Györgyi kedves,
Kitartás! Máté végigsírta az első 8 hét minden estéjét úgy 6tól 11-ig, éjfélig. Mi is csináltunk már mindent, volt hogy az apja már nem bírta tovább és betette a kiságyba, hogy majd elfárad.. hát 40 perc alatt sem fáradt el.
Vagy fáj a pocija vagy lehet hogy kicsit fejletlenebb a záróizma (Máténál ez volt) és marja a sav a nyelőcsövét. Nem bukik? Ha igen akkor tartsátok magasabban a fejét meg emeljétek meg a kiságy egyik oldalát.
Plusz ha sokat eszik akkor nyomja a pocakját és az is sírásra adhat okot. Képzeld csak el, neked sincs jókedved mikor túl sokat ettél! És ő még csak sírással tudja ezt a világ tudomására hozni
És az is lehet hogy fáradt és nem tudja elaltatni magát. A monoton zajog nagyon bejönnek a babáknak! Nálunk a susog-ütöget módszer pl. Ütemesen simogatom vagy finoman ütögetem a hátát és susogok a fülébe. Mivel ő még kicsi és egyszerre nem tud 3 dologra figyelni, egy idő után abbahagyja a sírást

Na, akkor még meg kell várni, hogy becsukja a szemét és ha már egyenletesen, "alvósan" veszi a levegőt akkor lehet letenni.
Ja, és ha mozog keze-lába -ami a fáradtságtól lehet, nem azért mert nagyon élénk a gyerek

- akkor vagy bugyoláld be, vagy öleld át jól, mert az önkéntelen mozgás is ébren tarthatja.
Nekünk ez a módszer jött be.
Ami nagyon fontos este: ahogy észreveszed hogy fáradt, azonnal altatni. Ne várd meg hogy belelovallja magát! Mi pl. arra jöttünk rá néhány napja, hogy bizony van hogy Máté már este fél7-7 felé már hullafáradt.
Amúgy ha ilyen aktívan ébren van 3-4 órát akkor egy idő után még az is gond lehet hogy megéhezik időközben
A legfontosabb, hogy bármit csinálsz, szeretgesd közben!!!
Vbea
a mellszívót ott is tudod sterilizálni, a csecsemősöknél, ne bajlódj vele otthon. És ott van az elektromos Medela amit használhatsz. Mondjuk sokkal erősebben szív mint az Avent.
A Tenafix csomagoláson volt használati utasítás? Észre sem vettem
Durca
Nagyon drukkolunk nektek, küldjük a pozitív energiát! Gyönyörű a kislányod!
Elizabeth,
Nekem -5,5 dioptriás volt a szemem, igaz 3 éve megműtötték és simán lehetett szülni vele. Annyit mondott a szemészorvos, hogy jól szorítsam össze a szemem mikor nyomok. Ezt biztos Vida is mondja majd szülés közben
Steffi
Csömörön hol van babaúszás??? Az nekünk is közel lenne.
Dóri,
gratula Lucának, ügyes kislány!!! Nemsokára már ő tolja a babakocsit, mi meg csak asszisztálunk hozzá?