A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ó de szép kis Panna lyányunk van! És Fülicsek egyéves nagylányunk nemkülönben szépséges!

Kata :) Én ma 5 órát sétáltam a tavaszi rekkenőben, tök jó volt, felétek is mehetünk ánm, de mikor? És nem tudom, említettem-e már, de nálunk az összes mozgásfejlődés a fürdőkádas motiváció eredménye: ott hagyta magát először hasra tenni és azóta is hason fürdik és ott kezdett el kúszni és négykézlábazni is. Egy próbát megér- igaz, akkor apa nem fér be mellé :lol:

Vettem Echinacea cseppeket immunerősítésre, hát kis híján elszédültem, annyira erős benne az alkohol, nem csoda, hogy gyerekeknek és terhes-szoptatós anyáknak nem szabad.

Szia Beet :) Jó, hgoy örülünk, de miután így jól kikotyogtad, hogy otthoni munkád van, többet nem lazsálhatsz ennyit a babaneteléssel :wink: Engem is érdekelne a bölcsis dolog, megosztanád velünk?

Én a nagy tesónak a közlekedést mindenképp gyalog tanítanám, a nagy sebességmámorban a motorral iszonyú nehéz hirtelen megállni.

indianyo

Sziasztok!

Remélem ez az utolsó lehetőség, hogy ilyen pocakképet készítettem az utókornak, na nem vagyok egy fotoművész :-) viszont a pofavágás jól megy...

Kép Kép

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Olyan szépek a fényképek, amiket küldtetek, sok gyönyörű édes baba...most nagyon kíváncsi lettem a miénkre :-)

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Andi: azta, de jó nagy pocakod van! Tudtam, hogy az enyém olyan kis pöttömke! :shock: És tök jó a pofavágás is! 8) :lol:

Kép
Kép
tinu

Pocakképek nagyon jók!

Panna gyönyörű!

Macs, nem jelzés értékű, hogy Füli vásárolni menne? :wink:

Jucus, Vera köszi!

Zsanci, tapasztalatod helyt álló. :wink:

20 hét = 5 hónap saját számításom szerint. :roll:

zanza(h)ősnőelmegykurálni magátéshatástalanítjabretegMakkáját
zanza

Tinu, biztason a tudat, hogy szülés előtt 6 hónapos terhesnek néztem ki. :wink: Szószerint ki kellett tolnom a pocakot, ha látatni szerettem volna.
zanza

Jaj de gyönyörű kisbaba Szabó Eszteréké! Most láttam egy pillanatra a tévében - látszik, hogy szerelem hívta a világra.

Andi+Timu :) szépségesek vagytok - engem mindig lenyűgöz, mennyire különlegessé teszi a várandósság a nőket. Reméálem, hamarosan előjönnek a babácskál - de tünde baba még vár, míg a fránya vizsga abszolválódik :)

indianyo

bocsánat az össze-vissza gépelésért

indianyo

Tinu,
szerintem cseppet sem kisebb a tied, csak mi még jól körül is vagyunk párnázva :-) de az is lehet be vagyunk dagadva, olyan rendezkedés van bent, és imád falra tapadni, lehet pókember fun lesz?
igaz így tud leginkább szerelmeskedni az apával, azt a kotrást a kezéhez/szájához amit levág mikor az apja közelít...

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Votiv, Fibi,
Cseppet gyereknek is lehet adni? Bágyasztó cseppet? Bespájzolnék gondolva a kistestvérre is. :lol:
Peti tegnap rosszul aludt, oké, hogy lázas volt előtte, de nem vagyok hozzászokva az éjszakai rosszul-alvásokhoz. (Asszem ez a minimum, ha már nappal nem alszik a kis zsarnok!)

Tinu, Kisherczeg!
Jól néztek ki!!

Zuzmó!
És Panna is nagyon szép! Milyen pici - az én nagy kétévesemhez képest!

Vera!
Szobatisztasággal kapcsolatban én hatalmas előrelépést érzékelek. De csak én. Meg a barátnőm, amikor megbeszéljük.

Peti egyelőre hülyeségnek tartaná, ha nem lenne pelenkája (ezt tőle tudom) és igazság szerint egyetértek vele. (A hideg futkos a hátamon, ha arra gondolok, hogy egy játszóterezés közben a nagy hasam elé áll az űrruhájában és közli, hogy pisilnie kell. Vagy a buszon...) Nekem inkább nehezebbnek tűnik egy szobatiszta kisgyerek (úgy értem a jelenlegi állapotomban - terhesen, majd 2 hó múlva babával és hidegben), mint egy pelenkás.
Hülyén gondolom???
De gratulálok minden szobatiszta gyerkőchöz, tudom ám, hogy előbb-utóbb hozzá kell szoknom a gondolathoz és még élvezni is fogom!!!

