Huh, volt am termes!!!!
Gyonyoruek a kepek, lanyok, tenyleg szebbnel szebbek! Es koszi en is a bokokat.
Koldok-tema,
Meg nem all ki, szerintem mar nem is fog, de szinte lilas kor van korulotte, bizti elvekonyodott a bor.
Pannica, Dijcsi, es akit meg erdekel
Nyelv kerdes...
En ket nyelven nottem fel, mar csak azert is, mert anyu nem tudni magyar, apa nem tudni nemet nyelv mikor en lenni bebi...
Es en mindket nyelvet az elejetol beszelem.
Masreszt, Finno-ban angolt tanar voltam egy oviban, diplomatak gyerekei jartak oda, a legtobben min. 2 nyelven, de inkabb 3 nyelven beszeltek gyermekkoruk ota.
Biztosan vannak kivetelek, akiknel nem megy, de en sajat tapasztalatombol fakadoan csak elonyet latom. (A tudomanyos eredmenyekrol nem beszelve, hogy mennyivel fejlettebb a tobbnyelvu gyereknek a kognitiv szintje.)
Nalam is magyar ferjecske, es bizom benne, hogy nekem is sikerul majd az, ami anyumnak, en is nemetul akarok a gyermekkel beszelni. DE kezdettol fogva es konzekvensen. Kulonben el lehet felejteni... ez szinten sajat tapasztalat... az ocsem eleg sokaig nem tudott nemetul, nem is beszelt hozza anya nemetul a kezdetektol, mert addigra mar tudott magyarul. Most beszel ugyan, de azert nem lehet osszehasonlitani.
Anyu mar beigerte, hogy o kizarolag nemetul fog beszelni Noah-val.
Baratnom magyar, ferj finn, kozos nyelvuk az angol, baratnem magyarul, a ferj pedig finnul beszel a gyerekhez. 3 nyelv gond nelkul!!!
Rekanna, Dijcsi,
Nem reklamozni akarom, de az Ozi-fele kendo nem megkotos, es marha egyszeru a hasznalata. A kengurukrol en semmi jot nem hallottam, de persze ez mindenkinek a sajat felelosege.
Ozi,
Jobbulast! Szegenykem, ez hianyzott most....
Koszi a linkeket, jo benus vagyok, h. nem talaltam meg....