A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

én nem választottam a császárt , mert elöl fekvő, azaz a méhszájon fekvő lepényem volt. a másodiknál pedig nagyon el volt vékonyodva (2mm) a méhemen a hegg és félő volt, hogy bármikor szétszakadhat.. megjegyzem az utolsó hónapban fájt is rendesen..
jah...és a 2.után meg már nem nagyon találsz orvost, aki bevállalna egy normál 3.szülést + nem is ajánlott.

a máv kórházban nem fog szülni senki? én ott szültem mind2 csajszim és most is ott fogom. bababarát kórház, és 4 különálló szülőszobája van, ahol van mindenféle(kád, bordásfal, labda, kötél, az ágyak összevissza variálhatók, előtér tv-vel, hűtővel..stb)
itt megnézhetitek: www.mavszuleszet.hu
minden szoba 3ágyas, bent van a wc,zuhanyzó... (+2 fizetős, ami kétágyas és apa is beköltözhet veled, tv-vel, fotellal, pelenkázó..stb)

na jóóó...nem reklámot akartam csinálni, csak látom még vannak olyanok, akik gondolkodnak kórház alternatívákon :)

KépKépKép
mütyürke

Szépjóreggelt! :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Hát, nem tudom. Én gyógyszerellenes vagyok általában, tehát ritkán veszek be fejfájásra vagy bármi másra gyógyszert, de epidurálist szeretnék kérni, mert én is azon az elven vagyok, hogy minek fájjon annyira, ha nem muszáj. Legalábbis én most annyira be vagyok tojva, hogy most mindenképpen így gondolom.

kétfiús anyuka
babdorka

Jó reggelt! :lol:

Kérdésem: az epidurális mikor adják be?? mert ugyebár azzal csak feküdni lehet ha jól tudom.
Lehet, hogy egy kis mászkálás, hajlongás, zuhanyzás is jól fog esni..Aztán ki tudja, mi fog jól esni.. :roll:

MÁV kórház jó kórház, anno ott volt a dokim. Dr. Herczegh Sz. a hírhedt doki, sajnálom amit vele műveltek..mert én szerettem őt.
torolve_20131003125716

Én úgy tudom, hogy már van sétálós EDA is :roll:
A MÁV-ról én is hallottam, hogy jó! Én a Bajcsy-ban fogok szülni, az is nagyon jó :wink: Gondolkodtam, hogy mivel költözünk, meg valószínű egyedül leszek mikor szülni kell menni, apa dolgozik :cry: , átmegyek a Délpestibe, de összehasonlítottam és nem nyert :lol: Remélem beérek majd és nem félúton szülök :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Nekem az elején lőtték be a tűt a hátamba, és tényleg nem nagyon lehetett mozogni, de azért WC-re persze kimehettem. És a gerinc mentén végigvezetnek egy csövet, egészen fel a nyakadhoz, és amikor aztán elkezdik adagolni, akkor már ott a nyakadnál a csőbe adják be.
Szerintem akkor hosszabb tőle a szülés, ha túl korán adják, nem? Nekem pont azért adták a 2 percestől, hogy addig is táguljon, mert ha túl korán adják, nem tágul eléggé.
Tényleg, a II. Női Klinikán nem szül más? Ott nem láttam alternatív szülési lehetőségeket, de a szülőszobák tutijók, fürdőszobával, marha kényelmes apaszékkel, az ágy is összevissza volt állítható, CD-lejátszó, és vagy 50 cd közül lehetett választani, szóval nagyon kényelmes volt.

Kép
nenoke

Brigi, hova költöztök, hogy a Dél-Pestibe tartoznátok? Mert én is oda tartoznék. Oda nehogy menj! Nővérem első kettőjét ott szülte, de a harmadikat inkább a Klinikán szülte. Csak rosszat hallottam róla.

