A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Akkor most hogyan tovább?? :-) Ábel és az élet nagy kérdései :D

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

köszi csajok!

másik kérdésem:

Én nagyon cumiellenes voltam ....EDDIG. De most néha a cumival húzzuk ki a 3 órás szünetet, ha a végén már sírna, de csak akkor. Ez helyes szerintetek?

Vagy adjak inkább sűrűbben. Mert a 3 óra nekem is csak ilyen kényszerítetten jön ki.
Azért csinálom, hogy legyen ideje a gyomrának emészteni, ne egyen egymásra tejcsit. Helyes ez így, vagy 2 és fél óra után inkább etessem mint a cumi?

Nem akarok cumis gyerkőcöt, de néha ez tűnik a jobb megoldásnak.

Van köztetek olyan aki cumiztatott és sikerült már leszoktatnia is?

KépKép
esztermoro

Enikő,
vannak jobb és vannak rosszabb éjszakák :?

Jobban vagytok már?

Esztermo,
a cumi nem olyan nagy ellenség ám! én adtam Bogyinak, de 4 hónaposan magától leszokott róla, most örülnák ha nem rajtam cumizna

persze vannak hátulütői is, pl. sok gyerek még 3 évesen is cumizik, bekavarhat a szoptatásban is (nálunk az volt pl.), de sztem add a cumit inkább

ha cumiellenes vagy, sztem most add még és pár hónap múlva pár nap sírással (bár lehet nem is lesz sírás, nálunk nem volt, úgy szokott be Boldi, hogy Jozsó elvette tőle,pedig ő sosem cumizott) könnyen le tudod szoktatni, ha később veszed el, az már neccesebb

sztem
Vendég

Lányok!

Nagyon szépen köszönöm az információkat a 4D-ről. Mostmár van támpontom és elképzelésem is.

Szép Napot Mindenkinek! :)
szerika

Eszter :) ÉN megszopiztatnám 2,5 óra után, ha kéri. A 3 óra sem szentírás, mint ahogy az sem, hogy mennyit KELL ennie egy csecsemőnek egy nap. 2 óra alatt megemészti a tejcit. A cumit én nem szeretem (mi csak babakocsis elalváshoz használjuk egyszer egy nap), mert úgy vagyok vele, hogy rászoktatom vmire a gyerekemet, aztán mikor úgy gondolom, hogy mostmár "ciki", akkor csak úgy elveszem tőle. Persze vannak babék, akik maguktól elhagyják a cumit, de nem ez a jellemző.

Zsuzsu :) Kóstoltatni sem akarsz vele semmit? Csak pár kanállal szopi után? Mert egy idő után már nem elég nekik az anyatej sajnos :( Nagyon édi Ábel a képen :D

KépKép

KépKép
timika

timika,
ezzel a nem elég az anyatej-jel vitáznék

egy egészséges csecsemőnek 1-1,5 éves koráig elég a kizárólagos anyatejes táplálás, az már más kérdés, hogy az anyának van-e elég teje (amibe a ciklus, stb. rendesen bekavarhat)

Más: tegnap Bogyi evett! elkezdtem neki darabos flatkákat adni 2 napja a saját kajánkból, krumplis tészta pl. (durum), meg margarinos kenyér, és tömte be ezerrel :)
és tegnap megevett 2*100 ml gyümit bébiételből, kíváncsi vagyok a mai napra

és Jozsó, míg nem figyeltem, megetette Kinder csokival :( , Bogyi meg rákattant ezerrel, fogalmam sincs mennyit evett belőle, de Jozsó irtó büszke volt magára

most várom az ekcémás tünetek megjelenését
Vendég

Sziasztok!

Timi!
egyenlőre nem, csak anyatej,de ez változhat. Dancsi által irtakat hallottam Én is több helyen.

Jót nevettem az imént, tegnap örömmel újságoltam a barátnőmnek, h mit vettem a fiamnak. erre mondja, h Ő is pont ilyet vett Ábelnek, de nem baj, jó lesz a lányának :D

Itt a csörgős cipős, 5 hónapos kisfiam :D

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Ceniko:Ez egy új építésű garzon a belvárosban, önkormányzati, mert a férjem ott dolgozik, de ugyanúgy fizetünk lakbért. Ha megszületik a baba, akkor 1+2-esbe akarunk menni, addig meg nem is baj, h 1 szóbában vagyunk!

