A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

a gyes tényleg nagyon kevés, de legalább lehet mellette dolgozni!

a tgyás 70% a gyed nem annyi??? én azt hittem! :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

A gyed is 70%, de ott van megszabva egy maximális határ is, vagyis nem lehet több a minimálbér kétszeresének 70%-nál (2006-ban 87500 ft).
molkata

az nálam nem nagy probléma, nem túl magas bérem van :cry:

lynia-

Ès arra még azt hiszem, hogy jön családi pótlék meg gyerekpénz.
molkata

Èn a védöönöötööl kaptam egy csomó szaklapot, amiben ezek is benne vannak :D
molkata

Tegnap voltunk vendégségben barátoknál és kaptunk egy utazó kiságyat. Olyan aranyos és olyan jó érzés....

Az elööbb kitakarítottam a hüütüüt. Hát, majdnem kidobtam a taccsot. Még mindig zavarnak egyes szagok :(
molkata

Babdorka! Kicsit ki kell, hogy ábrándítsalak: a sok vizsgálat nem miattunk van... Az állam a gyereket félti, nem minket... Szóval, mi maradunk ott, ahol betegként voltunk. Az egész hajcihő, védőnőzés, körzeti orvosozás csak azért van, hogy ne tudjuk elhanygolni, bántani, éheztetni stb. a kis jövevényt... :lol:
Vicces, morbid és zavarba ejtő, de ha belegondolsz, sztem igazat adsz nekem....

Egyébként mi is jól vagyunk. A 12. hét betöltésével nekem minden parám és rosszullétem elmúlt. Valami nagyon felnőtt érzés köt a gyerekhez. Egyrészt csak Ádámnak tudom hívni, semmi Ádika, Babucika, vagy ilyesmi. Vsz azért, merthogy érzem, egy önálló lénnyel ven dolgom.

Kaptam egy nagyon jó könyvet:
Rüdiger Dahlke, Margit Dahlke, Volker Zahn: Út az életbe - A születés teljessége
Várandósságról és szülésről holisztikus szemmel.

Ez az, ami nekem eddig hiányzott. Aki szintén kedveli a holisztikus és természethez közelítő gondolkodást, olvassa el!
Megyek is, belevetem magamat...
Vendég

Na de az állam csak addig félti a jövevényeket, amíg meg nem születnek??? És utána milyen életminőség vár rájuk? Miért nem kell nekem havonta fogorvoshoz mennem? Vagy laborvizsgálatra, vagy mindenféle rákszűrésre, és még sorolhatnám. Miután megszülettem - már bocsánat, de - le vagyok sz*rva?

kétfiús anyuka
babdorka

Hát, van benne vmi..

Viszont, odabent a legsérülékenyebbek és sokan nem mennének el semmilyen vizsgálatra. Ez végül is fontos szerintem.
molkata

Marcival álltalában reggel voltam rosszúl és szinte minden nap hánytam, de utánna egész elviselhető volt. Most szinte egész nap émelygek, és estére rosszebbodik :cry:
A TGYÁS 75%, GYED 70% de ebből még vonnak azt hiszem nyugdíjjárulékot is GYES 23500ft. A férjem ma intézi nekem, vagyis magának, ő megy GYES-re. Már 4órája elment és még mindig nem került sorra :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Persze, megértem, és nem is az a rossz, hogy ilyenkor hirtelen milyen fontossá válik egy ember élete, hanem hogy amúgy meg nem.

Egyébként minden vizsgálatot el tudok viselni, csak az a fránya lábközi matatás ne lenne!

kétfiús anyuka
babdorka

Máris kell intézni? Èn azt hittem csak jóval késööbb. Mit intéz most a férjed?

Babdorka! Èn is olyen voltam, de már teljesen elmúlt és csak a baba érdekel. :D
molkata

Mivel a Máté 3hét múlva lesz 2éves ő utánna igényeljük most a GYESt.

