A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Gerbera, köszi a választ! :)

Kép
elizabeth25

Lányok! Nálatok is marha nehezen jön :twisted: be a babanet, vagy csak nálam van valami gubanc???

Elizabeth! Igen, én Áginál szültem. Nagyon határozott nő - és talán tényleg pont fáradt volt amikor láthattad. De csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. A ctg-imet már ő csinálta, szülésnél nem volt velem sok gondja, a kórházban töltött napok alatt is többször bejött a szobámba naponta. Utána is nemegyszer beszéltem vele telefonon, meg e-mailben is sokat segített. Sőt, amikor most 2 hete volt a küretem, akkor is megkeresett és utána még el is jött hozzám látogatóba. ( mármint itthon )

Steffi - fotót kérünk!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Kép Taby Boróka Csilla karácsonykor [/img][/img]

Kép

Kép
durca

Kép Mandula karácsony

Kép

Kép
durca

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:45-kor.
Vendég

Durci-drága! Annyira édesek! Nagyon... :oops: :oops: :oops:
vbea

Cancan, biztos fáradt volt, én is erre gondoltam annó, mikor láttam :(

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Dóri,
nagyon gratulálok a felálláshoz! Tudom, nem verseny, de Balázs most még az ülést élvezi nagyon, de még tartani kell.

Durca,
nagyon édes a picurka, most már olyan jó, hogy ha gondolok rá, képem is lesz Róla. Édes a pici csücsöri szája, és látom ő is élvezi, ha be van bugyolálva. Továbbra is drukkolok, hogy ne jöjjön már több baj. Az ember mindíg az okokat keresi, de úgysem találja meg... Nekem is örök kérdés toxémia, és a sérvműtét, hogy miért pont én, és miért nem lehetett csak annyi feladatom, hogy hízlaljam és ringassam...
De valószínű ezt meg kellett valamiért élnünk... Biztos tanít valamire hosszútávon, csak ki kell várni, míg rájön az ember, hogy mit.
Ismerős a sírás is, nagyon jót tesz, és nekünk is mindíg mondd el, ha valami nyomja a lelked. Remélem ez az egész mielőbb egy rossz álom lesz, és Ti is élvezhetitek egymást!!!
Persz Manka is csini a kis rózsaszín ruhácskában, látom ő is eteti a kis lovacskát :) :). Nagyot nőtt a nyári képek óta!

No megyek, szép estét mindenkinek!
Hurcia

Kép
hurcia

Durca!
Gyöngyörűek a gyerekek!!!!!!!!!!!

Megvolt a fodrász, apa csinált fotót, csak még nem húzta át a gépre halaszthatatlan dolga volt... (FIFA 2007-el játszik)
Jól elvoltak a fiúk, vártak engem, de sajna amikor jöttek értek volt egy kis koc, úgyhogy az új autónkat sikerült felavatni :cry: Sebaj, nekik hál istennek nem lett semmi bajuk és megúsztuk egy 20-asból, merthogy a párom volt a hibás és a másik autónak az egyik oldalán a lámpa, lökhárító és irányjelző károsodott, a vezető azt mondta, hogy 40000 Ft a kár, rendőrt egyikük sem akart hívni, Niminél nem volt betétlap (minek is az?!) úgyhogy elintézték így.

Ha leszedi a képet feltétlen felteszem. De olyan jó könnyű lett a fejem, nagyon ráfért már a vágás, annyira gubancos volt már a hajam!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Nálunk is nagyon nehez jön be ez a fránya babanet!

Durca,
Gyönyörű Boróka és persze Mandula is!!! A szívem szakad meg! Remélem most már hamarosan tényleg otthon lehettek négyesben. Nagyon-nagyon drukkolok hogy mihamarabb otthon lehessetek!

Elizabeth,
Én Várnai Gabinál szültem és tényleg csak "leg"-ekben tudok róla beszélni. A kórházban töltött napjaim alatt mindig bejött megnézett, ha nem volt nálam Réka akkor bement a csecsemőosztályra és őt is megkuksizta. Nagyon kedves a ctg-ket Ő csinálta!! Egyébként tényleg mindegyik szülésznő nagyon aranyos, de nekem Ő volt a legszimpibb!!!!

Steffi,
Milyen lett a hajad??

Lányok,
Kijavítottam a táblit majd holnap feldobom!