Bibi:: Igen, jól láttad. Ez az 1 szoba van. kicsit szűkösen, de nyárig kibírjuk! :wink:

Kép
gyanixi

Zsuzsu: Nagyon édi a képen a kisfiad! :lol:

Eszti: Van gyümölcs kávé, a Mars téren a Szecsödi melletta a sarki bioboltban lehet kapni, én is vettem már, több ízban van és jóóó!

Remélem minden okés lesz este a dokinál, majd +írom!! :oops:

Kép
gyanixi

Dancsi!

Nem semmi Jozsó meg a kinder csoki! :)
Remélem nem lesz semmi baj belőle.
Máté egyszer próbált valamit odaadni a kicsinek,de mondtam neki hogy nincs még foga és megfullad tőle.Azóta bátran ott merem hagyni őket,mert biztos nem etetei meg semmivel.Hallom is hogy mondja :-Niki te ebből nem ehetsz mert nincs fogad. :lol:
Tök jó hogy eszi Bogyi a darabos kajákat.A Nikinek már adtam pici banán falatokat és "rágta"szépen.A Norbi nem igazán tudta mit kezdjen vele.Inkább kiköpte. :lol:

Cumi téma:Nálunk az ikreknek kapásból adtak cumit amikor még a kórházban voltak. :cry: Én is adtam nekik sajna.Szeretném leszoktatni őket.Most addig jutottunk hogy csak akkor cumiznak ha alvás van.Nem egyszer úgy alszanak hogy nincs a szájukban máskor meg orditanak érte.Nem tudom mit csináljak ,várjak e még vele vagy minél hamarabb annál jobb?
Az biztos hogy akkor el lehet felejtenem megint az alvást x ideig. :roll:
Máté is cumizott de simán leszokott róla.2 és fél éves volt.

Zsuzsu!
Nagyon édi Ábel!

Ceniko!
Köszi jól vagyok ,remélem ez igy is marad.A kicsik továbbra is alszanak éjjel,nem tudom mi volt a múltkoriban.A napokban jól kipihentem magam,mert aludtam, a kicsikkel ebéd után.Szóval ilyenkor rózsaszin minden ha az ember nem fáradt.

Vettünk egy fürdetőkarikát a csöppöknek.Niki odáig van ,imád pancsolni.A Norbi először sirt ,de tegnap rájött hogy nem kell a sok viztől félnie és a karika megtartja.Édesek.Majd teszek fel róluk képet.
Na most megyek mert ebéd van .

Kép
Kép
zitacicu2

Üdv!

Eszter, szopi terén és Timivel értek egyet, ha csak anyatejet kap, az 1,5 óra alatt kiürül, szóval szerintem simán megszopiztathatod 2,5 órával az előző kajcsija után.

Egy friss kép az új tudományunkról (Peti felül magától):
Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Csajszik! Lenne még egy kérdésem: létezik olyan, hogy kismama harisnya? Ha igen, akkor hol lehet kapni?

Tök édi képeket raktok fel a gyerekeitekről...énisakarokilyet! :)
szerika

szerika:
Éppen a héten láttam a passzázs sori fehérneműboltban. (jobb oldali passzázs a Nagyáruháznál)

KépKép
esztermoro

Eszti! Ha az igény szerinti szopit követed, akkor adj neki cicit, amikor kéri, hisz ez a lényege.Főleg 6 hetesen, amikor fejlődési ugrás van a babák életében -a tej mennyisége meg a szoptatástól nő-. Ha 2 óra múlva éhes, akkor egyen, ha 4, akkor akkor. A te gyomrodban is keverednek a kaják. Csak mivel az anyetej nagyon könnyen emészthető táplálék, igen gyorsan - átlagosan másfél óra alatt - kiürül a baba gyomrából. Nem is mindig ugyanannyit esznek, hisz van olyan, amikor épp csak kortyolnak az elsőtejből (szomjas). Ha Barni gyakran szopik rövideket, a hasfájást elkerülheted, hogy ugyanarra a mellre teszed vissza, hogy alkalma legyen a mellet kiüríteni, és a zsírdúsabb, hátsó tejhez eljutni.
Cumiügyben nem tudok tanácsot adni, révén sosem használtuk.
Az éjszaka átalvására nincs időpont. Lindike már 2 hósan szunyált éjjel, aztán meg voltak olyan húzós hónapjainak, hogy alig álltam a lábamon. Most 3 hete alszunk megint.

