A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Jó reggelt!

Marcsim, ezt a "ciciműtétedet" nem tudom megemészteni! :shock: Milyen mélyre szúrtad azt a tűt? Nem semmi egy nő vagy! Isten ne adja, hogy nekem ilyet kelljen magammal csinálni. :?

Györgyi, Heni, pont azért gondolom, hogy olvassa Dokink az okosságainkat, mert Gabbónak szólított, így, jól megnyomva azt a B betűt. Eddig pedig csak Gabi voltam...mi lehet a nick neve??? :lol:

Én láttam a tablónkat tegnap, a "papanélküli" lifttel szemben van felakasztva -ferdén- (én erre háklis vagyok) a tűzcsap szekrényre.
Talán még ma is ott hagyják...

Merci, azt mondta tegnap drága Dokink, hogy nincs lent a csajszim, és zárva is vagyok.
A kakivisszatartós idegbajon mi is túl estünk már! Sokáig tartott, most már nem csinálja, persze néhányszor kénytelen voltam bedugaszolni a Glicerin kúppal, hogy legyen már valami, és annyira sajnáltam szegényt, mert úgy összesűrítette a kakit magában, hogy már bömbölt, amikor nyomta. Az is gond volt nálunk, hogy egyszerűen nem akart kakilni sehol máshol (ovi, nagyi...) csak itthon. Nagyon finnyás a wc-k állapotára még ma is, de már belátóbb, ha kell, elmegy. Ja, és próbálok figyelni rá, hogy az estét valami gyümivel fejezzük be.
A szülésedre pedig nem nagyon tudok reagálni :cry: (szörnyű), csak a meglepettségemet, hidegrázásomat hangoztatni...én valahogy egyébként sokkal jobban félek az Edától, császártól, és egyéb beavatkozásoktól, -mert azokat ugye jól el lehet cseszni- mint a suma, de rohadtul fájdalmas szüléstől, ezért soha nem is kérnék semmi "segédeszközt".

Babások, sokmindent olvasok mostanában újra a babatémákról, és egyre több helyen foglalkoznak azzal, hogy az újszülött picurkákat nem kellene minden áldott nap megfürdetni, merthogy nem tesz jót a bőrüknek. Én persze anno Zsombit minden nap fürdettem, de most ez a dolog gondolkodóba ejtett. Ki hogyan csinálja??? Vagy csinálta...

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Ja, egyébként én hiszek abban, hogy a gyerek, aki hozzánk születik, valamiért kiválaszt minket, ez is meghatározza, hogy lány jön-e, vagy fiúka. Lehet...hülye vagyok?

Dorka 77, már hiányoltalak többször....mi lehet veled?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Hú Merci - ez elég durvaaaaa.....
Én Szandit edával szültem. ( Rókusban ) Bevallom , akkor még ( talán jobb is?) de nem voltam tisztában azzal milyen következményei lehetnek ha elrontják. 24 éves voltam akkor, kb. ennyi idősnek saccoltam a csajt is aki akkor bekötötte. Tökéletesen működött. Ettől az élményemtől felbuzdulva, amikor Beni elindult én mondtam Ágiéknak, hogy én beöntés és eda nélkül nem szülök. :!: Aneszteziológussal meg volt beszélve, hogy én szeretnék, de itt a Kútvölgyiben elég körülményes ugye, mert a szülészetnek nincs külön anesztese, máshonnan hívják, ha a saját helyén csak egyedül van, nem jöhet stb..... Amikor hétfőn fél 2 körül kiderült, hogy a magzatvíz szivárog és igencsak majdnem 3 újjnyira nyitva vagyok, akkor Vida mondta, hogy gyorsan húzzunk bele, ha még ilyen "nyalánkságokra" vágyom. Felhívtam az anesztest - mondom neki ki vagyok és miért - erre mondja, hogy "1 óra múlva visszahívhatnám?" Mondom neki : nem az már késő, szülök! 10 perc múlva fent volt a szülőszobán, nagyon rendes, lelkiismeretes pasas. Bekötötte, de el kell hogy mondjam, csak háromnegyedesen hatott. Jobb oldalt hátul MINDENT éreztem. Egy ideig próbáltuk korrigálni, aztán már nem volt idő. Hát csajok, MINDEN ELISMERÉSEM annak aki fájdalomcsillapítás nélkül szül. Nekem ez is elég volt. A jobb kezem ökölbe szorítva a derekam alatt volt, azt nyomkodtam, a másikkal meg Vidadokink újjait szorongattam - majrérács híján ugye. :P :P Én sem tudom mi volt a bibi, de szerencsére nem volt mellékhatása és még így is jó volt, ha nem is tökéletes. Az anesztes doki minden nap min. kétszer feljött meznézni, kérdezte minden oké-e, szóval nagyon rendben volt tényleg.