Zanza,
Mindhármótoknak ++++

Móni
Kép
Kép
monisa

sziasztok,
nekem is megjött a kedvem. Ime a kép:
Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Móni,
ha tényleg nagyon nem alszik, megpróbálhatod a coffeát, nálunk nagyon jól bejött, Füles is ezzel alszik és a nyűgösebb-frontosabb éjjeken is sokkal hamarabb lehet visszaaltatni.
Teljesen gyerekbarát, homeós készítmény :)
macskanyu

Zsanci: tök jó a hasad! Most meg nosztalgiám lett erre az időszakra, mikor még egyedül fel tudtam állni a fotelból! :D

Kép
Kép
tinu

Nekem leginkább Zsanci hasa és Kisherczeg szeme tetszik. :mrgreen: De a többiek is szépek, no és a babák zabálnivalóak!

Fibi,
én azt olvastam, h a nők nagyrésze a gyes alatt lesz alkoholista. Ezt is meg tudom érteni. :lol:

Monisa,
a szobatisztaság nem feltétlen jelent homokozó tisztaságot. Mi pl olyan messze lakunk, h akárhova megyünk, minimum egy óra az út, de inkább másfél. Hiába tiszta a szobában a csaj, és hiába szólna a buszon, h anyu pisi, ha nem lenne rajta a pelus, hova tenném a buszon vagy akár a körúton? Még én se szívesen megyek el pisilni a városban (már a McDonalds-ok is brutál dzsuvák sajna), de a gyereket mi fölé tartanám...? Szóval amíg nem ér el bizonyos kort, biztos, h utazáshoz megtartjuk a pelust. Bár 1-2x már mertünk nagyok lenni, és nem is volt baleset, de azért majd inkább tavasszal, nyáron próbálkozunk a bkv vel bugyiban. Max leugrunk és egy fa mögé állunk, ha már ilyen ez a város (is), el kell, hogy nézzék, amint egy nagyon pici gyerek lepisil egy bokrot, nem? Vagy most nagyon vulgáris és önző vagyok?
Jajj, egyszer a Camponában egy kisebbségi a műpálmára pisilt, az azért erős...

Holnap vizsga, erre ma este kapok egy mélt az időpont változásról, ami nem is biztos. Annyira szeretem ezt az eltét, mondtam már? :twisted: :twisted: :twisted:
neet
neet

Indi,
Szombat? Remélem marad a szép idő. Priviben beszéljük +!
És a hasrafektetést a fürdőkádban már kipróbáltuk :D amikor az előzőekben írtad :D :D és imádta, de nem mozdult.hmmm csak pancsi, csapkolódás, vízbeharapás röhögés....de nem mozdult. A büdös kölök. :D

Kisherceg,
Én is ekkora pocak voltam, Tinu hasára már hat hónaposan rávertem :D :D mármint méretekben persze :)

Van jó ötlet arra, hogyha a dednek nem kell a tápi, de semmilyen formán és soha de soha, akkor mit lehet adni neki, vagy hogyan lehet lépre csalni? :D Mikor dolgozom, már csak este szopik, a szervezetem is már csak akkorra szolgáltat ( meg éjjel 1x2x) viszont a calcium miatt nappal is kellene legalább egyszer tejecske nem? Mondjuk a tejpép nagyon nagyon nyerő, abban is van de hát mi lesz ha elfogy az ellátmány? :? :?

Kép
akata

Sziasztok!

Tök jók a képek!!!!!!! :lol: :lol: :lol: Fülicseknek imádom, amikor ilyen fejet vág :D és Panna szépséges :D
Andi, tök jó a pocakkép, a fej meg különösen és mi az a kék izé )bálna?) a jobb sarokban lent?az a tükrön van?

Macs,
kupak nálunk nagy fegyvertény, ha nem megy az evés vagy őrjöng, akkor kap egy üveget meg egy kupakot - ezzel elég sokáig elvan, kivéve, ha dühöng, hogy nem megy :mrgreen:
víz egyelőre még nem volt, csak kefír :D szoba közepére :D alaposan a szőnyegbe dolgozva :D

Neet,
vizsga :roll: hajrá!!!!!!!!!!!!!!! :)

Indike,
5 órát? ejha! nekem nagy fejfájás időtől,de főleg nem-alvástól :roll:

Zsan,
gyógyujjá'! :D és mi ez a saját tapasztalat? :shock:
én is szívesen elküldöm, ha kell, ha nem, akkor viheti más is a pöttyöket :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Kata,
nálunk első körben macikávé volt a megoldás illetve az, hogy önállóan kezdte inni - gyerek eldől, cucli kézbe és ő magának tankol :lol: (meg egy éves kora óta a tejjel való dúsítás, de az nektek nem játszik)

Kép

Kép

szrekuc

Kata :) hát hadd csapkodjon meg vihogjon, majd rájön, hogy négykézlábra állva a hasát is csiklandozza a víz, ha paskolja :) aztán jön a többi szép lassan - ezek a mi fiaink ilyen lassan fejlődnek mozgásilag - igaz enyém kölök rosszcsontkodásban annál gyorsabban :wink: szombat remek lesz, írok majd.

indianyo

Zsanci, Tinu
azok a régi szép idők :-) hason alvás, felugrás a fotelből, ágyból, kádból.
Azért még a kádat is gyötörjük, ráadásul apával kettesben, csoda látvány lehetünk, ha látnának... A kimászás azért nem egyszerű, sorsolunk ki kezdi és azóta bizonyára Feco sokat o-lábasodott.

