A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!

Deni,
köszi :D igen ez eddig így ment; mintaalvó volt :D

Csajok,
a grepfrútmagkivonatra végül mit mondtatok?az alkohol ellenére mehet a dednek?
voltunk ma dokinál szokásos nátha (fluimare, fluimucil stb)
szerintem keveset van levegőn no de majd most :D

Fíbsz,
spar konyhai izé részén is szok lenni meg gödöllőn a városházánál abban anagy áruházban biztos mennyezetig állnak :D

Lindi,
ne aggódj, hamar ott lesznek a hurkák a csajon! :lol:

Akata,
gratula a foghoz! hihetetlen, minket mindenki be fog előzni :shock: :lol: (eddig két kibújt fog, de csak épp annyira vannak kint, hogy a kettő együtt tesz ki egy egészet :lol: )

Zsan,
ezt a vérvétel macerát; ki a búbánat az orvosod?monnyon le.... :wink: :lol:

Indike,
ti milupa aptamil ha prevet esztek?van egy kb 2/3-nyira teli utolsó doboz, Ábel már semmiylen formában nem eszi dokinéni meg ma azt mondta, hogy ha megy a tej és nincs tőle baja (meg kefírtől stb) akkor ha a napi 4,5 deci megvan 8vagy 450 gramm) ezekből akkor hagyhatjuk a tápot; a nagy franc persze a majd 2000 ft-os gyümölcsizű tápit megeszi bár azt se mindig...
summa summarum ha nem izé neked (bontástól úgyis még 3hétig jó; ezt kb két napja bontottam) neked adnám; én tényleg csak öntögetem kifele :?

Votiv,
konyhai lefolyó :shock: :? csík ügyben tartózkodom :D talán a virágos kicsit aranyosabb a másik tényleg túl naturalista :lol:

ki az a Vaczi Eszter? azonkívül, hogy P.B-val járt... :?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fibi, na ne máááár :D 2,5 kiló 15 hét alatt, fűűű :D
biztos a sok nasi teszi! :lol: brokkolikrémlevest megkóstolnám, bár jobban szeretem nem leves formájában, de /pill szinte minden percben tudnék enni valamit! :lol:
a CD amit keresel a Kicsi vagyok én:
http://www.kekpanda.hu/product.php?bid=MM009

Kata, gratula az első fogacskához!! :D :D

Ildi, tarts ki! remélem az ünnepek már nyugisabban telnek! :wink:

basszus, Isti elkezdett sántítani! persze ezt is péntek délután/este kell neki. érintésre nem fáj neki, de figyelnem kell, nem lázasodik-e be, és hogy nem dagad-e be a lába...

és ma fürdésnél belekakilt a vízbe!!! Zuzi, egyből eszembe jutott a Ti esetetek! hát én nagyon rosszul lettem :lol:

votiv 8)
votiv

Fürdetés után törölgettem Grétit, és mondomneki, hogy hogy eltünt a hurka a combocskádról. Erre ő: Veszünk bótban! :D

Ildi! Ó, te szegény. Remélem azért karácsonyig mindenki rendbe jön.

Fibi! Én sütiformát a Mammutban vettem egy kisebb konyhafelszereléses boltban, de még novemberben, aztán ilyenkortájt akartam pótolni hozzá valamit és már semmi nem volt. Viszont láttam iylet a Kaisers-ben is és végül a Kátayban vettem valami + formát hozzá és nem volt sokkal drágább. Pontos árra nem emlékszem, de ha horror lett volna, nem vettem volna meg.
lindicita

Ákost isten hozta az egyfogú banyák között :)

Szrek :) tápi jöhet, naná, csak hát ahhoz talizni és kéne, nekem meg ez a hónap már anyagi csőd :(

indianyo

Na, közben megjöttünk a Corábol (gyümiaszalo beszerezve :D ), meg a Kátaybol is, hááááát, csak csillag, angyalka, meg hold és harang formák voltak, a többi auto, meg kakas, meg malac... :lol:
És közben megleltem a tavalyi Kismamában is a CD ajánlot, meg lehet rendelni a minime.hu oldalon :)

Szrek,
Váczi E. énekelt régen a Jazz+Az-ban, most meg a Szörp-ben. ezt sem tudtad? :lol: én is férjemtöl tudom :mrgreen:

Zsan,
BS engem is ugy vállalt el, hogy elvileg már "protekcio" nélkül senki ujat nem akart.... de én a 2 szép szememmel behizelegtem magam :lol: most viszont azt mondta, hogy tényleg nem vállal jövöre már ujakat, mert 3 éven belül nyugdijba menne...

KÖSZI Mindenkinek a sütikiszuros ötleteket, Votivnak meg a linket :) irány fürdetés :)
fibi

Votiv,
Isti meg a sántitás, uuu :? :(
hát, igy 3 tányér leves után megvan az már 3.5 kilo is, uuugy kidudorodik a hasam :lol: Te most mennyi plusznál tartasz?

