A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

itt vagyok,itt vagyok.... 8)
Megann!nem!
nem használjuk!bár nagyon praktikusnak tűnt,de nem az,mert anyagból van és ezért nem lehet normálisan tisztítani,csak ha kimosom,de akkor miből eszik a gyerek?úgyhogy vettünk egy IKEÁSat(3000ért)egyszerű,fehér,praktikus és Kisnyuszi is imádja!ráadásul,ami nem egy utolsó szempont,illik a lakásba! :P
a másik arra lesz jó,hogy utazáskor kis helyen is elfér !de ki tudja,hogy mindenhova fel tudjuk e szerelni?ugyebár!
na!ennyit az etetőszékről!

voltunk doki néninknél!
mi voltunk idén az elsők!persze nyuszi bömbölt ,mint mindig,pedig Éva néni meg se szúrta még soha!megvizsgálta fütyköst,azt mondta,hogy majd szépen kibontogatja,de ráér tavaszig,hogy majd lehessen szellőztetni és majd soha ne adjunk rá szűk nacit,meg ilyenek!szóval após megúszta!
és még mindig nem értük el a 9 kilót,nagyon lassan araszolunk felé!persze nem baj,mert Kisnyuszi alkata egyszerűen ilyen és csinos is! :wink: nov.15én volt 8820 és most január 2.án 8940!az azt jelenti,hogy nem egész 2hónap alatt hízott 120at!de legalább hízik!
amilyen étvágya volt a taknyik alatt!
vissza olvasok

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Roki
szerintem inkább más!hegyes volt,most meg kerek!ráadásul most legalább nem lóg ki a hasadból a szőrös feje és lába!már az is valami,hogy legalább végre elfér a hasadban! :wink:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Úgy látszik ma szómenésem van. Nézzétek el, most jön ki az ünnepek alatti megvonás....

Szerintem Hajnit az a pozitív sokk érte, hogy Maksa Zoli azt mondta:
- Kérnék egy csinos fiatalasszonyt a színpadra!
Mivel senki sem jelentkezett, Maksa Zoli maga fáradt le a közönség soraiba, kiválasztotta Hajnit, aki pedig kihúzta a nyulakat a kalapból, a nyertesek nevét, majd kiderült, hogy ők nyerték a fődíjat (második számú sokk). Óriási tapsvihar!!!!

ayse

Davallia!
ezt a visszafejlődést én is éreztem,de szerintem nem kell aggódnod!
após azt mondta,hogy általában a picúrok elszoktak hallgatni egy hosszabb ideig,aztán egyszercsak úgy elkezdenek dumálni,hogy csak nézünk!
nyuszi mondjuk nem hallgat!sőt!állandóan karattyol.....ja nem,rikoltozik,gyögyögyőőőőőzik,huhog ,mámázik,bázik,vauzik,dezik és királyul nyomja a nemet!egész nep megy a nem-nem-nem-nem! :twisted:
viszont már nagyon profin nyomja a tenyérben játszódó mondókákat,felhív,smst küld,tereget,takarít,ágyaz,olvas(magában :lol: ),firkál,bújócskázik,kergetőzik....és még sorolhatnám,de ezeket lehet szavak nélkül is!szinte mindent megtesz,amire megkérjük(azt is amire nem)és ő is használja a kezét,arcát kifejezésre!szóval detto!
mi is megértjük minden nyikkanásából,hogy mitakarhat,ezért sem siet!
erre após azt mondta(ő is sürgetné,hogy még tökéletesebb legyen az unokája)hogy nem szabad rögtön megértenünk,amit akar és akkor rákényszerítjük,hogy beszéljen!de egyszer így is úgy is fog,én meg szeretném,ha azt érezné,hogy nem egy idegen lény vagyok,aki nem tudja,hogy mit akar,henem az anyja,aki tudja!majd ,ha nem tetszik neki(mármint Kisnyuszinak)akkor szól!:wink: :lol:
nem kell sietettni!
élvezd ezt a korszakát,mert hamarosan vége lesz és nyilvános helyeken fogja torka szakadtából mondogatni,hogy kaki-kaki-kaki-kaki!!!!!vagy azt,hogy ott egy kövér néni!
:shock: :twisted: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Davallia!

Idézet a Mérei- V. Binét szerzőpáros Gyermeklélektan c. művéből:

"A gagyogásból kiemelkedő első szavak egyéves kor körül jelennek meg. Azt ezt követő fél évben lassan fejlődik a gyerek szókincse, 16 hónapos koruk körül átlagosan 8-15 szót tudnak, az élénk beszédfejlődésűek 30-40 szóval is beszélnek....A második életév második felében ugrásszerűen meggyorsul a beszéd fejlődése. A 30-80-as szókincs fél év alatt ötszörösére - tízszeresére nő. Ez a beszédfejlődés fordulata.....AZ EGYÉNI ELTÉRÉSEK JELENTŐSEK LEHETNEK. AKADNAK GYEREKEK, AKIKNÉL A BESZÉDFEJLŐDÉS FORDULATA A HARMADIK ÉLETÉVBEN KÖVETKEZIK CSAK BE."

Andris is el-elfelejt dolgokat. Pl. már mondta, hogy vau, aztán azt, hogy avu. Vagy hamma -mémé- most megint hamma.

És halkan jegyzem meg, hogy kétéves koromig egy mukkot sem voltam hajlandó beszélni, akkor viszont rögtön kerek mondatokkal kezdtem :D.

ayse

etetés!
változó,mint minden nálunk!attól függ mit adok neki és meilyen formában van nyuszi!
a főzeléket próbálom én beletömni és mást ilyenkor inkább oda se adok neki,mert akkor nem kéri a főzit,ő viszont,bár kanállal és villával is eszik,de azért egy jó részét kilötyköli,arra meg kap valami mást!a főzi után!
amúgy én hagyom kibontakozni,tőlem aztán csinálhatja a felfordulást,közben becsukom a szemem! :twisted: de ha elkezdi szórakozásból kiönteni,kiköpni,ilyesmi,akkor elveszem tőle és kiszedem a székből!először úgy csinál,mintha nem érdekelné a megmaradt falatkák sorsa,de egy idő után csak visszakéreckedik!
viszont így 12foggal már olyan jól csócsálgat!a fornettis aprósütiket már kifogástalanul befalja!régen csak a töltelékkel bírt el!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Totka!
mi több bébi fogkefét vettünk,össze -vissza hasznélja mindegyiket!de most,hogy ennyi foga van és elkezdte a sikálást is,mi is venni fogunk valamilyet,d azt én se tudom,hogy mekyiket!

hova tűnt Szedit!és még sokan mások!
Annamami elég a bújócskából!
Hari,neked is máshogy kéne kezdened az új évet!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Liliszáj :lol: :lol: :lol:
Beni és a vérvétel :?