Nem rossz ötlet a másik tabló sem!!!!! :D :D :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Beni egyik karácsonyi ajándéka ( nagyon élvezi ám :lol: )
Kép
Fürcsi után Kép
Kép
Elfáradtam
Kép

Most nézem, hogy nincs is normális karácsonyi képünk. Úgyhogy ezt holnap pótolni fogom....

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok Kútvölgyis Anyukák/Kismamák!

Csatlakoznék hozzátok! Múlt héten 2 pozitív tesztet is sikerült produkálnom, de az ünnepek miatt még nem sikerült uh-ra eljutnom. :(
Viszont már felhívtam a védőnőt, aki nagyon ajánlotta a Kútvölgyit és azon belül is a dr.Tóth Ferenc-et.
Szült vki nála mostanában? Jól jönne egy kis info, mert gyorsan döntenem kellene... (természetesen mindenki ajánjott vkit, de szerintem megszülök, mire mindegyikhez elmegyek "kipróbálni" :D

Tudnátok segíteni?

Ja, magamról annyit, hogy Andinak hívnak, 31 éves vagyok Telkiből és első baba lesz!
köszi előre is
andi
andreotti

Cancan,
Nagyon szupik a képek!!!!!!!

Andi,
Üdv itt nálunk. Gratula a pozítiv teszthez. Én nem Tóth dokinál szültem, de a védőnőd jó kórházat ajánlott!!!

vica10

Szia! :lol: Üdv. köztünk, telitalálat volt, szuper a csapat! :P
Gratulálok a kétcsíkhoz, én sajna nem tudok segíteni, mert Vida páciens vagyok :P , de majd befutnak a Tóth-os mamák is.

Heni

Kép

Kép
cancan

Jaj de bolond vagyok, elfelejtettem reagálni:
Durca csodás két kislányod van!
Látom Mandula is póni lázban ég. Nekünk is megvan az az állat egy vagyonért....

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Durca! Nagyon tündéri baba Boróka, és szerintem nem is látszik a képen, hogy miken ment keresztül! És persze Manka is nagyon aranyos, már kész nagylány!

Cancan! Beni is nagyon aranyos, nekünk sajnos nincs nagykádunk, kiváncsi is vagyok, mit fog szólni majd a medencéhez!

Andi! Üdv köztünk! Szerintem is jó választás a Kútvölgyi, és én Tóth dokit is csak ajánlani tudom, nála szültem augusztus végén! Nem tudom mire vagy kiváncsi, de kérdezz nyugodtan, válaszolok szívesen!

Monacs! Köszi a krumplis tippet, most úgy néz ki elmúlt a dolog, de a következőre megjegyzem! Bár remélem nem lesz következő!!! Tanítás: én matekot tanítok gimiben, illetve tanítottam Léna előtt. És már jönnének magántanítványok, de én még nem akarom. Majd egy kicsit később. És Tündétől kérdeztem, hogy ő mikor kezdte el Bene mellett. De ő nem matekot tanít. Csak én vagyok ilyen elvetemült...

Mindenkinek jóéjt!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Andi hatalmas gratula! :)

Kép
elizabeth25

Györgyi kedves,

Kitartás! Máté végigsírta az első 8 hét minden estéjét úgy 6tól 11-ig, éjfélig. Mi is csináltunk már mindent, volt hogy az apja már nem bírta tovább és betette a kiságyba, hogy majd elfárad.. hát 40 perc alatt sem fáradt el.
Vagy fáj a pocija vagy lehet hogy kicsit fejletlenebb a záróizma (Máténál ez volt) és marja a sav a nyelőcsövét. Nem bukik? Ha igen akkor tartsátok magasabban a fejét meg emeljétek meg a kiságy egyik oldalát.
Plusz ha sokat eszik akkor nyomja a pocakját és az is sírásra adhat okot. Képzeld csak el, neked sincs jókedved mikor túl sokat ettél! És ő még csak sírással tudja ezt a világ tudomására hozni :-)

