A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Kitti, hát érdekes ismerőseid vannak. Tény, hogy néha tudnak hülyeségeket mondani...
Nálunk pl. Peti rám ütött, mivel a bal szeme kisebb, mint a jobb. De ez nekem nem okoz gondot...szemüveges nem emiatt vagyok. Gondolom, Petinek se fog, de a dokinéni felhívta a figyelmemet, hogy ügyeljek rá, hogy van-e valami gáz. De egyelőre minden OK, Peti (ahogy Kitti is) bőven megelőzi a kortársait.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő! :D
Én is azt írtam, h gond lehet, ha kimarad!
De Kitti még csak 7 hónapos, és egyáltalán nem biztos, hogy kimarad! Lásd Botit, pedig nála tényleg volt egy kis gond (tónusgyengeség)
Persze gyógytornásszal beszélni egyáltalán nem felesleges, hisz mi is eljutottunk hozzá (köszi :wink: ).
Csak Kingát akartam megnyugtatni, hogy nincs feltétlen baj! :D
Tul.képpen azt akartam volna elmondni, mint Ági :) , csak én nem tudom ilyen összeszedetten leírni a gondolataimat :roll: (pedig másztam! :lol: :lol: )

Szóval Boti is csak kúszott, csak most kezdett el mászni - szerintem most erősödött meg hozzá - de kövön, ami ugye csúszik, azon még mindíg inkább hasravágja magát, mert kicsúszik a lába. :lol:

Kép
Kép
zituska28

Enikő! :D
Én is azt írtam, h gond lehet, ha kimarad!
De Kitti még csak 7 hónapos, és egyáltalán nem biztos, hogy kimarad! Lásd Botit, pedig nála tényleg volt egy kis gond (tónusgyengeség)
Persze gyógytornásszal beszélni egyáltalán nem felesleges, hisz mi is eljutottunk hozzá (köszi :wink: ).
Csak Kingát akartam megnyugtatni, hogy nincs feltétlen baj! :D
Tul.képpen azt akartam volna elmondni, mint Ági :) , csak én nem tudom ilyen összeszedetten leírni a gondolataimat :roll: (pedig másztam! :lol: :lol: )

Szóval Boti is csak kúszott, csak most kezdett el mászni - szerintem most erősödött meg hozzá - de kövön, ami ugye csúszik, azon még mindíg inkább hasravágja magát, mert kicsúszik a lába. :lol:

Kép
Kép
zituska28

Nna, ilyet még nem csináltam...kétszer ment el, bocs... :roll:

Kép
Kép
zituska28

Helló!

Kinga!
Már mindent leírtak előttem a mászással kapcsolatban :), csak megnyugtatás végett: Dénes 6 és fél hónaposan felállt, attól kezdve csak állni akart. Ettől függetlenül elkezdett mászni 8 hónaposan, de nem csinálta sokáig, mert 9 hónaposan elkezdett járni. A mászás még egy ideig megmaradt, ha gyors akart lenni, most már csak az autóit tologatja négykézláb. Egyébként több helyen azt olvastam, hogy ha a 8-9. hónap körül kezd el mászni a baba, az teljesen normális, nincs elkésve.
Ha teljesen kimarad, az valóban utalhat vmilyen problémára, de hol van még Kitti attól! :)

Szerika!
Írták előttem, hogy nem jó a túl nagy, meg túl nehéz babakocsi. Arra is vigyázni kell, hogy a kicsi meg túl kicsi is lehet, vagy inkább keskeny. Dénes unokatesójának 120 ezres, esernyőre csukható csodája volt, aminek a fektetős felső része egyben levehető hordozó is volt. Kölcsön is kaptuk az első hónapokra, mert fektetve lehetett benne autóban szállítani Dinit. Dénes 3 hónaposan nem fért el benne overálban, szűk is volt, meg rövid is. Szerencséjük volt, hogy az unokatesó nyáron született, mire overálos idő lett, már sportkocsiban tologatták. Több ismerősöm is panaszkodott már, hogy a gyerek 4-5 hónapos, és már kilóg a kocsiból fektetett állapotban. Szóval jól meg kell nézni! :lol: :lol:

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Melinda, itt van:

Francia almatorta

Hozzávalók (8 szelethez)
a tésztához: 4 dl (kb. 26 dkg) finomliszt, 12,5 dkg margarin, fél mokkáskanál só, 0,5 dl hideg víz, a töltelékhez: 75-80 dkg alma, 1 citrom leve, 4 evőkanál (kb. 10 dkg) cukor, 5 dkg margarin, a forma kikenéséhez: 2 dkg margarin

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, majd a vízzel összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az almát megmossuk, hámozás nélkül félbevágjuk, magházát kimetsszük, majd húsát 3 milliméter vastagon fölszeleteljük. A tésztát egy kivajazott, 26 centi átmérőjű, alacsony tortaformába simítjuk úgy, hogy pereme is legyen (a legegyszerűbb kézzel belenyomkodni). Utána az almát körben rárakjuk úgy, hogy a szeletek félig takarják egymást. A citrom levével megöntözzük – vagy ecsettel rákenjük –, majd a cukorral megszórjuk. Az olvasztott margarinnal meglocsoljuk, végül előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) kb. 30 percig sütjük. Mire kihűl, az almából kisült levet a tészta mind beissza, így nem lesz „szalonnás”.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Köszönöm a fiúk dícséretét! :lol:

Az én receptem nagyon egyszerű, de nálunk mindenki nagyon szereti!Aki nem allergiás, az csinálhatja tejjel is!

Háztartási keksz almával

Kb. 1 kg almát lereszelünk fél l vízzel és 40 dkg cukorral, 1 vaníláiscukorral, pici fahéjjal feltesszük főzni kb. 10 percig. Ezalatt 2,5 dl vízzel kikeverünk 3 csomag főzős vaníláis puddingport és hozzákerevjük az almához és még főzzük egy kicsit, amíg be nem sűrűsödik.
Gázos tepsi (amit adnak a tűzhelyhez,én így hívom :lol: )aljára teszünk négyzet alakú háztartási kekszet, rárakjuk az almát, majd újra kikarjuk keksszel. A kekszek mentén lehet szelni. Igazából másnapra puhul össze igazán. Lehet a tetjére prcukrot szórni, de csokimázt is szoktam rá tenni, viszont azt ét tortabevonóból!