Roki
a lázzal tényleg nem szabad játszani!após aztán utálja az antibigyókat,még az orrcsepp is saját kotyvasztás,de ha 38 fölé megy a láz,arra azért felfigyel!ott van a Panadol szirup!azért is jó,mert enyhébb láznál is be lehet adni és nem egy brutál gyógyszer!kúpot mi csak tartós láznál adtunk,de akkor benyomtuk!leterheli a gyerekek szervezetét és szenvednek is tőle!

itt a tavasz! :P

Emese és MarciKépKép
nyúlné

na már megint eltűnt mindenki :lol: :lol: :lol:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Anikio!

Hihi, megnéztem, ÚJÉVRE ESETT EGY KEVÉSKE HÓ :P :P :P :P :P

M.

Kép

Kép
megann

Nyúlné!

Én itt vagyok :D
Hát akkor mindket már csak Kisnyuszi múl fölül, azaz alul, hizás ügyileg...
No nembaj, kis filigárnok ezek a kölkök.... :P

Nálunk helyzet van...
Léna nem volt hajlandó lencsefőzeléket enni :?
Letettem ebéd nélkül aludni :?
Ha felkel, újból próbálkozom...aztán ha nem megy...akkor a lencse is menjen abba a 3%-ba????? :twisted: :evil: :evil:
Nem tetszik ez nekem....a lencse is tök egészséges... :?

Davallia!
Köszi a jókivánságot, kedves vagy...sajnos már elkezdett égni a szemem..úgyhogy szerintem ebből láz lesz :(

Beszéd:
Nyugi, ez olyan nagymamabetegség :P :P :P
Egy csomó ismerősöm panaszkodik erre, hogy a nagyszülők szerint ebben meg ebben a korban Te vagy a párod már mimindent tudott.
1 évesen már bilibe kakilt...mitöbb Shakespearet szavaltál 2 évesen természetesen franciául.
Majd beindul...
Léna pl 2-3 hétig egy új szót sem volt hajlandó megtanulni, most viszont karácsony óta megy a Mama szó is már...
Talán ez a 3. vagy 4 .szó amiről biztosan tudjuk hogy mi...

Körömpöri :P :P :P

Totka!
Aztaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D :D :D :D :D

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Ma megkapta peti a 15 hós oltást! Nagyon nagyon sírt szegény :( Remélem nem lesz baja!

Evés: Peti még csak villával tud egyedül enni, de csak akkor, ha olyan kedve van. Szóval általában még én etetem. A kanalazás szinte egyáltalán nem megy neki, de már legalább érdekli, mert néha elkéri tőlem, és akkor turkál vele a tányérban.

Beszéd: Peti még semmit nem mond, a "mammmam"-on kívül (ilyenkor enn, vagy inni kér) nem is mondott korábban sem semmit! Davallia, én anyum is állandóan azt mondja, hogy én már ilyenkor beszéltem, meg szobatiszta is voltam, de nem érdekel, meghallgatom és kész. Akkor egész más volt minden! A doktornő szerint rendben a gyerek, így én nyugodt vagyok, majd beszél, ha akar. Amúgy ő is mindent megért, ha kérek valamit megcsinálja, idehozza, eldobja, stb... kivéve a nem szabad-dolgokat, akkor olyan, mint aki süket és csak azért is csinálja, és közben vigyorog a képembe. nekem meg felmegy a vérnyomásom nagyon-nagyon!!! :?

Fogkefe: Én most felváltva használom Petinél a nenedent ujjrahúzhatósát (amikor hagyja) amúgy meg az oral B-nek az 0-2 éves korig ajánlott fogkeféje van, amit Ő és szigorúan Ő szokott rágcsálni (mert hogy az nem fogmosás amit csinál az tuti) Meg vettem egy Vademecum fogkefét is, de egyelőre feleslegesnek tartom kinyitni, amíg van mit rágni a régin is! :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

amúgy még csak 9 foga van :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann!
Én láttam már pink színűben is, iszonyat dögös volt, mondjuk az új volt 8)
Jobbulást neked.
Ja, anyáék is jövő héten mennének síelni,de átrakják valószínű máskorra, mert nincs hó :(

Róki!
Most, hogy Nolcsi beteg volt, két nap reggel kihányta a tejet. Mondjuk ő rengeteg taknyot is hányt ezzel egyetemben.
Lehet Zsuzsánál is a betegség kavar be, az talán a jobbik rossz.
Jók a pocakos képek és a mostani is igazán csini! :D
Lázat én is csak 38 fok felett szoktam csillapítani, esetleg ha lefekvés előtt van hőemelkedésük, akkor adok cataflam cseppeket, de nem kúpot.

Hajni!
Én is dm-es fogkefét használok, de ez csak egymagában volt becsomagolva, sima fogkefe, de nem olyan nagy a feje.

Ayse!
Rokon kislány is kapott ilyen balerina borzalmat, hát szerintem is az, de ha a gyerek ennek örül.... :wink:

A fiúk most délelőtt olyan szépen eljátszottak, hagytak rendet rakni, állatokat rendbetenni, még a kádba is beültem egy habos vízbe és hajat mostam. :shock:
Nolcsi közben bejött és megmosott, Leon meg segített neki :P

Na megyünk ebédelni, ma kicsit elcsúcsott, mert Leon csak 1/2 11-kor kelt fel......reggel....

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Hajni!

Megnéztem a Vademecum fogkefét, egész kicsi feje van, és 1-6 éves kor van ráírva! :D

Peti amúgy 10900 g, és 82 cm.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Megann! :)
Eladó még, de nem tudtam mailt küldeni neked, valami nem jó az emailcímeddel.
Írj ha érdekel a szék.

Csajok!

Maradtak az eredeti vevők :(
Sebaj, de legalább elment :)

Megyek mert sok az intéznivaló!

Puuussszzii

Mea
mea

Sziasztok,

Róki, szerintem láthatóan kisebb most a hasad mint Zsuzsával, bizti ő kisebb baba lesz :)

Megann, újban tuti van rózsaszínű is, ami tényleg jól néz ki.

Evés:
Roli a villát egész jól használja, kanalazni is imád, csak az a baj, hogy megfordítja miközben a szájához emeli. Szóval minden a nyakába jut :) Nem tudom miért csinálja.