Heni

Kép

Kép
cancan

Hát lányok, én "fapadosan" szültem, minden csodaszer nélkül. nem volt nagy öröm, de túl lehet élni... :)

Van egy rémsztorim, elmesélem. Nem ijesztgetni akarok senki, csak tanmese.

A gyógytornásztól hallottam, akihez viszem Pannit. Az egyik anyukával történt, a ki szintén oda hordja a kisfiát.

A soroksári úti Auchanban voltak, az anyuka, a 3 éves kislánya, és a kisfia, aki még pici, nem tudom, mennyi idős, pár hónapos lehet. Már a sorban álltak, maikor az anuykának eszébe jutott, hogy vmit nem vett, és visszaszaladt érte. otthagyta a 2 gyereket a bevásárlókocsival. ( :!: :?: :!: ) mire visszaért, a kislány nem volt sehol....
szól a biztonságiőrnek, aki lezáratta az egész auchant.
a kislány a wcből került elő, A HAJA LE VOLT VÁGVA, ÉS ÁT VOLT ÖLTÖZTETVE.....
szóval majdnem elvitte valaki, és ez állítólag nem az első eset volt.

úgyhogy sehol, egy percre sem vehetjük le a szemünket a Makikról...

Kép

Kép
jube

Hát Gabbókám :lol: :lol: :lol: - ez elég erősen sejteti a dolgokat.... :oops: :oops: :oops: Dr. Vida Gáborként volt/van regisztrálva.

Nem válaszoltál Kecskemétről startoltok majd? Nem izgulsz, így második gyerkőc lévén?????

Na, akkor remélem látom azt a híres tablót :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

JUBE! Ez állítólag "CSAK" egy rémsztori. Már régóta körlevélként fent van a neten.
Én ezt a mi coránkra vonatkoztatva hallottam.
Nem vettem komolyan. De azóta egy fél pillanatra sem hagyom magára a gyerekemet.
Mert bármi megtörténhet. :cry:

Heni

Kép

Kép
cancan

Nem akartam senkit megrémiszteni, természetes szülésre készülünk! A császárt ugyanis még le sem írtam, mert az altatásig ébren voltam, 2 perces fájások közepette nyögdécselve: a cigiszagú műtősfiút, aki vasággyal együtt 20 kilós és megkért, hogy öleljem át a nyakát, amíg átemel a gurigurira (82 kiló voltam), persze teljesen pucéran, meg hogy úgy éreztem csúszom le a műtőágyról, erre elkezdtek veszekedni azon, hogy kell-e alám nylon vagy nem, meg hogy megkérdezték tudok-e bal kézzel írni, s miután mondtam, hogy nem aláírattak velem egy papírt (ma sem tudom mi volt), amit persze nem olvastam el (jobb kezem már le volt szíjazva, meg hogy ilyeneket hallottam, hogy „..Jézus ez 4 kiló fölött lesz!”). SZÓVAL NEM TUDOM, ŐK MIT SZÓLNÁNAK EGY ILYEN MŰTÉTHEZ, és REMÉLEM OLVASSA EZT VALAKI, AKI ÉRINTETT! Akkor lett csak kuss, amikor bejött a dokim! És persze csak miatta mentem vissza a Kútvölgyibe, meg a szülésznők és csecsemősnővérek miatt. Mert ők, ha kevesen is vannak, mindig nagyon kedvesek és profik voltak! Ezért hát most meg fogom követelni a teljes csöndet, ha műtétre kerül a sor, rohadtul nem érdekel a nyomoruk, meg hogy belefásultak, akkor is emberként kell kezelniük.
Arra bíztatlak titeket is, hogy kérjetek ki magatoknak bármit, amivel nem vagytok megelégedve!!!! Utoljára gyerekkoromban éreztem magam olyan rohadtul, amikor óvónéni megszidott valamiért! Ne haragudjatok, de ki kell adnom magamból, így szülés előtt!