Ezt egy barátnőmtől tanultam, akinek tejérzékeny a gyereke és ezt szokta neki "sütni"!

Puszi Mindenkinek!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

a mászás kimaradása lehet későbbi jele beszédhibáknak, disleksiának (nemtom hogy kell írni)

ha kúszik, az is elég

Jozsó csak kúszott, és pár nap rendes mászás után elindult, én is aggódtam, de mondták, a kúszás is elég

a babakocsink javíthatatlanul megadta magát :( pontosabban 26 ezer ft-ért vehetnék hozzá új vázat
Vendég

Az agyam eldobom komolyan...

"Budapest, 2007. január 4. (MTI) - Elkészült a patikákon kívül forgalmazható gyógyszerek listája - jelentette be Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nem került fel a listára négy közismert fájdalomcsillapító, az Algopyrin, a Demalgon, a Germicid és a Quarelin, mivel ezek nagy adagban történő fogyasztása komoly mellékhatással járhat.

Emellett figyelembe vették az Európai Unióban általánossá vált gyakorlatot, ahol ezek a készítmények vénykötelesek, s ennek megfelelően január végétől ezeket a a gyógyszereket Magyarországon is vénykötelessé teszik - közölte Horváth Ágnes. "

Forrás: http://informed.hu/friss_hirek/?article_hid=86233

Ez kinek az agyament ötlete volt vajon? És honnan szalajtották azt a szőke libát (előre is bocsi ha valaki szőke lenne, rájuk nem vonatkozik).
Bezzeg paracetamolt szedhet bárki nyakló nélkül, igaz ha túladagolják csak az ember máját vágja tönkre de totálisan....
Jah és ezentúl ha kell itthonra egy doboz fájdalomcsillapító, (mert nekem fejfájásra csak a quarelin jó) üljem végig a sort az orvosnál és még fizessek is 300 Ft-ot.

Komolyan nem értem, néhány éve lett vény nélküli egy csomó gyógyszer köztük az Algo meg a quarelin, erre most meg hirtelen veszélyes lett, de csak azért hogy ezt se tudja megvenni még véletlen se az ember csak úgy amúgy is borsos áron, még fizessen vizitdíjat is.... Jah és persze max egyhavi adag írható fel....

Nah kerül amibe kerül én feltankolok egy jó adaggal, hátha addigra rájönnek hogy mégsem olyan veszélyes....

Grrrrr, még nem hallottam algopyrinmérgezésben elhunyt betegről, talán mert egy is elég hatékony.....

Mérges vagyok de rettenetesen.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ági73

Sziasztok!

Timi!

nagyon komoly legény Kristóf! Irigylem a sok haját! :-) Ez a fürdőkádba való szerkezet csak akkor használható ha már ül a baba?? Mi pár napja fürdetünk a nagykádban, imádja Ábel, de annyira pancsol, h nehéz fékentartani :-) Ülve talán nem inná ki a kádat... :oops:

Exi (Ági) : kosárlabdázó lesz Petiből???:-) Ha jól olvastam Te megrendelted a "szűlők lettünk c. kiadványt." Ismered?? Én is gondolkozom a rendelésen, de még nem mondtam Apának.

Ábelem még nem mászik, de kúszik, főleg hátrafelé halad, na és négykézlábraáll, aztán elhasal :-). Szabadon engedtem a padlószőnyegen, a habtapiról pillanatok alatt letolat és felfedezi a szobát. Apuci komolyzenét hallgattat vele, figyeli, tetszik neki.

A sütőtök ízlik neki, feneketlen bendő a pocakja. Sokat mozog és úgy tűnik megnőtt az étvágya.

Mennyit szokott enni egy féléves baba????????

Ma délután csuklottam, erre babucim hangosan nevetett. Annyira aranyos volt! :D :D
Növöget a hajunk, de még nem jelentkezünk be a fodrászhoz :-)

Főzelék-anyatejfolt eltávolításra vannak tippjeitek??? A folyékony vanish nem vált be :-(

Jó egészséget, szép napokat Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

zsuzsu,
gratu az evéshez, mennyit eszik? amennyi jól esik neki

foltkivétel: Vanish port forró vízben feloldod, ráteszed a foltra és hagyod állni egy órát, utána mosod ki rendesen

ha meg ez sem hozza ki, marad a Clorox, én direkt vagy hipózható ruhákat adok Boldira vagy olyat, amin nem látszik meg a folt, mert sötét, ugyanis ő nem tűri meg az előkét
Vendég

Dancsi!
az én fiam megenne szerintem 2-300ml főzit is, de csak kb. 100ml-t kap , egyenlőre sok anyatejjel. Szopi főzi előtt és után na meg egész nap cicin lenne pár napja.

Mennyi anyatej-főzi arány a megfelelő egy félévesnek???????

köszi a tippet kipróbálom!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kinga :) Exi :) Zsuzsu :) Köszönöm szépen Kristóf dicsit :lol:

Exi :) Hát igen, nőnek ezek a babák mint a gomba :lol: Miért gondolod, hogy visszatért a PCO-d?

Zsuzsu :) Nagyon ügyi Ábel, hogy már ennyi mindent tud. :lol: A fürdős szerkezetet flippernek hívják és igen, akkortól jó használni, ha már tud ülni a baba. Viszont kapható ennek a majdnem fekvő változata is, az is nagyon jó, szerintem nézzétek meg. A Brendonban lehet kapni.
Főzi eltávolításra mi a folyékony Vanish-t használjuk, más ötletem nincs :(

Ági :) Én is ki vagyok akadva ezen a gyógyszer mizérián. Meg főleg ahogy tálalják - undorító!!!!! Az a nő egy akkora hülye, hogy párját ritkítja :twisted: :twisted: :twisted:

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Ja, azt elfelejtettem írni, hogy Kristóf január 2-án önállóan felült, ma pedig elkezdett mászni - hátrafelé :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
timika

Üdv!