Zsuzsu! Grat a szopihoz! A 6hós kizárólagos szopi "híve" vagyok én is, attól nem lesz ínyencebb és jobb evő, hogy bmit is kap hamarabb, max nem tudja megemészteni, vagy még nagyobb bajok is kijöhetnek miatta.
Ábel nagyon édes, jó a kiscipi! :)

Timika! 6 hós korig, persze ha az anyukának van elég teje, elég az anyatej!!!!

Dancsi! Na megjött az étvágy?? :)
Lotti is bepróbálkozott már Lindi kajáltatásával, de mindig megkérdi: "anya adhatok neki, ehet ilyet, vagy allergiás lesz?" :lol:

Exi! Grat Peti felüléséhez! Nem semmi csávó! :)

Niki! Irtó jól nézel ki, csinos kismami vagy! Drukk hogy minden rendben legyen.

Zitacicu! Végül hol kaptál fürdetőkarikát?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda!

Az ikresen bedugtam a keres topikba és épp volt egy eladó!

Lányok!
Kellene nekem egyszemélyes fotelágy.
Van valakinek jó tippje?

Kép
Kép
zitacicu2

timika,
az, hogy nem elég az anyatej, sztem nem igaz, egy jól szopó, egészséges gyereknek 1-1,5 éves koráig elég az anyatej, ha a mamának van elég, de ha szopik a baba, akkor többnyire van elég :)

gondolj csak bele, a gyümölcsökben, amit ugye első körben kapnak a babák, kevesebb kalória van, mint az anyatejben, és nem is szívódik fel annyira, mint az anyatej
Vendég

bocs, valamiért nem jelent meg a gépemen a korábbi hsz-em :oops:

Exi,
nem akarlak megbántani, de Petikénél túl sok tapasztalatod nincsen szopi téren, és kérlek ne adj nem helytálló tanácsokat! Nem veszekedni akarok, csak kicsit furcsállottam a beírásodat!

Nagyon ügyes az ücsörgő Peti baba! :D

szerika,
igen, lehet kapni kismama harisnyát, nekem volt is, és nagyon szerettem,d e nagyon drága, igaz jó minőségű, nekem mind2 terhességemet kibírták, végül Boldi kirángatta pár hete a fiókból és megrágta őket :( Brendonban tuti kapható.
Vendég

Sziasztok!!

Eszter: én nem adnék cumit, inkább cicire tenném, Melindával értek egyet :wink:

Szerika:Létezik, én a Corában is láttam már párszor meg a Sever centerben is.... De én sose hasznátam pedig télen voltam pocakos, ugyanis úúúúúúútálom a harisnyát :lol: :oops:

Exi: tényleg ügyes a fiad :)

Zsuzsu: Télleg klassz ez a kiscipő :lol:

Dancsi: alakulunk, köszi....

mennem kell

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Eszti :)
Szerintem se adj neki cumit, tedd inkább cicire.
Mint ahogy a többiek is írták, az anytej 1,5 óra alatt megemésztődik, tehát 2-2,5 óránként nem sűrű a szopi, főleg 6 hetesen!
Mi is adtunk ugyan cumit Botinak, de nem kaja előtt, hanem alváshoz. Aztán magától leszokott róla.
Boti 6 hónaposan aludta át először az éjszakát - attól fogva, hogy kapott mást is anyatejen kívül.

Én Timivel értek egyet, hogy egy idő után tápanyagban nem elég gazdag az anyatej, ezért kellenek a gyümik és a főzelékek, nem feltétlen a kalória miatt.
De nem akarok vitatkozni, mert nem vagyunk egyformák, másképp gondolkodunk bizonyos dolgokról, és ez így van rendjén!:)
De Exi mi rosszat írt a szoptatásról :?: :?:
Mert amit írt-függetlenül attól, h nem szoptatott-nem hülyeség, szerintem!