Kép
nenoke

Pestimrére költözünk egy most épülő lakóparkba :lol: Már alig várom, hogy kész legyen!
Nem váltok, mert amiket hallottam, nem nyerte el a tetszésemet, így maradok, csak még ki kell találnom, hogy fogok oda eljutni a legegyszerübben. És nem csak a szülésre, hanem a vizsgálatokra is, de megoldom! :lol:

brigi73

Sziasztok Lányok!

Hát, amit a kórházakról irtok, az vmi fantasztikus. A veszprémiben, nincsenek ilyenek :( Van két szülööszoba, egy közös és egy apás, de ha az apás épp foglalt, akkor így jártál (a barátnöömnek sem lehetett apás) és a szülööszobákban ágyak és lámpák. A közösben van egy labda (kettöö volt, de az egyik kipukkant). Testhelyzetet nem lehet választani, csak fekve szülhetsz..... :evil:
Azt hittem, ez mindenhol így van Magyarországon.
molkata

Lányok!
Ha tudjátok fogni a német RTL-t, akkor abban minden hétköznap 11:30 és 12 között babás müüsor van és bemutatnak egy szülést is. Nekem tetszik. Hasonlít a magyar "szülööszobára", ami régen ment.
Most is éppen az megy, vagyis reklám :(
molkata

Kata, és milyen volt a mustáros bejgli? :lol: Vagy már túljutottál a mustáros korszakon?

Kép
nenoke

Már túl vagyok rajta. Most a peperoni következik. :P
molkata

Kata! Nem semmi dolgokat kívánsz meg :lol: Mondjuk a malacsülthöz mehet peperoni :wink:
Engem megint megtalált rókakoma :cry:

brigi73

Én annak idején felvettem a szülőszobából néhány részt. Lehet, hogy előkeresem :lol:

brigi73

nekem nagyon rossz a gyomrom :( most is nagyon fáj, tuti a szénsavastól! :cry:

kata, jó hogy írtál veszprémiről és a szülészetükről semmit nem tudok, még nem jártam ott, majd 3-án uh, de az is más...van még valami amit tudnom kellene róla?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Brigi! Vegetáriánus vagyok, így legfeljebb a szójakolbászhoz eszem peperonit, de van, hogy csak úgy magába.

Lynia! Azért az orvosok és a nöövérek (a legtöbb) nagyon kedvesek. Ìgy azért kicsit könnyebb. :)
molkata

gurgula! nekem is HSZ volt a dokim :wink:
ráadásul én pont a 36.hetemet töltöttem a második csajszival, mikor kipattant a botrány, mivel ragaszkodtam a mávhoz, ezért az utolsó pillanatban kezdtem dokit keresgetni...

most, hogy múlóban van (kopp-kopp) a betegségem, újra folyamatos hányingerem van... :cry: felkelek reggel és semmit sem kívánok, a vizen v. a teán kívül. na persze utána meg az üres gyomrom miatt szédelgek, hányok...
nah.. viszont 1 vmit bármikor megtudnék enni: kocsonya! :lol: :lol:
szóval anyámmal ma nagy kocsonya főzést rendezek, hogy jó sok legyen... :D :D
jah... és a szagok, arra ébredtem, hogy már fő a húsleves, hát rohannom kellett a wc-re, mert annyira kész lettem az illatától...

brigi: nekem is a bajcsy lenne elvileg a lakóhelyhez legközelebbi... de nálam az fel sem merült... én sajna semmi jót nem hallottam róla.. :(

KépKépKép
mütyürke

jah... van vki itt 35 felett? vagy van vkinek amnio-val kapcsolatos "élménye" ?

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok lányok!

Visszaolvastam mindent... huh. Írtatok ám :wink:

Nekem a 11. héten a nyaki redős uh-t hasi uh-n csinálták meg. Ez egy jó pár lappal/nappal ezelőtti kérdés.

Nekem is van: az AFP-s vérvétel előtt kell enni-inni valamit, vagy éhgyomros?

