A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. nyári kisbabák

Sziasztok!

Most csak gyorsan bekukkantok mert ilyenkor hétvégén nincs időm netezni.

bébikomp: azt olvastam róla, hogy nagyon káros de mindenki maga dönti el beleteszi-e a gyerekét.Én biztosan nem használnám.

Macsek!

Panna múlt héten 7280 g és 69 cm volt a mérésen.Nagyon közel vannak a gyerekeink egymáshoz méretileg.

Szabó Győző: nekem mint férfi egyáltalán nem jön be főleg ezzel a pofa szakállal amit most hord.
A színészi teljesítményét elismerem.

Kép

Kép
katus73

Látom ma mindenki nagyon el van foglalva. Nekünk rettentő nyűgös napunk volt, ráadásul az én fejem is nagyon fáj. Holnap remélem már jobb lesz.

Andi

amandi

Sziasztok!

Nagyon rég voltam :( Bocsi.
A múlt hét nagyon zsufi volt. Én is voltam dokinál, Kendét is vittük mérekezni, meg volt a keresztelő is. Nagyon jól sikerült, csak a képek nagyon sötétek, így nem is tudok feltenni belőlük. Kende nagyon jól viselkedett. A pap bácsinak még dumált is :)
A héten vendégeim voltak, meg újra voltunk csípő UH-n. Sajna még mindig nincs csontmag. Mostantól nagyon sok olyan kaját kell adnom neki, amibe van kalcium. 1 hónap múlva újra megyünk. Remélem akkor már okés lesz minden.
Tegnap meg voltunk télapó ünnepségen. Kende tök jó fej volt. Simán elmarta a csomagját a télapótól. Hazáig szorongatta és gyűrögette. Annyira édes pofa volt.

Most csak ennyi. Remélem holnap nyugi lesz és tudok rendesen jelentkezni!

Puszi
kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

Üdv!

Ma voltunk a karácsonyi vásárban. Sétáltunk egyet. Petinek kinéztem egy téli "cipőt", a külseje bőr, a belseje meg bundás. Mivel még nem jár, télre megteszi, legalább nem fázik a tappancsa a kenguruban vagy a babakocsiban. :)

Macsek, én igazából szeretek olvasni, csak nem könyveket, vagy nem vastagokat. De pl. a Readers Digestnak vannak ilyen válogatás könyvei, abból rengeteget elolvastam a koleszban vagy a vonaton, mikor jöttem hazafelé. :) De a kötelezőket tényleg rühellem...
Én a Brendonba eddig egyszer tettem be a lábam, mikor kiváltottam a kezdőcsomagot, oda mentem.
A bébikompról én is hallottam ilyet, de ez nálam kb. ugyanaz az szint, mint a hozzátáplálásról alkotott vélemények: ki ezt mondja, ki amazt. Anyuka meg majd eldönti... :)

Kisvirág, a képeken nem tudtok világosítani, hogy élvezhetők legyenek?
Édes lehetett Kende a csomaggal, szerintem Peti is hasonlóan cselekedett volna, ő is imád mindent, ami csörög, zörög és persze a szájba tömhető.

Hát tényleg nem volt valami nagy forgalom.
De jön a hétfő.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Szép estét mindenkinek :) ,

csak gyorsan bejelentkezem, hogy élünk, csak sűrű volt a hétvége :) .
Végigolvastam a hozzászólásokat, gyorsan, amire emlékszem válaszolok:

Pelus: mi Liberot használunk, nem olyan régen váltottunk a maxi méretre pedig Marci már 8,5 kg körül van :) . Én teljesen meg vagyok elégedve vele, nagyon ritka, ha kifolyik a kaki.

Öblítő: szerintem nyugodtan lehet öblíteni a ruhácskákat, mi Lenor sensitivet használunk, és Ariel folyékony mosóport. Semmi probléma nem volt eddig.

Arcpír: nekünk is volt korábban mint már írtam. A bőrgyógyász írt fel krémet rá, néhányszor bekentük, azóta semmi probléma :) .

Amandi: nem irigyellek a fejés miatt, de nagyon szuper, hogy ilyen lelkes vagy én is ezt csinálnám, ha így alakult volna. A hozzátápláláskor már biztosan könnyebb lesz a helyzet :) . Kitartás!!!

Meteor: tündéri Pancsa, nagyon szuper, hogy készülnek profi fotók is a babáról. Én is szeretném elvinni Marcit, bár férjecském szerint a digitális fényképezőgépek korában teljesen felesleges... :( , de természetesen semmi jónak nem elrontója :) .

Könyvek: én imádok olvasni, és igazából engem inkább ösztönöztek a kötelező olvasmányok, hiszen lehet (sőt biztos), hogy magamtól nem jutott volna eszembe, hogy pl. elolvassan a Nyomorultakat és azt hiszem akkor egy élményből maradtam volna ki :) . A baj csak az, hogy egyre kevesebb az idő erre, de majd egyszer :lol: :lol: :lol: .

Néhány szó rólunk:
Tegnap anyukám testvérének vettünk TV-t és DVD lejátszót, mert megkért bennünket, úgyhogy babóka anyukáméknál volt. Etetésre mentem haza, aztán újra útnak indultunk felmérni a kínálatot.
Ma vendégeink voltak. Olyan jó találkozni régi barátokkal, megbeszélni a fejleményeket :) . Elmentünk sétálni, megnéztük a szokásos karácsonyi kirakodó vásárt. Szuper volt a mai nap.
Megvannak a vizsgaidőpontok: dec. 15, 20, 21, 28, jan. 9, 16. Nagyon felemelő érzés, hogy miután lefektetem babókát kezdhetek nekiállni tanulni, de nincs mit tenni. Kár, hogy eddig még csak elméletben működött :D .
Ja, és egy csomó szupi kis rucit vettem babókának, köztük egy kantáros nacit és egy kis cipőt (még nem volt eddig kiscipője, annyira aranyos). Holnap teszek fel képet.
Én a C&A-ban vásárolok a legtöbbször rucit, de természetesen van örökölt és turkált babaruhánk is :) .

Na, mára ennyi voltam,

puszi mindenkinek

Eni

Eni
marcy

Én azt hallottam a bébikompról, hogy azért nem jó a babának mert nem tudja irányítani. Meglöki aztán megy amerre megy. A másik baj vele, hogy ha megszokja akkor nehezen akar majd járni.

Nekem az a kérdésem, hogy ti hogy álltok az elalvással? Leteszitek a babát és már alszik is?

A babafalva.hu-n készítettem én is vonalzót. Hogyan lehet ezt módosítani?
naposcsibe

Hellóka!

Rég nem írtam, bocsi. Megvagyunk, megint szoktatjuk, hogy éjszaka nincs cici, remélem most nem adom fel, és sikerül. Tegnap ébredt este 11-kor, aztán kétszer sírt vagy fél órát, akkor csak víz volt, meg Dentinox, aztán fél 5-kor már megetettem. nagyon nehéz ám hallgatni ahogy sír, de most már lassan 7 hónapos, és nem akarok 1 évesen is éjszaka etetni. Most d.u. is annyira sírt, szerintem most bújik ki a 3. fog. ja, a legérdekesebb, hogy a járókába felhúzta magát állásba. És randiztunk a Mikulással is, egyenesen Finno.-ból jött. Máté először félt, aztán ő ment oda elsőnek a lurkók közül.

Pelus: mi a dm-est szeretjük.

Könyvek: Sajna már nem nagyon olvasok, mert csak elálmosít. Én mondjuk a verseket is imádom, Ady-t, József Attilát...Kedvenc könyv pl.: Egerek és emberek.

Bébikomp: Máténak nem volt, most se veszünk. Volt barátnőm akinek volt, és 11 hósan járt a kissrác. Nem biztos, hogy van összefüggés abban, hogy hátráltat. Máté pl. sokat volt járóban, és soká járt. Na, most már nem csinálnám, mert tuti azért.

Szabó Győző: Én is találkoztam vele, nővérem ismeri. Olyan kis visszafogott volt, bár akkor a család is vele volt...

Na, egy képet sikerült feltenni a férjem segítségével.

KépKép
KépKép
colett77

Kép

KépKép
KépKép
colett77

Sziasztok!

Mi továbbra is nyűgösek vagyunk fog-ügyileg, és még mindig nem bújt ki újabb fogacska :-(
Ráadásul úgy tűnik, még rontottam is szegény Misi helyzetén. Egy homeopátiás kúpot ajánlottak fogzásra, vettünk, és iszonyatos esténk lett. De mivel ismert, hogy előfordulhat a tünetek átmeneti rosszabbodása a kezelés elején, következő este is adtam. Majdnem ugyanolyan rossz lett az este. Beszéltem bnőmmel, aki orvos, és 2 kislánya is van, szerinte Misinek nem jó valamelyik hatóanyag és ne adjam többet a kúpot. Ma egész normális este lett (már amennyire fogzás óta normális lehet).
A jó szándék meg a pokol felé vezető út...

Amandi!
Tisztellek a fejés és a küzdés miatt, nekem nem biztos hogy lett volna ennyi erőm, rettentő rendes anyuka vagy!!! amit eddig végig csináltál, az nem semmi, akárhogy is fog folytatódni!!!

Rita!
Gratulálok a sikerhez, de Szabó Győző tekintetében 100%-ig azonos véleményen vagyok Katussal.

Bébikomp:
Én több helyen olvastam, hallottam, hogy káros. Több ok miatt is, egyrészt mert nem készteti mozgásfejlődésre, sőt, a fejlődési repertoárunkból hiányzó mozgást él meg benne. Másrészt, mert nem tanulja meg, hogy ha valaminek nekimegy, az fáj. Ebből meg még később, mikor már járni igyekszik, lehetnek nagyobb gondok is. Ettől még lehet persze hogy nem lesz semmi gond, van ismerős, ahol a kisfiúnak volt, nagyon élvezte, a család szerint minden rendben volt vele. Igaz, hgoy későn kezdett járni, de nem biztos az összefüggés. Mi mindenesetre nem használunk majd ilyet. Annál inkább szeretnék egy jó hintát, állítólag kapunk is egyet kölcsön :-) csak nem tudom mikor :(

Eni!
Sok erőt a tanuláshoz!!! Én dolgozom itthonról, és néha rettenetes erőfeszítés kell hozzá, hogy nekiüljek, miután Misit már ágyba tettem. (Ezért is tudok ritkán jönni többek között.) Szóval hajrá! Majd számolj be a vizsgákról.

Mári!
Csontmag miatt :cry: remélem, következő ellenőrzésen már minden rendben lesz. Pontosan mit jelent, hgoy calcium dúsan eteted a babót? Miket adsz és mennyit?

Brendon-téma
Mi utoljára ajándékot venni mentünk oda, mert sógornőm ott vett jó sok mindent, gondoltuk, onnan levő ajándéknak is fog örülni. Még a kezdő csomag miatt sem mentünk oda, mert képzeljétek, azt a férjem elhagyta! Fogalmam sincs, mi volt benne, ahogy titeket olvastalak, úgy állt össze pár dolog belőle :? Oda adtam neki a kórházban, meg egy hálóinget is, hogy hozza haza őket, és itthon nem találtuk meg. Sztem a nagy örömben, ünneplésben valahol kitehette a kocsiból, aztán meg eltűnt. Vagy, jövőre az építkezésnél megkerül majd
:lol:

Na, megyek picit még olvasni, mert nem nagyon volt rá idő mostanság, holnap meg vendégség lesz és pizzát fogok sütni, meg még takarítani is kell majd.

Pussz,
Kata

Kép
wkata

Sziasztok,

Könyv téma: nálam pont fordítva van a könyv, annál jobban szeretem, minél vastagabb, mert jó sokáig tart a történet. Kifejezetten szerettem a nagy orosz regényeket. Ez azért nem azt jelenti, hogy a vékonyaknak neki se állok! :) Viszont ami miatt nem szeretek este olvasni, hogy engem nem elálmosít, hanem visz előre a történet, és alig bírom lerakni, csak akkor, ha már kiesik a kezemből, és elalszom felette. Hányszor tette el a könyvemet a férjem! :lol:

Karácsonyi vásárba én nem szívesen megyek, nem szeretem a tömeget, és általában nem onnan szoktam vásárolni. Babakocsival meg biztos elég nehézkes lenne a közlekedés. A kenguruval meg az a gondom, hogyha ráadom Andrisra a "szkafandert", akkor nem fér bele a kenguruba, ha meg nincs rajta a "szkafander", akkor nem tudom, hogy mennyi ruha lenne elég. Tanácstalan vagyok.