Niki :)
Csini a pocakod - és Te is! :wink:
Kicsit írigykedem ilyenkor! :)
Mi is egy szobában voltunk Boti 6 hónapos koráig, szerintem tök jó volt! :) Bár mostmár azért jobb, hogy külön szobában alszik! :wink:

Zsuzsu :)
Ábel nagyon édes! :)

Zita :)
Milyen az a fürdetőkarika?

Timi :)
Van már fogacskája Kristófnak? :D
Ja, és van msn-em!! :D

Szerika :)
Kismama harisnyát én a Brendonban láttam, jó sok pénzért. Biztos máshol is lehet kapni.
Én nem vettem, mert Enikőhöz hasonlóan utálom a harisnyát.

Valaki kérdezte a Cerazettet...
Én szedem, semmi gondom nem volt vele.
Most azonban már kicsit bizonytalan vagyok, hogy hatásos-e még, mert Boti már csak reggel és este szopizik.
Tapasztalatok? Vélemények?

Most megyek, Boti mindjárt ébred...
Puszi

Kép
Kép
zituska28

Dancsi :) Mostmár végképp nem tudom, mert olvastam már azt is, amit te írtál (talán az lll honlapján), meg Inci is azt mondta, hogy nem baj, ha csak a gyümölcsökig jut el vki 1 éves korig, de pl a WHO is csak 6 hónapos korig ajánlja a csak szopit, a gyermek orvosunkkal pedig pont a múltkor került szóba vhogy a téma, ő meg azt mondta, hogy ha nem kap mást is (6 hónapos kor után), az hiánybetegségekhez vezethet. Szóval már végképp nem tudom :roll: De a lényeg, hogy nem vita témát akartam indítani!

Melinda :) Tudom, hogy 6 hónapig csak szopi, én az utána következő időszakra írtam (bár most így újra elolvasva ez csak az azt megelőző hsz-emből derül ki :oops: ).

Exi :) Nagyon ügyi Petike! Kristóf csak 1-2 hete ül ilyen szépen!

Szerika :) Ha máshol nem kapsz, a Brendonban tuti van.

KépKép

KépKép
timika

Zita! Igen, van már 2 alul, meg most van felül is kibújóban :D Ha minden igaz, ma már éreztem is egyszer felül a recét, de még később lecsekkolom :lol: Boti meggyógyult már? A freemail-es címed van megadva az msn-hez? (mert az előbb azzal próbáltalak felvenni, nem tudom sikerült-e :roll: )

KépKép

KépKép
timika

Timi :)
Nem az én címemmel van, hanem Robiéval. Mindjárt elküldöm privibe...
Akkor Kristóf és Boti holtversenyben vannak fog-ügyben! :lol:
Jobban van már Boti, de még taknyos, és kicsit köhög is. De láza már nincs, szerencsére!! :)

Kép
Kép
zituska28

Szerika!

Nekem volt harisnyám, sima harisnyaboltban vettem. Talán a Mars téren, már nem emlékszem. Pamut azt biztos. És vastag. Mondtam, hogy nagy pocakra keresem, és olyat adtak, aminek jó ruganyos volt a derékrésze. :) Én szerettem nagyon! Volt, hogy otthon is az volt rajtam, polóval, mert tök kényelmes volt. :wink: Biztos nem volt drága, mert akkor nem vettem volna meg!!! :roll:

Zita

Kép
zitaa

Lányok! Köszönöm szépen.
Én se szeretem túlságosan a harisnyát, de így télen, ha hosszabb időt vagyok kint és hideg van, akkor muszáj a naci alá, mert felfázós típus vagyok és most kimondottan vigyáznom kell.
szerika

Zita :) Én is írtam privit neked :D

KépKép

KépKép
timika

Csajok! Most jöttünk a dokitól, 1700gr a baba, a méhszáj nem változott, marad a pihi, 2 hét múlva megint látni akar! remélem most már kihúzzuk!!! :oops:

Kép
gyanixi

timika,
az lll-lesek mondták, hgoy a legújabb kutatások miatt a who változtatott és később ajánlja a ht megkezdését

én nem azt mondom, hogy nem kell 6 hósan megkezdeni, mert meg kell, én is akkor próbálkoztam először, csak azt, hogy az anyatej alapból elég nekik 6 hós kor után is

más: Boldi ma megevett egy egész banánt, igaz pici banán volt, de megette :)
Vendég

Sziasztok!