Kata,
én rendesen látom a Te csikodat is. :)

Neet,
nekem is tetszik a babafalvás :) Az a furcsa sztem az angol verziosban, hogy pl "Only 185 days...", hát az nem kevés még :lol:
fibi

Jucus,
mézes receptetben összesen 5deka margarin van?

Indike,
pü-zök majd eccer ma még vmikor... :D

Kép

Kép

szrekuc

JÁTÉKOK:
voltunk ma mi is a Regioban, és nagyon de nagyon kafa cuccok vannak! gondoltam Indire is sokat, mert rengeteg fajáték volt, és némelyik potom áron. volt fa hintaló is , nem olyan óóóccsó, de szép. (3-4 eFt)

Votiv!
nem akarlak elkeseríteni, de Isvánkából műszaki szaki lesz, ha ilyen gyorsan széjjel tudja szedni a szifont!!! szerintem már jól tudja mit kell rajta szerelni :). SZEGÉNY TE! :(
jól vagyunk, persze, gyorsan átment rajtunk ez az izé.

Ildi!
én meg úgy tudtam a receptet, hogy ugyanannyi só, ugyanannyi liszt, kevés víz. gyerekkoromban mindig így csináltuk és elég jól bevált.

Szrekuc!
ismered a Humana alma ízű tápját?? na, azt kaphatod meg DM Baby Love márkában 1200 Ft-ért! kicsit sűrű, mert rostos tápszer (3-as kategória), de Lencsinek bejön.
ancsipancsi

Ildi!
szerintem próbálj ki többfajtát, mert most olvastam, hogy ezer féle recept létezik:
1 csésze só, 1 csésze liszt és fél csésze víz
3 csésze liszt, 2 csésze só, 1 és egynegyed csésze langyos víz
és társai.
ancsipancsi

Ancsi
köszi! eddig milumilt evett meg próbáltuk a humanat is - azért nem indegy h 1900 vagy 1200
nagyon köszi!!! :D

Kép

Kép

szrekuc

Fibi :) Afp-be én nem szólok bele (tőlem 17 hetesen vették először is , most is) de sztem ha a Te dokid így mondta, akkor csináld is így, pláne ha ilyen jóban vagytok :wink: Mézes süti nagyon rulez, mert sokáig eláll (pl. dobozban), és formákat is bmelyik szupermarketben lehet kapni hozzá (szívesen kölcsönadnám az enyémeket, ha nem laknál olyan messze vagy elküldeném "férjpostával" ha nem holnap akarnál sütni) meg látom, hogy már beszerezted.

Votiv :) Nekem is ismerős volt már a mosogatós sztori! Nem semmi a kiskrapek, ha ilyen villámgyorsan szerel! :shock: Nekem is jobban tetszik az első szalag, bár mindkettő édes :D

Lindi :) Örülök, hogy Gréti már jobban van! :D Gratula neki a két reggelihez :D :D

Ildi :) A stodal és az utifű nem "üti" egymást, mondjuk én nem egyszerre vettem be a kettőt. Meggyógyultatok már? Jaj a derekad :( Rokonságnak és a kutyusnak is bulást! Sok +++++

Zsan :) Te 60 kiló?! :shock: :lol: :lol: NAGYON rosszul tudsz saccolni! (na nem bántásból mondom!)

Akata :) Gratula Ákosnak az első foghoz!!! :D

Indi :) Szekrényajtó :shock:

Szrekuc :) A grapefruit-kivonat sztem mehet a dednek, úgyis pár csöpp kell belőle!
denizsa

halihó!

kissé elúsztam az utóbbi időben :oops:
volt két beadandóm suliba, meg itthon is volt egy-két tennivaló.
kiscica már kúszáskezdeteket produkál :lol:
sajna ma elkezdett folyni az orra :( hála csak hőemik vannak, s egy kis borogatással le lehetett vinni.

de gondoltam ám rátok! :P
pl.: kaptam egy ingyiújságot előző hétvégén az ökopiacon, s volt benne egy jó cikk a fényterápiáról. allergiára, nehéz alvásra, depire, s még számos egyébre javasolják. gyerekeknél már 3-4 kezelés is elég, hisz ők fogékonyabbak. :P
www.photonwave.hu

nem ígérem hogy visszaolvasok, de próbálom összeszedni mik történtek az elmúlt héten

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Sziasztok!
Nem ismertek jó bp-i gyógytornászt? Aki személyre szabott pr-ot tudna felállítani egyéni problémákra?

Szrekuc,
A grapefruit mag kivonatról csak annyit tudok (azon kívül, hogy sok-sok ismerősömnek bevált), hogy nekem szoptatás alatt nem javasolta egy homeopata orvos (mert átjut az anyatejbe). A fiam akkor 6-13 hónapos volt. Ez persze nem jelent semmit, lehet hogy nektek jó lenne (remélem nem összezavarásnak tekinted).

