A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Sok szeretettel Mindenkinek a Mikulástól!
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Csibe!
Nagyon aranyos vagy!

Nálunk holnap reggel jön a Mikulás, mert Emberem a munkahelyén hagyta a meglepit :D

Boldog Mikulást Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

lemaradt :)

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!!
A Bogi ovijába ma volt a Mikulás, Viola bölcsijébe holnap lesz!

Bogi és Mikulás (aki egy jóképű fiatalember :lol: )
Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

SzszKinga: Küldtem neked privit, kukk meg :wink:

Csajok Bogim reklamált, hogy kényelmetlen az autósülése. Szerintetek milyet vegyek neki? Olyat szeretnék ami 36 kilóig jó, és mivel sokat utazunk, sztem még nem elég csak az ülésmagasító, hanem rendes ülést szeretnék.....amiben esetleg aludni is tud....
Vélemények???
Köszi :)

ceniko
Szeged

Enikö! Én 9-36 kg vettem Orsinak, ennek a hátulja késöbb leszerelhetö és lehet hozzá venni ugyanilyen márkában ülés hátulját, aminek van fej, válltámasza is, szerintem a csak ülésmagasitó nem sokat ér. Boginak a 15-36 kg ülést venném, és olyat aminek a fejtámlája állitható magasságban, szélességben.
Meglepödtem oviban kapnak Mikulás csomagot, a bölcsiben (amit nem is bánok) csoportajándék lesz, közös játékok, csoki mellözve.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gyors életjel.

Voltunk Lindikével tanácsadáson. 8.480 gramm és 71 cm!!!! -szép magas csajom lesz-

Később jövök.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Szisztok!

Hajna:
Kép

Réka:

Kép
Vendég

És egy friss kép Rékáról:

Kép

Reggeli idill (a vakut egyik se szereti :lol: ):

Kép
Vendég

Hírek felőlünk:

Apa elcumizta a cuminkat :shock: : kilyukadt. A sors akarta így :lol: Más cumit nem fogad el, pedig vettem ugyanolyat, de az kicsit keményebb :? Nem kell neki. Az első 2 nap borzasztó volt, most már nem hiányzik neki. Hát így szokott le Hajna a cumizásról :D

Az éjszakáink sose voltak ilyen rosszak :roll: ez nem függ össze a cumival, mert éjjel egyébként se cumizott. Inkább a ciklusommal függ össze... de ez hosszú történet. Ha valakit érdekel, csak akkor írom le.

Réka elkezdett durván hisztizni :roll: Tudom, hogy hol szúrtam el, de hát ez van... ilyen a két kicsi gyerek egyszerre...

Ti mennyi időre viszitek ki babáitokat hidegben (télen)?

Megkaptam a karácsonyi ajándékomat :D Egy bicikliutánfutó (amiben 2 gyerek fér el) annyira örülök neki :D Szabadok leszünk, kinyílik a világ nyáron :D

Gira
Vendég

Sziasztok! Először is boldog Mikit mindenkinek!

Melinda :) Gratulálok Lindi méreteihez :lol: Kristóf most 74 cm és 9700g. :) Kérdezted, hogy hányszor kel fel. Hát, nagyon változó. Éjjel csak 3-szor ébredt, de előtte 2 éjszaka többször. 23 körül aludt el, aztán 1-kor, 2:30-kor, 3:30-kor, 5-kor, aztán végleg 8-kor. Csak én az 5 órai ébredés után 7-ig nem tudtam visszaaludni :( Most is bealudt, úgyhogy szerintem 22:30-ig ma este is buli lesz… :twisted:
Írtad Bibinek, hogy Lindi napközben 4-5-ször szopizik még. Kaja után szopizik még vagy hogy jön össze a 4-5?

Zitacicu :) Hogy vagy? Tejci? Számomra nagyon érdekes, hogy 2 kis iker között ekkora a különbség :shock: :lol:

Zozo, Ági, Zsuzsu, Eszter, Enikő, Gira :) Nagyon aranyosak a gyerkőcök :lol:

Bibi :) Jobban vagy már? Gyors gyógyulást kívánok!

Ági :) Én is csak a klinikán fejtem, ahogy itthon voltunk, abba hagytam. Ha villamosra szeretnéd feltenni a babakocsit, szerintem mindenképpen kérj segítséget!

Csibe :) Örülök, hogy ma összefutottunk, menetrend kérdés folyamatban van :wink:

Romy :) Szerintem nézd meg esetleg a www.bebibolt.hu-t, hátha találsz olyat, ami tetszik és árban is megfelel. Jobban vagytok már egyébként?

Enikő :) Bogi nagyon aranyos kis jószívű :lol: Nem furcsállta egyébként, hogy Viola karácsonyi ajándéka postán jött és nem a Jézuska hozza? :shock: Autósülést illetően neked is a fenti oldalt tudom ajánlani.

Cseppek :) Tündéri édes a kisfiad!!! :lol:

Gira :) Mi eddig 2 órát legalább minden nap lent voltunk.

KépKép

KépKép
timika

Enikő!
Légyszi küld el a cimet!
Igy olcsóbb volt, mintha üzletbe vetted volna? :shock:

Bibi, Exi, Romy,Zituska!

Felismertem a gyerekeiteket, nagyon jók a fényképek a Délmagyarban!! :lol: :lol:
Mindenki nagyon fotogén. :wink:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Gyors jelentés felőlünk is.Én egész jól vagyok ,pénteken megyek vissza a dokihoz és valszeg lesz újra ultrahang is.Remélem minden oké. :roll:
Tejcsi még van szerencsére és most nem apadt tovább maradt az a 600ml /nap aminek nagyon örülök hátha egy éves korukig sikerül.
Az éjszakáink hát ......szóval Norbim kitesz magáért de nemcsak éjjel sir hanem nappal is visit ha nem fogom a kezemben.Szegény Niki meg csak néz és egy szót sem szól.Mosolyog mindig ,annyira imádom a csajt és tiszta rosszul vagyok ,mert ugye a norbit se akarom "kínozni",de a Nikit is nagyon szeretném többször dédelgetni :cry:
Most azt tervezem hogy Nikit kiköltöztetem ideiglenesen a szobából és hagyon a Norbit kicsit sirdogálni,mert most rögtön kikapom hogy legalább a csaj ne keljen fel éjjel a visitásra.