Neet, a szemfajtának sajnos neve is van Basedow kór :-( erre kapna reflexszerűen sok vidéki doki szike után, igaz nem a szememet vágnák inkább a nyakam...pedig a pajzsmirigyem most tökéletesen működik, hála a terhességnek.

Szobatisztaság: bizonyára élethű volt az a műpálma. + pont vidéknek, meg hogy itt nem nagyon van közlekedés, ezek szerint ebben is van vmi jó, lehet szabadon locsoltatni a babákat.
Pesten nekem is ez a legnagyobb feladat, hol menjek ki?

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Kata :) tápiból turmix a megoldás - kedvenc gyümijeit hozzápépesíteni és máris szívesen megeszi - hol van az megírva, hogy csak inni lehet a tápot, ugye...

Szrekuc :) a melegtől fáj a fejed? No, a kialvatlanság biztos nem tesz jót! Én csak a szeles időt nem bírom. 5 órát könnyű úgy sétálni, hgoy ded babakocsiban (szeret ott lenni, nézi az autókat, kommentálja is őket) és minden baromi messze van ebben a faluban, mire megvettem mindent, kivettem pénzt az automatából és visszavittem a könyvtári könyveket hosszabbítani (mert telefonon csak egy hetet hosszabbbítanak :shock: ) máris 5 óra elmúlt - rajtam meg pelus sincs bepisilés esetére :wink:

Szombati napon kívül mikor is volt Kolompos koncert? több érdeklődőt is tudok rá :)

indianyo

Ej, de nagy sötét vagy neet, de hát én minden 2. képen így nézek ki egyébként... ne haragudj, Kisherczeg, nem akartam viccelődni a problémádon, de tényleg nem tudtam róla, azt hittem ez is a "pofavágás" része. És ez milyen kór? Rendesen látsz vele vagy hogy van? és születés óta van vagy azóta alakult ki? Tényleg ne haragudj!!!
hüjeneet, hamuval a fején
neet

kék izé, kismamához csomagolt tappancsos bálnaképű vmi, azon kívül, hogy tapad nem tudom mire jó még, remélem a kölyök megfejti majd.
Már van néhány találóskérdésem számára. :-)
Az ágyára baldahin szerelés olyan órát vett igénybe és szomszéd kismama segítséget is felhasználtunk hozzá. Nekem azóta is úgy lenne logikus, ha az egerek fejjel lefelé állnak...na de van nekem empátiám, tudok én más fejével gondolkozni, tehát ezt a megoldást kizártam...végülis a fényképeken így fog jobban kinézni, később meg inkább szeretnék belátni az ágyába.

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Sziasztok!

Minden baba nagyon aranyos a képeken (Panna, Emma, Bazsó, Fülicsek) :D

Pocakfotók is klasszak, de nekem még mindig hihetetlen, hogy Zsanci 20 hetes babája hol van. (a 20 hét szerintem is 4,5 hónap)

Andi! Úgy vártam már egy fotót rólad, de sajna hiába nem egy hatalmas város Szolnok,még csak látásból sem vagy ismerős.
Valamelyik nap én is kádban fürödtem (kb 1 éve nem) és akármennyire bedugaszoltam a vízleeresztőt, ergő tök tele volt a kád, nagyon viccesen kikandikált a pocakom a vízből, bár ez még a kisebbik baj lett volna, de fázott is
:lol:

Képzeljétek, ma Gréti úgy el volt indulva, ugrott egyik fotelből a másikba, és rászóltam, hogy óvatosan, erre ő: "Szórakozni szabad!" :lol: (lehet kicsit soxor mondom neki,hogy ne szórakozz anyáddal)

És ma délelőtt megtanulta a Bújj, bújj zöldág dalt. Valamennyit már tudott belőle, de összefüggően még nem tudta, erre ma odajön, elmondja az első 2 sort és kérdezi, hogy hogy van tovább. Mondom neki,hogy "nyitva van az aranykapu", de ő majdnem sírva közbevág, hogy "Baba énekli", én meg csak röhögtem, hogy mit akar énekelni, mikor nem is tudja. Na, lényeg a lényeg, hogy valahogy csak eljutottunk a végéig, és a kis majomka csak megtanulta az egészet, és ma egész nap ezt hallgattam, legalább 80x. Telefonálni nem tudtam tőle, mert állandóan odaáált elém, és teli torokkal üvöltötte