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Már értem.
molkata

Sziasztok!
Jó sokat írtatok megint. Látom a legtöbbeknél már semmi para, jön a nyugodt, békés mésodik trimeszter :D
Bár én még nem tartok ott, a pénteki uh óta én is teljesen kiegyensúlyozott vagyok.
Annyira klassz karácsonyunk volt! Férjem családjánál 24.én volt a nagy bejelentés, nagymamámnak 25.én. Mindenhol volt nagy meghatódás, sok örömkönny, nagy nevetések. Annyira édesen reagált mindenki! Jó látni, hogy ők is lelkesek!
Az még kicsit fura volt, hogy unokatesóimnak nem említettem, de kibírok még 3 hetet, akkor aztán majd mindenki megtudja :D :D :D
Jaj csajok, nagy élmény babavárósan átélni a karácsonyt, ugye? :D :D

Kép
Kép
emma1976

Emma! De jó, hogy nálatok is ilyen lelkesen fogadták a babát! :lol:
Hát én nem mondanám, hogy elmúlt a parám, csak visszafogom magamat :oops: Igazán ekkor fogok megnyugodni mikor már a kezemben lesz :P Már alig várom a jövő heti uh-ot. Önhatalmulag előrehoztam egy héttel a dokilátogatást :lol: Mondjuk nem mondta mikor menjek :lol:
Bizony nagy élmény, de jövőre még nagyobb lesz már babával karácsonyozni. :lol:

brigi73

sziasztok,

látom kezd vissza térni a hétköznapi kerékvágás.

Tgyáshoz fűzném hozzá, hogy igaz hogy csak 75%-a a fizetésednek, de mivel nem kell pár járulékot fizetni, ezért a netto szinte pontosan annyira jön ki, mint a normál fizetésednél volt :)

a gyes már igényelhető a gyerek 1,5éves korától, ha visszamész dolgozni 8órába. ...nem utolsó sorban a céged köteles visszavenni ill. amíg tart a gyes (3éves korig) védve vagy, azaz nem rúghatnak ki.. :)
ezt csak azért írom, mert multinál dolgozom és tőlem nem túl szép módon probáltak megválni, miután bejelentkeztem a második gyerekem után..

parába sanos brigihez kell csatlakoznom, úgylátszik a többedik gyerek nem a nyugalmat, hanem a fokozott izgulást hozza... :(

jah... és képzeljétek, alig múlik a betegségem, lázam ugyan már nincs és az orrom is alig fújom, de majd megfulladok olyan köhögő rohamok jönnek rám és nem egynél hánynom is kell... és ma megint elkezdett kaparni a torkom.. :(
nagyon remélem, hogy mütyüri ebből nem érez túl sokat.. legalábbis baja nem lesz.

úgy látom majdnem mindenki karácsonyra tartogatta a nagy hírt :)
mi is :D, bár a fogadtatás nálunk kissé vegyes volt.. örültek, de valahogy a 3.gyerek nem olyan hírértékű. (bezzeg nekünk :D)

KépKépKép
mütyürke

Szépjóreggelt!

Mütyürke! Jobbulást! Már tényleg elmúlhatna ez a nyavaja! Hess-hess!
Ha nálatok vegyes volt a fogadtatás a 3. gyereknél gondolhatod nálunk mi volt :lol: Mondjuk mi nem vártunk mostanáig, anyós rögtön megtudta, ő még örült is. A szüleim kevéssbé, de végülis áldásukat adták :lol:

brigi73

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én már most nagyon tartok a szüléstől. Gyakorlott kismamák, Ti is így voltatok az elsőnél? Változott ahhoz képest a szüléstől való félelmetek?