Szóval ennyi rólunk.
Melinda ,Csibe!!

Hogy vagytok?

Romy!
Gyerekek?

A betegeskedőknek jobbulást!!

Kép
Kép
zitacicu2

Zitaa, :lol: :lol: Köszi...
Én is keresgettem az ismerősőket az újságban!

Timi,igen már jobban vagyok,köszi,de még mindig 1000 köhécselek!! :)
Jó nagy Kristóf,a Barni most 76cm,9780gr!

Zitacicu,én nem is tudom hogy bírod az ikrekkel,imádom a fiam de olyan akaratos hogy néha .......
Eszemben jut ilyenkor hogy mit is csinálnák a volna egy másik ilyen akaratos kisfiam....

:lol:

Kép
bibi226

Exi, Bibi, Zituska, Romy! Én is "átnyálaztam" a DM-t, nagyon jó képek készültek a csemetékről! :)

Timika!Én nem az elválasztás, hanem az elválasztódás híve vagyok -vitaindiítás felesleges-, így mindig kaja előtt szopizik Lindi. Ébredéskor reggel, tízórai előtt -néha ez kimarad-, ebéd előtt, délutáni alvás után uzsi előtt, vacsi.
Kristóf hogy eszik?

Gira! Gyönyörűek a lányaid és nekem nagyon nagyon nagyon hasonlítanak! :)
Engem érdekel a sztori, bármilyen hosszú is :)

Enikő!Klassz Viola ajcsija, látom Bogi élvezte a Mikit. :lol:
Nálunk apám öltözött be élethű télapónak, iszonyú jó volt, nem ismerték fel a gyerekek, majd dobok képet, csak anya gépén vannak.

Romy! Legalább nem aludtatok el a hót uncsi pénzügyjog előadáson. :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Asztalost nem ismer senki?!?!?!?

Gira: Éjszaka-ciklus közti összefüggés engem érdekel :)
Milyen a durván hisztizés? És hol rontottad el?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bibi :) Akkor további jobbulást!

Melinda :) Alapvetően én is az elválasztódás híve lennék, csak akkor nem nagyon evett Kristóf, ami tök logikus, mert ha eleget szopizik, akkor miért enne utána? :roll: Ti ezt hogy hidaljátok át? Mennyi szilárd kaját eszik Lindi szopi után? Nagyon gondolkozom rajta, hogy visszatérek én is arra, hogy előbb szopi és utána kaja, mert "normálisan" már csak reggel és este szopizik (na meg éjjel cicizik), kaja után szinte alig van már cicin. Csak akkor nem tudom, mennyit fog enni... :roll: Most tízóraira kap gyümit, ebédre főzeléket és uzsonnára joghurtot. Ezek után van mindig szopi. Reggel és este csak szopi. A szopit egyébként akkor hogy fogod később "leépíteni"? És mikortól?

Bea :) Én sajnos nem ismerek :(

KépKép

KépKép
timika

Timika!
Mennyit eszik Lindi??Jó kérdés, fogalmam sincs, nem szoktam megmérni amit kutyulok neki, néha ránézek a turmix mérőjére, olyan 120 készül, de abból marad mindig. Tízóraira pl alig eszik, de ha utána alszik kb 2 órát, gondolom nem üres hassal teszi. :lol:
Leépíteni max az ő igénye szerint fogom, eljön majd az az idő, amikor minden más fontosabb lesz mint a szopi. Egyenlőre hagyom hogy a minikém irányítsa a dolgokat! :)

Bea! Nincs asztalos ismerősöm. :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Jégvirág!
Asztalosismerősöm nincs sajnos. :(

Melinda, Zitaa!
Köszönjük a dícséreteket. Dávid igazi krokodil-könnyeket hullatott, amikor fotózták, előtte-utána bájosan nevetett... :wink:

Zitacicu!
Javulnak a picurok. Dávid még nagyon rondán köhög, (mint én), Ricsit a pulmonológiára 18-án kell visszavinni.
Minden elismerésem a tied, mert el sem tudom képzelni, két minimanóval és egy nagyobbacska manóval, hogyan lehet boldogulni. Azt hiszem a gyerkőcök mellé szmodra extraadag türelem jutott. Én Dáviddal ugyanazt tettem. Ha elkezdett sírni, azonnal felkaptam, mert féltem, hogy Ricsit felébreszti. Nagyon megszokta a drágám, kikérte magának, ha nem volt kézben, de néha bizony muszáj volt letenni. Ricsi pedig valami hihetetlen türelemmel viselte az egészet. Annyira normalizálódott a helyzet, hogy mára már teljesen el van magában Dávid, néha odamászik hozzám pl. áték közben odabújik, majd iszkol tovább, mert neki ugye sok dolga van. Pakol állandóan.

Timika!
Köszi a jótanácsot. Remélem találok megfelelőt, mert Dávid nem mondta ugyan, de én érzem, hogy ez már nem kényelmes neki, ami most van.

Cenikő!
A címet én is el szeretném kérni, mert tetszik a vásárolt játékotok.

Csibe! Zsuzsu!
Köszönjük a télapós képeket!

Gira!
Sztem is hasonlítanak a lánykáid és nagyon szépek!!!!!!!! Klassz lehet, az az "utánfutó", egyszer láttam séta közben egy ilyet, jópofa volt. Épp azt néztem, a gyermekeid közt neked is igen kicsi a korkülönbség. Hogy bírod? Játszanak már együtt néha?