Nagyon jó nektek. Mi nemrégen költöztünk az otthonunkba. Egy orvost ismerek, akihez jártam. Ő onkológus, tehát nem vállal szülést. Nem ismerek más orvost, nem ismerem a kórházat, nem volt túl jó a tapasztalatom amikor uh-n voltam. tehát nagyon félek... Nagyon nagyon...
baba24

Bocsánat. Nem egyértelmű:

11 hetet és 2 napot töltöttem be akkor. Tehát 12. hétben voltam.
baba24

Mütyürke! Ha egy mód van rá, szerintem ne csináltasd meg. Nem íjesztgetni akarlak, de 1% esély van a vetélésre és az szerintem nagyon sok. Egy ismeröösömmel megtörtént. :(

Baba! Èn tegnap kértem idööpontot AFP-re és azt mondták, lehet enni-inni elöötte. Még jó, mert másképp rosszul lennék :oops:
A kórházban általában rossz a tapasztalat, mert nagy a hajtás. Teljesen más, ha saját dokid van. Kérdezöösködj ismeröösöktööl és válasz valakit.
molkata

Csak az a gondom, hogy nem igazán van ismerősöm. Az összes barátnőm a jelenlegi dokimhoz jár, akiket ismerek, pedig másik városban szültek, ami sok-sok km. és azzal sem vagyok kisegítve, hiszen mi a garancia... Persze az semmi, de most el vagyok kenődve.

De gond majdcsak nem lesz, hiszen a kis babóca akkortájt költözött a pocimba, amikor mi a házunkba. Tehát Ő is jönni akart oda velünk. Teljesen váratlanul, meglepetésként. Csak annyira féltem. Gondolkodtam már azon is, hogy a régi lakóhelyemen szülök, ami kb. 45 km. Nem tudom. Ott volt egy nőgyógyászom akiben bíztam és tapasztalt volt, idősebb már. Csak a km-től félek. Autónk van, de nem sok az ha mennem kell, a babának meg jönni kell? :D
baba24

Baba! Àltalában nem kellene sok legyen a 45 km, de hát akármi történhet. Szerintem, nyugodtan megkérdezhetsz ismeretleneket is. Èn pl az egyik vérvételen ismerkedtem meg egy lánnyal, aki azóta a barátnööm :D Az AFP-n is érdeklöödhetsz, akár a váróteremben is :P
molkata

A körzetim veszi le az AFP-t. Az első vérvételem meg olyan volt, hogy inkább hagyjuk. Nem is volt ott kismama, csak mogorva nénik :evil:
Nem túlzok egyébként...Na jó...kicsit. nem vagyok nagyon kényes, de tényleg nem volt bizalomgerjesztő a kórházas első élményem.

Pl.: Mivel nem tudták mi a nyaki redős uh-, (a kartonozóban) elküldtek a sima uh-hoz, (gondolták a nyakamat akarom látni), ahonnan a nőgyógyászatra, majd mikor ott is csak a kis könyvem (előtte leküldtek a sima uh-ra ahonnan felzavartak) láttán kérdezték meg: Maga terhes? a gyereknek akar uh-t? (persze ott is mondtam, hogy nyaki redős ultrahangot szeretnék, merre csinálják meg?)

Mindez egy vénaszétszurkálós vérvétel, egy mogorva belgyógyász után.

Tehát picit előjött a kényességem... :roll:
baba24

Nem panaszáradatot szeretnék, csak megnyugodni, hiszen nem tudom még mi tévő legyek...

Tudom, hogy sokkal nagyobb küzdelmek vannak az enyémnél, de ő lesz a én kis tökmagom... :D
baba24

Baba, melyik környéken laksz? Hátha valamelyikünknek van arrafelé ismerőse, akitől tudunk infót szerezni.

Kép
nenoke

Sajnálom Baba. :( Nem lehetett túl kellemes. Ezek után nem tudom, mit mondjak, lehet mégis jobb lenne a 45 km-t választanod.
Èn Stuttgártból járok Veszprémbe minden vizsgálatra, majdnem 1000 km. :( Persze, az utolsó idöökben, már nem fogok utazgatni, ott maradok.
molkata

Nenoke!