Gabbóka
Sztem egyáltalán nem kell naponta fürdetni (főleg télen) a babákat. Nem izzadnak, nem mozogank még annyit. Svájcban és Hollandiában kifejezetten tiltják. Heti 1 szeri fürdetést ajánlanak pl újszülötteknek.

Jube
Ezt én is hallottam, nagyon brutális sztori! Az egyik haverunk gyerekét pedig autóstól lopták el, majd amikor meglátták, hogy gyerek is van a BMW-ben otthagyták az út szélén, még a híradóban is voltak! Szerencsére Pesten volt, haamr megtalálták semmi gond nem volt!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Ja és mégyegyszer csajok: a nyakfájás nem az EDA mellékhatása, hanem egyszerű izomfájdalom volt az egész napi fizikai megterheléstől.

Kép

Képurl]
eszesmerci

hát őszintén szólva egy kicsit megnyugtat, hogy "csak" rémsztori... akkor miért mondta a gyógytornász, hogy azzal az anuykával történt? lehet hogy ő vagy én félreértettünk vmit...

Heni,
minden este eszembe jutsz a bogyiról... :lol:

Dóri, Vica?? Durca?

Kép

Kép
jube

Csajok, naponta ezerszer benézek, de még így is nehéz követni az eseményeket. Gratula nekünk! :wink:

Megérkeztem ctg-ről, TERMÉSZETESEN minden rendben, természetesen egyelőre nem szülök, de hihetetlen vidám perceket szerzek Vidadokinak (ÜDV-ÜDV-ÜDV!!! :lol: ) a "szülök" feltételezéseimmel. Ági és dokink is meggyőztek afelől, hogy a szülést ÉREZNI fogom, nem feltételezni. Ok. :idea:

Tünde, amint Benedekünk 3 hónapos lesz, én simán benne vagyok a közös oxygen-tornákban. Muris lesz. Már szerettem volna kérdezni... küldenél nekem is katalógust? Avon-függő vagyok, és semmi kontaktom. Priviben megírom a címemet. KÖSZÖNÖM. :!:

Gabbó, így, két "b"-vel... Szerintem is. Igazad lehet, nem tudom, miért, de folyamatosan érzem, hogy dokink többet tud, mint amennyit én elmondok neki... :lol: Amúgy tök jól nézel ki (képen mindenképpen!), még mindig nem fogom fel, hol van a 20 kilód. Mint ahogy Györgyinél sem értettem. :shock:

Köszönöm a további bókokat és drukkokat Steffi, Marcsi, Jube.

Annyira jólesnek a biztatások Lilluskától és Barbi, tőled is, bárcsak hozzátok hasonlóan szülnék, hja. Úgyis jövök és elmesélem.

Merci, nagyon köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat az EDÁ-ról, ugyanígy Heni, neked is. Én mindenképpen elkerülöm, mozgáskoordinációs zavarokkal küzdöttem 16 éves koromig elég komolyan, nálam a "bénítás" szóba sem jöhet, abba jobban belehalnék, mint a fájdalomba. Örülök, hogy most már tudom, Jube és Gabbó is inkább fapadosan szül. Szóval sokan kerülitek ti is az edát. Persze nem akarok se pro se kontra mondani semmit... :roll:

Merci, valóban "borzasztó" lehetett ez a szülésélmény Olicskával. Drukkolunk, hogy Benjáminnal már másképp legyen. És a hozzáállásod nekem is szimpi. :wink: Rendi tőled az útvonalterv, lementettem apának.