Az éjszakai ébredés, nehéz alvás nálunk is időről-időre felmerül. Az én fiam azt nagyon megérezte, mikor egyszer padlón voltam (mondjuk nappali dührohamai voltak, amiknek köszönhetően nagyon hamar összeszedtem magam).
És volt olyan is, hogy minden ok nélkül az addig magától elalvó gyerekem egyik napról a másikra este ordított és fél órákat ott kellett mellette ülni. Aztán elmúlt. Ezek a furcsaságok (már úgy értem, hogy az atomóra pontosságú, kiszámítható fiam megváltozása) kb. 1 évesen kezdődött. De nálunk minden rossz (már ha ez rossz egyáltalán) pár nap/hét alatt véget ért.
Viszont én azt olvastam, hogy általában a sötéttől való félelem még 1 éves korban nincs. Gondolom ez is csak általánosság.
Mostanában pedig a lakásban tud megijedni teljesen hétköznapi zajokra. De ha az utcán 2 tank háborúzna az nem érdekelné. És az utcán simán elmegy mellőlem, de a lakásban szemmel tart és kiborul, ha megpróbálok lelépni (mondjuk zuhanyozni, ami szerinte szörnyű dolog).

Lindi,
Peti is imádja a bolt témát-szerinte ott bármi megvehető, legfőképp piros autók és homeos gyógyszerek (amikért rajong, sztem nagyon sajnálja, hogy kutya baja és nem kap semmit).

Móni
Kép
Kép
monisa

Indi: elkészült a pulcsi eleje (vagy háta?). Szerintem kicsit fura lesz, de majd a végén kiderül. Megpróbáltam a könyv szerint befejezni, de csak annyit értem el vele, hogy elhagytam valahol egy szemet. :lol: Aztán kitaláltam azt, hogy is fejeztem be a sálakat a múltkor és aztán itt is így tettem. Remélem, nem annyira gagyi. Dehát legfeljebb lebontom... Már a férjem is bejelentette az igényét és pulcsira, úgyhogy muszáj tényleg megtanulnom kötni! :shock:

Kép
Kép
tinu

Deni,
azért köszi a felajánlást :)

Barbi,
végre elökerültél :P Angidnak jobbulást hamar!!+++

Moni,
én fiam is imádja a homeos szereket, amikor beveszi a napi adagját, utána mindig kiabál, hogy "még golyokat, még golyokat!" :lol: pedig 3 félét is szed.
fibi

Szrekuc!

Igen,5dk margarin.Én megolvasztom és úgy teszem bele.Vagyis tettem de azt vettem észre,hogy a mézeskalács fűszerkeveréktől nagyon pukizik a család,bocsi.Szóval csínnyán kell vele bánni.
20170114224602

Fibi, most 6kg-nál tartok, ami azért 6 hóra elosztva nem oly vészes :) de ez már mind a második trimeszterben ugrott fel, és a pocakom már 100 centis, mai mérés. na ez már durva. ágyban eléggé bálnaérzetem van máris, ráadásul kezdődnek az edzések /tegnap éjjel csak 4x voltam pisilni :roll: és gyakran ébredek arra, hogy "elfekszem" a derekam, és nem érzem a lábam. de azért ez még nem tragikus, így is nagyon élvezem a pocakom :D

mielőtt leszidtok, azért vagyok még fenn, mert végig aludtam az esti tv-műsoron :lol:

most azon filózom, hogy tetszik egy név, és kivételesen apafejnek is, de megnéztem a statisztikákat,
http://www.nyilvantarto.hu/new/kozos/in ... kossagi_hu
és bár ez a név a teljes lakosság körében nincs még az első 100-ban sem, az újszülött neveknél meg már mindjárt az első tízben van, és rohamosan jön fel az elmúlt 2-3 évben. bár itt Bián se hallottam még, és egyetlen kislányt ismerek, akinek ez ráadásul csak a 2. neve, mégis az a parám, hogy mire suliba megy, minden osztályban lesz vagy 2-3 belőle :?
én is így voltam, a szüleim "különleges névként" adták az Orsolyát, aztán mindenütt legalább kettő volt belőlem, és minden barátnőmet Orsinak hívják :lol:
de a lányommal nem szeretném elkövetni ezt a "hibát" :D

votiv 8)
votiv

Votiv: és nagyon titkos ez a lánynév? Én olyan kivi lettem... :D :oops:

Kép
Kép
tinu

Tinu :) Nem baj az, ha fura így elsőre, kössél egy ugyanolyan hátát és majd megmutatom, hogy lehet klasszul összeállítani úgy, hogy ne legyen fura. Belenéztél a bébikötős oldalba, amit belinkeltem? Ott van egy jó ötlet hozzá. Apafej pulóveréhez vagy száz szabásmintát tudok prezentálni.