És az is lehet hogy fáradt és nem tudja elaltatni magát. A monoton zajog nagyon bejönnek a babáknak! Nálunk a susog-ütöget módszer pl. Ütemesen simogatom vagy finoman ütögetem a hátát és susogok a fülébe. Mivel ő még kicsi és egyszerre nem tud 3 dologra figyelni, egy idő után abbahagyja a sírást :-) Na, akkor még meg kell várni, hogy becsukja a szemét és ha már egyenletesen, "alvósan" veszi a levegőt akkor lehet letenni.
Ja, és ha mozog keze-lába -ami a fáradtságtól lehet, nem azért mert nagyon élénk a gyerek :-)- akkor vagy bugyoláld be, vagy öleld át jól, mert az önkéntelen mozgás is ébren tarthatja.
Nekünk ez a módszer jött be.
Ami nagyon fontos este: ahogy észreveszed hogy fáradt, azonnal altatni. Ne várd meg hogy belelovallja magát! Mi pl. arra jöttünk rá néhány napja, hogy bizony van hogy Máté már este fél7-7 felé már hullafáradt.

Amúgy ha ilyen aktívan ébren van 3-4 órát akkor egy idő után még az is gond lehet hogy megéhezik időközben :-)

A legfontosabb, hogy bármit csinálsz, szeretgesd közben!!!

Vbea
a mellszívót ott is tudod sterilizálni, a csecsemősöknél, ne bajlódj vele otthon. És ott van az elektromos Medela amit használhatsz. Mondjuk sokkal erősebben szív mint az Avent.
A Tenafix csomagoláson volt használati utasítás? Észre sem vettem :-)

Durca
Nagyon drukkolunk nektek, küldjük a pozitív energiát! Gyönyörű a kislányod!

Elizabeth,
Nekem -5,5 dioptriás volt a szemem, igaz 3 éve megműtötték és simán lehetett szülni vele. Annyit mondott a szemészorvos, hogy jól szorítsam össze a szemem mikor nyomok. Ezt biztos Vida is mondja majd szülés közben :-)

Steffi
Csömörön hol van babaúszás??? Az nekünk is közel lenne.

Dóri,
gratula Lucának, ügyes kislány!!! Nemsokára már ő tolja a babakocsit, mi meg csak asszisztálunk hozzá?
masni

Masni, köszi, hogy írtál, nagyon aranyos vagy! :) Remélem nem kerül majd sor a császárra! :))

Szült valaki Zacher Erika szülésznővel?

Kép
elizabeth25

Kép Kép
Már nagyfiú vagyok! 5,7 kg 10 hetesen, lassan anya fogyokúrára fog :D :) :o
masni

Masni, gyönyörű a kiskrapek! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Jó reggelt!

Köszönöm a dícséreteket,bezsebeltük :D :D
Tegnap Boróka édesebb volt,mint valaha:hason fekve aludt,tátott szájjal,nyála folyt,annyira jó volt neki :D :D
és végre nem volt szonda,komolyan mondom egészsgées gyereknek tűnt..
jaj,istenem,haladunk felfelé!!!

HURCIA!Én is úgy gondolom,hogy tanítani akar a gondviselés minket.A férjem már megfejtette a saját feladatát az ügyben és mondhatni pozitiv a változás.Én még keresgélek,de sejtem már mi lehet..
CANCAN!Mintha rád hasonlítana a fiad :wink: :wink:
ja,mi is ilyen fürcsi bigyót vettünk Borinak
És persze a ronda állatot is meghozta a Jézuska..24-én még harcoltam a játékboltban,hogy az utolsó 3 darab közül az egyik az enyém legyen,lélekszakadva rohantam érte,mikor kiderült,hogy a lego hajó(amit először kért a jézuskától, és a férjem 80euróért meg is vette Bécsben,) már fiúknak való és a lányok pónit kapnak :roll: :roll:

Azóta a póni is beköltözött a szülői ágyba,cumistól,fésüstől,egész éjszaka azon izgulok,nehogy ráfeküdjek és akkor elkezdi amondani a hülye szövegét :D :D :D

MINDEN BABA GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!!!!!!!!
MEGYEK,mert Mandulka vár..

csók,durca

Kép

Kép
durca

Elizabeth! Én Zachár Erikánál szültem, nagyon meg voltam vele elégedve, ő csinálta a ctg-ket is végig!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsofi, és kedves volt, meg türelmes meg minden? :)

Kép
elizabeth25

Heni!
Nagyon ari Beni! Nekünk is pont olyan fürdőizénk van, de eddig még nem próbáltuk ki! Majd ma :lol:

Masni!
Máté is nagyon cukika! :lol:
Az uszi a Petőfi Sándor utcában van én nem tudom, de szerintem ma elmegyünk megnézzük magunknak :lol: Írok, ha voltunk!
Itt a linkje: http://www.delfinuszoda.hu/

Puszi Mindenkinek!

