A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Köszi Dancsi, ez is szimpi oldal, amit te ajánlottál, még eldöntöm melyiket a kettő közül. Egyébként nagyon édes a fiad :)

Ismét van egy kérdésem: Babarucikat illetve babás felszereléseket hol érdemes venni? Ti hol vásároltatok? Tudom, hogy ez nagyon igény- és pénztárcafüggő dolog is, de mondjuk, ha nem akarok méregdrágán vásárolni, akkor hol érdemes?

Köszi az ötleteket előre is.

E.
szerika

babacuccokat sztem turiban a legjobb megvenni, a ruhákat legalábbis, az angol turikkal teli a város, minden ruhát meg tudsz ott venni

felszereléseket meg mindegy, brendon, faktum, cora, tesco, micimackó

emlékszem, Jozsónál milyen horror összegre jött ki a vége, babakocsi, bútorok, ésatöbbi :(
Vendég

Erika, én is azt tudom javasolni, mint Dancsi. Alap rucikat a hiperekben is tudsz venni, és szerintem annyit, amennyit kell egy kisbabánál, bőven kibírnak (úgyis hamar kinövik ezeket :) ). Ha turiba mész, akkor az extra részen is szuper rucik vannak, potom pénzért!
Bababútort szerintem a Faktumból lehet a legolcsóbban venni, a Brendonban is azok vannak, csak drágábban. A babakocsit is lehet használtan venni, vagy a neten, vagy a Rókusi krt.-n a Bambinoban.
És nem mellékesen a rokonok is fognak vinni egy s mást, főleg rucikat...szerintem. :D

Ági és
KépKép
exdeus

Szerika!

Én is csatlakozom Dancsihoz: én egy csomó cuccot vettem a Passzázs soron az angol durkálóban. A bababútort Kecskeméten vettük meg (www.KIKOL.hu), az ágy matrac nélkül 30.000 Ft volt. Az egész bababútor (ágy, matrac, pelenkázó komód, pelenkázó lap, polc, pelenkázó lap) cc. 100.000 Ft-ból jött ki. Minden fenyő, a matrac kókuszmatrac. Én a neten is vettem ezt-azt, érdemes ott is szétnézni, mert például babakocsit olcsóbban tudtam volna a neten rendelni, mint amennyiért végül megvettük. Az apróbb dolgokat is érdemes onnan összeszedegetni: nem kell annyit koslatni utánuk, házhoz hozzák. Azt meg hogy egyáltalán mit vegyél szerintem a lányok itt "összedobják" neked.

Kép

Ekkor még Zolka baba nem lakta be a szobáját :)

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

BUÉK mindenkinek!
Mi fergetegeset buliztunk 31 én az urammal, és egy baráti hpárral, ránkfért nagyon -jó zene, kaja stb-, feltöltődtünk. Bár kicsit rosszul érintett, hogy a hajnali fekvés után Lindike már 6 után követelte a "jussát." :)

Dancsi! Tündéri Bogyesz mosolya! Nagy csibész lesz ő is! :)

Szerika! Előttem szólók elmondták a lényeget. :)

Lindikének kint van a 7.foga!
Csajok! Tud vki tej, tojásmentes torta receptet??

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Tudtam hogy vmi lemarad.

Zsuzsu! Boldog névnapot Ábelnek!!! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Zsuzsu: Ábelnek nagyon boldog névnapot, bár már nincs sok a napból hátra :)

Dancsi: Fiúk irtó helyesek :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Mindenkinek BUÉK !!!

Ábelnek boldog névnapot!!

Szerika!
Szerintem is az angol turik a legjobbak, vagy a nagyÁ-ban a bababolt. A tul olcsó tipegőkkel én egy párszor megjártam (tesco, auchan), ugy kinyúlt széltében és hosszában összement, hogy egyszer sem tudtam ráadni a lányomra. Na és a pl. tescos 1 gyereket jó ha kiszolgál mig pl. egy angol Next 5 gyereket is. Na és a babaszoba, vatera, teszvesz :D ,
Mi a karnisnál csináltattuk a pelenkázót: 18 ezer volt, majd nézek képet róla. Volt előttünk egy nő aki a brendon katalógusból csináltatta meg a szekrénysort ott.

Dancsi, Klzsuszi, és a többiek!
Milyen tortát csináltok az első születésnapra :lol: :lol:

Melinda téged is a torta izgat?? :) Zsófinak 3. foga jött ki 2 napja :)
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Mindenkinek BUÉK !!!

Szerika!
Szerintem is az angol turik a legjobbak, vagy a nagyÁ-ban a bababolt. A tul olcsó tipegőkkel én egy párszor megjártam (tesco, auchan), ugy kinyúlt széltében és hosszában összement, hogy egyszer sem tudtam ráadni a lányomra. Na és a pl. tescos 1 gyereket jó ha kiszolgál mig pl. egy angol Next 5 gyereket is. Na és a babaszoba, vatera, teszvesz :D ,
Mi a karnisnál csináltattuk a pelenkázót: 18 ezer volt, majd nézek képet róla. Volt előttünk egy nő aki a brendon katalógusból csináltatta meg a szekrénysort ott.

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Mindenkinek BUÉK !!!

Szerika!

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Ohh csak 3x ment el, bocsi :shock: :lol:

KépKép

KépKép
rika07

Rika: Neked akartam még mondani, hogy múlt héten a Corában vettem 7gabonás pelyhet, és képzeld, le volt ragasztva rendesen a zacskó belül.....meglepődtem, mert eddig ez az első leragasztott :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntést, nagyon aranyosak vagytok!

Jelentem nekünk nincs fogunk még egy sem :D
Új év, adtam Ábelnek sütőtököt anyatejjel hígítva. Elegem lett, h 6 hete csak kúppal kakil. Úgy megtöltötte tegnap este a pelust, h megértük kimosdatni :-)
A szopi marad, de egyszer kap főzit, egyenlőre sütőtököt.

Erika!
Én anno Bp-n az ASTI-ban vettem meg a bababútort. Épp dolga volt apucinak pesten, így vele mentem. Nagyon jó árban vettünk mindent. Baján is van boltjuk.