Colett: kitartás az éjszakákhoz.

Naposcsibe: nálunk sokszor teljesen éber Andris, úgy teszem be az ágyába. Ott játszogat szerintem egy kicsit a sötétben, aztán elalszik. Biztos lesznek zűrös időszakok, de én minden egyes ilyen elalvásért hálás vagyok. Ma is olyan édes volt, mert szopi után még nem volt igazán álmos, és a vállamon ahogy büfiztettem, olyan aranyosan elbeszélgetett Apával. :-)

Marcy: ügyes legyél majd a vizsgákon, drukkolok Neked.
A C & A-ban tényleg nagyon klassz cuccok vannak, és azt vettem észre, hogy egy kicsit nagyobbak a ruhák, mint ami méret bele van írva. Hiába, szerintem ennyit számít a minőség. Mi pl. vettünk egy "szkafandert" ami elvileg 74-es, de már kicsi Andrisra, pedig még csak 70 cm. :-( Mehetek venni neki nagyobbat. Van 2 db. C & A-s 50%-os kuponom, azt hiszem az egyiket erre fogom felhasználni.

Katus: gyermekeink tényleg nagyon közel állnak egymáshoz! :-) Csak kár, hogy ilyen messze laktok tőlünk. :(

Üdv mindenkinek: Macsek

Kép

Kép
macsek7

Sziasztok!

KÉpzeljétek hova jutott a világ.A munkahelyemen annyira nincs pénz, hogy a dolgozók gyerekei nem kapnak mikulás csomagot és mikulás ünnepség sem lesz, pedig Kata lányom nagyon várta.
Nem tudom mi jöhet még ez után, ez az egész olyan szánalmas.

Colett!
Remélem tisztába vagy vele, hogy utálunk mert nagyon jól nézel ki a fényképen. :lol:

Marcy!
Nagyon nem irigyellek a vizsgáid miatt jóm sűrű lesz a karácsonyod emiatt.Sok erőt és kitartást kívánok hozzá.

Kisvirág!
Csontmag miatt :( .kende nagyon cukor lehetett a mikulás csomaggal gondolom a nyálát is csurgatta rá.

Meteor!
A fénykép gyönyörű és a ki Pancsa olyan mint egy kis angyalka.

Wkata!
Esetleg próbáljatok meg más homeopátiás készítményt a fogzásra pl.: camomillát.

Nem tudom nálatok mia helyzet babahaj ügyileg de az én kis Pannuskámnak afeje tetején két oldalt majdnem teljesen kihullott a hajaközépen egy sávba pedig kb 10 cm hosszú. Habezselézném neki akkor igazi punk lenne.
Képzeljétek szombaton sikerült végre eljutnom a fodrászhoz .Panna megszületése óta ez volt a második alkalom, hogy külön voltam tőle 4 órán keresztelül. Nagyon furcsa volt, amikor bementem egy élelmiszerboltba akkor a bevásárló kocsit úgy tologattam mint ahogy a babakocsit szoktam. :lol:

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Tegnap nagyon sűrű napunk volt. Elmentünk ugyan a Brendoba, de tulajdonképpen nem vettünk semmit. Nem a mi pénztárcánkhoz van szabva,bár volt egy jópofa kis etetőszék, ami még annál is olcsóbb volt, mint itt Ajkán. Olyan fajta, amit később át lehet alakítani kisasztallá és kisszékké.

Marcy: kitartás a vizsgákhoz. Megy a drukk!

Colett: szintén kitartást az éjszakákhoz. Nem tudom, hogy láttátok-e, de most a tv kettőn indult egy új műsör szombat délelőttönként. A babavilag. A Liptai Klaudia és Benkő Nóra a két műsorvezető. Abban pont az alvásról volt szó. A doki azt mondta, hogy minden szoktatás kérdése, és lehet, hogy az elején az anyukának "jobban fáj", de néhány alkalom utan a baba megtanulja, hogy éjszaka is aludni kell. Szóval meg lehet nekik tanítani az alvást! Ez volt a lényeg. Úgyhogy ehhez sok erőt neked!

Naposcsibe: mi az elejétől kezdve úgy szoktattuk, hogy ébren tesszük be az ágyba és elalszik. Persze nem minden esetben sikerül ez, de az esetek 90%-ában igen. Vannak olyan alkalmak, amikor nyüglődik, de hagyjuk. Ha nagyon sír, akkor felvesszük, és megpróbálom újra, de akkor sem altatom el, csak egy kicsit ringatom. Tegnap este például etetés, büfizés után beraktam a kiságyba, és szépen egyedül elaltatta magát.

Katus: nálunk Kornél haja például egy az egyben memaradt. Ezen én is csoadálkozom, de örülök neki. S már le is kellett vágni belőle, mert a szemébe lógott. :D Az, hogy a munkahelyeden nincs Mikulás-csomag, valahogy nem csodálkozom. Nagyon sajnálom, de az a baj, hogy tényleg idáig jutottunk. Persze én nem panaszkodom, mert én még jutalmat is kaptam. Így karácsony előtt jól jött. De azt hiszem kivételes embernek érezhetem magam. :D

Olvasás: nagyon szeretek olvasni. Bár az utóbbi időben elég kevés időm jutott rá. Én este szoktam, engem hála istennek elálmosít. Bár mire odakerülök, már igazából nem is kéne ámosító. :) Most az "Egy gésa emlékiratai" című könyvet olvasom. Nagyon teccik.

Egy kérdésem nekem is lenne: Nálatok volt olyan időszak a pici életében, amikor kifejezetten "integettek"? Kornél folyamatosan ezt teszi. Jár a keze és olyan mozdulatokat tesz, mintha inetegetne. Nem zavar, bár az néha idegesítő, hogy a játékokkal a kezében is ezt csinálja, így aztán csapkod mindent.

Holnap megyünk tanácsadásra. 5 hónaposak elszünk! :D Kiváncsi vagyok a méreteire!

Bocs, ha hosszú voltam.

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok!

Bocsi, tegnap nem voltam, Harry Potter meg Ádám valamint az apukája túlságosan lefoglaltak.
Szuper volt a hétvége csak angyon nagyon rövid. :evil:
Hát, a Brendonban tényleg szédületesek az árak. Ki voltam akadva, hogy a legolcsóbb téli levegőztető zsák is 7500 Ft volt. Ki tudja ezt megfizetni? Én pl. magamnak jóval kevesebből veszek ruhákat. Ami nekünk bevált babaruha szempontból: a Visegrádi utcában lévő nagyker, és tök vicces de az Ázsia Centerben is nagyon szép baba holmikat lehet kapni, egészen elfogadható áron.

Amandi, nagyon meg tudlak érteni, ami a fejést illeti. Nyuszusom szintén kapott cumisüveget a kórházban mert az első három napon nem volt tejcim és féltem, hogy nagyon le fog fogyni szegénykém. Ezt a döntésemet mai napig bánom, mert meglett az eredménye: Ádi egyszerűen nem akart szopizni, a cici csak arra volt jó hogy elaludjon rajta. Először kézi fejővel szívtam ki a tejcsit neki, aztán, amikor ínhüvely gyulladást kaptam két hét múlva és már a végelgyengülés határán voltam nemcsak a kézi fejéstől, hanem sok ezer tenniavlótól és a nem alvástól, vettünk egy jó drága gépi mellszívót. Azzal könnyebb dolgom volt, de még így is napi 4-5 órámat elvitte a fejés.
Végül, bármilyen morbid is, de az oldotta meg a helyzetet, hogy a kisbabámmal kórházba kerültünk egy hétre, mert vírusuos tüdőgyulladása volt. A kórházban csak vele foglalkoztam egész nap, nem volt háztartás, munka, miegyéb, csak mi ketten. Fejni nem volt kedvem, inkább félóránként cicre raktam, ha kérte, akár éjjel is. Az eredmény: mire hazamentünk, a fiam szopi bajnok volt, húsz perc alatt sitty-sutty megkajált ciciből s utána két és fél - három órát bírt kaja nélkül.
Jó hogy így alakult mert bevallom már kezdtem feladni ezt az egész szoptatósdit. Minden tiszteletem a Tiéd, Amandi, mert pontosan tudom, mennyire leszívja az energiáid a mellszívás, :oops: , de kitartás, hamarosan jöhet a hozzátápi!
:D

Egyébként a ma reggel katasztrofálisan indult nekünk.
1. Valami szemét kiszúrta éjjel a hház előtt parkoló kocsink két kerekét.
2. Most fedeztük fel, hogy életünkben előszüör megkaptuk az éves gépjármű adóról szóló csekket, amit edig nem kellett fizetnünk. Igazán jól jön ez a plusz kiadás decemberben.:-(
3. Miután bekapcsoltam a gépem, rájöttem, hogy csupán 5 anyagot kell leadnom a héten a munkahelyemen és semmi affinitásom nincs dolgozni...

Na, megyek, mert bárhogy zsörtölődöm is, muszáj elvégeznem a feladataim. Nyuszuskám épp az ágyában altatja magát, úgyhogy most valószínűleg lesz egy másfél órám dolgozni.

Szép napot mindenkinek!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
http://kitti.blog.hu/
tündérpöcök

Sziasztok, jó reggelt mindenkinek!

Kitti szegény, látom nektek annyira nem indult jól, de remélem a hét többi része jobb lesz.

Olvasás téma: én nagyon szerettem mindig is olvasni. Annyira, hogy gyerekkoromban ha rossz voltam, vagy rossz jegyet hoztam akkor anyum a könyvtárba nem engedett el :D Most sajnos jóval kevesebb időm jut rá, pedig hiányzik nagyon. És nálam is az van, hogyha egy könyvre rákattanok, akkor az egész éjszakát végig bírom olvasni.

Brendon: még a babó születése előtt voltunk, de nekem árban kicsit elszállt volt és szerintem a minőségük sem annyira jó. Aminek meg jó, az meg tényleg horror: megtetszett egy hálózsák, aztán az ára láttán: 20.000 majdnem infarktust kaptam.
Én bodykból a Prince Olivert szeretem, nekik van nagyker.ük az árpád híd-i metromegállónál. DE örököltünk is sokat és szerintem turikban iszonyat édes darabokat lehet találni.
C&A-ból nekünk örökölt téli zsákunk és overálunk van, mindkettő szuper, de én márkás ruhákból a H&M-et szeretem nagyon. Az Árkádban van gyerköcruhaboltjuk és szerintem nem drága. Múltkor vettünk a lánynak két harisnyát, két zoknit, egy bodyt, egy rugdalózót, egy kisruhát és egy kardigánt és ez a sok cucc volt 10e Ft.
Brendonban ennyiből talán a ruha és a body jött volna ki :(

Viszont amikor én meséltem a még nem gyerekes barátnőimnek, hogy turiban vettem a gyereknek ruhát ne tudjátok meg milyen pillantásokkal találkoztam. Egyikük meg is jegyezte, hogy a gyereket turiból öltöztetem magamnak meg veszek márkás boltokban? Ami hülyeség mert magamnak is csomó jó cuccot találok a turiban. Ráadásul gyerekruhákban annyira szuperek vannak. Múltkor pölö nem bírtam ellenállni egy kabátnak, ami majd másfél éves korában lesz jó rá, de hihetetlenül jól nézett ki.

Na ma kicsit szószátyár voltam :) További szép napot mindenkinek.

meteor

Mindenkinek szép jó reggelt :) ,

Katus: sajnálom, hogy nem jön a Mikulás a munkahelyeden, mi nagyon várjuk a holnapi napot, olyan kiváncsi vagyok, hogy hogy tetszik majd Marcikának a Mikulás :) . Remélem nem fog aludni, mert pont abban az időpontban szokott :) . Majd előtte megpróbálom elaltatni, hogy frissek és kipihentek legyünk :) .