Este már totál fáradt voltam, 10-kor lefeküdtem aludni, Martin új szokása, hogy este 10 után alszik el, pedig már 7körül fürdés, aztán bealszik fél órára és utána kukorékol... Nem értem. Tegnap már vigyorgott össze-vissza, meg nézelődött de aludni nyista... Pedig már nagyon fáradt volt! Úgyhogy tegnap köztünk aludt el. úgy egyből ment neki :lol: :lol:

Andi!
Üdv és gratula! Akárkihez mész a lehető legjobb kezekbe kerülsz! Szept-ben már nem nagyon vannak szabin. Valentinának volt az a gondja, hogy senki nem vállalta el, mert mindenki szabin volt, aztán talán Gozárnál kötött ki?! Nem emlékszem már pontosan :oops:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja azt akartam írni, hogy azért nem raktam fel képet, mert már nagyon fáradt voltam. De apa még mindig nem húzta le a fényképezőről a képeket! De ma addig ütöm :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Elizabeth! Nagyon kedves volt, szerintem ő is meg a Tóth doki is nagyon türelmesek is voltak, és még a szülés után is többször bejött megnézni engem.

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsofi, akkor nyugodt szívvel ajánlod őt, ugye? :)

Puszi

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Ági azt mondta, hogy a tabló kinnt lesz az ünnepek végéig, de azerintem ez nem azt jelenti, hogy 2-án leveszik, úgyhogy meg tudjátok nézni.

Durca

Annyira aranyos. Gratulálok!

Masni

Köszi a biztatást. Nem bukós, alig tudok belőle kicsikarni egy kis büfit. Lehet hogy ez is gond. Enni nagyon sokat eszik, ez is lehet, meg szerintem néha a hasa is fáj.
Azt hallottam, hogy van ez a köményes tea, amit ha az anyuka iszik a gyereknek is jó. Ez igaz?
Az elaltatás nagyon nehezen megy. Ha már sír, akkor a kezemben is, vagy ahogy leteszem azonnal felébred és sír tovább. Utálom a büfiztetést, mert a cicimen szépen megnyugszik, a vállamon meg jól felébred. Na mindegy majd csak kialakul. Végülis még csak ma 2 hetes.

Kép
gyorgyi33

Elizabeth! Persze, hogy nyugodt szívvel ajánlom őt!!! :lol: :lol: :lol: (Ha ez eddig nem derült volna ki :lol: )

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Lányok! A babákról MÉG!!! képeket. :D Annyira édesek mindannyian. Steffi, várom, a hajad-képet is. Nekem hol hosszabb, hol rövidebb, most épp akkora, hogy össze tudom fogni, de hogy fogom gondolni két hónap múlva. :?

Durci-drága! Jó hallani, hogy folyamatosan jó irányba változnak a dolgok. Ez a dolgok megfejtése rész is elég izgalmasan hangzik. Ahogy Edina is mondta, ne okokat keressetek, de ha érzitek, mit tanít ezzel Boribon, az NAGYON NAGYON JÓ. Drukkolok nektek továbbra is. Ja, Férjemnek kifejezetten tetszett a póni... Jaj. :wink:

Köszönöm a segítséget a mellszívóval kapcsolatban, akkor beviszem úgy, ahogy van... :lol:

Majré megvan. Már kínos volt, mert felváltva vigasztalt Ági és Vidadoki. Nagyon-nagyon édesek voltak. Lányok, tiszta hülye vagyok. Mert közben azt érzem, hogy nem is majrézok annyira, mégis elkap a bőgés. Nem tudom, mi lenne jobb; "túllenni az egészen", vagy "várni még". Mindenesetre CTG alapján baba tök jól van, nálam méhtevékenység majdnem nulla. :oops: :shock:
vbea

Zsófi, ok, és köszi! :)

Lányok, ha Vida dokit hívom és nem veszi fel, akkor val.szinű szülése van? :)

Kép
elizabeth25

Lizzy, elég nagy ma a forgalom Vidadokinál, legalábbis 9h-kor az volt... Én mindig 11-14h körül hívtam. Addigra a reggeli roham csendesedik talán. :wink:
vbea

Sziasztok!
Én törit és finnt tanítok. Most csak ez utóbbit, pedig a törit szeretem igazán :) De talán januártól lesz az is.