Szép napot Mindenkinek!

Teszek fel képet:

Kép eszem

Kép játszom apával

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Szerika!
Szerintem használtan is nagyon jó cuccokat lehet venni(erre a célra a dorozsmai vagy mórahalmi vásár is jó)nekünk szerencsénk volt mert a Máténál szinte mindent kaptunk most pedig igy most csak egyet kellett venni mindenből.Ez leginkább a lány cuccokra vonatkozott mert csajszi sehol nem volt. :) Az angol cuccok tényleg nagyon jók.Emlékszem amikor Máté kicsi volt akartam neki 50-es tipegőt venni mert az 56-osban elveszett a gyerkőc,de miután 5000 volt igy kihagytam.
A fejvédőt a kiságyra saját kezüleg varrtam és a képek is saját készitésüek.
Szóval szerintem ha vannak üres óráid akkor megéri egy kicsit kreativkodni ,mert 1.telik az idő ,2.tudod hogy magad csináltad és annál nincs jobb.

Zsuzsu!
Ábelnek boldog névnapot(kicsit lemaradva :oops: )
Hogy ízlett neki a sütőtök??

Szerencsére vége az ünnepi cécónak.Itt voltak anyumék karácsonykor hoztak töltött kápit.Mondjuk anyósom is csinált nekünk egy csomót igy marad a fagyóban is egy kevéske .
Karácsonykor gesztenyés pulyka volt(isteni lett).szilveszterkor pedig korhely leves ,lencse, virsli, hidegtál,franciasali.
Voltak vendégek (a Mátém keresztszülei)a 3 éves Leventével.Nagyon édes a Levi ,de enyhén fogalmazva hisztis .Iszonyat mozgékony olyan helyekre felmászott hogy a rosszullét kerülgetett szóval el sem tudom mondani.Minden este ment a hiszti hogy ő nem alszik stb.A Máté meg csak nézte hogy a Levit az apukája nevelgeti.Meg sem mert szólalni magától ment aludni :shock: stb.rá sem ismertem a gyerekemre :lol:
Na tegnap már nem volt itt a Levi apukája mnet is Máténál a hiszti :roll:

Mindent összevetve nagyon jó volt minden jól éreztem magam velük és szerintem ők is ugyanigy.Bár a keresztanya babát vár és nem volt igazán jó formában ,de amúgy okés volt .Folyt köv.

Kép
Kép
zitacicu2

NA szóval:

Képzeljétek rá sem ismerek a Mátémra ,mert iszonyat bújós lett(hozzám)szinte 10percenként jön és ad egy puszit vagy átölel.Nem túlzok az időt illetően !!!!Egyik napról a másikra ez akkora fordulat hogy nem térek magamhoz.
Annyira ölel szorit hogy mindenhol érzem magamban azt a hatalmas ragaszkodást szeretete amit ez a kis törpe ad nekem.Lehet hogy ez most nem a legjobban van megfogalmazva de nem tudom másképp.
Szóval könnyezek mostanában rendesen.... :roll: ,mert eddig csak az volt hogy anya menj el anya ne mesélj stb. :cry:
Nem tudom mitől lett ez a hirtelen fordulat,de nekem nagyon jól esik.
Tény hogy sokkal több türelmem lett vele szemben nem kapom fel a vizet rögtön a kis hülyeségein,lehet hogy ez is benne van.
Pont arról beszélgettünk Évivel(a kersztanya)hogy ha csak a Máté lenne vagy "csak"kettő gyerkőc akkor baromira "unnám "magam. :lol:
Gondolom azért mondta mert szamtanúja volt egy egész(sőt több)napomnak.! :lol:
Na bocsánat hogy regényt irtam,de régen voltam itt.

Zita

Kép
Kép
zitacicu2

Rika, nekünk van egy néhány Tescos cumónk, és egyiknél se vettem észre, hogy kinyúlt vagy összement volna...akkor nem ajánlottam volna. :oops:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Most csak annyi időm van hogy felpakoljak pár képet. A két szekrényke Karnisos, mi ott csináltattuk összesen 35 E volt, a pelenkázó rész levehető, utána Tv lesz rajta :-)
Ha valaki ráér jópár hetet várni a bútorra és nem zavarja hogy bútorlap, és mondjuk nem standard a hely ahova a bútort akarja rakni akkor megéri ott csináltatni.
Kép Közkívánatra egy fülbevalós kép

Kép Íme a \"nagy\" némi foghiánnyal :-)

Kép Apa és nagyapa, meg a két csöpp...

Kép A pelenkázó

Kép Kisszekrény

Remélem később több időt hagy a kisasszony, most ennyire futotta.
Ági

Ági73

Rika!
Lotti 1. szülinapjára túrótortát csináltam, de fog. sincs a receptjéről. :)
Most valszeg Bea muffinreceptjéből (ezer köszi érte :) )csinálok tortát. Találtam anyunak egy klassz szilikon pillangó formát, abban szeretném, persze ha sikerül. :)
Létezik növényi tejszínhab, Hulala a neve (köszi Nina :) ), az lenne a tetején vmi gyümivel.
Sajnos nem szoktam sütni, nem is szeretek, és nem is tudok. A főzés az más, azt imádok. :)

Csajok! Tudtok vmi olyan fogyit, amit még napi 3,4 szopi mellett lehet csinálni? A karácsony betette a kaput kilóilag. :(

Ági! Helyesek a csemeték!

Zita! Örülök nagyon, hogy Máté a "régi" lett. Könnyezzél nyugodtan! :)

Zsuzsu! És ízlett a manónak a sütőtök?