Későn jövő lettem, kb. 45 perce estem haza a belklinikáról, anyukámat bent fogták... :(

Timi, gratula Kristófnak!

Ági, én se szeretem azt a nőcit, de szegény csak azt mondja, amit a szájába adnak, igaz, nagyon jól adja elő. Egyébként a mai DM-ben van vele egy beszélgetés, de én nem olvastam el.

Zsuzsu, nekem 1-2 napi sima mosószeres áztatással minden folt kijön a ruhából. :D

Na most ilyen szűkszavúra sikeredtem.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

BOLDOG NÉVNAPOT BOLDIZSÁRNAK!!!

Timi!
Gratuláció és puszik Kristófnak, nagyon ügyi! Voltál mostanában a dokinknál?

Exi (Ági)
Mi baja Édesanyádnak? Jobbulást, teljes gyógyulást kívánunk neki!

A gyógyszerekről csak annyit, h rengeteg gyógyszert eszik a magyar, és rengeteget ki is dobnak. A szokásokon is lehetne változtatni. Épp tegnap beszélgettem a szomszédasszonnyal (4 és 1,5évesek a lányai) és kérdezte, h vagyunk. Mondtam, h kicsit küzdünk a fogakkal. Erre felsorolt több készítményt, árakkal, h mit vegyek meg. Na Én csak akkor adok gyógyszert, ha orvos javasolja, vagy persze ha lázas lenne....

Szép napot!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Csajok! Egyszerűen fantasztikusak a babás képek, mindenkié olyan kis aranyos manó!!
Már én is várom, de még maradjon egy pár hetet növekedni!!!
Ma szereljük össze a kiságyat... :lol:

Most már minden héten mennem kell ctg-re, aki a kórházba járt mondja már meg légyszi, h ilyenkor mindig +vizsgál előtte a dokim, Mert azt mondta, h menjek mindig oda hozzá, aztán küld ctg-re! ha meg megvizsgál, akkor mindig adjam neki a pénzt? azért hetente már húzós lenne, így 2 hetente is gáz...De lehet, h én vagyok a hülye, mert meg sem kéne kérdeznem mindig, h mennyi az annyi????
Ja és papucs meg hálóing kell, igaz? A papucsot fel kell venni, de a háló csak a bizti kedviért kell?? :o Bocsi a hülye kérdésekért,de na.... :o

Kép
gyanixi

Sziasztok!
Exi!
anyukádnak jobbulást!

GYanixi!
a klinikán a dokim soha nem fogadott, vagy várt volna el pénzt, te ha a kórházba mész ott is adsz? szerintem ne adj.
Vendég

Szia Niki!

Nálam a következő volt a rendszer. Tudod, nekem is fogadott dokim volt. Hetente jártam CTG-re, de oda nem kellett beutaló , hanem az ott lévő nővérkék, mindig adtak a következő hétre időpontot.
A CTG után rögtön felmentem Czankhoz, aki azonnal megnézte az eredményem és elmondta mit jelent (általában annyit, hogy minden rendben).
Ezt amúgy is megteszi, mert ő az aki központilag mindenkit ellát, tehát sztem feleslegesen adod a pénzt a dokidnak, de lehet, hogy tévedek.

Nagyon drukkolok ám!!

Ha nagyon unatkozol eljöhetnél hozzám babát látogatni, még mindig várlak!!

Akár délelőtt is!

Minden jót!
Puszi
Eszter

KépKép
esztermoro

Zsuzsu :) Köszi :) Igen, karácsony előtt beugrottam hozzájuk csak úgy :lol: Te mész vmikor?
Gyógyszerrel kapcsolatban igazad van, sok gyógyszer kerül kidobásra, csak én ebből az egészből megint nem azt érzem, hogy de klassz, figyelnek az egészségünkre, hogy ne vegyünk be ennyi pirulát, hanem hogy emiatt is el kelljen menned a háziorvoshoz és kicsengesd a 300 pénzt :evil: :evil: :evil:

Dancsi :) Nagyon boldog névnapot kívánok Boldinak!!! :lol:

Exi :) Sajnálom :( És ha kiújult, mi a teendő?

Zozo :) AZTA, MOST LÁTOM, HOGY MEGINT BABÁT VÁRSZ!!! SZÍVBŐL GRATULÁLOK!!! :lol: :lol: :lol:
Neked ki is a dokid?

KépKép

KépKép
timika

Zozo!
Gratulálok a pocaklakóhoz!!!
Ugye-ugye, jól gondoltam én abból, amit a kajás topikban irtál. :lol:
Hogy nem tudsz enni! :?
Nagy kor különbség nálatok se lesz a gyerekeknél. :shock:
Kb. mint Dancsiéknál. :lol:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok! Az elmúlt napokban gallyra ment a gépünk, mindenestül, azt hittem leugrik rólam a hajfesték a méregtől, szerencsére azuram megoldotta a dolgokat.

Jégvirág, Dancsi, Exi, Kizsuzsi! Nagyon szépen köszönjük Dávid köszöntését.

Jégvirág!
Kitartást a tanuláshoz, sikert a vizsgáidhoz!!! Hajrá!!! :wink:

Zitaa!
Nem kaptam privit, azt mondtad küldessz, hja, kicsi a világ.. :(

Szerika!
Bodyt a tescoban szoktam venni, soha nem mentek még össze és a színük sem megy, ja és jó vasalni őket. Ruhákat turiban, Cserin, és korábban jugóban vásároltunk. A kengurus cuccok is bejöttek. Bútor: Faktum, és sztem szép is, nem csak az ára normális. Hirtelen más nem jut eszembe.