Ági!
Nem olvastalak mostanság, minden rendben?

A nap híre: Dávid ma egyes egyedül (egészen pontosan egy babapiskótát szorongatva) végig ment a lakásban!!!!!!!!!!!! Majd el szállok a boldogságtól, komolyan. Nagyokat nevet, ha elesik, nem szegi kedvét, megy megy és megy. :P Ma voltunk télapó ünnepségen, és a két gyerek fogta egymás kezét és ugy sétáltak a tornatermben. Annyira meghatódtam, tiszta szentimentális lettem megint.

Puszi mindenkinek! Romy

Kép

Kép
romy1

Jó reggelt!

Nos, a helyzet az, hogy már Rékánál is megfigyeltem összefüggést a hasfájóssága, jókedve és éjjeli alvása és a menstruációm között, de mire körvonalazódott volna, hogy tényleg ettől van, addigra megkezdődött az elválasztódás - és persze minden megjavult.

De most már biztos vagyok benne, hogy ez okozza. Már egészen a peteéréstől kezdve elromlik minden, ami addig jó volt, és ahogy haladunk előre egyre rosszabb. A probléma az, hogy gondolom a mensruáció megjöttét akadályozza a szoptatás, így a 2 hét (ami a peteéréstől addig van) a múltkor is 4 hétre nyúlt. Ezalatt persze nemcsak ő van szarul, hanem én is. Azt érzem, mintha mindjárt megjönne... fáj a hasam...stb. De miután megjön, utána 1-2 nap és angyali leánykám lesz :D 1x kel éjjel, egész nap eljátszik, mosolyog, szeret sétálni... Szóval tökéletes. Ez tart ugye 2 hétig, aztán megint jön a peteérés, és kezdődik minden elölről. Ez mostmár határozottan megfigyelhető :roll:
Nagyon szoptatáspárti vagyok, de azért eljátszok a gondolattal, mi lenne, ha kipróbálnánk más megoldást... Ma is 45-60percenként kelt :? És egész nap üvölt :shock:

Rékánál ezek megszűntek, amikor már nemcsak szopizott (illetve én újra babát vártam :oops: ) és egyből átaludta az egész 11 órás éjszakát. Nappal is angyali baba lett...
Hát ez a szomorú helyzet... és nem tehetek semmit :roll:

:lol: Réka olykor idejön, hogy vele foglalkozzak, ne gépeljek... egészen könnyű leszerelni (A "mindjárt játszunk" nem hatja meg) Csak azt kell mondani: "Gyere tisztába teszlek" és rohan a sarokba :lol:

Bea!
A sógorom asztalos - ha még nem találtál.
Ott rontottam el, hogy nem tudtam kétfelé figyelni, így az addigi követekezetességet nem tudtam betartani, ráadásul a káoszban már minden "Nem szabad" volt, mert így könnyebb volt átlátnom a dolgokat. Így az eddig maximálisan szótfogadó, kezes leánykám tojik már arra, ha azt mondom "nem szabad" és VISÍT, ha valahonnan el kell rángatnom, vagy nem az van amit ő akar. A minap ez marha jól jött ki a Corában... mindkettő torkaszakadtából üvöltött. Úgyhogy SOHA TÖBBÉ nem megyünk családostul vásárolni. Én megyek lányok apával otthon :wink:

Romy!

Elég nehezen bírom ebben az időszakban, amikor így Hajna ordít egész nap :cry: Ha vele foglalkozok, Réka rángat és hisztizik, ha Rékával foglalkozok, Hajna üvölt... ördögi kör. Semmi sem tökéletes :roll:
Egyébként Enikőnek egy megjegyzéséből okulva rászabadítottam Rékát Hajnára... és basszus elvoltak együtt. Beszélgettek, Réka körbepakolta a hugát játékokkal, csörömpölt neki... vagy negyed órát volt egy kis nyugtom :D

Gira
Vendég

Enikő!
Küldtem privit :P

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Üdv!

Nem tudtam jönni, Peti beteg, és kissé lefoglal. Torokgyuszija van. :( Már gyógyul, kap gyógyszert, hétfőn viszem vissza. Volt nálunk a védőnő is: Miért nem kapott még Peti husit? Miért kapja a kanalas étkezéskor megmaradt bébiételt cumisüvegből? Stb.-stb. :o Ja, meghogy miért üveges bébikaját kap a gyerek? Meghallgattam...én meg megyek a saját fejem után, szerintem minden szülő a legjobbat akarja a SAJÁT gyerekének, nem?

Nálunk a hétvégén jön a Mikulást. Igazából már a "fele" volt, a nagyszüleim adtak pénzt, hogy vegyek Petinek bébiételt, mert mást még nem nagyon értékel, a hétvégén meg a keresztszülőkhöz vagyunk hivatalosak.

Romy, nemrég olvastam egy cikket a gyerekülésekről, igazából a használt is tökéletes, csak ne legyen balesetes (talán ilyet nem próbálnak meg eladni), és az öve ne legyen sérült (habár azt ki lehet cserélni), ne vágjon, meg ilyenek. Nézz körül itt a babaneten, a babaszobán, esetleg a vaterán vagy a teszveszen.
Jobbulást! És gratula Dávidnak a járáshoz!

Bibi, hát csak nem vágják le a kukacát. :) Mármint, hogy nem lesz Petiből Detti. Egyébként én mindig kuksizom, hogy mit írnak a füzetbe, így tudok szólni, ha valamit félreértettek.

Enikő, ez ilyen kézségfejlesztő játék? Jól néz ki!
Bogi nagyon édes, hogy ennyire segítőkész. Ez szuper! Véleményem szerint a sok utazás miatt célszerűbb lenne - ahogy Te is írtad - 36 kilóig való ülést keresni a nagylánynak.

Zsuzsu, hát igen, a gyaloglás a legjobb, hacsak nem kifogsz valakit, aki segít.