:lol:

KépKép
KépKép
lindicita

ezért is nevezik a 2. harmadot a legszebbnek... :wink: ilyenkor még megy a mozgás.
Bár, mondjuk az üléssel már gondok vannak, nyomja a mindenem, a fekvés még felhason is megy...
bár 2 napja azért óvatos duhaj lettem... 8)

Rek,
saját tapasztalat? hát, igen...de nem gáz az egész (méééég!) végül is 12 éve gyűrjük egymást, egy kis hullámvölgy bőven belefér...Ennyitől mi nem ijedünk meg!!!! :wink:
de jó lenne, ha már ismét emberek lennénk. Erre apának egyre nagyobb esélye van, mert Igi szép lassan kezd megtanulni éjszaka aludni, igy Levinek nem kell kelni, és nála,ha megvan a folyamatos alvás, akkor egész béketűrő, azaz jól terhelhető...
ha tovább merne állni, azzal valszeg lavinát inditana el, ezt (remélem) ő sem merné bevállani... :wink:
(tudom mire vagyok képes...és ő is! :twisted: )
no, és nem olyannak ismerem én őt, h cserben hagyja a gyerekeit... :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Andi :) én megfejtem gyerkőc helyett: bálna a mi békánknak éa vízipacinknak testvére, csúszásgátló néven fut és fogzáskor jól lehet rágcsájni, egyébként meg nagyokat lehet vele csapkodni a vízbe :)

indianyo

Holnap délelőtt megyünk Grétivel a Camponás játszóházba, ahol minden kedden és csütörtökön délelőtt 10-12-ig van miniovi, havi 7.000.-ft-ért, és ezalatt az idő alatt van mindenféle foglalkozás (torna, zene, kézműves ...). Akar valaki még csatlakozni?
Eleinte ott lehet anyuka is (nekemmax. 4 alkalmam van erre), aztán egyedül is ott lehet hagyni. Az a tervem, hogy majd ha Barni baba meglesz, apja leviszi ezen a 2 napon. Neki is tök jó, hogy kicsit közösségben van, meg szerintem nekem is jól fog jönni egy kis idő csak Barnival.
lindicita

Andi, Indi! Az a bálna Gréti egyik kedvence, mi fürdés közben a kád szélére szoktuk felragasztani, és onnan 2 másodperc múlva levenni, majd előről az egészet, míg ÉN meg nem unom :lol:
lindicita

Segítsetek egy kicsit!

Fürdetőállványt szeretnék venni, de teljesen tanácstalan vagyok. Grétinél a fürdést úgy oldottam meg (majdnem mindig egyedül voltam az esti fürdetésnél), hogy a mosógépen volt a kád, aztán a bébihordozóba készítettem egy törölközőt, abba belehajítottam és úgy vittem a szobába.

Most több bajom is van. Nincs mosógép a fürdőszobába és a bébihordót sem akarom az emeletre felhozni.

Milyen állványt érdemes venni? Mert nézegetem azokat, amik egyben vannak, és ha a pelenkázólapot felhajtom, alatta van a kád. De hova teszem addiga agyereket, amíg kivezsem a kádból és lehajtom a pelenkázót? pedig csak ilyenek vannak. Ráadásul ezeket tök olcsón meg lehet venni használtan.

Illetve most találtam egyet a neten, ami szerintem praktikus, de mivelmég sose használtam, nem tudok dönteni. És ezt csak újjonnan lehet venni:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=164037

(csak ezért mertem megkérdezni, mert a penekázókukáról is oylan jól lebeszéltetek)
lindicita

Na és nálunk pedig a rózsaszínű viziló a kedvenc, mert csak a fürdés utáni macetúrához kapja meg, így elég türelemmel viseltet kb 5 percig amíg villámkezű anyja törli. :) aztán vizipaci alszik holnapig. És ez már több hónapja bejön :) pedig senki nem akart vizilovat de nekünk az jutott :D :D szerencsére.