Én már gyerekkel álmodok. Jaj, nagyon be vagyok tojva.

kétfiús anyuka
babdorka

én is tartok tőle nagyon, azzal vígasztalom magam, hogy mindenki túlélte, nekem is menni fog, de félek tőle
mielőtt teherbe estem, sok szüléstörténetet olvastam, de az sem segített, engem főleg a gátmetszés/repedés része aggaszt

lynia-

Sziasztok

Kicsit eltűntem, de csak bent van intenet, és január 2-ig szabin vagyok. :)

Mütyürke,

én két kétig szenvedtem, a vége meg egy Semmicillin-kúra lett.. a doki azt mondta, inkább a gyógyszer, mint egy komolyabb betegség. Most már szerencsére sokkal jobban vagyok :)

Ma reggel vérvételen voltam, hát, még ez is a földhöz vágott, gondolhytjátok, mit érzek a szüléssel kapcsoltaban.

Kép
gabi
blur

Hűha, lemaradt a vonalzóm egy héttel!
Tudtommal már a 10. hét vége felé tartok..

Kép
gabi
blur

Lányok! Nem kell félni a szüléstől! :lol: Viszont fel kell készülni rá, ez tény. Én Daninál egyáltalán nem voltam felkészülve :cry: Nagyon rossz volt, nem tudtam mi történik velem, volt epidurál meg minden, nem is bírtam egyedül megszülni, fogóval vették ki :cry:
Mikor Marcit szültem, már felkészültebb voltam. Olvastam a kismamát és abban is főleg a szüléstörténeteket. Sokat segített :lol: Nem túlélni akartam, hanem átélni :lol: Hosszú volt a szülés, de nem vészes :lol:
Máté meg már magától jött röpke 3óra alatt :lol:
Kiváncsi vagyok most milyen lesz.
Mind a 3gyereknél volt gátmetszés. Daninál és Máténál utánna szörnyű volt, két hétig nagyon fájt :cry: Marcinál a varratszedés utánn semmi bajom nem volt :lol: Most nagyon szeretném megúszni, nem tudom hogy fog e sikerülni :shock:

brigi73

blur, a vonalzód azt mutatja, hogy már 9 hetet és 5 napot túléltetek, tehát most a 10. hét 6. napját nyomod. Engem is megzavart először a pont a hét előtt, de az valójában nem a valahanyaDIK hét, hanem annyi hét és annyi nap már megvolt.

kétfiús anyuka
babdorka

Én túl sok mindentől félek.

Attól, hogy végig megy rajtam az ügyeletes orvosi gárda, hogy túl sok ember lesz körülöttem, amikor szét van rakva a lábam, hogy rossz döntéseket hoznak rosszkor, félek a gátmetszéstő is én is, én az epidurális érzéstelenítéstől is félek, mert azt tudni kell jó helyre beadni, meg félek attól is, hogy nem úgy lesz semmi, ahogy én szeretném (pl. köldökzsinór elvágás mikor, ki), utána rámrakják-e a babát, vagy elviszik bőgve, sokáig fog fázni, stb.

Inkább nem is sorolom, mert borzasztó sokmindentől félek. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Bodborka! Értem a félelmeidet! :cry: Szerintem érdeklődj a kórházban ahol szülni fogsz, sok mindenre adnak választ! Itt a babaneten is biztosan találsz olyan topikot ahol tudsz érdeklődni a kórház szülészetéről. Hol fogsz szülni egyébbként?

brigi73

Margit kórházban (III. ker.)
Van még valaki, aki itt fog szülni?

... és még nem is mondtam a méhlepény megszülésével kapcsolatos félelmeimet, kikaparás stb.

Nagyon becsülöm, és tisztelem azokat, akik ezt már legalább egyszer megélték!

kétfiús anyuka
babdorka

Találtam neked topikot a Margit kórházról :wink: https://www.babanet.hu//tarsalgo/viewtop ... start=8350
Itt biztosan tudnak neked válaszolni a kérdéseidre:wink:
A méhlepénytől meg tényleg ne félj, az álltalában magától megszületik, nem is fogod érezni :lol:

brigi73

tyű, köszi Brigi, ez jó régóta működő fórum! Természetesen nem lehet végigolvasni ennyit, de beleolvasgattam, és valóban dícsérték a Margitot. Ez egy kicsit megnyugtató. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Sziasztok Lányok!

