A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!!

Ildi!!

Én nagyon ajánlom neked, bármilyen osdi is az Ultra termékcsaládot! Van egy olyan, hogy krém 69, azzal minden kijön+ fehérítős Domestos!! A férjem szakács, szóval ez többszörösen kipróbált módszer!! A fehérítős Domestos önmagában is jó!!!

Én is fent vagypk ám wiw- en, jelölgessetek meg lécci- lécci- lécci!!!
Vigh-Nagy Dóraként!!! Rövid "i"- vel!!!!!

Ja, és Lányok, egy fontos kérdés!!
Nem dolgozik valaki az Oktatási Minisztériumban??? Lenne egy kis kérdésem, és nem tudom, kit lehetne megkérdezni!!

SOOOOOOOOOOOOOK PUSZI!!
Dóri

Kép
nagydora

Ildi: Közönöm

V30: Köszi egy kicsit megnyugtattál, de azért félek, mert én még csak a 10. hétben vagyok, így eléggé sérülékeny a baba. Az orvos is azt mondta, hogy reméljük nem lesz semmi baj. Hát én is remélem. Ráadásul mondta, hogy a Virolex krémmel kenjem, de azt olvastam róla, hogy terhesség alatt ellenjavalt. Hát már nem tudom mit higyek.
cukorfalat

Cukorfalat! Az égvilágon semmilyen hatással nem lesz a babára a herpesz, ami kijött a szádon. Amit Vali is mondott, a genitális herpesz a veszélyesebb, de az is csak akkor, ha közvetlenül érintkezik vele a magzat (=ha szülés alatt jön elő, és baba találkozik vele a szülőcsatornában). Szóval semmi izgalom, különösebb teendő nincs vele. Ha nem akarod "kivárni" a spontán gyógyulást, akkor elég jótékony az aloe vera spray változata. :wink:

Köszönöm mindenkinek, aki a finiselőknek drukkol. :arrow:

Igazából rém izgi. Most beszéltem Vidával, merthogy elefántlábak leginkább boka környékére korlátozódnak, és bal oldalt érintik. Magyarul kizárólag a bal bokám és lábfejem dagadt, de az szemmel láthatóan nagyobb méreteket ölt, mint másik. Nem fáj, ujjaim nem estek le, ez jó hír. Gyerekkori részleges bénulás lehet a ludas ebben - szerintem. De azért Vida szerint is jó lenne vérnyomást méretni. Még ma megteszem, de egyelőre nem akarok "elindulni" sehova. Szerintetek patikában is mérnek vérnyomást? (Bár lehet, hogy csak átcsengetek szomszédba.) :shock:

Kriszta, ne keseredj el. Nálam ugyanígy volt. Első hónapban nem jött össze, pedig nagyon vártam, nagyon számítottam rá, de a következőben... :lol: Azóta is benn figyel Benedek. :D

Györgyi, ha jól éreznétek magatokat, akkor szerintem nyugodtan vihetitek. Részemről azért tolom majd el jópár héttel az utazást, mert egyrészt nem akarom anyósékhoz vinni a babát, csak minél később, másrészt 3 és félóra az út. De szüleimhez Miskolcra bármikor vinném.

Ancsa, nyugi, nem verseny ez, nem kell utolérni. Én meg túl hamar elrendezgettem a baba dolgait... Most az a heppem, hogy újra kéne öblíteni pl az ágyneműt, mert már "elszállt" belőle a jó illat. Kész lesztek simán, mire Hercegnőtök megérkezik. Ja, mi meg költözünk, de én csak parancsolgatni és rendelkezni fogok. :oops: Egy darab dobozt sem rakhatok össze, SEMMIT. Sok motyónk nincs, be kell vallanom. 31 nm-ről költözünk 31 nm-re, tehát vészesnek nem nevezhető. Textilpelusból én is vettem 20-at (egész pontosan a Minimanóban), és raktam el a bőröndbe, tehát a kórházba is viszek 2-3 darabot. Ugyanarra használom majd, mint Steffi, Györgyi...

Valaki kimaradt? Ja, keresem a legideálisabb zoknit, elvégre az egyik első dolog, amit Benedek meglát. :idea:
vbea

Cukorfalat, a legtöbb gyógyszer ellenjavalt terhesség alatt. Ennek baromi egyszerű az oka. A gyógyszergyárak "nem próbálják ki", nincsenek igazolt kísérleteik arra vonatkozóan, hogy várandós mamánál, illetve magzatnál okoz-e gubancot az adott szer. Így felelősséget sem vállalnak. MINDENRE rá van írva, nézd csak meg; algopyrin, aspirin.