Ma bent voltunk a mhelyemen -papíraláírás a változások miatt- Lindussal. Képzeljétek, akartak adni neki csokit!! :roll: Mondom nem ehet még! Válasz: ugyan mé nem, már mindjárt egy éves! az övéké már evett ilyenkor. Én meg nagyvonalúan rövidre zártam a dolgot, Linda nem ehet! Pont! Ja, miután elszóltam magam, hogy szopizik is még, "jé, ilyen korú anyatejes babáról még nem is hallottak!! ":lol: :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ábelnak boldog névnapot kívánunk! :lol:

Melinda!
Igaz anyagi vonzata van, de én a tescoban láttam olyan szakácskönyvet, aminek az volt a címe, hogy "Sütés tej és tojás nélkül".
Én csak egy egyszerű sütit tudok, ami tej és tojás nélkül készül, max. téglalap alapú lesz a torta!
Ha gondolod leírom!

Cseppek!
Még régebben kérdezted, hogy mennyit adok babócának este enni, hogy átalussza az éjszakát. Ugyanannyit, mint a többi evéskor, nem kap többet estére!

Lányok!
Nagyon édesek a gyerekek!

Én is küldök nektek egyet!
Kép
Apa és fia karácsonykor!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Enikő!
nem tudom hogy lehet valaki ekkora állat... otthagyni 2gyereket járó motorú autóban, még a kéziféket sem húzták be.... ezek nem voltak normálisak... szegény gyerekek.
el se hiszem h. van ilyen szülő.
Vendég

Csibe! Minden receptre kivi vagyok. :)
Jó fej pasijaid vannak!!! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Ági, Dancsi, Csibe, Zsuzsu! Szépek a gyerkőcök! Dancsi! Nagyon aranyos a kistigris, tetszik a felső! :)

Boldog névnapot Ábelbabának! :lol: :lol:

Bea! Majd a tesóval tuti táblán lesztek ti is! :) Tervezitek már? :)

Látom nem vagyok egyedül, én is tortareceptet akartam szerezni! :) Szívesen veszem az 1 éves tortához az ötleteket! Esetleg nem tudjátok, sütnek valahol a városban tej és tojás mentes tortát? Akkora vendégjárás lesz, lehet, hogy egyszerűbb lenne rendelni... :roll:

Erika! Babaruhából a Kenguru Gold (NagyÁ emelet) cuccok szerintem jó minőségűek, és a Brendon stb. bababoltoknál olcsóbbak, bodykból nagyon megéri akciósat venni náluk (mindig van nekik, csak szólni kell, hogy azt keresed, az átrendezés óta nagyon hátul vannak eldugva)!

Enikő! Ez nagyon durva! Ennyire nem figyelni a gyerekekre! :evil: Szegénykék! :(

Ma voltunk tanácsadáson Dénessel, így állunk 8 nappal a szülinap előtt: 77 cm, 9870 g, 8 fog.

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Melinda!
Ilyen korú anyatejes baba, ez jó! :):) Milyen idősek a munkatársaid?

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Igen, ízlett a sütőtök Ábelnek, legalábbis betermelt egy fél bébiételesüvegnyi mennyiséget. Nincs botmixerem, átpaszíroztam fémszűrőn.

Előtte is utánna persze szopizott. Apuci pár napja megtanította berregni a kicsi fiát, erre "természetesen" :lol: főzelékevés közben jutott eszébe megmutatni a tudományát........... Mindenünk sárga, átöltözés, fürdés, hajmosás.... :)

Nem igazán tudom, h mindennap adjak-e főzeléket, mikor váltsunk másikra na és, hogy kell-e közben böfiztetni.

Azt vettem észre, h pár napja nagyon erősen szívja a cicim Ábel, fáj is ahogy eszik, azt gondolom kevés neki amit talál benne. RÁg is, ami lehet az, hogy készülődik kifelé az első fogacska.

Csibe!
Aranyosak a "fiaid!" :D

Zsuzsi!
Szépek Dénesbaba méretei, a fogakat irigylem! :)

Szép estét!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsi! 52 körüliek mondták. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő,
a hideg futkos a hátamon :(

mikor jöttök, most egészségesek vagyunk.
Vendég

Bea!
Akkor biztos megörültél mikor megláttad, hogy le van zárva :lol: , na és biztos az eszedbe jutottam :lol: . Mi még mindig azt a dobozt esszük, lassan fogyogat sőt még az első doboz sinlacunkból is van még.
Mi ez a muffin recept, mikor irtad, vissza tudom keresni.

Melinda!
Túró torta, Zsófi tuti kiakadna, nem hajlandó a túrót megenni szerintem utálja :lol: , na majd változik még az ízlése. nem valami édes szájú. Zsófit is már kínálták csokival, én engedtem, kíváncsi voltam a reakcióra, de óriási fintort és grimaszt kapott a csokoládé. A teát, gyümölcsleveket sem issza meg csak tápszer és viz, persze én nem is bánom. De sajtból állhatna az egész világ :lol: :lol: :lol:

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Csajok! Tényleg igaz, h az év első babája 34 hetesen 3100gr-mal és 51 cm-rel született vagy valamit félremondtak?? :o

Kép
gyanixi

Niki, félremondták! Én is így hallottam, még mondtam is apukámnak, hogy akkor egy óriásbébi.
Viszont rosszul mondták azt is, hogy mikor született.
Szóval elvileg (legalábbis az újság szerint) éjfél után egy perccel (és nem öttel, ahogy én hallottam) született, és állítólag 1 héttel későbbre várták az érkezését (ami nem hiszem, hogy a 35. hét lett volna).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! :)
Mi is szerencsésen túl vagyunk az ünnepeken! :lol:
A karácsony nagyon klassz volt - nem volt nagy vendégeskedés - botinak nagyon tetszett a karácsonyfa, az ajándékok kevésbé érdekelték, inkább a dobozokat, és a csomagolópapírokat értékelte.
Később azért megbarátkozott az ajándékokkal is! :wink:
Egy egyszerű pöttyös labda a kedvenc, de bejön neki a tanuló kutyus, és a babaszintetizátor is, meg a búgócsiga is! :D

a szilveszter is nagyon jó volt! Bár nem akartam bulizni menni, végül mégis meggyőztek, és nem bántam meg egyáltalán, nagyon jó volt!! :D
Bár mikor hazaértünk, akkor Botond már ébredt is, igy kicsit nehéz volt kibírni a köv. napot, de azért túléltem! :lol:

Dancsi :)
Sajnálom, hogy ilyen sz..rul sikerült a kirándulásotok :( :(
Bogyi nagyon édes! :D

Zsuzsu :)
Ábelnek utólag is nagyon boldog névnapot! :D
Ízlett neki a sütőtök?? :D

Csibe :) Ági :)
Édesek a gyerkőcök nagyon! :D

Torta:
Nálunk nagymama sütötte hagyományos csokitorta volt, rendes piskótával. :oops:
Nálunk ez a torta már hagyomány.
Bár bBotinak nem szoktam se csokit, se tojásos, tejes kajákat adni, azért a szülinapi tortából kapott pár falatot! :)

Melinda :)
Kolegák :lol: :lol:
Néha tőlem is kérdezik, hogy meddig fogok szotatni :roll:

Zita :)
Máté nagyon édes lehet! Elhiszem, hogy könnyezel... :D

Enikő :)
Én totál kiakadtam... :cry: :cry: :cry:

Niki :)
Nekem eléggé felremondás gyanús... de nem t'om...

Most megyek, mert Boti leszedi rólam a gatyát! :lol: :lol:

Kép
Kép
zituska28

Helló!

Szülinapos babák anyukái! Kaptam egy nagyon jó almatorta receptet, egyszerű, tojás- és tejmentes, ha érdekel valakit, szívesen elküldöm!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Csak sikerült egy nap egy kicsit hosszabban aludni a lánykámnak :-) Bár nem csodálom hogy napközben nem álmos, 12 alvással töltött óra után nekem sem lenne kedvem aludni :-) Először is mindenkinek boldog és főleg egészséges új évet kívánok. Csatlakozom az előttem szólóhoz, minden betegség mondjon le de rögvest :-) A szülinaposokna, névnaposoknak, sok-sok puszi :-)

A tegnapi este tanulságos volt számunkra. A 18 órás evést átaludta, én meg úgy gondoltam hétkor már nem keltem, fél nyolckor úgyis fürdünk.
Nem is volt igazán nagy nyafi az evésért, meg álmos is volt, de azért megette a szokásos mennyiséget, ami nem kevés, elvégre ő napközben szi meg az egész napi mennyiségét.
Most még ráhúzott egy kis extra adagot, de úgy hogy azt hittem már baja lesz. Hát lett is üvöltés, mi meg felváltva hordozgattuk hogy fáj a hasa azért üvölt. Majd másfél óra után kínomban adtam neki kamilla teát... hát úgy vetette rá magát mint aki egy hete nem evett. Na akkor adtunk neki még egy kis tápit. Pont az aznapról hiányzó mennyiséget ette meg, egy cseppel sem többet, majd bevágta a szunyát mintha mi sem történt volna. És mi a tanulság? Ha egy baba adagja egy nap 27 adagolókanál tápszer, akkor azt meg is fogja enni...

Gira:
A sógornődnél minden rendben volt az első babánál? Sokan vannak akik az első kudarc után már inkább bele sem vágnak a szopiba, elkerülendő az újabb kudarcokat és csalódásokat. Hát rajtuk az a tabló nem fog segíteni, arra lennének a védőnők, de mit mondjak, a felvételinél náluk sincs semmi nemű pszichilógiai alkalmassági és ezzel most azt hiszem mindent elmondtam...
Tudod erre írtam én régebben egyszer, hogy kötelezővé kéne tenni a terhesség alatt az ultrahanggal történő tejmirigyvizsgálatot. Ezzel ki lehetne szűrni azokat akiknél ilyen jellegű probléma van, őket máshogy kezelve szopiügyben. Mellesleg most olvastam az egyik orvosi portálon egy cikket, hogy a tejmirigyelégtelenség (nem teljes hiány!!) sokkal több nőt érint mint eddig gondolták, mivel ehhez elég egy tüneteket nem okozó enyhe pajzsmirigy alulműködés serdülőkorban. Ami pedig tudva mennyire jódhiányosak a vizek Magyarországon valószínűleg elég gyakori.

Alvás. Amit én erről tudok, az alváshoz minél ingerszegényebb környezetre van szükség (elrakni a játékokat, hogy ne is lássa, nem telezsúfolni a falat képekkel, az ágyat alvósjátékokkal, csökkenteni a fényerősséget stb.) mert az unatkozó gyerek ha tényleg álmos eleszik. ha meg van valami érdekes dolog akkor mi sem szívesen alszunk el, még ha fáradtak is vagyunk :-)

Romy:
Örülök ha hasznosnak érzed csak kicsit amit írok. A szilveszterrel egyetértek, őszintén szólva nem vágyok valami zsúfolt discóba, vagy hasonló helyre. Sajnos nekem az ami ott folyik kívül esik a tánc kategórián, mióta megtanultam úgy igazán táncolni :-) Bár még van pár dolog amit ebben a témában ki akarok próbálni :-) A klasszikus tízest már tudom, tervbe van még véve egy kis salsa, argentín tangó, és lehet kacarászni hastánc :-) Ha tényleg normális táncos helyek lennének oda szívesen mennék :-)
Mi odáig "süllyedtünk", idén hogy rajzfilmet néztünk és éjfélkor már csak arra ébredtünk durrogtatnak odakint. Félálomba jegyezte meg a férjem, hogy jah már elmúlt éjfél :-) A picike egyetlen mozdulat nélkül vészelte át a kinti zajokat. Hjah, jó alvókája van mint a papájának :-)

Dancsi:
Sajnálom azta borzasztó kirándulást, olvasni is hátborzongató volt...

Eszter:
Tündéri Barni ebben a szerelésben, azért egy sapi még nem csinál majmocskát a picikéből, szerintem mindannyiunknak van egy-egy hasonló képe a gyerkőcökről. A fiam ezeket élvezi a legjobban amikor nézegeti a kicsi kori képeit, folyton el kell neki mesélni mi is történt akkor pontosan :-)

Klzsuzsi:
Mint írtam is, nincs gondom azzal ha valaki csinál ilyen tablót (vagy kikerül rá), nehogy rosszul érezd magad emiatt. Csak tartok tőle akik eleve eldöntötték azokat ez úgysem befolyásolja, akiknek meg nem sikerül stb... már leírtam.