Elizabeth, szerintem nézegess még a kórházban, aztán az alapján döntsd el, hogy neked ki jön be. Bár rosszul nem fogsz választani!

Györgyi, nekem egy orvos ismerősöm azt is mondta, hogy a gyerek nem is mindig azért sír, mert baja van, hanem csak így tud kommunikálni. Vagyis néha csak bezsélget. Ami persze nem jelenti azt, hogy nem kell rá reagálni, de úgymond semmi fizikai oka nincs a sírásra. Lassan majdcsak beletanul a kintlétbe. De jól csinálod!

Nálunk takonykór folyamatos.... :( Szilveszter is itthon lesz nyugiban hármasban. Majd társasozunk ketten a férjemmel, végülis játékunk van hozzá elég, meg előtte este jönnek is vendégek, akkor majd előünneplünk.
Na de ma már kitörünk itthonról, elmegyek néhány dolgot beszerezni, mert megpusztulok itthon.
T

mtunde

Tündi, igy lesz! :)

Vbea, irtam neki sms-t! :)

Kép
elizabeth25

Elizabeth

Szerintem is délután hívd, akkor biztosan eléred!

Vbea

Ne aggódj. természetes, hogy félsz én is féltem egy kicsit. Persze nem mondom, hogy egy leányálom, főleg nekem nem volt az, de ha túl vagy rajta mindent elfelejtesz egy karikacsapásra. A bőgés biztosan a hormonok miatt van. Én most tudnék sírni szinte minden pillanatban. :lol: Elég vicces, mert nem vagyok sírós típus. Ja és méhtevékenységem teljesen nulla volt. Csak amikor már 5 perces fájásaim voltak akkor mutatta a CTG.

Kép
gyorgyi33

Ja még azt szeretném kérdezni, hogy nem tudjátok véletlenül mi az a Suttogó? Ez egy könyv címe, ami babákról szól? Mindig csak fél füllel hallok róla de nem tudom mi ez. Köszi

Kép
gyorgyi33

Szia Györgyi :D Tracy Hogg írta, azt hiszem, pontosan A suttogó titkai, talán... :? Én nem olvastam, a lányok szokták emlegetni. Nem tudom, nekem még egyetlen nevelési tanácsadó stb könyvem sincs. Csak terheses. Tényleg, van valami tippetek azzal kapcsolatban, mit érdemes beszerezni, ami mondjuk totyogós, esetleg 3 éves korig érvényes? És van benne nevelés, orvosi dolgok stb. Tiszta béna leszek. :lol:

Ok, Györgyi. Kezdem meggyőzve érezni magam. Eddig ezzel nem nagyon foglalkoztam, mármint, hogy mi lesz, hogy lesz. De majd kijön valahogy Beni baba. :oops: Azt azért fontosnak tartom, hogy biztos és jó kezekben érzem magam, ez már félsiker. Meg az is jó, hogy a Férjem ma közölte, ő nem izgul. Ja, kösziiii. :lol: Érdekes, szóval 5 perces fájásokig nem is volt mérhető?! :shock: Izgi.

Többiek, hol vagytok?
vbea

Sziasztok!!

Lányok először is köszi a dícséreteket!! Egyébként Luca nem tud ülni, csak félig fekszik, félig ül, mint a rómaiak.
Gondolhatjátok, én is hogy meglepődtem, mikor jövök be a szobába, és ott áll....

Durca!!
Tündériek a gyerekek! Ez a kis Boribon, olyan békésen alszik!

Heni, Adri!
Jó nagyok már a fiúk!! Nőnek mint a gomba!!

Adri!
Lehet, mikor legközelebb találkozunk, nem fog kelleni a babakocsi! :D Kipróbáltad a hordozókendőt?? Milyen??

Vica!!
Jól látod, levágtam Luca hajából, mert már nagyon a szemébe lógott, és olyan sejmes a haja, hogy nem marad meg benne semmi!
Ti hogy vagytok?? Hány fogacska van??
Milyen új tablóról beszélsz??

Andi!!
Nagyon gratulálok, és üdv nálunk! Sajnos nem tudok neked mit mondani, nem ismerem a Doktor urat!

Ja! Györgyi!!
Én is megnéztem ám Jázmint wiw- en! Gyönyörű!! Én egyébként azt hiszem, az első hetek tényleg nagyon nehezek, míg megszokják az új környezetet!!