Egyébként Roli elkezdte a fejrázást (nem -el) kérdezek tőle valamit, pl. jön aludni? és ő ezerrel rázza a fejét és mondja hogy nem.
Nagyon aranyos. Tegnap kérdeztem tőle szereted apát és erre is ezt csinálta. Tudom, hogy ez nem igaz csak tetszik neki amit csinál. :) :)
És most Thomas a mozdony örült lett.
Reggel felkel, kisétál a szobájából beleül a számítógép előtti székbe és elkezd sihuhuzni.
Be kell neki kapcsolnom a filmet :) :)

Mea, gratula az eladáshoz :)

Aki vett IKEÁS kisasztalt és széket, bejött neki? MErt kaptam karira vásárlási utalványt és gondoltam veszek Rolinak egyet.

Remélem nemsokára látunk MAjola baba képet-

Puszi: Kriszti

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

vagy 4 óra hosszat főtt a pöri, Davallia, Megann:küldtem Nektek is!!!!!! :D Nem csontozom ki, addig főzöm, míg levállik a hús a csontról.
Imádom "kitunkolni", de most ez elmarad, az ünnepi mértéktelen bűnözések miatt.
Köszönöm a fogkefe válaszokat, azt hiszitek van a faluba ilyen??ÁÁ, ezért is be kell menni a városba... :? :?
Ayse
az még hagyján, hogy fiatalasszony vagyok, de hogy csinos??????????Maksa sem vak!!! :lol: (én úgy tudom, a szőke nők a kedvencei)

Mivel ennyire izgatja a fantáziátokat a sokkhatás, íme:
Először Kuha, utánna Juci, utánna Nyúlné fantáziáját piszkálta, majd jöttek szép sorban a többiek! :lol: )
Nehogy azt higgyétek, hogy nyertem a lottón, vagy fogytam 20 kg.
Első sokk:
a szilveszteri vacsinál tesóm pasija(egy végtelen egyszerű fiatal srác) tesómmal együtt felállt, és nagyon-nagyon szépen megköszönte anyuméknak, nekünk, a nagyinak a közös élet elindulásához nyújtott segítséget=most jan.1-én már az új lakásban aludtak, megkezdték az eggyüttélést.Olyannyira szép, és megható volt, hogy én nem is bírtam végighallgatni, mint egy hülye, úgy mentem ki bőgve a teraszra.
Második sokk:
szilveszter éjjel találkoztunk egy kolléganőmmel, dumcsiztunk, és elvittek megmutatni a most épült lakásukat.
Mint ismertek, nem vagyunk elengedve anyagilag, és azt a luxust, azt a szépet amit ott láttunk, tátva maradt a szánk, magunkfajtának sokkhatás volt(pedig Csaba nem az a lelkendezős, ájuldozós fajta, de erre Ő is így nézett :shock:
A mi lakásunk 60nm, nekik csak a nappalijuk ekkora.Fütött úszómedence, a fürdőszobában gőzkabin, 1.5 millós konyhasarok, (olyan kütyükkel, amiket eddig csak katalógusban, v.még ott se láttam) a világítástechnika, 900e.ft-os teraszajtó, stb, stb, stb.....

Na, kielégítettem kíváncsiságotokat??? :lol: :lol: :lol:

Csikken
jó hogy írtad Thomass a gőzmozdonyt!Nállunk tudod ki van megbolondulva érte??APA!! :D (MÁV-nál dolgozik)Míg itthon volt szabin, nézte a minimaxon!!! :lol: :lol:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Mea,

Gratula, azert eleg gyorsan sikerult eladni nem?

Viki,
Az enyem is mindig sir oltaskor, de hamar felejtenek meg szerencsere!
Bar, amint belepunk a rendelobe, mar elkezdi az uvoltest!
Szerintem pont jo aranyai vannak Petikenek! 9 FOG? Nekunk ketto kijott Magyarorszagon, igy most negy van felul es negy van alul is, vagyis mi meg csak 8 fognal tartunk! :lol:

Benianyu,

Koszi az udvozlest :lol:

Barbapapa,
Ne mondd mar!!!!!!!!!! :lol: :cry: Fel11-kor felkelni!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :roll: Ilyen durmizos gyereket akarok en is!!!!!!!!!

Eves:
Balazs nagyon jol elboldogul a kanallal! Nalunk Matthieu volt sot meg olyan is, mint Ayse Lilije, van amikor meg most sem eszik egyedul, inkabb nem eszik! Nagyon rossz evo volt es rossz evo meg mindig!

Balazs viszont pont az ellentetje, nagyon szeret enni es mindent egyedul, kanallal, villaval, mar csak a nagyon hig levest adom neki, de barmilyen joghurtot,danettet megeszik egyedul. Persze nem mondom, hogy nem kell etetokendo :lol: :lol: meg feltorlokeszlet, egy kisebb malaccal is feler neha, de nem is akarja, hogy adjam neki, most mar mondja, hogy add ide, es mutatja az asztalkajat! Ugy birom, ha ehes, megy keresi a kanalat, tanyerjat, etetokendojet, es keredzkedik fel a szekere. Kozben meg dumal, "vite, nyamm-nyamm mama". Itt kiterve a beszedtemara, nagyon buszke vagyok a fiaimra :oops: :oops: Mind a ketto ert magyarul, a kicsi is minden csinal, amit kerunk tole es mond is magyar szavakat, a nagy meg, meg en is ledobbentem, hiszen nekem mindig franciaul valaszol, de nagyon jol elboldogult a magyarral otthon :lol: :lol: foleg az unokatesokkal, nem is volt szuksege ram!

Davallia,
Ugye te kerdezted a beszedtemat? Ne aggodj es foleg ne hasonlitsd magad vagy mas gyereket a tiedhez!!!! Minden kisgyereknek mas a ritmusa, ez latszik jaras-fogak-suly stb-bol. Nekem hasonlitaskepp a nagy van jelen es teljesen kulonbozoek! A kicsim kesobb kezdett jarni viszont o nagyon beszedes, rengeteg szot ismer mar es nagyon jol megerteti magat! Ujabban mondja kutya, cica, add ide, mama kaka van, budos, jo, igen, nem es ugyanezt franciaul is! De Matthieu betoltotte a ket evet es meg se mama se papa nem volt! Majd mint Ayse, majdnem teljes mondatokkal kezdett beszelni! Ja es bato, nennye(nenje) tata, mami, nagyi , kezsem(kezem) stb. Valoban sokat beszel es nagyon elolrebb van a batyjanal, de szerintem ez ertheto, hiszen latja a nagyot (nagyokat, mindig van egy unokateso vagy valami kisbarat nalunk) es hat utanoza oket es a nyomukban jar! Tegnap peldaul autoversenyt jatszottak a naggyal, vettunk karacsonyra Wii-t es a manettel egesz jol elboldogul, mi meg csak huledezunk a ferjjel! Szoval teljesen mas a ket gyerek, ezert nem kell hasonlitani, minden gyereknek megvan a ritmusa!