Colett: nagyon édes a kis Noémi, látszik a meglepődés az arcocskáján.

Kisvirág: sajnálom, hogy még mindig nincs rendben a csontmag a babókánál :( . Reméljük, hogy megoldódik, de mi történik akkor, ha nem??? Bocs, hogy ezt kérdezem, de mit mondanak, mindenképpen kialakul, vagy lehetnek problémák. Ha igen, akkor mi lesz a következménye??? Bocs, hogy feltettem ezt a kérdést, de fogalmam sincs, hogy mi történik akkor, ha nem alakul ki...
Sejtésem van, de nem vagyok benne biztos.
Én is kiváncsi vagyok, hogy jan. közepén mit mond a szakorvos Marcika nyakára, de szerintem minden rendben lesz :) .

Naposcsibe: üdv. közöttünk, bocsi hogy én még nem üdvözöltelek eddig :) .

Wawel: én is olvastam az "Egy gésa emlékiratai"-t és nagyon tetszett, hihetetlen jó könyv :) . Láttam filmen is, de meg sem közelítette, pedig az sem volt rossz.

Bébikomp: én is hallottam jót is, rosszat is, én szerintem nem veszek, hiszen van elég hely, hogy mozogjon. Egy kicsit strapásabb, mintha beletennénk a bébikompba és menjen, amerre lát :lol: . Egyébként a falaknak sem tesz jót a bébikomp és én sajnálnám a szépen feljújított lakásunkat. Egyik ismerősünk mondta, hogy majd hogy leamortizálja a baba a lakást. Hát szerintem minden csak nevelés és odafigyelés kérdése. Nyilván lesz olyan, amit nem lehet kivédeni, de próbálunk odafigyelni. Én úgy terveztem, hogy majd a kisszobájában lesz egy olyan falfelület, amire zsírpapírt ragasztunk és majd ott zsírkrétázhat, kiélheti a kreativitását. Remélem beéri vele :lol: :lol: :lol: .

Brendon: Szombathelyen nemrég nyílt, pont múlt héten néztünk be, hogy mi a kínálat. Egy lélek sem volt az eladókon kívül..., mi sem vettünk semmit, hihetetlen drága :( . Nem azt mondom, szép dolgok vannak, na de ennyiért... Pl. egy hosszuújjú body 1600 ft volt.

C&A: azt hiszem a DM-es kuponon belül van ez a kedvezmény, ha jól emlékszem. Én is ki szeretném váltani, de még nem jutottam el odáig.

Wkata és mindenki aki a fogacskákkal küzd :( . Kiváncsi leszek én is, hogy nálunk hogy alakul majd. Remélem nem a vizsgaidőszakban érkezünk el abba a szakaszba, amikor egész éjszaka nem alszunk :( .

Karácsonyi vásár: én sem szoktam vásárolni ott, de olyan jó a hangulata :) . Imádok ilyenkor sült gesztenyét enni és hallgatni a karácsonyi énekeket. Az esti fényekről nem is beszélve :) .

Még jövök, csak a nővéremmel megyünk vásárolgatni és levegőztetni Marcit.

Puszi
Eni

Eni
marcy

Sziasztok!

Rita! Petinek is vannak is tök jó rucijai turiból. Én nagyon szeretem az onnan származó ruhákat, mert már be vannak járatva, és jóval olcsóbb. A gyerek meg nő, mint a mint a gomba. Már két doboznyi ruhát kinőtt Peti.
Nagyon drága a Brendon! De egyébként is a méretükhőz képest nagyon drágák a bébiruhák. Én idáig minden méretből vettem 3-4 db jó minőségű plüsrugit és 7-8 bodyt. Most lesz 5 hónapos Peti, de ugye már egy pár méretet kinőtt. (56,62,68). És most nővi ki a 74-est, pedig csak 68cm. Szóval legalább már 50ezer ft értékű ruhácskát kinőtt közel 5 hónap alatt.

Bébikomp: Én sem fogok venni Petinek, met egyrészt nem tartom jó dolognak, másrészt Marcyhoz hasonlóan sajnálnám, ha "ütközne" ajtóval, fallal, bámivel is a szépen felújított lakásban.

Én is imádok olvasni, bár közel sincs annyi időm, mint korábban.

Képzeljétek, Peti berekkedt. Annyit kiabál és erőlködik, mint aki kakál, hogy teljesen Charly-s hangja lett!

Na, megyek, mert a gyermekem méltatlankodik!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Most muszáj kiírnom magamból a bánatom...
Épp újságolni akartam, hogy szuper, megbeszéltük a férjemmel, hogy nekem nem az a bajom, hogy dolgozik, hanem az esik szarul, hogy nincs ki mellett álomra hajtsam a fejem.
Erre ma hazaér, és közli, hogy van két jó meg egy rossz híre: a két jó az volt, hogy valszeg kap fizuemelést és hogy holnap és szerdán is szabin van, de az egy rossz mindet "semlegesítette", sőt...közölte, hogy a jövő héten Győrbe megy 12! napra. Még a szülinapomon se lesz itthon. :( De az biztos, hogy meg fogom tőle kérdezni, hogy melyik kocsival mennek, mert ha a szar cégessel, akkor bemegyek, és beszélek a főnökével, hogy azzal nem fognak menni, főleg, hogy mostmár tényleg jön a rossz idő, és már írtam, hogy az a kocsi még jóindulattal se nevezhető üzembiztosnak.

Bébikomp: Peti egyébként se nagyon tudja, mi a fájdalom. Olyan elánnal vágja magához a csörgőjét, és annyira "rángatja" a fejét lovaglás közben, hogy nekem fáj, de neki nem. :) Igazából e téren valószínűleg az apjára ütött, neki is későn nőtt be a feje lágya.
Az, hogy abban más mozgást tapasztalna meg, szintén cáfolom, mert Peti egy bizonyos tartásban már járna, ha pl. ez a tartás egy kifeszített kötél mentén folyamatos lenne.

Kérdés fiús anyukákhoz: a fiaitok is kukacfüggők, vagy csak az én fiam piszkálja állandóan?

Marcy, nálunk is van C&A, de én még nem voltam ott. Én inkább Tescoban, Corában, Auchanban vásárolok rucit, nekem eddig nem volt bajom velük - nem nyúlnak, nem fakulnak vagy bolyhosodnak, stb. De Petitesónak kevesebb új ruhája lesz, az tuti, főleg, ha bevezetik a "fizessünk a nem ügyeletes doki miatt a kórháznak" rendszert.
Ez az amortizálós dolog érdekes kérdés: nálunk pl. az öcsém irtó rossz gyerek volt, de ő se firkált sehova, ő a fotelra tett bárányszőrt imádta, állandóan szedegette a szőrét. :D

Naposcsibe, szerintem ritka az olyan baba, hogy leteszik és már alszik is. Peti néha némi nyügi után elalszik az ágyában, de az esetek nagy többségében vagy altatni kell, vagy a mi ágyunkon alszik be, és utána tesszük be a helyére.
A babafalvás vonalzónak a phbb kódját másold be az aláírásodhoz (a felső sorban a segédletek menüt gördítsd le, ott van, hogy profil, és abban megtalálod).

Colett, nálunk nem lesz járóka, nincs hova tenni... :) Igazából akárhol is vagyunk, valaki próbál figyelni rá, persze, ha egyedül vagyok vele, nem tudok ketté szakadni, de akkor egyelőre a földön játszik, később meg beteszem az ágyába arra a kis időre, amíg olyan dolgot csinálok, ahol nem kéne lennie.
Erről jut eszembe: a kis drágám most épp alattam van, ülök a gép előtt a széken, ő meg bemászott alá.
Nagyon édes Noi, ahogy tágra nyílt szemekkel néz a Télapóra.

Wkata, nekünk a mamáméknál volt hintánk, mi imádtuk. A tatám felakasztotta, mi meg hintapalintáztunk. :) Én alig várom, hogy Peti stabilan üljön, mert a közeli játszótéren van bébihinta, szerintem tutira élvezné.
Nem tudom, te mire gondoltál, de én még a terhesen kiváltott csomagra írtam, hogy oda mentem érte, mert ami a szülés után van, azt adják, azt nem "kiváltani" kell.

Mári, tegnap kimaradt, hogy én is remélem, hogy legközelebb már minden OK lesz!

Macsek, érdekes, tegnap, mikor kint voltunk a vásárban, rengeteg babakocsis embert láttunk, ami talán a jó időnek is köszönhető, de egy rossz szót nem hallottunk, hogy emiatt szidtak volna bennünket.
Ettől függetlenül tény, hogy kenguruval könnyebb közlekedni. Én Petire - amíg be nem jönnek a mínusz fokok - adok egy hosszú ujjú kombidresszt, egy ujjatlan rugit (hol vékonyabbat, hol vastagabbat), egy zoknit, és ráadom azt a plüss rucit, amit anyósom varrt (gyakorlatilag egy overáll). Aztán ráadom a kesztyűt és a csörgős cipőjét. Ennyi...a kenguruban még én is melegítem, de mostanság már a kabát fölé veszem fel Petit, de mindig meleg volt a keze és a lába, mire odaértünk a célhelyre. A babakocsiban is pont ennyi ruha van rajta, de be is takarom, mert ugye nem védi semmi.
Kuponom nekem is van, de meg kéne érdeklődnöm, hogy nálunk felhasználható-e, mert a hátulján a szegedi üzlet nincs még rajta, mert nem rég nyitott.

Katus, Mikulásünnepség miatt :(. Tényleg szomorú. Habár munkahelyi ünnepségen mi se nagyon voltunk a tesómmal, de amíg be nem töltöttük a 14. évet, csomagot mindig kaptunk, amíg apu nem lett rokkant, két helyről is, plusz még a nagyszülőktől. :)
Petinek egyelőre viszonylag egyenletes haja van, de hosszabb hajjal született babák esetén előfordulhat "kopaszodás", ne aggódj, teljesen normális dolog.

Wawel, etetőszéken mi is gondolkozunk. Annál erősebben, minél nehezebb Petit a szopispárnának támasztva etetni. De addig nem szeretném, amíg nem ül kicsit stabilabban...
A csapkodás nálunk általános, néha csak a kezével csinálja, néha meg ehhez hozzájön, ami a kezében van. :)

Tündérpöcök, nem is tudtam, hogy Ti is voltatok kórházban. Sajnos nálunk még ez sem oldotta meg a helyzetet...de mostmár valahol mindegy, megváltoztatni nem tudom.
Mi még nem kaptunk csekket a gépjármű adóról, szerintem nem is fogunk, mert elvileg áprilisig rendeztük ez évben a számlát, igaz, még súlyadóként.
A szemétládát meg csókoltatom.

Meteor, nekünk is van egy csomó turis rucink, amivel várnunk kell még, de hozzád hasonlóan én se tudtam neki ellenállni. Nálunk ez úgy működik, hogy én már jó rég vettem magamnak rucit (vagy ha vettem, az nagyon olcsó volt, max. 2-3 ezer Ft, de nem egy darab), és Petinek nagyon sokat túrtam még terhesen. De hülye leszek nem ezt tenni, mikor egy kiló babaruha a kedvenc helyemen 1800 Ft, és az viszonylag sok darabszámban...
Az, hogy ki milyen tekintettel néz rád, felejtsd el, majd megtudják!

Na most megyek, hamarosan indulunk dédizni.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ex!
Akkor rólam már terhesen is tudták valahogy az égiek, hogy kapunk egy csomó mindent kölcsönbe, mert én terheskoromban sem kaptam semmilyen kiváltandó csomagot, vagy hozzá kupont, vagy ahogy nálatok volt, és ugye a kórházi is valaki másnál landolt. Gondoltam is rá, hogy lehet hogy aki megtalálta (mert szerintem valahol utcán autó mellett letette a drágám, majd elindult nélküle), az talán egy nálunk rászorulóbb kismamának adta. Legalábbis remélem.
Summa summárum, csomagnélküli vagyok :lol:
Érdekes, hogy írod a kukacot, nálunk pont tegnap volt először, hogy fürdéskor megfogta és komolyan megvizsgálta. Annyira édes volt az elmélyült arckifejezése! :)

Gépjárműadóról nem is tudtam, hogy ilyenkor megy, még én is a súlyadóra asszociáltam róla, és ugye azt március, szeptember esedékességgel illett fizetni.

