elringatott. Azt hiszem, ezért altatom én is így Lucát.
Egyébként meg mi is többször ébredünk éjjel, hogy lássuk minden rendben van e. Szóval alapvetően nekem sem feltétlen az ébredéssel van a bajom, hanem inkább annakmennyiségével.

NS, jó, megszűnök egy kicsit! :oops:

Puszi

Kép
nagydora

Sziasztok!

Képzeljétek, Apa bekapta a Calicil vírust. :cry:
A körzeti orvos már előre nekem is írt fel gyógyszert, de bármi van, úgy is hívom előtte Telekit, hogy mi legyen. Szerencsére, eddig megúsztam. Fiúnk egy hétig a Papánál volt, így minden rendben vele, ma jön haza...
Volt valaki hasmenéses, hányásos beteg terhesen? Nekem szerencsére nincs még tapasztalatom ebben.
Majd jól elkülönítem uramat, és látogatási tilalmat rendelünk el...
Nem lesz egyszerű.

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Látom az altatás téma sokaknál 'mumus'. Hát nem egyszerű az biztos. Én most egy darabig megpróbálom úgy,hogy még félálomban be a kiságyba aztán majd meglátjuk. De lekopogom, ha a kiságyban, ha köztünk aludt most már éjszaka csak 2x ébred, úgyhogy 8körül szopizik utána alszik és és akkor éjjel 1 és 4körül. Aztán kezdődik a hasfájás és szenvedünk... Kiváncsi vagyok, ha már nem lesz hasfájás meddig húzza... Aztán majd jön a fogacskája :?

Vica!
Örülök, hogy megvagy! :lol:
Nem tudom írtam-e, de nagyon édes a kicsi lányod még sírás közben is! :lol:

Marcsi!
A kismama akivel sétálni szoktunk ma már túl van rajta, és itt Kerepesen a főút elég zajos sétálni, a kis utcákon meg nem merek egyedül sétálni, mert félek...
Ja és még mindig tiszta te a kisfiad! :lol:

Cukorfalat!
Szerintem tutti lesz uh és Tóth doki nagyon jófej! Engem ő vizsgált mikor bementünk szülni és aztán ő csinált nekem flowmetriát is(remélem jól írtam?). Az egyik szobatársam nála szült, állva! Pedig állítólag nem igazán pártolja, de a lány kiharcolta magának és neki nem is volt gátmetszés csak repedt egy kicsit.
És egyébként aluszékonyabb sem vagy?!

Vali!
Vigyi nagyon magadra! Jövő héten mész AFP-re? Hogy repül az idő!

Ja és Györgyi miatt legfőképp, de rákaptam a 6órás hírekre a Duna TV-n! :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

steffi: de jó már alig várom a szerdát. Nem vagy luszékonyabb, max. annyi, hogy tegnap délután azt éreztem, hogyha nem fekhetek le egy kicsit, akkor rosszul leszek. Aludtam is kb fél órát, de azt nagyon intenzíven. Szerinted ez rossz, hogy nem vagyok aluszékony és nincsenek tüneteim?
cukorfalat

Szia Steffi! Kedves vagy, hogy hiányolsz, itt vagyok, jól vagyok, egyetlen bajpm, hogy a gyomorsav lassan kilyuggatja a nyelőcsövemet, úgyhogy Rennie az megy folyamatosan. :roll:

Én azt álmodtam magunkról egyébként, hogy vhogy kiszedtem Sárit a hasamból, a vállamra raktam, mint böfiztetéskor, de a köldökzsinórral még össze voltunk kötve, aztán rájöttem, hogy ez még csak a 30. hét, és visszaraktam. :shock: :? Kicsit morbid. Ja és vörös haja volt! :?: Elmeséltem Apának, aki azt mondta, ha tényleg vörös lesz, akkor kezdjek el gondolkodni a magyarázaton. :lol:

Egyébként az alvás témához annyit, hogy Zsombi 2ésfél (nem írtam félre) éves volt, mikor az első átaludt éccccakát lejegyezhettük. Borzalmas volt addig. Próbáltam én mindenféle csodamódszert, de nem ment, feladtam. Aztán, mintha elvágták volna, azontúl reggelig aludt és kész. Persze, én annyira megszoktam az ébrenalvást, hogy sokáig még felébredtem megnézni él-e még, annyira nem hittem el.
Szerintem pár hónaposan még ne aggódjatok, tök természetes, amit művelnek, persze, ami nálunk volt, az már enyhe túlzás.

