A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Blur tök jó, akkor egy helyre megyünk!! Biztos mondtad már,de ki az orvosod?

Ha a név is belekerül ,akkor nálunk Enikő és Áron. De nekem a Koppány a Kende és a Barna is nagyon tetszik,de a Zuram nem hagyja :( Vicces is Tóth Kende?? mindegy a Savanyú Almával vetekszik :lol:

A védőnő elég furi volt. Csak a papírok érdekelték,milyen leleteim vannak,más miért nincs, mikor lesz. Mondtam,hogy fogytam és nincs étvágyam,erre jó ez így szokott lenni. Elküldött fogászatra,belgyogyóhoz vérnyomást mért és kész,jó mondjuk ez eltartott 45percig,de így járt!
Ja és a fürdőt ő sem ajánlja, a legviccesebb meg az volt, amikor mondtam, hogy mostanában alul húzódik egy picit,erre ő,hogy biztos azért mert sportoltam sokat és azoknak nehezen enged a hasfaluk. Mondtam,hogy ez a veszély nem fenyeget! Szeény azért mert nagy hátam van.... Mókás nagyon!! És van golyórágóm!!!
Vendég

Babdorka! Megy a szorítás!

Lynia! Engem a terhességem óta csak uh-ztak. Sztem, most is az lesz.

Na, most egy kicsit lepihenek. Nagyon álmos vagyok.
molkata

Nálunk a nevek: Fruzsi vagy Zsófi és Gergő (de a Gergő még nem 100%)
torolve_20131003125716

Engem a doki mindig megvizsgált eddig kézzel is.

Molkata!
Szép álmokat :)

Én most zöldborsófőzit csinálok, oldalassal. :P
torolve_20131003125716

Orsi,
én Balogh Tiborhoz járok, céltudatosan válaszottam ,még a baba előtti felkészülési időben. Jókat olvastam róla és nem csalódtam! Neked?

Mi tegnap kezdtünk gondolkozni a neveken, de nem lesz könnyű menet.. Teljesen mások tetszetek nekem és a férjemnek :(

Kép
gabi
blur

Hát nálunk is vannak olyan nevek amik nekem nagyon tetszenek de a férjemnek nem..Pl. sámuel :wink:
torolve_20131003125716

Molkata! Te hogy tudtad elérni, hogy csak uh-zzanak? Kérted, vagy a doki magától is így csinálta volna?

Juj, már nagyon izgulok! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Kispiskóta!! és bárkit akit érdekel..

Ma a Péterfy-ben a BABAVÁRÓ tanfolyam keretein belül előadás lesz a szoptatásról-babaápolásról 17.30-kor.
(én megyek)
torolve_20131003125716

Hali!

Én nem tom, mi van az orvosokkal. Ma délelőtt visszamentem a háziorvoshoz a náthám miatt, 17-en voltak előttem, 2 és fél órát vártam. Bemegyek, mondtam, h nem vok még olyan jól. Erre a doki: akkor miért jöttem? Ő mondta, h ma kell visszajönnöm :evil: Mondtam, h úgy köhögök, h már a hasam alja húzódik (ja, kintről hallották, h mennyire köhögök), de akkor sem ad semmit, m nem lehet. Szerencsémre most nem gyújtott rá, m nála ez is rendszeres. Amúgy sztem a dokiknak tudni kellene, h mit lehet adni egy kismamának, csak kényelmesebb azt mondani, h semmit. Így nincs felelősség. Kértem vmit a patikában száraz köhögésre, Stodalt adtak, vmi homeopátiás cucc. Még sosem szedtem homeopátiás dolgot. Ismeritek?
Ja, jövő hét keddig még táppénzen vok.
Holnap azért elmegyek az urulógiára, m alul sincs minden rendben. Már unom az orvoshoz járást, pedig baba-ügyben még nem is nagyon voltam. :cry:

én sajna nem tudok segíteni, én sem ismerem ezeket a cuccokat, de már egyre több helyről hallok róluk, és nem rosszakat!

azért ez a doki nem semmi! az én házidokim nagyon ari volt, amikor megmondtam neki, és a ctg-t csinálta :)
tuti, az egyszerűség kedvéért nem írt fel semmit, lusta utána nézni! :evil: , szép lenne, ha a kismamák semmi gyógyszert nem szedhetnének

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

babdorka mi a helyzet a főnökkel? túl vagy rajta???

lynia-

Ná,

Én szedtem a Stodal-t, nekem használt. Szedtem lándzsás utifű szirupot is, végül is nem tudom, melyiktől lettem jobban..
Amikor én nagyon köhögtem és fájt már a légcsövem is, Semicillint írt fel a doki / aki az anyukám! :) / A nőgyogyó is azt mondta, hogy a Penicillint lehet egyedül szedni. Amikor beszedtem az 5 napos kúrát 4x1-el, sokkal jobban lettem.