Beninek és Jázminnak boldog fordulót! Györgyi, épp tegnap mondtam férjemnek, hogy máris egy hónaposak vagytok. Azt mondta, az nem lehet, most voltál a szülőszobán... hát, ja. :wink:

Még a babákról. Én sejtem, miért kisfiú költözik hozzánk, annak ellenére, hogy mindketten "elhittük és hittük", hogy nem Beni, hanem Emma lesz. Az utóbbi 20 hétben ugyanakkor rájöttem, mi a Teremtő célja mindezzel. :wink:
vbea

Merci, a gyerekkori problémám miatt (gerincem is úgy vacak statikailag, ahogy van) nekem gyakran bekattant már a nyakam. Szóval tudom, mit éreztél. Nagyon-nagyon kellemetlen. És hogy így szoptattál a kezdetektől? Minden elismerésem. :wink:
vbea

Ancsa, ha otthon vagy, jelentkezz!
vbea

Gabbó, mikor mész ctg-re legközelebb? Én szerdán... :wink:
vbea

Csajok!
Van valakinek egy Kútvölgyis Kórházi Listája arról, hogy mit kell bevinni a szüléshez? Nekem csak egy 3 évvel ezelőtti van. be szeretném pakolni a táskámat.
Köszi
m

Kép

Képurl]
eszesmerci

Jube!
Ezt a rémsztorit én is hallottam, tavaly aug-ban az olasz barátunk mesélte, hogy Olaszországban egy bev.központban elrabolták a babát, lezáratták az áruházat, előkerült a gyerek, haját már festették és öltöztették át. Úgy látszik ez egy nemzetközi sztori, de nyilván van alapja!!!

Eni!
Tök jó lesz a szülés hidd el! A vajúdás része a gáz, a kitolás már tiszta extázis!!!! És ne félj észre fogod venni a jeleket! (mondom én aki nem vette észre, hogy vajúdik :? )

Gabi!
Szerintem sem fontos mindennap fürdetni, mi is kihagytuk 1x-2x, de most már a rituálé miatt is fontos (fürcsi, szopi, alvás), meg az úszira készülés miatt.

Merci!
Wow! Te aztán nem vagy semmi! Az 'emelgetős' srác elég fura tényleg, szerintem egyre gondolunk, de alapjában véve vicces figura. Persze amikor nekem is elkezdett próblámázni valamin akkor én is totál ki voltam, de próbáltam higgadt maradni! Az én szülésemet pl. premier pláne végignézte...

Marcsi!
Nem próbálam az alufóliát, de az melyik? Az ezüst vagy az átlátszó? Sosem tudom :oops:

Vica!!!!!???????

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Hahó Lányok!

Nekem annak idején eszembe sem jutott az EDA. vagyis eszembe jutott, de nem akartam. Úgy gondoltam végig, hogy ki fogom bírni.
Sokat segített, hogy nem sokkal szülés előtt volt egy cikk a Kismamában (amit egyébként nem szoktam olvasni), amiben azt írták, meg se próbáljam kontrollálni a fájásokat, bízzam magam a testemre, meg ilyenek. (Biztos nem így volt, de a lényege valami ilyesmi.) Jól is jött, mert én hajlamos vagyok mindent túlkombinálni és mindent én akarok csinálni, meg eltervezem, hogy mi lesz, hogy lesz. Na itt azt nem kell. Szerintem.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Steffi,
Az alufólia az ezüst!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Steffi
Köszi és édes vagy :D azért alufólia (mert aluminium fólia) szóval az az ezüst. így tudod megjegyezni
m
Ja és körbenézek a régebbi oldalakon, hogy Vida doki olvas-e minket. Különben RÁkóczi Ági, Zachár Erika és Nováky Rita is be van jelentkezve, az tuti, volt is már hozzászólásuk.

Kép

Képurl]
eszesmerci

Ja a fiú vagy lány: Nálunk Pankánál sem én voltam, aki lányért reszketett, hanem a párom. Most meg hol azt gondolom jó lenne egy kisfiú, hol meg újra kislányt szeretnék.

A nylonszatyor se semmi játéknak. De csak felügyelet mellett!!! Összekötöttem a száját, kicsit felfújtam, és odaadtam Pankának, amikor még csak ismerkedett a világ dolgaival, meg volt tőle bolondulva. :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!!

Ne haragudjatok, ha valakit megbántok, de az az anya sem normális, aki utcán, vagy bevásárló központban magára hagyja a gyerkeét!! A mi környékünk még bniztonságosnak mondható, de egy percre sem hagynám magára az utcán Lucát! Vannak anyukák, akik "leparkolják" a babakocsijukat az orvosi rendelő előtt, és bent dumcsiznak jóó sokáig. A gyerekre meg rá sem néznek!
Én nem azt mondom, hogy folyton a szoknyánkra kell őket ültetni, de azért....