Szerika:
Babaholmit használtan érdemes venni. A picik még úgysem tudják új vagy használt ami rajtuk van , vagy amivel játszanak és a babkocsi is csak addig érdekli őket hogy belekerüljenek.
Nekünk mint írtam pelenkázót kellett csináltatni, de tévés komódot mindenképp csináltattunk volna, így most az a pelenkázó, ha leherül róla a felső része tv kerül rá (azért is van kihagyva egy üres rész a fiókok fölött hogy oda kerül majd a videó dvd :-). Kettő az egyben :-)
A kiságyat örököltük a húgoméknál nagyon közel született az első két gyerkőc, mindenből kettő volt, így azt onnan kaptuk. Babakocsit sajnos újonnan kellett vennem, ami nekem minden szempontból megfelelt volna az akkor használtan nem volt, a légzésfigyelővel ugyanígy jártam, szóval az újonnan van.
A kocsinál nem érdemes csak az ár miatt az igényeidből engedni, azt sokat fogod használni. Pl. hiába olcsó egy kocsi ha pl olyan nehéz hogy egyedül nem tudod feltenni a buszra, vagy olyan nagy hogy egyik boltba sem tudsz bemenni. Érdemes mielőtt bármit is megnézel összeírni mik az igényeid (pl, legyen könnyű, hogy emelni tudd, beférjen a liftbe, kocsiba, vagy legyen nagy kerekű, mert ahol laksz ott a kicsivel elakadsz.) A hgom lemérte a kocsija csomagtartóját, majd bevonult a brendonba, összecsukatott vagy 10 kocsit, lemérte, és a két leginkább esélyest lecipeltette az eladóval, és szó szerint belepróbálta a csomagtartóba, mint kiderül csak az egyik fért bele :-).

A ruhák egy része az angol turiból van, de ott nagyon alaposan meg kell nézni mit veszel. Nem a minőséggel van a gond, de van egy két darab ami itt ott el van szabva (pl a csuklónál túl szűk), vagy az anyag alatt olyan közbélés van ami nem nyúlik. Ezen kívül meg érdemes többfajta rucit beszerezni mindból 1-2 darabot, mert használat közben fogsz rájönni neked mi a leginkább jól használható. Pl én könnyebben adom rá azt a bodyt, aminek elöl van a patentja mint aminek a nyakánál, illetve nem szeretem a csónak nyakút, mert az nagyon szabadon hagyja a mellkasát. Ugyanez van a rugival. Nálunk olyan meleg van h ogy csak egy ujjatlan rugi + hosszú ujjú body van rajtunk, éjjel meg ujjatlan body, hosszú ujjú rugi+ zsák. Na meg a lány nem is szereti ha maceráljuk az öltözéssel, így a lehető legegyszerűbb cuccok kellenek neki. Na ezért vegyél inkább egyet minden fajtából. Ha meg öröklöd akkor nincs gond használod amelyik bejön. Egyébként én a használtban is olyat szerek venni amin látszik hogy használva volt és nem vadiújnak néz ki. Az gyanús, vajon miért nem adták rá a gyerekre?
Az meg sosem baj ha egy számmal nagyobb rugi van a picúron, akkor adok rá egy zoknit és nem húzza ki a lábát belőle :-)

Én itt szoktam a Szillérin vásárolni a bababizományosnál szinte fillérekért lehet babaholmit kapni, épp tegnap vettem egy Chicco csörgőt ami plüss nyuszival van összekombinálva. Kimosom szépen és spóroltam szerintem kb 500-1000 ft körül. Tudom sokan idegenkednek a használt dolgoktól, engem nem zavar, talán mert tudom, hacsak nem azonnal kerül a gyerkőcöm kezébe, nem lehet róla semmi betegséget elkapni. A legtöbb vírus alig 3 órát bír ki a legvegőn a bacik kicsit többet, de nem napokat és úgyis kimosok mindent :-)

Babaholmi. Abból meg nem kell mindenből márkás. Pl. cumisüveg mosó (bocsi de hirtelen ez jutott eszembe), de üvegből megéri a márkásat venni, a húgom 5 éve gyűri az egyik aventes szettjét, naponta főzi, stb, de még mindig tökéletesek.(Ezt kivételesen tudom hol a legolcsóbb, és az a tescó :-) (emiatt is bocsi mindenkitől, de én már csak biztonságból is beszereztem egy garnitúrát, úgy voltam vele, max már csak akkor használjuk ha főzelékezünk). Szóval elég sokat lehet spórolni ha valaki ügyeskedik egy kicsit :-), esetleg tudsz varrni vagy a családban valaki.

Ha gondolod tényleg összedobjuk itt neked mit vegyél és mi az ami totál fölösleges (mert van olyan a listán amiket az ember talál a neten :-)

Melinda:
A tehéntejet lehet helyettesíteni rizstejjel, amit lehet lehet készen venni, de lehet is csinálni otthon, és nem okoz allergiát.
Tojás helyett meg a következőt találtam:
Sütemények

A tojásnak kétféle funkciója van. „Összeragasztja” a tésztát, és a tojáshab megemeli, lazítja, könnyűvé teszi.

A lazításra sütőport használhatunk. 1 teáskanál sütőpor 1 tojásnak felel meg.

A „ragasztásra” többféle dolgot lehet használni.
• keményítő
• lenmag
• tofu
• zabtej
• 1-2 alma reszelve
• 1 banán pürésítve

Kevert tészták:

Egy receptet ideírok – ez alkalmas akár születésnapi tortának is:

Barna “piskótatészta”

11/2 bögre liszt
1 bögre cukor
3 nagy evőkanál kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só
6 evőkanál étolaj
1 evőkanál ecet
kis vanilia, rum stb
1 bögre tej vagy víz

Száraz alkotókat összekeverni, fakanállal hozzákeverni a többit, csak addig míg sima lesz. Élőmelegített 180 C sütőben (gázsütőben közepes fokozat) kb 30 percig sütni, amíg már nem ragad a tészta a beleszúrt tűre. A tepsiben hagyd kihűlni, mert melegen törik,morzsolódik. Nem lesz nagy adag, 20x20cm-es tepsiben 2-3cm vastag lesz. Én az egészet a teflontepsiben keverem össze, nem kell keverőtálat mosogatni. Természetesen nagyobb tepsihez dupla adagot keverj ki.
Lehet enni magában, vagy tölteni bármivel pl lekvárral, vajas krémmel, pudinggal.