Votiv :) Hétfőn voltunk doktornéninél mázsálni, hazafelé jövet 2 (!) Dominikba is beleszaladtunk :shock: Teljesen átérzem az dilemmádat. Tényleg úgy néz ki, hogy lassan tényleg csak a régi bibliai nevekkel nem fut az ember össze kisgyerekkorban :o

Úgy tűnik, végérvényesen egy másodpercre se tudom a dedet fél méterre sem magára hagyni, mindent lerámol és szétszerel (ki akarta húzni alólam a széket, amikor épp álltam fel róla :lol: Apja odavan a gyönyörűségtől, hogy a fiacskája betegen is rosszalkodik és rámol - én is. Éljenek a rossszcsont kölkek :)

Recca :) remélem, az angyal hoz internetet hozzátok, hiányzol!!!

indianyo

indianyo

találtam az előbb egy nagyon találó cikket arról, hogy mit NE adjunk karácsonyra :wink:
http://hvg.hu/itthon/20061215_will_freeman.aspx?s=hk

Tinu, egyelőre még nem tenném közzé, amíg nem végleges a döntésünk, hátha valaki még lebeszél! :D de mindenképp elmondom, ha már tuti! :D

Indi, Ti úgy választottatok nevet, hogy közben csak a Ti gyermeketekre gondoltatok, és ez nagyon kafa. de én ilyen hülye kis antikonformista vagyok, hogy azonnal ellenőrzöm a statisztikákat :D meg persze a jelentésüket is - apafej ettől kap frászt, szerinte az nem számít (pasi :?) szerintem viszont nagyon is, részemről a Borbála - ami egyébként mindkettőnknek tetszett volna - is azért repült, mert egy barbár már van a családban :lol:
játékos volt még a Fruzsina, de az meg a nővére mellett "túl sok lett volna a jóból": Ács Zsuzsi és Fruzsi - tisztára mint Frédi és Béni, vagy Stan és Pan... :P

Istike ma 9-kor kelt, 9:08-kor már levert egy poharat a konyhapultról a felmosó nyelével...
szép napunk lesz ma is! :lol:

votiv 8)
votiv

Visszavonom a bibliai nevekre vonatkozót: az első száz egyharmada ilyen - ez jó! Viszont van Brendon és Dzsenifer és társai is szép számmal, és egyre több a régi magyar név is. Nem könnyű a választás.

indianyo

Votiv: nekem is fontos volt, hogy ne legyen az első 10-ben a leendő gyerekem neve. És én is megnéztem a statisztikát ugyanúgy. Szerintem ez nem antikonformizmus, hanem teljesen igazad van, hogy az nem lehet jó érzés a gyereknek, mikor egy osztályban 4-5 gyerek viseli ugyanazt a nevet. A jelentéssel már liberálisabb vagyok, mert akkor már nagyon szűkülne a kör. Mondjuk így is nagyon szűk volt amiatt, hogy két embernek is kell egyszerre tetszenie ugyanannak a névnek. :lol: Aztán még hozzájön az is, hogy lehetőség szerint ne olyan legyen, amilyet már visel valaki a családban, vagy apucinak volt ilyen nevű csaja, szerelme stb. :? 8) Szóval nem sok marad végül...

Kép
Kép
tinu

Olvastam a ciki ajándékokat. :lol: De szerintem minőségi csokit (igaz, az nem biztos, hogy sznobcsok) venni ugyanolyan, mint minőségi bort. Vagyis az ember nem vesz magának mindennap drága, kézműves, minőségi csokit, és ezért tök jó ajándékba kapni. Szerintem nem gáz, ha azt gondolják rólam, hogy édesszájú vagyok, mert ez így van. :lol:

Kép
Kép
tinu

Votiv :) Azon kívül, hogy próbáltam ráérezni, milyen kisbaba lesz, első volt a jelentés, második szempont, hogy mindkettőnk kultúrájában ugyanúgy ejtsék ki (mert szegény Simonból Szájmon lenne, nekem meg a hátamon futkározna a szőr :mrgreen: ) És bizony az is fontos szempont volt, hogy ne legyen gyakori keresztnév - főként a férjnek, de nekem is. Úgyhgoy most lapulok, mint az a bizonyos a fűben :lol:

Fruzsina nagyon kedves, de Stan és Pan találó :) Tényleg annyira nehéz dolog ez, hiszen azt is szem előtt kell tartani, hogy az a kisgyerek egész életében magával viszi ezt a dolgot és bizony eléggé meghatározó a név.

Sikerült megvásárolni, amit szerettél volna?

indianyo

Szép napot!
nekem az Ákos már kb 15 éve eldőlt :) mert akkor ismertem egy kisfiút és annyira bírtam, hogy úgy gondoltam ha fiam lesz ő is ilyen vagány szép és okos és Ákos legyen :)
Azonkívül régi magyar(török) név is, mert az idegen hangzásúakat nem szeretem. Aztán látom ám, hogy Ákosból is egyre több van...
Amitől kiakadok az az Ákoska :twisted:

Tinu,
Ott van pl a LINDT amit a csokoládék Rolls R-nak mondanak. Jó drága, de egymagában is megállja a helyét bizonyos alkalmakkor. Én már többször ajándékoztam azt.