Ancsa, a vonalzómat azért változtattam meg, mert eddig "minél hamarabb" szerettem volna szülni, az uh által megadott időpontot vettem alapul. De most változtattam. Menstruációs számolás szerint 18 nap múlva szülök. :lol:
vbea

Sziasztok!

Ez az éjszakánk már sokkal jobb volt! Léna már negyed 10kor aludt, fél2-kor kelt szopizni, de aztán aludt fél8-ig. Most sikerült megint letennem, persze nem a kiságyban aludt el, hanem a vállamon, de úgy döntöttem, hogy mivel tegnap kapott oltást, nem ma kezdem a szoktatást... :oops: Persze tudom, hogy mindig lesz indok a halogatásra...
Ildi, ha jól emlékszem, te mész holnap oltásra, nem? A védőnőm szerint már mindenhol van oltóanyag.
Ja és szerintem is kicsit húzós az úszás ára, de ha elmennénk a párommal ketten úszni, az is fejenként legalább egy ezres, és itt még kapunk is vmi extra szolgáltatást!

Monacs! Én úgy bírom ki csoki nélkül, hogy nem veszek. :shock: Általában egyébként a párom szokott hazafelejövet vásárolni, mert én nem szeretek babakocsival, és megmondtam neki, hogy ne vegyen. Egyelőre nem az összes édességet vonom meg magamtól, csak a csokit. Nápolyi, nutellás kenyér továbbra is van. És a párom csoki helyett sok gyümölcsöt vett!

Ancsa! Köszi a dicséretet! Léna is rugdosta az íróasztalt még belülről, amikor neteztem, és zavarta, hogy hozzáérek! :lol:

Ja, és én is zokniban szültem ám! Csak azért nem emlékeztem rá biztosan, mert a végén ráhúzták a lábamra azt a zöld térdig érő izét. De megkérdeztem a páromat. :lol:

Na megyek és pihenek egy kicsit, amíg Léna alszik!

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Dóri, köszi a tippet, kipróbálom!

Vbea, a terhességem vége felé én is pont így vizesedtem: boka és lábfej. Olyan volt mindig, mint két nagy cipó, az volt a legrosszabb, hogy semmibe sem fértek bele. A végén már a papucsba sem.
Az ideális zokni, amit először a gyerek meglát????? Ez naaagggyooon jó!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
ildi35

A textilpelus kimaradt: állítólag a cseh a tuti, én a már sokat emlegetett bolond pasinál vettem a Csalogány utcában, én is 20at. Mivel Léna nagyon bukós, ezért folyamatosan kell. A kiságyba, a játszószőnyegre, a babakocsiba, a pelenkázóra, stb. És este a masszázs alatt rendszeresen pisil, és akkor is az van a popója alatt.

Ja, és tegnapra megduplázta a súlyát!!!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Eni!!

Nem akarlak elkeseríteni! (Bár nem is tudom, miótta dagadta a lábad!)

Nekem egyetlen egy nap volt bedagadva, akkor is csak egy- két órára, és aznap meg is szültem!! :D

Visszajelöltelek!

Puszi

Kép
nagydora

Sziasztok!

Szép napot Mindenkinek!

Köszönöm szépen a pelenkás tippeket! Én is ezekre gondoltam, de így most már biztos! :lol:

Steffi,

Kinek lesz a szülinapja? Hova mentek?

Köszönjük mindenkinek a finishelők drukkját! Ránk fér!! :wink:

Ildi,Örülök, hogy Hanna már jobban van! Akkor most vigyázhatsz Apára!
13.000 Ft 4 alkalomért? Hú az tényleg húzós!
De ezekért a drága arcocskákért megéri!

Eni
,
Persze tudom, de hát akkor is. Milyen Anya leszek? :cry: :oops:
Igen, megértem. Én is átalítottam a vonalzóm, hisz 24-nél tovább nem lesz bent a kis Hercegnő, ezért nem 29-hez kell már számolni! Bár már eléggé lent van a hasam, azt mondják, majd holnap kiderül. De örülnék, ha megvárnánk a dokinkat!
Nincs másik emil címed?

Zsófi,
Milyen extra szolgáltatást adnak a babaúszáson? :P

Dóra,
Én is bejelöltelek! :wink:

Szép napot!

Ancsa

ancsaboszi

Dóra,

bocsánat, lemeradt a vastagítás!

puszi

Ancsa

ancsaboszi

Hát, csajok, ti aztán termeltetek!

Köszi mindenkinek, aki gondol a "végzősökre"!