Jászberény.
baba24

Baba! Ha így állsz vele, talán inkább menj vissza a korábbi helyre. Ha első baba, akkor nem lesz sok az a 45 km. Persze, ha baj van, akkor marad a helyi, de mint azt korábban írtam, igen jó esélyünk van, hogy ne legyen baj!!!!! Sztem az a legfontosabb, hogy bízzunk a szülészetben, ahol világra hozzuk a Jövevényt.
Én néha 3-4 órákat várok a dokimra, amikor elmegy szülni. Megéri.
Vagy esetleg próba szerencse alapon írjál be hívószavakat a gugliba. Hátha kijön vmi jókis kórház.

Kata! Az a gumilabda kb. 5 ft-os tétel. Ha megengedhetitek magatoknak, esetleg ruházz be egybe, amit aztán bevisztek vajúdni is (ha jófejek, ahogy írod, biztosan megengedik). Aszondják az utolsó hónapokban csodákat tesz a fájó háttal és derékkal!

B (15+1, Főni 13+6, még 168 nap)
Vendég

Molkata!

És ami miatt itthon szeretnéd, hogy világra jöjjön, az az orvos, az ismeretség, a bizalom? Bár hülyeségeket kérdezek, biztosan, hiszen megküzdöttetek! :wink:
baba24

Bori! Már gondoltam rá, hogy veszek egy labdát. Néhány terhes tornához is ajánlják.

Baba! Èn azért járok vissza, mert itt nincs biztosításom :( Megérdeklöödtük, de nem megy. :(

Most kimegyek egyet sátálni, mert annyira szép az idöö. :D
molkata

Sziasztok!

Megpróbáltam visszaolvasni, reagálni csak néhány dologra tudok.

Babdorka, a szüléssel kapcsolatban: én kevésbé félek, mint az elsőnél. Csak a komplikációktól, magától a szüléstől nem annyira.

Emit simán szültem, semmilyen érzéstelenítést nem kaptam. Nagyon fájt, maga a kitolás nem, inkább a vajúdás, meg az, hogy 3 ujjnyinál megjöttek a tolófájások és még nem lehetett nyomni :shock: .
Gátmetszés kellett a nagy feje miatt, még így is repedtem fölfelé is :x , viszont azt nem éreztem, meg a kitolás sem volt vészes, az már megkönnyebbülés volt.
A szülés utáni 2 hét rettenetes volt a gátseb miatt, de összességében a fájdalmakat hamar el lehet felejteni.

A szülés előtt és a kirolástól féltem, azt hittem, az nagyon fog fájni, de nem úgy lett. A vajúdás rosszabb volt.

Azért ha lehet, most jó lenne megúszni a gátmetszést, de ha a baba érdeke úgy kívánja, legyen. Eminél jó, hogy volt, mert utólag derült ki, hogy duplán a nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, jó volt, hogy így gyorsabban meglett.

Babadorka, a méhlepénytől ne félj: nekem beszakadt, ki kellett kaparni, de semmit nem éreztem (nem kaptam semmi érzéstelenítőt, EDA nincs ebben a kórházban... :? ). Olyan hangja volt, mintha egy mosógép dolgozott volna bennem, de nem fájt, nem is éreztem. Akkor már mindegy :wink:

Baba, a 2005/2006 téli babás topikban van egy anyuka, aki szintén jászberényi és ő Bp-n szült az Istvánban, ha jól emlékszem.

KépKépKépKépKép
uxi

Csajok, egész karácsony alatt, (3 napon keresztül) naponta többször is ettem töltött káposztát!
Annyira jól esett, nem tudtam betelni vele :wink: :D .
Hmmm, jó savanyú volt:lol: .

KépKépKépKépKép
uxi

JAJJJ. Írtam és elveszett...

Szóval értem Molkata. Mostmár így rémlik is mintha olvastam volna. Jó sétát!

Hát Nenoke!

köszönöm a kérdésed, de úgy tűnik nem sokan fogják tudni megosztani a tapasztalataikat velem... :? Utánna néztem (persze nem nagyon alaposan) a többi topikokban is, persze még kutatok.

Bori!