Csanádnak meg gratula, (imádtam) bár szerintem Wandának kellett volna utaznia. Mekkorát táncoltak!!!!!!!!!! Láttátok?

Kép
akata

Köszönjük a foggratulákat!!! :D én is gratuláltam a ficskámnak, hogy ilyen szépen csöndben növesztette ki :D :D

Új téma:
Megírjátok a tapasztalataitokat és gondolataitokat a szülői ágyban kontra gyerekszoba kiságyban alvásról?? Nekem is egyértelmű volt eddig, hogy kb. éjfél után átcicceltem magunkhoz (előtte saját szoba/kiságy) de közel a 7. hónaphoz nem tudom eldönteni hogyan tovább. Annyiféle vélemény van, meg aztán horrortörténetek 10 éves, szülőkkel alvó gyerekekről... :? :? :?

Kép
akata

Kata: szerintem 10 évesen a szülővel együtt alvó gyerek azért már a szülő igényéről (is) szól és nem arról, hogy a gyerek ne tudna egyedül aludni. Szóval azért még ne ez a rémkép lebegjen a szemed előtt. :D

Kép
Kép
tinu

Jó reggelt!

Grétin már nem is látszik,hogy beteg lenne, ma túlevett mindannyiunkat, pedig nagyon vigyázok, nehogy úgy érezze én tömöm, csak annyit ezsik, amennyit akar.

Rakok is fel róla tegnapi képeket, ha nem bánjátok:

Kép

Kép

KépKép
KépKép
lindicita

És még kettő 1 nappal a kórházba kerülés előtt, csak hogy megmutassam, a kisasszony hogy tudja halmozni az élvezeteket 39 fokos lázzal:

Kép

Kép
lindicita

Nevek: hát, én is utáltam, hogy 3 Andrea volt a szakközepes osztályomban is, meg a föiskolai csoportban is :evil: :evil: és persze ilyenkor elkezdenek a vezetéknévvel viccelödni, amit még jobban utáltam (pl Taki, attol kiráz a hideg :x ).
És tényleg nehéz, mert amikor kiválasztottuk a Bálint nevet, még SENKI nem volt a rokonságban sem, és az ismerettségi körben.... aztán pár honapon belül egy tucat Bálint lett.... :( :(
És én is utálom, ha becézgetnek (csak a nagymamám hivhat Andikának), anyosom is idönként hiv igy.... :? (ex-anyos meg Andreának hivott, ami meg távolságtarto, szal sok bajom van, mi? :lol: ) Azt gondoltam, a Bálintot nem nagyon fogják becézni, persze a nagynéném idönként Bálintkázza, ami annyira nem illik rá......
És gondolom, a Fannit még könnyebb lesz leFannikázni, ami valamiért szintén nem tetszik......

Kata,
én nagyon sokféle történetet hallottam az egyágyban alvásrol, olyat is, hogy 10 éves koráig igy volt, de olyat is, hogy 2-3 évesen a gyerek magátol akart külön ágyba vonulni.... Szoval ez sztem megint olyan, hogy teljesen gyerek+szülö+körülmények függvénye.... Én bizom a fiamban, hogy amennyire szeret önállo lenni, elöbb-utobb kap egy szép ágyat, aztán átmászik oda :wink: Van aki javasolta nekem, hogy vmi vonatos, vagy autos ágyat vegyünk, és azt imádni fogja :D

KépKép
fibi

Lindi,
dehogy bánjuk, fényképet bármikor :) Tündéri :D

Votiv,
6 kilo tök rendben van, sööööt :D én is néha elalszom a lábam, és arra ébredek hogy zsibbad :)
fibi

Votiv! Most már nagyon kíváncsi vagyok arra a névre. És tényleg nem lehet abból kiindulni, hogy most mennyire gyakori, mert jön valami sorozat, amiben a kedvenc szereplő neve pont az, és már meg is ugrik a statisztika.
Én pl soha nem hallottam még az Iringó nevet, mióta megy ez a táncos műsor már állítólag egy csomóan anyakönyvezték.

Hiába mondom én is Petinek, hogy Barnabásokkal Dunát lehet rekeszteni, Sebestyén meg nem sok van, nem hagyja magát,mert neki ez tetszik és kész.

Gimiben az ozstályunban 4-ünknek volt ugyanaz a neve (Ildi). Anyukám jól beválasztott nálam is és tesómnál is (Zsuzsa).
lindicita

Ma kimenőnk van apjukkal, moziba szeretnénk menni.
Milyen filmet nézzünk meg?
Én az Idegölőt néztem ki, de most nagyon kaka kritikákat olvastam róla.
lindicita

Lindi :) Hű, Gréti nagyon édes! És ez a huncut mosoly! :D Örülök, hogy már ilyen jó étvágya van! Ne aggódj, majd bepótolja ami lement!