Dancsi, mióta van alacsonypadlós buszmenetrend a TV-honlapon? Én kb. 3 hete kerestem, akkor még nem volt. De ma rákuksizok, hátha csak vak voltam. Látom, az régebbi. Azt hiszem, ma vagy holnap írok egy mélt a TV-nek, hogy legyenek szívesek valamit csinálni, mert így elég nehéz kiigazodni a lapos buszok indulási idején.

Niki, a lényeg, hogy otthon vagy. :) Azért szerintem ne legyél nagyon az ágyhoz láncolva, mert talán az a babának se a legjobb. Pihenj, de ne állandóan vízszintesben...szerintem.

Cseppek, amint tudom, természetes úton született babáknál általában előfordul a kötött/laza csípő, szóval lehet, hogy épp aznap no-császár nap volt a kórházban. :)

Jégvirág, lehet, hogy én vagyok a hülye, de a konzerv ételek és a csipsz mióta romlandóak??? És nehogymár csak azért vegyen a szülő új játékot, ruhát, mert kell a szegény gyerekeknek. Bocsi, hogy így kifakadtam...
Én idén is vettem a férjemnek adventi naptárat. Látni kéne...mint egy gyerek, úgy nyitogatja az ablakait. :)
Nekem a tatám asztalos, de ő ilyenkor már nem bütyköl...

Melinda, akkor nekem meg égimeszelő fiam: még nem volt hat hónapos, és 71,5 centinek mérték. :o

Gira, nagyon hasonlítanak a lányaid! Rékának mindig ilyen kevés haja volt?
Nálunk Petinek nincs baja a másik cumival. Én már kettőt kidobtam, megszokta az újakat. :) De ő se cumizik már annyit...szerintem simán le fog róla szokni, ha meg nem, nem lesz nehéz "elvenni" tőle.
Jó a Réka leszerelő módszered. :) Nálunk a lefoglalás egyelőre a lovagoltatásból áll, meg imádja a drágám, ha dobáljuk, akkor hangosan kacag.

Zita, köszike a dícséreteket. Én meglepődtem, hogy Peti az első oldalra került... :)

Zitacicu, szerintem jó ötlet a kiköltöztetés, mert ha Nikit nem zavarja a sírás, még jobban fog alukálni, szóval hajrá!

Na megyek, mert cumisüveget kell mosogatni, aztán meg indulunk dédizni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Melinda!
Gratula Lindi méreteihez, mi a jövő szerdán megyünk. Ott volt Zsuzsi? :-)

GIra!
Gyönyörűek a lányok, a cumis storyn jót nevettem. A:-)

Zitacicu!
örülök, h jobban vagy! Talán idővel Norbi jobban feltalálja magát és akkor Neked is könnyebb lesz. Együttérzek Veled!

Bibi!
Jobbulást!

Romy!
Gratula Dávidnak, nagyon ügyes! Én biztosan bőgnék, ha ilyet látnék (közös séta)

Exi! (Ági)!

Hiányollak, bár olvastam, h beteg Peti. Gyors gyógyulást Neki -és minden betegeskedőnek-, szuper a kép a délmagyarban!! :-)

Csajok!
Én kevés babát ismertem fel az ujságban :o Leirnátok a sorszámokat? Nagyon köszi!

Mi jól vagyunk. Tegnap ebéd után apa hazaugrott értünk és bevitt minket a városba. Csodálatos idő volt. Sétáltunk egy hatalmasat a belvárosban, Ábel hatalmas szemekkel nézelődött egy hangja sem volt, annyira elcsodálkozott :-) A Karácsonyi vásárban összefutottunk a vasasból a védőnéninkkel,aki ismét megcsodálta a fiunkat. Nagyon sok anyuka volt kinnt nagyon figyeltem, hátha látok babanetes ismerőst :-)

Pelenkázni végül nem kellett, 12-17-ig birta a pelus, sőt enni sem kért, csak amikor hazaértünk.

Besétáltunk a Klinikára is, a szülésznőnk meggyömöszkölte Ábelt :-) Nagyon örült nekünk és ezer dicsérettel halmozott el minket. Összefutottunk a gyerekágyas doktornénivel is, ő is megdicsért minket.
Ábel egyre gyakrabban mondja, h mammaaaaa, mámámááá,babababbbbbbaa. Az "Ábelbaba"-ra figyel. A napokban körbehemperegte a franciaágyat.. :-)

Kívánom, h Mindenkinek legyen szép napja, olyan amilyet szeretne!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Exi: Ne rám fakadj ki, én csak azt másoltam be amit olvastam...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

sziasztok,
én új vagyok itt, első gyermekét váró. érdekelne mi a véleményetek bánfalvi attiláról és a II. kórházról.
bár mire megszülök, lehet, hogy nem is lesz ott szülészet... bár ilyet is sokszor mondtak már. állítólag.

előre is köszönöm a válaszokat!

lilla78
lilla78

Sziasztok, megint csak egy kép erejéig, a lányka alszik én meg vicik-vacakokat pakolok. Karácsonyig csak kész leszünk.

No, csak és kizárólag a ti kedvetekért, egy önarckép a picurkával. Nem nagyon röhögni, csak eddig ért a karom, és nem vagyok egy fotómodell alkat. Ja és a stylistom, meg a sminkesem no meg a fodrászom valahol a konyha és a szoba között eltűnt :-)

De viccen kívül, szó szerint fotófóbiám van, a legtöbbször azon versengenek a családban, hogy ki tud lesifotót csinálni rólam. De ez most önként volt :-)

ÁÁÁ, nem igaz, fel akartam rakni még valamit, mozgókép de nem engedte.. Talán kissé nagyra sikerült ahogy a lánykám csicsereg... Kár, olyan édes.