Ági!
Köszi!!! :wink:

Megyek tanulni. :( Puszi mindenkinek, szép hétvégét. Ja a fotók teljesen feltöltöttek energiával, mégha nem is ez voilt a cél, nagyon köszi. Tegyetek fel minél többet, mert olyan bájosak!!! Ígérem hamarosan teszek fel én is. Romy

Kép

Kép
romy1

Dancsi! Boldinak nagyon boldog névnapot kívánunk!! :)

Zozo! Jé, 2 vonalzó! :) Grat a babókához!!Hogy vagy?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
köszönöm szépen :lol:
rém rosszul vagyok, a legnagyobb büntetés a főzés és a kakis pelus :cry: ezeknél bőgni is képes vagyok
ja, folyamatosan csokit eszek, h. ne rókázzak, eredmény a hízás, alig várom a 12.hét elteljen, utána csak gyümölcsön élek majd egész nyáron, tavasszal.
aug. 9re vagyok kiírva. férj szerint ha lány lesz, addig készítjük a tesókat amíg fiú nem sikerül :shock: haha :wink:
olvasni se vagyok képes, néha átfutok pár hsz-t, ezért nem is reagálok szinte soha.
ja, nincs kedvem elmondani a családnak, én még nem mondtam senkinek, a neten kívül, a férjem mindenkinek akivel találkozott és mondta h. ne mondják senkinek, de így is tudja már az egész város...
ezt kihagynám, a Nagy bejelentést, ettől a hideg is kiráz.

Zitaa!
igen, igazad volt :lol:

DAncsi!
Boldog Névnapot Boldinak! :lol:
Vendég

Zozo! Mi a baj a bejelentéssel a családnak??

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zozo :)
Hűha!!! :lol: :lol: GRATULÁLOK! :lol:
Terveztétek a tesót?

Én még félek bevállalni a következőt - nem tudom az okát, mert Botond igazán jó gyerek, szóval mellé símán jöhetne...de még nem akar jönni az a bizonyos érzés... :oops:

Boldinak nagyon boldog névnapot! :D :D

Zsuzsu :)
Nagyon ügyes fiú Ábel! :D
Én Amway-es foltisztítót használok, nekem csak azzal jönnek ki a foltok...

Boti áttért a napközbeni egy alvásra. Kicsit szenvedünk miatta, mert az ebédet már aligbírja ki, szinte elalszik evés közben. De csak 1,5 órát alszik, és utánna estig alig bírja. Kb fél6 körül elaludna, de akkor 10-ig nem tudnám lerakni.

Megyek is, mert pancsi van...

Kép
Kép
zituska28

Melinda!
most így h. még nem tudják nyugi van, utána jön a véget nem érő kérdezősködés, ezt nem bírom, ha úgy csinálnának mintha semmi sem történt volna az jó lenne, édes álom... mind1 húzom amíg lehet.

Zituska!
köszi, igen tervezve volt, ahogy számolgattam a tesó születésétől még 2év húzós lesz, utána meg jön a "pihi". hihi
remélem h. jó tesók lesznek így, igaz nem a korkülönbségtől függ, de ez lesz most.
utána abbagyjuk sz.tem, megállunk 2gyereknél.
Vendég

Zozo,
szívből gratulálok! spontán bébi?

a 12. hét után valszeg minden rendben lesz, addig én is haldokoltam, talán nehezebb volt az első harmad, mint a vége

főleg Boldival, mert ott volt ugye Jozsó, akit el is kellett látnom

köszönjük szépen a névnapi köszöntést, bevallom, mi elfelejtettük (de talán azért, mert nem vettünk volna semmit sem, mert a rengeteg karácsonyi ajándék eredeti dobozában figyel az ágyneműtartóban, ruhája van Jozsóról, semmi nem kell neki).
Vendég

Zozo,
én most hallani sem akarok a harmadikról, egyelőre, persze ha Bogyi nyugis,alvós, evős baba lenne, valszeg már terhes lennék

AMikor Jozsó ilyen idős volt, mint most Boldi, már voltam vagy 5 hetes terhes. Most ezt nem élném túl.
Vendég

SZiasztok!

zozo!
Én is gratulálok, kitartás, jó egészséget a pocaklakónak is! A férjem szeretné, ha év múlva ilyenkor már mi is a . hét körül tartanánk a pocakosodásban, de Én még odzkodom....

Timi!
A dokinál a hetes kontrollon voltam aug., azóta nem. Incit havonta-kéthavonta meglátogatjuk a vasasban, igénylem a tanácsait, na meg nagyon szereti Ábelt is. A dokink esüvői képét látttam az iwiwen :D :D :D

Zituska!
Köszi a gratulációt és a tippet is, ha talizom az amway-es barátnőmmel rákérdezek a folttisztítóra. Pici fiam ma főzelékevés közben amint meglátta apucit berregett, (tőle tanulta és bemutatót tartott neki), természetesen minden csupa főzelék.... :twisted:

Ti adtok teát a babáknak, vagy elég az anyatej szomjoltásra a főzelék után????

Enikő! és Mindenki aki régen irt...!!!
Rég olvastam rólatok......

Szép estét!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Képzeljétek, ma teljesen leengedtük az ágyat, mert Peti rájött, hogy ott is fel lehet állni. Ami még nem is lenne baj, de nyújtózik kifele, és annyira "magas", hogy féltem, hogy kiesik. Így megelőzzük a pottyanást. Kicsit furi, hogy ennyire lent van az ágyikója, de őt nem zavarja, kb. fél órája édesen durmol. :)

Timi, hát igazából semmit, szerintem megint gyógyszer fogok szedni. De addig még át fogok esni néhány vizsgálaton, én leszek a kísérleti nyuszi...főleg, hogy PCO-s létemre minden bogyesz nélkül estem teherbe. :)

Zozo, nini. Grat. a pocakbabához! Aranyos férjed van. :) Én lehetőleg másodszorra is fiút szeretnék, igaz, lánynevünk is van...de ez még odébb lesz.

Dancsi, én is boldog névnapot kívánok a fiadnak!

Zsuzsu, kész vannak a képek, holnap felhívlak, és megbeszéljük, hogy mikor találkozom a férjeddel. Anyukámnak magas a vérnyomása, és szívizomgyulladása is van. Most kap gyógyszereket, aztán majd hétfőn kiderül, hogy mi lesz. Mert ilyenkor csak ügyeletes doki van...
Én, ha nem muszáj, nem adnék Ábelnek mást a tejcsin kívül. Peti kap vizet, azt megissza, a teát néha. De így is kevés folyadékot vesz magához szerintem ivás gyanánt.