Gabbóka!

Nyáron kellett a nagy meleg miatt Lucát napont fürdetni! De most van, hgy csak két naponta! Azért ők még nem koszsosak! Én azzal sem értek egyet, hogy szülés után egyből megfürdetik! Állítólag az a jó, ha hagyják a magzatmázat felszívódni- leszáradni!!! Szóval szerintem semmi baja nem lesz a babának, ha nem fürdeted naponta!

Milyan komoly lenne, ha dr. Szuperhős Vida egyszer csak bejelentkezne, hogy hello, itt vagyok, olvaslak titeket, és ha gondoljátok írogatok nektek! Doktor úr! Ez felhívás keringőre! :D
(Még a végén én is átpártolok hozzá, annyit sztároljátok!)

Többiek, hol vagytok??

Puszi

Kép
nagydora

Dóri!
Egyetértek Veled! Bár én is kis faluban lakom, de egy pillanatig sem hagynám egyedül a babát a kocsiban! Én is láttam már, hogy babakocsi kinnt a bolt előtt, bennt meg vásárolgatás. Hát akkor keresek olyan boltot, ahova be tudok menni kocsival!!

Merci!
Kösz az infot! :lol:

Vica!
Köszi! :lol: Minden rendben??

EDA: én elzárkoztam előle, úgy gondolom, hogy nekem is és a babának is át kell élni a fájdalmat! De persze ez az én hozzáálásom és tisztetben tartom a másik véleményt is!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a drukkot! Ezek szerint bejött. Reggel 8-ra kellett menni a hematológushoz, fél 9-kor vették le a vért, és 10-kor lett eredmény. Elég rossz volt, mert ugye a doki inni sem engedett, és hát több órát egy székben elég nehezen viseltük, pláne úgy hogy nem is tudtuk hogy mi lesz! Baba sem értette a dolgot, hogy nem volt se szuri sem reggeli, helyette viszont volt hajnali kelés. Aztán jött a doki, aki közben már megkonzultálta dolgot a Gozár dokival (Ő-re vagyunk most bízva szombat éjszakáig, mert akkor már lesz a Sándor) és megbeszéltük, hogy mivel a trombocitaszám stagnál (annyi amennyi szerdán volt) a többi érték is jó, és ez sem rossz, mert a terhesség vége felé ez ugye alacsonyabb. Szóval hazaengedtek!!!! Csak pihenni kell, naponta továbbra is 3* vérnyomásmérés és súly!
És hétfőn reggel kell menni ugyanígy!

Szóval mindenkinek köszi a drukkot!

Merci,
Beszkenneltem a listát! Ha írsz egy emilcímet, akkor elküldöm oda, mert nem akarom itt foglalni a helyet!

Megyek lefekszem, ha tudok még jövök!

Szép hétvégét Mindenkinek!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Gabbóka

Akkor engem gyorgyi33-nak fog szólítani a kontrollon? :lol: :lol:
Egyébként pontosan úgy van ahogy gondolod. A baba kiválaszt minket!!! :wink:
Ja és én is minden este megfürdetem, de csak tiszta vízben, háromnaponta kamillásban. Semmi pacsmag, vagy fürdőkrém meg ilyenek. Gyönyörű a bőre, pedig még popsikenőcsöt sem használunk egy cseppet se. Egyébként mintha nyár lenne egy csomószor megizzad a kis feje. Lehet hogy túlöltöztetem? Ha pl. sír, akkor nagyon megizzad szegényke. De tegnap kimaradt az 1 órás esti standard sírás. :lol:

Kép
gyorgyi33

Nekem a bölcsiben mesélte az egyik anyuka, hogy bement valami kisboltba, és arra rohant ki, hogy valaki el akarta tolni a babakocsit. Gondolhatjátok, mit mondtam neki.