Én nem félek a gyógyszerektől, bízom a dokikban. Azért nem baj, ha többet is megkérdezel!

Kép
gabi
blur

Én úgy tudom, hogy a homeopátiás bogyók nagyon jók és egyáltalán nincsenek ártalmas hatásaik, kismamikra sem!!
torolve_20131003125716

A homaobogyók tényleg jók! Kár, hogy nem értek hozzájuk
:cry: :oops:
Dorka! Mizujs? :wink:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok :)

Mary, zsanett: üdv közöttünk! :D

Orsi: én meg valami eü-s akartam lenni már kiskoromban is. :oops: Aztán középiskolában volt egy csúcs sebész-előadónk, na akkor már tudtam, hogy műtősnő leszek. Elírás…a matekkal hogy állsz??? :twisted: (barátnőm uígy esett teherbe, a férje azóta csak matekzseninek hívja) :D

Babdorka: tök ügyi kis táblát csináltál…ám nekem is a 4.gyerekem lesz! 36 éves vagyok, bp.-i, a János kh.-ban fogok szülni. Ha nem túl bonyi, lehetne úgy is sorbatenni a topiklakókat, hogy aki legelőrébb jár a terhességben, az kezdje a sort. (na, brigi is uezt írta… :lol: )
A terhességem? Húúú, kicsit zűrös volt, mindig volt vmi negatív meglepi (szar AFP, emiatt amnio, utána görcsölés, ezért méhszájösszevarrás, majd terhességi cukorbaj). Most azért fölkészültebb vagyok. A dokimhoz egyébként a görcsölésnél (19. hét) kerültem, ti. az előzőt nem bírtam utolérni, hogy baj van.

Ná: ezt a baromságot! (Már bocs) A magán nődokidnak is van pecsétje, tud írni is (pl. beutalót AFP-re),nem? Vagy ő nem „terhesgondoz” Téged, amikor mész hozzá? Akkor meg minek mész? :shock: Kb. a körzeti doki is annyit csinál (annyit SE), mint a magándoki. UH-zni nem fog, „jó” esetben megkurkász és megkérdi van-e panaszod. Táppénzre is a körzetiorvos (NEM nőgyógyász!) vesz, a nődoki csak javaslatot ad. A vérnyomást, súlyodat a védőnő méri, a pisidet, később szívhangot is ő nézi-hallgatja.
Mégegyszer ne haragudj, hogy így kitörtem, de akkora szemétség ez, amit némely doki megcsinál a betegeivel. :shock:

Zsanett: egy jó UH-s doki a normál 12. heti vizsgálaton is lát már kukit Szóval, szerintem 3D-n, ha úgy fordul őkelme, fogjátok látni a nemét.

Bori: engem kifejezetten szórakoztat az önszórakoztatásod!

Lynia: nálunk Berci Béla volt…akkor is , ha lány lesz :P (lásd chat-profilom)

Ná: én az utóbbi másfél évben kezdtem homeózni (terhesség, picibaba, szoptatás). 90%-ban jók a cuccok és terhesség alatt lehet szedni őket! A Stodal meg kifejezetten tuti.

Csajok! Ne legyetek már szégyenlősek a körzetinél, szóljatok az asszisztensnőnek, hogy babát vártok. Ez nonszensz, hogy órákat ültök a turhás vénemberek között a semmiért.

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Hoppá...ezek szerint a körzeti nőgyogó is táppénzre vehet? Ezt nem tudtam. :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Szerintem ez is kerület függő mint nagyon sok minden :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Na, most egy kicsit jobban vagyok, de még mindig fáradt :?