Durca! Tankarankának én tuti beszóltam volna! Van valaki, aki egyáltalán választja őt saját szülésznőnek? Hogy néz ki? Én még nem ismerem. Antifan-club! Jó ötlet! Egyébként van gyereke?

Hűűű, Vali, nagyon vigyázz magadra!

Jube! A gyerekdokid mit mond a kis torkoskádra? Én ismertem egy lányt, akit mindenki megszólt, mert az átlagnál kicsit jobb husiban volt a kislánya, mikor baba volt. Most 6 éves a lányka, és olyan kis csinos, hogy ihaj! Szerintem ne aggódd túl ezt a dolgot! Van, aki azért para, mert semmi evés, van, aki meg azért, mert sok. Olyan szép kisbabád van!

Ja, Durca: neked mi a keresztneved :oops: ? A többiekét (nagyjából) tudom, lehet tudni a tiédet?

Vbea! Kérünk majd képet a kuckóról, kíváncsi vagyunk.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Cukorfalat!
Ne aggódj, biztos minden rendben van, nem törvényszerű, hogy rosszul kellene lenned! Nekem a fiamnál semmi bajom nem volt, ill. a 3. hónap után hánytam, addig tényleg semmi gondom nem volt.
Most bezzeg bepótolom, ami a nagy könyvben meg van írva, minden előjön. Hidd el, a problémamentes állapot sokkal jobb!
Nem lesz semmi fennakadás, egyél sok vitamint! :)

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Mi az a flowmetria? :oops:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabboka!
Nem semmi az álmod, tényleg nagyon furcsa! Biztos sokat jár az agyad Sárin! :D
Én tudom Durca keresztnevét (iwiw), de nem merem leírni nehogy megsértődjön :lol:

Cukorfalat!
Szerintem sincs ezzel semmi gond, a lényeg, hogy ne aggódj és bízz magadban és a kisbabádban! A fönöknőmnek sem volt az égvilágon semmi baja, nagyon irigyeltem érte! Aztán majd beindul neked is, lesz éjszaka többszöri pisi, estére olyan fáradtság, mintha soha nem aludtál volna, aztán persze jön a többi 'gyönyörűség' :lol:
Dehát erre születtünk nem? :lol:
Ne aggódj inkább örülj, minden rendben van és szerintem is szedjél valami vitamint, vasat főleg, sok gyümi, ásványvíz! :lol:
Puszi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Most láttam gabboka, hogy kérdeztél miután elküldtem!
A flowmetria amikor már nagyon a vége felé nézik, pontosan nem tudom mikor, -nekem a 40. hét 5. napján csinálták- megnézik, hogy a köldökzsinorral minden rendben van, jó-e a keringése. Hogy jut-e a babának elég tápanyag meg ilyesmi. Ált-ban akkor csinálják azt hiszem, ha a CTG nem túl jó, nem mozog sokat a babóka, bár ez ált-ban azért van, mert alszik, de a biztonság kedvéért csinálják ezt a flowmetriát, uh-val egész egyszerűen ellenőrzik a keringést.
Valami ilyesmi. Bocs, ha kicsit érthetetlen, azért remélem kihámozod a lényeget! biztos van aki szebben is el tudja magyarázni...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok,

Dóri,
köszi a bókot az akaraterővel kapcsolatban, kár, hogy Panni nem úgy csinálja, ahogy én nagyon akarom... :D zsarnokmami nem leszek, de igyekszem következetes lenni, és szigorú is. persze ha vigyorog egyet, vagy könnyes lesz a szeme, már nehezen megy....

éjszaka-átalvás:
nem leszek népszerű, de elmondom, a mi dokinénink mit javasolt.

1., sinlac vacsira, hogy jól teleegye magát.
2., 10 csepp fenistil, nem a gél! (kikérdeztem másik dokit is, ártalmatlan)
3., csukd rá az ajtót, és semmi babázás reggelig. ha 2 órát bőg, akkor is visszaalszik.... :shock:

na nem próbáltam még ki, ezt gyorsan mondom, de: ha kúpot kap a fogfájásra, fél 9től negyed5ig csend van. tehát, ha a fenistil csepp + sinlac páros bizti kitart hajnalig, akkor már nyert ügyünk van, nem kell, hogy bőgjön szegény Manó.

sziveszterkor lesz 6 hónapos, ki fogom próbálni. a sírni hagyni nem tudom, menni fog-e, majd kiderül, de az 1-2 pont biztos. majd beszámolok. a dokinéni szerint minden 6 hónapos gyerek jó idegrendszerrel képes átaludni az éjszakát.

szóval aki úgy gondolja, próbálja ki....

köszi a megnyugtató szavakat a kis gombócartúrommal kapcsolatban. a dokinénink azt mondja, jó, hogy gyarapszik, majd mozog később. védőnéni detto.