Naposcsibe!
Sztem én még nem is üdvözöltelek, úgyhogy szia! A nicked nagyon aranyos, nekem hosszú ideig a kedvenc viccem volt, hogy "kicsi, sárga és nagyon veszélyes, mi az? (naposcsibe a root password-ömmel)"
Altatás: lehet hogy meg lehet oldani, hogy magától aludjék a manó, de nekünk nem megy. Mi dúdolásban és buksi simogatásban utazunk, akkor egy idő után ellazul annyira, hogy már majdnem alszik, olyankor hasra fordítom (csak úgy tud hosszabb ideig aludni), még néhány simi a hátára, buksijára, és akkor alszik. Vagy nem... de utóbbi tényleg ritka, már hogy elalvás után közvetlen felriadjon.
De itt sokan tényleg csak leteszik a babót és már alszik is, inkább tőlük kéne megkérdezni, hogy érték ezt el :?

Ja, sírni hagyás (alvási célból) azért nem kóser szerintem, mert nem azt tanulja meg, hogy hogyan aludjon el egyedül, hanem azt, hogy hiába kommunikál, nem jönnek a gondozók. Tehát nem egy módszert sajátít el önmegnyugtatásra, hanem egy visszautasítást él meg az ő és a nagyvilág között álló, tehát legfontosabb személyektől. Legalábbis én ezt olvastam, nekem hihető, elfogadtam, és nem is hagyom bömbizni. De lehet hogy mi kényeztetjük el állatra :lol: majd az idő eldönti.

Megyek a konyhába, Misi kivételesen egész sokat alszik most, azért tudtam jönni. Talán most nem érzi a fogacskát, és tud pihenni, hál' Istennek.

Pussz,
Kata

ui: tegnapi hozzászólásomban természetesen Mári=Kisvirág, csak már nagyon kómás voltam...

Kép
wkata

Lányok!

Címszavakban :lol:

Brendon. Mi mindig feltérképezési szándékkal mentünk, hogy utána megvegyük használtan a cuccokat. Már sztem ismernek minket, mi vagyunk azok, akik órákig szimulálnak balesetet egy biztonsági ülés vásárláskor, megnézzük, hogy befér-e a babakocsi a csomagtartóba, rallizunk a szőnyegpadlón és még sorolhatnám 8)
Ruhákat ott meg sem néztem. Madaras tecsóból van egy csomó bodynk, rugi meg C&A, távturi és örökölt, valamint nekem a test test elleni küzdelemmel járó turizást a nagyanyám vállalja :wink:

Karácsonyi ajándék: már megvan a Kingáé. Diavetítő. Én nem költök játékokra sok pénzt, mert szvsz nem éri meg. A legtöbb játéknak csak a címkéje a menő, és így is rengeteget kapunk, és adunk is sokat tovább, mert egy gyereknek nem kell annyi csinált játék, sokkal izgibb a kiskanál, kábel műanyag edényke, kartondoboz. Amit Kinga nagyon szeret, az egy laszti, egy zenélős bohóc, és egy fa katicabogár. Nekünk mondjuk baldachin és zenélő forgó sem volt, lehet túlzottan spárati elveket vallok.

Bébikomp: nekünk nem lesz. Nagy, kicsit zúzza a gyereket, falakat, és sztem lehet enélkül is élni. Persze mi kibírjuk pihenőszék, és elektromos hinta nélkül is. Most éppen az én csíkos pulcsim a menőmanó, nem ér fel vele semmi :lol: Sokat énekelek mondókázok Kingának, ha már elunja a mászást, és ami fura elég kemény népzenét szeret. Rendesen billegeti a buksiját, és kalimpál a lábával. Ha lírait szeretnék hallgatni, akkor méltatlankodik. Hiába most pl. István a kirány megy. Ezek a kölkök kis mini egyéniségek.

Karácsonry kapunk etetőszéket anyósomtól, csak annyit tudunk, hogy fa.

Katus: Ez a Mikulás ünnep dolog... Nem lehetett volna, hogy összedobjátok??? Na ez az ami nem pénzkérdés, hanem hozzáállás kérdése szvsz.

Meteor! Megköszönöm, ha kiszimatolod, mi az ára egy fotósorozatnak.

Hétvége, hát igazán mozgalmas volt, persze nálunk melyik nem az?
Pénteken este jött anyu, szombat de. Auchan, este Kofa osztálytársáéknál jött a Mikulás. Mintegy húsz gyerek volt, persze Kinga a legkisebb, ott randalíroztak fölötte, ő meg ott csápolt, és ujjongott. Egyre azon izgultam, hogy valamelyik véletlenül rálép, de ha kivontam a forgatagból jött a méltatlankodás. Tehát megint kiderült, hogy a lányom egy partigörl. Mindenki kapott nasit, Kinga meg kimászott egy plüssfiguráért, és olyqn gyönyörűséggel kezdte rágni :wink:
Tegnap pedig 13 felnőtt (10 informatikus srác) volt nálunk, és 2,76 gyerek 8) Csináltam halpaprikást, gyülölcsös csirkét, meg sütöttünk márványos csokis kalácsot, meg egy mazsolás kalácsot, meg volt tejszínhabos kakaó. Kinga mondanom sem kell nagyon élvezte a sürgést, meg az embereket. ost visszaállunk a szürke hétköznapokra, na ez nem nteccik, na de holnap Kofa lesz a Miki a baba-mama klubban :twisted: Most megyek is, takarítom a romokat :P

tjuca

Bocsi az elütésekért, de Kinga többször itt tipor és kibillent az ütemből.

tjuca

Sziasztok!

Karácsonyra én bébitaxit szeretnék Petinek, bár tudom, hogy csak később tudja élvezni. Most akciós a Metróban. Remélem még lesz, amikor megyünk. Szerintem azt ki tudja használni 2-3 évig, legalábbis ezt láttam a párom keresztfiánál (4 éves). Akinek még megvan tök jó állapotban a bébitaxi ( a szekrény tetején, plusz még egy jó pár bébijáték), de eszük ágában sincs Petinek adni. Nem baj legalább van porfogójuk. Petinek sem nagyon van játéka. 1-2 rágóka, csörgő, ami a játszóállványon van, de azt örököltük. A bébitaxi lenne az első tőlünk kapott ajándék, ill. nem is, mert mikulásra egy anyag fiúbabát fog kapni.

Etetőszék: Mi használtan vettünk egy összecsukhatós etetőszéket. Szerintem nagyon praktikus panellakásban és még ha vigyázunk rá, akkor még mi is el tudjuk adni, ha nem lesz kistesó!

Hát, ilyen kiváltandó csomagról én sem tudok. Nem kaptam semmi bonuszt sem terhesen, sem miután megszültem. Úgy látszik, nem mindenhol lelkiismeretesek a kórházban!

Wawel!
Petinek is egyfolytábn jár a keze, de ő a combját csapkodja folyamatosan!

Nálunk 2-3 napja a délelőtti alvással vannak gondok. Ha alszik is, csak 20-30 percet. Délután kint alszik az erkélyen, de két órahosszánál tovabb nem merem hagyni a hidegen, így persze amikor behozom felkel. Ha szerencsém van akkor még a hatos szopiba bealszik egy fél órára, ha nem akkor este nyügi van.

Reni
Kép
prenata

Pogi!

Biztos elfoglalt vagy, hogy mostanában, hogy nem írsz, de légy szi írd már meg, hogy milyen kajákat fagyasztottál le Gergőnek!
Szerintem mást is érdekelne! Köszi.

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok.

Hát végigolvastam a rengeteg irományt. Nagyon sok maradt ki az életemből :(
Most nem is próbálok reagálni, mert akkor megint óriási lesz a lemaradásom. Inkább mától megpróbálok megint napi szinten lenni! Remélem nyugisabb napok következnek.
Bár a héten gépet cserélünk, így megint nem leszek pár napig. Sajna ez a mostani gép már nagyon haldoklik, megérett a cserére. Remélem azért apáék hamar összerakják az újat :)

Pár témához azért írnék:

Alvászat: mi is kelünk hozzá. Azt vettem észre, hogy nem is igazán az éhség miatt kel fel, hanem, mert meg akar győződni, hogy nincs egyedül. Nálunk is kb 5 perc cici után alszik tovább. Bár néha inkább játszani szeretne.

Hozzátápi: én is olvastam nagyon sok táblázatot, cikket... és tényleg nagyon sok az ellentmondás. Én most már próbálkozom a saját buksim után menni. Ahogy voltunk csípő UH-n ott mondta a doki, hogy adjak Kendének sok kalciumot. De hát ugye mibe van a legtöbb? Na persze, hogy a tejes dolgokba. Tök jó az egyik doki azt mondja ne adjak tejes cuccot a másik, meg azt javasolja a csontok miatt. Ja és amíg nem látható a csontmag addig ne üljön és főképp ne álljon a gyerek. Na szóval kicsit vissza kellene fognom a mozgását a gyereknek, de hát ugye azt nem lehet.
Szóval káosz az egész. Mondjuk én most végignéztem egy csomó kaját és a tejpépbe van a legtöbb kalcium, így azt minden nap fogok neki adni. Ja és a banánba is sok van, így naponta az is lesz.

Bébikomp: nem igazán tudok hozzászólni. Mondjuk nekünk nem lesz, mert olyan kicsi a lakás, hogy szerintem semmi értelme nem lenne.

Könyv: imádok olvasni, de sajna most arra van a legkevesebb időm. Pocakos koromba valahogy nem volt türelmem az olvasáshoz. Inkább neteztem :)

Reni: múltkor láttam a híradóba a földrengést. Egyből te jutottál eszembe. Ezek szerint lehetett nálatok is érezni. Fú képzelem, hogy beparáztál. Szerintem én is fostam volna.

Marcy: én is kiolvastam a Nyomorultakat. Szerintem nagyon jó könyv. Igaz most nem lenne energiám hozzá. Na majd, ha nagymami leszek :)
Nem irigyellek a tanulás-vizsgák miatt. Nagyon húzós lesz.
Én is feltettem ezt a kérdést a dokinak, és azt mondta, hogy nagyon ritka, ha nem alakul ki és annak vannak más jelei is. Nekem azt mondta, hogy nyugodjak meg ki fog alakulni, mert porcot már lát, csak idő még csontosodik. Hát azért kicsit izgulok, hogy tényleg becsontosodjon. Majd írd meg te is mit mondtak Marci nyakával kapcsolatban.

Naposcsibe: üdv itt. Elaltatás nálunk sosem működött, hogy leteszem és alszik. Mi este órákig birkózunk hogy elaludjon. Általában a bébihordó, vagy a cici jön be. De van, hogy csak a vállra téve és sétálva. Szóval ez nálunk nagyon nehézkes.

Colett: kitartást az éjszakákhoz. Tényleg rossz lehet hallgatni, ahogy sír. Nagyon édi, a Mikulásos kép.

Wkata: fogzás miatt :( Remélem hamar túllesztek rajta. Bár amíg a 20 fog kijön. Hát...
Én is remélem, hogy már okés lesz a következő vizsgálaton. Hát az a baj, hogy a legtöbb kalcium a tejtermékekbe van. Na de azt annyira nem akarok neki adni. Megnéztem a tejpépet és abba is sok van így azt fog kapni minden nap. Gyümi közül meg a banánba van a legtöbb, így azt is sokat fogok neki adni. Plussz én szedek kalcium tabikat és a szopikor is megy át neki valamennyi. Többet azt hiszem egyenlőre nem tudok tenni.

Amandi: nem semmi, hogy te még mindig fejsz. Nagyon rendes anyuka vagy.