Barbi :) De jó, hogy írtál! Gratula az ügyes csajodnak és gyógyuljon meg mihamarabb!

Fibi :) Készülnek már a sütik? Nekünk Ti vagytok a legjobb Bálint-kapcsolatunk, így azt se bánom, ha néha nehezen tudjuk névileg megkülönböztetni a 2 gyerkőcöt :wink: :D

Akata :) Az együttalvás sztem nem ártalmas a gyereknek, sőt... Kb.11 hós koráig aludt velünk (először 1ágyban, majd az ágyunk melletti ágyon) Bálint, aztán költözött külön. Ekkor valszeg már érett volt rá, mert azóta szinte jobban alszik és ritkábban ébred már éjjel. De gondolom ez minden gyereknél más, és ahogy Fibi is írta, a szülő is döntő tényező, hogy mikor gondolja úgy, hogy változtatni kell. Egy 7 hós baba sztem még csecsemőnek számít, és ezért nem tartom furcsának, hogy még jobban igényli a szülei közelségét, szóval nem hiszem, hogy "elrontanád", ha vársz még ezzel. :roll:
denizsa

sziasztok lányok!

S.O. S. valaki segítsen légyszi. a B.B. már nem tud elvállalni május-júniusra, mert tele van szüléssel :(.
Fogalmam sincs hogy most gyorsan két hét alatt kit találjak , légyszi mondjatok jó dokit elérhetőséggel!
Muszály dokit váltanom!!!
palom

Votív és Mindenki!
Nincs a tarsolyotokban egy szép idézet ami az orvoslásról szól? A dokibácsinknak szeretnék kedveskedni vele Karácsonyra mert nagyon szeretjük :) .??? :?
Köszi!!!!!

Kép
akata

Sziasztok!

Lindi

Örülök, hogy Gréti már jobban van, csudaédes a fotókon. :)

Ildi

Neked meg kitartást! Remélem Karácsonyra meggyógyul mindenki a családban! +++++

Votiv

Én is kíváncsi vagyok arra a névre. :) Amúgy tényleg elég nehéz nevet választani, olyan sok tényezőt kell figyelembe venni. De a lényeg, hogy olyan legyen ami tetszik neked. Szerencsére nekem nem sokan szóltak bele a választásba, egyedül a Lujzát, mivel ha lányom lett volna nekem nagyon tetszett volna a Lujza név, de ezt a férjem nem engedte volna. De a többi választásommal nem volt ellenérzése. Úgyhogy nekem ugye ha lányom lett volna akkor Olívia Csilla lett(ek) volna a neve(i).
Isti pedig nagy huncut, mint mindig, olyan, mint az én fiam. :)

Képzeljétek múltkor azt csinálta, hogy fel akart mászni a kanapéról a komódra, mert oda tettem előle a magnót, de ő ugy azt akarta, mert imádja csavargatni rajta a gombokat, de nem lehet vele egyedül hagyni és mivel nekem dolgom volt a konyhában így eltettem előle. De ő meg mászott volna utána, így én szépen elbeszélgettem vele, hogy azt nem szabad stb. stb. erre Bendi a fülére tette a kezét és azt modja, hogy papapapapapa. :lol:

Akata

Én nem tudom, hogy mi baj lenne abból ha akár 10 éves koráig is együtt alszik a szülő a gyerekkel? És azt se hiszem hogy az együttalvás a szülő igénye lenne. Mondjuk pici korban még nehéz megállapítani, hogy mit szeretne a gyermek, mivel nem tudja megmondani, de amikor már meg tudja mondani, hogy mit szeretne, akkor nem hiszem, hogy bárki kényszerítené a gyermekét arra, hogy vele aludjon ha nem akar. Pici korban pedig ugye megmondani még nem tudja, de ha én azt látom, hogy ha egyedül hagyom sír, ha meg odaveszem magam mellé akkor meg édesen szundít, akkor gondolom inkább velem szeretne, mint egyedül, de ugye ez is csak feltételezés. Szerintem ez a téma is kicsit túl van ligeve, aludjon mindenki ott ahol jól esik neki, abból nem hiszem, hogy baj lehet. 8)

Amúgy mostanában rám is rám jár a rúd, egyrészt el vagyok csúszva a tanulással. Másrészt meg összebalhéztam az autóvezető oktatóval, úgyhogy nem fogok 19-én vizsgázni, mert én még egyszer egy autóba nem ülök vele az biztos, úgyhogy...áááá, remélem karácsonykor minden szép és jó lesz!

ruz
ruzicsky

ligeve=lihegve már írni sem tudok...
ruzicsky

Kata :) Én nem találkoztam iskolásan együttalvó gyerekekkel, nem is hallottam iylet, meglep ez a 10 évesről szóló történet.
Szeritnem a legtermészetesebb módja az élet kezdetének ez. Korábban én is azt gondoltam, hogy midnenkinek jobb, ha a baba rögtön az elején megszokja a saját ágyikóját, de ma már nem így látom - és erre ő maga tanított meg. Nyilván azt is megmutatja majd, ha itt az ideje váltani. Eléggé önálló, így ha kell neki a saját tér, akkor jelzi azt - most se hagyja magát ölelgetni csak úgy :wink: Persze az is fontos, hogy ebben az együttlétben minden fél jól érezze magát.