Babdorka! Én nem kértem semmit a dokitól, de csak uh-zott. Eddig izgultam, hogy senki nem nézte meg zárva van-e méhszáj, de most, hogy Jovi írt róla, már megnyugodtam. :)

Lányok! Nekem a védöönöö adott beutalót AFP-re és nincs rajta pecsét (nem emlékszem, hogy mondta volna, hogy pecsételtessem le). Szerintetek, így jó?
Már nem tudok semmit sem csinálni vele, mert holnap reggel lesz az AFP, de én a vizsgálat nélkül nem jövök haza. :D
molkata

Köszönöm az aggódást.
Na megmondtam a főnökömnek. Rendes volt, nem volt semmi gond. Persze elmondta, hogy mi a nem jó, meg mi a jó, de hát ő már csak ilyen, nem is vártam volna mást. A lényeg, hogy pozitívan áll hozzá. Elvégre az ő gyereke 1,5 éves, tehát nem volt régen, amikor az ő felesége ugyanezt átélte.

Szóval röviden megkönnyebbültem, és köszönöm Nektek a szurkolást! :)

kétfiús anyuka
babdorka

Jovika!

Sima vizsgálattal vették észre, hogy nyitva a méhszáj vagy éreztél is valamit és az összevarrás az hogy történik? (bódítás vagy vmi helyi érzéstelenítés)
(azért kérdezem mert nekem volt már nőgyógyászati műtétem /conistatio/ és hát ki tujda, bár eddig minden oké)
torolve_20131003125716

Babdorka!

Örülünk, hogy a főnök normálisan fogadta :D na azért :twisted:
torolve_20131003125716

Sziasztok,
sajnos csak ritkán tudok bejelentkezni, de amikor igen, nagy élvezettel olvasom leveleiteket. Most is a polgárjog könyvet rejtettem el, a babanetes témák sokkal izgalmasabbak.
Egy szó a homeopátiás szerekről, pár éve mindenféle orvosi segítség nélkül betegség esetén bemegyek egy homeopátiás gyógyszertárba, és a gyógyszerészek tájékozottságára alapozva mindig sikeült meggyógyulnom. Antibiotikumok, káros mellékhatású gyógyszerek nélkül tökéletes a gógyulás, talán időben érztem pár nappal hosszabbnak a folyamatot.
13. hétben járva, egy érdekes jelenséggel találkoztam. Kb. 2 hete esténként a testhőmérsékletem 37,4-re emelkedik. Orvosom szerint ez teljesen normális, kérdezném, hogy más is találkozott hasonló problémával?
Üdv Mindenkinek,
Ildi

Kép
lidikoka

Szia Lidikoka!

Nekem az elején volt többször is hőemelkedésem, általában délután kezdődött és estig tuti eltartott.
Én is mondtam a dokimnak és ő is azt mondta, hogy normális.
torolve_20131003125716

Dorka! Örülök, hogy minden rendben ment!
Kata! Nem tudom :roll: Nekem nincs beutalóm, csak be kell mennem a kórházba és a doki aszisztense megcsinálja. De amikor az sztk-ba mentem akkor sem volt beutalóm, mert be volt írva a kiskönyvembe mikor kell levenni és azt adtam oda a alborba és elfogadták :wink:

brigi73

Ez a hőemelkedés szerintem is normális. Én most kiváncsiságból megmértem, és 37.1

brigi73

Szerintem is el kell fogadniuk a kiskönyvet a laborban, meg a pecsét nélküli beutalót is.

gurgula: most komolyan írjam le? De csak, ha nem lesz para utána! :)
Szóval, amnio (ill. chorionbiopszia, de itt most lényegtelen) után 3 nappal elkezdett keményedni a hasam, de az addigi dokimat nem értem el, a kórházban (Péterffy) sem tudták mikor lesz, így felhívtam a barátnőmet (szintén Jánosban műtősnő) és elkértem az ő dokijának a számát. Bementem hozzá, megUH-zott, közben volt rendesen keményedésem is vagy 2x. Azt tudni kell, hogy 3., vagy többedik terhességnél normális esetben is nyitva van 1 ujjnyira a méhszáj (asszem csak a külső), ez akkor is így volt. Abban viszont bizonytalan vagyok, hogy a konizáció befolyásolja-e ezt a dolgot (szerintem nem). Benntartottak, magnéziumos infúziót kaptam vagy 4-5 napig, és tulképp biztonságból, összevarrták a méhszájamat (az előző terhességemnél is össze kellett varrni). A műtétnél altattak, amikor már bírtam, fölkelhettem. 4 nap múlva pedig már itthon voltam. Más kh.-ban (pl. Margit, a két lány ott született) az összevarrás után 4 napig :shock: föl sem lehet kelni (ergo ágytál, cicamosdás, ha rendi az éjszakás, akkor van punamosás is). Kielégítettem a kíváncsiságodat? :)

Jovi

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Üdv köztünk Lidikóka!