Katus: nyugi a mi cégünknél sincs Mikulás ünnepség. Mi is a férjem cégénél voltunk.

Wawel: nálunk is van, hogy a játékait lengeti a kezébe. Persze ilyenkor jól fejbe is vágja magát. Grat. az 5 hóhoz :)

Kitti: a rossz reggel miatt :( Ekkora szemeteket, hogy kiszúrták a kocsikereket.

Meteor: a prince o. nagykerbe bárki vásárolhat?

Ex: hát iszonyat sokat melózik a párod. Azt hiszem ezt nem mindig lehet pénzzel kompenzálni. A jó kocsit meg harcoljátok ki!!! Kende is néha belecsíp a kukacába, rossz nézni.

Egyébként csináltak másnál is ilyen csontmag szűrést is vagy csak nálunk ilyen alapos a doki?

Dobok fel én is Mikulásos képet :) Szerintem tök édi.

Kép Kép

Puszika
Kisvirág

Kép Kép
kisvirág_30

sziasztok!

Wawel: sztem érdemes egyszerre többfélét csinálni, mert így egy sütőbekapccsal egész sokminden megsül: pl: sütőtök, alma (egészben, alufóliába csomagolva - így a leve is bennemarad), krumpli héjában. Lehet közben rizst is főzni, vagy mást. De most épp leginkább a sütőtök megy ki a szezonból, úgyhogy azt mindenképp érdemes fagyasztani, egy olyan 3 db-ot legalább.

Na még írok, csak újraindítok, mert szaraxik a gép.

pogacsa

Juca, :(. A reszelt alma fog, a főtt alma elvileg nem. Drukkolok, h javuljanak az éjszakák! Kicsit aggódom én is, h mi lesz velünk fogzáskor...

Amandi, enyim gyerek is kipisil a 9 kilósig jó Babylove pelusból, váltottunk is a 7+ kilós Liberora. Ebből nem jött (még) ki.

Rita, király a fotó!!!!! Irígy!!!! :D

Meteor, :D:D:D tökjóóó! hehe! Mármint a Győzős sztori.
Amúgy turikról: sztem babacuccokból sokkal jobb dolgok vannak, mint felnőttruhából, hiszen a babacuccokat alig hordják pár hónapig max, így azok nagy része nagyon király állapotban van! Felnőtt ruhából sokkal nehezebb találni jókat.

Mári, én nem adok a gyerekre anorákot, elég a két pulcsi + sapi + takaró, még így is le tud izzadni.

Wawel, ügyes voltál a gytárban!

Katus, na igen... képzeld, nálunk se volt már tavaly se Karácsony. :(. Pedig úgy szerettük, mindig készültünk néhányan vmi kórusművel. :( Én is szoktam tili-tolizni a bevásárló kocsikat :D:D:D.

Én imádok olvasni, most épp Agatha Christie-korszakom van. :D Nálam ilyen korszakok vannak... mikor ez, mikor az.

Kitti, hát megértelek. Nekem sincs semmi kedvem dolgozni. Pedig kéne, mert februártól már tanítanom is kell, és amellett mégkevesebb időm lesz a kutatásra. Bár végülis ha télleg feladom majd a doktorit akkor úgyis mindegy.

Ex, Bogyesz is ismerkedik a kukacával, pl fürcsi előtt :D. Sebaj.

Kompunk nem lesz, elég a rugós hinta.
Etetőszék: asztalra szerelhetős lesz. Most kaptunk egy műanyagot Encuséktól, majd ha már tud stabilan ülni, kiderül, h jó-e.

pogacsa

Szóval kajára visszatérve: lehet csinálni:
- Sütőtökös krumpli, esetleg sütőtök-krumpli-alma
- Cékla-krumpli
- alma-krumpli
- alma-rizs
- répa-krumpli
- gesztenye-alma

ilyesmik.

pogacsa

Sziasztok,

bébikomp ügyben: nekünk pont akar adni a abrátnőm, én meg hülyén érzem magam, mert nem szeretném. jobb lesz Pancsának ha csak simán csúszik mászik a nappaliban.
én ilyen szempontból jó helyzetben vagyok, mert két barátnőmtől is öröklünk folymatosan játékokat meg ruhákat. igaz mindkettőnek fiai vannak, de sebaj. így egyiküktől kaptunk fürdetőkádat, etetőszéket meg az a család hagyományozott ránk, akiktől vettük a lakást.
egyébként meg az van megbeszélve, hogy a csudaédes rózsaszín cuccokat én is pakolom el, hogyha valakinek kislánya lenne akkor az örökölhesse.
igazából Pancsának még eddig talán egy felhúzós zenélős játékot vettem, az összes többit kapta ajándékba vagy örökölte. most anyum kérdezte, hogy mit vegyen neki karácsonyra, mert gondban van. végül megbeszéltük, hogy marék veronika könyveket kap majd.
én karira egy nagy játszószőnyeget akarok Pancsának, akár olyat is, ami műanyagos....az a lényeg, hogy ne a padlóra rakjam le a kiscsajt, viszont a kutyaszőr se ragadjon bele. hiába takarítok fel naponta, így is mindig marad szőr a földön.

mikulás ünnepség meg az én munkahelyemen sincs..legalább is nem szóltak róla, hogy lenne, pedig aztán ott van pénz dögivel (végül is egy bank :)

meteor

Sziasztok!

Kitti nem irigyellek a mai reggel miatt. Félelmetes, hogy Pesten mik megtörténnek. Másfél évig dolgoztam Pesten, de nekem annyi elég is volt belőle. Nagyjából az ilyen esetek miatt. Na meg persze azért, mert vidéki lányként nekem egyszerűbb vidéken élni. Ha megyek a városban sokan rám köszönnek, beszélgetek. Valahogy ez Pesten hiányzott.

Kisvirág: kicsi baba nagy mikuláscsomaggal! :D Éééédeees!

Juca: a diavetítő nagyon jó ajándék! Nekem eszembe nem jutott volna, de most hogy írtad én is el fogom hozni anyuéktől a mi gyerekkori diavetítőnket. Én még most is szeretem. :)

Ex: nem irigyellek a férjed munkája miatt. Nálunk is Peti sokat dolgozik, de elképzelni se tudnám, hogy ne legyen itthon este. Persze, ha mennie kellene, nem tudnék mit csinálni. A szükség... De piszok nehéz! :(

Pogi: köszi a kaja tippeket! Most úgy beindultam, hogy szerintem holnap neki is állok. :) Tényleg fel akarod adni a doktorit? :( Gondolom nagyon nehéz, és fársztó, különösen akkor, amikor az ember a gyerekétől nem akarja elvenni az időt. De nincs más megoldás?? Én nagyon sajnálnám! :( Én szeptember óta tanítok, igaz csak heti 3 órát, azt is igyekeztem úgy megoldani, hogy 7-től 9-ig, illetve 7-től 8-ig, amikor Kornél alszik. Eddig bejött. Persze én könnyen beszélek, mert nálunk mindkét nagyszülő itt van, és tudnak jönni a picire vigyázni. Agatha Christie-t én is nagyon szeretem. Van is egy köteg könyvem tőle.

Kornélnak is nagyon sok ruhája van a turiból. Az igazat megvallva nem is látszik rajtuk, hogy turkálóból vannak. Nekem is az a tapasztalatom, mint nektek, hogy babaruhából első osztályú dolgokat lehet kapni ott is. Meg különben is! Minek vegyek neki márkás ruhát, ha 1-2 hónapon belül kinövi őket. Így is minden második méreten megyünk csak!

Nem tudom Ti hogy bírtátok a mai napot. Kornél borzalmasan nyűgös volt. Ilyet még nem csinált, de ha leraktam 5 perc múlva torka szakadtából ordított. Így aztán beszélgetősre fogtam a figurát, próbáltam a figyelmét játékkal lekötni, de semmi eredménye. Aludni is csak 20-30 perceket. Lassan teljesen kész leszek! Bezzeg kézben elvan! :( De azt meg nem lehet bírni erővel! Most épp alszik. Én is megyek pihizni.

Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok.

Ex, ti milyen gond miatt kerültetek kórházba Peti babóval? Nekünk tüdőgyuszink volt. Az én férjem is keveset van itthon, hétköznap sokszor azt veszem észre, hogy megy mikor felkelünk, jön mikor lefekszünk, nem csak a munkája miatt. Kondizni jár hetente kétszer, emellett hetek óta fogdokihoz munka után renováltatja a rágó berendezést, gfoganként 2-2,5 óra. mire hazaér, Ádussal kidőlünk.:-(

Kisvirág, Nyuszus is csak két korty tejcit kér éjjel és már alszik is vissza, szerintem nem éhes olyankor csak a megnyugtató anyameleg és a cici kell neki kicsit. Csakhogy ezt minden éjjel legalább 3szor megcsinálja mostanában....:-( Fárasztó kicsit.

Wawel, én is vidéki jány vagyok, de az én szakmámban igazán sajnos csak a fővárosban lehet megélni, ezért is költöztem ide néhány éve, nameg a párom miatt aki igazi pesti. De kéthetente - havonta otthon töltök édesanyáméknál pár napot Gyomaendrődön a családdal. Igazi kikapcsolódás és láss csodát, ott még levegőt is lehet kapni! :evil:
Nem olyan szmogos mint itt Pesten.

Mi is naaagyon nyűgik vagyunk ma, mindjárt megfürdetem Nyuszus babát, hátha attól egy picit jobb lesz a közérzete.

pusz mindenkinek

kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy Peti megfázott az éjjel. Igazából még nem vészes a helyzet, köhécsel és van egy kis hőemelkedése. De egyelőre még nem adok neki kúpot, hadd védekezzen a szervezete saját magától. Ha holnap vagy holnapután romlik a helyzet, elviszem a dokihoz.

Wkata, a kismama-csomagot azzal a kuponnal kellett kiváltani, amit egy, a védőnődtől kapott füzetecskéből kellett kitépni. Az "anya-csomagot" nálunk a kórházban minden anyukának kihozta a nővérke, két csomagot is kaptunk. :)
Nálunk már elég régóta van kukacvizsgálat, a legjobb az, amikor megnézi fürdés előtt és után is, hogy megvan-e.

Tjuca, a diavetítő szuper ajándék. Nekünk még megvan az, amit nekünk vettek anyukék, még üzemképes. :) Megvannak hozzá a diafilmek is, szóval lesz mivel szórakozni.
Miénk gyerek diszkózene függő, hiába erre lett szoktatva pocaklakóként.

Reni, jó ez a bébitaxis dolog...igazából én se értem, hogy miért nem adják legalább kölcsönbe, ahogy írtad, addig se náluk szedné össze a port.
Etetőszéket lehet, hogy én is nézek használtat a neten...majd még megbeszélem Ferivel, ha jobb viszonyban leszünk.

Kisvirág, egy gép összerakása nem hosszú idő, hozzáértők számára meg még rövidebb. :D
Látom, akkor nálatok teljes a kavarodás. Nagyon szuper a doki...fogd vissza a gyereket, lehet, hogy le kéne kötözni??? :o
Ahogy írtam, fejbevágás nálunk is van, ma a tatáméknál a rádióját lengette, és azzal kólintotta magát fejbe.
A férjem állítja, hogy a kocsi szervízben van...igazából csak a padlólemezt nem csináltatják meg, szóval max. Flinstone's autó lesz belőle útközben...vigasztaló.
Nálunk nem volt csontmagszűrés, sőt UH sem. Nálunk csak akkor van UH, ha a manuális vizsgálaton találnak valami eltérést.
Édes Kende a Mikulással.

Pogi, nálunk felnőtt ruhákból is szupereket lehet taláni, habár tény, hogy a város méretéhez képest rengeteg angulrucis turi van nálunk. Épp a napokban nyílt/fog nyílni kettő a Belvárosban.
Eredileg mi is asztalra szerelhetős etetőszéket akartunk, de a tatám szerint nálunk nem elég stabil hozzá a konyhaasztal, ha rászámoljuk Peti viszonylag tetemes súlyát. :)
Mi az, hogy feladod a doktorid??? Nehogy már, ennyi tanulás után?!