Gréti tündérke, bágyadt a kis arcocskája, de a szemében micsoda tűz ég :)

indianyo

Lindi, nézzétek meg a Holiday-t, nekünk bejött!

Kata, most lapzárok, de ha lesz még időm, utána nézek :D

együttalvás: nálunk kezdettől fogva külön ágyban aludt Isti. előbb a szobánk mellett, hogy ne zavarják a zajok+fények, aztán kb félévesen beköltözött a saját szobájába. ha egyet nyekken, azt is meghallom kilométerekre is, úgyhogy sose érezhette magát mellőzve, sose hagytam sírni.

nálunk apa kardoskodott a különalvás mellett, hogy ez mindannyiunknak jobb lesz, és hamar beláttam, hogy igaza volt. most is jól jön, hogy este 7-8 között lerakom, és reggelig nyugodtan tudok pihenni.

nem tudom melyik volt előbb, a tyúk, vagy a tojás, de Istók sose akart még a mi ágyunkban aludni (persze ez még változhat, de az se lenne tragédia, ha párszor előfordulna, de rendszert nem csinálnánk belőle, szerintem ő se).
ha álmos, szépen odamegy a saját ágyához, beteszem, puszi és alvás. egyszer mikor nagyon beteg volt és hányt, és nagyon féltettem, akkor magunk közé vettem, de így se aludt szinte semmit. kézben sem alszik el - pici korában se tette, sőt, minél több az inger, annál inkább felélénkül - szóval neki kifejezetten jó az a nyugalom és csend, ami a szobájában várja. az ágyában játékok sincsenek a maciját leszámítva, szóval az tényleg csak az alvásról szól.

szerintem erősen gyerek/szülőfüggő, hogy ki hogy szeret aludni és egyáltalán mit tehet a szülő a szoktatást tekintve, de én inkább különalvás-párti vagyok, mert engem is zavarnak a hálótársak. néha még a párom is, ha nagyon horkol. no és ha a gyerekkel alszik az ember minden éjjel, nem biztos, hogy jót tesz a párkapcsolatnak. nem csak a szex miatt. ha Isti lefekszik aludni, onnantól kezdve van lehetőségünk emberpár lenni, és nem "csak" szülők - bár még így is szinte mindig a gyerekekről beszélgetünk :D

azt hiszem nekem szerencsém is volt, mert Istinek is tetszett ez a rendszer. de sztem simán "megtörtem" volna, és még apáját is kibobom az ágyból, és vele alszom inkább, ha nagy szívszakadás lett volna a dologból. az elején viszont így is furi volt nekem, hogy egyáltalán fél méternél nagyobb távolság legyen köztünk, mikor eddig olyan közel voltunk egymáshoz :D úgyhogy pár nap türelmi időt kaptam apájától, és addig velünk aludt. végül már a 2. éjjel áttettem az ágyába, mert az apja simán ráfeküdt :shock:
jesszus, mennyit pofázom :lol:

votiv 8)
votiv

Votiv

Hát én ezt a megoldást választottam, hogy kidobtam apjukot az ágyból. :lol:

Na jó ez azért így nem igaz, mert mi egyébként is sokszor alszunk külön, mivel mások az igényeink, párom például jégveremben szeret aludni, brrrrrrr és tv-zik elalváshoz, engem az meg idegesít, úgyhogy mi baba előtt se aludtunk mindig együtt.

Én nálunk általában úgy megy az alvás, hogy fürdés után, meg amikor már látom, hogy álmos, akkor bemegyünk a hálószobába, most még szopizunk (utána nem tudom hogy lesz), és akkor elalszik. Legtöbbször párom is jön velünk, amíg Bendit elaltatom, meg sokszor Bendi is igényli, hogy ott legyen, (megy utána a másik szobába), mert este szoktak takarósat játszani elalvás előtt (papa felemeli a takarót Bendi meg bebújik és azon nevetnek, hogy Bendi eltűnt). Szóval legtöbbször együtt elaltatjuk és aztán kijövünk páros életet élni, meg ugye én este legtöbbször tanulok, apjuk sokszor dolgozik, meg tv-zünk, meg ki tudja még miket csinálunk :wink: stb. És aztán később csatlakozom vagy csatlakozunk Bendihez. És ugye a földre letett matracokon alszunk egy hatalmas felületen, szóval helyhiány nincs, csak kicsit kemping feeling van, kéne csináltatni egy óriási ágyat vagy valami, majd ha sok pénzem lesz. :D

ruz
ruzicsky

Szerintetek a Sebestyén Márta adventi koncert jo lehet?