Eni, szóval te csalafintáskodsz azzal a a vonalzóval??? :lol:

Szerintem mérnek patikában vérnyomást, ha épp nincs otthon a szomszéd. Azért én is méregetem olykor, mert néha aggaszt a püffeteg lábam-kezem, de eddig annyira alacsony, hogy csoda, hogy élek.
Még jó, hogy nem pakolsz! Az hiányozna, hogy a dobozok között szülj! :lol: :roll:

Flipflop? Azt hittem, csak én vagyok ennyire vidéki... :oops: :lol: gőzöm nem volt, mi az, pedig legalább 3 van a szekrényben.

Dorka77 még mindig sehol?

Nagydora, hihetetlen vagy! Én képtelen lennék gyerek mellett tanulni. Meg sem próbálnám, úgyhogy le a kalappal előtted!

Jube, örülök, hogy Panni javult! És hogy fogyott 20g-ot...ez olyan édes!

Textilpelus, aaaaz nagyon kell! Mindenhová!

Durcáékról már tényleg jó lenne hallani valamit! (jót!!!!)

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Ancsa, mi az, hogy milyen anya leszel? A Hercegnődnek a legjobb!
10000%

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Dóri, én is erre gondoltam. :wink: Komolyan elkezdtem azon parázni, hogy képzelhetek én bármit a láb dagadása mögé, a legvalószínűbb, hogy most már tényleg napok kérdése... :shock: Férjem azt mondta tegnap este, hogy "ne már, én még nem vagyok kész..." Jót röhögtünk, őt senki nem fogja kérdezni, felkészült-e. :!:

Ancsa, nincs másik mail-címem, amihez tudnám a jelszót meg ilyesmi. De azért nézegetem, hátha egyszer átjön. Köszönöm a telefonszámot, és a felajánlott lehetőséget.

Gabbó, este mindenképp rátörök a szomszédra, hogy adjon egy vérnyomásmérőt... Hagyj már ezzel a vidéki dumával. Én is. :lol:

Ildi, köszönöm a megnyugtatást. Igazából más nyomora mindig enyhít a saját vacak érzéseimen. Így találtak ki. :oops:
vbea

Én is fejet hajtok a termés felett...

Lenne egy kérdésem, két napja ha hazaérek a munkából akkor a szegycsontom fáj, vagy valahol ott a környéken, de nem gyomorfájdalom az biztos. A melltartó nem lehet a ludas, mert nem nyom, meg próbálok egyenesen is ülni, de akkor is fura. Amikor még érzem, ha oldalra nyúlok egész testtel valamiért. Volt valakinek ilyen? A lényeg, hogy nem baromira fáj, de azért kellemetlen. Köszönöm a lehetséges válaszokat előre is :)

KépKép

KépKép
snowwhite

Durcáék nagyon hiányoznak tényleg... :cry:
vbea

Snowwhite, a várandósságban az a "csodálatos", hogy eddig fel nem fedezett testrészek is működésbe lépnek. Én azelőtt azt sem tudtam, hol a csípőm, mi az, hogy derék-hát-láb, hát most érzem. Persze nem elbagatellizálni akarom a szegycsont-fájdalmad, de tény, hogy a szervezet és benne minden átalakul. Nem tudom, ez magyarázat-e. Nekem volt olyan, hogy meg akartam fulladni... :?
vbea

VBea igen gondoltam erre, de még olyan pici a Babóm, hogy nem hiszem, hogy ott nyomakonda valami. Bár lehet, hogy tágul a tüdőm vagy nem tudom.

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok,

bevallom a flipflop-ról nekem sem volt fogalmam mi lehet. :? (ha ez egy teszt kérdés lett volna, akkor én valami téli sport eszköt jelöltem volna be :? )

mást sem értek, bocsi: miért is szültetek többen zokniban :?: :?: :?:

nálunk ugyanez az úszás 10 ezer, pedig ugyanaz a társaság, éljen a vidék!!! :P

jövő héten kezdem a CTG-ket, ez rádöbbentett arra, hogy tényleg lesz mégegy kisbabám, nem csak hobbiból hízom. húha. :?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Megint csak nagyvonalakban tudtam átfutni a hozzászólásokat, ezért nem is tudok mindenre reagálni.

Ez a hízás dolog, úgy látom örök téma. Képzeljétek, tegnap voltam fodrásznál, na de nem is ez a lényeg, hanem hogy a fodrász csaj a 8. hónapban van és összesen 5 kilót (!!!) hízott. Rubint Réka büszke lehetne rá. :D

Hát, nem tudom, erről az édességről sajnos én sem tudok lemondani, annyira nehéz, lassan már ischler függő leszek. :)
Pedig egyszer már sikerült 3 hónapig nem enni semmi olyat, amiben cukor van (a hülye candida diéta miatt), szóval csak akaraterő kérdése az egész. Hát úgy látszik még nem akarom eléggé :D

Valentina, bingó, a Gubáék azok, de nem a karosszériások, hanem akik mellettük laknak, tök mindegy, egy család.