Brigi és Jovi! Köszi az infót. Holnap uh-ra is megyek. Annyira várom!!!

A hőemelkedést nem tudom, mert én nem szoktam mérni.

Tegnap óta szőrnyen kínoz a gyomorsav. Érzem, ahogy feljön a nyelőcsőbe, egész a torkomig és mar. :( Úgy tudtam, hogy ilyesmi csak a 3. harmadban van. Nem tudtok valamit ellene?

Babdorka! Örülök, hogy minden rendben ment.
molkata

Kicsit lemaradtam,mert nem jutottam a géphez. Nem szerencsés, hogy a férjem hamarabb jön haza a munkahelyéről,mert ideeszi magát és alig tudom elhajtani,most is kiéheztettem :lol:
Jovi:Matekzseni... Hát legalább van Babus :wink:
Ez az összevarrásos cucc elég durvának tűnik...

Én holnap gyűjtök be beutalókat. Bár a kiskönyvembe/ mert ma már olyanom is van!!/ beírta a védőnéni,hogy mikért hova menjek.

Blur: Én Barna Péterhez jelentkeztem, fiatal szakorvos jelölt. Nem tudom még igazán milyen mert holnap kerülünk először közelebb egymáshoz. Még rá kell hangolódnom!

No, még remélem olvashatlak ma Titeket!!
Gurgula: Majd mesélj mi volt!
[/b]
Vendég

Olyan jó, hogy ilyen aktívak vagytok! :D

Sok szép nevet láttam.
Mivel mi 3 éve beszélgetünk róla, megvannak régóta a körvonalak, de most, hogy tényleg ki kell választani egyet, egyáltalán nem könnyű... Szóval néhány, ami szóba jöhet: fiú: Zalán, Csanád, Sebestyén (férjem jelöltje: Bendegúz, de ezt próbálom megvétózni) lány: Flóra, Emma, Vera. Szerintem még 3-4 hónap amíg kialakul, mi lesz a befutó... lehet, hogy nincs is a listán :D

Megvan a kiskönyvem!!! :D Kedves, fiatalka védőnőm van. Vizelet, v érnyomás rendben, de lemászált, és sajna máris 3 kg-ot felszedtem, szóval erre oda kell figyelnem. A szülési időpontot jól elírta: 07.02-őt írt! Itthon vettük észre... Majd a dokim kijavítja...

Kép
Kép
emma1976

Frissítettem ismét a táblát. Immáron szülési időrendben van, és elkezdtem beleírni a neveket is. Ha megírjátok a neveket, beírom azt is.

Köszönöm az eddigi ötleteket, várom a továbbiakat. Kép

Jovika, Te mikorra vagy kiírva?
Blur, első baba?
ná, nagyon keveset tudtam beírni, miket írhatok még be Rólatok?
nenoke, hányadik baba?
Zsanett, baba24 Nálatok is hiányoznak még adatok, megosztjátok velünk?
lidikoka, de rég' írtál! Téged is belerakjalak?

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka, semmi gond! Örülök, hogy minden rendben ment és tényleg szupi a tábla.

Stodal nagyon jó legalábbis én ezt hallottam, és kismamáknak ajánlják.

Én hőmérőzősen estem teherbe és onnan lehet tudni, hogy babás vagy ha nem esik le a hőd, azaz legtöbb esetben 37 felett marad. tehát terheseknek simán van hőemelkedésük.

A védőnő engem is kiakasztott múlthéten. Akkor voltam először és rögtön a kilókat firtatta, pedig nem vagyok kövér. Nekem sem érdekem 20 kilót hízni, de mégiscsak ezen lovagolnak.

Ja és a fürdést én sem bírom abbahagyni. Forróban nem szabad, de melegben lehet. (ezt apósom mondta)

És ma voltam fogorvosnál. Annyira rendi volt, pedig én nagyon félek tőlük.

Molkata, azt mondják, hogy egy pohár tej nagyon jó rá. Én a kekszekre esküszöm. Drukk a holnapi uh-hoz!

No jó hosszú lettem! :lol:

kispiskóta

Molkata, Jovika! Az orvosotok nem is vizsgálja a méhszájat? Ez nem kötelező?

Meg lehet kérni az orvosokat, hogy ne vizsgálják meg a méhszájat? Van valakinek tapasztalata abban, hogy esetleg a méhszájat UH-n keresztül is meg lehet vizsgálni?