Györgyi, Durca-haver hajrá!!!

szép napot,
Jube

Kép

Kép
jube

Sziasztok!
Jube, csak hogy legyen még egy tanácsod, én azt tudom mondtani, amit eddig mindig. Nekem az Amway-os spray jött be nagyon.. a sütőtöknek, őszibaracknak, almának, stb. semmi nyoma nincs, és ugye nem hipózok semmit, mert szines cuccokon van a folt mindig. Nem kell áztatnom, és kop-kop, eddig mindig bejött. Nem a legolcsóbb, de min, 1 évig elég, pedig bőszen használom a mi cuccainkhoz is :)
Megint mennem kell, puszi nektek.. mindenkinek..
Ja, csak annyit, hogy engem Aranka készített elő a császrhoz. Szerintem azt utálhatja, ha választott szülésznője van az embernek, mert nagyon sokat beszélgettünk, mindent elmondtott, mit- hogyan, és emberileg is rendben volt. Komolyan, még nevetgéltünk is.. bár asszem sok ember nem marad komoly mellettem :)
Tényleg futok. puszi

satuk

ja, bocs, azt elfelejtettem, hogy az átalvás recept ÁLLÍTÓLAG 3 nap alatt megolja a problémát....

Kép

Kép
jube

Satuk, honnan szerzed az Amwayt?

Kép

Kép
jube

Helló Lányok!
Csak az elejét futottam át, most értem haza - 8 kölöknek vettem karácsonyra ajándékot.... :o :roll:
Durca, huh - ez nem volt semmi. Arankát én csak látásból ismerem, a szobatársnőm szülésznője volt, vele nagyon rendes volt, de én is hallottam róla egy s mást.
Hívtam Vidagabit! :lol: Már csak poénkodik rajtam. Ahogy kivettem, nagyon nem aggasztja a dolog, de holnap be kell mennem 1 körül és ír fel valami bogyeszt. 2 hete uh-t csinált, én ma firtattam, hogy nem kéne egy hormonvizsgálatot csinálni? de valahogy elsiklottunk a válasz felett. Azért holnap rákérdezek, mert a cerazette-vel csak elfedjük a problémát nem pedig megoldjuk. Ja, és ma majdhogynem dől belőlem a vér - azt mondta lehet, hogy menstruálok. Má' tök mindegy minek nevezzük, hulla vagyok - totál gyengeség van rajtam, úgyhogy mondtam valamit csináljon velem...

Heni

Kép

Kép
cancan

Jube,

Egy hülye kérdés: 10 csepp fenistil? Mire jó ez? Én még nem hallottam róla csak a sinlacról. Bocsi csak nem értem, hogy ez a kettő hogy jön össze!

vica10

Sziasztok!

Bene jo alvó volt, igy nem biztso, hogy a mószernek köszönhető. De szerintem bármit is választotok, legyetek kitartóak, és ne egy éjszakától várjatok eredményt. minél idősabb, annál több éjszaka. Sírniamúgyőt sem lehetett hagnyi, mert egyre jobban behergeélte magát. Ezlrt ha kért, kapott is eni, de neki a cumi volt a nagy társa, és a mai napig is az kell neki alváshoz, de ez megérte nekünk :)
Meg szerintem tuti módszer sincs. a gyerekek ilyenek, olyanok. Ha együtt laudni jó, akkor úgy, mi nem akartuk, és amúgy csináltuk.

Steffi, átutalódott. :)
Elpostázódott?

mtunde

Egy kicsit sikerült megnyugtatnotok. Reélem tényleg minden rendben van. Gyümit eszek minden este, ltalában kiwit, almát és mandarint+ vettem Gravidát, amit 2 naponta szedet és folsavat napi 2X1-et vagy 3X1-et, attól függően, hogy veszek-e be Gravidát aznap. Szerintetek ez elég?
cukorfalat

Vica,

a 10 csepp Fenistil a modern pálinkás kenyér. elnyomja a gyereket egy kicsit, jobban alszik. csak nem lesz hülye 10 éves korára, mint a pálinkától annak idején.

Jube

Kép

Kép
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?