A tésztát lehet variálni: A kakaót kihagyni és egy kis vaniliával meg citromhéjjal ízesíteni. Lehet bele tenni 1 marék darált diót.

Hát ezt lehet variálni, kihagyni esetleg ezt az, vagy hozzátenni. Búzaliszt helyett lehet esetleg kukorica vagy rizslisztet megpróbálni.

Ezen kívül én még muffin receptet tudok tojás és tej nélkül.

Enikő:
Számomra ez az emberi felelőtlenség csúcsa. Gyereket álló autóban sem hagyunk soha magára, nemhogy lejtőn álló, járó motorú kocsiban.

Niki:
Miért ne lehetne ennyi idősen ekkorka egy baba? Ha hozzávesszük hogy +- 2 hét mindig benne van egy számolásnál, és lehet hogy ha időre születik 60 centis és 5 kilós lett volna. Ez nem vicc, amikor én szültem egy ekkora babó is volt bent, komolyan a mieink mellett úgy nézett ki mintha már egy hónapos lett volna :-) És a picik súlyát az anyaméhben uh-al a lehető legnehezebb (szinte lehetetlen) meghatározni, mivel nem mindegy hogy hájacska vagy izom van a babón (van amelyik több tartalékkal születik). Vagyis lehet hogy a tiéd is nagyobb, súlyt csak a comcsont és a fejátmérő alapján lehet becsülni de rettenetesen nagyok lehetnek az eltérések. A lánykám a fejátmérő (102 mm) és a comcsontja alapján (erre nem emlékszem) saccra 4200 g-al kellett volna szülessen erre 3640 lett "csak". És hát császáros volt a baba, szóval az a születés ideje amikor kiveszik és hát egy perc ide vagy oda... A 38. héttől meg időre születettnek tekintik (mintha 40 lenne), szóval inkább volt az 37, mint 34 (ezt könnyű félrehallani) de minden lehet, nagyon egyediek a babók. Az "óriásbébink" mellett akkor az osztályon volt egy 40. hétre született 2650 g-os kismanó is, aki makkegészséges volt :-)

Jajj csajok lőjetek már le már megint csak írok és írok és írok.... :-) :-) :-)

Ági

Ui.: Alacsonypadlós buszok menetrendje kint van a volán honlapján, de aki kéri annak el tudom küldeni egyben, válaszoltak a volánosok emailben, én már csak ilyen vagyok, őket is zaklattam ezzel és meglepő módon válaszoltak is rendkívül udvariasan mellékelve. Elküldhettek volna símán hogy olvassak honlapot :-)

Ági73

Üdv!

Ági, megelőztél. Én is akartam már legalább két napja írni, hogy fent van az alacsonypadlós menetrend a neten. :) De ahogy nézem, ami a mi környékünkön járt, azt egy kicsit megritkították...legalábbis nekem úgy tűnik. :( Ha a jó oldalát nézem, tudom, mikor jön ilyen.
Érdekes, nekem meg pont a "csónaknyakú" kombik jönnek be, én nem nagyon szeretek még azokon is a patentokkal bíbelődni. :D

Csibe, szupi a kép!

Lemérték Petit: 8600 g és 74 cm, eszméletlen hosszú szerintem.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Ez szerintem is iszonyatos!! Nem is találok szavakat!!!

Melinda!
Ez a csokis dolog... :shock:

Az sem semmi amit mi kaptunk: Kitti nem mászik még . Kipróbálta párszor,de marad a kúszásnál,viszont több mint 2 hete álldogál. Rakok is fel róla képet. Az egyik ismerősünk,akinek van 2 fia,azt mondta hogy ha Kitti nem tanul meg mászni,akkor szellemileg visszamaradott lesz :shock: Na erre ti mit mondanátok??? :?

Kép Baby
Kép Így álldogálok

Kép Imádok állni

Kép Apával

Kép Szenteste

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Ági! Köszi a receptet. :)
Zsuzsi! A tied is érdekelne ám. :)

Kinga! Elmondanám, hogy Lottika a klasszikus értelemben 4kézláb sosem mászott!! -ő ült a popóján és a kezével, egyik lábával hajtotta magát előre mint egy kismajom.
Na szal, majd 4,5 éves, ismeri a betűket, egy pár szót le tud írni (anya, apa, Lotti, Lindi), elszámol -kis segítséggel- 100ig, most tanulja az órát, nagyon ügyesen rajzol, színez stb.. Kissé visszamaradott ugye????? :lol:
Ha nem csal a szemüvegem, akkor Kitti álldogál?Hol itt a gáz? Megvan!, az ismerősödnél. :) Bocsi.

A mohácsi tragédia szörnyű. :(

Ex! Szép méretes fiad van! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok,itt vagyunk mi is de képzeljétek,dec.29-én pénteken begyulladt a fogam :cry: :cry: :cry: ,,és mivel szoptatok nem nagyon lehetett fájdalomcsillapítót szednem,,alig vártam hogy jan.2-a legyen!!!!!!!!!!
Hát mit mondjak,inkább 5* nőgyógyászati rákszűrés,mint 1 fogorvos!!! :? :?
Pedig nagyon rendi szájsebész dokim van!! :wink:

Zituska,nem csak Boti evett,csokis -piskótás tortát :wink:
A Barni is!!
Merre voltatok bulizni?
Már ha csak nem vagyok indiszkrét??