Kép
Kép
kriszta36

Ancsa!
Most szombat? Akkor az már mindjárt itt van! Addig már féllábon is... :D MInden rendben lesz.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi! Az már nagyon dierkt lenne..... :lol: :lol:
De ha én meghallom, hogy cancan.... akkro bizton dobok egy hátast. Még lenne remény az inkognitómra ha nem lenne a kölkökről :lol: :lol: fotó. ugye.....
Na, beszaladok a mérleggel és megkuksizom a tablót.
:lol:

A a rémsztori szerintem kamu. lehet, hogy van alapja, de ne vegyétek be. Már sok helyről sokféleképp hallottam. Mindenesetre vigyázzatok a gyerekekre mindenhol minden körülmények között. Az ördög nem alszik.

Heni

Kép

Kép
cancan

Steffi,
Minden oké csak "para a köbön". :lol: HOlnap megyek szigorlatozni és kicsit zizzent vagyok! :? :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Vica!
Jól van! Gondoltam, hogy van valami ilyesmi, csak nem emlékeztem rá pontosan, hogy mi...
Drukkolok!!!

Ancsa!
Pihizz és drukkolok Neked is!

Puszi csajok!

Itt az előbb vihar volt, szél, eső meg minden. Most meg hétágra süt!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja, előbb elfelejtettem írni:
EDA:
Én is elzárkóztam előle. Na jó, volt olyan pillanat, amikor azt kívántam, bárcsak! De alapvetően azt gondolom, valamikor meg kell szenvedni a szülést! És jobb akkor, mikor annak van ott a helye, ideje.
Természetesen azt is megértem, aki nem akar fájdalamat!

Györgyi!
A popsikenőcsöt én is csak éjszakára használom. Különös tekintettel arra, hogy a popsitörlőkben mennyi kence- fice van!
Kamillás víz?? Nem is hallottam még erről a technikáról!
Azt viszont ne felejtsd el, hogy nálunk alapvetően kemény a víz. Amit gyógyszertári fürdetőként adnak, az legalább finomítja egy kicsit! Nehogy má vízköves legyen a gyerek! :D

Ahogy észreveszem, Te a lehető legtermészetesebb dolgokat kultiválod a babával kapcsolatban, ugye!?

DURCÁÉKRÓL SEMMI HÍR???

Puszi: Dóri

Kép
nagydora

Merci,
Küldeném én is a listát, ha megadsz priviben egy email-címet! :wink:
vbea

Dóra

Abszolút. A gyerekorvosunk a homeopatám, úgyhogy ő is. Annyi rossz hatás ér minket, amiben lehet védekezni kell. Egy kis vízkő meg nem árt. :lol: :lol: Ja és egy kis szódabikarbóna csodákat művel a kemény vízzel. :lol: Bár én nem hazsnálom, mert tényleg nagyon szép a bőre. Remélem így is marad.

Kép
gyorgyi33

Merci: priviben elküldtem a listáimat, amit itt a többiektől kaptam

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!

Tunde:
A 16. hetes uh-n kimutatták, hogy a kicsi fejében plexus choroideus van, vagyis röviden magyarul cysta.
A tanács az volt, hogy várjunk a 20. hétig és ha addig nem szivódik fel akkor megszakítják a terhességet. Orvostól orvosig jártunk és végül az Országos Onkológiai Intézetben választ kaptam a kérdéseimre. Kiderült, hogy 70-80%-ban minden babának van cysta a fejében, de 90%-ban ez fel is szivodik, a maradékban megszkítják a terhességet. Amugy egyetlen szakkönyv se ír ilyen cystáról és nem kell mondanom mennyire féltem és aggódtam. Aztán a 20.hetes Uh-n megnyugodhattunk végre, mert felszívódótt.
Azóta hála az égnek nincsen semmi gond, ezt le is kopogom.