Jovika! Az én körzetim nagyon jól tudja, hogy babát várok, hiszen azért kellett hozzá menni, mert a védőnő közölte, hogy a kiskönyvbe ő is bele kell pecsételjen. Ennek ellenére immáron harmadszor kell visszamennem majd hozzá, sőt, lehet, hogy majd negyedszer is fog kelleni... Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Nálam sem volt egyszer sem kézi turkálás, csak hüvely uh. Nem is szerettem volna, ha mást is akarnak :?

Kép
Kép
emma1976

Kilók: a mérlegek sztem elég relatívak. NEm tudom, melyikenk higgyek kevésbé: a védőnő 40 éves darabjának, vagy a saját 30 éves darabomnak (idősebb, mint én...). Én csak az enyémet veszem alapul. Gyerekkorom óta azon követem a súlyomat, így azon tudom lemérni, hogy híztam-e. (a karácsonyi plusz 2 lement!!!!!!!!! úgy látszik tényleg van vmi ideális súly, ahová a szervezet húz. nem fogyóztam)

homeopátiás: a kolosy tér előtt a pacsirtamező úton van egy patika, ahol rengeteg homeopátiás szer van, árulnak hozzá könyveket is, plusz tudnak ajánlani homeopata orvoslással foglalkozó személyt (ez is iskolához kötött).
két fontos dolog van a homeoptat bogyókkal kapcsolatban, mindkettő a lélekre, a hitre, a pszichoszomatikus jelenségekre vezethető vissza.

tárolás, használat: csak természetes helyen, elektronikus gépektől távol tartsd, használat előtt és után is igyekezz természetközeli magatartást végezni: no telefon, egyéb elektronikus felszerelések, no mentol, no cigi (ugyebár :) ) stb. lényeg: természetesen! mert ezek a bogyók rengeteg ásványi anyagból állnak, amiknek van egyfajta rezgésük, ami a gyógyító erejüket is meghatározza. a szedést talán még jobban be kell tartani, mint a kemikáliák esetén.

lelki háttér: minden egyes tünetnek van lelki háttere. nem lehet általánosítani. az biztos, hogy a terhesség egy erős "stressz" a szervezetnek (nem a hülye főnök típusú, hanem általános értelemben), így a fokozott lefoglaltsága miatt sérülékenyebb. minden tünettel jelezni szeretne a szervezetünk, és ebben a stresszben az enyhe jelzések is felerősödnek a környezet hatásaira. anélkül, hogy értenék hozzá, annyit mondhatok, hogy a száraz köhögés ugatás (szokott lenni) a világgal. valakinek vagy valakiknek el akarsz mondani vmit, de valamiért nem teszed. ezért az egész világgal ugatsz.
meditálással, befelé figyeléssel segítsd a tested jelzéseinek megértését.
ez hit kérdése, aki nem hisz ebben, annak nem így kell megközelítenie a gyógyulást. de a homeopata orvosok felderítik a lelki hátteret is!!!!!
Vendég

Nekem az a két kiló nem akar sehogy sem lemenni. Kép
Igaz, eszem rendesen. Kép

szarvasbori! Te vagy a legelőrébb. Neked mekkora már a hasad?

emma1976, Te is szerencsés vagy!

Úgy szeretnék azoknak a helyében lenni, akikben nem túrkálnak! Annyira szeretném kikerülni! Vagy legalábbis minimálisra csökkenteni a túrkálások számát.

kétfiús anyuka
babdorka

vicces eset a hőmérőzésről:
mint már írtam többször, Főni korábban jött, mint reméltük. augusztus közepétől jöhetett, szeptemberben elkezdtem hőmérőzni. foglmam sem volt hogyan kell. állandóan hőemelkedésem volt (durván erős munkahelyi stressz volt), sokszor elfelejtettem mérni, aztán lassan megszoktam. de csak nem akart semmilyen ciklus kialakulni, sem havi/heti, sem napi. a stressz enyhülésével (szeptember vége, közel a felmondási idő vége) a hőmérsékletem csökkent 36,6-37,5 közé (addig 37,8), nekem általában 36,3 körül volt régebben.
elkönyveltem, hogy nekem ez így van, és basszus nem lehet ebben ciklust látni. Ekkor bizonyosodtam meg, hogy vsz 3 hete terhes vagyok.... :lol:
Szal az elején nekem is volt hőemelkedés, azóta nem mérem.