Ayse,
Megmenom, annyira birom, hogy jossz es segitessz "forditassz" nekem!! :lol: :lol: Nalunk szerencsere nem ez volt a baj de nem lehet kizarni szerintem!
Bar utolag olvastam, hogy amikor lealltal Rokica a tejadassal, akkor nem hanyt!! Remelem hamarosan rajonnek mi lehet!!

Juci,
Marcinak mi van a szekrekedesevel?? Javul mar egy kicsit??

Eves,
Nalunk Balazs nagy zabagep, szinte egesz nap enne :lol: :lol: Probalok nassolaskent gyumit adni neki, szereti is oket, de azert most az unnepek alatt becsuszott viszont jo nehany edesseg is! Szoval a bejglit imadta, turorudit kikopte, nagy meglepetesemre es kiprobaltattam vele a hon es sokszor emlitett kolesgolyot is, de nem szereti :lol: :lol: Viszont a ropit es a sajtos pogit annal inkabb :lol: :lol: Vettem otthon harmas tapszert, hallod Hajni, nem talaltam tejet, de ez is megfelelt, valamint Szegeden talaltam sinlacot, hat ezt nem szerette, meg a porkoltet sem ette, sot anyukam csinalt almaszoszt, meggyszoszt, olyat amit en kicsinek imadtam, hat nem kellett neki :lol: :lol: , tejbegriz, de meg a tejberizs sem! Rajottem, hogy teljesen maskepp etetek es fozok itt, mint ahogy otthon szokas! Unokahugomnak van egy most 27 honapos fia, hat szegeny en nagyon lekiabaltam az anyjat, o meg jol lekiablt engem, de szerintem akkor is irtozatos, hogy a 27 honapos gyerek 24 kilo!!!!!!!!!!!!! :roll: :roll: Hozzateve, hogy Matthieu 26 kilo es o most het es fel eves, meg aztan olvaslak am titeket es egyikotok gyereke sem duci vagy tulsulyos, sot eleg surun szora kerul itt a forumon a nassolas! A legszornyubb, hogy unokahug kb 140 kilo es ezen mercen nezi a gyereket, aki egy piacozas alkalmaval, kezdte a napot egy sajtos-tejfolos langossal, egeszben 10 perc kellett neki, majd egy sajtos roladot evett meg a boltban 5 perc alatt, majd ket turorudit es egy uveg uditot szivoszalasat :roll: :shock: :shock: :( csalad szerint jo borben van, nem kover o csak eros :shock: :shock: :shock: Nem szoltam tobbet egy szot sem :cry: Viszont beszel, mint egy kb negyeves gyerek, szamol 10-ig es nagyon okos! Sajnalom, amikor ezt latom, mert a tulsuly nem egeszseges ebben a korban, olyan pici o meg!
Na mindegy!! lnezest az off-ert!

Hajni,
Tenyleg igaz a ket + sokk??????????????????? Ez az, amit Ayse irt??????????

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Panni és a beszéd:
szerintem csajszim ügyes beszéd terén:
mama, papa, anya, apa, Panna , baba cica , pápá, nem, vau, nyau,.Ezeket tisztán mondja. bagoly, béka, csacsi=iá, liba=dádá=gágá, hangját utánozza, 99%-ban felismeri a fényképalbumban rajtunk kívül kb.8-10családtagot, nekik nevük első két betűjét mondja.Most ezt imádja, ha hármasban fényképet nézegetünk.

De a mumus Neki a formabedobók!Nem érdekli, és nem is tudja beledobni!

Amit imád, azok a könyvek(az én nagy-nagy örömömre!!!)Mondjuk összességében napi 1-1.5-2órát nézegetjük, mesélek neki.Meg van az olyanokért bolondulva amiben macsekokat vél felfedezni.Ilyenkor símogatja, puszilgatja őket.De a kedvenc még az Öreg néne őzikéje is(Apa nagyon útálja!!! :lol: )Nem tudom honnan, talán 1-2X mutattam neki, de akármilyen béna baglyot lát, rámutat, és rögtön huhog is, ahogy a bagoly csinálja!!Én meg vigyorgog, és jól megpuszilgatom, ő meg megtapsolja magát.Imád szerepelni!!!

KépKép

Hajni&Panna
totka

Hajni,

Akkor hat ez volt!!!!!!! Koszi! Nekem az elso jobban bejott es jobban tetszett! :lol: :lol:

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Ayse
Na hallod, ha ezt valaki a falumból olvassa, rögtön elterjed, hogy mit műveltünk Maksával!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

Hajni&Panna
totka

Sziasztok!

Totka!!
Hát igen, le nem mosod magadról, az biztos!!
Jót nevettem azon, hogy Ayse-nak milyen élénk a fantáziája... :lol: :lol: :lol:

Anikó!

Üdv újra itt, örülök, hogy minden rendben volt az utazásnál.
Sajnálom, hogy átment rajtatok is egy vírus, remélem, már rég elfelejtettétek!

Kép
kuha

Totka!

Még azt akartam írni, hogy nem semmi, hogy Panna mennyi mindent mond már!!!!
Gergő továbbra is csak azt mondja, hogy Apa, meg azt, hogy hamma!
Ezeket napjában ezerszer.
Most a kakas a "kaka" nála.
Egyébként utánozza a kutyát, a cicát, a bocit, a pacit és a csacsit.
De ennyi.
Nagy ritkán mondja azt, hogy "mama", "papa", meg azt, hogy "te-te", amikor mondom, hogy megyünk aludni/tentézni.
De látom rajta, hogy nagyon sok mindent megért, bólogat igennel, vagy nemmel, ha kérdezek tőle valamit.

Kép
kuha

Anikó!