Kép Hétköznapok :-)

Ági

Ági73

Exi! A te fiad sem kicsi, de a fiúk-lányok méreteit nem nagyon szokták hasonlítgatni, másként fejlődnek. Nem hiába van pl a babaszobás fejlődési kalkulátoron is külön a fiú és a lány.
Jobbulást Petinek!

Zsuzsu! Kösz. Igen, ott volt, sőt a mienk is, de nemsoká megy nyugdíjba.

Romy! Grat a mönéshez! :lol:

Gira! Ezt a ciklusos mizériádat átérzem teljesen. Nálam Lindi a menzi előtti 1hétben "bolondult meg". Szvsz a hozzátápival kicsit változik a helyzet.

Ági! Elárulnád mi a bajod saját magaddal?????????Teljesen jó csaj vagy!! :)

Lilla! Nem ismerem a dokit. :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Alacsonypadlós buszok: én pár hónapja kérdeztem egy sofőrt (alacsonypadlós busszal volt a a 10-es vonalán), azt mondta, jelenleg nincs állandó menetrendjük, ő is műszakkezdéskor kapja meg az aznapi beosztását. Én fel szoktam hívni a Víztoronynál lévő forgalomirányítót aznap reggel, amikor tervezek buszozni, ott meg tudják mondani, hogy az onnan induló vonalakon mikor megy alacsonypadlós. 479-827 a számuk.
wer

Azért próbálok nem egésznap tespedni! Tegnap még kómáztam egész nap, de ma már többet engedtem meg magamnak. Egy kis hajfestés, szárítás! Ruha hajtogatás! De azért nem akarok nagyon túlzásba esni, mert akkor megint az lesz, ami volt, h csak ezt még, meg azt és a végén azt veszem észre, h ugyanúgy nem tudom leállítani magam!!
Egyenlőre a következő kontrollig tarom magam apihihez, aztán,amit mond a doki...
De higyjétek el, én sem akarok altunyulni...nem is tudok, minden bajom van így is, de nem tudom mit szaba, meg mit nem!! :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Ma Peti kúszott, meg kellett volna zabálni, ment a csigájához. :) Kétszer megcsinálta a mutatványt, de a nagybátyjának már nem volt hajlandó bemutatni...
Egyébként épp olvas a drágám, imádja a reklámújságokat, abból meg nálunk van épp elég. :D

Zsuzsu, jól bírta Ábel és a pelenka is. Látod, milyen kis megértő fiad van!

Bea, nem rád fakadtam ki, dehogy!!!! Csak magára a szöveg írójára, hogy ki volt az a marha (bocs), aki szerint a konzerv romlandó...

Ági, végre kép rólatok. Ahogy nézem, a lánykád az orrát tőled örökölte.
Egyébként ide videót nem tudsz felrakni, max. egy linket, ahova feltöltöd...én is hallottam néhányról, de most ha lelőnek se tudnék egyet se leírni.

Melinda, tudom, hogy másképp fejlődnek, de ahhoz képest, hogy a gyerkőceink között van cirka 4 hónap, akkor mondhatom azt, hogy Peti is égimeszelő lesz. :)

Niki, amit írtam, nem az eltunyulás miatt írtam! Valahogy gondoltam, hogy egy sajtkukac veszett el benned, de ahogy írtad, csak szépen óvatosan.

Lilla, nekem nem ő volt a dokim, de a bnőm nála szült. Véleményem viszont van róla, de ezt inkább hagyjuk. Én azt javaslom, hogyha neked (és apás szülés esetén a párodnak) szimpatikus, akkor válasszátok őt.

Mennem kell.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Na túl vagyunk a bölcsis és apa munkahelyes Mikulás bulin is....
A bölcsis szuper volt, a gyerekek élvezték nem volt hiszti. Nagyon klassz volt az ajándék is amit kaptak a lurkók :)

A céges a Százszorszép gyermekházban volt megtartva. Iszonyat meleg volt bent és büdös, nem volt levegő, nem volt ülőhely.....áááááááááááááá és kb egy órás báb szerű műsor volt, amit főleg a nagyobb gyerekek és a felnőttek élveztek, mert ilyen jellegű humorral volt megspékelve.... Igen ám csak a Viola és a kisebb csemeték rohadtul unatkoztak...nekik semmi figyelemlekötés nem volt... :shock: Úgyhogy szinte egész végig tartogattam a 14 kilós valagát.... (a zuram meg Bogit hogy lásson)
A Mikulás csomagban iszonyat gány "csokik" voltak. A Mikuláson meg a táblás "csokin" se volt címke (amin a termék összetétele van feltüntetve) :shock: :evil: ilyen noname "csokik" voltak, én nem is értem, hogy egy ilyen nagy cég hogy engedhet meg magának ilyet????? Milliárdos bevételei vannak, és 6 darab noname papírnélküli "csokikával" (kakós táblával!!!) kiszúrja az alkalmazottak gyerekeinek a szemét :shock: :x
Hja és volt benne 2 Haver szelet ami alkoholos :lol: Apa rávetette magát egyből, na de gyerekeknek ilyet adni, bakker :shock:

ceniko
Szeged

Bölcsi:

Kép

ceniko
Szeged

Néhány kép: Kép

Kép

Kép
Kép
zitacicu2

Szisztok!

Megállapítom én is, hogy ezen a fórumon vannak a világ leghelyesebb és legszebb babái. Imádom mindegyiket :-)
Mi tegnap voltunk mérni, a súlya 5740g, hosza 61 centi és 40,5 a fejkörfogata. Délután a babamasszázson meg be nem állt a szája úgy csivitelt :-)

A betegeknek gyógyulást, de nagyon nagyon gyorsan.

Rika:
Nagyon szépen javult Zsófinak az enyhe ficama, már szinte alig valami eltérés van így ránézésre. (3 hónapot dolgoztam uh-ban ahol volt csípős baba szűrés is, és az orvosok sok mindent megmutattak). De tényleg nem értem miért kell egy orvosnak így viselkedni, mikor még egy laikusnak is látszik egy picike eltérés. Utálom az ilyen orvosokat :-(
Egyébként észrevetted hogy a picikéd hurkás lába a korábbi képen is ducibb egy kicsit? Talán emiatt nincs a másikon hurka, mert még nem érte utol a másikat...