Jóga
ma voltam az első jóga órán. remélem fogok járni minden héten. jól átmozgatott, segített Főnire figyelni, és tanulni a lazítást, meg az intim tornát. ajánlom mindenkinek.
(én az aranytízbe járok a aktivszules program óráira. itt spec kismama jóga van. lehet menni sima jógára is, csak mindeképpen szólni kell az oktatónak, hogy babát vártok, mert sok mozdulatot nem szabad végezni).

Olyan furcsa, hogy még itt is azok a hibáim tűntek fel, amiknek a leküzdésébe/kezelésébe a terhességem óta erőteljesebben belevágtam (önfejűség, elengedés nehézsége....)
Vendég

Dorka, első baba. Ha fiú, akkor Dávid, ha lány, Adél vagy Noémi, de ez még függőben van.

Nem tudjátok, a fogorvosnál lehet kapni érzéstelenítőt? mert úgy hallottam, nem, én meg rettegek a fúrástól. Nem is merek elmenni, pedig nkem is mondta a védőnőm.

Kép
nenoke

A turkálást én igyekszem a szükésges rossznak tekinetni. Fáj, persze. De nem bántani akarnak, csak mindent alaposan ellenőrizni. Tekints el az intim részétől. Nehéz, tudom, de a Baba érdekében kell. Mint minden vizsgálatot. Utálom én is a sok orvost. Arra kell gondolni, hogy ők is csak a Baba érdekeit tartják szem előtt, és nekik ezek az eszközeik vannak rá. Szerenécsre nekünk van megérzésünk is, így nem kell hülye módszereket alkalmaznunk.... 8)

Pocakméret: ÓRIÁSI, már beillenék lufinak a vurstliba.... a régi gatyámat próbálom alapul venni, mert jóideje nem mértem a pocimat.
várandóság előtt: férfi farmer, sliccében alig kitöltve, dereka beszedve.
ma: dereka kiengedve (kb. 2 cm) begombolás lehetetlen, kb. 4 cm hiányzik, plusz a slicc része is erősen feszül. tk. mára már 2 gombot nem tudok begombolni.
szóval olyan 6-7 cm-nél tarthatunk. bár azt még nem vettem hozzá, hogy kilóban kevesebb vagyok, mint szeptember elején voltam. (még mindig a -4-nél tartok, magam sem értem, hogy lehet ez....)
kismami nadrág játszik. még jó, hogy meleg van, mert csak egy vékony gatyó jó rám az örökségből. az állítható gumis derék bejön.
Vendég

nenoke, beírtam.

Én több helyen azt olvastam, hogy a 12. hét után lehet érzéstelenítőt adni, úgyhogy szerintem ne félj! Persze mindenképpen szólni kell a fogorvosnak, mert ilyenkor pl. jó lenne, ha nem akarna megröntgenezni, ha nem muszáj, meg lehet, hogy más anyagokat használ, de érzéstelenítő mehet.

kétfiús anyuka
babdorka

Kispiskóta! Köszi a tippet.
Próbálkozom a pogácsával és olyankor kicsit jobban vagyok,de nem tart sokáig :( A kekszekre már rás sem bírok nézni :x

Babdorka! A lényeg az, hogy a baba biztonságban legyen. Mostmár én is rákérdezek az orvosomnál. :oops:
A neveket még nem tudjuk. A párom már készített listát (én még nem néztem meg), nekem is kéne, aztán összevetjük és megbeszéljük....

Nenoke! Én a 10. héten voltam fogorvosnál és kaptam érzéstelenítőt. Mondtam, hogy terhes vagyok és hogy hanyadik héten és olyat kaptam, amit lehetett. Nem éreztem semmit. :D

Bori! Tök jó lehet a kismama jóga. Én is szeretnék járni, de nem tudom még, hogy milyen lehetőségek közül választhatok.

Emma! Örülök, hogy jó védöönööt fogtál ki. A kilókkal inkább a második harmadban kell vigyázni, állítólag. Én már + 5-nél tartok, de nem bánom. Amikor a nyáron müütöttek azt hitték az orvosok, hogy rosszindulatú a daganatom, mert sovány vagyok (akkor 50 voltam).