Hú, 27 kiló :shock: :shock: :shock:
Az nagyon sok, Nolcsika 27 hónaposan kb. 13 kiló volt....mondjuk ő nem egy nagy darab gyerek, de akkor is. :?
Én sem vagyok egy kis darab valaki, de eszembe nem jutna a gyereket nasival, édességgel tömni, mint ahogy én se teszem/eszem. :lol:
Nem gondolom, hogy Nolcsi, aki most lassan 3 évesen 14,5 kiló, sovány lenne és tömni kéne. Jó, tényleg vékony, de inkább ilyen legyen, mint dagi.
Magamat nem tartom követendő példának a gyerekek előtt......

Hajni!
Most nézem, hogy a mi fogkefénk is oral-b, viszont a dm-ben vettem.
+ sokkos sztorik nagyon jók, főleg az első szép :D

Leon nem nagyon mond semmit, nem is utánoz, viszont folyamatosan magyaráz nekem, ő szerintem azt hiszi érthető, amit mond.....Meg minden megért, csinálja, ha kérek tőle valamit.
Na jó, anya, azt azért mondja :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Totka
Oral-b Marci fogkeféje is. MÁs kérdés,hogy sajnos nem rajong a használatáért.

DAvailla
A szülők memóriája valahogy megrozzan idővel...
Szerintem a legtöbb baba még nem beszél túlzottan.
Marci szókincse: vaú, bú, ma(majom) cicc, apa, anya,

hú most mennem kell

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Sziasztok!

Köszönöm a pocakkomentárokat... szerintem csak más formája van mint Zsuzsával volt...

Nyúlné:

:lol:

Lázcsillapítás:

Emlékszem mielőtt Zsuzsa lázas lett, én is úgy voltam vele, hogy csak magas láznál csillapítok, de most hogy beteg volt, teljesen elbizonytalanodtam, főleg az esti lázcsillapítással kapcsolatban... remélem a következő betegségénél nem fogok ennyire pánikba esni. :?

Anikó:

A tejallergiának sokrétű tünete lehet, az ekcéma csak az egyik. Ilyenje sose volt Zsuzsának, nála ez a hosszasan elhúzódó köhögés, taknyolés, bukás és hasmenés (de teljesen más mint az Augmentin okozta hasmenés) volt a tünet. Most normális a széklete és nem bukik. És nem kap tejterméket... bár ma pl kapott egy kukoricás zsömlét amiben erősen gyanítom hogy volt tej, mert legalábbis a tetejét megszórták sajttal. Eddig nem bukott tőle Zsuzsa, hát meglátjuk.

Ja, és még azt akartam írni, amíg nem kapott tejterméket, illetve nem álltunk át teljesen az esti szopiról az esti tápira, addig Zsuzsa nem is bukott... tehát 13-14 hónapos koráig nem volt probléma a bukás, szerintem ha a gyomrával lenne valami anatómiai eltérés, azt már hamarabb észrevettük volna.

Davallia:

Zsuzsa kedvenc "szava" a BA... mindenre mondja... ezenkívül mondja még hogy autó, mama, daddy, baba, co (coat), bana (banana), ba (bunny), bu (boot, book), boop (poop), bee (pee), ball, pl (apple), óm (home), bak (mit mond a csirke), ka (car), be (mit mond a bárány), moon, mú (mit mond a tehén), ba (bug, mint katicabogár), art (heart), an (one)... ennyi jut most eszembe... sokat utánoz minket és próbálja mondani a szavakat, és természetesen a B betűvel kezdődőek előnyt élveznek. :)

Én is úgy látom, hogy mindent ért, és nagyon sok mindent ki tud fejezni mutogatással, legalábbis én tudom mit akar... az apja nem mindig. És ő is van hogy mond valamit egy ideig, aztán "elfelejti" és nem mondja többet.

Barbi:

Ma hogy vannak a fiúk?

Csikken:

A fejrázás Zsuzsának is királyul megy... mindenre rázza a fejét!!!

Mi vettünk Ikeás kisasztalt és széket, az egyszerű fehér/natúr fa kombináíciót, Zsuzsa nagyon szereti. Kicsit magasak még neki a székek, de pár nap alatt megtanult felmászni rájuk.

Majola-híradó:

Azt írja, tanulgatják a szopizást és majd jelentkezik amint tud!

Kanál-villa:

Zsuzsa a kanállal elboldogul, ha nem túl folyékony dologról van szó. A leves az kifolyik a kanálból, nem tudja még úgy irányítani hogy ne. De a puding/joghurt/főzelék állagú dolgokat nagyon ügyesen megeszi kanállal... mármint az előbbieket míg kaphatott az utóbbiakat meg ha éppen hajlandó, ami nagyon-nagyon ritkán van!

Villára szurkálni nem tud, de élvezettel eszik róla ha én rászúrom.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rólunk:

Voltunk ma kontrollon, doki néni mondta hogy a tüdeje még mindig tiszta, de van még hurutos cucc a fejében, viszont mivel a köptető már nem köpteti meg, ezért áttérünk egy másik köptetőre. És szívni is kell "igény szerint." Minden mást el lehet hagyni, hála istennek, mert szerintem már jó régen kapja az antibios orrcseppet meg a Fenistilt. Viszont azt mondta, tartsam itthon még jövő hétig. :roll:

Megmutattam neki Zsuzsa fogát is, mert csúnya barna, mondta, hogy nem lepedék és nem is az ínye, hanem vigyem el gyerekfogászatra, hogy mitől is van ez az elszíneződés. De csak a két felső metszőfoga FELÉN, az ínyhez közelebb, tök úgy néz ki mintha lepedékes lenne...

Holnap reggel megyünk... remélem meg tudják mondani, mi a fene ez. Nem lehet hogy összefügg a többi bajával? Most már mindenhol összefüggéseket látok...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kuha!
PÜ ment!

jövök még...

Andi&Nati

KépKép
duda

Halihó!

A párom ma még csak félig dolgozott, igy kaptam kimenőt igy betegen.... :?

Vettem egy kabátot a H&M-ben féláron...meg egy felsőt és egy pólót a Zarában..

De kinálat tényleg gáz..semmi sincs...

Olyan mintha a karácsonyi kinálatot egy az egyben leszedték volna a polcokról és hoztak helyette gagyit..

Aztán hazajöttem és csináltam fokhagymás piritóst lilahagymával :shock: hátha meggyógyulok holnapra...
Mondtam férjnek, nem haragszom ha ma nem akar velem aludni :lol: :lol: :lol:

Léna ma alig aludt délben egy órácskát....és most már itt nyüszit...
Lehet hogy megvacsiztatom és megy aludni...

M.

Kép

Kép
megann

Jujj, Hajni!
Remélem nem kerülsz bajba miattam!!!