Dóri, megvagyunk, köszi. Múlt hét óta kúszik Panni, főleg a műszaki dolgok tudják nagyon lázba hozni, azokért még jobban kepeszt.

Ildi, nekem a Vanish multi oxi action bejött. Úgyhogy kivételesen igaz a reklám. Persze nem valami olcsó, de múltkor a rossmanban akcióban volt, így fele áron tudtam venni. Ki kell fogni.

Marcsi, ment a válasz!

Sziasztok!!

KépKép
osori

Látom, felizgattam a kedélyeket ezzel a zokniüggyel. :D

Vbea!
Igazgad van, tényleg elég érdekes dolgokat fedez fel magán az ember lánya terhesség alatt. Én pl. tök süketen jártam dolgozni az elején, annyira alacsony volt a vérnyomásom. Először aszittem magas, de a körzeti felvilágosított, hogy ugyanolyan tünetei vannak a kettőnek és azért zúg a fülem, mert baromi alacsony a vérnyomás. Az volt a jó, amikor egyik reggel valaki megállított és kérdezett valamit, én meg megpróbáltam szájról olvasni, mert a zúgástól nem hallottam semmit.
Meg pl. nem bírtam a baloldalamon feküdni egyáltalán. Mikor kérdeztem Vidát, mi van ott belül, azt válaszolta, hogy ő aztán nem tudhatja, én mit hordok ott. :D

Ancsa!
Nagyon is jó anya leszel. A férjem ezt jól megválaszolta, amikor kérdeztem tőle, mi jó szülők leszünk-e. Azt mondta, bztos leszünk olyanok, mint más. Hát erre gondolj. Nem leszel se jobb, se rosszabb másnál, de a babának Te leszel te.

Jube!
Én mit nem adnék némi hízásért! Tök ari vagy ezzel a fogyival! De az nagyon jó, hogy leánykád javul.

Zsófi!
Müzliszelet is tuti!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

V30 és Vbea köszönöm sikerült megnyugtatnotok. Igazából azér paráztam be, mert az orvos is azt mondta, hogy reméljük nem lesz baj. De szerintem nekem most a legyengült immunrendszerem miatt jött elő. Bár próbálok sok gyümölcsöt enni. Voltam a patikában és vettem egy Dr H nevezetű ecsetelőt, ez egy gyógynövényes ecsetelő és terhesen is alkalmazható.
cukorfalat

Ancsaboszi priviben leírtam, hogy miért pártoltam át a Hegedűshöz.
cukorfalat

Gabi!

Az a helyzet, hogy muszályból (is) tanulok! Persze mikor várandós lettem Lucával, ebben egyeztünk meg, hogy ha törik, ha szakad folytatom a tanulmányaimat!
Van egy érettségim, amivel semmit nem tudok kezdeni, max kuli munkát végzni fillérekért, és most lesz remélhetőleg egy felsőfokú képesítésem, amivel szintén nem szökök nagyot, de ha már elkezdtem, befejezem.

Innentől kezdve, ha nem akarm, hogy a férjem belerokkanjon a munkába, és tisztességesen fel akarom nevelni a gyerekeinket, akkor tanulni kell!!!
SŐT!
Ha felvesznek, Luca megy bölcsibe, én megyek dolgozni, meg suliba!
De nem bánom!

Te mikor végeztél a tanulmányaiddal??

Kép
nagydora

Gabi!

Az a helyzet, hogy muszályból (is) tanulok! De köszönöm az elismerő szavakat, jól esik! :oops: Persze mikor várandós lettem Lucával, ebben egyeztünk meg, hogy ha törik, ha szakad folytatom a tanulmányaimat!
Van egy érettségim, amivel semmit nem tudok kezdeni, max kuli munkát végzni fillérekért, és most lesz remélhetőleg egy felsőfokú képesítésem, amivel szintén nem szökök nagyot, de ha már elkezdtem, befejezem.

Innentől kezdve, ha nem akarm, hogy a férjem belerokkanjon a munkába, és tisztességesen fel akarom nevelni a gyerekeinket, akkor tanulni kell!!!
SŐT!
Ha felvesznek, Luca megy bölcsibe, én megyek dolgozni, meg suliba!
De nem bánom!

Te mikor végeztél a tanulmányaiddal??