Én is szerettem volna labdát mindig is, de valahogy elmaradt. Tehát hajrá! A következő projektem ez lesz. Meg persze ruhák, amik kényelmesek a pocimnak, ami igencsak növekszik.... :wink:
baba24

Visszajöttem farkaséhesen. :D

Nekem is egyre inkább nöö a hasam. Nektek is? Már vettünk új nadrágokat, mert a régiek nem jönnek rám. Ezek nem terhes nadrágok, csak egy számmal nagyobbak.

Nenoke! Köszi a beszámolót. Az ilyen élmények csökkenthetik bennünk a szorongásokat. Èn is úgy tudom, hogy a gátmetszés nem szokott fájni. Arra adnak helyi érzestelenítööt is (talán).
molkata

Mütyürke! Mi rosszat hallottál a bajcsyról? Én az elmúlt 3ésfél évben 2*szültem ott és csak pozitív tapasztalatom van! :wink:
Baba, én is 11+2héten akarok menni tarkóredős uh-ra. Szerintem, ha a másik kórházban jobban megbízol nyugodtan menj oda. Az a 45km nem kell, hogy sok legyen.
Uxi! Jó, hogy írtál. Már hiányoltalak. Barnázás elmúlt?
Beszereztem agy kismamanadrágot :lol: A farmerjaim már elég kényelmetlenekké váltak, ez meg tök jó most :lol: Komolyan úgy nézek ki benne mint aki mindjárt szülni megy :oops: :lol:

brigi73

nekem is előkerültek tesóm kismama ruhái. frusztráló egy kicsit, mert ő 10 kilóval kevesebbről indult. így van olyan szoknya, amit ő végig tudott hordani, nekem meg most pont jó :(

én kaptam a gumilabdát, de múltkor láttam akciósat a Rossmannban (bp, oktogon). asszem pumpával volt 2500.
ha vesztek, mindenképpen pumpásat keressetek. vagy ha van gumimatrac pumpa az is jó. nekünk egyik sem, úgyhogy itt szemezek a lasztival, amíg párom nem kerít télen egy pumpát...

Baba, még egy tipp, ha barátkozós típus vagy: játszótér, bölcsi, gyerekorvos. talán kicsit perverz ötlet, de Babóért bármit! hosszú távon úgyis a játszótereken kötjük eljövendő barátságainkat...
Vendég

Baba! Nagyon sajnálom, de arrafelé nincs ismerősöm. :(
Kata, szerintem Uxival keversz, ő írta szerintem a beszámolót Emi szüléséről.
Amúgy hallottatok már az intimtornáról? Én elvégeztem egy tanfolyamot, de sajnos lusta voltam/vagyok csinálni, pedig msot már tényleg kéne: azoknál, akik csinálják, állítólag minimális a gátmetszés, annyira jól tudnk tágulni.
Uxi, én meg három napja káposztalevest eszek, kaptunk a férjem nagymamájától, és tele van kolbásszal, füstölt hússal, gombával, és az is jó savanyú. Nyami. :lol:

Kép
nenoke

Brigi, igen, elmúlt, csak 3 napig volt egy kevés.
Viszont rettenetesen rossz a szám íze, meg néha ég a gyomrom, nem túl jó érzés. Vajon a Duphastontól lehet? :shock:

Nenoke, én is jártam intim tornára, csak nem tudtam befejezni a tanfolyamot, mert a 8. hónapban voltam és közben kiderült, hogy feküdnöm kell a szülésig. :cry:

A labda mire jó?
Nálunk volt a kórházban, de nem használtam. Rá kell ülni és pattogni rajta?

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!!!