Ezért kijelentem, hogy a történet az én agyszüleményem és bárminemű hasonlóság élő személyekkel csakis a véletlen műve! :D

Ma bevásároltam a faluban. A cba is tök le van fosztva és a legjobb: már lejárt levesport árultak (Knorr). A maggit kettesével csomagolva, bomba áron kínálták. Jobban megnéztem már mi az oka. Fix, hogy át volt ütve a lejárati idő, pedig ezt nem az a bizonyos cég forgalmazza, hanem a gyártó maga :shock: :shock: :shock: . Eddig még sohasem nézegettem a lejárati időket, egyszerűen ősbizalom van bennem, de ez most megszünt!!!!
(csak ritkán eszünk levesporból levest, de van, hogy egyszerűen semmi kedvem, energiám, időm főzni :oops: :oops: :oops: )

ayse

Duda!

Privire válasz ment!!!

Megann!

Eszembe jutottatok ma!!! Gergő életében először tegnap evett lencsefőzit, amit anyum csinált. Csak úgy habzsoltak, sőt, anyum csomagolt belőle, úgyhogy ma is azt ette, és olyan élvezettel, hogy csak na!!
(Lehet, hogy ez a gyerek tudja, hogy sokat kell ennie belőle, ha a népi hagyományokat figyelembe vesszük??? :lol: :lol: És az nem lehet, hogy Léna pont emiatt, azért nem ette, mert úgy gondolta, hogy minek strapálja feleslegesen magát??? :D :D ) Na jó, ez csak vicc volt, remélem, értetted!!! :oops: :oops:

Kép
kuha

Ayse!

Te tudtál ma vásárolni??
Mi ma megjártuk a Sárkány Centert a Gyömrői úton, igaz, nem élelmiszer ügyben, aztán voltunk a Lurdy-ban, az Ártörőben potom 900 Ft-ért sikerült vennem egy nagyon vagány farmert.
De az élemiszer áruházak... :roll: :roll: :roll: :roll:

Lehel piacon egy gramm húst sem tudtunk venni, mert minden zárva volt, kb. 2-3 zöldséges kivételével..
Aztán letámadtuk a tuti kis CBA hentesünket, a XIII. kerületben, az is zárva volt.
Majd kétkedve bár, de bepróbálkoztunk az újpesti piacon is, hiába.
Coráról ne is beszéljeünk, ami szintén zárva volt.

Úgyhogy kaját ma semmit sem tudtunk venni, holnap Apa újra futhat egy kört Pesten... :? :? :?

Kép
kuha

fokhagymás piritós lilahagymival :shock: :shock: :shock:
ez durva volt! :twisted:

Emese és MarciKépKép
nyúlné

de nagyon jól hangzik...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok! :)

Valaki kérdezte(elnézést már nem emlékszem mert gyorsan olvasgattam futtában):

Nekünk Ikeás asztalunk van kisszékkel(fából), és szerintem nagyon klassz és jó minőségű :)

Lányok! :)

Lívi annyira de annyira keveset eszik.
Igazából 2x 260 ml tápi és délben főzelék(az sem óriás adag)
Mostanában csak szétdobálja az ételeket, már a gyümiket sem eszi, meg semmit............ :? :? :?

Kicsit aggaszt, pedig tudom ő jó húsban van, de akkor is.
Szinte csak tápin+pici főzin él még mindig................ :?
Szerintetek?????

Körkérdéseim:

- Ti meséltek már rendesen a babóknak este vagy napközben???
- Ti altatjátok őket vagy csak leteszitek jóéjt puszival és alszanak?
(Mert Lívi elég nehezen alszik el, igaz elvan az ágyában)
- Napközben már csak 1x alszanak???Mennyit?
(Lívi 1x de akkor 2 órát, ált. 2 körül)
- van akinek még cumisüvegből iszik a gyereke?
(Lívi még abból issza tápit és a vizet...)
-Lívi még nem nagyon eszik kanállal, villával, nektek?

El is felejtettem a lényeget megint:
Lívit ma elvittem fodrász ismerősünkhöz, és levágta neki, de úgy hogy növeszteni tudjuk neki hátul :)

Sajnos nincs most fényképezőnk, így nem tudok feltenni képet de ígérem, ahogy megjavítják felteszek.

(Adós vagyok a fülbevalós képpel is még..... :oops: )

Beteg babóknak, mamóknak gyógypuszikat küldünk!

Jó éjt!

Mea
mea

Róki!
Nolcsinak ma egyátalán nem volt láza, Leon viszont extra szarul van, nagyon taknyos és lázas is. :(
Mindegy, nem is vittem őket doki nénihez, már megtanultam, hogy úgyse tud semmit csinálni. Amíg a kedvük jó, szépen alszanak, nem foglalkozom különösebben a dologgal.
Antibiotikumot csak akkor adok nekik, ha egy hétnél tovább lázasak.
Majd Szilvinél már Te is sokkal lazább leszel, tudom, Nolcsi ha köhintett egyet kicsinek, rohantam vele a dokihoz. :wink:
Érdekes ez a barna dolog Zsuzsa fogán, kíváncsi vagyok mitől van, mert ő se csokit meg cukrot eszik egész nap.....

Megann!
De legalább vettél valamit, milyen kabit vettél? Nem is láttam, hogy voltak kabik is leértékelve. :?
hmmm, fokhagymás pirítóst én is szeretem, meg a lilahagymát is! :D
Ja, láttam a hirdetést a babaszobán, de mi úgy döntöttünk, nem veszünk már másik kocsit, egyre kevesebbet ül benne Leon, nyáron remélem végleg elhagyhatjuk, arra a pár hónapra már minek....
Nolcsi is csak 16 hónapig használta, pont ennyi idős most Leon. :wink:

Évi!
Magadnak vagy Gergőnek vettél ennyiért farmert? :shock:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Mea!

Van időszak, hogy Leon se eszi a gyümit, meg szinte semmit, próbálkozni kell szerintem, hátha másnap már kell neki.

Körkérdés válaszok:
Leon már igényli a mesélést, ma este is apjával meséltek, amíg én Nolcsinak olvastam. De főleg a képeket nézegeti, arról beszélgetünk.

Leont soha nem kellett altatni, ez a jó szokása még megvan, lerakom az ágyába, megkapja a kispárnát és alvás.

Én elég rég rászoktattam Leont a napi 1x-i alvásra, hogy Nolcsival együtt aludjanak. :D
Mondjuk ő nagyon későn kel és a délutáni alvása is min. 3 óra.