Ettem fagyit, epreset, olyan finom volt...
:P
molkata

Szia Babdorka,
köszönöm szépen a felajánlást.
Küldöm a táblázathoz az adatokat:
szülés várható időpontja: 2007. július 16.
életkor: 29
pocaklakó: 1
első babus
budapesti lakhely
Szt. Imre Kórház
Előre is köszi. Ha hiányzik valami, jelezz bátran.
Üdv,
Ildi

Kép
lidikoka

Köszi mindenkinek a biztatást, akkor összeszedem a bátorságomat, és elmegyek fogorvoshoz. :shock:

Ildi, láttad, hogy egy nap különbség van csak a két kis bohóchalunk között? :lol:

Kata, Jovika biztos örülni fog az eperfagyis tippednek. Múltkor a szőlőevésed után is két napig szőlőt evett, most kíváncsian lessük, mennyi eperfagyit fog megenni. :lol:

Én meg szaladok megnézni a töltött gombámat, mindjárt kész. Az lesz az uram ebédje holnap. Meg az enyém is, ha finom lesz. :D

Dorka, Mandarka is lemaradt, nemsokára haza kell jönnie a spanyol pálmák alól.

Kép
nenoke

Hali!

Jovika: én nem tom, h az ország melyik régiójában hogy vannak ezek az orvosi dolgok, de úgy látom, inkább a szokás hatalma alapján bánnak a kedves pácienssel. Mondjuk én egy kicsit különleges vok abból a szempontból, h a magándokim Debrecenben rendel, de Berettyóújfaluban szüleszt. Tehát csak oda adhat bármilyen beutalót. A 12. hetes uh-t ott csináltatjuk, de utána lehet, h keresünk Debrecenben a terhesség időszakára vkit, ezen hezitálunk már egy ideje. A körzetihez pedig itt mindenféleképpen el kell menni, ha megvan a 12. hetes eredmény. Én még ezek előtt vagyok, majd később beszámolok.

Babdorka: 33 éves vagyok, 1. baba, tudtommal 1 baba :D , debreceni vagyok. A többi még alakul.

Homeopátia: felhívtam a nőgyogyómat, mert a Stodal betegtájékoztatójára ez van írva szó szerint: "Terhesség és szoptatás időszakában való alkalmazásáról nem állnak rendelkezésre klinikai adatok." Ezt a gyógyszertárban nem mondták, pedig mondtam, h terhes vok. Azt mondták, ez szedhető. De a nődokim azt mondta, h nem most kezdjünk ezzel kísérletezni, én meg hallgatok rá :? Így marad a méz, tea, egy köptető szirup és a pihi...

Fogorvos: Nenoke, nyugodtam (mondom én, aki fo*tam, mint a na) menj el, mert lehet érzéstelenítést adni. Ez megint egy ellenünk irányuló rémiszgetés, hogy nem lehet. Apósomat megkérdeztem erről a nem lehet kolbászt, meg felvágottakat enni és azt mondta, hogy ez hülyeség. A camambert sajtot, meg nyers tojást (pl. majonéz) tényleg kerülni kell nagy ívben, de szalámikat nyugodtan lehet enni.

Stodal: persze, hogy rá van írva, de kevés az olyan készítmény, amire ne lenne. Ezzel védik magukat. Az én környezetemben az összes kismama ezt szedte és egészséges gyermekük született. Szerintem a köhögés többet árt, min a Stodal.

Egy kicsit már ki vagyok bukva, mert amerre megy az ember mindenhol ijesztgetik, rémisztgetik. Mire jó ez? Elvileg ennek a 9 hónapnak kéne a legboldogabbnak lennie!

Nektek fáj a "turkálás"? Nem jó érzés kiszolgáltatva feküdni, de fájni nekem abszolút nem fáj! És eddig engem is minden alkalommal megvizsgált.

Szarvasbori: Én is így jártam a hőmérőzéssel! :lol: Semmit nem mutatott, baromi rendszertelen volt. Szentül meg voltam győződve, hogy peteérésem sincsen. De a tesztem pozitív lett. :lol:

Kata drukk mára, aztán siess vissza!

kispiskóta

jó reggelt!

emma szép fiúneveket írtál! unokaöcsém pl: Csanád Bendegúz, a Bendegúzon mi is gondolkozunk! A tesója Ménrót, az is tetszik nekem, de mivel már van egy a családban...

hőemelkedést én nem mértem, de esténként többször éreztem, valószínű nekem is volt

kata, a védőnő nekem nem adott beutalót afp-re, rá is kérdeztem, és azt mondta, hogy nem kell (sztk-ba mész te is?)! ha megvan az eredménye, akkor kell a 16 hetes uh.
alig várom én is a ma délutánt az uh miatt!!! :P

fogászatra én még nem mertem menni a hányinger miatt, de én szerencsére nem tarok tőle, mert semmi gond a fogaimmal, mind megvan és csak 1-et tömtek be még hajdanán!