Az ülésen kívül egyre jobban megy a mászás is. Most épp a szopispárnán mászik keresztül a drágám, annyira szimpi neki a kisasztal... :D

Zitacicu, a hirdetőújságokban szoktak lenni bútorüzletes hirdetések, abban 70%-ban van fotelágy, kb. 10-13e Ft körüli áron.

Dancsi, nem bántassz meg, én csak az elméleti tapasztalatomat írtam le, és azt, hogy én hogyan csinálnám, ha lenne rá lehetőségem (és szerintem se írtam akkora hülyeséget).
Szuper, hogy javul Boldi étvágya!

Erika, én sima harisnyát vettem fel mindig, vettem egy számmal nagyobbat, az feljött a hasamra rendesen, és nem nyomott.

Zituska, a Cerazette-re nekem anno azt mondta a védőnő, hogy csak 3-4 óránkénti szopi vagy fejés mellett hatásos...de ez egy ördögi kör, mert ha szoptat vki, akkor bogyóból csak a Cerazette jöhet szóba.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

A mi babánk 4,5 hónapos. Hasra fordulni nem akar, csak ülni, de ültetni az orvos nem javasolja. Szerintetek csak lusta?

Szia zsuzsu!
Ábel hogy van? Lara mostanában esti koncertet rendez.... éjszaka alszik 10 órát, de nappal csak délelőtt és délután, azt is kézben...
cassandra

Keresek valakit, akinek hasonló korú babája (4,5 hónapos) van és Szeged belvárosában lakik és lenne kedve egy kicsit beszélgetni a picik mellett. Mert én egész nap itthon ülök egyedül, reggel 8-tól este 7-ig.
cassandra

Sziasztok!

Cassandra!
Ábel jól van, amint olvashatod itt a topicban. Ha sír a hull a pelyhes ..c. dal a nyugtató. Lehet szavalni, énekelni, fütyülni...
Tegnap estefelé bömbizett erre apa fütyülte neki és olyan arcot vágott , mintha azt mondaná: "hééééé, csak egy picit had bőgjek már" , de 20 mp után nevetett. Most kezdett el hangosan nevetni, igaz még csak kicsiket, de ez is valami.
Ábel inkább csúszik, mászik, fordul, állna, de ülni egyáltalán, max. a babakocsiba és a hordozóba.

szaladok, megjött a védőnő

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Zituska! :)
a fürdetőkarikát a kádba kell tenni ,tapadókorongok vannak az alján és igy azok a babák akik nem tudnak stabolna ülni biztonságban érzik magukat ,könnyebben tudnak pancsolni és az ember dereka is egyben marad. :lol:
Brendonban lehet kapni 6000ft ért.

Képzeljétek most ment el a Dévényes és teljesen a padlón vagyok ,mert jan-tól heti kettő kezelés kell.A Nikinek biztos a Norbit még meglátjuk.Semmi hajlandóságot nem mutat a csaj az ülésre/mászásra.Csináljuk már fél éve és alig látok eredményt. :cry: :cry:

Enikő!
A koraiban is Dévény módszer van??Azt hallottam hogy nem.Akkor most mi van? :cry: :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Zita: mert rossz a gyógytornászotok... :evil: És van Dévény a koraiba, hozzánk is onnan jártak!!! És nem csak Dévény van hanem minden féle más gyógytorna is.....
És azért kéne megnézetni az ikreket, hogy egyáltalán a Dévény-e az ami segíthet rajtuk.... Mert lehet hogy nekik más kellene..... :wink:

ceniko
Szeged

Zita :)
A fürdetőkarika a Flipper?
Akkor van fürdetőkarikánk! :lol:

Kép

Kép
Kép
zituska28

Bogyi megevett 200 ml banánpürét, etetőszékben, száját tátogatva, cuppogva. Igaz, anyukámtól fogadta el, mert nekem el kellett mennem, és amikor hazajöttem, akkor fejezték be, meglátott, elkezdett kiabálni, hogy Mammmmmma, mammmmmmma, cccccccc! De nem kapott cicit, mert féltem, hogy okádás lesz a vége!