Puszi mindenkinek: Dóri

Kép
nagydora

ja!!

És Eni!!
Jó, hogy izgulsz!! Olyasmi előtt állsz, amiről csak hallomásod van, de mégsem lehet elképzelni, milyen lesz!
Az én férjem sem izgult, sőt aludt, amíg én vajúdtam... :D
Minden rendben lesz!

Puszi

Kép
nagydora

Sziasztok!

Kicsit félek az első CTG-től, mert lehet, hogy bent fog a dokim.
Mert ugy-e már jósló fájásaim vannak.
Szerintetek bent fog fogni a doki?
Ki a legjobb szülésznő?
V
valentina

Sziasztok,

Cukorfalat, elfelejtettem az "igazi" nevedet. Kérlek, küldj egy sms-t vagy e-levelet
Mindenkinek nagyon boldog és egészséges új évet kívánok, Durcáéknak sokszorosan is.
Szeretettel: Rita
nováky_rita

Sziasztok,

Masni,
Hatalmas fiú lett Máté!!!!!!!!!! Nagyon édi és az a farmer naci! :D :D

Vbea,
Mikor én ennyi idős terhes voltam én is ezerrel majréztam. Teljesen kész voltam, aztán mikor odakerültem, hogy elkezdett folyni a magzatvíz és bekerültem a kórházba ahol a doki azt mondta, hogy estére lesz csak baba akkor már csak az volt a fejemben hogy nem sokára szülni fogok. Azon sem idegeskedtem hogy beöntést kapok és borotválni is fognak, pedig én ettől voltam a legjobban besz...va (kb. 1 hónapig ezen a témán lovagoltam). Aztán minden ment mint a karikacsapás. :D Úgyhogy nyugi!! :D :D

Dóri,
Tök jó hogy Adrival így összejártok. Vizsgákkal hogy állsz?? Tanulsz már?? MI köszi jól vagyunk, Réka egyre csibészebb de imádni való. Eddig 2 fogacskánk van, felül már áttörte az ínyét a harmadik, de a negyedik is ott van mellette, szerintem megint egyszerre bújnak ki. Úgyhogy pár nap és már 4 fogacskánk lesz! Lucának kibújt már a foga??? Annyira csodálkoztam amikor írtad, hogy Luca felállt, nagyon ügyi. Réka még nem áll stabilan, ha fogom a kezét sétál (ez baromira tetszik neki), de még magától nem megy a felállás azonban stabilan ül.
Ez tetszik, hogy a férjed aludt amíg Te vajúdtál!!! :lol: :lol:

Sajna mi karácsonyi képeket nem csináltunk, mert videoztunk. Ma viszont készült pár kép, azt felteszem.

Kedves Rita,
Neked és családodnak nagyon boldog új évet kívánok!!!

Puszi: Vica

Kép Apuci tortáját elvettük tőle
Kép Kép Kép

vica10

Heni, Steffi,

nem ezért mondtam, hogy elhappoljam Steffi elöl a bogyókat, hanem hogy ne gondolld Rólam, hogy nem válaszolok. Majd ír nekem a Molvi receptet, nem gond egyáltalán.

Durca,

nagyon szép kislányaid vannak! És ez a póni.... :)

Vica,

hihetetlen, hogy Réka milyen "nagyos". Nem gondolnám, hogy csak másfél hónappal idősebb Panninál. Tündéri. Bár Dóri Lucájánál sem 2 héttel tűnik fiatalabbnak... :( Ez a hipotónia lelassít minket. Na nem evésben... :D már 8,3kilónál járunk.... :?

erről jut eszembe, a déli szoptatás előtt kap Panni főzeléket. Megeszik egy üveggel majdnem, kb 1 centi marad az alján. Utána se vizet, se teát nem akar inni, és bömböl a szoptatásért. Bevág 200 tejet erre pluszban, pedig szerintem csak szomjas. De ha így van, miért nem kell neki a víz??? Szoptassam szerintetek mindig, aztán mejd egyszer nem kér? Minden esetre a szopi után megint vigyorog, és meg a vávávávvá-bábábábááá. egész nap dumál. :D

Györgyi,

én megvettem a Suttogór mindent megold c könyvet, de nekem nem jött be. szívesen kölcsönadom, ha kéred. Aztán ha olíyan nagyon megtetszik, madj megveszed. De én valahogy mentem Panni igényei után, és tökjól bevált. Van napirend, alvás, sok nevetés, nagyon kevés sírás. Az első 3 hónap kicsit rossz volt, azóta kopkopkop, tényleg szuper az élet a Kismanóval. Egy két rossz nap után mindig sok jó jön. Az okos könyvek meg.... honnan is ismernék pont a Te gyerekedet??? És ahogy ránk sincs, rájuk sincs "minta".