Kép
nagydora

Sziasztok!
Csak nekem ilyen bazi lassú ma a netem :roll: ??? Iwiw-re be sem tudtam jelentkezni! Aki még nem jelőlt be, vagy én nem jelőltem, akkor Szücsi Mónikára kit-kattincson :wink: .

Ancsaboszi
A könyv amiről szó van: http://www.5percbaba.hu/?, nem tudom ki említette a múltkor :oops: . Steffi mondta, hogy megrendelte és ha átnyálazta, akkor beszámol róla. Úgyhogy tök profi kismamák leszünk :D . Gyerekeink csettintésre alszanak majd!!!

Basszus én nem emlékszem volt-e rajtam zokni :?: , nekem is csak az a zöld bigyó maradt meg.

Durcával beszéltem, nagyjából minden változatlan. Varratokat nem tudták még kiszedni Boróból, talán majd jövőhéten.

Csajok a fiam babázik, nagyon gáz??? Nyáron a játszótéren sok kislány hozott ki babát, és akkor mindig összevesztek rajta, és nagyon sírt, mikor nem kapta meg. Úgyhogy vettünk neki is egyet, mondván biztos az váltja ki, hogy anya is "babázik". Minden csoda három napig tart alapon el is múlt a baba varázsa kb. 1hét alatt. Aztán tegnap vmiért megint előszedte, felöltöztettük Dóri kinőtt ruhájába (ja, az a baba, amelyik a múltkor a képen is rajta volt), velünk vacsizott, éjjel a gyerekkel aludt, és most megint vele alszik, húzza-vonja egész nap.

Finiselők vágjátok a centit :wink: , hamar túl lesztek rajta!
Monacs

Kép
Kép
monacs

Köszi lányok az érdeklődést - pocsékul vagyok :cry:
Lázam ugyan már nincs, de zúg a fejem-fülem, mintha egy nagy lemezt püfölnének odabent. Férjem elment, Szandit elvitte anyóshoz, de Benusom itt van és igényel folyamatosan. Tegnap Ő volt anyósnál és elég nyűgike volt, már aggódtam, nehogy beteg legyen ő is, de itthon mihelyt meglátott megnyugodott. Felvettem egy kicsit megszeretgetni, aztán a hordozóba visszatettem és fogta az újjamat és röhögött rám. IMÁDOM!

Eni! nagyon vicces mami vagy te ezzel a vonalzóval. :lol: Azt hiszed Benedekedet érdekli hol tartotok? Úgyis ő dönt ebben, mikor jön! :lol:

csak átfutottam, sokat írtatok, nem is tudok reagálni részletesen, megyek enni valamit meg próbálok pihizni.

HAJRÁ FINISELŐK, VÁROM AZ SMS-EKET!!!!! :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 10:58-kor.
Vendég

Lilluska! Ez nagyon rossz dolog. De talán jobb túllenni rajta, úgy értem, kisgyerekkorban. Doktornénit pedig erőszakkal is, de rángassátok el. Muszáj látnia a gyerekeket. Majd feltétlenül írj, mi volt. :shock:

Heni, rajtad meg mi vett erőt? Úgy értem, ez influenza, vagy mi a szösz? Drukkolok, hogy jó hamar legyél túl rajta. Nem is tudom, mi segít ilyenkor... :?: Jaj, még ne akarj szüleszteni, én még időt kérek. :lol: :lol: :lol: Persze nagyon várom Benedek2-t, de most még Férj is betojat a "nem vagyok még felkészülve"-dumájával.

Monacs, szerintem semmi ciki nincs abban, hogy a fiad babázik. A szomszéd fiúkkal mi is sokat babáztunk. Amennyire emlékszem. Egy rakás lány autópályával játszik... pl. :roll:

Közben nagy ész kellett ahhoz, amit kitaláltam Istvánnal. Hazafelé beugrik valami megaáruházba, és vesz vérnyomásmérőt. Kárba nem vész, legfeljebb szülés után csak hobbiból használjuk. :lol:
vbea

Cumi-szopi ügyben saját tapasztalat! Én nem cumiztam, az ujjamat szoptam. Baromi sokáig... Soha nem fogom elárulni, meddig, de tény, hogy már írtam-olvastam-beszéltem. Ja, és ami a lényeg, semmiféle lelki defektet nem okozott. Nem hiszem, hogy emiatt lennék dila. :lol:

Ezt már sokszor el akartam mesélni, csakhát nem akartam vele dicsekedni. Mindenesetre manapság biztos pszichológushoz küldenének, meg ilyesmi... kicsit jobban túl van ez lihegve, mint kellene, nem? :arrow:
vbea

Fogalmam sincs mi ez a nyavalya - azért nagyon bízom benne, hogy nem vírus, csak jól megfáztam. kb. 3 éve még csak náthás sem voltam, - szóval nem vagyok egy betegeskedő típus.