Melinda:
Ribomuny, nem sokat olvastam róla (próbálni meg pláne nem) olyasmimint a Broncho Vaxom volt, mindenféle légúti baci legyengítve és porítva. A régi szer a húgomnál nem jött be, ő is kapta, ahogy nőtt úgy lett erősebb az immunrendszere. Én is kaptam (bár én közel sem voltam sosem beteges) hát nem tudom ettől vagy sem, én alig voltam beteg kicsinek, de még most sem nagyon. Szerintem ez egyénfüggő, de a doktorbácsink azt mondta, addig lesz beteg a fiam a bölcsiben, míg az összes ott előforduló vírust, bacit be nem nyel. Hát ez volt úgy 6 hónap, utána már alig volt beteg. Amikor oviba ment és bekerült egy két új gyerek a bölcsis csoportjából, akkor megint elkapott egy-két orrfolyós vírust, utána megint semmi.
Az iskolánál ugyanez. És ha nem bölcsis a manó akkor ugyanez játszódik le ovinál, ha meg csak középiskolában lenne először közösségben akkor ott történne ugyanez.

Nincs bajom magammal, csak jobban szeretem Georg Cloonyt nézegetni fotón mint magam :-) Tréfát félretéve, én már 4 éves az óvodai fotózáson is elbújtam a játéksarokban és azt mondtam jó itt nekem mert a vaku fénye itt is elér. Ezt meséli a családi legendárium. Szóval ez kb olyan nálam mint a repülés. Hat éves korom óta tudom, hogy nekem nem szabad gépre ülnöm. Már csak a többi ember miatt sem :-)

Kinga:
Huhh de jól néz ki az ülésetek, biztos nagyon kényelmes Kittinek.

Karmen és mindenki aki mézes receptet keres. Délutánra meglesz mind a kétféle nagyon jól kipróbált recept. Sajnos a költözés miatt én sem tudom melyik dobozban van a receptes füzetem, de a nagynéném délután elmondja nekem én meg leírom :-).

ADSL. Ahol telefon van, és nem mikrohullámú, ott elméletileg ADSL is van. A férjem mondta, ő meg ért hozzá. SZerintem járjatok utána, hátha csak nem volt kedve az ügyintézőnek ezzel foglalkozni. Egyébként nekünk volt mikros netünk, egy két üzemzavartól eltekintve ment szépen, és gyors is volt.

Zita:
Niki talán azért nyugisabb, mert a bátyját hurcolásztátok egyfolytában, ő meg megtanult aludni és játszani egyedül :-) Ügyes kiscsaj és szép is nagyon. Lehet hogy már a pociban is kénytelen volt erre, habár ott azért mindkettőt egyszerre ringattad :-).
Nem tudod Norbit esetleg úgy fölvenni hogy ne bömböljön? Valahogy még fekve elcsitítani? Nálunk bejött, nem kapcsolódik a lánynak a síráshoz a felveszenek.

Enikő:
Honnan rendelted ezt a csuda játékot? Priviben esetleg? Elrakom akkorra a címet amikor nekünk is már ilyesmi kellenek. Imádom a fa játékokat, kár hogy nem sok helyen lehet kapni.

Gira:
Mi mindennap eddig minimum 1, de inkább 2 órát voltunk lent. Mondjuk még nincs is igazán tél. Jól föl van öltöztetve, és olyan jókat alszik a levegőn.

Én szintétén szoptatáspárti vagyok, de ebben az esetben az esti evésre biztos tápszert adnék, vagy olyan fagyitejet, ami az ezelőtti időből van. Muszáj lenne a piciknek rendesen aludni éjszaka, nem csodálom hogy egész nap nyügi. Aztán túlfárad, nem bír eleudni, még nyügibb, stb... Szép kis ördögi kör. És 4 hét azért kicsit sok egy ekkorka babának rendes alvás nélkül.
És talán van megoldás napközben is... Esetleg próbáld meg bevonni Rékát, amikor Hajnával foglalkozol. Ha mutogatja neki a játékokat, gondolom szívesen segít másban is, mondjuk hozza viszi a pelust, vagy letörölgeti a picit. Szóval neki talán ez játék lenne, és így egyszerre van figyelem mindkét kicsire.
A nem szabad helyett, esetleg próbáld ki, hogy valami érdekeset mondasz vagy mutatsz nekik. Pl. a corában (nem tom vannak e még verebek) hogy nézd ott egy veréb keressük meg stb.
Olvastam erről egy cikket, megkeresem neked.

Lilla:Én kétszer szültem a Bánfalvinál, igaz császárral. Ha van msn-ed vegyél fel ott könnyebb kérdésekre válaszolni.

Bibi:
Nem tudom hogyan köhécselsz, de ha úgy hogy nem akar fölszakdani akkor tudok egy gyógyszert, amit szoptatós és terhes anyukák is szedhetnek, és meglepően hatásos nyákoldó.

Wer:
Van menetrend, ott is van a forgalomirányítóknál, csak épp nem biztos hogy tud ilyen buszt indítani. Ezt a makkosháziak mondták amikor felhívtam őket. De azért egy kb. menetrend is jó lenne, azért nem hívhatom föl mindennap őket ha mennem kell.

Niki:
Szerintem gép előtt ülni felpolcolt lábbal naponta fél órát simán lehet. Mondjuk összesen 2 óra laza jövés menés, üldögélés simán belefér lakásban. Hogy ne legyen belőle állandó fentlét, csinálj listát a hétre, hogy melyik nap mit csinálsz, ha minden kipipálva akkor nyomás vissza az ágyba. Őszintén, én is ezt csináltam ,mert hajlamos vagyok a túlpörgésre és a végén az már teljesen kikészített, ha x időnél többet jöttem mentem. És már csak 6 hét, utána teljesen fent lehetsz, ha még így csinálják az orvosok :-) 36. hét után már semmilyen szempontból nem koraszülött egy babó :-).