Niki, én nem adnék a CTG-n a dokinak pénzt. Nekem is volt olyan a végén, hogy a kórházba mentem CTG-re, de én nem fizettem akkor. Én havonta jártam, akkor fizettem, de ezen felül sosem!
Egyébként fel kell venni a hálórucit és a papucsot, mert a CTG-t a szülőszobán csinálják, és oda kell a tiszta ruha.

Zituska, nálunk is van olyan, hogy Peti szó szerint belealszik a kanalazásba. Igaz, egyelőre a férjemnél csinálta, de nála kétszer is. Igaz, Peti még többször alszik napközben, mint Boti.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
köszi továbbra is!

Exi!
jobbulást anyukádnak.

Zsuzsu!
ráértek, nem kell sietni majd ha akarod te is, akkor vágjatok bele.

Dancsi!
megtudlak érteni, belegondolni is rémes mit csinálnék most ha lenne 2gyerek... nem élném túl, vágom a centit a 12.hétig, minden este úgy fekszek h. még1 nap eltelt.
jó lenne ezt az első 3hónapot kihagyni, ez a legrémesebb az egészben.
Vendég

Sziasztok!
Zozo!
Szívből gratula!!!!!!!!!!!! Amikor Dáviddal terhes lettem, Ricsi épp négy hónapos volt! A pelus, meg a főzés, jujj, az rémálom, de a 12. hét után varázsütésre elmúltak a gondjaim, és végig totál jól voltam. És alig híztam, mert ugye közben Ricsi manó elindult és menni kellett utána. Az egyik legnagyobb poén az volt, amikor bemászott Ricsi a dohányzó asztal alá, de megijedt, és kijönni sem mert. Utána másztam, és beszorultunk, hívtam apát, aki néhány percet röhögött, majd kiszabadított az asztal fogságából. :)

Dancsi!
Nálunk Dávid nem tűri az előkét, nem tudom, hol rontottam el, de ordít, ha meglátja. Pedig olyan szépek, és ráadásul, ha tudnánk használni, éjszakánként nem mosómedve-műszakban lennék...

Ági!
Anyukádnak jobbulást kívánok!!!

Na eldugultam, puszi:Romy

Kép

Kép
romy1

Köszi lányok a hozzászólást!!

Eszti: lehet, h jövő7en elmegyek, majd pontosítunk és attól is függ hogy leszek, mert kedden és csütörtökön elég szaladgálós napom lesz!
Már kíváncsi vagyok Barnira...hány kilós? Ti vettetek v béreltetek mérleget??
tegnap rendeztük be a babasarkot! Szupi!! :lol:

Kép
gyanixi

Romy!
köszi!
nagyon jót nevettem h. beszorultatok az asztal alá, bocsi. :lol:

neked még rosszabb lehetett , egy négy hónapossal, nem semmi.
és én még aggódok h. mi lesz ilyen kis korkülönbséggel.
Vendég

Üdv!

Romy, jó a beszorulós történet. Nálunk az előkével pont ellentétes a helyzet, nálunk megvan az, hogy előke=kaja. :D A múltkor ugyanez volt a bébiételes üveggel is...benne volt a kanala, Peti a földön mászott, megmutattam neki, és jött utánam. :)

Niki, ha lesz elég tejed, még bérelni is felesleges a mérleget. Ha nehezebben indul be, mindenféleképp először bérelj (a legolcsóbb, ha a védőnődet kérdezed meg, hogy akkor bent van-e az ő kiadható mérlegük).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Helló!

Dancsi! Boldog névnapot Boldizsárnak! :)

Zozo! Nagyon nagy gratula a pocaklakóhoz! :):)
Mi hasonló állásponton vagyunk a tesókkal, mint a férjed, addig nem állunk majd meg, még nem lesz egy lányunk is! :lol:

Exi! Jobbulást anyukádnak!

Niki! A mérleg szerintem is csak akkor szükséges, ha gond van az evéssel! Egyébként csak becsavarodsz tőle, ha nem a tankönyv szerint hízik a baba! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Niki! Szerintem jó ha van mérleg a háznál- de max 1 hónapig!!!!!-, de szigorúan napi/heti mérésre, nem pedig a szopik mérésére -ui. abba bele lehet golyózni-.
Ha gyerek hízik, gond nem lehet, de súlygyarapodást a legalacsonyabb súlytól -ezt majd okvetlen kérdezd meg a "műintézményben" kell számolni ( a baba súlya a harmadik vagy negyedik napon), és nem a születési súlytól!
Nekem van egy telószámom, ahonnan mi béreltük a mérleget, szólj ha kell.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csajok, lehet, hogy hülye kérdés (de mivel Peti kapásból átkerült a gyerekkórházba, és onnan hoztuk haza): amikor kiadják a kicsiket a kórházból, nem írják rá a záróra a hazaadási súlyt??? :roll:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Nem voltunk a hétvégén, mert mamáztunk :)

Exi: Nekem mindkét csajom záróján rajta van a hazaadási súly, és a kiskönyvükbe is be van írva!!! Miért kérded? Miből gondolod, hogy előjött a PCO-d???? Anyuddal mi van? Hogy van??? Jobbulást!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++

Niki: Sztem ne vegyél mérleget, vagy ha mágis, akkor úgy csináld ahogy Melinda javasolta, hetente 1x méred és kész! Kitartás neked !!! +++++++++++++++++++++++++