Eni drága! Erre nem lesztek felkészülve( főleg a pasik) , mindig halogatná az ember egy picit! :lol:
Egy másik fórumon ahová szintén irogatok, tegnap este szült egy lány és mutiztak képeket. Olyan nosztalgikus hangulatba kerültem, a hideg is futkosott rajtam ( most nem a láztól ). Én bármikor újra csinálnám!!!!!

Annyi mindent kéne csinálnom, de ma azt hiszem még semmibe nem kezdek bele. Remélem holnapra már jobban leszek. Még sétálni sincs erőm kimenni, pedig olyan szépen süt a nap.

Heni

Kép

Kép
cancan

Dóri, azt azért elfelejtettem, hogy te kb. 10 évvel vagy fiatalabb nálam. :oops: Mikor végeztem? 26 voltam, mikor befeztem az egyetemet...ennek már (jesszus) júniusban lesz 7éve.

Heni! Jobbulást továbbra is :cry: !

Valentina, Nagykovácsi :arrow: Kecskemét? Miért, ha szabad kérdezni? Nem tudom, hol van a Reviczky utca, de majd megnézem térképen. Melyik suliba jártál?

Ki is írta, hogy miskolci? Lilluska? A férjem is!

Monacs, szerintem sem ciki a babázás! Hagyd neki nyugodtan, ha nem lehetne neki, nagyon nem értené, biztos frusztrálná is a dolog, így meg majd csak áttér a "keményebb" játékokra.

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 11:01-kor.
Vendég

Sziasztok!

Most értem haza a dokitól. NEM tartott bent :lol: :lol:
Olyan sokan bepofátlankottak elöttem,és a dokinak is rossz kedve volt. A laborról nem is beszélve.
A Ctg-n alig voltak, Viktor kétszer is bordán rugott ami kellemetlen volt.
16.-án megyek a következő Ctg-re.
Addig meg sok pihit javasolt a Hegedűs.

Kép
valentina

Cukorfalat

Képzeld én a herpesz nagy tudora vagyok! Kis koromtól kezdve rengeteg volt. Volt olyan időszakom 14 évesen, hogy egy évig jött-ment. Iszonyú volt!!! Természetesen a terhességem alatt is volt egyszer. Nem kell aggódni, nem lett baja Jázminnak. De én egy másik krémet ajánlok neked, hidd el én már mindent kipróbáltam ami csak létezik. A legjobb a Vektavir, nem tudom így kell-e írni. Én ezzel kentem a terhesség alatt is. nagyon gyorsan leszárítja és ha még nem jött ki teljesen akkor ki sem jön. Negyedóránként kell kenni az elején azt hiszem. És ha herpeszes vagy jó ha van otthon belőle. Erre csak annyi van írva, hogy terhesség esetén kérdezze meg orvosát. Hát a Vidát meg sem kérdeztem, mert csak kiröhögött volna szerintem. Nem lesz semmi baj!!!

Eni

A kórházba nem kell vinned pellust, rengeteg van, mindig kapsz újat, ha kérsz, a csecsemőszobában. Ja és én is úgy éreztem, hogy nem vagyok még felkészülve. Aztán amikor elhagytam a kiírt időpontot majd frászt kaptam, hogy jöjjön már annyira fel (ki) voltam készülve!!!!:))) Ja és lélekben már most erősítsd magad az utána jövő pár hétre. Nem akarlak ijesztgetni, csak engem senki nem készített fel erre. És meg voltam ijedve. Senki nem mondta milyen szörnyű amikor sír, stb, stb,, és nem feltétlenül csak azt az iszonyatosan nagy boldogságot érzed. Erre jobb egy kicsit készülni, hogy tudj róla, hogy nincs baja nem azért sír, stb. stb. Aztán lehet hogy Benedek nem is fog sírni, de azért erősítsd magad. Mi most leszünk 1 hónaposak és már most majdnem elfelejtettem az első hét borzalmait, szerintem azért nem beszélnek róla az Anyukák, mert mindenki elfelejti. Na de meg ne ijedj nem azért írtam, csak jót akartam de tényleg, hogy erős legyél és ne sírdogálj mint én az első héten. És nagyon jó Anya leszel akármit is gondolsz!!! Ezt el ne felejtsd!!!!

Manóka

Én azért szültem zokniban, mert a barátnőim azt mondják, hogy mindenképpen vigyek jó meleg zoknit, mert fázni fogok. Hát jól jött. :lol:

Heni

Jobbulást!!!

