Sziasztok!
Megpróbáltam visszaolvasni, reagálni csak néhány dologra tudok.
Babdorka, a szüléssel kapcsolatban: én kevésbé félek, mint az elsőnél. Csak a komplikációktól, magától a szüléstől nem annyira.
Emit simán szültem, semmilyen érzéstelenítést nem kaptam. Nagyon fájt, maga a kitolás nem, inkább a vajúdás, meg az, hogy 3 ujjnyinál megjöttek a tolófájások és még nem lehetett nyomni

.
Gátmetszés kellett a nagy feje miatt, még így is repedtem fölfelé is

, viszont azt nem éreztem, meg a kitolás sem volt vészes, az már megkönnyebbülés volt.
A szülés utáni 2 hét rettenetes volt a gátseb miatt, de összességében a fájdalmakat hamar el lehet felejteni.
A szülés előtt és a kirolástól féltem, azt hittem, az nagyon fog fájni, de nem úgy lett. A vajúdás rosszabb volt.
Azért ha lehet, most jó lenne megúszni a gátmetszést, de ha a baba érdeke úgy kívánja, legyen. Eminél jó, hogy volt, mert utólag derült ki, hogy duplán a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, jó volt, hogy így gyorsabban meglett.
Babadorka, a méhlepénytől ne félj: nekem beszakadt, ki kellett kaparni, de semmit nem éreztem (nem kaptam semmi érzéstelenítőt, EDA nincs ebben a kórházban...

). Olyan hangja volt, mintha egy mosógép dolgozott volna bennem, de nem fájt, nem is éreztem. Akkor már mindegy
Baba, a 2005/2006 téli babás topikban van egy anyuka, aki szintén jászberényi és ő Bp-n szült az Istvánban, ha jól emlékszem.