V
Kép
valentina

Valentina!
Az én babám fejében is volt ciszta, elhiszem, hogy a frász kitört én is tisztára bepánikoltam, de aztán valahol olvastam, hogy majd minden terhességnél van ilyen, csak nem mindig tűnik fel és az esetek nagy részében szülésig felszívódik.
Nyugi!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

en a remsztorihoz csak annyit mondanek, hogy en sem hagyom ott a gyerekeimet, de volt hogy nagy nehezen elvonszoltam magunkat babakocsival egy boltba es ott lepcson kellett volna levinnem a vagy 30kg-s babakocsit, ami alatt a ferjem is betojik es hat en is ott rohangaltan az ajto es az elado kozott. Ezt a babakocsit egyszer egy kulfoldi sraccal vitettem fel egy buszra es az ott panaszkodott utana a haverjainak hogy milyen "K" nehez. Most mit tud tenni ilyenkor valaki? Egy elo nagyszulo.... ferjemet alig lattam akkoriban mert ev vegi zaras volt,.... a cucc kellett a babahoz .... En neha olyan kriplinek ezeztem magam. Arrol nem is beszelve, hogy a vedonotol hazafele majdnem bepisiltem a sok vizivastol ... nekem tiszta horror volt az eleje. Hala az egnek most kaptunk egy kis kocsit es azzal kozlekedek es bizony ha elalszik a gyerek es csak beugrom a gyogyszertarba akkor nem rangatom fel hogy bevigyem. Razarom az auto es rohanok ahogy tudok. Vessetek ram kovet! Ilyen szemet vagyok. Sot mind a kettot is benne szoktam hagyni, mig berohanok befizetni a bankba. Igaz az ablakbol sasolom oket, ok meg kint rohogcselnek addig.

az EDA-rol csak annyit, hogy az elhuzhatja a szulest es csak bizonyos mehszaj tagulsig adhatjak be. Szoval aki tudja, birja ki nelkule HA LEHET!!!! Az orvosom se tanacsolta.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi:
Már nem parázok annyit mint akkor, mert azóta rengeteg vizsgálaton át estem és az Uh-n is megnézettem minden alkalommal, na meg a 4d-n is kérdeztem. Mindenhol azt mondták felszívodott.
Mikor kezdet el fájni a derekad?
Mert nekem eddig semmi derékfájásom nem volt,mostanáig. :oops:

Kép
valentina

Györgyi!

A kamillával szerintem óvatosan,ugyanis szárítja a bőrt.
Tényleg nagyon jó bőre van Jázminnak,ha még popsikrémet sem használtok!

Én sem hagyom soha sehol kint a babakocsit,olyan helyre megyek,ahol be tudom vinni.

Majd jelentkezem de most rohanok,megyek babát látogatni a Kútvölgyibe! :lol:

[u=http://b/babafalva.hu]Kép[/url]
Kép
Kép
mano4

Valentina!
Hát nekem a 36. héttől voltak jóslóim, de igazán szülés előtt egy héttel kezdtek durvulni. Volt olyan, hogy reggel 8-kor elkezdödőtt, nem olyan vészes volt, de eltartott du. 2-ig. Teljesen biztos voltam benne, hogy megyünk szülni. Aztán szépen elmúlt.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok drága lányok!

Már nem tudom követni az eseményeket,hogy kivel mi történik,nézzétek el nekem,remélem egyszer visszazökkenünk a régi kerékvágásba és én is visszatérek naponta hozzátok.

Nagyon félve jelentem ki,hogy Boró kezd javulni(azért félve,mert minidg történi kvalami,már kínunkban mosolygunk a kardiológusunkkal..).
Szóval már nem kap infúziót,nics szúrva véna,ami azt jelenti,hogy szájon át magához veszi az előírt folyadékmennyiséget,ami 550 mililiter-Először durának tartottam,de aztán elmagyarázták,hogy a trombózis elkerülése végett ez kell.
Egy darabig a gyengesége akadályozta a szájon át történő evésben,azért kapott szondán enni,tegnapig pedig a nyelve alatti nyálkő,illetve nyálcsatorna elzáródás.Egyszer már a gégész kilyukaszotta neki,de mondta,hogy ez újra telítődik,addig,amig meg nem műtik ezt a követ..aztán tegnap a kardiológusa és a szívsebész újból kilyukasztotta és ki is nyomta,így most tud enni a drágám, kb,5 napig,amikor is újra ki kell nyomni stb..stb..
Sajnos az anyatejről letiltották,mondván rengeteget bukik..antirefluxos tápszert adunk neki,ami bennemarad..én fejek,bár egyre kevesebb tejem van,de a mélyhűtőt így is teleraktam,majd ha hazajön megkapja.Sajnos a szoptatás is kizárva így,amitől már nem kapok frászt,mert mindegy nekem csak erősödjön..
Egyébként kezdem megszokni a környezetet,általában minden etetésnél bent lehetek,megszoktak már.
Hazajövetelről szó sincs,mert lehet,hogy előbbre hozzák a nagy műtétet,a kamrai sövényhiány műtétet,de erről még nem tudok bővebbet...
Fáradt vagyok lányok,ma épp nem vagyok elkeseredve,de ez szinte naponta változik.Mandulának nagyon hiányzom,hisz két hete jóromán alig lát,így engedélyeztem magamnak egy kis szabadságot,mára,meg hétvégére és együtt leszünk.
Ennyi a hírek lányok,nem tudom mikor tudok újra jönni,nagyon hiányoztok és kár,hogy lemaradtam itt a csevejekről..