Kép
gyorgyi33

Ja én is megrendeltem ezt az 5 perc babát, kíváncsi vagyok rá. Bár kicsit félelmetes amit ír róla. Beprogramozza a gyereket? :roll:

Kép
gyorgyi33

Lilluska!
Gyógyulást!

Heni Neked is!

Én is azért vittem zoknit, mert a Vicki Lovine azt javasolta a könyvében, hogy nagyon jól fog jönni és igaza lett.

Györgyi!
maximálisan egyetértek azzal, amit Eninek írtál! Az ember tényleg nincs felkészülve arra, ami jön!

Monacs!
Szerintem sem gáz a babázás! Bár nekem nincs tapasztalatom.
Altatás témát inkább hagyjuk már 100millió és egy tanácsot, tapasztalot olvastam mégis szenvedek. Na, majd kialakul ez is.

Ancsa!
A barátnőmnek kislányának lesz zsúrja febr. 3-án. Tök jó, alig várom,hogy egy kicsit kimozduljunk. Nem leszünk sokáig max 2 órát, de jó lesz nagyon vele találkozni!!! Jön a volt fönöknöm is a fiával, tök jó lesz!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Én nem zokniban szültem :lol: - mivel dög meleg volt!

Köszi lányok a jókívánságokat, rám férne a jobbulás!

Györgyi- az is teljesen normális, ha sirogatunk a szülés utáni hetekben. Hormonok.... Szandinál nem volt ilyen gondom, de Beninél..... huh, mindenen elbőgtem magam. Pedig fele annyira sem "macerálós" gyerek , mint Szandi.

Kint van még a tabló a kórházban????? Pénteken vagy hétfőn viszem be a mérleget, szeretném megnézni....

Heni

Kép

Kép
cancan

Ja, azt akartam még írni, hogy képzeljétek múlt pénteken a másik barátnőmnek megszületett a kislánya! Leírnám, hogy volt kiváncsi vagyok a TI véleményetekre én furcsálom...
Szerdán elment a nyákdugó csüt-ön mikor ment CTG-re már bennt tartották mondván, hogy elkezdett tágulni ezért péntek reggel megindítják a szülést. Előkészítették, bekötötték az infúziót és burkot repesztettek... A doki szerint kezdett lassulni a szívhang és császár lett a vége. Ez rendben is van, ha veszélyben a baba oké én azt nem értem miért indították meg a szülést??!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

ha kint van a tabló, akkor hol? (csak mert múltkor nem láttam, és nagyon szeretném megnézni)

Lányok segítsetek!!!!!
mi a zokniban szülés lényege?? (tudom, hogy már kérdeztem, de eddig senki sem válaszolt) valaki mondja meg nekem, mert így nem fogok tudni aludni éjszaka. hatalmas luk tátong már az oldalamon, amit a kíváncsiság fúrt. :) :)

Kép
Kép
Kép
manóka28

.... hogy nem fázik a lábad! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Különben én is lábról fázós vagyok. Ha az meleg, nincs semmi bajom.

Én úgy tudom, hogy a tabló az uh-s teremmel szemközti falon van/volt. Javítsatok ki ha tévedek.
Nehogy má'beszedték..... meg akartam nézni......

Takonykórban volt valakinek fülzúgása? Mit lehet tenni ellene? Megőrülök!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Én azért vittem zoknit, mert azt írták a könyvek, meg az újságok, hogy hideg lehet a szülőszobán. De aztán rájöttem, hogy nem bírom elviselni a lábaim látványát, és bár nem volt hideg, maradt a zokni.

Szülés utáni bőgicsélésben nagy voltam én is. Szegény családom!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Asszem rajtam is kezd kitörni vmi nyavalya, fújom az orrom, kicsit fáj a torkom és dagadtak a nyirokcsomóim... Remélem Léna nem kapja el...

Eni! Ha leírom, hogy én meddig szoptam az ujjam, akkor te is? Csak azért hagytam abba, mert kaptam éjszakára fogszabályzót (nem az ujjszopás miatt!!!), és azzal nem lehetett. És szerintem én sem sérültem... És nem írom le az anyu foglalkozását. :lol:

Voltunk sétálni, Léna közben felébredt és üvöltött, mint a fába szorult féreg. Rohamtempóban elindultam haza, persze közben visszaaludt, és még most is itt alszik az előszobában a mózesben, amennyire tudtam levetkőztettem... Pedig 11-kor evett utoljára. Nem mindig értem a kiscsajt, de majd csak belejövök. :lol:

Lilluska! Tényleg ne hagyjátok, hogy a ti diagnózisotok alapján írjon fel gyógyszert a doki. Milyen doki az ilyen? Jobbulást a fiadnak, remélem a lányka nem kapja el!