Cumisüveget nem használunk 10 hós kora óta.

Villával evés egész jól megy, a kanállal próbálkozik, de ha segítek, akkor hatékony is. :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Lányok...

Ja és nem mondtam hogy kacsazsirral kentem meg a piritost :oops: :D :D :D :D

Barbi!

Ugye az Árkádban vettem.....egyből a bejárattól balkéz felől az első ruhaakasztón volt..olyan kicsit fényes szteppelt pufidzseki, majdnem térdig ér..és olajzöld :D
Igazából van télikabátom, de már olyan kis elhasznált..elvégre már vagy 4-5 éve nyúzom a Gas kabimat..
És csak 7500 volt.. :P még férj is el volt ragadtatva hogy tök jó..
Volt még feketében is..és nagyobb méretben is ha érdekel... :wink:

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Barbi!
Jobbulást a fiúknak!

Mea!

-Mi sem használunk cumisüveget már jó pár hónapja. Peti a vizet csőrös pohárból issza egyedül, a gyümilevet meg rendes pohárból, de én itatom vele, mert fogni még nem tudja (vagyis tudná, de akkor a padlóra több jutna :lol: )

-Villával eszik, kanállal nem.
-napi egyszer alszik, ált 11, 11.30-tól 113, 13.30-ig.
-altatás nálunk még cicivel megy este (napközben babakocsis sétával) :oops:
-igen, napközben szoktam neki mesélni, van egy pár könyve, olyan keménylaposak, és mikor mondom neki, hogy hozzon egy könyvet, és anya elolvassa, akkor amit odahoz, azt elolvasom neki. (na azért nem üli végig, de pár percet a fenekén marad :lol: )

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

a 113=13 :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jajj asszem félreérthető voltam :oops: , a másik életet a munkahelyére értettem. Mivel sok időt tölt ott, meg a különbulizással. :oops:

ayse

Megann!

egyszerre írtunk :lol:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

hoppsz, ez rossz helyre ment :oops: :oops:
Ezer bocsánat!!!!

ayse

Mea!

Körkérdésre-körválasz..

- Lénának pár este óta lefekvés előtt elmesélem József Attila:Altatóját...keménylapos könyvből...
Kedvence:Alszik a széken a kabát :lol: :lol: Arra mindig rábök hogy:azaz, meg ott :P :P

-Léna eddig szépen elalud, jóéjtpuszi megkapta a cumikáját :? és aludt..
Ugyan nem hirdettem itt, de végülis úgy döntöttem, hogy megpróbálom leszoktatni Lénát a cumiról..(ma is láttam egy 3 év forma kisányt BABAKOCSIBAN CUMIVAL A SZÁJÁBAN AZ ÁRKÁDBAN :shock: :shock: :shock: :shock: )
Szóval szilveszter előtti két este hang nélkül elaludt, ez a szilveszteri felhajtás viszont nem tett jót..nagyon követeli a cumit :cry: ,de mostmár ugy vagyunk vele, hogy ha elkeztük..akkor jó lenne végigcsinálni..és van neki két alvókutyusa az ágyban, amiket nagyon ölelget.. :P

-Léna is a karácsonyi szünetben szokott rá az egyszeti alvásra..
mert későn kel és nem fér bele már a délelőtti alvás..
De ő csak kb max másfél órát alszik...és az szerintem kevés.. :? :?

-Cumisüvegből Léna már csak a tejfélét kapja...teát, egyebet Barbi féle kubus üvegből ha itthon vagyunk akkor kis műanyagpohárból kap.

-Kanalazás, villázás még nem megy annyira..inkább bohóckodik vele..engem meg szétcsap az ideg :?

M.

Kép

Kép
megann

Mea:

Zsuzsa ugye most bajban van a tápival, de az ő adagja Líviénél jóval kevesebb... szerintem érdemes lenne megpróbálni csökkenteni a tápi adagját, hogy több szilárd ételt egyen... fél liter tápszer az kb 400 kalória... a főzelékben nem tudom mennyi lehet. Gyümölcslevet/teát kap napközben? Mert még az lehet a ludas ami elveszi az étvágyát. Tényleg nem eszik mást, se kiflicsücsköt se más nasit? Egyébiránt nekem azt mondta a doki néni, hogy lesznek időszakok hogy azt hiszem, levegőn él a gyerek. És hogy egy és két éves kora között drasztikusan csökken (arányosan) hogy mennyit eszik, és a súlygyarapodás is csökken.

Mese:

Esti mese nincs, de napközben állandóan hordja oda a könyveit hogy mutogassunk belőlük vagy olvassuk. Az egyetlen "mese" amit hajlandó néha végighallgatni, az Kispipi és Kisréce meg az Anyám tyúkja. Szóval a rövidkék. :) Amúgy meg belelapoz a mesébe és elkezdi mutogatni a képeket és akkor arról kell beszélni. Vagy mutogat célirányosan a számra, akkor énekelni kell neki. :roll: Kész kis diktátor...

Altatás:

Én mindig úgy altatom, hogy melléfekszem és megvárom míg elalszik. Ágyban kapja meg a tápiját/tejét is vagy éppen ami folyadékot szabad innia... szóval úgy megy a ceremónia, hogy fürdés után pizsamába öltözik, megfésüljük a haját, elbúcsúzunk Davidtől, a szobájába menet lekapcsolgatjuk a villanyokat. Most hogy taknyol, még lefekvés előtt van egy orrszívás, aztán ő betotyog az ágyába, elkapja a cumisüvegét amit előre bekészítek neki, én is utánamegyek, odaigazgatom a háta mögé a párnát, lekapcsolom a villanyt és beülök vele az ágyba. Ha megitta a tápiját, akkor odanyújtja nekem az üveget, odabújik hozzám, akkor lefektetem, betakarom, odafekszem mellé, és kezdődik a türelemjáték... van hogy két perc alatt elalszik, de van hogy jó félóra is kell hozzá... ma este pl iszonyat micsoda forgolódást levágott, már kezdtem türelmemet veszteni...

Cumisüveg:

Csak az esti tápszert kapja cumisüvegből, illetve az éjszaka folyamán még cumisüvegből iszik ha ébred, napközben csőrös pohárból vagy félliteres üvegekből szokott inni. Pohárból is tud, csak ott nagy a lötyögésveszély...

Barbi:

Hát lehet. A gáz az hogy én azt hittem, most is rohadt laza vagyok. :lol: De hát be kell hogy lássam, hogy tán mégsem...