Elizabeth,

én is Gabinál szültem, és olyan vakon rábíztam magam, hogy akármit mondhatott volna, én megcsinálom... :D szuper volt. Remélem az "össze többi" :D gyerekemet is vele szülöm majd meg.

jó éjt,
Jube

Kép

Kép
jube

bocs a sok elgépelésért..... :oops:

Kép

Kép
jube

Helló Lányok, én is előkerültem.

Eni-Györgyi! Elmondom, hogy engem az utolsó hetekben ( amikor ctg-re jártam ) a hajszál választott el a sírástól. Vidadoki már nem mert nekem mit mondani, mert bármelyik percebn eltörhetett a mécses. Aztán amikor megszültem azzal engedett haza, hogy az első 2 nap bőgéssel fog telni, csapjam nyugodtan a földhöz a tányérokat....Nem értettem miről beszél( főleg, hogy egyszer már szültem és nem volt ilyen bajom ) Le sem értünk a parkolóig már a könnyeimmel küszködtem . és utána még sokáig itthon. Ha ránéztem Benire, ha a macija zenélt, ha a szülésre gondoltam, tök mindegy.... Szóval tuti hormonok!!! :lol: :lol: És igazuk van a többieknek Eni, ha már a szülőszobán leszel nem fogsz izgulni. Azzal leszel elfoglalva, hogy segíts Benidnek. Minden rendben lesz hidd el, hisz nagyon jó kezekben vagy!

Képzeljétek meglett a szövettani eredményem: minden rendben, egyszerű hormonzavar volt. Ja! elmondom, hogy csak januárban akartam telcsizni ( gondolván, hogy ma nagy a forgalom Vidánál ) erre kaptam tőle üzit amiben közölte az eredményt. :lol: :lol: :lol: Nagyon jól esett.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Ma a férjem kimenőn van :), úgyhogy végre tudok írni.

Durca, örülök a jó híreknek. Hát, nem bírtam ki pityergés nélkül, mikor megláttam Borókát, egy kis angyal.

Györgyi, nálunk is menetrendszerint jött 7-10-ig a bőgés heteken kerszetül, semmi nem segített. A védőnő sem tudta megmagyarázni, hogy miért. Azt mondta, ez minden gyereknél van, általában délután, majd Jázmin is "ki fogja nőni", aztán majd lesz más, ami miatt aggódhatsz ;).

Hajhullás, hát az sajna még nekem sem múlt el, és most végre elhatároztam, hogy levágatom a hajam, mert már elegem van, hogy mindenhonnan a hajam szedegetem, és én is attól félek, hogy nehogy egyszer Panni lenyelje. Nem egyszer szedtem ki a kezéből.

Jube, ugye mondtam, hogy nem kell aggódni, 6 hónapos kora előtt megfordult Panni!!! Nagyon ügyi. Gratulálok!

Dóri, Lucának is gratula, nem semmi a kiscsaj. Nemsokára már rohangálhatsz is utána. :D

Eni, én is nagyon izgultam, annyira hogy Ágival beszéltem arról, hogy mi lenne, ha epidurállal szülnék. Aztán mikor eljött a szülés ideje, eszembe sem jutott, akkor már csak egy jól eső izgalom fogott el, hogy nemsokára láthatom a pocaklakómat, akkor már egyáltalán nem féltem. Szóval ez tök természetes, hogy félsz, de ha itt lesz az idő, már nem arra fogsz gondolni.

Teszek fel én is egy pár új képet:

Kép Az elmaradhatatlan nyelvnyújtogatás Kép Finom volt ez a főzelék. :) Kép Céklafőzelék evése után

Jó éjszakát Mindenkinek!!!