Kép
akata

A lényeg, hogy ezt így is ki lehet nyitni:
Kép
lindicita

Kisherczeg/Andi :) Nem semmi, milyen szép nagy pocid van! :D Nagyon jól érezheti magát bent a babó :D Kád rulez, pláne amikor ki kell mászni belőle :lol: na jó, én még nem szólhatok egy szót sem, majd pár hónap múlva lesz igazi kihívás :lol:

Zsan :) Pocakod nagyon szép, legalább már nem mondhatod rá, hogy homorú :wink: :lol: És tök jó, hogy Igi már ilyen jól alszik éjjel! :D

Lindi :) Gratula Grétinek a dalhoz! Bár gondolom a nap végére már kicsit eleged volt a zöld ágacskából... :D

Neet :) Azért mennek a drukkok a vizsgádhoz, biztos ami biztos, mégha az nem is biztos :wink:

Szrek :) Nem tudom, mi bajod a foltokkal? olyan jól feldobják a lakást ill. szőnyeget :lol: :lol:

Indi :) A hason pancsolásról mindig eszembe jut az a király kép Dominóról, ahogy a kádban hasal! :D és 5 óra séta akkor is szép teljesítmény!
denizsa

Lindi :) Én nem akarlak lebeszélni semmiről, mi a fürdetést úgy oldottuk meg, hogy a kádat az asztalra tettem, mellette volt a törülköző (+1 vastag alul, hogy ne legyen kemény) és minden egyéb ami még kell (mosdókrém, fültörlő, játék, stb), sőt télen még egy kis melegítő is simán elfért. Törlés közben még le is ülhettem mellé, aztán vittem a pelenkázóra. Persze nálunk közel a fürdő és vízhatlan az asztal. Egyébként ez az állvány jónak néz ki, hogy így is lehet nyitni!
denizsa

Indike,
12-én, pénteken van Kolompos koncert az IBS-ben, 9.30-10,30 és 11-12

Lindike,
mi nem használtunk ilyen kádállványt, hanem csak olyan régi hagyományosat (fémizé; elég alacsony) és a törölközőbe kihalászott gyereket gyorsan beszállítottuk a szobába a pelenkázóra :)

Den,
folt rendben van akár (ha már itt úgyis annyi szó esett a művészetről ;) ) no de a fincsi kefír ;) :lol:

tapadós vizilovat vagy mit én is én is! Ez mikori Kismama? na majd figyelem, mit csomagolnak mellé (még soha nem vettem kismama újságot....:D)

Kép

Kép

szrekuc

Vízipaci már vagy féléves... ha nem kapsz sehol és nagyon vágysz rá, akkor mi nektek ajándékozzunk a miénket, mert ugyan szeretjük, de hát van egy csodakedves békánk Veráéktól, akkor mi is tegyünk jót valakivel :wink: Én nemigen veszem ezeket az újságokat, de ez a víziló ott kiabált a standon, mikor elmentem előtte :lol:

Neet :) én is drukkolok a vizsgádhoz, jó elsz már túllenni rajta. Msot láttam csak a méledet, ha ma nem bírnék a nyafidedtől, akkor holnap mindenképp írok és bocsi a késedelemért.

Lindi :) van olyan is, hogy a nagykádra teszed az állványt és arra rá a kiskádat, így vizet se kell cipelni, csak a belezuhanyozod, hajolgatni se kell a babócával. Nekünk is Szrekuc-fél állványos kádunk volt kölcsönbe, a derakam-hasam majd szétszakadt az állandó vízcipeléstől.
És hát igen, nagylényok már nem csapkonak a vízbe :)

indianyo

A kádról még egy gondolat: mi olyat vettünk (OKbaby) amiben ki van képezve a hely a babának, így nem kell fogni, 1 hónapos kora óta abban fürdik. Persze végig mellette vagyunk - még jó! - de végig nem kell fogni, közben pakolgathat a mama a fürdiben és félszemmel a babucit nézi. 3500 volt, de mindenkinek csak ajánlani tudom!!!! Ha valakit érdekel teszek fel képet.

Kép
akata

Indike,
nagyon aranyos vagy; biztos lesz még vmi figura, nem szeretném Domicseket vízilovatlanítani ;) főleg, hogy Ábelnél a flakon most a nyerő - üres vízzel töltögetése ill anya samponjának stb a vízbe hajigálása... :roll: sztem a víziló is inkább nekem kell :lol: :lol: :lol: éljen a felnőttség :mrgreen:

nem írtam múltkor pü-t; nekem van ugyan msn de mivel modemes vagyok nem adsl, net aranyárban van, úgyhogy msn-ről leszoktattam magam... :roll: főleg, hogy rajta van nagydumás barátosnő, sokkal gyorsabb géppel,m mint az enyém, és ha netalán összefutok vele msn-en, nehezen szabadulok :wink: úgyhogy inkánn emil, pü stb no meg lájv!!!!! ;) :lol:

Kép

Kép

szrekuc

a csúcs a fürdetővödör :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Kata,
igen-igen, tegyél fel képet bébistül, kádastul! :D
szrekuc

Már megint csak gyors bekukk alvás előtt:

pocakfotók nagyon szépek, de én sem tudom, Zsanciban hol bujkál a baba??? :lol:

Lindi!
Nekünk olyan állványunk van, ami a ruhaszárítóhoz hasonlóan szétnyitható, és bele kell rakni egy piskóta formájú kádat, ami elég nagy (de mivel csak zuhanyunk van, kénytelenek voltunk ilyent venni. Mi ezt mindig a zuhanyhoz közel állítottuk fel, így a víz úgy ment bele, kiönteni volt bonyolult, mert a nagyját valami edénnyel ki kellett merni, atöbbit önteni. De mivel mini a fürdőnk, nekünk ez működött. Ha kéred, teszek fel képet, de már csak holnap.