Meteor, én egy nagy törölközőt terítek Peti alá, de kb. egy hónapja teljesen felesleges eme művelet, mert kb. öt perc alatt lekúszik-mászik róla, az egész lakást meg nem takarhatom be. :)

Wawel, nekem nem hiányozna, hogy rám köszönjenek. Én Pesten is élnék, de engem Szegedre köt a család, amihez nagyon kötődök. Ahhoz, hogy elmenjünk innen, a fővárosban nagyon jó munkának kéne várnia a férjemet és engem, meg egy viszonylag olcsó lakásnak...
A munkáról annyit, hogy épp most "nyugtatott" a férjem, hogy a főnökük rá akarta őket beszélni arra, hogy a 12 napi győri meló után még dolgozzanak a két ünnep között is...habár még dolgozhatnak, de remélem, hogy Feri nem lesz köztük, egyébként is van még szabadnapja, de lehet, hogy még betegszabija is. Max. kiírattatom a dokinéninkkel.
A mi mai napunk átlagosan telt, délelőtt együtt aludtam Petivel 8-10 között, hogy anyukám ne keljen fel (éjszaka volt dolgozni), evés után elmentünk dédizni, ott ebédelt, aludt kb. fél órát. Az uzsi után sétizni voltunk kb. 45 percet, azt is végigaludta. Most az apja "küzd" vele a nagyágyon, Peti meg sikongat. :)

Tündérpöcök, Petinek újszülöttkori bőrfertőzése volt. Igazából nem tudom, miért, de gyanítom azért, mert a kiírt időpont után én még vígan jártam-keltem, nyitott méhszájjal. De ezek a pöttyök egy hét alatt visszahúzódtak, ott átesett a sárgaságon is. Igazából be se indult rendesen a tejleadó reflexem...
Én, ha tudnám, hogy jön a férjem haza, fent lennék, amíg be nem teszi a lábát az ajtón. Én ilyen vagyok.

Na most megyek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Ex!
Nagyon sajnállak a férjed munkahelye miatt. Borzasztó nehéz lehet így nektek. Végülis tényleg örülni kell, hogy van munkája a férjednek, még jó hogy nem kamionos aki soha nincs otthon csak hétvégenként.

Juca!
Az én munkahelyem (ami egyben a férjemé is merthogy minketten a yardon dolgozunk) azért nem rendez miki ünnepséget mert nincs pénz rá.
A pénz össze dobás pedig azért nem megy mert nagyon sokan dolgozunk ott akiknek gyerekük van és van aki össze vissza műszakban ezért nagyon nehéz megszervezni.Képzeld el kb. 800 dolgozó gyerekének összeszedni a pénzt és megvásárolni a csomagba valókat.
Magát a műsort pedig a szakszervezet fizette eddig minden évben és elmehettek rá azok a gyerekek is akik nem voltak szakszervezeti tagok, de miután nincs csomag ezért a műsor is elmaradt.
Szerintem nagyon szánalmas ez az egész ha én most dogoznék biztosan tettem volna valamit azért, hogy mégi is csak legyen valami csomag.

Pogi!
Mi ez, hogy feladod a doktorit? Nehogy már!!!
Annyit tanultál eddig és később majd Bogyesz is biztos nagyon büszke lesz az anyukájára hogy doktor.Már csak ezért is megéri.

Kitti!
Azt hittem te békéscsabai vagy.

Kisvirág!
Kende nagyon édes ahogy szorítja csomagot, el nem engedné.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Nagyon édesek a télapós képek. Nálunk is járt. Marcell jól eldumálgatott vele és míg énekeltünk végig sikongatott jókedvében.

Hú, nagyon régen nem tudtam jönni, mert semmire sincs időm. Két hét múlva megyünk haza Magyarországra karácsonyozni és ajándékok után rohangálunk. Ráadásul Marcell nagyon rosszul alszik. Napközben félórákat, max 1 órát. Éjszaka is sokszor felsír és szopik. Mióta elkezdtük a főzik szinte állandóan zöld a kakija. Ez már régi problémánk, de most nagyon rossz a helyzet. Talán elküld a doktor néni allergia vizsgálatra. A múlt héten nem hizott egy dekát sem. A barátnőm szerint nem kéne mérnem minden héten, de én akarom tudni hogyan gyarapodik.
Egyébként aranyos, élénk, mosolygós baba. Már leforog a játszószőnyegről. Mindenért nyúl és megrágja.

Wawel: nálunk is van eza az integetés. Csapkod a kezével. Néha fejbe veri magát a játékaival. Fürdésnél meg akkorát csapdos a hasára, hogy kong.

Bébikomp: már irtam azt hiszem, hogy nekünk volt és szerették a gyerekek. Hamar rájöttek hogyan lehet irányitani. Norbi 10 hónaposan már járt, Reni 13 hónapos volt. De nem voltak benne egész nap, csak jó volt a változatosság kedvéért vagy ha valamint muszály volt megcsinálnom. Én is hallok/hallottam eltérő véleményt, de mindenki maga dönti el, hogy mit csinál. Gywerektől is függ. A barátnőm fia nem szerette. Most Magyarországon van és még nem tudom, hogy elhozzuk-e, mert bár nagyobb a lakás valahogy kisebb a hely. Ez nem rábeszélés.

Pelus: most Pamperst vettem, mert a Libero midi már kicsi, de a maxi meg még nagy. De tök mindegy. hogy mi van rajta. Igy is kipisil, bár már nem olyan gyakran.

Elő kellett vennem a hálózsákokat, mert a takarót simán lerúgja magáról.

Bébikaja: érdekes, hogy országonként, mennyire különbözik. Itt krumplival kezdik a hozzátáplálást vagy batátával. Répa, cukkini a következő. Céklát 8 hónapos korig nem javasolják. gGyümölcsnek ősz vagy sárgabarack, áfonya. Az almára azt mondjk allergizálhat.
Találtam két hasznos oldalt, ha érdekel valakit:
http://2005babak.uw.hu/ - hasznos oldalak alatt van babakonyha
http://freeportal.hu/babakonyha/ Táblázat, mikor melyik ételt adhatjuk

Pogi: nem tudtam visszaolvasni a régi irásokat, de szerintem se add fel. Nem tudsz valakitől segítséget kérni?

Mi az az iwiw? Annyit olvastam róla, hogy meghívokat ajánlgattok?

Üdv

Kép Kép

Üdv: Eszti
Kép
Kép
Kép
esztianyo

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzéseket. :) Igazából nincs olyan nagy gond, sose adnám fel a fejést, mert az nekem kényelmesebb, csak néha egy kicsit elfáradok benne. A jó oldala viszont, hogy én ilyenkor tudok olvasni vagy netezni, mert mozgalmas feladatot nem tudok csinálni. A rossz csak az, ha Márkra épp akkor jön rá a nyűgösség, mert akkor nem tudok hozzá menni. Az én tragédiám épp az volt, hogy nekem az első perctől volt tejem, csak neki nem volt elég erős a szopóreflexe, és nem voltunk elég türelmesek, hogy kialakuljon. Az első tápszer adag után már hisztit kapott ha csak közelítettem felé a cicvel.

Tegnap volt itt nálunk egy kis össznépi izgalom. Hétvégén anyuéknál voltunk megint, ahol a rengeteg ember körbeugrálta, és ő ezt nagyon élvezi. Tegnap meg már kettesben voltunk itthon, és ez nem tetszett annyira neki. Délelött végig nyüglődött, pedig olyan álmos feje volt, mégsem aludt. Végül átmentem anyósékhoz, hogy unokázhassanak, (mellettünk laknak) és hogy én végre le tudjak zuhanyozni. Ott persze a rengeteg ember lefárasztotta annyira, hogy elaludt. Mondta anyós, hogy menjek el nyugodtan vásárolni, addig ők vigyáznak rá, megetetik. Persze mostanában olyan, hogy minden érdekesebb az evésvél, mondtam is, vigyázzanak, mert kicsavarja magát a kezükből. Nem hitték el, végül nem sikerült megetetniük, viszont a rendes délutáni alvására elaludt. Nem is kelt fel csak 4-kor :D:D
Erre itt a sok csaj csinálta nekem a fesztivált, hogy nem kell a gyereknek a tej, és hogy úgy döntött, hogy ő már gyümit enne. Mondtam, meglátjuk, hiszen lehet hogy csak nem volt éhes, és minden más érdekesebb volt. Mondtam, ha pár napig nem eszik, akkor konzultálok a dokival, itt izgultak, hogy ne várjak addig. :twisted:
4-kor aztán itt én megetettem, és evett rendesen. Úgyhogy még maradunk a tejnél :)

Mivel mi mindannyian saját cégben dolgozunk, nálunk nem lesz céges miki semmiképp :)

Ex, én megértelek a férjed miatt, nálunk jelenleg csak egy árnyalattal jobb a helyzet, hiszen ebben a karácsonyi őrületben reggel 9-től este 8-ig dolgozik a párom, és még szombaton meg vasárnap is, igaz akkor "csak" 3-ig. Karácsony elött se volt sokkal jobb a helyzet, mert akkor meg 7-ig dolgozott. Nálunk ezért is lett ilyen későre rakva a fürdetés, de úgy látom, ez Márknál egész jól bevált.

Altatás: Szerintem ez is babafüggő. Mi ebben is kivételek vagyunk pl. Márk esténként belealszik az evésbe, de ha nem akkor altatni nem lehet. Talán az első 2 hónapban volt olyan, hogy napközben vagy este el lehetett altatni azzal, ha olvastam neki verseket, mesét, vagy énekeltem. Most már ha van ott valaki, akkor nem alszik el, mert az illetőre figyel, ő magát nyüszörgi álomba mindig. Talán azért, mert nem cicizett soha, nálunk nincs is éjszakai nyugicici. Nagy ritkán ha hajnalban felébred, és már kialudta magát, akkor van, hogy egy órát is eljátszadozik, de olyankor aztán meg pláne nem lehet semmivel se elaltatni.

Játékok ruhák: már írtam, hogy mi ezen a téren "jól állunk". Van egy ismerős itt a szomszédban, neves babaruhagyártó, és ő szinte unokájának fogadta Márkot, mert a sajátját nem láthatja, ezért nagyon sok ruhát kapunk, meg veszünk is ott, ráadásul az egyik rokon is baba/gyerekruhagyártó, szóval onnan is jön ellátmány. Azt pedig már nem is említem, hogy a két nagymama lelkes vásárló, ha meglátnak valami aranyosat, akkor azt megveszik. A turkálókkal nekem az a gondom, hogy én utálok ott tolongani, piacra se járok éppen ezért.
Játékot is sokat kaptunk, akárki jön látogatóba, hoz valamit, meg a nagyszülők is vesznek, és bevallom én is szoktam venni ha meglátok valami jót. Már egy nagy dobozt be is kellett üzemelni hozzájuk. Mindemellett az egyszerű dolgok is nagyon érdekesek. És a kedvencek a mindenféle rongy, takaró. Néha anyóst már úgy kell leállítani a vásárlással, a múltkor is belelkesült egy pihenőszéknek, és már úgy voltam vele, vegye, ha annyira akarja. Meg kell mondanom, nagyon bevált! Jól lehet benne ringatni, ő is tudja saját magát, van hozzáépített játékhídja, ráadásul ahogy ficánkol a lábával megnyomja a gombokat és olyankor különböző dallamokat zenél meg világít. És ami a legjobb benne, hogy be lehet kapcsolni kis rezegtetésre (mint a reklámban a masszázsfotel) és abban nagyon jókat tud délutánonként aludni. Szóval ennek nagyon örülök végül is.

A bébikompról már írtam a véleményem, anyóssal ezen jól össze is vesztünk, de én akkor sem szeretném. Akkor már inkább egy rugós hinta.

Játszószőnyeg: Én eddig leterítettem jó nagy részt habtapival, és rá tettem egy játszószőnyeget, de tegnap óta rájött, milyen jó minden irányba forgolódni, így mindenhol van, csak a szőnyegen nem :D A bajom csak az, hogy nálunk hideg a föld. Nem tudom még hogy lesz ezután.