Hát, félelmeim nekem is vannak, de sokat változott az utóbbi idööben. Most nagy várakozással élem meg a szülés elöötti idööt és a félelmem szinte teljesen elmúlt. Ami aggaszt, inkább az, hogy ne legyen komplikáció, mert annyi mindent lehet hallani ilyesmirööl (oxigénhiányos állapot, vákum...stb). Ilyen szempontból inkább a császár mellett vagyok, de addig még lesz idööm megbeszélni az orvosommal. Minden rendben lesz, rendben kell legyen :wink:

Annyira tetszett, amit írtatok az elmondásról. Majdnem elsírtam magam. Mi nagyrészt telefonon és levélben jelentettük be, mert messze vagyunk a családtól.
molkata

Nagyon szivesen :lol: És szerintem, ha kérdésed van nyugodtan kérdezd meg a lányokat, biztosan válaszolnak! Itt van még egy topik :wink: http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=13158

brigi73

Attól én is rettegek, hogy nehogy szülés közben legyen valami komplikáció! De a császártól is ugyanúgy félek :cry: Bízom az orvosomban, hogy fogja tudni mikor mit kell csinálni, és bízom magamban is meg a babámban, hogy minden simán komplikációmentesen fog zajlani :lol: Pozitiv gondolkodás :wink:

brigi73

Valahogy így próbálok gondolkodni én is. Minden rendben lesz :P
molkata

nos... császár ügyben kérdezzetek bátran, ugyanis én mind2-t úgy szültem és hát nem is kérdéses már hogy mütyürit is úgy fogom. szóval nem is tudom mi a jobb, én egész pontosan tudom, hogy mire készüljek, ugyanakkor pont emiatt félek egy kissé és aggódom, mert a császár is hordoz pont elég veszélyt..
szóval én nem a bizonytalan, hanem a biztos miatt félek...
bár megjegyzem, nekem nincsenek rossz élményeim a császárral kapcs.ban. olyannyira, hogy a 2. kifejezetten könnyen, gyorsan gyógyult. sokkal sokkal gyorsabban regenerálódtam.
emlékszem, mikor az első gyereknél kiderült úgy kb.28.héten, hogy ebből valszeg császár lesz, teljesen összeomlottam. mivel egyátalán nem néztem utána, nem olvastam róla, még abban a hitben éltem, hogy majd lékelnek,mint a görögdinnyét anyáink korában :lol: .... arról aztán sok szépet nem hallottam :cry:
szerintem érdemes ennek a szülésverziónak is kicsit utána olvasni, hogy ne érjen senkit se váratlanul és nehogy megrémüljön tök feleslegesen az ismeretlentől...

KépKépKép
mütyürke

Mütyürke! Èn nem félek a császártól, azt tartom a legbiztonságosabbnak, csak hát az orvos véleménye lesz a döntöö. Miért kellett mindkétszer császárral szülnöd?

Most kértem idööpontot AFP-re. Január 9-re kaptam. :D
molkata

Sziasztok!

Én is tele vagyok szülés parával. Nálam a gátmetszés és az egész-emelet-matat a fő para. :oops:
Meg a hogyan jutunk be, ha Apa állandóan dolgozik...

Leginkább a természetben és a nagy számok törvényében próbálok bízni. Miért pont nekünk lenne bajunk??? A szülések kevesebb, mint 5%-ában (vagy 1% ?) van probléma. Tehát, min. 95% esélyünk van, hogy minden galiba nélkül segítsük egymást át a szülésen. Nem ismerem a tőzsde szabályait, de gondolom, ilyen százalékokra jó sokan lecsapnának :)

De mindenképpen természetes úton szeretném világra hozni Ádámot. Hiszek benne, hogy van szerepe! (persze csak ha nincsen vmi galiba, és akkor pedig annak fogok jelentést tulajdonítani...)