Lányok!
Ha van valakinek olyan kiságya, amitől emberi áron megszabadulna, szóljon nekem. A kistesónak kell vennünk egy ágyat, de túl nagyot (átalakíthatósat) nem akarunk, mert eleinte be kell férnie a mi hálónkba. Szóval teljesen egyszerű, hagyományos kiságyra gondolok...

És még egy kérdés: van jópár cuccunk, amit már nem szeretnénk elköltöztetni, szerintetek hol lehetne elpasszolni? Pl. esküvőre kapott 12 személyes étkészlet, padlóváza, stb.
manoka11

Lindi, nekünk volt ilyen álló fürdető-pelenkázónk, de nem sokat használtuk rendeltetésszerűen, csak pelenkázónak, és Istit kezdettől fogva a nagykádban fürdettük (abba tettük bele a kiskádat, aztán később mikor már biztonságosan ült, elhagytuk a kiskádat és mehetett az igaziba)
és ma összefutottunk férjeddel Camponában!

kosaras Fülicsek irtó cuki!

Pocakképek anyákkal együtt szépségesek! mennyi új babánk lesz megint :D

Panna csodaszép kiscsaj, elájulok tőle!!

Szia Beet! de jó újra itt :wink: drukk a tesóprojekthez!!

ma ennyi telt, hulla vagyok...

votiv 8)
votiv

Sziasztok!

Bókokat mindkét gyerök nevében köszönöm :D MAnókának pedig köszönet a fotókért :D

Vera!
nem is tudtam, hogy ilyen nagy elvárásoknak kellett megfelenünk :D
Ez a szobatisztaság elég NAGY dolog! Mi ma vettünk egy bilit, hogy legyen, és hogy a fürdőszoba tartozékává váljon, ki tudja. B tök aranyos volt, mert amikor azt hitte, hogy nem látjuk, megpróbált ráülni, persze mellé sikerült :lol: , de nme engedte, hogy segítsünk neki.

Nekünk is fürdetővödrünk van, B 3 hetes, Pannus 1 hetes kora óta pancsol benne. Hihetetlen, hogy fel tudják magukat benne nyomni, szinte felállnak benne már ilyen idős korban is!!!!

Zanza!
Nagyon bátor csaj vagy, és kívánom, hogy sikerüljön most már minden az életedben. Nehéz belátni és elfogadni, ha egy kapcsolat tönkremegy, pedig semmi értelme tovább húzni!

Pocakosok!!!
Szépek vagytok!!!! :D És Zsanci! Én már látom a Pocidat! Hozzád képest hatalmas :lol: És ígérjétek meg, hogy írtok majd szüléstörénetet. Vagy akár már írjátok meg előre :wink: :lol: Andi, Tinu, nagyon a finishben vagytok! Szorítok ezerrel!!!!

Macs!
Fülid csuda édes!!!!!!! Hihetetlen nagy lány! Tudod, én akkor csatlakoztam Hozzátok, amikor Füli született, nekem ő ezért is különleges. Rajta mérem le az idő múlását :lol: Remélem, hányósság múlik :wink:

Fibi!
Sajnálom, hogy lebetegedtél :cry: Pedig vártunk Titeket nagyon! És válságmegbeszélés :shock: :shock: :shock: :shock: Na ne már!
Mi holnap megyünk a kórházba, mert intézzük a gyedet és hasonlókat, és persze nem találjuk a zárójelentést :? :twisted: :roll:

Most ennyire futotta, csók mindenkinek!!! És az emberrel nem veszekedni, szépen megbecsülni egymást!!! :wink: :D Amen
zuzmo1

Manóka!

Tücsökzenéről tudsz valamit?

Cuccokat esetleg Vaterán vagy Tesz-veszen lehetne elpasszolni.
20170114224602

Jó reggelt!

gyermekem csúcs későn érő - felfedezte a karácsonyfát! :mrgreen: és persze a szaloncukrokat, úgyhogy ha most tépi a fát, millió tűlevél hullik alá :lol:

egy kis ajánló babafalváról:

2007. február 5-én nyitja kapuit a Babafalva Szabadegyetem, ahol a várandóssághoz, szüléshez és gyerekneveléshez kapcsolódó programok széles választékából válogathattok.
A nyitás alkalmából a Babafalva portál regisztrált tagjai közül azok, akik még januárban jelentkeznek az alábbi tanfolyamok valamelyikére az info@babafalva.hu címen, ajándékba kapják a tanfolyam ideje alatti gyermekmegõrzést VAGY 10 órás 4.500 ft értékû, 2007.12.31-ig érvényes bérletet választhatnak a Babafalva Játszóba (0-3 éves gyerekek részére).