Marcy, kitartás a vizsgákhoz, Marcinak meg addig fogmentességet.

Kisvirág, szorítok, hogy rendbejöjjön az a csontmag. Ha jól tudom, a brokkoliban is van kálcium. A D-vitamint nem mondta a doki? Mert az segíti a kálcium beépülését. Tudom, hogy azt alapból mindig adjuk, csak lehet egy kicsit növelni kell. De ez csak amolyan ötletbörze részemről.

A fényképekről: Megkérdeztem a fotós lányt, hogy mennyi, akit érdekel priviben megmondom, mert nem tudom, mennyire lenne illdomos így nyilvánosan.

Andi

amandi

Eszti!
De jó hogy jelentkeztél!
Az iwiw egy olyan oldal, ahol felteheted az adataidat, és rengeteg régi ismerőst megtalálhatsz rajta keresztül. Ezen felül lehet ott is fórumozgatni vagy apróhirdetéseket feladni. Lényegében egy kapcsolattartó, ismerőskereső oldal. Meghívóval lehet regisztrálni.

amandi

Köszi Amandi az infót. Jó lenne meghívót szerezni de fogalmam sincs hogy kell.
Tisztellek a fejés miatt és hogy nem adod fel. Nem kis meló és idő! Sokan biztos átváltottak volna a tápszerre.

Kép
Kép
Kép
esztianyo

Sziasztok.

Na, voltunk Ádikával méretkőzni, 7560 gramm és 64 centi jelent pillanatban.:-) Jól megnőtt, négy hónaposan 6900 volt. :-) Megdicsért bennünket a doktornéni.
Mozgással kapcsolatban azt tanácsolták hogy hagyjam a hasán a szőnyegen a szoba közepén, még akkor is ha ez neki nem tetszik és egészen biztos, hogy egy - két napon belül megfordul.

Rossz hír: ma reggel lebénult az anyósom, nem tud beszélni, mozogni, bevitték a Margit kórházba. Teljes pánikban vagyunk a férjemmel. Már nem ez az első eset, hogy rosszul lett, pár hónapja is vendégeskedett néhány hetet a neurológián, épp mikor én benn voltam szülni...olyan borzasztó volt.
Most nagyon aggódom, még akkor is, ha nem mindenben egyezünk ki az öreglánnyal, mert mégiscsak családtag és tudom hogy a férjemnek az összes rokona közül ő jelent a legtöbbet.
:-(
Tiszta para vagyok. Próbálom hívogatni a kórházat de nem sikerül folyamatosan foglalt. Most megyek mert ilyen zaklatott idegállapotban semmi derűset nem tudok írni Nektek, szomorú dolgokat meg nem akarok!

Kitti

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Sziasztok!

Kitti!
Jobbulást anyósodnak!!!

Eszti!
Igényeltem meghívót a wiw-re, ha megkapom, meghívlak szívesen, akkor tudsz te is ismerőst vadászni rajta :-)

Maki ma többször is átfordult hátról hasra magától!!! Pedig azt hittem, egyáltalán nem lesz rá hajlandó :lol:
És ami a poén, és kissé kapcsolódik a játék körkérdéshez: egy winchesterek csomagolásánál használatos zacskó kedvéért tette mindezt, ami egyik felén szürke, a másik felén átlátszó, és elég vastag műanyag vacak. Most ez a tutti játék :lol: korábbi top kedvenc: anyóstól kapott fürdőskönyv, azt rágta ezerrel és gyűrögette. Szintén nem egy marha drága dolog... és tök jó, hogy ez a kedvenc (szerintem csak átmeneti a trónfosztás), mert így örül neki anyós is nagyon, ők úgyis olyan ritkán látják Makit.
Fogunk viszont még mindig kevesebb van mint fülünk :-( éjjel nem is igen aludtunk, pedig gyógyszert is adtam már kínomban, most aludt el először normálisan tegnap este óta. Én eléggé hulla vagyok, de anyám most itt van segíteni szerencsére. Megyek is ebédelni :)

Pussz,
Kata

Kép
wkata

Kitti, jobbulást az anyósodnak!

Nekem is ma járt le az időm, igényeltem is iwiw meghívót, ha megérkezik, lehet jelentkezni érte.

Kata reméljük hamar kibújik az a fogacska. Lehet már látni a tetejét? Egy barátnőméknek úgy segített a dokinéni, hogy valamivel megreszelte a kislány ínyét. Akkor elég rossz volt nézni, amit csinál, de ettől már megvolt az áttörés, és nem szenvedtek tovább vele.

Andi

amandi

Sziasztok!

Ma voltunk védőnőnél és dokinéninél. Peti 8450g és 68cm. Kapott fenistil cseppet a rekedtségére, ami a sok kiabálástól van.
Tegnap este megint kúpozni kellett, hogy tudjon kakálni. Jól kitoltam magammal. A gyerek egy csomószor felkelt, 3X szopizott (utoljára újszülött korában szopizott 3X), hajnalban másfél órán keresztül kiabált, végül 2X kakált. Ebből azt a tanulságot vontam le, hogy kúpot ezentúl csak reggel kap. Próbáltuk a cukros kamillateát, de nem jön be neki. Csak az anyatejjel hajlandó csillapítani a szomját. Nagyon ügyesen eszik pépeket kanálból, de a folyadék kifolyik a szája két szélén. Próbáltam vizet és gyümölcslevet is kiskanállal, a csőröspohárral pedig játszani kezd!

Képzeljétek, majdnem ua. az ajándékot vette meg a két nagyi Petinek karácsonyra! Ma véletlenül elszólta magát a párom, hogy mit vett az anyósom és rögtön szóltam anyukámnak, aki direkt ezért az ajándékért ment el a Metróba, hogy nehogy azt vegye meg. Szóval ezért jó egyeztetni!

Kitti! Jobbulást anyósodnak!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Kitti: jobbulást anyósodnak! Reméljük minden rendben lesz! Kitartást!

Kata: nálunk is egy lufi a kedvenc játék, ami ilyen zörgős papírból van. Az egyik oldala ezüst, a másikon meg lila alapon figurák vannak. Imádja!

Eszti: nagyon édes a kis Marcell! Abban a piros sapkában ennivaló! :D

Ma voltunk doki néninél. A méreteink: 70 cm és 7230 g. Még két hétig szoptatok, aztán két hét múlva viszem újra egy mérésre, mert 30 dkg-ot hízott egy hónap alatt és azt mondta a védőnő, hogy azért figyeljük a gyarapodást, de lehet, hogy lassan adhatnék neki almalevet, aztán szépen lassan a többit. Én mondtam, hogy még azért csak szopiztatnám, aztán majd két hét múlva meglátjuk. Egyébként minden rendben van, csak csípő Uh-ra kell visszamennünk a jövő héten pénteken, mert az egyik csontmag fejletlenebb, mint a másik. Képzeljétek, a drágám életében másodszor átfordult a hátáról a hasára. De hol tette mindezt? A rendelőben a vizsgálóasztalon. :D Annyira érdekelte az egyik falra rakott kismacska, hogy annak kedvéért az sem érdekelte, hogy éppen vizsgálják, simán megfordult! Utána meg csak vigyorgott a doktornőre! Olyan édes volt! :) Bezzeg itthon ilyet nem csinál, pedig én is igyekszem motiválni!

Tegnap tényleg felbuzdultam a kajákon, így aztán ma fagyasztottam is le! Nagyon tevékeny voltam! :D Most megérdemelten pihenek, aztán majd holnap folytatom! Már alig várom, hogy hozzátáplálhassunk. Pedig csodát nem várok! De valahogy mégis! Ki érti ezt??

Én karácsonyra vettem fürdőskönyvet Kornélnak. Remélem neki is tetszeni fog!

Üdv: Anita

Kép

Kép
wawel

Sziasztok!

Én nem a bevásárló kocsit tili-tolizom, hanem az üres bébihordót ringatom :D

Etetőszék: mi kaptunk kölcsön. Bár még nem néztem annyira, de több szintre lehet állítani.

Rita: mi is örököltünk egy csomó cuccot. :) Igaz most mindenki azt kérdi mit vegyek neki karácsonyra, hát fogalmam sincs, mert tényleg van mindene. Egyedül az autósülés ami hiányzik, de az bazi drága, így azt nem kérhetem.

Kitti: hát igen csak nyugizni akarnak éjjel a babák, de hát sajna ez nekünk elég fárasztó.
Drukk, hogy javuljon anyósod állapota. Majd azért írj, hogy mi van vele.

Ex: jobbulást Petinek. Reméljük nem lesz komolyabb baja.
Én is remélem hamar összedobják a gépet. Majd kiderül. Szerintem pár nap lesz, mert eléggé komplikált lesz.
Nálunk a manuális vizsgálaton oké volt minden, de ez a doki mindenkinél csinál UH-t is. Ezek szerint alapos a doki. Azért nem fogom majd vissza a kölyköt. Engedem neki amennyit ő bír.

Katus: képzeld még itthon is szemmel tartotta a csomagot, nézte hogy hová teszem. Persze apával már elkezdtük fosztani a tartalmát, de előtte megkérdezzük Kendét, hogy ügye ezt megehetem :) Szegénykém kiskutya szemekkel néz ilyenkor.

Eszti: nagyon édes a Mikulásos kép :) Érdekes, hogy tényleg másképp gondolkodnak kint a hozzátáplálásról. Nekem is mondta egy doki, hogy itthon túl elővigyázatosak a kismamák.

Amandi: köszi a drukkot. A brokkolit nem is figyeltem, de megnézem azt is. Én is olvastam, hogy D vitamin kell, hogy a calcium beépüljön a szervezetbe. Lehet megemelem az adagját. Abból csak nem lesz baj.
Nekem elküldhetnéd a képek árait. Nagyon tutin dolgozhat a csaj. Nem teszel fel még párat?

Wkata: nagyon ügyi Maki! Gratula a forgáshoz. Nálunk a popsitörlős zacsi okoz ilyen örömöt :)

Reni: jó húsba van Peti! Kúpozás miatt :( Majd beáll neki. Nálunk kb. 1 hónapig csak kúppal jött a termés.

Wawel: grat. az 5 hóhoz és a forgáshoz. Szép a ti méretetek is :) Jajj nálatok is gond van a csontmaggal? :( Mit ajánlott nektek a doki?

Puszi
Kisvirág

Ui: holnaptól nem lesz gépem :( Jövök amint újra lesz.

Kép Kép
kisvirág_30

Sziasztok!

Kitti: nagyon sajnálom az anyósodat, jobbulást kívánok neki. Nyugodtan irj szomorú dolgokat, ha az segít.

Kata: köszi előre is a meghívót. Gratula a forgáshoz. Nálunk nagyon mennek/mennének az újságok. Karácsonytájt nagyon sok színes prospetkust kapunk és Marcell imádja őket. A fényeseket odaadom neki, mert az tartósabb. Nézegeti, gyűrögeti és gögicsél hozzá mintha olvasna.

Reni: hogy tudod cipelni Petit? Imádnivalóak mikor tele vannak hurkával. Marcell 67 centijéhez 7270 gramm és állandóan fáj a karom. Mondjuk nem függőlegesen van a karomon, hanem állandóan kihajlik oldalra meg forog mert mindent látni, fogni akar. Nem akarod kipróbálni a szívószálat? Nem emlékszem hogy az enyéim mikor kezdték el, de nagyon hamar megszerették. Eleinte kicsit megnyomtam, hogy érezzék az izét és megtanulták szívni. csak egy ötlet. Mi is kaptunk több egyforma ajándékot és eltartott egy ideig, amíg a rokonság megtanulta megkérdezni, hogy mit vegyen.

Wawel: gratulálok a forgáshoz. Amikor elkezdenek forogni, mászni, menni általában van egy kis megtorpanás a növekedésben, mert az új mozgás rengeteg energiát vesz el. Valahol azt olvastam (fiin újságban), hogy a gyerekek 4x annyi energiát égetnek el, mint a felnőttek. Arányaikban.