Mütyürke!
Én 35 múltam 3 hete. A dokinak kötelező megajánlani az amniot.
Mi már beszéltünk vele erről.
Mi nem szeretnénk. Először megnézzük a quartett tesztet, 2szer vesznek vért, amit kiküldenek Londonba és 2 nap múlva már jön is az eredmény, amely kockázati tényezőket állapítja meg 97%-ban. (szóval ez nem kromoszóma vizsgálat)
Én január 9-én megyek az első vérvételre. Az első vérvételnek a 11-14 hét között kell történni, a másodiknak a 15-20 között.
Küldök erről egy linket, ahol részletesen le van írva minden.
Ha a vérvizsgálat nem mutat semmit (kockázatot) + az UH-k sem mutatnak eltérést akkor nem megyünk el az amniora. Amennyiben lenne vmi. bibi abban az esetben igen..de NEM LESZ!!! csak pozitívan :lol:
http://www.downszures.hu

Mütyürke én HSZ-t nagyon szerettem..és alig tudtam elhinni amit ellene felhoztak..lehet, hogy csak ki akarták csinálni mert sztár szülésznek számított..aztán ki tudja..

3 év kellett ahhoz, hogy végre megtaláljuk a nekünk megfelelő dokit. (péterfy kórházban)

Egyébként mindenhol azt olvasom, hogy szülőszékben a legkönnyebb szülni, a gravitáció miatt és ez tényleg nem hülyeség.
Nagyon sok otthonszülős képet láttam, ahol állva szülnek a nők.
Bár ehhez sok erőre van szükség...lehet, hogy addigra örülök ha fekhetek..aztán ecce csak felpattanok :lol:

Tölöttkáposzta nyami..egész héten ettem :lol:
Az előbb ettem meg az utolsó tölteléket..
Tegnap vendégségben voltunk és nagyon finom kocsonyát ettem..most is kívánom veszettül..de nincsen :(
Nemsokára sajtos rúdat sütök.. :P
torolve_20131003125716

Tyű, nahát uxi összefoglalta nekem mindazt, amitől félek! Nem irigyellek, uxi! Csodállak és tisztellek, hogy ezt mind végigcsináltad!

Ezzel kapcsolatban, pontosan a gátmetszéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem:

Utána van varrat szedés, vagy felszívódik?
Ha van, akkor hány nappal később szedik ki?
Hogy lehet utána úgy pisilni, hogy ne csípjen?

Én el nem tudom képzelni ezt az egészet, hogy az utánavaló napokban mit él át egy nő!

kétfiús anyuka
babdorka

Bodborka!
Van varratszedés nekem az 5. napon szedte ki a dokim, egyáltalán nem fáj! A pisilés nem csíp utánna. Érdemes a kórházba nedves törlőkendőt vinni sima wc papír helyett, és intim mosakodót, segíti a gyógyulást!

brigi73

a labda azért jó, mert ahogy ráülsz, tehermentesíti a derekadat és a hátadat. nem kell vele pattogni. csak jólesik rajta ülni.
szülés előtt pedig tornázni jó, vagy munkahelyi szék helyett naphosszat ülni rajta.

B
(15+2, Főni 14+0, 167 nap múlva jön ki)
Vendég

Sziasztok!
Jaj, a szülés... én még próbálok nem gondolni a nagy fájdalomra... Bár a héten egy csajszi a 24 órás vajúdását elmesélte, hát nem semmi... De még ő sem mondja azt, hogy soha többet...
Na nekem túl nagy szám volt, hogy sehol semmi hányinger. Karácsonyor már kezdődött, 3 napja reggeltől estig van, főleg kajálás után. És hasmenésem is van. Persze nem baj ez, mondtam a férjemnek, hogy inkább én legyek rosszul és a baba jól, mint fordítva. Végülis a HCG szint valamikor a 11. hét körül tetőződik!

A lényeg, hogy vár minket egy nagy csodával a 2007es év!!!
Mindenkinek kívánom, hogy továbbra is problémamentes legyen a terhessége, egészséges babócák szülessenek, és sok örömünk legyen az új családtagban!

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok,

Tudom, nem illik igy nagyon belepofátlankodni máshova, csak
szeretnék nektek nagyon boldog új évet kívánni! És miénk lesz 2007 legszebb nyara!
Kép

Mindig olvaslak titeket, hisz annyi idős vagyok mint ti nagyjából... Csak már 2 topicba is irok és félek nem tudnék eleget jönni hozzátok sem. :( Pegig lehet egy-két emberrel még szüléskor is találkozok a Péterfyben :D

üdv,
Ági
csné

Sziasztok!