Kinga: Azért mert valaki mond valamit, nem biztos, hogy "hülye" vagy rosszul tudja, vagy rosszindulatú, vagy okoskodós... Pl én is azért írom le, mondom el minden lehetséges fórumon a bajainkat, hogy mások ha hasonló cipőben járnak, tudjanak róla, tudjanak merre lépni! És viszont is szivesen veszem ezeket!
Ez részemről sem rosszindulat, hanem épp ellenkezőleg segítségnyújtás, legalábbis próbálkozás egy lépés a felé!
Nálunk Violám problémás volt és nekem is ismerősök szóltak, hogy hát nem kéne már ezt meg azt csinálnia....??? És akkor néztem meg a babanaplót amit Bogival vezettem és dobtam a hátast, hogy B mennyivel előbbre volt.... És utánanéztem a neten ezer dolognak + a nővérem gyógypedagógus, megkértem nézze meg, és akkor hívtam a Dévényes gyógytornászt! A gyerekorvosunknak ugyanis nem tűnt fel, hogy a gyerek hypotón. (azóta egyébként le is cseréltük a gyerekorvost, sok más dolgo sem tűnt fel neki!!! :shock: ) Szóval sztem ezeket a "figyelmeztetéseket" ne támadásnak vedd, hanem olvass utána, kérdezz rá. Inkább mintsem Te ne vedd észre vagy már túl későn (NEM a Te hibádból, hanem mert nem vagy gyerekorvos, nem vagy gyógytornász honnan kéne neked ezeket tudni????????) Szóval ha mond valaki valamit, pl saját gyerekéből tapasztalat, vagy velük mi történt, akkor én az meg szoktam hallgatni, elraktározom magamban és ha úgy látom szükséges akkor "előszedem".
Én azért írtam le a mászás fontosságát, mert nekem a gyógytornász is és most a Koraiba is hónapok óta szajkózzák, hogy nem mászott eleget, mászassam, ez miatt x,y,z baja lehet! És tény, hogy amióta a koraiba járunk rohamosan fejlődik a Viola, És az is tény hogy amikor a Dévényes járt hozzánk, akkor is napról napra látható volt a testi és SZELLEMI fejlődése Rónának! Én ezért (mert a saját bőrünkön tapasztaltam) szeretném hangsúlyozni és minden felé terjeszteni a korai mozgásfejlődés lépcsőinek fontosságát! És ahhoz hogy jó kondiban, leesés, megcsúszás nélkül biztonságosan a létra csúcsára érj, minden lépcsőfokot meg kell mászni!!!!! És azt tudni kell, hogy a mozgásfejlődés egyenes arányban van a szellemi képességek fejlődésével!!! Vannak dolgok amikben hiszek vannak amikben nem. Megdőlt egykét babás elmélet, de vannak amik igenerősen tartják magukat, ez utóbbiakban én maximálisan hiszek, mert bejöttek! :wink: És ez (fentiek) ilyen :wink:

Timi: Tényleg nagyon édes Kristóf :lol: És milyen komolyan hintapacizik :lol: ( a hintaló jó az egyensúlyérzék fejlesztéséhez :wink: )

Zsuzsu: Nekem a sima mezei mosószappan (házi) veszi csak ki a makacs foltokat. Vagy az ecetes olló, de eddig más még semmi sem jött be :(
:lol:

Ági: A gyógyszerintézkedések (és az összes többi) kiborítóak, én már nem is mondok semmit, mert kimoderálnák :lol: . Köztudott nem bírom ezt a kormányt azt is utálom aki szereti, ahogy a párom szokta mondani :lol: :lol: :oops: majd ha megyek ki Jugóba veszek a patikába mindent ami kell. Csak halkan jegyzem meg hogy odaát vény nélkül kapható egy csomó JÓ gyógyszer, én főleg a gyógynövényeseket szoktam venni. Pl 100 dinárért veszem az orrsprét (kb 300 ft) meg a csajoknak az immunerősítőt szintén 100 dinárét (Echina), no meg a Borostyán szirupot (köptető) 90 valahány dinárért!!!!!! Kb ilyen árban kapható a legtöbb gyógyszer, úgyhogy én már csak azokat veszem itt, amik kint nem kaphatók (ilyen néven, mert nem kockáztatok, h pl pcit más a hatóanyag vagy valami, nem akarok lemérgezni senkit) vagy ha nagyon sürgősen kell venni gyógyszert, akkor is itt vásárolok!! De pl immunerősítőből, meg köptetőből, lázcsillapítóból bespájzolok egynegyede áron! Ráadásul előző kettő gyógynövényes,homeós!!!

Zozo: Gratu :wink: Én a terhesség végét jobban utáltam eddig, érdekes :) Most viszonylag jól vagyok, tehát a Violával a 22. hétig sugárba hányásig ( :shock: ) a mostani terhességem egyenesen problémamentes :lol: De ha jobban belegondolok, én az elejét is a közepét is meg a végét is utáltam, a szülés egy megváltás volt. Én nem vagyok jó terhes :oops: :shock: Ez van :lol:
Egy bnőm mondta, hogy pöcse lesz, mert nem vagyok rosszul (annyira). A lányokkal nagyon állatmód pocsékul voltam :( Most azokhoz képest "semmi bajom" :lol: Hát kíváncsi vagyok igaza lesz-e :) ?????
Neked kitartás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!++++++++++++++++++

Na eldugultam!
Pápusz

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zozo,gratulálok nektek!
Én nem merném bevállalni még,vissza szeretnék menni dolgozni előtte! :D
Mondjuk én végig hánytama 9 hónapot.............
:twisted:
Ti merre is laktok??????

Enikő,régen jártál erre!!
remélem jól vagytok!!!

Niki,szvsz is jó a mérleg,de én a ló túlóldalára estem és éjjel-nappal mértem a Barnit.........
Ahogy Melinda is mondja, naponta elég mérni.
Elég bérelni is szerintem.

Zituska,mi nem voltunk sehol,én tettem a fogamra 1 kis lidocaint mert nagyon fájt,és beájultam szilveszter este 1/2 11-kor.............. :lol:

Nálatok mikor kell Boti?

A Barni reggel 7-fele kell,most hogy kijött a 16 foga
:shock: :shock: !!!,,talán már alszunk is 1 kicsit(volt hogy 2 óránként kellt),aztán ebéd után 40 perc alvás jönn,este 10 fele alíg birom lenyomni aludni!
Egyszerűen nem tudom hogy ennek a gyereknek hogy nincs alvás igénye????????? :? :twisted:

Exi,remélem anyukád jobban lesz!