puszi minden anyának és babának...

durca

Kép

Kép
durca

Durca, úgy örülök, hogy írtál! Rengeteget gondolok Rátok!
Sok sok erőt Neked! A kis csevejek meg megvárnak, majd dumálunk jókat, ha tudsz jönni!!!

puszi a Kislányoknak és Neked!

Kép

Kép
jube

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 13:39-kor.
Vendég

Durci!

Bár mi itt cseverészünk, de hidd el rengeteget gondolunk Rátok! Hiányzol, hiányoznak a tanácsaid!
Foglalkozz most a babákkal, továbbra is legyél erős!!!!

Puszka

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Durci!

Bár mi itt cseverészünk, de hidd el rengeteget gondolunk Rátok! Hiányzol, hiányoznak a tanácsaid!
Foglalkozz most a babákkal, továbbra is legyél erős!!!!

Puszka

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

De béna vagyok :? :oops:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Már nem volt kint a tabló csajok..... :cry: :cry:

Heni

Kép

Kép
cancan

Durca

Annyira erős vagy én nem tudom hogy bírnám! Szuper vagy és várunk vissza!!!

Kép
gyorgyi33

Durci-drága! Tökjó híreket hoztál. Mi itt folyamatosan drukkolunk. Csatlakozom Lilluskához, Steffihez és Jubéhoz, MI VÁRUNK RÁTOK! Itt minden rendben, minden nap eszünkbe juttok. Manka biztosan okosan áll hozzá a dolgokhoz, meg fogja érteni, tőled tanult. :wink: Boribonnak sok-sok minden jót kívánunk. Nektek további kitartást! Eddig is jól csináltátok, felnézhetünk arra, ahogy kezelni voltatok képesek. :idea:
vbea

Durca
Szia, így ismeretlenül is drukkolok nektek sok erőr kívánok és azt, hogy mielőbb otthon legyetek egészségesen. Abszolút megértem, ahogy Mandula iránt érzel, az én nagylányom is ennyi idős és már előre félek attól4-5 naptól is amíg nem leszek vele.
Üdv
Merci

Kép

Képurl]
eszesmerci

Durca!
Nagyon sokat gondolunk rátok! A mielőbbi teljes gyógyulást! Várunk vissza jó hírekkel és addig is küldök egy kis pozitív energiát a Pöttömnek és nektek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Ma még csak most nézek be először, de egyszerűen képtelenség ezt a termést visszaolvasni. Csajok ennyire jók a porontyok, vagy ennyire nincs dógotok??? :lol: :lol:

Egyébként nem tudom, hogy az elkövetkezendő egy hétben mennyire tudom majd nyomon követni az eseményeket, mert itt van az anyukám látogatóban. És ha hiszitek, ha nem, amint van egy kis szabadideje leül a géphez passziánszozni és ki se lehet robbantani onnan (megjegyzem 73 éves :!: :lol:), délután pedig a kamasz kölköm cuppan a monitorra, szóval ha a pereputtyom tagjai ideengednek írok......ha nem, azért ne felejtsetek el!! (brühühü)

Durca! De jó, hogy jelentkeztél végre!! Sokat emlegetünk Titeteket és továbbra is szorítunk Nektek. Bízom benne, hogy mire legközelebb jelentkezel, már otthon lesztek Borival. Továbbra is csodállak az erődért és a kitartásodért, és hidd el hamarosan rendbe jöttök!!!

Kép
ildi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?