Rika,nálunk Barni nagyon imádja-imádná a csokit!!,és a húsikat,a tökfőzeléket,na meg a töltött paprikát,(mikor terhes voltam ,anyu minden héten főzőtt nekem,a 7 napból legalább 3* ettem,és egyedül ezt nem hánytam ki!)
A fiam is imádja! :D :D
Neki sem kell,se gyümilé,se tea,csak víz,és anyatej............. :lol:

Barnianak felül kijött mindkét szemfoga,így már 8 db van felül,alul pedig 7 db +1/2!!
Hátha mostmár 1 kicsit könnyebbek lesznek az éjszakáink!!!

Tudja valaki hohy hol lehett,biciklis gyerekülésbe,hevedert(tudjátok amivel bekapcsolom,hogy ne essen ki a gyerekülésből)venni???

Ez a mohácsi tragédia annyira szörnyű,annyira sajnálom őket!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Zsuzsu,Csibe,Ági nagyon édik a gyerekek!
Ági neked kell sütötökös bébiétel???

Kép
bibi226

Kitti :)
Boti most 2 hete mászik, eddig csak kúszott...
Melindával értek egyet, nem Kittinél van gond, hanem az ismerősnél! :roll:

Bibi :)
Fogad :cry: :cry: :cry:
Van egy éttermünk a Gogol utcában. Összekötöttük a munkát a bulival, de inkább buli volt, mint meló! :wink: :lol:
És Ti? Voltatok valahol?

Nem semmi, mennyi foga van Barninak!! :shock:
Márciusban lesz 2 éves a keresztlányom, neki még csak 12 van! :D

Kép
Kép
zituska28

Melinda!
Mi is ezt gondoluk... :idea:

Exi!
Peti tényleg hosszú baba :P Gondolom nem győzitek venni neki a rucikat :lol:

szszkinga

Üdv!

Lányok, szomorú, de van igazságtartalma annak, amit Kinga írt. Én ezt nem is egy helyen olvastam, gyógytornász szájából hallotta az, aki írta. Igazából csak annyi a bibi, hogy ez a fejlődési folyamat kimarad, és ez okozhat problémát.
Persze nem törvényszerű dolog, hogy valami gáz lesz, ez kb. olyan, minthogy vki mutat-e allergiás reakciókat valamire. Vagy igen, vagy nem...

Melinda, az a mászás is mászás! Egyszer a Spektrum tv-n volt egy műsor, ott elmondták, hogy huszonvalahány formája van a mászásnak. :)

Kinga, igen, Peti elég gyorsan növekszik. Igaz, ruhával még nem állunk szűkösen, elég sokat vettünk régebben, mostanság meg turizok.
Szupi az álló Kitti. De ne aggódj, mászni is meg fog tanulni, mert lesz olyan dolog, amit csak úgy ér el...hacsak meg nem tanul ehelyett kapaszkodás nélkül járni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Igen, arról én is hallottam, hogy gondot okozhat, ha kimarad a mászás. De egy 7 hónapos babánál egyáltalán nem biztos, hogy kimarad, csak épp hamarabb tanult meg állni. (Boti is)
De azért hogy szellemileg visszamaradott lesz a gyerek, az erős... én beszédhibáról hallottam, ami kezelhető. Nem ugyanaz a kettő :!: , szerintem!

Kép
Kép
zituska28

Zita: beszédhiba, részképességzavar,egyensúly problémák, figyelem zavar, később tanulási nehézségek.....stb Lásd Viola! Ezért én nem hagynám annyiban, ha kimaradna akár 1 fejlődési fázis is, azonnal izzítanék egy gyógytornászt! :wink: Ez nem tragédia, nem szabad annak felfogni, de ha megelőzhető, fejleszthetőn az ESTELEGES probléma, akkor nem szabad a fejünket a homokba dugni!
Lehet hogy nem az "előírt sorrendben" csinálja, de csinálnia KELL!

ceniko
Szeged

Hja amúgy sziasztok! Épp akartam már menni aludni, de felugrottam elolvasni jött-e újabb hsz, és látom a nagyüzemi termést :)

Kinga: Kitti még mindig gyönyörű és továbbra is gyönyörű az orrocskája :wink:

Dancsi: Édes a Bogyó :lol: jövő héten egyeztetünk :wink:

Exi: Tényleg nagyon hosszú a fiad, de ez nem meglepő eddig is jó kis ütemben adta a baterit :lol:

Beiratkoztam tanfolyamra, ECDL. Májusig tart! Ez csak a Start, mert ennek van vége május végéig, az egészet csak agusztus végéig tudnám befekezni, az meg nekem már nem jó! De a Start is elég egyelőre, a maradék 3 modult, majd később megcsinálom....
Okosabb akarok lenni, és kell mégmég papír ami felkerül a polcra a többihez :roll: Igazából, majd a 3. után ha munkát keresek azért ez jól fog jönni.... szvsz! Azért választottam ezt, mert ezt hasznosnak véltem!!

Pusza
E

ceniko
Szeged

Nem dobtatok fel... :( :cry: Megdumálom vele hogy milyen jó mászni :?

szszkinga

Kinga: Nem kell kétségbeesni, próbáld meg mászatni a gyereket!
Pl vegyél neki egy alagutat (az a sátor, biztosan tudod, iglu sátorhoz szokták adni!) Na egy olyat kell beszerezni (pl) és egyik végén apa másikon te, és mászatni kell benne a csajt! És majd rákap az ízére! :wink: Csak nagyon halkan jegyzem meg, hogy Violát a Korai fejlesztőbe a mai napig mászatják, mert nála ugyan nem maradt ki a mászás (mert Dévényes gyógytornász megdolgozta) de túl rövid ideig mászott és ez kihat a mindenkori értelmi képességeire!!!!!!! Ezért a mászás nagyon fontos!
Hja úgy is lehet mászatni hogy te fölémászol négykézlábazásban ( a hasad alatt van a gyerek) és úgy másztatod, hogy közbe mutatod neki, hogy kell.... Mi ilyet is szoktunk itthon Violával, és akkor iszonyat gyorsan teper előlem :) :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Én is csak olvasgatni jöttem, mindjárt megyek is aludni :lol:

Kinga :) Szerintem ne ess kétségbe: én SOHA nem másztam, egyszer csak felálltam és elkezdtem lépegetni :lol: De soha nem voltak tanulási nehézségeim, sem egyensúly zavarom. Azért ha nagyon izgat, kérdezd meg Évit szerintem. Egyébként tündéri édes Kitti! :lol: :lol:

Bibi! Ez a nyavalyás fogfájás soha nem jön jókor :evil: :evil:

Csibe :) Nagyon aranyosak a fiúk!