Nincsen már visszaút. Tudtuk, hogy egyszer eljön ez az idő is. Okosan, türelmesen, talán könnyebb lesz :)
Vendég

ja, és vonalzó helyett

Bori 15+0 várandós, Ádám 13+5 fogant, még 169 nap van hátra
Vendég

Szarvasbori! neked már megmondták a baba nemét vagy ez megérzés? :wink:
molkata

Sziasztok Lányok! Mandarka, milyen pálmafák tövéből???!!!

Jó, hogy szóba került ez a szülés dolog, már akartam kérdezni, csak gondoltam, érjem meg a 12. hetet, majd utána, de ha már itt tartunk... :lol:
Szóval Ti fogtok kérni epidurális érzéstelenítést? Vagy még nem gondolkodtatok rajta?

Kép
nenoke

Én nem hiszem, hogy a császár a legbiztonságosabb! Szerintem az csak egy szükségess dolog ha a baba vagy a mama veszélyben van. Egyébbként meg biztonságosabb a sima szülés!
Nem hiszem, hogy egy hasi műtét jobb lehet mint a gátmetszés :shock:
Bori! Ezaz, pozitiv gondolkodás! :lol:
Nenoke! Én nem szeretnék epidurált. Dani úgyszültem, nem volt jó. Jó nem fájt meg hasonlók, de azon kívül negatív a tapasztalatom :cry: Túladagolták, nem éreztem a kitolást :cry:
Marcit is és Mátét is simán mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül szültem, és egészen más élmény volt. Nem mondom, hogy nem fájt, de ha nem harcolsz a fájdalom ellen kibírható. És amint kint van a baba és meglátod-megfogod már el is felejted mennyire fájt :lol:

brigi73

Brigi, hát nem tudom... Én erősen gondolkodom. Tavasszal nekem abszolút pozitív élményem volt vele. Nekem jól adagolták, és ha az nincs, szerintem teljesen kiborultam volna. Szerintem csak az a fontos, hogy ne kezdjék túl korán adni, mert akkor nem tágulsz eléggé. Nekem a kétperces fájásoktól adták, és így azért jóval elviselhetőbb volt, és a kitolást is abszolút éreztem. MOndjuk tény az is, hogy egészen más lelkiállapotban voltam, hiszen engem nem várt a végén sikerélmény.
Csak úgy vagyok vele, hogy ha nem kell, hogy fájjon, akkor miért fájjon... Ha fáj a fejed, akkor is a legtöbben bevesznek gyógyszert, nem mondják azt, hogy ez így van kitalálva, jobb megélni a fájdalmat. Na szóval nagyon bizonytalan vagyok. Többiek?

Kép
nenoke

Isten ments, nem akarlak lebeszélni! Csak leírtam az én tapasztalatomat. De tegyük hozzá, hogy ez 13évvel ezelőtt volt, azóta persze sokat fejlődött minden, és valószínű mostmár nekem is pozitiv tapasztalatom lenne. De én annyira pozitívan éltem meg a másik két szülésemet, hogy nekem ez így jó :lol:
Meg én valahol mazohista is vagyok, fájdalomcsillapítót is nagyon ritkán veszek be :lol: :lol: :lol:

brigi73

Èn úgy gondoltam, hogy bent hagynám a tarsolyba. Ha nagyon kell, akkor tudjam kérni, de ha nem muszáj, akkor inkább nem kérném.
Nekem a nyáron volt egy müütétem, nem volt jó, de legalább tudom mire számíthatok, ha mégis császárra kerülne sor.
molkata

De azt nem az elején kell kérni? Lehet közben is?

Kép
nenoke

Èn úgy tudom, hogy amennyiben bent hagyod a lehetööséget, de nem mondod biztosra, akkor is felkészül a kórház egy aneszteziológussal. Akkor történhet meg, hogy nem adnak, ha már az utolsó szakaszban kéred. Olyankor már nem szokták adni.
molkata

Egyébként, biztos kórház függöö a dolog. A kórházban kell érdeklöödni.
molkata

Én is úgy tudom, hogy kórházfüggő is a dolog. Van ahol már jó előre kell kérni és hallottam olyat is, hogy a kismama csak szülés közben kérte, és kapott. Erről ia érdemes már jó előre érdeklődni.