Olyan olyan boldog vagyok, remélem nem kiabáltam el, és tényleg megtört az a bizonyos jég ezúttal!
Vendég

Dancsi! Hurrráááááááááááááááááááááááááá!!!! :D :D :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Meglett mára a széklet tenyészetünk, a Violáé - de Bogié +. Képzeljétek végre megvan mitől fáj a hasa már több mint 1 éve, vissza-visszatérően. iszonyat sok csíraszámban gomba tenyészett ki a kakiból :shock: . Az egész emésztőrendszerét betámadta :( . Mondja a doki a telefonba, hogy hát elég lesz egy kúra Normaflore a kiírtásukra. Erre mondom neki, hogy napra pontosan 15. napja kapja naponta 2 Normafloret, ami azt jelenti, hogy megállás nélkül 3. kúra, és még most is hány+ híg a széklete....
Éjjel is hányt, szinte nem telik úgy el éjszakánk, hogy ne hányjon az utóbbi 2 hétben, nem beszélve a hasfájásról...! Úgyhogy kaptunk rá gyógyszert, egy fél drazsét kell neki adni naponta 3x. Persze marha keserű, és ugye lenyelni még nem tudja egészben ezért össze kell törni. Mézbe keverve adom be neki.... és + adom tovább a Normafloret, hogy az is segítsen a gyógyulásban!

Hja és az eddigi kakitenyészetek ugye mind -ak voltak, kérdeztem miért nem derült ez ki eddig? Hát azért mert az első tünet a hasfájás+fosi volt, és akkor adtak széklettégelyt amikor már a sok csíraszámú gombás kaki távozott (mert periódikusan volt ez nála) és a következő kaki meg már kemény volt amiből bevittük a mintát a mikrobiológiára és abban nem volt gomba, mert az előtte lévő fosikor eltávozott....Csak a vékonybeleiben voltak lerakódva a gombák csírái....

Hogy mitől alakult ez ki azt konkrétan nem mondta a doki, sok mindentől lehet. Antibiotikum kúra ami során a bélbolyhok tönkrementek, más egyéb betegség... szal nem tudni! Az immunrendszer megerősítése és a bélflóra helyreállítása most a lényeg! Mert ezek a gombák, alapból mindenki szervezetében benne vannak, csak Bogiéba valami okból brutál elszaporodtak.... Azért írtam ezt le, hogy tudjatok róla,hogy ilyen is létezik... ugyanis Bogi több mint 1 éve szenved ezzel a visszatérő kínzó hasfájással, hányás, híg fájdalmas széklet...stb és eddig nem derült ki mi a baj, minden leletünk - volt, voltunk gastrosnál, allergia vizsgálaton, legalább 5x tenyésztették a székletet is......stb!
Na mindegy mostmár megvan a gond :) és 5 napig kell szednie egy gombaölő gyógyszert és reményeim szerint utána minden oké lesz :wink:

Dancsi: nagyon nagyon örülök, hogy Bogyó eszik :) Ügyes :wink: csak így tovább++++++++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Dancsi: Nagyon édes Bogyesz a képen amit múltkor feltettél, tiszta bátyja tényleg. Hihetetlen. És nagyon örülök a kajálásnak! Csak így tovább! Ügyesek vagytok!

Enikő: Végre kiderült mi volt a baj. Így most már lehet segíteni rajta. Gyors gyógyulást Boginak!

Zitacicu: Tényleg lehet hogy nem elég jó (hogy enyhén fogalmazzak) gyógytornászt fogtatok ki. Egy ismerős család is váltott, mert az elsővel semmi haladás nem volt, a második elkezdte kezelni a kisfiukat és napról napra javult (Pesten). Próba szerencse! Drukkolok!
Te jól vagy már?

Bocsi, hogy másnak nem reagálok, rohanásban vagyok.
És mindennek a tetejére a hab: egy hónap múlva államvizsga. Brrrrrrrrr. Szóval tanulás 1001-el.

Romy: Vizsgák? Kitartás neked is!

Mindenkinek minden jót! Vigyázzatok a csemetékre pocakban és pocakon kívül is :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Zituska!
Igen igen erről lenne szó!