Zsuzsu :) Ábelnek én is nagyon boldog névnapot kívánok!!! :lol:

Szerika :) Szopipárnának mi is nagy hasznát vettük, főleg a kezdetekben! A miénk Brendonos volt.

Nagyon sajnálom szegény gyerekeket :cry: :cry: :cry: meg a szülőket is...

Dobok én is 1-2 képet.

Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Enikő!
Amit írtál azt nem tudom megvalósítani Kittivel,mert csak kúszik és hiába rakom 4kézlábra,pár "lépés" után megint hasra vágja magát. Ő már 4 hónapos kora óta kúszik mint egy kis kommandős :D Ezt viszont olyan gyorsan csinálja hogy csak lesünk.
Szóval eljut mindenhova ahova akar_Exi_csak nem csattog közben a tenyere. :?

Csibe,Ábel,Timika!
Édesek a fiúk :D

szszkinga

Sziasztok!

Bibi:
Igen átveszem a sütőtökpürét, egészen megfeledkeztem róla :-)

Kinga:
Amennyit én tudok a mászásról. Alapvetően azért fontos mert keresztirányú (ellentétes kar-láb) mozgás van benne, amely segít kialakítani a agyféltekék dominenciáját, amely a későbbiekben a tanulásnál fontos. Nézd meg hogyan kúszik Kitti, ha ugyanazt csinálja mintha mászna csak lent van a hasa, akkor csinálja ezt a mozgást. Amit még én annak idején hallottam a fejlesztő pedagógusunktól az az, hogy ha probléma van akkor nem ez az egyetlen tünet. Azt nem tudják hogy a nem mászó gyerekek közül mennyinek van bárminemű problémája, csak azt hogy a problémások nagy részénél ez a mozgásforma kimaradt. Tehát van összefüggés, de nem egyenesen következik ha nem mászik=bárminemű gondja lesz később.
Ilyesmik jelezhetnek előre problémát még emellett, hogy kétkezes, folyton izeg mozog nem tudja semmi lekötni, késik a beszédfejlődése (nálatok ez még csak a gügyögés).
Komplexen minden mozgásformának úgy 1 éves korára kell meglenni, ezen időn belül elég nagy eltérések lehetnek, van amelyik baba előbb áll és aztán ül, előbb megy és aztán mászik.
Olyasmit lehet még vele csinálni, hogy háton fekszik és tornáztatod, össze kell érinteni a jobb láb bal kezet és fordítva.
Mivel áll szerény véleményem szerint nem nagyon lehet izomgyengeség, vagy merevség, vagy tónustalanság a háttérben.

És nem szabad megijedni, a nagy nálunk keresztdominenciás volt (ami egyértelműen diszlekszia, diszkalkulis és diszgráfia előjelző), de egyetlen év alatt nem is volt tán annyi), nagyon egyszerű gyakorlatokkal korrigálható volt. Szóval nyugi és figyeld Kittit nem vagytok elkésve még a mászással.

Nem tudom jól láttam e hogy kemény padlóburkolat van mindenhol, esetleg az zavarja hogy nyomja a térdét és kellemetlen neki, a padlólapon meg jól és gyorsan lehet hason csúszkálni. Esetleg a szobában rakj le neki egy vastagabb plédet és mászkálj te is úgy. Ebben a korban még az utánzással tanulnak ha látja anya is mennyire élvezi a mászkálást akkor neki is kedve szottyan rá. Amíg nincs alagutatok annak idején mi kát széket háttal egymásfelé fordítottunk, ráborítottunk egy lepedőt és azalatt mászkáltunk.

Ennyi amit erről tudok, és ez tényleg csak egy szerény vélemény és nem tény, tény tény (Micimackó után szabadon :-)

Ági

Ági73

Sziasztok!

Enikő, köszike, akkor ezek szerint jól hallottam, hogy esetleg gondot okozhat(!), ha kimarad valami.

Timi, mekkora már Kristóf! :)

Ma megjártam a dokit...mehetek hüvelyi UH-ra meg hormonvizsgálatra. Szerintem "visszatért" a PCO-m, pedig a szülés utáni kontrollcukrom jó volt (de inzulint nem néztek).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő,Ági!
Köszi az ötleteket és a megnyugtató véleményeket!!! Nálunk egyáltalán nincsen szőnyeg,mert padlófűtés van és tényleg ezen a kemény burkolaton nagyon gyorsan halad. Kezeit és lábait felváltva mozgatja,úgy mintha mászna(tök édi :P ) Mindkét kezével nagyon ügyesen fog és nyúl dolgokért. A beszédünk még csak a mamama-ban merül ki-legalábbis ezt értem :lol: És igazatok van hogy 7 hónaposan nem kellene még aggódni,de annyira beleültette a bogarat a fülembe az ismerős...Jobb lett volna ha megtartja magának amíg Kitti 1 éves nem lesz...
Ági,amit írtál hogy én is másszak 4kézláb-pont ma reggel én is gondoltam rá és elkezdtem. Viccesnek tartotta :lol:
A tornáztatást elkezdem csinálni.

Volt korábban,amikor Kitti kb 3 hónapos volt,egy okos nő,akinek ugyancsak érdekes hozzászólása volt... Ő megállapította :roll: hogy Kitti az egyik szemére kancsal és hogy erre NAGYON oda kell figyelni.. Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki ilyen kellemes infókat kap. Kitti természetesen nem kancsal,csak széles az orrnyerge és ha nem pont szemben állunk vele,akkor persze hogy egy kicsit oldalra kell néznie.. A dokinénink is csak nézett hogy milyen okos emberek vannak... :? Persze az illető nem szemész volt..

Egyenlőre ennyit az okostojásokról :wink:

szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?