Szülésfelkészítõ csoport - vezeti: Velez Viktória terapeuta
Szülésfeldolgozó csoport - vezeti: Velez Viktória terapeuta
Szülõpozíciós jóga - vezeti: Nemesné Felker Irén kismamajógaoktató, szülésznõ

Hobbi lakberendezõ tanfolyam - vezeti: Schwerteczky Adrienn lakberendezõ
A szivárvány fényei színtudatosság fejlesztõ program - vezeti: Dr. Fogassy Katalin Aura Soma konzulens

Angol nyelvtanfolyam - kezdõ, újrakezdõ, középhaladó - vezeti: Illés Virág nyelvtanár

Karriertervezés várandósoknak workshop - A Tudatos Életért Egyesület
Vissza a munkába - karriertervezés gyerekkel tréning - A Tudatos Életért Egyesület

A tudatos apa - a kezdet lehet véletlen, a folytatás legyen tudatos (tréning) - A Tudatos Életért Egyesület

A tanfolyamokról részleteket a Szabadegyetem saját oldalán olvashattok: www.babafalva.hu/szabadegyetem, ahová folyamatosan kerülnek majd fel az újabb tanfolyamok, programok leírásai.

Kép

Kép

szrekuc

Jó reggelt!

Jucus!
Úgy emlékszem, jövő héten lesz az első tücsök, a honlapjukon sajnos nincs fent semmi.
Tesz-veszre tegnap este kiraktam 1-2 dolgot, várom az eredményt :)
manoka11

Jó reggelt mindenknek! :)

csak egy röpke bekukk, mert rohangálós napunk van ma:

Pocak Marcijának és az összes Marcellnek Boldog névnapot kívánok!

Lindi,
nekem van itthon egy kádtartó állványom valahol, ha érdekel szívesen odaadom! De ez csak arra van, hogy a kiskádat rátedd. Anno a brendonban vettük...

szép napot nektek!

csóóók

Macsek
macskanyu

Zuzmó!
Pannád nagyon szép kislány!

Deni!
már nem vagyok beteg, csak köhögök. tök zavaró és égő :) társaságban.

Kisün!
nekem meg a bukott madonnát, a nagy didikkel. az megy a kanapéhoz!

Manóka!
minket nem láttál? csak mert hogy mindenki gyerekét láttad tegnap :D

Macs!
Lencsét sem tudom leszoktatni a kosárba való üléstől, pedig nálunk veszélyes, mert folyton vesszőket tör le róla, amelyek szúrósak, élesek. különben a csúcs az volt, hogy beleült a nagyanyja bevásárló trolijába, és húzni kellett a lakásban :)

Zsanci!
a mogyorós Monte nagyon finom! :D abból kajáltál be, hogy ilyen nagy a hasad, vagy csak nem babát vársz? :)

Andi!
látom már fürdős tapadós bálnád is van :). klassz a pocid, csak tudnám mitől ijedtél meg úgy a képen.

Akata!
valahogy muszáj lenne 1 éves koráig a napi 7-800 ml tejcsi, és utána is az 500. nappal, mikor nem vagy vele, nem kívánja az italt? szóval nem szomjas? kevés lenne ivásra csak az esti szopi. én könnyen beszélek, mert félig tápon nőtt fel, úgyhogy sajnos megoldást nem tudok, csak azt, hogy kell neki a tej. :( esetleg próbáld kanállal adni neki, habár elég macerás.

Lindi!
Gréti iszonyat frankó csaj! :) ahogy meséled az éneklést... :).
különben meg Lencsén azon röhögök mostanában, hogy próbál énekelni. dalolok neki, aztán ő is halandzsán elkezdi fújni

nálunk a fürdetőállvány közvetlen a kiságy mellett volt, amin ott figyelt a merev pelenkázó lap. a ráhajthatósat én sem szerettem volna, mert hova teszem addig a gyereket, amíg hajtogatom? nagyon bevált a kád, mert nem kellett még a földig hajolnom fájós hassal, főleg, hogy csak zuhanyzónk volt akkoriban. amit betettél képet, kafa, csak nagy hely kell neki. ha van helyetek, akkor oké. nekünk még pelenkázó asztalra se volt hely, és nem bántam meg a merev lapot, mert mai napig jól funkcionál.
ja, és az én derekam nem szakadt le a vízcipeléstől, mert csak nagyon keveset tettem bele a kicsi Lencsémnek. :)

Szrekuc!
én az Elefáni Babadiszkontban (Máriában is lehet kapni) kb. 5-600 Ft-ért vettem 3 db tapadós halat, amely szintén csúszásgátló lenne. ő is játszik csak velük, fel-le szedegeti.

ancsipancsi

sziasztok,

MARCIK, MI IS BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!legyetek erősek, nagyok és háááát, ugye BOLDOGOK!!!!!!