Holnap reggel megyünk fogászatra, amit David nagy kegyesen engedélyezett, azzal a kitétellel, hogy semmit ne hagyjunk megvetetni a fogorvossal, mert ők arra jók csupán hogy az embereket kifosszák, mert ahol elég fluoridos a víz ott nincs is rájuk szükség egyáltalán. Komolyan néha olyan baromságokat mond, hogy égnek áll a hajam. Kérdem tőle, hogy akkor most megmutathatom a gyerek fogát az orvosnak, de ha kezelést ajánl, azt már nem szabad végigcsinálni? A válasz egy litánia arról hogy hogy rászoknak az emberek a felesleges fogorvosi kezelésekre. Mondom ne hülyéskedjen, a legtöbb ember csak akkor megy fogorvoshoz, ha már nem lát a fájdalomtól, eszük ágában nincs szórakozásból kezeltetni magukat...

Képzeljétek...

Ma este kipróbáltuk a HA2-es tápit amit felírt az orvos (beszereztem még mellé Sinlac pépet is) és egyelőre benne maradt Zsuzsában!!! Hurrá... kezdetnek nem rossz...

Igaz, ma egész jól evett. Reggelire egy pirítóst margarinnal, tízóraira kapott fokhagymás lángost egy picit és egy pár mandarint, ebédre paradicsomot evett pogácsával, délután egy fél zsömlét, vacsorára rántott csirkemell darabokat. Mondjuk zöldség nem sok volt az étrendben, de legalább a fehérje ment a sok szénhidrát mellé. Végül is volt szénhidrát, fehérje és zsír...

Vettem neki egy pár üveges bébikaját, és megpróbálom hátha hajlandó saját maga kanalazni őket... :?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea!

Körkérdéses válaszaim:

- Én mesélnék Gergőnek, de kb. másfél percig hallgatja csak. Azt sokkal jobban élvezi, ha lapozgatjuk a mesekönyvet, és nézegetjük, meg mondogatjuk, hogy mi micsoda.

- Gergőt szerencsére nem kell altatni, letesszük, szájába a kispárna, és kb. 3-5 perc múlva alszik is. Ez érvényes a napközbeni alvásra is.

- Gergő is 1x alszik napközben, és az sem túl sok, általában 40-60 perc.. :? :?

- Gergő is cumisüvegből iszik még, a tápszert is, és napközben, a vízet is!

- Kanállal, villával (késsel :lol: :lol: :lol: ) még egyáltalán nem eszik önállóan Gergő..

Barbi!
Magamnak vettem farmert, tökre megörültem neki!
Nem tudom, ismered-e az Ártörőt, én most jártam ott először. Nem hiszem, hogy sűrűn fogok oda járni, de vannak nagy méretű cuccok is.

Megann!
Nem azért, de egy kicsit furcsálltam, hogy a pirítóst szimplán fok-és lilahagymával etted. :roll: :roll: Gondoltam, hogy valami turpisság van a dologban, és kellett ott még valaminek szerepelnie...
:lol: :lol:

Kép
kuha

Viki!

Látom :P :P
Ne utánozz :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Körkérdés...

Szerintetek nagyon kegyetlen vagyok hogy le akarom pattintani Lénát a cumiról???? :cry:
Sűrűn bemegyek és visszafektetem, mert sir.....általában negyed óra után elalszik...

Kicsit olyan ez nekem mint az alvástanitás....és tényleg attól tartok hogy később nehezebb lenne...

M.

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Én is boldog új évet kívánok mindenkinek!!!!

Felületesen visszaolvastam.

Zsuzsáéknak hatalmas gratuláció Annababához!!!! Örülök, hogy túl vannak rajta! És mindenféle jót kívánok nekik!!!

Látom, Rokicáék még mindig kínlódnak :( Nagyon sajnálom, remélem, hamar lesz javulás!

Anikó :) Örülök, hogy hazaértetek. Sajnálom, hogy Ti is elkaptátok ezt a rohadék vírust! Szinte az összes ismerősöm családján végigment :(

A végén csak bekaptuk mi is :( 30-án jöttünk haza, párom egyből utazott is el Kaposvárra előszilveszterezni. Éjjel Gergő kezdett hányni, aztán én is éreztem, hogy nincs rendben nálam sem minden. Végül a kicsimmel az ölemben ültem vagy félórát a vécén :oops: Szilveszterre jól legyengülve, étvágytalanul ébredtünk, Balázs viszont / egyelőre/ megúszta. Akkor ez inkább nehézség volt, mert ő megkövetelte, hogy játsszunk, főzzek, stb, és még egy teát föltenni is nehezemre esett. Estére azért jobb lett, tesóm átjött bulizni, addigra kicsit összekaptam a lakást is. Ő legalább nagyot játszott Balázzsal, aki állati jól mulatott, alig akart lefeküdni :)
Ja, és a férjem is kidőlt ugyanazon az éjjelen, talán ő van a legrosszabbul./ mellékesen megjegyzem, hogy minimum ezt kívántam neki, amikor elment, talán én is egy kicsit banya lettem... Ebben a pár napban annyira felbosszantott, hogy oldalakat tudnék végigpanaszkodni róla, de természetesen nem fogok :) Csak egy szösszenet: szilveszterkor még mindig nem jött haza, mert alig várta, hogy bulizhasson, hiába nem volt jól, állítólag ez kellett neki. Majd amikor kértem, hogy elsején jöjjön már haza, közölte, hogy jót fog tenni neki egy kis nyugalom, kialussza magát a barátjánál/ ???/, reggel jött ma haza. :evil: /
Gergőnek a hasmenése nem akar múlni egyelőre, de amúgy őt nem viselte meg a dolog, jó kedve van, de szinte csak szopizik. A hányós éjszakán az volt a legrosszabb, hogy ahányszor fölébredt, mindig csak szopival tudott volna visszaaludni, de ha szopizott, akkor hányt is :( Így aztán én három és fél órát aludtam azon az éjjelen.
Ráadásul a vadiúj számítógépem is beszedett valami vírust, vagy ki tudja, mi van vele, egyszerűen nem működik, mióta visszajöttünk. Ma levittük szervízbe, nem tudják, mikor lesz kész :(

Jövök, ha tudok, most férjem laptopján netezek, de dolgoznia kell, és holnap is elviszi :( Vigyázzatok magatokra!

Judit

Kép

Kép
jucc33
Érd

Kuha!

Még nem is reagáltam a lencsés felvetésedre...
Nos: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

M.

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?