Etetőszék: nekünk megvan a régi Graco összecsukhatós, leengedhetős, nagy levehető tálcával. Csak új szivacsot vettem bele. Én szeretem, csak nagy helyet foglal. Néha beleültetjük Marcell egy plusz párnával és a tálcára teszek valami játékot, hogy szokja.

Kisvirág: itt jobban rábízzák az anyyukára a dolgokat mondván, hogy egy anya mindig tudja, hogy mi a jó a gyereknek. Hát nem tudom. Én nem vagyok benne biztos, még a harmadiknál sem.

Megjöttek a repülőjegyek. 18-án megyünk haza. Már nagyon várom, mert másfél éve nem voltam otthon. Tavaly karácsonykor a főnököm nem engedett szabadságra, nyáron meg a pocakom miatt nem mehettem. Sógoroméknál is most született baba és már nagyon kíváncsiak vagyunk rá.

Kép
Kép
Kép
esztianyo

Sziasztok!

Eszti!
Ezidáig én bírom a legtovább cipelni Peti sejhaját. A karom jól bírja, nekem a derekam fáj, de az nem Petitől hanem alapból.
Aranyos Marcell a Miki sipkában.

Nálunk ma este voltak itt anyukámék. Hozták a télapó ajándékot petinek: kis télapót, rénszarvast, kajatároló edényt, aminek az egyik oldalán a télapó, a másik oldalán a hóember van.

Kép Kép

Az öcsémtől bábjátékokat kapott. Tiszta Kánaán van.

Kisvirág! Valóban lelkiismeretes nálatok a doki. Én erről a csontmag dologról mégcsak tőled hallottam.

Wawel!
Ma én is fagyasztottam le kajcsit Petinek. Igaz, csak egy fajtát. Sütőzacsiban sütöttem krumplit, répát, almát, körtét. Ezeket turmixoltam össze. Nagyon fini lett. Sokkal édesebb lett, mint mikor csak vízben főztem! Így szerintem én sütőzacsiban fogok ténykedni!
Na megyek elrakom magam holnapra. Jó éjt mindenkinek!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok.
Hát, rendesen kivagyok. Szörnyű érzés volt benn lenni nála a kórházban. Ha ismersz egy embert és ereje teljében látod őt, tudod, hogy milyen, akkor különösen fájdalmas kiszolgáltatottan látni őt.
Voltak és vannak is nézeteltérések köztünk, elvi különbségek, ő egész más ember mint én. Mégicsak bánt nagyon. Agyérgörcs, vagy valami ilyesmi. A férjem is teljesen kivan, de próbálok mellette lenni, segíteni neki ahogy tudok.
Beszélni nem tud az anyósom, pedig próbálna szegénykém s amikor nem sikerül kimondania egy szót, elsírja magát. Annyira nagyon sajnálom s ami a legrosszabb hogy a várakozáson kivül semmit nem tehetünk. Csak pár nap múlva derül ki hogy milyen mértékű a károsodás... :( Belegondolni is borzasztó ha esetleg tartós lesz vagy ilyesmi. Nagyon nagyon félek.

Ádi babót is bevittük hozzá, lévén hogy nem volt hova tennünk,szokásához híven mosolygott a nagymamira.

Aztán szépen hazajöttünk, eldugtuk a cipőkbe a csomagokat, bevacsoráztunk az útközben vásárolt mekis kajából - hű de egészséges - aztán ránéztünk Nyuszusra és rájöttünk hogy még egy ilyen szar nap után is tudunk mosolyogni, mert vagyunk egymásnak és megélhetjük azt a csodát, hogy van egy ilyen drága, angyali kicsi babánk, aki tele van szeretettel.

Mindenkinek jó Mikulásozást, szép estét, jó éjszakát kívánok!

KITTI

Tündérpöcök
Kép
tündérpöcök

Sziasztok!

Kitti: olyan szépen írtál, hogy elsírtam magam. Még most is potyognak a könnyeim! Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen!

Kisvirág: igen, nálunk is gond van a csontmaggal. Illetve annyi, hogy az egyik oldali fejletlenebb, mint a másik. Nekünk azt mondta a doki, hogy nem kell aggódni, mert ez elő szokott fordulni, de később mindig rendeződik. Így aztán mindent csináljunk ugyanúgy, mint eddig, és dec. 15-én megyünk kontrolllra. Majd akkor kiderül.

Reni: mi meg még anno esküvőre kaptunk egy gyümölcscentrifugát, így én most azzal fagyasztottam le dolgokat. Eltettem az alma levét, pépjét, körte levét, pépjét, meg sütőtöklevet. A sütőtök meg éppen most sül, és azt majd turmixolom össze. Én nagyon élvezem ezt a kis pepecselést. Biztos azért, mert túl sok energiát nem vesz el, ugyanakkor tudom, hogy miért csinálom. :D A babacipelés után nekem is a derekam szokott fájni. A kicsik súlyát meg azért nem érezzük, mert mi minden nap cipeljük őket, így aztán nekem pl fel sem tűnik, ha nehezebb lesz.

Na, megyek megnézem a sütőtököt!

Nagyon boldog mikulásozást mindenkinek!

ANita

Kép

Kép
wawel

sziasztok!

Ex, Katus, na pont ezaz, ha legalább sokat tanultam volna, de úgy érzem, h inkább csak visszafejlődök amióta csinálom. A témavezetőm nem igazán foglalkozik velem, én magamtól semmit nem csinálok mert nincs kedvem sem időm, amit nagyon muszáj csak azt. Egyedül a pénz miatt nem hagyom ott már. Rájöttem, h úgysem fogok kutatni, abból elég nehéz lenne megélni, lévén, h Ákos biztosan folytatni fogja forevör mert imádja.

Kitti, jobbulást anyósodnak!!!!! Nagyon drukkolok, h rendbejöjjön! Rémes lehet neki, h még beszélni se nagyon tud :(.

pogacsa

Sziasztok!

Kitti!
Tényleg nagyon szép, amit írtál, bennem is feltolult csomó minden... férjem nagymamija van nem túl jó állapotban, félő, hogy nemsoká elmegy, és ez is mindenkit megvisel nálunk, pedig ő 90 éves. Remélem, hogy férjed anyuja teljesen rendbe jön. De valóban, Nyuszus a legjobb örömforrás Nektek, a babák adják a jövőt, az értelmet is kicsit a mi életünkbe.

Kisvirág, Wawel!
Jól elgondolkodtattatok ezzel a csontmag dologgal, nálunk se nézte a kutya se. Azt hittem, hogy tapintásos vizsgálat után küldtek uh-ra, mert gyanús volt. De ha nem látszik, csak uh-n, akkor akárkinél lehet, akinek nem nézték meg. Mondjuk nálunk a dokinő semmilyen vizsgálatra nem küldött, nem javasolt semmit, mi magunktól elmentünk oda, amit a kórházi zárójelentésen javasoltak. Ezek után mikor kiderült, hgoy voltunk, elkérte a leleteket, mert szerinte azok neki kellenek... Igaziból egyre elégedetlenebb vagyok a nénivel, de még nem hallottam egy jó doktorról sem a közelben. Arról nem is beszélve, hgoy a helyi gyerekorvosok közül találkoztunk eddig hárommal (összesen öt van), és mindhárom anyámkorú vagy idősebb, tehát bármelyik pillanatban nyugdíjba mehet...

Kajával kapcsolatban lennének kérdéseim:
- mekkora adagokat fagyasztotok le?
- honnan tudja az ember, hogy mennyit kell egyszerre megennie egy 6,5 hónapos babának pl. ebédre, ha nincs mellé szopi?
- tesztek a kajákba sűrítő/dúsító anyagot? rizslisztre vagy kukorica pehelyre gondolok, mert megnéztem, az üveges bébicuccokban van
mert ugyanannak a gyüminek tök más a kalória értéke, ha van benne egy kanál rizsliszt mondjuk...
- hogyan melegítitek fel a kész kajcsit? én eddig a fagyasztóba csak alapanyagot tettem el, ahogy érett a kertben, illetve vettem olyan gyümit, ami nekünk nincs, de babónak fontos (őszibarack)

Na, szóval világosítsatok fel, hogy ti hogy csináljátok légyszi!

Pussz,
Kata

Kép
wkata

Tündérpöcök!

Jobbulást az anyósodnak.

Pogi!

Milyen területen PhD-zel? Egyébként rengetegen otthagyják. Ebben a rendszerben nem is csodálom :-( Valahogy én régen azt hittem, ha valaki doktor, akkor elkezdett valamit kutatni, leírta az eredményket, és ezért kitüntetésképpen doktorrá avatták. Ezzel szemben a tudományos munka minimális, témavezető, dolgozgatás a főnöknek, tanítás, ami marad elven stb. Én nem is kezdtem bele a fenti dolgok miatt, pedig ha csak kutatni kellett volna... Tisztellek nagyon, hogy végigcsinálod, pláne gyerek mellett!!!

Lányok!

Engem érdekelne a fényképek ára, kérek privit, vagy e-mailt!!!!

Mikulásos kép még nincs, remélhetően lesz :-)

Viszont a hétvégi infós partiról van sok kép. Ha van időtök, türelmetek... enyémlány sárga ruciban. Fürcsis és almaevős képek a végén. Képeket úgy tudtok váltani, ha a kép jobb szélén középre egereztek, akkor megjelenik egy nyíl.

http://trance.easyhosting.hu/~perger/dec3/

tjuca

Sziasztok Lányok,

Kitti: én is csatlakozom a többiekhez és jobbulást kívánok az anyósodnak, reméljük ha sokáig tart is, de rende fog jönni :) .

Pogi: szép dolog a doktori, de nagyon hosszú az út :) . Férjem is gondolkodott rajta, de pont ezért nem csinálja, mert iszonyatosan sok időt vesz igénybe és közben vmiből meg is kell élni :( . De ha valaki végigcsinálja le a kalappal elötte :) .

Csipőszűrés: Marcinak 2-szer is megnézte a szakorvos UH-on attól függetlenül, hogy már 6 hetes korában rendben találta, bár azt hiszem, pont a csontmag miatt nézte meg a biztonság kedvéért 4 héttel később. Egyébként ez ugyanaz a doki, aki a nyakával is foglalkozik.

Bébikaja: hát annyi jó írtok, hogy én is kedvet kaptam a főzőcskézéshez :) . Sütőzacsit lehet Intersparban kapni??? Hozzánk az van közel.

Tjuca: még nem nézegettem meg a képeket, de ami késik, nem múlik :) . Kiváncsi vagyok ám...

Mikulás ünnepség: tegnap volt, 17-kor kezdődött. Mondanom sem kell 10 percet késtünk, mert negyed óráig kerestük a parkolóhelyet :evil: . Annyian voltak és olyan meleg volt, de azért megérte :) .
Mellékelek néhány képet is :) .

Kép Ha anya cicijét foghatom biztonságban vagyok, az tuti :)

Kép Hát ez a szőrmók meg kicsoda???

Kép Most már tudom... hát a Mikulás :)

Kép Szombathely karácsonyi díszbe öltözve

Eni
marcy

Juca!

Nagyon ügyes a lyánykád, ahogy már forgolódik a képeken!

Kitti! Tényleg nagyon szomorú, amit leirtál! Reméljük mihamarabb rendbe jön anyósod!

Wkata!

Én a komplett kajákból, amiket csak felengedek és eheti a baba, 180ml-ket fagyasztottam le, mivel ekkorák az Aventes tároló poharaim. Az egyfajta pürékből amikhez még másik püré vagy húsi megy, 1-1dl-t. Én nem raktam hozzá semmi dúsítót. Húsit még nem fagyasztottam le, de azokat jégkockatartóban akarom, mert kb. annyikat ehet egyszere a baba.

Képzeljétek, ma kellemes meglepetés ért. A munkahelyemről jött egy levél, és Petinek volt benne Mikire egy 6250Ft értékű Sodexho Pass ajándék, illatszer, egészség utalvány. Nagyon meglepődtem, és állítólag karácsonyra is küldenek kétszer ennyit. Hurá! Érik az embert jó dolgok is a mai világban.

Reni
Kép
prenata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?