Lányok !
NEm is tudom mit gondoljak most ezzel az egész tornával kapcsolatban.Amúgy nagyon aranyos a gyógytornász,kedves meg minden ,de tény hogy Nikim 5 hós kora óta ezeket csinálja a Norbi pedig 7 hós kora óta nem csinál új dolgot.Ez azért jelent valamit nem?Pedig amikor ez nem alakult én felvetettem hogy nem e kettő kezelés kell gyerekenként ,mert ezzel csak úgyahogy el vagyunk.Na ma mondta hogy bizony nem elég egy.Pl azok a játékok amikhez ülni kellene nem is tudnak játszani.Gondolok én a toronyépitésre pl.Ugye ez állva (NOrbi)vagy fekve nehézkes.

Exi!
Gratula az üléshez.Remélem mi is eljutunk idáig egyszer.Ami a legrosszabb, hogy még azt sem foghatom a csajra hogy már majdnem és csak egy kicsi hiányzik....mert csak kúszik forog. :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

b]Enikő,[/b]
nagyon sajnálom szegény pici Bogit, de hamarosan túllesztek rajta

És Boldika délután is rendesen evett, most banán és körte mix volt, úgy tűnik a banán bejött neki, most ez lesz egyelőre az alapja mindennek. Hihetetlen, hogy egyik napról a másikra fordult meg ennyire a kajálása. Ma 2 teljes szopit kiváltottunk, egyelőre többet nem akarok pár hétig.

fürdetőkarika: nekem van egy felesleges, ha kell valakinek, megboltolhatjuk, akár bartellel is :D

Melinda,

Lindi hogyan eszik?

Mert én azt találtam ki, hogy így legyen a napja:

7 ébredés: szopi (reggel sosem szopizik rendesen, mivel egész éjjel zabál :? :? , ugyanakkor ragaszkodik hozzá, már többször próbáltam elhagyni, de nem ment)

9-11 délelőtti alvás, és mivel cicin alszik el (legalábbis így egyszerűbb), ekkor megint szopi lenne

12 körül valami pép, egyelőre gyümölcs, ezt akarom később husis főzelékké alakítani

14:30 délutáni alvás megint cicin, tehát szoptatás

17: gyümölcs

20: szopi
Vendég

Dancsi: Küldtem privit! :wink:
Figyuka, ez a cicin elalvás nem gáz? Úgy értem nem "terhes" ez neked ennyi idő után nap mint nap, naponta többször? Nekem nem lenne rá kapacitásom... :( :oops: Én fogom és leteszem őket és kész (délután). Este olvasok nekik mesét, vagy verseket (amit Bogi kér) vagy beszélgetünk, majd puszi, ölelés, betakarom őket és kijövök! Ennyi!

Nagyon ügyes Boldi, hogy így eszik, el vagyok ájulva, hogy tényleg enyni "kihagyás" után így belendült. Nagyon ügyes :wink: iszonyat sok drukk nektek továbbra is+++++++++++++++++++++++++

Bea: Találtál sólámpát?

ceniko
Szeged

Enikő,nem akarok senkit védeni de szvsz vannak gyerekek akiket ott lehet hagyni sírva és elalszanak hip-hop,a barátnőm gyereke is 10 percet sír és alszik. :shock:
Én a Barnit 2 órán át hagytam órdítaní ,de addigra már majd szétesett a fejem, és én megértem Dancsit hogy inkább megszoptatja és gyorsan visszaalszana mindketten ,én is ezt csináltam................. :oops: :oops: :?

Náltok mennyi ideig sírtak a gyerekek,ameddig megtanultak egyedül elalduni?? :idea:

Remélem jobban lesz minél hamarabb Viola, szegényt nagyon sajnálom!!

Cassandra,üdv itt!

Dancsi,örülök hogy eszik Boldi,csak így tovább!!!

Gyanixi,mi is 1 szobában vagyunk a Barnival,én el sem tudtam képzelni hogy külön szobában legyünk,főleg amikor ici-pici a baba.
Én mindig hallgattam,meg néztem hogy szuszog-e,vesz-e levegőt!