brigi73

Kata! Erős megérzés, hogy fiút várok, és az UH-os is fogadni akart rá múltkor. Egy-az-egyben ráült az ultrahangra a Drága. A tarkóredőjét nem akarta megmutatni, de a fütyköst igen... Igazi pasi! 8)

Epidurális: tesóm 18 órát vajúdott. A vége felé kért epidurálist. Aszonta a sok fájdalom teljesen elemésztette az erejét, jobb lett volna, ha korábban kéri az epidurálist. De a gyerekbe belement vmi nyugtató anyag, úgy kellett felébreszteni, hogy 24 órán belül cicizzen!

Ezek után én úgy gondolom, hogy ha 6 óra vajúdás után még mindig csak 3 ujjnyira leszek kitágulva, akkor kérek egy kis csillapítót, hogy több erőm maradjon a 2 perces fájások idejére.
Asszem nyitva hagyom a kérdést addig.
Vendég

Sziasztok Pocakosok! :D

Hu de sokat írtatok..
A karácsony jól telt de gyorsan..minden oké velünk, nagyon jól érzem magam..Reggeli öklendezés még mindig van..és mellbimó érzékenység is..
Nagyon várom a jövő hete, 1 hét múlva UH.

Én egyelőre nem félek a szüléstől, nem leányálom de túl lehet élni, anyáinknak is ment..
Most azt gondolom, hogy nem szeretnék EDA-t kérni, aztán majd meglátjuk..azt hallottam, hogy elhúzódhat a vajúdás tőle. Van vmi. fájdalomcsillapító gáz is, kéjgáz..talán..(bocsesz ha hüleséget írnék)
Barátnőm szeptemberben szült, 12 órás szülés volt..ebből az utolsó 3-4 óra volt kemény..
Amúgy én a fájdalmat egyedül "szeretem" viselni, bár apás szülést tervezünk.
Lehet, hogy néha ki fogom küldeni a férjemet..aztán majd a kitolásnál persze legyen ott. (meg ugye fotózni is kéne neki)

Állítólag a Szent Imre kórházban van olyan rész, ahol szinte természetesen ahogy nekik a legjobb vajúdhatnak, szülhetnek a kismamák. Francia ágyas szoba, mellette egy káddal, stb..
Elgondolkodtató szerintem..nekem szimpatikus.
Majdnem olyan, mint az otthon szülés de mégis kórházban csak kellemes körülmények között.

Puszka
torolve_20131003125716

Sziasztok Pocakosok! :D

Hu de sokat írtatok..
A karácsony jól telt de gyorsan..minden oké velünk, nagyon jól érzem magam..Reggeli öklendezés még mindig van..és mellbimó érzékenység is..
Nagyon várom a jövő hetet, 1 hét múlva UH.

Én egyelőre nem félek a szüléstől, nem leányálom de túl lehet élni, anyáinknak is ment..
Most azt gondolom, hogy nem szeretnék EDA-t kérni, aztán majd meglátjuk..azt hallottam, hogy elhúzódhat a vajúdás tőle. Van vmi. fájdalomcsillapító gáz is, kéjgáz..talán..(bocsesz ha hüleséget írnék)
Barátnőm szeptemberben szült, 12 órás szülés volt..ebből az utolsó 3-4 óra volt kemény..
Amúgy én a fájdalmat egyedül "szeretem" viselni, bár apás szülést tervezünk.
Lehet, hogy néha ki fogom küldeni a férjemet..aztán majd a kitolásnál persze legyen ott. (meg ugye fotózni is kéne neki)

Állítólag a Szent Imre kórházban van olyan rész, ahol szinte természetesen ahogy nekik a legjobb vajúdhatnak, szülhetnek a kismamák. Francia ágyas szoba, mellette egy káddal, stb..
Elgondolkodtató szerintem..nekem szimpatikus.
Majdnem olyan, mint az otthon szülés de mégis kórházban csak kellemes körülmények között.

Puszka
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?