Na csak sikerült egy hét fórumot bepótolnom :-)

Mindenkinek szép napokat és még jónéhány ilyen napsütéses délelőttöt, megyünk is sétálni amint ébred a lányzó.

Ági

Ági73

Enikő!
Írtam priviket :D

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Ma reggelre Viola sugárba hányt és fosizott is :( Elvittem dokihoz, eddig nem maradt meg benne semmi. Kortyonként adom neki a teát, ordít érte, nyilván szomjas, de ha egyszerre sokat iszik kihányja....
Ha továbbra sem marad meg benne a folyadék, akkor be kell vinnem a kórházba infúzióra :( :cry: :cry:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Bibi!
Hm nekem kettő hisztis fiam van. :lol:

Csibe
Jövőhéten jó a tali.Remélem ráértek.

Ági
Norbi a pocakban is folyamatosan mocorgott.Többször fordult meg a 30.héttől :shock: Fogalmam nincs hogy fért el. :roll:
Niki totál nyugis volt már akkor is.Nemegyszer hozta ránk a frászt mert képes volt egy egész napig pihizni.Semmi mocorgás. :shock:
A végén már totál jól meg tudtam különböztetni ki és mikor fészkelődik odabent. :D
Ez az én nagy szerencsém hogy a 3 törpe közül legalább egy nem hisztizik folymatosan.
Teljesen jól nézel ki nem tudom mi a bajod.Édesek vagytok!!!

Dancsi

Hogy vagy?

Mátém is elkapta ezt a hasmenéses hányós akármit.
A tegnapi éjjel horror volt mert valami miatt a Nikim nagyon sirt éjfélig.Pedig SOHA nem szokott.Aztán valahogy kisakkoztam hogy féj a pocija mert hirtelen élesen kezdett el sirni meg feszitette magát.Láza nincs és én arra gondoltam hogy túl sok volt neki a vacsi. :roll: Most jókedvű evett úhgyhogy remélem nincs baja.
Utánna épp elaludtam amikor hirtelen felkeltem és már hallom is hogy a Máté hány.Szegény, annyira utálom ezeket a rohadt virusokat.Nekem ezek a betegségek a mumusok sajnálom de nagyon a fosós hányós manókat.

Kép

A kis beteg:(

Kép
Kép
zitacicu2

Zita!

Jobbulást Máténak! Kitartás! Gyönyörűek a babák, Máté pedig igazi nagy fiú! Gratulálok és nyugisabb éjszakákat kívánok!

Enikő!
Remélem a legjobbakat!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Gira: Érdekes ez a ciklus-éjszaka mizéria, de lehet benne valami.
Nem lehet könnyű egyébként a 2törpével, emelem kalapom minden 2 kisgyerekes szülő előtt....a 3 gyerekes előtt meg nem is tudom mit csinálok....emberfeletti szerintem, minden elismerésem (Zitacicu :)) Én elképzelni sem tudom hogy lehet kezelni az ilyen dolgokat.
Mikorra tervezitek a harmadikat? :)

Ági: www.photobucket.com :lol: Várjuk a videót :)
Én sem értem mi bajod saját magaddal, tök jól nézel ki :)

Zitacicu: Édesek a gyerekek.

Enikő: Ki volt a bölcsis Mikulás? Rettentően hasonlít az algebra tanárunkra :)

Képzeljétek, már azt hittem mi sem maradunk ki a sorból, Grétinek szerda este elkezdett folyni az orra (Mikulás meghozta :(), olyan vizess cucc jött ki az orrábból. Orrszívás, C vitamin, Calcimusc, homeós bogyók, és már semmi baja. Ma csak 2x pici minimális taknyot töröltem le az orra alól délelőtt, azóta semmi. Remélem ennyi volt, és nagyon örülök, hogy nem lett semmi komoly baja. Koppkoppkopp.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Csajok!
Végig tudnám aludni a napot!!!
Szerintem most sokat nőhet a baba!! :lol:

Kép
gyanixi

Háj :)

Voltam UH-án :) 7 mm a CRL-ünk, ez 7 hetes terhességnek felel meg, azaz stimmel.... :wink: Aszonta a dokim, hogy hétfőn kérjek időpontot a 12 hetes UH-ra, hogy időre kapjak :)
Nem tudja valaki az UH számát, elfelejtettem megkérdezni :oops:

Megyek altatok :wink:

ceniko
Szeged

Violának és Máténak jobbulást!

Én teljesen jól vagyok, az új gyógyszer segített. :)

Enikő[/b],
Hívd a klinikát 62/545-757, itt meg tudják mondani a számot és fel is tudnak kapcsolni az UHra.

gratu a bébi hatalmas méreteihez! :D
Vendég

Sziasztok!

Már megint jó régen nem jártam erre, egyszerűen nem nagyon van kedvem netezni, este szoktam fórumozni, amikor Marietta már alszik, de a megnövekedett alvásigényem inkább ágyba parancsol.
(Előre is bocs, ha valakinek nem válaszolnék!)

Mindenkinek nagynagy köszönet a gratulációkhoz! Egy hete voltunk UH-n, mindent rendben talált. Nincsenek rosszulléteim-én gyakorlatilag folyamatosan szarul vagyok. :cry:

Ági, kösz a telkis árakat! Tényleg, mint egy jobb hotel...

káti, elújságoltam a hírt edzésen, volt nagy csodálkozás!!! :lol:

romy, a Gyöngytyúk és a Jakab Lajos sarkán lakunk, ti merre? Autósülés: dancsival értek egyet, nekünk is használt van, de Concord Trimax.

exdeus: nekem 4 hónappal szülés után megjött, pedig akkor még javában szoptattam.

esztermoro: kávét próbáld ki, ha nem hat rá, lehet inni. Könyv: az első 12 hónap című nekem tetszett (egy kép sincs benne :D ).

gira: én is így szoktam le a cumiról anyukám elmondása szerint!