Orsi

KépKép
osori

Jube,
Réka mindig is örökmozgó volt. A pocakomban is állandóan mocorgott a 4D UH-on azt mondta a doki hogy a kislányunk balerina lesz. Mikor megszületett akkor a kórházban a gyerekorvos mondta hogy nem hagyhatom sehol egyedül mert nagyon mozgékony. Egyébként az sem mindig jó ha ilyen "sajtkukac". :lol: :lol: :lol: Lásd, hiába eszik sokat (bár most ezt nem mondhatom) 3 hete mérték akkor volt 6,2 kg. Állandóan lemozogja! :? :? Dóri Lucája pedig fiatalabb Rékánál és lásd Ő már felállt. Mi még nem!! :? Panni nem marad le semmiről Ő is hamarosan felül és egyszercsak azt veszed észre hogy szaladni fog.
Kajcsi: Én úgy csináltam, hogy főzelékevés közben is adtam neki vizet vagy épp teát. DE! Volt/van olyan hogy csak szopott kajcsi után. De azért szép lassan kezd hozzászokni a főzelék utáni vízre. Szerintem próbáld meg így is hátha bejön. Nálunk ez bevált!!!

Lányok,
Rékának felül jönnek a fogai és iszonyatosan bevan dagadva az ínye. (az egyik már félig áttört) Ami a legrosszabb, hogy alig eszik valamit mármint szegénykém délután már kivan éhezve és akkor habzsol, de akkor sem nyitja ki teljesen a száját és ha hozzáérek az ínyéhez üvőlt. Kenem folyamatosan dentinox-al de az csak ideig óráig jó. Attól parrantok hogy " lefogy" a gyerek, mert nagyon sokat mozog viszont alig eszik. Ilyenkor mit lehet csinálni????

Cancan,
Tök ari, hogy elküldte az eredményt!! Így Te is felhőtlenül bulizhatsz szilveszterkor!! :lol: :D :D

Elizabeth,
Beírtam Erikát!

Jó éjt!

vica10

A SUTTOGÓ TITKAI I.

A csecsemő gondozása és nevelése

HOGG, TRACY; BLAU, MELINDA

Európa Könyvkiadó
Egészség, életmód > Gyermeknevelés
Suttogónak eredetileg azt nevezték, aki különleges képessége folytán pusztán türelemmel és halk szavakkal lecsillapít egy megvadult lovat. Tracy Hoggnak ilyen rendkívüli tehetsége van a síró kisbaba megnyugtatásához, ezért hívják őt is suttogónak a hálás szülők. Az Amerikában hihetetlenül népszerű szerző könyvéből Ön is mindent megtudhat, amit egy csecsemő gondozásáról és neveléséről tudnia kell. Legjobb, ha először a várandóssága alatt olvassa el, hogy megismerkedhessen Tracy alapelveivel, melyek a leghatékonyabb hagyományos és modern nevelési módszereket ötvözik, és ha ezekre támaszkodik, voltaképpen bármilyen problémát orvosolhat majd.

ancsaboszi

A SUTTOGÓ MINDENT MEGOLD

Alvásról, evésről, viselkedésről és sok minden másról kezdő és haladó szülőknek

HOGG, TRACY; BLAU, MELINDA

Európa Könyvkiadó
Egészség, életmód > Gyermeknevelés
Tracy Hogg ápolónőként, szoptatási és újszülött-tanácsadóként több mint 25 éven keresztül foglalkozott csecsemőkkel és kisgyermekekkel. Titokzatos tehetsége volt ahhoz, hogy megértse mit közölnek sírásukkal és testbeszédükkel a kisbabák, ezért hívták "suttogónak" hálás ügyfelei. A suttogás alapja a figyelem, a tisztelet és a kommunikáció a gyerekekkel. Ez azt jelenti, hogy olyannak fogadjuk el a gyerekeket, amilyen a személyiségével és a bogaraival együtt, és őhozzá igazítjuk a nevelési módszereinket. Az írónő valóban a gyerekek szemszögéből látja a problémákat, és ebben a könyvében igyekszik mindezt a szülőkkel is megértetni, megismertetni és megtanítani, hogyan tudják pici babájukat rávenni olyan "problémás" dolgokra, mint az elalvás, az étkezés és a szobatisztaság.Tracy Hoggnak korábban megjelent könyveit ( A suttogó I. és II.) már sokan ismerik, és akik már jártasak valamennyire a "suttogásban", de maradt még problémájuk, most elvégezheti a mesterkurzust; akik még nem ismerik gyermeknevelési filozófiáját, azok előtt most egy teljesen új világ tárul fel.

ancsaboszi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?