:wink:
aki nem így gondolja előre is bocsánatot kérek! :oops: :oops:

Kép
bibi226

Enikő! Remélem mostmár a hasfájós, fosis, hányós iccakáitok a múlté lesznek, jó, hogy végre kiderült mi a gond Bogival. Gyors gyógyulást neki! :)

Bea! Kitartást a tanuláshoz! :) Gondolj arra, hogy 1 hónap és vége! :) Vagy akarsz még vmit esetleg tanulni? :lol:

Dancsi!
5-6 közt: első ébredés: hatalmas zabálós szopi, utána rögtön alvás tovább
8körül: kelés:szopi /ha esetleg az előző kör kimarad, akkor ez a habzsolás/
10körül: gyümi
utána kb 1 óra alvás,de inkább kevesebb
1/2 2 körül:szopi + husis főzi
utána alvás kb 2-2.5 óra utána szopi
4-5 közt:ami épp maradt a tízóraiból, uzsiból
8 körül: szopi + HA pép v. sinlac

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Bibi: félreértettél, én nem azt mondtam hogy Ti csináljátok rosszul, SŐT! Én csak megkérdeztem hogy a fenébe van erre energiája Dancsinak 2 gyerek mellett lassan 3 éve? Nekem nem lenne... :oops: :shock: Én nem minősítettem se Dancsit se téged :shock: se azokat akik így csinálják, sőt inkább csodálom....nagyon félreértelmezted amit írtam... :oops: :(

Én elejétől fogva csináltam így, így nem volt sírás... De én nem altattam el cicin a Violát. Ő nehezen büfizett és volt hogy szopi/etetés után még 10-15 percet rakosgattam, vállamról, karomra, ülve a combomra, mozgattam rázogattam, mert bukós (refluxos) volt, és vártuk a büfit, hogy később ne hányjon be :shock: és olyankor ébren volt ugye és éber állapotában szépen fogtam betettem a kiságyba és kész!

Boginál meg a könyv (Aludj jól gyermekem) alapján csináltam, kb 2-2,5 éves volt.....

Melinda: Hja már épp ideje volt bakker, hogy kiderüljön... Már síkideg voltam, mert nem igaz, hogy minden lelet - lett miközbe fosott a gyerek és sírt álmában a hasfájástól :cry: :shock: :cry:
Borzasztó volt és több, mint 1 éve kezdődött :shock: :shock:

ceniko
Szeged

Cenikő!

Jobbulást Boginak!!
Lényeg hogy megvan a baj és bizti hamarosan rendbejöttök.

Jégvirág!
Köszönöm teljesen jól vagyok!

Holnap megyünk Szentesre ,tesómnak lesz az EGY ÉVES!! szülinapja. :)

Kép
Kép
zitacicu2

Enikő,
válaszoltam

a cicin alvás nekem nem terhes, Jozsóval is ez volt és pikk pakk magától elhagyta, sokszor Boldi is elalszik magától, de előtte igényli a szoptatást, többnyire nem hagyom beájulni rajtam, hanem még ébren teszem le, ilyenkor picikét sír

És reggel is evett, végül adtam neki, mert fura mód nem akart szopizni :)
Vendég

Sziasztok!

Zituska!
Botond annyira helyes kissrác! :lol:

Zitacicu!
Megkaptad az sms-em?ne haragudj, hogy nem mentünk, úgy bánt, de a kicsi férjecském soha nem ér rá semmire! :twisted:
Ráadásul itthon is van teendő egy csomó!

Timika! :lol:
Persze,hogy szólok ha lesz időm, de azért írtam, hogy jövőre,mert a maradék egy héten biztos mindenkinek akad dolga! :wink:

Exi!
Nagyon ügyes Peti az üléssel! :lol:

Mi jól vagyunk, a fiam egy tündérke :lol: , nagyon jó baba, eszik, alszik egy szavam nem lehet!
Csütörtökön megkapta a 2. hós oltást, azt is nagyon jól viselte!
Teszek egy képet, pár órája készült.Pont ma vagyunk 2 hónaposak! Úgy repül az idő!
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Csibe: Nagyon édes a mosolygós Gáborka :)

HOl lehet kis széket és asztalt venni a gyerkőcöknek?

Dancsi: Ami nektek van az fából van? Meg tudnád mondani hogy hol vettétek?

Esetleg valaki tudja hol lehet Thomasos ágyneműt kapni? (3 éves kis sógorom ezt kért karácsonyra....-Zitacicu...látod, nem csak nálatok vannak furcsaságok :lol: )

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,
a mienk azt hiszem Kika-s, tavaly Karácsonyra kapta Jozsó

és igen, fából van
Vendég

Délután is evett Boldi,kicsit nyögvenyelősen, de evett, kb. 180 millit :)
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?