Mindenkinek boldog új évet kívánok!:D

Bocs, most "guszta" leszek... :oops:
Babdorka, nekem a 4. napon szedték ki a varratot, hát... nem volt kellemes érzés. :shock: Éreztem rendesen, csípett, de nekem volt felfelé is varrás.

Belülre felszívódó varratot használnak, azt nem kell kiszedni, van, ahol már kívülre is, de azt nem tudom, mitől függ.

A pisilés tényleg kicsit csíp, viszont ha zuhany alatt próbálod eleinte, akkor könnyebb. Én eleinte nem tudtam a vécére leülve pisilni, csak állva sikerült... :?

Amitől mindeki retteg... az a kakilás. A nővérek minden vécézés után azzal fogadtak, hogy "na, volt már kaki?".
Nálunk akinek nem lett a 3. napra, kapott kúpot vagy hashajtót.
De általában nem volt rá szükség, nem is fáj annyira, mint amennyire félelmetes dolog. Az ember aggódik, hogy kiszakad a varrat, de állítólag nem tud, csak olyan érzés... Viszont jobb rajta minél hamarabb túlesni, mert minél később, annál nehezebb... Fel is jegyezték a nővérek nagybetűkkel, ez volt az egyik legfontosabb infó a friss anyukákról... :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Ma én vagyok az első? Mindenki alszik? :wink:

Voltam orvosnál. úgy néz ki, rendben van minden a babával, a vérömlenyről nem mondott semmit, de gondolom elmúlt.Abba lehet hagyni fokozatosan a gyógyszert is.

3,52 cm, pont korának megfelelő méretű, megvan keze-lába, kis tornagép, kalimpált ezerrel. :D
Viszont meglepett a doki, mert most nézte a tarkóredőt: 0,9 mm.

Elfelejtettem kazettát vinni, mert Emi belázasodott, és kiment a fejemből a kazetta, így nem vette fel, de fényképet kaptam. Majd megpróbálom feltenni.

KépKépKépKépKép
uxi

Biológiailag van vmi oka, hogy nem jön a kaki? Vagy csak a remek kórházi koszt az oka?

Főnökömnek felszívódó volt minden varrata, de még 2 hét múlva is fájt neki. Min múlik vajon?
Vendég

sziasztok

mindenkinek Boldog Ujevet!

Nenoke Spanyolorszagban vagyunk, meg 2 hetig itt szenvedunk a 20 fokban. :)

En nem ismerem HSzt, de a baratunk legjobb baratja miatta (és /vagy a kollegai miatt?) neveli egyedul a gyereket, a felesege halt meg, igy en mashogy latom a dolgokat. A ferj egyebkent orvosi karon vegzett, gondolom tobb ralatasa volt a dologra.

Bori
en nem tudom min mulik, de csaszar utan sem megy, nekem a 3. napon injekciot adtak, utana a sebem se fajt annyira. En nagy naivan be akartam kapni egy banant az elso nap, meg jo hogy megkerdeztem, csaszar utan az elso napon eleg a boseges korhazi koszt :)

Elbucsuzom mert hisztizik a lany aki mostanaban nem akar testvert...lesznek itt meg korok a nagy korkulonbseg miatt :(

sziasztok

mandarka

Sziasztok!
Hogy telt a szilveszteretek? Én átaludtam :oops: :lol:
Bori! Szerintem még a hormonok miatt nem jön mint sokaknak most is :shock:
Szerintem ez a varrat fájás egyén és orvosfüggő is lehet. Nekem például Uxival szemben egyálltalán nem csíptt sem pisiléskor sem varratszedéskor. Marcinál már varratszedés utánn nem volt semmi bajom Máténál meg 2hétig nem bírtam ülni :cry: De csípni akkor sem csípet, csak nagyon kellemetlen volt. Aztán két hét utánn minden elmúlt :lol:

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?