párom olyan ari volt tegnap!!!! megkért rá, hogy keressek neki webcímeket, ahol majd babaszobákat tud nézni! :D

engem eddig csak 6. héten vizsgált doki, akkor ugye rákszűrés is volt, 8. héten már csak uh-zott! remélem most is megúszom, habár új doki, lehet elsőre azért ő is megnéz :( ja és a vizsgálat nekem sem fájt, csak a szűrés volt kellemetlen, de az érthető

visszatérés: hajfestés???? én nem bírtam, és tegnap befestettem a hajam, mert már oltárian néztem ki! de ez volt az első, és max 2-t tervezek ez idő alatt

lynia-

12. hét után jól szellőző helyiségben nem árt a haj festés!

Nem egy hete voltál uh-n? Vagy lehet keverlek valakivel.

kispiskóta

1 hete voltam a 12 hetesen,
ma megyek én is molkata dokijához, innentől hozzá járok, és tuti csinál uh-t meg szerintem meg is vizsgál, mert még nem voltam nála
szerintem ez most még belefér, de túlzásba nem akarok esni az uh-val, a legközelebbi majd csak a 16-18 (???) heti lesz terveim szerint

lynia-

Sziasztok!!

Lidikóka!! Lehet,hogy csak én vagyok nagyon felpörögve,de mi egy napra vagyunk kiírva ugyanarra a helyre!!! :lol: :lol: :lol:
Ki a dokid?

Teljesen fel vagyok pörögve!

No gondoljatok majd rém,mert készülök az okmányirodába,mert a drága uram végra állandóra ideköltözik,mármint a papírjait se hagyja vidéken!
puszi
Vendég

Sziasztok sziasztok sziasztok!!!!!

Annyira hiányoztatok!!!

A párom már gyanúsan (persze viccesen) figyelgetett hogy hányszor mondom még el, hogy nem tudok Veletek dumcsizni.

Először is üdvözlöm az újakat, gratulálok a babócákhoz, a már meglévő lurkókhoz. Szuper, hogy már ennyien vagyunk így együtt!

Röviden:

ugye múlt héten voltam a dokimnál, aki közölte, hogy feküdnöm kell pár napig, menjek el a körzetihez, majd kiír. Elmentem a körzetihez, aki közölte, hogy ezzel a papírral én fekvőbeteggé leszek nyilvánítva, ami azt jelenti, hogy pisilni éppenhogycsak kimehetek.... mindez a hasim szurkálása miatt. (amúgy nincsen nyitott méhszáj, tehát nem lehetett akkora a baj)

Otthon voltam, paráztam, sírtam, hisztiztem....A körzetim javasolta, hogy szerinte keressek meg egy másik dokit, akivel ezt tisztázom, mivel teljes tájékoztatást sem kaptam, meg nem is úgy nézek ki mint egy fekvőbeteg.

Ráadásul én szeretnék még dolgozni, mivel a munkám nem megerőltető és szeretem, otthon pedig az öt nap alatt már mindenféle betegségeket bemagyaráztam magamnak...

És kinevezést is azután kaptam, hogy megtudták babát várok, januári próbaidővel, tehát minden annyira összevág. :?

Tehát a 45 km-ert választva, (talán emlékeztek páran, hogy ezen sokat izgultam) elmentem a régi orvosomhoz, aki egy tünemény, kedves intelligens, segítőkész és vállalja, hogy segít világra hozni a kis törpikét!!!!!!! (persze bajom nincsen, csak mgb6-ot kaptam a szurkálásokra. Megnézett UH-n megnézte ő is a méhszájamat, de azt a megnyugvást nem tudom elmondani amit éreztem, mikor megláttam sok év után őt. Benne bízom... :wink:

Meghát kitaláltam, hogy ha más nem lesz, akkor hazaköltözöm egy pár napra, hétre a szülői házba, ahonnan még a mentő is bevisz, ha eljön az időm...

Annyira boldog vagyok!!!!!!
baba24

Ja igen!

Meg vagyok kergülve. Tényleg szuper, hogy már itt lehetek!

A táblázat nagyon jó ötlet, meghát a kivitelezés!!! Gratulálok :lol: !

Nem is tudom hirtelen milyen adatok hiányoznak:

kor: 24 év

első baba

Jászberényben lakom

Cegléden fog születni

Ha valami hiányzik szólj Dorka!
baba24

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?