Ruz,
én is jégveremben szeretek aludni, meg a fiam is, ugyhogy nálunk is apjuk lett kidobva :lol: és mi is matracokon alszunk, de nekem nagy ágy sem kellene, mert B arrol is legurulna :lol:

Deni,
holnap sütök, ma díszbe öltöztetjük a lakást :) ugyhogy megyek is, még rénszarvast kell gyártanom :D könnyü dolgom van, mert addig apa föz Bálinttal :)
fibi

Fibsz

Hát igen, a matracnak nagyon sok előnye van, például, hogy nem lehet leesni róla, meg Bendi is önállóan is tud közlekedni, nem úgy mint a kiságynál, ahova nekem kellene berakni, meg kivenni. Meg napközben is le tudunk arra heveredni, ott szopizunk meg ott játszunk stb és az tök jó, mert puhább, mint a földön, és játék közben sem kell félni a leeséstől, mintha mondjuk felmennénk az ágyra vagy a kanapéra, csak valahogy idegesít, hogy olyan rumlis tőle a hálószoba. :? Bár nem tudom miért, hisz az egész lakás rumlis mindig. :evil:

És annyira írigyellek, hogy a férjed főz!! :D Az enyém max a virslit főzi meg, de azt is csak ritkán és amúgy semmi házimunkában nem segít, úgyhogy meg is mondtam neki, hogy karira takarítónőt kérek! :lol:

ruz
ruzicsky

sziasztok,

Rekuc,
grapefruit mag kivonatból létezik nem alkoholos is, sőt egyre több ilyen van, de a legjobb a nem alkoholos, nem keserű... :lol: Johinál is lehet kapni. Enyim gyerekek azt kapják.

Név:
háááát, én sem akartam tucatnevet adni...Erre a Szily L. is Boriszt adott a fiának, kb. egyidősek, és Kamarás Iván meg Igort az övinek... :lol: mostani fiúnknek is különleges neve lesz: JÁNOSKA!!!!!!!! :wink:

Váczi Esztert már neeeeeeem ismerik????? :roll: pedig egy időben még a csapból is ők folytak...a tehetséges, széphangú jazz+az lányok...
(hűűű, de utáltam őket... :twisted: )

én teljesen preferálom az együtt alvást, kölkök is, igy ha nagyok leszünk, veszünk egy 180x200 ágyat. Azon elfér majd mindenki...

:wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Ruz,
nálunk az emeleten van a matrac, ami beteriti az egész felsö szintet, és oda csak aludni megyünk, ugyhogy nincs kupi filing :lol:

és férjemnek már kiskorában segitenie kellett fözni, anyos befogta az összes gyereket (és azota is szeret), ugyhogy már Bálintot is szoktatom, hogy kuktálkodhat velem a konyhában :) bár tudom, hogy nem rajtam mulik elsösorban, neki is kell alapbol szeretnie a konyhamüvészetet :wink:
fibi

Zsan,
Jánoska, ezen akkorát röhögtem :lol: :lol:
én a Jazz+Az-t szerettem hallgatni, bár a csajokat nem ismerem :)
és én el sem tudom képzelni, hogy lehet négyen aludni egy helyen, engem néha az is zavar, hogy hárman ide-oda fészkelödünk, meg egymásra gurulunk :? :lol:
fibi

Ruzi, ez a takarózás nagyon jól hangzik :D
és mi volt a baj az oktatóddal? én is 3x váltottam...

Zsanci, nem apósod hívják Jánoskának? :shock: és akkor mi lesz, sógorék gyerekét hogy fogják hívni? nekik lány v fiú lesz?

Fibi, mit négyen, Zsanciék öten lesznek! :D

összebújás én is én is! csak aztán hagyják szabadon az én egy négyzetméteremet :wink:

valószínű azért nem bírom a hálótársakat, mert gyerekkoromban ünnepekkor meg utazásokon a tesómékkal/néha uncsitesókkal zsuppoltak össze, és mind össze-vissza rugdosott. A kisöcsém, akit persze mindig hozzám tettek, vagy bepisilt, mint Fuller a Resztessetek betörőkben, vagy 180 fokban megfordult az ágyban és a számba nyomta a lábát, meg belegabalyodott a hosszú hajamba :twisted:

votiv 8)
votiv

Palom :) az össezs doki jó. ezzel mondjuk te nem vagy beljebb, de ennyi info alapján nehéz segíteni. kicsit részletesebben írd le az igényeket és az alapján majd özönlik a doktorokat ajánló válasz :)

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?