Kép
bibi226

Bibi: Hát hja, nem nagyon van időm fórumozni :lol: Nem is értem hogy lehet ez :lol: Jól vagyunk köszi!
Épp utóneveket nézegetek a neten (innen: http://www.rockszerda.com/hagyomany/utonevek.html ), ugyanis rohadtul nem találtunk még olyan fiúnevet ami mindkettőnknek teccene :lol: Micsoda problémák :lol: :lol:
Hja meg a lánynevünk sem tuti még! Bogi elnevezte Jázminnak pocakot, de a Zuramnak nem jön be a név. Nekem tetszik, csak minden 2. újszülötett így hívnak, nem vagyok oda a tömegnevekért! :shock: :oops: :lol: De amúgy el tudnám képzelni, csak annyi bnőmnek lett Jázminja az utóbbi időben, hogy ha babatali lenne mindegyik odafigyelne ha szólítanánk :lol: Szóval nemtom mi lesz, mondjuk még van bőőőőven időnk kitalálni, megálmodni, de azért jó lenne már a nevén szólítani, csak nem hívhatom Őt is Gézának, mint annó pocakBogit meg pocakViolát :lol:

Részvétem a korai kelés miatt, de ha ez vigasztal mi is akkor kelünk, kávé/kakajó kinek mi, és öltözünk megyünk bölcsibe/oviba a hajnali hidegbe :shock: :evil: Nekem meg holnaptól kezdődik a sulim is, úgyhogy nem fogok unatkozni :lol:

Mikor tervezel visszamenni dolgozni????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő :) Jó végre olvasni rólatok is! :lol: Ezek szerint már jobb passzban vagy? :D :wink: Kristóffal nekem az égvilágon semmi bajom nem volt, szóval reménykedhetsz :lol: :wink: A Csanád akkor kiesett? :shock:
Kormány: szerintem már az is megútálta őket, aki rájuk szavazott :twisted: :twisted: :twisted:

Zozo! Sajnálom, hogy ilyen rosszul viseled az első heteket, remélhetőleg a 12. hét után elmúlik a rossz közérzeted :roll:

Zsuzsu :) Mindjárt írok neked privit :lol: Inci rá szokott érni a Vasasban? :shock: :lol:

Exi :) Jobbulást anyukádnak! A terhesség előtt is kellett gyógyszert szedned?

Bibi :) Csak megnyugtatásképpen: a 10 hónapos drágám tegnap 40 percet aludt egész nap és ezután 22:30-kor tudtam csak elaltatni :roll: (azt már csak zárójelben írom, hogy sz@r éjszakánk volt, mert fogzik :evil: )

KépKép

KépKép
timika

Niki: OK!Gyere! Csak írj e-mail-t, tudod: esztermoro@gmail.com
Ezt minden nap olvasom, még a telefonomnál is könnyebben érsz el itt, mert az szinte minden néma, hogy Barni ne keljen fel:)

Mi a konyhai mérlegen mértük Barnit, de épp most nőtte ki, mert az csak 5 kg-ig mér, ahogy a csajok mondták mi is csak a heti gyarapodást mértük.

Ezt ne úgy képzel, hogy beleraktuk a kis tálkájába, hanem anyuéknak volt régifajta mérlege és annak a kis "vájúját" raktuk a tetejére, hogy megmérjük a lurkót. Kicsit kókányolt volt, de jól funkcionált.

A Vasasban is vagy egy üzlet -azt hiaszem gyógynövény - ahol láttam kirakva a mérlegkölcsönzésről telefonszámot.

Csajok : Nektek melyik pelus vált be a legjobban? csak mert nekem a Pampers-ből ugyanúgy folyt ki a kaki a nyakáig, mint a Tesco-sból és a pelusdiszkont féle Moltexből.

Kinek milyen tapasztalata van?

Az tuti, hogy 2500 Ft nál többet nem akarok kifizetni olyan dologért ami ennyire fogyóeszköz. Persze én is a legjobbat akarom a gyerekemnek, de remélem azért nem lesz rossz gyermekkora amiatt, hogy nem a legdrágább pelust vesszük neki :oops:

[/b]Másik kérdés: Szerintetek minden szopi után le kellene fejnem a tejemet, ami bennem marad?
Mert én egyenlőre lustaságból nem teszem, de ha ez nem helyes, akkor nem folytatom így tovább.

Néha bele szokott nyilallni kicsit olyan apró villámszerűeket. Ez is normális, vagy ez már gyulladásnak számít? Külső nyoma nincs a mellemen és csomókat sem érzek, csak néha ezt a nyilallást, többféle irányból.

Utolsó kérdésem: Kinek mennyi idős kora körül sikerült desztillált vízzel eredményt elérnie (szomj oltásban). Mert nálunk nem jött be ezidáig. Lehet, hogy ez is csak később lesz időszerű?

És még valami:
Ne haragudjatok, hogy nem tudomkövetni a fórumot, de tényleg nincs időm. Ezért bocsi, ha nem tudom követni, hogy melyik gyerkőcnek mikor volt névnapja, szülinapja, olyan bunkónak érzem magam, mert tényleg csak elolvasni tudlak titeket, most odáig jutottam, hogy ZOZO neked gratuláljak :) :) :) :D :D :D 8) 8) 8)

Ezért visszamenőleg és előre is bocsi, ha nem tudok felköszönteni mindenkit, nem figyelmetlenségből teszem.

Puszi!!!!!!

Szép hetet mindenkinek!!!

KépKép
esztermoro

Dancsi! Boldinak boldog névnapot!

Niki! Korházba kell saját hálóing, nem adnak ök tisztát csak a mütéteseknek, de azt is csak 1et, utána sajátba kell majd átöltözni. Pelust, popsitörlöt, ruhákat nem kell vinni a picinek, de szeretik ha 2-3 db pelust beteszel a kiskocsijába ha mégis megszorulnak akkor vesznek el belöle. Nekem 2db vettek ki a többit visszaadták.

Zozo! Gratulálok!!

Eszti! Nekem ahogy nött, gyarapodott Orsi folyton pelust kellett váltanom. Volt hogy egyik vált be, volt késöbb abból folyt ki minden, majd a másik vált be.

Zsuzsu! Én nem áztatok és csak 40 fokon mosok de minden folt kijött eddig, festék, zsir, gyümölcs stb.

Evés. Nem hiszem mi lennénk a mérvadóak, fél évesen Orsi, de még egy évesen is csak pár kanállal evett bármit, rengeteg üveges kaját kidobtunk emiatt, mert kimaradt. Szerintem amennyi jolesik, többet ugysem tudsz beleeröltetni.