Szép napot!
Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

most megnyugodtam, köszi. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok Lányok!
Látom maradt - hála az Istennek - a jó hangulat. :D :D :D
Remélem mindenki jól van. Elnézést hogy eddig nem dugtam ide a képem, de számvitel szigorlatom volt, ami szerencsére elsőre sikerült. :D Illetve betegek voltunk.
Páran eltüntek: Satuk, Adry stb. Remélem ők is jól vannak! A Finiselőknek pedig nagyon drukkolok!
Valamit olvastam Durcáról. Vele mi van? Ugye semmi komoly!
Valaki meg írta, hogy átment a Hegedűshöz. Ugye nem a Mészitől!? Remélem ő még megvan. Hátha még ebben az évben össze akarunk hozni egy kisfiút. :)
Biztos már beszéltetek róla, de én mint 1.kerületi lakos, szülhetek a Kútvölgyiben? Tudja ezt valaki?

sok puszi mindenkinek

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Csatlakozom a zoknibanszülők táborához :wink:

Zsófi! Gratula Léna súlyduplázásához! Ő mennyivel született?

Textilpelenka rengeteg kell, szóval legalább 30-at érdemes venni!

Monacs! Igaza van Lilluskának, a férjem is babázott gyerekkorában és kitűnő apa lett belőle :lol:

A flipflop-ot én sem ismertem eddig, de mostmár helyen vagyok.

Snowwhite! Nyugi, tényleg terhesen az ember hihetetlen dolgokat produkál. Nekem például a fejbőröm fájt, de iszonyatosan a terhességem elejétől a végéig. Mostmár nem fáj. Neked is el fog múlni, hidd el, csak kitartás :wink:

Orsi megkaptam, a válasz ment!

Lányok! Ma voltunk védőnéninél és Kolos 7250 gramm, pedig nem is eszik sokat, éjjel már csak egyszer szopcsizik és majdnem minden hami után van kaki és alig alszik és rengeteget mozog. Szóval nem értem, hogy tud ilyen ütemben gyarapodni :roll:
Kicsit panaszkodtam, hogy elég sokszor felébred éjjel és adott egy könyvet a védőnő. Az a címe, hogy Aludj jól, gyermekem! Ismeri valaki és alkalmazta már? Nagyjából átolvastam és majd még apának is megmutatom, s ha neki is tetszik a stratégiája akkor alkalmazzuk. Majd én is beszámolok az eredményekről.
marcsim

Veronikusz : ti is harmadik babára gyúrtok???
dejódejódejódejó!!!!! :lol: :lol: :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Marcsi! Léna 3300 grammal született. Jó nagy már Kolos! Tudsz egy kicsit írni erről a könyvről? Köszi!

Íme a bizonyíték, remélem látszik a szám! (6,65)

Kép

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Ja, és még mindig alszik! Lehet, hogy az oltás miatt???

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Cancan!
Csak úgy gyúrunk, hogy még anno megbeszéltük, hogy kéne még egy kisfiú is, de a férjem még nem tudja, hogy én legkésőbb májusban már el akarom indítani a projektet. :lol: :lol: :lol: Bár már most parázom hogy mi van ha a 3. is kislány. Biztos bunkónak gondoltok, de valószínüleg a 3. lenne az utolsó és én most egy kisfiúra vágynék. Szóval most el kellene kezdenem hőmérőzni? Jaj!!!!! Ráadásul még vagy savas vagy lugos VALAMIVEL még irrigálnom is kellene, mert az kedvez a fiúknak. Ezt Czeizel bácsi mondta. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi, régen óvónéni volt anyukám, most mentálhigiénével foglalkozik. :lol: Vérciki volt az ujjszopás, de a végén "már csak" esténként tört rám. Szóval normálisak maradtunk, egyedül talán a csokizaba az, aminek köze lehet az egészhez. :?: :!: :roll:

Marcsi, gratula Koloshoz, biztos, hogy minden baba a saját tempójában gyarapszik. Mennyivel született? Drukkolok, hogy alvós tippek bejöjjenek.

Azt hiszem, csíkos, térdig érő zoknit fogok vinni. :wink:

Veronikusz, jelen állás szerint félre van téve az egészségügyi tv módosítása, legalábbis az a része, ami a területi stb kórházak kijelölését érinti. Szóval egyelőre minden úgy működik, ahogy eddig. :idea:

Kriszta, Heni én is egyfolytában bőgni fogok... :oops:
vbea

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?