Pocakom:
nos, ennyi látszik hátrahajló méhemnek gyümölcséből... :wink: nem előre növekszik, hanem a fenekemet tágitja... :lol:
csak azért, ha lát egy távoli ismerős, azt gondolja, h jééééé, h meghizott ez a csaj... :?

enyim szüléstörténet:
egy szép, napsugaras májusi reggelen (ha lehet, ne pont a szülinapomon), amikor Levi is épp itthon van, gyerekek meg vagy oviban, vagy nagyszülőknél (ez még megbeszélés tárgya). Nos, akkor, és csak akkor, magzatvizem otthon elfolyik, mi be a kórházba, ahol nagyon kedves ügyeletes doki megvizsgál, és közli,h már 4 és fél ujjnyi a méhszájam...
akkor ikea szobába be, és fél óra múlva, második tolófájásra Kismukk kint, a Nap még mindig szépen süt, a madarak csicseregnek, mi meg mosolygunk... :lol:
Két órával később már fejen állva szoptatok, és átszökkenek megnézni Manoka és Deni babóit, mig az egyém édesdeden alszik...és mosolyog...
hááát, ennyi lesz...

(egyébként most épp haragos vagyok Levire!! :twisted: ) de addigra minden szép és harmonikus lesz.... 8)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

látod Ancsi,
pont ezt látják a többiek is!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
túl jól sikerült a Karácsony!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Szép ködös jo reggelt! :)

Hu, most már jegyzetelnem kellett, hogy ne felejtsem el, mire akarok reagálni. Hiába, most az estéket apának adom :)

Elöször is Marcellnak nagyon boldog névnapot!! Pocak, néha jelentkezz be, hiányzol.

Aztán egy kérdés:
milyen homeo bogyot vegyek a tej elapasztásához????? ugyanis Bálint sem este, sem reggel nem kérte a cicit, és kicsit feszül, ilyen még sosem volt!! nehogy begyulladjon :roll: :?
Amiota kibékültünk zurammal, ujra átalussza az éjszakát. tök érdekes, de Bálintnál szerintem abszolut az a mérvado, hogy a szülöknek milyen a lelki nyugalmuk. rájöttem, hogy nem a fáradtságtol alszik 9 orát egyhuzamban.

Ja, és tök gáz, vehetek tena vagy vmilyen betétet, mert ez az inkontinencia, amiota köhögök, csak szarabb lett :( Nektek nincs ilyen probélámotok szülés ota? csak én vagyok a szerencsés? :?

Csuszásgátlo: nekünk a békás van a Kismamábol, és B a 3 másik csillagossal együtt a zuhany szélére pakolja, majd arra lép rá, amikor bemászik a kiskádba. Akkor ö rendeltetésszerüen használja? :lol:
Kiskádat mi anno a bölcsö állványára tettük rá, hogy ne kelljen hajolgatni. az már elég labilis lett, most nemtom, mi lesz...

KépKép
fibi

Moni,
milyen cseppekre gondolsz? Az echinaceara? Hát, sztem is elég erös. és bár nincs ráirva, hogy nem szedhetik terhes anyákok, én nem merem bevenni. inkább homeozok.

Neet,
akkor még jo, hogy a terhesség miatt nem iszok alkoholt (annyit :lol: ), különben ki tudja, mi lenne belölem 1-2 év mulva :lol: bár még hátra van a neheze...

Andi,
tényleg széép naagy pocid van :D

Zsanci,
a lavina alatt azt érted, hogy bosszuállo vagy netán? 8)
És: 12 év után biztos nem csak a gyerekek miatt van még Veletek Levi, hanem Miattad is!! ugye nem komoly a haragod felé?

Lindi,
Gréti édes, ahogy dumál :D Bálint is visszabeszél nekem: tegnap mondom neki, hogy mamuszt kell felvenni, erre ö: "Anya, szönyegen állok, látod!!!" :lol:
Camponás játszoházba mi tuti járnánk, ha ott laknánk a közelben, mert B is igényli a gyerektársaságot, és igy télen itt minden tök kihalt :( és nagyon jo ötlet késöbbre is, hogy kettesben lehess a picivel.

Szrek,
msn-röl én is leszoktam, mert sajna igy is tul sokat ülök a gép elött... pedig szeretek csetelni.
A babafalva cucc nagyon jol hangzik. eljössz velem? :wink:

Zuzi,
majd irok mélt, hogy mikor potoljuk be a talit. ne félj, nem uszol meg minket :D
fürdetövödröt hol lehet venni? jol hangzik.
fibi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?