Én most biztos nem fogok mérleget a házba beengedni, jol megtanultom Orsinál hogy csak feleslegesen idegelt hónapokig.

Itt egy kép, minösége nem a legjobb, 26 hetesen
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Réka suttyomban bekapcsolta a gépet... gondoltam ez égi jel, hogy kicsit netezzek végre :D

Zozo!

Gratulálok!!! Az első 3 hónapban a peluscseréknél én is hánytam, a tápszerbe beleszagolni se tudtam, és az üveges bébiételt sem tudtam megetetni Rékával öklendezés nélkül... :D De utána remekül voltam... múlandó dolgok ezek :D

Mérleg: én csak most kezdem felfogni a súlymérés feleslegességét. Eddig is hangoztattam, de azért úgy voltam vele, a minimumnak meg kell lennie, egyébként nem fontos mennyit hízik. Hát mostanra rájöttem, hogy a minimumra is tojok. Miért kellene az én szinte 4 kilóval született lányomnak annyit híznia, mint a 3 kilóval születettnek? Még így is nehezebb, mint Réka volt ennyi idősen, pedig már nem hízik annyit, amennyi a táblázatokban van... Az elején talán tényleg fontos lehet a mérés annak, akinek nehezen indul be a teje... de ha egyszer beindult, soha többé nem mérném, csak etetném, amikor csak akarja. Semmi baja sem lehet, Sajnos Rékánál még be-be húztak a csőbe mérés - tápszerpótlás. Pedig állítom így utólag, hogy semmi szüksége nem lett volna rá. Hajnával már jobban csinálom ;) a harmadikkal meg mégjobban :D

Eszter!
Rékánál én is lustaságból nem fejtem, de végül is nem bántam meg. Hajnánál már tudatos voltam, hogy beálljon olyan termelésre, ami neki megfelelő. Így nincs több tej annál, mint amennyit megeszik, és nem folyik állandóan, mint a nyitvafelejtett csap :roll:
A nyilallást az elején én si éreztem, de sose volt begyulladva a mellem... szerintem csak járatódnak be az utacskák.
Pelus: Én moshatót használok, szvsz garantáltan jobb a folyós kakinál, mint bármelyik eldobható, mert egyből beszívja, beeszi a kakit, így nem folydogál még a pelusban egy darabig... nem éri el a szélét :lol:
Desztillált víz: az nem igazán jó az itatásra, mert a teljesen tiszta ásványianyagmentes víz. Ez azért rossz, mert a víz alapvető dolajdonság, hogy megköti az ásványi sókat, és ha nincsen a vízben ásványi só, akkor a baba/ember szervezetéből vonja el.
Az itatás egyébként is teljesen felesleges az anyatej mellett.

Gira
Vendég

Sziasztok!

A pelenkás kérdést már én is szerettem volna feltenni. Most Liberot használunk, New Bornnal keztük, aztán a Minivel folytattuk és most a Midi van soron, de elég húzos összegekbe kerülnek. Létezik olyan, ami ilyen minőségű, de olcsóbb?? Dm-es vagy Lidl-es, Tesco-s? A Pampersből csak termékmintánk volt, de a fiatalúr (nem túlzás!!) 10 perc alatt amortizálta hátközépig. Akkor letettem arról, hogy próbálgassam a lehetőségeket, ezzel tökéletesen elégedett vagyok, csak húzós az ára.

Zolka baba sem itta a vizet, mi forralt vizzel próbálkoztunk a kezdeti hasfájós időszakban anyós javaslatára. Ha 2 kanállal le tudtunk nyomni a torkán sokat mondok. Azóta a hasfájást az Infacol oldotta meg, vizzel nem próbálkozunk. Néhány csepp teát adok neki, ha úgy gondolom nem éhes, csak szomjas.

Lányok! A védőoltás után normális dolog az, ha a baba 2-3 napig nyűgösebb a kelleténél Nem lázas, csak valami nem az igazi.

Mi is mérjük még minden szopizás előtt/után a babát. És én is megfogalmaztam már egy párszor, hogy kidobom a mérleget, de még mindig mérünk :). Februárig van kifizetve a bérleti dija, addig le fogok szokni a méregetésről. És a következőnél, max. 1 hónapig fogok mérleget használni.

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Bibi! 16 fog? :) Atyaég, mindjárt meglesz az összes tejfoga. :)

Enikő! A Jázmin tömegnév???

Eszti! Én most megint a Babylove pelusra esküszöm.
Lottival fejtem, mert muszáj volt, hisz éhezett -és adtam neki pótlásként-, Lindivel asszem 3x vettem kezembe a fejőt -mondjuk attól is rosszul voltam, ha ránéztem-. Bízz a kereslet-kínálat elvében, max akkor fejj, ha nagyon feszül és Barni sem fog belátható időn belül enni.
A nyillalás szvsz normális, ha nem őrülten fáj, nem kőkemény a cickó és nincs rajta piros folt.
Víz: ameddig meg csak anyatejet kap, addig teljesen felesleges bárminemű folyadékpótlás -ui. elveszi a helyet a tejcsitől-.

Zsuzsu! Egy féléves, meg egy tökmindegy milyen korú gyerek is pont annyit fog enni, amennyire szüksége van. Lindi -aki mindjárt 1 éves- van mikor 5 kanállal eszik, van mikor egy egész kistányérnyi kaja elfogy.

Karmen! Ari pockód van! Neveitek vannak?

Cseppek! Normális ha nyűgös oltás után persze.
Nem okoskodás, de ha Zolka szomjas, akkor a tejcsi első része tökéletes neki szomjoltásra.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő,
Kamilla (Milla, Milli becenévvel)? Ismerek egy gyönyörű Millit, 2,5 éves,lehet miatta tetszik a név.

Virágnevet szeretnétek ha kislány megint? Jázmin szép, de gyakori.
Vendég

Pelus:
korábban kizárólag Liberót vettem, de most áttértem a Pampersre, sokkal jobb, vékonyabb. de nem a sleep and play, mert abból minden kifolyik,a sima pampers

van egy új fajtája is a superfit vagy valami hasonló, na az szuper, csak ritkán kapható
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?