Elmentünk a csípővizsgálatra, ami annyi volt, hogy a gyerek végigment a rendelőn (üvöltve persze), beöltözve, téli ruhában. Se vetkőzés, semmi, kicsit furcsán is néztek ránk, hogy mit is keresünk ott. Nem is tudták hirtelen, mit írjanak lelet gyanánt. :? Na mindegy, gyógytornász barátnőm elmondta, miket nézzek meg, ha valakit érdekel, leírom. A hurkákról nekünk is azt mondta dokinéni anno, hogy nincs jelentősége, amíg nem jár.

Minden beteg babának és anyukának jobbulást (GYORSAT)!
Gyerekek gyönyörűek!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Sziasztok!

Jégvirág!
Sajna nem jut időm mindenkire egyformán,de leginkább a Mátéra nem :cry:
Sokkal több figyelmet igényelne mint amennyit kap :cry: és emiatt piszok rosszul érzem magam.Pedig annyira jófej édes gyerek.Ja és a türelmem néha ......Szóval nehéz ez a része de amúgy meg úgy érzem most vagyok teljes és kerek.

Voltam ma dokinál és szerencsére sokkal jobb a helyzet mint volt.Azért még kaptam gyogyót de már nem kell visszamennem.

Máté egész nap nem hányt szóval nem tudom hogy mi lehetett nála ez az egész.Remélem nem is lesz betegebb.

Na most megyek aludni mert soha nem lehet tudni ,hogy mikor kel az apraja :) :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Enikő!
Kösz a privit. :lol: Megpróbáltam én is rendelni egyet a Márknak. :o
Emőke örült Neked??? :lol:
Mégegyszer gratula. :wink:

Norus!

Te kihez jársz dokihoz? Lehet, hogy már irtad, de elfelejtettem. :oops:
Természetesen Neked is nagy gratuláció!!! :lol:

Ági!
Hová költöztök? Már ha nem titkos! :wink:

Jó éjt!
Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!!!

Zitaa: Sztem minden új kismamának örül :) Örül, hogy ha gyarapszunk.... :wink:

Norus: Te mikorra vagy kiírva?? Sajnálom, hogy rosszul vagy! :( Mióta tartanak a rosszullétek? Hánysz vagy émelyegsz vagy mibaj?
Álomkór rajtam is van. Bakker ha 14 órát aludnék éjjel az se lenne elég Persze 5nél többet nem nagyon sikerül. Állandóan pisilek, és a csajok is "dorbézolnak" éjszaka, hol az egyik, hol a másik.... :evil: :lol:

Dancsi: Köszi a telszámot.... :wink:

Zitacicu: Máté hogy van?
Viola ma még nem hányt és nem is fosizott.... :wink: :D
Milyen volt az éjszakátok?????

Na hazajött a Zuram ebédelünk :)

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Köszi a gratukat, Dávidomnak átadtam, ötösbe kapcsolt és szószerint rohangál a lakásban. Ricsi meg utána, más esetben fogja a kezét, ilyeneket mond: "így ni", "Dááá, hajjaj-eleséskor-", Dáid, gyeje", szóval nagyon cukik.

Cenikő!
Jobbulást nektek, de villámgyorsat!!!!

Norus!
A Bartuczban, de napjában többször is megyek az általad említett szakaszon. :)

Gira!
Ez a Cenikős tipp nekünk is bejött.

Bánfalvi: Hát nem tom, én assszem, nem őt választanám... de vannak, akik felettébb dicsérik.

Képzeljétek a változatosság kedvéért hangszálgyuszim van, de olyan szintem, hogy egyáltalán nem tudok beszélni. :( A férjemet annyira nem aggasztja a helyzet, engem annál inkább. (Ó jajj, dehát mért?) Úgy köhögök mellé, hogy az brutális. Ez szerintetek fertőző?

Az autósülés-tippeket köszi, már "kutatok". :)
Na elnémultak, klaviaturailag is. Pusssz: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Enikő, és mi volt a bölcsis ajándék? A céges meglepi tényleg gáz.
Kistörpére meg vigyázz nagyon. Ezek szerint "pontosan" érkezett. :)

Zitacicu, a képeken milyen nyugis Norbi!
A gyerkőcöknek jobbulást.

Ági, a tegnapi nap ezek szerint gagyogós volt. A bnőmmel elmentünk a turiba, és a lánya egész végig mondta a magáét...meg is jegyezte a barátnőm, hogy többször viszi oda, mert ennyit még életében nem "beszélt" a lányzó.
Az ADSL-ről én is így tudtam, és a korábban említett ismerősöméknek volt telefonjuk (nem mikros), és mégis megpróbálták bebeszélni nekik, hogy ADSL meg nincs.

Norus, és utána rendszeres volt? Igaz, nekem világ életemben rendszertelen volt, most is az... :( Azt hiszem, fogigátló lesz a vége, de amit legutoljára szedtem, az is felhízlalt.
Remélem, hamarosan elmúlnak a rosszulléteid.
Engem érdekelne, hogy mire kell figyelni.

Romy, egyszer a fiaid, aztán meg te. Mielőbbi gyógyulást.

Na megyek, lassan átveszem Petit anyukámtól. Képzeljétek, megijedt a távirányítós autótól, de annyira, hogy a kis lendkerekes se szimpi most.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Lányok,
nincs valakinek eladó felesleges Teletubbies, Kisvakond, Mazsola, Süsü, stb. videokazija? Már nem lehet sehol kapni videokazit, csak dvd-t.
Vendég

Bea: Kluko mint Télapó?
wer

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?